NO304579B1 - FremgangsmÕte for fremstilling av en fast, oral, farmas°ytisk doseringsform med programmert frigj°ring - Google Patents

FremgangsmÕte for fremstilling av en fast, oral, farmas°ytisk doseringsform med programmert frigj°ring Download PDF

Info

Publication number
NO304579B1
NO304579B1 NO912607A NO912607A NO304579B1 NO 304579 B1 NO304579 B1 NO 304579B1 NO 912607 A NO912607 A NO 912607A NO 912607 A NO912607 A NO 912607A NO 304579 B1 NO304579 B1 NO 304579B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
release
coated
water
cores
vitro
Prior art date
Application number
NO912607A
Other languages
English (en)
Other versions
NO912607L (no
NO912607D0 (no
Inventor
Franco Pozzi
Pia Furlani
Original Assignee
Zambon Spa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from IT02084990A external-priority patent/IT1244867B/it
Priority claimed from IT02244290A external-priority patent/IT1244037B/it
Application filed by Zambon Spa filed Critical Zambon Spa
Publication of NO912607D0 publication Critical patent/NO912607D0/no
Publication of NO912607L publication Critical patent/NO912607L/no
Publication of NO304579B1 publication Critical patent/NO304579B1/no

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61KPREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
    • A61K9/00Medicinal preparations characterised by special physical form
    • A61K9/20Pills, tablets, discs, rods
    • A61K9/28Dragees; Coated pills or tablets, e.g. with film or compression coating
    • A61K9/2886Dragees; Coated pills or tablets, e.g. with film or compression coating having two or more different drug-free coatings; Tablets of the type inert core-drug layer-inactive layer
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61KPREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
    • A61K9/00Medicinal preparations characterised by special physical form
    • A61K9/20Pills, tablets, discs, rods
    • A61K9/28Dragees; Coated pills or tablets, e.g. with film or compression coating
    • A61K9/2806Coating materials
    • A61K9/282Organic compounds, e.g. fats
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61KPREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
    • A61K9/00Medicinal preparations characterised by special physical form
    • A61K9/48Preparations in capsules, e.g. of gelatin, of chocolate
    • A61K9/4891Coated capsules; Multilayered drug free capsule shells

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Bioinformatics & Cheminformatics (AREA)
  • Epidemiology (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Pharmacology & Pharmacy (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Medicinal Preparation (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse angår en fremgangsmåte for fremstilling av en fast, oral, farmasøytisk doseringsform med programmert frigjøring.
Slike doseringsformer vil heretter bli angitt som programmerte frigjøringsdoseringsformer som således refererer til en fast, oral, farmasøytisk doseringsform som frigjør den aktive ingrediens etter et programmert tidsintervall (ikke-frigjøringsintervall) fra administrasjonen, i motsetning til øyeblikkelige frigjøringsdoseringsformer som frigjør den aktive ingrediens praktisk talt fullstendig i administrasjonsøyeblikket og til regulerte frigjøringsdoseringsformer som frigjør den aktive ingrediens langsomt og gradvis med start fra administra-sjonsøyeblikket.
En farmasøytisk doseringsform med programmert fri-gjøring er anvendbar for behandling av forskjellige patologier.
Det er faktisk kjent at behandlingen av mange patologier krever høye hematiske konsentrasjoner av legemiddel i løpet av en begrenset tid og fortrinnsvis også til en fastsatt tid (Novel Drug Delivery and Its Therapeutic Application - utgitt av L.F. Prescott & W.S. Nimmo - John Wiley & Sons - Chichester 1989).
Eksempler på slike behandlinger er de som er rettet mot patologier omfattende biologiske prosesser underkastet "cirkadiske" rytmer [Clinical Pharmacokinetics, 7, 401 (1982)] som for eksempel reguleringen av blodtrykket, hormonfrigjørin-gen og astmas kronobiologi. Et annet eksempel er behandlingen av hjerteinfarkt og andre hjertesykdommer.
Andre eksempler er de behandlinger som omfatter raskt metaboliserte legemidler eller legemidler som virker på resep-torer som inaktiveres ved langvarig samvirkning med legemidlet (toleranse).
For slike behandlinger har en doseringsform med øyeblikkelig frigjøring den ulempe at det kreves flere daglige administrasjoner, mens en regulert frigjøringsform ikke gir en terapeutisk konsentrasjon. Den programmerte frigjøring av legemidler som for eksempel antihypertensiver; hormoner, ciardiotonika, antiastmatika og midler mot hoste gjør det derfor mulig å optimere de nyttige effekter av legemidlene ved å redu-sere deres bivirkninger.
I tillegg kan et passende ikke-frigjøringsintervall representere et middel til å sikre steds-spesifikk frigjøring for spesielle områder av mave-tarmtrakten, for eksempel i tykktarmen .
Dette er spesielt nyttig ved behandling av patologier i tykktarmen, som for eksempel lokale infeksjoner, lokale kram-per, tumorer, ulcerøs kolitt og Chron's sykdom.
Tykktarmen representerer dessuten det beste sted for frigjøringen av visse systemisk virkende legemidler.
Det er faktisk kjent at frigjøringen av visse systemisk virkende legemidler i tykktarmen representerer en verdifull løsning for den systemiske absorpsjon av legemidler som ikke kan administreres oralt, fordi de er følsomme for innvirkningien av fordøyelsesenzymene (Science, 233, 1081-84, 1986).
Spesifikke eksempler på legemidler som er følsomme for innvirkningen av fordøyelsesenzymene, er peptider og proteiner, som for eksempel insulin, gastrin, pentagastrin, calcitonin, glucagon, veksthormon, corticotropin, enkefaliner, oxytocin, parathyroidhormon, vasopressin og lignende.
Inntil nå er det bare utviklet farmasøytiske suppo-sitoriumformer for frigjøring av legemidler i tykktarmen.
Slike farmasøytiske former er imidlertid ikke alltid i stand til å sikre en effektiv frigjøring i tykktarmen [Int. J.Pharm., 25, 191-197 (1985)].
Den terapeutiske betydning av en oralt administrerbar doseringsform med programmert frigjøring, f.eks. i de ovenfor illustrerte anvendelser, fikk mange forskere i den farmasøytiske industri såvel som på universitetene til å anstrenge seg meget for å oppnå et slikt mål.
Såvidt søkerne vet, er imidlertid ingen oralt administrerbar doseringsform med programmert frigjøring ennu tilgjengelig på markedet.
EP patentsøknad med publikasjonsnummer 040590 (Aktiebolaget Hassle) beskriver en oral, farmasøytisk form i hvilken en kjerne inneholdende den aktive ingrediens, er belagt med en anionisk polymer, som er løselig ved en pH høyere enn 5,5, og med et vann-løselig sjikt.
Denne farmasøytiske form kan imidlertid ikke sikre den effektive frigjøring i tykktarmen, siden frigjøringen av den aktive ingrediens, da den er pH-avhengig, kan først begynne etter 1-2 timer fra administrasjonen.
International patentsøknad nr. WO 83/00435 (J.B. Tillot Ltd.) beskriver en fast, oral form som er belagt bare med en anionisk polymer som ikke oppløses når den går gjennom den øvre mave-tarmtrakt. For å sikre integriteten av denne faste, orale form frem til tykktarmen, kreves det imidlertid store mengder av den anioniske polymer.
Dessuten er også frigjøringen av denne doseringsform pH-avhengig. I EP patentsøknad med publikasjonsnummer 366621 til Istituto De Angeli S.p.A., er det beskrevet en flersjikts tablett for frigjøringen av et legemiddel etter et passende tidsintervall og spesielt i tykktarmen. En slik farmasøytisk doseringsform består av en kjerne og av et ytre belegg.
Belegget består av et indre sjikt av en anionisk kopolymer, inneholdende en passende mykner, av et mellomliggende sjikt av en gelerende polymer og til slutt av et ytre sjikt av en mave-resistent polymer.
En slik tablett har også den ulempe at den er pH-avhengig.
Siden pH-verdien i mave-tarmtrakten er variabel, også innenfor fysiologiske områder (se for eksempel Novel Drug Delivery and Its Therapeutic Application, sitert ovenfor, kapittel 9, sider 91 - 92) gir pH-avhengige, farmasøytiske doseringsformer ikke alltid effektiv frigjøring av legemidlet . til de programmerte tider og steder. Ved siden av de ovenfor beskrevne, pH-avhengige doseringsformer, er en annen fremgangsmåte som er undersøkt for å oppnå frigjøring av et legemiddel i tarmen, å anvende et belegg av et materiale som er følsomt overfor enzymatisk nedbrytning (se for eksempel EP patentsøknad med publiakasjonsnummer 343 993, Agric. and Food Res.; international patentsøknad med publikasjonsnummer WO 87/01588 - Soc. Etud. Ile-de-France; US-patent nr. 4 663 308 - Medical College of Ohio).
Også i denne metode avhenger frigjøringen av legemidlet av fysiologiske faktorer som kan variere fra individ til individ. GB patent nr. 1 346 609 og EP patentsøknad med publikasjonsnummer 274 734 beskriver flersjiktstabletter som inneholder den aktive ingrediens blandet med et super-de s integrer i ngsmidde1..
Hver tablett er fullstendig belagt, bortsett fra én side, med en gjennomtrengelig substans, mens den frie side er belagt med et sjikt av gelerende og/eller gjennomtrengelig materiale.
Det vann som trenger gjennom det gjennomtrengelige sjikt, får super-desintegreringsmidlet til å svelle og således sprenge det gjennomtrengelige sjikt og muliggjøre frigjøring av legemidlet.
Det er klart for fagmannen at det er meget vanskelig
å fremstille slike farmasøytiske doseringsmidler industrielt, som krever spesiell omsorg ved selektivt å belegge alle tablet-tens overflater bortsett fra én, med en ugjennomtrengelig substans og så å belegge den frie side med et gjennomtrengelig materiale.
Såvidt søkerne vet, er ennå intet industrielt maski-neri tilgjengelig for å oppnå en slik selektiv overflatebeleg-ning.
En farmasøytisk doseringsform som består av kuler inneholdende en inert kjerne, fore'k'sémpe|;.-- en sukkerkjerne, belagt med et legemiddel og ytterligere belagt med et desintegreringsmiddel. og til slutt med et ytterbelegg av et vann-uløselig og gjennomtrengelig materiale, er beskrevet i US patent 4 871 549.
Kulene, som har en diameter på ca. 1 mm, frigjør legemidlet etter en viss periode som avhenger av tykkelsen av ytter-belegget, ved hjelp av eksplosjonen av et slikt belegg på grunn av svelling av desintegreringsmidlet, som utgjør mellomsjiktet. Noen legemidler kan imidlertid ikke filmbelegges på kjernen, hvilket gjør at denne farmasøytiske doseringsform ikke alltid er egnet.
Det er dessuten spesielt vanskelig fra et teknologisk synspunkt å oppnå en homogen tykkelse på det vann-uløselige yttersjikt på kulene på grunn av at deres diameter er meget liten.
Den eneste praktiske fremstilling av denne doseringsform under utvikling består faktisk såvidt søkerne vet, av en blanding av små kuler med forskjellige tykkelser på det vann-uløselige, ytre sjikt og således oppnå en regulert frigjøring.
Et formål med en metode for fremstilling av beleg-ningsmaterialer ved blanding av en løsning eller dispersjon av et cellulosederivat med en løsning eller dispersjon av et voks i et overflateaktivt middel eller i polyetylenglykol, er beskrevet i JP 54/143518 (Shin Etsu Chem.). Det resulterende materiale, hovedsakelig sammensatt av cellulosederivatet som varierer fra 2% til 20%, er et fuktighetssikkert belegnings-materiale som er kjennetegnet ved fuktighetsbarriereegen-skaper, fuktighetsresistens og glans. Dette materiale tilveie-bringer ingen bestemt frigivelsesprofil til den belagte, faste kj erne.
Bagaria et al. i US patentskrift 5 023 108 beskriver en fremgangsmåte for sprøytebelegning av medikamenter eller mat, som omfatter sprøyting på overflaten av medikamentet av en vandig dispersjon av et pulver som, i sin tur, kan frem-stilles ved sprøytetørking av en emulsjon bestående av et voks eller et lipid eller en blanding derav, et emulgeringsmiddel og vann. Målet med oppfinnelsen er en stabil, hendig og "klar for bruk" forløper for en belegningsemulsjon som lett kan sus-penderes i vann ved brukstidspunktet og hvor problemet med lagring av emulsjonen i stabil form unngås. Denne oppfinnelse vedrører ikke noen form for programmerte frigivelsesegen-skaper.
Foreliggende oppfinnelse angår en fremgangsmåte for fremstilling av en fast, oral, farmasøytisk doseringsform med programmert frigjøring, hvilken fremgangsmåte er kjennetegnet ved at en oralt administrerbar kjerne, inneholdende den aktive ingrediens, i form av en tablett eller kapsel med rask fri-gjøring eller regulert frigjøring belegges med et lag omfattende en blanding av et hydrofobt materiale med et smeltepunkt mellom 50 og 90 °C, hvori det hydrofobe materiale er valgt blant estere av høyere fettsyrer med høyere alkoholer, høyere alkoholer, høyere fettsyrer, estere av glycerol med høyere fettsyrer, estere av høyere fettsyrer med polyethylenglykol og blandinger av to eller flere derav, og et overflateaktivt middel med en HLB-verdi mellom 10 og 16, idet mengden av overflateaktivt middel er fra 5 til 20 vekt% beregnet på det hydrofobe materiale, og eventuelt et vannløselig, filmdannende materiale i en mengde på fra 5 til 30 vekt% beregnet på det hydrofobe materiale.
For enkelhets skyld betegnes heretter det sjikt som omfatter en blanding av et hydrofobt materiale og et overflateaktivt middel og eventuelt et vann-løselig, filmdannende materiale ifølge oppfinnelsen, som "det hydrofobe sjikt".
Fra gjenstanden som består av
en doseringsform med programmert frigjøring, frigjøres legemidlet etter et forhåndsfastslått tidsintervall som i hoved-
sak avhenger av tykkelsen på det hydrofobe sjikt, mens det er uavhengig av pH-verdien såvel som av bevegeligheten i mave-tarmtrakten.
Ved slutten av dette tidsintervall frigjøres legemidlet med en kinetikk som bare avhenger av den type farmasøy-tisk preparat som utgjør kjernen av doseringsformen.
Etter det programmerte tidsintervall frigjøres med andre ord legemidlet raskt dersom kjernen er et preparat med øyeblikkelig frigjøring eller frigjøres langsomt dersom kjernen er et preparat med regulert frigj'øring. Det andre alternativ er spesielt anvendbart for så vidt som det gjelder legemidler for spesifikk behandling av tykktarmen.
Kjernen i doseringsformgjenstanden
er således et hvilket som helst fast, oralt administrerbart, farmasøytisk preparat og, spesielt tabletter og kapsler med øyeblikkelig frigjøring eller regulert frigjø-ring.
Det hydrofobe materiale i det hydrofobe sjikt består av fett eller andre hydrofobe substanser med et smeltepunkt mellom 50 og 90° C.
Eksempler på anvendbare, hydrofobe materialer er estere av høyere fettsyrer med høyere alkoholer, høyere alkoholer, høyere fettsyrer, estere av glycerol med høyere fettsyrer, estere av høyere fettsyrer med polyethylenglykol og blandinger av to eller flere derav.
Spesifikke eksempler er carnaubavoks, bivoks, cetylalkohol, stearylalkohol, hård parafin,, mikrokrystallinsk voks eller petroleumvoks, stearinsyre, myristinsyre, hydrogenert ricinusolje, talg og blandinger av to eller flere derav.
Det overflateaktive middel i det hydrofobe sjikt velges fortrinnsvis blant ikke-ioniske, overflateaktive midler eller blandinger derav.
Egnede overflateaktive midler er estere av polyethoxylerte fettsyrer med sorbitan og ethoxylerte fettalkoholer.
Mengden overflateaktivt middel er mellom 5 og 20 vekt% beregnet på det hydrofobe materiale, og fortrinnsvis ca. 10 %.
Ytterligere eksempler på substanser som er anvendbare som det hydrofobe sjikt, er de substanser som er kjent som "Gelucire" (varemerke for Gattefossé Company), som er blandinger av mono-, di- og tri-glycerider og di-estere av polyethylenglykol.
Det vann-løselige, filmdannende materiale i det hydrofobe sjikt er et valgfritt materiale, fordi dets hovedfunksjon er å sikre adhesjon av det hydrofobe sjikt til kjernen.
Når det anvendes, anvendes det i en minste mengde
som er nyttig for å sikre adhesjonen, og denne mengde er mellom 5 og 30 vekt% beregnet på det hydrofobe materiale, fortrinnsvis ca. 15 - 20 %.
Utelukkende av praktiske grunner foretrekkes det å anvende det vann-løselige, filmdannende materiale.
Eksempler på vann-løselige, filmdannende materialer ér hydroxyalkyieellulose, polymethakrylsyreestere og polyvinylpyrrolidon. Det er verdt å merke seg at alle bestanddeler i det hydrofobe sjikt er velkjente og farmasøytisk akseptable materialer, av hvilke de fleste alle-rede er kjent av farmakopeene i mange land. Dette representerer en relevant fordel for søkernes doseringsform.
I denne forbindelse skal det understrekes at selv
om disse materialer er kjent i farmasøytisk teknologi, er de bare anvendt i forskjellige forhold og for forskjellige mål.
For eksempel er bruken av hydrofobe materialer, som for eksempel voks, kjent også i blanding med et overflateaktivt middel eller med et film-dannende materiale for fremstillingen av doseringsformer med regulert frigjøring (Sustained and Controlled Release Drug Delivery System - utgitt av Joseph R. Robinson - Marcel Dekker, Inc. - New York and Basel; J.C. Colbert - Controlled Action Drug Forms - Noyes Data Corporation 1974) , for fremstilling av tarmbelegg (EP patentsøknad med publikasjonsnummer 195 476) eller for smaksmaskerende formål
(US patent 4 341 562).
De farmasøytiske doseringsformgjenstander
er egnet for administrasjon av mange legemidler ved behandlingen av forskjellige patologier.
I praksis kan alle legemidler som har fysisk-kjemiske egenskaper egnet for fremstilling av et fast, farmasøytisk preparat, som for eksempel tabletter og kapsler, anvendes.
Eksempler på legemidler som har en terapeutisk fordel ved hjelp av foreliggende doseringsformer ved behandlingen av de ovenfor rapporterte patologier er: antihypertensive, anti-astmatiske, mucolyttiske, hostemotvirkende, antiallergiske, anti-inflammatoriske, antireumatiske, antiarthritiske, cardio-toniske, antispasmodiske, hypnotiske, anxiolyttiske, antineo-plastiske, analgetiske og antibakterielle legemidler, proteiner og hormoner og også legemidler som er anvendbare på veterinær-området.
Spesifikke eksempler er: hydralazin, minoxidil, prazosin, enalapril, broxaterol (USAN and the USP Dictionary of Drug Names, 1991, United States Pharmacopoeial Convention Inc.), albuterol, dextromethorfan,. cromolyn, acetylcystein, dropropizin, ibuprofen, diclofenac, naproxen, aspirin, keto-rolac, mesalamin, indomethacin, sulfasalazin, diltiazem, ibopamin, isosorbid, mono- og di-nitrat, nitroglycerin, propanolol, oxprenolol, alprenolol, cimetropium-bromid, insulin, gastriner, pentagastrin, calcitonin, glucagon, somatotropin, ACTH, endorfiner, oxytocin, parathyroid-hormon, vaspressin, cortison, corticosteron, alprazolam, triazolam, oxazepam og zolpidem, eventuelt som salter med farmasøytisk -akseptable syrer eller baser og, når legemidlene er chirale, også i en
optisk aktiv form.
Om ikke spesifisert på annen måte, vises det for en omfattende referanse til de ovenfor oppførte legemidler til The Merck Index, ellevte utgave, 1989, publisert av Merck & Co., Inc.
Fremstillingen av doseringsformen utføres ved hjelp av standard maskinerier. I praksis filmbelegges en dispersjon eller oppløsning i vann eller i et organisk løsningsmiddel av det hydrofobe materiale, det overflateaktive middel eller eventuelt det vannløselige, filmdannende materiale på en kjerne inneholdende den aktive ingrediens.
Belegningen utføres ved hjelp av konvensjonelle film-belegningsfremgangsmåter.
Kjernen er et farmasøytisk preparat . med øyeblikkelig eller regulert frigjøring bestående av den aktive ingrediens i blanding med egnede bindemidler.
Om nødvendig kan kjernen beskyttes ved hjelp av en vann-løselig film før belegging med det hydrofobe sjikt.
Ved hjelp av den farmasøytiske doseringsformgjenstand kan ikke-avgivelsesinnholdet programmeres ved å velge passende tykkelse på det hydrofobe sjikt og når tykkelsen er lik, ved å velge typen av hydrofobt materiale.
Tykkelsen av det hydrofobe sjikt bestemmes naturlig-vis av dets vekt.
Innenfor det angitte smeltepunktområde resulterer lavere smeltende hydrofobe materialer i et lengre ikke-frigjøringsintervall.
Innenfor det angitte vektområde innvirker derimot ikke mengden av overflateaktivt middel i det hydrofobe sjikt signifikant på ikke-frigjøringsintervallet.
Stedet for frigjøringen kan på samme måte også programmeres .
For den praktiske fremstilling anvendes doseringsformen bestående av kjernen og det hydrofobe sjikt fortrinnsvis når målet er frigjøring av den aktive ingrediens etter et på forhånd fastslått tidsintervall fra administrasjonen, uavhengig av det sted på hvilket frigjøringen foregår.
Avhengig av doseringsforholdene av det legemiddel som skal administreres, kan det i dette tilfelle være nyttig å forbinde en doseringsform med øyeblikkelig frigjøring med doseringsformen med programmert frigjøring/
og således oppnå to doser av aktiv ingrediens til forskjellige tidspunkter med én administrasjon.
Denne fremstillingform kan være nyttig også for å oppnå den samtidige administrasjon på to forskjellige aktive ingredienser, som så virker til forskjellige tider, med én administrasjon. Disse resultater kan oppnås ved samtidig administrering av en doseringsform med øyeblikkelig frigjøring og en doseringsform med programmert frigjøring,
for eksempel i en kapsel inneholdende dem begge.
Som alternativ kan det samme resultat oppnås ved ytterligere
å belegge en doseringsform med programmert frigjøring
med et ytre sjikt med øyeblikkelig frigjøring inneholdende den samme eller en annen aktiv ingrediens.
Når målet er frigjøring av et legemiddel på et spesielt målsted, for eksempel tykktarmen, vil valget av et passende hydrofobt sjikt ta i betraktning den tid som er nød-vendig for gjennomgang gjennom maven såvel som den tid som er nødvendig for gjennomgangen gjennom tynntarmen.
Den tid som er nødvendig for gjennomgang gjennom maven, kan imidlertid variere innenfor et stort område, fra noen minutter til flere timer, i hovedsak avhengig av nærvær av næringsmiddel eller ikke.
Dette faktum er ikke relevant når målet er frigjøring av et legemiddel etter et på forhånd fastslått tidsintervall, mens det blir viktig når målet er frigjøringen av et legemiddel i tykktarmen.
I dette andre tilfelle skal derfor doseringsformen administreres mellom måltider eller etter et lett måltid.
Ved belegning av doseringsformen
med et enterisk belegg, som er et mave-resistent belegg, vil som alternativ valget av et passende hydrofobt sjikt bare ta i betraktning den tid som er nødvendig for gjennomgangen gjennom tynntarmen, idet ikke-frigjøringsintervallet for denne enterisk belagte doseringsform er uavhengig av den tid som er
nødvendig for gjennomgang gjennom maven. Den enteriske filmbelegning utføres med konvensjonelle metoder ved bruk av kjente enteriske polymerer i et organisk løsningsmiddel eller i et vandig løsningsmiddel.
Egnede polymerer for det enteriske belegg er for eksempel celluloseacetatfthalat, methakrylsyre-methakrylsyre-esterkopolymerer, hydroxypropylmethylcellulosefthalat, poly-vinylacetatfthalat, hydroxyethylcellulosefthalat og cellulose-acetattetrafthalat.
Til de ovenfor angitte polymerer kan eventuelt tilsettes egnede myknere, som for eksempel polyethylenglykol, dibutylfthalat, diethylfthalat, triacetin, ricinusolje og sitrater.
Videre kan talkum eller andre smøremidler og eventuelt farvestoffer for farmasøytisk bruk tilsettes til den enteriske film for å forbedre produktets sluttegenskaper.
Således er praktiske utførelsesformer av den farma-søytiske doseringsform*
en tablett bestående av en kjerne med rask levering, inneholdende den aktive ingrediens, belagt med det hydrofobe
sjikt,
- en tablett bestående av en kjerne med regulert frigjøring, inneholdende den aktive ingrediens, belagt med det hydrofobe sjikt,
en tablett bestående av en kjerne med rask frigjøring,
inneholdende den aktive ingrediens, belagt med det hydrofobe sjikt og ytterligere belagt med et ytre sjikt med rask fri-gjøring inneholdende den samme eller en annen aktiv ingrediens ,
en kapsel, inneholdende den aktive ingrediens, belagt med
det hydrofobe sjikt,
en kapsel, inneholdende den aktive ingrediens, belagt med
det hydrofobe sjikt og med et ytre enterisk belegg,
en kapsel inneholdende en tablett med rask frigjøring og en
tablett med programmert frigjøring,
en tablett bestående av en kjerne med rask frigjøring, inneholdende den aktive ingrediens, belagt med det hydrofobe sjikt med et ytre enterisk belegg og
en tablett bestående av en kjerne med regulert frigjøring,
inneholdende deji aktive ingrediens, belagt med det hydrofobe sjikt og et ytre, enterisk belegg.
Det er ennå ikke klart ved hjelp av hvilken mekanisme doseringsformen forårsaker frigjøringen av legemidlet etter et forhåndsbestemt tidsintervall av administrasjonen.
Siden dette resultat ikke avhenger av pH-verdien og av den spesielle mave-tarmtrakt (som vist i eksempel 2), synes det som om den ikke avhenger av kjemiske eller biokjemiske reaksjoner.
Forsøksvis kan den observerte effekt forklares ved en fysisk samvirkning mellom doseringsformen og kroppsvæskene, hvilket resulterer i en langsom og jevn dispergering av det hydrofobe sjikt inntil den intakte kjerne kommer i kontakt med kroppsvæskene og legemidlet frigjøres.
I betraktning av det faktum at den mekanisme ved hjelp av hvilken frigjøringen forsinkes ikke ennå er kjent, kan det være vanskelig nøyaktig å forutsi varigheten av et slikt intervall a priori.
Det ønskede ikke-frigjøringsintervall synes imidlertid å være en direkte funksjon av tykkelsen (dvs. vekten) av det hydrofobe sjikt, som vist i eksempel 19, og i en mindre grad er en funksjon av de andre parametere, spesielt smeltepunktet for det hydrofobe materiale.
Det foreligger en meget god korrelasjon mellom en enkel og lett tilgjengelig in vitro-frigjøringstest og den observerte in vivo-frigjøring.
In vitro-testen, som angis detaljert i eksempel 1, viser hvordan in vitro-ikke-frigjøringsintervallet tilsvarer det gjennomsnittlige ikke-frigjøringsintervall hos mennesker (se eksempel 2 og 3) med en meget god korrelasjon.
De eksempler som rapporteres i beskrivelsen, gir derfor fagmannen en tilstrekkelig veiledning for valg av de parametre som gir det ønskede ikke-frigjøringsintervall, og den enkle in vitro-test bekrefter de ventede resultater eller gir veiledning for modifisering av de valgte parametre innenfor det område som tilveiebringes.
Den farmasøytiske doseringsform
viser mange fordeler i forhold til téknikkens stand.
For det første gjør den programmerte frigjøring av legemidlet den farmasøytiske doseringsform
egnet for forskjellige legemidler som anvendes i patologier som er underkastet biologiske rytmer og således optimerer de for-delaktige effekter og minsker deres bivirkninger.
Den programmerte frigjøring av legemidlet innenfor spesielle områder i mave-tarmtrakten, spesielt i tykktarmen, gjør den farmasøytiske doseringsformen
egnet for mange legemidler for hvilke et annet frigjøringssted forårsaker en skadelig eller mindre nyttig terapeutisk effekt.
Det er mulig å fremstille slike farmasøytiske doseringsformer på en enkel og økonomisk måte ved å anvende konvensjonelle metoder og maskinerier.
Ikke-frigjøringsintervallet avhenger ikke av pH i tarmtrakten eller av andre fysiologiske parametre. Denne fordel, som er relevant i forhold til kjente preparater med det samme formål, gjør doseringsformen egnet
også f.eks. for pasienter med en ikke fysioloisk pH-verdi i mave-tarmtrakten, som for eksempel pasienter som lider av achlorhydri eller som tar H2~antagonister eller antisyremidler.
Eksempel 1
Generell fremgangsmåte
Preparative metoder
Fremstillingen av de kjerner som det hydrofobe sjikt er festet til, ble utført ved bruk av vanlige bindemidler og konvensjonelle, preparative teknikker.
Ved hjelp av filmbelegning ifølge kjente metoder (belegningskjele eller fluidisert sjikt) ble de således oppnådde kjerner belagt med en på forhånd fremstilt dispersjon inneholdende det hydrofobe materiale, det overflateaktive middel og eventuelt det vann-løselige, filmdannende materiale.
Fremstillingen av denne dispersjon ble utført ved
å smelte det hydrofobe materiale med det overflateaktive middel ved en temperatur mellom 80 og 90° C, så ved deretter å til-sette små porsjoner av kokende vann under passende omrøring og til slutt ved å avkjøle til romtemperatur.
Når den anvendes, ble en vandig løsning av det vann-løselige, filmdannende materiale, fremstilt ved tilsetning av det vann-løselige, filmdannende materiale til kokende vann under omrøring og ved avkjøling til romtemperatur, tilsatt til dispersjonen. Den resulterende suspensjon ble filtrert (180 mesh), så filmbelagt på kjernene og tørket under en luftstrøm.
Før filmbelegningen kan kjernene beskyttes med en vann-løselig film.
De ferdige, farmasøytiske doseringsformer kan belegges ytterligere med et ytre sjikt av enterisk belegg.
Fremstillingen av det enteriske belegg kan for eksempel utføres ved å fortynne en kommersielt tilgjengelig, vandig dispersjon og ved å påføre den på doseringsformen ifølge oppfinnelsen ved hjelp av vanlige filmbelegningsteknikker (belegningskjele eller fluidisert sjikt).
Hvis ikke annet er angitt, er de bindemidler som anvendes for fremstillingen av de farmasøytiske doseringsformende som er beskrevet i de følgende eksempler.
Polyvinylpyrrolidon: det materiale som markedsføres av BASF
Company med varemerket "Kollidon K 30", ble brukt.
Crpspovidon: tverrbundet polyvinylpyrrolidon som markedsføres av BASF Company med varemerket "Kollidon CL", ble brukt.
Kolloidalt siliciumdioxyd: det materiale som markedsføres av Degussa Company med varemerket "Aerosil 200", ble brukt.
Overflateaktivt middel: polysorbat 80 markedsført av ICI
Americas Company med varemerket "Tween 80'^ ble brukt. (HLB 15 + 1)
Enterisk polymer: methakrylsyre-methakrylsyreester-kopolymer markedsført av Rohm Pharm. Company med varemerket "Eudragit L30D", ble brukt.
PEG. 6000: polyethylenglykol 6000 (Merck Index, XI Utg., nr.
7545, s. 1204)
Hydroxypropylmethylcellulose: hydroxypropylmethylcellulose med viskositet = 5 cP ble brukt til den vann-løselige film. Hydroxypropylmethylcellulose med viskositet = 15 cP ble brukt for det hydrofobe sjikt.
Bestemmelse av frigjøring in vitro
In vitro-frigjøringen av den aktive ingrediens ble bestemt ved oppløsningstest (apparat 2 og 3, USP XXII, side 1578 - 1583) .
In vitro-vurderingen ble utført i apparat 2 ved 100 omdr.pr.min.. De oppnådde data ble bekreftet ved å utføre en samme test ved 50 omdr.pr.min., i vann, i simulert enterisk medium, i buffer med pH 1,2, i buffer med pH 5,5, i buffer med pH 6,8 og i apparat 3 uten skiver. De oppnådde data bekreftet at ikke-frigjøringsintervallet er uavhengig av pH.
In vivo- frigjøringsvurdering
In vivo-frigjøringen av den aktive ingrediens ble
bestemt ved gamma-scintigrafi [S.S. Davis, "Evaluation of the gastro-intestinal transit of pharmaceutical dosage form using the techniques of gamma scintigraphy", S.T.P. Pharma, 2, 1015-1022 (1986)].
For bestemmelsen av tiden for frigjøringen såvel
som for stedet for frigjøringen, ble samariumoxyd anvendt som en andel i kjernen. De hydrofobe sjikts doseringsformer ble bestrålt, og de resulterende, merkede doseringsformer ble administrert til friske, frivillige forsøkspersoner.
Gamma-strålingen ble nedtegnet ved hgélp av gamma-kamera .
Korrelasjon . mellom i vivo- og in vitro- data
Sammenligningen mellom in vivo- og in vitro-frigjøringsdata viser en lineær korrelasjon.
Spesielt gir ikke-frigjøringsintervallet in vitro bestemt ved hjelp av den in vitro-test som er utført i en 3,3 %-ig., vandig natriumkloridløsning, i det vesentlige de samme verdier som det observerte ikke-frigjøringsintervall in vivo, mens ikke-frigjøringsintervallet in vitro bestemt ved hjelp av en test utført i vann, er halvparten av det som obser-veres in vivo.
Eksempel 2
Fremstilling av merkede tabletter for bestemmelse av frigjøring in vivo og in vitro
Kjernene ble fremstilt ved konvensjonelle kompresjonsmetoder, og hver hadde følgende sammensetning:
De således oppnådde kjerner ble belagt med en beskyttende, vann-løselig film bestående av:
De beskyttede kjerner ble så belagt med et hydrofobt sjikt (fremstilt og anvendt som beskrevet i eksempel 1) bestående av:
Bestemmelse av frigjøring in vitro
Bestemmelsen av frigjøringen in vitro ble utført ved oppløsningstest ifølge det som er beskrevet i eksempel 1.
Testen ble utført ved bruk av en 3,3 %'ig, vandig natriumkloridløsning (500 ml) ved 37° C.
Ved spesifikke tidsintervaller ble det tatt ut en prøve og den ble analysert spektrofotometrisk (482 nm) for å påvise nærvær og mengde av farvestoff (E110) som frigjøres fra kjernen.
De følgende data ble oppnådd:
Oppløsningstesten ble også utført i bare vann (500 ml). Frigjøringen av farvestoffet ble observert ved halverte tidsintervaller.'
Bestemmelse av frigjøring in vivo
Bestemmelse av frigjøringen in vivo ble utført ved hjelp av gamma-scintigrafi ifølge det som er beskrevet i eksempel 1.
Tablettene ble administrert til syv friske, frivillige forsøkspersoner etter et lett måltid.
De følgende data ble oppnådd.
Hos hver frivillig var den proksimale tykktarm fri-gjøringsstedet.
Bestemmelse av frigjøringen in vivo ble også utført ved å administrere de samme tabletter til seks forskjellige friske, frivillige etter et tungt måltid.
De følgende data ble oppnådd.
De oppnådde data viser at det er en god korrelasjon mellom in-rvivø- og in vitro-frigjøring og at næringsmidlet med spesiell henvisning til gjennomsnittsver-diene, i det vesentlige ikke har noen påvirkning på frigjø-ringstiden.
Den gjennomsnittlige standardfeil viser dessuten hvordan ikke-frigjøringsintervallet har en minimal variasjon mellom forskjellige individer.
Disse in vivo-data bekrefter ytterligere de in vitro-data som gjelder uavhengigheten for ikke-frigjøringsintervallet når det gjelder pH i mave-tarmtrakten.
Eksempel 3
Fremstilling av merkede tabletter for evaluering av frigjøring in vivo og in vitro
Kjernene ble fremstilt på lignende måte som dem som er beskrevet i eksempel 2.
De således oppnådde kjerner ble belagt med en beskyttende, vann-løselig film bestående av: hydroxypropylmethylcellulose 0,57 mg PEG 6000 0,06 mg
Så ble de beskyttede kjerner belagt med et hydrofobt sjikt (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1) bestående av:
Evaluering av frigjøring in vitro
Evaluering av frigjøringen in vitro ble utført ved hjelp av oppløsningstesten ifølge det som er beskrevet i eksempel 1.
Testen ble utført ved å anvende en 3,3 %'ig, vandig natriumkloridløsning (500 ml) ved 37° C.
Ved spesifikke tidsintervaller ble en prøve tatt ut og analysert spektrofotometrisk (482 nm).
De følgende data ble oppnådd:
Denne oppløsningstest ble utført også i bare vann (500 ml). Frigjøringen av farvestoffet ble observert ved halverte tidsintervaller.
Evaluering av frigjøring in vivo
Evaluering av frigjøringen in vivo ble utført ved hjelp av gamma-scintigrafi ifølge det som er beskrevet i eksempel 1.
Tablettene ble administrert til seks friske frivillige etter et lett måltid.
De.følgende data ble oppnådd:
De oppnådde data viser at det er en god korrelasjon mellom frigjøring in vivo og in vitro.
Eksempel 4
Fremstilling av merkede, enterisk belagte tabletter for in vivo-evaluering av frigjørings- stedet
Kjernene ble fremstilt på samme måte som dem som er beskrevet i eksempel 2.
De således oppnådde kjerner ble belagt med en beskyttende, vann-løselig film bestående av: hydroxypropylmethylcellulose 0,75 mg PEG 6000 0,08 mg
De beskyttede kjerner ble så belagt med et hydrofobt sjikt (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1) bestående av:
Det ble så ytterligere påført et enterisk belegg bestående av:
In vivo- evaluering av frigjørings- stedet
In vivo-evalueringen av frigjøringsstedet ble utført ved hjelp av gainma-scintigrafi ifølge det som er beskrevet i eksempel 1.
Tablettene ble administrert til seks friske frivillige etter et lett måltid.
I hver frivillig var tykktarmen frigjøringsstedet.
Eksempel 5
Fremstilling av tabletter inneholdende Ibopamin- hydroklorid som aktiv ingrediens
Kjernene ble fremstilt ved konvensjonelle kompresjonsmetoder, idet hver hadde følgende sammensetning:
De således oppnådde kjerner ble belagt med en beskyttende, vannløselig film bestående av:
De beskyttede kjerner ble så belagt med et hydrofobt sjikt (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1) bestående av:
Evaluering av frigjøring in vitro
Evaluering av frigjøringen in vitro ble utført ved i oppløsningstest ifølge det som er beskrevet i eksempel 1.
Testen ble utført ved å anvende vann (900 ml) ved 37° C.
Ved spesifikke tidsintervaller ble en prøve (10 ml) tatt ut og analysert spektrofotometrisk (220 nm).
De følgende data ble oppnådd:
Eksempel 6
Fremstilling av tabletter inneholdende Ibopamin- hydroklorid som aktiv ingrediens
Kjernene ble fremstilt ved hjelp av konvensjonelle kompresjonsmetoder, idet hver hadde følgende sammensetning:
De således oppnådde kjerner ble belagt med en beskyttende, vannløselig film bestående av:
De beskyttede kjerner ble så belagt med et hydrofobt sjikt (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1) bestående av:
Evaluering av frigjøring in vitro
Evaluering av frigjøringen in vitro ble utført ved oppløsningstesten ifølge det som er beskrevet i eksempel 1.
Testen ble utført ved å anvende vann (900 ml) ved 37° C.
Ved spesifikke tidsintervaller ble en prøve (10 ml) tatt ut og analysert spektrofotometrisk (220 nm).
Følgende data ble oppnådd:
Eksempel 7
Fremstilling av tabletter inneholdende Broxaterol- hydroklorid som aktiv ingrediens
Kjernene ble fremstilt ved hjelp av konvensjonelle kompresjonsmetoder, idet hver hadde følgende sammensetning:
De således oppnådde kjerner ble belagt med en beskyttende, vannløselig film bestående av:
De beskyttede kjerner ble så belagt med et hydrofobt sjikt (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1) bestående av:
Evaluering av frigjøring in vitro
Evaluering av frigjøringen in vitro ble utført ved hjelp av oppløsningstesten ifølge det som er beskrevet i eksempel 1.
Testen ble utført ved å anvende vann (500 ml) ved 37° C.
Ved spesifikke tidsintervaller ble prøven tatt ut og analysert ved hjelp av HPLC-kromatografi i motsatt fase (RP 8 kolonne, 7 nm, elueringsmiddel fosfatbuffer/acetonitril, UV-detektor ved 216 nm).
Følgende data ble oppnådd:
Eksempel 8
Fremstilling av tabletter inneholdende Broxaterol- hydroklorid som aktiv ingrediens
Kjernene ble fremstilt ved konvensjonelle kompresjonsmetoder, idet hver kjerne hadde følgende sammensetning:
De således oppnådde kjerner ble belagt med en beskyttende, vannløselig film bestående av:
Så ble de beskyttede kjerner belagt med et hydrofobt sjikt (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1) bestående av:
Evaluering av frigjøring in vitro
Evaluering av frigjøringen in vitro ble utført ved oppløsning stes ten ifølge det som er beskrevet i eksempel 1.
Testen ble utført ved anvendelse av vann (500 ml) ved 37° C.
Ved spesifikke tidsintervaller ble en prøve tatt ut og analysert ved hjelp av HPLC-kromatografi i motsatt fase (RP 8-kolonne, 7 pm, elueringsmiddel fosfatbuffer/acetonitril, UV-detektor ved 216 nm).
De følgende data ble oppnådd:
E- ksempel 9
Frems- txllinq av tabletter inneholdende Broxaterol- hydroklorid som aktiv ingrediens
Kjernene ble fremstilt på samme måte som beskrevet i eksempel 10.
De således oppnådde kjerner ble belagt med en beskyttende, vann-løselig film bestående av:
Så ble de beskyttede kjerner belagt med et hydrofobt sjikt (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1) bestående av:
Evaluering av frigjøring in vitro
Evaluering av frigjøringen in vitro ble utført ved oppløsningstesten ifølge det som er beskrevet i eksempel 1.
Testen ble utført ved anvendelse av vann (500 ml) ved 37° C.
Ved spesifikke tidsintervaller ble en prøve tatt ut og analysert ved hjelp av HPLC-kromatografi i motsatt fase (RP 8-kolonne, 7 nm, elueringsmiddel fosfatbuffer/acetonitril, QV-detektor ved 216 nm).
Følgende data ble oppnådd:
Eksempel 10
Fremstilling av tabletter inneholdende Broxaterol- hydroklorid som aktiv ingrediens
Kjernene ble fremstilt ved hjelp av konvensjonelle kompresjonsmetoder, idet hver kjerne hadde følgende sammensetning :
De således oppnådde kjerner ble belagt med en beskyttende, vann-løselig film bestående av:
De beskyttede kjerner ble så belagt med et hydrofobt sjikt (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1) bestående av:
Evaluering av frigjøring in vitro
Evaluering av frigjøringen in vitro ble utført ved oppløsningstest ifølge det som er beskrevet i eksempel 1.
Testen ble utført ved bruk av vann (500 ml) ved 37°C.
Ved spesifikke tidsintervaller ble en prøve tatt ut og analysert ved hjelp av HPLC-kromatografi i motsatt fase (RP 8-kolonne, 7 nm, elueringsmiddel fosfatbuffer/acetonitril, UV-detektor ved 216 nm).
De følgende data ble oppnådd:
Eksempel 11
Fremstilling av tabletter inneholdende Broxaterol- hydroklorid som aktiv ingrediens
Kjernen ble fremstilt på samme måte som beskrevet i eksempel 10.
De således oppnådde kjerner ble belagt med et hydrofobt sjikt (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1) bestående av:
Evaluering av frigjøring in vitro
Evaluering av frigjøringen in vitro ble utført ved oppløsningstest ifølge det som er beskrevet i eksempel 1.
Testen ble utført ved bruk av vann (500 ml) ved 37°C.
Ved spesifikke tidsintervaller ble en prøve tatt ut og analysert ved hjelp av HPLC-kromatografi i motsatt fase (RP 8-kolonne, 7 um, elueringsmiddel fosfatbuffer/acetonitril, UV-detektor ved 216 nm).
De følgende data ble oppnådd:
Eksempel 12
Fremstilling av tabletter inneholdende Diclofenac- natrium som aktiv ingrediens
Kjernene ble fremstilt ved hjelp av konvensjonelle kompresjonsmetoder, idet hver kjerne hadde følgende sammensetning :
De således oppnådde kjerner ble belagt med en beskyttende, vannløselig film bestående av:
De beskyttede kjerner ble belagt med et hydrofobt sjikt (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1) bestående av:
Evaluering av frigjøring in vitro
Evaluering av frigjøringen in vitro ble utført ved hjelp av oppløsningstesten ifølge det som er beskrevet i eksempel 1.
Testen ble utført ved bruk av vann (600 ml) ved 37°C. Ved spesifikke tidsintervaller ble en prøve tatt ut
og analysert spektrofotometrisk (276 nm).
Følgende data ble oppnådd:
Eksmpel 13
Fremstilling av tabletter inneholdende Naproxen som aktiv ingrediens
Kjernene ble fremstilt ved konvensjonelle kompresjonsmetoder, idet hver kjerne hadde følgende sammensetning!
De således oppnådde kjerner ble belagt med en beskyt-teirde, vann-løselig film bestående av:
De beskyttede kjerner ble så belagt med et hydrofobt sjikt (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 11) i bestående av:
Evaluering av frigjøring in vitro
Evaluering av frigjøringen in vitro ble utført ved hjelp av oppløsningstesten ifølge det som er beskrevet i eksempel 1.
Testen ble utført ved bruk av fosfatbuffer (900 ml) ved 37° C.
Ved spesifikke tidsintervaller ble en prøve tatt ut og analysert spektrofotometrisk (330 nm).
Følgende data ble oppnådd:
Eksempel 14
Fremstilling av tabletter inneholdende Albuterol- sulfat som aktiv ingrediens
Kjernene ble fremstilt ved hjelp av konvensjonelle kompresjonsmetoder, idet hver hadde følgende sammensetning:
De således oppnådde kjerner ble belagt med et hydrofobt sjikt (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1) bestående av:
Evaluering av frigjøring in vitro
Evaluering av frigjøringen in vitro ble utført ved hjelp av oppløsningstesten ifølge det som er beskrevet i eksempel 1.
Testen ble utført ved bruk av vann (500 ml) ved 37°C.
Ved spesifikke tidsintervaller ble en prøve tatt ut og analysert ved hjelp av HPLC-kromatografi i motsatt fase (RP 8-kolonne, 7 nm, elueringsmiddel fosfatbuffer/acetonitril, UV-detektor ved 276 nm).
Følgende data ble oppnådd:
Eksempel 15
Fremstilling av tabletter inneholdende Triazolam som aktiv ingrediens
Kjernene ble fremstilt ved hjelp av konvensjonelle kompresjonsmetoder, idet hver hadde følgende sammensetning:
De således oppnådde kjerner ble belagt med en beskyttende, vann-løselig film bestående av:
De beskyttede kjerner ble så belagt med et hydrofobt sjikt (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1) bestående av:
Evaluering av frigjøring in vitro
Evaluering av frigjøringen in vitro ble utført ved hjelp av oppløsningstesten ifølge det som er beskrevet i eksempel 1.
Testen ble utført ved bruk av vann (500 ml) ved 37°C.
Ved spesifikke tidsintervaller ble en prøve tatt ut og analysert ved hjelp av HPLC-kromatografi i motsatt fase (RP 8-kolonne, 7 pm, elueringsmiddel vann/acetonitril, UV-detektor ved 222 nm).
Følgende data ble oppnådd:
Eksempel 16
Fremstilling av tabletter med en kjerne med en regulert frigjøring inneholdende Mesalamin som aktiv ingrediens
Kjernene ble fremstilt ved hjelp av konvensjonelle kompresjonsmetoder, idet hver hadde følgende sammensetning:
De således oppnådde kjerner ble belagt med en beskyttende, vann-løselig film bestående av:
De beskyttede kjerner ble så belagt med et hydrofobt sjikt (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1) bestående av:
Det ble så påført ytterligere et enterisk sjikt bestående av:
Eksempel 17
Fremstilling av tabletter med kjerne med regulert frigjøring inneholdende Cimetropium- bromid som aktiv ingrediens
Kjernene ble fremstilt ved hjelp av konvensjonelle kompresjonsmetoder, idet hver hadde følgende sammensetning:
De således oppnådde kjerner ble belagt med en beskyttende, vann-løselig film bestående av:
De beskyttede kjerner ble så belagt med et hydrofobt sjikt (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1) bestående av:
Det ble så påført et ytterligere enterisk belegg bestående av:
Eksempel 18
Fremstilling av myke gelatinkapsler for evaluering av fri-gjøringen in vitro
Hver kapsel inneholdt:
Kapslene ble filmbelagt ved fluidiseringsdyppe-belegning ved en temperatur under 50° C ved bruk av en vandig dispersjon av den følgende blanding:
Evaluering av frigivelsen in vitro
Evaluering av frigjøringen in vitro ble utført ved hjelp av oppløsningstesten ifølge det som er beskrevet i eksempel 1.
Testen ble utført ved bruk av vann (500 ml) ved 37°C.
Ved spesifikke tidsintervaller ble en prøve tatt ut og analysert spektrofotometrisk (482 nm).
Følgende data ble oppnådd:
Eksempel 19
Evaluering av korrelasjonen mellom tykkelsen av det hydrofobe sjikt og ikke- frigjøringsintervallet
In vitro-frigjøringen av de beskyttede kjerner, dvs. uten det hydrofobe sjikt, fremstilt som beskrevet i eksempel 2, og med forskjellig økende tykkelse av det hydrofobe sjikt, fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1, ble evaluert ved oppløsningstest ifølge det som er beskrevet i eksempel 1.
Det hydrofobe sjikt besto av en blanding av carnaubavoks, bivoks, overflateaktivt middel og hydroxypropylmethylcellulose i det samme vektforhold som er beskrevet i eksempel 2.
Økningen i tykkelse av det hydrofobe sjikt ble ut-trykt ved økning av tablettdiameteren og som den tilsvarende økning av tablettvekten.
Oppløsningstesten ble utført ved bruk av vann (500 ml) ved 37° C.
Begynnelsen av frigjøringen ble påvist spektrofotometrisk (482 nm).
Følgende data ble oppnådd:
Den samme oppløsningstest ble utført ved bruk av de beskyttede kjerner, dvs. uten det hydrofobe sjikt, fremstilt som beskrevet i eksempel 5, og med forskjellig økende tykkelse av det hydrofobe sjikt, fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1.
Det hydrofobe sjikt besto av en blanding av carnaubavoks, overflateaktivt middel og hydroxypropylmethylcellulose i de samme vektforhold som er beskrevet i eksempel 5.
Begynnelsen av frigjøringen ble påvist spektrofotometrisk (220 nm).
Følgende data ble oppnådd:
De oppnådde data viste at det er en lineær korrelasjon mellom økningen av tykkelsen av det hydrofobe sjikt og økningen av ikke-frigjøringsintervallet og at denne korrelasjon ikke avhenger av kjernene.
Eksempel A
Fremstilling av hard gelatinkapsler for in vitro frigivelses-vurderinq
Hvite kapsler (størrelse nr. 1) ble fylt med et granulat inneholdende El10-fargestoff, idet hver kapsel har en sluttvekt på 430 mg og inneholder 22 mg av E110-fargestoff.
De således erholdte kapsler ble belagt med en beskyttende vannløselig film sammensatt av: hydroxypropylmethylcellulose 51,75 mg PEG 600 5,75 mg
Deretter ble de beskyttede kapsler belagt med et hydrofobt lag (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1), sammensatt av:
In vitro- friqivelsesvurderinq
Den in vitro-friqivelsesvurderinq ble utført ved opp-løsningstest i apparatur 1 (USP XXII, side 1578-1583) ved 100 omdreininger pr. min.
Testen ble utført ved anvendelse av vann (500 ml) ved 37 °C. Ved spesifikke tidsintervaller ble en prøve tatt ut og analysert spektrofotometrisk (482 nm).
Følgende data ble erholdt:
Eksempel B
Fremstilling av tabletter for in vitro- friqivelsesvurderinq
Kjernene ble fremstilt ved konvensjonelle sammenpres-ningsmetoder, idet hver hadde følgende sammensetning:
magnesiumstearat 1,0 mg
De således erholdte kjerner ble belagt med et hydrofobt lag (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1), sammensatt av:
<a>) Ester av polyoxyethylen med hydrogenert castorolje markeds-ført av ICI Americas Company med varemerke "Arlaton 289"
ble anvendt (HLB 14,4).
In vitro- friqivelsesvurderinq
In vitro-friqivelsesvurderin<q>ble utført ved oppløs-ningstesten i henhold til det som er beskrevet i eksempel 1.
Testen ble utført ved anvendelse av vann (500 ml) ved 37 °C. Ved spesifikke tidsintervaller ble en prøve tatt ut og analysert spektrofotometrisk (482 nm).
Føloende data ble erholdt:
Eksempel C
Fremstilling av tabletter for in vitro- friqivelsesvurderinq
Kjernene ble fremstilt på lignende måte som det som er beskrevet i eksempel B.
De således erholdte kjerner ble belagt med et hydrofobt lag (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1), sammensatt av:
In vitro- friqivelsesvurderinq
In vitro-fri<q>ivelsesvurderin<q>ble utført ved oppløs-ningstest i henhold til det som er beskrevet i eksempel 1.
Testen ble utført ved anvendelse av vann (500 ml) ved 37 °C. Ved spesifikke tidsintervaller ble prøve tatt ut og analysert spektrofotometrisk (482 nm).
Følgende data ble erholdt:
Eksempel D
Fremstilling av enterisk belagte tabletter for in vitro- friqivelsesvurderinq
Kjernene ble fremstilt på lignende måte med hva som er beskrevet i eksempel B.
De således erholdte kjerner ble belagt med hydrofobt lagt (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1), sammensatt av:
Et ytterligere enterisk belegg sammensatt av:
In vitro- frigivelsesvurdering
In vitro-frigivelsesvurderin<g>ble utført ved oppløs-ningstesten i apparatur 2 i henhold til metoden beskrevet i USP XXII (side 1580-1581) ved forandring av pH på mediet fra 1,2 til 6,8 etter 2 timer fra begynnelsen av testen.
Ved spesifikke tidsintervaller ble en prøve tatt ut og analysert spektrofotometrisk (482 nm).
Følgende data ble erholdt:
Eksempel E
Fremstilling av tabletter for in vitro- friqivelsesvurderinq
Kjernene ble fremstilt på lignende måte med hva som er beskrevet i eksempel B.
De således erholdte kjerner ble belagt med et hydrofobt lag (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1), sammensatt av:
In vitro- friqivelsesvurderinq
In vitro-friqivelsesvurderinq ble utført ved oppløs-ningstesten i henhold til hva som er beskrevet i eksempel 1.
Testen ble utført ved anvendelse av vann (500 ml) ved 37 °C. Ved spesifikke tidsintervaller ble en prøve tatt og
analysert spektrofotometrisk (482 nm).
Følgende data ble erholdt:
Eksempel F
Fremstilling av tabletter for in vitro- friqivelsesvurderinq
Kjernene ble fremstilt på lignende måte med hva som er beskrevet i eksempel E.
De således erholdte kjerner ble belagt med et hydrofobt lag (fremstilt og påført som beskrevet i eksempel 1), sammensatt av :
In vitro- frigivelsesvurdering
In vitro-frigivelsesvurdering ble utført ved oppløs-ningstesten i henhold til det som er beskrevet i eksempel 1.
Testen ble utført ved anvendelse av vann (500 ml) ved 37 °C. Ved spesifikke tidsintervaller ble en prøve tatt ut og analysert spektrofotometrisk (482 nm).
Følgende data ble erholdt:
Eksempel G
Fremstilling av tabletter for in vitro- frigivelsesvurdering
Kjernene ble fremstilt på lignende måte med hva som er beskrevet i eksempel B.
De således erholdte kjerner ble belagt med et hydrofobt lag (fremstilt ved en temperatur under 50 °C og påført som beskrevet i eksempel 1), sammensatt av:
In vitro- friqivelsesvurderinq
In vitro-friqivelsesvurderinq ble utført ved oppløs-ningstesten i henhold til det som er beskrevet i eksempel 1.
Testen ble utført ved anvendelse av vann (500 ml) ved 37 °C. Ved spesifikke tidsintervaller ble en prøve tatt ut og analysert spektrofotometrisk (482 nm).
Følgende data ble erholdt:

Claims (6)

1. Fremgangsmåte for fremstilling av en fast, oral, farmasøytisk doseringsform med programmert frigjøring,karakterisert vedat en oralt administrerbar kjerne, inneholdende den aktive ingrediens, i form av en tablett eller kapsel med rask frigjøring eller regulert fri-gjøring belegges med et lag omfattende en blanding av et hydrofobt materiale med et smeltepunkt mellom 50 og 90 °C, hvori det hydrofobe materiale er valgt blant estere av høyere fettsyrer med høyere alkoholer, høyere alkoholer, høyere fettsyrer, estere av glycerol med høyere fettsyrer, estere av høyere fettsyrer med polyethylenglykol og blandinger av to eller flere derav, og et overflateaktivt middel med en HLB-verdi mellom 10 og 16, idet mengden av overflateaktivt middel er fra 5 til 20 vekt% beregnet på det hydrofobe materiale, og eventuelt et vannløselig, filmdannende materiale i en mengde på fra 5 til 30 vekt% beregnet på det hydrofobe materiale.
2. Fremgangsmåte for fremstilling av en doseringsform ifølge krav 1, karakterisert vedat en tablett eller kapsel med rask frigjøring eller regulert frigjøring belegges med et lag av det hydrofobe materiale, det overflateaktive middel og eventuelt det vannløselige, filmdannende materiale og så belegges med et ytre sjikt av enterisk belegg.
3. Fremgangsmåte ifølge krav 1-2,karakterisert vedat mengden overflateaktivt middel er ca. 10 vekt% beregnet på det hydrofobe materiale.
4. Fremgangsmåte ifølge krav 1,karakterisert vedat mengden av det vann-løselige, filmdannende materiale er fra 15 til 20 vekt% beregnet på det hydrofobe materiale.
5. Fremgangsmåte ifølge krav 1-2,karakterisert vedat det hydrofobe materiale er valgt blant carnaubavoks, bivoks, cetylalkohol, stearylalkohol, hard parafin, mikrokrystallinsk voks eller petroleumvoks, stearinsyre, myristinsyre, hydrogenert ricinusolje, talg og blandinger av to eller flere derav.
6. Fremgangsmåte ifølge krav 1-2,karakterisert vedat det overflateaktive middel er et ikke-ionisk, overflateaktivt middel valgt blant estere av polyethoxylerte fettsyrer med sorbitan og ethoxylerte fettalkoholer.
NO912607A 1990-07-04 1991-07-03 FremgangsmÕte for fremstilling av en fast, oral, farmas°ytisk doseringsform med programmert frigj°ring NO304579B1 (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
IT02084990A IT1244867B (it) 1990-07-04 1990-07-04 Forma farmaceutica a rilascio rapido ritardato
IT02244290A IT1244037B (it) 1990-12-19 1990-12-19 Forma farmaceutica a rilascio selettivo nel colon

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO912607D0 NO912607D0 (no) 1991-07-03
NO912607L NO912607L (no) 1992-01-06
NO304579B1 true NO304579B1 (no) 1999-01-18

Family

ID=26327684

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO912607A NO304579B1 (no) 1990-07-04 1991-07-03 FremgangsmÕte for fremstilling av en fast, oral, farmas°ytisk doseringsform med programmert frigj°ring

Country Status (23)

Country Link
US (3) US5310558A (no)
JP (1) JPH0624961A (no)
AT (1) AT400295B (no)
AU (1) AU638583B2 (no)
BE (1) BE1004882A3 (no)
CA (1) CA2044398C (no)
CH (1) CH683498A5 (no)
DE (1) DE4122039A1 (no)
DK (1) DK129591A (no)
ES (1) ES2036457B1 (no)
FI (1) FI109874B (no)
FR (1) FR2664163B1 (no)
GB (1) GB2245492B (no)
GR (1) GR1002564B (no)
HU (2) HUT59591A (no)
IE (1) IE61651B1 (no)
IL (1) IL98525A (no)
LU (1) LU87964A1 (no)
NL (1) NL9101161A (no)
NO (1) NO304579B1 (no)
PT (1) PT98188B (no)
RU (1) RU2012330C1 (no)
SE (1) SE512373C2 (no)

Families Citing this family (106)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5372823A (en) * 1989-03-16 1994-12-13 Bristol-Myers Squibb Company Direct compression cholestyramine tablet and solvent-free coating thereof
US6482516B1 (en) * 1993-07-20 2002-11-19 Banner Pharmacaps, Inc. Enrobed tablet
IE61651B1 (en) * 1990-07-04 1994-11-16 Zambon Spa Programmed release oral solid pharmaceutical dosage form
US5571533A (en) * 1992-02-07 1996-11-05 Recordati, S.A., Chemical And Pharmaceutical Company Controlled-release mucoadhesive pharmaceutical composition for the oral administration of furosemide
AU3949093A (en) * 1992-03-31 1993-11-08 Benzon Pharma A/S A pharmaceutical formulation
ZA933725B (en) * 1992-05-28 1993-12-15 Elan Corp Plc Tablet formulation
US6210714B1 (en) 1993-11-23 2001-04-03 Euro-Celtique S.A. Immediate release tablet cores of acetaminophen having sustained-release coating
US5500227A (en) * 1993-11-23 1996-03-19 Euro-Celtique, S.A. Immediate release tablet cores of insoluble drugs having sustained-release coating
GB9325445D0 (en) 1993-12-13 1994-02-16 Cortecs Ltd Pharmaceutical formulations
FR2717388B1 (fr) * 1994-03-21 1996-11-22 Synthelabo Formes galéniques à libération prolongée du chlorhydrate d'alfuzosine.
FR2723536A1 (fr) * 1994-08-11 1996-02-16 Seth Pawan Composition permettant une liberation selective d'un principe actif
EP0742008A1 (en) * 1995-05-11 1996-11-13 Euro-Celtique S.A. Controlled release pharmaceutical formulations
US5773031A (en) * 1996-02-27 1998-06-30 L. Perrigo Company Acetaminophen sustained-release formulation
US8071128B2 (en) 1996-06-14 2011-12-06 Kyowa Hakko Kirin Co., Ltd. Intrabuccally rapidly disintegrating tablet and a production method of the tablets
ATE380235T1 (de) * 1996-12-06 2007-12-15 Procter & Gamble Beschichtetes reinigungsmittel in tablettenform
WO1998026767A2 (en) * 1996-12-17 1998-06-25 Poli Industria Chimica S.P.A. Site-specific controlled release dosage formulation for mesalamine
US5914134A (en) * 1997-01-27 1999-06-22 Wockhardt Europe Limited Process for the pulsatile delivery of diltiazem HCL and product produced thereby
NL1005948C2 (nl) * 1997-05-01 1998-11-09 Inst Voor Agrotech Onderzoek Omhulde stof met gecontroleerde afgifte.
NL1007696C1 (nl) * 1997-05-01 1998-11-03 Inst Voor Agrotech Onderzoek Omhulde stof met gecontroleerde afgifte.
US20020035071A1 (en) * 1997-07-08 2002-03-21 Josef Pitha Mimicking the metabolic effects of caloric restriction by administration of glucose antimetabolites
US20060116330A1 (en) * 1997-07-08 2006-06-01 The Iams Company Methods of mimicking the metabolic effects of caloric restriction by administration of mannoheptulose
US8563522B2 (en) 1997-07-08 2013-10-22 The Iams Company Method of maintaining and/or attenuating a decline in quality of life
NZ503086A (en) 1997-08-29 2002-03-01 Upjohn Co An orally administrable pharmaceutical composition comprising an inner core and two outer layers, which render it substantially free of unpleasant tastes
ES2157731B1 (es) * 1998-07-21 2002-05-01 Liconsa Liberacion Controlada Preparacion farmaceutica oral de un compuesto de actividad antifungica y procedimiento para su preparacion.
CN1163223C (zh) * 1998-07-28 2004-08-25 田边制药株式会社 肠内目标部位释放型制剂
US20090297597A1 (en) * 1998-11-02 2009-12-03 Gary Liversidge Modified Release Ticlopidine Compositions
US20060240105A1 (en) * 1998-11-02 2006-10-26 Elan Corporation, Plc Multiparticulate modified release composition
US20090149479A1 (en) * 1998-11-02 2009-06-11 Elan Pharma International Limited Dosing regimen
JP4613275B2 (ja) * 1998-11-02 2011-01-12 エラン ファーマ インターナショナル,リミティド 多粒子改質放出組成物
US20070122481A1 (en) * 1998-11-02 2007-05-31 Elan Corporation Plc Modified Release Compositions Comprising a Fluorocytidine Derivative for the Treatment of Cancer
EP1005863A1 (en) * 1998-12-04 2000-06-07 Synthelabo Controlled-release dosage forms comprising a short acting hypnotic or a salt thereof
US6419960B1 (en) 1998-12-17 2002-07-16 Euro-Celtique S.A. Controlled release formulations having rapid onset and rapid decline of effective plasma drug concentrations
US20030170181A1 (en) * 1999-04-06 2003-09-11 Midha Kamal K. Method for preventing abuse of methylphenidate
WO2000059481A1 (en) 1999-04-06 2000-10-12 Pharmaquest Ltd. PHARMACEUTICAL DOSAGE FORM FOR PULSATILE DELIVERY OF d-threo-METHYLPHENIDATE AND A SECOND CNS STIMULANT
ITMI991316A1 (it) * 1999-06-14 2000-12-14 Cip Ninety Two 92 S A Composizioni farmaceutiche orali a rilascio modificato di mesalazina
EP1064937A1 (en) * 1999-06-28 2001-01-03 Sanofi-Synthelabo Timed dual release dosage forms comprising a short acting hypnotic or a salt thereof
KR20130010512A (ko) 1999-10-29 2013-01-28 유로-셀티크 소시에떼 아노뉨 서방성 하이드로코돈 제형
US10179130B2 (en) 1999-10-29 2019-01-15 Purdue Pharma L.P. Controlled release hydrocodone formulations
EP1252887A4 (en) * 2000-01-27 2009-07-29 Mitsubishi Tanabe Pharma Corp EXTENDED RELEASE PREPARATION AND METHOD FOR MANUFACTURING THE SAME
CA2401288A1 (en) * 2000-02-28 2001-09-07 Vectura Limited Improvements in or relating to the delivery of oral drugs
WO2001064191A1 (de) * 2000-02-28 2001-09-07 Akzo Nobel N.V. Körper für die kontrollierte abgabe von wirkstoffen
DE10012199A1 (de) * 2000-03-13 2001-09-20 Haarmann & Reimer Gmbh Eingekapselte Substanzen mit kontrollierter Freisetzung
US6635277B2 (en) 2000-04-12 2003-10-21 Wockhardt Limited Composition for pulsatile delivery of diltiazem and process of manufacture
ATE401095T1 (de) * 2000-05-26 2008-08-15 Frohwitter Bernhard Mittel zum erhalten und/oder korrigieren der blutglukosekonzentration
ES2185452B2 (es) * 2000-08-01 2004-03-16 Cinfa S A Lab Composicion farmaceutica de fluoxetina en comprimido dispersable recubierto y su proceso de fabricacion.
KR100960200B1 (ko) 2000-10-30 2010-05-27 유로-셀티크 소시에떼 아노뉨 서방성 하이드로코돈 제형
CA2440588C (en) * 2001-03-13 2010-02-09 Penwest Pharmaceuticals Co. Chronotherapeutic dosage forms
US8218183B2 (en) * 2001-07-31 2012-07-10 Transpacific Systems, Llc Scanning speed control device and method
US7248387B2 (en) 2001-07-31 2007-07-24 Umax Data Systems, Inc. Scanning speed control device and method
US9358214B2 (en) 2001-10-04 2016-06-07 Adare Pharmaceuticals, Inc. Timed, sustained release systems for propranolol
US6500454B1 (en) * 2001-10-04 2002-12-31 Eurand Pharmaceuticals Ltd. Timed, sustained release systems for propranolol
JP4031232B2 (ja) * 2001-11-09 2008-01-09 カプスゲル・ジャパン株式会社 新規カプセル
US9308220B2 (en) 2001-12-11 2016-04-12 Cosmo Technologies Limited Pharmaceutical compositions for the oral administration of heparin or derivatives thereof
ITMI20012599A1 (it) 2001-12-11 2003-06-11 Cosmo Spa Composizioni farmaceutiche per la somministrazione orale di eparina osuoi derivati, utili per la terapia di malattie infiammatorie dell'int
US6663888B2 (en) 2001-12-14 2003-12-16 Eurand Pharmaceuticals Ltd. Pulsatile release histamine H2 antagonist dosage form
US20050025824A1 (en) * 2001-12-14 2005-02-03 Eurand Pharmaceuticals Ltd. Pulsatile release histamine H2 antagonist dosage form
ES2294197T3 (es) * 2001-12-21 2008-04-01 Supernus Pharmaceuticals, Inc. Formulacion de capsula oral con estabilidad fisica aumentada.
US7125563B2 (en) * 2002-04-12 2006-10-24 Dava Pharmaceuticals, Inc. Sustained release pharmaceutical preparations and methods for producing the same
US8168170B2 (en) * 2002-10-03 2012-05-01 The Procter And Gamble Company Compositions having an inner core and at least three surrounding layers
US20080220074A1 (en) * 2002-10-04 2008-09-11 Elan Corporation Plc Gamma radiation sterilized nanoparticulate docetaxel compositions and methods of making same
US8367111B2 (en) 2002-12-31 2013-02-05 Aptalis Pharmatech, Inc. Extended release dosage forms of propranolol hydrochloride
ATE512659T1 (de) 2003-04-24 2011-07-15 Jagotec Ag Tablette mit verzögerter wirkstofffreigabe und bestimmter formgeometrie
AU2004273958A1 (en) * 2003-09-19 2005-03-31 Penwest Pharmaceuticals Co. Chronotherapeutic dosage forms
EP1670442A4 (en) * 2003-09-19 2011-09-14 Penwest Pharmaceuticals Co DOSAGE FORMS WITH DELAYED RELEASE
US7785635B1 (en) 2003-12-19 2010-08-31 The Procter & Gamble Company Methods of use of probiotic lactobacilli for companion animals
US8894991B2 (en) 2003-12-19 2014-11-25 The Iams Company Canine probiotic Lactobacilli
US8877178B2 (en) 2003-12-19 2014-11-04 The Iams Company Methods of use of probiotic bifidobacteria for companion animals
US20050158294A1 (en) * 2003-12-19 2005-07-21 The Procter & Gamble Company Canine probiotic Bifidobacteria pseudolongum
US20050152884A1 (en) * 2003-12-19 2005-07-14 The Procter & Gamble Company Canine probiotic Bifidobacteria globosum
ITMI20041295A1 (it) 2004-06-25 2004-09-25 Cosmo Spa Composizioni farmaceutiche antimicrobiche orali
US8747895B2 (en) * 2004-09-13 2014-06-10 Aptalis Pharmatech, Inc. Orally disintegrating tablets of atomoxetine
US9884014B2 (en) * 2004-10-12 2018-02-06 Adare Pharmaceuticals, Inc. Taste-masked pharmaceutical compositions
NZ589750A (en) 2004-10-21 2012-07-27 Aptalis Pharmatech Inc Taste-masked pharmaceutical compositions with gastrosoluble pore-formers
US20060105038A1 (en) * 2004-11-12 2006-05-18 Eurand Pharmaceuticals Limited Taste-masked pharmaceutical compositions prepared by coacervation
JP4916163B2 (ja) * 2004-12-01 2012-04-11 エーザイ・アール・アンド・ディー・マネジメント株式会社 カプセル用コーティング剤
WO2006063078A2 (en) * 2004-12-08 2006-06-15 Elan Corporation, Plc Topiramate pharmaceuticals composition
US20070298098A1 (en) * 2005-02-16 2007-12-27 Elan Pharma International Limited Controlled Release Compositions Comprising Levetiracetam
MX2007012763A (es) * 2005-04-12 2008-01-14 Elan Pharma Int Ltd Composiciones de liberacion controlada que comprenden una cefalosporina para el tratamiento de infeccion bacteriana.
US9161918B2 (en) 2005-05-02 2015-10-20 Adare Pharmaceuticals, Inc. Timed, pulsatile release systems
CA2607272A1 (en) * 2005-05-09 2006-11-16 Azur Pharma Limited Formulations of mast cell stabilizing agents for delivery to the colon
JP4938006B2 (ja) 2005-05-31 2012-05-23 ザ・アイムス・カンパニー ネコ科動物プロバイオティク・ビフィドバクテリア
JP4938005B2 (ja) 2005-05-31 2012-05-23 ザ・アイムス・カンパニー ネコ科動物プロバイオティックであるラクトバシラス
US20100136106A1 (en) * 2005-06-08 2010-06-03 Gary Liversidge Modified Release Famciclovir Compositions
US20070020333A1 (en) * 2005-07-20 2007-01-25 Chin-Chih Chiang Controlled release of hypnotic agents
US20090155357A1 (en) * 2005-08-01 2009-06-18 Alpharma Inc. Alcohol Resistant Pharmaceutical Formulations
US20070036859A1 (en) * 2005-08-11 2007-02-15 Perry Ronald L Sustained release antihistamine and decongestant composition
AU2006322314A1 (en) 2005-11-18 2007-06-14 Synthon B.V. Zolpidem tablets
SI2049123T1 (sl) 2006-08-03 2013-04-30 Horizon Pharma Ag Zdravljenje revmatoznih bolezni z zadržanim sproščanjem glukokortikoida
WO2008093303A2 (en) 2007-02-01 2008-08-07 The Iams Company Method for decreasing inflammation and stress in a mammal using glucose antimetaboltes, avocado or avocado extracts
US8486452B2 (en) * 2007-07-20 2013-07-16 Mylan Pharmaceuticals Inc. Stabilized tolterodine tartrate formulations
US8110226B2 (en) * 2007-07-20 2012-02-07 Mylan Pharmaceuticals Inc. Drug formulations having inert sealed cores
US20090036414A1 (en) * 2007-08-02 2009-02-05 Mutual Pharmaceutical Company, Inc. Mesalamine Formulations
FR2920337B1 (fr) 2007-08-29 2010-03-12 Essilor Int Procede de preparation d'un article moule transparent a base d'un alliage de polymere thermoplastique et de polymere thermodurcissable
FR2920431B1 (fr) 2007-08-29 2010-03-12 Essilor Int Procede de preparation d'un materiau transparent de type alliage de polymere thermodurcissable/polymere thermoplastique et son application dans l'optique pour la fabrication de verres organiques.
US9771199B2 (en) 2008-07-07 2017-09-26 Mars, Incorporated Probiotic supplement, process for making, and packaging
US10104903B2 (en) 2009-07-31 2018-10-23 Mars, Incorporated Animal food and its appearance
ES2668203T3 (es) 2009-12-02 2018-05-17 Adare Pharmaceuticals S.R.L. Microcápsulas de fexofenadina y composiciones que las contienen
WO2013144176A1 (en) 2012-03-30 2013-10-03 Laboratorios Del Dr. Esteve, S.A. Controlled release formulatin comprising mesalamine
CA2936746C (en) 2014-10-31 2017-06-27 Purdue Pharma Methods and compositions particularly for treatment of attention deficit disorder
GB201420311D0 (en) * 2014-11-14 2014-12-31 Bio Images Drug Delivery Ltd Pharmaceutical processing
GB201420306D0 (en) 2014-11-14 2014-12-31 Bio Images Drug Delivery Ltd Compositions
GB201420300D0 (en) 2014-11-14 2014-12-31 Bio Images Drug Delivery Ltd Tablet
EP3288556A4 (en) 2015-04-29 2018-09-19 Dexcel Pharma Technologies Ltd. Orally disintegrating compositions
US10076494B2 (en) 2016-06-16 2018-09-18 Dexcel Pharma Technologies Ltd. Stable orally disintegrating pharmaceutical compositions
US10722473B2 (en) 2018-11-19 2020-07-28 Purdue Pharma L.P. Methods and compositions particularly for treatment of attention deficit disorder
WO2024112807A1 (en) * 2022-11-21 2024-05-30 MORRISON Eric Nanoparticle dispersions comprising therapeutic agents

Family Cites Families (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2373763A (en) * 1941-11-24 1945-04-17 State Of Iowa Enteric coating
DE1482489A1 (de) * 1965-01-13 1970-03-12 Boehringer Mannheim Gmbh Vollautomatisches Dragierverfahren
US3438797A (en) * 1965-10-21 1969-04-15 Jerry Allen Biddle Sr Method of preparing pharmaceutical tablets
FR2284318A1 (fr) * 1974-09-13 1976-04-09 Rech Ind Therapeutiqu Compositions d'antibiotiques du type virginiamycine pour administration orale
GB1594102A (en) * 1977-09-26 1981-07-30 Sankyo Co Ingestible coating compositions
JPS54143518A (en) * 1978-04-26 1979-11-08 Shin Etsu Chem Co Ltd Method for producing coating composition for solid preparation
US4341563A (en) * 1978-11-17 1982-07-27 Sankyo Company Limited Protective coating compositions
FR2471186A1 (fr) * 1979-12-10 1981-06-19 Roussel Uclaf Nouveaux comprimes a delitescence colique, ainsi que leur procede de preparation
JPS56140915A (en) * 1980-04-07 1981-11-04 Yamanouchi Pharmaceut Co Ltd Pharmaceutical preparation for solid drug
DE3024416C2 (de) * 1980-06-28 1982-04-15 Gödecke AG, 1000 Berlin Verfahren zur Herstellung von Arzneimitteln mit retardierter Wirkstoff-Freisetzung
US4347237A (en) * 1981-03-02 1982-08-31 Evenstad Kenneth L Lower fatty acid glyceride high-HLB lubricating suppository and method for making and using the same
US4609543A (en) * 1983-11-14 1986-09-02 Nabisco Brands, Inc. Soft homogeneous antacid tablet
JPS60169416A (ja) * 1984-02-14 1985-09-02 Taisho Pharmaceut Co Ltd 素錠の表面処理方法
US4755387A (en) * 1985-03-21 1988-07-05 The Procter & Gamble Company Therapeutic particles
US5023108A (en) * 1986-01-13 1991-06-11 Research Corporation Aqueous dispersions of waxes and lipids for pharmaceutical coating
DE3838094A1 (de) * 1988-11-10 1990-05-17 Nordmark Arzneimittel Gmbh Feste pharmazeutische retardform
IE61651B1 (en) * 1990-07-04 1994-11-16 Zambon Spa Programmed release oral solid pharmaceutical dosage form

Also Published As

Publication number Publication date
DK129591A (da) 1992-01-05
IL98525A (en) 1996-07-23
HU211936A9 (en) 1996-01-29
ATA131091A (de) 1995-04-15
IE911978A1 (en) 1992-01-15
JPH0624961A (ja) 1994-02-01
ES2036457B1 (es) 1994-03-01
GR910100283A (el) 1992-08-26
AU8019991A (en) 1992-01-09
FI109874B (fi) 2002-10-31
FI913248A0 (fi) 1991-07-04
DE4122039A1 (de) 1992-01-09
CA2044398C (en) 2000-07-18
CA2044398A1 (en) 1992-01-05
NL9101161A (nl) 1992-02-03
RU2012330C1 (ru) 1994-05-15
DK129591D0 (da) 1991-07-03
SE9102072L (sv) 1992-01-05
GR1002564B (el) 1997-02-03
CH683498A5 (fr) 1994-03-31
FI913248A (fi) 1992-01-05
BE1004882A3 (fr) 1993-02-16
US5310558A (en) 1994-05-10
US5629017A (en) 1997-05-13
US5445828A (en) 1995-08-29
AU638583B2 (en) 1993-07-01
ES2036457A1 (es) 1993-05-16
AT400295B (de) 1995-11-27
SE512373C2 (sv) 2000-03-06
FR2664163A1 (fr) 1992-01-10
HUT59591A (en) 1992-06-29
GB9114363D0 (en) 1991-08-21
IL98525A0 (en) 1992-07-15
FR2664163B1 (fr) 1995-06-09
NO912607L (no) 1992-01-06
PT98188A (pt) 1992-05-29
LU87964A1 (fr) 1992-03-03
GB2245492B (en) 1994-03-02
HU912266D0 (en) 1991-12-30
IE61651B1 (en) 1994-11-16
SE9102072D0 (sv) 1991-07-03
PT98188B (pt) 1998-12-31
NO912607D0 (no) 1991-07-03
GB2245492A (en) 1992-01-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO304579B1 (no) FremgangsmÕte for fremstilling av en fast, oral, farmas°ytisk doseringsform med programmert frigj°ring
US4772475A (en) Controlled-release multiple units pharmaceutical formulation
CA2604078C (en) Enteric pharmaceutical formulations of choline salt of fenofibric acid
ES2547226T5 (es) Formulaciones de dosificación oral de liberación controlada que comprenden un núcleo y una o más capas de barrera
US5320853A (en) Controlled release formulation for pharmaceutical compounds
JP6359022B2 (ja) ヒドロモルホンおよびナロキソンを含む医薬組成物
WO2004012699A2 (en) Modified release composition comprising coated micro matrix particles containing the high soluble active ingredient and a release controlling agent
JPH0759499B2 (ja) 拡散被覆された複合単位服用剤
SK282000B6 (sk) Trojfázová farmaceutická forma s konštantným a riadeným uvoľňovaním amorfnej účinnej zložky a spôsob jej prípravy
US20120171262A1 (en) Pharmaceutical formulations
US20070185199A1 (en) Pharmaceutical formulations
WO2007146068A2 (en) Controlled release alfuzosin hydrochloride formulation
WO2020101586A1 (en) Controlled release propiverine formulations
US20070148234A1 (en) Pharmaceutical formulations
JP6990719B2 (ja) 遅延持続放出医薬組成物
JPH01287019A (ja) 徐放性製剤
CN118265524A (zh) 黄酮哌酯的控制释放制剂及其制备方法
MXPA99002404A (en) Controlled release dosage form of [r-(z)]-alpha-(methoxyimino)-alpha-(1-azabicyclo[2.2. 2]oct-3-yl)acetonitrile monohydrochloride

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees

Free format text: LAPSED IN JANUARY 2002