NO830405L - Etylenpolymerer med lineaer struktur samt fremgangsmaate for deres fremstilling - Google Patents

Etylenpolymerer med lineaer struktur samt fremgangsmaate for deres fremstilling

Info

Publication number
NO830405L
NO830405L NO830405A NO830405A NO830405L NO 830405 L NO830405 L NO 830405L NO 830405 A NO830405 A NO 830405A NO 830405 A NO830405 A NO 830405A NO 830405 L NO830405 L NO 830405L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
stated
reaction
carried out
temperature
polymerization
Prior art date
Application number
NO830405A
Other languages
English (en)
Inventor
Margherita Corbellini
Ambrogio Magni
Agostino Balducci
Original Assignee
Enoxy Chimica
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Enoxy Chimica filed Critical Enoxy Chimica
Publication of NO830405L publication Critical patent/NO830405L/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08FMACROMOLECULAR COMPOUNDS OBTAINED BY REACTIONS ONLY INVOLVING CARBON-TO-CARBON UNSATURATED BONDS
    • C08F210/00Copolymers of unsaturated aliphatic hydrocarbons having only one carbon-to-carbon double bond
    • C08F210/16Copolymers of ethene with alpha-alkenes, e.g. EP rubbers

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Transition And Organic Metals Composition Catalysts For Addition Polymerization (AREA)
  • Addition Polymer Or Copolymer, Post-Treatments, Or Chemical Modifications (AREA)
  • Materials For Medical Uses (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse vedrører etylen-kopolymerer med minst ett annet alfa-olefin, og det særegne ved etylen-kopolymerene i henhold til oppfinnelsen er at de som en funksjon av mengden av tilstedeværende komonomer har densiteter i området fra 0,9150 g/cm 3 til 0,9450 g/cm 3, et smeltepunkt mellom 115°C og 130°C og en røntgen-krystallitet variabel mellom 39 og 55%, en smelteindeks i henhold til ASTM D-1238 mellom 0,1 og 50 g/10 min. og et innehold av komonomer variabel fra 1 til 7 mol%.
Oppfinnelsen vedrører også en fremgangsmåte for fremstilling av de nevnte etylen-kopolymerer og det særegne ved fremgangsmåten i henhold til oppfinnelsen er at etylen bringes i kontakt med minst et annet alfa-olefin i nærvær av et katalytisk system omfattende en organometallisk forbindelse av aluminium og en sammensetning valgt fra produktet fra reaksjonen mellom metalldamper og en titanforbindelse og en halogendonor eller produktet oppnådd fra den foregående reaksjon på forhånd modifisert ved hjelp av en organometallisk forbindelse av aluminium eller en alkohol.
Disse og andre trekk ved oppfinnelsen fremgår av patent-kravene.
Det er tidligere kjent, se f.eks. tysk patentansøkning 2.609.889, britisk patentskrift 1.131.528, US-patentskrift 4.067.828 og tysk patentansøkning 2.014.172, at det er mulig å oppnå lineært polyetylen med en lav eller midlere densitet ved lavtrykks-polymerisasjonsprosesser hvor etylen kopolymeriseres med et annet alfa-olefin, foretrukket buten-1-eller okten-1, i nærvær av Ziegler-type katalysatorer eller i alle fall i nærvær av katalytiske systemer av den type som konvensjonelt anvendes for fremstilling av polyalfa-olefiner.
Slike lineære lavdensitet kopolymerer er forskjellige fra konvensjonelt lavdensitet polyetylen (som oppnådd med høytrykks-radikalmetoder) ikke bare med hensyn til deres lineære struktur uten særlig forgrening, men først og fremst for den betraktelige forbedring av noen av egenskapene som f.eks. modul og bruddforlengelse som illustrert i den etterfølgende tabell:
Det lineære lavdensitet polyetylen har en høyere mekanisk motstand enn den konvensjonelle lavdensitet polyetylen og dennei. egenskap, f.eks. ved fremstilling av filmer, gjør det mulig å spare opptil 30% av produktet og vesentlige fordeler oppnådd ved sprøytestøping og ved fremstilling av filamenter og kabler på grunn av de forbedrede meka-niske egenskaper ved de lave temperaturer, som slagfasthet, idet egenskapene av kopolymerene er en funksjon av fordelingen av komonomeren i polymerkjeden.
Den erkjennelse som ligger til grunn for den foreliggende oppfinnelse er at det er mulig å fremstille polymerer med en annen fordeling av komonomeren ved å anvende katalytiske systemer av høyutbytte-klassen som allerede er kjent for fremstilling av høydensitet og midlere densitet polyetylen som omhandlet i de norske patentan-søkninger 77.0274, 78.2234, 81.0307 og 82.2580 ved å modifisere produksjonsprosessen eller innføring av varia-sjoner i selve prosessen.
De angjeldende katalytiske systemer omfatter substituenter som i prinsippet er sammensatt av en organisk metallforbindelse av aluminium og en annen forbindelse som kan være produktet av reaksjonen av metalldamper med en forbindelse av titan og en halogendonor eller en slik forbindelse modifisert ved en etterfølgende reaksjon med en organisk metallforbindelse av aluminium eller med en alkohol.
I det første tilfelle kan katalysatoren fremstilles med en formel som TiX^.m'MXn.hvori X er et halogen, M er et metall valgt blandt Mg, Al, Ti, V, Mn, Cr, Mo, Ca, Zn,
n er valensen av M og m' er lik eller høyere enn l:n.
En slik sammensetning oppnås ved en prosess som besørger fordamping under vakuum av i det minste et av de oven-nevnte metaller og reaksjon av de således oppnådde damper med titanforbindelsen. i nærvær av en forbindelse som er istand til å avgi halogenatomer. Som skissert i det foregående kan en slik sammensetning anvendes som sådan eller kan modifiseres ved reaksjon med en organisk metallforbindelse av aluminium, hvorved en sammensetning oppnås som er av typen TiX_..mM' Y .qM' ' y' .cAlY'l R' shvori X
3 n M p 3-s s
er et halogen, M''og M'' er metaller som er forskjellige fra hverandre og valgt blandt dem som er nevnt i det foregående, Y, Y' og Y'', som er like eller forskjellige fra hverandre er halogener og kan i sin tur være lik eller forskjellig fra X, m og q kan være 0 eller for skjellig fra 0 men kan ikke være 0 samtidig, c er alltid forskjellig fra 0, n og p er valensene av henholdsvis M'og M", s kan ha;en hvilken som helst verdi mellom 0 og 3, R' er et hydrokarbonradikal, foretrukket med et antall karbonatomer lavere eller lik 10. Som et alternativ kan katalysatoren være produktet fra reaksjonen mellom en titan-forbindelse, valgt blandt halogenidene og alkoholatene, damper av et elektrisk positivt metall med reduserende egenskaper kondensert ved en lav temperatur,
en organisk halogenforbindelse eller en uorganisk halogenforbindelse og en alkohol.
Som ko-katalysator anvendes i alle fall alltid et derivat av aluminium med formel Al R'' p , X_ , hvori R''er et
P 3-p
hydrokarbonradikal, X er et halogen og p' er et tall variabelt fra 1 til 3. I tillegg til de nevnte sammensetninger kan katalysatorsystemet oppnås ved å gå ut fra (a) produktet fra reaksjonen mellom en forbindelse av titan valgt blandt halogenider og alkoholater, damper av magnesium kondensert ved lav temperatur, en organisk eller uorganisk halogenforbindelse og en alkohol, (b) et aluminium- trialkyl og et aluminiumhalogenid tilsvarende formel AIR*'- ' X hvori X er Cl og Br og s er mellom 0 og 2 .
Tilpassingen av de katalytiske sammensetninger skissert
1 det foregående tillater oppnåelse av lavdensitet-polyetylen og mer spesielt lineært lavdensitet polyetylen ved at polymeriseringen av etylen foregår i nærvær av minst et annet alfa-olefin med et antall karbonatomer fra 3-10. Det er iaktatt at alfa^olefinene, spesielt buten-1, forbedrer virkningsgraden av de anvendte katalytiske systemer.
Helt spesielle fordeler er blitt oppnådd ved å anvende buten-1, heksan -1, og okten^l. De endelige krystallinske kopolymerer har komonomer-innhold på fra 1 mol% til 7 mol.%, smeltepunkt mellom 115 - 130°C, røntgenkrystallitet fra 39 til 55% som en funksjon av mengden av komonomer som er tilstede, og en smelteindeks ( i henhold til ASTM-D-1238) på mellom 0,1 og 50 g pr. 10 min. (g/10 min.), idet densiteten alltid er under 0,9450 g/cm 3 og foretrukket mellom 0,9150 og 0,9450 g/cm<3>.
Fordelingen av komonomer i polymerkjeden varieres som en funksjon av prosessen anvendt for fremstillingen og dette forhold vises de forskjellige innhold av substanser som kan ekstraheres ved hjelp av kokende heptan hvis densiteten er den samme og smelteindeksen er den samme.
Polymeriseringen kan gjennomføres like gjerne i suspensjon, i oppløsning eller i gassfase, og om nødvendig kan reaksjonsblandingen være sammensatt av lineære eller forgrede C4-C10 hydrokarboner, cykliske hydrokarboner, halogenerte hydrokarboner, eller en C4-fraksjon fra reforming, i samsvar med den metode som skal anvendes.
Det er også klart at metodene varierer slik at polymerisasjonen i gassfase gjennomføres ved å tilføre det nevnte katalytiske system i en gassformet blanding bestående av etylen, et alfa-olefin, foretrukket propylen eller buten-1, og hydrogen som molekylvekt-regulator i variable mengdeforhold i samsvar med det produkt som skal oppnås, ved en temperatur som kan velges mellom 10 og 100°C, foretrukket mellom 60 og 90°C under et trykk på mellom 5 og 10 bar, foretrukket fra 10 - 30 bar. De således oppnådde produkter erkarakterisert veden densitet mellom 0,9150 og 0,9450 g/cm 3 og ved et innhold av substanser som kan ekstraheres med kokende heptan som for produkter med samme smelteindeks rangerer fra 65
til 5,9%.
Suspensjonspolymerisering gjennomføres i alifatisk C4-C10 hydrokarbonholdige løsningsmidler, rettkjedede eller med forgrenet kjede, foretrukket butan eller isobutan, eller halogen-substituerte hydrokarboner, under anvendelse av komonomer-alfa-olefiner i områder C3-C10, idet området fra C3-C6 foretrekkes, og hvilke som helst av de tidligere beskrevne katalytiske systemer.
Polymerisasjonen gjennomføres ved en temperatur mellom 20 og 90°C, foretrukket mellom 50 og 80°C under et trykk på mellom 1 og 60 bar, foretrukket mellom 13 og 30 bar. Polymeriseringen kan gjennomføres i et enkelt trinn
eller i flere trinn med serieanordnede reaktorer og ved tilførsel av forskjellige blandinger til den gassformede fase.
Ferdigbehandlingen av produktet kan gjennomføres enten ved avdamping av løsningsmidlet i tilfellet med lavt-kokende løsningsmidler, eller ved sentrifugering og tørking av pulveret, eller ved stripping.
De produkter som oppnås fra en enkelttrinns prosess og som har en ,densitet mellom 0,9150 og 0,9450 g/cm<3>har en fraksjon av substanser som kan ekstraheres med kokende heptan på mellom 4 3 og 3%, mens prøver oppnådd fra en totrinns prosess har en fraksjon av ekstraher-bare substanser mellom 50 og 3,5%.
For polymerisasjonsprosessen i oppløsning er det nødvendig å arbeide med løsningsmidler med kritisk temperatur over polymerisasjonstemperaturen, idet den sistnevnte velges i området 130 til 250°C. Spesielt har de cykliske hydrokarboner som cykloheksan og metylcykloheksan og blandinger av normale og isohydrokarboner et kokepunkt mellom 120 og 180°C hvis er spesielt fordelaktige, i og med at de har en god oppløsende evne overfor de kopolymerer som skal fremstilles, idet de beste resultater oppnås ved å opprettholde konsentrasjonen av polymeren i reaksjonsblandingen ikke over 40 vekt% i forhold til løsningsmidlet.
Reguleringen av molekylvekten av de således fremstilte kopolymer gjennomføres på konvensjonell måte ved å anvende hydrogen i mengde mellom 0,003 og 0,5 mol% av etylenet.
Polymerisasjonen kan gjennomføres ved å innføre i reaksjonsblandingen etylen, hydrogen, et alfa-olefin (C3-C10, foretrukket C6-C10, rettkjedet eller med forgrenet kjede) og hvilke som helst av de tidligere beskrevne katalytiske systemer, mens reaksjonsblandingen holdes omrørt for å fremme bortledningen av polymerisasjonsvarmen og oppnå en forbedret homogenitet i systemet. Oppholdstidene av polymeroppløsningen kan variere betraktelig ved polymeri-sas jonsbetingelsene fra 1 min. til 24 timer, idet det foretrukne område eller mellom 5 min. og 4 timer, idet polymerisasjonstrykkene er forholdsvis lave og er mellom 5 og 100 bar.
Kopolymeren isoleres ved å fjerne de ureagerte monomerer og løsningsmidlet fra polymerisasjonsblandingen og ved reaktivering av det katalytiske system med passende reagenser.
De således oppnådde produkter, med en densitet mellom 0,9150 og 0,9450 g/cm<3>har • en fraksjon av substanser som kan ekstraheres med kokende heptan på mellom 56 og 5%.
For å vise differensieringen av de produkter som kan oppnås med de forskjellige metoder gjengir tabell 1
data for substanser som kan ekstraheres med nC7 (normal heptan) ved kokepunkttemperaturen, såvel som noen tek-nologiske egenskaper av de tilsvarende oppnådde filmer.
De foregående og andre gjennomføringsmåter vil fremgå tydeligere fra de etterfølgende eksempler som illustrerer oppfinnelsen.
EKSEMPEL 1
Fremstilling av katalysator
Det anvendes en roterende evaporator og i kolben av denne er det sentralt anordnet et wolfram-filament i spiralform og forbindet til en elektrisitetskilde. Under kolben er et kjølebad anordnet horisontalt.
Apparatet forbindes via en treveis-ventil til vakuum og nitrogen-tilførselsledningene.
Omkring volfram-motstanden, som er passende beskyttet, er det kveilet en magnesiumtråd på 1 gram og den 500 ml kolbe fylles under et nitrogenteppe med 250 ml vannfri og avluftet heptan, 15 ml 1-klorheksan, tilsvarende 105 millimol (itiM) og 0,23 ml TiCl4tilsvarende 2,1 mM. Kolben avkjøles i -70°C, et undertrykk på 10<->^ Torr frembringes ogwolfram-spiralen oppvarmes for å for-dampe metallet kveilet på denne. Etter fullført for-dampningstrinn innføres nitrogen i apparatet og kolben bringes tilbake til romtemperatur mens blandinges holdes omrørt, hvoretter kolben oppvarmes i 1 time til 80°C (katalysator A).
En 500 ml kolbe fylles med 70 g polyetylenpulver med kontrollert partikkelstørrelse, tørking under vakuum gjennomføres i 30 min. hvoretter kolbes fylles med nitrogen og fremdeles under en inert atmosfære innfylles den foregående oppnådde suspensjon i kolben. Løsningsmidlet avdrivnes under vakuum under kraftig omrøring ved opp-varming av kolben til 50 - 60°C.
Etter fullført løsningsmiddel-avdamping fylles kolben på nytt med nitrogen. Den således oppnådde katalysator (katalysator B) er et frittstrømmende pulver med hassel-nøttfarve.
Analysen gir:
Ti = 0,029 milligramatom/g - Mg = 0,532 milligramatom/g og Cl = 1,12 milligramatom/g.
EKSEMPEL 2
En 5-liters autoklav utstyrt med ankerformet røreverk avluftes under vakuum og fylles med 1,3 liter isobutan, temperaturen heves til 60°C hvoretter det tilsettes 120 g buten-1, 7 mM aluminium-triisobutyl, hydrogen til et trykk på 1,55 bar, etylen til et totalt trykk på 13 bar og 0,5 g katalysator (B) ekvivalent med 0,0145 milligramatom Ti.
Temperaturen holdes ved 60°C og etylen innføres ved å holde totaltrykket konstant.
Etter polymerisering i 2 timer avbrytes reaksjonen med 20 ml etanol hvoretter løsningsmidlet avdampes. Det oppnås 310 g polymer tilsvarende et utbytte på 34 kg polymer pr. g Ti idet polymeren har følgende egenskaper:
EKSEMPEL 3
Samme apparat og metode som i eksempel 2 anvendes men med forskjellig mengde buten, det vil si 80 g. Det oppnås 260 g polymer, tilsvarende et utbytte på 360 kg polymer pr. g titan, idet polymeren har følgende egenskaper :
EKSEMPEL 4
Samme apparat og metode som i eksempel 2 anvendes men med en mengde buten på 140 g.
Det oppnås 350 g polymer tilsvarende et utbytte på 480 kg polymer pr. g Ti, idet polymeren har følgende egenskaper:
EKSEMPEL 5
Samme apparat som i eksempel 2 anvendes men med forskjellig arbeidsmetode som følger: Det innføres 1,3 1 isobuten som bringes til 60°C hvoretter det tilsettes 40 g buten-1, 6 mM (millimol) aluminium triisobutyl, hydrogen til et trykk på 1,70 bar, etylen opptil et trykk (totalt) på 14 bar og 0,5 g katalysator (B) i eksempel 1, ekvivalent med 0,0145 milligramatom Ti. Temperaturen holdes ved 60°C og etylen innføres ved å holde totaltrykket konstant. Etter 15 min. polymerisering (omtrent 30% av totalt polymer er fremstilt) innføres 140 g buten og polymeriseringen fortsettes mens totaltrykket holdes ved 14 bar ved fornyet tilførsel av etylen.
Etter en total polymerisasjonstid på 2 timer stanses polymeriseringen med 19 cm 3 etanol hvoretter løsnings-midlet avdampes. Det oppnås 320 g polymer tilsvarende et utbytte på 445 kg polymer pr. g Ti, idet polymeren har følgende egenskaper:
EKSEMPEL 6
En 5-liters autoklav utstyrt med ankerformet røreverk avluftes under vakuum og fylles med 2 1 vannfri og avluftet heksan og bringes til 60°C, hvoretter det tilsettes 130 g buten-1, 6nM (millimol) aluminium-triisobutyl, hydrogen til et partialtrykk på 2,2 bar, etylen til et tctalt monometertrykk på 6 bar og 0,5 g katalysator (B) fra eksempel 1, tilsvarende 0,0145 mi Higr ama tom Ti.
Temperaturen holdes ved 60°C og etylen innføres ved å holde totaltrykket konstant. Etter 2 timers polymerisering stanses reaksjonen med 10 cm etanol hvoretter autoklaven får avkjøle seg, gassene slippes ut og polymersuspensjonen strippes for løsningsmidlene.
Den tørkede polymer, 250 g, tilsvarende et utbytte på 350 kg polymer pr. g Ti er et frittstrømmende pulver og har følgende egenskaper:
EKSEMPEL 7
Apparatet og.metoden i eksempel 2 anvendes ved å til-sette vannfri nor.butan som reaksjonsmedium og ellers samme komponenter for polymerseringen i samme mengder slik at det totale monometertrykk er 11,5 bar.
Polymeren oppnås i en mengde på 280 g, tilsvarende et utbytte på 385 kg polymer pr. g Ti og har følgende egenskaper :
EKSEMPEL 8
Samme apparat og metode som i eksempel 6 anvendes under anvendelse av 300 g vannfri og avluftet heksen. Det oppnås 2 40 g av en polymer med følgende egenskaper:
EKSEMPEL 9
I et testrør med en endedel som på forhånd var tørket og anbragt i en inert atmosfære innføres 2 g katalysator (B) og 6 milligramatomer Al-iso-Bu^oppløst i 15 ml heksan. Omrøring gjennomføres med et magnetisk røreverk hvoretter heksan avdampes under omrøring inntil prøver er fullstendig tørr.
lg katalysator, ekvivalent med 0,013 milligramatomer Ti, innføres under et nitrogenteppe i en 2-liters autoklav utstyrt med røreverk, tørket og opprettholdt under en inert atmosfære. Autoklaven evakueres for avdrivning av nitrogenet, oppvarmes til 70°C hvoretter det innføres sammen med en gass-strøm med følgende sammensetning: etylen 80 volum%, buten 15%, hydrogen 15% ved et trykk på 10 bar.
Etter 1 times polymerisering oppnås 100 g pulverformet polymer med følgende egenskaper:
EKSEMPEL 10
En 5-liters autoklav med røreverk fylles med 2 1 vannfri og avluftet cykloheksan inneholdende 1 millimol Al (nor.Okt)^/temperaturen heves til 150°C hvoretter det tilsettes 100 g okten-1, hydrogen til et trykk på 0,5
bar, etylen til et totalt monomertrykk på 10 bar og 1,5 cm 3 katalysator av type (A) fra eksempel 1 tilsvarende 0,012 milligramatomer titan. Trykket holdes konstant ved tilføring av etylen i 30 min. Etter fullført poly merisering bringes reaksjonen til opphør, autoklaven får avkjøle seg og gassene slippes ut. Det således oppnådde produkt består av 40 g polymer tilsvarende et utbytte på 230 kg polymer pr. g titan.
Den således oppnådde polymer har følgende egenskaper:

Claims (16)

1. Etylen-kopolymerer med minst et annet alfa-olefin, karakterisert ved at de som en funksjon av mengden komonomer som er tilstede har densiteter i området fra 0,9150 - 0,9450 g/cm , smeltepunkt mellom 115 og 130°C, røntgenkrystallinitet mellom 39 og 55%, smelteindeks i henhold til ASTM D-1238 på mellom 0,1 og 50 g/10 min. og innhold av komonomer variabel fra 1-7 mol%.
2. Kopolymer som angitt i krav 1, karakterisert ved at det annet alfa-olefin foretrukket er valgt blandt buten-1, heksen-1 og okten-1.
3. Fremgangsmåte for fremstilling av kopolymerer av etylen som angitt i krav 1, karakterisert ved å bringe etylen i kontakt med minst et annet alfa-olefin i nærvær av et katalytisk system omfattende en organisk metallforbindelse av alumium og en sammensetning valgt fra produktet av reaksjonen mellom metalldamper og en'titanforbindelse og en halogendonor eller produktet oppnådd fra den foregående reaksjon på forhånd modifisert ved hjelp av en organisk metallforbindelse av aluminium eller en alkohol.
4. Fremgangsmåte som angitt i krav 3, karakterisert ved at det som katalysator anvendes en forbindelse med formel TiX3 0.m'MX nhvori X er halogen, M er et metall valgt fra Mg, Al, Ti, V, Mn, Cr, Mo, Ca og Zn, n er valensen av M og m' er lik l/n eller mer.
5. Fremgangsmåte som angitt i krav 3, karakterisert ved at det anvendes kata lysator bestående av en forbindelse med formel TiX0.mM'Y .qM"Y' .cAlY''. R' hvori X er halogen, 3 n ^ p 3-s s ^ M' og M'' er metaller forskjellig fra hverandre og valgt fra dem som er nevnte i det foregående krav, Y, Y' og Y'' er like eller forskjellige fra hverandre og er halogener og kan være like eller forskjellige fra X, m og q kan være 0 eller ha en annen verdi enn 0, men ikke begge samtidig 0, c er alltid forskjellig fra 0, n og p er valensene av M' henholdsvis M'', s kan ha en hvilken som helst verdi fra 0 - 3, R'er et hydrokarbonradikal med et antall karbonatomer på 10 eller mindre.
'6. Fremgangsmåte som angitt i krav 3, karakterisert ved at polymeriseringen gjennomføres ved' .å innføre en gassformet blanding omfattende etylen, minst et annet alfa-olefin og hydrogen.
7. Fremgangsmåte som angitt i krav 6, karakterisert ved at reaksjonen gjennom-føres ved en temperatur mellom 20 og 100°C og under trykk mellom 5 og 50 bar.
8. Fremgangsmåte som angitt i krav 7, karakterisert ved at reaksjonen foretrukket gjennomføres ved en temperatur mellom 6 og 90°C og under et trykk på mellom 10 og 30 bar.
9. Fremgangsmåte for fremstilling av etylen-kopolymerer som angitt i krav 3, karakterisert ved at polymerisasjons-reaksjonen gjennomfører i suspensjon.
10. Fremgangsmåte som angitt i krav 9, karakterisert ved at reaksjonen gjennom-føres i nærvær av et løsningsmiddel valgt blandt ali- fatiske C4-C10 hydrokarboner eller blandt halogensub-stituerte hydrokarboner.
11. Fremgangsmåte som angitt i krav 9 og 10, karakterisert ved at reaksjonen gjennom-føres ved en temperatur mellom 20 og 90°C og under et trykk mellom 10 og 60 bar.
12. Fremgangsmåte som angitt i krav 11, karakterisert ved at reaksjonen gjennom-føres ved en temperatur mellom 50 og 80°C og under et trykk mellom 13 og 30 bar.
13. Fremgangsmåte som angitt i krav 3, karakterisert ved at polymering gjennom-føres i oppløsning.
14. Fremgangsmåte som angitt i krav 13, karakterisert ved at reaksjonen gjennom-føres ved en temperatur mellom 130 og 250°C.
15. Fremgangsmåte som angitt i krav 13,og 14, karakterisert ved at reaksjonen gjennom-føres i nærvær av et løsningsmiddel med kritisk temperatur høyere enn polymerisasjonstemperaturen.
16. Fremgangsmåte som angitt i krav 15, karakterisert ved at løsningsmiddel velges blandt cykliske hydrokarboner og hydrokarbon-blandinger.
NO830405A 1982-02-12 1983-02-08 Etylenpolymerer med lineaer struktur samt fremgangsmaate for deres fremstilling NO830405L (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
IT8219614A IT1210855B (it) 1982-02-12 1982-02-12 Polimeri dell'etilene a struttura lineare e processi per la loro preparazione.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO830405L true NO830405L (no) 1983-08-15

Family

ID=11159613

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO830405A NO830405L (no) 1982-02-12 1983-02-08 Etylenpolymerer med lineaer struktur samt fremgangsmaate for deres fremstilling

Country Status (24)

Country Link
JP (1) JPS58171409A (no)
BE (1) BE895878A (no)
CA (1) CA1203949A (no)
CH (1) CH659076A5 (no)
DD (1) DD207546A5 (no)
DE (1) DE3304758A1 (no)
DK (1) DK59783A (no)
ES (1) ES8403931A1 (no)
FR (1) FR2521570B1 (no)
GB (1) GB2114584B (no)
GR (1) GR78079B (no)
IE (1) IE830281L (no)
IL (1) IL67871A (no)
IT (1) IT1210855B (no)
LU (1) LU84641A1 (no)
NL (1) NL8300457A (no)
NO (1) NO830405L (no)
PL (1) PL240435A1 (no)
PT (1) PT76232B (no)
RO (1) RO86175B (no)
SE (1) SE8300602L (no)
TR (1) TR21950A (no)
YU (1) YU27083A (no)
ZA (1) ZA83602B (no)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5975910A (ja) * 1982-10-25 1984-04-28 Mitsui Petrochem Ind Ltd エチレン共重合体
FI68632C (fi) * 1983-06-22 1985-10-10 Neste Oy Foerfarande foer framstaellning av sampolymerer av eten och langkedjade alfa-olefiner
JPS6088016A (ja) * 1983-10-21 1985-05-17 Mitsui Petrochem Ind Ltd エチレン共重合体
IT1176299B (it) * 1984-06-22 1987-08-18 Anic Spa Metodo per la preparazione di un catalizzatore a base di zirconio o afnio e processo di polimerizzazione o copolimerizzazione di composti insaturi impiegante lo stesso
ES2700449T3 (es) * 2015-02-23 2019-02-15 Indian Oil Corp Ltd Procedimiento para preparar un catalizador para la polimerización de olefinas y polimerización

Family Cites Families (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4076698A (en) * 1956-03-01 1978-02-28 E. I. Du Pont De Nemours And Company Hydrocarbon interpolymer compositions
DE1420399B2 (de) * 1956-10-19 1972-12-07 Farbwerke Hoechst AG, vormals Mei ster Lucius & Bruning, 6000 Frankfurt Verfahren zur herstellung von modifiziertem polyaethylen
GB847706A (en) * 1957-04-17 1960-09-14 Exxon Research Engineering Co Process for making plastic ethylene-butene copolymers, and products thereof
GB1131528A (en) * 1966-08-01 1968-10-23 Du Pont Ethylene polymerisation process and apparatus
US3666736A (en) * 1969-03-24 1972-05-30 Phillips Petroleum Co Low density ethylene-butene copolymers
AR206852A1 (es) * 1975-03-10 1976-08-23 Union Carbide Corp Procedimiento para preparar polimeros de etileno de densidad baja y media en un reactor de lecho fluido
IL51283A (en) * 1976-01-30 1979-11-30 Snam Progetti Process for preparing a co-catalyst for use in the polymerization of a-olefins,a co-catalyst prepared by the process,a catalytic system comprising such a co-catalyst and a process for polymerizing an a-olefin using such catalytic system
JPS5952643B2 (ja) * 1977-01-27 1984-12-20 三井化学株式会社 エチレン共重合体
IT1080687B (it) * 1977-06-30 1985-05-16 Snam Progetti Composizioni chimiche a base di titanio trialogenuro,procedimento per la loro preparazione e loro impieghi
FR2405961A1 (fr) * 1977-10-12 1979-05-11 Naphtachimie Sa Procede de copolymerisation d'olefines en phase gazeuse en presence d'un lit fluidise de copolymere et d'un catalyseur contenant du titane et du magnesium
IT1110494B (it) * 1978-08-02 1985-12-23 Montedison Spa Polimeri dell etilene e procedimento per la loro preparazione
JPS5558210A (en) * 1978-10-26 1980-04-30 Nippon Oil Co Ltd Production of copolymer
JPS5573712A (en) * 1978-11-29 1980-06-03 Nippon Oil Co Ltd Preparation of copolymer
IT1130243B (it) * 1980-02-01 1986-06-11 Anic Spa Composizione chimica a base di titanio trialogenuro,metodo per la sua preparazione e processo di polimerizzazione o copolimerizzazione di composti insaturi impiegante la stessa
JPS57105411A (en) * 1980-12-23 1982-06-30 Mitsubishi Petrochem Co Ltd Ethylenic copolymer

Also Published As

Publication number Publication date
ES519970A0 (es) 1984-04-01
DE3304758A1 (de) 1983-08-25
NL8300457A (nl) 1983-09-01
GB2114584B (en) 1985-08-14
JPS58171409A (ja) 1983-10-08
TR21950A (tr) 1985-12-04
RO86175A (ro) 1985-03-15
SE8300602D0 (sv) 1983-02-04
CA1203949A (en) 1986-04-29
ZA83602B (en) 1983-12-28
GB2114584A (en) 1983-08-24
GB8302384D0 (en) 1983-03-02
PL240435A1 (en) 1983-08-15
IL67871A0 (en) 1983-06-15
IE830281L (en) 1983-08-12
DK59783A (da) 1983-08-13
DK59783D0 (da) 1983-02-11
LU84641A1 (fr) 1983-09-08
SE8300602L (sv) 1983-08-13
FR2521570A1 (fr) 1983-08-19
IT8219614A0 (it) 1982-02-12
PT76232A (en) 1983-03-01
BE895878A (fr) 1983-08-10
YU27083A (en) 1985-10-31
IT1210855B (it) 1989-09-29
PT76232B (en) 1986-01-27
GR78079B (no) 1984-09-26
CH659076A5 (it) 1986-12-31
FR2521570B1 (fr) 1987-02-20
IL67871A (en) 1986-12-31
RO86175B (ro) 1985-03-31
DD207546A5 (de) 1984-03-07
ES8403931A1 (es) 1984-04-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SU438187A1 (ru) Способ получени полиолефинов
NO167463B (no) Fremgangsmaate for polymerisasjon av olefiner under anvendelse av en ziegler-natta-katalysator og to organometalliske forbindelser.
NO134802B (no)
FR2566781A1 (fr) Procede de polymerisation ou de copolymerisation d&#39;alpha-olefines en lit fluidise, en presence d&#39;un systeme catalytique ziegler-natta
CA2446612A1 (en) Method for the production of olefin polymers and selected catalysts
NO163332B (no) Fremgangsmaate til fremstilling av faste, frittstroemmende hoeyaktivitetspolymeriserings-katalysator-komponenter.
US4175171A (en) Catalyst for polymerizing α-olefins
US4831090A (en) Preparation of homopolymers of ethene and copolymers of ethene with higher α-monoolefins using a Ziegler catalyst system
US4525550A (en) Preparation of homopolymers and copolymers of α-monoolefins using a ziegler catalyst system
NO313804B1 (no) Alkoksysilacykloalkaner, fremstilling og anvendelse derav
NO830405L (no) Etylenpolymerer med lineaer struktur samt fremgangsmaate for deres fremstilling
US4380616A (en) Polymerization of olefins in the presence of chromium-containing catalysts
NO161263B (no) Fremgangsmaate ved blokk-kopolymerisering for fremstillingav slagfaste etylen-propylen-blokkpolymerer.
NO135473B (no)
US4314053A (en) Process for reducing polyolefin die smoke
JPS6249281B2 (no)
US4362654A (en) Chromium-containing catalysts for polymerizing olefins
SU1688788A3 (ru) Способ получени катализатора сополимеризации этилена и 1,3 - бутадиена
NO155493B (no) Fremgangsmaate ved polymerisering av alfa-olefiner, samt katalysatostanddel for anvendelse ved fremgangsmaaten.
NO137642B (no) Fremgangsm}te for polymerisasjon eller kopolymerisasjon av alfa-olefiner hvis molekyl inneholder 2-6 karbonatomer, samt katalytisk element for anvendelse ved fremgangsm}ten
JPH02232207A (ja) プロピレンの連続重合方法
NO157063B (no) FremgangsmŸte for fremstilling av etylen-propylen-blokk-sampolymerer.
GB2045779A (en) Copolymerisation of ethylene and a di- or polyunsaturated hydrocarbon
US4104199A (en) Catalyst for the polymerization of ethylene or mixtures of ethylene with terminal olefins
US4379074A (en) Chemical composition based on titanium trihalide, a method for its preparation, and a process for the polymerization or copolymerization of unsaturated compounds which uses this composition