NO322264B1 - Kretser for kompensering og tilpasning ved forsteordens polarisasjonsmodusspredning (PMD) i et optisk transmisjonssystem - Google Patents

Kretser for kompensering og tilpasning ved forsteordens polarisasjonsmodusspredning (PMD) i et optisk transmisjonssystem Download PDF

Info

Publication number
NO322264B1
NO322264B1 NO19984185A NO984185A NO322264B1 NO 322264 B1 NO322264 B1 NO 322264B1 NO 19984185 A NO19984185 A NO 19984185A NO 984185 A NO984185 A NO 984185A NO 322264 B1 NO322264 B1 NO 322264B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
polarization
optical
signal
distortion
delay
Prior art date
Application number
NO19984185A
Other languages
English (en)
Other versions
NO984185D0 (no
NO984185L (no
Inventor
Daniel A Fischman
Fred Ludwig Heismann
David L Wilson
Original Assignee
Lucent Technologies Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Lucent Technologies Inc filed Critical Lucent Technologies Inc
Publication of NO984185D0 publication Critical patent/NO984185D0/no
Publication of NO984185L publication Critical patent/NO984185L/no
Publication of NO322264B1 publication Critical patent/NO322264B1/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B10/00Transmission systems employing electromagnetic waves other than radio-waves, e.g. infrared, visible or ultraviolet light, or employing corpuscular radiation, e.g. quantum communication
    • H04B10/25Arrangements specific to fibre transmission
    • H04B10/2507Arrangements specific to fibre transmission for the reduction or elimination of distortion or dispersion
    • H04B10/2569Arrangements specific to fibre transmission for the reduction or elimination of distortion or dispersion due to polarisation mode dispersion [PMD]

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Optical Communication System (AREA)
  • Cable Transmission Systems, Equalization Of Radio And Reduction Of Echo (AREA)

Description

Denne oppfinnelse gjelder et optisk transmisjonssystem og nærmere bestemt håndtering av såkalt polarisasjonsmodusspredning (PMD) i slike systemer.
Spredning i forhold til ideell polarisasjon forkortes ofte PMD og forekommer i optiske overføringsledninger (fibre) som følge av mindre residuell dobbeltbrytning i fiberkjernen, og årsaken er asymmetriske innvendige kraftpåvirkninger (strekk og kompresjon), så vel som tilfeldige polarisasjonskoplinger som skyldes ytre kraftpåvirkninger på fiberen. Følgelig kan slik polarisasjonsmodusspredning påvirke overføringen av signaler i et optisk fibernett i betydelig grad.
Det er velkjent at PMD arter seg forskjellig på de enkelte polarisasjonskomponenter i et optisk signal som sendes ut over en optisk fiberlinje, slik at man far differensielle tidsforsinkelser mellom de enkelte signalkomponenter under overføringen. Disse forsinkelser kan være i størrelsesorden 0,1 ps/(km)l/2 for optiske fibre av moderne type og med liten PMD, og opp til flere ps/(km)l/2 for en enkeltmodus optiske fibre av eldre konstruksjon. Uheldigvis vil den differensielle tidsforsinkelse som akkumuleres over fiberoptiske forbindelser som strekker seg over lange avstander, for eksempel i et 100 km bakketransmisjonssystem med enkeltmodusfibre kunne komme opp i over 20 ps eller i alle fall mer enn 10 ps for en transoseanisk linkforbindelse med moderne optiske fibre med liten PMD.
De relativt lange tidsforsinkelser som finner sted mellom de forskjellige polarisasjonskomponenter i et optisk signal kan bevirke betydelig utflating av de optiske pulser som sendes ut via en optisk forbindelse. Dette gjelder særlig innenfor moderne digitale lyslédersystemer som arbeider med sifferoverføringshastigheter (bitrater) på minst 10 Gb/s pr. overført bølgelengdekanal. Faktisk kan utflatingen av en puls ved en differensiell tidsforsinkelse på omkring 20 ps i et høyhastighetssystem bevirke en delvis lukking av "øyediagrammet" for det mottatte elektriske system med omkring 0,5 dB, hvilket i betydelig grad vil forstyrre et slikt mottatt signal.
Det er imidlertid kjent at den differensielle tidsforsinkelse som kan forekomme i en bestemt transmisjonsfiber ikke er konstant over tid, men kan variere i avhengighet av de fysiske omgivelser, det vil si temperatur, trykk etc, og den statistisk bestemte fordeling av denne forsinkelse og som følge av PMD i en optisk fiber vil vanligvis følge Maxwells fordelingslov og derfor ved et gitt tidspunkt være betydelig lavere, men også flere ganger høyere enn forsinkelsens gjennomsnittlige (midlere) verdi.
(Merk at man i visse eldre optiske transmisjonsfibre med stor PMD har differensielle tidsforsinkelser på opp til omkring 100 ps over lengre avstander, og så stor tidsforsinkelse kan for eksempel gi betydelig svekking av et elektrisk signal, slik det blant annet er illustrert i artikkelen "Polarization Effects on BER Degradation at 10 Gb/s in IM-DD 1520 km optical Amplifier System" av Y. Namihira et al., Electronic Letters, vol. 29, nr. 18, side 1654, 1993.)
Tidligere måter å håndtere signalforverringer som skyldes PMD i en optisk fiber omfatter blant annet: (a) elektrisk utjevning av signalforvrengning som skyldes PMD og gjennomgått i artikkelen "Experimental Equalization of Polarization Dispersion" av M.A. Santoro og J.H. Winters, i IEEE Photonic Technology Letters, vol. 2, nr. 8, side 591, 1990, og (b) elektrisk kompensering av differensiell tidsforsinkelse i mottatte elektriske signaler, slik det er gjennomgått i artikkelen "Polarization Mode Dispersion Compensation by Phase Diversity Detection" av B.W. Hakki i Photonic Technology Letters, vol. 9, nr. 1, side 121, 1997. Slike tidligere måter omfatter også (a) optisk kompensering av differensiell tidsforsinkelse før omvandling av de optiske signaler til elektriske, som gjennomgått i artikkelen "Polarization-Mode-Dispersion Equalization Experiment Using a Variable Equalizing Optical Circuit Controlled by a Pulse-Waveform-Comparison Algorithm" av T. Ozeki et al. i Technical Digest Conference on Optical Fiber Communication 1994 (OSA), side 62 og, (b) andre former for kompensasjon slik det blant annet er gjennomgått i artikkelen "Automatic Compensation Technique for Timewise Fluctuating Polarization Mode Dispersion in In-Line Amplifier Systems" av T. Takahashi et al. i Electronic Letters, vol. 30, nr. 4, side 348,1994.
Uheldigvis kan slike elektriske utjevningsskjemaer bare kompensere for relativt små differensielle tidsforsinkelser, og de krever også kostbar høyhastighets elektronikk. Videre kan de tidligere kjente optiske kompenseringskretser generelt ikke automatisk bruke sine skjemaer for å håndtere varierende differensiell tidsforsinkelse i et optisk signal som overføres i en fiber som påvirkes av fluktuerende og tilfeldig PMD. Den optiske kompensering som for eksempel er beskrevet i artikkelen av Takahashi et al. frembringer for eksempel en fast optisk tidsforsinkelse for kompensasjon av den forvrengning som skyldes PMD i en transmisjonsfiber. Et slikt skjema er derfor begrenset til håndtering av relativt små forsinkelser. Som et annet eksempel gjelder at det kompensasjonsskjema som er beskrevet i artikkelen av T. Ozeki et al. nok vil kunne frembringe en varierbar og tilpasningsdyktig differensiell tidsforsinkelse, men konseptet krever høyhastighets elektronikk for analyse av formen av mottatte bølgeformer og utledning av peilesignaler som kan brukes til å lede kompensasjonsprosessen mot den ønskede differensielle tidsforsinkelse.
Fra den kjente teknikk skal også vises til patentskriftene EP A 716 516 og US 5,473,457.
For å løse disse problemer er det på denne bakgrunn skaffet til veie kretser for automatisk kompensering og tilpasning ved førsteordens PMD som måtte forekomme i et optisk signal som mottas fra en optisk overføringslinje. Særlig brukes et varierbart optisk dobbeltbrytningselement som i respons på mottakingen av det optiske signal frembringer en differensiell optisk tidsforsinkelse mellom minst to valgbare og innbyrdes ortogonale polarisasjonstilstander. En optisk signalanalysator som er koplet til utgangen av dobbeltbrytningselementet frembringer på sin side et styresignal hvis amplitude er proporsjonal med den totale differensielle tidsforsinkelse for det optiske signal slik det fremkommer på utgangen av elementet Styresignalet tilføres dette element for å regulere den differensielle tidsforsinkelse som frembringes for å styre hvilken ortogonal polarisasjonstilstand som velges.
På denne måte kan man frembringe automatisk en tilpassbar differensiell tidsforsinkelse som i alt vesentlig utlikner de forsinkelsesvariasjoner som måtte forekomme i den optiske fiber for signaloverføringen, men med motsatt fortegn, slik at uønsket tidsforsinkelse kan elimineres.
Disse og andre aspekter ved oppfinnelsen vil fremgå tydeligere av den beskrivelse som nå følger, de tilhørende tegninger og patentkravene.
I tegningene viser:
fig. 1 et blokkskjema over et typisk transmisjonssystem hvor oppfinnelsens prinsipper anvendes, fig. 2 viser blokkskjemaet over forvrengningsanalysatoren på fig. 1, fig. 3 viseT grafisk simulering av et tilbakekoplingssignal som funksjon av den totale differensielle gruppe tidsforsinkelse for filtrerte, ufiltrerte henholdsvis veide 10 Gb/s kvasitilfeldige sekvenser, fig. 4 viser blokkskjematisk et annet system hvor oppfinnelsens prinsipper kan brukes, fig. 5 viser grafisk en avbildning av den totale differensielle gruppetidsforsinkelse som funksjon av polarisasjonstransformasjonsvinkelen som fremkommer ved transformasjonen i en omvandler vist på fig. 4, fig. 6 viser skjematisk en tidsforsinkelseslinje for differensiell tidsforsinkelse og utformet med integrertkrets-teknolpgi, fig. 7 viser en alternativ systemutførelse hvor det er benyttet en signal-"scrambler" på sendersiden for det optiske signal og hvor det i tillegg er vist skjematisk en kule for eksitering av samtlige polarisasjonstilstander med samme sannsynlighet, og fig. 8 viser nærmere hvordan en forvrengningsanalysator kan bygges opp for å etablere et tilbakekoplingssignal for kompenseringskretsene vist på fig. 1 og 4.
Polarisasjonsmodusspredning (PMD) dannes i enkeltmodusfibre som et resultat av residuell dobbeltbrytning i fiberkjeraen og kopling mellom tilfeldige polarisasjonskoplinger på forskjellige steder langs fiberen. Den polarisasjonsomvandling eller transformasjon som finner sted i fiberen kan modelleres ved å bruke en enkel enhetsmatrise etter Jones og med rangen 2x2, idet en slik enhetsmatrise kan symboliseres med U slik det er vist i uttrykket:
hvor U| og u2 generelt er komplekse funksjoner som er avhengige av frekvensen (vinkelfrekvensen) w for det optiske signal, og av andre fysiske parametere som også påvirker moduskoplingen i fiberen.
Det er velkjent at det for en vilkårlig optisk frekvens u = uO foreligger to ortogonale polarisasjonstilstander som gjerne angis som polarisasjonshovedtilstandene (PSP). Et optisk signal som brer seg ut langs en fiber og altså danner lysbølger vil ikke utsettes for noen betydelig differensiell tidsforsinkelse hvis signalet er polarisert ved en av disse to hovedpolarisasjoner PSP. Således vil enhetsmatrisen U ved en vilkårlig optisk frekvens to = wo kunne "diagonaliseres" på følgende måte: tilsvarer henholdsvis inngangs- og utgangshovedtilstandene for polarisasjonen. Også frekvensavhengigheten i matrisen D. kan førsteordenstilnaermes i (w - cd0), i det minste over et tilstrekkelig lite frekvensintervall A© omkring ©0på følgende måte:
er den differensielle gruppetidsforsinkelse (DGD) som bevirker den ovenfor nevnte differensielle tidsforsinkelse i de optiske signaler som ikke brer seg ut i henhold til en av de to hovedtilstander PSP.
Fra uttrykkene ovenfor fremgår at en differensiell tidsforsinkelse Tf vil dannes mellom fibersignalenes to hovedtilstander PSP. Denne tidsforsinkelse i den optiske fiber kan imidlertid kompenseres ved å innføre en tilsvarende tidsforsinkelse med motsatt tidsretning, tc - rf på utgangen av fiberen, og dette gjøres i samsvar med oppfinnelsen. Det å innføre en slik negativ tidsforsinkelse kan lett gjøres ved å bruke et optisk element som har følgende polarisasjonsavhengige overføringsfunksjon:
hvor D. og W er de matriser som er vist i likning (3). Matrisen Ukomp beskriver den førsteordens PMD (det vil si en uniform dobbeltbrytning) ved vilkårlig retning.
Som nevnt tidligere kan PMD i en fiber endre seg med tid og optisk frekvens, men denne endring kan håndteres i og med et annet aspekt ved oppfinnelsen, ved å variere størrelse og retning av dobbeltbrytningen i en kompenseirngskrets som gir tilpasset kompensering av fiberens DGD. En tilpassbar slik kompenseringskrets for forskjellige dobbeltbrytninger kan lett utføres ved å legge inn for eksempel en polarisasjonsomvandler, gjerne av den type som er beskrevet i patentskriftet US 5 212 743 (1993) og hvis innhold her tas med som referanse. Omvandleren kan seriekoples med et element som frembringer varierbar lineær dobbeltbrytning (for eksempel en PMD-emulator av type PE3 og handelstilgjengelig fra firmaet JDS Fitel, USA), idet en slik emulator er vist på fig. 1, med henvisningstallet 50. Slik dobbeltbrytning kan frembringes i henhold til et annet aspekt av. oppfinnelsen ved å dele det optiske signal på utgangen av polarisasjonsbmvandleren (30 på fig. 1) til to ortogonale lineære polarisasjonstilstander som tilsvarer fiberens 2 PSP, hvoretter hver av disse tilstander forsinkes med en varierbar tidsforsinkelse rc ved å bruke sin respektive forsinkelseslinje, slik det er illustrert på fig. 1. Den transmisjon som skjer i omvandleren 30 og den tidsforsinkelse som skjer i elementet 50 er innstilt slik at omvandleren frembringer den transmisjon som er angitt av matrisen W"<*> ved likning (7) og slik at elementet 50 frembringer den differensielle tidsforsinkelse rc som fremgår av samme likning. Signalet som kommer ut fra kompenseringskretsen 25 på fig. 1 har da ingen forvrengninger som skyldes differensielle tidsforsinkelser i den optiske fiber 20. ;Merk at det optiske element (så som for eksempel en kombinasjon av riktig tilsluttede dobbeltbrytende fibre i seriekopling) som frembringer dobbeltbrytning som er avhengig av en varierende frekvens og som kan brukes på tilsvarende måte for å kompensere for signalforvrengninger som skyldes høyere ordens PMD. En polarisasjonsomvandler i serie med en kompenseringskrets alene vil imidlertid ikke automatisk sørge for tilpasning til endringer i fiberens PMD, men en slik automatisk tilpasning kan oppnås i henhold til et annet aspekt ved oppfinnelsen, nemlig ved å sørge for et tilbakekoplingssignal som styrer polarisasjonsomvandlingen i omvandleren 30 (nemlig orienteringen av den varierbare dobbeltbrytning) så vel som den differensielle tidsforsinkelse i forsinkelseslinjen i elementet 50 (det vil størrelsen av den lineære dobbeltbrytning). Det ønskede tilbakekoplingssignal kan frembringes på utgangen av kompenseringskretsen 25 ved å overvåke mengden forvrengning som skyldes den differensielle tidsforsinkelse som foreligger for signalet etter at dette har passert kretsen 25. ;Det er fastlagt at det bare trengs ett tilbakekoplingssignal i samsvar med oppfinnelsen for samtidig innstilling av polarisasjonsomvandlingen og regulering av tidsforsinkelsen tc, for å oppnå minimal forvrengning av signalet via kompenseringskretsen 25 og til utgangen til en optisk mottaker 90 via en konvensjonell kopler 85, slik det er vist på fig. 1 og som skal beskrives nærmere nedenfor. ;Nærmere bestemt blir en del av signalet fra utgangen på kompenseringskretsen 25 ført i kopleren 85 ut i en koplingsgren 87 som går til en fotodetektor 55, for eksempel av Hewlett Packard fabrikat, gjeme modell 11982 som er en bredbåndsutgave med båndbredde minst det som trengs for informasjonsbåndbredden for det modulerte optiske signal .spm sendes ut fra senderen 10. Den resterende del av signalet går langs hovedgrenen 86 til den optiske mottaker 90. I fotodetektoren 55 omvandles det høyhastighets digitalsignal som utgjør modulasjonen av det optiske bæresignal, til et elektrisk signal. Dette elektriske signal forsterkes deretter i en konvensjonell forsterker 60 og koples til en forvrengningsmåler 70 for å måle forvrengningen og omdanne det forsterkede resultat til en spenning Vf som er proporsjonal med forvrengningen. Denne spenning når for eksempel en maksimalverdi når det optiske signal er forvrengningsfritt med henhold til den førsteordens PMD, det vil si når den kombinerte differensielle tidsforsinkelse fra fiberen 20 selv og kompenseringskretsen 25 til sammen er lik null. Den kombinerte DGD, nemlig tidsforsinkelse innført i fiberen 20 og kretsen 25 kan uttrykkes på følgende måte: ;hvor Tf er DGD i fiberen 20, rc er DGD i kompenseringskretsen 25, mens 28 er vinkelen mellom de såkalte Stokes-vektorer som tilsvarer PSP for fiberen 20 og kompenseringskretsen 25 og som styres direkte av polarisasjonsomvandleren 30. ;Det fremgår av likning 8 at den totale forsinkelse er minst, nemlig |rf - tc| når 26 er innstilt til ± x, det vil si når den såkalte langsomme og raske PSP for fiberen 20 henholdsvis flukter med den tilsvarende rase og langsomme PSP for kompenseringskretsen 25. Reguleringen av vinkelen 8 kan derved skje ved å innstille polarisasjonsomvandleren 30 i respons på størrelsen av tilbakekoplingsspenningen Vf, tilført via tilbakekoplingssløyfen 71 i kretsen 25, og slik at Vf bringes til en relativ maksimalverdi. ;Også den differensielle tidsforsinkelse rc i kretsen 25 kan innstilles i respons på denne spenning Vf slik at rc i alt vesentlig blir lik DGD, rf i fiberen 20, hvorved man før størrelsen 7^ = null. Samtidig far Vf en maksimal verdi. Hvis altså orienteringen og størrelsen av den differensielle tidsforsinkelse som frembringes i omvandleren 30 og den varierbare tidsforsinkelseslinje som elementet 50 utgjør, blir innstilt på den måte som er angitt ovenfor vil forvrengningen av det optiske signal som kompenseringskretsen 25 gir ut også være minimal. Videre er det slik at hvis enten orienteringen eller nivået for DGD i kretsen 25 avviker betydelig fra sin respektive ønskede verdi (henholdsvis 26 = ± ir og tc = Tf) vil det signal som kommer ut av kretsen 25 være forvrengt på grunn av den resulterende differensielle tidsforsinkelse Ttotai, idet denne da ikke vil være lik null. ;Det er velkjent at den totale tidsforsinkelse mellom to ortogonalt polariserte komponenter av et optisk signal som er modulert med et høyhastighets informasjonssignal, innenfor et frekvensbånd som er sentrert rundt en frekvens på f = !4 7totti, kan forårsake partiell eller fullstendig svekking av et detektert elektrisk signal i en mottaker. Det ble bestemt fastslått at etter deteksjon i en optisk fotodetektor vil frekvensresponsen av et amplitudemodulert optisk signal som har blitt utsatt for en total tidsforsinkelse xtotal i en optisk transmisjonslinje kunne settes opp på følgende måte: ;hvor f er den registrerte frekvens av det elektriske signal, 7 og (I-7) er fraksjonen av den optiske effekt som sendes i henholdsvis rask og langsom PSP i fiberen, mens funksjonen S beskriver reduksjonen i den fotostrøm som frembringes av fotodetektoren 55, idet følgende ulikhet gjelder: 0&S:<1. Merk at S(f) er lik 1 dersom det optiske signal ikke har noen PMD i transmisjonslinjen (det vil si hvis Tt0Iai 0), og at S(f) reduseres til 0 ved f= ;(27tote|)"1' dersom 7 = 0,5, det vil si dersom t^^ O og det optiske signal har samme effektnivå i hver av tilstandene PSP. S(f) er således et entydig mål på forvrengningen av det optiske signal som følge av den totale forsinkelse DGD i transmisjonsfiberen og kompenseringskretsen. ;Dersom DGD er begrenset til verdier under en maksimalverdi 7nuks vil forvrengningen av det optiske signal kunne kvantiseres ved rett og slett å måle amplituden av det mottatte elektriske signal ved en bestemt frekvens f < l^Tmaks). Amplituden av dette signal kan deretter brukes som en tilbakekoplingsstørrelse for automatisk regulering av orientering og nivå av forsinkelsen DGD som frembringes i PMD-kompenseringskretsen 25, hvorved tilbakekoplingssignalet blir brakt til et maksimum. ;De betingelser som dermed foreligger for den totale DGD som kan legges inn i et transmisjonssystem: Ttotai ^ TmakS kan begrense størrelsen av DGD som kan kompenseres i en optisk transmisjonslinje, nemlig tidsforsinkelsen Tf til rtoa] <<>2rf. Hvis for eksempel man har et digitalt transmisjonssystem med overføringshastighet 10 Gb/s vil amplituden av det mottatte elektriske signal måles ved 5 GHz og forsinkelsen rf bør derfor alltid være mindre enn 50 ps. Ellers til tilbakekoplingssignalet som frembringes som en funksjon av amplituden av komponenten ved 5 GHz kunne bli flertydig i den forståelse at det vil være vanskelig å fastlegge ved hvilken verdi og retning polarisasjonsomvandlingen ved matrisetransformasjonen W<*1>, og den differensielle tidsforsinkelse tc behøver å innstilles til for å oppnå rt0tai = 0, hvilket for eksempel kan finne sted når amplituden av tilbakekoplingssignalet er den samme for to forskjellige verdier av Ttott], og dette igjen kan føre til feilaktige innreguleringer for orienteringen og nivået for den differensielle tidsforsinkelse i PMD-kompenseirngskretsen 25.
Man har imidlertid funnet at et utvetydig tilbakekoplingssignal (det vil si et signal som er et entydig mål på forsinkelsen Trøta|) kan frembringes uten å begrense kompensasjonsnivået som kan tilordnes DGD, ved å måle amplituden av flere frekvenskomponenter i det optiske informasjonssignal som sendes via en optisk overføringslinje med fibre. En illustrasjon av dette er vist på fig. 2, hvor en kompenseirngskrets ifølge oppfinnelsen sørger for analyse av amplitudene av i alt vesentlig hele det mottatte frekvensspektrum ved hjelp av en bredbånds elektrisk effektdetektor 95. Denne detektor kan for eksempel være av type 8474 fra Hewlett Packard, USA, av diodetypen, og den vil kunne omvandle slike amplituder til en enkelt tilbakekoplingsspenning Vf som er proporsjonal med integralet av amplitudene (effektnivåene) over omtrent hele det elektriske høyfrekvensspektrum. (Det skal bemerkes at det ikke er nødvendig å innbefatte fotostrømmens Hkestrømskomponent ved etableringen av tilbakekoplingsspenningen, siden denne komponent vanligvis ikke vil påvirkes av den førsteordens PMD.)
I henhold til skjemaet på fig. 2 kan tilbakekoplingsspenningen Vf, frembrakt av forvrengningsmåleren 70 (fig. 1 og 2) uttrykkes på følgende måte:
hvor i,j(f) er den forsterkede versjon av den fotostrøm som fotodetektoren 55 tilfører forsterkeren 60, fmjn og fmaics er henholdsvis den laveste og den høyeste frekvens i spekteret nevnt ovenfor og hvor fortrinnsvis f,„jn< fdOCi/100, idet fclocit er klokke- eller taktfrekvensen for den mottatte digitale informasjon, og f™^ fciock- For å kompensere for en DGD på opp til 120 ps i et 10 Gb/s transmisjonssystem er det for eksempel funnet at en fmiii på «100 MHz og en fj^ på «15 GHz er tilstrekkelig for å utlede en tilbakekoplingsspenning Vf med en entydig verdi. For å få et uflertydig tilbakekoplingssignal kan det være nødvendig enten å filtrere eller å tilordne et veieskjema til det elektriske spektrum, eventuelt før eller under den ovenfor nevnte integrasjonsprosess, basert på de spektralkomponenter som inneholdes i det digitale informasjonssignal som er modulert på det optiske signal. I denne sammenheng føres utgangen fra forsterkeren 60 gjennom et elektrisk filter 65 før videreføringen til detektoren i effektdetektoren 95. Dette er illustrert grafisk på fig. 3 som viser en oversikt over den tilbakekoplmgsspenning som frembringes ved integrasjon av hele høyfrekvenspekteret av både ufiltrerte og filtrerte 10 Gb/s digitale informasjonssignaler, med en tilfeldig eller kvasitilfeldig binærsiffersekvens (PRBS), som funksjon av den totale forsinkelse DGD, 7loa\ og slik det uttrykkes ved sitt respektive optiske signal. Kurven 310 viser at tilbakekoplingssignalet som utledes fra et ufiltrert optisk signal med PRBS fremviser sekundærmaksima med verdier på Ttota[ over omkring 180 ps, ved siden av det ønskede absolutte maksimum ved ruai = 0.
Kurven 330 på fig. 3 viser også at egnet filtrering eller veining, angitt med kurven 320, av slike.frekvenskomponenter fjerner det uønskede sekundærmaksimum og derved tilveiebringer et utvetydig tilbakekoplingssignal som kan tilføres polarisasjonsomvandleren 30 og den innstillbare forsinkelseslinje i elementet 50 for å skaffe til veie det nødvendige nivå for den differensielle tidsforsinkelse i de ønskede polarisasjonskomponentene i det mottatte optiske signal. Polarisasjonsvinkelen 8 i omvandleren 30 og den differensielle tidsforsinkelse rc i elementet 50 kan innstilles vekselvis inntil tilbakekoplingssignalet Vf når maksimum, ved å bruke en enkel maksimalsøkealgoritme, for eksempel den som er beskrevet i det allerede nevnte patentskrift US 5 212 743. Nærmere bestemt kan den differensielle tidsforsinkelse i elementet 50 kontinuerlig fluktuere rundt sin aktuelle verdi for å fa fastlagt det absolutte maksimum for tilbakekoplingsspenningen Vf. Hver gang forsinkelsen rc settes til en forskjellig verdi innstilles polarisasjonsvinkelen i omvandleren 30 inntil signalnivået for tilbakekoplingen, tilført av forvrengningsmåleren 70 når et maksimum for den bestemte innstilling. Denne fremgangsmåte gjentas for hver verdi av forsinkelsen rc inntil tilbakekoplingsspenningen Vf når en absolutt maksimalverdi hvor forvrengningen som skyldes den førsteordens PMD i det mottatte optiske signal er brakt til et minimum.
(Merk at fig. 8 viser en forvrengningsmåler som kan brukes for å utlede et slikt utvetydig signal tilsvarende kurven 320.)
En annen utførelse av opprinnelsen er illustrert på fig. 4 og overføring som tidligere en optisk sender 410 i form av en kilde for optiske signaler, en optisk fiber 420 og en innstillbar kompenseringskrets 425 for å regulere tidsforsinkelsen DGD. Kretsen 425 er bygget opp med to seksjoner, henholdsvis med en første og en andre automatisk potarisasjonsomvandler 430, 440 og en første henholdsvis andre enkeltmodusfiber 435, 445 med stor dobbeltbrytning (HBF). Fiberen 435 (445) kan for eksempel være av type SM. 15 P 8/125 og med en DGD på omkring 1,4 ps/m, tilgjengelig fra firmaet Fujikura, Japan. Seksjonene frembringer en differensiell tidsforsinkelse på henholdsvis Tj og t2 mellom de lyssignaler som blir polarisert langs seksjonens henholdsvis langsomme og raske optiske akse. Utgangsfiberen 445 er koplet til en eventuell kopler 485 og er i hovedgrenen ført videre til en optisk mottaker 490. Kopleren kopler ut en gren av signalet som tidligere til en høyhastighets fotodetektor 455, og dennes utgang går som før via en forsterker 460 og til en forvrengningsmåler 470. Denne måler har som tidligere et elektrisk filter 465 og en bredbånds elektrisk effektdetektor 495 slik at det frembringes et tilbakekoplingssignal som i en tilbakekoplingssløyfe 471 tilbakekoples til de to polarisasjonsomvandlere 430 og 440.
Den andre av disse omvandlere dreier polarisasjonen i respons på tilbakekoplingssignalet, for det optiske signal mellom den første fiber 435 og den andre fiber 445 slik at vinkelen 8C mellom disse fibres faste akser effektivt varieres. Den resulterende differensielle tidsforsinkelse rc som fremkommer ved kaskadekopling av fibrene 435 og 445 kan settes opp på denne måte:
som viser at den forsinkelse som frembringes av kretsen 425 kontinuerlig kan varieres mellom en minsteverdi på tx - t2 og en maksimalverdi på (f i+r2).
Merk at man ved å velge t2 for fiberen 445 tilnærmet lik Ti for fiberen 435 far en differensiell tidsforsinkelse rc som kan varieres mellom 0 og 2r( ved å variere polarisasjonstransmisjonen i omvandleren 440. Mer også at den første omvandler 430 arbeider tilsvarende omvandleren 30 vist på fig. 1 siden den brukes for å innrette utgangen fra overføringsfiberen til parallell med inngangen (PSP) for kompenseringskretsen som dannes av fiberen 435, omvandleren 440 og fiberen 445, ved å variere vinkelen 8 i omvandleren 430 slik at tilbakekoplingssignalet blir maksimalt. Omvandleren 440 innstiller deretter verdien Øc til rc = rf. Et eksempel på en slik innregulering er vist på fig.
5 hvor den totale tidsforsinkelse DGD, rtoUi er satt opp som funksjon av 8 og .Øc. Innstillingene innebærer at fiberforsinkelsen rf blir lik 70 ps og at den differensielle forsinkelse i fibrene 435 og 445 henholdsvis vil bli T\ — 50 ps og t2 = 40 ps. Det fremgår av fig. 5 at Ttotai er tilnærmet null når 6 er t/ 2 radianer (som betyr at den langsomme PSP for overføringsfiberen 420 er brakt til parallellitet med den raske PSP tilhørende kretsen 425) og når verdien & c tilnærmet er 0,68 radianer (alternativt 2,46 radianer).
Det transmisjonssystem som er vist på fig. 4 tilpasses automatisk til kompensasjonsnivået som frembringes for førsteordens PMD dersom polarisasjonsomvandleme 430 og 440 styres av et tilbakekoplingssignal som varieres porporsjonalt med forvrengnings-nivået i det optiske signal som kretsen 425 leder ut til kopleren 485.
Som beskrevet ovenfor omfatter tilbakekoplingssløyfene som er vist på fig. 1 og 4 tilsvarende elementer, men den mulige innregulering av den differensielle tidsforsinkelse i henhold til fig. 4 er begrenset av den totale båndbredde for det optiske signal, det vil si det høyhastighets informasjonssignal som er modulert inn på dette signal. Særlig gjelder når t2 = T\ at den frekvensavhengige polarisasjonstransmisjon som finner sted i kompensa-sjonskretsen 425 kan beskrives av følgende enhetsmatrise:
hvor Aco = w - uo og W(0) er polarisasjonstransmisjonen i omvandleren 430. Det fremgår av likning (11) at man for rc = 2ricbs 6c og for en første orden av Aco har Ukompfa) med samme ønsket form som i likning (7). Leddene som ikke hører til diagonalen i den andre matrise på høyre side av likning (11) viser imidlertid at man for større verdier av ri Aco far en betydelig lysmengde krysskoplet mellom kompensasjonskretsens PSP. Særlig vil lyset fra en av inngangs-PSP fullstendig koplet til den ortogonale utgarigs-PSP ved 8C = x/4 radianer og 7iAco = x radianer.
Hvis altså den totale båndbredde for det optiske signal er stor sammenliknet med enten l/Ti eller 1/t2 vil ikke kretsen 425 være i stand til samtidig å frembringe den ønskede differensielle tidsforsinkelse for samtlige frekvenskomponenter i det optiske signal, til å sidesette virkningen av den førsteordens PMD i transmisjonsfiberen.
Det er imidlertid vist eksperimentelt at man for et amplitudemodulert optisk signal som fører et kvasitilfeldig 10 Gb/s digitalt signal får en differensiell tidsforsinkelse på T]&t2S 50 ps frembrakt av kretsen 425 og fremdeles gyldig for adaptiv PMD-kompensering med aksepterbare lave nivåer for andreordens PMD-forvrengning.
Merk at kompenseringskretsen 425 lett kan anordnes for å frembringe en forsinkelse som er større enn rc = T| + t2 = 100 ps ved rett og slett å tilføye ytterligere seksjoner eller ledd etter behov, hvor hvert slikt ledd som nevnt ovenfor vil måtte omfatte en polarisasjonsomvandler og en HB-fiber med differensielle tidsforsinkelser på r3 - 50 ps, r4 = 50 ps, etc. En slik kompenseringskrets vil også kunne kompensere for virkningene av andreordens PMD i tillegg til førsteordens DGD.
Et utlagt blokkskjema av en annen typisk utførelse av regulerbar differensiell forsinkelse ved kompensering av varierbar førsteordens PMD er vist på fig. 5. Tilsvarende fig. 1 brukes kretser som er vist på fig. 6 og omfatter et element 540 på inngangen for å dele (separere) polariseringen hos et innkommende optisk signal og et element 541 på utgangen for å rekombinere den transformerte PSP tilhørende overføringsfiberen. En varierbar tidsforsinkelse som er knyttet til en av disse PSP er frembrakt av flere asymmetriske interferometere 530-532 av bølgeledertypen og utført som Mach-Zehnder-kretser seriekoplet med innstillbare retningskoplere 560-563. Retningskoplerne kan styres på konvensjonell måte for å lede det optiske signal enten gjennom den korte eller den lange gren i interferometrene 530-532, slik at det innføres en varierbar forsinkelse mellom null og Tj = ALjn/c, hvor ALjn er den optiske veiforskjell i det i-te interferometer mens c er lyshastigheten. Det er altså mulig å frembringe enhver ønsket differensiell tidsforsinkelse mellom 0 og Tcm^s=(2n - l)ALjn/c i trinn på Atc = ALjn/c.
For å oppnå en ubrutt strøm av informasjon i form av signaler via interferometrene mens forsinkelsen rc endres fra en verdi og til en annen behøver de relative optiske faser i hver av interferometrene endres for konstruktiv interferens som er i fase, for de to optiske signaler som går ut fra de to grener i hvert av interferometrene og deretter går til den etterfølgende retningskopler. Av denne grunn kan det være nødvendig å legge inn en varierbar fasedreier, for eksempel en av de vise fasedreiere 570-572, i hvert av Mach-Zehnder-interferometrene.
En regulerbar bølgelederforsinkelseslinje som bygger på disse prinsipper kan relativt enkelt bygges opp med flere forskjellige elektrooptiske substrater, så som for eksempel litiumniobat og halvledermaterialer så vel som andre optiske materialer som for eksempel å bruke termooptiske eller akustooptiske virkninger for å styre retningskoplerne 560-563 og fasedreieme 570-572.
Det er klart at men ved bruk av de PMD-kompenseirngskretser som er vist på fig. 1 og 4 kan ha et signal med en viss liten forvrengning ut fra transmisjonsfiberen, dersom størstedelen av signalet går via en av fiberens PSP, men likevel utgjør et lite signal, det vil si dersom 7 eller (1- 7) er fiten. Størrelsen S(f) vil også være nær 1, selv om Tf er relativt stor i transmisjonsfiberen. I dette tilfelle vil kompenseringskretsens tc ha en vilkårlig verdi. Hvis videre det optiske signals forvrengningsnivå plutselig blir større dersom dets polarisasjonstilstand endres raskt ved et eller annet sted langs fiberen, kreves rask innregulering av verdiene for 6 og tc i PMD-kompenseringskretsen.
En rask innregulering av rc kan unngås ved rask avsøking av den inngående polarisasjonstilstand i transmisjonsfiberen over et stort antall forskjellige polarisasjonstilstander, slik at alle mulige polarisasjonstilstander, for eksempel midlet over tid blir gitt samme sannsynlighet. I så fall ville omtrent halvparten av inngangssignalet gjennom-snittlig være i transmisjonsfiberens PSP, mens den andre halvpart ville være i den andre PSP, det vil si at man i gjennomsnitt ville ha = 0,5 - I-7. Følgelig får man et tilstrekkelig forvrengningsnivå i det optiske signal tilført kompenseringskretsen for å sikre at tc blir innregulert riktig og uavhengig av polarisasjonsendringer i den tilhørende fiber.
For å sikre at tilbakekoplingskretsen i kompenseringskretsen holdes stabil må avsøkingen nevnt ovenfor, for inngangspolariseringstilstanden til transmisjonsfiberen utføres langt hurtigere enn responstiden tilsier for polarisasjonsomvandlingen, idet denne tjener som inngang til PMD-kompenseirngskretsen. Et eksempel på å utføre slik avsøking er i den elektrooptiske polarisasjonsscrambler som er beskrevet i patentskriftet US 5 359 678 og hvis innhold her tas med som referanse.
Fig. 7 illustrerer hvordan oppfinnelsen bruker en rask slik elektrooptisk polarisasjonsscrambler 15 på inngangen av en transmisjonsfiber. Scrambleren 15 kan moduleres med en vilkårlig spenning, for eksempel en sinusformet eller sagtannformet spenning så lenge den gjennomsnittlige polarisasjonsgrad for lyssignalet som scrambleren 15 sender ut tilnærmet holder seg nær null.
Det foregående er rett og slett illustrativt for oppfinnelsens prinsipper, og fagfolk vil kunne være i stand til å foreslå forskjellige andre anordninger som, selv om de ikke eksplisitt er vist eller beskrevet her, like fullt vil kunne omslutte de prinsipper som ligger innenfor ånden for og rammen om oppfinnelsen. Basert på det foregående vil det for eksempel være åpenbart for den fagkyndige at virkningene av enda høyere ordens PMD kan håndteres bare ved å ekspandere kompenseringskretsen, det vil si kretsen 450, til å innbefatte ytterligere seksjoner eller ledd, etter behov.

Claims (9)

1. Fremgangsmåte for å redusere et kommunikasjonssignals forvrengning, karakterisert ved: dreining av polarisasjonen av et optisk innkommende signal ved bruk av en første polarisasjonsomvandler (30) innrettet for å frembringe polarisasjonsdreide optiske signaler, varierende forsinkelse av polarisasjonskomponenter som tilsvarer det optiske signal med dreid polarisasjon, ved hjelp av en forsinkelseslinje (50) for innstillbar differensiel tidsforsinkelse, for å generere et optisk utgangssignal, og analyse av dette utgangssignal ved hjelp av en forvrengningsmåler (70) slik at det frembringes en forvrengningsindikator (71, 72) som påtrykkes den første polarisasjonsomvandler (30) og forsinkelseslinjen (50), idet følgende utføres, basert på denne forvrengningsindikator (71, 72): den første polarisasjonsomvandler (30) dreier det optiske inngangssignals polarisasjon i forhold til polarisasjonstilstander i forsinkelseslinjen (50), og forsinkelseslinjen forsinker polarisasjonskomponentene forskjellig for å redusere det optiske utgangssignals forvrengning.
2. Apparat for reduksjon av et kommunikasjonssignals forvrengning, karakterisert ved: en første polarisasjonsomvandler (30) innrettet for dreining av polarisasjonen av et optisk innkommende signal, for å frembringe polarisasjonsdreide optiske signaler, en innstillbar forsinkelseslinje (50) innrettet for selektiv varierende forsinkelse av polarisasjonskomponenter som tilsvarer det optiske signal med dreid polarisasjon, for å generere et optisk utgangssignal, og en forvrengningsmåler (70) innrettet for analyse av dette utgangssignal slik at det frembringes en forvrengningsindikator (71, 72) som påtrykkes den første polarisasjonsomvandler (30) og forsinkelseslinjen (50), idet følgende er basert på denne forvrengningsindikator (71,72): den første polarisasjonsomvandlers (30) dreining av det optiske inngangssignals polarisasjon, idet dette utføres i forhold til polarisasjonstilstander i forsinkelseslinjen (50), og forsinkelseslinjens forsinkelse av polarisasjonskomponentene, idet dette utføres forskjellig for de enkelte komponenter for å redusere forvrengningen av det optiske utgangssignal, hvorved forvrengningen av kommunikasjonssignalet oppnås som følge av denne reduksjon av utgangssignals forvrengning.
3. Apparat ifølge krav 2, karakterisert ved at: det optiske signal mottas via en transmisjonslink (20) med en første og en andre hovedpolarisasjonstilstand, og hvor ' den første polarisasjonsomvandler (30) utfører, basert på forvrengningsindikatoren, en innretting av polarisasjonskomponentene for det optiske inngangssignal og tilsvarende en første og en andre hovedpolarisasjonstilstand i forhold til forsinkelseslinjens første og andre polarisasjonstilstand.
4. Apparat ifølge krav 2, karakterisert ved at forsinkelseslinjen (50) omfatter en stråledeler (540) som optisk er koplet til et strålekombinasjonsledd (541), hvor: stråledeleren (540) er innrettet for å dele det polarisasjonsdreide optiske signal i en første og en andre polarisasjonskomponent, hvilke komponenter tilsvarer den første hhv. andre polarisasjonstilstand i forsinkelseslinjen, hvor: den første polarisasjonskomponent er rettet mot strålekombinasjonsleddet (541) via en første optisk signalvei, mens den andre polarisasjonskomponent er rettet mot strålekombinasjonsleddet (541) via en andre optisk strålingsvei forskjellig fra den første, og hvor: strålekombinasjonsleddet er innrettet for å rekombinere den første og andre polarisasjonskomponent for å frembringe det optiske utgangssignal;
5. Apparat ifølge krav 4, karakterisert ved at den andre optiske signalvei omfatter et speil hvis posisjon bestemmer en utbredelsesforsinkelsesforskjell mellom den første og andre optiske signalvei, idet denne posisjon er innstillbar og basert på forvrengningsindikatoren.
6. Apparat ifølge krav 4, karakterisert ved at den andre optiske signalvei har et eller flere seriekoplede interferometere (530, 531, 532), hvert med en første og en andre gren, idet hvert interferometer, basert på forvrengningsindikatoren dirigerer den andre polarisasjonskomponent via en av grenene for å oppnå en ønsket utbredelsesforsinkelsesforskjell mellom den første og den andre optiske signalvei.
7. Apparat ifølge krav 2, karakterisert ved at forsinkelseslinjen (50) omfatter: første og andre dobbeltbrytende fibere (435, 445), hver med en rask og en langsom polarisasjonstilstand og innrettet for å frembringe en relativ forsinkelse mellom polarisasjonskomponenter som tilsvarerer disse to tilstander, og en andre polarisasjonsomvandler (440) som er koplet mellom de første og andre dobbeltbrytende fibere, idet: den første polarisasjonsomvandler (30) innretter polarisasjonskomponentene i det optiske inngangssignal i forhold til den raske og langsomme polarisasjonstilstand i den første dobbeltbrytende fiber, mens den andre polarisasjonsomvandler (440) dreier polarisasjonen av et optisk signal som frembringes av den første dobbeltbrytende fiber i forhold til den raske og langsomme polarisasjonstilstand i den andre dobbeltbrytende fiber, idet denne andre fiber frembringer det optiske utgangssignal.
8. Apparat ifølge krav 2, karakterisert ved at forvrengningsmåleren omfatter et filter (465) som er koplet til en effektmåler (495), idet filteret har en spektralrespons som gjør at forvrengningsindikatoren etablerer en i alt vesentlig monoton funksjon av den relative forsinkelse mellom de enkelte polarisasjonskomponenter.
9. System som omfatter en sender (10) koplet til en mottaker (25, 90) via en transmisjonslink (20), karakterisert ved at mottakeren omfatter: en første polarisasjonsomvandler (30) innrettet for dreining av polarisasjonen av et optisk innkommende signal, for å frembringe polarisasjonsdreide optiske signaler, en innstillbar forsinkelseslinje (50) innrettet for selektiv varierende forsinkelse av polarisasjonskomponenter som tilsvarer det optiske signal med dreid polarisasjon, for å generere et optisk utgangssignal, og en forvrengningsmåler (70) innrettet for analyse av dette utgangssignal slik at det frembringes en forvrengningsindikator (71, 72) som påtrykkes den første polarisasjonsomvandler (30) og forsinkelseslinjen (50), idet følgende er basert på denne forvrengningsindikator (71,72): den første polarisasjonsomvandlers (30) dreining av det optiske inngangssignals polarisasjon, idet dette utføres i forhold til polarisasjonstilstander i forsinkelseslinjen (50), og forsinkelseslinjens forsinkelse av polarisasjonskomponentene, idet dette utføres forskjellig for de enkelte komponenter for å redusere forvrengningen av det optiske utgangssignal, hvorved forvrengningen av kommunikasjonssignalet oppnås som følge av denne reduksjon av utgangssignals forvrengning, og hvor det optiske inngangssignal er et signal som mottas fra senderen (10) via transmisjonslinken (20).
NO19984185A 1997-09-16 1998-09-11 Kretser for kompensering og tilpasning ved forsteordens polarisasjonsmodusspredning (PMD) i et optisk transmisjonssystem NO322264B1 (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US08/931,553 US5930414A (en) 1997-09-16 1997-09-16 Method and apparatus for automatic compensation of first-order polarization mode dispersion (PMD)

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO984185D0 NO984185D0 (no) 1998-09-11
NO984185L NO984185L (no) 1999-03-17
NO322264B1 true NO322264B1 (no) 2006-09-04

Family

ID=25460962

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO19984185A NO322264B1 (no) 1997-09-16 1998-09-11 Kretser for kompensering og tilpasning ved forsteordens polarisasjonsmodusspredning (PMD) i et optisk transmisjonssystem

Country Status (8)

Country Link
US (1) US5930414A (no)
EP (1) EP0909045B1 (no)
JP (1) JP3466486B2 (no)
KR (1) KR19990029764A (no)
CN (1) CN1211744A (no)
CA (1) CA2245303C (no)
DE (1) DE69834787T2 (no)
NO (1) NO322264B1 (no)

Families Citing this family (166)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5745623A (en) * 1995-08-17 1998-04-28 Kabushiki Kaisha Topcon Laser system for surveying
FR2758029B1 (fr) * 1996-12-30 1999-01-29 Alsthom Cge Alcatel Dispositif de compensation de la dispersion de polarisation dans un systeme de transmission optique
US6604871B2 (en) * 1997-09-19 2003-08-12 Siemens Information And Communications Networks, Inc. Method and apparatus for compensating for polarization mode dispersion (PMD) using a Mach-Zender interferometer
DE69839581D1 (de) 1997-11-28 2008-07-17 Fujitsu Ltd Verfahren zur messung der polarisationsmoden-dispertion und vorrichtung und verfahren zur regelung der dispersion
US6609841B1 (en) * 1998-03-30 2003-08-26 Seagate Technology Llc Low noise optical storage system based on an optical polarimetric delay line
US6574015B1 (en) * 1998-05-19 2003-06-03 Seagate Technology Llc Optical depolarizer
US6529305B1 (en) 1998-11-04 2003-03-04 Corvis Corporation Optical transmission apparatuses, methods, and systems
US6292598B1 (en) 1998-11-04 2001-09-18 Corvis Corporation Optical transmission apparatuses, methods, and systems
US6118566A (en) 1998-11-04 2000-09-12 Corvis Corporation Optical upconverter apparatuses, methods, and systems
US6404520B1 (en) 1998-12-21 2002-06-11 Mci Worldcom, Inc. Fault isolation of an optical link by correlating PMD events with other measurements
US6396606B1 (en) 1998-12-24 2002-05-28 Worldcom, Inc. Method of avoiding excessive polarization mode dispersion in an optical communications link
US6104515A (en) * 1999-02-01 2000-08-15 Otera Corporation Method and apparatus for providing high-order polarization mode dispersion compensation using temporal imaging
DE19904137A1 (de) * 1999-02-03 2000-08-10 Deutsche Telekom Ag Reduktion der Verzerrung von optischen Impulsen durch die Polarisationsmodendispersion in optischen Übertragungssystemen
US6493116B1 (en) 1999-02-09 2002-12-10 Mci Worldcom, Inc. PMD characterization across multiple optical channels of an optical link
US6185345B1 (en) * 1999-03-18 2001-02-06 Qtera Corporation Ultra-stable optical wavelength division multiplexer/demultiplexer
FR2791835B1 (fr) * 1999-03-31 2001-06-29 Cit Alcatel Dispositif et procede de compensation de la dispersion de polarisation dans un systeme de transmission optique
DE19928937A1 (de) * 1999-06-24 2000-12-28 Siemens Ag Verfahren zur Polarisationsmodendispersion-Kompensation und Polarisationsmodendispersion-Kompensator
US7088925B1 (en) 1999-06-28 2006-08-08 Siemens Aktiengesellschaft Device for detecting polarization mode dispersion
US6421153B1 (en) * 1999-07-01 2002-07-16 Worldcom, Inc. Device and method for determining PMD independent of SOP
US7203423B1 (en) * 1999-09-01 2007-04-10 At&T Corp. Methods and systems for polarization mode dispersion compensation
US6674972B1 (en) * 1999-09-01 2004-01-06 At&T Corp. Methods and systems for polarization mode dispersion compensation
US6658215B1 (en) * 1999-09-24 2003-12-02 Fitel Usa Corp. Arrangement for mitigating first order and second-order polarization mode dispersion in optical fiber communication systems
US6266457B1 (en) * 1999-10-05 2001-07-24 Mci Worldcom, Inc. System and method for differential group delay compensation
US6542650B2 (en) 1999-11-30 2003-04-01 University Of Southern California Polarization-mode dispersion emulator
US6330375B1 (en) * 1999-12-16 2001-12-11 Lucent Technologies Inc. Distortion analyzer for compensation apparatus of first order polarization mode dispersion (PMD)
US6417948B1 (en) * 1999-12-24 2002-07-09 Corning Incorporated Variable delay device for an optical component such as a polarization mode dispersion compensator
FR2803460B1 (fr) * 1999-12-30 2002-03-29 Cit Alcatel Dispositif de compensation de la dispersion de polarisation dans un systeme de transmission optique
US20020015547A1 (en) * 2000-01-07 2002-02-07 Patel Jay S. Compact multi-channel polarization mode dispersion compensator
JP2001203637A (ja) * 2000-01-19 2001-07-27 Mitsubishi Electric Corp 波長多重光伝送システム
US6459830B1 (en) * 2000-02-08 2002-10-01 Sprint Communications Company L.P. Method and apparatus to compensate for polarization mode dispersion
DE10006239B4 (de) * 2000-02-11 2010-08-05 Nokia Siemens Networks Gmbh & Co.Kg Verfahren zur Charakterisierung von Polarisationstransformatoren
US6567167B1 (en) * 2000-02-16 2003-05-20 Massachusetts Institute Of Technology Compensating polarization mode dispersion in fiber optic transmission system
US6859268B2 (en) 2000-02-16 2005-02-22 Massachusetts Institute Of Technology Compensating polarization mode dispersion in fiber optic transmission systems
US6556732B1 (en) 2000-06-07 2003-04-29 Corning Incorporated All fiber polarization mode dispersion compensator
US6583903B1 (en) * 2000-03-02 2003-06-24 Worldcom, Inc. Method and system for controlling polarization mode dispersion
US20010028760A1 (en) * 2000-03-03 2001-10-11 Yaffe Henry H. Methods and apparatus for compensating chromatic and polarization mode dispersion
AU2001245488A1 (en) * 2000-03-06 2001-09-17 University Of Southern California Compensation for polarization-mode dispersion in multiple wavelength-division multiplexed channels
US6483958B2 (en) * 2000-05-06 2002-11-19 Tektronix Munich PMD compensator
DE10033820A1 (de) * 2000-07-12 2002-02-07 Adalbert Bandemer Emulator für PMD 2.ter Ordnung
AU2001243702A1 (en) * 2000-05-31 2001-12-11 Corning Incorporated Tapped delay line diffractive array for sensing polarization mode dispersion
US6661937B2 (en) * 2000-06-07 2003-12-09 Corning, Incorporated Fiber squeezing device
US6801721B1 (en) * 2000-06-13 2004-10-05 Lucent Technologies Inc. Polarization mode dispersion compensator for optical fiber communication systems
DE60035862T2 (de) 2000-07-06 2008-04-24 Alcatel Lucent Kompensation der Polarisationsmodendispersion
JP4582874B2 (ja) * 2000-07-13 2010-11-17 富士通株式会社 偏波モード分散補償方法および偏波モード分散補償装置
DE10049784A1 (de) * 2000-10-09 2002-05-16 Adalbert Bandemer Anordnung zur Kompensation PMD-bedingter Verzerrungen in optischen Transmissionssystemen und insbesondere Transmissionsfasern
US20020012487A1 (en) * 2000-07-31 2002-01-31 Yafo Networks, Inc. Polarization mode dispersion generator
JP4592887B2 (ja) * 2000-08-07 2010-12-08 富士通株式会社 波長分散を補償する方法及びシステム
US6654103B2 (en) * 2000-09-01 2003-11-25 University Of Southern California Compensation and control of both first-order and higher-order polarization-mode dispersion
AU2001296430A1 (en) * 2000-09-26 2002-04-08 Celight, Inc. System and method for code division multiplexed optical communication
US6778782B1 (en) * 2000-09-27 2004-08-17 Nortel Networks Limited Dispersion compensation
WO2002032021A2 (de) * 2000-10-09 2002-04-18 Reinhold Noe Anordnung und verfahren für eine optische informationsübertragung
US6487341B1 (en) 2000-10-13 2002-11-26 Agere Systems Guardian Corp Multi-material structure with reduced polarization dependent loss and method therefor
US7106979B1 (en) * 2000-10-27 2006-09-12 Ciena Corporation Polarization mode dispersion compensating apparatus, system, and method
US6768875B1 (en) * 2000-12-01 2004-07-27 At&T Corp. Polarization mode dispersion compensation
US6867918B2 (en) 2000-12-07 2005-03-15 Jay N. Damask Methods and apparatus for generation and control of coherent polarization mode dispersion
US6891674B2 (en) * 2000-12-07 2005-05-10 Yafo Networks, Inc. Methods and apparatus for frequency shifting polarization mode dispersion spectra
US6856459B1 (en) * 2000-12-22 2005-02-15 Cheetah Omni, Llc Apparatus and method for controlling polarization of an optical signal
US6483957B1 (en) 2001-01-29 2002-11-19 3M Innovative Properties Company MEMS-based polarization mode dispersion compensator
ITMI20010442A1 (it) * 2001-03-02 2002-09-02 Marconi Comm Spa Sistema di comunicazione ottica e apparato per la compensazione o emulazione degli effetti della pmd
ITMI20010443A1 (it) * 2001-03-02 2002-09-02 Marconi Comm Spa Metodo e apparati per la rilevazione e compensazione di parametri della pmd in segnali trasmessi lungo collegamenti a fibre ottiche e sistem
US6707977B2 (en) * 2001-03-15 2004-03-16 Corning Incorporated All fiber polarization mode dispersion compensator
US6847484B2 (en) * 2001-03-15 2005-01-25 Jay N. Damask Methods and apparatus for generating polarization mode dispersion
JP2004528763A (ja) * 2001-03-19 2004-09-16 テラパルス, インコーポレイテッド 光伝送媒体における偏波モード分散補償
DE10121025A1 (de) * 2001-04-28 2002-10-31 Alcatel Sa Schnell adaptierender PMD-Kompensator
US7495765B2 (en) * 2001-05-17 2009-02-24 Thorlabs Gmbh Fiber polarimeter, the use thereof, as well as polarimetric method
US6816260B2 (en) * 2001-05-17 2004-11-09 Thorlabs Gmbh Fiber polarimeter, the use thereof, as well as polarimetric method
US7224911B2 (en) * 2001-06-07 2007-05-29 Jds Uniphase Corporation Adaptive distortion compensation in optical fiber communication networks
JPWO2003003104A1 (ja) 2001-06-29 2004-10-21 三菱電機株式会社 偏波分散補償装置
EP1279999A1 (en) * 2001-07-23 2003-01-29 Corning Incorporated Polarization-insensitive variable optical attenuator
WO2003014811A1 (en) * 2001-08-03 2003-02-20 Pirelli & C. S.P.A. Polarization stabilization
JP2003057457A (ja) * 2001-08-08 2003-02-26 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> 光フィルタ
US20030067641A1 (en) * 2001-08-14 2003-04-10 Terapulse, Inc. Apparatus and methods for polarization measurements across a spectral range
ATE354891T1 (de) * 2001-08-16 2007-03-15 Ericsson Telefon Ab L M Optischer verstärker
US20030039012A1 (en) * 2001-08-21 2003-02-27 Pezzaniti Joseph L. Communication system and method to avoid laser-pulse broadening by multi-path effects
DE60130930T2 (de) * 2001-08-31 2008-07-17 Fujitsu Ltd., Kawasaki Polarisationsmodendispersion-kompensator
DE10144357C2 (de) * 2001-09-10 2003-08-21 Siemens Ag Regelkonzept für einen mehrstufigen Polarisationsmodendispersions-Kompensator
DE10147227B4 (de) * 2001-09-14 2013-09-05 Finisar Corp. Optisches Filter und Verfahren zur optischen Filterung
DE10147169A1 (de) * 2001-09-25 2003-04-30 Siemens Ag Anordnung zur Kompensation von Verzerrungen optischer Signale
EP1296471A3 (de) * 2001-09-25 2005-06-01 Siemens Aktiengesellschaft Kompensationsanordnung zur adaptiven Entzerrung eines optischen Signals
DE10147063A1 (de) * 2001-09-25 2003-04-24 Siemens Ag Kompensationsanordnung zur adaptiven Entzerrung eines optischen Signals
JP2005531937A (ja) * 2001-09-27 2005-10-20 テラパルス, インコーポレイテッド 光伝送媒体における伝送ひずみのより高次の補償を行うための方法と装置
EP1306987A1 (en) * 2001-10-23 2003-05-02 Pro Forma Alfa Spectrometer
WO2003036826A1 (en) * 2001-10-23 2003-05-01 Pro Forma Alfa Spectrometer
US7013063B2 (en) * 2001-12-31 2006-03-14 3M Innovative Properties Company System for higher-order dispersion compensation including phase modulation
US7062123B2 (en) * 2001-12-31 2006-06-13 3M Innovative Properties Company System for higher-order dispersion compensation
US7016567B2 (en) * 2001-12-31 2006-03-21 3M Innovative Properties Company System for higher-order dispersion compensation including a delay line
US6724972B2 (en) 2001-12-31 2004-04-20 3M Innovative Properties Company Silicate waveguide compositions for extended L-band and S-band amplification
US6748126B2 (en) * 2001-12-31 2004-06-08 3M Innovative Properties Company System for polarization mode dispersion compensation
US6907199B2 (en) * 2001-12-31 2005-06-14 3M Innovative Properties Company Method for polarization mode dispersion compensation
US6829409B2 (en) * 2001-12-31 2004-12-07 3M Innovative Properties Company Method for higher-order dispersion compensation
US6784416B2 (en) * 2001-12-31 2004-08-31 3M Innovative Properties Company Polarization transformer and polarization mode dispersion compensator
ATE272228T1 (de) 2002-01-08 2004-08-15 Cit Alcatel Variable optische verzögerungsleitung und verwendung der variablen optischen verzögerungsleitung
DE10202142A1 (de) * 2002-01-21 2003-07-31 Siemens Ag Anordnung und Verfahren zum Bereitstellen der Übertragungskapazität auf einer Datenübertragungsstrecke
US7227686B1 (en) 2002-01-22 2007-06-05 General Photonics Corporation Tunable PMD emulators and compensators
KR100442067B1 (ko) * 2002-01-31 2004-07-30 주식회사 럭스퍼트 편광분산 보상방법
US7068896B1 (en) 2002-02-07 2006-06-27 Northwestern University Method and system for the controlled production of polarization mode dispersion
JP3829112B2 (ja) * 2002-02-19 2006-10-04 三菱電機株式会社 偏波モード分散補償装置
KR100407824B1 (ko) 2002-02-21 2003-12-01 한국전자통신연구원 전송광섬유에서 발생하는 편광모드분산을 보상하는 방법및 장치
ITTO20020169A1 (it) * 2002-02-28 2003-08-28 Telecom Italia Lab Spa Apparato per compensare gli effetti di dispersione di polarizzazione e metodo corrispondente.
WO2003079054A2 (en) * 2002-03-15 2003-09-25 Terapulse, Inc. Athermal delay line
EP1349300B1 (de) * 2002-03-28 2006-03-08 Alcatel Empfangseinrichtung für gestörte optische Signale mit Erzeugung eines Rückkopplungssignals durch Korrelation, und Verfahren zum Erzeugen eines solchen Rückkopplungssignals
WO2003087741A1 (en) * 2002-04-10 2003-10-23 Terapulse, Inc. Optical signal-to-noise monitor having increased coherence
US7142788B2 (en) 2002-04-16 2006-11-28 Corvis Corporation Optical communications systems, devices, and methods
US7403717B2 (en) * 2002-04-18 2008-07-22 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Method and apparatus for first-order polarization mode dispersion compensation
EP1367743B1 (en) * 2002-05-29 2007-07-25 Alcatel Lucent Polarisation mode dispersion compensator
US7133619B2 (en) * 2002-07-10 2006-11-07 Hon Hai Precision Ind. Co., Ltd. Polarization mode dispersion compensation module
KR100430995B1 (ko) * 2002-08-09 2004-05-20 삼성전자주식회사 포토닉 크리스탈 구조를 이용한 편광모드분산 보상장치
JP4053389B2 (ja) * 2002-09-19 2008-02-27 富士通株式会社 光信号対雑音比のモニタ方法およびそれを用いた光伝送システム
US7362977B2 (en) * 2002-09-30 2008-04-22 Lucent Technologies Inc. Method for reduction of non-linear intra-channel distortions
US6778715B2 (en) * 2002-11-06 2004-08-17 Fitel U.S.A. Corp. Optical fiber-based device with tunable birefringence
KR100528966B1 (ko) * 2002-12-10 2005-11-15 한국전자통신연구원 주 편광상태 제어와 군 지연차 제어를 분리하여 처리하는편광모드분산 보상기 및 보상방법
KR100483023B1 (ko) * 2002-12-24 2005-04-15 한국전자통신연구원 광전송 시스템의 편광 모드 분산 보상 장치 및 그 보상 방법
JP3983766B2 (ja) * 2003-01-10 2007-09-26 富士通株式会社 秘匿性を有する光通信システムおよび光通信方法
GB2399220B (en) * 2003-03-06 2005-07-13 Toshiba Res Europ Ltd Photonic quantum information system using unpolarised light
US7391977B2 (en) 2003-03-12 2008-06-24 General Photonics Corporation Monitoring mechanisms for optical systems
DE10318212A1 (de) * 2003-04-22 2004-12-02 Siemens Ag Anordnung zur Ermittlung und Kompensation von dispersionsbedingten Effekten eines optischen Datensignals
US7366414B2 (en) * 2003-04-24 2008-04-29 Sunrise Telecom Incorporated Method and apparatus utilizing tunable differential group delay
US7796894B1 (en) 2003-07-30 2010-09-14 General Photonics Corporation Reduction of noise and polarization mode dispersion (PMD) based on optical polarization stabilizer in fiber transmission
US7010180B2 (en) * 2003-07-31 2006-03-07 Lucent Technologies Inc. System and method for multi-channel mitigation of PMD/PDL/PDG
KR100590759B1 (ko) * 2003-10-29 2006-06-15 한국전자통신연구원 광신호 감시장치 및 방법
CN1295894C (zh) * 2003-11-18 2007-01-17 北京邮电大学 自适应偏振模色散补偿中的反馈控制模块
KR100563492B1 (ko) 2003-12-17 2006-03-27 한국전자통신연구원 실시간 자동적응 편광모드분산 보상 장치
US7292322B2 (en) * 2003-12-29 2007-11-06 At&T Corp. Method for increasing accuracy of measurement of mean polarization mode dispersion
US7580639B2 (en) * 2003-12-29 2009-08-25 Verizon Business Global Llc Characterization and control of optical dispersion compensating element
KR100605928B1 (ko) 2004-02-04 2006-08-01 삼성전자주식회사 편광 모드 분산 제어 방법과 그를 이용한 광통신 시스템
JP2005260370A (ja) * 2004-03-09 2005-09-22 Fujitsu Ltd 光信号劣化補償器
ITMI20040446A1 (it) * 2004-03-09 2004-06-09 Marconi Comm Spa Sistema metodo e apparato per la compensazione della pmd e contemporanea demultiplazione di coppie di segnali multiplati ion polarizzazione
US7174107B2 (en) * 2004-04-15 2007-02-06 At&T Corp. Method and apparatus for measuring frequency-resolved states of polarization of a working optical channel using polarization-scrambled heterodyning
US7471751B2 (en) * 2004-06-17 2008-12-30 Vitesse Semiconductor Corporation Power and area efficient adaptive equalization
JP4167630B2 (ja) * 2004-07-09 2008-10-15 富士通株式会社 光波長多重伝送システムにおける偏波モード分散補償装置および方法
DE102005036297A1 (de) * 2005-08-02 2007-02-15 Siemens Ag Verfahren und Anordnung zur Polarisationsmodemdispersions-Kompensation
US7429983B2 (en) 2005-11-01 2008-09-30 Cheetah Omni, Llc Packet-based digital display system
EP2005621A1 (en) * 2005-12-29 2008-12-24 Ericsson Telecomunicaçoes S.A. Method and arrangement for polarization mode dispersion mitigation
DE102006002300A1 (de) * 2006-01-11 2007-07-19 Hochschule Zittau/Görlitz (FH) Verfahren und Transformations-Schaltungsanordnung zur Rotations-Zerlegung einer unitären Transformationsmatrix für die Überführung optischer Netzwerke in Diagonalform
JP2008092123A (ja) * 2006-09-29 2008-04-17 Fujitsu Ltd 1次偏波モード分散の補償方法および補償器、並びに、それを用いた光伝送システム
US7454092B2 (en) 2006-10-24 2008-11-18 Kailight Photonics, Inc. Systems and methods for polarization mode dispersion mitigation
US7995918B2 (en) * 2006-10-31 2011-08-09 Alcatel Lucent Polarization mode dispersion monitoring and fault correlation
JP4738315B2 (ja) * 2006-11-02 2011-08-03 富士通株式会社 光信号処理装置、光信号伝送システム及び光信号処理方法
US20080175597A1 (en) * 2007-01-24 2008-07-24 Oki Electric Industry Co., Ltd. Optical clock signal regeneration device
US7796895B2 (en) * 2007-01-26 2010-09-14 Bti Systems Inc. Method and system for dynamic dispersion compensation
US7952711B1 (en) 2007-03-26 2011-05-31 General Photonics Corporation Waveplate analyzer based on multiple tunable optical polarization rotators
WO2008149027A2 (fr) * 2007-05-21 2008-12-11 France Telecom Mesure automatique du retard de groupe differentiel d'une liaison par fibre optique
US7889995B2 (en) 2007-08-27 2011-02-15 Bti Systems Inc. In-service optical dispersion determining system and method
US8422882B1 (en) 2008-02-04 2013-04-16 General Photonics Corporation Monitoring polarization-mode dispersion and signal-to-noise ratio in optical signals based on polarization analysis
US9020365B2 (en) * 2008-04-08 2015-04-28 Tellabs Operations, Inc. Method and apparatus for compensating for polarization mode dispersion (PMD)
US8374510B2 (en) * 2008-05-13 2013-02-12 Tellabs Operations, Inc. Method and apparatus for polarization stabilization in optical receivers with complex modulation formats
US8005360B2 (en) 2008-08-05 2011-08-23 Alcatel Lucent PMDC feedback signal for alternate polarization DPSK system
WO2010043934A1 (en) * 2008-10-15 2010-04-22 Alcatel Lucent Apparatus and method for compensating polarization mode dispersion
US8045856B2 (en) * 2008-10-31 2011-10-25 Ciena Corporation Polarization mode dispersion compensation and polarization demultiplexing systems and methods for optical transmission systems
CN102227660B (zh) * 2008-11-28 2013-09-04 阿尔卡特朗讯 用于对偏振模式色散进行补偿的设备和方法
US20100239245A1 (en) * 2009-03-21 2010-09-23 General Photonics Corporation Polarization Mode Emulators and Polarization Mode Dispersion Compensators Based on Optical Polarization Rotators with Discrete Polarization States
CN101877616B (zh) * 2009-04-29 2013-09-11 华为技术有限公司 对光通信中的偏振模色散进行补偿的方法及装置
JP5590601B2 (ja) * 2010-01-14 2014-09-17 独立行政法人情報通信研究機構 縺れ光源のタイムビン偏光フォーマット変換技術
JP5350284B2 (ja) * 2010-01-28 2013-11-27 株式会社日立製作所 光送受信システム及び光受信機
JP5549333B2 (ja) * 2010-04-07 2014-07-16 富士通株式会社 偏波変動補償装置および光通信システム
CN101834673B (zh) * 2010-05-13 2013-09-04 武汉邮电科学研究院 一种偏振模色散补偿的方法
US8543012B2 (en) * 2010-05-14 2013-09-24 Verizon Patent And Licensing Inc. Compensating for end-to-end group delay ripples
JP5594192B2 (ja) * 2011-03-08 2014-09-24 住友大阪セメント株式会社 光変調器
US8958702B2 (en) * 2011-03-17 2015-02-17 Fujitsu Limited System and method for reducing interference of a polarization multiplexed signal
ES2396391B2 (es) * 2011-06-28 2014-12-04 Medlumics, S.L. Dispositivo de retardo óptico variable para interferometría de baja coherencia.
US8780433B2 (en) 2011-09-28 2014-07-15 General Photonics Corporation Polarization scrambling based on cascaded optical polarization devices having modulated optical retardation
JP5327343B2 (ja) * 2011-09-29 2013-10-30 沖電気工業株式会社 偏波モード分散生成装置、偏波モード分散補償装置、及び偏波モード分散エミュレーター、並びに偏波モード分散生成方法、偏波モード分散補償方法、及び偏波モード分散エミュレート方法
US9690049B2 (en) * 2013-07-01 2017-06-27 Tongqing Wang Optical line protection with digital dispersion compensation module
JP6303691B2 (ja) * 2014-03-26 2018-04-04 富士通株式会社 偏波状態検出装置及び方法、並びに、光通信システム、光送信器及び光受信器
CN111835430A (zh) * 2019-04-15 2020-10-27 无锡雅斯格精密机械有限公司 一种光传输系统中偏振模色散补偿技术
US11641248B2 (en) * 2021-03-01 2023-05-02 Google Llc System, apparatus, and architecture for migrating an optical communication network

Family Cites Families (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5111322A (en) * 1991-04-04 1992-05-05 At&T Bell Laboratories Polarization multiplexing device with solitons and method using same
US5212743A (en) * 1992-02-12 1993-05-18 At&T Bell Laboratories Automatic polarization controller having broadband, reset-free operation
US5311346A (en) * 1992-06-17 1994-05-10 At&T Bell Laboratories Fiber-optic transmission polarization-dependent distortion compensation
JPH08505961A (ja) * 1993-01-21 1996-06-25 イー−テック・ダイナミックス・インコーポレイテッド 偏光モード分散の低い光学装置
US5359678A (en) * 1993-06-18 1994-10-25 At&T Bell Laboratories Apparatus and method employing fast polarization modulation to reduce effects of polarization hole burning and/or polarization dependent loss
JP2739813B2 (ja) * 1993-12-20 1998-04-15 日本電気株式会社 偏波分散補償方法
CA2139957C (en) * 1994-02-18 1999-02-09 Andrew R. Chraplyvy Multi-channel optical fiber communication system
JPH0895095A (ja) * 1994-09-27 1996-04-12 Fujitsu Ltd 分散補償器及び光増幅器
US5659412A (en) * 1994-12-06 1997-08-19 Lucent Technologies Inc. Polarization diversity detection of optical signals transmitted through a polarization-mode dispersive medium
US5587827A (en) * 1995-02-01 1996-12-24 Hakimi; Hosain Apparatus for compensating chromatic and polarization dispersion and frequency chirp in fiber optics and for pulse compression in laser systems
US5682446A (en) * 1995-10-13 1997-10-28 E-Tek Dynamics, Inc. Polarization mode dispersion-free circulator
US5710650A (en) * 1996-03-14 1998-01-20 Alcatel Network Systems, Inc. Dispersion-reducing multiple wavelength division multiplexing optical fiber transceiver and methods for using and assembling same
DE19612604A1 (de) * 1996-03-29 1997-10-02 Sel Alcatel Ag Optischer Empfänger mit einer Entzerrerschaltung für durch PMD verursachte Störungen und System mit einem solchen optischen Empfänger
IT1282401B1 (it) * 1996-05-03 1998-03-20 Pirelli Cavi S P A Ora Pirelli Dispositivo acusto -ottico in guida d'onda con compensazione di dispersione modale di polarizzazione
FR2758029B1 (fr) * 1996-12-30 1999-01-29 Alsthom Cge Alcatel Dispositif de compensation de la dispersion de polarisation dans un systeme de transmission optique
US5859939A (en) * 1997-02-25 1999-01-12 Mci Communications Corporation Method and system for equalizing PMD using incremental delay switching

Also Published As

Publication number Publication date
CA2245303A1 (en) 1999-03-16
NO984185D0 (no) 1998-09-11
EP0909045A2 (en) 1999-04-14
DE69834787D1 (de) 2006-07-20
EP0909045A3 (en) 2004-01-14
US5930414A (en) 1999-07-27
CA2245303C (en) 2002-12-10
CN1211744A (zh) 1999-03-24
DE69834787T2 (de) 2007-05-16
NO984185L (no) 1999-03-17
KR19990029764A (ko) 1999-04-26
JP3466486B2 (ja) 2003-11-10
EP0909045B1 (en) 2006-06-07
JPH11196046A (ja) 1999-07-21

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO322264B1 (no) Kretser for kompensering og tilpasning ved forsteordens polarisasjonsmodusspredning (PMD) i et optisk transmisjonssystem
US5793511A (en) Optical receiver with an equalizing circuit for PMD-induced interference, and system with such an optical receiver
CN1918837B (zh) 偏振复用信号的光传输方法
US8478135B2 (en) Method and apparatus for polarization-division-multiplexed optical receivers
US20060098989A1 (en) System for minimizing or compensating pmd-induced distortion in optical transmission systems and transmission fibres in particular
US6016379A (en) Method and facility for equalizing an electric signal distorted due to interference in the optical domain
US20050175339A1 (en) Dynamic broadband optical equalizer
EP1155517A1 (en) Method and apparatus for providing high-order polarization mode dispersion compensation using temporal imaging
Xie et al. Two-stage constant modulus algorithm equalizer for singularity free operation and optical performance monitoring in optical coherent receiver
US6801721B1 (en) Polarization mode dispersion compensator for optical fiber communication systems
US6842283B2 (en) Generation of variable differential group delay
US7403717B2 (en) Method and apparatus for first-order polarization mode dispersion compensation
US8355128B2 (en) Polarization controller
US7106979B1 (en) Polarization mode dispersion compensating apparatus, system, and method
JP2003298515A (ja) 波長分散と偏波モード分散を共に補償するシステム
US7010181B2 (en) Device and method for compensating for polarization mode dispersion in optical transmission
US20060013592A1 (en) Polarization mode dispersion compensation apparatus and method thereof in light wavelength division multiplexing transmission system
US6765723B1 (en) Compensation of polarization-dependent distortion such as PMD
Winters et al. Optical equalization of polarization dispersion
US20030039426A1 (en) Device for compensating polarization dispersion in an optical transmission system
US7024058B2 (en) Apparatus for compensating polarization mode dispersion
Nespola et al. Real-time demonstration of polarization-multiplexed PAM using a compact silicon photonics device
Kikuchi Adaptive chromatic dispersion compensation using higher order polarization-mode dispersion
EP1376908A1 (en) Method for controlling an optical signal distortion compensator
Pan et al. Intrabit polarization diversity modulation for the mitigation of PMD effects

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees