NO332132B1 - Heis og rulleanordning til bruk i en heis - Google Patents

Heis og rulleanordning til bruk i en heis Download PDF

Info

Publication number
NO332132B1
NO332132B1 NO20070773A NO20070773A NO332132B1 NO 332132 B1 NO332132 B1 NO 332132B1 NO 20070773 A NO20070773 A NO 20070773A NO 20070773 A NO20070773 A NO 20070773A NO 332132 B1 NO332132 B1 NO 332132B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
belts
elevator
roller
rollers
fixed
Prior art date
Application number
NO20070773A
Other languages
English (en)
Other versions
NO20070773L (no
Inventor
Daniel Fischer
Original Assignee
Inventio Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Inventio Ag filed Critical Inventio Ag
Publication of NO20070773L publication Critical patent/NO20070773L/no
Publication of NO332132B1 publication Critical patent/NO332132B1/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B11/00Main component parts of lifts in, or associated with, buildings or other structures
    • B66B11/04Driving gear ; Details thereof, e.g. seals
    • B66B11/08Driving gear ; Details thereof, e.g. seals with hoisting rope or cable operated by frictional engagement with a winding drum or sheave
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B11/00Main component parts of lifts in, or associated with, buildings or other structures
    • B66B11/0065Roping
    • B66B11/008Roping with hoisting rope or cable operated by frictional engagement with a winding drum or sheave
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B11/00Main component parts of lifts in, or associated with, buildings or other structures
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B7/00Other common features of elevators
    • B66B7/06Arrangements of ropes or cables

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Lift-Guide Devices, And Elevator Ropes And Cables (AREA)
  • Valve-Gear Or Valve Arrangements (AREA)
  • Structure Of Belt Conveyors (AREA)
  • Types And Forms Of Lifts (AREA)

Abstract

Det er beskrevet en heis (10) med en heiskabin (14) med bæreorganer som danner en 4:1 - opphengning og underslynger heiskabinen flere ganger, hvorved det som bæreorganer anvendes flere innbyrdes parallelt anordnede flate remmer (16), hvorved ruller (15.1.1 -15.2.3,18.1.1 - 18.2.3) av minst en av de faste rullegruppene (15,18) som omstyrer remmene, er anordnet slik at remavsnitt av de innbyrdes parallelt anordnede remmer (16) som beflimer seg i denne remomstyringens område, ligger vertikalt over hverandre.

Description

Oppfinnelsen vedrører en heis som angitt i ingressen av krav 1, og en rulleanordning til bruk i en heis som angitt i ingressen i krav 10. Oppfinnelsen er spesielt, men ikke utelukkende, egnet til bruk i sammenheng med et maskinromløst heissystem.
Spesielt ved heiser som er utstyrt til å bevege større laster, anvendes en såkalt 4:1 opphengning, ved hvilken området av bære- og/eller drivelementet som drives av drivskiven, beveger seg fire ganger raskere enn heiskabinen. En slik opphengning er skjematisk vist i WO 99/43593 og EP 588 364.
Ved slike 4:1 opphengninger, men også ved andre disposisjoner, oppstår plass-problemer, spesielt når det dreier seg om et maskinromløst heissystem. Jo flere heiskomponenter som skal anordnes i sjakten, desto viktigere er det å finne en me-tode som er plassbesparende.
Oppgaven for oppfinnelsen består i å tilveiebringe en forbedret heis av den innled-ningsvis nevnte type, som kan anordnes på en meget plassbesparende måte i en sjakt.
Denne oppgaven løses ifølge oppfinnelsen ved de i de selvstendige krav 1 og 10 angitte trekk.
Anvendelsen av flere parallelt innbyrdes anordnede flatremmer som bære- og driv-organer muliggjør anvendelsen av en drivskive samt bære- og omstyringsruller med små diametere. En liten drivskivediameter muliggjør anvendelsen av drivmo-torer eller drivenheter med små dimensjoner, og med små bære- og omstyringsruller kan det foreliggende innbygningsrommet utnyttes optimalt. Med heisen hhv. rulleanordningen ifølge oppfinnelsen oppnås det at innbygningsrommet som er nødvendig på siden av heiskabinen for omstyringen av flere parallelle remmer, kan holdes så liten som mulig, og at det kan anvendes enkle rullerammer som bygger lite. Dessuten muliggjør oppfinnelsen å anordne omstyringsrullene som foreligger i området av underslyngningen på en side av heiskabinen langs en felles akse.
Foretrukne videreutviklinger og detaljer av heisen ifølge oppfinnelsen er definert i de uselvstendige krav 2 til 9.
Ved en kostnadsgunstig utførelsesform oppviser i det minste én av de faste rullegrupper for hver av de parallelt anordnede remmer en eneste tilordnet rulle, hvorved hver rem omslynger den tilordnede rulle med mer enn 90°.
Pa fordelaktig måte er rullene av den tilordnede kjørbare (kabin-)rullegruppen ved den ovenfor beskrevne utførelsesform anordnet langs akser som står på skrå eller innstiller seg selv tilsvarende retningen av de oppoverførende rem-avsnitt.
Ved en foretrukket utførelsesform av oppfinnelsen oppviser den minst ene faste rullegruppe som omstyrer remmene, to tilordnede ruller for hver av de parallelt anordnede remmer.
Ved en spesielt foretrukket utførelsesform av oppfinnelsen oppviser i det minste én fast rullegruppe to rulleundergrupper, hvorved rullene av disse undergrupper omstyrer de parallelt anordnede remmer med en del av den totale omstyringsvinkel. Rullene av én av undergruppene er anordnet på skrå over hverandre og oppviser en horisontal akseavstand mellom to naboliggende ruller som fortrinnsvis er større enn remmens bredde. Med denne utførelsesform oppnås at lengdeaksen av remavsnit-tene som er anordnet mellom de faste og kjørbare kabin-rullegrupper forblir vertikalt sentrert i hver posisjon av heiskabinen.
På hensiktsmessig måte ligger rullene av de faste (fleraksede) rullegrupper innenfor to parallelle plan med avstand tilsvarende rullebredden, hvorved rullenes akse er innrettet i rett vinkel på disse plan. Således reduseres det nødvendige innbygningsrommet for rullegruppen.
Fordelaktige betingelser med hensyn til fastgjøring og vedlikehold av de faste rullegrupper oppnås ved at disse anordnes på siden og/eller ovenfor heiskabinen og festes fortrinnsvis ved eller på én eller flere av heissystemets føringsskinner.
For innstillingen og reguleringen av remmene er det fordelaktig at fastpunktene for alle remmer er anordnet umiddelbart ved siden av hverandre og/eller på en fastpunkt-support. Ved å forbinde fastpunkt-supporten med én av føringsskinnene kan det unngås at belastningen av supporten ved remkrefter må tas opp utelukkende gjennom heisanleggets sjaktvegg.
Ifølge en ytterligere foretrukket utførelsesform er remmene på i det minste én av sine hovedflater forsynt med i rem-lengderetning forløpende ribber og riller, og drivskiven såvel som bære- og omstyringsrullene oppviser langs omfanget av deres løpeflater tilsvarende komplementære ribber og riller. Med denne forholdsregel kan føringsegenskapene mellom rullene og remmen såvel som traksjonsevnen mellom drivskive og rem forbedres vesentlig.
Oppfinnelsen vedrører en heis med flere parallelt innbyrdes anordnede flate remmer som bæreorgan. Under begrepet "flere remmer" skal det forstås i det minste to og høyest åtte remmer. Under begrepet "parallelt anordnede remmer" skal det ikke forståes en geometrisk nøyaktig parallell anordning, men en i det vesentlige parallell anordning av flere funksjonslike remmer. Under begrepet "flate remmer" skal det forstås remmer med i det vesentlige rektangulært tverrsnitt, hvis bredde er større enn deres høyde (tykkelse). Under dette begrepet faller spesielt også remmer som oppviser en profilert løpeflate, f.eks. i remmens lengderetning forløpende kileribber.
Ytterligere detaljer og fordeler av oppfinnelsen skal i det følgende beskrives nær-mere ved hjelp av eksempler og under henvisning til tegningene. På tegningen viser
fig. IA en første anordning av en heis ifølge oppfinnelsen i en sterkt forenklet pers-pektivisk fremstilling;
fig. IB et forstørret utsnitt av fig. IA med fremstilling av en bæreorganrulleanord-ning;
fig. 2A en første koaksial rulleenhet som kan anvendes i en heis ifølge oppfinnelsen;
fig. 2B en andre koaksial rulleenhet som kan anvendes i en heis ifølge oppfinnelsen; fig. 3 en mulig ytterligere anordning;
fig. 4 et deloppriss av en ytterligere anordning ifølge oppfinnelsen;
fig. 5A et oppriss av en ytterligere anordning ifølge oppfinnelsen;
fig. 5B et deloppriss av anordningen ifølge fig. 5A;
fig. 6 et deloppriss av en ytterligere anordning ifølge oppfinnelsen;
fig. 7 et deloppriss av en ytterligere anordning ifølge oppfinnelsen.
Fig. IA viser en bæreorgananordning for en heis 10 med en heiskabin 14 og en motvekt 13 ifølge en første utførelsesform av oppfinnelsen. For bedre oversikt er bæreorganstrengene som omfatter flere remmer 16, og de tilordnede bære- og omstyringsrullene vist ved hjelp av en eneste linje eller en eneste krets. Fig. IB viser i et forstørret utsnitt av fig. IA den virkelige anordning av remmene 16 og bære- og omstyringsrullene i et område som omfatter en fast (flerakset) rullegruppe 18 med de individuelle rullene 18.1.1 - 18.2.3, samt to (koaksiale) rulleenheter 17.2, 17.3 av en kjørbar kabin-rullegruppe 17, dvs. som tilhører heiskabinen 14.
Nedenfor heisgulvet 14.3 foreligger det en med dette forbundet kjørbar kabin-rullegruppe 17 som består av fire koaksiale rulleenheter 17.1, 17.4 og 17.2, 17.3. Dreieaksene Al av de fire koaksiale rulleenheter forløper i det vesentlige innbyrdes parallelt. Ifølge oppfinnelsen anvendes i det minste n i det vesentlige innbyrdes parallelt forløpende remmer 16, med n > 2, hvorved n er et helt tall. Disse n remmer 16 danner en såkalt remgruppe. Ved det foreliggende utførelseseksempelet omfatter remgruppen n = 3 remmer. Hver av de innbyrdes parallelt forløpende remmer 16 er i den viste utførelsesform anordnet som følger: fra en fastpunkt-support 52 som foreligger ovenfor gulvnivået av heiskabinen 14 når den står i høyeste posisjon, strekker remmen 16 seg nedover og slynger seg rundt en første motvektsrulleenhet 12.1 av en kjørbar motvekts-rullegruppe 12.
Deretter forløper den langs en første side 14.1 av heiskabinen 14 vertikalt
oppover, hvorved den dreier seg rundt sin langsgående midtakse og slynger seg først rundt en første individuell rulle 15.1 og deretter en andre individuell rulle 15.2 av den første faste (fleraksede) rullegruppe 15.
Nå strekker den seg vertikalt nedover, hvorved den gjør en ytterligere drei-nung rund sin langsgående midtakse L og slynger seg rundt en andre motvekts-rulleenhet 12.2 av den kjørbare motvekts-rullegruppe 12.
Den forløper på nytt vertikalt oppover og slynger seg rundt en drivskive 11.1 av en drivenhet 11.
Fra drivskiven fører den nedover langs heiskabinens 14 første side 14.1 til en første (koaksial) rulleenhet 17.1 av en kjørbar ka bin rullegruppe 17, og forløper deretter nedenfor heisgulvet 14.3 til den andre (ko-aksiale) rulleenhet 17.2 av den kjørbare kabinrullegruppen 17 og omslynger denne.
Etter omslyngingen av rulleenheten 17.2 strekker den seg igjen oppover langs heiskabinens 14 andre side 14.2, hvorved den gjør en ytterligere dreining rundt sin langsgående midtakse L, og slynger seg rundt en første individuell rulle 18.1 og deretter en andre individuell rulle 18.1.2 av en andre fast (flerakslet) rulle gruppe 18.
Herfra forløper den vertikalt nedover langs heiskabinens 14.2 andre side 14.2 til den tredje rulleenhet 17.3 av den kjørbare kabinrullegruppen 17, hvorved den på nytt gjør en dreining rundt sin langsgående midtakse.
Den omslynger rulleenheten 17.3 og forløper nedenfor heisgulvet 14.3 til den fjerde rulleenhet 17.4 av den kjørbare kabinrullegruppe 17, hvoretter den føres oppover langs heiskabinens 14 første side 14.1 til fastpunkt-supporten 52 og festes der på sin andre ende.
De individuelle rullene 18.1.1 - 18.2.3 av den andre faste (fleraksede) rullegruppen 18 så vel som de individuelle rullene 15.1- 15.2.3 av den faste (fleraksede) rullegruppen 15 oppviser omdreiningsakser A4, som i det minste i forhold til omdreiningsaksen Al av de fire koaksiale rulleenheter 17.1, 17.2 svinges horisontalt med ca. 90°. Ved utførelsen vist på fig. IA svinges rullenes omdreiningsaksler A4 av de nevnte faste rullegrupper også i forhold til motvekts-rulleenhetens 12.1, 12.2 akser med 90°. Alle omdreiningsaksler Al og A4 forløper i det vesentlige parallelt med heisgulvet 14.3.
Som vist på fig. IB, er hver av de tre i det vesentlige innbyrdes parallelt forløpende remmer 16 i området mellom de koaksiale rulleenheter 17.2, 17.3 av den kjørbare kabin-rullegruppen 17 og de individuelle ruller 18.1.1 - 18.2.3 av den faste rullegruppen 18 (dvs. i området 19.1, fig. IA) dreid med ca. 90° rundt sin langsgående midtakse L. De n enkelte remmer 16 av en remgruppe forløper i det viste utførel-seseksempel slik langs heisgulvet 14.3 at deres remhovedflater føres parallelt med heisgulvet. Etter omstyringen rundt en av de koaksiale rulleenheter 17.2 eller 17.3 forløper remhovedflatene i starten parallelt med en sidevegg 14.1 eller 14.2 av heiskabinen 14. Før de løper inn på de individuelle ruller 18.1.1 - 18.3.2 av den faste rullegruppen 18, må de n enkelte remmer 16 dreies slik rundt sin langsgående midtakse L at remhovedflatene treffer korrekt på mantelflatene av de faste rullegruppenes 18 individuelle ruller 18.1 - 18.3.2.
Utsagnene i det ovenfor angitte avsnittet vedrører generelt anordningen av remmene mellom rullene av den faste rullegruppen 15,18 og rullene av de kjørbare kabin-rullegruppene 17, 12 som er forbundet med heiskabinen 14 eller motvekten 13. De gjelder således også for de på fig. IA på siden 14.1 av heiskabinen 14 skjematisk viste områder 19.2 av rem-avsnittene som strekker seg fra den faste (fleraksede) rullegruppen 15 til den kjørbare motvekts-rullegruppen 12.
I det følgende skal det forklares ytterligere detaljer av utførelseseksempelet som er vist som eksempel på fig. 1. Til venstre nedenfor heiskabinen er motvekten 13 anordnet, som beveger seg i motsatt retning i forhold til heiskabinen 14. Motvekten 13 bæres av to koaksiale motvekts-rulleenheter 12.1, 12.2 av en kjørbar motvekts-rullegruppe 12 som omslynges av de n = 3 remmene 16. I det øvre området, f.eks. i toppen av en ikke vist heissjakt, er det anordnet en drivenhet 11 med en drivskive 11.1. Som vist på fig. 1, foreligger det en andre fast rullegruppe 14, som er festet fortrinnsvis i et område nedenfor drivenheten 11. De n = 3 remmene 16 løper innbyrdes parallelt fra fastpunktet 52.1 til den første (koaksiale) motvekts-rulleenhet 12.1, omslynger denne og løper oppover til de faste rullegruppenes 15 ruller 15.1.1 - 15.2.3, omslynger disse, strekker seg nedover til den andre motvekts-rulleenhet 12.2, omslynger denne, løper igjen oppover og rundt drivskiven 11.1, løper på nytt nedover og når rulleenheten 17.1 av den kjørbare kabin-rullegruppen 17. De n = 3 remmene som strekker seg fra de koaksiale motvekts-rulleenheter 12.1 og 12.2 til de individuelle rullene 15.1.1 - 15.2.3, er i områdene 19.2 dreid rundt sin langsgående midtakse i ca. 90°.
I remmenes område 19.3 som ligger mellom drivskiven 11.1 og rulleenheten 17.1 av de kjørbare kabin-rullegruppene 17, kan de n = 3 remmene være dreid ca. 180 grader rundt sin langsgående midtakse, for å gjøre det mulig at kun de på én side strukturerte, f.eks. med ribber og riller forsynte remmer berører drivskiven 11.1 så vel som rulleenheten med sin strukturerte side. I de ovenfor nevnte områder 19.3 kan remmene imidlertid installeres uten dreining, f.eks., når remmene er strukturert på begge sider, eller når de ikke oppviser noen som helst strukturering på sine remflater og føres med andre organer.
Én eller begge de faste rullegruppene 15, 18 kan monteres på heisen 10 eller på føringsskinner på siden, hvorved det fortrinnsvis er anordnet spesielle monterings-organer som muliggjør at de dannede krefter ledes inn sentralt (i midten) i førings-skinnene.
Med en koaksial kjørbar rulleenhet forståes det i foreliggende sammenheng en på en heiskabin eller på en motvekt anordnet rulleanordning som kan omstyre n > 2 ved siden av hverandre liggende remmer. Som eksempelvis forklart ved hjelp av figurene 2A og 2B, oppviser en koaksial rulleenhet 27 eller 37 til dette formål en sylinderformet mantel 28 hhv. 38.1, 38.1, 38.3 på hvilken remhovedflatene 26.1 - 26.3 eller 36.1 - 36.3 ligger ved siden av hverandre under omstyringen. F. eks. kan en koaksial rulleenhet 27, som vist på fig. 2A, oppvise en eneste sylinderformet mantel 28 med en akse Al, hvorved sylinderlengden X9 er valgt slik at alle n = 3 remmer 26.1 - 26.3 av en gruppe kan vende ved siden av hverandre uten berøring. Da alle n = 3 remmer 26.1 - 26.3 har den samme omløpshastighet, er det ikke nødvendig å splitte den sylinderformede mantel 28 opp i enkelte sylinderskiver. Det kan imidlertid også tenkes, som vist på fig. 2B, at en koaksial rulleenhet 37 består av et antall enkelte koaksiale sylinderskiver 38.1, 38.2, 38.3 som er anordnet ved siden av hverandre på en felles akse Al. De koaksiale rulleenheter av den kjørbare kabinrullegruppen 17 kan anordnes enten slik at deres akse Al forløper parallelt med heisgulvet, som antydet på fig. 1, 5A og 6, eller deres akser Al.l, Al.2 kan være lett hellende i forhold til heisgulvet, som antydet på fig. 7.
Begrepet "(koaksial) rulleenhet av en kjørbar rullegruppe" ble valgt for å under-streke forskjellen til anordningen av de individuelle ruller av de (fleraksede) faste rullegrupper 15, 18. Rullene av de (fleraksede) faste rullegrupper 15, 18 er lagret individuelt, dvs. hver av rullene av en fast rullegruppe har en egen omdreiningsakse. Endeflatene av de enkelte ruller ligger i det vesentlige i et plan og alle rulleakser forløper innbyrdes parallelt og står loddrett på nevnte plan. De individuelle ruller 15.1.1 - 15.2.3, 18.1.1 - 18.2.3 av de fleraksede faste rullegruppr 15, 18 er i montert tilstand anordnet enten rett over hverandre eller på skrå over hverandre (kaskadert). Ytterligere detaljer av en eksempelvis flerakset, fast rullegruppe med vertikalt over hverandre liggende ruller skal beskrives ved hjelp av fig. 7.
Som remmer anvendes fortrinnsvis remmer hvis ene remhovedflate er strukturert for å sikre føringen av remmen på rullene, hhv. å forbedre traksjonsevnen. Den strukturerte remhovedflate kan oppvise f.eks. i lengderetning av remmen forløpen-de ribber og riller. Oppfinnelsen kan imidlertid også realiseres med ikke-strukturerte remmer.
Når remmer med strukturert overflate anvendes, er drivskivenes og i det minste noen av bære- og omstyringsrullenes rnantelflater fortrinnsvis likeledes strukturert for å sikre føringen av remmen på rullene, hhv. å forbedre traksjonsevnen mellom drivskive og rem. Som struktur oppviser drivskivens og rullens mantelflater fortrinnsvis ribber og riller som er utført komplementært til remmenes ribber og riller. Ribbene og rillene forløper herved i omkretsretning av drivskivens og rullenes man-telflate.
Som beskrevet i sammenheng med fig. 1, står rulleenhetenes omdreiningsakser av de kjørbare rullegrupper og omdreiningsaksen av rullene av de faste rullegrupper i innbyrdes vinkel på ca. 90°. Mellom rullene av de kjørbare rullegrupper og rullene av de faste rullegrupper anordnede remavsnitt har således for det meste en 90° dreining rundt sin lengdeakse, hvorved dreieretningen fortrinnsvis velges slik at alltid den samme remhovedflate står i inngrep med omfangsflatene av de forskjelli-ge rullene.
En fordel ved oppfinnelsen ses umiddelbart når man betrakter delopprisset av en heis 40 som vist skjematisk på fig. 3. Der vises det at de enkelte elementer av en (kjørbar) kabin-rullegruppe 47, som er en del av underslyngningen, må være innbyrdes forskjøvet for å kunne omstyre de n = 3 enkelte remmer av en gruppe rundt en fast rulleanordning 48 med felles akse. For denne faste rulleanordning 48 med felles akse ville det trengs vesentlig mere plass ved siden av heiskabinen 15 enn ved en anordning ifølge oppfinnelsen, fordi rulleanordningens 48 bredde X2 er vesentlig større enn bredden av de faste rullegruppene 15, 18 (fig. IA, IB) hvor de individuelle rullene - og remmene - er anordnet over hverandre.
De enkelte ruller av de faste rullegrupper er fortrinnsvis anordnet kaskadert (på skrå over hverandre), som f.eks. vist på fig. 6. Ved den kaskaderte anordning av de enkelte ruller av de faste rullegrupper og ved anvendelsen av individuelle omdreiningsakser kan det oppnås en kompakt konstruksjonsform, som uten problemer kan anordnes ved siden av eller ovenfor heiskabinen, som f.eks. vist på fig. IA, IB og 5A.
Viktig er at rullene av de kjørbare rullegruppene og rullene av de faste rullegruppene er anordnet i et bestemt rommelig forhold til hverandre for å sikre at remmene ikke må løpe på skrå fra den ene rulle til den andre. På fig. 4 vises sterkt forenklet overgangen av en rem fra en rulleenhet 57.3 av en kjørbar kabin-rullegruppe 57 til en rulle 58.1 av en flerakset fast rullegruppe 58. Remmens 56.1 langsgående midtakse L forløper omtrent tangentialt med rullenes 57.3 og 58.1 mantelfalter. For en feilfri overgang av remmen fra rulleenheten 57.3 til rullen 58.1 som er anordnet i rett vinkel til denne, forutsettes at de to ruller er innbyrdes sentrert slik at det foreligger en felles tangent som går ut fra de respektive rullemidtpunkter. Det er også viktig at det for dreining av remmen rundt den langsgående midtaksen L foreligger en tilstrekkelig avstand X3 mellom aksene av de delaktige ruller. Denne avstand X3 skulle for en 90°-dreining utgjøre minst 20 ganger rembredden og for en 180°-dreining minst 40 ganger rembredden (sml. fig. 4 og fig. 6).
Fra fig. 5A og 5B som fremstiller en heis ifølge oppfinnelsen noe mer utførlig, frem-går ytterligere detaljer. De viser et utsnitt av et øvre sjaktområde av en heis 50. Heiskabinen 54 er antydet kun skjematisk. Der vises en drivmotor 51 som er anordnet i øvre sjaktområdet. Drivmotoren 51 har en drivaksel med en drivskive 51.1. I samme sjaktområde er det anordnet en fastpunkt-support 52 for fastgjøring av n = 3 remmer av remgruppen 56. I det viste utførelseseksempel festes alle ender av remgruppens 56 remmer på samme fastpunkt-support 52. Denne fastpunkt-support 52 kan festes på sjaktveggen eller på en føringsskinne 60.1 av heisen 50. I det viste utførelseseksempel sitter den fleraksede faste rullegruppe 55, som vist på fig. 5B, nedenfor drivmotoren 51 i området av en bakliggende sjaktvegg av heissjakten. For å tilveiebringe tilstrekkelig plass for den fleraksede faste rullegruppe 55, er det på siden nedenfor drivskiven 51.1 anordnet en omstyringsrulle 51.2 som fører remmene 56 som kommer nedenfra på drivskiven 51.1 (se også fig. 5B).
I det følgende skal forløpet av remmene av remgruppen 56 beskrives under henvisning til fig. 5A og 5B. Også i foreliggende utførelseseksempelet anvendes n = 3 parallelle remmer, oppfinnelsen kan imidlertid, som allerede nevnt, også realiseres med færre enn tre eller flere enn tre remmer. Ut fra fastpunktet 52.1 av en fastpunkt-support 52 føres remmene 56 som følger: parallelt med en sidevegg av heissjakten nedover og rundt en første motvektsrulleenhet 12.1 av en kjørbar motvektsrullegruppe 12;
derfra parallelt med sideveggen av heissjakten oppover, hvorved hver rem av remgruppen 56 gjør en 90° dreining rundt sin langsgående midtakse L, for deretter å føres rund to tilordnede individuelle ruller av den første (fleraksede) faste rullegruppe 55.
Fra den første faste rullegruppen 55 forløper remmene av remgruppen 56 parallelt med sideveggen av heissjakten nedover og etter en ytterligere dreining rundt sin langsgående midtakse L, rundt en andre motvektsrulleenhet 12.2 (på fig. 5A delvis skjult);
etter omslyngning av den andre motvekts-rulleenhet 12.2 forløper remmene av remgruppen 56 parallelt med sideveggen av heissjakten oppover og omslynger en omstyringsrulle 51.2 og en drivskive 51.1 av en drivmotor 51;
derfra forløper remmene av remgruppen 56 på nytt parallelt med sideveggen av heissjakten nedover til den første koaksiale rulleenhet 57.1 av en kjørbar kabin- rullegruppe 57 som befinner seg i heiskabinens 54 nedre område;
der omstyres remmene av remgruppen 56 felles og forløper parallelt med heisgulvet 54.3 under heiskabinen 54 til den andre koaksiale rulleenhet 57.2 av den kjørbare kabinrullegruppen 57;
der omstyres remmene av remgruppen 56 og forløper mellom en sidevegg av heiskabinen og en sidevegg av heissjakten og under utføring av en ytterligere dreining rundt sine respektive langsgående midtakser L oppover til de individuelle ruller av den andre fleraksede faste rullegruppe 58, som i det viste utførelsesek-
sempelet likeledes er anordnet i øvre sjaktområdet;
innenfor den flerakslede rulleanordningen 58 forløper hver av remmene fra en dertil tilordnet første rulle 58.1.1, 58.1.2, 58.1.3 til en dertil tilordnet andre rulle 58.2.1, 18.2.2, 18.2.3;
derfra forløper remmene av remgruppen 56 langs sideveggen av heiskabinen under utføring av en ytterligere dreining rundt sin respektive langsgående midt-akser L nedover til en tredje koaksial rulleenhet 57.3 av den kjørbare kabin-rullegruppen 57;
der omstyres remmene av remgruppen 56 og forløper parallelt med heisgulvet av heiskabinen 54 til den fjerde koaksiale rulleenhet 57.4 og deretter langs den første sidevegg av heiskabinen, resp. opp til sideveggen av heissjakten til et andre fastpunkt 52.2 som i foreliggende tilfellet ligger sammen med det første fastpunkt 52.1 på en fastpunkt-support 52.
På fig. 6 vises ytterligere detaljer av en mulig bæreorgananordning i form av et skjematisk deloppriss. Der vises et område av et heissystem med en heiskabin hvis heisgulv 64.3 er antydet på fig. 6. Der er det anordnet fire koaksiale rulleenheter nedenfor heisgulvet 64.3, av hvilke kun rulleenhetene 67.2 og 67.3 er synlige på fig. 6. Omdreiningsaksene Al av de fire koaksiale rulleenhetene forløper i det vesentlige innbyrdes parallelt og ligger parallelt med heisgulvet 64.3. Heisen oppviser i dette utførelseseksempel n = 3 også i det vesentlige innbyrdes parallelt forløpen-de remmer 66, som på den viste bæreorgananordningen som ligger på den siden av heiskabinen som på fig. 1 er betegnet med 14.2, føres under kjøring oppover på høyre side og nedover på venstre side. Den koaksiale rulleenhet 67.2 av den kjør-bare kabin-rullegruppen 67 styrer remmene 66 oppover etter at de har løpt horisontalt under heisgulvet 64.3. I området som betegnes med X3 dreies remgruppens 66 tre remmer med 90° rundt den respektive langsgående midtaksen L og løper så rundt rullene 68.1.1, 68.1.2 og 68.1.3 av en flerakset fast rullegruppe 68, som vist på fig. 6. Den første remmen 66.1 av remgruppen 66 føres rundt rullene 68.1.1 og 68.2.1, den andre remmen 66.2 rundt rullene 68.1.2 og 68.2.2 og den tredje remmen 66.3 rundt rullene 68.1.3 og 68.2.3, som vist på flg. 6. Deretter føres remmene 66.1 - 66.3 på siden av heiskabinen igjen nedover og dreies herved på nytt rundt sin respektive langsgående midtakse L, for deretter å løpe under heisgulvet 64.3 til en ytterligere rulleenhet.
De individuelle ruller 68.1.1 - 68.2.3 av den flerakslede faste rullegruppen 68 oppviser omdreiningsakser A4 som svinges med 90° i forhold til rulleenhetens 67.2, 67.3 dreieakse Al rundt en vertikalakse. Disse akser A4 kan alle lagres i en som montasjeorgan tjenende felles plate eller en ramme, som muliggjør å feste hele den fleraksede faste rullegruppen 68 på en vertikal føringsskinne 70 av heisen. Montasjeorganene kan også utføres for fastgjøring av de faste rullegruppene 68 på en vegg av heissjakten. Fastgjøringen av montasjeorganene kan skje i et område 71 ved hjelp av skruer eller andre fastgjøringsorganer.
Fastgjøringen av de faste rullegrupper ifølge oppfinnelsen skjer fortrinnsvis slik at det befinner seg n ruller av rulleanordningen 68 på én side av føringsskinnene 70 for å unngå at dreiemomenter (bøyemomenter) virker på føringsskinnen under be-lastning av remmene.
På fig. 7 vises ytterligere detaljer av en mulig utførelsesform i form av et skjematisk deloppriss. Det vises et område av et heissystem 90 med en heiskabin 74 og et heisgulv 74.3. Det er anordnet fire koaksiale rulleenheter nedenfor heisgulvet 74.3 av hvilke kun rulleenheten 77.2 og 77.3 er synlige på flg. 7. Omdreiningsaksene Al.l og Al.2 av de fire koaksiale rulleenheter kan ligge innbyrdes hellende og for-løpe på skrå mot heisgulvets 74.3 plan, hvorved rulleenhetene enten kan fikseres i den skråe stilling, eller være festet leddet på kabingulvet, slik at de posisjoneres ved hjelp av remtrekket tilsvarende den aktuelle retning av de på skrå forløpende remavsnitt.
Heisen oppviser også i dette utførelseseksempel n = 3 i det vesentlige innbyrdes parallelt forløpende remmer 76 som på den viste siden av heiskabinen føres under kjøring på høyre side på skrå oppover og på venstre side på skrå nedover. For en-kelthetens skyld er det på fig. 7 kun antydet remlengdeaksen. Den koaksiale rulleenhet 77.2 omstyrer remmene 76 oppover etter at de har løpt horisontalt nedenfor heisgulvet 74.3. På siden av heiskabinen dreies de tre remmer av remgruppen 76 rundt sin respektive langsgående midtakse L med 90° og løper deretter rundt rullene 78.1, 78.2 og 78.3 av en flerakset fast rullegruppe 78, som vist på fig. 7. Remgruppens 76 første rem føres rundt rullen 78.1, den andre rem rundt rullen 78.2 og den tredje rem rundt rullen 78.3, som vist på fig. 7. Remmene omslynger rullene
78.1 - 78.3 med mer enn 90°. Deretter føres remmene 76 på siden av heiskabinen igjen på skrå nedover og dreies på nytt rundt sin respektive langsgående midtakse L før de omstyres av en rulleenhet 77.3 for deretter å løpe under heisgulvet 74.3 til en ytterligere rulleenhet. På fig. 7 er også en føringsskinne 80 antydet, som den faste rullegruppe 78 kan festes på eller ved dens øvre område 81. Rullene 78.1 - 78.3 er vist forstørret på fig. 7.
Fastgjøringen av den faste rullegruppen ifølge oppfinnelsen skjer fortrinnsvis slik at alle n ruller av rullegruppen 78 befinner seg i en linje ovenfor føringsskinnen 80 for å unngå at dreiemomenter (bøyemomenter) virker på føringsskinnen 80 ved be-lastning av remmene.
De faste rullegruppene 68 eller 78 ifølge oppfinnelsen egner seg til bruk i et heissystem med en heiskabin som omslynges i det minste to ganger av n remmer. Ek-semplene viser en 4:1 opphengning (innskjæring) med to gangers omslyngning. De faste rullegrupper 68, 78 oppviser n eller 2n individuelle ruller 78.1 - 78.3, eller 68.1.1 - 68.2.3, som f.eks. vist på fig. 7 og fig. 6. Hver av de individuelle rullene 78.1 - 78.3, 68.1.1 - 68.2.3 er dreibart lagret på en egen omdreiningsakse A4, hvorved omdreiningsaksene A4 forløper i det vesentlige innbyrdes parallelt. Rullene 68.1.1 - 68.2.3 er ifølge oppfinnelsen anordnet kaskadert (trinnvis) over hverandre, og rullene 78.1 - 78.3 er ifølge oppfinnelsen anordnet rett over hverandre. Det foreligger fortrinnsvis montasjeorganer for montering av hele den faste rullegruppen 68 eller 78 ved eller for montering på en føringsskinne 70 eller 80 av heissystemet.
Fortrinnsvis er de 2n rullene av den faste rullegruppen i den kaskaderte utførelses-formen inndelt i to grupper med n ruller hver, hvorved rullene i hver av gruppene er anordnet på skrå over hverandre, og den horisontale akseavstand X5 for to naboruller er større enn bredden X8 av remmen, som vist på fig. 6. Den radiale akseavstand X7 utgjør minst 2r + d, hvorved r er rullenes radius og d er remmens tykkelse.
De to rullegruppene er anordnet i en avstand X4 som tilsvarer i det vesentlige av-standen mellom heiskabinens underslyngninger, som vist på fig. 6.
Montasjeorganene er utformet fortrinnsvis slik at det i montert tilstand skjer en sentral kraftinnføring i føringsskinnene 70 eller 80.
I en ytterligere ikke vist utførelsesform ifølge oppfinnelsen kan det anvendes en
drivmotor 51 med en drivskive 51.1 hvis aksel er anordnet i samme plan som akse-len av drivmotorens 51 drivskive 51.1 på fig. 5A, men i forhold til denne aksel dreid med 90° rundt en vertikal akse. I dette tilfelle løper drivskivens 51.1 aksel parallelt med den faste rullegruppens 55, 58 akser A4.
Ifølge en ytterligere ikke vist utførelsesform er aksene av motvekts-rulleenheten som bærer motvekten i forhold til de på fig. IA viste motvekts-rulleenheter 12.1, 12.2 dreid med 90° rundt en vertikal akse slik at remmene i det med 19.2 (fig. IA) betegnede områder ikke må dreies. En dreining av remmene er imidlertid i dette tilfelle nødvendig mellom den andre motvekts-rulleenhet og drivskiven 11.1 - even-tuelt omstyringsrullen 51.2 på fig. 5B, eller når drivmotoren er dreid med 90° som beskrevet i avsnittet ovenfor, i område 19.3 mellom drivskiven 11.1 og kabin-rulleenheten 17.1

Claims (10)

1. Heis (10; 40; 50; 90) med en heiskabin og bæreorganer som danner en 4:l-opphengning for heiskabinen, hvorved bæreorganene underslynger heiskabinen flere ganger, karakterisert vedat det som bæreorganer anvendes i det minste to innbyrdes parallelt anordnede flate remmer (16; 26.1-26.3; 36.1 - 36.3; 56, 56.1;
66; 76), og at ruller (15.1.1 - 15.2.3, 18.1.1 - 18.2.3; 58.1.1 - 58.2.3; 68.1.1 - 68.2.3; 78.1 - 78.3) av en fast rullegruppe (15, 18; 55, 58; 68; 78) som omstyrer minst én av remmene, er anordnet slik at de remsavsnitt av de minst to innbyrdes parallelt anordnede remmer (16; 56, 56.1; 66, 76) som befinner seg i denne remomstyringens område, ligger vertikalt over hverandre.
2. Heis (90) ifølge krav 1, karakterisert vedat minst én av de faste rullegruppene (78) som omstyrer remmene (76) oppviser en for hver rem tilordnet rulle (78.1 - 78.3), hvorved hver av remmene (76) omslynger den tilordnede rulle (78.1 - 78.3) med mer enn 90°.
3. Heis (90) ifølge krav 2, karakterisert vedat rullene av de kjørbare rullegruppene (77.2, 77.3) er anordnet langs en akse (Al.l, Al.2) som står på skrå eller innstiller seg på skrå.
4. Heis (10; 50) ifølge krav 1, karakterisert vedat minst én fast rullegruppe (18; 58; 68) som omstyrer remmene, oppviser for hver rem (16; 56; 66) to tilordnede ruller (18.1.1 - 18.1.3, 18.2.1 - 18.2.3; 68.1.1 - 68.1.3, 68.2.1 - 68.2.3).
5. Heis (10; 50) ifølge krav 4, karakterisert vedat en undergruppe av ruller av den faste rullegruppe (18; 58; 68) er anordnet på skrå over hverandre, hvorved det mellom to naboruller som er anordnet over hverandre, foreligger en horisontal akseavstand (X5) som er større enn bredden (X8) av remmene (16; 66.1 - 66.3).
6. Heis (10; 50; 90) ifølge et av de foregående krav, karakterisert vedat rullene (18.1.1 - 18.2.3; 68.1.1 - 68.2.3; 78.1-78.3) av de flerakslede faste rullegruppene (15, 18; 55, 58; 68; 78) ligger innenfor to parallelle plan med avstand tilsvarende rullebredden, hvorved rullenes akse er innrettet i rett vinkel på disse plan.
7. Heis (10; 50; 90) ifølge et av de foregående krav, karakterisert vedat de faste rullegruppene (15, 18; 55, 58; 68; 78) er anordnet på siden og/eller ovenfor heiskabinen og er festet fortrinnsvis ved eller på én eller flere føringsskinner (60; 70; 80) av heissystemet.
8. Heis (10; 50) ifølge et av de foregående krav, karakterisert vedat hver av remmene på sine to ender er fiksert på et fastpunkt (52.1, 52.2), hvorved alle fastpunkter av remmene er anordnet umiddelbart ved siden av og/eller på en fastpunkt-support (52) som er forbundet med en føringsskinne (60; 70).
9. Heis (10; 50; 90) ifølge et av de foregående krav, karakterisert vedat remmene (16,56, 66, 76) på minst én av sine hovedflater er forsynt med i remlengderetning forløpende ribber og riller, og at drivskiven (11.1; 51.1) så vel som rullene (15.1.1 - 15.2.3, 18.1.1 - 18.2.3; 68.1.1 - 68.2.3; 78.1 - 78.3) av de faste rullegruppene (15, 18; 55, 48; 68; 78) og/eller rulleenhetene (17.1 - 17.4; 67.2, 67.3; 77.2, 77.3) av de kjørbare rullegruppene (12, 17; 67; 77) oppviser tilsvarende komplementære ribber og riller langs omkrets av sine løpeflater.
10. Rulleanordning til bruk i en heis (10) med en 4:l-opphengning av en flere ganger underslunget heiskabin (14), hvorved det som bæreorgan anvendes i det minste to innbyrdes parallelt anordnede flate remmer (16; 26.1 - 26.3; 36.1 - 36.3; 56, 56.1; 66; 76), karakterisert vedat rulleanordningen oppviser faste (15, 18; 55, 58;
68, 78) og kjørbare (12, 17; 57; 67; 77) rullegrupper for de parallelt anordnede flate remmer (16; 26.1 - 26.3; 36.1 - 36.3; 56, 56.1; 66; 76), hvorved ruller (15.1.1 - 15.2.3, 18.1.1 - 18.2.3; 58.1.1 - 58.2.3; 68.1.1 - 68.2.3; 78.1 - 78.3) av minst én fast rullegruppe (15, 18; 55,58; 68, 78) som omstyrer remmene er anordnet slik at remavsnitt av de minst to innbyrdes parallelt anordnede remmer (16; 56, 56.1; 66; 76) som befinner seg i området av denne remomstyring, ligger vertikalt over hverandre.
NO20070773A 2004-07-12 2007-02-09 Heis og rulleanordning til bruk i en heis NO332132B1 (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
EP04016324 2004-07-12
PCT/CH2005/000397 WO2006005215A2 (de) 2004-07-12 2005-07-12 Aufzug und rollenanordnung zur verwendung in einem aufzug

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO20070773L NO20070773L (no) 2007-02-09
NO332132B1 true NO332132B1 (no) 2012-07-02

Family

ID=34925717

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO20070773A NO332132B1 (no) 2004-07-12 2007-02-09 Heis og rulleanordning til bruk i en heis

Country Status (17)

Country Link
US (1) US7806238B2 (no)
EP (1) EP1768923B1 (no)
JP (1) JP5049125B2 (no)
KR (1) KR100865653B1 (no)
CN (1) CN101018731B (no)
AT (1) ATE411966T1 (no)
AU (1) AU2005262192B2 (no)
BR (1) BRPI0513280A (no)
CA (1) CA2573566C (no)
DE (1) DE502005005759D1 (no)
ES (1) ES2315881T3 (no)
HK (1) HK1107075A1 (no)
NO (1) NO332132B1 (no)
PL (1) PL1768923T3 (no)
PT (1) PT1768923E (no)
RU (1) RU2380310C2 (no)
WO (1) WO2006005215A2 (no)

Families Citing this family (26)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP1886957A1 (de) 2006-08-11 2008-02-13 Inventio Ag Aufzugriemen für eine Aufzuganlage und Verfahren zur Herstellung eines solchen Aufzugriemens
CN100417583C (zh) * 2006-08-11 2008-09-10 西子奥的斯电梯有限公司 无机房电梯
US7913818B2 (en) * 2006-12-22 2011-03-29 Inventio Ag Elevator installation in a building with at least one transfer floor
ITMI20062542A1 (it) * 2006-12-29 2008-06-30 L A Consulting S A S Ascensore con doppia puleggia di trazione
ITMI20062544A1 (it) * 2006-12-29 2008-06-30 L A Consulting S A S Ascensore con peso di bilanciamento
DE202008001786U1 (de) 2007-03-12 2008-12-24 Inventio Ag Aufzugsanlage, Tragmittel für eine Aufzugsanlage und Vorrichtung zur Herstellung eines Tragmittels
EP2072447A1 (de) 2007-12-20 2009-06-24 Inventio Ag Tragmittelanordnung für eine Aufzugsanlage, Aufzugsanlage mit einer solchen Tragmittelanordnung, Satz von Tragmitteln für eine solche Tragmittelanordnung und Herstellungsverfahren einer solchen Tragmittelanordnung
WO2010037679A1 (en) * 2008-09-30 2010-04-08 Marco Hoerler Elevator
US20120085594A1 (en) * 2010-10-11 2012-04-12 Tim Wright Drive Arrangement for Machine Roomless Elevator
EP2678258B1 (en) * 2011-02-23 2022-05-04 Otis Elevator Company Elevator system including a 4:1 roping arrangement
ES2569995T3 (es) * 2011-04-06 2016-05-13 Otis Elevator Company Sistema de ascensor que incluye una disposición de cableado 4:1
CN102491153B (zh) * 2011-12-29 2014-04-30 广东菱王电梯有限公司 6:1无机房载货电梯的曳引系统设计方法
FI125124B (fi) * 2012-05-23 2015-06-15 Kone Corp Hissijärjestely ja menetelmä
ES2624221T3 (es) * 2013-02-14 2017-07-13 Kone Corporation Un ascensor
EP2969877B1 (en) 2013-03-15 2020-10-07 Otis Elevator Company Asymmetric and steered sheaves for twisted multi-belt elevator systems
ES2564378T3 (es) 2013-08-26 2016-03-22 Kone Corporation Un ascensor
CN104724577A (zh) * 2013-12-18 2015-06-24 黄立成 带有兼具信号传输和曳引传动的牵引构件的电梯系统
CN106061881B (zh) 2014-03-05 2018-05-11 因温特奥股份公司 电梯设备的具有多重绕绳方式的驱动装置
WO2015151046A1 (en) * 2014-04-03 2015-10-08 BUCCELLA, Maria Teresa Pulley system for lifting loads
EP3000759B1 (en) * 2014-09-25 2017-06-07 KONE Corporation Elevator
CN107140502A (zh) * 2017-06-30 2017-09-08 南通兴华达高实业有限公司 一种电梯轿厢悬挂装置
KR101877955B1 (ko) * 2017-08-09 2018-07-12 주식회사 송산특수엘리베이터 고하중용 초대형 엘리베이터의 견인 안정성 향상 및 로프 수명을 연장할 수 있는 로핑 방법
CN109720964A (zh) * 2017-10-27 2019-05-07 奥的斯电梯公司 电梯牵引系统以及电梯系统
NO345674B1 (en) * 2018-04-25 2021-06-07 Autostore Tech As Container-handling vehicle with a lifting shaft and method of operating gripper elements on a lifting frame of a container-handling vehicle
KR102092078B1 (ko) 2018-09-21 2020-03-23 전병수 엘리베이터용 2:1 로프 체결방식에 적용되는 매달림 시브
TWI810467B (zh) * 2020-06-18 2023-08-01 惠亞工程股份有限公司 組合式高空作業升降機台

Family Cites Families (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1029627A (en) * 1909-04-05 1912-06-18 Charles O Pearson Traction-elevator.
FI92043C (fi) 1992-09-18 1994-09-26 Kone Oy Hissin köysijärjestely
US6401871B2 (en) * 1998-02-26 2002-06-11 Otis Elevator Company Tension member for an elevator
DE69931764T2 (de) * 1998-02-26 2007-06-06 Otis Elevator Co., Farmington Aufzugssystem mit obenliegendem antriebsmotor
DE69908908T2 (de) * 1998-02-26 2004-05-19 Otis Elevator Co., Farmington Maschinenraumloses aufzugssystem mit aufzugsantrieb im aufzugskabine
EP1056675B1 (en) * 1998-02-26 2006-09-13 Otis Elevator Company Elevator system having drive motor located between elevator car and hoistway sidewall
US6397974B1 (en) * 1998-10-09 2002-06-04 Otis Elevator Company Traction elevator system using flexible, flat rope and a permanent magnet machine
FI109468B (fi) * 1998-11-05 2002-08-15 Kone Corp Vetopyörähissi
US20030121729A1 (en) * 2002-01-02 2003-07-03 Guenther Heinz Lift belt and system
DE60336301D1 (de) * 2002-01-30 2011-04-21 Mitsubishi Electric Corp Aufzugsvorrichtung
IL157278A (en) * 2002-09-05 2009-07-20 Inventio Ag Motion motor for elevator and method of positioning the motor
DE10240988B4 (de) * 2002-09-05 2014-02-27 Inventio Ag Aufzugsanlage mit einer aus Riemen und Scheiben bestehenden Antriebsübertragungsanordnung
JP4270831B2 (ja) * 2002-09-24 2009-06-03 東芝エレベータ株式会社 マシンルームレスエレベータ
JP2005263490A (ja) * 2004-03-15 2005-09-29 Inventio Ag 大荷重用エレベータ
FI20051340A (fi) * 2005-12-29 2007-06-30 Kone Corp Hissin vetopyörä ja hissi

Also Published As

Publication number Publication date
BRPI0513280A (pt) 2008-05-06
ES2315881T3 (es) 2009-04-01
EP1768923B1 (de) 2008-10-22
JP5049125B2 (ja) 2012-10-17
CA2573566C (en) 2012-11-27
CA2573566A1 (en) 2006-01-19
AU2005262192A1 (en) 2006-01-19
DE502005005759D1 (de) 2008-12-04
JP2008505823A (ja) 2008-02-28
KR100865653B1 (ko) 2008-10-29
US20080121468A1 (en) 2008-05-29
WO2006005215A2 (de) 2006-01-19
WO2006005215A3 (de) 2006-04-20
US7806238B2 (en) 2010-10-05
AU2005262192B2 (en) 2011-03-03
NO20070773L (no) 2007-02-09
EP1768923A2 (de) 2007-04-04
CN101018731B (zh) 2010-06-16
RU2007105103A (ru) 2008-08-27
ATE411966T1 (de) 2008-11-15
RU2380310C2 (ru) 2010-01-27
PL1768923T3 (pl) 2009-04-30
PT1768923E (pt) 2008-12-18
HK1107075A1 (en) 2008-03-28
CN101018731A (zh) 2007-08-15
KR20070041747A (ko) 2007-04-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO332132B1 (no) Heis og rulleanordning til bruk i en heis
US6193016B1 (en) Dual sheave rope climber using flat flexible ropes
JP2664619B2 (ja) 駆動綱車エレベータ
FI119237B (fi) Hissi, menetelmä hissin muodostamiseksi ja tasauslaitteiston käyttö
FI77207C (fi) Drivskivehiss.
NO332403B1 (no) Heis med en remlignende overforingsinnretning, spesielt med en kile-ribberem som fungerer som baere- og/eller drivinnretning
KR20010041286A (ko) 유연한 평탄 로프를 사용하는 이중 활차 로프 승강기
CN101626970A (zh) 安装在无机房电梯系统中的机器
SE545765C2 (en) Tension balance system and method for steel wire ropes on friction hoisting driving end of ultra-deep well
FI116562B (fi) Menetelmä hissin asentamiseksi
EP1064216A2 (en) Dual sheave rope climber using flat flexible ropes
TWI398397B (zh) 升降機系統
JPH06206677A (ja) エレベータのロープ装置
CN101061055B (zh) 电梯绳索配置
JP4843486B2 (ja) エレベータの巻上機能の最新化方法および最新化装置
CN101228085A (zh) 电梯和曳引绳引导结构
WO2004022471A1 (ja) エレベータ装置
WO2013076790A1 (ja) エレベータ装置、並びに、エレベータ装置におけるかご及び釣り合いおもりの昇降方法
AU2018335456B2 (en) Hoisting arrangement of a hoist of a crane
FI119147B (fi) Järjestely vetopyörähissin köysivoimien tasaamiseksi
CN105839958A (zh) 立体车库的搭建方法
KR200272583Y1 (ko) 주차설비의 승강기 구동장치
CN211056483U (zh) 一种卷盘偏置的防脱绳室内电梯
KR19980033622A (ko) 멀티 체인구조를 갖는 곤도라 아암의 다단 신축장치
JP2004293074A (ja) 立体駐車設備の昇降搬送装置

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees