NL8000126A - Nieuwe alfa-acyloxyaceetamiden, werkwijze ter bereiding daarvan en de toepassing daarvan als tussenprodukten. - Google Patents

Nieuwe alfa-acyloxyaceetamiden, werkwijze ter bereiding daarvan en de toepassing daarvan als tussenprodukten. Download PDF

Info

Publication number
NL8000126A
NL8000126A NL8000126A NL8000126A NL8000126A NL 8000126 A NL8000126 A NL 8000126A NL 8000126 A NL8000126 A NL 8000126A NL 8000126 A NL8000126 A NL 8000126A NL 8000126 A NL8000126 A NL 8000126A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
general formula
process according
carried out
carboxylic acid
indicated above
Prior art date
Application number
NL8000126A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Thomae Gmbh Dr K
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from FI790067A external-priority patent/FI59396C/fi
Priority claimed from DE19792942723 external-priority patent/DE2942723A1/de
Application filed by Thomae Gmbh Dr K filed Critical Thomae Gmbh Dr K
Publication of NL8000126A publication Critical patent/NL8000126A/nl

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07CACYCLIC OR CARBOCYCLIC COMPOUNDS
    • C07C231/00Preparation of carboxylic acid amides
    • C07C231/06Preparation of carboxylic acid amides from nitriles by transformation of cyano groups into carboxamide groups
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61PSPECIFIC THERAPEUTIC ACTIVITY OF CHEMICAL COMPOUNDS OR MEDICINAL PREPARATIONS
    • A61P11/00Drugs for disorders of the respiratory system
    • A61P11/08Bronchodilators
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07CACYCLIC OR CARBOCYCLIC COMPOUNDS
    • C07C233/00Carboxylic acid amides
    • C07C233/01Carboxylic acid amides having carbon atoms of carboxamide groups bound to hydrogen atoms or to acyclic carbon atoms
    • C07C233/12Carboxylic acid amides having carbon atoms of carboxamide groups bound to hydrogen atoms or to acyclic carbon atoms having the nitrogen atom of at least one of the carboxamide groups bound to a carbon atom of a hydrocarbon radical substituted by halogen atoms or by nitro or nitroso groups

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Pharmacology & Pharmacy (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Nuclear Medicine, Radiotherapy & Molecular Imaging (AREA)
  • Bioinformatics & Cheminformatics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Pulmonology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Medicines That Contain Protein Lipid Enzymes And Other Medicines (AREA)
  • Acyclic And Carbocyclic Compounds In Medicinal Compositions (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Hydrogenated Pyridines (AREA)

Description

r ]
Nieuwe α-acyloxyaceetamiden, werkwijze ter bereiding daarvan en de toepassing daarvan als tussenprodukten.
De uitvinding heeft betrekking op nieuwe α-acyloxyaceetamiden met de algemene formule 1, de bereiding daarvan en de toepassing daarvan als tussenprodukten voor de bereiding van fenylethanolaminen met de algemene formule 2. die waardevolle 5 farmacologische eigenschappen, in het bijzonder een broncholytische werking, bezitten.
In de bovengenoemde algemene formules 1 en 2 stelt Rj voor een chloor- of broomatoom, een trifluor-methylgroep, een fluor- of chlooratoom, R^ een vertakte alkylrest 10 of een cycloalkylgroep met telkens 3-5 koolstofatomen en R^ een acylrest van een carbonzuur.
Van de bij de definitie van de resten R^ en R^ genoemde betekenissen komt voor R^ in het bijzonder de betekenis van de isopropyl-, isobutyl-, tert.-butyl-, isopentyl-, 15 neopentyl-, tert.-pentyl-, cyclopropyl-, cyclobutyl- of cyclopentyl-groep en voor R^ die van een acylrest van een alifatisch of aromatisch carbonzuur, zoals die van azijnzuur, propionzuur, trimethyl-azijnzuur, valeriaanzuur, benzoëzuur, nitrobenzoëzuur of naftaline-2-carbonzuur, in aanmerking.
20 Volgens de uitvinding bereidt men de nieuwe α-acyloxyaceetamiden met de bovengenoemde algemene formule 1 door omzetting van een 4-aminobenzaldehyde met de algemene formule 3, waarin R} en R£ de boven aangegeven betekenissen bezitten, met een isonitril met de algemene formule 4, waarin R^ de boven aan-25 gegeven betekenissen bezit, en met een carbonzuur met de algemene formule 5, waarin R^ de boven aangegeven betekenissen bezit.
Ter bereiding van een fenylethanolamine 800 0 1 26
V
ί» 2 met de algemene formule 2 wordt een aldus verkregen a-acyloxy-aceetamide met de algemene formule 1, dat ook als ruw produkt verder kan worden omgezet, met een hydride, bijvoorbeeld met een me-taalhydride of een complex metaalhydride, zoals boran/tetrahydro-5 furan of lithiumaluminiumhydride, gereduceerd.
De omzetting van een 4-aminobenzaldehyde met de algemene formule 3 met een isonitril met de algemene formule 4 en met een carbonzuur met de algemene formule 5 wordt met voordeel in een geschikt oplosmiddel, zoals methyleenchloride, 10 chloroform, benzeen, ether, tetrahydrofuran of dioxan, bij lage temperaturen, bijvoorbeeld bij temperaturen tussen -20 en 75°C, met voordeel echter bij kamertemperatuur, uitgevoerd. De omzetting wordt echter bij voorkeur op zodanige wijze uitgevoerd, dat onder roeren en bij kamertemperatuur ofwel gelijktijdig uit telkens een 15 druppeltrechter een verbinding met de algemene formule 4 en een carbonzuur met de algemene formule 5 aan een oplossing van een aldehyde met de algemene formule 3 ofwel aan een oplossing van een isonitril met de algemene formule 4 en een aldehyde met de algemene formule 3 een carbonzuur met de algemene formule 5 binnen verscheidene uren, 20 bijvoorbeeld 5-10 uren, druppelsgewijze wordt toegevoegd en vervolgens nog gedurende 10-165 uren wordt geroerd.
De reductie van een verkregen a-acyloxy-aceetamide met de algemene formule 1 met een hydride wordt bij voorkeur in een geschikt oplosmiddel, zoals ether, tetrahydrofuran of 25 dioxan, bij lage tot enigszins verhoogde temperaturen, bijvoorbeeld bij temperaturen tussen 0 en 100°C, met voordeel echter bij de kooktemperatuur van het reactiemengsel uitgevoerd. Bijzonder voordelig wordt echter de reductie met boran/tetrahydrofuran bij de kooktemperatuur van het als oplosmiddel gebruikte tetrahydrofuran 30 uitgevoerd.
De isolering van het gewenste eindprodukt met de algemene formule 2 geschiedt met voordeel via waterige basen, bijvoorbeeld via water/ammoniak, waarbij een eventueel nog aanwezige a-acyloxygroepwordt afgesplitst.
35 Een aldus verkregen fenylethanolamine met de algemene formule 2 kan desgewenst vervolgens met een anorganisch 80 0 0 1 26 »a 3 of organisch zuur in zijn fysiologisch aanvaardbaar zuuradditie-zout met het betreffende zuur worden omgezet. Als zuren komen hiervoor bijvoorbeeld zoutzuur, broomwaterstofzuur, zwavelzuur, fosfor-zuur, melkzuur, wijnsteenzuur, citroenzuur, fumaarzuur of maleïne-5 zuur in aanmerking.
De als uitgangsstoffen gebruikte verbindingen met de algemene formules 4 en 5 zijn uit de literatuur bekend.
Een als uitgangsstof gebruikt aldehyde met de algemene formule 3 verkrijgt men bijvoorbeeld door reductie van 10 een overeenkomstig 4-aminobenzoëzuurhalogenide of overeenkomstige -ester en daamavolgende oxydatie van de eventueel verkregen benzyl-alkohol met bruinsteen.
Uit de literatuur is reeds een werkwijze ter bereiding van de fenylethanolaminen met de algemene formule 2 15 bekend, die hierdoor wordt gekenmerkt, dat een glycolzuuramide met de algemene formule 6, waarin Rj, R£ en R^ de boven aangegeven betekenissen bezitten, met een complex metaalhydride wordt gereduceerd.
Deze werkwijze bezit echter het nadeel 20 dat de hiervoor als uitgangsstoffen benodigde glycolzuuramiden slechts zeer moeilijk kunnen worden bereid.
De volgens de werkwijze van de uitvinding verkregen goede opbrengsten konden door een deskundige niet worden voorspeld omdat uit de literatuur bekend is (zie J.Am.Chem.Soc. 67, 25 3499-1500 (3945)), dat de Passerini-reactie met sterisch gehinderde en met a.S-onverzadigde carbonylverbindingen niet kon worden uitgevoerd. Hierbij wordt de niet-reactiviteit van de a.S-onverzadigde carbonylverbindingen, bijvoorbeeld van crotonaldehyde, bij de Passerini-reactie door de neutralisatie van het elektronische cen-30 trum van de carbonylgroep op grond van de mesomere grensstructuren 0 0 O ®
II I
R - CH = CH - C - R <-> R-CH-CH = C- R
verklaard, dus op grond van het elektronen-leverende effect van een naburige groep.
35 Verder is bekend dat de aminogroep op de o- of p-plaats van een fenylkern een sterk elektronen-leverend 800 0 1 26 4
V
effect vertoont.
De deskundige zou daarom verwachten dat het elektronische centrum van de carbonylgroep van een 4-aminobenz-aldehyde met de algemene formule 3 op grond van zijn mesomere grens-5 structuur met de algemene formule 3a gedesactiveerd wordt en daardoor niet toegankelijk is voor de Passerini-reactie. Verrassender-wijze is dit niet het geval.
De uitvinding wordt verder toegelicht maar niet beperkt door de volgende voorbeelden.
10 Voorbeeld I
q-acetoxy-q-(4-amino-3.5-dichloorfenyl)-N-tert.-butylaceetamide
Aan een oplossing van 3,8 g (0,02 mol) 4-amino-3.5-dichloorbenzaldehyde in 50 ml absolute methyleenchlo-ride voegt men druppelsgewijze onder roeren bij kamertemperatuur 15 3,32 g (0,04 mol) tert.-butylisonitril en 4,8 g (0,08 mol) ijs-
azijn uit twee afzonderlijke druppeltrechters met een gelijke snelheid gedurende 8 uren toe. Vervolgens wordt de verkregen oplossing tot de helft geconcentreerd en afgekoeld. Het hierbij geprecipiteerde niet-omgezette 4-amino-3.5-dichloorbenzaldehyde wordt afge-20 zogen en het filtraat wordt weer tot de helft geconcentreerd. Aan het verkregen mengsel voegt men hetzelfde volume diïsopropylether toe, waarbij het gewenste produkt uitkristalliseert, en dit wordt afgezogen en met diïsopropylether gewassen; smeltpunt = 175-176°C. Voorbeeld II
25 q-acetoxy-q-(4-amino-3.5-dichloorfenyl)-N-tert.-butylaceetamide.
Aan een oplossing van 30 g (0,16 mol) 4-amino-3.5-dichloorbenzaldehyde in 280 ml methyleenchloride worden 45 ml tert.-butylisocyanide toegevoegd en vervolgens onder roeren en bij kamertemperatuur ongeveer 40 ml ijsazijn gedurende 16 uren 30 druppelsgewijze toegevoegd. Vervolgens roert men nog gedurende 4 uren en concentreert men in vacuo totdat de eerste kristallen precipiteren. Na de afkoeling tot 0°C wordt het geprecipiteerde niet-omgezette 4-amino-3.5-dichloorbenzaldehyde afgezogen. Dit kan direct weer opnieuw worden omgezet. Het filtraat wordt met n-hexaan 35 bedeeld, waarbij het gewenste produkt precipiteert. Het neerslag wordt afgezogen, met n-hexaan gewassen en gedroogd; smeltpunt = 800 0 1 26 '4 5
175-176°C-Voorbeeld III
1-(4-amino-3.5-dichloorfenyl)-2-tert.-butylaminoethanol.
Aan een oplossing van 4,01 g a-acetoxy-5 a-(4-amino-3.5-dichloorfenyl)-N-tert.-butylaceetamide in 50 ml absolute tetrahydrofuran worden 100 ml van een 1 molaire oplossing van boran in tetrahydrofuran toegevoegd. Na een verhitting gedurende 2 uren onder terugvloeikoeling wordt geconcentreerd, 100 ml water toegevoegd en met zoutzuur aangezuurd tot een pH van 2. De waterige 10 fase wordt met ethylacetaat gewassen, vervolgens met ammoniak alkalisch gemaakt en met methyleenchloride geëxtraheerd. Na het concentreren van de organische fase verkrijgt men het hydrochloride uit isopropanol door toevoeging van etherische zoutzuur; smeltpunt van het hydrochloride * 174—175°C.
15 Voorbeeld IV
a-acetoxy-a-(4-amino-3-chloor-5-trifluormethylfenyl)-azijnzuur-tert.-butylamide.
Aan een oplossing van 4,47 g (20 mmol) 4-amino-3-chloor-5-trifluormethylbenzaldehyde in 50 ml methyleen-20 chloride worden bij kamertemperatuur onder roeren 3,32 g (40 mmol) tert.-butylisonitril en 4,8 g (80 mmol) ijsazijn gelijktijdig gedurende 5 uren druppelsgewijze toegevoegd en vervolgens wordt gedurende 65 uren bij kamertemperatuur geroerd. Na de verwijdering van het oplosmiddel in vacuo wordt het residu in ether opgelost, 25 achtereenvolgens met water en een verzadigde natriumhydrogeencarbo- naatoplossing gewassen, boven magnesiumsulfaat gedroogd en in vacuo drooggedampt. Het residu wordt gechromatografeerd over een kiezel-gelkolom onder gebruikmaking van methyleenchloride als elueermiddel.
De fracties, die de gewenste verbinding bevatten, worden gecombi-30 neerd, ingedampt en het residu uit ether gekristalliseerd; smeltpunt = 155-156°C.
Voorbeeld V
l-(4-amino-3-chloor-5-trifluormethylfenyl)-2-tert.-butylamino-ethanol-hydrochloride.
35 2 g (5,4 mmol) α-acetoxy-a-(4-amino-3- chloor-5-trifluormethylfenyl)-azijnzuur-tert.-butylamide worden in 30 0 0 1 26 m 6 15 ml absolute tetrahydrofuran opgelost en in een stikstofatmosfeer aan 27 ml van een 1 molaire oplossing van boran in tetrahydrofuran in een keer toegevoegd. Na koken onder terugvloeikoeling gedurende 4 uren voegt men nog 15 ml 1 molaire boranoplossing toe en verhit 5 men nog gedurende 2 uren onder terugvloeikoeling. Vervolgens wordt de overmaat boran met aceton ontleed, het borium-complex met water ontleed en vervolgens het oplosmiddel in vacuo afgedampt. Het waterige destillatie-residu wordt met 2N. zoutzuur aangezuurd tot een pH van 1, met ammoniak weer alkalisch gemaakt en met ether ge-10 extraheerd. Het etherextract wordt met 0,5 N. zoutzuur geëxtraheerd, de zure oplossing met ether gewassen, met ammoniak alkalisch gemaakt en weer met ether geëxtraheerd. Het etherextract wordt met water gewassen, met magnesiumsulfaat gedroogd en in vacuo ingedampt. Het olie-achtige indampresidu wordt in ether opgelost en met ethe-15 rische zoutzuur aangezuurd. De geprecipiteerde kristallen worden afgezogen en met ether gewassen; smeltpunt = 192-193°C.
Voorbeeld VI
q-acetoxy-q-(4-amino-3.5-dichloorfenyl)-N-tert.-butylaceetamide.
Aan een oplossing van 14,1 g (0,08 mol) 20 4-amino-3.5-dichloorbenzaldehyde in 60 ml methyleenchloride worden bij kamertemperatuur en onder roeren 3,6 g (0,06 mol) azijnzuur en 2,5 g (0,03 mol) tert.butylisonitril toegevoegd. Vervolgens wordt het reactiemengsel gedurende 3 uren onder terugvloeikoeling verhit. Nadat de bovenbeschreven bewerking (toevoeging van azijnzuur, tert.-25 butylisonitril en verhitting onder terugvloeikoeling) viermaal was herhaald goot men het reactiemengsel in koude 2N. natronloog, waarna de organische fase werd afgescheiden. Na wassen met water en drogen van de organische fase boven natriumsulfaat wordt in vacuo geconcentreerd en het residu uit methyleenchloride-hexaan 30 gekristalliseerd; smeltpunt = 175—176°C.
Voorbeeld VII
q-(4-amino-3.5-dichloorfenyl)-a-benzoyloxy-N-tert.-butyl-aceetamide.
Bereiding uit 4-amino-3.5-dichloorbenz-35 aldehyde, tert.-butylisonitril en benzoëzuur in chloroform en bij de terugvloeitemperatuur analoog aan voorbeeld IV; smeltpunt = 80 0 0 1 26 7 189-192°C (sintering vanaf J85°C).
Voorbeeld VIII
ct-(4-amino-3.5-dichloorfenyl)-a-valeroyloxy-N-tert.-butylaceet- amide.
5 Bereiding uit 4-amino-3.5-dichloor- benzaldehyde, tert.-butylisonitril en valeriaanzuur analoog aan voorbeeld IV;smeltpunt = 95-98°C.
Voorbeeld IX
l-(4-amino-3.5-dichloorfenyl)-2-tert.-butylaminoethanol 10 Bereiding uit a-(4-amino-3.5-dichloor- fenyl)-a-benzoyloxy-N-tert.-butylaceetamide en lithiumaluminium-hydride in tetrahydrofuran analoog aan voorbeeld III; smeltpunt van het hydrochloride = 174-175°C.
Voorbeeld X
15 1-(4-amino-3.5-dichloorfenyl)-2-tert.-butylaminoethanol.
Bereiding uit 4-amino-3.5-dichloorbenz-aldehyde, tert.-butylisonitril en valeriaanzuur analoog aan voorbeelden II en V zonder isolering van het gevormde a-(4-amino-3.5-dichloorfenyl)-N-tert.-butyl-a-valeroyloxy-aceetamide; smeltpunt 20 van het hydrochloride = 174-175°C.
Analoog aan de bovenstaande voorbeelden werden de hieronder aangegeven verbindingen bereid.
1-(4-amino-3-broonr-5-fluorfenyl)-2-tert.-butylamino-ethanol-hydrochloride; smeltpunt = 207-208°C 25 l-(4-amino-3-chloor-5-fluorfenyl)-2-cyclopropylaminoethanol-
hydrochloride; smeltpunt = 175—177°C
l-(4-amino-3-chloor-5-fluorfenyl)-2-tert.-butylaminoethanol-hydrochloride; smeltpunt = 206~208°C
l-(4-amino-3-chloor-5-trifluormethylfenyl)-2-cyclobutylamino-30 ethanol-hydrochloride; smeltpunt = 177-178°C
l-(4-amino-3-broom-5-fluorfenyl)-2-cyclobutylamino-ethanol-hydrochloride; smeltpxint = 164-166°C
l-(4-amino-3-chloor-5-trifluormethylfenyl)-2-tert.-pentylamino-ethanol-hydrochloride; smeltpunt = I76—I78°C (ontl.), 35 l-(4-amino-3-chloor-5-fluorfenyl)-2-isopropylamino-ethanol- hydrochloride; smeltpunt = I52—154°C (ontl.) 800 0 1 26 8 1-(4-amino-3-broom-5-trifluormethylfenyl)-2-cyclopentylamino-ethanol: smeltpunt = 100-102,5°C (ontl.)· BOO 0 1 26

Claims (14)

1. a-acyloxyaceetamiden met de algemene formule 1, waarin Rj een chloor- of broomatoom, R£ een trifluor-methylgroep, een fluor- of chlooratoom, R^ een vertakte alkylrest 5 of een cycloalkylgroep met telkens 3-5 koolstofatomen en R^ een acylrest van een carbonzuur voorstellen. 2. a-acyloxyaceetamiden met de algemene formule I volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat Rj, R2 en R^ de in conclusie 1 aangegeven betekenissen bezitten en R^ een alka- 10 noylgroep met 1-5 koolstofatomen of een benzoylgroep voorstelt.
3. Werkwijze ter bereiding van nieuwe a-acyloxyaceetamiden met de algemene formule 1, waarin Rj een chloor-of broomatoom, R2 een trifluormethylgroep, een fluor- of chlooratoom, R^ een vertakte alkylrest of een cycloalkylgroep met telkens 15 3-5 koolstofatomen en R^ een acylrest van een carbonzuur voorstel len, met het kenmerk, dat men een 4-aminobenzaldehyde met de algemene formule 3, waarin Rj en R2 de boven aangegeven betekenissen bezitten, met een isonitril met de algemene formule 4, waarin R^ de boven aangegeven betekenissen bezit, en met een carbonzuur met 20 de algemene formule 5, waarin R^ de boven aangegeven betekenissen bezit, omzet.
4. Werkwijze volgens conclusie 3, met het kenmerk, dat men de omzetting in een oplosmiddel en bij temperaturen tussen -20 en 75°C uitvoert.
5. Werkwijze volgens conclusies 3 en 4, met het kenmerk, dat men de omzetting bij kamertemperatuur en gedurende verscheidene uren, bijvoorbeeld 5-175 uren, uitvoert.
6, Werkwijze ter bereiding van fenyl-ethanolaminen met de algemene formule 2, waarin Rj een chloor- of 30 broomatoom, R2 een trifluormethylgroep, een fluor- of chlooratoom en R^ een vertakte alkylrest of een cycloalkylrest met telkens 3-5 koolstofatomen voorstellen, zowel als van de fysiologisch aanvaardbare zuuradditiezouten daarvan met anorganische of organische zuren, met het kenmerk, dat men een 4-aminobenzaldehyde 35 met de algemene formule 3, waarin Rj en R2 de boven aangegeven betekenissen bezitten, met een isonitril met de algemene formule 4, 800 0 1 26 r waarin de boven aangegeven betekenissen bezit, en met een carbon-zuur met de algemene formule 5, waarin R^ een acylrest van een carbonzuur voorstelt, omzet en een aldus verkregen a-acyloxy-aceetamide met de algemene formule 1, waarin Rj-R^ de boven aange-5 geven betekenissen bezitten, met een hydride, bijvoorbeeld een metaalhydride of een complex metaalhydride, reduceert en vervolgens desgewenst een verkregen fenylethanolamine met de algemene formule 2 met een anorganisch of organisch zuur in een fysiologisch aanvaardbaar zuuradditiezout daarvan omzet.
7. Werkwijze volgens conclusie 6, met het kenmerk, dat men de omzetting uitvoert in een oplosmiddel.
8. Werkwijze volgens conclusies 6 en 7, met het kenmerk, dat men de eerste reactietrap bij temperaturen tussen -20 en 75°C, bij voorkeur echter bij kamertemperatuur, 15 uitvoert.
9. Werkwijze volgens conclusies 6 en 7, met het kenmerk, dat men de reductie bij lagere tot enigszins verhoogde temperaturen, bijvoorbeeld bij temperaturen tussen 0 en 100°C, uitvoert.
10. Werkwijze volgens conclusies 6, 7 en 9, met het kenmerk, dat men de omzetting bij de kooktemperatuur van het gebruikte oplosmiddel uitvoert.
11. Werkwijze volgens conclusies 6, 7, 9 en 10, met het kenmerk, dat men als hydride boran/tetrahydrofuran 25 en als oplosmiddel tetrahydrofuran gebruikt.
12. Werkwijze volgens conclusies 6,7 en 9-11, met het kenmerk, dat men bij de reductie een ruw produkt van een a-acyloxyaceetamide met de algemene formule 1 gebruikt.
13. Werkwijze volgens conclusies 6 en 9- 30 12, met het kenmerk, dat de opwerking geschiedt via een waterige base, bijvoorbeeld via water/ammoniak.
14. Verbindingen en werkwijzen als beschreven in de beschrijving en/of voorbeelden. / 800 0 1 20 35 κ Ο— OH μ Ri Ri I / \ ~ CH— CO — X Vv^.CH-CHft— Ν Xr χ»* χτ HgN I H2N Γ Re 1 R2 2 RlN^NCH0 Rf /H XT η ηγγ n,® η^ν y p *5 / 3a J H Ra NC — Rj R4— OH 4 5 OH
1 H R’ \ , CH — CO — XT h2n I Ra 6 Dr. Karl Thomae GmbH, Biberach an der Riss, Bondsrepubliek Duitsland. 80 0 0 1 26
NL8000126A 1979-01-10 1980-01-09 Nieuwe alfa-acyloxyaceetamiden, werkwijze ter bereiding daarvan en de toepassing daarvan als tussenprodukten. NL8000126A (nl)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI790067A FI59396C (fi) 1979-01-10 1979-01-10 Foerfarande foer framstaellning av 2-(4-amino-3,5-diklorfenyl)-2-karboxi-n-tert-butylacetamider
FI790067 1979-01-10
DE2942723 1979-10-23
DE19792942723 DE2942723A1 (de) 1979-10-23 1979-10-23 Neue (alpha) -acyloxy-acetamide, deren herstellung und verwendung als zwischenprokukte

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8000126A true NL8000126A (nl) 1980-07-14

Family

ID=25781629

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8000126A NL8000126A (nl) 1979-01-10 1980-01-09 Nieuwe alfa-acyloxyaceetamiden, werkwijze ter bereiding daarvan en de toepassing daarvan als tussenprodukten.

Country Status (18)

Country Link
AT (1) AT367398B (nl)
BG (1) BG33584A3 (nl)
CA (1) CA1146958A (nl)
CH (1) CH645611A5 (nl)
CS (1) CS214689B2 (nl)
DD (2) DD156179A5 (nl)
DK (2) DK159263C (nl)
ES (1) ES8102547A1 (nl)
GR (1) GR74391B (nl)
HU (2) HU188207B (nl)
NL (1) NL8000126A (nl)
NO (2) NO148522C (nl)
PL (2) PL126876B1 (nl)
PT (1) PT70661A (nl)
RO (1) RO78779A (nl)
SE (2) SE447102B (nl)
SU (1) SU884563A3 (nl)
YU (1) YU4880A (nl)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2021217227A1 (pt) 2020-04-28 2021-11-04 Universidade Federal Do Paraná Repelentes de artrópodes obtidos a partir da transformação química de ácido lático, lactatos ou outros derivados do ácido lático

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2021217227A1 (pt) 2020-04-28 2021-11-04 Universidade Federal Do Paraná Repelentes de artrópodes obtidos a partir da transformação química de ácido lático, lactatos ou outros derivados do ácido lático

Also Published As

Publication number Publication date
NO823159L (no) 1980-07-11
DD150198A5 (de) 1981-08-19
RO78779A (ro) 1982-04-12
NO148997B (no) 1983-10-17
CH645611A5 (en) 1984-10-15
SU884563A3 (ru) 1981-11-23
PT70661A (de) 1980-02-01
CA1146958A (en) 1983-05-24
ES487548A0 (es) 1981-01-16
PL126046B1 (en) 1983-07-30
DK517289D0 (da) 1989-10-18
HU188207B (en) 1986-03-28
NO148522B (no) 1983-07-18
NO794314L (no) 1980-07-11
ATA3380A (de) 1981-11-15
SE447102B (sv) 1986-10-27
SE8405631L (sv) 1984-11-09
DK159263C (da) 1991-02-18
DK159262C (da) 1991-02-18
HU181681B (en) 1983-11-28
GR74391B (nl) 1984-06-28
NO148522C (no) 1983-10-26
PL126876B1 (en) 1983-09-30
NO148997C (no) 1984-01-25
BG33584A3 (en) 1983-03-15
DK8480A (da) 1980-07-11
DK159262B (da) 1990-09-24
SE8405631D0 (sv) 1984-11-09
SE452979B (sv) 1988-01-04
DK517289A (da) 1989-10-18
DK159263B (da) 1990-09-24
YU4880A (en) 1983-06-30
DD156179A5 (de) 1982-08-04
PL221288A1 (nl) 1980-12-15
SE8000175L (sv) 1980-07-11
ES8102547A1 (es) 1981-01-16
CS214689B2 (en) 1982-05-28
AT367398B (de) 1982-06-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SU543341A3 (ru) Способ получени производных бензиламина или их солей
KR100833837B1 (ko) 3-아실아미노벤조푸란-2-카르복실산 유도체의 제법
US4912229A (en) Process for the preparation of 3-cyano-4-aryl-pyrroles
JPS5826342B2 (ja) シンキピラゾリルオキシサクサンユウドウタイ ノ セイホウ
NL8000126A (nl) Nieuwe alfa-acyloxyaceetamiden, werkwijze ter bereiding daarvan en de toepassing daarvan als tussenprodukten.
JP2021506872A (ja) イミニウム化合物の製造のための方法、及びピラゾール誘導体の製造におけるそれらの適用
HU197723B (en) Process for production of derivatives of substituated amin-methil-5,6,7,8-tetrahydro-oxi-acetic acid and medical preparatives containing them
JP2001233870A (ja) 3−(1−ヒドロキシ−ペンチリデン)−5−ニトロ−3h−ベンゾフラン−2−オン、その製造方法及びその用途
Fujisaki et al. A conventional new procedure for N-acylation of unprotected amino acids
JPH0231075B2 (nl)
US5561233A (en) Process for the preparation of an intermediate of a benzo[a]quinolizinone derivative
Hamilakis et al. Acylaminoacetyl derivatives of active methylene compounds. 3. C‐Acylation Reactions via the Hippuric Acid Azlactone
JP3496979B2 (ja) 置換インドール−3−酢酸化合物および置換ベンゾフラニル−3−酢酸化合物の製造方法
US20070129573A1 (en) Process for the synthesis of eneamide derivatives
US6573384B1 (en) Process for production of indole derivatives and intermediates therefor
FR2758326A1 (fr) Derives de pyridone, leur prepaparation et leur utilisation comme intermediaires de synthese
SU1578129A1 (ru) Способ получени 5,5 @ -дибромдипиррометенгидробромидов
KR840000945B1 (ko) 페닐 에탄올 아민의 제조방법
KR100515905B1 (ko) 피롤아미드의 새로운 제조방법
JP2014196299A (ja) 7,8−ジメトキシ−1,3−ジヒドロ−2h−3−ベンゾアゼピン−2−オン化合物の合成方法及びイバブラジンの合成における適用
JPWO2005063678A1 (ja) フェニル酢酸誘導体の製造方法
KR100284128B1 (ko) 1,3,5-위치가 치환된 2,4,6-트리요오드벤젠 유도체의 제조방법
KR810000293B1 (ko) 치환아미노 퀴나졸린 유도체의 제조방법
JP2009514855A (ja) 4−置換−1,3−フェニレンジアミンの選択的アシル化
KR800001142B1 (ko) 1-아지리딘-카아복실산 에스테르 유도체의 제조법

Legal Events

Date Code Title Description
A85 Still pending on 85-01-01
BA A request for search or an international-type search has been filed
BB A search report has been drawn up
BC A request for examination has been filed
BV The patent application has lapsed