NO900020L - Betjeningsmekanisme for bryter. - Google Patents

Betjeningsmekanisme for bryter.

Info

Publication number
NO900020L
NO900020L NO90900020A NO900020A NO900020L NO 900020 L NO900020 L NO 900020L NO 90900020 A NO90900020 A NO 90900020A NO 900020 A NO900020 A NO 900020A NO 900020 L NO900020 L NO 900020L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
switch
biasing device
engagement
operating mechanism
drive member
Prior art date
Application number
NO90900020A
Other languages
English (en)
Other versions
NO900020D0 (no
Inventor
Timothy S Harris
Original Assignee
Kransco
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kransco filed Critical Kransco
Publication of NO900020D0 publication Critical patent/NO900020D0/no
Publication of NO900020L publication Critical patent/NO900020L/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01HELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
    • H01H9/00Details of switching devices, not covered by groups H01H1/00 - H01H7/00
    • H01H9/20Interlocking, locking, or latching mechanisms
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01HELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
    • H01H21/00Switches operated by an operating part in the form of a pivotable member acted upon directly by a solid body, e.g. by a hand
    • H01H21/02Details
    • H01H21/18Movable parts; Contacts mounted thereon
    • H01H21/22Operating parts, e.g. handle
    • H01H21/24Operating parts, e.g. handle biased to return to normal position upon removal of operating force
    • H01H21/26Operating parts, e.g. handle biased to return to normal position upon removal of operating force adapted for operation by a part of the human body other than the hand, e.g. by foot

Landscapes

  • Mechanical Control Devices (AREA)
  • Push-Button Switches (AREA)
  • Switch Cases, Indication, And Locking (AREA)
  • Mechanisms For Operating Contacts (AREA)
  • Electric Propulsion And Braking For Vehicles (AREA)
  • Oscillators With Electromechanical Resonators (AREA)
  • Cookers (AREA)
  • Switches With Compound Operations (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse angår betjeningsmekanismer for av/på-brytere, og nærmere bestemt en ny betjeningsmekanisme som sikrer at en av/på-bryter vil holdes ute av arbeidsstilling når den en gang er blitt slått av. Særlig angår foreliggende oppfinnelse en betjeningsmekanisme som kan anvendes for en på/av-bryter som anvendes i forbindelse med en fotpedal eller håndpåvirket innretning som anvendes for å forbinde et batteri med en motor med det formål å avgi effekt, f.eks. på leketøy slik som barns ride-kjøretøyer.
I visse modeller av barns batteridrevne ridekjøretøyer, overføres effekt fra batteriet til en drivmotor ved hjelp av en av/på-bryter som kan påvirkes etter valg. Sådanne brytere kan anta form av en vippebryter eller lignende som er montert i et hylster, som er hensiktsmessig anbragt ved kjøretøyets gulvbrett. En fotpedal eller lignende kan anbringes på oversiden av vippebryteren og omfatter et element som rager ut fra denne for å tre i inngrep med en første ende av vippebryteren når fotpedalen er trykket ned i passende grad, for derved å drive denne ende nedover således at en kontakt forbinder batteriet med motoren. Vippebryteren er normalt forspent til en av-stilling ved hjelp av en returfjær, og fotpedalen må da trykkes ned med tilstrekkelig kraft til å overvinne spenningen i returfjæren, således at vippebryteren kan beveges til på-stilling eller arbeidsstilling. Når fotpedalen slippes, vil returfjæren bevege vippebryteren til av-stilling. Ved vanlige på/av-bryterkonstruksjoner for fotpedaler av den art som er beskrevet ovenfor vil det foreligge et problem fordi returfjærene kan brytes etter å ha blitt slått på og av gjentatte ganger. Når fotpedalen slippes, således at den beveger seg til den normale hvilestilling, vil da vippebryteren forbli i på-stilling. Resultatet av dette er et kjøretøy hvor batteriet forblir koblet til drivmotoren, således at kjøretøyet vil fortsette sin bevegelse. Et sådant "bortløpende kjøretøy" er skremmende så vel som potensielt meget farlig for et ridende barn. Foreliggende oppfinnelse søker således å unngå dette problem. Skjønt det er flere kjente anordninger som oppviser forskjel-lige typer av sikkerhetsbrytere, er de fleste av disse av forholdsvis kompliserte konstruksjoner som utnytter mange bevegelige deler og kan være kostnadskrevende. Visse konstruksjonsprinsipper for sikkerhetsbrytere vil fremgå av de viste anordninger i US patentskrifter nr 3.409.101, som gjelder motorkjøretøyer, 4.172.217, 3.233.071, 3.358.108, 2.944.120 og 2.917.122.
Med tanke på de ovenfor beskrevne problemer, er det et hovedformål for foreliggende oppfinnelse å frembringe en ny betjeningsmekanisme som kan benyttes til etter valg å bevege en på/av-bryter til henholdsvis arbeidsstilling og hvilestilling ved å utnytte et drivorgan anordnet inntil bryteren for etter valg å beveges i inngrep med en første ende av bryteren og derved drive denne ende i en første retning til en arbeidsstilling ledsaget av bevegelse av bryterens annen ende i motsatt retning, idet en forspenningsinnretning er anordnet for inngrep med bryterens annen ende og derved normalt holder denne i hvilestilling, og forspenningsinnretningen er innrettet for ettergivende å yte motstand mot drivorganets bevegelse når det befinner seg i inngrep med en første ende av bryteren og beveger denne ende i den første retning mot arbeidsstilling.
Det er et annet formål for foreliggende oppfinnelse å frembringe en betjeningsmekanisme av den art som er beskrevet ovenfor og hvor forspenningsinnretningen er utformet som en bladfjær eller klemfjær med et første parti som er festet til drivorganet og et annet parti som normalt befinner seg i inngrep med bryterens annen ende. Når drivorganet beveges til av-stilling, vil den ende av klemfjæren som normalt er i inngrep med den annen ende av bryteren fortsette å forspenne denne ende i av-stilling, således at bryteren derved hindres fra utilsiktet å forbli i på-stilling i tilfelle returfjæren skulle briste.
Det er et annet formål for foreliggende oppfinnelse å frembringe en betjeningsmekanisme av den art som er beskrevet ovenfor og hvor forspenningsinnretningen for inngrep med bryterens annen ende omfatter en annen utførelse utformet som en bladfjær som ikke er u-formet i tverrsnitt.
Det er enda et annet formål for foreliggende oppfinnelse å frembringe en betjeningsmekanisme i en annen utførelse hvor forspenningsinnretningen utgjøres av en langstrakt bladlignende fjær som er utformet som en bue montert på drivorganet og som befinner seg i inngrep med bryteren samt holder denne normalt ute av arbeidsstilling.
Disse og ytterligere formål og fordeler, så vel som en annen utførelse av oppfinnelsen, vil bli bedre forstått ut i fra de vedføyde tegninger og følgende detaljerte beskrivelse av foretrukne utførelser under henvisning til tegningene, hvorpå: Figur 1 er et sideoppriss sett i snitt og viser en betjeningsmekanisme i henhold til foreliggende oppfinnelse og med et drivorgan montert på en fotpedal, innstilt i av-stilling i forhold til en på/av-bryter, med forspenningsinnretning utformet hovedsakelig som en U-formet klemfjær. Figur 2 er en skisse av samme art som figur 1 og viser drivorganet i fullt nedtrykt tilstand, hvorved på/av-bryteren innstilles til på-stilling, og viser en forspenningsinnretning som befinner i inngrep med bryterens annen ende samt er ettergivende for å tillate bryteren å innstilles i på-stillingen. Figur 3 er en skisse av samme art som figur 1 og 2 og viser en annen utførelse av foreliggende oppfinnelse. Figur 4 er en skisse av samme art som de øvrige figurer og viser en tredje utførelse av foreliggende oppfinnelse. Figur 5 er også en skisse av samme art som de øvrige figurer og viser en fjerde utførelse av foreliggende oppfinnelse.
Som nevnt innledningsvis er det et hovedformål for foreliggende oppfinnelse å frembringe en betjeningsmekanisme som kan utnyttes for etter valg å styre en på/av-bryter inn i og ut av arbeidsstilling, og som omfatter et drivorgan samt en forspenningsinnretning for normalt å holde bryteren ute av arbeidsstilling, mens forspenningsinnretningen ettergivende utgjør motstand mot drivorganet når det befinner seg i inngrep med bryteren og beveger denne til sin arbeidsstilling. Som vist i figur 1, er en betjeningsmekanisme i henhold til oppfinnelsen i sin helhet angitt ved henvisningstallet 10. Denne betjeningsmekanisme er vist i sideoppriss og sett i snitt med et drivorgan, slik som en fotpedal, i sin helhet angitt ved 12 og svingbart montert på en basisplate med betegnelsen 14, som i sin tur er hensiktsmessig montert på gulvbrettet eller lignende i et ridekjøretøy for barn.
En på/av-bryter, slik som en sammenstilt vippebryter, er i sin helhet angitt ved 16 og montert i en åpning som hensiktsmessig er utformet i basisplaten. Pedalen 12 er forsynt med et hakelegeme 18 utført for å føres inn gjennom en åpning 20 i basisplaten 14 for derved å tillate pedalen å svinges i forhold til basisplaten og påvirke på/av-bryteren 16 på en måte som vil bli nærmere beskrevet. Montert nær forenden av pedalen 12 og med utstrekning nedover fra denne er det anordnet en innvendig gjenget krave 22 for i sine gjenger å motta en skrue 24 som er ført gjennom en åpning 26 i basisplaten. Denne skrue 24 utgjør et begrensningsorgan for å avgrense pedalens utsving i urvisernes dreieretning, slik som angitt i figur 1. Pedalen 12 er utstyrt med et element eller en anslagsinnretning 28 som strekker seg nedover fra pedalen for anlegg mot på/av-bryteren 16 på en måte som vil bli beskrevet.
På/av-bryteren er av konvensjonell utførelse og omfatter et hylster 30 utstyrt med fjærende sider 32, 34 som gjør det mulig å smekke hylstret i stilling på basisplaten 14. Montert inne i hylstret 30 er det anordnet en vippebryter 36 med en første ende 36a og en annen ende 36b. Vippebryteren er montert i sammenstillingen ved hjelp av en liten skruefjær 38, som i sin tur er anbragt på en vippearm 40 som utgjøres av en leder og har kontakter 40a, 40b og 40c. Disse kontakter er anordnet for kontaktforbindelse med kontaktene 41a, 41b og 41c, alt etter vippebryterens stilling. En returfjær er vist ved 41 og driver normalt pedalen 12 i urviserretningen til den såkalte av-stilling. Pedalen, som er vist i tverrsnitt, kan ha en lengde innenfor området 5,0-7,5 cm samt en bredde på 2,5-5,0 cm. Dette er typiske mål. Hittil er alt som er blitt beskrevet av vanlig utførelse, og oppmerksomheten skal nå rettes på en ny forspenningsinnretning i henhold til foreliggende oppfinnelse og som i sin helhet er angitt ved henvisningstallet 42.
Forspenningsinnretningen er i den utførelse som er vist i figur 1 et bøyelig legeme, slik som en hovedsakelig U-formet klemfjær, som omfatter et første parti 42a med overgangs-partier i form av et kromt område 42b til et parti 42c. Forspenningsinnretningen er anordnet inntil på/av-bryteren og på utsiden av denne. Ved enden av partiet 42c er det anordnet en avbøyd eller forskjøvet ende 42d som sikrer uavbrutt inngrep med en annen ende 36b av vippebryteren 36. Forspenningsinnretningen er hensiktsmessig festet til pedalen 12 ved hjelp av et festeorgan 13, samt er gitt tilstrekkelig fjærspenning til at den kan tre i inngrep med en annen ende 3 6b og normalt holde denne ute av arbeidsstilling. Forspenningsinnretningen er imidlertid også utført for ettergivende å yte motstand mot bevegelsen av pedalen 12, samt lagre opp fjærspenning, når anleggsorganet 28 er i inngrep med den første ende 36a og beveger denne i en første retning mot arbeidsstilling. Klemfjæren kan være dimensjonert omtrent til en bredde på 2,5 cm og en lengde på 5,7 cm. Passende material for denne fjær (også i de øvrige utførelser) kan omfatte spenningsutglødet rustfritt stål eller lignende.
Som vist i figur 2, er pedalen 12 fullt nedtrykt, og da første og annen ende av vippebryteren 36 kan beveges samtidig i motsatte retninger, vil kontakten 40c på vippearmen 40 nå befinne seg i inngrep med kontakten 39c. Den viktigste grunn for å anordne en forspenningsinnretning 42 er som følger. Returfjæren 41, som er av meget liten størrelse, kan briste etter gjentatte bryterbevegelser, hvilket kan føre til at et kjøretøy ruller videre selv når trykk fjernes fra fotpedalen 12, da det ikke foreligger noen kraft til å føre vippebryteren 36 tilbake til hvilestilling. Forspenningsinnretningen 42 vil imidlertid drive den annen ende 36b av vippebryteren mot hvilestilling, i det tilfelle returfjæren 41 skulle svikte.
Av figur 2 vil det fremgå at når pedalen 12 er nedtrykt slik at vippebryteren befinner seg i arbeidsstilling, er forspenningsinnretningen 42 utbøyet slik at partiet 42c forskyvet mot partiet 42a, hvilket vil si at den ettergivende motsetter seg pedalens bevegelse. Da forspenningsinnretningen 42 er forsynt med den avbøyde ende 42d, vil denne del opprettholde sitt grep om den annen ende 36b av vippebryteren. Når så fottrykket fjernes fra fotpedalen 12, vil forspenningsinnretningen 42, som har lagret opp fjærspenning, drive den annen ende 36b nedover og føre den tilbake til den viste stilling i figur 1. Det vil således erkjennes at hvis returfjæren 41 svikter, vil det være umulig for vedkommende kjøretøy eller hvilken som helst anordning som bryteren 16 styrer, fortsatt forbli i arbeidsstilling. Forspenningsinnretningen 42 sørger således effektivt for en sikkerhetsoverbygging av på/av-bryteren, og som sørger for at bryteren normalt er forspent bort fra arbeidsstilling. Så snart pedalen 12 slippes, vil på/av-bryteren 3 6 bli forspent til sin hvilestilling på grunn av forspenningsinnretningen 42.
Figurene 3-5 viser alternative utførelser av foreliggende oppfinnelse. Figur 3 viser for eksempel en annen utførelse hvor en bladlignende fjær eller en klemfjær 44 er montert på fotplaten 14 og omfatter et parti 44a anordnet på fotplatens underside. Det vil bemerkes at basisplaten 14 er forsynte med en åpning 15 for å tillate mottagelse og gjennomløp av partiet 44b av forspenningsinnretningen, som så går over i et hovedsakelig rett og overlappende parti 44c. Partiet 44c fort-setter så frem til en avbøyd eller forskjøvet ytterende 44d som sikrer grep om den annen ende av vippebryteren. Forspenningsinnretningen 44 er igjen utført som klemfjær, men med den forskjell at den ikke er montert på pedalen 12 slik det var tilfelle i den første utførelse som er vist i figur 1 og 2. Forspenningsinnretningen 44 fører imidlertid likevel pedalen 12 til sin hvilestilling så snart en nedoverrettet kraft ikke foreligger på fotpedalen, da den første ende av vippebryteren ligger an mot anleggsorganet 28 slik at pedalen 12 drives oppover i kraft av fjærvirkningen i forspenningsinnretningen 44.
Figurene 4 og 5 viser ytterligere utførelser. Figur 4 eller tredje utførelse av foreliggende oppfinnelse innebærer at en forspenningsinnretning 46 er dimensjonert for å rage ut med en langstrakt arm 46a fra undersiden av pedalen 12, slik som vist. En avbøyet eller forskjøvet ytterende 46b sikrer også tilstrekkelig grep om den annen ende av vippebryteren. Den utførelse som er vist i figur 4 er således en klemfjær som rager ut hovedsakelig direkte fra pedalen for inngrep med vippebryteren.
Endelig innebærer den fjerde utførelse, som er vist i figur 5, bruk av en forspenningsinnretning utformet som bøyelig, hovedsakelig bueformet fjærlegeme angitt ved 48, og som har et krumt parti av buen uavbrutt i inngrep med den annen ende av vippebryteren. Buefjæren omfatter et fremre parti 48a som er montert inntil anleggsorganet 28, samt et langstrakt midtparti 48b utformet som en langstrakt bue, som befinner seg i inngrep med vippebryteren. Et endeparti 48c av forspenningsinnretningen er festet til en ende av pedalen 12, slik som vist.
Skjønt foreliggende oppfinnelse er blitt vist og beskrevet under henvisning til de foregående foretrukne utførelser, bør det forstås av fagfolk på området at andre forandringer i form og detaljer eventuelt kan gjøres uten at det avvikes fra oppfinnelsens prinsipper og ramme, slik det er fastlagt ved de etterfølgende patentkrav.

Claims (9)

1. Betjeningsmekanisme for etter valg å drive en på/av-bryter til henholdsvis arbeidsstilling og hvilestilling, idet bryteren har første og annen ende som er anordnet for samtidig bevegelse i innbyrdes motsatte retninger, karakterisert ved at mekanismen omfatter et drivorgan anordnet inntil på/av-bryteren for etter valg å beveges til inngrep med den første ende av bryteren og drive denne i en første retning til arbeidsstilling ledsaget av bevegelse av bryterens annen ende i motsatt retning, og en forspenningsinnretning anordnet ved og på utsiden av bryteren for inngrep med bryterens annen ende og derved normalt holde denne i hvilestilling, idet forspenningsinnretningen er innrettet for ettergivende å yte motstand mot drivorganets bevegelse når det befinner seg i inngrep med den første ende av på/av-bryteren og beveger denne ende i den første retning mot nevnte arbeidsstilling.
2. Betjeningsmekanisme som angitt i krav 1, karakterisert ved at forspenningsinnretningen utgjøres av et bøyelig legeme som er festet til drivorganet og strekker seg i retning mot av/på-bryteren.
3. Betjeningsmekanisme som angitt i krav 1, karakterisert ved at forspenningsinnretningen er en hovedsakelig U-formet klemfjær utformet med et parti som befinner seg i uavbrutt inngrep med den annen ende av av/på-bryteren.
4. Betjeningsmekanisme som angitt i krav 2, karakterisert ved at det parti av klemfjæren som befinner seg i inngrep med den annen ende av av/på-bryteren er avbøyet fra det tilstøtende fjærparti for derved å sikre uavbrutt inngrep med den annen ende.
5. Betjeningsmekanisme som angitt i krav 4, karakterisert ved at klemfjæren er innrettet for å lagre opp fjærspenning når drivorganet beveger den første ende av på/av-bryteren til arbeidsstilling.
6. Betjeningsmekanisme som angitt i krav 1, karakterisert ved at forspenningsinnretningen er montert på en basisplate som bærer bryteren.
7. Betjeningsmekanisme som angitt i krav 6, karakterisert ved at forspenningsinnretningen utgjøres av en bøyelig, hovedsakelig U-formet klemfjær.
8. Betjeningsmekanisme som angitt i krav 1, karakterisert ved at forspenningsinnretningen utgjøres av et bøyelig, hovedsakelig bueformet fjærlegeme montert på drivorganet og med et kr,omt parti anordnet for uavbrutt inngrep med den annen ende av på/av-bryteren.
9. Betjeningsmekanisme for etter valg å drive en på/avbryter til henholdsvis arbeidsstilling og hvilestilling idet bryteren har en sammenstilt vippebryte med første og annen ende anordnet for samtidig svingebevegelse i innbyrdes motsate retninger om en felles akse, karakterisert ved at mekanismen videre omfatter et drivorgan anordnet inntil brytersammenstillingen for etter valg å beveges til inngrep med den første ende av sammenstillingen og drive denne ende i en første retning til en arbeidsstilling ledsaget av bevegelse av bryterens annen ende i motsatt retning, og en forspenningsinnretning anordnet ved og på utsiden av brytersammenstillingen for inngrep med bryterens annen ende og derved normalt holde denne i hvilestilling, idet forspenningsinnretningen er innrettet for ettergivende å yte motstand mot drivorganets bevegelse når det befinner seg i inngrep med den første ende av brytersammenstillingen og beveger denne i den første retning mot nevnte arbeidsstilling.
NO90900020A 1989-03-31 1990-01-04 Betjeningsmekanisme for bryter. NO900020L (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US33150189A 1989-03-31 1989-03-31

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO900020D0 NO900020D0 (no) 1990-01-04
NO900020L true NO900020L (no) 1990-10-01

Family

ID=23294232

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO90900020A NO900020L (no) 1989-03-31 1990-01-04 Betjeningsmekanisme for bryter.

Country Status (12)

Country Link
JP (1) JPH0795409B2 (no)
KR (1) KR900015202A (no)
AU (1) AU5246090A (no)
CA (1) CA2009059C (no)
DE (1) DE4005059C2 (no)
DK (1) DK80490A (no)
FI (1) FI901364A0 (no)
FR (1) FR2645340B1 (no)
GB (1) GB2229860B (no)
IT (1) IT1240162B (no)
NL (1) NL9000157A (no)
NO (1) NO900020L (no)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2328796B (en) * 1997-08-29 1999-10-13 Motorola As A switch
DE19817097B4 (de) * 1998-04-17 2005-06-02 Abb Patent Gmbh Monostabiles elektrisches Installationsschaltgerät
GB2339632A (en) * 1998-07-14 2000-02-02 Penny & Giles Computer Product An actuator for a switch
US7133033B1 (en) 1999-12-02 2006-11-07 Advanced Input Devices Uk Limited Actuator for a switch
DE10057589C1 (de) * 2000-11-21 2002-07-11 Erbe Elektromedizin Fußschalter
DE102005029458B4 (de) 2005-05-30 2010-06-02 Erbe Elektromedizin Gmbh Betätigungsvorrichtung für elektromedizinische Geräte, insbesondere Fußschalter, und Verfahren zur Herstellung einer derartigen Betätigungsvorrichtung

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3225156A (en) * 1964-01-10 1965-12-21 Carling Electric Inc Dual button switch with automatic detent ball return action
US3319031A (en) * 1965-10-23 1967-05-09 Mechanical Products Inc Thermal snap circuit breaker with slidable spring biased collar engaging on side of the bimetal
DE1248132B (de) * 1965-12-27 1967-08-24 Walther Bueromasch Gmbh Elektrischer Schnapptaster
JPS5760506Y2 (no) * 1978-06-23 1982-12-23
DE2937031A1 (de) * 1979-09-13 1981-04-02 Gebrüder Merten GmbH & Co KG, 5270 Gummersbach Anordnung von wenigstens zwei installationsgeraeten
JPS603520U (ja) * 1983-06-17 1985-01-11 市光工業株式会社 押釦スイツチ
DE3339036A1 (de) * 1983-10-27 1985-05-09 EURAS Elektro- Forschungs- und Produktionsgesellschaft mbH, 8060 Dachau Elektrische schaltvorrichtung
DE3512665C2 (de) * 1985-04-06 1994-06-01 Marquardt Gmbh Elektrischer Schalter
JPH0637551Y2 (ja) * 1986-01-28 1994-09-28 日本開閉器工業株式会社 誤動作防止装置付スイツチ
DE3623200A1 (de) * 1986-07-10 1988-01-14 Schaltbau Gmbh Schnappschalter

Also Published As

Publication number Publication date
DE4005059C2 (de) 1995-06-29
FR2645340A1 (fr) 1990-10-05
DE4005059A1 (de) 1990-10-04
KR900015202A (ko) 1990-10-26
IT1240162B (it) 1993-11-27
IT9067241A1 (it) 1991-09-30
FI901364A0 (fi) 1990-03-19
AU5246090A (en) 1990-10-04
GB2229860B (en) 1994-01-26
CA2009059A1 (en) 1990-09-30
GB2229860A (en) 1990-10-03
DK80490A (da) 1990-10-01
CA2009059C (en) 1994-05-10
NO900020D0 (no) 1990-01-04
GB9002278D0 (en) 1990-03-28
IT9067241A0 (it) 1990-03-30
NL9000157A (nl) 1990-10-16
DK80490D0 (da) 1990-03-30
JPH03196422A (ja) 1991-08-27
JPH0795409B2 (ja) 1995-10-11
FR2645340B1 (fr) 1993-11-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JPS6140043Y2 (no)
EP1627268B1 (en) Accelerator pedal for motorized vehicle
CN1966345B (zh) 带有电换档控制开关的自行车操作部件
US5051550A (en) Control mechanism for an on-off switch
NO900020L (no) Betjeningsmekanisme for bryter.
US5967252A (en) Push button actuation system for ATV transmission
US7181991B2 (en) Automobile accelerator and brake pedal device
US5596906A (en) Combined accelerating/braking apparatus of a vehicle
CN104228577B (zh) 一种油门和刹车的组合系统
US2293409A (en) Combined accelerator pedal and switch
US3045501A (en) Alternate action switch mechanism
JPH08142818A (ja) 自走車両用ペダル機構
JP6376545B1 (ja) 自動車用アクセルペダル
ES2130108T3 (es) Dispositivo de gobierno para maquinas segadoras de cesped.
US2224441A (en) Automobile control device
JP4814036B2 (ja) 操作ペダルの支持構造
CN213056703U (zh) 一种油门踏板与制动踏板防错踏机构及车辆
TW375749B (en) Push-button switch assembly
JP3746323B2 (ja) 調整機構付車両用操作レバー
WO2000048214A3 (de) Schalter, insbesondere kfz-bremslichtschalter
KR910004553Y1 (ko) 무한궤도형 중장비의 전, 후진조절레버 고정장치
JPH082897Y2 (ja) ペダルとスイッチの接続構造
JP3042030U (ja) 自走車両用ペダル機構
JPS6140086Y2 (no)
JPH0733326Y2 (ja) スイッチ装置