RO110332B1 - Procedeu pentru prepararea perfluorpolieterilor peroxidici - Google Patents

Procedeu pentru prepararea perfluorpolieterilor peroxidici Download PDF

Info

Publication number
RO110332B1
RO110332B1 RO148416A RO14841690A RO110332B1 RO 110332 B1 RO110332 B1 RO 110332B1 RO 148416 A RO148416 A RO 148416A RO 14841690 A RO14841690 A RO 14841690A RO 110332 B1 RO110332 B1 RO 110332B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
process according
oxygen
liquid phase
reaction
initiators
Prior art date
Application number
RO148416A
Other languages
English (en)
Inventor
Dario Sianesi
Antonio Marraccini
Giuseppe Marchionni
Original Assignee
Ausimont Srl
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ausimont Srl filed Critical Ausimont Srl
Publication of RO110332B1 publication Critical patent/RO110332B1/ro

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08GMACROMOLECULAR COMPOUNDS OBTAINED OTHERWISE THAN BY REACTIONS ONLY INVOLVING UNSATURATED CARBON-TO-CARBON BONDS
    • C08G65/00Macromolecular compounds obtained by reactions forming an ether link in the main chain of the macromolecule
    • C08G65/002Macromolecular compounds obtained by reactions forming an ether link in the main chain of the macromolecule from unsaturated compounds
    • C08G65/005Macromolecular compounds obtained by reactions forming an ether link in the main chain of the macromolecule from unsaturated compounds containing halogens
    • C08G65/007Macromolecular compounds obtained by reactions forming an ether link in the main chain of the macromolecule from unsaturated compounds containing halogens containing fluorine
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08GMACROMOLECULAR COMPOUNDS OBTAINED OTHERWISE THAN BY REACTIONS ONLY INVOLVING UNSATURATED CARBON-TO-CARBON BONDS
    • C08G65/00Macromolecular compounds obtained by reactions forming an ether link in the main chain of the macromolecule

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Polyethers (AREA)
  • Epoxy Compounds (AREA)
  • Polymerization Catalysts (AREA)
  • Addition Polymer Or Copolymer, Post-Treatments, Or Chemical Modifications (AREA)

Description

Prezenta invenție se referă la un procedeu pentru prepararea perfluorpolieterilor peroxidici, care conțin unități perfluoralchilenoxi, cu formula (CF2 - CF2) și (CF2O), a căror masă moleculară medie numerică este cuprinsă între 500 și 500000 , compuși folosiți ca inițiatori de polimerizare radicalică și ca agenți de reticulare pentru polimeri sau care pot fi transformați în perfluorpolieteri inerți, utilizați ca fluide inerte în diferite aplicații.
Este cunoscută prepararea acestor compuși, prin reacționarea tetrafluoretilenei cu oxigen, sub iradiere cu lumină ultravioletă, (EP, A, 0259980; EP, A, 0244839). Acest procedeu prezintă dezavantajul de a fi delicat și complex, pentru că necesită utilizarea generatorilor de radiație ultravioletă și a reactoarelor de construcție pentru a permite radiației să penetreze și să se împrăștie în interiorul fazei de reacție. în plus, întrucât aceste reacții sunt, de obicei, efectuate la temperaturi foarte scăzute, chiar mai scăzute de-50°C, este necesar să existe mijloace disponibile, eficiente, de eliminare a căldurii, asociate cu generarea radiației ultraviolete. Mai mult, randamentul de reacție și structura produsului sunt puternic afectate de cantitatea și distribuția de radiație în interiorul mediului de reacție, care limitează considerabil flexibilitatea dorită a producției oferită de un reactor dat.
Este cunoscută, de asemenea, prepararea oligomerilor neperoxidici de (CF2O) care au ca grupă terminală -CF2COF. (brevet US nr.4 460 514). Acești oligomeri sunt utili pentru prepararea s-triazinelor cu grupe substituite perfluoroximetilen.
Astfel, perfluor-3-metilbutena-l, CF2=CF-CF-CF(CF3)2, reacționează, în fază gazoasă, cu oxigen, în prezență de CF3OF, fără utilizarea radiației ultraviolete, ceea ce conduce, după terminarea reacției, la olefină nereacționată, (CF3)2CF-CFO și o cantitate de oligomeri neperoxidici ai (CF2O) care au grupa terminală CF2-COF.
S-a constatat, în mod surprinzător, că reacția pentru prepararea perfluorpolieterilor peroxidici care conțin unități perfluoralchilenoxi cu formula (CF2-CF2O) și (CF2O) se poate efectua fără utilizarea radiației ultraviolete, dacă C2H4 reacționează cu oxigenul, într-un solvent și în prezența unor anumiți reactivi, sau utilizând radiația ultravioletă numai ca măsură complementară.
Procedeul pentru prepararea perfluorpolieterilor peroxidici, care conțin unități perfluoroalchilenoxi, cu formula (CF2-CF2) și (CF2O), a căror masă moleculară medie numerică este cuprinsă între 500 și 500 000, prin reacția tetrafluoretilenei cu oxigen, într-un solvent, la o temperatură cuprinsă între-120‘C și +50‘C, conform invenției, constă în aceea că, (a) reacția se efectuează în prezența unuia sau a mai multor inițiatori, aleși din grupul constituit din 1) F2; 2) R5 -OF, în care R5 este un radical perhaloalchil, conținând de la 1 la 10 atomi de carbon, atomii de halogen fiind atomi de fluor sau atomi de fluor și de la 1 la 5 atomi de clor, cu condiția ca atunci când radicalul perhaloalchil conține 1 atom de carbon, el este -CF3;
2) o grupare
R6-O-(RO)n(CF)t-CF2OF
I D în care D reprezintă F sau CF3; t este 0 sau 1, R6 reprezintă un radical perfluoralchil C,.3; R7 reprezintă unul sau mai mulți radicali perfluoralchilenici, identici sau diferiți, aleși din grupul constituit din :
- CF2-, -CF2-CF2- și -CF2-CF- ,
I CF3 iar n este dela 0 la 50; 4)
OF
I
R8 - C - R’
I OF în care R8 și R9, identici sau diferiți unul față de celălalt, sunt F sau CF3; 5) FO-(R7O)S-F, în care R7 are semnificațiile menționate mai sus, iar s are o valoare cuprinsă între 1 și 100; 6) FO-(CF2)V-OF, în care v variază de la 0 la 5;
7) fluorură de clor; b) în solventul lichid se introduce un curent gazos de tetrafluoretilenă, un curent gazos de oxigen și un curent de gaz sau lichid al unuia sau mai multor inițiatori sau alternativ într-o fază lichidă, care conține solventul și unul sau mai mulți inițiatori se introduce un curent gazos de tetrafluoretilenă și un curent gazos de oxigen.
Procedeul, conform invenției, prezintă următoarele avantaje :
- se utilizează un inițiator chimic în locul tehnologiilor fotochimice delicate și complexe ;
- procedeul este foarte flexibil, permițând să se obțină o gamă largă de produși cu caracteristici structurale diferite, prin schimbarea condițiilor de reacție ;
- procedeul este simplu și nu necesită reactoare complicate, parametrii de lucru sunt ușor de controlat și modificat, ca de exemplu, debitul de inițiator ;
- procedeul permite recuperarea materialelor folosite în proces și aplicarea sa pe scară industrială cu producție mare.
în procedeul, conform invenției, în loc să se introducă inițiatorul sau inițiatorii în formă de curent gazos sau lichid în faza lichidă, este posibil să se introducă inițiatorul (rii) în faza lichidă, înainte de începerea reacției. Această metodă se poate întrebuința, de exemplu, când inițiatorul(rii) este (sunt) lichid(zi) la temperatura camerei.
De asemenea, se introduce, de preferință, un gaz inert în faza lichidă. Acest gaz inert este, de obicei, alimentat în amestec cu inițiatorul(rii) dacă acesta se adaugă fazei lichide sub formă de curent gazos. Gazul inert se mai poate întrebuința, în parte sau în întregime, în amestec cu oxigenul. Altfel spus, în loc de oxigen, este posibil să se utilizeze un amestec de oxigen și gaze inerte, în special aer.
Curenții de oxigen, inițiator(i) gazos(și) și gaz inert se pot introduce în faza lichidă sub formă de amestec de două sau mai multe componente.
Temperatura minimă la care este menținută faza lichidă în timpul reacției este aleasă astfel încât componenta sau componentele acestei faze să fie în stare lichidă. în general, temperatura de reacție variază de la -120'C până la +50°C, mai uzual de la -100 până la +25 C, în special de la -100 până la +20. Temperaturile cele mai preferate de reacție, variază de la -100 până la 0C.
Solventul este ales, de preferință, dintre fluorhidrocarburi, clorfluorhidrocarburi liniare sau ciclice, perfluoramide, eteri perfluorurați și amestecuri ale acestora.
Ca exemple de fluorhidrocarburi sau clorfluorhidrocarburi corespunzătoare sunt CFC13, CF2C12, ciclo-C4Fg, ciclo-C6F12, clorpentafluoretanul, 1,1,2-triclor-l ,2,2trifluoretanul, 1,2-diclortetrafluoretanul și
1,1,1 -tr ifluortricloretanul.
Ca exemple de perfluoramide corespunzătoare sunt cele cunoscute sub denumirea de Fluorinert®.
Ca exemple de eteri perfluorurați corespunzători sunt perfluorpolieterii care au grupe terminale perfluoralchil și un punct de fierbere mai mic de 250C, cum este Galden(R).
Ca gaz inert, atunci când se întrebuințează, de preferință, se alege dintre azot, argon, heliu, CF4, C2F6 și amestecuri ale acestora.
în faza lichidă, oxigenul se introduce continuu cu o presiune parțială de oxigen în reactor, care variază, în general, de la 0,01 până la 10 atmosfere și, mai uzual, de la 0,05 până la 1 at.
Presiunea totală a mediului de reacție variază, în general, de la aproximativ 1 până la 10 atmosfere absolute. Mai uzual, reacția se efectuează aproximativ la presiunea atmosferică.
Concentrația tetrafluoretilenei în faza lichidă variază, în general, de la 0,01 până la 5 moli/litru.
Când inițiatorul sau inițiatorii se introduc continuu în faza lichidă în stare gazoasă sau lichidă, viteza de curgere a acestora variază, în general, de la 0,001 până la 5 moli per oră litru de fază lichidă și, mai preferat, de la 0,01 până la 2 moli per oră per litru de fază lichidă.
Dacă inițiatorul sau inițiatorii se introduc în faza lichidă înainte de începerea reacției, raportul molar între inițiator(i) și tetrafluoretilenă este în general între 0,01 și 0,1.
La sfârșitul reacției, după 0,1 până la 20 h, se întrerupe alimentarea cu reactiv. Solventul și monomerul nereacționat se depărtează, de preferință, prin distilare și perfluorpolieterul peroxidic se obține sub forma unui reziduu și anume un lichid uleios.
Reacția mai poate fi efectuată, în mod continuu, prin evacuarea continuă a porției de fază lichidă din reactor, supunerea ei la distilare, reciclarea solventului și a monome110332 rului nereacționat și recuperarea produsului de reacție.
Perfluorpolieterii peroxidici obținuți conțin unități perfluoralchilenoxi care constau din (CF2-CF2O) și (CF2O).
Concentrația molară de unități (CF2CF2O) variază, în general, de la 5 la 95% și, mai obișnuit, de la 20 la 90 %.
Prin procedeul, conform invenției, se obțin de obicei, perfluorpolieteri peroxidici care au un raport foarte mic între grupele terminale -COF și grupele terminale nefuncționale, acest raport fiind, în general, mai mic de 5 % și, cel mai obișnuit, mai mic de 2%.
Masa moleculară medie a produșilor obținuți variază, în general, de la câteva sute la câteva sute de mii, de exemplu, 500.000. Mai uzual, ea variază de la 500 până la 100.000.
Cantitatea de oxigen peroxidic din produșii obținuți variază, în general, de la 0,1 până la 9 per 100 g produs.
Așa cum s-a menționat, perfluorpolieterii peroxidici obținuți se pot întrebuința ca inițiatori de polimerizare radicalică și ca agenți de reticulare pentru polimeri, în special, pentru polimerii fluorurați. Cu ajutorul metodelor cunoscute, ei pot fi transformați în perfluorpolieteri inerți (adică lipsiți de grupe peroxidice și grupe terminale reactive) care sunt larg utilizați ca fluide inerte pentru diferite aplicații; de exemplu, pentru testarea în domeniul electronic, sudarea în fază de vapori și, în fază lichidă, protecția materialelor de construcție, lubrifiere etc.
Perfluorpolieterii peroxidici, obținuți conform invenției, sunt, de asemenea, precursori de perfluorpolieteri funcționali care se utilizează, de exemplu, ca agenți activi de suprafață și intermediari pentru polimeri.
După eliminarea grupelor peroxidice, perfluorpolieterii obținuți, se pot supune unui procedeu de clivaj, de exemplu, cu ajutorul căldurii, în prezența unor cantități catalitice de AlBr3 sau A1F3 (brevet US nr. 4 755 330). în acest fel se pot obține produși care au o masă moleculară medie considerabil mai mică decât produșii de la care se pleacă.
Molecule lipsite de oxigen peroxidic pot fi, desigur, prezente în amestecurile de molecule de polimer obținute prin procedeul, conform prezentei invenții.
Produșii obținuți au formula generală
I :
A-O-(CF2O)al(CF2CF2O)dl(O)el-B
a) în care :
al = 0 ... 5000 și, mai uzual, 1 ... 3000 dl = 0 ... 5000 și, mai uzual, 1 ... 3000 el = 1 ... 3000 și, mai uzual, 1 ... 1500 al + dl = 1 ... 5000 și, mai uzual, 2 ... 3000 al/dl = 0,04 ... 20 și, mai uzual, 0,1 ... 4 el/al + dl = 0,001 ... 0,9 și, mai uzual, 0,01 ... 0,5. a în produșii cu formula generală I, valorile indicilor se referă la molecule individuale care sunt prezente în amestecurile de molecule de polimer. în aceste amestecuri, indicii de mai sus iau valori medii care pot fi întregi sau valori intermediare între 0 și 1 sau între un număr întreg și numărul întreg următor. Rapoartele dintre indici se aplică amândouă la molecule individuale și la amestecurile de molecule de polimeri.
în formula generală I unitățile (0) sunt oxigen de natură peroxidică și unitățile peerfluoralchilenoxi și unitățile (O) simt repartizate statistic în catenă.
Termenul atom de oxigen de natură peroxidică” se referă la un atom de oxigen legat de un oxigen dintr-o unitate (CF2-CF2O) sau (CF2O), formând în acest fel, o grupă peroxidică -O-O-.
Grupele terminale A și B, identice sau diferite, reprezintă următorii radicali: WCF2-, WCF2-CF2- și -CFO și CF2CFO, în care W reprezintă un fragment derivat de la inițiatorul(rii) și/sau molecula de solvent folosiți. în general, W este F, CI sau o grupă perfluoralchil sau perfluoralcoxi, eventual conținând unul sau mai mulți heteroatomi. Când inițiatorul conține două legături O-F, un fragment din acesta se poate lega la două molecule de polimer în creștere, astfel fiind încorporat în lanțul molecular al produsului perfluorpolieter.
în consecință, natura grupelor terminale variază de la produs la produs, în funcție de natura inițiatorului(rilor) și a solventului și de condițiile procedeului.
Diferiți parametri permit să fie influențată masa moleculară și compoziția structurală a produșilor obținuți. De exemplu, prin creșterea concentrației de monomer în faza lichidă, se poate obține o creștere a masei moleculare.
Prin reducerea raportului inițiator(i)tetrafluoretilenă, masa moleculară a produsului poate, de obicei, să crească. Prin creșterearaportuluitetrafluoretilenă/inițiator(i), proporția de unități (CF2-CF2O), de obicei, crește.
Procedeul, conform invenției, se poate realiza și în prezența radiației ultraviolete, în mod cunoscut.
Pe baza rezultatelor descrise în exemplul Ila (brevet US nr. 4 460 514) nu ar fi de așteptat ca, prin reacționarea tetrafluoretilenei cu oxigenul în fază lichidă, în prezența CF3OF, să fie posibil să se obțină, cu randamente mari și cu formarea, în general, foarte scăzută de coproduși, perfluorpolieterii peroxidici care conțin unități (CF2-CF2O) și (CF2O) care să aibă un raport foarte scăzut între grupele terminale -COF și grupele terminale nefuncționale.
Se dau în continuare mai multe exemple care ilustrează procedeul, conform invenției.
Exemplul 1. într-un reactor de sticlă de 500 ml prevăzut cu agitator, termometru și conducte care să ajungă la baza reactorului, menținut la-75”C, se condensează 200 ml diclordifluormetan. Apoi, se introduce un curent de 0,96 N 1/h tetrafluoretilenă, prin barbotare, în solventul lichid. După 5 minute, menținând debitul de tetrafluoretilenă, se introduce un curent de 0,33 N 1/h CF3OF, 0,017 N 1/h F2, 1 N 1/h azot și 5 N 1/h oxigen. După 2 h, se întrerupe alimentarea reactivilor și solventul și produșii de reacție, care au punctul de fierbere mai mic de 30’C se distilă într-un curent de azot anhidru.
Se obțin în total 7,5 g produs de reacție brut, sub formă de ulei incolor, transparent și vâscos.
Produsul brut, examinat cu ajutorul spectroscopiei în infraroșu, prezintă o bandă în regiunea 5,25 gm corespunzătoare lui -COF. Produsul brut, supus analizei iodometrice, are un conținut de oxigen activ de 2,6 %, în greutate.
Analiza RMN-F19 arată că produsul constă din perfluorpolieteri ce conțin grupe peroxidice -0-0 și este reprezentat de formula generală:
A-O-(CF2CF2O)d(CF2O)a(O)e-B în care A și B reprezintă grupele terminale -CF3 și -CF2CF3 și d/a = 2,28. Masa moleculară medie este de 3050.
Exemplele 2 ... 15. Folosind aparatul și condițiile de procedeu descrise în exemplul 1, s-au efectuat o serie de teste în solvenți, variind temperatura, debitele de curgere ale inițiatorului, precum și ale oxigenului și diluantului inert (azot).
Rezultatele obținute sunt prezentate în tabelul 1.
în exemplul 3, inițiatorul este alimentat în absența azotului, în amestec cu oxigenul.
în exemplele 2 și 4, inițiatorul este alimentat în amestec cu oxigenul și azotul.
Tabelul 1.
V) -72 0,35 - 5,5 2,5 O V) — CM CM 3400 4,14 4,62 0
-70 0,35 - CM CM O O ι/Ί — t-γ 3650 8,0 25,22 0
cn r* 1 0,35 - © CM 42,5 4050 6,02 10,92 0
CM -72 0,35 - CM *Q CM O v> O cn 00 CM 2500 1,83 1,63 0
- -72 0,35 5,5 •n CM* O •n cn Tf »n ei 18500 4,25 4,51 0
o +20 0,35 - 5,5 2,5 § S CM cn 1050 1,49 0,06 e
o 00 0,35 - 5,5 2,5 150 (2) CM 18,5 2800 5,3 3,8 0
00 CM r- 1 0,35 - 5,5 2,5 O CM 20,5 3,02 CM* 0
r- -74 0,2 - cn V) 150 CM O 1150 1,37 0,18 0,02
Ό r- 0,05 0,30 - 0,96 150 CM 7,5 3050 2,6 2,28 Φ
-74 •n cn i o’ r- in 0,96 150 CM vi 700 2,75 80‘0 I0‘0
Tf ir) 00 0,35 - V) 0,96 150 CM 8,3 800 1 i 3,04 2,01 Φ
cn -100 0,35 - 0,96 150 CM Γ* 1050 rtT CM* 0,28 s O
CM 0,05 0,95 - 2,5 0,5 200 CM oo 008 3,86 0,05 0,01
Exemplul nr. Condițiile de reacție Temperatura (‘C) uȚ Ș 2 <g I 43 ta. 43 2? tu s O O /σι 43 •o U S 43 > Azot (N 1/h) Oxigen (N 1/h) Tetrafluoretilenă (N 1/h) Solvent (ml) Timpul (h) Produși perfluorpolieter poliperoxidați (g) Caracteristicile produșilor obținuți Masa moleculară medie (RMN) Conținut de oxigen activ (g O2 activ /100 g produs) CQ O 1 h· c-. O o u <υ .a y « •3 l-s S 0 g si® Β U V “ Y g. go E « < o Grupe terminale COF / Grupe terminale C„F2n+, (raport molar)
(1) F 12; (2) F 114; (3) F 115; (4) n-C,F, în exemplele 5 și 7 curentul de inițiator, diluat cu azot și curentul de oxigen se alimentează separat.
Exemplul 16. în același aparat ca în exemplul 1, menținut la -72’C, se condensează 150 ml CF2C12 și apoi se alimentează, prin barbotare, în solventul lichid 2,5 N 1/h de C2F4. După 5 min, se introduce un curent constituit din 5,5 N 1/h oxigen molecular, 0,4 Nl/h C2F5OF și 2 N 1/h N2, fără întreruperea alimentării cu După 2 h, se întrerupe alimentarea reactivilor și solventul și produșii de reacție care au punctul de fierbere mai mic de 30’C se distilă într-un curent de azot anhidru. Se obține o cantitate totală de 27 g produs uleios. Conform analizei RMN-F19 acest produs constă din catene polieterice peroxidice care au formula generală :
A-O-(CF2O)a(CF2CF2O)d(O)t-B în care A și B reprezintă grupele terminale -CF3, CF2CF3 și-COF și d/a = 0,19. Masa moleculară medie este 1200 și conținutul de oxigen activ 1,23%.
Exemplul 17. într-un reactor de sticlă de 250 ml, prevăzut cu agitator, termometru, răcitor cu lichid la -78’C, conectat cu atmosfera și având conducte de intrare a gazelor care ajung până la fundul reactorului, se condensează 150 ml pentafluorcloretan. Apoi, în timp ce se menține o răcire exterioară astfel încât să să se mențină temperatura în interior la-72’C, se introduc, separat, prin barbotare, în fază lichidă, curenți de 2 N 1/h tetrafluoretilenă, 5 N 1/h oxigen și 0,1 N 1/h bisfluoroxidifluormetan, FO-CF2-OF, diluat cu 1 N 1/h azot. Procesul are loc timp de 2 h.
La sfârșitul reacției, solventul și produșii de reacție care au un punct de fierbere mai mic de 30’C se distilă și se îndepărtează din reactor, într-un curent de azot anhidru.
Se obțin în total 15 g produs de reacție brut sub forma unui ulei incolor, transparent și vâscos. Produsul brut este supus analizei iodometrice și prezintă un conținut de oxigen activ de 1,6%, în greutate.
Conform analizei RMN-F19, produsul este compus din catene polieterice peroxidice cu formula generală :
A-O-(CF2O)a (CF2-CF2O)d(O)e -B în care A și B reprezintă grupele terminale perfluoralchil, iar grupele terminale -COF sunt absente.
Raportul d/a este de 0,64. Masa moleculară medie este 2000.
Exemplul 18.0 cantitate totală de 150 ml CCL^Fj se introduce într-un reactor de 200 ml prevăzut cu conducte de politetrafluoretilenă, scufundate pentru alimentarea gazelor, teacă pentru termometru, agitator mecanic, răcitor cu reflux care răcește la-70*C și o manta pentru circulația lichidului, pentru a realiza răcirea. După răcire la-50’C se introduc, în decurs de 3 h, următorii curenți : 3,0 N 1/h oxigen, 1,5 N 1/h C2F4, 1,2 N 1/h FC1/N2 (1/4). La sfârșitul procesului, solventul se evaporă, rămânând
11,2 g ulei perfluorpolieteric, care, când este supus la analiza iodometrică, arată un conținut activ de 7,3%, în greutate.
Exemplul 19.0 cantitate totală de 140 ml CF2CL2 se introduce într-un reactor de 250 ml, prevăzut cu conducte scufundate și manta pentru circulația lichidului de răcire.
După răcirea la -60’C se introduc, în decurs de 2 ore, următoarele debite : 1,5 N 1/h QF,, 3,0 N 1/h oxigen, 0,15 N 1/h C1F3 și 4 N 1/h azot. La sfârșitul procesului, solventul se evaporă rămânând 10 g ulei perfluorpolieteric mult peroxidat.
Exemplul 20. în reactorul folosit în exemplul 19 se încarcă 150 ml CF2C12. După răcirea la -72’C, se introduc, în decurs de 1 h și 45 minute următoarele debite : 1,5N 1/h C2F4, 4 N 1/h oxigen, 0,1 N 1/h F2 și 3 N 1/h N2. La sfârșitul procesului, solventul se evaporă, rămânând 7 g ulei perfluorpolieteric mult peroxidat.

Claims (12)

Revendicări
1) F2 ;
1. Procedeu pentru prepararea perfluorpolieterilor peroxidici, conținând unități perfluorlachilenoxi, cu formula (CF2-CF2) și (CF2O), a căror masă moleculară medie numerică este cuprinsă între 500 și 500 000, prin reacția tetrafluoretilenei cu oxigen, într-un solvent, la o temperatură cuprinsă între -120’C și +50’C, caracterizat prin aceea că
a) reacția se efectuează în prezența a unuia sau a mai multor inițiatori aleși din grupul constituit din :
2. Procedeu conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că, în faza lichidă, se alimentează și un gaz inert.
2) RS-OF, în care R5 este un radical perhaloalchil, conținând de la 1 la 10 atomi de carbon, a căror atomi de halogen sunt atomi de fluor sau atonii de fluor și de la 1 la 5 atomi 5 de clor, cu condiția ca atunci când radicalul perhaloalchil conține 1 atom de carbon, el este -CF3 ;
3. Procedeu conform revendicării 1, caracterizat prin aceea ca temperatura variază între -100’C și +20’C.
3) R6-O-(RO)n(CF)t-CF2OF ;
I 10
D în care :
D reprezintă F bsau CF3 ;
t este 0 sau 1,
R6 este un radical perfluoroalchil C,_3; 15
R7 reprezintă unul sau mai mulți radicali perfluoralchilenici, identici sau diferiți, aleși din grupul constituit din
-CF2-, - CF2-CF2-, și -CF2-CF I20
CF3 iar n este de la 0 la 50.
4. Procedeu conform revendicării 3, caracterizat prin aceea că, temperatura variază între -100’C și 0*C.
4)OF
I
R8-C - R9 , în care25
Ί
OF
R8 și R9 identici sau diferiți unul față de celălalt, sunt F sau CF3 ;
5. Procedeu conform revendicărilor 1 sau 2, caracterizat prin aceea că presiunea parțială a oxigenului în reactor variază de la 0,01 la 10 at.
5) FO-(R7O)S -F, în care R7 are 30 semnificațiile date anterior iar s are o valoare cuprinsă între 1 și 100 ;
6. Procedeu conform revendicării 5, caracterizat prin aceea că presiunea parțială a oxigenului în reactor variază de la 0,05 la 1 at.
6) FO-(CF2)v -OF, în care v variază de la 3 la 5 ;
7. Procedeu conform revendicărilor 1 sau 2, caracterizat prin aceea că presiunea totală, la care se efectuează reacția, variază de la aproximativ 1 până la aproximativ 10 at. absolute.
7) fluorură de clor ; 35
b) în solventul lichid se introduce un curent gazos de tetrafluoretilenă, un curent gazos de oxigen și un curent de gaz sau lichid a unuia sau a mai multor inițiatori sau alternativ într-o fază lichidă conținând solventul și unul sau mai 4 o mulți inițiatori, se introduce un curent gazos de tetrafluoretilenă și un curent gazos de oxigen.
8. Procedeu conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că, atunci când în faza lichidă, se alimentează un curent de gaz sau lichid, din unul sau mai mulți inițiatori, debitul respectivului compus variază de la 0,001 la 5 moli pe oră și pe litru de fază lichidă.
9. Procedeu conform revendicării 8, caracterizat prin aceea că debitul de inițiator variază de la 0,01 la 2 moli pe oră și pe litru de fază lichidă.
10. Procedeu conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că, atunci când faza lichidă conține deja unul sau mai mulți inițiatori, înainte de începerea reacției, raportul molar tetrafluoretilenă/inițiator este între 0,01 și 0,1.
11. Procedeu conform revendicării 2, caracterizat prin aceea că gazul inert este ales din grupul constituit din azot, argon, heliu, CF4, C2F6 și amestecuri ale acestora.
12. Procedeu conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că reacția se efectuează în prezența radiației ultraviolete.
RO148416A 1989-04-20 1990-04-20 Procedeu pentru prepararea perfluorpolieterilor peroxidici RO110332B1 (ro)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
IT8920207A IT1229845B (it) 1989-04-20 1989-04-20 Procedimento per la preparazione di perfluoropolieteri perossidici.
PCT/EP1990/000641 WO1990012833A1 (en) 1989-04-20 1990-04-20 Process for preparing peroxidic perfluoropolyethers

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO110332B1 true RO110332B1 (ro) 1995-12-29

Family

ID=11164767

Family Applications (2)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO148416A RO110332B1 (ro) 1989-04-20 1990-04-20 Procedeu pentru prepararea perfluorpolieterilor peroxidici
RO148415A RO110331B1 (ro) 1989-04-20 1990-04-20 Procedeu pentru prepararea perfuorpolieterilor peroxidici

Family Applications After (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO148415A RO110331B1 (ro) 1989-04-20 1990-04-20 Procedeu pentru prepararea perfuorpolieterilor peroxidici

Country Status (36)

Country Link
US (2) US5258110A (ro)
EP (4) EP0427820B1 (ro)
JP (2) JP3040461B2 (ro)
KR (2) KR0167551B1 (ro)
CN (2) CN1031063C (ro)
AR (1) AR246747A1 (ro)
AT (2) ATE123787T1 (ro)
AU (2) AU633081B2 (ro)
BG (1) BG51357A3 (ro)
BR (2) BR9007111A (ro)
CA (2) CA2045679C (ro)
CZ (2) CZ282933B6 (ro)
DD (2) DD298942A5 (ro)
DE (2) DE69020107T2 (ro)
DK (2) DK0427820T3 (ro)
EG (2) EG19310A (ro)
ES (2) ES2075898T3 (ro)
FI (2) FI96429C (ro)
GR (2) GR3017108T3 (ro)
HU (2) HU209675B (ro)
IE (2) IE71222B1 (ro)
IL (2) IL94112A0 (ro)
IT (1) IT1229845B (ro)
MX (2) MX174319B (ro)
NO (2) NO178378C (ro)
NZ (2) NZ233405A (ro)
PL (2) PL163381B1 (ro)
PT (2) PT93830B (ro)
RO (2) RO110332B1 (ro)
RU (2) RU2075486C1 (ro)
SI (2) SI9010778B (ro)
SK (1) SK279078B6 (ro)
UA (1) UA26444A (ro)
WO (2) WO1990012833A1 (ro)
YU (2) YU77790A (ro)
ZA (2) ZA902933B (ro)

Families Citing this family (73)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
IT1229845B (it) * 1989-04-20 1991-09-13 Ausimont Srl Procedimento per la preparazione di perfluoropolieteri perossidici.
IT1241679B (it) * 1990-03-06 1994-01-31 Ausimont Spa Perfluoropolieteri e processi per la loro preparazione
IT1249319B (it) * 1991-04-26 1995-02-22 Ausimont Spa Perfluoropolieteri ad elevata viscosita' e basso contenuto di ossigeno perossidico, e procedimento per la loro preparazione
IT1264977B1 (it) * 1993-11-17 1996-10-17 Ausimont Spa Processo per preparare perfluoropolietri
IT1275972B1 (it) * 1995-03-24 1997-10-24 Ausimont Spa Dispersioni di politetrafluoroetilene in un solvente organico ed agenti disperdenti ivi impiegati
IT1275568B (it) * 1995-07-19 1997-08-07 Ausimont Spa Processo per la preparazione di fluorossi- o clorossi- perfluoroacilfluoruri
US5719259A (en) * 1995-08-14 1998-02-17 E. I. Du Pont De Nemours And Company Perfluoroalkylene oxide copolymer composition containing functional groups
IT1282626B1 (it) * 1996-02-14 1998-03-31 Ausimont Spa Processo di preparazione di perfluoropolieteri perossidici
IT1282627B1 (it) * 1996-02-14 1998-03-31 Ausimont Spa Procedimento per la preparazione di perfluoropoliossialchileni perossidici
EP0831110B9 (en) * 1996-09-18 2005-09-07 E.I. Du Pont De Nemours And Company Perfluoroalkylene oxide copolymer composition containing functional groups
IT1313597B1 (it) 1999-08-04 2002-09-09 Ausimont Spa Lubrificanti perfluoropolieterei contenenti gruppi solfonilfluoruro
US6255536B1 (en) 1999-12-22 2001-07-03 Dyneon Llc Fluorine containing vinyl ethers
IT1318487B1 (it) 2000-04-21 2003-08-25 Ausimont Spa Fluoroelastomeri.
IT1318488B1 (it) * 2000-04-21 2003-08-25 Ausimont Spa Fluorovinileteri e polimeri da essi ottenibili.
US7534845B2 (en) 2000-04-21 2009-05-19 Solvay Solexis S.P.A. Fluorovinyl ethers and polymers obtainable therefrom
ITMI20010008A1 (it) * 2001-01-03 2002-07-03 Ausimont Spa Additivi per fluoropolieterei per applicazioni elettromagnetiche
ITMI20010554A1 (it) 2001-03-16 2002-09-16 Ausimont Spa Additivi per resine idrogenate
ITMI20011306A1 (it) * 2001-06-21 2002-12-21 Ausimont Spa Poliuretani vulcanizzabili
ITMI20011424A1 (it) * 2001-07-05 2003-01-05 Ausimont Spa Dispersioni di polimeri fluorurati
EP1306417B1 (en) * 2001-10-23 2012-08-01 Solvay Specialty Polymers Italy S.p.A. Use of fluorinated liquids for the heat exchange or as working fluids in the presence of ionizing radiations and/or irradiation with neutrons
ITMI20020029A1 (it) * 2002-01-10 2003-07-10 Ausimont Spa Composizioni idro- oleo repellenti
ITMI20020057A1 (it) * 2002-01-15 2003-07-15 Ausimont Spa Composizioni acquose di fosfati di perfluoropolieteri e loro uso per conferire oleorepellenza alla carta
ITMI20020056A1 (it) 2002-01-15 2003-07-15 Ausimont Spa Composizioni acquose di fosfati di perfluoropolieteri e loro uso per conferire oleorepellenza alla carta
ITMI20020198A1 (it) * 2002-02-05 2003-08-05 Ausimont Spa (per)aloeteri
ITMI20020513A1 (it) * 2002-03-12 2003-09-12 Ausimont Spa Estrazione liquido-liquido di sostanze organiche polari dalle loro soluzione acquose con liquidi estraenti fluorurati
ITMI20021228A1 (it) * 2002-06-06 2003-12-09 Ausimont Spa Composizioni di poliuretani reticolabili
ITMI20021277A1 (it) * 2002-06-11 2003-12-11 Ausimont Spa Perfluoropolieteri comprendenti unita' ripetitive ottenute dall'ossidazione di perfluorodiossoli
ITMI20030018A1 (it) * 2003-01-09 2004-07-10 Solvay Solexis Spa Procedimento per la preparazione di composti mono-
ITMI20030019A1 (it) * 2003-01-09 2004-07-10 Solvay Solexis Spa Procedimento per la preparazione di composti mono-
WO2004087791A1 (ja) * 2003-03-31 2004-10-14 Japan Science And Technology Agency 分解性高分子およびその製造方法
ITMI20031914A1 (it) * 2003-10-03 2005-04-04 Solvay Solexis Spa Perfluoropolieteri.
ITMI20031915A1 (it) * 2003-10-03 2005-04-04 Solvay Solexis Spa Processo per la preparazione di perfluoropolieteri.
ITMI20040106A1 (it) * 2004-01-27 2004-04-27 Solvay Solexis Spa Poliuretani
ITMI20040133A1 (it) 2004-01-29 2004-04-29 Solvay Solexis Spa Processo per preparare fluoroalogenoeteri
ITMI20042239A1 (it) * 2004-11-19 2005-02-19 Solvay Solexis Spa Additivi per fluoropolieterei
ITMI20042238A1 (it) * 2004-11-19 2005-02-19 Solvay Solexis Spa Composti per fluoropolirterei
ITMI20050817A1 (it) * 2005-05-05 2006-11-06 Solvay Solexis Spa Processo di dealogenazione
ITMI20062306A1 (it) * 2006-11-30 2008-06-01 Solvay Solexis Spa Lubrificanti fluorurati
ITMI20062308A1 (it) * 2006-11-30 2008-06-01 Solvay Solexis Spa Additivi per alo-polimeri
DE602007007979D1 (de) * 2006-11-30 2010-09-02 Solvay Solexis Spa Fluorinierte schmiermittel
EP1980583A1 (en) * 2007-04-10 2008-10-15 Solvay Solexis S.p.A. A method for preparing carbonylic perfluoropolyethers
US8318869B2 (en) * 2007-05-16 2012-11-27 Solvay Solexis S.P.A. Fluorinated polyurethane composition
EP2176162B1 (en) * 2007-08-07 2018-02-28 Solvay Specialty Polymers Italy S.p.A. Modification of carbonaceous materials
EP2100909A1 (en) 2008-03-14 2009-09-16 Solvay Solexis S.p.A. (Per)fluorinated addition products
WO2010017665A1 (zh) * 2008-08-15 2010-02-18 中昊晨光化工研究院 一种含氟聚醚过氧化物及其在含氟单体乳液聚合中的应用
ITMI20081900A1 (it) * 2008-10-28 2010-04-29 Solvay Solexis Spa Uso di polimeri termoplastici fluorurati come additivi per polimeri idrogenati
EP2373720B1 (en) 2008-12-05 2012-11-07 Solvay Specialty Polymers Italy S.p.A. Polyfunctional (per)fluoropolyethers
TWI520977B (zh) 2010-04-21 2016-02-11 首威索勒希斯股份有限公司 氟化的聚胺基甲酸酯組成物
CN103842398B (zh) 2011-08-04 2016-08-17 索尔维特殊聚合物意大利有限公司 可电离氟聚合物的组合物
JP6153171B2 (ja) * 2011-12-12 2017-06-28 ソルベイ スペシャルティ ポリマーズ イタリー エス.ピー.エー. 硬化性組成物
KR102016194B1 (ko) 2012-02-17 2019-08-29 에이지씨 가부시키가이샤 함불소 에테르 화합물, 함불소 에테르 조성물 및 코팅액, 그리고 표면 처리층을 갖는 기재 및 그 제조 방법
JP6127986B2 (ja) 2012-02-17 2017-05-17 旭硝子株式会社 含フッ素エーテル化合物、含フッ素エーテル組成物およびコーティング液、ならびに表面処理層を有する基材およびその製造方法
EP2816047B1 (en) 2012-02-17 2019-05-22 AGC Inc. Fluorinated ether compound, fluorinated ether composition and coating liquid, and substrate having surface-treated layer and method for its production
US9370733B2 (en) 2012-11-05 2016-06-21 Solvay Specialty Polymers Italy S.P.A. Process for the purification of (per) fluoropolyethers with carboxylate end groups
CN104884502B (zh) 2012-12-11 2016-11-23 索尔维特殊聚合物意大利有限公司 用于烷氧化(全)氟聚醚醇的方法
WO2014090646A1 (en) 2012-12-13 2014-06-19 Solvay Specialty Polymers Italy S.P.A. Non-aqueous fluoropolymer compositions
US20170240839A1 (en) 2014-08-05 2017-08-24 Solvay Specialty Polymers Italy S.P.A. Lubrication method with alkoxylated perfluoropolyether
JP2018505250A (ja) 2014-12-15 2018-02-22 ソルベイ スペシャルティ ポリマーズ イタリー エス.ピー.エー. フッ素化ポリマーを含む水性組成物
EP3274389A1 (en) 2015-03-26 2018-01-31 Solvay Specialty Polymers Italy S.p.A. Non-aqueous cross-linkable fluoropolymer compositions
JP2017105945A (ja) * 2015-12-10 2017-06-15 ダイキン工業株式会社 過酸化パーフルオロポリオキシアルキレン化合物の製造方法
JP2017105944A (ja) 2015-12-10 2017-06-15 ダイキン工業株式会社 過酸化パーフルオロポリオキシアルキレン化合物の製造方法
EP3483199A4 (en) * 2016-07-05 2020-03-04 Daikin Industries, Ltd. METHOD FOR PRODUCING A FLUOROPOLYOXYALKYLENE PEROXIDE COMPOUND
EP3487907B1 (en) 2016-07-20 2020-05-13 Solvay Specialty Polymers Italy S.p.A. Method for manufacturing polyalkoxylated polymers
CN107501538A (zh) * 2017-08-01 2017-12-22 巨化集团技术中心 一种全氟聚醚及其制备方法
WO2019048394A1 (en) * 2017-09-08 2019-03-14 Solvay Specialty Polymers Italy S.P.A. PROCESS FOR THE MANUFACTURE OF FLUORINATED POLYMERS
CN108440748B (zh) * 2018-04-09 2020-06-16 浙江巨化技术中心有限公司 一种高分子量带有酰氟基团全氟聚醚过氧化物的合成方法
CN109529906B (zh) * 2018-12-25 2021-06-15 西安近代化学研究所 一种合成1,1,2,3,3,3-六氟丙基甲醚的催化剂及其制备方法
EP3757190B1 (en) * 2019-06-26 2021-10-13 Alpraaz AB Liquid heat transfer mixture and use thereof
CN111620972B (zh) * 2020-04-26 2022-07-19 浙江巨化技术中心有限公司 一种全氟聚醚及其制备方法
CN114507340B (zh) * 2020-11-17 2023-06-23 中昊晨光化工研究院有限公司 一种全氟聚醚及其制备方法
CN114276532A (zh) * 2021-12-29 2022-04-05 山东东岳高分子材料有限公司 一种过氧化全氟聚醚的制备方法及装置
CN115873162A (zh) * 2022-12-01 2023-03-31 江苏梅兰化工有限公司 一种氟橡胶用低聚氟醚过氧化物的制备装置及制备方法
CN115975167A (zh) * 2022-12-19 2023-04-18 四川道弘新材料有限公司 一种气相法合成全氟聚醚的方法

Family Cites Families (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3639429A (en) * 1963-07-09 1972-02-01 Du Pont Process for oxidizing polyfluorinated olefines
NL148300B (nl) * 1964-01-02 1976-01-15 Edison Soc Werkwijze ter bereiding van polyoxyperfluormethylenen.
NL6709067A (ro) * 1964-04-09 1968-01-08
FR1499094A (ro) * 1965-11-18 1968-01-11
DE1745169B2 (de) * 1967-02-09 1977-04-21 Montecatini Edison S.P.A., Mailand (Italien) Fluorierte lineare polyaether und verfahren zu ihrer herstellung
GB1217871A (en) * 1967-02-09 1970-12-31 Montedison Spa Fluorine-containing polyethers
US3847978A (en) * 1968-07-01 1974-11-12 Montedison Spa Perfluorinated linear polyethers having reactive terminal groups at both ends of the chain and process for the preparation thereof
US3622601A (en) * 1969-02-17 1971-11-23 Monsanto Res Corp Fluorinated epoxide
US4384128A (en) * 1981-04-03 1983-05-17 E. I. Du Pont De Nemours And Company Perfluoroglycidyl ethers
US4460514A (en) * 1981-06-17 1984-07-17 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Air Force Method for the preparation of poly (carbonyl fluoride) oligomers
AU579374B2 (en) 1984-05-23 1988-11-24 Ausimont S.R.L. Process for preparing perfluoropolyethers with neutral and functional end-groups, having a regulated molecular weight
IT1213071B (it) * 1986-05-07 1989-12-07 Ausimont Spa Perfluoropolieteri esenti da ossigeno perossidico e contenenti gruppi perfluoroepossidici disposti lungo la catena perfluoropolieterea.
US4743300A (en) * 1986-08-29 1988-05-10 Minnesota Mining And Manufacturing Company Polyfluoropolyethers having pendant perfluoroalkoxy groups
JPS63137922A (ja) * 1986-11-28 1988-06-09 Nippon Mektron Ltd 新規パーフルオロポリエーテルの製造法
IT1218206B (it) * 1988-04-08 1990-04-12 Ausimont Spa Impiego di emulsioni di perfluoropolieteri per la protezione di materiali lapidei dagli agenti atmosferici
IT1218205B (it) * 1988-04-08 1990-04-12 Ausimont Spa Impiego di derivati dei perfluoropolieteri in forma di microemulsione acquosa per la protezione dei materiali lapidei dagli agenti atmosferici
IT1217453B (it) * 1988-05-02 1990-03-22 Ausimont Spa Procedimento per la produzione di perfluoropolieteri a peso molecolare controllato,aventi gruppi terminali perfluoroalchilici o perfluorocloroalchilici
IT1217452B (it) * 1988-05-02 1990-03-22 Ausimont Spa Perfluoropolieteri contenenti un alogeno diverso da fluoro e aventi un gruppo terminale a funzione acida
IT1217658B (it) * 1988-05-20 1990-03-30 Ausimont Spa Processo perfezionato per la produzione di perfluoropolieteri costituiti sostanzialmente da unita' perfludossietilenche e perfluoroossipropileniche
IT1229845B (it) * 1989-04-20 1991-09-13 Ausimont Srl Procedimento per la preparazione di perfluoropolieteri perossidici.

Also Published As

Publication number Publication date
PT93831A (pt) 1990-11-20
WO1990012833A1 (en) 1990-11-01
DD298941A5 (de) 1992-03-19
PT93830A (pt) 1990-11-20
ATE123787T1 (de) 1995-06-15
IT1229845B (it) 1991-09-13
NO178378B (no) 1995-12-04
IE901397L (en) 1990-10-20
NO914115D0 (no) 1991-10-18
RU2070558C1 (ru) 1996-12-20
SK197490A3 (en) 1998-06-03
DE69023948T2 (de) 1996-06-05
KR0167552B1 (ko) 1999-03-30
SI9010777B (sl) 1999-08-31
CN1031064C (zh) 1996-02-21
MX172586B (es) 1994-01-03
CA2045679A1 (en) 1990-10-21
JPH04505171A (ja) 1992-09-10
DE69020107D1 (de) 1995-07-20
IL94113A0 (en) 1991-01-31
CA2045470C (en) 2000-08-22
IE71222B1 (en) 1997-02-12
JPH04505170A (ja) 1992-09-10
EP0427820B1 (en) 1995-06-14
AU5447290A (en) 1990-11-16
BR9007099A (pt) 1991-11-26
NO178379B (no) 1995-12-04
FI914876A0 (fi) 1991-10-16
CN1031063C (zh) 1996-02-21
KR0167551B1 (ko) 1999-03-30
AR246747A1 (es) 1994-09-30
EP0393705A1 (en) 1990-10-24
IL94112A0 (en) 1991-01-31
SI9010778B (sl) 1999-06-30
HU903455D0 (en) 1991-12-30
DE69023948D1 (de) 1996-01-18
ATE131185T1 (de) 1995-12-15
NZ233406A (en) 1993-04-28
HUT59947A (en) 1992-07-28
IT8920207A0 (it) 1989-04-20
DD298942A5 (de) 1992-03-19
EP0424491A1 (en) 1991-05-02
DE69020107T2 (de) 1995-11-30
NO178378C (no) 1996-03-13
CZ197590A3 (en) 1997-06-11
NO914114L (no) 1991-10-18
SI9010777A (en) 1997-08-31
NO914114D0 (no) 1991-10-18
BG51357A3 (bg) 1993-04-30
RO110331B1 (ro) 1995-12-29
HUT59946A (en) 1992-07-28
DK0427820T3 (da) 1995-08-14
HU903415D0 (en) 1991-12-30
AU5444690A (en) 1990-11-16
NO914115L (no) 1991-10-18
PL163380B1 (en) 1994-03-31
ZA902932B (en) 1991-04-24
JP3040461B2 (ja) 2000-05-15
SK279078B6 (sk) 1998-06-03
BR9007111A (pt) 1991-12-17
CA2045470A1 (en) 1990-10-21
CZ197490A3 (en) 1997-06-11
ES2075898T3 (es) 1995-10-16
HU208441B (en) 1993-10-28
EP0427820A1 (en) 1991-05-22
GR3017108T3 (en) 1995-11-30
FI96428C (fi) 1996-06-25
WO1990012832A1 (en) 1990-11-01
EG19310A (en) 1995-01-31
PT93831B (pt) 1996-09-30
YU77790A (sh) 1992-07-20
US5149842A (en) 1992-09-22
KR920700246A (ko) 1992-02-19
CZ282738B6 (cs) 1997-09-17
CA2045679C (en) 2000-08-22
FI96429B (fi) 1996-03-15
US5258110A (en) 1993-11-02
NO178379C (no) 1996-03-13
YU77890A (en) 1991-08-31
CZ282933B6 (cs) 1997-11-12
EP0393700B1 (en) 1995-12-06
RU2075486C1 (ru) 1997-03-20
ES2081315T3 (es) 1996-03-01
UA26444A (uk) 1999-08-30
IE68409B1 (en) 1996-06-12
CN1047313A (zh) 1990-11-28
AU626665B2 (en) 1992-08-06
EP0393700A1 (en) 1990-10-24
EG19387A (en) 1996-02-29
NZ233405A (en) 1993-05-26
FI914877A0 (fi) 1991-10-16
FI96428B (fi) 1996-03-15
HU209675B (en) 1994-10-28
ZA902933B (en) 1991-05-29
DK0393700T3 (da) 1996-01-02
JP3043400B2 (ja) 2000-05-22
AU633081B2 (en) 1993-01-21
KR920700247A (ko) 1992-02-19
GR3018513T3 (en) 1996-03-31
PL163381B1 (pl) 1994-03-31
SI9010778A (en) 1997-08-31
PT93830B (pt) 1996-09-30
IE901396L (en) 1990-10-20
FI96429C (fi) 1996-06-25
CN1049670A (zh) 1991-03-06
MX174319B (es) 1994-05-06

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RO110332B1 (ro) Procedeu pentru prepararea perfluorpolieterilor peroxidici
JP3830175B2 (ja) ペルフルオロポリエーテル類の製造法
CS276014B6 (en) Process for preparing perfluoropolyethers with perfluoroalkyl or perfluorochloroalkyl terminal groups
CZ281859B6 (cs) Způsob výroby perfluorpolyetherů
EP0338585B1 (en) Polyperfluoroaminoethers
JPH04193887A (ja) フルオロアルキル基含有有機ケイ素オリゴマー及びその製造方法