DK153711B - Skinnekoerende maskine til understopning, nivellering og sideretning af skinnespor. - Google Patents

Skinnekoerende maskine til understopning, nivellering og sideretning af skinnespor. Download PDF

Info

Publication number
DK153711B
DK153711B DK191483A DK191483A DK153711B DK 153711 B DK153711 B DK 153711B DK 191483 A DK191483 A DK 191483A DK 191483 A DK191483 A DK 191483A DK 153711 B DK153711 B DK 153711B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
frame
machine
track
rail
tool carrier
Prior art date
Application number
DK191483A
Other languages
English (en)
Other versions
DK191483A (da
DK153711C (da
DK191483D0 (da
Inventor
Josef Theurer
Original Assignee
Plasser Bahnbaumasch Franz
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Plasser Bahnbaumasch Franz filed Critical Plasser Bahnbaumasch Franz
Publication of DK191483D0 publication Critical patent/DK191483D0/da
Publication of DK191483A publication Critical patent/DK191483A/da
Publication of DK153711B publication Critical patent/DK153711B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK153711C publication Critical patent/DK153711C/da

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E01CONSTRUCTION OF ROADS, RAILWAYS, OR BRIDGES
    • E01BPERMANENT WAY; PERMANENT-WAY TOOLS; MACHINES FOR MAKING RAILWAYS OF ALL KINDS
    • E01B27/00Placing, renewing, working, cleaning, or taking-up the ballast, with or without concurrent work on the track; Devices therefor; Packing sleepers
    • E01B27/12Packing sleepers, with or without concurrent work on the track; Compacting track-carrying ballast
    • E01B27/13Packing sleepers, with or without concurrent work on the track
    • E01B27/16Sleeper-tamping machines
    • E01B27/17Sleeper-tamping machines combined with means for lifting, levelling or slewing the track
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E01CONSTRUCTION OF ROADS, RAILWAYS, OR BRIDGES
    • E01BPERMANENT WAY; PERMANENT-WAY TOOLS; MACHINES FOR MAKING RAILWAYS OF ALL KINDS
    • E01B2203/00Devices for working the railway-superstructure
    • E01B2203/10Track-lifting or-lining devices or methods
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E01CONSTRUCTION OF ROADS, RAILWAYS, OR BRIDGES
    • E01BPERMANENT WAY; PERMANENT-WAY TOOLS; MACHINES FOR MAKING RAILWAYS OF ALL KINDS
    • E01B2203/00Devices for working the railway-superstructure
    • E01B2203/12Tamping devices
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E01CONSTRUCTION OF ROADS, RAILWAYS, OR BRIDGES
    • E01BPERMANENT WAY; PERMANENT-WAY TOOLS; MACHINES FOR MAKING RAILWAYS OF ALL KINDS
    • E01B2203/00Devices for working the railway-superstructure
    • E01B2203/16Guiding or measuring means, e.g. for alignment, canting, stepwise propagation

Description

DK 153711 B
Opfindelsen angår en skinnekørende maskine til understopning, nivellering og sideretning af skinnerne i sporet, hvilken maskine har en kørestel ramme, der er understøttet på i afstand fra hinanden anbragte kørestel, og mindst ét understopningsapparat, som 5 har understopningsværktøjer, der er lejrede på et ved hjælp af et drev i højderetningen forskydeligt værktøjsbæreelement og ved hjælp af servo- og vibrationsdrev parvis kan bevæges mod hinanden og sættes i vibrerende bevægelser og kan føres ned i ballastskærvelaget, samt et med hæve- og retteværktøjer forsynet sporhæve- og retteap-10 parat og et dertil hørende skinneniveau- og udmålingsanlæg.
Fra beskrivelsen til østrigsk patent nr. 319.312 er det kendt ved sporunderstopningsmaskiner at anbringe værktøjerne til understopning, nivellering og/eller sideretning af et skinnespor på kørestel rammen mellem de i afstand fra hinanden anbragte kørestel, 15 f.eks. maskinens drejestel. Denne værktøjsanbringelse, ved hvilken understopningsapparaterne og det umiddelbart foran disse anbragte sporhæve- og retteapparat er anbragte i det nærmest det bageste kørestel værende område af kørestel rammen, har i praksis vist sig at være velegnet. Da køresteirammen i sporkurver indstiller sig efter en 20 mellem de to kørestel forløbende korde for sporbuen, kan understopningsapparaterne forskydes mod siderne for at kompensere for køre-stelrammens afvigelse i sideretningen (pilhøjde) i forhold til sporets akse og at centrere understopningsværktøjerne, der på hver sin side af den pågældende skinne skal nedføres i ballastskærvelaget i forhold 25 til skinnens længdeakse, d.v.s. at placere understopningsværktøjerne symmetrisk i forhold til denne. Hertil er der for hver af understopningsapparaterne, der over drev kan forskydes mod siderne i forhold til kørestel rammen, en induktiv føler, der konstaterer understopnings-apparatets sidestilling i forhold til den pågældende skinne, og over en 30 styrekreds styrer understopningsapparatets sideforskydningsdrev på en sådan måde, at understopningsapparatet til stadighed holdes i sideværts symmetristilling i forhold til skinnestrengen og således føres efter sporets kurveforløb. Denne indstilling af værktøjerne kommer på grund af sin komplicerede konstruktion især i betragtning til større 35 sporunderstopningsmaskiner og forudsætter desuden visse konstruktionsprincipper for kørestel rammen, der ikke foreligger ved alle sporarbejdsmaskiner.
Til understopning og nivellering af et skinnespor kendes desuden fra beskrivelsen til østrigsk patent nr. 303.793 en maskine af 2
DK 153711B
den omhandlede art, der har en værktøjsramme, der på egne i afstand fra hinanden anbragte kørestel føres på sporet og for hver skinne har et flersvelleunderstopningsapparat og foran og bag dette hver sin skinnegriber til hævning af sporet. Denne værktøjsramme er anbragt 5 mellem den kendte sporunderstopningsmaskines to hovedkørestel og over højdeforskydningsdrev ledforbundet med disses kørestel rammer.
Pi en pi kørestel rammen pihængslet bageste rammedel af maskinen er der anbragt yderligere en værktøjsgruppe bestående af et sporhæve-og retteapparat og ballaststampeapparater. Ved denne kendte kon-10 struktion er det imidlertid til hævning af sporet i understopningsområdet nødvendigt, at hele værktøj s rammen med de mange tunge understopningsapparater, de to kørestel og det af skinnegriberne grebne skinnelegeme hæves. Dette forudsætter imidlertid overdimensionerede højdeforskydningsdrev og en meget massiv konstruktion af kørestel-15 rammen.
Endvidere kendes fra beskrivelsen til østrigsk patent nr. 314.581 til understopning, nivellering og sideretning af et skinnespor en maskine, der har en værktøj s ramme, der er lejret på længdeføringer på kørestel rammen af en sporunderstopnings-nivellerings- og 20 rettemaskine, og over et drev er forskydelige i længderetningen.
Ifølge en udførelsesform er kun understopningsapparaterne og højdeforskydningsdrevene anbragte på værktøjs rammen. Ifølge en anden udførelsesform er flere i sporets længderetning efter hinanden anbragte understopnings- og stampeværktøjer og foran og efter hvert af 25 disse anbragte sporhæve- og retteapparater, hver især højdeforskydeligt lejrede på værktøj s rammen. Anbringelse af værktøjerne på denne måde er bestemt til maskiner med kontinuerlig non-stop-fremad-bevægelse af deres kørestel ramme og trinvis fremadbevægelse af værktøjsrammen med arbejdsapparaterne fra· understopningssted til 30 understopningssted, hvorunder relativbevægelsen mellem kørestelram-men og værktøj s rammen kan styres over længdeforskydningsdrev. På grund af kørestel rammens nødvendige store akselafstand f rembyder den sideværts centrering af understopnings- og andre arbejdsværk-tøjer i forhold til den tilhørende skinnestreng problemer i sporkurver.
35 Endvidere optræder der navnlig ved hurtig fremrykning af den med de tunge arbejdsapparater forsynede værktøjsramme til det næste understopningssted betydelige massekræfter, der skal tilvejebringes henholdsvis optages af længdeforskydningsdrevet. På grund af de ekstra konstruktionsdele og drev bliver de to maskinkørestels akselbe-
DK 153711 B
3 lastning forholdsvis høj.
Formålet med opfindelsen er at tilvejebringe en maskine af den omhandlede art, der udmærker sig ved en konstruktiv enkel og funktionelt særlig fordelagtig anbringelse og indbyrdes koordinering 5 af understopnings- hæve- og retteværktøjerne. Denne opgave løses ifølge opfindelsen pi overraskende enkel måde ved, at understop-ningsapparatet og sporhæve- og retteapparatet sammen med de tilhørende drev er udformede som en arbejdsenhed og er anbragte på en fælles egen værktøjsbæreramme, der ved sin ene ende kan under-10 støttes på sporet ved hjælp af et som understøtnings- og føringsorgan udformet flangehjulpar og ved sin anden ende i afstand fra maskinens derefter følgende kørestel er understøttet drejeligt i alle retninger på dettes kørestel ramme.
Den særlige fordel ved denne maskine ifølge opfindelsen er, 15 at samtlige arbejdsaggregater og disses drev, der sammen med værktøj sbærerammen danner en fælles arbejds- og konstruktionsenhed på grund af understøtningen og den separate føring af værktøj s bære rammen ved hjælp af flangehjulparret til stadighed og automatisk føres efter sporets side- og højdemæssige forløb og dermed centreres nøjag-20 tigt i sideretningen efter den tilhørende skinnestreng. Denne automatiske centrering er navnlig af betydning for understopningsapparaterne, idet disses store antal værktøjer, der sædvanligvis består af mellem fire og seksten komprimeringsarme samtidig skal bringes i symmetristilling i forhold til skinnens længdeakse for at udelukke 25 kollission mellem komprimeringsarmene og skinnen henholdsvis svellen og dermed en beskadigelse af disse og for at opnå en ved begge sider af svellerne ensartet understopning i området, hvor disse krydser skinnen.
Den nævnte arbejds- og konstruktionsenhed ifølge opfindel-30 sen egner sig på fordelagtig måde til montering henholdsvis påbyg-ning på kørbare sporarbejdsmaskiner af forskelig art til gennemførelse af understopnings- og sporkorrigeringsarbejder. Den f rembyder endvidere mange varieringsmuligheder med hensyn til valg af under-stopnings-og sporkorrigeringsværktøjerne. Det er her særligt fordel-35 agtigt, at allerede gennemprøvede seriemæssige understopningsapparater og sporhæve- og retteapparater kan anvendes, og at værktøjsudrustningen i udstrakt grad kan tilpasses efter den pågældende maskines anvendelsesformål. Endvidere opnås både fremstillingstekniske og montagemæssige fordele ved, at værktøjsbærerammen sammen med
,. DK 153711 B
4 samtlige arbejdsapparater og drev kan fremstilles som en separat monteringsenhed, der først ved den endelige færdiggørelse af den pågældende sporarbejdsmaskine monteres pi dennes kørestel ramme.
Ved den separate understøtning og føring af værktøjs-5 bærerammen ved hjælp af flangehjulparret opnås den yderligere for del, at den pågældende sporarbejdsmaskines kørestel ramme, på hvilken værktøjsbærerammen er drejeligt understøttet, kun behøver optage en del af den samlede vægt af understopningsapparaterne og skinnehæve- og retteapparaterne. Dette giver en fordelagtig fordeling 10 af maskinens totalvægt på dennes kørestel og det ekstra flangehjulpar for arbejdsenheden.
Ifølge en foretrukken udførelse af maskinen ifølge opfindelsen har værktøjsbærerammen flangehjulparret ved sin med understop-ningsapparatet forsynede ende og har ved sin anden ende en længde-15 drager, der over en ledforbindelse er understøttet på kørestolrammen.
Denne udformning af værktøjsbærerammen henholdsvis arbejdsenheden frembyder flere fordele. Således sikrer anbringelsen af understopningsapparaterne nær flangehjulparret en korrekt centrering af deres understopningsværktøjer, selv i sporkurver med forholdsvis lille 20 radius. Endvidere fås en fordelagtig placering af hele arbejdsenhe-dens tyngdepunkt, idet en forholdsvis stor andel af vægten overføres til flangehjulparret, medens en væsentlig mindre belastning hviler på den bjælkeformede længdedragers forbindelsessted med den pågældende maskines kørestel ramme. Endvidere opfylder den trækvognlig-25 nende udformning af værktøjsbærerammen med en oven over sporets midterakse forløbende længdedrager kravene om, at værktøjsbærerammen skal kunne indbygges i sporarbejdsmaskiners kørestel ramme, der i de fleste tilfælde har to i afstand fra hinanden anbragte længdevanger. Herved opnås mulighed for en pladsbesparende anbringelse af 30 den bjælkeformede længdedrager og dens ledforbindelsessted mellem kørestel rammens to længdevanger. Den trækstangsformede arbejdsen-hed kan anvendes til sporarbejdsmaskiner af forskellig art. Den kan problemløst kombineres med en ballastrensemaskine eller med et ar-bejdskøretøj til et sporombygningstog eller med et egnet trækkøretøj.
35 Ifølge en særlig foretrukken variant af opfindelsen er den bjælkeformede længdedrager længdeforskydeligt lejret på kørestelram-men, og værktøjsbærerammen er indrettet til over et fortrinsvis hydraulisk længdeforskydningsdrev at kunne forbindes med maskinens kørestel ramme. Ved denne udformning er det for første gang lykkedes
DK 153711 B
s at tilvejebringe en kombination af en trinvis fra understopningssted til understopningssted fremadbevæget maskine til understopning, hævning og udretning af et spor med en under arbejdet kontinuerligt kørende sporarbejdsmaskines kørestelramme, der opfylder alle prakti-5 ske krav. På grund af den separate understøtning og føring af værk-tøjsbærerammen på sporet, er både arbejdsapparaternes vægt og arbejdskræfter, der belaster kørestelrammen, og de til længdeforskydningen af arbejdsapparaterne i forhold til kørestelrammen nødvendige kræfter nemlig væsentlig mindre end ved kendte anordninger 10 med arbejdsapparater, der er forskydeligt lejrede på længdeføringer på kørestelrammen. Endvidere er også centreringen af arbejdsværk-tøjerne i forhold til skinnen sikret over hele arbejdsenhedens forskydningsstrækning langs sporet.
Ifølge yderligere en ejendommelighed ved opfindelsen er den 15 bjælkeformede længdedrager til forskydelig lejring på en på sporarbejdsmaskinens kørestelramme anbragt føring bestående af ruller udformet med rektangulært eller dobbelt-T-formet tværsnitsprofil. Herved opnås pi konstruktivt enkel måde en letløbende og af hensyn til bevægelser mod siden frit drejelig lejring af længdedrageren på 20 den pågældende maskines kørestelramme.
Ved en konstruktivt særlig enkel udførelsesform for opfindelsen består længdedrageren af to teleskopagtigt i hinanden forskydelige dele, af hvilke den ene er fast forbundet med værktøjsbærerammen, og den anden er udformet til ledforbindelse med maskinens 25 kørestelramme, hvilke to dele danner cylinderen og stemplet af et i længdedrageren forløbende længdeforskydningsdrev. Herved forenkles arbejdsenhedens konstruktion væsentligt, fordi et særligt længdeforskydningsdrev og dettes lejringssteder på værktøjsbærerammen og kørestelrammen samt rulleføringer eller lignende til længdedragerens 30 forskydelige lejring på kørestelrammen overflødiggøres. En således udformet arbejdsenhed egner sig også til montering på sporarbejdsmaskiner, hvis kørestelramme har en central midterlængdedrager, der ikke tillader anbringelsen af en rulleføring eller lignende.
Ifølge yderligere en ejendommelighed ved opfindelsen er det 35 med retteværktøjerne og hæveværktøjerne til hævning og opretning af skinnerne forsynede skinnehæve- og retteapparat udformet som et neden under værktøjsbærerammen i dennes længderetning forløbende kørestel, der over en som en længdedrager udformet trækstang er hængslet på værktøj s rammen s længdedrager og over retteværktøjernes 6
DK 153711B
og hæveværktøjernes betjeningsdrev er ledforbundet med værktøjsbærerammen. Denne ved understopningsmaskiner allerede gennemprøvede udførelse af skinnehæve- og retteapparatet er velegnet til arbejdsenheden ifølge opfindelsen, fordi omridset ved denne udførelse 5 set i grundrids i det væsentlige falder sammen med værktøjsbærerammens yderkonturer. Derved er der tilstrækkeligt sidespillerum til drejning af arbejdsenheden i forhold til kørestel rammen. Endvidere opnls meget fordelagtige tilslutningsmuligheder for løfte- og rettedrevene til den ligeledes som trækvogn udformede værktøjsbæreramme.
10 Ifølge opfindelsen kan værktøjsbærerammen bestå af to over tværdragere eller tværvægdele med hinanden forbundne sidevægdele, på hvilke flangehjulparret er lejret, og som hver har en åbning til optagelse af et til skinnen hørende understopningsapparat samt et opad og ind i udsparinger i maskinens kørestel ramme ragende frem-15 spring, på hvilket understopningsapparatets højdeforskydningsdrev er påhængslet, og sidevægdelene kan være forbundne med længdedrageren over i længderetning mod denne konvergerende mellemvægdele, på hvis øverste del sporhæve- og retteapparatets løftedrev er påhængslede. Fordelen ved en sådan konstruktion er, at den tåler 20 forholdsvis store belastninger og har tilstrækkelig stivhed samtidig med en forholdsvis ringe egenvægt af værktøjsbærerammen, idet der ved den diagonale afstivning ved hjælp af de i retningen mod længdedrageren konvergerende mellemvægdele fås en rammekonstruktion med stor bøjningsstivhed, der er egnet til overførsel af selv forholds-25 vis store siderettede kræfter.
Ved den sidstnævnte konstruktion er det en fordel, dersom værktøjsbærerammens mellemvægdele tilnærmelsesvis i området ved iøftedrevenes påhængslingssteder er forbundne med hinanden ved hjælp af en tværdrager eller tværvægdel, på hvilken værktøjsbære-30 rammens længdeforskydningsdrev er påhængslet. Tværdrageren eller tværvægdelen giver værktøjsbærerammen den til overførsel af de af løftedrevene og længdeforskydningsdrevet udøvede forholdsvis store kræfter nødvendige stivhed og modstandsdygtighed ved disse drevs tilslutningssteder.
35 Ifølge yderligere en variant af opfindelsen kan der på værktøjsbærerammen, fortrinsvis oven over det som understøtnings-og føringsorgan udformede flangehjulpar, være påhængslet mindst ét løfte- og belastningsdrev, der er indrettet til ved almindelig kørsel med maskinen at hæve hele arbejdsenheden op over sporets niveau og
DK 153711B
7 til, om nødvendigt, at overføre en ekstra lodret belastningskraft fra maskinens kørestelramme til værktøjsrammen, idet dets frie ende er indrettet til ledforbindelse med maskinens kørestelramme. Ved hjælp af dette ekstra drev er det muligt under ugunstige arbejdsbetingelser, 5 f.eks. ved ballastskærvelag med vanskeligt bearbejdeligt overfladelag, at overføre en del af kørestelrammens egenvægt som en ekstra lodret belastning på værktøjsbærerammen, og endvidere er det muligt ved hjælp af dette ekstra drev ved almindelig kørsel med den pågældende maskine at hæve hele arbejdsenheden så langt op over sporniveauet, TO at flangehjulparret og hæve- og retteapparatets værktøjer ikke længere indgriber med skinnerne.
En særlig udførelses- eller anvendelsesform for opfindelsen, ved hvilken arbejdsenheden er anbragt på en ballastrensemaskine i området foran eller bag en skærveoptager og en skærveaflæsser, er 15 ejendommelig ved, at det som understøtnings- og føringsorgan udformede flangehjulpar har en til mindst to svelleafstande svarende afstand fra maskinens eller et efter denne følgende køretøjs umiddelbart efter flangehjulparret følgende kørestel, f.eks. en bogie, og at driv-kilden eller apparaterne til styring af drevene og den trinvis fremad-20 bevægelse af arbejdsenheden er anbragt på den kontinuerligt kørbare ballastrensemaskines kørestelramme. En sådan kombination af arbejdsenheden med en ballastrensemaskine muliggør understopning og udretning af sporet samtidig med rensningen af ballastskærvelaget, der foretages under kontinuerlig non-stop-fremadbevægelse af maskinen, 25 og understopningen og retningen af sporet kan ske alternativt før ballastskærverne, der skal renses, rages op eller efter aflæsningen af rensede ballastskærver på sporet. I det førstnævnte tilfælde bringes sporets skinner først ved understopning og hævning ved hjælp af arbejdsenheden ifølge opfindelsen op i et højere niveau og hæves 30 derefter ved hjælp af ballastskærverensemaskinens løfteapparat op i det endelige niveau. Denne fremgangsmåde muliggør derfor en meget stor hævning af sporet. I det andet tilfælde bliver det på grund af den forudgående rensning af ballastskærverne endnu forholdsvis løst liggende spor understoppet og rettet ved hjælp af arbejdsenheden 35 ifølge opfindelsen, således at sporet umiddelbart derefter kan frigives til togtrafik.
En anden variant af maskinen ifølge opfindelsen, hvor arbejdsenheden er anbragt på kørestel rammen af et sporombygningstogs skinnearbejdskøretøjer og efter sporombygningstogets svelle- og 8
DK 153711B
udskiftningsafsnit, er ejendommelig ved, at drivkilden og apparaterne til styring af drevene og den trinvise fremadbevægelse af arbejdsen-heden er anbragt på dette skinnekøretøjs kørestel ramme. Denne anvendelse af maskinen ifølge opfindelsen er af stor betydning ved 5 moderne kontinuerlig sporombygning, idet der allerede samtidig med sporfornyelsen sker en til frigivelse af det fornyede sporafsnit påkrævet side- og højdekorrigering og en holdbar komprimering af sporet. I modsætning til den hidtil sædvanlige fremgangsmåde, ved hvilken sporet først efter afslutningen af sporfornyelsesarbejderne skulle 10 understoppes, nivelleres og rettes i sideretning ved hjælp af særlige sporarbejdsmaskiner, opnås der nu ikke blot en forenklet arbejdsmåde, men også væsentlige tids-, arbejds- og personalemæssige besparelser. Samtidig er den konstruktivt enkle og funktionelt yderst pålidelige konstruktion af arbejdsenheden ifølge opfindelsen af afgø-15 rende betydning, idet den praktisk taget udelukker driftsforstyrrelser, der ellers vil kunne opstå på grund af understopningsværktøjernes forskellige fremadbevægelse i forhold til hele sporombygningstogets kontinuerlige non-stop-fremadbevægelse, og som vil kunne forårsage standsning af hele toget af køretøjer.
20 Yderligere en fordelagtig anvendelse af opfindelsen, hvor arbejdsenheden til en kontinuert eller diskontinuert anvendelse er anbragt umiddelbart efter maskinens bageste kørestel, f.eks. en bogie, er ejendommelig ved, at arbejdsenheden er ledforbundet med maskinens kørestelramme bag det sidste kørestel. En sådan maskin-25 kombination har mange anvendelsesmuligheder. Således kan maskinen sammen med den dermed forbundne arbejdsenhed anvendes som understopningsmaskine til understopning af flere sveller ad gangen med trinvis fremadbevægelse fra understopningssted til understopningssted. Længdeforskydningsdrevet tillader herunder selv ved uregel-30 mæssige svelleafstande centrering af samtlige understopningsapparater af begge maskindele efter de sveller, der skal understoppes. En anden anvendelsesmulighed er kun at anvende arbejdsenheden ved kontinuerlig non-stop-fremadbevægelse af maskinen til kombineret svelleunderstopning og skinneniveliering og -opretning. Endvidere er 35 det muligt over længdeforskydningsdrevet at forøge afstanden mellem arbejdsenhedens skinnehæve- og retteapparat og det foran dette anbragt kørestel af sveileunderstopningsmaskinen, dersom en særlig stor hævning af sporet er nødvendig. Endelig kan denne afstand formindskes til en passende afstand ved almindelig kørsel med maskinen.
9
DK 15371 1 B
Ifølge yderligere en udførelsesform for maskinen ifølge opfindelsen, hvor arbejdsenheden i form af en sættevogn er tilsluttet et skinne- eller vejkørende trækkøretøj, f.eks. et sporarbejdskøretøj, er arbejdsenheden ledforbundet med den bageste ende af trækkøretøjets 5 stelramme og er indrettet til at kunne styres fra dette trækkøretøjs førerhus. Denne anordning muliggør for første gang anvendelsen af et til et andet anvendelsesformål bestemt skinnekørbart og med egen motor forsynet trækkøretøj som en sporunderstopningsmaskine, og samtidig er det muligt at adskille arbejdsenheden ifølge opfindelsen 10 fra trækkøretøjet, således at dette kan anvendes andetsteds efter dets egentlige anvendelsesformål. Dette er navnlig af afgørende betydning for vedligeholdelse af mindre befærdede sidespor, hvor anvendelsen eller udstationering af større understopningsmaskiner er uøkonomisk.
I det følgende forklares foretrukne udførelseseksempler på 15 opfindelsen nærmere under henvisning til tegningen. På tegningen viser: fig. 1 et sidebillede af en arbejdsenhed ved en skinnekørende maskine ifølge opfindelsen til understopning af svellerne og nivellering og sideretning af 20 skinnerne i sporet, fig. 2 en plantegning af den i fig. 1 viste arbejdsenhed, fig. 3 et sidebillede af en anden udførelsesvariant af en maskine ifølge opfindelsen, fig. 4 et delvis sidebillede af en med arbejdsenhed iføl-25 ge opfindelsen udstyret ballastrensemaskine, fig. 5 et delvis sidebillede af et sporbygningstog med integreret arbejdsenhed ifølge opfindelsen, fig. 6 et sidebillede af en med en arbejdsenhed ifølge opfindelsen kombineret understopningsmaskine og 30 til understopning af flere sveller ad gangen, og fig. 7 en kombination af et både skinnekørende og vejkørende trækkøretøj med en arbejdsenhed ifølge opfindelsen.
35 Fig. 1 og 2 viser en med en arbejdsenhed 1 udformet ma skine ifølge opfindelsen til understopning af et af skinner 2,3 og sveller 4 bestående spor. Denne arbejdsenhed 1 er bestemt til montering på en sporbygningsmaskine eller et andet sporarbejds køretøj, hvis kørestelramme 5 er antydet på tegningen med stiplede linier.
-<9
DK 153711B
10
Arbejdsenheden 1 bestir af en værktøjsbæreramme 6, der ved sin ene ende understøttes på sporet ved hjælp af et som understøtnings- og føringsorgan tjenende flangehjulpar 7, og ved sin anden ende er udformet som en oven over sporets midterakse forløbende 5 bjælkeformet længdedrager 8. Denne længdedrager 8 er bestemt til ledagtig understøtning og længdeforskydelig lejring, f.eks. mellem føringsruller 9 pi den pågældende maskines kørestelramme 5.
Værktøjsbærerammen 6 består af to over tværdragere henholdsvis tværvægdele 10,11 med hinanden forbundne sidevægdele 12, 10 på hvilke flangehjulparret 7 er lejret, og som har åbninger 13 til optagelse af de til hver af skinnerne 2,3 hørende understopningsapparater 14. Hver sidevægdel 12 har et opadragende fremspring 15, på hvilken det tilhørende understopningsapparat 14's højdeforskydningsdrev 16 er påhængslet. Som det· ses i fig. 2, har de to frem-15 spring 15, der rager op mellem kørestel rammen 5's to længdedragere 17, tilstrækkelig bevægelsesfrihed i forhold til kørestel rammen både i sporets længderetning og i dets tværretning.
Sidevægdelene 12 er forbundet med den bjælkeformede længdedrager 8 ved hjælp af i retningen mod længdedrageren kon-20 vergerende mellemvægdele 18, der igen er forbundne med hinanden ved hjælp af en tværvægdel 19, på hvilken et hydraulisk længdeforskydningsdrev 20 er påhængslet, hvis anden ende er bestemt til led-forbindelse med den pågældende maskines kørestelramme 5. I området ved mellemvægdelene 18 er der ved hver side af værktøjsbærerammen 25 6 anbragt et føleorgan 22, der kan. køre på den tilhørende skinne 2,3, og ved hjælp , af et drev 21 kan hæves og sænkes og over en stang 23 er forbundet med en f.eks. som drejepotentiometer udformet føler 24, der på sædvanlig måde er forbundet med et skinneniveau-ud-målingssystem 26 til konstatering af forskellen mellem sporets faktiske 30 og ønskede højdestilling. Følemåleorganet 22 samvirker på ligeledes sædvanlig, her ikke nærmere forklaret måde med den pågældende maskines udmålingssystem 27 til udmåling af forskellene mellem sporets faktiske og ønskede pilhøjde. På værktøjsbærerammen 6's tværvægdel 10 er påhængslet et løfte- og/belastningsapparat 28, hvis opadven-35 dende frie ende er bestemt til ledforbindelse med den pågældende maskines kørestelramme 5.
Arbejdsenheden 1's understopningsapparater 14 er af sædvanlig konstruktion og har understopningsværktøjer 32, der over servomotorer 30 parvis kan bevæges mod hinanden og over et vibra 11
DK 153711B
tionsdrev 31 kan sættes i vibrerende bevægelse til nedføring ved begge længdesider af den svelle, der skal understoppes, og på hver sin side af skinnen 2 henholdsvis 3.
Arbejdsenheden 1 omfatter desuden et skrnnehæve- og 5 retteapparat 33, der med skinneretteruller 34 føres på sporet og er udstyret med løfteruller 35, der kan svinges ind under iskinnehovedet af den tilhørende skinne 2,3. Skinnehæve- og retteapparatet 33 er udformet som et neden under værktøjsbærerammen 6 i dennes længderetning forløbende kørestel, der over betjeningsdrevene 36 og 37 for 10 skinnehæve- og retteapparatet 33's hæve- og retteværktøjer 35 og 34 er ledforbundet med værktøjsbærerammen 6. Den forreste som længdedrager 38 udformede ende af skinnehæve- og retteapparatet 33 er over et kardanled ledforbundet med en konsol 39 på værktøjsbærerammen 6's bjælkeformede længdedrager 8. Det set i den pågældende 15 maskines med pilen 40 viste arbejdsretning umiddelbart foran skinnehæve- og retteapparatet 33 anbragte kørestel 41 af kørestel rammen 5 er anbragt i en lige si stor afstand fra skinnehæve- og retteapparatet 33's løfteruller 35 som flangehjulparret 7 fra disse løfteruller for også at kunne gennemføre større hævninger af sporet uden utilladelig be-20 lastning af skinnerne 2,3, der mellem kørestellet 41 og løfterullerne 35 skal hæves op til det ønskede niveau.
Som det ses i fig. 1, er samtlige af arbejdsenheden 1's drev, d.v.s. højdeforskydningsdrevene 16, længdeforskydningsdrevene 20, løfte- og/eller belastningsdrevet 28, servormotorerne 30, 25 vibrationsdrevene 31, løftedrevene 36 og rettedrevene 37 over ved hjælp af stiplede linier viste ledninger 42 forbundne med den på gældende maskines driv- og styreapparater 43.
Den drejelige og længdeforskydelige understøtning af værktøj sbærerammen 6 på den pågældende maskines kørestelramme 5 samt 30 længdeforskydningsdrevet 20 muliggør forskellige arbejdsmåder for den ved hjælp af pilene 44 til trinvis fremadbevægelse fra understopningssted til understopningssted bestemte arbejdsenhed 1. Ved anvendelse af arbejdsenheden 1 ved en maskine med kontinuerlig non-stop-fremadbevægelse af kørestel rammen 5 kan den nødvendige 35 relativbevægelse mellem værktøjsbærerammen 6 og kørestel rammen 5 styres over længdeforskydningsdrevet 20 og de foran dette anbragte med vejmåleapparater eller lignende samvirkende styreorganer. Ved anvendelse af en sporarbejdsmaskine, f.eks. en svelleunderstopnings-maskine, en svellemellemrumsstamper, en skruemaskine eller lignende, 12
DK 153711B
der selv bevæges trinvis fremad fra svelle til svelle, kan afstanden mellem kørestellet 41 og skinnehæve- og retteapparatet 43 ved hjælp af længdeforskydningsdrevet 20 forøges eller formindskes alt efter, hvor stor en hævning af sporet, der er påkrævet. Ved kombinering 5 af arbejdsenheden 1 med en foran denne anbragt svelleunderstop-ningsmaskine kan understopningsapparaterne 14 ved hjælp af længdeforskydningsdrevet 20 uafhængigt af den foran anbragte svelleunder-stopnings understopningsapparater centreres efter hver svelle 4, der skal understoppes.
10 I alle anvendelsestilfælde følger den på flangehjulparret 7 understøttede og uafhængigt af maskinen på sporet førte værktøjsbæreramme 6 og de derpå anbragte understopningsapparater 14 og svellehæve- og retteapparatet 33 sporets side- og højdeforløb, således at alle arbejdsorganerne og især understopningsapparaterne 14's 15 understopningsværktøjer 32 til stadighed befinder sig i den rigtige i sideretningen centrerede stilling i forhold til den pågældende skinne 2,3. Over løfte- og/eller belastningsdrevet 28 kan der om nødvendigt udøves en ekstra lodret belastningskraft på værktøjsbærerammen 6 ved vanskeligt understopningsarbejde. Endvidere er det muligt ved 20 hjælp af drevet 28 at hæve hele arbejdsenheden 1 op over sporets niveau ved almindelig kørsel med den pågældende maskine.
Fig. 3 viser en konstruktivt særlig enkel udførelsesform for en arbejdsenhed 45, ved hvilken den over et flangehjulpar 46 på sporet understøttede og førte og med i forenklet form viste under-25 stopningsapparater 47 udstyrede værktøjsramme 48 har en længdedrager 49, der består af to teleskopagtigt i hinanden forskydelige dele, af hvilke den ene med værktøjsbærerammen 48 fast forbundne del danner cylinderen 50, og den anden til ledagtig forbindelse mellem den pågældende maskines kørestelramme 51 bestemte del danner stemp-30 let 52 af et i længdedrageren 49 anbragt hydraulisk længdeforskydningsdrev 53.
Et med løftekroge 54 og retteruller 55 forsynet skinnehæve-og retteapparat 56 er over betjeningsdrevene for disse løftekroge og retteruller samt over et stangsystem 59 ledforbundet med værktøjs-35 bærerammen 48. Mellem skinnehæve- og retteapparatet 56 og under-stopningsapparatet 47 er anbragt et på skinnerne understøttet føle-måleorgan 60, der på sædvanlig måde samvirker med maskinens skinneudmålingsapparater 61 og 62 til konstatering af forskelle mellem sporets faktiske og dets ønskede stilling. Også ved denne udførelsesva-
DK 153711 B
13 riant er arbejdsenheden 45‘s drev, højdeforskydningsdrevene 63 og aile understopningsapparaterne 47's øvrige drev, lasngdeforskydnings-drevet 53, betjeningsdrevene for hæve- og retteværktøjerne over ledninger 64 forbundne med maskinens ikke viste driv- og styreappara-5 ter. Denne arbejdsenhed 45's arbejdsmåde og anvendelsesmuligheder svarer til det i fig. 1 og 2 viste udførelseseksempel.
Fig. 4 viser en med en arbejdsenhed 65 ifølge opfindelsen udstyret kombineret ballastrense-sporarbejdsmaskine 66 med kontinuerlig non-stop-fremadbevægelse som vist ved pilen 67. Denne maskine 10 har en som to leddele udformet kørestelramme 68, der over en forreste bogie 69, en i området ved rammeleddets drejningsakse 70 anbragt midterste bogie 71 og en på tegningen ikke vist bageste bogie understøttet på sporet. På den kun delvis viste bageste del af kørestelram-men 68 er skærveoptageren 72, der er udformet som en skovl- og 15 transportkæde, der er ført ned under selve sporlegemet, og den som et transportbånd udformede skærveaflæsser 73 for skærverne efter deres rensning i et sigteaniæg anbragt. Maskinen 66 er forsynet med et umiddelbart foran skærveoptageren 72 anbragt skinnehæveapparat 74, en betjeningskabine 75 og et i arbejdsretningen skråt opad forlø-20 bende transportbånd 76 for afgravet materiale. Efter dette følger yderligere et transportbånd 77 for afgravet materiale, der transporterer det afgravede materiale frem til forenden af maskinen 66, hvorfra det enten over et aflæssetransportbånd aflæsses ved siden af sporet, eller over yderligere transportapparater aflæsses på transport-25 køretøjer, der er koblede til maskinen.
Arbejdsenheden 65 er af lignende udformning som vist i fig.
3. Den har en værktøjsbæreramme 79, der understøttes på et flange-hjulpar 78, og på hvilken understopningsapparaterne 80 og skinnehæve- og retteapparatet er anbragt, og hvis længdedrager er udfor-30 met som et hydraulisk længdeforskydningsdrev 82. Den i helt udskudt stilling viste stempelstang 83 af dette længdeforskydningsdrev 82 er i området ved den forreste bogie 69 kardanisk ledforbundet med maskinens kørestelramme 68. Pilene 84 antyder den trinvise fremad bevægelse af arbejdsenheden 65 fra understopningssted til understopnings-35 sted, der også i dette tilfælde kan styres fra betjeningskabinen 75 over ikke viste styreorganer og forbindelsesledninger. Som det ses på tegningen, er mindsteafstanden mellem flangehjulparret 78 og den midterste bogie 71's påfølgende kørehjul ved helt udskudt længdeforskydningsdrev 82 tilnærmelsesvis dobbelt så stor som svelleafstan- 14
DK 153711B
den. Denne afstand giver en til korrigeringsbevægelser af sporet i højde- og sideretningerne tilstrækkelig afstand af understopningsapparaterne 80 og skinnehæve- og retteapparatet 81 fra det af den midterste bogie 71 dannede næste belastningssted af sporet.
5 Den i fig. 4 viste udførelsesform for maskinen anvendes i sådanne tilfælde, hvor sporet i forbindelse med en rensning af ballastlaget skal bringes til et ønsket niveau, der ligger betydeligt højere end sporets øjeblikkelige stilling. Hævningen sker i dette tilfælde i to trin. Skinnerne hæves først ved hjælp af skinnehæve- og retteappara-10 tet 81, og den opadrettede kraft, der tilvejebringes af understopningsapparaterne 80 ved understopningen, til tilnærmelsesvis det halve af den ønskede højde. Den sidste hævning til det ønskede niveau sker derefter ved hjælp af maskinen 66's skinnehæveapparat 74. I stedet herfor er det også muligt at forbinde en sådan arbejds-15 enhed 65 med maskinens kørestelramme 68 ved et efter skærveoptagelses- og aflæsningsapparaterne 72, 73 beliggende sted. Ved en sådan anbringelse kan de dele af sporet, der efter rensningen af ballastlaget endnu ligger i forkert stilling, rettes i højde- og sideretning og understoppes, således at togtrafikken uden særlige be-20 grænsninger straks kan genoptages umiddelbart efter gennemførelsen af arbejdet med maskinen.
Fig. 5 viser en arbejdsenhed 85 ifølge opfindelsen, der er sammenkoblet med et på tegningen kun delvis vist sporombygningstog 86. Sporombygningstoget, der kontinuerligt bevæges fremad i pilret-25 ningen 87, består af et med apparater til udskiftning af skinnerne og svellerne forsynet ombygning s køretøj 88, der med sin bageste bogie 89 understøttes på det allerede fornyede spor 90. Et sporarbejds-køretøj 91, der er forsynet med apparater til transport af gamle henholdsvis nye sveller, mellem ombygningskøretøjet 88 og efter sporar-30 bejds køretøjet 91 tilkoblede svelletransportkøretøjer 92, er koblet til ombygningskøretøjet 88. Et yderligere sporarbejdskøretøj 93, der er udformet som en kombineret skrue- og svelleunderstopningsmaskine, er koblet med det sidste svelletransportkøretøj 92. På sporarbejdskø-retøjet 93's kørestelramme 94 er anbragt skruehoveder 95, der tjener 35 til fastskruning af det fornyede spor 90's skinnefastgørelsesskruer.
Den til retning i højde- og sideretningerne og understopning af det fornyede spor 90 tjenende arbejdsenhed 85 er anbragt inden for et opad forkrøppet afsnit af kørestel rammen 94 og er ved den ene ende over sit længdeforskydningsdrev 97's stempelende 96 og ved sin 15
DK 153711B
anden ende over hæve- og /belastningsdrevet 98 ledforbundet med kørestel rammen 94. I en betjeningskabine 96 er anbragt driv- og styreapparater både for skruehovederne 25 og for drevene samt for den ved pilene 100 viste trinvis fremadbevægelse af arbejdsenheden 5 85.
I fig. 6 ses kombinationen af en arbejdsenhed 101 ifølge opfindelsen med en kombineret maskine 102 af sædvanlig konstruktion til understopning af to sveller ad gangen og nivellering og opretning af skinnerne i sporet. Maskinen 102 har en på bogier T03,104 under-10 støttet kørestelramme 105, på hvilken der for hver skinne 2,3 er anbragt et højdeforskydeligt tosvelle-understopningsapparat 106 samt et skinnehæve- og retteapparat 107. Apparaterne 106 og 107 kan betjenes fra den set i den ved pilen 108 viste arbejdsretning bageste betjeningskabine 109.
15 Den for hver skinne 2,3 ligeledes med et understopningsap parat 110 til undérstopning af to sveller ad gangen og med et skinnehæve- og retteapparat 111 forsynede arbejdsenhed 101 er over det pi dens værktøjsbæreramme 113. anbragte længdeforskydningsdrev 114 ledforbundet med den bageste ende af maskinen 102's kørestelramme 20 105. Længdeforskydningsdrevet 114 tillader en relativ forskydning af arbejdsenheden 1 i forhold til maskinen 102 i de ved dobbeltpilen 115 viste retninger for at kunne centrere understopningsapparaterne 106's og 110's understopningsværktøjer uafhængigt af hinanden efter de to sveller 4, der skal understoppes. Den fælles trinvise fremadbevægelse 25 af maskinen 102 og arbjdsenheden 101 er vist ved pilene 116. Styringen af arbejdsenheden 101's drev sker fra maskinen 102's betjeningskabine 109.
Fig. 7 viser kombinationen af en arbejdsenhed 117 ifølge opfindelsen med et trækkøretøj 118, der både kan fremføres på skinner 30 og på vej. Arbejdsenheden 117's værktøjsbæreramme 119 er over sit hydrauliske længdeforskydningsdrev 121 's stempelstang 120 over en kobling 123 på samme måde som en sættevogn kardanisk ledforbundet med den bageste ende af kørestel rammen 122. Det kontinuerligt kørbare trækkøretøj 118's kørselsretning er vist ved pilen 124, og ar-35 bejdsenheden 117's trinvise fremadbevægelse ved hjælp af længdeforskydningsdrevet 121 er vist ved hjælp af pilene 125. Foruden det viste trækkøretøj 118 kan der også anvendes andre skinnekørende køretøjer, såsom køretøjer til behandling af selve sporlegemet, små lokomotiver osv. som trækkøretøj for arbejdsenheden 117.

Claims (13)

1. Skinnekørende maskine til understopning, nivellering og sideretning af skinnerne i sporet, hvilken maskine har en kørestel- 5 ramme, der er understøttet på i afstand fra hinanden anbragte kørestel og med mindst ét understopningsapparat, som har understopningsværktøjer, der er lejrede på et ved hjælp af et drev i højderetningen forskydeligt værktøjsbæreelement og ved hjælp af servo- og vibrationsdrev parvis kan bevæges mod hinanden og sættes i vibre- 10 rende bevægelser og kan føres ned i ballastskærvelaget, samt med et med hæve- og retteværktøjer og tilhørende betjeningsdrev for disse forsynet skinnehæve- og retteapparat og et dertil hørende skinneni-veau-udmålingsanlæg, kendetegnet ved, at understopnings-apparatet og skinnehæve- og retteapparatet (14,33; 47,56 ; 80,81; 15 110,111) sammen med de tilhørende drev er udformede som en arbejds- enhed (1; 45; 65; 85; 101; 117) og er anbragte på en særskilt fælles værktøj s bæreramme (6; 48; 79; 113; 119), der ved sin ene ende kan understøttes på sporet ved hjælp af et som understøtnings- og føringsorgan udformet flangehjulpar (7; 46; 78) og ved sin anden ende i 20 afstand fra maskinens derefter følgende kørestel er understøttet drejeligt i alle retninger på dettes kørestelramme (5;51;68;94;195;122).
2. Maskine ifølge krav 1, kendetegnet ved, at værktøjsbærerammen (6; 48; 79; 113; 119) har flangehjul parret (7; 46; 78) ved sin med understopningsapparatet (14; 47; 80; 110) forsy- 25 nede ende og har ved sin anden ende en længdedrager (8;49), der over en ledforbindelse er understøttet på kørestel rammen (5; 51; 68; 94; 105; 122).
3. Maskine ifølge krav 2, kendetegnet ved, at den bjælkeformede længdedrager (8) er længdeforskydeligt lejret på 30 kørestel rammen (5), og at værktøjsbærerammen (48) over et fortrins vis hydraulisk længdeforskydningsdrev (20) er indrettet til at kunne forbindes med maskinens kørestelramme (5).
4. Maskine ifølge krav 3, kendetegnet ved, at den bjælkeformede længdedrager (8) til forskydelig lejring på en på 35 maskinens kørestelramme (5) anbragt føring bestående af ruller (9,9), som er udformet med rektangulært eller dobbelt-T-formet tværsnitsprofil.
5. Maskine ifølge krav 2, kendetegnet ved, at længdedrageren består af to teleskopagtigt i hinanden forskydelige DK 153711B dele, af hvilken den ene er fast forbundet med værktøjsbærerammen (48), og den anden er udformet til ledforbindelse med maskinens kørestel ramme, og at de nævnte to dele danner cylinderen (50) og stemplet (52) af et i længdedrageren forløbende hydrayilisk længde-5 forskydningsdrev (53).
6. Maskine ifølge et hvilket som helst af kravene 2-5, kendetegnet ved, at det med retteværktøjerne (34) og hæveværktøjerne (35) forsynede skinnehæve- og retteapparat (33) er udformet som et neden under værktøjsbærerammen (6) i dennes læng- 10 deretning forløbende køretstel, der over en som længdedrager udformet trækstang (38) er hængslet på værktøjsrammens længdedrager (8) (8) og over retteværktøjernes (34) og hæveværktøjernes (35) betjeningsdrev (36,37) er ledforbundet med værktøjsbærerammen (6).
7. Maskine ifølge et hvilket som helst af kravene 2-6, 15 kendetegnet ved, at værktøjsbærerammen (6) består af to over tværdragere éller tværvægdele (10,11) med hinanden forbundne massive sidevægdele (12), på hvilke flangehjul parret (7)-er lejret, og som hver har en åbning (13) til optagelse af et til en skinne (2,3) hørende understopningsapparat (14), samt et opad og ind i udspa-20 ringer i maskinens kørestelramme (5) ragende fremspring (15), på hvilket understopningsapparatets højdeforskydningsdrev (16) er påhængslet, og at sidevægdelene (12) er forbundet med længdedrageren (8) over i retning mod længdedrageren (8) konvergerende mellemvægdele (18), på hvis øverste del sporhæve- og retteapparatets 25 (33) løftedrev (36) er påhængslede.
8. Maskine ifølge krav 7, kendetegnet ved, at værktøjsbærerammens (6) mellemvægdele (18) tilnærmelsesvis i området ved løftedrevenes (36) påhængslingssteder er forbundne med hinanden ved hjælp af en tværdrager eller tværvægdel (19), på hvilken værk- 30 tøjsbærerammens længdeforskydningsdrev (20) er påhængslet.
9. Maskine ifølge et hvilket som helst af kravene 1-8, kendetegnet ved, at der på værktøjsbærerammen (6) fortrinsvis oven over det som understøtnings- og føringsorgan udformede flangehjulpar (7) er påhængslet mindst ét løfte- og belastningsdrev 35 (28), der er indrettet til ved almindelig kørsel med maskinen at hæve hele arbejdsenheden (1) op over sporets niveau og til, om nødvendigt, at overføre en ekstra lodret belastningskraft fra kørestel rammen (5) til værktøjsbærerammen (6), idet dets frie ende er indrettet til ledforbindelse med maskinens kørestelramme (5). DK 153711B
10. Maskine ifølge et hvilket som helst af kravene 1-9, hvor arbejdsenheden (65) er anbragt på en ballastrensemaskine (66) i området foran eller bag en skærveoptager og en skærveaflæsser (72,73), kendetegnet ved, at det som understøtnings- og 5 føringsorgan udformede flangehjulpar (78) har en til mindst to svelleafstande svarende afstand fra maskinens eller et efter denne følgende køretøjs kørestel, f.eks. bogie (71), og at drivkilden eller apparaterne til styring af drevene og den trinvise fremadbevægelse af arbejdsenheden (65) er anbragt på den kontinuerligt kørbare ballastrensema- 10 skines (66) kørestel ramme.
11. Maskine ifølge et hvilket som helst af kravene 1-9, hvor arbejdsenheden (85) er anbragt på kørestel rammen (94) af et sporombygningstogs (86) skinnearbejdskøretøjer (93) og efter sporombygningstogets svelle- og skinneudskiftningsafsnit, kendetegnet 15 ved, at drivkilden og apparaterne til styring af drevene og den trinvise fremadbevægelse af arbejdsenheden (85) er anbragt på dette skinnearbejdskøretøjs (93) kørestelramme (94).
12. Maskine ifølge et hvilket som helst af kravene 1-9, hvor arbejdsenheden til en kontinuert eller diskontinuert anvendelse er 20 anbragt umiddelbart efter maskinens (102) bageste kørestel, f.eks. en bogie (104), kendetegnet ved, at den er ledforbundet med maskinens (102) kørestelramme (105) bag det sidste kørestel.
13. Maskine ifølge et hvilket som helst af kravene 1-9, hvor arbejdsenheden (117) i form af en sættevogn er tilsluttet et skinne- 25 eller vejkørende trækkøretøj (118), f.eks. en vogn til behandling af sporlegemet, kendetegnet ved, at arbejdsenheden er ledforbundet med den bageste ende af trækkøretøjets stel ramme og er indrettet til at kunne styres fra dette trækkøretøjs (118) førerhus. 1 35
DK191483A 1982-09-09 1983-04-28 Skinnekoerende maskine til understopning, nivellering og sideretning af skinnespor. DK153711C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
AT338782 1982-09-09
AT0338782A AT376259B (de) 1982-09-09 1982-09-09 Werkzeuganordnung fuer eine vollstaendige gleislagekorrektur

Publications (4)

Publication Number Publication Date
DK191483D0 DK191483D0 (da) 1983-04-28
DK191483A DK191483A (da) 1984-03-10
DK153711B true DK153711B (da) 1988-08-22
DK153711C DK153711C (da) 1989-01-16

Family

ID=3549759

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK191483A DK153711C (da) 1982-09-09 1983-04-28 Skinnekoerende maskine til understopning, nivellering og sideretning af skinnespor.

Country Status (26)

Country Link
US (1) US4534295A (da)
JP (1) JPS5948502A (da)
AT (1) AT376259B (da)
AU (1) AU561113B2 (da)
BE (1) BE896695A (da)
BR (1) BR8302892A (da)
CA (1) CA1206809A (da)
CH (1) CH661952A5 (da)
CS (1) CS266555B2 (da)
DD (1) DD209865A5 (da)
DE (1) DE3313187A1 (da)
DK (1) DK153711C (da)
ES (1) ES8404447A1 (da)
FI (1) FI79876C (da)
FR (1) FR2532968B1 (da)
GB (1) GB2126635B (da)
HU (1) HU186279B (da)
IN (1) IN157635B (da)
IT (1) IT1163264B (da)
NL (1) NL192120C (da)
NO (1) NO157067C (da)
PL (1) PL141423B1 (da)
RO (1) RO86501B (da)
SE (1) SE451474B (da)
SU (1) SU1279537A1 (da)
ZA (1) ZA832620B (da)

Families Citing this family (23)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AT381127B (de) * 1983-09-28 1986-08-25 Plasser Bahnbaumasch Franz Kontinuierlich (non-stop) verfahrbare gleisstopf -nivellier- und richtmaschine
AT380281B (de) * 1983-10-05 1986-05-12 Plasser Bahnbaumasch Franz Fahrbare gleisstopf-nivellier- und richtmaschine
AT380498B (de) * 1983-10-12 1986-05-26 Plasser Bahnbaumasch Franz Fahrbare gleisstopfmaschine, insbesondere gleis- stopf-, nivellier- und richtmaschine
FR2559174B1 (fr) * 1984-02-06 1986-10-24 Framafer Engin de travaux sur voie ferree a avancement continu
FR2562107B1 (fr) * 1984-03-30 1986-11-14 Framafer Engin a avancement continu pour travaux sur voie ferree
AT383838B (de) * 1984-06-01 1987-08-25 Plasser Bahnbaumasch Franz Kontinuierlich verfahrbare gleisstopf-nivellier- und richtmaschine
AT384445B (de) * 1986-02-12 1987-11-10 Plasser Bahnbaumasch Franz Fahrbare anlage zur erneuerung der schienen und schwellen eines gleises
AT389336B (de) * 1986-02-12 1989-11-27 Plasser Bahnbaumasch Franz Gleisstopfmaschine mit hebe-, stopf- und gegebenenfalls richtaggregat
US4794861A (en) * 1986-10-13 1989-01-03 Franz Plasser Bahnbaumaschinen-Industriegesellschaft M.B.H. Tie exchange method
AT391723B (de) * 1987-07-23 1990-11-26 Plasser Bahnbaumasch Franz Anlage bzw. maschinenkombination sowie verfahren zum fortschreitenden teilweisen schwellen- auswechseln eines gleises
AT391501B (de) * 1987-07-23 1990-10-25 Plasser Bahnbaumasch Franz Gleisstopfmaschine
AT391335B (de) * 1988-03-08 1990-09-25 Plasser Bahnbaumasch Franz Gleisstopfmaschine
AT389540B (de) * 1987-07-23 1989-12-27 Plasser Bahnbaumasch Franz Anlage bzw. maschinenkombination und verfahren zum fortschreitenden teilweisen schwellen-auswechseln eines gleises
AT391722B (de) * 1987-07-23 1990-11-26 Plasser Bahnbaumasch Franz Anlage und verfahren zum fortschreitenden teilweisen schwellen-auswechseln eines gleises
AT389541B (de) * 1987-07-23 1989-12-27 Plasser Bahnbaumasch Franz Schwellenauswechsel-maschine
EP0360950B1 (de) * 1988-07-26 1991-12-11 Franz Plasser Bahnbaumaschinen-Industriegesellschaft m.b.H. Kontinuierlich (non stop) verfahrbare Gleisstopf-, Nivellier- und Richtmaschine
PL163768B1 (pl) * 1989-04-18 1994-05-31 Plasser Bahnbaumasch Franz Maszyna jezdna do podbijania toru PL
AT401943B (de) * 1992-08-21 1996-12-27 Plasser Bahnbaumasch Franz Kontinuierlich verfahrbare gleisstopfmaschine
US5881374A (en) * 1997-01-31 1999-03-09 Telefonaktiebolaget L M Ericsson (Publ) Circuitry and method for detecting frequency deviation caused by aging of an oscillator
AT3654U3 (de) 2000-03-10 2001-02-26 Plasser Bahnbaumasch Franz Maschine zum bearbeiten eines gleises
JP4805298B2 (ja) * 2008-03-17 2011-11-02 株式会社レールテック 自動軌間整正装置
AT524504A1 (de) * 2020-12-04 2022-06-15 Hp3 Real Gmbh Stopfmaschine zum Unterstopfen von Schwellen eines Gleises
JP7398025B1 (ja) * 2023-07-20 2023-12-13 東鉄工業株式会社 線路扛上装置、軌陸バックホウ、及び線路扛上方法

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1534078B2 (de) * 1964-12-31 1975-11-27 Franz Plasser Bahnbaumaschinen- Industriegesellschaft Mbh, Wien Fahrbare Gleisstopf-, Nivellier- und Richtmaschine
AT303793B (de) * 1966-09-26 1972-12-11 Plasser Bahnbaumasch Franz Gleisstopfmaschine
DE1658339C3 (de) * 1966-09-26 1978-06-08 Franz Plasser Bahnbaumaschinen- Industriegesellschaft Mbh, Wien Gleisstopf- und Richtmaschine
US3401642A (en) * 1966-11-04 1968-09-17 Earl H. Fisher Automatic jacking, levelling and lining railroad track tampers
AT289878B (de) * 1967-07-13 1971-05-10 Plasser Bahnbaumasch Franz Vorrichtung zur Korrektur der Lage eines Gleises
AT314581B (de) * 1969-07-24 1974-04-10 Plasser Bahnbaumasch Franz Bettungsverdichtmaschine
AT319312B (de) * 1971-02-19 1974-12-10 Plasser Bahnbaumasch Franz Einrichtung zur Steuerung der Seitenverstellung von Werkzeugaggregaten einer Gleisbaumaschine
AT346887B (de) * 1976-10-15 1978-04-15 Plasser Bahnbaumasch Franz Fahrbare einrichtung zum kontinuierlichen auswechseln eines aus schienen und quer- schwellen bestehenden gleises
AT350612B (de) * 1976-12-27 1979-06-11 Plasser Bahnbaumasch Franz Gleisstopf-nivellier-richtmaschine und ver- fahren zur bearbeitung eines gleises
AT359111B (de) * 1977-10-04 1980-10-27 Plasser Bahnbaumasch Franz Maschinenanordnung zum bearbeiten des gleises, insbesondere mit einer schotterbett- -reinigungsmaschine
AT369068B (de) * 1978-11-30 1982-12-10 Plasser Bahnbaumasch Franz Fahrbare gleisbearbeitungsmaschine fuer weichen, kreuzungen und streckengleise
AT373646B (de) * 1980-05-29 1984-02-10 Plasser Bahnbaumasch Franz Gleisbaumaschine mit werkzeugtraeger fuer hebeund richtwerkzeuge

Also Published As

Publication number Publication date
ZA832620B (en) 1983-12-28
FI79876B (fi) 1989-11-30
RO86501A (ro) 1985-03-15
GB8311414D0 (en) 1983-06-02
JPS5948502A (ja) 1984-03-19
SU1279537A3 (ru) 1986-12-23
FI79876C (fi) 1990-03-12
SE8302559L (sv) 1984-03-10
DK191483A (da) 1984-03-10
DD209865A5 (de) 1984-05-23
IT8320853A0 (it) 1983-04-29
SE451474B (sv) 1987-10-12
NO157067B (no) 1987-10-05
AT376259B (de) 1984-10-25
IT8320853A1 (it) 1984-10-29
NO157067C (no) 1988-01-13
SE8302559D0 (sv) 1983-05-05
DK153711C (da) 1989-01-16
CH661952A5 (de) 1987-08-31
BR8302892A (pt) 1984-04-17
AU561113B2 (en) 1987-04-30
GB2126635B (en) 1986-02-19
DK191483D0 (da) 1983-04-28
CA1206809A (en) 1986-07-02
DE3313187A1 (de) 1984-03-15
US4534295A (en) 1985-08-13
ATA338782A (de) 1984-03-15
DE3313187C2 (da) 1989-03-16
FI831342L (fi) 1984-03-10
SU1279537A1 (ru) 1986-12-23
BE896695A (fr) 1983-09-01
IN157635B (da) 1986-05-10
NL192120C (nl) 1997-02-04
AU1408183A (en) 1984-03-15
FR2532968A1 (fr) 1984-03-16
IT1163264B (it) 1987-04-08
HU186279B (en) 1985-07-29
NL192120B (nl) 1996-10-01
PL141423B1 (en) 1987-07-31
CS266555B2 (en) 1990-01-12
NO831402L (no) 1984-03-12
ES522168A0 (es) 1984-04-16
RO86501B (ro) 1985-03-31
PL241896A1 (en) 1984-03-12
FR2532968B1 (fr) 1985-10-25
JPH0366444B2 (da) 1991-10-17
CS294283A2 (en) 1989-04-14
GB2126635A (en) 1984-03-28
ES8404447A1 (es) 1984-04-16
NL8301387A (nl) 1984-04-02
FI831342A0 (fi) 1983-04-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK153711B (da) Skinnekoerende maskine til understopning, nivellering og sideretning af skinnespor.
HU176854B (en) Travelling apparatus for continuous changing track consists of rails and crossties
US4184431A (en) Track laying train
GB2024288A (en) Machine for replacing the rails and sleepers of a railway track
CZ122993A3 (en) Track reconstruction of laying machine
FI79738C (fi) Koerbar spaorstoppnings-nivellerings- och riktmaskin.
JPH02167901A (ja) 鉄道線路復旧列車
CZ283758B6 (cs) Spojitě po kolejových podvozcích pojízdný, podbíjecí, nivelační a rovnací stroj na koleje
SK728088A3 (en) Travelling tamping machine
JPH0130963B2 (da)
JP2574415B2 (ja) 連続的に走行可能な軌道工事機
AU709022B2 (en) A machine for laying a track
GB2151675A (en) Continuous-motion track tamping machine
CZ300589A3 (en) Machine for side shift of track and method of side shift of the track
US4284009A (en) Motorized railway vehicle track working machine and method of operation
JPS6043502A (ja) 連続的に走行可能な軌道整正機械
CZ379392A3 (en) Track packing machine
GB2146374A (en) A continuous-motion (non-stop) track tamping levelling and lining machine
US4204476A (en) Mobile device for renewal of railway tracks
US3472174A (en) Track aligning devices
JPH089202Y2 (ja) 鉄道軌道更新用鉄道組列車
JPH1037105A (ja) 軌道位置修正のための機械
GB2135369A (en) Travelling railway track tamping machine with two pivotally interconnected machine frames