FI124777B - Menetelmä ja järjestely kelojen kuljettamiseksi laivalla, välikansi ja välikansijärjestely laivan lastitilassa - Google Patents

Menetelmä ja järjestely kelojen kuljettamiseksi laivalla, välikansi ja välikansijärjestely laivan lastitilassa Download PDF

Info

Publication number
FI124777B
FI124777B FI20020116A FI20020116A FI124777B FI 124777 B FI124777 B FI 124777B FI 20020116 A FI20020116 A FI 20020116A FI 20020116 A FI20020116 A FI 20020116A FI 124777 B FI124777 B FI 124777B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
tire
roller
ship
arrangement
intermediate deck
Prior art date
Application number
FI20020116A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20020116A (fi
Inventor
Hans Langh
Original Assignee
Oy Langh Ship Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=27514658&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI124777(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Priority claimed from FI20001261A external-priority patent/FI107903B/fi
Priority claimed from FI20001465A external-priority patent/FI108627B/fi
Application filed by Oy Langh Ship Ab filed Critical Oy Langh Ship Ab
Priority to FI20020116A priority Critical patent/FI124777B/fi
Publication of FI20020116A publication Critical patent/FI20020116A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI124777B publication Critical patent/FI124777B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B25/00Load-accommodating arrangements, e.g. stowing, trimming; Vessels characterised thereby
    • B63B25/18Detachable decks
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B25/00Load-accommodating arrangements, e.g. stowing, trimming; Vessels characterised thereby
    • B63B25/002Load-accommodating arrangements, e.g. stowing, trimming; Vessels characterised thereby for goods other than bulk goods
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B35/00Vessels or similar floating structures specially adapted for specific purposes and not otherwise provided for
    • B63B35/03Pipe-laying vessels
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B35/00Vessels or similar floating structures specially adapted for specific purposes and not otherwise provided for
    • B63B35/04Cable-laying vessels

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Packaging Of Machine Parts And Wound Products (AREA)
  • Ship Loading And Unloading (AREA)
  • Jib Cranes (AREA)
  • Buffer Packaging (AREA)
  • Storage Of Web-Like Or Filamentary Materials (AREA)
  • Conveying And Assembling Of Building Elements In Situ (AREA)
  • Pallets (AREA)
  • Handcart (AREA)

Description

Menetelmä ja järjestely kelojen kuljettamiseksi laivalla, väli-kansi ja välikansijärjestely laivan lastitilassa
Keksinnön tausta
Keksinnön kohteena on menetelmä kelan kuljettamiseksi laivalla, jossa menetelmässä kela sijoitetaan ainakin osittain laivan lastitilaan.
Keksinnön kohteena on myös järjestely kelan kuljettamiseksi laivalla, jossa järjestelyssä kela on sijoitettu ainakin osittain laivan lastitilaan.
Keksinnön kohteena on myös välikansi, joka on tarkoitettu käytettäväksi kelan kuljetustelineenä laivakuljetuksessa.
Keksinnön kohteena on lisäksi välikansijärjestely laivan lastitilassa.
Keksintö liittyy kelojen, erityisesti metallinauhakelojen kuljettamiseen laivalla. Keksinnön mukaista menetelmää ja järjestelyä voidaan kuitenkin myös käyttää muunlaisen sylinterinmuotoisen tavaran laivakuljetuksessa.
Perinteisesti tällaisia keloja on kuljetettu laivan lastitilan pohjalla eli kelat on sijoitettu suoraan lastitilan pohjalle siten, että kelat tukeutuvat lastitilan pohjaa ja seiniä vasten. Kelat on lukittu toistensa suhteen ja liikkumattomasti laivan suhteen sijoittamalla keloja päällekkäin siten, että päällimmäisessä kerroksessa oleva kela tukeutuu sen alapuolisessa kerroksessa olevaan kahteen kelaan. Tämän lisäksi kelat on sidottu esimerkiksi kertakäyttöisillä metallivan-teilla. Keloja tuetaan myös puukappaleilla.
Ongelmana tässä perinteisessä järjestelyssä on ensinnäkin se, että keloilla lastatusta laivasta, joka on lastattu tällä perinteisellä tavalla, tulee liian vakaa, josta syystä laivan heilahdusaika on nopea. Tämä johtuu siitä, että lastatun laivan vaihtokeskus-korkeus (GM) on suuri. Toisin sanoen lastatun laivan painopiste (G) on suhteellisen lähellä laivan pohjaa, koska painavat kelat ovat lastitilan pohjalla. Lastatun laivan painopiste (G) on tästä syytä etäällä laivan vaihtokeskuksesta (M).
Kelat on lisäksi vaikeaa tässä perinteisessä järjestelyssä sijoittaa ja sitoa siten, että ne pysyvät liikkumattomasti paikallaan laivan lastitilassa kuljetuksen aikana laivan keinuessa. Koska erityisesti metallinauhakelat ovat erittäin painavia, murskaantuu tavallisesti niitten tueksi sijoitetut puukappaleet kun metallinauhakelat liikkuvat.
Kelojen, erityisesti metallinauhakelojen, kokoa on myös kasvatettu. Metallinauhakela saattaa painaa 30 - 35 tonnia. Tämä saattaa johtaa siihen, että suurin sallittu pistekuorma ylittyy lastitilan pohjalla, koska metallinauhake-lan lastitilan pohjaa vasten oleva pinta on yleensä pieni. Koska kelakokoa on kasvatettu ei myöskään ole turvallista sijoittaa lukkokeloja kelojen väliin lukitsemaan kelat paikalleen.
Keksinnön lyhyt selostus
Keksinnön tavoitteena on siten kehittää menetelmä ja järjestely kelojen kuljettamiseksi laivalla, joka ratkaisee yllä mainitut ongelmat.
Keksinnön tavoite saavutetaan menetelmällä, jolle on tunnusomaista se, että menetelmässä käytetään kelapidintä, joka pitää siihen sijoitetun kelan oleellisesti paikallaan ainakin vaakasuunnassa ja alaspäin olevassa suunnassa, ja että kelapidin on sovitettu laivan lastitilassa olevalle välikannelle, joka on etäisyyden päässä laivan lastitilan pohjasta, lähemmäksi laivan vaihto-keskusta kuin lastitilan pohjaa.
Keksinnön mukaiselle järjestelylle on vastaavasti tunnusomaista se, että siinä on kelapidin, joka pitää siihen sijoitetun kelan oleellisesti paikallaan ainakin vaakasuunnassa ja alaspäin olevassa suunnassa ja että kelapidin on sovitettu laivan lastitilassa olevalle välikannelle, joka on etäisyyden päässä laivan lastitilan pohjasta, lähemmäksi laivan vaihtokeskusta kuin lastitilan pohjaa.
Keksinnön kohteena on myös välikansi, joka on tarkoitettu käytettäväksi kelojen kuljetustelineenä kelojen laivakuljetuksessa, jolle välikannelle on tunnusomaista se, että välikansi käsittää ainakin yhden kelapitimen, joka käsittää kelan liikkumista estävät elimet, jotka on sovitettu pitämään kelapitimeen sijoitetun kelan oleellisesti paikallaan ainakin vaakasuunnassa ja alaspäin olevassa suunnassa, ja että välikansi käsittää elimet välikannen sijoittamiseksi laivan lastitilassa etäisyyden päähän laivan lastitilan pohjasta, lähemmäksi laivan vaihtokeskusta kuin lastitilan pohjaa.
Keksinnön kohteena on myös välikansijärjestely, jolle on vastaavasti tunnusomaista se, että se käsittää välikannen, joka on sijoitettavissa etäisyyden päähän lastitilan pohjan yläpuolelle ja joka välikansi käsittää ainakin yhden kelapitimen kelaa varten, ja että välikansijärjestely käsittää järjestelyn välikannen siirtämiseksi varastotilan, ja toisen asennon välillä, jossa toisessa asennossa ainakin yksi kela on sijoitettavissa kelapitimeen
Keksinnön edulliset suoritusmuodot ovat epäitsenäisten patenttivaatimusten kohteena.
Keksintö perustuu siihen, että sijoittamalla painavat kelat lähemmäksi laivan vaihtokeskusta, tarkemmin sanottuna lastitilan yläosassa olevalle välikansille sijoitettuihin kelapitimiin, jotka ovat lähempänä laivan vaihtokeskusta kuin lastitilan pohja, pienenee laivan vaihtokeskus-korkeus, kusta kuin lastitilan pohja, pienenee laivan vaihtokeskus-korkeus, koska lastatun laivan painopiste siirtyy lähemmäksi laivan vaihtokeskusta. Tämä johtaa siihen, että laivan heilahdusliike pienenee ja hidastuu. Tämä johtaa samalla siihen, että lastiin kohdistuvat rasitukset myös pienenevät.
Keksinnön mukaisella ratkaisulla saavutetaan lastin kunnon ja logistiikan kannalta se etu, että sopivan kokoisen lukkokelan, jonka tarkoituksena on lukita kelat toisiinsa laivan lastitilan pohjalla sijoitettaessa kelat laivan lastitilan pohjalle, jää pois, koska keksinnön mukaisessa ratkaisussa sijoitetaan kelat kelapitimiin. Tämä nopeuttaa myös laivan lastaamista. Keloja laivaan las-taavalla ja vastaavasti laivasta purkavalla nosturin kuljettajalla on lisäksi esteetön näkyvyys lastausalueelle, koska kelapitimet on hyvin esillä laivan lastitilassa. Kelojen sijoittaminen välikansilla oleville kelapitimille voidaan suorittaa ohjelmoitavalla nosturilla ja automaattisella kelatartuntapihdillä, mikä vähentää työvoimakuluja. Lisäksi keksinnön mukainen ratkaisu nopeuttaa lastaamista ja laivan purkausta.
Koska yksittäisen kelan paikka laivassa on tiedossa ja kelat on sijoitettu kelapitimiin, voidaan kelat poistaa laivassa missä järjestyksessä tahansa esimerkiksi vastaanottajan toivomuksen mukaisesti.
Keksinnön mukaisen ratkaisun etuna on lisäksi se, että kelapitimet mahdollistavat kelojen kiinnittämisen laivassa esimerkiksi sellaisilla kiristysvöil-lä, joita voidaan käyttää monta kertaa.
Keksinnön mukaisen ratkaisun etuna on lisäksi se, että kelat pysyvät paikallaan kelapitimessä ilman ylimääräisiä tukia, josta syystä myös kelojen lastaaminen laivaan ja purkaminen laivasta helpottuu. Koska kertakäyttöisiä vanteita tai puutavaraa ei keksinnön mukaisessa ratkaisussa tarvitse käyttää on keksinnön mukainen ratkaisu ympäristöystävällinen.
Eräässä keksinnön edullisessa suoritusmuodossa kelat sijoitetaan sellaisiin kelapitimiin, jotka on sovitettu laivan lastitilan pohjan yläpuolelle oleviin välikansiin, joka lisäksi on lastitilan sääkannen alapuolella. Tällä tavalla voi sääkansi estää sen, että kelat siirtyisivät pois kelapitimistä. Tästä syystä ei keloja tässä suoritusmuodossa tarvitse välttämättä erikseen kiinnittää kelapitimiin. Koska kelat ovat välikannen ja sääkannen välissä, ne eivät voi liikkua eivätkä siten aiheuttaa vaaratilannetta laivalle. Ahtaajien ei tarvitse asetella keloja tai esimerkiksi kiiloja tai mattoja laivan lastitilassa, koska kelat yksinkertaisesti asennetaan kelapitimiin ja tämän jälkeen suljetaan sääkansi siten, että kelat pysyvät kelapitimissä ilman erillisiä kiinnityselimiä. Koska kelat ovat kela- pitimissä ja sääkannen alla, ei ole olemassa vaaraa, että kelat voisivat liikkua ja siten mahdollisesti vaurioitua. Koska keloja ei tarvitse kiinnittää erikseen, ei myöskään kiinnitysmateriaalista synny jätettä tai kuluja.
Keksinnön mukainen ratkaisu mahdollistaa myös laivan lastitilan tehokkaamman käytön, koska esimerkiksi kontteja voidaan sijoittaa sekä laivan lastitilaan välikannen alapuolelle että sääkannen päälle. Keksinnön mukainen ratkaisu mahdollistaa lastin hyvän sijoittamisen laivassa sekä sen, että laiva lastataan ja lasti puretaan aina samassa järjestyksessä. Vastaanottaja voi siten etukäteen tietää, mitä ja milloin lastia puretaan laivasta. Purkauspäähän voidaan siten etukäteen varata riittävästi sopivaa kalustoa. Sama etu koskee tietysti lastauspäätä.
Keksinnön mukaisella ratkaisulla saavutetaan taloudellista ja ympä-ristöetua. Optimaalinen laivan vaihtokeskus-korkeus GM mahdollistaa paremman reitinvalinnan, mikä vähentää polttoaineen kulutusta ja esimerkiksi kana-vamaksuja.
Kuvioiden lyhyt selostus
Keksintöä selostetaan nyt lähemmin edullisten suoritusmuotojen yhteydessä, viitaten oheisiin piirroksiin, joista kuvio 1 esittää sivulta laivaa, jossa on keksinnön mukainen järjestely. kuvio 2 esittää järjestelyä, jossa välikansi muodostuu useista väli-kansiosuudesta ja jossa välikansi voidaan taittaa yhteen, kuvio 3 esittää leikkauskuvantona laivaa (kuvion 1 linjaa A - A pitkin), jossa on keksinnön mukainen järjestely, kuviot 4a - 4e esittävät erästä järjesteltyä välikansiosuuksien sijoittamiseksi paikalleen lastitilaan, kuviot 5a - 5f esittävät erästä toista järjesteltyä välikansiosuuksien sijoittamiseksi paikalleen lastitilaan, ja kuvio 6 esittää erästä kolmatta järjesteltyä välikansiosuuksien sijoittamiseksi paikalleen lastitilaan.
Keksinnön yksityiskohtainen selostus
Kuviossa 1 on esitetty järjestely kelojen 1 kuljettamiseksi laivalla 2, jossa järjestelyssä kelat 1 ainakin osittain on sijoitettu laivan lastitilaan 3.
Keksinnön mukaisessa järjestelyssä on ainakin yksi kelapidin 4, joka pitää siihen sijoitetun kelan 1 oleellisesti paikallaan ainakin vaakasuunnas- sa ja alaspäin olevassa suunnassa laivaan 2 nähden. Vaihtoehtoisesti voi ke-lapidin 4 pitää kelan 1 paikallaan toiseen suuntaan. Yksittäinen kelapidin 4 voi myös pitää useita keloja 1 paikallaan. Tätä tarkoitusta varten kelapitimessä 4 on kelan liikkumista estävät elimet (ei merkitty viitenumerolla).
Kuviossa 3 käsittävät mainitut kelan liikkumista estävät elimet kaksi toisiaan vastaan kallistettua pintaa 21. Kuviossa 3 on nämä kallistetut pinnat 21 sijoitettu symmetrisesti kelapitimen 4 keskiviivaan (ei merkitty kuvioissa) nähden, keskiviivan molemmille puolille. Lisäksi näillä kallistetuilla pinnoilla 21 on oleellisesti sama kallistuskulma. Kelan 1 liikkumista estävät elimet voivat vaihtoehtoisesti käsittää kaarevia pintoja (ei esitetty), jotka edullisesti on sijoitettu vastaavalla tavalla kuin kuviossa 3 esitetyt kallistetut pinnat 21.
Kelapidin 4 on sovitettu laivan lastitilassa 3 olevalle välikannelle 5, joka on etäisyyden päässä laivan lastitilan pohjasta 6, lastitilan pohjan 6 yläpuolella, lähempänä laivan 2 vaihtokeskusta (ei esitetty kuvioissa) kuin lastitilan pohjaa 6. Välikansi 5 on edullisesti irrotettavissa laivalta 2 tai jollakin siirrettävä siten, että esimerkiksi laivan 2 painopiste (ei esitetty kuvioissa) saadaan haluttuun paikkaan. Siirrettävä välikansi 5 mahdollistaa myös välikannen 5 sijoittamisen siten, että muuta tavaraa paremmin mahtuu lastitilaan 3.
Kelapitimet 4 on edullisesti sijoitettu välikannelle 5 ainakin yhteen riviin (ei merkitty viitenumerolla) tai muulla tavalla symmetrisesti laivaan 2 nähden esimerkiksi laivan pitkittäiseen keskiviivaan (ei esitetty) nähden. Tällaisella järjestelyllä voidaan painavat kelat 1 sijoittaa laivaan 2 nähden symmetrisesti siten, että laivan 2 tasapaino ei heikkene.
Kelapitimet 4 on edullisesti varustettu joustavalla pinnoitteella 22, joka on sovitettu sijoittumaan kelapitimen 4 ja kelan 1 väliin.
Kelapidin 4 on edullisesti kiinnitetty kiinteästi esimerkiksi hitsattu kiinni välikanteen 5.
Vaihtoehtoisesti voi kelapidin 4 olla irrotettavasti kiinnitetty välikannelle 5. Tämä mahdollista sen, että kela 1 on sijoitettavissa ja kiinnitettävissä kelapitimeen 4 ennen kun kela 1 yhdessä kelapitimen 4 kanssa nostetaan laivan lastitilassa 3 olevalle välikannelle 5. Kelapidin 4 ja runkorakenne 5 käsittävät edullisesti yhteensopivat kiinnittimet (ei esitetty) kelapitimet 4 lukitsemiseksi runkorakenteen 5 suhteen
Kelapidin 4 voi myös ainakin osittain muodostua välikannessa 5 olevasta syvennyksestä kuten kuvioissa 1 ja 3 on esitetty. Mikäli kelapitimet 4 muodostuvat välikannessa 5 olevista syvennyksistä, on kelapitimen 4 ja väli-kannen 5 viemä tila lastitilassa 3 vähäinen. Välikansi 5 käsittää elimet välikannen 5 sijoittamiseksi laivan lastitilassa 3 etäisyyden päähän laivan lastitilan pohjasta 6, lähemmäksi laivan 2 vaihtokeskusta kuin lastitilan pohjaa 6. Mainitut elimet välikannen 5 sijoittamiseksi laivan lastitilassa 3 etäisyyden päähän laivan lastitilan pohjasta 6, lähemmäksi laivan 2 vaihtokeskusta kuin lastitilan pohjaa 6 muodostuvat kuvioissa itse välikannesta 5, joka on mitoitettu ja muotoiltu siten, että se ulottuu lastitilan vastakkaisilla seinämillä olevien välikansien tukien 16 väliin. Kuvioissa välikansi 5 on edullisesti sijoitettu lastitilan 3 sivuseiniin sisään käännettävien välikansien tukien 16 päälle siten, että välikansi 5 ulottuu lastitilan vastakkaisilla seinämillä olevien välikansien tukien 16 väliin. Käyttämällä tällaisia lastitilan 3 sivuseinämiin käännettäviä välikansien tukia 16 saadaan lastitilan 3 seinämistä oleellisesti tasaisia ja lastitilasta siten helpommin lastattava, etenkin kun välikansia 5 ei käytetä. Välikansi 5 voi edullisesti, mutta ei välttämättä, olla sellainen väli-kansi 5, johon on tarkoitettu sijoitettavaksi myös muunlaatuista laivalla 2 kuljetettavaa tavaraa kuin keloja 1. Tällaisia välikansia 5 voi tietysti olla useampia. Välikansi 5 voi myös muodostua useista väiikansiosuudesta 10, kuten esimerkiksi kuvioissa 2 on esitetty.
Sellaisella laivalla 2, jossa on keksinnön mukainen järjestely, voidaan myös kuljettaa keloja 1 jollakin toisella menetelmällä tai jonkin toisen järjestelyn mukaisesti. Nämä kelat 1 voivat esimerkiksi olla sijoitettu lastitilan pohjalle 6.
Keksinnön mukainen järjestely käsittää edullisesti kiinnityspisteet (ei esitetty) kuormansidontaköysiä (ei esitetty) tai vastaavia varten, jotka kiinnitys-pisteet on sijoitettu välikanteen 5. Kuormansidontaköysien tarkoitus on estää keloja 1 liikkumasta kelapitimessä 4 kun laiva 2 liikkuu.
Kuvioissa välikansi 5 on sääkannen 7 tason alapuolella. Tällä tavalla kuvioiden mukaisessa järjestelyssä sääkansi 7 on sovitettu estämään keloja 1 nousemasta kelapitimestä 4 sääkansien 7 sulkiessa laivan lastitilan 3. Väli-kannen 5 ja sääkannen 7 välinen etäisyys valitaan siten sellaiseksi, että kelat 1 eivät voi nousta tai poistua kelapitimistä 4 laivan 2 liikkeistä johtuen esimerkiksi kun laiva 2 liikkuu alaspäin aallokoissa. Välikannen 5 ja sääkannen 7 välinen etäisyys riippuu esimeriksi laivalla 2 kuljetettavien kelojen 1 halkaisijasta sekä kelapitimen 4 rakenteesta, toisin sanoen kuinka korkealle kelapidin 4 nostaa kelan 1 välikannen 5 sääkantta 7 vasten käännetystä pinnasta. Sää-kannen 7 alapinnan 8 ja kelojen 1 välinen etäisyys on siten edullisesti mahdollisimman pieni. Vaihtoehtoisesti voi sääkannen 7 alapinta 8 olla kiinni keloissa 1 siten, että sääkansi 7 puristaa tai on vasten keloja 1. Sääkansi 7 on edullisesti kiinnitetty (skalkattu) tavallista paremmin laivan 2 runkoon siten, että sääkansi 7 kestää kelojen 1 aiheuttaman rasituksen ja kuormituksen kelojen 1 liikkuessa ylöspäin laivan 2 liikkuessa alaspäin aallokoissa. Sääkannen 7 alapinta 8 on edullisesti oleellisesti tasainen. Tämä yksinkertaistaa kelojen 1 pitämistä paikallaan sääkannen 7 avulla kelapitimissä 4. Sääkannen 7 alapinta 8 on edullisesti varustettu joustavalla pinnoitteella 9, joka on sovitettu suojaamaan sääkannen 7 alapintaa 8. Joustava pinnoite 9 käsittää edullisesti kumia.
Kuviossa 2 on esitetty sellainen laiva 2, joka käsittää välikansijärjes-telyn, jolla välikansi 5, joka kuviossa muodostuu useasta välikansiosuudesta 10, on käännettävissä siten, että se ainakin osittain muodostaa osan laivan lastitilan 3 seinästä eli stuuvautuu laivan lastitilan 3 sivuihin/päihin. Kuviossa 2 lastitilan 3 päässä on varastotila 20 välikansia varten. Tällainen järjestely myös suojaa kelapitimiä 4 silloin kun ne eivät ole käytössä tai kun välikannen 5 alapuolella olevaan lastitilaan 3 sijoitetaan lastia tai kun siitä puretaan lastia. Väli-kannen 5 kääntämiseksi voidaan myös käyttää muunlaisia mekanismia. Välikansi 5 käsittää edullisesti tiivistysjärjestelyn (ei esitetty), joka on sovitettu estämään laivan lastitilassa 3 kuljetettavaa bulkkitavaraa kulkemasta välikannen 5 ja laivan lastitilan 3 seinän väliin esimerkiksi varastotilaan 20 likaamaan ja mahdollisesti rikkomaan kelapitimiä 4. Tämä johtaa myös siihen, että laivan lastitilaa 3 ei välttämättä tarvitse pestä bulkkilastin kuljettamisen jälkeen vaan lastaamaan päästään välittömästi.
Keksinnön mukainen järjestely käsittää edullisesti hydraulisen järjestelyn (ei esitetty) välikannen 5 kääntämiseksi. Vaihtoehtoisesti voidaan väli-kannet 5 kääntää jollakin toisella tavalla.
Kuviossa 2 on esitetty sellainen järjestely, jossa välikansi 5 muodostuu useista välikansiosuuksista 10, jotka mahdollistavat välikannen 5 taittamisen yhteen. Välikansiosuudet 10 on edullisesti kiinnitetty toisiinsa nivelellä (ei merkitty viitenumerolla). Suuren lastitilan 3 välikansi 5 voidaan tällaisella järjestelyllä yksinkertaisesti taittaa sivuun välikannen 5 alapuolella olevan laivan lastitilan 3 osan lastaamiseksi ja siellä olevan lastin van lastitilan 3 osan lastaamiseksi ja siellä olevan lastin purkamiseksi. Väli-kansiosuudet 10 ovat kuvioissa 2 edullisesti mitoitettu niin, että sääkansi 7 voidaan sulkea kun ne on käännetty varastotilaan 20.
Kuvioissa 4a - 4e esitetty sellaista järjestelyä välikansiosuuksien 10 sijoittamiseksi lastitilaan 3, jossa välikansiosuuksien 10 sijoittamista lastitilaan 3 varten on järjestetty nostovarsijärjestely 11. Yksi välikansiosuus 11 käsittää edullisesti kaksi tällaista nostovarsijärjestelyä 11, jotka on sijoitettu välikansiosuuksien 10 vastakkaiselle puolelle. Yksi välikansiosuus 10 saattaa painaa noin 40 tonnia ja tästä syystä on edullista käyttää kahta tällaista nostovarsijärjestelyä 11. Mikäli välikansiosuus 11 käsittää kaksi nostovarsijärjestelyä 11, käsittää se edullisesti myös synkronointijärjestelyn (ei esitetty), jonka avulla nostovarsijärjestelyt 11 kääntyvät samanaikaisesti ja yhtä suurella nopeudella.
Kuvioissa 4a - 4e on lisäksi esitetty sääkannet 7 tilassa, jossa ne ovat käännetyt ylöspäin esimerkiksi laivan lastausta varten.
Kuvio 4a esittää tilannetta, jossa välikansiosuudet 10 ovat oleellisesti pystysuorassa lastitilan 3 toisessa päässä. Kuviossa on lisäksi esimerkinomaisesti esitetty kaksi konttia 13, jotka on lastattu laivan lastitilaan 3 siten, että ne sijoittuvat välikannen 5 alle, kun välikansiosuudet 10 sijoitetaan paikalleen etäisyyden päähän laivan lastitilan pohjasta 6. Kuviossa on välikan-siosuuksia 10 varten tehty varastotila 20 laivan lastitilassa 3, jossa säilytettynä ne eivät vie tilaa lastitilassa 3 kun niitä ei käytetä. Kuvion mukaisella järjestelyllä on lisäksi järjestely (ei merkitty viitenumerolla) välikansiosuuksien nostamiseksi varastotilasta 20, joka kuviossa käsittää hydraulisylinterin 12 ja välikan-siosuuksienohjausjärjestelyn (ei merkitty viitenumerolla, joka on sovitettu ohjaamaan välikansiosuudet 10 varastotilasta 20 lastitilaan 3 siten, että välikansiosuudet 10 eivät vahingoita välikansiosuuksien 10 alle sijoittuvaa lastia, kuviossa kontteja 13. Kuviossa käsittää välikansiosuuksien ohjausjärjestely kiskon 14, jossa välikansiosuuteen 10 kiinnitetty ohjausrulla 15 on sovitettu kulkemaan kun hydraulisylinteri 12 sekä nostovarsijärjestely 11 nostavat välikansiosuudet 10. Kuvioissa on esitetty sellainen järjestely, jossa on useita tällaisia ohjausrullia 15. Nostovarsijärjestely 11 käsittää edullisesti hydraulisen järjestelyn välikansiosuuksien 10 kääntämiseksi nostovarsijärjestelyllä 11, joka hydraulinen järjestely on sovitettu vaikuttamaan joko suoraan välikansiosuuksiin 10 tai nostovarsijärjestelyyn 11.
Kuvion 4a mukaisesta järjestelystä tehdään edullisesti kaksivaiheinen siten, että hydraulisylinteri 12 nostaa ensin välikansiosuudet 10 ylöspäin ja tämän jälkeen alkaa nostovarsijärjestely 11 kääntää välikansiosuudet 10 paikalleen.
Kuviossa 4a - 4e on lisäksi esitetty välikansien tuet 16, joiden päälle välikansiosuudet 10 on tuettavissa. Välikansien tuet 16 ovat edullisesti sellaisia, että kun ne eivät ole käytössä, on lastitilan 3 sivut oleellisesti tasaiset eli välikansien tuet 16 eivät ulkone lastitilan 3 sivuista. Tämä helpottaa lastitilan 3 lastaamista. Välikansien tuet 16 käsittävät edullisesti hydraulisen tai manuaalisen järjestelyn, jolla joko välikansiosuuksiin 10 tai lastitilan 3 seinään tai molempiin sovitetut välikansien tuet 16 saadaan sellaiseen asentoon, että välikansiosuudet 10 ovat sijoitettavissa välikansien tukien 16 päälle. Nämä tuet 16 ovat edullisesti pakko-ohjattuja siten, että kun välikansiosuus 10 lähenee tukea 16, ohjautuu tuki 16 automaattisesti tukiasentoonsa.
Kuviossa 4b on esitetty tilanne kuvion 4a jälkeen, jossa hyd-raulisylinteri 12 on nostanut välikansiosuudet 10 hieman ylöspäin ja nostovarsijärjestely 11 alkaa yksin nostaa eli kääntää välikansiosuudet 10 lastitilaan 3<uviossa 4c on esitetty tilanne kuvion 4b jälkeen, jossa nostovarsijärjestely 11 on kääntänyt välikansiosuudet 10 lastitilassa 3 paikalleen välikan-siosuuksien 10 alla olevien konttien 13 yläpuolelle.
Kuviossa 4d on esitetty tilanne kuvion 4c jälkeen, jossa välikan-siosuuksien taittojärjestely alkaa kääntää välikansiosuudet 10 erilleen toisistaan siten, että ne sijoittuvat vierekkäin laivan lastitilassa 3 oleellisesti samalla etäisyydellä laivan lastitilan pohjasta 6.
Kuviossa 4e on esitetty tilanne kuvion 4d jälkeen, jossa välikansiosuuksien taittojärjestely on kääntänyt välikansiosuudet 10 siten, että ne ovat vierekkäin laivan lastitilassa 3 oleellisesti samalla etäisyydellä laivan lastitilan pohjasta 6. Tämän jälkeen voidaan välikansiosuuksilla 10 oleviin kelapitimiin 4 sijoittaa keloja 1.
Kuvioissa 5a - 5f on esitetty sellaista järjestelyä välikansiosuuksien 10 sijoittamiseksi lastitilaan 3, jossa välikansiosuudet 10 on ohjattavissa paikalleen laivan lastitilaan 3 välikansiosuuksien ohjausjärjestelmän avulla. Kuviossa on välikansiosuuksia 10 varten tehty varastotila 20 laivan lastitilassa 3, jossa säilytettynä ne eivät vie tilaa lastitilassa 3 kun niitä ei käytetä. Kuvion mukaisella järjestelyllä on lisäksi järjestely välikansiosuuksien 10 nostamiseksi varastotilasta 20, joka kuviossa käsittää hydraulisylinterin 12. Kuviossa käsittää välikansiosuuksien ohjausjärjestely kiskon 14, jossa välikansiosuuksiin 10 kiinnitetyt ohjausrullat 15 on sovitettu kulkemaan. Välikansiosuudet 10 kuljete taan edullisesti välikansiosuuksien ohjausjärjestelmässä hydraulisen järjestelyn (ei estetty) avulla.
Kuvioissa 5a - 5f on lisäksi esitetty sääkannet 7 tilassa, jossa ne on käännetty ylöspäin laivan lastausta varten.
Kuvioissa on lisäksi esitetty välikansien tuet 16, joiden päälle väli-kansiosuudet 10 on tuettavissa. Välikansien tuet 16 ovat edullisesti sellaisia, että kun ne eivät ole käytössä, on lastitilan 3 sivut oleellisesti tasaiset eli välikansien tuet 16 eivät ulkone lastitilan 3 sivuista. Tämä helpottaa lastitilan 3 lastaamista. Välikansien tuet 16 käsittävät edullisesti hydraulisen tai manuaalisen järjestelyn, jolla joko välikansiosuuksiin 10 tai lastitilan 3 seinään tai molempiin sovitetut välikansien tuet 16 saadaan sellaiseen asentoon, että välikansiosuudet 10 ovat sijoitettavissa välikansien tukien 16 päälle. Nämä tuet 16 ovat edullisesti pakko-ohjattuja siten, että kun välikansiosuus 10 lähenee tukea 16, ohjautuu tuki 16 automaattisesti tukiasentoonsa.
Kuviossa 5b on esitetty tilanne kuvion 5a jälkeen, jossa hyd-raulisylinteri 12 on nostanut välikansiosuudet 10 hieman ylöspäin.
Kuviossa 5c on esitetty tilanne kuvion 5b jälkeen, jossa toinen väli-kansiosuuksista 10 kääntyy erillään toisesta välikansiosuudesta 10 ja alkaa siirtyä eli ohjautua laivan lastitilassa 3 olevien konttien 13 yläpuolelle.
Kuviossa 5d on esitetty tilanne kuvion 5c jälkeen, jossa toinen väli-kansiosuuksista 10 on jo sijoittunut oleellisesti vaakatasoon laivan lastitilassa 3 olevien konttien 13 yläpuolelle ja jossa toinen välikansiosuuksista 10 alkaa siirtyä laivan lastitilassa 3 olevien konttien 13 yläpuolelle kun se välikansiosuus 10, joka on jo sijoittunut oleellisesti vaakatasoon laivan lastitilassa 3 olevien konttien 13 yläpuolelle siirtyy kuviossa oikealle.
Kuviossa 5e on esitetty tilanne kuvion 5d jälkeen.
Kuviossa 5f on esitetty tilanne kuvion 5e jälkeen, jossa molemmat välikansiosuudet 10 ovat vierekkäin laivan lastitilassa 3 oleellisesti samalla etäisyydellä laivan lastitilan pohjasta 6. Tämän jälkeen voidaan välikan-siosuuksilla 10 oleviin kelapitimiin 4 sijoittaa keloja 1.
Kuviossa 6 on esitetty sellaista järjestelyä välikansiosuuksien 10 sijoittamiseksi lastitilaan 3, jossa välikansiosuudet 10 on sijoitettu päällekkäin välikansiosuuksien makasiiniin 16, joka muodostaa varastotilan 20. Kuviossa 6 on laivan lastitila lisäksi jaettu kahteen ruumaan (ei merkitty viitenumerolla) ja varastotila 20 on sijoitettu ruumien väliin.
Makasiinissa 16 on pystysuorat ohjaimet 17 jotka on sovitettu ohjaamaan välikansiosuudet 10 pystysuorassa suunnassa. Laivan 2 lastitilan 3 yläosassa on vaakasuorat ohjaimet 18. Välikansiosuus 10 voidaan siten asettaa paikalleen laivan lastitilassa 3 nostamalla se ensin makasiinissa 16 vaakasuorien ohjaimien 18 tasolle, jonka jälkeen välikansiosuus 10 siirretään vaakatasossa olevassa suunnassa oikealle paikalleen laivan lastitilassa 3. Väli-kansiosuuksien nostamista ja vastaavasti laskemista varten on makasiinissa 16 edullisesti hissijärjestely (ei esitetty kuvioissa). Makasiini 16 on edullisesti erotettu laivan lastitilasta 3 väliseinällä 19, jonka tarkoitus on mm. suojata väli-kansiosuuksia 10 kun ne ovat makasiinissa 16.
Kuviossa 6 on lisäksi esitetty sääkannet 7 tilassa, jossa ne on käännetty ylöspäin laivan lastausta varten.
Keksinnön kohteena on myös menetelmä kelojen 1 kuljettamiseksi laivalla 2, jossa menetelmässä kelat 1 sijoitetaan ainakin osittain laivan lastitilaan 3.
Menetelmässä käytetään kelapidintä 4, joka pitää siihen sijoitetun kelan 1 oleellisesti paikallaan ainakin vaakasuunnassa ja alaspäin olevassa suunnassa laivaan 2 nähden. Kelapidin 4 on sovitettu laivan lastitilassa 3 olevalle välikannelle 5, joka on etäisyyden päässä laivan lastitilan pohjasta 6, lähemmäksi laivan 2 vaihtokeskusta kuin lastitilan pohjaa 6.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä kelat 1 sijoitetaan edullisemmin sellaisiin kelapitimiin 4, jotka on sovitettu sääkannen 7 tai sääkansien 7 alapuolella ja kelat 1 pidetään kelapitimissä 4 sääkannen 7 tai sääkansien 7 kansien avulla.
On mahdollista lastattaessa laivaa 2, että kela 1 ensin sijoitetaan ja kiinnitetään kelapitimeen 4 ja että tämän jälkeen nostetaan kela 1 ja kelapidin 4 yhdessä laivaan 2 sen lastitilassa 3 olevalle välikannelle 5 yhtenä yksikkönä, jonka jälkeen mainittu yksikkö kiinnitetään välikannelle 5. Kelapitimessä 4 ja välikannella 5 voi tätä tarkoitusta varten esimerkiksi olla yhteensopivat kiinnittimet (ei esitetty) kelapitimen 4 kiinnittämistä varten välikannelle 5.
Alan ammattilaiselle on ilmeistä, että laivassa 2 voi olla useita edellä kuvattuja välikansijärjestelyä välikansiosuuksien 10 sijoittamiseksi lastitilaan 3.
Alan ammattilaiselle on lisäksi ilmeistä, että menetelmässä ja järjestelyssä kelojen kuljettamiseksi laivalla 2 voi soveltaa keksinnön mukaisen väli-kannen ja/tai välikansijärjestelyn edullisia suoritusmuotoja.
Alan ammattilaiselle on lisäksi ilmeistä, että tekniikan kehittyessä keksinnön perusajatus voidaan toteuttaa monin eri tavoin. Keksintöjä sen suoritusmuodot eivät siten rajoitu yllä kuvattuihin esimerkkeihin vaan ne voivat vaihdella patenttivaatimusten puitteissa.

Claims (20)

1. Menetelmä kelan (1) kuljettamiseksi laivalla (2), jossa menetelmässä kela (1) sijoitetaan ainakin osittain laivan lastitilaan (3), tunnettu siitä, että menetelmässä käytetään kelapidintä (4), joka pitää siihen sijoitetun kelan (1) oleellisesti paikallaan ainakin vaakasuunnassa ja alaspäin olevassa suunnassa, ja että kelapidin (4) sovitetaan laivan lastitilassa (3) olevalle väli-kannelle (5), joka on etäisyyden päässä laivan lastitilan pohjasta (6), lähemmäksi laivan (2) vaihtokeskusta kuin lastitilan pohjaa (6).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kela (1) sijoitetaan kelapitimeen (4), joka on sovitettu sääkannen (7) tason alapuolelle ja että kela (1) pidetään kelapitimessä (4) sääkannen (7) avulla.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kela (1) sijoitetaan ensin kelapitimeen (4) ja tämän jälkeen sijoitetaan kela (1) yhdessä kelapitimen (4) kanssa laivan lastitilassa olevalle välikannelle (5) ja kiinnitetään välikannelle (5).
4. Järjestely kelan (1) kuljettamiseksi laivalla (2), jossa järjestelyssä kela (1) on sijoitettu ainakin osittain laivan lastitilaan (3), tunnettu siitä, että siinä on kelapidin (4), joka pitää siihen sijoitetun kelan (1) oleellisesti paikallaan ainakin vaakasuunnassa ja alaspäin olevassa suunnassa, ja että kelapidin (4) on sovitettu laivan lastitilassa (3) olevalle välikannelle (5), joka on etäisyyden päässä laivan lastitilan pohjasta (6), lähemmäksi laivan (2) vaihtokeskusta kuin lastitilan pohjaa (6).
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen järjestely, tunnettu siitä että välikansi (5) on sääkannen (7) tason alapuolella ja että sääkansi (7) on sovitettu estämään kelaa (1) nousemasta kelapitimestä (4) sääkansien (7) sulkiessa laivan lastitilan (3).
6. Välikansi, joka on tarkoitettu käytettäväksi kelan (1) kuljetusteli-neenä laivakuljetuksessa, tunnettu siitä, että välikansi (5) käsittää ainakin yhden kelapitimen (4), joka käsittää kelan (1) liikkumista estävät elimet, jotka on sovitettu pitämään kelapitimeen (4) sijoitetun kelan (1) oleellisesti paikallaan ainakin vaakasuunnassa ja alaspäin olevassa suunnassa, ja että välikansi (5) käsittää elimet välikannen (5) sijoittamiseksi laivan lastitilassa (3) etäisyyden päähän laivan lastitilan pohjasta (6), lähemmäksi laivan (2) vaihtokeskusta kuin lastitilan pohjaa (6).
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen välikansi, tunnettu siitä, että kelapidin (4) muodostuu välikannessa (5) olevasta syvennyksestä.
8. Patenttivaatimuksen 6 tai 7 mukainen välikansi, tunnettu siitä, että kelapidin (4) on varustettu vaimentavalla pinnoitteella (22), joka on sovitettu sijoittumaan kelapitimen (4) ja kelan (1) väliin.
9. Välikansijärjestely laivan lastitilassa (3), tunnettu siitä, että se käsittää välikannen (5), joka on sijoitettavissa etäisyyden päähän lastitilan pohjan (6) yläpuolelle ja joka välikansi (5) käsittää ainakin yhden kelapitimen (4) kelaa (1) varten, ja että välikansijärjestely käsittää järjestelyn välikannen (5) siirtämiseksi varastotilan (20), ja toisen asennon välillä, jossa toisessa asennossa ainakin yksi kela (1) on sijoitettavissa kelapitimeen (4).
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen välikansijärjestely, tunnet-t u siitä, että välikannen (5) ollessa varastotilassa (20) lastitilaa (3) sulkeva sääkansi (7) on suljettavissa.
11. Patenttivaatimuksen 9 tai 10 mukainen välikansijärjestely, tunnettu siitä, että toisessa asennossa välikansi (5) on sääkannen (7) ja lastitilan (3) pohjan (6) välissä ja kela (1) on sijoitettavissa kelapitimeen (4) ja kela (1) on pidettävissä kelapitimessä (4) sääkannen (7) avulla sulkemalla sääkannella (7) ainakin osittain lastitilaa (3).
12. Jonkin patenttivaatimuksen 9-11 mukainen välikansijärjestely, tunnettu siitä, että välikansijärjestely käsittää kiskot (14) tai vastaavat ohjaimet, jotka on kiinnitetty laivaan (2) ja ohjausrullat (15) tai vastaavat, jotka on kiinnitetty välikanteen (5) ja jotka on sovitettu kulkemaan kiskoissa (14) tai vastaavissa ohjaimissa.
13. Jonkin patenttivaatimuksen 9-12 mukainen välikansijärjestely, tunnettu siitä, että välikansi (5) on käännettävissä oleellisesti pystyasentoon varastotilassa (20).
14. Patenttivaatimuksen 13 mukainen välikansijärjestely, tunnettu siitä, että välikansi (5) on käännettävissä pystyasentoon siten, että se ainakin osittain muodostaa osan laivan (2) lastitilan (3) seinästä.
15. Jonkin patenttivaatimuksen 9-14 mukainen välikansijärjestely, tunnettu siitä, että välikansi (5) muodostuu useista väiikansiosuuksista (10).
16. Patenttivaatimuksen 15 mukainen välikansijärjestely, tunnettu siitä, että välikansiosuudet (10) on yhdistetty toisiinsa saranamekanismilla ja että välikansi (5) on taivutettavissa yhteen.
17. Patenttivaatimuksen 15 mukainen välikansijärjestely, tunnettu siitä, että välikansiosuudet (10) on sijoitettavissa päällekkäin varastotilassa (20).
18. Jonkin patenttivaatimuksen 9-17 mukainen välikansijärjestely, jossa lastitila (3) on jaettu useisiin ruumiin, tunnettu siitä, että varastotila (20) on kahden vierekkäisen ruuman välissä.
19. Jonkin patenttivaatimuksen 9-18 mukainen välikansijärjestely, tunnettu siitä, että sääkannen (7) alapinta (8) on oleellisesti tasainen.
20. Jonkin patenttivaatimuksen 9-19 mukainen välikansijärjestely, tunnettu siitä, että sääkannen (7) alapinta (8) on varustettu joustavalla pinnoitteella (9).
FI20020116A 1999-12-30 2002-01-22 Menetelmä ja järjestely kelojen kuljettamiseksi laivalla, välikansi ja välikansijärjestely laivan lastitilassa FI124777B (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20020116A FI124777B (fi) 1999-12-30 2002-01-22 Menetelmä ja järjestely kelojen kuljettamiseksi laivalla, välikansi ja välikansijärjestely laivan lastitilassa

Applications Claiming Priority (14)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI992826 1999-12-30
FI992826 1999-12-30
FI20001261A FI107903B (fi) 1999-12-30 2000-05-25 Menetelmä ja järjestely kelojen kuljettamiseksi laivalla ja kelapidin, joka on tarkoitettu käytettäväksi kelan kuljetustelineenä laivakuljetuksessa
FI20001261 2000-05-25
FI20001262 2000-05-25
FI20001262 2000-05-25
FI20001465A FI108627B (fi) 2000-05-25 2000-06-20 Menetelmä ja järjestely kelojen tai vastaavan sylinterin muotoisen tavaran kuljettamiseksi laivalla ja välikansijärjestely
FI20001465 2000-06-20
FI20002713A FI20002713A0 (fi) 1999-12-30 2000-12-11 Menetelmä ja järjestely kelojen kuljettamiseksi laivalla, välikansi ja välikansijärjestely laivan lastitilassa
FI20002713 2000-12-11
PCT/FI2000/001145 WO2001049559A1 (en) 1999-12-30 2000-12-22 Method and arrangement for shipping reels; tweendeck and tweendeck arrangement in cargo space of ship
FI0001145 2000-12-22
FI20020116A FI124777B (fi) 1999-12-30 2002-01-22 Menetelmä ja järjestely kelojen kuljettamiseksi laivalla, välikansi ja välikansijärjestely laivan lastitilassa
FI20020116 2002-01-22

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20020116A FI20020116A (fi) 2002-01-22
FI124777B true FI124777B (fi) 2015-01-30

Family

ID=27514658

Family Applications (2)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20002713A FI20002713A0 (fi) 1999-12-30 2000-12-11 Menetelmä ja järjestely kelojen kuljettamiseksi laivalla, välikansi ja välikansijärjestely laivan lastitilassa
FI20020116A FI124777B (fi) 1999-12-30 2002-01-22 Menetelmä ja järjestely kelojen kuljettamiseksi laivalla, välikansi ja välikansijärjestely laivan lastitilassa

Family Applications Before (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20002713A FI20002713A0 (fi) 1999-12-30 2000-12-11 Menetelmä ja järjestely kelojen kuljettamiseksi laivalla, välikansi ja välikansijärjestely laivan lastitilassa

Country Status (17)

Country Link
US (1) US6789493B2 (fi)
EP (1) EP1222107B1 (fi)
JP (2) JP2003519049A (fi)
CN (1) CN1170728C (fi)
AT (1) ATE251569T1 (fi)
AU (1) AU2519101A (fi)
BR (1) BR0016824A (fi)
CA (1) CA2395112C (fi)
DE (1) DE60005852T2 (fi)
DK (1) DK1222107T3 (fi)
ES (1) ES2203548T3 (fi)
FI (2) FI20002713A0 (fi)
MX (1) MXPA02006597A (fi)
PL (1) PL202874B1 (fi)
PT (1) PT1222107E (fi)
TW (2) TW531521B (fi)
WO (1) WO2001049559A1 (fi)

Families Citing this family (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI20021329A0 (fi) * 2002-07-05 2002-07-05 Oy Langh Ship Ab Menetelmä ja järjestely kelojen kuljettamiseksi laivalla
FI115960B (fi) * 2002-12-03 2005-08-31 Oy Langh Ship Ab Menetelmä ja järjestely kelojen lastaamiseksi laivaan ja kuljettamiseksi laivalla ja kelakuljetusteline
SE0301430L (sv) * 2003-05-16 2004-04-20 Tts Ships Equipment Ab Anordning vid lastdäck för fordon på fartyg
US8614633B1 (en) 2007-01-08 2013-12-24 Lockheed Martin Corporation Integrated smart hazard assessment and response planning (SHARP) system and method for a vessel
FI125787B (fi) * 2009-03-18 2016-02-15 Oy Langh Ship Ab Kuljetusteline
ITMI20122049A1 (it) 2012-11-30 2014-05-31 Saipem Spa Sistema e metodo di manipolazione di rocchetti adibiti alla posa di elementi allungati su un letto di un corpo d'acqua, struttura ausiliaria, e natante di posa
WO2014145601A2 (en) 2013-03-15 2014-09-18 Liquid Robotics, Inc. Adaptable modular power system (amps) and dedicated connector; modular payload boxes and autonomous water vehicle configured to accept same
US20140283726A1 (en) * 2013-03-15 2014-09-25 Liquid Robotics, Inc. Modular Payload Boxes and Autonomous Water Vehicle Configured to Accept Same
CN107499461B (zh) * 2017-07-31 2019-11-08 中车南京浦镇车辆有限公司 一种用于轨道车辆带转向架运输多功能固定结构
SG10201909072XA (en) * 2019-09-27 2021-04-29 Eng Soon Goh Mixed Cargoes Barge
CN113371131B (zh) * 2021-07-22 2022-03-08 无锡市欣帆船舶设备有限公司 一种用于海上铺管船舶的大型垂直顶升液压舱口盖

Family Cites Families (32)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2736287A (en) * 1951-02-16 1956-02-28 Kummerman Henri Ship hold with removable flooring structure
US3109402A (en) * 1961-02-01 1963-11-05 Oresundsvarvet Ab Detachable tween deck construction
GB1020164A (en) * 1963-03-18 1966-02-16 Alan Michael Jinks Improvements in or relating to wall border strips
GB1119466A (en) 1966-09-02 1968-07-10 Algonquin Shipping & Trading Design of general cargo and bulk cargo vessel
US3509845A (en) 1968-02-28 1970-05-05 Mitsui Shipbuilding Eng Freight container storing apparatus for cargo ship
NO122113B (fi) * 1968-10-10 1971-05-18 Kaldnes Mek Verksted As
GB1330304A (en) * 1969-12-10 1973-09-19 Marine Ind Developments Ltd Cargo vessels
US3941071A (en) * 1972-02-02 1976-03-02 Ascargo, S.A. Shifting tween deck structure for cargo vessels
SE7311290L (fi) 1973-08-20 1975-02-21 Von Tell Trading Co Ab
US4004535A (en) * 1973-09-11 1977-01-25 A/S Akers Mek. Verksted Vessel comprising a hull for transporting cooled liquefield gas
GB1454376A (en) * 1973-12-07 1976-11-03 Mac Gregor International Sa Cover arrangement for a container
US3927711A (en) 1974-01-31 1975-12-23 Fisher Gauge Ltd High pressure die casting apparatus
AR212587A1 (es) 1976-02-04 1978-08-15 Mandelli A Casco mejorado para buques de carga
SE397503B (sv) * 1976-03-02 1977-11-07 Navire Cargo Gear Int Ab Anordning vid fartyg
CH610651A5 (en) 1976-03-10 1979-04-30 Technico Dev Finance Hand grenade with electrical detonation
FR2502106A1 (fr) * 1981-03-20 1982-09-24 Mac Gregor International Sa Cloison etanche de cale, notamment pour navires rouliers
DE3364418D1 (en) * 1982-04-08 1986-08-14 Mac Gregor International Sa System for stacking panels, particularly for stacking hatch covers
DE3246331A1 (de) 1982-12-15 1984-06-20 Bremer Lagerhaus-Gesellschaft AG, 2800 Bremen Vorrichtung zum transport, insbesondere seetransport von blechrollen od. dgl.
JPS59186796A (ja) * 1983-04-06 1984-10-23 日本アイキヤン株式会社 中甲板等の開閉装置
US4549267A (en) * 1983-06-10 1985-10-22 Drabouski Jr Stephen J Moment stability system for large vessels
SE448710B (sv) * 1983-09-16 1987-03-16 Transconsultants Ab Lasthanteringsanordning
JPS60121988U (ja) * 1984-01-27 1985-08-17 三菱重工業株式会社 スチ−ルコイル積船底構造
US4647928A (en) * 1984-02-06 1987-03-03 Marine Partners Stability indicator for marine vessel
US4890565A (en) 1985-01-07 1990-01-02 Sea-Land Service, Inc. Apparatus for securing on-deck containers
FI71908C (fi) * 1985-01-31 1987-03-09 Poeyry Jaakko & Co Oy Fartyg och system foer lastning och lossning av detsamma.
JPS61188293A (ja) * 1985-02-16 1986-08-21 Mitsubishi Heavy Ind Ltd ハツチカバ−開閉装置
JPS61244687A (ja) * 1985-04-22 1986-10-30 Mitsubishi Heavy Ind Ltd 中間デツキ可動型貨物船
EP0318960B1 (en) * 1987-11-30 1992-09-30 Shigenobu Furukawa Roll cargo transportation container
DE4017918A1 (de) 1990-06-02 1991-12-05 Bernd Gottmann Wechselbruecke fuer den schiffs-, waggon- und lkw-transport von stueckguetern, insbesondere coils
US5161703A (en) * 1991-03-29 1992-11-10 Container Corporation Of America Support arrangement for cylindrical articles
US5413054A (en) 1993-06-28 1995-05-09 Collins; Eric H. Plastic cradle pallet for loading, storing and transporting heavy steel or other metal coils in a vertical position
GB9805246D0 (en) * 1998-03-12 1998-05-06 Blackrock Engineering Limited Improvements in or relating to freight container utilisation and to a pallet therefor

Also Published As

Publication number Publication date
EP1222107A1 (en) 2002-07-17
US6789493B2 (en) 2004-09-14
PL202874B1 (pl) 2009-07-31
DE60005852T2 (de) 2004-08-19
JP2003519049A (ja) 2003-06-17
CA2395112C (en) 2008-04-29
TW531521B (en) 2003-05-11
ES2203548T3 (es) 2004-04-16
FI20020116A (fi) 2002-01-22
PL355874A1 (en) 2004-05-31
ATE251569T1 (de) 2003-10-15
DK1222107T3 (da) 2004-01-12
US20030019412A1 (en) 2003-01-30
PT1222107E (pt) 2003-12-31
MXPA02006597A (es) 2004-09-10
BR0016824A (pt) 2002-09-10
AU2519101A (en) 2001-07-16
DE60005852D1 (de) 2003-11-13
JP2011037443A (ja) 2011-02-24
FI20002713A0 (fi) 2000-12-11
CN1413157A (zh) 2003-04-23
CA2395112A1 (en) 2001-07-12
CN1170728C (zh) 2004-10-13
EP1222107B1 (en) 2003-10-08
TW531515B (en) 2003-05-11
WO2001049559A1 (en) 2001-07-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI124777B (fi) Menetelmä ja järjestely kelojen kuljettamiseksi laivalla, välikansi ja välikansijärjestely laivan lastitilassa
EP2845833B1 (en) System for loading and unloading during port operations, comprising a crane, and a base located in the body of the crane that supports and stacks hatchway covers
KR20120095894A (ko) 갠트리 크레인을 갖는 iso 컨테이너 취급 장치
JPH04504831A (ja) 船の荷積―荷下ろし用の貨物転送システムおよび貨物転送手段
FI128304B (fi) Kuljetusteline ja menetelmä kelojen kuljettamiseksi
JP2656626B2 (ja) 船舶におけるコンテナ積卸し装置
FI98618C (fi) Satamajärjestely
JP2008528355A (ja) 貨物船舶における貨物取扱装置及びシステム
FI111157B (fi) Menetelmä ja sovitelma paperi-, kartonki- ja sellurullien lastaamiseksi kuljetusvälineeseen
KR101891485B1 (ko) 운송 컨테이너
FI108627B (fi) Menetelmä ja järjestely kelojen tai vastaavan sylinterin muotoisen tavaran kuljettamiseksi laivalla ja välikansijärjestely
JPH03501114A (ja) 梱包積み荷品,特に該積み荷品を積載したパレット運搬のための船舶用の荷役装置
KR100646902B1 (ko) 릴을 선적하는 방법 및 장치, 선박의 화물 공간 내의트윈데크 및 트윈데크 장치
FI107903B (fi) Menetelmä ja järjestely kelojen kuljettamiseksi laivalla ja kelapidin, joka on tarkoitettu käytettäväksi kelan kuljetustelineenä laivakuljetuksessa
KR100350780B1 (ko) 컨테이너 크레인의 흔들림 방지 장치
KR20190054726A (ko) 크레인 및 이를 포함하는 선박
FI125626B (fi) Menetelmä ja järjestely kelojen laivaamiseksi ja kelateline
JPH10194461A (ja) 内航用コンテナ専用船の荷役設備
KR100222497B1 (ko) 화물 컨테이너 처리 크레인을 위한 가이드 슈트
JPS5855953B2 (ja) ハッチカバ−上の可動式コンテナ−積付け装置
US7004707B2 (en) Movable bulk charging/discharging equipment
JP3227655B2 (ja) 長尺貨物の船積み方法及びコンテナ船
JPH037277Y2 (fi)
JPS629479B2 (fi)
FI119873B (fi) Järjestely kelojen lastaamiseksi laivaan, kuljettamiseksi laivalla ja purkamiseksi laivasta, menetelmä kelojen lastaamiseksi laivaan ja teline käytettäväksi kelojen lastaamisessa laivaan

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 124777

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B

MD Opposition filed

Opponent name: WAGENBORG SHIPPING B.V.

MA Patent expired