FI94067C - Kalanteri - Google Patents

Kalanteri Download PDF

Info

Publication number
FI94067C
FI94067C FI880321A FI880321A FI94067C FI 94067 C FI94067 C FI 94067C FI 880321 A FI880321 A FI 880321A FI 880321 A FI880321 A FI 880321A FI 94067 C FI94067 C FI 94067C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
calender according
rolls
bearing
pressure
calender
Prior art date
Application number
FI880321A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI880321A (fi
FI94067B (fi
FI880321A0 (fi
Inventor
Franz Kayser
Hilmar Fenzau
Juergen Schlunke
Original Assignee
Kleinewefers Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=6319571&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI94067(C) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Kleinewefers Gmbh filed Critical Kleinewefers Gmbh
Publication of FI880321A0 publication Critical patent/FI880321A0/fi
Publication of FI880321A publication Critical patent/FI880321A/fi
Publication of FI94067B publication Critical patent/FI94067B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI94067C publication Critical patent/FI94067C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21GCALENDERS; ACCESSORIES FOR PAPER-MAKING MACHINES
    • D21G1/00Calenders; Smoothing apparatus
    • D21G1/002Opening or closing mechanisms; Regulating the pressure

Landscapes

  • Paper (AREA)
  • Lubricants (AREA)
  • Casting Or Compression Moulding Of Plastics Or The Like (AREA)
  • Treatment Of Fiber Materials (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)

Description

94067
Kaianteri - Kalander 5 Tämä keksintö koskee kalanteria, jossa on runko ja päällekkäin sijoitetuista, ainakin osittain päällysteellä varustetuista teloista muodostuva telapino, joista ainakin yksi muiden telojen väliin sijoitettu keskitela on 10 kannatettu kääntövipuihin kiinnitettyjen telalaakereiden avulla, ja kääntövivut ovat kannatetut kääntyvästi laake-ripukkien avulla, jotka on sijoitettu pystysuoraa, rungon suhteen kiinteää rataa pitkin.
15 Kalantereissa on usein toivottavaa, että keskitelat tue-; taan kääntövivuilla koska telalaakereita telojen käynnistämisen ja pysäyttämisen yhteydessä voidaan siirtää huomattavasti pienemmällä kitkalla kuin jos ne olisivat ohjatut välittömästi rungon telineen avulla. Suurimmassa 20 osassa tapauksista on kääntövipu tällöin laakeroitu kiinteästi telineeseen (US-PS 2 850 952). Tällaista kääntövi-pua voidaan myös kuormittaa tasoituslaitteen avulla, johon syötetään paineväliainetta, siten että telalaakereis-ta ja muista osista muodostuvien ulkonevien painojen vai-25 kutus keskitelan taipumaan pienenee tai eliminoituu.
Käyttökelpoisuus rajoittuu kuitenkin pieniin kääntökul-miin koska toisaalta tasoituslaitteen iskun pituus on rajoitettu ja toisaalta suuret kääntökulmat johtavat keskitelan akselin siirtymiseen poikkisuunnassa niin, että 30 telanippi ei enää sijaitse alkuperäisessä pystytasossa.
Suuret kääntökulmat ovat kuitenkin tarpeellisia kun on välttämätöntä saada aikaan sopeutuminen toisiin telahal-kaisijoihin, esimerkiksi silloin kun "pehmeitä" tai "elastisia" teloja, siis muovilla, paperilla tai muulla 35 kuituaineella päällystettyjä teloja on käytetty.
Eräässä edelläkuvatun kaltaisessa kalanterissa (AT-pa-tentti 284 611) on tämänvuoksi käytetty välineitä välite- 2 94067 la-akselin poikittaissijoittumisen vähentämiseksi. Nämä välineet koostuvat säädettävistä epäkeskoista, joiden varassa kääntövivut ovat kallistettavissa. Epäkeskon akseli on laakeripukin varassa, joka on kiinnitetty en-5 naltamäärättyyn asemaan pystyradalla ruuvien avulla.
Kyseisenlaiset epäkeskot mahdollistavat vain rajoitetun poikittaisasettumisen kompensoinnin, mikä ei riitä vaihdettavien välitelojen halkaisijoiden poiketessa enemmälti toisistaan. Riippukara kannattaa muttereita, jotka muo-10 dostavat säädettävät vasteet kääntövivuille.
Eräässä toisessa edellämainittua tyyppiä olevassa kalenterissa (US-PS 3 016 819) on käytetty laitetta keskitelan ,, akselin poikittaissiirtymän pienentämiseksi, joka käsit-15 tää lyhyen ohjausvivun, joka toisaalta on niveltyvästä kiinnitetty kääntövivun puolivälin kohdalle ja toisaalta kiinteästi runkoon. Tämän ohjauksen vuoksi kääntgvipu ei enää voi olla kiinteästi yhdistetty runkoon kiinteästi kiinnitettyyn kääntötappiinsa; sen sijaan käytetään kään-20 tövivun ja kääntötapin välillä liukuohjausta, joka mah dollistaa suhteellisen liikkumisen kääntövivun suunnassa. Jotta teloja pysäytettäessä voitaisiin rajoittaa kääntö-liikettä jokaisessa työasennossa on pitkänomaisella reiällä varustettu vaste-elementti niveltyvästi kiinnitetty 25 pidätysvipuun, joka karan avulla voi asettua eri asentoi hin korkeussuunnassa. Kokonaisuudessaan syntyy monimutkainen rakenne; siitä huolimatta saavutetaan vain rajoitettu poikittaissiirtymän pienennys. Jotta kääntöliike ei muodostuisi liian suureksi, on telapino jaettu kahteen 30 puolikkaaseen, joita ylhäältä ja alhaalta voidaan painaa runkoon kiinteästi laakeroitua perustelaa vastaan. Tasoi-tuslaitetta ei käytetä.
Saksalaisesta kuulutusjulkaisusta 11 50 272 tunnetaan 35 myös paperirainan konekalanterilaitteisto, jossa pääl lekkäin asetetut kääntövivut on yhdistetty toisiinsa pitkänomaiset raot sisältävillä latoilla sekä tuetut 94067 3 toisiinsa jousikuormitteisilla painepulteilla. Laakeripu-kit ovat kiinnitetyt kalanterirunkoon ylhäältä ja alhaalta siirrettävästä, jotta tasoitustelojen halkaisijoita vastaava perussäätö olisi mahdollista.
5 Tämän keksinnön tehtävänä on saada aikaan edellä esitetyn tyyppinen kalanteri, joka rakenteeltaan on yksinkertainen ja jossa keskitelan akselin poikittaissiirtymää tarvittavilla kääntölrikkeillä voidaan pitää pienempänä.
10 U!) Tämä tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaan siten, että laakeripukkeja voidaan siirtää ja ne voidaan paikoittaa rataa pitkin moottorikäyttöisen korkeussäätölaitteen ..avulla.
r 15
Kun telojen halkaisija ja siis telojen laakereiden asento korkeussuunnassa muuttuu tässä rakenteessa, tätä ei ta- ·.
soiteta kääntövivun suuremmalla kääntökulmalla vaan siirtämällä kääntövipujen laakeripukkeja korkeussuunnassa.
20 KääntÖkulma jää käytössä pieneksi. Korkeussuuntainen siirtäminen voi tapahtua siten, että telanipit säilyttävät asentonsa telojen pystykeskitason suhteen. Kääntövi-. vun laakeri sijaitsee kunkin kääntövivun osalta tarkoi tuksenmukaisesti samalla korkeudella kuin telan laakeri.
25 Tässä tapauksessa riittää likimääräinen korkeussäätö, koska tällä alueella käännettäessä ei käytännöllisesti katsoen esiinny mitään keskitelan akselin poikittaissiirtymää .
30 Kääntövipujen laakeripukkien radat voivat kulkea rungon sivutelineihin muodostettuja ohjauksia pitkin ja kunkin laakeripukin osa voi olla sopeutettu ohjauspoikkileik-kauksen mukaan. Tämä aikaansaa hyvin stabiilin laakeroinnin yksinkertaisin keinoin.
Kääntövipu ympäröi sopivimmin sivutelinettä haarukan tavoin ja ohjaus on sijoitettu telan laakerista poispäin 35 4 94067 suunnatulle telineen puolelle. Tässä tapauksessa voi kääntövipu olla laakeroitu kääntötapille laakeripukin kummaltakin puolelta.
5 Laakeripukit ovat edullisesti kannatetut korkeussuunnassa siirrettävästä riipputukilaitteen avulla. Telan painon vaikutuksesta kohdistuu riipputukilaitteeseen vetorasi-tus, jonka ansiosta laakeripukit pysyvät tukevasti pysty radalla. Tällä tavalla voidaan nämä huomattavat voimat 10 johtaa runkoon paremmin kuin siinä tapauksessa, jossa laakeripukit kiristetään kiinni runkoon tai niitä tuetaan alhaalta käsin.
Eräässä sopivassa rakennemuodossa on huolehdittu siitä, 15 että riipputukilaitteessa on yksittäisiä, kutakin laake- ripukkia varten tarkoitettuja osia ja että kutakin osaa varten on säätölaite välimatkan muuttamiseksi laakeripukin ja sen yläpuolella olevan laakeripukin vast, riipputukilaitteen kiinnityskohdan välillä. Tässä rakenteessa 20 on vain säädettävä niitä osia, joiden alueella telan halkaisija on muuttunut.
Riipputukilaite voi erityisesti olla jaettu riippukara, jonka säätölaitteen avulla kierrettävät osat ovat varus-25 tetut kahdella vastakkaissuuntaisella kierteellä väli matkan samanaikaiseksi muuttamiseksi alapuolella olevaan laakeripukkiin ja yläpuolella olevaan laakeripukkiin vast, kiinnityskohtaan. Kun tela vaihdetaan toisen halkaisijan omaavaan riittää tässä tapauksessa yhden osan 30 säätäminen kiertämällä.
Tämän rakenteen omaavat riippukarat ovat tunnettuja muista yhteyksistä (DE-PS 24 15 836). Niiden tehtävänä on säätää vasteita, joiden avulla rajoitetaan suoraan teli-35 neen avulla ohjattujen telalaakereiden alaslaskuliiket- tä.
5 94067
Lisäksi on edullista jos laakeripukkiin on kiinteästi kiinnitetty tukivarsi, joka kannattaa vastetta kääntövi-vun kääntölrikkeen rajoittamiseksi. Koska tukivartta ja kääntövipua säädetään yhteisesti korkeussuunnassa jää 5 valittu järjestys myös tämän säädön aikana ennalleen.
Edullista on myös, että laakeripukkiin on kiinteästi kiinnitetty tukivarsi ja että tukivarren ja kääntövivun välissä on tasoituslaite, joka kehittää kääntövipuun 10 vaikuttavan vääntömomentin, joka vaikuttaa päinvastai seen suuntaan kuin telalaakerin aikaansaama vääntömoment-ti. Myös tässä tapauksessa yhteinen tukivarren ja kääntö-vivun säätö huolehtii siitä, että voidaan käyttää tasoi-( tuslaitetta vaikka tällä on vain rajoitettu iskun pituus.
15
On jopa mahdollista asentaa vaste itse tasoituslaittee-seen niin, että syntyy tilaa säästävä, yksinkertainen rakennemuoto.
20 Rakenteellisesti on suositeltavaa, että tukivarren ja kääntövivun väliin on sijoitettu männän ja sylinterin omaava voima-anturi, jonka männän toisella puolella oleva ensimmäinen painetila kytkentäventtiilin kautta valinnaisesti voidaan yhdistää ensimmäiseen painevalinnaiseen 25 paineväliainelähteeseen tai säiliöön. Tällainen voima- anturi pystyy kytkentäventtiilin toisessa asennossa kohdistamaan riittävän tasoitusvoiman kääntövipuun. Kytkentäventtiilin toisessa asennossa laskeutuu kääntövipu telan painon vaikutuksesta itsenäisesti pysäytysasen-30 toon.
Liitosjohto kytkentäventtiilin ja ensimmäisen painetilan välillä voi erityisesti olla varustettu kahdella samansuuntaisella osalla, joista toinen suljetaan männän avul-35 la kun tämä on liikkunut osan matkastaan työasennosta lepoasentoon, ja joista toinen on varustettu kuristimella. Kukin keskitela suorittaa tällöin pysäytettäessä 6 94067 ensin nopean erottamisliikkeen koska paineväliaine voi virrata pois kummankin samansuuntaisen osan kautta. Ennen lepoasennon määrittävän vasteen saavuttamista suoritetaan kuitenkin jarrutus.
5
On myös edullista, että männän toisella puolella oleva toinen painetila on yhdistetty toiseen paineväliaineläh-teeseen, joka johtaa pienempää painetta kuin ensimmäinen paineväliainelähde. Tämä toinen paineväliainelähde huo-10 lehtii lisäksi nopeasta pysäyttämisestä. Sen tehtävänä on kuitenkin normaalikäytössä pitää mäntää varmasti valitussa asennossa.
Paineväliainetta käytettäessä voi ensimmäinen ja/tai 15 toinen painetila olla yhdistetty paineakkuun. Tällä ta valla voidaan kalantereissa esimerkiksi epätasapainon vuoksi usein esiintyviä värähtelyjä vaimentaa.
Tämän lisäksi voidaan kääntövipuihin myös kiinnittää 20 ohjaustelalaakereita. Näitä siirretään myös korkeussuun nassa kääntövipujen laakeripukkien avulla. Ne säilyttävät tästä syystä kerran valitun asennon telan suhteen.
Riipputukilaitteen kiinnityskohta ja ylimmän telan tela-25 laakeri on edullisesti kiinnitetty kiinteästi runkoon.
Tämän vuoksi syntyy kalanteri, jolla määrätyissä olosuhteissa on pieni rakennekorkeus ja yksinkertainen rakenne. Tässä tapauksessa ei tarvita mitään hydraulisia mäntä- sylinteri -yksikköjä ylimmän telan kuormittamiseksi.
30 Riipputukilaite voidaan lisäksi kiinnittää välittömästi runkoon; tästä syystä ei tarvita mitään telalaakerissa olevaa kiinnitystä ylintä telaa varten.
Eräässä edelleen kehitetyssä rakennemuodossa on huoleh-35 dittu siitä, että alinta telaa varten tarkoitetut tela- laakerit ovat tuetut hydraulisten mäntä-sylinteri-yksik-köjen avulla, joiden painetila voidaan tyhjentää pikalas- 7 94067 kuventtiililaitteen kautta. Tuenta voi olla toteutettu mekaanisen vasteen tai paikoitussäädön avulla ennaltamää-rätyn asennon avulla. Pikalaskun avulla, joka on sinänsä tunnettu (DE-PS 28 45 055), voidaan telat erottaa hyvin 5 nopeasti virheen sattuessa.
Pikalaskuventtiililaitteita ja kytkentäventtiilejä voidaan erityisesti käyttää samanaikaisesti. Alimman telan nopean laskemisen aikana eroavat tästä syystä myös keski-10 telat toisistaan ja ylimmästä telasta.
Lisäksi on edullista, että alin ja/tai ylin tela on vyö-hykeohjattava muotosäädettävä tela. Tämä yhdessä te-lanippien asennon säilymisen ja keskitelojen taipuman f 15 estämisen kanssa tasoituslaitteiden avulla johtaa lä piajettavan paperia, muovia tai vastaavaa olevan ainera-dan erittäin tarkkaan käsittelyyn myös siinä tapauksessa, että käytetään teloja, joilla on eri halkaisija.
20 Keksintö selitetään seuraavassa lähemmin viitaten piirus tuksessa esitettyihin, sopiviin rakenne-esimerkkeihin, jossa:
Kuv. 1 esittää kaaviomaisesti kalenteria käyttöasennossa 25 sivulta katsottuna,
Kuv. 2 esittää kaaviomaisesti kalanteria, jossa telat on erotettu toisistaan, sivulta katsottuna, 30 Kuv. 3 esittää kääntövipulaakerointia päältä katsottuna,
Kuv. 4 esittää osaa muunnetusta rakennemuodosta sivulta katsottuna, 35 Kuv. 5 esittää kääntövivun muunnettua rakennemuotoa pääl tä katsottuna, 8 94067
Kuv. 6 esittää kaaviomaisesti kahta kääntövipua ja niihin kuuluvia tasoituslaitteita, ja
Kuv. 7 esittää kaaviomaisesti leikkausta kuvion 3 viivaa 5 A-A pitkin.
Kuvioissa 1-3 esitetyn kalenterin runko 1 on varustettu kahdella sivutelineellä 2 ja viidestä päällekkäin sijoitetusta telasta koostuvalla telapinolla 3, jossa on kolme 10 keskitelaa 4, 5 ja 6, alin tela 7 ja ylin tela 8. Keski- telat 4 ja 6 on varustettu joustavalla päällystyksellä, jota ajoittain on sorvattava. Muut telat on varustettu teräsvaipalla. Alin tela 7 muodostuu vaipasta, jonka läpi ulottuu kiinteästi tuettu kannatin 9 ja joka on tuettu 15 hydrostaattisten laakerielementtien 10 avulla. Se muodos taa vyöhykeohjatun muotosäädettävän telan. Ylin tela 8 on samalla tavalla vyöhykeohjattu muotosäädettävä tela, joka on varustettu telan vaipalla, jonka läpi ulottuu kiinteästi tuettu kannatin 11 ja joka on kuormitettu hydro-20 staattisten laakerielementtien 12 avulla. Käytössä syntyy neljä työnippiä 13, 14, 15 ja 16, jotka sijaitsevat symmetrisesti pystykeskitason 17 suhteen. Käsiteltävä paperirata johdetaan nippien 13-16 läpi ja käännetään ohjaus-rullien 18, 19 ja 20 ympäri.
; 25
Alimman telan 7 kannatin 9 on kummastakin päästään kiinteästi tuettu telalaakerin 21 avulla, jota voidaan siirtää pystysuunnassa telineen 2 ohjausta 22 pitkin. Kukin telalaakeri 21 on tuettu hydraulisen mäntä-sylinteri-30 yksikön 25 männän 24 varren 23 avulla, jonka yksikön sylinteri 26 lepää telineen 2 jalustalla 27. Männän 24 kokonaisiskunpituus on mitoitettu niin, että se voi nostaa alimman telan 7 niin korkealle, että se myös silloin, kun keskitelat on sorvattu pienimpään halkaisijaan-35 sa, vielä voi sulkea telanipit. Päinvastaisessa tilan teessa, eli silloin kun telat ovat uusia, on teloja voitava siirtää alaspäin, mikä mahdollistaa kaikkien telojen 9 94067 pikaerottamisen. j
Alapainetila 28 on johdon 29 kautta yhdistetty venttiili-laitteeseen 30, joka on yhteydessä paineväliainelähtee-5 seen 31 ja säiliöön 32. Venttiililaite 30 on ensinnäkin varustettu pikalaskutoiminnolla, joka esimerkiksi on tunnettu patenttijulkaisusta DE-PS 28 45 055. Se havahtuu virheen syntyessä ja päästää paineväliainetta säiliöstä 32 painetilaan 28 aluksi hyvin nopeasti ja tämän jälkeen 10 lisääntyvällä kuristuksella. Venttiililaite 30 on lisäk si varustettu paineensäätötoiminnolla, jonka avulla alimman telan 7 asento voidaan määrittää. Tätä tarkoitusta varten käytetään säädintä 33, johon toisaalta matkatun-toelin 34, esimerkiksi ultraäänimatkanmittausjärjestelmä, r 15 syöttää alimman telan 7 oloasennon, ja toisaalta pitoar- voanturi, tässä tapauksessa laskin 35, syöttää pitoarvon.
Laskimeen voidaan tulojen 36 kautta syöttää kaikki käytön kannalta oleelliset tiedot. Sillä on lisäksi muitakin tehtäviä keskitelojen paikoittamisen yhteydessä, kuten 20 myöhemmin tullaan selittämään.
Ylimmän telan 8 kohdalla on kannatin 11 kiinteästi tuettu telalaakereiden 37a avulla, jotka on kiinteästi kiinnitetty telineisiin 2.
25
Keskitelan 4 tapit lepäävät telalaakereissa 37, jotka on kiinnitetty kääntövipuihin 38. Nämä on kannatettu tappien 39 ympäri käännettävästä laakeripukkien 40 avulla, jotka on sijoitettu siirrettävästä rungon 1 pystyohjaukseen 41.
30 Laakeripukkiin 40 on kiinnitetty tukivarsi 42, joka kan nattaa tasoituslaitetta 43, joka on hydraulinen mäntä-sylinteri -yksikkö. Käytössä kyseinen työnnin 44 kohdistaa voiman kääntövipuun 38 niin, että telalaakerista 37 siirtyy mahdollisimman pienet taivutusvoimat telaan 4, 35 siis että tämän telan ulkonevat osat ja ohjaustelan 18 paino, jotka myös on kiinnitetty kääntövipuun 38, eivät vaikuta telan 4 taipumaan. Tasoituslaitteessa 43 on li- 10 94067 saksi vaste, joka keskitelan 4 osalta sallii kääntömatkan x, keskitelan 5 osalta kääntömatkan 2x ja keskitelan 6 osalta kääntömatkan 3x, kuten kuvion 6 yhteydessä vielä tullaan selittämään lähemmin. Keskitelojen 5 ja 6 laake-5 rointi on toteutettu samalla tavalla kuin keskitelan 4 laakerointi.
Kaikki laakeripukit 40 pidetään paikallaan riipputuki-laitteen 45 avulla, joka on rakenteeltaan jaettu riippu-10 kara. Kuhunkin kääntövipuun 38 liittyy osa 46, 47 vast.
48. Ylin osa 49 on kiinteästi kiinnitetty rungon 1 tuki-pintaan 50. Osia 46, 47 ja 48 voidaan kiertää yksilöllisesti. Vastakkaissuuntaisten kierreosien vuoksi voidaan laakeripukkeja 40 siirtää korkeussuunnassa, kuten kuvion 15 ,7 yhteydessä tullaan selittämään lähemmin.
Osien 46, 47 ja 48 säätämiseksi käytetään laskimen 35 menosignaaleja 51, johon lisäksi syötetään alimman laake-ripukin 40 asennon oloarvo matkatuntoelimen 52 avulla, 20 joka esimerkiksi myös on ultraäänimatkanmittausjärjestel mä. Kun keskitela vaihdetaan ja korvataan telalla, jolla on eri halkaisija, saapuu laskimen tuloihin 36 vastaava syöttö. Näiden perusteella lasketaan automaattisesti mikä asento kyseisessä laakeripukilla 40 ja mahdollisesti 25 muilla laakeripukeilla tulisi olla niin, että menoihin 51 tulisi vastaavat signaalit. Säätämisen yksityiskohtainen kulku ilmenee esimerkiksi kuviosta 7.
Ohjaustelat 18, 19 ja 20 on laakeroitu kääntövivuille 38.
30 Koska ne kääntyvät telojen mukana teloja säädettäessä aineradan jännitys ei muutu säätämisen aikana.
Normaalikäytössä telat sijaitsevat kuvion 1 esittämissä asennoissa. Kun paperirataan syntyy virhe tai telat jos-35 takin toisesta syystä halutaan pysäyttää vapautetaan mäntä-sylinteri-yksikkö 25. Tällöin kaikki kääntövivut 38 kääntyvät telapainon vaikutuksesta niin pitkälle vasta- 11 94067 päivään kunnes edelleen kääntyminen on estetty vasteen avulla. Kuviossa 1 esitetyillä kääntömatkamitoituksilla sijaitsevat yksittäiset telat 8, 4, 5, 6 tällöin välimatkan x päässä toisistaan, kun taas välimatka telojen 6 ja 5 7 välillä voidaan säätää mielivaltaiseen arvoon a.
Telan vaihtamiseksi syötetään korvaavan telan halkaisija laskimeen 35. Tämän jälkeen siirretään laakeripukkia 40 niin pitkälle, että sen korkeusasento jälleen vastaa 10 käytetyn telan akselin työasentoa. Mahdollisesti on vielä siirrettävä sen alapuolella olevaa laakeripukkia 40. Siirtäminen tapahtuu sopivimmin tilanteessa, jossa telat ovat keskenään kosketuksessa, koska laakeripukkien 40 kippikuormitus ja hirttyrnistaipumus tällöin on pienim-15 millään. Siirtäminen on suurempia teloja asennettaessa suoritettava ennen telavaihtoa ja pienempiä teloja asennettaessa telavaihdon jälkeen.
Kuviossa 3 on esitetty kuinka ohjaus 41 on muodostettu 20 telineen 2 sivulle. Kääntötappi 39 on ontto ja sen läpi ulottuu vain viitteellisesti esitetty käyttöakseli 53, joka on yhdistetty käyttömoottoriin 54 ja joka voi saattaa riipputukilaitteen 45 osan 46 kiertoliikkeeseen, mikä siirtää laakeripukkia 40 korkeussuunnassa (vrt. kuv. 7).
25 Moottori 54 voi esimerkiksi olla impulssikäyttöinen as- kelmoottori. Kukin impulssi vastaa ennalta määrättyä askelta korkeussuunnassa. Laskemalla impulssit laskimessa 35 on laakeripukin 40 tarkka asento taltioitu.
30 Kuviossa 4 on esitetty muunneltu rakennemuoto. Vastaavat osat varustetaan viitenumeroilla, joihin on lisätty 100. Oleellinen ero on tässä tapauksessa se, että tasoituslai-te 143 vaikuttaa kääntövipuun 138 telalaakerin 137 ja kääntötapin 139 väliltä. Työnnin 144 on esitetty va-35 pautetussa asennossaan, jossa se on kosketuksessa vas teensa kanssa. Kääntövipu 138 voi tästä syystä teloja pysäytettäessä laskeutua alaspäin kääntömatkan x verran.
12 94067
Kuvion 5 rakennemuodossa käytetään viitenumerolta, joihin on lisätty 200. Tässä tapauksessa kääntövipu 238 ympäröi telinettä 202 haarukan tavoin kahden haaran 255 ja 256 5 avulla. Tämän seurauksena voi kääntötappi 239 olla yhteydessä kääntölaakeriin laakeripukin 240 kummaltakin puolelta. Haara 255 kannattaa ohjaustelaa 219. Haara 256 toimii yhdessä tasoituslaitteen 243 kanssa. Ohjaus 241 sijaitsee telasta 205 poispäin suunnatulla telineen 202 10 puolella. Riipputukilaitteen osaa 247 voidaan jälleen säätää käyttökselin 253 kautta askelmoottorin 254 avulla.
Kuviossa 6 on esitetty lähempiä yksityiskohtia tasoitus-laitteesta ja sen ohjauksesta. Tasoituslaitteen asento 15 vastaa kuviossa 4 esitettyä. Tästä syystä käytetään 100:11a alkavia viitenumerolta. Tasoituslaite 143 käsittää hydraulisen mäntä-sylinteri-yksikön, jossa on mäntä 157, joka kannattaa työnnintä 144, ja sylinteri 158.
Mäntä 157 voi matkan x jälkeen toimia yhdessä vasteen 159 20 kanssa kääntövivun 138 kääntömatkan rajoittamiseksi.
Tasoituslaite 143a keskitelaa 105 kannattavaa kääntövi-pua varten on rakenteeltaan samanlainen. Siirtomatka vasteen saavuttamiseen on kuitenkin 2x. Männän 157 alapuolella oleva painetila 160 on johdon 161 kautta yh-25 teydessä elektromagneettisesti käytettävään kytkentä- venttiiliin 162. Ei-havahdetussa tilassa yhdistetään ensimmäinen painetila 160 säiliöön 132. Havahtuneessa tilassa toimii paineenalennusventtiili valinnaispaineise-na paineväliainelähteenä 163, jota syötetään pumpun 131 30 avulla. Tämä pumppu on - vastaavien kytkentäventtiilien 162a ja paineenalennusventtiilien 163a kautta - myös vastuussa tasoituslaitteen 143a ensimmäisen painetilan 160a paineesta ja mahdollisesti myös muista tasoitus-laitteista. Männän 157 yläpuolella oleviin toisiin paine-35 tiloihin 164, 164a syötetään paineväliainetta johtojen 165, 165a kautta yhteisestä paineväliainelähteestä 166, joka tässä tapauksessa jälleen on paineenalennusventtii- 13 94067 li, joka on säädetty pienemmälle paineelle kuin painevä-liainelähde 162, 162a. Värähtelyjen vaimentamiseksi käytetään painetiloihin 160 ja 164 johtavissa tulojohdoissa paineakkuja 167 vast. 167a ja 168.
5
Johdolla 161 on kaksi samansuuntaista osaa 169 ja 170.
Mäntä 157 sulkee osan 169 suun liikkuessaan alaspäin.
Osaan 170 on kytketty säädettävä kuristin 171.
10 Kun kytkentäventtiilissä 162 teloja pysäytettäessä suori tetaan vaihtokytkentä ei havahtuneessa tilassa laskeutuu mäntä 157 aluksi nopeasti, mikä mahdollistaa nopean telojen erottamisen toisistaan. Heti kun osa 169 on suljettu r tapahtuu kuristimen 171 avulla säädettävä liikken hidas-15 tus niin, että kohtaaminen vasteen 159 kanssa tapahtuu pehmeästi ja ilman iskuja. Käsky kytkentäventtiilin 162 kytkemiseksi annetaan samanaikaisesti kuin venttiili-laitteeseen 30 annettava käsky männän 24 laskemiseksi.
20 Kuvion 7 esittää leikkausta kuvion 3 viivaa A-A pitkin.
Voidaan todeta, että riipputukilaitteen 45 osa 46 ylä-päästään on varustettu ulkokierteellä 72 ja alapäästään sisäkierteellä 73. Osa on lisäksi varustettu tukipinnal-la 74 laakeripukin 40 olakkeen 75 kannattamiseksi. Käyt-25 töakseli 53 on varustettu kierällä 76, joka on yhteydessä osan 46 kieräkierteeseen 77. Kun moottori 54 käyttää kierää 76 askelmaisesti kiertyy myös osa 46 tämän vuoksi vastaavasti. Ulkokierre 72 on yhteydessä osassa 49 olevaan sisäkierteeseen 78, sisäkierre 73, joka on päinvas-30 taissuuntainen ulkokierteeseen 72 verrattuna, on yh teydessä alapuolella olevaan osaan 47 ulkokierteen 72a kautta. Kun osaa 46 tällöin kierretään yhteen suuntaan, jossa ulkokierre 72 kiertyy sisään sisäkierteeseen 78, nousee laakeripukki 40 ylöspäin. Samanaikaisesti kiertyy 35 myös sisäkierre 73 ulkokierrettä 72a pitkin niin, että myös laakeripukin 40a etäisyys laakeripukista 40 pienenee. Vastakkaiseen suuntaan kierrettäessä suurenee saman- 14 94067 aikaisesti etäisyys ylöspäin ja alaspäin. Kun keskitela 4 korvataan keskitelalla, jolla on suurempi halkaisija, on moottorin 54 vain laskettava osaa 46 alaspäin. Tällöin on samanaikaisesti huolehdittu siitä, että myös keskitela 5 5 asettuu oikeaan uuteen asentoon.
Esitetyistä rakennemuodoista voidaan poiketa monella tavalla eroamatta keksinnön perusajatuksesta. Keskitelo-jen kääntövipulaakerointia voidaan esimerkiksi käyttää 10 myös silloin, kun ylin tela on korkeussäädettävä, jos käytetään kiinteästi laakeroitua telaa pinon keskellä tai kun käytettyjen keskitelojen lukumäärä on suurempi. Laa-keripukkien 40 sijaintia voidaan myös valvoa paikoitusil-moittimien avulla. Esitetyn hydraulisen käytön sijasta r" 15 voi käyttö ainakin tasoituslaitteiden osalta olla pneumaattinen.

Claims (18)

15 94067
1. Kalanteri, jossa on runko ja päällekkäin sijoite-5 tuista, ainakin osittain päällysteellä varustetuista teloista muodostuva telapino, joista ainakin yksi muiden telojen väliin sijoitettu keskitela on kannatettu kääntö-vipuihin kiinnitettyjen telalaakereiden avulla, ja kään-tövivut ovat kannatetut kääntyvästi laakeripukkien avul-10 la, jotka on sijoitettu pystysuoraa, rungon suhteen kiinteää rataa pitkin, tunnettu siitä, että kääntövipujen kannattaman tai kannattamien keskitelojen akselin poikit-taissiirtymän pienentämiseksi ovat laakeripukit (40; 140; 240) siirrettävissä ja paikoitettavissa rataa pitkin 15 moottorikäyttöisen korkeussäätölaitteen avulla.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että radat muodostuvat rungon sivutelineissä (2; 102; 202) olevista ohjauksista (41; 141; 241) ja kulloih- 20 kin yksi laakeripukkien (40; 140; 240) osa on sopeutettu ohjauspoikkileikkauksen mukaan.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että korkeussäätölaite on muodostettu 25 laakeripukkeja (40;140;240) pidättävänä ripustuslaittee- na.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että riipputukilaite (45) on varustettu yksittäi- 30 sillä, kuhunkin laakeripukkiin (40) liittyvillä osilla (46, 47, 48) ja että kutakin osaa varten on säätölaite (54) välimatkan muuttamiseksi laakeripukin ja sen yläpuolella olevan laakeripukin vast, riipputukilaitteen kiinnityskohdan välillä. 35
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että riipputukilaite (45) on jaettu riippukara, 16 94067 jonka säätölaitteen (54) avulla kierrettävät osat (46, 47, 48) on varustettu kahdella vastakkaissuuntaisella kierteellä (72, 73) välimatkan samanaikaiseksi muuttamiseksi alapuolella olevaan laakeripukkiin ja yläpuolella 5 olevaan laakeripukkiin vast, kiinnityskohtaan.
6. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen kalanteri, jossa on säädettävä vaste kääntövivun kääntöliikkeen rajoittamiseksi, tunnettu siitä, että vaste (159) kään-10 tövivun (38) kääntöliikkeen rajoittamiseksi on kannatettu yhdessä kääntövivun kanssa korkeussuunnassa aseteltavan tukivarren (142) avulla. ,7. Jonkin patenttivaatimuksista 1-6 mukainen kalanteri, 15 tunnettu siitä, että kalanterissa on yhdessä kääntövivun (38; 138; 238) kanssa aseteltava tukivarsi (42; 142) ja tukivarren ja kääntövivun välissä on tasoituslaite (43; 143; 243), joka kehittää kääntövipuun vaikuttavan vääntö-momentin, joka ön vastakkaissuuntainen telalaakerin (37; 20 137; 237) kääntövipuun kohdistaman vääntömomentin suh teen.
8. Patenttivaatimuksen 6 tai 7 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että tukivarsi (42; 142; 242) on kiinni- 25 tetty kiinteästi laakeripukkiin (40; 140; 240).
9. Jonkin patenttivaatimuksista 6-8 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että vaste (159) on osa tasoituslaitetta (143). 30
10. Jonkin patenttivaatimuksista 6-9 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että tukivarren (142) ja kääntövivun (138) väliin on sijoitettu männän (157) ja sylinterin (158) käsittävä voima-anturi, jonka männän yhdellä puo- 35 lella sijaitseva ensimmäinen painetila (160) kytkentä-venttiilin (162) kautta valinnaisesti voidaan yhdistää painevalintaiseen paineväliainelähteeseen (163) tai säi- 17 94067 liöön (132).
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että liitosjohto (161) kytkentäventtiilin (162) ja 5 ensimmäisen painetilan (160) välillä on varustettu kahdella samansuuntaisella osalla (169,170), joista toinen on suljettu männän (157) avulla kun tämä on siirtynyt osan matkastaan työasennosta lepoasentoon, ja joista toinen on varustettu kuristimella (171). 10
12. Patenttivaatimuksen 10 tai 11 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että männän (157) toisella puolella oleva toinen painetila (164) on yhdistetty paineväliainelähtee-seen (166), jonka paine on pienempi kuin ensimmäisen pai- 15 neväliainelähteen (163).
13. Jonkin patenttivaatimuksista 10-12 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että paineväliainetta käytettäessä ensimmäinen ja/tai toinen painetila (160; 164) on yhdis- 20 tetty paineakkuun (167; 168).
14. Jonkin patenttivaatimuksista 1-13 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että ohjausteloja (18, 19, 10; 118, 219) varten tarkoitetut laakerit on kiinnitetty kääntövipuihin 25 (38; 138; 238).
15. Jonkin patenttivaatimuksista 1-14 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että riipputukilaitteen (45) kiinnityskohta ja ylintä telaa (8) varten tarkoitettu telalaakeri 30 (37a) ovat kiinteästi rungossa (1).
16. Jonkin patenttivaatimuksista 1-15 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että alinta telaa (7) varten tarkoitetut telalaakerit (21) ovat tuetut hydraulisten mäntä-sylinte- 35 ri-yksiköiden (25) avulla, joiden painetila (28) voidaan tyhjentää pikalaskuventtiililaitteen (30) kautta. 18 94067
17. Patenttivaatimuksen 16 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että pikalaskuventtiililaitteita (30) ja kytkentä-venttiilejä (162) voidaan käyttää samanaikaisesti.
18. Jonkin patenttivaatimuksista 1-17 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että alin ja/tai ylin tela (7, 8) on vyö-hykeohjattava muotosäädettävä tela. 10
FI880321A 1987-01-27 1988-01-25 Kalanteri FI94067C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3702245A DE3702245C3 (de) 1987-01-27 1987-01-27 Kalander
DE3702245 1987-01-27

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI880321A0 FI880321A0 (fi) 1988-01-25
FI880321A FI880321A (fi) 1988-07-28
FI94067B FI94067B (fi) 1995-03-31
FI94067C true FI94067C (fi) 1999-12-31

Family

ID=6319571

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI880321A FI94067C (fi) 1987-01-27 1988-01-25 Kalanteri

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4924772A (fi)
EP (1) EP0280038B1 (fi)
JP (1) JPS63196792A (fi)
AT (1) ATE70321T1 (fi)
BR (1) BR8800295A (fi)
CA (1) CA1298725C (fi)
DE (1) DE3702245C3 (fi)
FI (1) FI94067C (fi)

Families Citing this family (24)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3711334A1 (de) * 1987-04-03 1988-10-13 Escher Wyss Gmbh Vorrichtung zur fuehrung der walzen eines im wesentlichen vertikalen kalanders
DE3735243A1 (de) * 1987-10-17 1989-04-27 Escher Wyss Gmbh Vorrichtung zum neutralisieren von ueberhanglasten
DE3807143A1 (de) * 1988-03-04 1989-09-14 Escher Wyss Gmbh Verfahren und glaettwerk zum glaetten einer materialbahn und insbesondere einer papierbahn
FI83346C (fi) * 1989-01-27 1991-06-25 Valmet Paper Machinery Inc Kalander, saerskilt en superkalander.
FI86450C (fi) * 1989-10-25 1992-08-25 Ahlstroem Valmet Funktionsanordning av modulkonstruktion foer valsarna i en maskinkalander.
DE3936048A1 (de) * 1989-10-28 1991-05-02 Escher Wyss Gmbh Verfahren zum positionieren von kalanderwalzen sowie kalander zur ausfuehrung des verfahrens
DE4030150C1 (fi) * 1990-09-24 1992-03-05 Kleinewefers Gmbh
FI96334C (fi) 1993-11-24 1996-06-10 Valmet Paper Machinery Inc Menetelmä paperin tai vastaavan rainamateriaalin kalanteroinnissa ja menetelmää soveltava kalanteri
DE19520109C1 (de) * 1995-06-01 1996-06-13 Voith Sulzer Finishing Gmbh Kalander für die Voll- und Leichtsatinage
FI107626B (fi) * 1996-05-06 2001-09-14 Metso Paper Inc Menetelmä kalanterin, etenkin superkalanterin telaston pika-avauksessa ja hydraulijärjestelmä kalanterin, etenkin superkalanterin telastoa varten
DE19729531C2 (de) 1997-07-10 2002-12-12 Voith Paper Patent Gmbh Papierkalander
DE19820087B4 (de) * 1998-05-06 2005-06-23 Eduard Küsters Maschinenfabrik GmbH & Co. KG Kalander für die Behandlung einer Warenbahn
FI103911B (fi) * 1998-06-05 1999-10-15 Valmet Corp Laakereiden ohjausjärjestely
FI104121B (fi) * 1998-08-14 1999-11-15 Valmet Corp Menetelmä ja laite paperi- tai kartonkikoneen nippitelarakenteen ominaistaajuuden muuttamiseksi
DE10010772C1 (de) * 2000-03-04 2001-05-10 Voith Paper Patent Gmbh Kalander
US6612228B1 (en) * 2000-07-14 2003-09-02 Metso Paper, Inc. Calender and method for rebuilding a calender
DE20012878U1 (de) * 2000-07-26 2000-10-05 Voith Sulzer Papiertech Patent Kalander
US6737113B2 (en) * 2001-01-10 2004-05-18 3M Innovative Properties Company Method for improving the uniformity of a wet coating on a substrate using pick-and-place devices
DE20103034U1 (de) * 2001-02-20 2002-07-04 Kuesters Eduard Maschf Kalander
FI5496U1 (fi) * 2002-06-10 2002-08-28 Metso Paper Inc Moninippikalanterin kevennyssylinterirakenne
FI118234B (fi) * 2005-05-20 2007-08-31 Metso Paper Inc Toimilaite lineaariliikkeen aikaansaamiseksi
FI121933B (fi) * 2007-12-03 2011-06-15 Metso Paper Inc Menetelmä ja hydrauliikkasovitelma monitelakalanterin telaston avaamiseksi
FI20095998A (fi) * 2009-09-30 2011-03-31 Metso Paper Inc Hydraulinen toimilaite, menetelmä ja laitteisto koneenosan värähtelyn vaimentamista varten
EP2669431A1 (en) * 2012-05-30 2013-12-04 Metso Paper Inc. Multiroll calender

Family Cites Families (28)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2058352A (en) * 1932-09-02 1936-10-20 Beloit Iron Works Calender machine
GB818429A (en) * 1956-03-13 1959-08-19 Beloit Iron Works Improvements in or relating to multi-nip calenders
US2850952A (en) * 1956-03-13 1958-09-09 Beloit Iron Works Calender stack with individually supported rolls
US2985100A (en) * 1958-01-29 1961-05-23 Beloit Iron Works Calender stack
DE1150272B (de) * 1959-05-29 1963-06-12 Voith Gmbh J M Glaettwerk fuer Papierbahnen od. dgl.
US3016819A (en) * 1960-02-25 1962-01-16 Mckiernan Terry Corp Super calender with constant nip alignment
US3199442A (en) * 1961-04-19 1965-08-10 Shin Mitsubishi Jukogyo Kk Vibration preventing devices for roll stacks
GB1031662A (en) * 1962-11-22 1966-06-02 Dominion Eng Works Ltd Improvements in calenders
US3158088A (en) * 1963-07-11 1964-11-24 Beloit Corp Calender nip control device
DE1461206A1 (de) * 1964-10-16 1969-03-13 Eck & Soehne Kalander
US3331313A (en) * 1965-09-24 1967-07-18 Black Clawson Co Calender stacks having transverse pressure sensing and adjustment means
FR1502646A (fr) * 1966-03-31 1967-11-24 Gillette France Palier à rattrapage de jeu
FI42916B (fi) * 1967-12-15 1970-08-03 Tampella Oy Ab
US3598041A (en) * 1969-07-25 1971-08-10 Beloit Corp Offset calender rolls
FI57289C (fi) * 1972-03-02 1981-10-13 Bruderhaus Maschinen Gmbh Anordning foer belastning och aotskiljande av valsarna i en valssats
SE374151B (fi) * 1972-03-07 1975-02-24 Bruderhaus Maschinen Gmbh
DE2415836C3 (de) * 1974-04-02 1982-06-16 Kleinewefers Gmbh, 4150 Krefeld Vorrichtung zur Festlegung der Walzenspalte beim Trennen der Walzen eines Kalanders
DE2451230A1 (de) * 1974-10-29 1976-05-06 Kleinewefers Ind Co Gmbh Kalander, insbesondere papierveredelungs-kalander
DE2452977A1 (de) * 1974-11-08 1976-05-13 Kleinewefers Ind Co Gmbh Kalander mit hoehenverstellbaren walzen
DE2815966A1 (de) * 1977-05-18 1978-11-23 Giuseppe Caminiti Maschinenkalander mit veraenderlicher walzenanzahl
DE2845055C3 (de) * 1978-10-16 1982-04-15 Kleinewefers Gmbh, 4150 Krefeld Verfahren zum schnellen Trennen der Walzen eines Kalanders und Vorrichtung zu dessen Durchführung
DE3004915C2 (de) * 1980-02-09 1982-07-15 Kleinewefers Gmbh, 4150 Krefeld Kalander
FI62374C (fi) * 1980-05-22 1982-12-10 Valmet Oy On-machine superkalander foer papper eller motsvarande
DE3151001C2 (de) * 1981-12-23 1986-04-24 Kleinewefers Gmbh, 4150 Krefeld Hydrostatisch gelagerte Walze, insbesondere Druckbehandlungswalze
US4501197A (en) * 1983-10-19 1985-02-26 Beloit Corporation Supercalender edge nip relieving
US4510859A (en) * 1984-01-23 1985-04-16 Beloit Corporation Supercalender NIP relieving arrangement
DE3404932A1 (de) * 1984-02-11 1985-08-14 Gebrüder Bühler AG, Uzwil Walzwerk
DE3640161A1 (de) * 1985-12-23 1987-07-02 Escher Wyss Gmbh Vorrichtung zum zueinander positionieren von walzenflaechen

Also Published As

Publication number Publication date
DE3702245A1 (de) 1988-08-04
CA1298725C (en) 1992-04-14
JPS63196792A (ja) 1988-08-15
DE3702245C3 (de) 1993-12-23
FI880321A (fi) 1988-07-28
BR8800295A (pt) 1988-09-06
FI94067B (fi) 1995-03-31
ATE70321T1 (de) 1991-12-15
EP0280038B1 (de) 1991-12-11
US4924772A (en) 1990-05-15
EP0280038A1 (de) 1988-08-31
FI880321A0 (fi) 1988-01-25
DE3702245C2 (fi) 1989-05-24
JPH0316431B2 (fi) 1991-03-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI94067C (fi) Kalanteri
JPS61262424A (ja) ストリツプ用の引抜き機構
FI79574C (fi) Nypavlastningsanordning foer en superkalander.
CA2623189A1 (en) Expander roller
CN102883975A (zh) 输送机
SE505494C2 (sv) Kalander, speciellt en superkalander
US7862492B2 (en) Expander roller
JPS5822598B2 (ja) カレンダ−
FI107626B (fi) Menetelmä kalanterin, etenkin superkalanterin telaston pika-avauksessa ja hydraulijärjestelmä kalanterin, etenkin superkalanterin telastoa varten
EP2035159B1 (en) Roll support and roll coating apparatus
US20080116311A1 (en) Winder
JPH03174088A (ja) カレンダ機械のロール用の、モジュール構造を有する始動装置
FI60263C (fi) Foerfarande och anordning foer reglering av den tryckkraft som verkar pao en genom spalten mellan tvao samverkande valsar loepande bana
US6076762A (en) Rider roller assembly
US5673617A (en) Calendar for full and light calendering
US7559883B2 (en) Beam structure for a paper, board or finishing machine
JP3561540B2 (ja) ロール曲げ装置の上ロール支持装置
US6890406B2 (en) Method and apparatus for tightening a shoe press roll mantle and/or reducing its wear
JPH0688076B2 (ja) テンシヨンレベリング装置
CN1010231B (zh) 一种计量阀操作机构及其控制回路
CN219504724U (zh) 一种适用于金属制品加工的自动承重托架
JP2000515471A (ja) ライダロール装置
JP2004504506A (ja) カレンダ及びカレンダの改築方法
JP3012761B2 (ja) 糸条巻取機
FI112964B (fi) Menetelmä kalanterin modernisoimiseksi ja laite kalanterin tappikuormien keventämiseksi

Legal Events

Date Code Title Description
HC Name/ company changed in application

Owner name: SULZER PAPERTEC KREFELD GMBH

BB Publication of examined application
MM Patent lapsed

Owner name: SULZER PAPERTEC KREFELD GMBH