NL2013013C2 - Prefabbetonelement voor het vervaardigen van een schermwand. - Google Patents

Prefabbetonelement voor het vervaardigen van een schermwand. Download PDF

Info

Publication number
NL2013013C2
NL2013013C2 NL2013013A NL2013013A NL2013013C2 NL 2013013 C2 NL2013013 C2 NL 2013013C2 NL 2013013 A NL2013013 A NL 2013013A NL 2013013 A NL2013013 A NL 2013013A NL 2013013 C2 NL2013013 C2 NL 2013013C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
spacer
wall
wall plate
wire grid
wire
Prior art date
Application number
NL2013013A
Other languages
English (en)
Other versions
NL2013013A (nl
Inventor
Mathieu Vanbockrijck
Original Assignee
Vanbockrijck N V
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from DE202012012063U external-priority patent/DE202012012063U1/de
Application filed by Vanbockrijck N V filed Critical Vanbockrijck N V
Priority to NL2013013A priority Critical patent/NL2013013C2/nl
Publication of NL2013013A publication Critical patent/NL2013013A/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL2013013C2 publication Critical patent/NL2013013C2/nl

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E01CONSTRUCTION OF ROADS, RAILWAYS, OR BRIDGES
    • E01FADDITIONAL WORK, SUCH AS EQUIPPING ROADS OR THE CONSTRUCTION OF PLATFORMS, HELICOPTER LANDING STAGES, SIGNS, SNOW FENCES, OR THE LIKE
    • E01F8/00Arrangements for absorbing or reflecting air-transmitted noise from road or railway traffic
    • E01F8/02Arrangements for absorbing or reflecting air-transmitted noise from road or railway traffic specially adapted for sustaining vegetation or for accommodating plants ; Embankment-type or crib-type noise barriers; Retaining walls specially adapted to absorb or reflect noise
    • E01F8/021Arrangements for absorbing or reflecting air-transmitted noise from road or railway traffic specially adapted for sustaining vegetation or for accommodating plants ; Embankment-type or crib-type noise barriers; Retaining walls specially adapted to absorb or reflect noise with integral support structure
    • E01F8/025Gabion-type
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02DFOUNDATIONS; EXCAVATIONS; EMBANKMENTS; UNDERGROUND OR UNDERWATER STRUCTURES
    • E02D29/00Independent underground or underwater structures; Retaining walls
    • E02D29/02Retaining or protecting walls
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02DFOUNDATIONS; EXCAVATIONS; EMBANKMENTS; UNDERGROUND OR UNDERWATER STRUCTURES
    • E02D29/00Independent underground or underwater structures; Retaining walls
    • E02D29/02Retaining or protecting walls
    • E02D29/0208Gabions

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Mining & Mineral Resources (AREA)
  • Paleontology (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Revetment (AREA)
  • Pit Excavations, Shoring, Fill Or Stabilisation Of Slopes (AREA)
  • Fencing (AREA)

Description

Prefabbetonelement voor het vervaardigen van een schermwand
De uitvinding heeft betrekking op een prefabbetonelementvoor het vervaardigen van een schermwand, in het bijzondereen geluidswerende wand of een keerwand, en op een werkwijzevoor het vervaardigen van een prefabbetonelement.
Prefabbetonelementen voor het vervaardigen van eenschermwand zijn bekend. Ook het vormen van prefabbetonelementen voor geluidswerende wanden door hetaanbrengen van geluidsabsorberende platen aan de naar degeluidsbron toegekeerde zijde van de prefabbetonelementen isbekend. Bij wijze van voorbeeld wordt verwezen naar DE 44 19537 Al, DE 296 08 449 UI, DE 20 2011 105 513 UI, of KR 100746 535.
Verder is het gebruik van een met geluidsabsorberendmateriaal gevulde schanskorf voor het oprichten van eengeluidswerende wand bekend. Zo wordt in DE 20 2011 005 024UI een geluidswerende schanskorf beschreven die bestaat uiteen draadroosterkorf met zijwanden, een bodemwand, enoptioneel een afdekwand, waarbij het inwendige van dedraadroosterkorf tussen twee tegenoverliggendelangszijwanden in drie kamers onderverdeeld is, waarbij demiddelste kamer met een betonkern gevuld is, de aan de vanhet geluid afgekeerde zijde van de schanskorf liggende kamermet een steenslagvulling gevuld is, en de aan de naar hetgeluid toegekeerde zijde van de schanskorf liggende kamermet een lavasteenvulling gevuld is. De betonkern ontstaatdaarbij door het inbrengen van beton in de middelste kamer,nadat de beide buitenste kamers met respectievelijksteenslag en lavavulling gevuld worden en zo als bekistingdienen.
In DE 20 2010 016 533 UI wordt een als geluidswerende wandfungerende schanswand beschreven die uit ten minste tweegevulde schanskorven bestaat en ten minste één monolithischebetonkern heeft die zich uitstrekt over één of meerdereschanskorven, waarbij voor het oprichten van de schanswandeerst lege schanskorven gestapeld, naast elkaar geschikt enmet elkaar verbonden worden, waarna een bekisting voor hetvormen van de betonkern ingezet wordt, om vervolgens hetvulmateriaal in de holle ruimte tussen een buitenzijde vaneen bekistingselement en de schanskorf in te brengen, waarnade betonkern gegoten wordt en voor het begin van het bindenten minste een bekistingselement verwijderd wordt, zodanigdat het pas gestort beton ten minste gedeeltelijk in hetbereik van het vulmateriaal komt, waardoor eengeluidsabsorberende grenslaag tussen de betonkern en hetvulmateriaal ontstaat. Een geschikte werkwijze voor hetvervaardigen van een muur uit ter plaatse gestort betongebruikmakend van een schans wordt in EP 1 775 388 A2beschreven.
Ook in DE 10 2007 037 339 Al wordt een schanskorf met eengeluidsdempende monolithische laag uit beton beschreven,welke tussen twee tegenoverliggende langszijwanden in driekamers onderverdeeld is, waarbij de beide buitenste kamersmet bij voorkeur geluidsabsorberend steenmateriaal gevuldzijn en waarbij in de holle ruimte van de middelste kamer nahet vullen van de buitenste kamers met steenmateriaal, pasgestort beton gegoten wordt, waarbij de beide buitenste metsteenmateriaal gevulde kamers als bekisting fungeren. Voorhet oprichten van een geluidswerende wand worden meerdereschanskorven naast of boven elkaar aangebracht, welketelkens buitenste kamers hebben die met steenmateriaal gevuld zijn, waarna in de holle ruimte van de middelstekamer pas gestort beton gegoten is, zodanig dat na hetuitharden van het beton tussen de lagen steenmateriaal eenmonolithische dragende betonwand wordt gevormd.
In DE 10 2006 051 707 Al wordt een sterk absorberendeschanswand beschreven die gevormd wordt uit meerdere inhoofdzaak bakvormige, boven en naast elkaar aangebrachtedraadkorven, waarbij zich over de volledige lengte van debetonwand in het inwendige daarvan een monolithischebetonkern uitstrekt die enerzijds omgeven is door een laaguit natuursteen en anderzijds door een laag uit vulstof.
In DE 10 2010 004 266 Al wordt een schans voor het bouwenvan een geluidswerende wand beschreven, waarbij aan éénbuitenzijde of aan beide buitenzijden een geluidswerendelement uit een geluidsabsorberend materiaal, bij voorkeurgas of lavabeton, aangebracht is. Nabij de randen van debuitenzijden van de geluidswerende elementen zijnverbindingselementen aangebracht om enerzijds hetgeluidswerend element aan de schanskorf te bevestigen en omanderzijds naburige geluidswerende elementen met elkaar teverbinden.
De hierboven genoemde uit de stand van de techniek bekendeoplossingen hebben het nadeel dat voor het oprichten van eenschermwand, in het bijzonder een geluidswerende wand of eenkeerwand, verhoudingsgewijs respectievelijk veelnatuursteenmateriaal en schaalabsorberend materiaal nodigis, de schermwand met betrekking tot de hoogte ervan breeduitgevoerd is, en het oprichten van de schermwandvergelijkenderwijs ingewikkeld is.
Uitvoeringsvormen van de uitvinding hebben als doel eenprefabbetonelement voor het vervaardigen van een schermwand,in het bijzonder een geluidswerende schermwand, teverschaffen, welke op een eenvoudige wijze het oprichten vaneen vergelijkenderwijs hoge schermwand bij een kleinebreedte van de schermwand mogelijk maakt. Het is een verderdoel van de uitvinding om een prefabbetonelement teverschaffen dat op eenvoudige wijze het oprichten van eenschanswand mogelijk maakt.
Dit doel wordt door de uitvinding opgelost door eenprefabbetonelement voor het vervaardigen van een schermwand,dat de in conclusie 1 genoemde maatregelen heeft. Voordeligeuitvoeringsvormen van prefabbetonelementen worden in deconclusies 2-17 beschreven.
Andere uitvoeringsvormen van de uitvinding hebben als doeleen werkwijze te verschaffen voor het vervaardigen van eenprefabbetonelement waarmee op eenvoudige wijze eenschermwand kan worden opgebouwd. Dit doel wordt bereikt doorde werkwijze van conclusie 18. Voordelige uitvoeringsvormenworden beschreven in de conclusies 19-22.
Een uitvoeringsvorm van een prefabbetonelement voor hetvervaardigen van een schermwand omvat een in hoofdzaakloodrecht staande wandplaat en een zich aan het ondereindevan de wandplaat aansluitende, in hoofdzaak horizontaalliggende voetplaat. De wandplaat en de voetplaat staan zo inde vorm van een L in hoofdzaak loodrecht op elkaar, en isaan de van de voetplaat afgekeerde zijde van de wandplaateen schanskorf aangebracht. Deze uitvoering van deschanskorf gebeurt door een op een afstand tegenover de vande voetplaat afgekeerde zijde van de wandplaat aangebrachte draadrooster die bevestigd is aan afstandhaken dieaangebracht zijn aan de van de voetplaat afgekeerde zijdevan de wandplaat. De met een steenlaag en/of vulstof vulbareholle ruimte van de schanskorf wordt dus enerzijds door dewandplaat en anderzijds door de draadrooster begrensd. Aande overige vier zijden van de schanskorf kunnen eveneensdraadroosters aangebracht zijn, maar dit is voor hetvervaardigen van een schermwand volgens de uitvindingrespectievelijk niet noodzakelijk en niet voor alle zijdenen alle prefabbetonelementen voor het vervaardigen van deschermwand nodig, zoals verder nog verduidelijkt zal worden.
Een bijzonder voordeel van uitvoeringsvormen van deuitvinding bestaat daarin dat de met een steenlaag en/ofvulstof gevulde holle ruimte van de schanskorf in hoofdzaakslechts één draadrooster vereist waarbij het aanbrengen vanverdere draadroosters aan verdere zijden van de genoemdeholle ruimte mogelijk is.
De draadrooster is bij voorkeur parallel gericht aan dewandplaat, zodanig dat de holle ruimte de vorm van een bakheeft. De afstandhaken zijn in dit geval even languitgevoerd.
Bij een andere eveneens voordelige uitvoering reikt dedraadrooster in de richting van het vrije boveneinde van dewandplaat. Deze holle ruimte versmalt zich in de richtingvan het bovenste vrije einde van de wandplaat. De lengte vande afstandshaken neemt in dit geval af in de richting vanhet bovenste vrije einde van de wandplaat.
Op voordelige wijze ligt de verhouding van de hoogte van dewandplaat tot de breedte van de voetplaat tussen 2:1 tot 6:1 en bedraagt de afstand van de draadrooster van de wandplaattussen 0,2 tot 0,6 m. Op die manier kunnen metvergelijkenderwijs kleine vlakken van de voetplaat tot 8 mhoge schermwanden opgericht worden, die een hoge stabiliteithebben en geen bijzondere fundering vereisen. Het plaatsenvan de prefabbetonelementen voor het oprichten van eenschermwand kan op een geprepareerde ondergrond met eendrukvastheid ^ 150 kN/m2 gebeuren.
De afstandhaken zijn bij voorkeur vast aangebracht in dewandplaat. De afstandhaken zijn bij voorkeur in de wandplaatgebetonneerd, en zo verankerd in de wandplaat. Dezeafstandhaken zijn verdeeld aangebracht over het vlak van dewandplaat, zodanig dat deze zowel over het vlak van dedraadrooster verdeeld zijn als langs de randbereiken in dedraadrooster grijpen en deze op een afstand van de wandplaathouden. Een haak van de afstandhaken is zodanig uitgevoerddat deze rond een draadroosterstaaf grijpt en bij hetuitoefenen van een vanaf de wandplaat op de draadroostergerichte kracht de overeenstemmende draadroosterstaaf veiligin de haken gedrukt wordt.
Bij een voordelige uitvoeringsvorm reikt de draadrooster totover het bovenste vrije einde van de wandplaat en is bovenhet bovenste vrije einde van de wandplaat een schanskorfgevormd die het bovenste vrije einde van de wandplaatafdekt. De schanskorf strekt zich eveneens uit over devolledige van de voetplaat afgekeerde zijde van de wandplaaten over het bovenste vrije einde van de wandplaat. Bij eencomplete vulling van de zo gevormde schanskorf met een laaguit natuursteen en/of vulstof blijven aan deze zijde van deschermwand, i.e. de zichtzijde, geen zichtbare betonvlakkenover.
Een schermwand kan bijvoorbeeld vervaardigd worden door eennaast elkaar schikken van meerdere prefabbetonelementen. Opde hiervoor beschreven wijze kan de draadrooster zich ookbij elk buitenste prefabbetonelement van de schermwand overtelkens de buitenste dwarszijde uitstrekken en kan hier eenafdekkende schanskorf gevormd zijn die telkens de dwarszijdeafdekt, zodanig dat de schanskorf zich over de buitenstedwarszijden van de buitenste prefabbetonelementen van deschermwand uitstrekt.
Bij voorkeur wordt langs de dwarszijde van de wandplaat eenzich over de volledige hoogte van de wandplaat uitstrekkendegroef gevormd. Bij het naast elkaar schikken vanprefabbetonelementen voor het vervaardigen van eenschermwand kan deze groef met een verbindings- ofdichtingselement gevuld worden, zodanig dat een onafgebrokenschermwand ontstaat.
Het bijzonder voordeel van uitvoeringsvormen van deuitvinding is daarin gelegen dat een schermwand met eenklein aantal arbeidsstappen opgesteld kan worden. Het isniet nodig om ter voorbereiding van de schermwandondersteunende en stabiliserende kolommen of soortgelijk teplaatsen of om in naast en boven elkaar aangebrachteschansen een ter plaatse gestort beton aan te brengen. Alsvoorbereidende werkzaamheden is enkel het verschaffen vaneen op passende wijze verdichte ondergrond met passendeafmetingen uit grind- of steenslag nodig. Deprefabbetonelementen worden voor het maken van eenschermwand enkel naast elkaar geschikt. Daarna worden de opelkaar aansluitende kanten van de draadroosters vanaangrenzende prefabbetonelementen met elkaar verbonden.
Opgemerkt wordt dat het ook mogelijk is om een aantalprefabbetonelementen zonder draadrooster naast elkaar teplaatsen en om vervolgens een draadrooster aan te brengendat zich uitstrekt voor meer dan één prefabbetonelement. Degevormde schans kan aan de onderzijde, d.w.z. in de richtingvan het stelvlak van de prefabbetonelementen, open zijn. Deschans wordt vanaf de bovenkant met een laag uit natuursteenen/of vulstof gevuld. Aansluitend kan de bovenzijde van deschans indien gewenst met een draadrooster afgeslotenworden. Door middel van een prefabbetonelement volgensuitvoeringsvormen van de uitvinding is het vervaardigen vaneen optisch vanaf de zichtzijde als schanswand werkendeschermwand, in het bijzonder een geluidswerende schermwand,mogelijk, welke een hoogte tot 8 m kan hebben en daarbijtoch smal opgebouwd wordt.
Een ander bijzonder voordeel van een uitvoeringsvorm van deschermwand volgens de uitvinding bestaat erin dat deze opeenvoudige wijze demonteerbaar is, dit wil zeggen weer inenkelvoudige prefabbetonelementen opgedeeld kan worden,welke dan op een gewenste andere locatie met weinigarbeidsstappen en op eenvoudige wijze terug gebruikt kunnenworden voor het opbouwen van een schermwand.
Aangezien voor het vervaardigen van een schermwand volgensde uitvinding ter plaatse geen betonwerkzaamheden uitgevoerdmoeten worden, is de demontage zeer eenvoudig en mogelijkzonder afval.
Volgens een ander aspect van de uitvinding heeft hetprefabbetonelement een opstaand, de schermwand vormendwandelement. In een zijde van het wandelement zijnafstandhouders verankerd. De afstandhouders steken over eenafstand uit deze zijde, en een draadrooster is op de genoemde afstand van de zijde bevestigd is aan de meerdereafstandhouders. Tussen de draadrooster en het wandelement iseen laag uit natuursteen en/of vulstof aanbrengbaar, zodanigdat het uitzicht verkregen wordt van een typischeschanskorf. Een dergelijke uitvoering heeft het voordeel dateen schermwand op eenvoudige wijze modulair opgebouwd kanworden, zonder dat ingeboet moet worden op stevigheid. Hetvoorzien van afstandhouders zal ervoor zorgen dat gewerktkan worden met hoge wandelementen zonder dat complexevoorzieningen nodig zijn.
Opgemerkt wordt dat het wandelement voorzien kan zijn vaneen voet, bijvoorbeeld in de vorm van een voetplaat, maardat dit geen vereiste is. Een stel naast elkaar geplaatstewandelementen zou bijvoorbeeld ook met hun achterzijde, i.e.de zijde die afgekeerd is van de draadrooster, bevestigdkunnen worden tegen een metalen balk of frame.
De genoemde afstand tussen de draadrooster en de zijde vanhet wandelement is bij voorkeur groter dan 5cm, nog meer bijvoorkeur groter dan 10 cm, en meest bij voorkeur groter dan15 cm.
De afstandhouders omvatten bij hun uiteinden bij voorkeurhaken zodanig dat de draadrooster vastgehaakt kan worden inde haken. Op die manier kan de draadrooster eenvoudiggeplaatst worden.
Een afstandhouder is bij voorkeur gevormd met een langwerpigafstanddeel en een langwerpig verankeringsdeel dat een hoekmaakt met het langwerpig afstanddeel. De afstandhouder isdan zodanig aangebracht in het wandelement dat hetafstanddeel uitsteekt uit de zijde van het wandelement en dat het verankeringsdeel verzonken is in het wandelement.
Het langwerpig afstanddeel is bij voorkeur langer dan 15 cmen het langwerpig verankeringsdeel is bij voorkeur langerdan 5 cm, meer bij voorkeur langer dan 10 cm.
Een afstandhouder is bij voorkeur gevormd met een langwerpigafstanddeel dat aan haar uiteinde voorzien is van eendraadopnamekanaal met een vernauwde opening, waardoor eendraad van de draadrooster drukbaar is. Op die manier kan eendraadrooster eenvoudig vastgezet worden op een afstand vanhet wandelement. Het draadopnamekanaal is bij voorkeuringericht voor het opnemen van één of twee draden. Door hetmogelijk te maken dat twee draden opneembaar zijn in hetdraadopnamekanaal kunnen twee aangrenzende draadroosters methun aangrenzende horizontale einddraden aangebracht wordenin dezelfde rij afstandhouders, en dus goed op elkaaraansluiten. De draadopnamekanalen zijn bij voorkeur zogericht dat daarin horizontale draden van de draadroosteropneembaar zijn. Het is echter ook mogelijk om deafstandhouders een kwartslag verdraaid aan te brengen zodatverticale draden van de draadrooster opneembaar zijn.
Bij voorkeur zijn ten minste negen afstandhouders voorziendie regelmatig verspreid aangebracht zijn over de genoemdezijde van het wandelement.
Een uitvoeringsvorm van een werkwijze voor het vervaardigenvan een prefabbetonelement omvat de volgende stappen. Eenbetonmengsel wordt in een bekisting gegoten ter vorming vaneen wandelement, waarbij een bovenoppervlak van het gegotenbetonmengsel bedoeld is om een opstaande zijde van hetwandelement te vormen. In het wandelement wordenafstandhouders verankerd door deze met hun uiteinden in het nog niet uitgeharde beton aan te brengen zodanig dat deafstandhouders over een afstand uitsteken uit hetbovenoppervlak. Vervolgens laat men het beton uitharden,waarna een draadrooster bevestigd kan worden aan deuiteinden van de afstandhouders zodanig dat de draadroosterzich op de genoemde afstand van de zijde van het wandelementbevindt. Een afstandhouder is bij voorkeur gevormd met eenlangwerpig afstanddeel en een verankeringsdeel dat een hoekmaakt met het langwerpig afstanddeel. De afstandhouder wordtdan bij voorkeur zodanig aangebracht in het beton dat hetafstanddeel uitsteekt uit het bovenoppervlak en dat hetverankeringsdeel verzonken is in het beton. Op die manierkan een zeer stevige verankering in het beton wordenverkregen. Verder begrijpt de vakman dat voorafgaand aan hetaanbrengen van de afstandhouders ook nog een wapeningaangebracht kan worden in het beton.
Ten slotte heeft de uitvinding betrekking op eenafstandhouder of afstandhaak, bij voorkeur voor gebruik ineen prefabbetonelement volgens een hierboven beschrevenuitvoeringsvorm of voor gebruik in een werkwijze volgens eenhierboven beschreven uitvoeringsvorm. De afstandhouder of -haak omvat een langwerpig afstanddeel en een langwerpigverankeringsdeel dat een hoek maakt met het langwerpigafstanddeel, bij voorkeur een nagenoeg loodrechte hoek. Hetlangwerpig afstanddeel is aan zijn uiteinde voorzien van eenhaakelement, bij voorkeur in de vorm van eendraadopnamekanaal met een vernauwde opening, waardoor eendraad van de draadrooster drukbaar is, een en ander zodanigdat de draad niet eenvoudig uit het draadopnamekanaalverwijderd kan worden. Het langwerpig afstanddeel is bijvoorkeur langer dan 15 cm en het langwerpig verankeringsdeelis bij voorkeur langer dan 5 cm, nog meer bij voorkeur langer dan 10 cm. Het draadopnamekanaal is bij voorkeurgevormd en afgemeten voor het daarin kunnen opnemen van tweehorizontale draden van een draadrooster.
Verdere bijzonderheden, kenmerken en voordelen van deuitvinding zullen blijken uit de navolgende beschrijving vaneen uitvoeringsvoorbeeld met verwijzing naar de bijbehorendetekeningen. De tekeningen tonen in:
Figuur 1 een perspectivisch aanzicht van eenprefabbetonelement, in
Figuur 2 een perspectivisch aanzicht van een prefabbetonelement met een over het bovenste vrije einde van de wandplaat aangebrachte schanskorf, in
Figuur 3 een ander perspectivisch aanzicht van een prefabbetonelement met een over het bovenste vrije einde van de wandplaat aangebrachte schanskorf, in
Figuur 4 een perspectivisch aanzicht van een prefabbetonelement met een over het bovenste vrije einde enaan een dwarszijde van de wandplaat aangebrachte schanskorf,in
Figuur 5 een ander perspectivisch aanzicht van eenprefabbetonelement met een over het bovenste vrije einde eneen aan de dwarszijde van de wandplaat aangebrachteschanskorf, inen in
Figuren 8 en 9 zijaanzichten van twee uitvoeringsvormen vaneen afstandshouder die geschikt is voor gebruik in deuitvinding.
Het in figuur 1 getoond prefabbetonelement 1 bestaat uit eenin hoofdzaak loodrecht staande wand 2 en een zich aan eenondereinde van de wandplaat 2 aansluitende, in hoofdzaak horizontaal liggende voetplaat 3. Zowel de wandplaat 2 alsde voetplaat 3 bestaan uit gewapend beton. De hoogte h vande wandplaat is 2,5 m, de breedte b van de voetplaat 0,9 m.Langs de beide dwarszijden van de wandplaat 2 is telkens eenzich over de volledige hoogte van de wandplaat 2uitstrekkende groef 4 gevormd. Aan de van de voetplaat 3afgekeerde zijde van de wandplaat 2 zijn afstandhaken 5aangebracht waarin een draadrooster 6 opgehangen is. Deafstandhaken 5 zijn in hoofdzaak gelijkmatig over de van devoetplaat 3 afgekeerde zijde van de wandplaat 2 verdeeld enook langs de randen van de wandplaat 2 aangebracht en evenlang uitgevoerd. De haken zijn in de wandplaat 2ingebetonneerd. De draadrooster 6 wordt door de afstandhaken5 op een afstand gehouden tegenover de van de voetplaat 3afgekeerde zijde van de wandplaat, welke afstandovereenstemt met de lengte van de haken, zodanig dat dedraadrooster evenwijdig is aan deze zijde van de wandplaat2. Door het aanbrengen van afstandhaken 5 verdeeld over hetvlak van de van voetplaat 3 afgekeerde zijde van dewandplaat 2 en in het bijzonder ook langs de randbereikenvan de wandplaat 2, wordt de draadrooster 6 veiligverankerd. De afstandshaken steken bij voorkeur over eenafstand uit ten opzichte van de wandplaat die groter is dan5cm, meer bij voorkeur groter dan 10 cm, en nog meer bijvoorkeur groter dan 15 cm. De draadrooster 6 en de van devoetplaat 3 afgekeerde zijde van de wandplaat 2 begrenzeneen schanskorf 7 waarvan de holle ruimte met een steenlaagen/of vulstof vulbaar is. De draadrooster 6 is in hetgetoonde voorbeeld tweedelig uitgevoerd en bestaat uit eenbovenste draadroosterdeel 6.1 en een onderstedraadroosterdeel 6.2, welke aan hun aansluitkant doordraadlussen 8 met elkaar verbonden zijn. Het in figuur 1getoond prefabbetonelement 1 kan als betonnen prefabbasiselement voor het bouwen van een schermwand gezienworden.
Figuur 2 toont een verdere uitvoering van het in figuur 1getoond prefabbetonelement 1 met een tot over het bovenstevrije einde van de wandplaat 2 reikend draadrooster 6 en eenover het bovenste vrije einde van de wandplaat 2 gevormdeschanskorf 9. De schanskorf 9 wordt enerzijds gevormd doorhet verlengde van het draadroosterdeel 6.1 tot over hetbovenste vrije einde van de wandplaat 2 en anderzijds dooreen aan het bovenste vrije einde van de wandplaat 2aangebrachte, in hoofdzaak loodrecht uitstekenddraadroosterdeel 6.3 en een draadroosterdeel 6.4 dat debeide draadroosterdelen 6.1 en 6.3 verbindt en in hoofdzaakhorizontaal aangebracht is. Het draadroosterdeel 6.3 is vastverbonden met het bovenste vrije einde van de wandplaat 2.Het draadroosterdeel 6.4 is verwijderbaar aangebracht. Hetdraadroosterdeel 6.4 is telkens aan de aansluitkant voor dedraadroosterdelen 6.1 en 6.3 door middel van draadlussen 8met de draadroosterdelen 6.1 en 6.3 verbindbaar.
Figuur 3 toont een uitvoering van de voorheen beschrevenuitvoering van het prefabbetonelement 1 met een over hetbovenste vrije einde van de wandplaat 2 aangebrachteschanskorf 9, gezien vanaf de zijde van de wandplaat op hetondereinde waarvan de voetplaat 3 aansluit.
Figuur 4 toont een verdere uitvoeringsvorm van het infiguren 1-3 getoonde prefabbetonelement 1 met een langs eendwarszijde van de wandplaat 2 gevormde schanskorf 10. Deschanskorf 10 wordt door telkens zijdelingse verlengdelenvan de draadroosterdelen 6.1 en 6.2 tot over de wandplaat 2gevormd, waarbij de zijdelings tot over de wandplaat 2 uitstekende bereiken van de draadroosterdelen 6.1 en 6.2twee keer telkens rechthoekig omgeslagen gevormd zijn. Devrije zijdelingse kanten van de over de wandplaat 2uitstekende bereiken van de draadroosterdelen 6.1 en 6.2zijn vast met de dwarszijde van de wandplaat 2 verbonden.
Figuur 5 toont een uivoering van de hiervoor beschrevenuitvoeringsvorm van het prefabbetonelement 1 met een langseen dwarszijde van de wandplaat 2 gevormde schanskorf 10vanaf een zijde van de wandplaat waaraan een onderste eindevan de voetplaat 2 aansluit.
Door het naast elkaar schikken van meerdereprefabbetonelementen 1 kan een schermwand gebouwd worden.Daarbij hebben de telkens binnenin gelegen, zichperspectivisch in de diepte uitstrekkendeprefabbetonelementen 1 de in figuren 2 en 3 getoonde envoorheen beschreven vorm, terwijl het verdereprefabbetonelement 1 de in figuren 4 en 5 getoonde envoorheen beschreven vorm heeft. De prefabbetonelementen 1zijn voor het bouwen van de schermwand op een door eenverdichte steenslaglaag gevormde ondergrond met eendraagvermogen van ongeveer 170 kN/m2 in langsrichtingzodanig op een lijn opgesteld, dat ze telkens met hundwarszijde op elkaar aansluiten. In de groeven 4 die zich inde dwarszijde over de volledige hoogte van de wandplaat 2uitstrekken zijn dichtingselementen ingebracht. De op elkaaraansluitende dwarse kanten van de draadrooster 6.1 tot 6.4zijn telkens door draadlussen met elkaar verbonden, waarbijdeze verbinding gebeurt na het opstellen van deprefabbetonelementen op de ondergrond. Voor het vullen vande door de schanskorven 7, 9 en 10 gevormde gezamenlijkeschanskorf wordt na het opstellen van de prefabbetonelementen de respectievelijke draadroosterdelen6.4 afgenomen en wordt vervolgens de holle ruimte van degezamenlijke schanskorf met een steenlaag gevuld. Volgenseen alternatief kan ook afgezien worden van het door defabrikant eerst aanbrengen van de draadroosterdelen 6.4. Nahet volledig vullen van de gezamenlijke schanskorf met eensteenlaag, worden de bovenste draadroosterdelen 6.4 opgelegden langs de aansluitkanten met de draadroosterdelen 6.1 en6.3 door middel van draadlussen 8 verbonden met dedraadroosterdelen 6.1 en 6.3.
Een zoals voorheen beschreven en uit prefabbetonelementenvolgens de uitvinding opgebouwde schermwand kan een hoogtehebben tot 8 m waarbij de breedte, dit is de breedte b vande voetplaat 3, aanzienlijk, dit is tot een factor 6,kleiner is. De schermwand kan op eenvoudige wijze gebouwdworden. Er zijn geen ingewikkelde funderingen nochbetonneerwerkzaamheden nodig. De voetplaten 3 van deopgestelde prefabbetonelementen kunnen indien gewenst metgrond afgedekt zijn, waarbij de hoogte van de op devoetplaten aangebrachte grond kan reiken tot de hoogte vande wandplaat. De schanskorf van een schermwand dieopgebouwd is uit prefabbetonelementen volgens de uitvindingheeft in vergelijking met de uit de stand van de techniekbekende schanskorven een met betrekking tot derespectievelijke hoogte een aanzienlijk kleiner volume vande holle ruimte, zodanig dat voor het vullen van deschanskorf een verhoudingsgewijs kleinere hoeveelheid stenenof ander vulmateriaal nodig is.
De zijde van de schermwand waaraan de schans gevormd is, isde zichtzijde van de schermwand . Indien de schermwand alsgeluidswerende wand fungeert, zal deze zijde wijzen naar de geluidsbronlocatie, waarbij de schans met eengeluidsabsorberend materiaal gevuld wordt.
Een voorheen beschreven schermwand kan uiteraard ook alsdecoratieve wand fungeren, waarbij de schans dan met eenoptisch aantrekkelijke steenlaag gevuld wordt.
Figuur 8 illustreert een uitvoeringsvorm van afstandhouder5, hierboven ook genaamd afstandshaak 5, die bedoeld is omverankerd te worden in een zijde van het wandelement 2.
De afstandhouder heeft bij zijn uiteinden een haak 53 waarineen draad van de draadrooster 6 vastgehaakt kan worden. Deafstandhouder is gevormd met een langwerpig afstanddeel 51en een langwerpig verankeringsdeel 52 dat een hoek, bijvoorkeur een ongeveer loodrechte hoek, maakt met hetlangwerpig afstandsdeel. De afstandhouder 5 wordt zodanigaangebracht in de wandplaat 2 dat het afstanddeel 51uitsteekt uit de zijde van het wandelement 2 en dat hetverankeringsdeel 52 verzonken is in het wandelement 2. Hetlangwerpig afstanddeel 51 heeft bij voorkeur een lengte DAdie groter is dan 15 cm en het langwerpig verankeringsdeelheeft bij voorkeur een lengte DV die langer is dan 5 cm,meer bij voorkeur langer dan 10 cm. Het langwerpigafstanddeel 51 is aan zijn uiteinde voorzien van eendraadopnamekanaal 54 met een vernauwde opening 55, waardooreen draad van de draadrooster 6 drukbaar is. Hetdraadopnamekanaal 54 is bij voorkeur ingericht voor hetopnemen van één of twee draden. Door het mogelijk te makendat twee draden opneembaar zijn in het draadopnamekanaal 54kunnen twee aangrenzende draadroosterdelen 6.1, 6.2 met hunhorizontale einddraden aangebracht worden in dezelfde rijafstandhouders, zie figuur 1. De draadopnamekanalen 54 zijnbij voorkeur zo gericht dat daarin horizontale draden van de draadrooster opneembaar zijn. Het is echter ook mogelijk omde afstandhouders 5 een kwartslag verdraaid aan te brengenzodat verticale draden van de draadrooster opneembaar zijn.Verder worden typisch twee types afstandhouders 5, 5'voorzien, zie figuren 8 en 9. Op die manier kunnen deafstandhouders zowel dicht bij de bovenrand als bij deonderrand van de wandplaat 2 aangebracht worden.
De vakman begrijpt dat de uitvinding niet beperkt is tot dehierboven beschreven uitvoeringsvormen en dat velemodificaties denkbaar zijn binnen het kader van deuitvinding, dat enkel bepaald wordt door de hierna volgendeconclusies.
Verwijzingscijfers 1 - prefabbetonelement 2 - wandplaat 3 - voetplaat 4 - groef 5 - afstandhaken/afstandhouders 6 - draadrooster 6.1 - draadroosterdeel 6.2 - draadroosterdeel 6.3 - draadroosterdeel 6.4 - draadroosterdeel 7 - schanskorf 8 - draadlussen 9 - schanskorf 10 - schanskorf 11 - schermwand b - breedte van de voetplaath - hoogte van de wandplaatV - verhouding h:b 51 - afstanddeel 52 - verankeringsdeel 53 - haak 54 - opnamekanaal 55 - vernauwde openingDA - lengte afstanddeel DV - lengte verankeringsdeel

Claims (25)

1. Prefabbetonelement (1) voor het vervaardigen van eenschermwand (11) met een opstaand, de schermwand (11) vormendwandelement (2), met het kenmerk, dat afstandhouders (5)verankerd zijn in een zijde van het wandelement (2), welkeafstandhouders over een afstand uitsteken uit deze zijde, endat een draadrooster (6) op de genoemde afstand van de zijdebevestigd is aan de meerdere afstandhouders, een en anderzodanig dat een laag uit natuursteen en/of vulstofaanbrengbaar is tussen de draadrooster en het wandelement;en dat de afstandhouders bij hun uiteinden haken omvatten,en dat de draadrooster vastgehaakt is in de haken.
2. Prefabbetonelement volgens conclusie 1, met het kenmerk,dat elke afstandhouder gevormd is met een langwerpigafstanddeel (51) en een langwerpig verankeringsdeel (52) dateen hoek maakt met het langwerpig afstanddeel, en dat de afstandhouder zodanig aangebracht is in het wandelement dathet afstanddeel uitsteekt uit de zijde van het wandelementen dat het verankeringsdeel verzonken is in het wandelement.
3. Prefabbetonelement (1) volgens conclusie 1 of 2, met hetkenmerk, dat de genoemde afstand groter is dan 5 cm, bijvoorkeur groter dan 10 cm, en nog meer bij voorkeur groterdan 15 cm.
4. Prefabbetonelement (1) volgens één der voorgaandeconclusies, met het kenmerk, dat de haak U-vormig is met eeneerste been in het verlengde van de afstandhouder waarin eenindeuking is voorzien, en een tweede been, waarbij deindeuking gericht is naar het tweede been, welke indeuking een opnameruimte voor een draad van het draadroosterbegrenst.
5. Prefabbetonelement volgens conclusie 2, met het kenmerk,dat het langwerpig afstanddeel (51) langer is dan 15 cm.
6. Prefabbetonelement volgens conclusie 2 of 4, met hetkenmerk, dat het langwerpig verankeringsdeel langer is dan 5cm, bij voorkeur langer dan 10 cm.
7. Prefabbetonelement volgens één der voorgaande conclusies,met het kenmerk, dat elke afstandhouder (5) gevormd is meteen langwerpig afstanddeel (51) dat aan zijn uiteindevoorzien is van een draadopnamekanaal (54) met een vernauwdeopening (55), waardoor een draad van de draadrooster (6)drukbaar is.
8. Prefabbetonelement (1) volgens één der voorgaandeconclusies, met het kenmerk, dat de wandplaat (2) een inhoofdzaak loodrecht staande, de schermwand (11) vormendewandplaat (2) is, en dat de wandplaat (2) voorzien is vaneen op het ondereinde van de wandplaat (2) aansluitende, inhoofdzaak horizontaal liggende voetplaat (3), waarbij aan devan de voetplaat (3) afgekeerde zijde van de wandplaat (2)een schanskorf (7) voor het opnemen van een laag uitnatuursteen en/of vulstof aangebracht is, welke schanskorf(7) gevormd is door het draadrooster (6).
9. Prefabbetonelement (1) volgens één der voorgaandeconclusies, met het kenmerk, dat de afstandhaken (6)ingebetonneerd zijn in de wandplaat (2).
10. Prefabbetonelement (1) volgens een der voorgaandeconclusies, met het kenmerk, dat de draadrooster (6)evenwijdig aan de wandplaat (2) aangebracht is.
11. Prefabbetonelement (1) volgens één der conclusies 1-9,met het kenmerk, dat de draadrooster (6) in de richting vanhet bovenste vrije einde van de wandplaat (2) naar dewandplaat (2) toeloopt, zodanig dat de door de draadrooster(6) en de wandplaat (2) begrensde holle ruimte in derichting van het bovenste vrije einde van de wandplaat (2)smaller wordt.
12. Prefabbetonelement (1) volgens conclusie 8, met hetkenmerk, dat de verhouding (V) van de hoogte (h) van dewandplaat (2) ten opzichte van de breedte (b) van devoetplaat (3) tussen 2:1 < V < 6:1 ligt en dat de afstandvan de draadrooster (6) van de wandplaat (2) tussen 0,2 mtot 0,6 m is.
13. Prefabbetonelement (1) volgens één der voorgaandeconclusies, met het kenmerk, dat de draadrooster (6) totover het bovenste vrije einde van de wandplaat (2) reikt endat over het bovenste vrije einde van de wandplaat (2) eenschanskorf (9) gevormd is die het bovenste vrije einde vande wandplaat afdekt.
14. Prefabbetonelement (1) volgens één der voorgaandeconclusies, met het kenmerk, dat in de dwarszijden van dewandplaat (2) een zich over de volledige hoogte (h) van dewandplaat (2) uitstrekkende groef (4) gevormd is.
15. Prefabbetonelement volgens één der voorgaandeconclusies, met het kenmerk, dat de afstandhouders tenminste negen afstandhouders omvatten die verspreidaangebracht zijn over de genoemde zijde van het wandelement.
16. Prefabbetonelement (1) volgens één der voorgaandeconclusies, met het kenmerk, dat ten minste een deel van dedraadrooster (6) evenwijdig aan de wandplaat (2) aangebrachtis.
17. Prefabbetonelement (1) volgens één der voorgaandeconclusies, met het kenmerk, dat de draadrooster (6) totover een bovenste einde van het wandelement (2) reikt en datover het bovenste einde van het wandelement (2) eenschanskorf (9) gevormd is die het bovenste einde afdekt.
18. Werkwijze voor het vervaardigen van een prefabbetonelement voor een schermwand, omvattende: - het gieten van een betonmengsel in een bekisting tervorming van een wandelement, waarbij een bovenoppervlak vanhet gegoten betonmengsel bedoeld is om een opstaande zijdevan het wandelement te vormen; - het in het wandelement verankeren van afstandhouders doordeze met hun uiteinden in het nog niet uitgeharde beton aante brengen zodanig dat de afstandhouders over een afstanduitsteken uit het bovenoppervlak; - het laten uitharden van het beton; - het koppelen van een draadrooster aan de uiteinden van deafstandhouders zodanig dat de draadrooster zich op degenoemde afstand van de zijde van het wandelement bevindt.
19. werkwijze volgens conclusie 18, met het kenmerk, dat deafstandhouders afstandshaken omvatten, en dat dedraadrooster vastgehaakt wordt in de afstandshaken.
20. Werkwijze volgens conclusie 18 of 19, met het kenmerk,dat elke afstandhouder gevormd is met een langwerpigafstanddeel en een verankeringsdeel dat een hoek maakt methet langwerpig afstanddeel, en dat de afstandhouder zodanigaangebracht wordt in het beton dat het afstanddeel uitsteektuit het bovenoppervlak en dat het verankeringsdeel verzonkenis in het beton.
21. Werkwijze volgens één der conclusies 18-20, met hetkenmerk, dat elke afstandhouder gevormd is met eenlangwerpig afstanddeel dat aan zijn uiteinde voorzien is vaneen opnamekanaal voor een draad met een vernauwde opening,en dat draden van de draadrooster door de vernauwdeopeningen van de afstandhouders in het opnamekanalen daarvangedrukt worden.
22. Afstandhouder of afstandhaak, bij voorkeur voor gebruikin een prefabbetonelement volgens één der conclusies 1-17 ofvoor gebruik in een werkwijze volgens één der conclusies 18-21, omvattende een langwerpig afstanddeel (51) en eenlangwerpig verankeringsdeel (52) dat een hoek maakt met hetlangwerpig afstanddeel, waarbij het langwerpig afstanddeel(51) aan zijn uiteinde voorzien is van een draadopnamekanaal(54) met een vernauwde opening (55), waardoor een draad vande draadrooster (6) drukbaar is.
23. Afstandhouder volgens conclusie 22, met het kenmerk, datde afstandhouder bij het uiteinde daarvan een haak omvat, endat de haak U-vormig is met een eerste been in het verlengde van de afstandhouder waarin een indeuking is voorzien, eneen tweede been, waarbij de indeuking gericht is naar hettweede been, welke indeuking het draadopnamekanaal voor eendraad van het draadrooster begrenst.
24. Afstandhouder of afstandhaak volgens conclusie 22 of 23,met het kenmerk, dat het langwerpig afstanddeel (51) langeris dan 15 cm en dat het langwerpig verankeringsdeel langeris dan 5 cm, bij voorkeur langer dan 10 cm.
25. Afstandhouder volgens één der conclusies 22-24, met hetkenmerk, dat het draadopnamekanaal afgemeten is voor hetdaarin kunnen opnemen van twee horizontale draden van eendraadrooster.
NL2013013A 2012-12-17 2014-06-17 Prefabbetonelement voor het vervaardigen van een schermwand. NL2013013C2 (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL2013013A NL2013013C2 (nl) 2012-12-17 2014-06-17 Prefabbetonelement voor het vervaardigen van een schermwand.

Applications Claiming Priority (10)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE202012012063U DE202012012063U1 (de) 2012-12-17 2012-12-17 Betonfertigbauteil zur Erstellung einer Schutzwand
DE202012012063 2012-12-17
DE102013000547 2013-01-15
DE102013000547 2013-01-15
BE201300163A BE1020733A5 (nl) 2012-12-17 2013-03-13 Prefabbetonelement voor het vervaardigen van een schermwand.
BE201300163 2013-03-13
NL2011020 2013-06-21
NL2011020A NL2011020C2 (nl) 2012-12-17 2013-06-21 Prefabbetonelement voor het vervaardigen van een schermwand.
NL2013013 2014-06-17
NL2013013A NL2013013C2 (nl) 2012-12-17 2014-06-17 Prefabbetonelement voor het vervaardigen van een schermwand.

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NL2013013A NL2013013A (nl) 2014-07-09
NL2013013C2 true NL2013013C2 (nl) 2015-03-23

Family

ID=48189993

Family Applications (2)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL2011020A NL2011020C2 (nl) 2012-12-17 2013-06-21 Prefabbetonelement voor het vervaardigen van een schermwand.
NL2013013A NL2013013C2 (nl) 2012-12-17 2014-06-17 Prefabbetonelement voor het vervaardigen van een schermwand.

Family Applications Before (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL2011020A NL2011020C2 (nl) 2012-12-17 2013-06-21 Prefabbetonelement voor het vervaardigen van een schermwand.

Country Status (9)

Country Link
EP (1) EP2956587A1 (nl)
BE (1) BE1020733A5 (nl)
CH (1) CH707356A2 (nl)
DE (1) DE112013006028A5 (nl)
FR (1) FR2999620B1 (nl)
LU (1) LU92337B1 (nl)
NL (2) NL2011020C2 (nl)
PL (1) PL69327Y1 (nl)
WO (1) WO2014095005A1 (nl)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
IT201800011171A1 (it) * 2018-12-17 2020-06-17 Valter Angeli Modulo prefabbricato per il rivestimento o la realizzazione di pareti con copertura vegetale
CN110886430B (zh) * 2019-12-04 2022-01-18 河南五方合创建筑设计有限公司 一种用于装配式超低能耗建筑的薄型高保温性能夹芯墙板
CN112810830B (zh) * 2020-12-31 2022-12-02 四川省场道工程有限公司 机场钢筋混凝土折板式导流屏施工方法
AT524698A1 (de) * 2021-01-25 2022-08-15 Oberhofer Projektmanagement GmbH Lärmschutzwand mit schallschutzelementen und verbesserter schallabsorption

Family Cites Families (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5042218A (en) * 1989-09-25 1991-08-27 Gerald Nasca Re-bar support
JPH0660612U (ja) * 1993-02-05 1994-08-23 日本セメント株式会社 緑化防音壁
DE4419537A1 (de) 1994-06-03 1995-12-07 Rudolf Ing Schmaranz Lärmschutzwand
AT965U1 (de) 1995-05-10 1996-08-26 Betonwerk Rieder Ges M B H Lärmschutzplatte
NL1024629C1 (nl) * 2003-10-27 2004-11-30 Constar Betonwaren B V Bouwelement.
EP1775388A3 (de) 2005-10-17 2008-07-02 Bauunternehmen Deutschle GmbH & Co. KG Verfahren zum Errichten von Mauern aus Ortbeton unter Verwendung von Gabionen
FR2897375B1 (fr) * 2006-02-14 2008-04-18 Girard Sopreva Soc Par Actions Bloc a parement pour construction de murs
DE102007037339B4 (de) 2006-08-04 2009-12-31 Wolfgang Schmauser Gabionenwand mit lärmdämmender, monolithischer Schicht aus Beton
DE102006051707A1 (de) 2006-10-30 2008-05-08 Christoph Kirschner Hochabsorbierende Gabionenwand
KR100746535B1 (ko) * 2007-03-22 2007-08-06 (주)대호철망한국산재장애인복지진흥회 개비온 벽체
DE202008012263U1 (de) * 2008-09-16 2008-11-27 Lehrhuber, Konrad Wandverkleidung mit Füllmaterial
DE102010004266B4 (de) 2010-01-09 2017-03-09 Axel Friedhoff Gabione zum Aufbau einer Lärmschutzwand
DE202010012269U1 (de) * 2010-09-07 2010-12-09 Burgert, Jürgen Distanzklammer für Steinzaun und Steinzaun
DE202010016533U1 (de) 2010-12-13 2011-03-03 Rk Landschaftsbau Dittersdorf Gmbh Gabionenwand
DE202011005024U1 (de) 2010-12-17 2011-09-15 Bauunternehmen Deutschle Gmbh & Co. Kg Gabione für Schallschutzwände
DE202011105513U1 (de) 2011-09-09 2011-12-05 Bauunternehmen Deutschle Gmbh & Co. Kg Bauelement für niedere Schallschutzwände entlang von Bahngleisen

Also Published As

Publication number Publication date
LU92337B1 (fr) 2014-09-15
WO2014095005A1 (de) 2014-06-26
DE112013006028A5 (de) 2015-08-27
BE1020733A5 (nl) 2014-04-01
NL2011020C2 (nl) 2014-06-19
NL2013013A (nl) 2014-07-09
EP2956587A1 (de) 2015-12-23
PL122655U1 (pl) 2014-06-23
CH707356A2 (de) 2014-06-30
PL69327Y1 (pl) 2017-08-31
FR2999620B1 (fr) 2017-08-18
FR2999620A1 (fr) 2014-06-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US8291675B2 (en) Modular construction system and components and method
NL2013013C2 (nl) Prefabbetonelement voor het vervaardigen van een schermwand.
EA014570B1 (ru) Строительный элемент для строительства стен с использованием наполнителя, в частности грунта или подобного материала
US20130214227A1 (en) Fence
NL1024629C1 (nl) Bouwelement.
KR101677467B1 (ko) 건축골격용 프레임 및 이를 이용한 건축물의 시공방법
WO2007145633A1 (en) Affordable, modular concrete homes, condominiums, and apartments
KR101677233B1 (ko) 천정 벽돌과 이를 적용한 건축물의 천정 구조물 및 그 시공 방법
KR100884391B1 (ko) 옹벽 상단의 배수기능을 보강한 보강토 옹벽 및 이 시공방법
JPH11107293A (ja) 建物の基礎構造、その基礎施工方法及び基礎用ブロック
KR100770041B1 (ko) 조립식 옹벽 블럭 및 그를 이용한 옹벽 설치 방법
JP4170955B2 (ja) 残存型枠並びにソイルコンクリートを使用したコンクリート構造物の施工方法
NL1034977C1 (nl) Bekistingselement voor trasraam bij fundering op staal en werkwijze voor het vervaardigen van een trasraam.
ES2246667A1 (es) Metodo de fabricacion de muro prefabricado tipo sandwich de hormigon armado aligerado con poliestireno expandido y muro obtenido por dicho metodo.
CZ27091U1 (cs) Prefabrikovaný betonový díl a rozpěrka k použití v tomto betonovém dílu
KR100660989B1 (ko) 절취경사면 보강공법 및 그 구조물
KR100782995B1 (ko) 방음블록을 이용한 조립식 콘크리트 방음벽 및 이의 시공방법
BE1020706A3 (nl) Werkwijze voor het uitvoeren van een onderschoeiing onder een bestaande muur en bijhorende inrichting.
BE845779A (nl) Bouwsteen en werkwijze voor heut oprichten van bouwwerken bij middel of dergelijke bouwstenen
NL2012633B1 (nl) Isolerend trasraamelement.
JPH07189271A (ja) 植栽ブロック
KR200380091Y1 (ko) 절취경사면 보강공법 및 그 구조물
EP3935234A1 (en) Permanent formwork, building structure and method for creating the building structure
NL2007210C2 (nl) Bekistingsorgaan, fundering uit een dergelijk bekistingsorgaan en bouwwerk met een dergelijke fundering.
JP2631056B2 (ja) コンクリート地中梁で補強された盛土構造

Legal Events

Date Code Title Description
TD Modifications of names of proprietors of patents

Effective date: 20150526