FI119873B - Järjestely kelojen lastaamiseksi laivaan, kuljettamiseksi laivalla ja purkamiseksi laivasta, menetelmä kelojen lastaamiseksi laivaan ja teline käytettäväksi kelojen lastaamisessa laivaan - Google Patents

Järjestely kelojen lastaamiseksi laivaan, kuljettamiseksi laivalla ja purkamiseksi laivasta, menetelmä kelojen lastaamiseksi laivaan ja teline käytettäväksi kelojen lastaamisessa laivaan Download PDF

Info

Publication number
FI119873B
FI119873B FI20075360A FI20075360A FI119873B FI 119873 B FI119873 B FI 119873B FI 20075360 A FI20075360 A FI 20075360A FI 20075360 A FI20075360 A FI 20075360A FI 119873 B FI119873 B FI 119873B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
scaffold
rack
ship
racks
scaffolding
Prior art date
Application number
FI20075360A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20075360A (fi
FI20075360A0 (fi
Inventor
Hans Langh
Original Assignee
Oy Langh Ship Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Oy Langh Ship Ab filed Critical Oy Langh Ship Ab
Priority to FI20075360A priority Critical patent/FI119873B/fi
Publication of FI20075360A0 publication Critical patent/FI20075360A0/fi
Priority to FI20085111A priority patent/FI120232B/fi
Priority to FI20085164A priority patent/FI124856B/fi
Priority to PCT/FI2008/050278 priority patent/WO2008142202A2/en
Publication of FI20075360A publication Critical patent/FI20075360A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI119873B publication Critical patent/FI119873B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B25/00Load-accommodating arrangements, e.g. stowing, trimming; Vessels characterised thereby
    • B63B25/002Load-accommodating arrangements, e.g. stowing, trimming; Vessels characterised thereby for goods other than bulk goods

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Pallets (AREA)

Description

* * Järjestely kelojen lastaamiseksi laivaan, kuljettamiseksi laivalla ja purkamiseksi laivasta, menetelmä kelojen lastaamiseksi laivaan ja teline käytettäväksi kelojen lastaamisessa laivaan
Keksinnön tausta 5 Keksinnön kohteena on järjestely kelojen lastaamiseksi laivaan, kul jettamiseksi laivalla ja purkamiseksi laivasta, jossa järjestelyssä kelat asetetaan nostimen avulla suorakaiteen muotoiselle telineelle, joka käsittää pohjarakenteen, kehdon kelan vastaanottamiseksi ja tuentapinnat kelan tukemiseksi sivusuunnassa ja joka teline on kiinnitetty laivan lastitilan pohjalle lukkojärjeste-10 lyllä, joka käsittää telineen pohjarakenteen jokaiseen kulmaan sovitetun luki-tusvälineen.
Keksinnön kohteen on myös menetelmä kelojen lastaamiseksi laivaan, jossa menetelmässä käytetään telinettä, jonka pituus ja leveys vastaa standardikontin kokoa ja joka teline käsittää pohjarakenteen, kehdon ainakin 15 yhden kelan vastaanottamiseksi ja tuentapinnat kelan tukemiseksi sivusuunnassa.
Keksinnön kohteena on vielä teline käytettäväksi kelojen lastaamisessa laivaan, kuljettamiseksi laivalla ja purkamiseksi laivasta, joka teline käsittää pohjarakenteen, kehdon kelan vastaanottamiseksi ja tuentapinnat 20 kelan tukemiseksi sivusuunnassa ja joka jonka telineen pohjarakenteen jokaiseen kulmaan on sovitettu lukitusväline telineen kiinnittämiseksi : lukitusjärjestelyllä laivan lastitilassa oleviin lukituskohtiin.
• · · !*.·. Edellämainitunlainen järjestely, menetelmä ja teline on tunnettu jul- : .·. kaisusta DE 3246331 A1.
• · · ·” ’ 25 Ongelmana julkaisun DE 3246331 A1 mukaisessa ratkaisussa on, • · · että se ei mahdollista kelojen tehokasta kuljettamista. Syy tähän on, että tämä '*··* tunnettu ratkaisu ei mahdollista kelojen tehokasta asettamista telineeseen. Kun kelat asetetaan telineeseen poikittain, ei voida kuljettaa erikokoisia keloja il- *·*·* man, että telineeseen käytännössä jäisi tyhjää hukkatilaa. Lisäksi telineiden • · · 30 päissä on pilarit, jotka vievät tilaa telineiden päissä. Teline ei myöskään käsitä riittävän varmaa lukitusta, jotta sillä voitaisiin turvallisesti kuljettaa useita pai- • · · · .···. navia keloja varsinkaan, jos ne halutaan kuljettaa laivan välikannella, jossa ke- lojen pysyminen paikallaan on laivan ja sen miehistön turvallisuuden kannalta : ** ensiarvoisen tärkeää. Ratkaisussa käytetyt niin sanotut konttikengät eivät kai- 35 kissa tilanteissa riitä pitämään telinettä turvallisesti paikallaan laivan lastitilassa.
2 EP-patenttijulkaisusta 1222107 tunnetaan ratkaisu kelojen turvallista kuljettamista varten. Vaikka tämä tunnettu ratkaisu mahdollistaa kelojen tehokkaan kuljettamisen erityisesti välikannella, ratkaisu rajoittaa joissakin tapauksissa laivan soveltuvuutta muun lastin kuin kelojen kuljettamiseen.
5
Keksinnön lyhyt selostus
Keksinnön tavoitteena on aikaansaada ratkaisu, joka poistaa tunnetun tekniikan edellä mainitut ongelmat ja joka mahdollistaa sekä kelojen että muun lastin erittäin tehokkaan ja turvallisen laivauksen. Ratkaisu on automa-10 tisoitavissa lähes täysin, mikä nopeuttaa kelojen lastausta.
Tämän toteuttamiseksi keksinnön mukaiselle järjestelylle on tunnusomaista, että telineen pohjarakenne käsittää joustavan tuentapinnan telineen tukemiseksi laivan lastitilassa olevaa kantta vastaan, jolloin telineen jäykkyys on mitoitettu siten, että telineen pohjarakenne on sovitettu joustamaan 15 elastisesti määrän, joka aikaansaa, että telineen pohjarakenne taipuu kantta vastaan ja joustava tuentapinta muodostaa kantta vastaan paineentasauspin-nan kun teline on kuormitettu keloilla.
Keksintö perustuu ajatukseen saada aikaan teline, joka on kiinnitettävissä alla olevaan kanteen/asennusalustaan tavanomaisen kontin tavoin, 20 mutta joka lastattuna kuormittaa alla olevaa kantta/asennusalustaa tasaisesti yli suuren pinta-alan eikä ainoastaan hyvin pienen tuentapinta-ala omaavista • · · lukituskohdistaan alla olevaan kanteen/asennusalustaan. Voidaan sanoa, että teline kuormittaa alla olevaa alustaa hieman lumikengän tavoin, vaikkei vii- :***: meksi mainittua lukita alla olevaan alustaan eikä viimeksi mainitun tarvitse • · • 25 joustaa - toisin kuin keksinnön mukainen teline. Telineen paineentasauspinta, • · · · joka on kosketuksessa laivaan kanteen toimii myös kitkapintana, joka kovassa !···. merenkäynnissä vähentää ratkaisevalla tavalla telineen lukkojärjestelyyn koh- • · distuvia kuormituksia mahdollistaen tavanomaisten lukkojärjestelyjen, kuten . . niin sanottujen konttikenkälukkojen ("twist lock"), käytön.
• · · *;];* 30 Keksinnön mukaisen järjestelyn suositeltavia suoritusmuotoja on • · *·;·' esitetty oheistetuissa patenttivaatimuksissa 2-6. Suoritusmuodot ovat omiaan mm·:· kohottamaan järjestelyn automatisointiastetta kelojen lastaamiseksi laivaan ja :*·*: purkamiseksi laivalta.
• · ·
Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista, että • · : “ 35 a) avataan laivan sääkansi, ’ * b) avataan laivan välikansi, 3 c) käytetään lastaamisessa telinettä, jonka pohjarakenne käsittää joustavan tuentapinnan telineen tukemiseksi laivan lastitilassa olevaa kantta vastaan, jolloin telineen jäykkyys on mitoitettu siten, että telineen pohjarakenne on sovitettu joustamaan elastisesti määrän, joka aikaansaa, että telineen poh- 5 jarakenne taipuu kantta vastaan ja joustava tuentapinta muodostaa kantta vastaan paineentasauspinnan kun teline on kuormitettu keloilla, d) asetetaan useita telineitä ilman keloja laivan lastitilan pohjalle nosturin avulla, jolloin telineet asetetaan sekä pituussuuntaisesti linjaan että vierekkäin riviin toistensa kanssa, 10 e) kiinnitetään telineet lastitilan pohjalle lukkojäijestelyn avulla, joka lukkojärjestely käsittää telineiden pohjarakenteiden kulmiin sovitetut lukitusvä-lineet, f) kuormataan nosturin avulla keloja lastitilan pohjalla oleville telineille, 15 g) asetetaan välikansi paikoilleen, h) asetetaan useita telineitä ilman keloja laivan välikannelle nosturin avulla, jolloin telineet asetetaan sekä pituussuuntaisesti linjaan että vierekkäin riviin toistensa kanssa, i) kiinnitetään telineet välikannelle lukkojärjestelyn avulla, joka lukko- 20 järjestely käsittää telineiden pohjarakenteiden kulmiin sovitetut lukitusvälineet, j) kuormataan nosturin avulla keloja välikannella oleville telineille, ja • · · k) suljetaan sääkansi.
: Edellä mainittujen menetelmävaiheiden lisäksi on syytä sitoa kelat kiinni telineisiin siihen soveltuvilla välineillä. Näitä varten teline käsittää kiinni- • · : .*. 25 tysvälineet, jotka edullisesti muodostuvat telineiden yläpintaan sovitetuista ··· · :·. kiinnitystapeista.
• · · ]··.. Edullisesti käytetään telineitä, joiden leveys vastaa standardikontin • · leveyttä ja joiden kehto muodostuu telineen pituussuuntaisesta kourusta, joka . . ulottuu telineen päästä päähän, joka kouru on avoin molemmista päistään ja • · · *·[·* 30 myös teline on vastakkaisista päistään avoin, jolloin edullisesti lisäksi telineet käsittävät nostokohdat, joihin nostimen nostoväline on kytkettävissä ohjaamal- ··· la nostoväline telineiden läpi ulottuvien aukkojen kautta, jotka nostokohdat on • · · · .··*. muodostettu telineiden pituuden keskiväliin etäisyyden 1,4 - 2 m päästä toisis- ..· taan ja symmetrisesti telineiden pituusakselin molemmille puolille. Tällainen te- • « : ” 35 line on helposti nostettavissa kelanostopihdeillä, jolla voidaan nostaa kaksi päällekkäin pinottua telinettä tarttumalla vain alimmaiseen. Tällainen teline 4 mahdollistaa myös kahden vierekkäin asetetun telineen nostamisen kelanos-topihdeillä.
Keksinnön mukaiselle telineelle on tunnusomaista, että sen pohjarakenne käsittää joustavan tuentapinnan telineen tukemiseksi laivan lastitilas-5 sa olevaa kantta vastaan, jolloin telineen jäykkyys on mitoitettu siten, että telineen pohjarakenne on sovitettu joustamaan elastisesti määrän, joka aikaansaa, että telineen pohjarakenne taipuu kantta vastaan ja joustava tuentapinta muodostaa kantta vastaan paineentasauspinnan kun teline on kuormitettu keloilla.
10 Edullisesti tuentapinnan suuruus on vähintään 5 % telineen pohjan pinta-alasta kun telineeseen kohdistuu noin 100 t kelakuormitus. Tämän suuruinen tuentapina tasaa kuormitusta riittävästi ja antaa myös käyttöön kitkapin-nan, joka vähentää lukkojärjestelyyn kohdistuvaa kuormitusta.
Edullisesti telineen kehto muodostuu telineen pituussuuntaisesta 15 kourusta, joka ulottuu telineen päästä päähän, joka kouru on avoin niin, että teline on vastakkaisista päistään avoin. Tällaisen kourun pituutta on mahdollistaa hyödyntää täysimääräisesti, koska kela voidaan asentaa telineeseen siten, että se osittain saa tuentaa telineen päässä olevasta kouruosuudesta ja saa osittain tuentaa myös toisen telineen päässä olevasta kouruosuudesta, jotka teli-20 neet on asetettu linjaan toistensa kanssa niin, että niiden kourut muodostavat käytännössä yhtenäisen pitkän kourun.
·♦·
Edullisesti telineen pituus on noin 12 m ja leveys on noin 2,4 m ja vastaa 40-jalan kontin pituutta ja leveyttä, jolloin edullisesti lisäksi telineen kummankin pitkän kyljen alareunassa on neljä lukitusvälinettä telineen kulmis- : 25 sa olevat lukitusvälineet mukaan lukien, telineen ylätason kulmissa on lukitus- välineet ja kummankin pitkän kyljen yläreunassa on neljä lukitusvälinettä kul- .·*·. missä olevat lukitusvälineet mukaan lukien, jolloin telineen pohjarakenne käsit- • · tää kahdeksan lukituskohtaa ja telineen ylätaso käsittää kahdeksan lukituskoh-taa, jolloin lisäksi ylätasossa olevien lukitusvälineiden etäisyys toisistaan on *:!:* 30 sellainen, että telineen päälle voidaan kiinnittää kaksi 20-jalan standardikonttia.
• · ’·;·* Tällainen teline mahdollistaa esimerkiksi, että laiva voi menomatkalla kuljettaa keloja ja paluumatkalla kontteja, jotka on kiinnitetty suoraan telineiden päälle.
Keksinnön mukaisen telineen suositeltavia suoritusmuotoja on esi- ··· tetty oheistetuissa patenttivaatimuksissa 11 -18.
: 35 Keksinnön mukainen järjestely, menetelmä ja teline mahdollistavat erikokoisten ja painoisten kelojen nopean ja tehokkaan lastauksen laivaan, ke- 5 lojen tehokkaan ja turvallisen kuljettamisen laivalla sekä kelojen nopean purkamisen ja mahdollistavat lisäksi, että laivaa voidaan hyvin vähäisillä toimenpiteillä - tai lastin tyypistä riippuen jopa ilman lisätoimenpiteitä - hyödyntää myös muun lastin kuin kelojen kuljettamiseen. Tehokkaalla kuljettamisella tarkoite-5 taan tässä, että voidaan hyödyntää laivan lastikapasiteettia tehokkaasti. Keksinnön uskotaan mahdollistavan kelojen turvallisen kuljettamisen myös laivan välikannella.
Kuvioiden lyhyt selostus
Seuraavassa keksintöä selostetaan lähemmin esimerkin avulla viit-10 taamalla oheistettuun piirustukseen, jossa kuvio 1 havainnollistaa esimerkkiä laivasta, jossa keksinnön mukaista telinettä voidaan hyödyntää, kuvio 2 havainnollistaa kuvion 1 laivaa kuormattuna keloilla, kuvio 3 havainnollistaa miten keloja on lastattu kuvion 2 laivaan, 15 kuvio 4 havainnollistaa kuvion 3 telineiden sivutukea, kuviot 5-8 havainnollistavat kuvion 4 sivutuelle vaihtoehtoisia rakenteita, kuviot 9-12 esittävät kuvion 2 laivassa olevien telineiden rakennetta katsottuna sivusta, ylhäältä, alhaalta ja päädystä, 20 kuviot 13-15 havainnollistavat keksinnön mukaisen telineen toimin- taa, • · φ : kuvio 16 esittää kelanostinpihtiä telineiden siirtämistä varten, ja ··· kuviot 17 ja 18 havainnollistavat kelapitimen käyttöä siirrettäessä : keksinnön mukaisia telineitä.
• · · • · · · 25 • · ·
Keksinnön yksityiskohtainen selostus • · ’···* Kuvio 1 havainnollistaa laivaa, joka soveltuu kelojen kuljettamista varten. Keloilla tarkoitetaan tässä yhteydessä erityisesti painavia teräskeloja, jotka muodostuvat käämitetystä teräslevystä. Kelojen paino on tyypillisesti 10 - ·»· 30 251, mutta voivat olla tätäkin painavampia. Teräskelojen sijasta kuvion 1 laivat- la voidaan kuljettaa myös muuntyyppisiä keloja ja muuta lastia.
]··*. Kuviossa 1 viitenumero 1 osoittaa lastitilaa, viitenumero 2 välikan- • · siosuuksia, jotka yhdessä muodostavat kuviossa 2 esitetyn välikannen 3. Vii-: *** tenumero 4 esittää sääkansiosuuksia, jotka yhdessä muodostavat kuviossa 2 35 esitetyn sääkannen 5. Viitenumero 6 osoittaa lastitilassa 1 olevaa säilytys- tai 6 varastointitilaa välikansiosuuksia 2 varten. Varastointitilan 6 sijainti laivassa voi poiketa esitetystä.
Kuten kuviosta 1 ilmenee, välikansiosuudet 2 on pareittain saranoitu toisiinsa niin, että ne voidaan taittaa toisiaan vastaan. Laivan lastitilan etu-5 osassa kaksi välikansiosuutta on taitettu toisiaan vastaan pystyasentoon, jolloin ne vievät vain vähän tilaa. Tässä asennossa välikansiosuudet eivät ole tiellä kun laivan lastitilan pohjalle 40 lastataan lastia. Järjestelyä, jolla välikansiosuudet saadaan siirretyiksi taitetusta pystyasennosta vaakasuoraan asentoon ei selitetä tässä yhteydessä tarkemmin, koska alan ammattilainen pystyy 10 tällaisen järjestelyn aikaansaamaan ja lisäksi järjestely on sinänsä tunnettu. Tyypillisesti järjestely on hydraulinen käsittäen useita hydraulisylintereitä ja vipuvarsia. Välikansiosuuksien 2 lukumäärä ja saranointitapa toisiinsa voi laivasta riippuen poiketa esitetystä. Välikansiosuuksien ei välittämättä tarvitse olla saranoitu toisiinsa.
15 Kuviosta 1 nähdään myös, että sääkansiosuudet 4 on pareittain sa ranoitu toisiinsa niin, että ne voidaan taittaa toisiaan vastaan. Kuviossa sääkansiosuudet 4 ovat pystyasennossa mahdollistaen laivan lastitilan 1 lastaamisen. Järjestelyä, jolla sääkansiosuudet 4 saadaan siirretyiksi taitetusta pystyasennosta vaakasuoraan asentoon ei selitetä tässä yhteydessä, koska alan 20 ammattilainen pystyy tällaisen järjestelyn aikaansaamaan ja lisäksi järjestely on sinänsä tunnettu. Tyypillisesti järjestely on hydraulinen käsittäen useita hyd- • · · raulisylintereitä ja vipuvarsia. Sääkansiosuuksien 4 lukumäärä ja saranointita-: pa toisiinsa voi laivasta riippuen poiketa esitetystä. Sääkansiosuuksien ei vält- tämättä tarvitse olla saranoitu toisiinsa, vaan voivat muodostua erillisistä sää- • · • 25 kansiponttooneista .
• M I
:·. Kuviossa 2 laivan lastitilan pohjalle 40 on lastattu suuri määrä keloja ]···. 7. Kelat 7 on asetettu telineille 8, jotka käsittävät kourut kelojen vastanottami- seksi.
. . Myös laivan välikannelle 3 on lastattu suuri määrä keloja 7. Kelat 7 • · · *·];* 30 on asetettu samanlaisille telineille 8 kuin on lastitilan pohjalla 40. Välikansi 3 on *···* tuettu laivan lastitilan 1 seinämissä olevien kannattimien 90 varaan.
• ·:· Laivassa olevien telineiden 8 lukumäärä voi vaihdella. Telineissä 8 • · · · :·*·. olevat kelat 7 on asetettu linjaan niin, että niiden akselit ovat linjassa telineen • · · ..· pituusakselin kanssa. Lastitilan pohjalla 40 on telineitä 8, joista jotkut on ase- • · • ’* 35 tettu pituussuuntaisesti linjaan ja toiset on asetettu leveyssuuntaisesti riviin. Pi- ’ * tuussuuntaisesti linjaan sovitettujen telineiden 8 kourut ovat linjassa toisiinsa 7 nähden, mikä mahdollistaa, että kela 7 voidaan asettaa telineisiin siten, että se saa tuentaa kahden linjassa olevan telineen linjassa olevista kouruista, jolloin osa kelan painosta kohdistuu ensimmäiseen telineeseen ja osa (loput) kelan painosta kohdistuu toiseen telineeseen. Esitetyn ratkaisun ansiosta telineen 8 5 kapasiteettia voidaan hyödyntää paremmin kuin jos telineen päädyssä olisi este, joka estäisi kelan lastaamisen kahdelle telineelle.
Keloja varten olevien telineiden 8 rakenne ilmenee kuvioista 3 ja 9 - 11.
Kuvio 3 esittää kaksi telinettä 8 asetettuina vierekkäin ja katsottuina 10 telineiden pituussuuntaan telineiden päädystä. Nähdään, että teline 8 käsittää kourun 9 keloja 7 varten. Kouru 9 muodostaa kehdon keloja 7 varten. Kouru 9 muodostaa yhtenäisen pinnan, joka jatkuu pitkin koko telineen 8 pituuden (vrt. kuvio 10). Kourun 9 sivuseinät 60 antavat keloille 7 sivuttaistuentaa. Sivuseinät 60 on muotoiltu siten, että ne antavat optimaalisen tuennan erikokoisia ke-15 loja varten, mitä havainnollistaa kuvioon piirretyt erikokoiset ympyrät. Suurimman ympyrän halkaisija on noin 2200 mm ja pienimmän 1200 mm. Sivuseinät 60 ovat kulmassa 100 astetta toisiaan vastaan.
Viitenumero 30 kuviossa 3 osoittaa kourujen 9 alapuolella olevaa pitkittäistukea 30, joka ulottuu telineen 8 päästä päähän (vrt. kuvio 11). Näitä 20 tukia 30 on kuusi kappaletta. Telineen 8 pohjarakennetta osoittaa viitenumero 50.
• · ·
Telineet 8 on kiinnitetty alla olevaan asennusalustaan 3 lukkojärjes-:t:[: telyllä, jota osoittaa viitenumero 10, ks. kuvio 3. Asennusalusta voi olla laivan välikansi 3 tai laivan lastitilan 1 pohja 40. Lukkojärjestelyn 10 rakennetta ei se- • · • 25 losteta tässä yhteydessä, koska käytetään lukkojärjestelyä, joka on tunnettu ja • · · · :·. jota on tapana käyttää tavanomaisten konttien kiinnittämiseksi laivan kanteen.
[···. Telineen 8 kaikissa kulmissa on lukitusväline 11, joka on tunnettu konteista.
• ·
Lukitusväline 11 on osa mainittua lukkojärjestelyä 10, ja mahdollistaa myös, et- . . tä teline 8 saadaan kiinnitetyksi vieressä olevaan telineeseen 8. Lukitusväli- • · · 30 neen 11 avulla voidaan yhdistää toisiinsa päällekkäin asetettuja telineitä 8.
*···: Telineiden sivuissa, eli kyljissä on sivutuet 12. Sivutukien 12 tarkoi- ··· tuksena on tukea telinettä 8 vierekkäin olevaa telinettä vastaan ja myös antaa • · · · .*··. tukea vasten lastitilan seinää 13 siinä tapauksessa, että teline joustaisi sivu- • · · ..· suunnassa. Lastitilan seinässä 13 voi olla vahvistus (ei näytetty), joka estää si- • · : ” 35 vutuen 12 aiheuttaman mahdollisen suuren pintapaineen kohdistumisen sei- * : nään 13. Sivutuen 12 rakenne ilmenee kuviosta 4. Sivutuki 12 muodostuu kaa- 8 revasta kappaleesta, joka on hitsattu kiinni telineen 8 kylkeen. Kuvio 5 esittää sivutuen 12a toista muotoa ja kuvio 6 havainnollistaa kuvion 5 sivutukea 12a kiinnitettynä (hitsattuna) telineen sivuun. Kuvio 7 esittää sivutuen 12b kolmatta muotoa ja kuvio 8 havainnollistaa kuvion 7 sivutukea 12b kiinnitettynä (hitsat-5 tuna) telineen sivuun.
Kuvioiden 4, 5 ja 7 sivutuet käsittävät kaikki ylöspäin ja sivuille suuntautuvan kaltevan sivupinnan 14, 14a, 14b, joka osuessaan esteeseen (esimerkiksi toisen telineen sivutukeen) kykenee ohjaamaan telinettä 8 kun se nosturilla lasketaan alas paikoilleen. Kuvion 7 sivutuen 12b etuna on, että se 10 käsittää neljä ohjaavaa kaltevaa pintaa 14b sekä lisäksi tasopinnan 15, jolla vältetään viivamaista suurta kuormitusta. Sivutukien 12, 12a, 12b lukumäärä voi vaihdella. Kuvioista 9-11 nähdään, että sivutukia 12 on kolme kappaletta sivua kohti. Yksi sivutuki 12 on keskellä ja muut kaksi tukea sijaitsevat suurin piirtein telineen 8 pään ja keskikohdan välissä.
15 Kuvioissa 9-11 on esitetty kuvion 3 teline 8 sivusta, päältä ja al haalta. Telineen 8 pituus on 40 jalkaa, eli noin 12,2 m vastaten standardikontin (ei näytetty) pituutta. Telineen 8 leveys on kahdeksan jalkaa, eli noin 2,4 m vastaten standardikontin leveyttä. Telineen 8 korkeus on suurin piirtein kolmannes standardikontin korkeudesta eli noin 0,86 m. Sanottu mitoitus moni-20 puolistaa suuresti telineen käyttöominaisuuksia.
Telineen 8 kummassakin vastakkaisessa kyljessä on kahdeksan lu- • · · kitusvälinettä 11, jolloin telineen pohjarakenteessa 50 on yhteensä kahdeksan lukitutusvälinettä ja ylätasossa on yhteensä kahdeksan lukitusvälinettä 11. Te- :*·*: lineen 8 kummankin kyljen keskikohdassa olevat lukitusvälineet 11 ovat sellai- • · : 25 sella etäisyydellä toisistaan, että ne mahdollistavat 20-jalkaisen standardikon- • · · · :·. tin kiinnittämisen telineeseen 8 siten, että telineen 8 päälle tai alle voidaan • · · *···, kiinnittää kaksi 20-jalkaista standardikonttia. Tämä etäisyys on noin 0,4 m.
• ·
Mahdollisuus kiinnittää telineeseen 8 joko 20-jalkaiset standardikontit tai 40- . . jalkainen standardikontti on telineen erittäin suositeltava ominaisuus, koska se • · · *·];* 30 mahdollistaa, ettei tyhjiä telineitä, siis telineitä ilman keloja, tarvitse irrottaa ja siirtää varastoon sen johdosta, että on tarve kuljettaa kontteja eikä keloja. Lai- ·:· va voi siten menomatkalla kuljettaa keloja ja paluumatkalla kontteja ilman hän- • · · · .·*·. kalia lisätyövaiheita telineiden 8 pysyessä laivassa paikallaan.
• · ·
Kuviossa 10 viitenumero 16 osoittaa nostokohtia, josta telinettä 8 • · : *j 35 voi nostaa kelojen nostamiseen tarkoitetulla kelanostimella 80, joka on esitetty * * kuviossa 16. Nostokohdat 16 on muodostettu telineen 8 pituuden keskiväliin 9 etäisyyden noin 1,7 m päähän toisistaan. Nostokohtien 16 välinen etäisyys on suhteellisen vapaasti valittavissa, mutta suositeltavasti nostokohdat ovat etäi-syysalueella 1,4 - 2 m toisistaan. Nostokohdissa 16 on aukot, jotka ulottuvat telineen 8 läpi. Kun telinettä 8 nostaetaan kuvion 16 mukaisella kelanostimella, 5 kelanostimen pihdit 17 (ks. kuvio 14) asetetaan nostokohtiin 16. Pihtien 17 välinen etäisyys L on säädettävissä. Pihtien 17 alapäissä olevat nostoulkonemat 18 asetetaan telineen 8 nostokohdassa 16 olevaan vastakappaleeseen (ei näytetty), joka asettuu pihtien 17 nostoulkonemien 18 päälle. Nostoulkonemat 18 ovat vedettävissä sisään pihteihin 17 niin etteivät ulkone, mikä helpottaa 10 pihtien 17 asettamista nostokohdissa 16 oleviin reikiin. Nostokodissa 16 olevien aukkojen seinät voivat tukeutua pihteihin 17 nostettaessa.
Kuvion 9 pystysuorat katkoviivat 19 osoittavat tukirakenteita, jotka yhdessä kuvion 11 pitkittäistukien 30 kanssa tukevat kourua 9. Kuvioiden esittämässä telineessä 8 ensiksi mainittuja 14 kpl ja viimeksi mainittuja on kuusi. 15 Tukirakenteiden 19 ja pitkittäistukien 30 lukumäärä voi vaihdella. Jos telineen pituus on vain 20 jalkaa vastaten pienen standardikontin pituutta, poikittaisten tukirakenteiden 19 lukumäärä voi olla noin 7 kpl. Tukirakenteiden 19 profiili ilmenee kuviosta 12. Tukirakenteissa 19 on kevennykset, jotka kuviossa 11 näkyy kahtena kolmiona, jotka sijaitsevat symmetrisesti telineen 8 pituusakseliin 20 nähden.
Kuviosta 10 nähdään, että telineen 8 yläpäässä on suuri määrä kiin- :[[[: nityskohtia 20 kiristysvöitä (ei näytetty) varten, joilla kiristysvöillä varmistetaan, : että telineeseen 8 asetetut kelat (ei näytetty kuviossa 10) pysyvät paikallaan • · · ·*·*· telineessä. Kiinnityskohdissa 20 on kiinnitystapit kiristysvöitä varten.
• · : .·. 25 Kuvio 11 esittää keksinnön mukaista telinettä 8 alhaalta. Kuviosta • ♦ · ·*! * nähdään, että telineen 8 pohjarakenne 50 käsittää kolme telineen pituussuun- • ·· täistä tukea 21, 22, 23, jotka ulottuvat telineen päästä päähän. Tuet 21 - 23 on **** muodostettu särmäämällä teräslevyä. Lisäksi telineen 8 pohjarakenne 50 käsit tää 14 kpl poikittaista tukea 24, jotka suositeltavasti on kiinnitetty pituussuun- *·*·* 30 täisiin tukiin 21 - 23 vastaavissa risteyskohdissaan K, L ja M. Tuet 21 - 24 ··· muodostavat eräänlaisen tasossa olevan joustavan, mutta silti jäykähkön ris-tikkorakenteen.
• · · · .···. Kuviot 13-15 havainnollistavat miten teline 8 taipuu kuormituksen alaisena, eli kun siihen asetetaan painavia keloja 7. Kuvioon 15 piirretty suora • · • ** 35 katkoviiva ja kuvioon 13 piirretyt kaksi kaarevaa katkoviivaa havainnollistavat, että teline taipuu, kun sitä kuormitetaan painavilla keloilla 7. Sen ansiosta, että 10 teline taipuu, tuet 21 - 24 muodostavat joustavan tuentapinnan A telineen alla olevaa kantta vastaan. Kuviossa 14 mainittu tuentapinta on havainnollistettu ristiviivauksella. Tuentapinnan A pinta-alan suuruus riippuu siitä miten raskaasti telinettä 8 kuormitetaan ja riippuu myös telineen jäykkyydestä. Esimerkkinä 5 telineen 8 jäykkyydestä voidaan antaa, että tuentapinnan A suuruus on noin 20 - 30 % telineen pohjan pinta-alasta kun teline 8 on kuormattu noin 100 t kela-lastilla. Pohjan pinta-alalla tarkoitetaan tässä pinta-alaa, jonka pohja vie alla olevasta kannesta.
Tuentapinta A muodostaa paineentasauspinnan telineen 8 alla ole-10 vaa kantta vastaan. Paineentasauspinnan ansiosta kanteen (lastitilan pohja tai välikansi) ei kohdistu suuria paikallisia kuormituksia, jota rikkoisivat kannen. Paineentasauspinnan ja kannen väliin muodostuu kitkapinta, joka vähentää lukkojärjestelyyn 11 kohdistuvia kuormituksia, erityisesti kuormituksien aiheuttamia leikkausjännityksiä. Sanotun johdosta lukkojärjestely 11 kestää vaurioi-15 tumatta vaikka telineissä 8 kuljetettaisiin hyvinkin painava kelakuorma. Yhteen telineeseen 8 voidaan asettaa noin 160 t kuorma, esimerkiksi 8 kelaa, joiden yksittäinen paino on 201. Telineen 8 omapaino on noin 61. Luonnollisesti teline 8 voidaan mitoittaa kestämään suurempiakin kuormia. Teline 8 voidaan vaihtoehtoisesti nostaa konttinostimella.
20 Kuvio 16 esittää erästä tunnettua kelanostinta 80 kelojen (irtokelo- jen) nostamiseen. Kuten edellä on mainittu, edellä kuvattu teline 8 voidaan nostaa tyhjänä (ilman keloja) kuvion 16 nostolaitteella.
: Kuvio 17 havainnollistaa miten nostetaan kaksi vierekkäin asetettua, • · · ·*··; toisiinsa lukkojärjestelyllä 79 yhdistettyä telinettä 8. Nostolaitteen 80 pihdit 17 • · : .·. 25 viedään telineissä 8 oleviin nostokohtiin (vrt. viitenumero 16 kuviossa 10), jos- * sa on vastakappaleet pihtien 17 nostoulkonemia 18 varten minkä jälkeen teli- • ·· neet voidaan nostaa.
• · ***’ Kuvio 18 havainnollistaa miten nostetaan kaksi päällekkäin asetet tua telinettä 8. Katkoviivalla havainnollistetun nostolaitteen pihdit 17 viedään *;*·* 30 ensin ylemmän telineen nostokohdissa olevien reikien läpi ja sitten alemman telineen nostokohdissa olevien aukkojen läpi niin, että pihdit asettuvat katkovii-
«I
.·. valla esitettyyn asentoon. Tämän jälkeen nostolaitteella saadaan nostetuksi • ·· » .···. molemmat telineet 8 samalla kertaa.
• ·
On myös ajateltavissa, että nostolaitteella nostetaan neljä telinettä • · : ** 35 samalla kertaa, jolloin ennen nostamista telineet voidaan järjestää sekä vierek- käin että päällekkäin.
11
Seuraavassa on lyhyt kuvaus miten edellä kuvattuja rakenteita käytetään tyhjän laivan lastaamisessa keloilla 7.
Kun tyhjä laiva saapuu satamaan a) avataan laivan sääkansi 5, 5 b) avataan laivan välikansi 3, c) asetetaan useita tyhjiä telineitä 8 lastitilan pohjalle 40 nosturin avulla, jolloin telineet 8 asetetaan sekä pituussuuntaisesti linjaan että vierekkäin riviin toistensa kanssa, d) kiinnitetään telineet 8 lastitilan pohjalle 40 lukkojärjestelyn 10 10 avulla, e) kuormataan nosturin avulla keloja 7 lastitilan pohjalla 40 oleville telineille 8, f) asetetaan välikansi 3 paikoilleen, g) asetetaan useita telineitä 8 ilman keloja laivan välikannelle 3 nos-15 turin avulla, jolloin telineet asetetaan sekä pituussuuntaisesti linjaan että vierekkäin riviin toistensa kanssa, h) kiinnitetään telineet 8 välikannelle 3 lukkojärjestelyn 10 avulla, i) kuormataan nosturin avulla keloja 7 välikannella 3 oleville telineille 8, ja 20 j) suljetaan sääkansi 5.
Laivan purkauksessa menetellään päinvastaisessa järjestyksessä.
• · ·
Edellä keksintöä on kuvattu esimerkkien avulla ja sen vuoksi huo- mautetaan, että keksintö yksityiskohdiltaan voidaan toteuttaa monella tavalla :1·1: oheistettujen patenttivaatimuksien ja keksinnöllisen ajatuksen puitteissa. Näin • · • 25 ollen telineen tuentapinnan A suuruus voi vaihdella. Oletettavasti sen ei tarvit- • · · · se olla suurempi kuin 80 % telineen pohjan pinta-alasta. Telineen pituus ja le- ]···. veys voi vastata 20-jalkaisen standardikontin pituutta ja leveyttä. Tällaisen teli- • · neen korkeus on noin kolmannes standardikontin korkeudesta.
• · • · · • · · • · • · · • · • · • · · • · · • · · · • · · • · • · • · · • · • · • · · ·

Claims (18)

1. Järjestely kelojen lastaamiseksi laivaan, kuljettamiseksi laivalla ja purkamiseksi laivasta, jossa järjestelyssä kelat (7) asetetaan nostimen avulla suorakaiteen muotoiselle telineelle (8), joka käsittää pohjarakenteen (50), keh-5 don (9) kelan vastaanottamiseksi ja tuentapinnat (60) kelan tukemiseksi sivusuunnassa ja joka teline on kiinnitetty laivan lastitilan pohjalle (40) iukkojärjes-telyllä (10), joka käsittää telineen pohjarakenteen jokaiseen kulmaan sovitetun lukitusvälineen (11), tunnettu siitä, että telineen (8) pohjarakenne (50) käsittää joustavan tuentapinnan (A) telineen tukemiseksi laivan lastitilassa (1) 10 olevaa kantta (3, 40) vastaan, jolloin telineen jäykkyys on mitoitettu siten, että telineen pohjarakenne on sovitettu joustamaan elastisesti määrän, joka aikaansaa, että telineen pohjarakenne taipuu alla olevaa telineen kantta vastaan ja joustava tuentapinta muodostaa kantta vastaan paineentasauspinnan kun teline on kuormitettu keloilla (7).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestely, tunnettu siitä, et tä telineen (8) pituus ja leveys vastaa standardikontin mittoja.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että teline (8) käsittää nostokohdat (16) telineen nostamiseksi kelanostimel-la, jotka nostokohdat on muodostettu telineen pituuden keskiväliin etäisyyden 20 1,4 - 2 m päästä toisistaan ja symmetrisesti telineen pituusakselin molemmille ... puolille,
• · *··;* 4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen järjestely, t u n - • · · ]«·* n e 11 u siitä, että se käsittää laivassa olevat säilytystilat (6) tyhjiä telineitä (8) : \: varten. • · · 25
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen järjestely, t u n - ·· • '·· nettu siitä, että laivan sääkansi (5) muodostuu useista sääkansiosuuksista :[[[: (4), jotka on saranoitu toisiinsa sääkansiosuuksien asettamiseksi vaihtoehtoi sesti asentoon, jossa ne on taitettuina toisiaan vastaan ja joka asento mahdol-listaa lastin lastaamisen laivan lastitilaan (1), tai asentoon, jossa sääkan-.···. 30 siosuudet ovat samassa tasossa ja peittävät lastitilan.
*·[ 6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen järjestely, tu n- ···:* nettu siitä, että välikansi (3) muodostuu useista välikansiosuuksista (2), jot- ··· ka on saranoitu toisiinsa välikansiosuuksien asettamiseksi vaihtoehtoisesti asentoon, jossa ne on taitettuna toisiaan vastaan ja joka asento mahdollistaa .···. 35 lastin lastaamisen laivan lastitiian (1) pohjalle (40), tai asentoon, jossa välikan- siosuudet ovat samassa tasossa ja peittävät lastitilan.
7. Menetelmä kelojen lastaamiseksi laivaan, jossa menetelmässä käytetään telinettä (8), jonka pituus ja leveys vastaa standardikontin kokoa ja joka teline käsittää pohjarakenteen (50), kehdon (9) ainakin yhden kelan (7) vastaanottamiseksi ja tuentapinnat (60) kelan tukemiseksi sivusuunnassa, 5 tunnettu siitä, että a) avataan laivan sääkansi (5), b) avataan laivan välikansi (3), c) käytetään lastaamisessa telinettä (8), jonka pohjarakenne (50) käsittää joustavan tuentapinnan (A) telineen tukemiseksi laivan lastitilassa (1) 10 olevaa kantta (3, 40) vastaan, jolloin telineen jäykkyys on mitoitettu siten, että telineen pohjarakenne on sovitettu joustamaan elastisesti määrän, joka aikaansaa, että telineen pohjarakenne taipuu kantta vastaan ja joustava tukipin-ta muodostaa kantta vastaan paineentasauspinnan kun teline on kuormitettu keloilla (7), 15 d) asetetaan useita telineitä (8) ilman keloja laivan lastitilan pohjalle (40) nosturin avulla, jolloin telineet (8) asetetaan sekä pituussuuntaisesti linjaan että vierekkäin riviin toistensa kanssa, e) kiinnitetään telineet (8) lastitilan pohjalle (40) lukkojärjestelyn (10) avulla, joka lukkojärjestely käsittää telineiden pohjarakenteiden (50) kulmiin 20 sovitetut lukitusvälineet (11), ... f) kuormataan nosturin avulla keloja (7) lastitilan pohjalla (40) olevil- *··;* le telineille (8), g) asetetaan välikansi (3) paikoilleen, • · · : V h) asetetaan useita telineitä (8) ilman keloja laivan välikannelle (3) • · · 25 nosturin avulla, jolloin telineet asetetaan sekä pituussuuntaisesti linjaan että vierekkäin riviin toistensa kanssa, • * :***: i) kiinnitetään telineet (8) välikannelle (3) lukkojärjestelyn (10) avulla, ··· joka lukkojärjestely käsittää telineiden pohjarakenteiden (50) kulmiin sovitetut lukitusvälineet (11), .···. 30 j) kuormataan nosturin avulla keloja (7) välikannella (3) oleville teli- ’** neille (8), ja .«:* k) suljetaan sääkansi (5). ♦ · ·
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käytetään telineitä (8), joiden kehto (9) muodostuu telineen pituussuuntai- .···[ 35 sesta kourusta, joka ulottuu telineen päästä päähän, joka kouru on avoin mo- • · lemmista päistään ja myös teline on vastakkaisista päistään avoin, jolloin ase- tettaessa telineitä (8) pituussuuntaisesti linjaan telineet asetetaan toisiaan vastaan olennaisesti yhtenäisen kourun muodostamiseksi, jonka kourun pituus vastaa kahden telineen kourun yhteenlaskettua pituutta.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 5 että käytetään telineitä (8), joiden leveys vastaa standardikontin leveyttä, ja jotka telineet käsittävät nostokohdat (16), joihin nostimen (80) nostoväline (17) on kytkettävässä ohjaamalla nostoväline telineiden läpi ulottuvien aukkojen kautta, jotka nostokohdat on muodostettu telineiden pituuden keskiväliin etäisyyden 1,4 - 2 m päästä toisistaan ja symmetrisesti telineiden pituusakselin 10 molemmille puolille.
10. Teline käytettäväksi kelojen lastaamisessa laivaan, kuljettamiseksi laivalla ja purkamiseksi laivasta, joka teline (8) käsittää pohjarakenteen (50), kehdon (9) kelan (7) vastaanottamiseksi ja tuentapinnat (60) kelan tukemiseksi sivusuunnassa ja jonka telineen pohjarakenteen (50) jokaiseen kul- 15 maan on sovitettu lukitusväline (11) telineen kiinnittämiseksi lukkojärjestelyllä (10) laivan lastitilassa olevan kannen iukituskohtiin, tunnettu siitä, että telineen (8) pohjarakenne (50) käsittää joustavan tuentapinnan (A) telineen tukemiseksi laivan lastitilassa (1) olevaa kantta vastaan, jolloin telineen jäykkyys on mitoitettu siten, että telineen pohjarakenne on sovitettu joustamaan elastl·· 20 sesti määrän, joka aikaansaa, että telineen pohjarakenne taipuu kantta vas- ... taan ja joustava tuentapinta muodostaa kantta vastaan paineentasauspinnan • · **·;* kun teline on kuormitettu keloilla (7).
• · · *·:·* 11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen teline, tunnettu siitä, että ·· · : V tuentapinnan (A) suuruus on vähintään 5 % telineen (8) pohjan pinta-alasta • ♦ : 25 kun telineeseen kohdistuu noin 1001 kelakuormitus.
• · • *.· 12. Patenttivaatimuksen 10 mukainen teline, tunnettu siitä, että tuentapinnan (A) suuruus on vähintään 20 % telineen (8) pohjan pinta-alasta kun telineeseen kohdistuu noin 1001 kelakuormitus.
13. Patenttivaatimuksen 10 mukainen teline, tunnettu siitä, että .···. 30 tuentapinnan (A) suuruus on 20 - 80 % telineen (8) pohjan pinta-alasta kun te- *·* eineeseen kohdistuu noin 1001 kelakuormitus.
·«: 14. Patenttivaatimuksen 10 mukainen järjestely, tunnettu siitä, ··· :...: että telineen (8) pituus ja leveys vastaa standardikontin mittoja.
: 15. Patenttivaatimuksen 14 mukainen teline, tunnettu siitä, että • · pituutta ja leveyttä. .···. 35 telineen pituus on noin 12 m ja leveys on noin 2,4 m ja vastaa 40-jalan kontin
16. Patenttivaatimuksen 15 mukainen teline, tunnettu siitä, että telineen (8) kummankin pitkän kyljen alareunassa on neljä lukitusvälinettä (11) telineen kulmissa olevat lukitusvälineet mukaan lukien, että telineen ylätason kulmissa on lukitusvälineet (11) ja että kummankin pitkän kyljen yläreunassa 5 on neljä lukitusvälinettä (11) kulmissa olevat lukitusvälineet mukaan lukien, jolloin telineen pohjarakenne (50) käsittää kahdeksan iukituskohtaa ja telineen ylätaso käsittää kahdeksan Iukituskohtaa, jolloin lisäksi ylätasossa olevien iuki-tusväiineiden etäisyys toisistaan on sellainen, että telineen (8) päälle voidaan kiinnittää kaksi 20-jalan standardikonttia. to
17. Patenttivaatimuksen 14 tai 15 mukainen teline, tunnettu sii tä, että telineen (8) korkeus on noin 30 % standardikontin korkeudesta.
18. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 14 - 16 mukainen teline, tunnettu siitä, että telineen (8) kehto (9) muodostuu telineen pituussuuntaisesta kourusta, joka ulottuu telineen päästä päähän, joka kouru on avoin 15 niin, että teline on vastakkaisista päistään avoin. • · · • · • · • · · • · · • · · ··· • · · • · · • · • · • · • · · • · · ··· · • · • · • ·· • · · • · • · • · · ··· • · I • · · • · · • · • · • · · • · · ···· • · · • · • · ··· • · • · · • M • · ··· • * • · • · ·
FI20075360A 2007-05-18 2007-05-18 Järjestely kelojen lastaamiseksi laivaan, kuljettamiseksi laivalla ja purkamiseksi laivasta, menetelmä kelojen lastaamiseksi laivaan ja teline käytettäväksi kelojen lastaamisessa laivaan FI119873B (fi)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20075360A FI119873B (fi) 2007-05-18 2007-05-18 Järjestely kelojen lastaamiseksi laivaan, kuljettamiseksi laivalla ja purkamiseksi laivasta, menetelmä kelojen lastaamiseksi laivaan ja teline käytettäväksi kelojen lastaamisessa laivaan
FI20085111A FI120232B (fi) 2007-05-18 2008-02-08 Menetelmä kelojen ja konttien lastaamiseksi laivaan ja teline käytettäväksi kelojen ja konttien lastaamisessa laivaan, kuljettamiseksi laivalla ja purkamiseksi laivasta
FI20085164A FI124856B (fi) 2007-05-18 2008-02-22 Laivausjärjestely kelojen laivaamiseksi
PCT/FI2008/050278 WO2008142202A2 (en) 2007-05-18 2008-05-16 Method and stand for loading reels onboard a ship and shipping arrangement

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20075360A FI119873B (fi) 2007-05-18 2007-05-18 Järjestely kelojen lastaamiseksi laivaan, kuljettamiseksi laivalla ja purkamiseksi laivasta, menetelmä kelojen lastaamiseksi laivaan ja teline käytettäväksi kelojen lastaamisessa laivaan
FI20075360 2007-05-18

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20075360A0 FI20075360A0 (fi) 2007-05-18
FI20075360A FI20075360A (fi) 2008-11-19
FI119873B true FI119873B (fi) 2009-04-30

Family

ID=38069527

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20075360A FI119873B (fi) 2007-05-18 2007-05-18 Järjestely kelojen lastaamiseksi laivaan, kuljettamiseksi laivalla ja purkamiseksi laivasta, menetelmä kelojen lastaamiseksi laivaan ja teline käytettäväksi kelojen lastaamisessa laivaan

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI119873B (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI20075360A (fi) 2008-11-19
FI20075360A0 (fi) 2007-05-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP2845833B1 (en) System for loading and unloading during port operations, comprising a crane, and a base located in the body of the crane that supports and stacks hatchway covers
CA2756349C (en) Method for transporting concentrated mass loads by container
US8857872B2 (en) Convertible transporter basket
RU2363637C2 (ru) Платформенный контейнер для перевозки крупных колоннообразных грузов
CN106536359B (zh) 输送辅助装置及其使用方法
JP2009149200A (ja) コンテナ船及びコンテナ船のコンテナ積載方法
FI124856B (fi) Laivausjärjestely kelojen laivaamiseksi
KR20110139268A (ko) 운반 프레임
FI128304B (fi) Kuljetusteline ja menetelmä kelojen kuljettamiseksi
WO2014047055A1 (en) Modular pipe basket
CN202953141U (zh) 一种集装箱船船舱导向装置
DK2701995T3 (en) A transport system for transport of major issues and device thereof
FI124777B (fi) Menetelmä ja järjestely kelojen kuljettamiseksi laivalla, välikansi ja välikansijärjestely laivan lastitilassa
FI119873B (fi) Järjestely kelojen lastaamiseksi laivaan, kuljettamiseksi laivalla ja purkamiseksi laivasta, menetelmä kelojen lastaamiseksi laivaan ja teline käytettäväksi kelojen lastaamisessa laivaan
FI120232B (fi) Menetelmä kelojen ja konttien lastaamiseksi laivaan ja teline käytettäväksi kelojen ja konttien lastaamisessa laivaan, kuljettamiseksi laivalla ja purkamiseksi laivasta
US8689991B2 (en) Transport container
RU2707322C2 (ru) Система транспортировки крупных предметов и ее применение
FI115960B (fi) Menetelmä ja järjestely kelojen lastaamiseksi laivaan ja kuljettamiseksi laivalla ja kelakuljetusteline
KR101749912B1 (ko) 화물 선박 내의 화물을 운반하기 위한 방법 및 장치
FI125626B (fi) Menetelmä ja järjestely kelojen laivaamiseksi ja kelateline
US20130341227A1 (en) Modular pipe basket
CN211033385U (zh) 一种物品收容装置
FI111452B (fi) Levyjen kuljetusteline
RU2518279C2 (ru) Передвижная грузовая платформа
RU91994U1 (ru) Штабель транспортного средства, преимущественно железнодорожной платформы

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 119873

Country of ref document: FI