RO114650B1 - Dispozitiv pentru pozitionarea pe sine a unei unelte de construit linii ferate - Google Patents

Dispozitiv pentru pozitionarea pe sine a unei unelte de construit linii ferate Download PDF

Info

Publication number
RO114650B1
RO114650B1 RO148383A RO14838391A RO114650B1 RO 114650 B1 RO114650 B1 RO 114650B1 RO 148383 A RO148383 A RO 148383A RO 14838391 A RO14838391 A RO 14838391A RO 114650 B1 RO114650 B1 RO 114650B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
rail
tool
positioning
rails
tread
Prior art date
Application number
RO148383A
Other languages
English (en)
Inventor
Josef Theurer
Wilhelm Praschl
Original Assignee
Plasser Bahnbaumasch Franz
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Plasser Bahnbaumasch Franz filed Critical Plasser Bahnbaumasch Franz
Publication of RO114650B1 publication Critical patent/RO114650B1/ro

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E01CONSTRUCTION OF ROADS, RAILWAYS, OR BRIDGES
    • E01BPERMANENT WAY; PERMANENT-WAY TOOLS; MACHINES FOR MAKING RAILWAYS OF ALL KINDS
    • E01B37/00Making, maintaining, renewing, or taking-up the ballastway or the track, not provided for in a single one of groups E01B27/00 - E01B35/00

Landscapes

  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Machines For Laying And Maintaining Railways (AREA)
  • Forklifts And Lifting Vehicles (AREA)
  • Patch Boards (AREA)
  • Fittings On The Vehicle Exterior For Carrying Loads, And Devices For Holding Or Mounting Articles (AREA)
  • Mounting, Exchange, And Manufacturing Of Dies (AREA)
  • Forging (AREA)
  • Body Structure For Vehicles (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Structure Of Telephone Exchanges (AREA)
  • Replacing, Conveying, And Pick-Finding For Filamentary Materials (AREA)

Description

Invenția se referă la un dispozitiv pentru poziționarea pe șine a șasiului unei unelte, prevăzută cu un organ de palpare a șinei, având niște roți cu bandaj și buze de ghidare și fiind legat prin diferite transmisii la batiul unei mașini de construit linii ferate,deplasabilă pe șină și capabilă să fie oprită în poziția de scos din funcțiune.
Este cunoscută o instalație pentru poziționarea, respectiv centrarea pe șine, a șasiului uneltei unei mașini de construit linii ferate, care este articulată la batiul mașinii putând fi reglată prin diferite transmisii folosite pentru poziționarea pe verticală. în poziția cea mai ridicată care corespunde situației - scos din fucțiune șasiul uneltei se autocentrează prin intermediul unui ghidaj față de mijlocul mașinii. Dispozitivul de poziționare pe șine, care este independent de șasiul uneltei, fiind deopotrivă articulat la șasiul mașinii, constă, în principal, dintr-un organ de palpare sub forma unei perechi de pârghii, care sunt astfel fixate de un batiu propriu, articulat la șasiul mașinii, încât pârghiile pot oscila într-un plan vertical situat pe o direcție transversală față de direcția șinei. Axele în jurul cărora oscilează pârghiile, respectiv organele de palpare, sunt distanțate în plan orizontal una față de cealaltă, la o distanță aproximativ egală cu ecartamentul căii ferate. Pârghiile sunt în continuare cuplate printr-o bară de sincronizare a mișcărilor, astfel încât mișcarea unei pârghii, prin intermediul unui mecanism de antrenare în mișcare de oscilație, are drept efect o mișcare simetrică a celeilalte pârghii. Capetele inferioare libere ale pârghiilor sunt construite sub forma unor opritori și sunt plasate pe părțile interioare ale capului șinei. în poziția oprită dispozitivului, organele de palpare sunt ridicate spre centrul mașinii. La pornirea dispozitivului se acționează mecanismul de antrenare în mișcare de oscilație, ceea ce are drept efect o mișcare sincronă de extindere a organelor de palpare spre interiorul capului șinei. Dacă dispozitivul de poziționare pe șine nu este centrat perfect pe mijlocul șinei - de exemplu pentru că mașina se află într-o curbă de cale ferată - atunci, în mod obligatoriu, intră în contact mai întâi un organ de palpare cu capul corespunzător al șinei. Dacă mișcarea de extindere a organului de palpare continuă, șasiul dispozitivului de poziționare pe șine este împins spre mijlocul căii ferate până când și celălalt organ de palpare se așează pe capul de șină corepunzător, dispozitivul devenind astfel centrat precis față de mijlocul căii ferate. în această poziție, batiul dispozitivului de poziționare pe șine folosește apoi pentru dirijarea batiului uneltei, în timpul mișcării sale de coborâre pe șină, pentru a-i asigura în final o poziție de mijloc corectă. în acest scop, pe batiul dispozitivului sunt fixați niște suporți de direcționare sub forma unor dibluri, articulate de niște rampe de ghidare montate pe corpul dispozitivului de poziționare pe șine, până ce roțile cu buză de bandaj ale batiului uneltei vin în contact cu șinele și astfel se realizează poziționarea pe șine a șasiului uneltei (DE 2927729).
Acest dispozitiv de poziționare pe șine este relativ complicat din punct de vedere constructiv și poate conduce la diverse dereglări în cazul funcționării în zone de rampă ale căii ferate, care au înălțimi neegale ale șinei.
Problema pe care o rezolvă invenția constă în realizarea unui dispozitiv de poziționare pe șine de acest gen, prin intermediul căruia se să asigure o poziționare sigură și fără dificultăți a șasiului uneltei pe șinele căii ferate.
Problema tehnică a fost rezolvată prin aceea că dispozitivul, conform invenției, prezintă un organ de palpare, legat de șasiul uneltei, aflându-se în legătură, cel puțin în timpul operațiunii de poziționare pe șină, cu un mecanism de împingere pe direcție transversală, mecanism așezat în planul radial al cel puțin unei roți cu buză de bandaj și prevăzut cu comandă hidraulică, pentru eventuala întrerupere a cuplării lui, mecanismul fiind articulat între șasiul mașinii și al uneltei și putând emite un semnal
RO 114650 Bl acustic, respectiv optic. 50
Un astfel de dispozitiv, simplu din punct de vedere constructiv, are avantajul că prin legătura dintre batiul uneltei și organul de palpare procesul de poziționare pe șine se face foarte ușor cu ajutorul unui mecanism de împingere pe direcție transversală. Prin aceasta, batiul uneltei este împins pe direcția transversală până ce, printr-o reacție a organului de palpare, se indică în final poziția corectă a roților cu buză de 55 bandaj deasupra șinelor, moment în care personalul de deservire oprește mișcarea de împingere pe direcție transversală sau acestă mișcare este întreruptă automat prin organul de palpare. în final, este necesară coborârea batiului uneltei pe calea ferată. Deoarece în cele mai multe cazuri există deja mecanisme de realizare a mișcării de împingere pe direcție transversală pentru deplasarea corpului uneltei, este 60 necesară realizarea unui organ de palpare pentru a definitiva cel mai simplu exemplu de realizare a invenției.
Construcția dispozitivului, conform invenției, are avantajul că imediat după prima parte a procesului de poziționare pe șine, prin coborârea șasiului uneltei pe calea de rulare a căii ferate, în special la porțiunile de linie ferată ce prezintă o încli- 65 nație transversală, se poate obține o îndreptare automată a axelor roților cu buză de bandaj paralel cu planul căii ferate. Ca o a doua parte a procesului de poziționare pe șine, este necesară o acționare a mecanismului de împingere pe direcție transversală și prin aceasta o împingere a căii de rulare pe o direcție transversală pe calea ferată, la care, prin reacția organului de palpare, se poate determina repede și simplu poziția 70 exactă a șinelor. Prin realizarea primei faze a procesului de poziționare pe șine, ca urmare a așezării căii de rulare pe ambele șine, se obține avantajul că înaintea coborârii finale a roților cu buză de bandaj, acestea sunt în permanență distanțate la aceeași valoare a înălțimii față de șină. Se obține astfel un proces de poziționare pe șine deosebit de sigur, fără dereglări și ușor de realizat. 75
Prin forma prezentată în revendicarea 3, se asigură ca organul de palpare de pe o parte a căii de rulare reacționează sigur în zona capului șinei, astfel încât se obține o centrare precisă a roților cu buză de bandaj deasupra capului șinei pentru o poziționare fără probleme a șasiului uneltei pe șine.
Printr-un alt exemplu de realizare, calea de rulare poate să fie așezată sigur 80 pe șine, chiar la mersul pe curbă de cale ferată cu o rază de curbură foarte mică și chiar de la începutul coborârii căii de rulare, când batiul uneltei nu este încă centrat în raport cu mijlocul căii ferate.
Realizarea prezentată în revendicarea 5 asigură în mod avantajos o limitare a mișcării de împingere pe direcție transversală a căii de rulare, la care, prin blocarea 85 capului șinei prin opritorul vertical - și prin blocarea simultană, declanșată prin organul de palpare a mecanismului de împingere pe direcție transversală - se fixează în mod exact și ireversibil șasiul uneltei în poziție dorită.
Prin exemplul de realizare prezentat, se înlătură pericolul apariției unui scurtcircuit între ambele șine și prin aceasta se evită în mod cert deteriorarea de sem- 90 nalizare.
Prin exemplul de realizare a invenției este posibilă, înaintea procesului de poziționare pe șine, o coborâre rapidă a căii de rulare în poziția joasă de palpare. După realizarea unei poziționări pe șine reușite, calea de rulare poate oscila din nou într-o poziție superioară de staționare, în care funcționarea șasiului uneltei nu este 95 influențată în nici un fel.
Prin elementele descrise în revendicarea 8, se asigură fixarea căii de rulare în poziția ei de palpare, prin blocarea mecanismului de oscilare, exact în acea poziție
RO 114650 Bl încât organul de palpare așezat în zona căii de rulare să se găsească sub roată cu buză de bandaj a șasiului uneltei.
Exemplul de realizare a dispozitivului conform revendicării 9 are avantajul legării fixe a căii pe șasiul uneltei, prin evitarea articulației oscilante, în timpul procesului de palpare roțile cu buză de bandaj aflându-se peste suprafața de reazem a căii de rulare.
O variantă descrisă în revendicarea 10 oferă posibilitatea unei simplificări constructive suplimetnare, alături de păstrarea celei mai mari părți din avantajele invenției descrise până acum.
Prin montarea, conform revendicării 11, a diverse opritoare și organe de palpare, ce interacționează și se sprijină unul pe altul, crește siguranța în funcționare a dispozitivului de poziționare pe șine și o funcționare fără dereglări, în special o intrare rapidă în funcțiune a dispozitivului.
Se prezintă în continuare mai multe exemple de realizare a invenției, cu referire la fig. 1...5, care reprezintă:
- fig. 1, vedere laterală a unei mașini de construit linii ferate cu un dispozitiv de poziționare pe șine, conform invenției;
- fig.2, detaliu mărit al dispozitivului, după săgeata II din fig. 1;
- fig.3, secțiune transversală prin dispozitivul de poziționare pe șine, după direcția III - III din fig.2;
- fig.4, vedere simplificată a unui alt exemplu de realizare a invenției, după o direcție longitudinală față de mașină;
- fig.5, alt exemplu de realizare a unui dispozitiv de poziționare pe șine, cu un organ de palpare ce nu atinge șina.
O mașină de construit linii ferate 1 are un batiu 4 sub forma unei punți, lăgăruit la capete peste un mecanism de transport pe șine 2 pe o cale ferată 3. Pe’ aceasta sunt montate, în vederea realizării operațiunilor de construire a căii ferate, două agregate de astupat 5, reglabile din punctul de vedere al poziției lor pe înălțime și în lateral, un agregat de ridicare a căii ferate 6 cu mecanisme de ridicare, precum și un sistem de referință pentru operația de ridicare și nivelare 7, care comandă agregatele menționate mai sus. O centrală de furnizare a energiei 8 servește la alimentarea mecanismelor montate pe mașina de construit linii ferate 1.
Pentru determinarea poziției căii ferate 3 în fiecare moment, este prevăzut un cărucior de măsurare 9 ce poate rula pe calea ferată, care este poziționat între mecanismele de transport pe șine 2, ce sunt mult distanțate între ele, ce poate fi reglat pe verticală și pe direcție transversală cu ajutorul unor mecanisme și ce este legat cu batiul mașinii 4 și ce este dotat cu un dispozitiv de poziționare pe șine 10, în scopul centrării față de calea ferată.
Pentru comanda tuturor mecanismelor, este montată într-o cabină de lucru o unitate de comandă centrală 46.
Dispozitivul de poziționare pe șine 10, din fig. 2 și 3, constă din două părți montate, în poziția lor inferioară de palpare, peste șină și simetric una față de cealaltă, dintre care a fost reprezentată, în vederea simplificării, numai partea ce se găsește deasupra șinei din stânga. Această parte a dispozitivului de poziționare pe șină 10 este prevăzut cu un cadru portant 11, care este fixat de batiul uneltei 12 al căruciorului de măsurat 9. Batiul uneltei 12 este articulat, la rândul său, prin mecanisme de poziționare pe înălțime 13 și pe direcție transversală 14 de batiul mașinii 4, respectiv al mașinii de construit căi ferate 1, putând fi reglat în raport cu acesta și este prevăzut în continuare cu roți cu buză de bandaj 15, care sunt utilizate pentru
RO 114650 Bl așezarea pe șinele 16 a căii ferate 3. Un batiu oscilant 17, poziționat transversal față de direcția longitudinală a mașinii, este articulat de batiul portant 11 printr-o articulație în paralelogram, formată din două pârghii 18, și poate fi reglat într-un plan de oscilație față de acesta printr-un mecanism de oscilare 19 montat pe batiul portant 150 11, planul de oscilație formând un unghi drept cu planul liniei ferate și fiind de-a lungul unei direcții transversale față de mașină (vezi liniile punctate care reprezintă poziția de sus în mișcare de oscilație pe partea stângă a fig. 2). Batiul oscilant 17 în poziția sa inferioară, respectiv în poziția de palpare, pentru realizarea procesului de așezare pe șine se așează pe un limitator vertical 20 al batiului portant 11, pentru a limita 155 mișcarea sa de oscilație.
Zona finală a batiului oscilant 17, în principal paralelă cu planul căii ferate, respectiv cu axa 50 a roții cu buză de bandaj 15, este sub forma unei căi de rulare 21, care constă din două porțiuni de cale 22 distanțate una față de alta în plan vertical, dintre care porțiunea de cale așezată mai jos 22 are o suprafață cu rol limi- 160 tator 23, pentru a se așeza pe suprafața laterală a capului șinei 24 (șina fiind notată cu 16). Lungimea porțiunilor de cale 22 rezultă din săgeata bolții arcului de cerc descris de calea ferată la raza de curbură minimă, în dependență de lungimea corzii de cerc formate între cele două mecanisme de transport 2, distanțate între ele. în vederea așezării pe capul șinei 24, calea de rulare 21 este prevăzută cu o suprafață 165 de reazem 25 dintr-un material izolator electric 26. în mijlocul distanței dintre porțiunile de cale 22 așezate transversal pe direcția longitudinală a mașinii, este prevăzut un organ de palpare 27, care este construit sub forma unei pârghii basculante 28 înfășurate într-un material de izolare electric 26, care, în poziția sa de capăt superioară, activează un întrerupător 29. Acesta din urmă este legat printr-o conductă 30 170 cu un element de comandă hidraulică 51, pentru comandarea pornirii mecansimului de împingere pe direcție transversală 14. Unitatea de comandă hidraulică 51 se compune dintr-un distribuitor 4/3 (4 orificii, 3 poziții) 52 cu o poziție centrală staționară și două poziții de curgere, precum și dintr-un distribuitor 4/2 (4 orificii, 2 poziții) cu o poziție staționară și cu o poziție de curgere. întrerupătorul de sfârșit de cursă 175 29 este de asemenea în legătură cu un dispozitiv de semnalizare optic și/sau acustic înaintea procesului de poziționare pe șine, căruciorul de măsurare 9 se află în poziția (scos din funcțiune) ridicată față de calea ferată 3. Prin acționarea mecanismului de oscilare 19, batiul oscilant 17 va fi oscilat mai întâi în poziția sa inferioară 180 de capăt, respectiv de palpare, până se sprijină de opritorul 20.în această poziție, organul de palpare 27, montat pe calea de rulare 21, se află sub roata cu buză de bandaj 15, respectiv în planul radial 55 al acesteia, perpendicular pe o axă 50. Atunci se coboară batiul uneltei 12 prin intermediul de poziționare pe verticală 13, până când calea de rulare 21 se sprijină pe capul șinei 24. Prin acționarea mecanismului 185 de poziționare pe direcție transversală 14, se realizează mișcarea de împingere pe direcție transversală, respectiv mișcarea de palpare a șasiului uneltei 12 și, odată cu acesta, a dispozitivului de poziționare pe șine 10, respectiv a căii de rulare 21, pe o direcție transversală pe mașină.
îndată ce capul șinei 24 intră în coniact cu limitatorul 23, roata cu buză de bandaj 190 15 se găsește în poziție dorită, deasupra șinei 16, respectiv planul radial 55 menționat este aproximativ indentic cu planul de simetrie al șinei i. Prin intermediul capului șinei 24, se acționează și pârghia basculantă 28 și este în același timp presat
RO 114650 Bl capul ei liber spre întrerupătorul de sfârșit de cursă 29. Un astfel de impuls determină modificarea pe cale electromagnetică a distribuitorului 53 în poziția sa de nul, ceea ce are drept efect blocarea mecansimului de poziționare pe direcție transversală 14 și oprirea mișcării de palpare. în același timp, persoana ce deservește instalația va putea observa, printr-un semnal optic sau/și acustic, poziția corectă a roților cu buză de bandaj 15 deasupra șinelor.
După ce s-a adus calea de rulare 21 din nou în poziția sa superioară de scos din funcțiune”, prin acționarea mecanismului de oscilație 19 a batiului oscilant 17, poate urma coborârea șasiului uneltei 12, respectiv a căruciorului de măsurare 9, prin intermediul mecanismului de poziționare pe verticală 13, ajungând în poziție de lucru până la așezarea roților cu buză de bandaj 15 pe șinele 16. Distribuitorul 53 este împins datorită acțiunii unui arc de readucere la poziția preferențială în poziție de curgere, astfel încât mecansimul de poziționare pe direcție transversală 14 poate realiza sprijinirea laterală a căruciorului de măsurare 9 pe una din cele două șine.
în fig.4 este reprezentat un alt exemplu de realizare a invenției. O mașină de construit linii ferate 31 are un batiu 32, de care este articulat un batiu al uneltei 35, reglabil pe direcție verticală și transversală,prin mecanismul de reglare pe direcție verticală 33 și mecanismul de reglare pe direcție transversală 34.
Acesta este prevăzut cu unelte de lucru (nereprezentate în desen), de exemplu role de ridicare pentru ridicarea și îndreptarea căii ferate și este legat cu o cale de rulare 36 de forma unei grinzi 37, care se întinde peste ambele șine 38 ale căii ferate 39. Pe grinda 37 sunt montate la o anumită distanță unul de altul organe de palpare 40, și anume la o distanță egală cu valoarea ecartamentului. Ambele porțiuni de capăt 41 ale grinzii 37 sunt decalate una față de alta (așa cum arată săgeata din stânga) în raport cu mijlocul înălțimii ce se află între organele de palpare 40 și formează astfel opritori în trepte 42, care sunt prevăzuți pentru așezarea pe capul unei șine 43. Lungimea porțiunilor de capăt 41 corespunde devierii, de altfel mari, necesare, deviere laterală a șasiului uneltei 35 față de mijlocul mașinii într-o curbă de cale ferată (în dependență de distanța mecanismelor de transport ale mașinii de construit căi ferate 31). Batiul uneltei 35 este prevăzut în continuare cu roțile cu buză de bandaj 44, care sunt așezate printr-un mecanism propriu de reglare 45 în pozițiile corespunzătoare verticale. în poziția lor de capăt superioară, roțile cu buza de bandaj 44 se găsesc deasupra organelor de palpare 40 montate pe calea de rulare 36, precum și deasupra suprafeței de sprijin a căii de rulare 36.
Procesul de poziționare pe șine,respectiv de centrare, începe prin coborârea batiului uneltei 35, în funcție de mecanismul de reglare pe verticală 33, până la calea de rulare 36, se așează pe ambele capete de șină 43 (vezi poziția arătată în fig.4). Prin intermediul mecanismului de reglare pe direcție transversală 34, are loc apoi o împingere a batiului uneltei 35 într-o direcție perpendiculară pe mașină, care este oprită dacă capetele șinei 43 se opresc în limitatorii 42 și dacă, prin acționarea dependentă a organelor de palpare 40, se obțin semnele de întrerupere pentru mecanismul de reglare pe direcție transversală 34. în acest moment, roțile cu buză de bandaj 44 sunt precis centrate deasupra șinelor 38 și vor fi coborâte prin acționarea asupra mecanismului de reglare 45, până intră în contact cu capetele șinei 43. Prin acționarea în continuare a mecanismului de reglare 45 și comanda mecanismului de reglare verticală 33, se realizează ridicarea batiului uneltei 35 și a căii de rulare corespunzătoare 36 de pe calea ferată 39, prin aceasta calea de
RO 114650 Bl rulare 36 nemaifiind adusă în contact cu calea ferată. Batiul uneltei 35 nu poate astfel rula liber pe calea ferată 39. Este de asemenea posibil ca organul de palpare al dispozitivului de poziționare pe șine să emită un semnal acustic sau optic, care să anunțe personalul de deservire să oprească imediat mișcarea de palpare care are loc pe direcția transversală pe mașină. 245
La fig.5, organul de palpare 56 este un întrerupător de apropiere inductiv pentru palparea fără contact a șinei 16, fiind fixat pe batiul portant 11 în mijloc față de planul radial 55 al roții cu buză de bandaj 15. Procesul de poziționare pe șină are loc prin coborârea prin oscilație a batiului oscilant 17 înspre poziția de palpare. După coborârea dispozitivului de poziționare pe șină 10, odată cu batiul uneltei legat de 250 acesta și odată cu așezarea căii de rulare 21 pe ambele șine 16 ale căii ferate, are loc o împingere pe direcție transversală a întregii unități, până ce organul de palpare 56, aflându-seîn poziție exact deasupra șinei 16, declanșează blocarea mecanismului de reglare pe direcție transversală și, respectiv, emite un semnal acustic sau optic.

Claims (11)

1. Dispozitiv pentru poziționarea pe șine a unui batiu de unealtă, cu un organ de palpare a unei șine, la care batiul uneltei este articulat prin transmisii de batiul mașinii de construit căi ferate, ce se poate deplasa, la rândul ei, pe o cale ferată și 260 care poate fi oprit într-o poziție de scos din funcțiune, caracterizat prin aceea că, organul de palpare (27), (40), (56) legat la batiul uneltei (12),(35) este dispus, cel puțin în timpul procesului de poziționare pe șină, în planul radial (55) cel puțin al unei roți cu buză de bandaj (15),(44) și este legat cu o unitate de comandă hidraulică (51) pentru întreruperea acționării mecanismelor de împingere pe direcție transversală 265 (14) , (34), articulate între batiul mașinii și batiul uneltei (4), (12), (32), (35) ,și este astfel construit pentru a putea emite un semnal acustic sau optic.
2. Dispozitiv pentru poziționarea pe șine a unei unelte de construit linii ferate, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că, organul de palpare (27), (40), (56) este dispus pe o cale de rulare (21), (36) așezată transversal față de direcția 270 longitudinală a mașinii, care este prevăzută cu o suprafață de sprijin (25) orizontală, pentru așezarea pe capul șinei, calea de ghidare (21),(36) și roțile cu buză de bandaj (15) ,(44) legate de batiul uneltei (12), (35) se pot mișca una față de alta în direcție verticală, prin intermediul unui mecanism (19), (45).
3. Dispozitiv pentru poziționarea pe șine a unei unelte de construit linii ferate, 275 conform revendicării 1 sau 2, caracterizat prin aceea că, organul de palpare (27) este construit sub forma unei pârghii basculante (28) .formată dintr-o parte a suprafeței de sprijin (25) a căii de rulare (21), ce are o lungime corespunzătoare cu aproximație lățimii capului șinei și care la un capăt este oscilantă în jurul unei axe paralele cu direcția longitudinală a mașinii, în timp ce la celălalt capăt,pe partea 280 deviată a suprafeței de sprijin (25), este prevăzut un întrerupător de sfârșit de cursă (29).
4. Dispozitiv pentru poziționarea pe șine a unei unelte de construit linii ferate, conform revendicărilor 1...3, caracterizat prin aceea că, fiecare roată cu buză de bandaj (15) are în corespondență o cale proprie de rulare (21) cu un organ propriu 285 de palpare (27), care este montat aproximativ în mijloc în raport cu lungimea căii de rulare (21), care este paralelă cu direcția transversală a mașinii.
RO 114650 Bl
5. Dispozitiv pentru poziționarea pe șine a unei unelte de construit linii ferate, conform revendicării 4, caracterizat prin aceea că,o porțiune de cale [22] a căii de rulare [21] atașată organului de palpare (27) este decalată în plan vertical față de cealaltă porțiune de cale (22), formând un limitator (23).
6. Dispozitiv pentru poziționarea pe șine a unei unelte de construit linii ferate, conform revendicărilor 1 ...5, caracterizat prin aceea că, o cale de rulare (21) este prevăzută pe suprafața de sprijin (25), ce are rolul de așezare pe capul șinei (24), cu material izolator electric (26).
7. Dispozitiv pentru poziționarea pe șine a unei unelte de construit linii ferate, conform revendicărilor 1 ...6, caracterizat prin aceea că, o cale de rulare (21) este articulată prin intermediul unui paralelogram de un batiu portant (11) legat de batiul uneltei (12) și poate fi oscilată dintr-o poziție inferioară, raportată la roțile cu buză de bandaj (15), într-o poziție superioară de scos din funcțiune și invers, cu ajutorul unui mecanism de basculare (19).
8. Dispozitiv pentru poziționarea pe șine a unei unelte de construit linii ferate, conform revendicării 7, caracterizat prin aceea că, batiul portant (11) este prevăzut cu un opritor (20), pentru limitarea cursei de oscilație a căii de rulare (21) la atingerea poziției inferioare de palpare.
9. Dispozitiv pentru poziționarea pe șine a unei unelte de construit linii ferate, conform revendicărilor 1...8, caracterizat prin aceea că, roțile cu buză de bandaj (44) sunt așezate pe batiul uneltei (35) putând fi reglate pe verticală și, printr-un mecanism (45), dintr-o poziție superioară a suprafeței de sprijin a căii de rulare (36) corespunzătoare stării scos din funcțiune, într-o poziție inferioară față de suprafața de sprijin corespunzătoare funcționării.
10. Dispozitiv pentru poziționarea pe șine a unei unelte de construit linii ferate, conform revendicărilor 1 ...9, caracterizat prin aceea că, o cale de rulare (36) este construită sub forma unei grinzi (37) ce se întinde peste ambele șine ale căii ferate (39), având două organe de palpare (40) distanțate unul față de altul la o distanță egală cu ecartamentul, ambele porțiuni ale grinzii (37) având o lungime de cel puțin aproximativ 25 cm, grinda fiind sprijinită la capete față de direcția transversală pe mașină și închizându-se prin organele de palpare (40).
11. Dispozitiv pentru poziționarea pe șine a unei unelte de construit linii ferate, conform revendicării 10, caracterizat prin aceea că, grinda (37) este prevăzută cu opritori (42) în trepte, poziționați pe organul de palpare (40) .pentru așezarea pe partea laterală a capului șinei (43).
RO148383A 1990-09-27 1991-09-12 Dispozitiv pentru pozitionarea pe sine a unei unelte de construit linii ferate RO114650B1 (ro)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
AT195890 1990-09-27

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO114650B1 true RO114650B1 (ro) 1999-06-30

Family

ID=3524728

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO148383A RO114650B1 (ro) 1990-09-27 1991-09-12 Dispozitiv pentru pozitionarea pe sine a unei unelte de construit linii ferate

Country Status (13)

Country Link
EP (1) EP0478531B1 (ro)
JP (1) JP2851191B2 (ro)
CN (1) CN1023334C (ro)
AT (1) ATE85995T1 (ro)
AU (1) AU644214B2 (ro)
CA (1) CA2048822C (ro)
CZ (1) CZ278240B6 (ro)
DE (1) DE59100046D1 (ro)
HU (1) HU215725B (ro)
PL (1) PL166295B1 (ro)
RO (1) RO114650B1 (ro)
RU (1) RU2015240C1 (ro)
SK (1) SK277777B6 (ro)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN1030299C (zh) * 1990-10-03 1995-11-22 弗朗茨普拉瑟尔铁路机械工业有限公司 检查接触网导线用的机械
CN102704359B (zh) * 2011-12-30 2016-08-03 北京中铁房山桥梁有限公司 重载轨枕和岔枕预埋铁座的固定装置
JP6245505B2 (ja) * 2013-08-23 2017-12-13 三菱重工業株式会社 脱線復旧装置、保守用車両、及び脱線復旧方法
CN110816586B (zh) * 2019-09-30 2021-01-26 江苏振光电力设备制造有限公司 一种可动态监测轨道状态的行车防脱轨装置
CN114179854B (zh) * 2021-12-07 2023-01-10 中国铁道科学研究院集团有限公司 一种具有减震功能的测量设备

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CH624625A5 (en) * 1978-08-18 1981-08-14 Sig Schweiz Industrieges Device for putting to use a load-bearing chassis of at least one working unit of a railway construction machine
GB2028242B (en) * 1979-07-23 1982-12-15 Sig Schweiz Industrieges Device for positioning the bearing chassis of a working unit of a railway track maintenance machine
AU533375B2 (en) * 1979-10-09 1983-11-17 Mcc Corp. Insulation stripping tool
ATE33411T1 (de) * 1985-08-22 1988-04-15 Plasser Bahnbaumasch Franz Gleisfahrbare maschine zum messen bzw. registrieren oder korrigieren der gleislage mit laser-strahlen bzw. -ebenen.

Also Published As

Publication number Publication date
EP0478531A1 (de) 1992-04-01
HU913003D0 (en) 1992-01-28
CZ278240B6 (en) 1993-10-13
ATE85995T1 (de) 1993-03-15
HU215725B (hu) 1999-02-01
EP0478531B1 (de) 1993-02-24
CS293491A3 (en) 1992-07-15
RU2015240C1 (ru) 1994-06-30
CA2048822C (en) 2002-02-19
PL166295B1 (pl) 1995-05-31
CA2048822A1 (en) 1992-03-28
AU8473491A (en) 1992-07-23
CN1060265A (zh) 1992-04-15
SK277777B6 (en) 1994-12-07
DE59100046D1 (de) 1993-04-01
PL291822A1 (en) 1992-06-26
HUT58837A (en) 1992-03-30
CN1023334C (zh) 1993-12-29
JPH04247101A (ja) 1992-09-03
JP2851191B2 (ja) 1999-01-27
AU644214B2 (en) 1993-12-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5114119A (en) Method for laying a catenary and/or a contact wire of an overhead line
KR100307067B1 (ko) 셔틀변환이 있는 랩핑장치
JP3768642B2 (ja) レールの内部欠陥検出及び又は測定用超音波装置
US4596193A (en) Mobile track leveling, lining and tamping machine
AU618384B2 (en) A continuously advancing (non-stop) track tamping, levelling and lining machine
CZ279092B6 (en) Track packing machine, particularly for tamping switches and crossing of lines
CZ279353B6 (cs) Pojízdný stroj k podbíjení, zdvihání a rovnání koleje
RO114650B1 (ro) Dispozitiv pentru pozitionarea pe sine a unei unelte de construit linii ferate
JP6457857B2 (ja) レール交換装置
CZ284781B6 (cs) Stroj pro pokládání trolejového drátu
CS218580B2 (en) Mobile track packing machine
JPH0132326B2 (ro)
SK278889B6 (sk) Pojazdná podbíjačka koľaje
CZ286340B6 (cs) Po koleji pojízdný stroj pro pokládání trolejového drátu
US4565133A (en) Clamp arrangement for track lifting and aligning device
CA2090397C (en) Track tamping machine having an auxiliary lifting and lining unit for a branch track
CZ287131B6 (en) Railway wagon
US5142988A (en) Auxiliary railroad track lifting installation
RO114772B1 (ro) Dispozitiv pentru asezarea pe sine a unui sasiu portscule
SU1030456A1 (ru) Кран дл замены верхнего строени железнодорожного пути
AU687515B2 (en) Wrapping apparatus with shuttle change
SU1664944A1 (ru) Путеукладчик
SU825418A1 (ru) Устройство для поперечной передвижки участков конвейера 1
SU74811A1 (ru) Рельсоукладчик
CZ279364B6 (cs) Pojízdná podbíječka koleje