FI92158B - Menetelmä jauhatusjakeiden valmistamiseksi sekä tärkkelysmyllylaitos - Google Patents

Menetelmä jauhatusjakeiden valmistamiseksi sekä tärkkelysmyllylaitos Download PDF

Info

Publication number
FI92158B
FI92158B FI892758A FI892758A FI92158B FI 92158 B FI92158 B FI 92158B FI 892758 A FI892758 A FI 892758A FI 892758 A FI892758 A FI 892758A FI 92158 B FI92158 B FI 92158B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
grinding
starch
double
mill
rollers
Prior art date
Application number
FI892758A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI892758A (fi
FI92158C (fi
FI892758A0 (fi
Inventor
Werner Baltensperger
Christian Lippuner
Original Assignee
Buehler Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=4265767&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI92158(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Buehler Ag filed Critical Buehler Ag
Publication of FI892758A publication Critical patent/FI892758A/fi
Publication of FI892758A0 publication Critical patent/FI892758A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI92158B publication Critical patent/FI92158B/fi
Publication of FI92158C publication Critical patent/FI92158C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B02CRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING; PREPARATORY TREATMENT OF GRAIN FOR MILLING
    • B02CCRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING IN GENERAL; MILLING GRAIN
    • B02C4/00Crushing or disintegrating by roller mills
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B02CRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING; PREPARATORY TREATMENT OF GRAIN FOR MILLING
    • B02CCRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING IN GENERAL; MILLING GRAIN
    • B02C4/00Crushing or disintegrating by roller mills
    • B02C4/02Crushing or disintegrating by roller mills with two or more rollers
    • B02C4/06Crushing or disintegrating by roller mills with two or more rollers specially adapted for milling grain
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B02CRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING; PREPARATORY TREATMENT OF GRAIN FOR MILLING
    • B02CCRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING IN GENERAL; MILLING GRAIN
    • B02C9/00Other milling methods or mills specially adapted for grain
    • B02C9/04Systems or sequences of operations; Plant
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08BPOLYSACCHARIDES; DERIVATIVES THEREOF
    • C08B30/00Preparation of starch, degraded or non-chemically modified starch, amylose, or amylopectin
    • C08B30/02Preparatory treatment, e.g. crushing of raw materials or steeping process

Description

92158
Menetelmä jauhatusjakeiden valmistamiseksi sekä tärkkelysmylly-laitos. - Förfarande för framställning av malningsfraktioner och stärkelsekvarnanläggning.
Keksinnön kohteena on menetelmä jauhatusjakeiden valmistamiseksi kuivana lähtömateriaalin muodostavasta vehnästä, rukiista, maissista tai ohrasta puhtaan tärkkelyksen saamiseksi tämän jälkeen märkä- tai taikinavaiheen avulla.
Aiempi kehitys tärkkelyksen valmistuksessa määräytyi kahdesta oleellisesta tiedosta, jotka vaikuttivat erittäin paljon taloudelliseen valmistukseen. Ensimmäisenä havaittiin, että tärkkelys jyvät, jotka vahingoittuvat jauhatuksen aikana, heikentävät puhtaan tärkkelyksen saantoa tärkkelystehtaassa. Jos esimerkiksi makaronin valmistuksen yhteydessä tärkkelys vahingoittuu, joutuu vahingoittuneiden tärkkelysjyvien sisältö keitettäessä häviönä keittoveteen, mikä antaa keittovedelle myös maitomaisen valkoisen värisävyn. Sama pätee kuitenkin myös tärkkelyksen valmistuksen yhteydessä. Tärkkelys voidaan taloudellisesti erottaa ainoastaan siten gluteenista, että sinänsä jo lankamai-set proteiinikappaleet kootaan proteiinirungoksi (gluteenirun-goksi). Tämä tapahtuu taikinan valmistuksessa samoinkuin makaronissa. Tärkkelyskiteet voidaan tällöin ylimääräisen veden avulla huuhtoa ja erottaa proteiinirungosta. Leipuri sitä vastoin päinvastoin toivoo leipäjauhossa tärkkelyksen vahingoittumista, jotta leipätaikinan valmistamiseksi jauhe ottaa vastaan nopeasti ja paljon vettä.
Toinen havainto oli siinä, että jauhatukseen käytettävien jau-hatusväylien määrä pidettiin mahdollisimman alhaisena, mikä mahdollisesti myllyn jauhatusinvenstointien pitämisen alhaisena.
Näitä kahta havaintoa vastaava ratkaisu on selostettu hakijan DE-patenttijulkaisussa 2 642 628. Tämän tekniikan tason mukai- 2 92158 sessa ratkaisussa käytetään kymmenestä kahteentoista väylää.
Keksinnölle asetettiin nyt tehtäväksi aikaansaada myllyn investointien edelleenalentaminen varmistamalla kuitenkin tuotannon laatu, erityisesti tärkkelystehtaalle välttämättömät jakeet, aivan erityisesti raskaat, A-tärkkelystä sisältävät jakeet, samoinkuin myös kokonaistärkkelys, sisältäen A- ja B-tärkke-lystä.
Keksinnön mukainen ratkaisu on tunnettu siitä, että a) aines kuivajauhetaan toistuvasti ja seulotaan toistuvasti karkeamyllyjauhatusjärjestelmällä, jolloin b) aines kaksoisjauhetaan kahdesta neljään kertaan c) eikä seulota kaksoisjauhatusten välillä, mutta d) aines seulotaan kunkin kaksoisjauhatuksen jälkeen.
Ammattimaailmaa hämmästyttävästi voitiin tehtävä täysin toteuttaa ja samanaikaisesti luoda edellytykset toiselle kehitysasteen raaka-aineen jalostamiseksi tärkkelyksen saamiseksi. Tätä varten oli tarpeen irtautua täysin aiemman korkeamyllyjauhatuksen jauhatuskäytännön perinteisestä säädöstä. Edelleen pätee, että maksimaalisten tulosten saavuttamiseksi kaikkien tavanomaisten suhteen jauhatuksen on tapahduttava erittäin säästeliäästi ja sen vuoksi se on suoritettava moniportaisesti: Jyvien avaaminen, siemenvalkuaisosien vapauttaminen, karkeiden ryyni-osien säästeliäs jauhatus, tarvittavien hienojakeiden aikaansaaminen ilman tärkkelyksen vahingoittumista jne. Rakentamalla erikoistuneita myllyjä voidaan - tämä on nyt uusin tieto osoittanut - luopua osasta väliseulontoja mutta ei kuitenkaan jauha-tusvaiheesta sinänsä ilman, että tällöin tapahtuu laadun heikkenemistä tai tärkkelyksen valmistukseen tarvittavien jakeiden saannon pienentämistä samalla myllyn lävitse tapahtuvalla koko-naisläpimenolla. Tämä merkitsee sitä, että jauhatus edelleen tapahtuu monissa vaiheissa ja erittäin säästeliäästi.
il 3 92158
Luopuminen oleellisesta osasta väliseulontoja (lähes puolesta) säästetään kaikki kuljetukseen aiemmin tarvitut kuljetuselemen-tit, suodattimet jne., joten keksinnön mukaista ajatusta käyttämällä mylly saadaan oleellisesti edullisemmin aikaan. Erityisesti myös keksinnön mukaisen myllyn käyttö on taloudellisempaa huollettavien laitteiden vähenemisen vuoksi ja kuljetus- ja käyttöenergian vähenemisen vuoksi. Lisäksi voidaan havaittavassa määrin säästää myös rakennustilavuuden pienenemisen ansiosta .
Uusi keksintö mahdollistaa erilaiset erityisen edulliset sovel-lutusmuodot.
Aivan erityisen edullisesti aines kaksoisjauhetaan kahdesta neljään kertaan, erityisen edullisesti neljä kertaa. Tämä merkitsee kahdeksan jauhatustelaparin käyttöä, jotka voivat muodostua karkea- ja hienouritetuista teloista sekä sileäpintai-sista teloista, kuten tunnetussa lajittelujauhatuksessa on tavanomaista. Varsinaiset sihtiväylät vähentyvät samoin neljään, mikä tekniikan tasoon verrattuna merkitsee sihtiväylien vähenemistä 40 - 50 %.
Riippuen siitä, mitä raaka-ainetta jauhatuksessa käytetään, erityisesti vaikeasti työstettävän aineksen yhteydessä saattaa kuitenkin olla edullista järjestää hienojauhatusta varten kolmesta viiteen yksöisjauhatusta, joissa kussakin on yksi väli-seulonta. Luonnollisesti tämä voi tapahtua siten, että vastaavat valssituolit tosin asennetaan, mutta niitä käytetään vain aika ajoin siten, että kaikki tarpeeton aineksen käsittely vältetään ja joka tapauksessa varmistetaan käsittelyn maksimaalinen säästeliäisyys.
Edelleen ehdotetaan, että aines kaksoisjauhatetaan kohdissa B-|/B2, B3/B4, C1/C2 ja C3/C4.
4 92158
Uuden keksinnön kohteena on edelleen tärkkelysmyllylaitos tärkkelysraaka-aineen valmistamiseksi puhtaan tärkkelyksen saamiseksi siihen liittyen vehnästä, rukiista, maissista tai ohrasta, tunnettu siitä, että siinä on kaksi kaksoisjauhatus-väylää, joissa kussakin on kaksi suoraan peräkkäin järjestettyä jauhatustelaparia.
Uusi keksintö ei näin ollen mahdollista ainoastaan suunnatonta menetelmäteknistä pelkistymistä vaan tehokkaasti myös tarvittavien koneiden vähenemisen ja siten koko rakennetilavuuden vähenemisen. Siten voitiin kuitenkin aikaansaada tuskin odotettavissa oleva edistysaskel tärkkelysmyllylaitoksen rakenteessa ja käytössä.
Uuden ratkaisun avulla on edelleen mahdollista, esimerkiksi olemassa olevia tärkkelysmyllyjä muunnettaessa, käyttää kolmesta viiteen aiemmin käytettyä nelitelaista valssituolia (ts. kuudesta kymmeneen telaparia), jolloin kulloinkin kaksi jauha-tusväylää on ilman väliseulontaa kytketty suoraan peräkkäin. Tarkoituksenmukaista on kuitenkin järjestää kaikki valssituolit samalle alustalle suoraan peräkkäin ilman väliä.
Sitä vastoin uusissa laitoksissa on oleellisesti edullisempaa, että myllyssä on yksi tai edullisesti kaksi kahdeksantelaista valssituolia, joissa on kaksi päällekkäin olevaa jauhatustelaparia. Suuria tärkkelysmyllyjä suurennetaan yksinkertaisesti työkoneiden vastaavalla rinnakkaisohjauksella, siis esimerkiksi kaksinkertaisessa läpimenotehossa kaksinkertainen määrä laitteita.
Myllyjauhatus tärkkelysmyllylaitoksissa saavuttaa siten pisteen, jossa käytettyihin laitteisiin nähden saavutetaan lähes vanhan vaakamyllyjauhatuksen tila (kahdesta kolmeen
»I
92158 5 jauhatuskiertoa), mutta kuitenkin voidaan säilyttää lähes kaikki lajittelujauhatuksen edut.
Uusi keksintö mahdollistaa edelleen huomattavan määrän erityisen edullisia sovellutusmuotoja sekä merkittävän variaatioiden moninaisuuden. Siten on mahdollista käyttää pelkästään kaksoisjauhatuksia ilman väliseulontaa yksittäisten kaksoisjauhatusten välissä. Tämä antaa erittäin keskitetyn tuotantotavan. Vaikeissa tapauksissa on kuitenkin myös mahdollista järjestää esimerkiksi hienojauhatuksessa yhdestä viiteen yksöisjauhatusta kul1oisinkine väliseulontoineen. Tällä on se etu, että jopa erittäin vaikeasti jauhettavilla jyväseok-silla saadaan erittäin suuri tuotos ja hyvä puhtaus lopputuotteen suhteen.
Tekniikan tasona pätee nykyisin jauhomyllyissä noin viisitoista yksittäisväylää, tärkkelysmyllyissä noin kymmenestä kahteentoista yksittäisväylää. Uuden keksinnön mukaan on mahdollista tulla toimeen neljästä viiteen kaksoisjauhatusväylällä, siis kaiken kaikkiaan kahdeksasta kymmeneen jauhatusväylällä, aivan erityisen edullisesti kuitenkin kahdeksalla jauhatusväylällä eli kahdella kahdeksantelaisella laitteella. Tällöin on selvää, että telaparien lukumäärä vähenee, erityisesti kuitenkin käsittely, kuten seulonta, kuljetus jne. voidaan likimain puolittaa.
Pieni mylly voidaan siten rakentaa kahdesta, mahdollisesti kolmesta kahdeksantelaisesta valssituolista, joissa on kaksi kertaa kaksi päällekkäin olevaa jauhatustelaparia, tai esimerkiksi varustaa kahdella kahdeksantelaisella valssituolilla ja yhdellä tai kahdella nelitelaisella valssituolilla.
Edullisesti kussakin jauhatustelaparissa on oma jauhatusraon säätönsä siten, että puhtaasti jauhatuksel1isesti jauhatus-telojen työtapa sinänsä muuttuu vain epäoleellisesti esimerkiksi DE-patenttijulkaisun 2 640 628 suhteen.
92158 6
Edelleen ehdotetaan, että kahdeksantelaisissa valssituoleissa päällä olevissa telapareissa kussakin on säädettävä syöttöohjaus, sekä suppilomainen tuoteohjaus suoraa luovuttamista varten kulloinkin ylinnä olevalta telaparilta alemmalle telaparille.
Koska myös uudessa keksinnössä myllyn ammattitaitoinen ohjaus on tärkeää, on vastuullisella myllärillä oltava, kuten aiemmin vastaavat ohjaus- ja vaikutusmahdollisuudet. Sen vuoksi kuhunkin telapariin on järjestetty jauhatusraon säätölaite sekä myös ohjausportit kunkin jauhatusväylän jälkeen otettavaa näytteenottoa varten. Edellytys sille, että jauhatus säilyy taitolajina, kuten esimerkiksi keittäminen, on siten varmistettu.
Varmaa käyttöä varten liitetään samoin sekä ylemmän telaparin syöttötilaan että alemman telaparin syöttötilaan kahdeksantelaisissa laitteissa erityisesti jauhatusraon kohdalla kanavien välityksellä imu. Tämä mahdollistaa myös suuren läpimenotehon ja stabiilit jauhatusolosuhteet.
Edelleen kunkin telaparin tulee olla varustettu täydellisesti yksilöilisellä säätölaitteella sekä vieraiden kappaleiden varmistuksella ja kunkin telaparin telat sopivimmin kukin eri suurilla pyörimisnopeuksilla, jolloin päällekkäin oleviin telapareihin tulee kuhunkin järjestää yhteisesti ohjattava kytkentälaite.
Aivan erityisen edullisesti telaparin telat on järjestetty samalle vaakasuoralle tasolle.
Keksintöäjatuksen edelleenkehitelmässä käytetään erityisen edullisesti tasosihtiä, jossa on suuret yksittäissihtipinnat, ns. suurtasosihtiä, jossa on noin 30 - 60 %, sopivimmin 40 -50 % suurempi sihtipinta verrattuna tunnettuihin tasoseulonta- 92158 7 sihteihin, joita nykyisin käytetään nelitelaisiin valssituoleihin. Tämä johtaa siihen, että noin 100 - 200 tonnia päiväkäsittelykapasiteettia omaava mylly käsittää esimerkiksi kaksi kahdeksantelaista laitetta ja yhden yksittäisen suurtaso-sihdin. Tämän täydennyksenä käytetään myös puhdistukseen hakijan CH-patenttijulkaisun 04 626/87-6 mukaista kompakti-puhdistinta siten, että tällöin itse asiassa muodostuu kompakti tärkkelysmylly, jossa on periaatteessa kaikki oleelliset edut aiemmista tärkkelysmyllyistä, mutta ei odotettua tarvittavien laitteiden sekä tilan vähenemistä. CH-patenttijulkaisun 04 626/87-6 koko sisältö on uuden keksinnön mukaisen ratkaisun yhtenäinen osa.
Tärkkelysmyllyn perusyksikössä vastaavine päivätehoineen on tällöin kompaktipuhdistin, kaksi kahdeksantelaista valssituolia sekä suurtasosihti.
Uuden tärkkelysmyllyn optimaalista ohjausta varten järjestetään kutakin jauhatusraon säätölaitetta varten kauko-ohjaus ja 1 askini aite kutakin jauhatustehtävää varten ominaisen jauhatus-rakosäädön sekä kaikkien muiden käsittely- ja kuljetuselinten säätöarvojen tallentamista ja uudel1eenottamista varten.
Jos raaka-aine tai seos on määrätty samoinkuin muut parametrit, kuten ympäristön lämpötila, ilman kosteus, kaikkien laitteiden tila (telojen uritus, tasosihdin sihtauskuormitus jne.) voidaan myllyä käyttää täysin automaattisesti kerran hyvin säädettynä pitkähköjä aikoja ilman ammattihenkilökunnan suoranaista läsnäoloa.
Seuraavassa keksintöä selostetaan lähemmin.
Kuvio 1 esittää kahdeksantelaista valssituolia.
δ 921 58
Kuvio 2 esittää kuvion 1 puoliskoa säätöelimineen ja käyttö-1 aitteineen.
Kuvio 3 esittää uutta tärkkelysmyllyä.
Kuvio 4 esittää jauhatus- ja seulontayksikköä.
Kuvio 5 esittää kaavioilisesti uutta jauhatusmenetelmää.
Seuraava&si viitataan kuvioon 1. Kahdeksantelainen valssi-tuoli 1 muodostuu kahdesta puoliskosta, vasen puolisko on esitetty karkeisjauhatusväylänä 2 ja oikeanpuoleinen puolisko hienojauhatusväylänä 3. Karkeisjauhatusväylissä 2 on useimmmiten uurretelat 4 tai 5, jolloin kuviossa nopeammin pyörivään telaan 5 on merkitty kaksi nuolta. Kunkin telan 4 ja 5 alapuolella on kaavinharja 6. Hienojauhatusväylissä käytetään pääasial1isesti sileitä teloja 7 tai 8 ja telan pinnan puhtaanapysymiseen kaavinveistä 9. Nimenomaisesta jauhatustyös-tä riippuen on kulloinkin alemmassa telaparissa 4', 5’ tai 7*, 8' sama telatyyppi, ts. karkeauritus, hienouritus tai sileä pinta kuin vastaavassa ylemmässä.
Aines johdetaan syöttösylinterin 10 kautta vasemmalta tai oikealta valssituoliin 1. Tällöin on ainoastaan melko suurilla jauhatustehoilla sopivaa järjestää vasemman- ja oikeanpuoleinen valssituolipuolisko identtisiksi keskenään siten, että molempien puoliskojen on käsiteltävä puolet ainesmäärästä. Syöttösylinterissä 10 on sensori 11, joka kuviossa on muodostettu ns. "joulukuuseksi”, joka ohjaa tuotteensyöttölaitetta 12 siten, että kulloinkin tuleva ainesmäärä, joka virtaa ylhäällä syöttösylinteriin 10, poistuu tasaisena määränä tuotteensyöttö-laitteen lävitse. Aines johdetaan syöttökanavan 13 kautta suoraan jauhatusrakoon. Syöttökanavaan 13 muodostetaan voimakas ilmavirta, mikä edullisesti voidaan varmistaa kahden, telojen 4, 5 tai 7, 8 ympäri ohjatun ilmakanavan 14 avulla. Ylemmässä 92158 9 telaparissa 4, 5 karkeisjauhettu aines johdetaan tuotteenpois-tosuppilon 20 kautta suoraan toisen telaparin 4', 5' jauhatus-rakoon. Myös alemmassa telaparissa 4’, 5’ ilma imetään ilmakanavien 14 lävitse. Jauhatusaines luovutetaan tuotteenpoistosup-pilon 21 lävitse luovutuselementtiin välisiirtoihin. Kaikkien neljän telaparin 4, 5-4',5' -7, 8-7', 8' jauhatusrakoa voidaan säätää säätölaitteen 15 avulla. Kaikkia muita laitteita, kuten varmistusta vieraiden aineiden suhteen, päälle-ja poiskytkentälaitteita jne. käytetään, kuten tavanomaisissa nelitelaisissa laitteissa. Tässä viitataan kokonaisuudessaan DE-patenttijulkaisuun 27 30 166. On osoittautunut, että mainitussa hakijan julkaisussa esitetty telaparin rakenneyk-sikkö on edullisesti sovellettavissa myös kahdeksantelaisiin laitteisiin, joten kahdeksantelaisten ja nelitelaisten laitteiden yhdistelmissä joka tapauksessa voidaan lähteä samasta ns. telapaketin perusrakenteesta, mikä muodostaa lisäedun valmistajalle sekä käyttäjälle.
Yksittäisissä tapauksissa voi olla sopivaa järjestää ylemmän telaparin yläpuolelle syöttötela tai tuotteenjakotela.
Molempien telaparien päälle- ja poiskytkentä tapahtuu kuitenkin edullisesti yhteisen sensorin 11 välityksellä.
Oikeanpuoleisessa kuvapuoliskossa on tuotteenpoistosuppilossa 21 esitetty lisäksi tuote- ja ilmaohjain 18. Tämä voi tuoda etuja erityisesti karkea- ja hienojauhomaisten jauhatusaines-ten yhteydessä etuja, koska siten on mahdollista putoavan tuotevirran kompaktimpi ohjaus.
Kussakin jauhatustelaparissa 4, 5 - 7, 8 on oma jauhatusrako-säätölaitteensa, joka muodostuu käsipyörästä 15 sekä vastaavista säätöelementeistä. Lisäksi voi olla järjestetty moottori-toiminen säätölaite 16, jolloin molemmissa voidaan osoitinlaitteen 17 avulla valvoa kahden jauhatustelan välistä hetkellistä etäisyysarvoa. Lisäksi moottorikäyttöinen säätö voi tapahtua 10 92158 automaattisesti laskimen R ja muistielimen avulla.
Kuhunkin telapariin on edelleen järjestetty ohjausportti 19, joka oikeanpuoleisessa kuvapuoliskossa ylhäällä on esitetty suljettuna ja alhaalla avoimessa asennossa. Riippumatta siitä, onko valssituoli käytössä vai ei, voidaan ohjausportti avata. Tällöin säilyvät vakiosuuruiset ilmanpainesuhteet yllä kuvatuissa ylimääräisissä ilmakanavissa 14, 18 ja siten jauha-tussuhteet säilyvät vakiona.
Seuraavaksi viitataan kuvioon 2, jossa säätöelimet on merkitty ensimmäiseksi rakenneryhmäksi 100 ja ohjattavat säätökäyttö-laitteet toiseksi rakenneryhmäksi 100'. Kaksi jauhatustelaa 104 ja 105 on tuettu yhteiseen kannattimeen 101. Irtotela 105 on kiinnitetty kääntyvästi paikallaan olevaan epäkeskotappiin 102, jolloin sisään- ja uiostyöntämistä ohjataan sopivan vivun 103 sekä kytkentäsylinterin 106 avulla. Vivun 103 kääntöliikkeen vaikutuksesta epäkeskotappi 102 kiertyy ja aiheuttaa kääntyvän laakeripesän 107 alemman osan vaakasuoran siirtymisen siten, että tällöin molempien jauhatustelojen säätö voidaan karkeasti suorittaa. Jauhatustelojen tarkkaa säätöä varten tämä laite on liian epätarkka. Sitä käytetään siten ainoastaan jauhatuste-lojen saattamiseksi sisääntyönnettyyn tai uiostyönnettyyn asentoon tai kahden kiinteän asennon aikaansaamiseksi. Jauha-tustelojen 104 ja 105 varsinainen hienosäätö tapahtuu säätö-karan 108 avulla, joka kara liikkuu kiertämällä suorana sää-tövartta 109 paikallaan olevan kiertolaakerin 110 ympäri. Säätövarren 109 ylempi, lyhyempi pää on vetotangon 111 välityksellä liitetty voimasulkeisesti käännettävän laakeripesän 107 kanssa. Voimansiirto tapahtuu terien välityksellä, jotka terät ovat toisella puolella osa ylikuormitus-jousivarmistusta 112. Vastakkaisella puolella on vetotankoon 111 järjestetty säädettävä vastapidinpää 113 sekä paineenmittauslaite 114 paineenosoituslaitteineen 115. Jotta huoltotöissä jauhatus-teloja voitaisiin säätää rinnakkain, voidaan korjaus suorittaa li 11 Db kulloinkin vaadittavalla puolella säätöruuvien 143, 144 avulla. Säätökaraa 108 kannattaa paikallaan laakeri 110' ja sitä voidaan käyttää käsipyörällä 116, jossa on osoitinlaite, tai moottoritoimisesti, välitysketjun 118 sekä vaihdemoottorin tai käyttömoottorin 119 avulla. Käyttömoottori 119 on kiinnitetty valssituoliin 126 ja se on kitkakytkimen ja ketjupyörän välityksellä suorassa yhteydessä säätökaran 108 kanssa.
Suoraan välitysketjun 118 kanssa on yhteydessä myös paikan-ilmaisin 120 siten, että kaikki ketjupyörän 123 liikkeet rekisteröityvät paikanilmaisimessa 120 ja johdetaan haluttuihin kohtiin. Kuviossa 2 on lisäksi ainoastaan merkittynä käyttöhihna 128 jauhatustelojen 104 ja 105 tai 104', 105' käyttämistä varten. Käyttöjärjestelmään on mahdollista järjestää myös sähköinen tehontarvemittaus- ja osoitinlaite 129. Siten voidaan esimerkiksi sähköinen tehonotto rajoittaa tietyn ala- ja yläarvon väliin, ja ennalta valitun alueen ylittyessä voidaan esimerkiksi jauhatusteloja siirtää poispäin toisistaan.
Kaikkia valssituolin signaaleja koordinoidaan ja ohjataan ehdollisesti konelaskimen välityksellä, jolloin konelaskin kutsuu tarvittavat asetusarvot muistilla varustetusta keskustietokoneesta. Paikoitusosoitin varustetaan edullisesti paikoi-tusraja-arvokytkimellä, johon on säädettävissä esivalittavat raja-arvot ja tällä tavoin voidaan estää automaattinen virhe-säätö. Paikoitusraja-arvokytkimellä esitetyssä asemassa on se etu, että myös virhekäsittelysäätö voidaan siten estää, koska käsipyörä samoinkuin automaattinen säätö antavat vastaavan ketjun 118 matkasiirtymän. Paikani Imaisin voi samalla tavoin kuin säätömoottori 119 olla liitetty syöttö-osoitinlaitteen kanssa, joka saa vastaavia signaaleja konelaskimesta, tai antaa niitä sinne, vastaavasti digitaaliosoittimella ja käsisyöttö-näppäimillä. Samalla tavalla voidaan painemittaus- ja osoitus-laite 114, 115 liittää konelaskimeen. Telelaitteen säätely- 12 92158 asteesta riippuen voidaan yksi tai useampia varmuuslaitteita järjestää samaan telalaitteeseen. Jos esimerkiksi järjestetään uratelat, on jauhatuspaineen valvonta vähemmän mielekästä, jota vastoin jauhatustelojen etäisyyden valvonta voi olla edullista paikanilmaisimen tai etäisyysmittarin avulla. Sileissä teloissa tilanne on toinen, jolloin paineenvalvonta tuo enemmän etuja. Laskimella ja esitetyillä signaalijohtimi11 a halutaan esittää, että tietokone tai muisti ohjaa huomattavaa määrää valssituo-leista, mahdollisesti niitä kaikkia yhdessä myllyssä, ja mikäli tarvitaan, se koordinoi myös ohjaustoimintoja.
Erityisen edulliseksi on edelleen osoittautunut, että digitaaliosoitin antaa arvon, joka vastaa ajan mittausta (kello 05.50), ja edullisesti antaa edelleen identtisen arvon vastaten säätöosoitinlaitetta tai käsipyörän osoitinlaitetta.
Suuri etu on siinä, että ei-automatisoitujen tai ei-kauko-ohjattavien valssituolien kokemusarvoja verrataan ja ne ovat arvioitavissa laadittaessa tai parannettaessa vastaavia ohjausohelmia.
Kuvio 3 esittää suuresti yksinkertaistettuna täydellistä tärkkelysmyllyä. Aivan karkeasti tarkasteltuna tärkkelysmylly muodostuu varastovi1 jän varastosiilosta 30, sekoitus- ja välisäi1ytyssäi1iöistä 31, varsinaisesta käsittelylohkosta 32 sekä valmistuotekammioista 33. Valmistuotekammioista 33 tärkke-lysjae johdetaan suoraan kuljetuselementtien 34 välityksellä tärkkelystehtaaseen.
Yksityiskohtaisesti toiminnan kulku on seuraavanlainen: Varastokammioista 35, 35i, 352, 35s jne. saadaan haluttu . raakaviljaseos ja johdetaan se vaa'an 36, vaakasuoran kuljettimen 37, elevaattorin 38, toisen vaakasuoran kuljettimen 39 kautta sekoituskammioihin 40. Sekoituskammiosta 40 vielä puhdistamaton vilja otetaan vaa'an 41 kautta ja johdetaan li 92158 13 vaakasuoralla kuljettimella 42 sekä elevaattorilla 43 viljan-puhdistimeen 44. Kompaksipuhdistimessa sihdataan suuret vieraat kappaleet (paakut), kivet mukaanlukien, ja kuoriosat imetään pois. (Tässä viitataan kokonaisuudessaan hakijan CH-patenttiin 04 626/76-6). Seuraavaksi aines johdetaan rumpusihtiin 45, jossa pitkät ja pyöreät vieraat jyvät poistetaan, jyväainekseen tarttunut lika poistetaan puhdistuskoneella 46, syötetään vaadittava vesimäärä tehokostutinlaitteeseen 47 ja varastoidaan vaadittava aika välisäilytyskammiossa 48. Kostutettu ja noin 12 - 48 tuntia seissyt vilja otetaan yhdestä välisäilytyskam-miosta 48, 49 tai 50, nostetaan elevaattorilla 43’ ja sen jälkeen, kun vettä on lisätty 0,1 - 0,3 % (kostutus 51 ennen Bi) johdetaan homogenisointikammion 52 jälkeen suoraan ensimmäiseen jauhatusväylään Bi tai ensimmäiseen kaksois jauhatus-väylään 53. Nelinkertaisen kaksois jauhatuksen 53, 53', 54, 54' jälkeen ja kussakin olevan, (kaikkiaan neljän) seulontaväylän jälkeen saadut jakeet johdetaan pois pneumaattisen kuljetinjärjestelmän 55 avulla, leseet varastosiiloon 56, tärkkelysjakeet johonkin varastosiiloista 57, 57' tai 57’’. Punnituksen (vaaka 60) jälkeen aines johdetaan kuljetuselementtien 34 välityksellä tärkkelystehtaaseen. Laitoksen koko ohjaus ja lukitus samoinkuin laskinelimet 58 on järjestetty ohjaustilaan 59.
Kuviossa 4 on esitetty varsinainen tärkkelysmyllyn sydänosa, jolloin jauhatus- ja sihtiväylät on esitetty suurennettuina. Kyseessä on moduli, jonka jauhatusteho on 100 - 200 tonnia päivässä. Tätä varten tarvitaan kaksi kahdeksantelaista laitetta 70 tai 71 sekä suurtasosihti 72. Ensimmäinen kahdek-santelainen laite 70 sisältää jauhatusväylät Bi ja B2 ensimmäisenä kaksoisväylänä ja B3, B4 toisena kaksoisväylänä. Toinen kahdeksantelainen laite sisältää jauhatusväylät Ci, C2 ensimmäisenä kaksoisväylänä ja C3, C4 toisena kaksoisväylänä, ts. kaiken kaikkiaan neljä kaksoisjauhatusväylää. Tasosihti 72 muodostaa yhden yksittäisen keinuvan yksikön. Neljä päällekkäin olevaa sihtiosaa 73, 74, 75, 76 on esitetty, jolloin tuotteen 92158 14 kulku on esitetty täysin kaavioi 1isesti. Tasosihdillä voi kuitenkin olla täysin erilainen rakenne, esimerkiksi kuusi tai kahdeksan pystysuoraan järjestettyä sihtiosaa. Kukin pystysuora sihtiosa voi olla jaettu kahteen tai useampaan osaan korkeus-suunnassa kaksoiskulkua tai muuta tuotannonohjausta varten sihdin käytön optimointia vastaten. Samoin on ainoastaan kaavioi 1isesti esitetty jauhamattoman jyväaineksen ensimmäinen syöttö 61 väylään Bi, välinostot 62, 63, 64, 65 sekä ulossuun-natulla nuolella 55 hyvin tärkkelysjakeiden poistojärjestelmä.
Kuvio 5 esittää myllyn menetelmäkaaviota periaatteellisesti esitettynä samalla tavoin kuin DE-patenttijulkaisun 26 42 628 tekniikan tason mukaisessa ratkaisussa. Uutta on sekä seulonta-väylien määrä että myös ratkaisevasti vähentynyt jauhatusväy-lien määrä. Jäljelle on jäänyt kuitenkin neljä lisäharjaa 80 siemenvalkuaisjakeiden saannon kohottamiseksi.
Esikäsitelty raakavilja (esim. vehnä) syötetään ensimmäiseen jauhatustelapariin Βχ. Birstä saatu ensimmäinen rouhejauho tai jauhetut jyvät kulkevat välittömästi toiseen jauhatustelapariin B2 ilman seulontaa Βχ:η ja B2:n välillä. Toisen jauhatuksen jälkeen saatu ns. toinen rouhejauho johdetaan ensimmäiseen sihtiosaan 73. Sihtiosan 73 tasosihdeistä toinen rouhejauho jaetaan eri rakeistuksiin, jolloin B3:een tarkoitettu jae johdetaan ensiksi ensimmäisen leseharjan 80 Br.i:n kautta ja poisto-osa luovutetaan sen jälkeen suoraan kolmanteen jauhatukseen B3. Tässä vielä yhä rouhejauhon muodossa oleva aines jauhetaan B3:ssa ja välittömästi sen jälkeen B4:ssä. Nyt toisessa kaksois jauhatuksessa saatu B4-rouhejauho kulkee toiseen sihtiosaan 74, jolloin aines jälleen jaetaan useisiin rakeistuksiin.
Osa ensimmäisen ja toisen sihtiväylän jakeista luovutetaan jakolaitteisiin Div. 1, Div. 2, jotka aikaansaavat vielä hienomman rakeistuksen.
15 921 58
Sekä ensimmäisen että toisen sihtiväylän (sihtiosista 73 ja 74) karkeat poisto-osat johdetaan kulloinkin annetuissa suhteissa vastaaviin leseharjoihin 80 (BR.i, Br.2, Br.3, Br.O· Poisto-osa jakolaitteesta Div. 1 menee suoraan ensimmäiseen vähennys-väylään Ri (Ci). Sieltä aines jälleen ilman väliseulontaa johdetaan suoraan toiseen vähenr.ysväylään R2 (C2) ja Riin avulla vähennetty tuote luovutetaan välittömästi kolmanteen sihtiosaan 75.
Kolmanteen sihtiväylään joutuva ryyni tai karkea jauho luovutetaan neljänteen vähennysväylään Bi (C3) liittyen ja välittömästi sen jälkeen saman vähennysväylän P2 (C«) toiseen portaaseen, ja putoava, hienonnettu karkeajauho annetaan neljänteen sihtiosaan 76. Neljännen sihtiväylän 76 poisto-osa murskataan lisäksi iskumyllyssä Ei ja johdetaan suoraan perässä olevaan sihtiosaan.
Sihtiosista hienoin jae (alin sihdin läpäisyaine) menee samoinkuin kaikkien muiden sihtiosien alin sihdinläpäisyaine valmiina tuotteina välivarastoihin 57 - 57*' ja on valmiina tärkkelysmyllyssä tapahtuvaan käsittelyyn.
Hienojauhatusväy1ien Ri - R2 tai Pi - P2 ja vastaavan sihtiosan 75 tai 76 väliin voi olla edullista järjestää vielä irrotin (hiutaleiden irrottamiseksi), jota symbolisesti on merkitty ympyrällä ja kartiolla.

Claims (8)

16 92158
1. Menetelmä jauhatusjakeiden valmistamiseksi kuivana lähtömateriaalin muodostavasta vehnästä, rukiista, maissista tai ohrasta puhtaan tärkkelyksen saamiseksi tämän jälkeen märkä-tai taikinavaiheen avulla, tunnettu siitä, että a) aines kuivajauhetaan toistuvasti ja seulotaan toistuvasti lajittelujauhatusjärjestelmällä, jolloin b) aines kaksoisjauhetaan kahdesta neljään kertaan c) eikä seulota kaksoisjauhatusten välillä, mutta d) aines seulotaan kunkin kaksoisjauhatuksen jälkeen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että aines kaksoisjauhetaan neljä kertaa.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että erityisesti hienojauhatuksessa suoritetaan kolmesta viiteen yksöisjauhatusta, joiden kunkin välissä tapahtuu väliseulonta.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että aines kaksoisjauhetaan ainakin kohdissa B-j/B2, B3/B4, C1/C2 ja C3/C4.
5. Tärkkelysmyllylaitos tärkkelysraaka-aineen valmistamiseksi puhtaan tärkkelyksen saamiseksi siihen liittyen vehnästä, rukiista, maissista tai ohrasta, erityisesti patenttivaatimusten 1-4 mukaisella menetelmällä, tunnettu siitä, että siinä on kaksi kaksoisjauhatusväylää, joissa kussakin on kaksi suoraan peräkkäin järjestettyä jauhatustelaparia (4, 5 / 4', 5’ / 7, 8 / 7\ 8'). 1 II Patenttivaatimuksen 5 mukainen tärkkelysmyllylaitos, tunnettu siitä, että myllyssä on yksi tai kaksi kahdeksantelaista valssituolia (1), jossa valssituolissa on 92158 17 kaksi kertaa kaksi päällekkäin olevaa jauhatustelaparia (4, 5 / 4', 5' /7, 8/7' 8'), jolloin kullakin jauhatustelaparilla (4, 5 / 4', 5' / 7, 8 / 7', 8') on oma jauhatusraon säätönsä (15, 16, 17).
7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen tärkkelysmyllylaitos, tunnettu siitä, että kukin telapari (4, 5/4', 5' /7, 8 / 7', 8') on täydellisesti varustettu yksilöllisellä säätölaitteella (108, 116) sekä vieraiden kappaleiden varmistuksella (112), ja kunkin telaparin (4, 5/4', 5' /7, 8/ 7', 8') teloilla on erilainen pyörimisnopeus, jolloin vastakkain olevilla telapareilla on edullisesti yhteisesti ohjattu kytkentälaite (102, 103, 106).
8. Jonkin patenttivaatimuksen 5-7 mukainen tärkkelysmyllylai-tos, tunnettu siitä, että jauhatusraon säätölaitteeseen on liitetty kauko-ohjaus ja laskinlaite (19) kullekin jauhetustehtävälle ominaisten jauhatusrakoasetusten sekä kaikkien muiden käsittely- ja kuljetuselinten säätöarvojen alentamiseksi ja uudelleenkutsumiseksi. 92158 18
FI892758A 1987-10-06 1989-06-06 Menetelmä jauhatusjakeiden valmistamiseksi sekä tärkkelysmyllylaitos FI92158C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CH389387 1987-10-06
CH389387 1987-10-06
CH8800183 1988-10-06
PCT/CH1988/000183 WO1989003246A1 (en) 1987-10-06 1988-10-06 Process for manufacturing a raw starch material and starch mill

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI892758A FI892758A (fi) 1989-06-06
FI892758A0 FI892758A0 (fi) 1989-06-06
FI92158B true FI92158B (fi) 1994-06-30
FI92158C FI92158C (fi) 1994-10-10

Family

ID=4265767

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI892758A FI92158C (fi) 1987-10-06 1989-06-06 Menetelmä jauhatusjakeiden valmistamiseksi sekä tärkkelysmyllylaitos

Country Status (25)

Country Link
US (5) US5100062A (fi)
EP (3) EP0335925B1 (fi)
JP (3) JP2569160B2 (fi)
KR (3) KR940001576B1 (fi)
CN (1) CN1014680B (fi)
AT (3) ATE87239T1 (fi)
AU (3) AU611962B2 (fi)
BR (2) BR8807235A (fi)
CZ (1) CZ281148B6 (fi)
DD (3) DD275407A5 (fi)
DE (5) DE8817251U1 (fi)
DK (2) DK173537B1 (fi)
ES (3) ES2012555A6 (fi)
FI (1) FI92158C (fi)
GE (1) GEP19981169B (fi)
HU (3) HU204447B (fi)
LT (1) LT3740B (fi)
LV (2) LV11111B (fi)
MD (2) MD172C2 (fi)
PL (1) PL159261B1 (fi)
RU (3) RU1837795C (fi)
SK (1) SK666888A3 (fi)
UA (2) UA13211A (fi)
WO (3) WO1989003246A1 (fi)
ZA (3) ZA887518B (fi)

Families Citing this family (61)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ES2012555A6 (es) * 1987-10-06 1990-04-01 Buehler Ag Geb Procedimiento, molino de cilindros e instalacion para la fabricacion de productos de molienda de cereales.
DE58909800D1 (de) * 1988-03-10 1997-07-03 Buehler Gmbh Vorrichtung für die Vermahlung und/oder Verpressung von Nahrungs- oder Futtermittelkomponenten
US5853864A (en) * 1988-06-30 1998-12-29 H. B. Fuller Licensing & Financing Inc. Composite article resistant to moisture-induced debonding
US5114079A (en) * 1990-12-10 1992-05-19 Kansas State University Research Foundation Simplified method and apparatus for producing white flour from wheat grain
US5507117A (en) * 1993-05-28 1996-04-16 County Line Limited Partnership, L.L.C. Tree stand
US5505974A (en) * 1993-12-23 1996-04-09 Rogers; Lynn Granular oat-based cereal
US5547133A (en) * 1993-12-23 1996-08-20 Rogers; Lynn Manufacture process for ground oat cereal
AU660879B1 (en) * 1994-08-22 1995-07-06 Satake Corporation Vertical milling machine
EP0706826A1 (de) * 1994-10-17 1996-04-17 SANGATI S.p.A. Mehrfach-Walzenstuhl
DE19514955C2 (de) * 1995-04-24 1997-07-10 Buehler Ag Walzenstuhl für die Vermahlung von Nahrungs- und Futtermittel
US6019341A (en) * 1996-05-13 2000-02-01 County Line Limited, L.L.C. Christmas tree stand
DE19651836A1 (de) 1996-12-13 1998-06-18 Buehler Ag Speisemodul für einen Walzenstuhl
US5823452A (en) * 1997-05-05 1998-10-20 Ballew; Russell Flaker mill
DE19726551A1 (de) * 1997-06-23 1998-12-24 Buehler Ag Speisesensorik
DE19753958A1 (de) 1997-12-05 1999-06-10 Buehler Ag Walzenstuhl
IT1299041B1 (it) 1998-04-07 2000-02-07 Ocrim Spa Dispositivo a doppio passaggio di macinatura, impianto che impiega il dispositivo, e procedimento che impiega il dispositivo.
US6098905A (en) * 1998-08-11 2000-08-08 Conagra, Inc. Method for producing an atta flour
GB2347065B (en) * 1999-02-25 2002-10-09 Aimo Kortteen Konepaja Oy Roller mill arrangement
DE19937352A1 (de) * 1999-08-11 2001-02-15 Buehler Ag Würfelbrecher
DE50009443D1 (de) * 2000-08-30 2005-03-10 Buehler Ag Verfahren und anlage zur heissschälung von soja
US20060108434A1 (en) * 2001-08-10 2006-05-25 Cerys Systems Inc. Impartial co-management to aid crop marketing
WO2003014642A1 (en) * 2001-08-10 2003-02-20 Daniel Kallestad Grain aeration system and techniques
DE10251490A1 (de) * 2002-11-04 2004-05-13 Bühler AG Verfahren und Vorrichtung zum Schälen und Entkeimen von Getreide
CA2492884A1 (en) 2005-01-13 2006-07-13 Stephane Chevigny A high efficiency process for particle size reduction of glass-like polysaccharides
DE102007030664A1 (de) 2007-07-02 2009-01-08 Bühler AG Bürstenabstreifer
TR200704949U (tr) 2007-07-16 2007-08-21 Yükseli̇ş Maki̇na San. Ti̇c.A. Ş. Eksantrik burçlu moment kollu yataklama paketi.
US20090186136A1 (en) * 2008-01-18 2009-07-23 Saponin Inc. Process for seed and grain fractionation and recovery of bio-products
DE102008012487A1 (de) 2008-03-04 2009-09-10 Deere & Company, Moline Körnerprozessorzusammenbau
CN102076418B (zh) 2008-07-02 2014-04-09 布勒股份公司 生产面粉的方法、料床辊磨机和之字形分离器及其应用
DE102008043140A1 (de) 2008-07-02 2010-01-07 Bühler AG Verfahren und Einrichtung zur Herstellung von pflanzlichen Mahlprodukten
CN102078830B (zh) * 2010-11-26 2013-09-25 无锡中粮工程科技有限公司 无菌面粉加工工艺
EP2540396A1 (de) 2011-06-30 2013-01-02 Bühler AG Verfahren und Vorrichtung für die Herstellung von Mehl und/oder Griess
CN102878794B (zh) * 2012-10-17 2014-08-27 中国包装和食品机械总公司 一种双滚筒干燥机之主滚筒间隙调节机构
CN103028457B (zh) * 2012-12-18 2015-01-07 滨州中裕食品有限公司 用于提取谷朊粉的小麦制粉方法
CN103100453A (zh) * 2013-02-17 2013-05-15 四川省旭东机械制造有限公司 负压式吸风多功能组合机
CN103599823B (zh) * 2013-11-14 2016-03-09 大连拓新能源有限公司 全自动肉类碎丝机
CN104014388A (zh) * 2014-06-03 2014-09-03 永兴县强胜银业有限责任公司 一种有括刀的原料粉碎装置
KR101493217B1 (ko) * 2014-09-17 2015-02-16 주식회사 지테크인터내셔날 곡물계량장치
CN104551560B (zh) * 2014-12-10 2017-01-18 哈尔滨汽轮机厂有限责任公司 一种叶根量具的加工及检验方法
EP3261765B1 (de) * 2015-02-23 2019-05-08 Bühler AG Walzenstuhl, aspirationsbaugruppe und verfahren zum nachrüsten eines walzenstuhles
US10913071B2 (en) 2016-03-09 2021-02-09 Pearson Incorporated Scalper apparatus and processing system
US10940483B2 (en) * 2016-05-12 2021-03-09 Oronoko Ironworks, Inc. Modular roller grinding mill
CN106036409A (zh) * 2016-06-17 2016-10-26 河南工业大学 一种干法大米粉制备方法、鲜米粉用大米粉、烘焙食品用大米粉、蒸煮食品用大米粉
US10322487B1 (en) * 2016-07-15 2019-06-18 Pearson Incorporated Roller mill grinding apparatus with regenerative capability
RU2647916C2 (ru) * 2016-07-19 2018-03-21 Федеральное государственное бюджетное образовательное учреждение высшего образования "Вятская государственная сельскохозяйственная академия" (ФГБОУ ВО Вятская ГСХА) Двухступенчатая плющилка зерна
CN106238134A (zh) * 2016-09-08 2016-12-21 泉州惠安博派信息技术有限公司 一种四辊碾粉机
US10807098B1 (en) 2017-07-26 2020-10-20 Pearson Incorporated Systems and methods for step grinding
CN107377043B (zh) * 2017-07-28 2019-02-15 贵州省湄潭县富通米业有限公司 一种大米用加工装置
CN107694680A (zh) * 2017-10-16 2018-02-16 江门市舒雅生物科技有限公司 牛大力粉碎装置
CN107971082B (zh) * 2017-12-30 2018-11-30 涡阳县丰华面业有限公司 一种高效的磨粉装置
US11325133B1 (en) 2018-07-26 2022-05-10 Pearson Incorporated Systems and methods for monitoring the roll diameter and shock loads in a milling apparatus
US10751722B1 (en) * 2018-10-24 2020-08-25 Pearson Incorporated System for processing cannabis crop materials
CN109746073A (zh) * 2018-12-27 2019-05-14 无锡市鑫和圆机械有限公司 一种磨粉机吸尘机构
CN114007750B (zh) * 2019-01-05 2024-03-19 康瑞Ip私人有限公司 用于粉碎的设备、系统和方法
US10785906B2 (en) 2019-02-19 2020-09-29 Pearson Incorporated Plant processing system
CN110508344A (zh) * 2019-08-20 2019-11-29 安徽东亚机械有限公司 双辊式碾米机
US10757860B1 (en) 2019-10-31 2020-09-01 Hemp Processing Solutions, LLC Stripper apparatus crop harvesting system
US10933424B1 (en) 2019-12-11 2021-03-02 Pearson Incorporated Grinding roll improvements
CN111841827A (zh) * 2020-06-15 2020-10-30 安徽马钢矿业资源集团建材科技有限公司 石料多级破碎综合利用处理方法
CN114392793B (zh) * 2021-12-20 2023-12-01 平江县新隆米业有限公司 一种家用大米加工用高效细化装置
CN114534841B (zh) * 2022-02-09 2023-03-31 无锡锡麦粮油装备工程有限公司 通过直驱电机进行驱动的磨粉机

Family Cites Families (28)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US453364A (en) * 1891-06-02 Cereal food and process of manufacturing it
US581908A (en) * 1897-05-04 Joseph franklin gent and richard thomas gent
US798267A (en) * 1903-11-23 1905-08-29 Ludwig Cron Art of milling.
FR389125A (fr) * 1908-04-10 1908-09-01 Henry Simon Ltd Soc Système de mouture et appareil permettant de le réaliser
US1287654A (en) * 1917-03-08 1918-12-17 Rowan T F Dodds Method of milling flour.
US1396712A (en) * 1921-08-27 1921-11-08 Johnston George Method of crushing
US2742235A (en) * 1952-10-11 1956-04-17 Gen Mills Inc Broken wheat recovery system including tempering and impacting, and separating of shattered weed seeds from wheat seeds
US2986348A (en) * 1957-03-22 1961-05-30 Heinrich A Noll Grain milling machines
US3430869A (en) * 1965-03-23 1969-03-04 Gen Mills Inc Milling process for rye
JPS50148162A (fi) * 1974-05-20 1975-11-27
JPS5110074A (ja) * 1974-07-10 1976-01-27 Iichiro Matsumoto Kokuruiseifunho
CH620708A5 (fi) * 1975-09-23 1980-12-15 Buehler Ag Geb
JPS531175A (en) * 1976-06-26 1978-01-07 Shinagawa Furnace Method and apparatus for exchanging adsorbent for deodorization apparatus
CH619157A5 (fi) * 1976-07-16 1980-09-15 Buehler Ag Geb
DE2730166C2 (de) * 1976-07-16 1994-05-11 Gebrüder Bühler AG, Uzwil Walzenstuhl für die Vermahlung und Schrotung von Getreide
US4220287A (en) * 1978-03-23 1980-09-02 Maple Leaf Mills Limited Process for the treatment of oats
ZA792523B (en) * 1978-06-27 1981-04-29 Gen Electric Curable compositions and process
IT1161106B (it) * 1983-03-10 1987-03-11 Sangati Spa Dispositivo per la regolazione automatica della alimentazione del prodotto in un laminatoio di macinazione per cereali
JPS6112745A (ja) * 1984-06-27 1986-01-21 Toray Ind Inc ポリブチレンテレフタレ−ト中空成形品
KR910003501B1 (ko) * 1984-08-03 1991-06-03 뷜러 Ag 제분기의 분쇄간극 조절장치
WO1986005416A1 (en) * 1985-03-15 1986-09-25 Gebrüder Bühler Ag Process for the adjustment of the grinding rollers of a grain mill installation; also, a grain mill installation for carrying out the process
US4762252A (en) * 1987-05-08 1988-08-09 Hyer Industries, Inc. Adaptation to major or sporadic disturbance error in weigh feeding apparatus
ES2012555A6 (es) * 1987-10-06 1990-04-01 Buehler Ag Geb Procedimiento, molino de cilindros e instalacion para la fabricacion de productos de molienda de cereales.
US5165608A (en) * 1987-10-06 1992-11-24 Buehler Ag Method for the production of a starch raw material and a starch milling system
US5201470A (en) * 1987-10-06 1993-04-13 Buehler Ag Method for the production of milled grain products and roller mill
DE58909800D1 (de) * 1988-03-10 1997-07-03 Buehler Gmbh Vorrichtung für die Vermahlung und/oder Verpressung von Nahrungs- oder Futtermittelkomponenten
US5103401A (en) * 1989-11-21 1992-04-07 Merrick Industries, Inc. System for precisely controlling discharge rates of loss-in-weight feeder systems
FR2730166B1 (fr) 1995-02-08 1997-10-31 Stas Sa Generateur d'aerosols avec moyen de sterilisation

Also Published As

Publication number Publication date
HU204447B (en) 1992-01-28
DE3884189C5 (de) 2009-09-10
HU204211B (en) 1991-12-30
FI892758A (fi) 1989-06-06
CN1035064A (zh) 1989-08-30
HU885830D0 (en) 1990-03-28
CN1014680B (zh) 1991-11-13
BR8807235A (pt) 1990-03-01
LV11111B (en) 1996-08-20
EP0334919A1 (de) 1989-10-04
KR940001578B1 (ko) 1994-02-25
ES2008629A6 (es) 1989-07-16
EP0335925B1 (de) 1993-03-24
RU1837968C (ru) 1993-08-30
WO1989003246A1 (en) 1989-04-20
HU885824D0 (fi) 1990-03-28
LV11110A (lv) 1996-04-20
FI92158C (fi) 1994-10-10
JP2569160B2 (ja) 1997-01-08
ZA887518B (en) 1990-06-27
LTIP1806A (en) 1995-08-25
AU2482088A (en) 1989-05-02
WO1989003247A1 (en) 1989-04-20
CZ666888A3 (en) 1996-02-14
DK269689A (da) 1989-06-02
ZA887519B (en) 1990-06-27
LV11111A (lv) 1996-04-20
LV11110B (en) 1996-08-20
RU1837795C (ru) 1993-08-30
DD282861B5 (de) 1996-02-22
EP0334919B1 (de) 1993-09-15
HUT51508A (en) 1990-05-28
HUT50665A (en) 1990-03-28
EP0336939B1 (de) 1995-06-14
DK269689D0 (da) 1989-06-02
HUT56011A (en) 1991-07-29
US5310123A (en) 1994-05-10
DD275406A5 (de) 1990-01-24
JP2569159B2 (ja) 1997-01-08
SK279316B6 (sk) 1998-09-09
AU613105B2 (en) 1991-07-25
ATE94422T1 (de) 1993-10-15
DK167959B1 (da) 1994-01-10
GEP19981169B (en) 1998-10-27
DK269589D0 (da) 1989-06-02
EP0336939B3 (de) 2008-08-27
EP0336939A1 (de) 1989-10-18
SK666888A3 (en) 1998-09-09
EP0335925A1 (de) 1989-10-11
KR940001577B1 (ko) 1994-02-25
US5544823A (en) 1996-08-13
UA13211A (uk) 1997-02-28
DK173537B1 (da) 2001-02-05
PL159261B1 (pl) 1992-12-31
KR940001576B1 (ko) 1994-02-25
ZA887517B (en) 1989-06-28
ES2008628A6 (es) 1989-07-16
DE3853992D1 (de) 1995-07-20
BR8807233A (pt) 1989-10-31
UA13464A1 (uk) 1997-02-28
DE8817253U1 (de) 1995-12-14
AU611962B2 (en) 1991-06-27
FI892758A0 (fi) 1989-06-06
KR890701207A (ko) 1989-12-19
JPH02501455A (ja) 1990-05-24
KR890701208A (ko) 1989-12-19
JPH02501456A (ja) 1990-05-24
ES2012555A6 (es) 1990-04-01
DE3879676D1 (de) 1993-04-29
AU2481288A (en) 1989-05-02
MD415C2 (ro) 1996-06-30
AU2428488A (en) 1989-05-02
US5303870A (en) 1994-04-19
JPH02501457A (ja) 1990-05-24
ATE87239T1 (de) 1993-04-15
MD172C2 (ro) 1995-07-31
US5373997A (en) 1994-12-20
DE3884189D1 (de) 1993-10-21
US5100062A (en) 1992-03-31
JP2569158B2 (ja) 1997-01-08
WO1989003245A1 (en) 1989-04-20
HU204448B (en) 1992-01-28
PL275090A1 (en) 1989-06-12
KR890701209A (ko) 1989-12-19
CZ281148B6 (cs) 1996-06-12
DD275407A5 (de) 1990-01-24
LT3740B (en) 1996-02-26
MD172B1 (ro) 1995-03-31
DK269589A (da) 1989-06-02
RU2033261C1 (ru) 1995-04-20
ATE123667T1 (de) 1995-06-15
DE8817251U1 (de) 1995-12-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI92158B (fi) Menetelmä jauhatusjakeiden valmistamiseksi sekä tärkkelysmyllylaitos
RU2498854C2 (ru) Способ получения муки из зерна, вальцовая мельница, применение вальцовой мельницы, зигзагообразная просеивающая машина, применение зигзагообразной просеивающей машины
DE4345422C2 (de) Verfahren und Vorrichtung zum Scheuern von Getreide
US4363448A (en) Milling of cereals and the like
US5368239A (en) Roller mill for milling grain products
USRE35202E (en) Method for the production of a starch raw material and a starch milling system
US5165608A (en) Method for the production of a starch raw material and a starch milling system
CN1185940C (zh) 磨粉系统
CN1183837C (zh) 磨粉机
CN1183836C (zh) 磨粉方法
RU22004U1 (ru) Крупозавод агрегатный
RU27797U1 (ru) Технологическая линия для выработки сортовой муки из зерновых культур
RU2046017C1 (ru) Комплектная мельница
DD282861A5 (de) Verfahren und Getreidemühle zur Herstellung von Getreidemahlprodukten

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed

Owner name: BUEHLER AG