FI94681B - Varoituskolmio moottoriajoneuvoa varten - Google Patents

Varoituskolmio moottoriajoneuvoa varten Download PDF

Info

Publication number
FI94681B
FI94681B FI890982A FI890982A FI94681B FI 94681 B FI94681 B FI 94681B FI 890982 A FI890982 A FI 890982A FI 890982 A FI890982 A FI 890982A FI 94681 B FI94681 B FI 94681B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
warning triangle
warning
distance
triangle according
light
Prior art date
Application number
FI890982A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI890982A (fi
FI94681C (fi
FI890982A0 (fi
Inventor
Guenter Straten
Klaus-Juergen Kiefer
Original Assignee
Kiefer Klaus Juergen
Guenter Straten
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kiefer Klaus Juergen, Guenter Straten filed Critical Kiefer Klaus Juergen
Publication of FI890982A0 publication Critical patent/FI890982A0/fi
Publication of FI890982A publication Critical patent/FI890982A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI94681B publication Critical patent/FI94681B/fi
Publication of FI94681C publication Critical patent/FI94681C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60QARRANGEMENT OF SIGNALLING OR LIGHTING DEVICES, THE MOUNTING OR SUPPORTING THEREOF OR CIRCUITS THEREFOR, FOR VEHICLES IN GENERAL
    • B60Q7/00Arrangement or adaptation of portable emergency signal devices on vehicles
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E01CONSTRUCTION OF ROADS, RAILWAYS, OR BRIDGES
    • E01FADDITIONAL WORK, SUCH AS EQUIPPING ROADS OR THE CONSTRUCTION OF PLATFORMS, HELICOPTER LANDING STAGES, SIGNS, SNOW FENCES, OR THE LIKE
    • E01F13/00Arrangements for obstructing or restricting traffic, e.g. gates, barricades ; Preventing passage of vehicles of selected category or dimensions
    • E01F13/02Arrangements for obstructing or restricting traffic, e.g. gates, barricades ; Preventing passage of vehicles of selected category or dimensions free-standing; portable, e.g. for guarding open manholes ; Portable signs or signals specially adapted for fitting to portable barriers
    • GPHYSICS
    • G09EDUCATION; CRYPTOGRAPHY; DISPLAY; ADVERTISING; SEALS
    • G09FDISPLAYING; ADVERTISING; SIGNS; LABELS OR NAME-PLATES; SEALS
    • G09F13/00Illuminated signs; Luminous advertising
    • G09F13/20Illuminated signs; Luminous advertising with luminescent surfaces or parts
    • G09F13/22Illuminated signs; Luminous advertising with luminescent surfaces or parts electroluminescent

Description

• 94681
Varoituskolmio moottoriajoneuvoa varten
Keksintö koskee moottoriajoneuvoa varten tarkoitettua yleistä varoituskolmiota, joka vastaa muotoilul-5 taan ja väriltään liikenteen varoitusmerkkiä ja käsittää mieluimmin sisään ja ulospäin käännettävän jalan, kolme kolmioksi järjestettyä heijastinkylkeä ja niiden välissä olevan valkoisen (tausta)pinnan, jossa on pystysuora, musta pylväs, varoituskolmion ollessa tällöin itsevalaiseva 10 ja sen valaisemisen tapahtuessa moottoriajoneuvon akkuun suoraan tai epäsuoraan yhdistettävän johdon tai jonkin varoituskolmioon kiinteänä rakenteena liittyvän energialähteen avulla.
Tieliikennemääräysten mukaan edellä mainittujen 15 varoituskolmioiden on oltava kannettavia, varmasti seisovia ja myös sellaisia, että ne voidaan niitä käytettäessä havaita riittävän kaukaa. Varoituskolmioiden on oltava myös heijastavia.
Tavallisesti käytetään edellä esitettyä tyyppiä 20 olevia kokoonpainettavia varoituskolmioita, jotka on sijoitettu koteloon. Kun varoituskolmio on otettu pois kotelosta, jalkaan kuuluvat osat käännetään vastaavasti auki, heijastinkyljet asetetaan suoriksi ja lukitaan painonap-pilukituksella samalla tavalla kuin yleensä muovikankaasta 25 valmistettu sisäosa, jossa on valkoinen taustapinta ja pystysuora, musta pylväs.
Tämän varoituskolmion epäkohtana on tosin, että sitä on vaikea havaita näkyvyyden ollessa huono, varsinkin sateessa, hämärässä, pimeydessä tai lumisateessa tai su-30 mussa, ja monesti ne jäävätkin jopa kokonaan huomaamatta, mikä voi taas vaarantaa liikennettä tuntuvasti.
Lisäksi on todettu se epäkohta, että välimatkojen arviointi on usein virheellinen, niin että esimerkiksi moottoriteillä, joilla varoituskolmion on oltava ainakin 35 150 m:n etäisyydellä tielle pysähtyneestä ajoneuvosta, muu 2 94681 liikenne saa aivan liian myöhään tiedon vaarasta varoittavasta varoitusmerkistä.
Jo ennestään tunnetaan myös sellainen moottoriajoneuvoille tarkoitettu, koottava varoituskolmio, joka vas-5 taa muotoilultaan ja väriltään tavanomaista vaarasta ilmoittavaa varoitusmerkkiä ja käsittää sisään ja ulos käännettävän jalan, kolme kolmioksi järjestettyä heijastinkyl-keä ja niiden välissä olevan valkoisen taustapinnan sekä mustan pylvään. Tällöin edellytetään, että yhteen heijasit) tinkyIkeen on sijoitettu varoitusvalo (DE-hyödyllisyys- malli 8 121 669.6).
Lisäksi tunnetaan sellainen moottoriajoneuvoille tarkoitettu renkaan puhkeamisesta tai muusta vahingosta varoittava laite, joka käsittää kannella suljettavan kote-15 lon seinämään sijoitetun varoituskolmion, jonka kotelo pitää käyttöasennossa, jolloin varoituskolmion kannattava kotelon seinämä ja varoituskolmio ovat valoa läpäisevää materiaalia ja koteloon on sijoitettu valonlähde, niin että varoituskolmio voidaan valaista sillä sisäpuolelta 20 (DE-hyödyllisyysmalli 8 510 200).
Erään muun moottoriajoneuvoille tarkoitetun, mukana kuljetettavan varoituskolmiorakenteen mukaan varoituskolmio on varustettu valaistuslaitteella, jolloin valaistus-laite on sijoitettu varoituskolmion kylkiin ja heijastin-25 listat on peitetty, niin että valaisemiseen tarvittava energia saadaan moottoriajoneuvon akkuun suoraan tai epäsuoraan yhdistettävän johdon kautta (DE-hyödyllisyysmalli 8 523 829).
Tunnetaan myös varoituskolmio, jossa pylvään eteen 30 on järjestetty pidike signaalivalolaitetta varten. Tämä pidike voi erään edullisen toteutuksen mukaisesti koostua läpinäkyvästä materiaalista, niin että ainakin osittain vältetään pylvään peittyminen. Mitään erityistä heijastin-sauvojen valmistusta ei kuitenkaan ole järjestetty (DE-35 hyödyllisyysmalli 8 517 757.
Il 3 94681
Kaikkien näiden jo tunnettujen varoituskolmioiden epäkohtana on, että ne ovat rakenteeltaan raskaita ja paljon tilaa vieviä ja lisäksi, että valkoisen pinnan ja hei-jastinkylkien varma valaisu ei ole aina taattu. Tällöin 5 syntyy huomattavia liikennettä vaarantavia tilanteita.
Tämän vuoksi nyt käsiteltävän keksinnön tavoitteena onkin parantaa edellä selostettua varoituskolmiota eliminoimalla mainitut epäkohdat ja nimenomaan sen näyttävä selvästi jo kaukaa lumisateessa, sumussa ja kovassa sa-10 teessä.
Tähän tavoitteeseen päästään puheena olevalla varoituskolmiolla siten, että se on periaatteessa nykytekniikkaa vastaavalla, jo tunnetulla tavalla kokoonpainetta-vaa rakennetta, että valaistuslaitteella varustettu pylväs 15 on muodostettu taustapinnalle tai taustapinnan syvennyk seen sovitetuksi tasaiseksi suuntaissärmiöksi, ja että tasainen suuntaissärmiö on etupinnastaan ja takapinnastaan valoa läpäisemätön ja että sivupinnat ovat valoa läpäiseviä.
20 Tätä varten ehdotetaan mieluimmin kahta vaihtoeh toa: ensimmäisenä vaihtoehtona keksinnön erään rakenne-muunnelman mukaan valaistus järjestetään tasaiseen suun-taissärmiöön, joka toimii samalla pystysuorana mustana pylväänä, siten että pitkien sivujen toisiaan vastapäätä 25 olevat pinnat on maalattu mustiksi, jolloin ne eivät läpäise valoa, kun taas valoa läpäisevät kapeammat sivupinnat heijastavat valoa heijastinkylkien suuntaan. Tällöin sekä valkoiseen taustaan että myös heijastinkylkiin kohdistuu säteily. Tähän liittyvänä erityisenä etuna on, että 30 tämä varoituskolmiorakenne voidaan periaatteessa painaa myös kokoon ja panna pieneen koteloon.
Toiseksi keksinnön toisen rakennemuodon mukaan koko varoituskolmio on suljettu umpirunko ja varustettu siihen kiinteästi liittyvällä valaistuksella sekä tehty tasaisek-35 si suuntaissärmiöksi, joka toimii samalla pystysuorana, 4 94681 mustana pylväänä ja järjestetty niin, että pituussuuntaiset, vastakkaiset pinnat on maalattu mustiksi eivätkä läpäise valoa, kun taas valoa läpäisevät, kapeammat sivupinnat heijastavat valoa heijastinkylkien suuntaan ja kokoon-5 painettavan jalkarakenteen jalkojen ollessa tällöin varoituskolmion ainoat liikkuvat osat. Umpirunko vie tosin suuremman tilan, mutta sen etuna on, että se on heti käyttökunnossa .
Sähköenergia voidaan syöttää varoituskolmion va-10 laistuslaitteeseen yhdellä tai useammalla paristolla, jotka on sijoitettu joko suuntaissärmiöön tai varoituskolmioon. Vaihtoehtoisesti virransyöttö valaistuslaitteeseen voidaan järjestää myös ajoneuvon akusta joko suoraan tai epäsuoraan, nimenomaan savukkeensytyttimeen työnnettävällä 15 pistokkeella ja varoituskolmion koteloon järjestetyllä johdolla.
Jos johdossa tai väliköydessä on vastaavat merkinnät ja/tai solmua muistuttavat paksummat osat ja/tai valaistuslaitteet, kuten hehkulamput tai vilkkulamput tie-20 tyillä etäisyyksillä aukikelatun johdon pituuden ollessa esimerkiksi 50, 100 tai 200 metriä, tielle pysähtyneen ja varoituskolmiolla turvattavan ajoneuvon kuljettava voi myös pimeässä heti todeta, millä etäisyydellä hän ja tielle pantava autossa ollut varoituskolmio ovat ajoneuvosta.
25 Johto tai etäisyyden ilmaiseva köysi voidaan tehdä tällöin ‘ mieluimmin itsevalaisevina tai maalata merkkivärillä. Li säksi on mahdollista, että johto tai väliköysi varustetaan heijastusosilla. Johto kelataan mieluimmin varoituskolmion pintaan tai sen sisäpuolelle kiinnitettyyn rumpuun, jol-30 loin rumpu voi esimerkiksi olla kiinnitetty irrotettavana varoituskolmion takasivulla olevaan jalkaan, jolloin se ei estä varoituskolmion näkyvyyttä.
Keksinnön erään rakenteen mukaan varoituskolmion valaistus on järjestetty vilkkukytkentänä, mieluimmin ajo-35 neuvon varoitusvilkkuun tahdistettuna. Valaistusenergia li 5 94681 voidaan hoitaa myös ajoneuvosta riippumatta erillisillä paristoilla, mikä on nimenomaan kolaritapauksissa edullista.
On todettu, että jatkuvasti valaistut osat kiinnit-5 tävät tiellä vähemmän huomiota kuin vilkkuvalolla varustetut osat. Vastaava varoituskolmion tahdistettu valomerkki havaitaan tämän vuoksi jo silloin, kun esimerkiksi kaarteen takana olevaa varoituskolmiota ei vielä näy. Tahdistimena käytetään mieluimmin vapaasti värähtelevää mul-10 tivibraattoria, joita on saatavana edullisesti alan liikkeistä. Keksinnön erään rakennemuodon mukaan tahdistettuna valaistun varoituskolmion tahdistus säädetään ajoneuvon vilkkulaitteen kanssa tahdistettuna. Tämä voi tapahtua yksinkertaisesti siten, että varoituskolmion valaistuslai-15 te liitetään ajoneuvon varoitusvilkun tahdistimeen.
Jotta varoituskolmio voitaisiin muodostaa lisäksi kokoon painettavana, tasainen valaistussuuntaissärmiö ripustetaan joustavilla langoilla ja silmukoilla heijastin-kylkien päihin. Tätä varten muovifolion pintaan voidaan 20 tehdä mieluimmin aukko, mikä ei ole kuitenkaan ehdoton vaatimus.
Alipatenttivaatimuksissa esitetään muita keksintöön liittyviä edullisia rakenteita.
Piirustuksissa on joitakin rakenne-esimerkkejä kek-25 sinnöstä ja niitä selostetaan seuraavassa. Tällöin kuvio 1 on etukuva käsiteltävän keksinnön mukaisesta kokoonpainettavasta varoituskolmiosta, kuvio 2 on sivukuva kuvion 1 mukaisesta varoituskolmiosta, 30 kuvio 3 esittää keksinnön mukaisen varoituskolmion toista rakennemuotoa, joka on umpirunkorakenne, ja kuvio 4 havainnollistaa vapaasti värähtelevää mul-tivibraattorivilkkukytkentää.
Kuvioissa 1 ja 2 esitetty varoituskolmio 100 käsit-35 tää jalan 10, jonka keskipalkissa lOe on molemmilla puo- • 6 94681 lilla kaksi ulos käännettävää lattaterästukijalkaa 10a -lOd. Varsinainen varoituskolmio on yhdistetty keskilevyyn lOe ja seisoo vapaasti sekä käsittää kolme heijastinkylkeä kolmion ulkokehänä ja siihen kiinnitetyn valkoisen muovi-5 folion. Jo ennestään tunnetun rakenteen asemesta mainittuun muovifolioon tai siihen tehtyyn aukkoon on ripustettu mieluimmin valaiseva suuntaissärmiö mustaksi pylvääksi 13, jonka etu- ja takapinnat 13a on maalattu mustiksi, jolloin ne ovat valoa läpäisemättömiä. Sen sijaan vastaavat sivu-10 pinnat 13b ovat valoa läpäiseviä, niin että sekä muovifolio 12 että heijastinkyljet 13 on valaistu, ts. niihin heijastuu valoa.
Kuten kuviossa 1 esitetään, suuntaissärmiö 13 voidaan ripustaa joustavilla langoilla 17a - c varoituskol-15 mion kulmiin, mutta se voidaan kiinnittää tai ripustaa myös suoraan vastaavasti vahvistettuun muovifoliokankaa-seen.
Varoituskolmion virransyöttö valaistuslaitetta 19 varten voidaan järjestää paristoilla, jotka on sijoitettu 20 heijastinkylkiin 11a - 11c tai tasaiseen suuntaissärmiöön 13, mieluimmin varoituskolmion takapintaan vastaaviin pi-timiin. Kuten etenkin kuviosta 2 käy ilmi, valaistus voidaan järjestää vaihtoehtoisesti johdolla 16, joka on kelattu johtorumpuun 14, joka voidaan kiinnittää jalkaraken-25 teeseen 10.
Tässä johdossa on aina 50 m:n päässä vastaava pi-tuusmerkintä ja johdon vapaassa päässä pistoke 18, joka sopii savukkeensytyttimeen tai vastaavaan laitteeseen. Vastaava virransyöttö voidaan järjestää joko suoraan heh-30 ku- tai loistevalolamppuun 30 tai johtaa kytkimen kautta. Johtorummussa 14 on luonnollisesti kampi tai moottorikäyt-tölaite, jolla yhdyslanka pystytään kelaamaan uudestaan nopeasti.
Kuviossa 3 esitetty varoituskolmion 20 rakennemuun-35 nelma on umpirunkokolmio, jonka levennettyyn alempaan pöh- 7 94681 jakylkeen 11a on sijoitettu johtorumpu 14, johon on kierretty johto, etäisyyden ilmoittava köysi ja/tai virran-syöttöparistot ja mahdollisesti vilkkukytkennät. Tämän rakenteen etuna on, että joudutaan käyttämään mieluimmin 5 vielä käännettäviä jaikaosan 10 kylkiä, mutta varoituskolmio on muuten välittömästi käyttövalmis, joten se voidaan ottaa esille ajoneuvosta ja panna paikalleen. Johto- ja kytkentäliitännät on suojattu aina ulkopuolisilta vaikutuksilta.
10 Heijastinkyljissä 11a, 11b, 11c on tällöin aina vastaavat kuumennuslangat 24 ja otettaessa varoituskolmio 200 käyttöön, pystytään joka kerta varmistamaan, että hei-jastinkyljet 11a, 11b ja 11c pysyvät vapaina myös lumessa, koska niihin tuleva lumi sulaa heti. Myös valkoiseen pin-15 taan voidaan järjestää kuumennuslangat 21.
Onttona kokorunkona muodostettu varoituskolmio 200 varustetaan mieluimmin lisävaroituslampulla 22. Tämä valoa säteilevä varoituslamppu 22 turvaa vaarallisen paikan koko ympäristön. Varoituskolmioon 200 on yhdistetty tällöin jo 20 sinänsä tunnettu varoituslamppu 22, jossa on punainen, sininen ja/tai keltainen vilkkuvalo, ja se on liitetty pistokkeen 23 ja pistorasian 24 käsittävällä pistoliitännällä 25 varoituskolmion 200 virtalähteeseen. Varoituslampun 22 valonsäteilyalueilla on kuumennuslangat 26, jotka on upo-25 tettu valonsäteilyikkunan lasiin.
< ·
Varoituskolmion 200 kotelorunko 29 on varustettu pistokkeella 30 ja se yhdistetään pistorasiaan 31, joka on ajoneuvon matkustajatilassa/tavaratilassa olevassa pidik-keessä. Tällä auton akusta tulevalla ja pistoliitännällä 30 32 suljettavalla virransyötöllä ladataan sitten myös va roituskolmion paristo (latauslaite). Näin varmistetaan, että varoituskolmion paristot ovat aina täydessä latauksessa ja siis käyttövalmiina.
Tasaiseen suuntaissärmiöön 13 voidaan järjestää 35 myös heijastinpeili 33 (kuvio 2) sopivan muotoisena koko 8 94681 varoituskolmion valaisemiseksi edullisella tavalla. Samoin on mahdollista, että esimerkiksi tasaiseen suuntaissär-miöön 13 sijoitetaan erittäin edullisesti valojohtimia (ei esitetty), jotka voivat olla lasikuitujohtimia, tiettyjen 5 alueiden valaisemiseksi ja/tai valon johtamiseksi.
Yksinkertaisemman rakenteen mukaan varoituskolmiota käytetään yhtäjaksoisesti valaistuna. Mikäli varoituskolmioon halutaan kuitenkin vilkkuvalo, voidaan tällöin käyttää yhtä tai useampaa automaattisesti vilkkuvaa hehkulamp-10 pua tai kuviossa 4 esitettyä multivibraattorivilkkukytken-tää.
Multivibraattori on periaatteessa kaksivaiheinen kytkentävahvistin, joka siirtyy asennosta toiseen itsestään alkuvärähtelyn jälkeen. Sen ulostulossa signaali voi-15 daan tästä johtuen saada sisään tai ulos tai voidaan muodostaa sykäyssarja. Multivibraattorijännitteen transistorit 34, 35 tuntevat vain molemmat tilat, ts. täydellisen läpikytkennän tai kokonaan suljetun tilan. Toiminta tapahtuu periaatteessa seuraavasti: Kun transistori 34 kytke-20 tään läpi, sen emitteri-kollektorivälissä on ohmimääräl-tään alhainen vastus. Kollektorin jännite vedetään tämän vuoksi iskutyyppisenä nollajännitteeseen asti, ts. kyllästy s jännitteeseen asti. Tämä jännitehyppy vaikuttaa kondensaattorin 36 kautta toisen transistorin 35 pohjaan, jol-25 loin mainittu kondensaattori 36 ja transistorin 35 emit-’ terin ja pohjan väli muodostavat ylipäästimen. Ensimmäisen transistorin 34 läpikytkentä saa aikaan sen, että jännite nousee transistorin 35 pohjassa negatiiviseen arvoon, mikä sulkee transistorin 35. Nyt kondensaattori 36 latautuu 30 kuitenkin vastuksen 37 kautta vastaavien aikavakioiden ollessa kyseessä positiiviselle jännitteelle sellaiseen arvoon, jolla pohjavirta pääsee tulemaan transistoriin 35, minkä jälkeen se kytkeytyy suvantotilasta läpilyöntiti-laan. Vastaava kytkentätoiminto tapahtuu nyt transistoris-35 sa 34, ts. varoituskolmion valaistusrungon loistevalolam- •
II
9 94681 pun 30 vastuksen virran lisääntyminen laskee kollektorin jännitteen melkein nollapisteeseen, jolloin tämä jännite-hyppy vaikuttaa kondensaattorin 39 kautta transistorin 34 pohjaan. Tämä sulkeutuu tähän liittyen iskutyyppisesti 5 sillä seurauksella, että kondensaattori 36 latautuu vähi tellen vastuksen 38 välityksellä.
Kytkentä on edullista järjestää niin, ettei lisä-muuntajia tarvita ja että voidaan saada aikaan välitön liitäntä moottoriajoneuvon 12 voltin virtapiiriin.
10 Tällöin on huomioitava mahdolliset jännitehäviöt 200 - 500 m:n johtopituudella.
Kuviossa 4 esitetty multivibraattorivilkkukytkentä voidaan sijoittaa ilman muuta tasaiseen suuntaissärmiöön 13 (ks. kuvioita 1 ja 2) tai kuvion 3 mukaiseen umpirun-15 koon 29.
Erillisen kytkennän tilalla voidaan käyttää kuitenkin myös ajoneuvoon järjestettyä tahdistinta varoitusvilk-kulaitetta varten varoituskolmion valaistuslaitteen tah-distusosaksi. Luonnollisesti on myös mahdollista, että 20 varoituskolmion vastatessa rakenteeltaan kuviossa 3 esitettyä umpirunkoa, valaistuslaitteiden sijainti voidaan valita halutulla tavalla. Valaistuslaite sijoitetaan kuitenkin mieluimmin sellaiseen paikkaan, jossa se muodostaa pienimmän näkyvän varjon, siis joko mustan, pystysuoran 25 pylvään taakse, valkoisen pinnan taakse ja/tai punaisten » reunakylkien taakse.
Tällöin on periaatteessa mahdollista käyttää pienempiä loistevaloputkia tai erillisten loistelamppujen sarj akytkentää.
30 Useita hehkulamppuja käytettäessä kytkentä voi mie luimmin olla myös sellainen, että kolmion kylkien ympäri sijoitetut hehkulamput kytkeytyvät lyhyen ajan kuluessa peräkkäin. Tällöin muodostuu kiertävä valomerkkiketju.
Varoituskolmiolla aikaansaatavan varoitusvaikutuk-35 sen lisätehostamiseksi heijastinkyljen 11a tai jalan 10 * 0 10 94681 alueelle voidaan järjestää esimerkiksi heijastinkyljen pitkittäisakselin ympäri kääntyvänä ohjattu etäisyyskilpi 40 tai vastaava osa, joka osoittaa varoituskolmion ja tiellä olevan esteen välisen etäisyyden, esimerkiksi 100 m 5 (kuvio 1).
Edellä selostettujen varoituskolmioiden käyttöalue ei ole tietenkään rajoitettu moottoriajoneuvojen varoituskolmioihin, koska nimenomaan kuviossa 3 esitetty rakenne soveltuu varoituskilveksi, joka tarkoittaa lyhytaikaista 10 rakennustyömaata. Näiden varoituskilpien etuna on kiinteisiin kilpiin verrattuna, että ne voidaan lyhytaikaisesti, esimerkiksi rakennustyömaalla liikkuvan ajoneuvon läpiajon ajaksi, ottaa pois ilman suurempia kustannuksia ja panna jälleen paikoilleen. Tätä varten kotelorunkoon 29 voi olla 15 järjestetty kiinnityspidin 41.
Lisäksi ehdotetaan, että varoituskolmioon heijas tinkyljen 11a - c (ei esitetty) alueelle, jalan 10 (ei esitetty) alueelle tai suljettuun, onttoon runkoon 29 äänen ulostuloaukon 42 taakse järjestetään varoituslamppu 20 tai sumutorvi 43. Vaihtoehtoisesti tai täydentävästi varoituskolmioon voidaan sijoittaa kiinteäksi tai ripustaa siihen varoitustorvi ja sumutorvi 43; 143. Sumutorvi 143 on yhdistetty tällöin pistokkeen 44 ja pistorasian 45 käsittävällä pistoliitännällä 46 suoraan tai johdon välityk-25 sellä varoituskolmion 100; 200 virransyöttöön. Varoitus- torvi tai sumutorvi 43; 143 on muodostettu tällöin katkaistujen tai yhtäjaksoisten varoitusäänien lähettämistä varten.
Jotta varoituskolmio voitaisiin kuljettaa helpom-30 min, sen jalkaan on järjestetty pyörät 47 tai (ei esitetty) jalakset ja käännettävä tai teleskooppirakenteinen yhdystanko.
Turvajärjestelmän saamiseksi aikaan varoituskolmiolla, varoituskolmion 200 pintaan tai sen sisälle on 35 sijoitettu sähköllä toimiva hätälähetin 48 ja vastaanotin
II
U 94681 49, joka sytyttää hätänappia 50 painettaessa varoitusvalon tai antaa akustisia varoitusääniä jossakin muussa ajoneuvossa, jossa on vastaava lähettimen ja vastaanottimen käsittävä yksikkö. Vastaava laitteisto voidaan sijoittaa 5 myös itse ajoneuvoon ja se voidaan järjestää tällöin niin, että se lähettää paikannettavan signaalin, joka herättää vastaavat hätälaitteet esimerkiksi tiepalvelu- ja muissa tieliikenteen apujärjestöissä, poliisiasemilla, palokunnissa ja vastaavissa yksiköissä ja jonka perusteella tiel-10 lä oleva varoituskolmio ja auto voidaan löytää.
Jotta varoituskolmio saadaan optimikorkeudelle varsinkin lumisateessa, jaikaosan jalat 10a, 10b voidaan tehdä teleskooppirakenteisina, kuten kuvio 2 esittää. Jaloissa 10a, 10b voi niiden teleskooppirakenteesta riippumatta 15 olla valoa heijastavat osat tai hehkulamput 51 kuvion 3 esittämällä tavalla.
Jotta pystytään parhaalla mahdollisella tavalla estämään varoituskolmion peittyminen lumeen, varoituskolmion eri osat, kuten sen valaistu pinta 52, informaatio-20 ja etäisyyskilpi 40, varoituslampun 22 valon heijastumis-alueiden ulkopinta tai heijastinkyljet varustetaan yhdellä tai useammalla tuulilasinpyyhkimellä, niin että pinnat pystytään pitämään aina puhtaina. Tähän tarvittava sähkökäyttö voidaan järjestää itse varoituskolmioon.

Claims (32)

12 94681
1. Moottoriajoneuvojen varoituskolmio (100? 200), joka vastaa muotoilultaan ja väriltään yleistä vaarasta 5 varoittavaa varoitusmerkkiä, käsittää mieluimmin ulos ja sisään käännettävän jalan (10), kolme kolmioksi järjestettyä heijastinkylkeä (11a - c) ja niiden välissä olevan valkoisen (tausta)pinnan (12), jossa on pystysuora, musta pylväs (13), jolloin varoituskolmio (100; 200) on itseva-10 laiseva ja valaistukseen (19) tarvittava energia syötetään moottoriajoneuvon akkuun suoraan tai epäsuoraan yhdistettävällä johdolla (16) tai varoituskolmioon kiinteästi liittyvästä energialähteestä, tunnettu siitä, että se on periaatteessa nykytekniikkaa vastaavalla, jo 15 tunnetulla tavalla kokoonpainettavaa rakennetta, että valaistuslaitteella (19) varustettu pylväs (13) on muodostettu taustapinnalle (12) tai taustapinnan syvennykseen sovitetuksi tasaiseksi suuntaissärmiöksi (13), ja että tasainen suuntaissärmiö (13) on etupinnastaan (13a) ja taka-20 pinnastaan (13c) valoa läpäisemätön ja että sivupinnat (13b) ovat valoa läpäiseviä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että tasainen suuntaissärmiö (13) voidaan ripustaa joustavilla langoilla (17a -c) reikien . 25 avulla heijastinkylkien (11a - c) kulmiin.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että tasainen suuntaissärmiö (13) on kiinnitetty tai ripustettu valkoisena (tausta)pintana toimivaan ja vastaavasti vahvistettuna rakenteena muodos- 30 tettuun foliokankaaseen (12).
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että tasaiseen suuntaissärmiöön (13) muodostettu valaistuslaite (19) on muodostettu valonlähteenä, esimerkiksi hehkulamppuna (20) 35 tai vastaavana. • · II is 94681
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että energialähde on muodostettu yhteen tai useampaan heijastinkylkeen (11a - c) järjestettynä paristona tai akkuna ja että se 5 voidaan yhdistää vastaavilla yhdysjohdoilla valaistuslaitteeseen (19).
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että heijastinkyl-jet (11a - c) on muodostettu itsevalaisevina.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen va roituskolmio, tunnettu siitä, että tasaisen suun-taissärmiön (13) ja/tai heijastinkylkien (11a - c) valoa heijastavat alueet on varustettu ainakin osittain kuumen-nuslangoilla (21).
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen va roituskolmio, tunnettu siitä, että varoituskolmio (200) yhdistetään jo sinänsä tunnettuun varoituslamppuun (22), jossa on punainen, sininen ja/tai keltainen vilkku-valo, jolloin varoituslamppu (22) voidaan yhdistää kiin- 20 teästi varoituskolmioon (200) tai sijoittaa sen pintaan ja liittää pistokkeen (23) ja pistorasian (24) käsittävällä pitoliitännällä (25) varoituskolmion (200) virransyöttöön.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että varoituslampun . 25 (22) valoa heijastavat alueet on varustettu kuumennuslan- goilla (26).
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen va roituskolmio, tunnettu siitä, että varoituskolmio (100; 200) on heijastinkyljen (11a) tai jalan (10) 30 alueella varustettu käännettäväksi järjestetyllä informaatio- tai etäisyyskilvellä (40).
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että informaatiota! etäisyyskilpi (40) on ainakin osittain varustettu kuu- 35 mennuslangoilla. i4 94681
12. Jonkin patenttivaatimuksen 1-11 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että johto (16) tai etäisyyden ilmaiseva köysi on kelattu varoituskolmion pintaan tai sen sisäpuolelle kiinnitettyyn rumpuun (14).
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen varoituskol mio, tunnettu siitä, että johdolle (16) tai etäisyyden ilmaisevalle köydelle tarkoitettu rumpu (14) on kiinnitetty irrotettavana rakenteena jalkaan (10) pistokkeen (111) ja pistorasian (112) käsittävällä pistoliitän- 10 nällä (110).
14. Patenttivaatimuksen 12 tai 13 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että johtorumpu (14) ja etäisyyden ilmaiseva köysi liittyvät kiinteänä rakenteen umpirunkoon alemmassa heijastinkyljessä (11a).
15. Jonkin patenttivaatimuksen 12 - 14 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että johtorunko (14) ja etäisyyden ilmaisevan köyden rumpu on sijoitettu alempaan heijastinkylkeen (11a) ja että niitä voidaan käyttää kammella tai käyttömoottorilla ja ohjata käsin tai 20 automaattisesti. 1
16. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 15 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että valkoinen taustapinta on muodostettu muovifoliokankaana (12), jossa on aukko tai jossa ei ole aukkoa, kiinteästi tai irrotet- 25 tavana järjestettyä tasaista valaistussuuntaissärmiötä (13) varten.
17. Patenttivaatimuksen 16 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että informaatio- ja etäi-syyskilpi (40) voidaan työntää sivusuunnassa varoituskol- 30 mioon ja/tai valaista varoituskolmion virransyötöllä.
18. Patenttivaatimuksen 10 tai 11 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että varoituskolmion ja moottoriajoneuvon välinen etäisyys voidaan säätää käsin tai automaattisesti etäisyyskilven sisällä tai sen pinnas- 35 sa ja että hätäpysähtyrnisen syy voidaan säätää myös käsin tai automaattisesti informaatiokilven (40) sisällä tai sen pinnassa. is 94681
19. Jonkin patenttivaatimuksen 1-18 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että varoituskolmion (200) sisäpuolelle tai sen pintaan on heijastinkyljen ja jalan alueelle tai suljettuun onttoon runkoon äänen- 5 ulostuloaukon (42) taakse sijoitettu sumutorvi/varoitus-torvi (43).
20. Patenttivaatimuksen 19 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että varoitustorvi tai sumu-torvi (143) on järjestetty kiinteäksi varoituskolmion 10 (200) sisäpuolelle/pintaan, muodostettu varoituskolmioon ripustettavana tai siihen sijoitettavana ja että se voidaan yhdistää varoituskolmion (200) virransyöttöön pistokkeen (44) ja pistorasian (45) käsittävällä pistoliitännäl-lä (46).
21. Patenttivaatimuksen 19 tai 20 mukainen varoi tuskolmio, tunnettu siitä, että varoituskolmion (200) sisäpuolelle/pintaan sijoitettu sumutorvi (43; 143) lähettää sekä ajoneuvossa että sen ulkopuolella keskeytyviä tai yhtäjaksoisia varoitusääniä.
22. Jonkin patenttivaatimuksen 1-21 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että varoituskolmion (200) jaikaosan jalkoihin on järjestetty pyörät (47) tai jalakset ja käännettävä tai kokoontyönnettävä yhdys-tanko. .25 23. Jonkin patenttivaatimuksen 1-22 mukainen « varoituskolmio, tunnettu siitä, että varoituskolmion (200) sisäpuolelle tai sen pintaan tai ajoneuvoon on järjestetty elektroninen hätäkutsulähetin (48)/vastaanotin (49), jolla on tietty kuuluma ja että hätänappia (50) tai 30 kytkintä painamalla saadaan aikaan varoituskolmion alueella oleva toinen optinen, punainen valo ja akustisia varoi-tusääniä esimerkiksi toisessa ajoneuvossa.
24. Jonkin patenttivaatimuksen 1-23 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että varoituskol- 35 mion (100) jaikaosan jalat (10a - 10 d) on muodostettu teleskooppirakenteisina. 16 94681
25. Jonkin patenttivaatimuksen 1-24 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että varoituskol mion (200) jalkaosan jaloissa (10a - lOd) on valoa heijastavat osat/hehkulamput ( 51).
26. Jonkin patenttivaatimuksen 1-25 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että varoituskol mion valaistu pinta (52) ja/tai informaatio- tai etäisyys-kiipi (40) on varustettu tuulilasinpyyhkimellä.
27. Jonkin patenttivaatimuksen 1-26 mukainen 10 varoituskolmio, tunnettu siitä, että varoituskol mioon ja/tai informaatio- tai etäisyyskilpeen (40) on järjestetty tuulilasinpyyhkimen moottori.
28. Jonkin patenttivaatimuksen 1-27 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että varoituslam- 15 pun (22) valoa heijastavien alueiden ulkopinta on varustettu tuulilasinpyyhkimellä.
29. Jonkin patenttivaatimuksen 1-28 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että varoituskolmioon (200) tai varoituslamppuun (22) on järjestetty yh- 20 teinen tai kumpaankin oma sähköllä toimiva tuulilasinpyyhkimen moottori.
30. Jonkin patenttivaatimuksen 1-29 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että varoituskolmion sisäpuolelle tai sen pintaan on järjestetty kauaksi 25 näkyvä, valaisevaksi muutettava hätäraketti.
31. Jonkin patenttivaatimuksen 1-30 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että varoituskolmiossa on käyttölaite, jota voidaan ohjata jo sinänsä tunnetulla kauko-ohjauksella.
32. Jonkin patenttivaatimuksen 1-31 mukainen varoituskolmio, tunnettu siitä, että varoituskolmioon tai ajoneuvoon järjestetyllä elektronisella etäisyy-denmittauslaitteella, joka on tarkoitettu etäisyyden mittaamiseen ja etäisyyden ilmoittamiseen, voidaan määrittää 35 ajoneuvon ja varoituskolmion välinen etäisyys. II 1 ♦ 17 94681
FI890982A 1988-03-05 1989-03-01 Varoituskolmio moottoriajoneuvoa varten FI94681C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3807300A DE3807300C1 (fi) 1988-03-05 1988-03-05
DE3807300 1988-03-05

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI890982A0 FI890982A0 (fi) 1989-03-01
FI890982A FI890982A (fi) 1989-09-06
FI94681B true FI94681B (fi) 1995-06-30
FI94681C FI94681C (fi) 1995-10-10

Family

ID=6348987

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI890982A FI94681C (fi) 1988-03-05 1989-03-01 Varoituskolmio moottoriajoneuvoa varten

Country Status (32)

Country Link
US (1) US4952910A (fi)
EP (1) EP0331995B1 (fi)
JP (1) JP2561725B2 (fi)
KR (1) KR920010497B1 (fi)
CN (1) CN1014040B (fi)
AR (1) AR245047A1 (fi)
AT (1) ATE59817T1 (fi)
AU (1) AU619806B2 (fi)
BR (1) BR8901040A (fi)
CA (1) CA1289358C (fi)
CZ (1) CZ279384B6 (fi)
DD (1) DD279223A5 (fi)
DE (2) DE3807300C1 (fi)
DK (1) DK165777C (fi)
ES (1) ES2020349B3 (fi)
FI (1) FI94681C (fi)
GE (1) GEP19981167B (fi)
GR (1) GR3001301T3 (fi)
HK (1) HK81491A (fi)
HU (1) HU204727B (fi)
IE (1) IE61427B1 (fi)
IL (1) IL89451A (fi)
LV (2) LV10658A (fi)
MC (1) MC2020A1 (fi)
MX (1) MX171079B (fi)
NO (1) NO171493C (fi)
PT (1) PT89906B (fi)
RU (1) RU2053328C1 (fi)
SG (1) SG21491G (fi)
SK (1) SK278542B6 (fi)
SU (1) SU1743375A3 (fi)
ZA (1) ZA891592B (fi)

Families Citing this family (55)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CH677644A5 (fi) * 1990-02-09 1991-06-14 Werner Fitze
US6008732A (en) * 1992-12-31 1999-12-28 Lam; Peter Ar-Fu Motor vehicle display apparatus
US5349346A (en) * 1993-07-01 1994-09-20 Wu Shin Chyuan Reflector-warning triangle
US5434758A (en) * 1993-09-13 1995-07-18 Zeidler; Reuven Independent light replacement for vehicle
US5450058A (en) * 1994-02-04 1995-09-12 Collier; Stanton E. System and method of deploying a hazard sign from a moving vehicle
DE19508436A1 (de) * 1995-03-09 1996-09-12 Geka Guenther & Kastl Gmbh Gestell für Warndreiecke
US5627513A (en) * 1995-04-25 1997-05-06 Weed; Leonard E. Portable visual emergency signal device
US5924228A (en) * 1997-11-17 1999-07-20 Yang; Chin-Lai Safety sign
US6037866A (en) * 1998-08-05 2000-03-14 Leibowitz; Donald Hazard device for a vehicle
AT407977B (de) * 1999-03-02 2001-07-25 Lumitech Univ Prof Dr Leising Warndreieck mit roten reflektoren und innerhalb liegenden rot lumieszierenden flächen
GB2358422A (en) * 2000-01-20 2001-07-25 Lindsay Webb Visual and audible hazard warning triangle
GB0008339D0 (en) * 2000-04-06 2000-05-24 Astucia Uk Limited Hazard warning device,particularly for highway use
GB2371322B (en) * 2000-12-13 2004-07-28 Simon John Anthony Murray Road user's warning device
US6535117B2 (en) * 2001-04-09 2003-03-18 Bernell G. Haerer Illumination device for safety triangle
US7158020B2 (en) * 2002-09-10 2007-01-02 Grady Jr James A LED warning beacon
US20040095235A1 (en) * 2002-11-15 2004-05-20 Chih-An Hsu Braking warning indicator
US6939021B2 (en) * 2003-12-18 2005-09-06 Honeywell International Inc. Triangular light assembly with flashing and non-flashing lights
FI20045203A (fi) * 2004-06-01 2005-12-02 Nokia Corp Taitettava laite
US20060132323A1 (en) * 2004-09-27 2006-06-22 Milex Technologies, Inc. Strobe beacon
US7142103B2 (en) * 2004-11-02 2006-11-28 Chang-Hao Chen Mobile signal light set
US20060209547A1 (en) * 2005-03-15 2006-09-21 John Biondo Rapid dispatch emergency signs
US20070011928A1 (en) * 2005-07-18 2007-01-18 Tsang-Hsuan Wang Triangular warning sign for vehicles
US7395776B2 (en) * 2006-07-10 2008-07-08 Issifu I Harruna Road safety system and methods of use thereof
US20080218329A1 (en) * 2007-03-08 2008-09-11 Fan Shen Hsi Vehicle breakdown warning sign
US20080224844A1 (en) * 2007-03-12 2008-09-18 Rhoderick Dwight Hall Mobile safety light
GB0709307D0 (en) * 2007-05-12 2007-06-20 Hamilton Nicholas I Road saftey device
KR200463370Y1 (ko) 2010-06-03 2012-11-05 배석기 차량용 삼각대
RU2456187C2 (ru) * 2010-06-09 2012-07-20 Владимир Витальевич Мирошниченко Способ размещения технических средств в автомобиле
CN102477719A (zh) * 2010-11-29 2012-05-30 张家港港丰交通安全设施有限公司 一种照明式夜用加急停车标志
CN102407659A (zh) * 2011-07-29 2012-04-11 浙江伟博包装印刷品有限公司 一种印刷设备油墨供给装置
CN103112394A (zh) * 2011-11-16 2013-05-22 康德彪 汽车自动制动附件系统
RU2501094C1 (ru) * 2012-07-09 2013-12-10 Евгений Артурович Бартули Знак "предупреждающий треугольник"
CN103386925A (zh) * 2013-07-12 2013-11-13 太仓市豪阳汽车内饰件有限公司 一种汽车用警示装置
CN105059180A (zh) * 2015-08-06 2015-11-18 叶建民 一种led多功能移动车载闪烁警告三角牌
US10399491B2 (en) * 2015-10-05 2019-09-03 Simon John Murray Warning device for roadside stops
CN205529986U (zh) * 2015-10-21 2016-08-31 吴礼龙 便携式消防警示装置
DE102015117924B4 (de) 2015-10-21 2018-03-22 Bremicker Verkehrstechnik Gmbh & Co. Kg Warndreieck-Vorrichtung mit Fahrzeug-Distanzangabe
CN107310468A (zh) * 2016-04-27 2017-11-03 鸿富锦精密电子(天津)有限公司 警示装置
CN105857170A (zh) * 2016-05-09 2016-08-17 吴圣铎 汽车故障红色led闪烁三角形警示灯
CN107640089A (zh) * 2016-07-22 2018-01-30 鸿富锦精密电子(天津)有限公司 车用警示牌
CN106274666B (zh) * 2016-08-30 2018-08-24 陈志华 一种自动展开式机动车用三角警告牌
CN106314273B (zh) * 2016-09-13 2019-01-18 上海电机学院 智能三角警告牌
GB2554858A (en) * 2016-09-30 2018-04-18 Road Safety Designs Ltd Foldable warning triangle assembly
CN106585488B (zh) * 2017-03-06 2019-03-26 厦门市华励电器科技有限公司 一种交通警示发光装置及其使用方法
CN106740454B (zh) * 2017-03-10 2023-09-15 王一男 弹射式速置汽车安全警示牌及其控制方法
US10190272B2 (en) 2017-06-15 2019-01-29 Ford Global Technologies, Llc Vehicle distance advise systems
CN109131067B (zh) * 2017-06-16 2021-11-19 鸿富锦精密电子(天津)有限公司 三角架自走车及其避障方法
CN109137781B (zh) * 2017-06-19 2021-02-26 鸿富锦精密电子(天津)有限公司 道路警示装置
CN109267510B (zh) * 2017-07-18 2021-10-01 鸿富锦精密电子(天津)有限公司 行走机构及采用该行走机构的道路警示装置
CN209534885U (zh) * 2018-05-22 2019-10-25 华硕电脑股份有限公司 警示装置
CA3123216A1 (en) 2018-12-11 2020-06-18 Ess-Help, Inc. Enhanced operation of vehicle hazard and lighting communication systems
US11135968B2 (en) * 2019-03-28 2021-10-05 Ess-Help, Inc. Remote vehicle hazard and communication beacon
CN112440871B (zh) * 2019-09-02 2022-05-17 富联精密电子(天津)有限公司 三角架结构
US11939057B2 (en) 2020-11-11 2024-03-26 Mark Hamm UAV enabled vehicle perimeters
US11851002B2 (en) 2021-08-05 2023-12-26 Atieva, Inc. Sensor-friendly vehicle warning sign

Family Cites Families (47)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE7816135U1 (de) * 1978-12-21 Kratz, Heiko, 6000 Frankfurt Warndreieck - Warnblinkleuchte Kombination
US2674726A (en) * 1951-04-05 1954-04-06 Williams Paul Ambient light-controlled flashing signal
US2997573A (en) * 1956-10-17 1961-08-22 George L Nyborg Illuminated warning means
US2894257A (en) * 1956-12-04 1959-07-07 William John J Crooks Emergency caution lights
US2987702A (en) * 1958-12-17 1961-06-06 Lester N Yohe Emergency signal lamp
DE1108248B (de) * 1959-03-12 1961-06-08 Karl Greive Reinigungsvorrichtung fuer Rueckstrahler an Leitpfosten fuer Strassen und Autobahnen
US3240455A (en) * 1962-05-28 1966-03-15 Western Progress Inc Bracket for vehicle mounted warning device
GB990110A (en) * 1963-04-02 1965-04-22 Dirk Van Der Kraan Warning signs
DE1210721B (de) * 1964-01-16 1966-02-10 Johann & Konen Elektro Appbau Rueckstrahlendes zusammenklappbares Warn- und Hinweisgeraet mit Blinkleuchte
FR1411513A (fr) * 1964-07-02 1965-09-17 Dispositif électronique de sécurité pour véhicules automobiles
US3318279A (en) * 1965-10-23 1967-05-09 Andrew A Padilla Warning device
DE1972431U (de) * 1967-04-29 1967-11-09 Erich Kuellenberg Warndreieck.
DE1979548U (de) * 1967-12-02 1968-02-22 Herbert Weisener Blinkschild.
DE1766750A1 (de) * 1968-07-12 1971-07-08 Kresin Adolf Dipl Volksw Warndreieck mit eingebauter Springlichtanlage
DE2145146B2 (de) * 1971-09-09 1980-11-27 Ehlenberger, Egon, 6509 Bechtolsheim Transportable elektrische Warnblinkleuchte für Kraftfahrzeuge
DE7139425U (de) * 1971-10-19 1972-03-09 Flemming G Warndreieck mit Blinklampen
DE2236793A1 (de) * 1972-07-27 1974-02-07 Waldemar Fuhrmann Haltevorrichtung fuer warndreiecke
DE2316510A1 (de) * 1973-04-03 1974-10-24 Kajetan Leitner Unfall-warngeraet
US3975849A (en) * 1973-09-17 1976-08-24 Tuleja Anthony Z Reflecting triangular warning devices
CH568867A5 (en) * 1973-09-28 1975-11-14 Hager Hans Hazard warning triangle with integral flasher - mounted in hollow section triangle sides housing battery and other components
DE7437311U (de) * 1974-11-08 1975-04-17 Linde Muegge A Autopannen-Leuchte
DE2453293A1 (de) * 1974-11-11 1976-05-13 Jaenig Fa Franz G Warndreieck
DE7501709U (de) * 1975-01-22 1975-07-10 Paning Muegge I Zusammensetzbare, beleuchtete Warnpyramide
US3947815A (en) * 1975-05-09 1976-03-30 Muncheryan Hrand M Automobile emergency-alerting system
DE7518267U (de) * 1975-06-07 1975-10-30 Muegge A Pannenleuchte nach Art eines Warndreiecks oder -kegeis
FR2315410A1 (fr) * 1975-06-25 1977-01-21 David Ernest Signal de detresse lumineux
DE2542685A1 (de) * 1975-09-25 1977-04-07 Wolfgang Kuhr Warngeraet (sicherungsmittel) zur sicherung von liegengebliebenen mehrspurigen fahrzeugen
DE7611926U1 (de) * 1976-04-15 1976-11-11 Muegge, Linde Andreas, 4000 Duesseldorf Pannen- und Unfallanzeiger
US4108311A (en) * 1977-05-11 1978-08-22 Mcclendon Gilbert Safety warning kit
DE2910787A1 (de) * 1979-03-19 1980-10-02 Siemens Ag Verfahren zur verhinderung des einfahrens in falscher fahrtrichtung von kraftfahrzeugen in kraftfahrstrassen
JPS55142382A (en) * 1979-04-24 1980-11-06 Harunori Inoue Safety indicator for automobile
DE3006727A1 (de) * 1980-02-22 1981-08-27 Hans-Peter 5180 Eschweiler Wittenburg Pannen-warn-set
US4403565A (en) * 1981-03-11 1983-09-13 Dominion Auto Accessories Limited Emergency triangular road safety device
DE8121669U1 (de) * 1981-07-20 1981-12-03 ETAB GmbH, 1000 Berlin Zusammenlegbares warndreieck
DE8203475U1 (de) * 1982-02-08 1983-09-22 Szardenings, Horst, 1000 Berlin Intermittierend leuchtendes Warndreieck
US4505001A (en) * 1983-02-22 1985-03-19 Delbert C. Hewitt Surface cleaning device
US4613847A (en) * 1983-08-08 1986-09-23 Life Light Systems Emergency signal
DE3408158A1 (de) * 1984-03-06 1985-09-12 Günter 4972 Löhne Offhaus Warn- und notsignal
DE8510200U1 (de) * 1984-04-05 1985-08-08 Panhofer, Friedrich, Leoben Pannenwarngerät für Kraftfahrzeuge
DE3434091A1 (de) * 1984-09-17 1985-07-04 Athur Robert 4000 Düsseldorf Manicke Pyramidenblinker
DE3509585A1 (de) * 1985-03-16 1986-09-18 Uwe 6230 Frankfurt Zilm Selbstblinkendes warndreieck
DE8517757U1 (de) * 1985-06-19 1985-08-22 Rensch, Jürgen, 5650 Solingen Vorrichtung zum Halten einer Signalleuchte an einem Kfz-Warndreieck
DE8523829U1 (de) * 1985-08-20 1985-11-28 Schnell, Richard C., 8520 Erlangen Mit dem Kraftfahrzeug mitführbares Warndreieck
US4875028A (en) * 1986-03-26 1989-10-17 Chou An Chuan Warning triangle
DE8608556U1 (de) * 1986-03-29 1986-05-15 Chou, An-Chuan, Tainan Warndreieck
GB2192017A (en) * 1986-06-25 1987-12-31 Inc Developments Limited Illuminated warning triangle
US4728775A (en) * 1987-07-24 1988-03-01 Straten George A Van Indicator light cover for vehicles and the like

Also Published As

Publication number Publication date
DD279223A5 (de) 1990-05-30
DE58900040D1 (de) 1991-02-14
GR3001301T3 (en) 1992-08-31
CN1014040B (zh) 1991-09-25
LV10658A (lv) 1995-04-20
JP2561725B2 (ja) 1996-12-11
IE61427B1 (en) 1994-11-02
ATE59817T1 (de) 1991-01-15
JPH01295295A (ja) 1989-11-28
PT89906A (pt) 1989-11-10
US4952910A (en) 1990-08-28
EP0331995B1 (de) 1991-01-09
CZ279384B6 (cs) 1995-04-12
HK81491A (en) 1991-10-25
EP0331995A1 (de) 1989-09-13
CN1039561A (zh) 1990-02-14
GEP19981167B (en) 1998-07-07
RU2053328C1 (ru) 1996-01-27
MX171079B (es) 1993-09-29
FI890982A (fi) 1989-09-06
IL89451A0 (en) 1989-09-10
AU619806B2 (en) 1992-02-06
FI94681C (fi) 1995-10-10
SU1743375A3 (ru) 1992-06-23
AR245047A1 (es) 1993-12-30
BR8901040A (pt) 1989-10-24
HU204727B (en) 1992-02-28
AU3096089A (en) 1989-09-07
CS8901350A2 (en) 1991-11-12
MC2020A1 (fr) 1990-02-23
IL89451A (en) 1992-06-21
DK165777C (da) 1993-06-14
SK278542B6 (en) 1997-09-10
KR920010497B1 (ko) 1992-11-30
KR890014841A (ko) 1989-10-25
DK94989D0 (da) 1989-02-28
NO890890L (no) 1989-09-06
DK165777B (da) 1993-01-18
NO171493B (no) 1992-12-14
CA1289358C (en) 1991-09-24
HUT54084A (en) 1991-01-28
LV10658B (en) 1995-12-20
ZA891592B (en) 1989-11-29
ES2020349B3 (es) 1991-08-01
DK94989A (da) 1989-09-06
NO890890D0 (no) 1989-03-02
NO171493C (no) 1993-03-24
FI890982A0 (fi) 1989-03-01
SG21491G (en) 1991-09-13
DE3807300C1 (fi) 1989-07-06
PT89906B (pt) 1994-03-31
IE890629L (en) 1989-09-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI94681B (fi) Varoituskolmio moottoriajoneuvoa varten
US6422714B1 (en) Illuminated, solar powered, vehicle activated, traffic sign
US6939021B2 (en) Triangular light assembly with flashing and non-flashing lights
JP3832955B2 (ja) 交通安全システム
KR200420047Y1 (ko) 안전신호봉 및 차량경광등
US20030033739A1 (en) Safety lighting device
KR100647534B1 (ko) 자동차용 지능형 안전 표지판
KR102049167B1 (ko) 차량내에 비치하는 손전등 겸용 경광봉
US2780802A (en) Portable self contained signal and warning light
CN218147943U (zh) 一种施工预警系统
KR20050078137A (ko) 다기능 교통신호봉
US3729707A (en) Intermittently flashing warning light
JPH0589513U (ja) 横断者感知式注意表示装置
KR200353642Y1 (ko) 자동차용 지능형 안전 표지판
JPH11158824A (ja) 発光標識体、発光標識体保持装置、携帯用信号表示灯
JP2583501Y2 (ja) 横断歩道閃光照明装置
GB2207231A (en) Warning device
KR101210199B1 (ko) 후크고리가 부착된 기능성 우산
CN2197723Y (zh) 一种道路安全通行引导灯
KR20060001977A (ko) 빛이 나는 우산
JPH0733646B2 (ja) 表示灯付きポール
JPH07199839A (ja) 照明灯を備えた明滅する矢印標識
JPH07259031A (ja) 自発光標識体

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed

Owner name: KIEFER, KLAUS-JUERGEN

Owner name: STRATEN, GUENTER