NL8320404A - Werkwijze en inrichting voor het vervaardigen van bruiskorrels en bruistabletten. - Google Patents

Werkwijze en inrichting voor het vervaardigen van bruiskorrels en bruistabletten. Download PDF

Info

Publication number
NL8320404A
NL8320404A NL8320404A NL8320404A NL8320404A NL 8320404 A NL8320404 A NL 8320404A NL 8320404 A NL8320404 A NL 8320404A NL 8320404 A NL8320404 A NL 8320404A NL 8320404 A NL8320404 A NL 8320404A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
solvent
drying
mixture
process according
citric acid
Prior art date
Application number
NL8320404A
Other languages
English (en)
Other versions
NL193488C (nl
NL193488B (nl
Original Assignee
Bru Jean
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from FR8221476A external-priority patent/FR2537872B1/fr
Priority claimed from FR838319143A external-priority patent/FR2555439B1/fr
Application filed by Bru Jean filed Critical Bru Jean
Publication of NL8320404A publication Critical patent/NL8320404A/nl
Publication of NL193488B publication Critical patent/NL193488B/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL193488C publication Critical patent/NL193488C/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61KPREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
    • A61K9/00Medicinal preparations characterised by special physical form
    • A61K9/0002Galenical forms characterised by the drug release technique; Application systems commanded by energy
    • A61K9/0007Effervescent
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01JCHEMICAL OR PHYSICAL PROCESSES, e.g. CATALYSIS OR COLLOID CHEMISTRY; THEIR RELEVANT APPARATUS
    • B01J2/00Processes or devices for granulating materials, e.g. fertilisers in general; Rendering particulate materials free flowing in general, e.g. making them hydrophobic
    • B01J2/16Processes or devices for granulating materials, e.g. fertilisers in general; Rendering particulate materials free flowing in general, e.g. making them hydrophobic by suspending the powder material in a gas, e.g. in fluidised beds or as a falling curtain

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Epidemiology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Bioinformatics & Cheminformatics (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Pharmacology & Pharmacy (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Medicinal Preparation (AREA)
  • Medical Preparation Storing Or Oral Administration Devices (AREA)
  • Glanulating (AREA)
  • Detergent Compositions (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)

Description

mom '·«# VO 6490
Titel: Merkwijze en inrichting voor het vervaardigen van bruiskorrels en bruistabletten.
De onderhavige uitvinding heeft betrekking op een verbeterde werkwijze voor het vervaardigen van bruismengsels en bruistabletten die met name actieve bestanddelen voor farmaceutische toepassing bevatten.
Op dit gebied werd een beslissende vooruitgang geboekt door de 5 technieken beschreven in de Franse octrooischriften 71.12175 en 71.35069.
Deze technieken verlopen in drie werkwijzetrappen namelijk 1. Sparende bevochtiging van natriumbicarbonaat met in zeer geringe hoeveelheid gedemineraliseerd water, gevolgd door toevoeging van citroenzuur en eventueel glycocol (bindmiddel), het geheel in een menger 10 van het kneedtype, wat de reactie van het bicarbonaat met het citroen zuur op gang brengt; 2. Voordroging van het mengsel als gefluldiseerd bed verkregen door inblazen van hete lucht, wat de reactie doorbreekt; 3. Einddroging eveneens als gefluldiseerd bed verkregen door inblazen 15 van hete lucht.
De beide bovengenoemde octrooischriften beschrijven nauwkeurig en uitvoerig de wijze van werken voor elk der drie fasen, duur, temperatuur van de lucht,vochtigheidsgehalte, snelheid van de luchtstraal, enz. en de vakman kan zich daarop nuttig baseren.
20 Ofschoon zeer interessant bezit deze techniek het nadeel dat over dracht van de massa na de eerste trap van de menger in de drooginrich-ting nodig is. Dientengevolge kaui de in de menger in gamg gezette bruis-reactie niet nauwkeurig en geheel worden beheerst want het stoppen ervan, dat plaatsvindt in trap 2 in de drooginrichting is afhankelijk van de 25 ledigings- en overbrengingstijd van de charge in de drooginrichting, welke tijd van de ene charge tot de volgende variêert.
Die variatie in tijd heeft een zeer belangrijke terugslag op de kwaliteit van de korrels aan het eind van de korreling.
Geen oplossing van dit probleem voor een industriële uitvoering 30 is gevonden sinds genoemde techniek werd uitgevonden ongeveer 12 jaar geleden ondanks het duidelijke belang van die oplossing en de uitgevoerde pogingen.
/ — ____- 8320404 ΐ . .% - 2.-
Thans is volgens de uitvinding gevonden dat het mogelijk is alle bovenvermelde reacties en bewerkingen in eenzelfde multifunctionele inrichting uit te voeren.
De zeer grote vereiste nauwkeurigheid bij die bewerkingen voor 5 het voldoen aan de zeer strenge kwaliteitseisen van de farmaceutische industrie in aanmerking genomen (met name wat de homogeniteit van het eindgranulaat betreft) en de onderbreking op- een nauwkeurig moment van de geïnitieerde reactie door toevoeging van een oplosmiddel) achtte men dit niet mogelijk.
10 Aanvraagster heeft echter dit resultaat bereikt en is er bovendien in geslaagd de kwaliteit van de korrels nog te verbeteren.
Andere kenmerken en voordelen van de uitvinding zullen beter wor- ' den begrepen bij lezing van de navolgende beschrijving en onder verwijzing naar de tekening, waarvan 15 fig. 1 de inrichting voorstelt en met name de granulator-droog- inrichting toegepast voor de hiemavermelde proeven volgens een variant van de uitvinding.
De verwijzingen van fig. 1 hebben de volgende betekenissen: A. : hygrometrische behandeling van de lucht 20 B. : droge binnentredende lucht C. : gesuspendeerd poeder D, : vochtige uitgaande lucht 1, 3 en 7 : filters 2 en 8 : turbines 25 ' 4 : verhittingselement 5 : verwarmingsregelsysteem 6 : verstuiver voor oplosmiddel
De werking van een dergelijke inrichting zal duidelijk zijn en is overigens algemeen bekend.
30 Pig. 2 beeldt schematisch de plaatsing van toestellen volgens een andere variant van de uitvinding in een fabricagetoren af.
Op fig. 2 hebben de verwijzingen de volgende betekenissen: 1. fabricagetoren 2. opslagtrechters 35 3. automauische toevoer 8320404 f 1 - 3 - 4. toestel voor het mangen-granuleren en drogen 5. warmteuitwisseltrechtar 6. bandmenger 7. lediging 5 Volgens een eerste variant van de uitvinding (fig.1) gebruikt men een granulator-drooginrichting die geheel als gefluidiseerd bed functioneert.
Men kent reeds lang granulators-drooginrichtingen van het type dat hierna wordt beschreven.
10 Men achtte het echter niet mogelijk dat de in dergelijke toestellen door het inblazen van lucht opgewekte turbulenties voldoende waren om de deeltjes reactieve uitgangsmaterialen geschikt "over elkaar heen te leggen", wat essentieel is in de beschouwde sector van de techniek en de gedachte was daarentegen dat slechts een "mechanische" roering, dat 15 wil zeggen van het type verkregen met schoepen in mengers toegepast bij de bekende techniek een bruikbaar resultaat kon geven. Dit is de reden, dat men nimmer het gebruik van granulators-drooginrichtingen had beproefd, ofschoon deze wel bekend waren.
Men heeft thans verrassenderwijze ontdekt dat het met deze toe-20 stellen mogelijk is de deeltjes uitgangsmateriaal,toegepast in de betreffende techniek, op juiste wijze “over elkaar te leggen".
Etet wordt derhalve mogelijk de drie eerderbeschreven werkwijze-trappen- in een en dezelfde inrichting uit te voeren met de zeer belangrijke hiemavermelde voordelen wat zowel de kwaliteit van de produkten 25 betreft als de industriële rentabiliteit: - geen lediging noch overdracht van het reactiemengsel, derhalve mogelijk de bruisreactie op zeer nauwkeurige wijze te doen stoppen; dit brengt met zich het verdwijnen van demoeilijkheden die men van de ene partij tot de andere bij de bekende techniek 30 kon opmerken; - tijdwinst; - de klassieke mengers moesten worden afgezogen om een drukstij-ging als gevolg van de vorming van CO^ te vermijden. Bovendien moesten zij regelmatig worden ontstopt. Deze beide factoren 35 veroorzaaken. belangrijke verliezen aan poeder, welke nadeien niet aan de nieuwe werkwijze volgens de uitvinding kleven (ongeveer 1%); 8320404 f » - 4 - - mogelijkheid voor het berekenen van parameters en automatiseren van de toegepaste granulators-drooginrichtingen, wat zeer moeilijk zo niet ónmogelijk was bij de bekende techniek.
Met .het principe van de toegepaste vochtige granulering is het 5 uitgaande van poeders van welomschreven afmetingen mogelijk een uitstekend produkt te verkrijgen waarvan de granulometrische eigenschappen aan een navolgende comprimering zijn aangepast.
Met deze granuleringswerkwijze is het eveneens mogelijk door toepassing van de fluldisering een mengsel van poeders van chemisch homogene 10 samenstelling te verkrijgen.
De granulering bestaat in een fixering door chemische binding van de deeltjes natriumbicarbonaat en citroenzuur. Deze chemische bindingen worden verkregen door toevoeging van een welomschreven hoeveelheid gede-mineraliseerd water, dat een gedeeltelijke bruisreactie veroorzaakt onder 15 vorming van mono-, di-, of trinatriumcitraat. Deze moleculen natrium- citraat worden beschouwd als bruggen, die de deeltjes natriumbicarbonaat en de deeltjes citroenzuur· verbinden en aan het mengsel fysische eigenschappen van comprimeerbaarheid verlenen.
De door externe toevoeging van 1 tot 6 gew-,% waterig oplosmiddel 20 (water of oplossing van bevochtigingsmiddel) opgewekte bruisreactie zal uit zichzelf voortgaan omdat zij water vormt en zij zal worden onderbroken door een droging met droge en hete lucht (60-70QG).
De granulerings-droogwerkwijze kan met name worden toegepast voor het bereiden van een bruismengsel van het excipient type waaraan 25 men vervolgens bij een latere bewerking de actieve en smerende bestanddelen toevoegt; als voorbeeld worden genoemd de parameters voor gebufferde bruisasperine waarbij men een granulering uitvoert langs de natte weg van drie verbindingen namelijk natriumbicarbonaat, citroenzuur en eventueel glycocol (bindmiddel).
30 Zij kan eveneens worden toegepast voor het bereiden van een bruismengsel dat een of meerdere actieve stoffen bevat. Als voorbeeld worden genoemd de parameters uitgevoerd voor een recept dat paracetamol bevat.
Volgens- een tweede variant is het met de uitvinding mogelijk op 35 bijzonder doelmatige wijze een bereidingswerkwijze uit te voeren waarbij 8320404 - 3 - vacuum wordt toegepast. Met deze techniek is het mogelijk - de gescheiden bevochtigingsfase en droogfase te elimineren - de vervaardigingstijd te bekorten en aldus de productiviteit te verbeteren 5 - om energie te besparen zonder het minste gevaar van chemische destabilisering door een behandeling uitgaande van oplosmiddelen te vergeten.
Een andere oorspronkelijkheid van de uitvinding ligt in het feit, dat de toestellen zijn geplaatst in een verticale productietoren.
10 Volgens die tweede variant (fig. 2) wordt de werkwijze voor de vervaardiging van bruiskorrels bestemd voor comprimeren gekenmerkt door het scheppen van een toren (1) waarin de volgende bewerkingen worden uit-gévoerd: 1. het afwegen van de uitgangsmaterialen uit opslagtrechters (2), 15 2. automatische toevoer (3) van alle af een deel van het uitgangs materiaal aan de menger-granulator-drooginrichting (4), 3. het mengen, granuleren en drogen van de bruiskorrels in vacuo, 4. het afkoelen in een warmteuitwisselende trechter (5) door compactere fluldisering dam een droger met gefluldiseerd bed, 20 5. het sorteren in een trilgranulator en eindmenging in een wand- menger (6) bijvoorbeeld van het Gondard type of een veerbalans voor berekening van het rendement, 5. lediging (7) van genoemde menger in houders van het type Flo-Bin.
25 De bewerkingen 1 tot 6 verlopen verticaal van boven naar beneden, waar de overdracht plaatsvindt door zwaartekracht en stofvrij. Het belang ligt in het feit dat de drie bewerkingen van punt 3 (mengen, granuleren en drogen) automatiseerbaar zijn op het plan van werkwijze-bewaking.
30 Evenzo kunnen de bewerkingen 1 tot 5 in hun chronologische volg orden worden geautomatiseerd. Die automatisering maakt de werkwijze economisch ten aanzien van de mankracht (1 ton/uur ongeveer voor twee personen) doordat pauzes tussen de bewerkingen worden geëlimineerd.
De inrichting die wordt gebruikt voor het mengen-granuleren en 35 drogen bestaat uit een volkomen afgedichte tank voorzien van een mecha- 8320404 5 - β - nisch roersysteem bestemd voor het mengen van de ingebrachte poeders en uitgerust met kluitverbrekende messen, die verdeling van de door het oplosmiddel in de loop van de bevochtiging gevormde agglomeraten verzekeren. Die tank moet eveneens omvatten: 5 - een dubbele wand voor doorleiden van een warmtewisselvloeistof - een afsluiter voor toevoer en afvoer van de uitgangsmaterialen - een vacuumapparaat, waarmede het mogelijk is een minimale druk van 70 millibar te verkrijgen.
Alle mechanische of fysische elementen die bij de achtereenvol-10 gende bewerkingen van granuleren en drogen ter sprake komen worden geregeld door een thermometrische sonde, meting van de ampèrage en het vacuum.
Als voorbeeld is een toestel van het aangepaste type DVT Lödige geschikt. Een andere oorspronkelijkheid van de uitvinding ligt in het 15 gebruik van een warmteuitwisselende vultrechter voor het afkoelen van de korrels.
De uitvinding wordt nader toegelicht door de volgende niet-beperkende voorbeelden. Voor de werkwijze in het algemeen wordt verwezen naar de eerdervermelde Franse octrooischriften. De voorbeelden I tot IV heb-20 ben betrekking op de eerste variant en I en-II op de tweede variant van de uitvinding.
VOORBEELD I
actief bestanddeel: aspirine bruismengsel : natriumbicarbonaat 25 citroenzuur glycoloK eventueel) op 255,22 kg poeder.
Bewerking 1: Voormenging.
Het achtereenvolgens toevoegen van het natriumbicarbonaat, 30 citroenzuur en glycocol; het in werking stellen van de turbine van de granulator met een debiet dat fluidisering van de poeders mogelijk maakt.
Temperatuur van de lucht: 64 °C.
8320404 * * .
- 7 -
Bewerking 2; Verstuiving
Oplosmiddel = gedemineraliseerd water
Het oplosmiddel wordt steeds op de poeders gesuspendeerd in lucht verstoven, waardoor het mogelijk is het uitwisseloppervlak tussen de 5 basische deeltjes en zure deeltjes te vergroten; op dit punt van de bewerking dienen het debiet en de tijd van verstuiving te worden bewaakt.
Bewerking 3: Droging
Het luchtdebiet wordt zodanig bewaakt dat een te grote turbulentie van de poeders in de toestelholte wordt vermeden, wat de deeltjes 10 te breekbaar zou maken.
Temperatuur van de binnentredende lucht: 64°C.
VOORBEELD II
Granulering in een granulator-drooginrichting van een bruismengsel dat verschillende actieve bestanddelen bevat.
15 Samenstelling:
Paracetamol : 28 kg
Mononatriumcarbonaat : 100 kg
Monokaliumcarbonaat : 3,740 kg
Sorbitol : 25,500 kg 20 Watervrij citroenzuur : 73,000 kg
Ascorbinezuur : 17,000 kg TOTAAL 247,24 kg
Bewerking 1: Voormenging
Hen werkt als in voorbeeld I.
25 Temperatuur van de lucht: 64°C.
Bewerking 2: Verstuiving
Aard van het oplosmiddel: oplossing van aanoxol in water Men werkt als in voorbeeld 1.
Bewerking 3: Droging 30 Temperatuur van de lucht: 64eC.
Men werkt als in voorbeeld X.
Voor de beide volgende voorbeelden werkt men ais in de voorbeelden I en II uitgaande van onderstaande samenstellingen.
8320404 ♦ "Ί - 8 -
VOORBEELD III
Dinatriumsulfaat : 20,200 kg
Natriumbromide : 7,100 kg
Dinatriumfosfaat : 13,800 kg 5 Mononatriumcarbonaat s. 101,000 kg
Watervrij citroenzuur :. 89,000 kg
Aard van het oplosmiddel: watervrije oplossing van doxylaminesuccinaat.
VOORBEELD IV:
Mononatriumcarbonaat : 108,000 kg 10 Watervrij citroenzuur : 14,500 kg
Betainecitraat : 142,000 kg
Aard van het oplosmiddel: gedemineraliseerd water.
Voorbeeld I. - Granuleringsvoorbeeld Samenstelling 15 Paracetamol
Vitamine C Natriumbicarbonaat Citroenzuur Kaliumcarbonaat 20 Sorbitol
De proeven werden uitgevoerd op een mengsel van 58 kg poeders. Bewerking 1: Voormenging.
De verschillende.bovenvermelde uitgangsmaterialen worden achtereenvolgens in de menger (4) gebracht zonder rekening te houden met de 25 fysische incompatibiliteit, die onderling kan optreden. De voormenging geschiedt in 3 minuten. Gedurende deze tijdsperiode verhoogt men de temperatuur van het poeder door inbrengen van een warmteuitwisselvloei-stof in de dubbele mantel van de menger.
Bewerking 2: Toevoeging van het oplosmiddel in de menger.
30 Het oplosmiddel is een mengsel van water en natriumdioctylsulfo- succinaat.
Bevochtiging door verstuiven, of aanzuigen van het oplosmiddel onder partieel vacuum.
8320404 - 9 -
Concentratie van het oplosmiddel: 0,64% betrokken op het gewicht van het poeder.
Bewerking 3: Granulering.
De granulering wordt uitgevoerd onder atmosferische druk gedurende 5 5 minuten.
Bewerking 4: droging.
De2e wordt verkregen door het verminderen van de atmosferische druk tot 70 millibar; bij die druk wordt het kookpunt van het oplosmiddel bereikt. De droging· gaat voort bij verhoging van de temperatuur.
10 Die bewerking duurt ongeveert 37 minuten waarbij de droging wordt gestopt door regelen van de rest vochtigheid van het poeder.
De voordelen van deze techniek zijn: - verkrijging van een korrel met verbeterde kwaliteit, met name homogeniteit, 15 - toepassing van voldoend lage thermische zones zodat thermo- labiele actieve produkten niet worden gedestabiliseerd, - volledige automatisering is mogelijk, - de warmte nodig voor het verdampen van het oplosmiddel is zeer gering.
20 Voorbeeld II - Voorbeeld betreffende menging door rechtstreekse comprl- mering.
Samenstelling:
Calciumcarbasalaat Lysinecarbamaat 25 citroenzuur aroma PEG (polyethyleenglycol)
Ammoniumsaccharinaat
Beschrijving van de vervaardiging 30 1. Het calciumcarbasalaat is opgeslagen in een der vul trechters (2).
Het wordt vervolgens afgewogen bij (3) en ingebracht in de menger-granulator-drooginrichting (4).
Bij deze variant van de uitvinding maakt automatisering van de toren het mogelijk de functies van mengen en granuleren te doen verval- 8320404
V 'V
Ί ' - 10 - len en slechts de droogfunctie van het toestel (4) te behouden.
2. Na droging wordt het calciumcarbasalaat in de koelinrichting (5) gevoerd om het produkt op zijn begintemperatuur te brengen. · ' 3. Het sorteren wordt uitgevoerd hetzij door leiden over een 5 zeef, hetzij door vermalen, waarbij de keuze geschiedt als functie van de aard van de geleverde produkten.
4. Lediging in een wandmenger (6) waarin men het produkt exact weegt.
De bovenstaande vier bewerkingen worden vervolgens herhaald voor 10 het lysinecarbamaat en het citroenzuur.
Na brengen van de drie bestanddelen in de menger brengt, men de verdere bestanddelen in. de wandmenger namelijk het aroma, het PEG en ammoniumsaccharinaat *
Het starten van de menger en zijn werkingsprincipe waarborgen 15 de vereiste kwaliteit van het actief bestanddeel van de samenstelling ten aanzien van de homogeniteit.
8320404

Claims (12)

1. Werkwijze voor het bereiden van bruistabletten waarbij men een sparende bevochtiging van het mengsel uitvoert met een oplosmiddel, dit vervolgens granuleert en droogt, met het kenmerk, dat de bewerkingen continu in een enkele inrichting worden uitgevoerd.
2. Werkwijze volgens conclusie 1 met het kenmerk, dat de inrichting werkt volgens het principe van het gefluidiseerde bed, waaronder begrepen de einddroogbewerking.
3. Wérkwijze volgens conclusies 1-2 met het kenmerk, dat de inrichting een granulator-drooginrichting is.
4. Werkwijze volgens conclusies 1-3 met het kenmerk, dat deze de volgende bewerkingen omvat: 1. voormenging van de reactiecomponenten; 2. verstuiving van het oplosmiddel (bevochtiging) in een hoeveelheid van 1 tot 6 gew.% op de door lucht als fluldiserend bed 15 gehandhaafde reactiecomponenten; 3. droging door lucht bestemd voor het handhaven van het gefluidiseerde bed waarbij de lucht echter op 60-70°C is verhit.
5. Werkwijze volgens conclusies 1-4, met het kenmerk, dat de componenten van het mengsel zijn: 20 bruismengsel: natriumbicarbonaat citroenzuur glycocol (eventueel) en het oplosmiddel gedemineraliseerd water is.
6. Werkwijze volgens conclusies 1-4 met het kenmerk, dat de samen stelling van het te granuleren mengsel als volgt is: paracetamol natriuocarbonaat monokaliumcarbonaat 30 sorbitol watervrij citroenzuur ascorbinezuur en het oplosmiddel een odossing van manoxol in water is. 8320404 •ψ· 'W - 12 -
7. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat genoemde inrichting met name omvat: mengorganen organen voor het inbrengen van het oplosmiddel 5 organen voor het regelen van de temperatuur organen voor het aanbrengen van een vacuum en het drogen in genoemde inrichting wordt uitgevoerd door vacuum.
8-. Werkwijze volgens conclusie 7 met het kenmerk, dat men de korrels vervolgens afkoelt door hen in een warmteuitwisselvultrechter te leiden. 10
9. Werkwijze volgens conclusie 7 met het kenmerk, dat de mengorganen bestaan uit een mechanisch roersysteem met ontkluitende messen, de organen voor het inbrengen van het oplosmiddel bestaan uit een aanzuigsysteem voor het oplosmiddel door aanbrengen van vacuum of een.verstuivings-systeem gevoed door een pomp en de organen voor het regelen van de tem-15 peratuur bestaande uit een dubbele mantel met daarin circulerende warmteuitwisselvloeistof.
10. Werkwijze volgens conclusie 9 met het kenmerk, dat de poedervormige uitgangsmaterialen de volgende zijn: paracetamol 20 vitamine C natriumbicarbonaat citroenzuur kaliumbicarbonaat sorbitol
11. Werkwijze volgens conclusie 7 met het kenmerk, dat men een droog mengsel bereid uit de componenten met de samenstelling: calciumcarbasalaat lysinecarbamaat citroenzuur 30 aroma PEG (polyethyleenglycol) ammoniumsaccharinaat door weglaten van de meng- en granuleringsfuncties en slechts onder behoud van de droogfunctie in de menger-granulator-drooginrichting.
12. Toestellen ais omschreven in een der conclusies 1 tot 11. 8320404
NL8320404A 1982-12-21 1983-12-20 Werkwijze voor het vervaardigen van bruisgranulaat of bruistabletten. NL193488C (nl)

Applications Claiming Priority (6)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8221476 1982-12-21
FR8221476A FR2537872B1 (fr) 1982-12-21 1982-12-21 Procede de fabrication de comprimes effervescents
FR838319143A FR2555439B1 (fr) 1983-11-30 1983-11-30 Procede et appareillage de fabrication de granules et comprimes effervescents
FR8319143 1983-11-30
PCT/FR1983/000253 WO1984002468A1 (fr) 1982-12-21 1983-12-20 Procede et appareillages de fabrication de granules et comprimes effervescents
FR8300253 1983-12-20

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NL8320404A true NL8320404A (nl) 1985-04-01
NL193488B NL193488B (nl) 1999-08-02
NL193488C NL193488C (nl) 1999-12-03

Family

ID=26223202

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8320404A NL193488C (nl) 1982-12-21 1983-12-20 Werkwijze voor het vervaardigen van bruisgranulaat of bruistabletten.

Country Status (19)

Country Link
US (2) US4614648A (nl)
EP (1) EP0162043B1 (nl)
JP (1) JPH07100653B2 (nl)
KR (1) KR900007312B1 (nl)
AT (1) AT394492B (nl)
CA (1) CA1209040A (nl)
CH (1) CH664491A5 (nl)
DE (1) DE3390423C2 (nl)
DK (1) DK163565C (nl)
EG (1) EG17260A (nl)
ES (1) ES528271A0 (nl)
GB (1) GB2146244B (nl)
GR (1) GR81352B (nl)
IT (1) IT1175295B (nl)
MA (1) MA19980A1 (nl)
NL (1) NL193488C (nl)
PT (1) PT77864B (nl)
SE (1) SE457416B (nl)
WO (1) WO1984002468A1 (nl)

Families Citing this family (36)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA1209040A (fr) * 1982-12-21 1986-08-05 Jean Bru Procede de fabrication de granules et comprimes effervescents
US4904478A (en) * 1983-08-11 1990-02-27 Mission Pharmacal Company Slow-release sodium fluoride tablet and method for treatment of osteoporosis
DE3440288A1 (de) * 1984-11-05 1986-05-07 Gergely, Gerhard, Dr.-Ing., Wien Pharmazeutische zubereitung mit einem gehalt an mindestens einer schleimhautreizenden substanz oder dergleichen, insbesondere profen, sowie verfahren zu ihrer herstellung
US4772467A (en) * 1985-02-19 1988-09-20 Board Of Regents, U T Systems Osteoporosis inhibition by dietary calcium supplementation
US4851221A (en) * 1985-02-19 1989-07-25 Mission Pharmacal Company Liquid calcium supplementation from readily soluble mixtures of calcium compound and citric acid
GB2174004B (en) * 1985-04-23 1988-11-30 American Cyanamid Co Pharmaceutical tablet preparations
IT1209667B (it) * 1985-11-12 1989-08-30 Zambon Spa Composizione effeverscente adattivita' analgesica.
US4814177A (en) * 1986-03-18 1989-03-21 Board Of Regents, University Of Texas System Ultradense and more soluble and bioavailable preparations of calcium citrate
ATE60711T1 (de) * 1986-12-20 1991-02-15 Boehringer Mannheim Gmbh Clodronat-haltige arzneimittel und verfahren zur herstellung derselben.
CA2009326C (en) * 1989-05-09 1998-01-27 Lawrence J. Daher Aqueous granulation solution and a method of tablet granulation
US5348745A (en) * 1989-05-09 1994-09-20 Miles Inc. Aqueous granulation solution and a method of tablet granulation
US5106534A (en) * 1989-05-16 1992-04-21 J. M. Huber Corporation Endothermic blowing agents compositions and applications
US5317044A (en) * 1989-05-16 1994-05-31 J. M. Huber Corporation Endothermic blowing agents for surface migration of components in foamed products, compositions and applications
US5137655A (en) * 1989-05-16 1992-08-11 J. M. Huber Corporation High temperature endothermic blowing agents compositions and applications
USRE35368E (en) * 1989-05-16 1996-10-29 J. M. Huber Corporation Endothermic blowing agents for surface migration of components in foamed products, compositions and applications
US5252618A (en) * 1989-05-16 1993-10-12 J. M. Huber Corporation Endothermic blowing agents for strengthening weld lines in molded thermoplastic resins and products
US5009810A (en) * 1989-05-16 1991-04-23 J. M. Huber Corporation Endothermic blowing agents compositions and applications
US5009809A (en) * 1989-05-16 1991-04-23 J. M. Huber Corporation High temperature endothermic blowing agents compositions and applications
US5250224A (en) * 1989-05-16 1993-10-05 J. M. Huber Corporation Foamed products containing endothermic blowing agents and processes
USRE35447E (en) * 1989-05-16 1997-02-11 J. M. Huber Corporation Endothermic blowing agents for strengthening weld lines in molded thermoplastic resins and products
US5302455A (en) * 1989-05-16 1994-04-12 J. M. Huber Corporation Endothermic blowing agents compositions and applications
US5252213A (en) * 1989-06-20 1993-10-12 University Of Washington Dry dialysate composition
US5298261A (en) * 1992-04-20 1994-03-29 Oregon Freeze Dry, Inc. Rapidly distintegrating tablet
US5234963A (en) * 1992-05-13 1993-08-10 Gaia Research Production of encapsulated chemical foaming concentrates
US5503846A (en) * 1993-03-17 1996-04-02 Cima Labs, Inc. Base coated acid particles and effervescent formulation incorporating same
EP0673644A1 (en) * 1994-03-18 1995-09-27 E-PHARMA TRENTO S.p.A. Process and plant for preparation of effervescent granules
DE19734431A1 (de) * 1997-08-08 1999-02-11 Glatt Process Technology Gmbh Verfahren und Vorrichtung zum Aufarbeiten einer Lösung oder Feststoffsuspension enthaltend thermisch labile Komponenten
DE19931708A1 (de) 1999-07-08 2001-01-18 Bayer Ag Verfahren zur Herstellung schnell zerfallender, fester pharmazeutischer Zubereitungen
FR2796841B1 (fr) * 1999-07-28 2003-08-15 Lipha Nouveau procede de production de melanges effervescents et les comprimes qui en resultent
ES2174734B1 (es) 2000-11-03 2003-10-01 Belmac S A Lab Nueva formulacion galenica de paracetamol dispersable y soluble, procedimiento para su preparacion y aplicaciones.
ATE400356T1 (de) * 2005-02-09 2008-07-15 Shinagawa Machinery Works Co L Knet- und granuliermaschine
JP5467751B2 (ja) * 2008-09-29 2014-04-09 小林製薬株式会社 タンパク質凝固作用が抑制されてなるアミノ酸含有固体組成物
WO2013081567A1 (en) * 2011-12-02 2013-06-06 Mahmut Bilgic Effervescent antipsychotic formulations
CA3018828C (en) 2014-09-17 2021-05-11 Steerlife India Private Limited Effervescent composition and method of making it
WO2017098481A1 (en) 2015-12-12 2017-06-15 Steerlife India Private Limited Effervescent compositions of metformin and processes for preparation thereof
DE102016218135A1 (de) * 2016-09-21 2018-03-22 Robert Bosch Gmbh Produktionsmodul zum Herstellen fester Arzneiformen

Family Cites Families (22)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2497057A (en) * 1950-02-07 Toilet bowl -gleanee
US2463962A (en) * 1947-05-17 1949-03-08 Fearn Lab Inc Product for producing effervescing carbonated beverages
US2877159A (en) * 1957-04-26 1959-03-10 Ciba Pharm Prod Inc Method for preparing tablet granulations
DE1060093B (de) * 1957-04-26 1959-06-25 Ciba Geigy Neue Methode zur Herstellung eines Tablettengranulates
US2999293A (en) * 1957-09-12 1961-09-12 Warner Lambert Pharmaceutical Process of granulating effervescent materials
US2985562A (en) * 1958-03-27 1961-05-23 Warner Lambert Pharmaceutical Effervescent compositions
US3401216A (en) * 1964-01-09 1968-09-10 Bristol Myers Co Methods for preparing pharmaceutical compositions
US3480185A (en) * 1966-06-20 1969-11-25 Johnson & Johnson Charged effervescing agent and medicament dispensing metering valve-actuated aerosol container producing a dose of medicament and carbonation in water
FR2092893B1 (nl) * 1970-06-29 1973-07-13 Bru Jean
FR2154323A1 (en) * 1971-09-29 1973-05-11 Sofrader Sa Effervescent tablets prdn - by controlled drying in effervescent granule formation
GB1359614A (en) * 1971-04-06 1974-07-10 Dev Et De Rech Soc Fr De Method for the manufacture of effervescent tablets
FR2132521A1 (en) * 1971-04-06 1972-11-24 Sofrader Sa Effervescent tablets prdn - by controlled drying in effervescent granule formation
US3903255A (en) * 1971-05-17 1975-09-02 Rohm & Haas Effervescent potassium chloride tablet
DE2218729B1 (de) * 1972-04-18 1974-03-21 Barmag Barmer Maschinenfabrik Ag, 5600 Wuppertal Vorrichtung zum mischen und granulieren
US4093710A (en) * 1976-07-07 1978-06-06 Sandoz, Inc. Rapid dissolving effervescent granules
US4153678A (en) * 1978-07-17 1979-05-08 American Cyanamid Company Levamisole effervescent tablets
DE2842822C3 (de) * 1978-09-30 1982-05-19 Merz + Co GmbH & Co, 6000 Frankfurt Arzneistoffzubereitungen schwerlöslicher Arzneistoffe in Form von Brausegranulaten
US4309408A (en) * 1978-11-16 1982-01-05 Beecham Group Limited Effervescent powders
US4267164A (en) * 1980-01-31 1981-05-12 Block Drug Company Inc. Effervescent stannous fluoride tablet
AT372299B (de) * 1980-12-15 1983-09-26 Gergely Gerhard Vorrichtung zur herstellung von gewuenschtenfalls zu brausetabletten verarbeitbaren brausegranulaten
DE3165572D1 (en) * 1981-10-06 1984-09-20 Gergely Gerhard Process for manufacturing effervescent granules which may be transformed, when required, into effervescent tablets
CA1209040A (fr) * 1982-12-21 1986-08-05 Jean Bru Procede de fabrication de granules et comprimes effervescents

Also Published As

Publication number Publication date
EG17260A (fr) 1995-12-31
US4614648A (en) 1986-09-30
GB8427318D0 (en) 1984-12-05
WO1984002468A1 (fr) 1984-07-05
KR900007312B1 (ko) 1990-10-08
SE8404142L (sv) 1984-08-20
NL193488C (nl) 1999-12-03
USRE33086E (en) 1989-10-10
EP0162043A1 (fr) 1985-11-27
DK397984A (da) 1984-08-20
NL193488B (nl) 1999-08-02
DE3390423C2 (de) 1996-08-14
PT77864B (fr) 1986-03-25
JPS60500534A (ja) 1985-04-18
CA1209040A (fr) 1986-08-05
ES8603753A1 (es) 1986-01-01
JPH07100653B2 (ja) 1995-11-01
DK163565B (da) 1992-03-16
CH664491A5 (fr) 1988-03-15
KR840006905A (ko) 1984-12-04
PT77864A (fr) 1984-01-01
SE457416B (sv) 1988-12-27
AT394492B (de) 1992-04-10
GR81352B (nl) 1984-12-11
SE8404142D0 (sv) 1984-08-20
DE3390423T1 (de) 1985-01-24
DK163565C (da) 1992-09-07
ATA908083A (de) 1991-10-15
MA19980A1 (fr) 1984-07-01
ES528271A0 (es) 1986-01-01
GB2146244A (en) 1985-04-17
IT8368331A0 (it) 1983-12-21
GB2146244B (en) 1987-01-28
IT1175295B (it) 1987-07-01
EP0162043B1 (fr) 1989-12-13
DK397984D0 (da) 1984-08-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL8320404A (nl) Werkwijze en inrichting voor het vervaardigen van bruiskorrels en bruistabletten.
US3773922A (en) Method for the manufacture of effervescent tablets
JPS58127798A (ja) 洗剤の製造法
US20100056817A1 (en) Process and device for manufacturing organometallic complexes in powder form
JPS5824336A (ja) 揮発性液体のカプセル化方法
JPH09503799A (ja) タブレット状洗剤、その製造法および使用法
KR100486408B1 (ko) 메티오닌 염을 기본으로 하는 자유 유동성 동물 사료 보충물의 제조방법 및 이로부터 수득된 과립 물질
JPH08186B2 (ja) プロセス材料から反応生成物を製造する方法及びその装置
US5831123A (en) Process for producing a granulated material
JPS58133827A (ja) 水分散性または水溶性粒体、その製造法、およびその使用
SU1081203A1 (ru) Способ получени гранулированного моющего средства
US3698917A (en) Free flowing powder containing confectioners' sugar
US1394035A (en) Granular food product
RU2551064C1 (ru) Способ производства сахарсодержащего продукта
EA021571B1 (ru) Способ получения таблетированной массы из активных фармацевтических субстанций, имеющих седативное и спазмолитическое действия
JPS63112517A (ja) タブレツト化可能な結合剤不含セリプロロル−ヒドロクロライド顆粒の製造方法
US2311629A (en) Insecticide spray material and method of making the same
CN103520225A (zh) 一种银杏叶胶囊及其制备方法
SU701688A1 (ru) Способ гранулировани порошкообразных многокомпонентных смесей в псевдоожиженном слое
JPS62116540A (ja) 粒状プロピオン酸ナトリウムの製造方法
FR2537872A1 (fr) Procede de fabrication de comprimes effervescents
US2949363A (en) Process for increasing the solubility of powdered milk
JPS61224933A (ja) 顆粒状のチ−ズ
RU2163771C1 (ru) Пантогематоген
SU1060610A1 (ru) Способ получени гранулированного сорбита

Legal Events

Date Code Title Description
BA A request for search or an international-type search has been filed
BB A search report has been drawn up
BC A request for examination has been filed
CNR Transfer of rights (patent application after its laying open for public inspection)

Free format text: BRU GEB. MAGNIEZ. NICOLE FRANCOISE -

CNR Transfer of rights (patent application after its laying open for public inspection)

Free format text: RECHERCHE ET PROPRIETE INDUSTRIELLE

V4 Discontinued because of reaching the maximum lifetime of a patent

Effective date: 20031220