SE450059B - Magnetbandkassett - Google Patents

Magnetbandkassett

Info

Publication number
SE450059B
SE450059B SE7903960A SE7903960A SE450059B SE 450059 B SE450059 B SE 450059B SE 7903960 A SE7903960 A SE 7903960A SE 7903960 A SE7903960 A SE 7903960A SE 450059 B SE450059 B SE 450059B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
cassette
slide
magnetic tape
lid
housing
Prior art date
Application number
SE7903960A
Other languages
English (en)
Other versions
SE7903960L (sv
Inventor
H C Wardenaar
F Werner
P J J Aarts
F Beitler
Original Assignee
Philips Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Philips Nv filed Critical Philips Nv
Publication of SE7903960L publication Critical patent/SE7903960L/sv
Publication of SE450059B publication Critical patent/SE450059B/sv

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G11INFORMATION STORAGE
    • G11BINFORMATION STORAGE BASED ON RELATIVE MOVEMENT BETWEEN RECORD CARRIER AND TRANSDUCER
    • G11B23/00Record carriers not specific to the method of recording or reproducing; Accessories, e.g. containers, specially adapted for co-operation with the recording or reproducing apparatus ; Intermediate mediums; Apparatus or processes specially adapted for their manufacture
    • G11B23/02Containers; Storing means both adapted to cooperate with the recording or reproducing means
    • G11B23/04Magazines; Cassettes for webs or filaments
    • G11B23/08Magazines; Cassettes for webs or filaments for housing webs or filaments having two distinct ends
    • G11B23/087Magazines; Cassettes for webs or filaments for housing webs or filaments having two distinct ends using two different reels or cores

Landscapes

  • Packaging Of Annular Or Rod-Shaped Articles, Wearing Apparel, Cassettes, Or The Like (AREA)

Description

450 059 apparatene ytterdimensioner. Olyckligtvis har denna kända kas- sett emellertid ett antal allvarliga andra olägenheter. En av de väsentliga nackdelarna är frånvaron av en främre vägg mel- lan husets huvudväggar. En frontvägg kan inte anordnas i denna kända kassett eftersom denna skulle påverka rörelserna hos tillsatslocket om inte bredden hos kassetten görs olämpligt stor. Förekomsten av en frontvägg är emellertid högst önsk- värd. För det första ökar frontväggen styvheten hos kassetthu- set. Detta är speciellt viktigt nära kassettens frontsída ef- tersom denna är öppen för att frilägga magnetbandet. För det andra är det viktigt eftersom kassettens främre del uppbär de tvâ rörliga looken och därför måste vare dimensionsstabil.
Förekomsten av en frontvägg är också viktig för att så mycket som möjligt skydda bandet, som är inhyst i kassetten, mot damm och förorening även när kassetten är anordnad i en inspel- ningsapparat. Om det finns en frontvägg kommer ett oavsiktligt öppnande av kassetten när denna befinner sig utanför inspel- ningsapparaten endast att frigöra det sträckta partiet av ban- det mellan de tvâ utträdesöppningarna. I den kända kassetten av sistnämnda typ kan tillsatslocket ingripa med bandspolarna i kassetten om inte kassettens dimensioner ökas. Det observe- ras att den först nämnda kända kassetten också saknar en frontvägg.
Föreliggande uppfinning syftar till att åstadkomma en kassett av den i ingressen till patentkravet 1 angivna typen, vilken kombinerar ett maximalt skydd för bandet under alla omständig- heter med minimala dimensioner och hög stabilitet och styvhet.
För att uppnå detta ändamål har kassetten enligt uppfinningen de i kännetecknande delen av patentkravet 1 angivna särdragen.
Den genom uppfinningen åstadkomma kassetten uppvisar inte nackdelarna hos kända kassetter. Den är försedd med en front- vägg så att kassetthuset har den nödvändiga, höga styvheten och så att under alla omständigheter inte mer än det lilla sträckta bandpartiet utanför huset från den ena utträdesöpp- ningen till den andra någonsin utsätts för mekanisk skada. damm eller föroreningar. Ett tillsatslock är anordnat, vilket 450 059 är beläget på husets utsida. Eftersom detta förflyttas på ut- sidan behöver kassetten inte ges ökad bredd trots att den in- nefattar en frontvägg. Tillsatslocket kan i sitt tillbakadrag- na läge till och med överlappa maximidiametern hos bandspelar- na. Eftersom det förflyttar sig på utsidan av kassetten ingri- per det emellertid inte med bandspolarna på något sätt. Till- satslocket kan förflyttas nära utsidan. Därför kommer höjden av inspelningsapparaten inte att ökas i någon nämnvärd ut- sträckning.
Kassetten enligt uppfinningen är väl skyddad mot damm och smuts och också mot beröring av magnetbandet. När kassetten inte befinner sig i apparaten kan de bägge locken. som finns på kassetten. placeras i tillslutet läge och sålunda utgöra ett hinder för beröring av bandet.
Eftersom varje lock är separat från det andra locket kan det förflyttas mellan sina lägen oberoende av det andra locket.
Många olika utföringsformer av frontlock och tíllsatslock kan konstrueras inom ramen för uppfinningen. Alternativt kan rö- relserna hos frontlocket och tillsatslocket utföras samtidigt på ett koordinerat sätt. Detta sätt kan anpassas till kasset- typ och till de krav, som ställes av laddningssättet för kas- setten i en apparat och uttagningen av kassetten från appara- ten.
Kassetten enligt uppfinningen har fördelar gentemot kända kas- setter för inspelningsapparater med sned bandgång, vilka har en frontvägg mellan huvudväggarna, som exempelvís den väl kända "ß-max"-videokassetten. Denna kända kassett har ett svängbart frontlock, som är försett med ribbor på insidan. När locket är stängt befinner sig bandet i en ränna mellan front- locket, frontväggen och ríbborna. Detta åstadkommer i någon mån skydd mot beröring av bandet. Eftersom rännan är öppen på ena sidan kan emellertid bandet fortfarande näs och är inte skyddat mot damm och föroreningar. En ytterligare nackdel är att bandet måste vara ordentligt sträckt för att komma i den trånga rännan då det annars lätt skadas. Ribborna täcker en- 450 059 lå dast omkring hälften av bredden hos bandet. Det finns ingen konstruktionsfrihet för att göra dem väsentligt längre utan att ändra geometrin hos locket och öka kassettens dimensioner.
Uppfinningen åstadkommer emellertid en kassett med ett till- satslock, vilket är skilt från frontlocket. så att looken kan utformas för att bättre skydda bandet medan en stor konstruk- tionsfrinet är åstadkommen.
Tillsatslocket hos kassetten enligt uppfinningen kan konstrue- ras för att förflyttas på vilket lämpligt sätt som helst.
Företrädesvis ombesörjes dock att varje del hos tillsatsloc- ket, som kan förekomma på samma sida av kassetten som front- locket, när detta är öppnat, är belägen mellan toppen av frontlocket och huvudväggen. Detta kommer att garantera att i kassettens öppna tillstånd, dvs. varje gång kassetten är an- ordnad i en inspelningsapparat. ökas höjden av kassetten en- dast i den grad som är nödvändig för att öppna frontlocket men inte mer. Därför behöver höjden hos inspelningsapparaten inte vara högre än höjderna hos jämförbara kända, populära inspela- re även om delar av tillsatslocket kan vara belägna på samma sida av kassetten som fronlocket öppnas mot.
Såsom kommer att förklaras i detalj nedan kombinerar kassetten enligt uppfinningen sålunda ett flertal enskilda, konstruktiva åtgärder på ett sådant sätt att betydande fördelar erhålles i jämförelse med tidigare kända kassetter. Kortfattat sammanfat- tat âr dessa fördelar: - Kassetten har hög dimensionell stabilitet som ett resultat av anordnandet av en frontvägg, som förbinder huvudvâggarna nära framsidan.
- Bandet i kassetten och bandspolarna är alltid skyddade även om locken är öppna.
- Styvheten av kassetten nära framsidan gör det möjligt att konstruera mycket stabila gångjärns- och/eller styrorgan för de två anordnade separata lacken 450 059 - Tillsatslocket kan konstrueras att ligga nära kassetthuset och aldrig skjuta ut förbi frontlocket, när det senare är helt öppet, även om frontlocket är konstruerat att i det öppna läget ligga så nära huvudvâggen som möjligt.
För att uppnå den sistnämnda fördelen kan kassetten konstrue- ras i enlighet med vad som anges i patentkravet 2.
Bandet bör vanligtvis skyddas, företrädesvis så snart som kas- setten tages ut från en kassettapparat. Därför bör looken automatiskt stängas så snart som kassetten borttages från ap- paraten. Den i patentkravet 3 definierade utföringsformen av uppfinningen har fördelar i detta avseende eftersom endast ett av locken behöver drivas till sitt slutna läge, varigenom ock- så det andra locket tillslutes automatiskt. Företrädesvis är de nödvändiga delarna för att tíllsluta de två looken anordna- de på själva kassetten för att man inte skall behöva lita till delar i ínspelníngsapparaten för att förflytta locken till de- ras slutna lägen.
En ytterligare utföringsform med fördelar i detta hänseende har de 1 patentkravet Q angivna särdragen.
Med fördel användes en utröringsform, som kännetecknas i patentkravet S. så att utrymmet i kassetten bakom det sträckta partiet av bandet är tillgänglig i så hög grad som möjligt för bandspelarens bandslingbildande element.
För att hålla ytterdimensionerna hos kassetten små i det öppna läget och att förhindra skada på det andra locket kan kasset- ten kännetecknas i enlighet med patentkravet 6. Eftersom det kan vara svårt att styra rörelserna hos en slid över utsidan hos ett kassettnus kan en ytterligare utröringsform av uppfin- ningen med fördel användas, vilken utföringsform kännetecknas i enlighet med patentkravet 7.
Uppfinningen kan utnyttjas tillsammans med kassetter av ett genom den utlagda japanska patentansökningen nr 51-70623 kända ....._ .... .-._....- 450 059 slaget. Denna kända kassett är försedd med ett frontlock. vil- ket kan svänga i riktning mot den första huvudväggen eller al- ternativt i en riktning mot den andra huvudväggen. Båda huvud- väggarna har stora urtagningar. Kassetter av detta slag kan i hög grad förbättras genom uppfinningen.
En utföringsform av en kassett av detta slag med två lock i enlighet med uppfinningen kännetecknas i patentkravet 8. Före- trädesvis utnyttjas en utföringsform enligt patentkravet 9.
Emellertid kan alternativt en utföringsform i enlighet med patentkravet 10 användas, vilket kan ha den fördelen att sli- den kan sättas på efter att kaseetten har laddats med band.
I en ytterligare utföringsform av uppfinningen har en kassett i enlighet med kravet ll fördelen att svängningsarmarna är väl skyddade av slídelementet. Även det yttre utseendet hos kas- setten kan förbättras eftersom gângjärnsmekanismen hos front- locket skymmes från insyn. Slidelementets styrning kan för- bättras i en utföringsform enligt patentkravet 12.
Eftersom två separata lock användes i kassetten enligt uppfin- ningen föredrages det att åstadkomma särdraget att både locken och huset innefattar samverkande stopporgan för att förhindra vardera locket. om detta är monterat på huset. från att falla ner från huset vid frånvaro av det andra locket (krav 13). Så- ledes underlättas ihopsättningen av kassetten. Detta särdrag kan kombineras med det tidigare nämnda särdraget att en enda fjäder är anordnad för att stänga båda locken. Locket. som samverkar med fjädern, skall vara konstruerat för att vara tillräckligt starkt och styvt för att motstå fjâderbelastning- en. Det andra locket skall företrädesvis inte belastas av fjä- dern om det befinner sig i stängt läge (krav la).
Det är viktigt att garantera att kassetten när den väl befin- ner sig utanför en inspelningsapparat inte är alltför lätt att öppna. Därför kan en utföringsform enligt patentkravet 15 vara fördelaktig. Utföringsformer enligt kraven lá och 17 kan an- vändas. n 450 059 7 I den sistnämnda utföringsfotmen kan styrproblem för slidele- mentet förhindras genom användning av särdragen i kravet 18.
Den tidigare beskrivna utföringsíormen enligt krav 4 kan kon- strueras i enlighet med krav 19. En sådan uttöringsform är synnerligen lämplig för att minska dimensionerna nos kassetten eftersom plats för fjäderorganen kan finnas i utrymmet mellan bandspolarna. En integrering av delar kan uppnås med använd- ning av en utföringsform enligt kravet 20.
Uppfinningen beskrives närmare nedan i exempelform med ledning av åtföljande ritning, dät tig. 1 visar en vy av en första hu- vudyta på en magnetbandskassett, vars kassettlock är svängbart omkring tvâ svängaxlar och vilken kassett är försedd med ett glidelement för tillslutning av öppningarna i nuvudvâggarna, fig. 2 en frontvy av den i tig. 1 visade kassetten, fíg. 3 en vy enligt fig. l men nu av en annan huvudyta på kassetten, tig. 4 en perspektivvy av kassetten enligt rig. 1-3. varvid glidelementet intar sitt stängningsläge liksom kassettlocket, tig. 5 den i tig. 4 visade vyn, varvid glidelementet nu intar sitt tillbakaförda läge, medan loeket är öppet i en företa svängriktning, tig. 6 den i fig. 5 visade vyn, varvid kassett- loeket nu är öppet i en andra svängriktning, fig. 7 en par- tiell sprängskiss av en kassett enligt tig. l-G, tig. d en de- talj av en av sidoväggarna på kassetten enligt tig. 1-7, var- vid läget för lageztapparna visas i förhållande till lagerur- tagningazrna och styrspären, när kaesettlocket är stängt, tig. 9 åter den i tig. 8 visade detaljen men nu med lägena för la- gertapparna, när kassettlocket är öppet i en företa svängrikt- ning, fig. 10 en tvärnnittsvy enligt pilarna XV-KV i fig. 9. fíg. ll ett tvärsnitt genom mitten av glidelementet och enligt pilarna XVI-XVI i fig. 7, tig. 12 ett partiellt tvärsnitt en- ligt pilarna XVII-XVII i tig. ll, tig. 13, 14 och 15 vyer av ett förbindningselement för sammanbindning av glidplattorna i glidelementet med tassetten enligt tig. 1-?, rig. 16 en i ett stycke av plast utförd version av ett glidelement för en band- kassett enligt tig. l-7. tig. 17 ett glidelement. bestående av två plastkomponenter, som är sammanbundna den avsedda för kas- 450 059 setten enligt fig. 1-7, fig. 18 en detalj av ett av snäppför- banden för sammanbindning av delarna av glidelementet enligt fig. 17, fíg. 19 och 20 åskådliggör principen för en utfö- ringsform. vid vilken ett glidelement och ett kassettlock är belastade i förhållande till varandra medelst en spännfjäder. varvid tig. 19 representerar situationen med kasßettlocket stängt och fig. 20 situationen med kaseettlocket öppet, rig. 21 visar åter den i rig. 3 visade vyn men nu med glidelementet snedställt, tig. 22 en likartad vy som i rig. 4 av en modifie- rad utföringsform med ett glidelement, som omfattar partier. som blivit förlängda i riktning mot kassetthöljets baksida. fíg. 23 en vy av en nuvudvägg på kaseetten enligt fig. 22, fíg. 24 schematiskt en del av en kassettapparat med svängbar kassetthållare, som innehåller en bandkassett enligt uppfin- ningen, medan glidelementet är fört till sitt mera tillbaka- förda läge under infiöring av naseetten. och rig. 25 åter tvär- snittsvyn enligt rig. 24 men nu med kassetthållaren i dess driftsläge och med kassettlocket öppet medelst organ på kas- settapparatens däck.
Fig. 1-15 hänför sig till en utfiöringsform av uppfinningen.
Såsom är vanligt vid dylika så kallade revereibla kaeeetter är de två nuvudväggarna försedda med beteckningar l och 2 för an- vändaren. Kassetten 47 omfattar ett företa och ett andra spol- nav en och 49. som befinner sig i närheten av varandra och kan rotera omkring ej visade parallella, från varandra åtskilda rotationsanlar. Vart och ett av dessa nav är försett med en mittöppning 50 resp. El för samverkan med en drivspindel. som tillhör kassettapparaten. Omkring nittöppningarna är ett antal öppningar 52 och 53 utformade för ett bärstitt för spolnav på kassettapparaten. Kassetthöljet omfattar en företa nuvudvägg 54 och en andra huvudvägg 55 med första öppningar 56 resp. 57 och med andra öppningar 58 resp. 59 rör naven 48 och 49. Hu- vudväggarna 54 och 55 är sammanbundna medelst eidoväggar 60 och 61 och en bakvägg 62. Mittför bakväggen befinner sig en framsida 63 enligt fig. 5-7. Kassettnöljet rymmer ett magnet- band 64 med ett sträckt parti 65 nära framsidan 63. 450 059 Ett kassettlock 66 täcker i huvudsak hela framsidan 63 av kas- setthöljet och är på båda sidor försett med svängarmar 67 och 68. som sträcker sig längs sidoväggarna 60 och 61 och har fria ändar 69 och 70. som i stângningslâget är vända mot bak- väggen 62. Sidoväggarna 61 och 62 och svängarmarna 67 och 68 är försedda med samverkande svänglagerelement i närheten av svängarmarnas fria ändar 69 och 70. Locket 66 är svängbart från sitt stängningsläge enligt fig. 1-3 till två olika öppna lägen, nämligen till ett första öppet läge genom svângníng i en första riktning 71 i fig. 5 mot den första huvudväggen 54 och till ett andra öppet läge genom svängning i en andra rikt- ning 72 i fig. 6 mot den andra huvudväggen 55 på kassetthöljet.
Vid kassetten 47 omfattar svänglagerelementen första svängla- gerelement, som befinner sig närmare sidan för huvudväggen 54 för svängning av locket 66 i sin första riktning 71 omkring en första svängaxel 73, som befinner sig närmare sidan för den första huvudväggen 54. jämte andra svänglagerorgan. som befin- ner sig närmare sidan för den andra huvudväggen 55 för sväng- ning av kassettlocket i den andra riktningen 72 omkring en andra svängaxel 74, som befinner sig närmare sidan för den andra huvudväggen. De första svänglagerelementen omfattar första lagertappar 75 och 76 jämte delar av bandkassetten 47. som bildar första lagerurtagningar 77 för mottagning av de första lagertapparna. Av dessa första lagerurtagningar visas enbart lagerurtagningen för samverkan med lagertappen 75, näm- ligen i fíg. 6 och 7. De andra svänglagerelementen omfattar andra lagertappar 78 och 79 och delar av kassetten som bildar andra lagerurtagningar 80 för mottagning av dessa lagertappar.
Av de andra lagerurtagningarna visas lagerurtagningen för mot- tagning av lagertappen 76 i fig. S och 7.
Lagerurtagningarna 77 och 80 är delvis öppna vid sin períferi, så att lagertapparna 75 och 76 kan röra sig ut från motsvaran- de lagerurtagningar. när kassettlocket svänges omkring den andra svângaxeln 74 och lagertapparna 78 och 79 kan röra sig ut från de samordnade lagerurtagningarna. när kassettlocket 66 svânges omkring den första svängaxeln 73. Bågformade styrspår 450 059 Bl slutar i de första lagerurtagningarna 77 för styrning av de första lagertapparna 75 oon 76 med spelrum, när kassettlocket 66 svänges i sin andra svängriktning 72. Bågíormade andra styrspår 82 slutar i de andra lagerurtagningarna du för styr- ning av de andra lagertapparna 78, 79 med spelrum, när locket 66 svänges i sin första svängriatning 71. Såsom framgår av ritningen, är lagerurtagníngarna och styrspåren utformade i sidoväggarna 61 och 61 på kassettnöljet, medan lagertapparna är anordnade på svängarmarna 57 ooh 68 på kassettlocket 66.
Såsom speciellt framgår av tig. 9-10, har lagerurtagningarna 78 och 80 åtminstone delvis cirrnlärt tvärsnitt med en diame- ter lika med den maximala tvärdimensionen L hos de samordnade lagertapparna 75. 78 plus spelrunnet. Lagertapparna är lång- strâckta med en breddimension T, som är mindre än längddimen- sionen L. De bägfiormade styrspâren nar en breddimension W, som är anpassad till breddinensionen T nos den samordnade lager- tappen och som är mindre än diametern nos den samordnade la- gerurtagningen. Pâ detta sätt förhindras locket 66 att röra sig i andra riktningar än den första och den andra riktningen 71 och 72 i varje läge nos locket genom samverkan mellan lagertapparna och de delar av sidoväggarna 60 ooh 61, som om- ger lagerurtagningarna. Lagertapparna är även bågrormade, så att de ständigt ingriper i de samordnade styrspâren jämförel- sevis noggrant.
Sidoväggarna in een el är försedda med monteringsspår 83-86 för montering av lagertapparna i lagerurtagningarna. Pig. B och 9 visar, att spåren 83 och 84 korsar styrspåren 32 resp. 81 på platsen för norspunkterna Cl och C2. Varje monterings- spär har en öppen ingängssida för fri införing av lagertappen i monteringsspâret och vidare en botten med en profil, som sträcker sig mellan en nivå ml, vid vilken spelrum finnes mel- lan locket 66 och kassetthöljet, och en nivå NZ, vid vilken kassettlocnet är något höjt av krafter mellan lagertapparna och monteringsspârens botten. Såsom speciellt framgår av rig. 9 i förening med rig. lo, förhindras kassettlocket i dess första öppna läge ej enbart att rora sig i någon annan rikt- 450 059 ll ning än svängriktningen till följd av samverkan mellan de första lagertapparna, t.ex. lagertappen 75 och väggen på den samordnade första lagerurtagningen 77. I själva verket samver- kar de andra lagertapparna såsom lagertappen 78 med sidoväg- garna på de andra styrspåren 82 i kassettlockets utsvängda lä- ge. Nivâerna Nl och N2 för monteringsspåren är valda på sådant sätt, att, även om någon lagertapp befinner sig på platsen för en korspunkt Cl eller C2, styres den av tillämpligt styrspår i sídoväggarna. H* I syfte att begränsa lockets 66 svängrörelser är sidoväggarna 60 och 61 försedda med stoppelement, som samverkar med lager- tapparna. Av fig. 8 och 9 framgår. att styrspåren 82 och 81 är slutna vid ändarna 87 och 88, som är vända från deras samord- nade lagerurtagningar 80 resp. 87. På dessa ställen bildar tillämpliga delar av sidoväggarna 60 och 61 på kassetthöljet stoppelement för lagertapparna. 7 I båda huvudväggarna 54 och 55 på kassetten 47 finnes urtag- ningar 89 och 90. som är öppna i riktning mot kassetthöljets framsida för genomföring av delar av en kassettapparat på bak- sidan av det sträckta bandpartiet 65. I syfte att reducera in- trängning av damm in i kassetten till ett minimum, även när kassettlocket är öppet, är kassetten försedd med en sluten framvägg 91, som enbart för utdragning av magnetbandet 64 är försedd med två öppningar 92 och 93 på platsen för tvâ band- styrrullar 9ê och 95.
Nära den första och nära den andra huvudväggen befinner sig en första glidplatta 96 och en andra glidplatta 97, som kan glida mellan ett tillbakafört läge i fig. 5. 6 närmare kassetthöl- jets baksida 62 och ett stängníngsläge i fig. l-4 närmare kas- setthöljets framsida 63. I det tillbakaförda läget lämnar plattorna 96 och 97 urtagningarna 89 och 90 i motsvarande hu- vudväggar 54 och 55 fria. I stängningsläget är dessa urtag- ningar helt tíllslutna.
De båda glidplattorna 96 och 97 utgör en del av ett enda glid- 450 059 12 element 98. som i sin helhet är rörligt mellan ett tillbaka- fört läge enligt fig. 5 och 6 och ett stängningslâge enligt fíg. l-4, varvid detta element består av de båda glidplattorna 96 och 97 jämte två sidoväggar 99 och 100. som sträcker sig längs kassetthöljets sidovâggar 60 och 61 och som sammanbinder glidplattorna. För enkelhetens skull kommer glidelementet 98 och likartade glidelement att i fortsättningen benämnas slid.
Sliden 98 är utförd i ett stycke av plast. Det är alternativt möjligt att använda en slid 101, som visas i fig. 17 och be- står av glidplattor 102 och 103 och sidoväggar 104 och 105.
Denna slid består av tvâ lika delar, som är framställda i ett enda stycke av plast och varav den ena delen omfattar glid- plattan 102 och sidoväggen 104 och den andra delen glidplattan 103 och sidoväggen 105. Delarna är sammanbundna inbördes me- delst snäppförband. Fig. 18 visar ett tvärsnitt genom snäpp- förbandet, som förbinder plattan 102 med väggen 104. Förbandet omfattar ett stift 106 med en tjockare ände 107 i form av en stympad kon. På platsen för stiftet 106 är plattan 102 försedd med två koaxiella öppningar 108 och 109. varav öppningen 109 har större diameter och tjänar till att mottaga den koniska änden 107 av stiftet 106. Denna komiska ände har något större diameter än öppningen 108 och deformeras något elastiskt vid montering av plattan 102 på väggen 104, tills öppningen 109 är uppnådd. Sliden 101 arbetar på samma sätt som sliden 98. vid kassetten 47 befinner sig kassettlockets 66 båda svängar- mar 67 och 68 utanför kassetthöljet. När sliden 98 intar sitt stängningsläge, täckes sidoarmarna 67 och 68 av sidoväggarna 99 och 100 på sliden, så att svängarmarna och därmed lagerele- menten. när kassetten är avlägsnad från en kassettapparat. skyddas tillfredsställande gentemot mekaniska skador. Dessutom uppnås härigenom fördelaktigt utseende.
Hela sliden 98 belastas mot dess stängningsläge medelst en tryckfjäder 110. För ändamålet är plattorna 96 och 97 förbund- na med varandra medelst en förbindningsplatta 111 mittemellan sidoväggarna 99 och 100 på baksidan av det sträckta bandpar- tiet 65. På förbindningsplattan finnes ett stift 112, omkring 450 oss 13 vilket tryckfjädern 110 är infäst och anligger mot plattan lll och mot kassetthöljet. För detta ändamål är kassetthöljet för- sett med en cylinderformad öppning 113 enligt fig. 12 mitt~i emellan dess sidoväggar 60 och 61. Förbindningselementet, jäm- för även fig. 13-15. tjänstgör ej enbart såsom fastsättnings- punkt för fjädern 110 utan tjänar även till att uppstyva sli- den 98. De jämförelsevis tunna glidplattorna 96 och 97 kan lätt böjas. vilket kan förhindras effektivt medelst förbind- ningsplattan lll, som är försedd med två spår 114 och 115, i vilka två lister 116 och 117 ingriper vid mitten av plattorna 96 och 97.
I stället för en slid 98 med en separat förbindningsplatta 111 är det enligt fig. 16 alternativt möjligt att använda en slid 118, som är utförd i ett stycke tillsammans med en förbind- ningsplatta 119. Glidplattorna 120 och 121 liksom sidoväggarna 122 och 123, förbindníngsplattan 119 och stiftet 124, som be- finner sig på denna platta, är utförda i ett stycke av någon lämplig plast genom formsprutning. När en dylik slid användes. bör de olika komponenterna monteras i sådan ordningsföljd, att det sträckta bandpartíet 65 längs kassettens framsida ej utgör hinder, när sliden är monterad. För att underlätta monteringen av tryckfjädern kan ett stift användas. som är avsevärt korta- re än stiftet 124. I stället för stiftet kan en lokal urtag- ning i ytan pä förbindningsplattan användas för att förhindra ej önskvärda sidorörelser hos tryckfjäderns ände.
Den i fig. 17 visade slíden 101 möjliggör montering av densam- ma, sedan magnetbandet placerats i kassetthöljet. Denna slid omfattar en förbindningsplatta 125, bestående av två delar 125a och 125b. som är utförda i ett stycke tillsammans med plattan 102 respektive plattan 103. Delen l25b är förbunden med plattan 102 medelst ett snäppförband av i fig. 23 visad tYP. medan delen l25a är förbunden med plattan 103 medelst ett likartat snäppförband. Stiftet 173 består även av två delar.
Med hänsyn till detta stift gäller detsamma som framhållits med hänsyn till stiftet 124 i föregående stycke. 450 059 14 Tryckfjädern 110 säkerställer, att sliden 98 normalt befinner sig i sitt stängningsläge, när kassetten ej är placerad på en kassettapparat. och täcker därmed öppningarna 89 och 90 i kas- setthöljets huvudväggar. I sitt stängníngsläge täcker sliden även eventuella andra öppningar i huvudväggarna såsom de van- liga styröppningarna 126-129 för orientering av kassetten i förhållande till en kassettapparat med hjälp av styrstíft. som befinner sig på apparatens däck. Men tryckfjädern 110 fyller jäven en annan uppgift, nämligen att stänga kassettlocket 66. när sliden 98 är förd till sitt stängningslâge. För detta ändamål är slíden 98 och locket 66 försedda med samverkande delar för att bringa kassettlocket att svänga till sitt stäng- da läge oberoende av det av dess båda öppna lägen. som kas- settlocket intar. Dessa samverkande delar omfattar enligt fig.
S och 6 sidorna på svängarmarna 67 och 68 och delar av glid- plattorna 96 och 97. som glidande samverkar härmed.
Sliden 98 och kassettlocket 66 är försedda med samverkande läselement för att förhindra, att locket 66 förflyttas från ett öppet läge. om slíden 98 befinneer sig i sitt stängnings- läge. så att en bandkassett ej lätt kan öppnas, som avlägsnats från en apparat. Detta är endast möjligt, sedan sliden 98 åt- minstone delvis förts tillbaka till dess tillbakaförda läge mot kraften hos tryckfjädern 110. Låselementen omfattar åter sidorna av svängarmarna 67 och 68 pâ kassettlocket 66 och de- lar av glidplattorna 96 och 97 hos sliden 98, nämligen de de- lar av glidpiattorna, som, när sliden intar sitt stängningslä- ge, täcker svängarmarna 67 och 68 tillsammans med sidoväggarna 99 och 100. Låselementen omfattar även två utsprång 130 och 131 på var sin sida av locket 66. såsom speciellt tydligt visas i fig. 2 och även i fig. 4. läm- nar locket 66 sidorna 132 och 133 av sidoväggarna 99 och 100 på sliden 98, som är vända från kassetthöljets baksida 62. fria på ställen, som befinner sig närmare huvudväggarna 54 och S5 på kassetthöljet. Detta har skett med hänsyn till stoppele- ment för flyttning av sliden 99 till dess tillbakaförda läge. när bandkassetten är placerad i en kassetthâllare pä en kas- 450 0590 settapparat enligt fig. 24 och 25. Dessa figurer visar i tvär- snitt en del av en kassettapparat 134 på platsen för en kas- setthållare 135. Kassetthâllaren är svängbar omkring ett gång- järnsstift 136 och kan sålunda förflyttas från ett i fig. 24 visat kassettinföringsläge till ett i fig. 25 visat arbetslä- ge. På sin framsida är kassetthållaren 135 försedd med en öpp- ning för kassettinföring. Medelst spännfjädrar 139 tvingar hävarmar 138 en kassett mot en del vis öppen bottenplatta 140, som är försedd med utsprång 141. Under kassettens införande samverkar dessa utsprång med framsidorna 132 och 133 på sliden 98. När kassetten 47 är införd i kassetthållaren 135, förflyt- tas sliden 98 sålunda helt enkelt från dess stängningsläge till dess mera tillbakaförda läge.
Slídens 98 sidoväggar 99 och 100 är försedda med urtagningar 142 och 143, som kan mottaga sidoutsprången 130 och 131 på kassettlocket i det stängda läget. På detta sätt verkar ut- sprången 130 och 131 tillsammans med tillämpliga delar av sidoväggarna 99 och 100 på sliden 98 såsom låselement för* A låsning av kassettlocket i dess stängda läge. Men utsprângen tjänar även till att öppna kassettlocket, sedan kassetten in- förts i en kassetthållare. För detta ändamål kan en kassett- apparat 134 enligt fig. 24 och 25 vara försedd med en locköpp- nare 144, som medelst en tryckfjäder 145 och ett stift 146 är monterad på däcket på kassettapparaten 134 så att den är rör- lig i en slits 147. Enligt fig. 24 intar sliden 98 redan sitt mera tillbakaförda läge. så att locket 66 kan svängas. Kas- settlocket svänges. när kassetthållaren 135 föres nedåt. under vilken rörelse överdelen av locköppnaren 144 samverkar med ut- sprânget 130 på kassettlocket 66. Utsprånget 131 kan samverka med en likartad kassettlocköppnare på samma sätt.
Fig. 21 visar åter samma vy som fig. 3, varvid sidoväggen 100 på sliden 98 nu är förd i riktning mot det mera tillbakaförda läget, medan sidoväggen 99 fortfarande intar ett läge, mot- svarande slidens stängningsläge. I en dylik situation kan sli- den 98 lätt klämmas mot kassetthöljet. För att förhindra en dylik ej önskvärd situation har sidoväggarna 60 och 61 på 450 059 16 platsen för slidens 98 sidoväggar 99 och 100. om dessa befin- ner sig i deras mera tillbakaförda läge, bibringats en krökt profil P med en krökningsradie R. som i huvudsak är lika med avståndet mellan de båda sidoväggarna 60 och 61 på kassetthöl- jet. Pâ detta sätt är åtminstone en begränsad skevhet möjlig hos slidens 98 läge i förhållande till kassetthöljet utan att sliden klämmes mot kassetthöljet. För enkelhetens skull visar fig. 21 endast en enda radie R. nämligen för profilen P på sidoväggen 60.
I fig. 22 och 23 visas en annan möjlighet att förhindra, att sliden fastklämmes. Dessa figurer visar en bandkassett 148, som är i huvudsak likartad den i fig. 1-7 visade kassetten med undantag av en något olikartad form för glidelementet och kas- setthöljets sidoväggar. Kassetten 148 kommer därför ej att be- skrivas fullständigt detaljerat i förkortande syfte. Kassetten omfattar ett i sin helhet rörligt slidelement 149 med sidoväg- gar 150. 151, som är försedda med förlängda partier 153 och 154, som är vända mot baksidan 152 av kassetthöljet. så att varje sidovägg på sliden 149 i slidens stängningsläge sträcker sig utanför stället, där sidorna 155 och 156, som är vända mot kassetthöljets baksida. befinner sig i slidens mera tillbaka- förda läge. Detta ställe befinner sig nära tvâ lister 157 och 158 på kassetthöljet. Kassettens 148 sidoväggar 159 och 160 har motsvarande styrspår för styrning av de förlängda partier- na av sidoväggarna på sliden 149. Fig. 22 visar ett dylikt styrspår 161. De förlängda partierna 153 och 154 förhindrar ej enbart, att sliden 149 blir inklämd, utan medför enligt fig. 23 även ett fördelaktigare utseende hos kassetten åtminstone sett mot huvudväggarna. vilket är önskvärt ur estetisk syn- punkt.
Med hänsyn till bandkassetten 47 är glidelementet 98 i kas- setthöljet försett med samverkande stoppelement, för att för- hindra. att en en gäng monterad slid glider av kassetthöljet. när kassettlocket 66 ännu ej blivit monterat eller har avlägs- nats. Sliden är försedd med två hakar 162 och 163 enligt fig. 12, 16 och 17, medan sidoväggarna 60 och 61 på höljet är för- 45.0 059 17 sedda med spår, i vilka hakarna är avsedda att ingripa. I fig. 4 och 7 visas ett dylikt spår 164. nämligen i kassetthöljets sidovägg 60. Delen av sidoväggen 60 på platsen för spårets 164 ände 165 i fig. 7 tjänstgör såsom stoppelement för naken 162.
Sidoväggen 61 är försedd med ett likartat ej visat spår och omfattar ett stoppelement för naken 163. Platsen för spårets' 164 ände 165 har valts på sådant sätt, att naken 162 uppnått änden 165 i slidens 98 stängningslsâge. så att trycket hos fjädern 110 i stängníngsläget överföres till sidoväggen 60 på kassetthöljet via naken 162 och till sidoväggen 161 via haken 163. Locket 66 och isynnerhet lagertapparna 75-79 belastas ej av tryckfjädern 110 i slidens 98 stängningsläge, eftersom. något spelrum ständigt förekommer mellan locket 66 och sliden 98 i dess stängningsläge. 7 Fig. 19 och 20 visar schematiskt en del av en bandkassett, som i stort är utförd på samma sätt som bandkassetten enligt fig. 6-12 men vid vilken fjädrande element finnes för belastning av kassettlocket och sliden i förhållande till varandra. Ett kas- settlock 166 visas. varav en svängarm 167 är lagrad på en sidovägg 168 på kassetten. Vidare finnes en slid 169. på vil- ken ett stift 170 är anordnat, medan sidoväggen 167 på kas- settlocket 136 uppbär ett stift 171. Mellan de båda stiften är en spännfjäder 172 monterad. Svängarmarnas 167 lagringsanord- ning omfattar två lagertappar 173 och 174. lagerurtagningar 175 och 176 jämte styrspär 177 och 178. I den i fig. 19 åskåd- liggjorda situationen befinner sig kassettlocket 166 i stäng- ningsläget och sliden 169 i stängningsläget. Sliden 169 drages i riktning mot kassettlocket 166 medelst fjädern 172. varvid enheten befinner sig i ett stabilt balanserat tillstånd. även med hänsyn till situationen enligt fig. 20. vid vilken kas- settlocket 166 befinner sig i ett av sina öppna lägen och spå- ret 169 förflyttats till dess mera tillbakaförda läge. befin- ner sig locket 166 i stabilt tillstånd under inverkan av de krafter, som utövas på detsamma. Sammanbindningslinjen mellan stiften 170 och 171 sträcker sig på sådan sida av lagertappen 173. att kassettlocket har benägenhet att svänga ytterligare till öppet läge. Men detta förhindras genom samverkan mellan i4so 059 18 lagertappen 174 och änden av dess styrspår 178. Genom lämplig dimensionering av fjädern 172, varvid hänsyn ej tages till kassettlockets 166 vikt. befinner sig kassettlocket i ett sta- bilt balanserat tillstånd för varje orientering av bandkasset- ten i förhållande till tyngdkraften.

Claims (20)

450 0596 19 Patentkrav
1. Magnetbandskassett med ett hölje med en två bandutträdes- öppningar uppvisande framvägg och åtminstone ett kassettlock (66) vid husets framsida. vilket är rörligt mellan ett fram- sidan tâckande, stängt läge och ett framsidan frigivande öppet läge, varvid åtminstone en av höljets huvudväggar har åtmins- tone en urtagning. vilken sträcker sig längs kassettframsidan och längs vilken ett sträckt parti av bandet mellan utträdes~ öppningarna sträcker sig, varvid bakom det sträckta partiet av bandet ett utrymme bildas för tillträde av åtminstone en kom- ponent av en kassettapparat, k ä n n e t e c k n a d av att separat från kassettlocket (66) är anordnad en utanför nöljet rörlig slid (98, 101, 118, 149), som är rörlig mellan ett ur- tagningen i höljets huvudvâgg täckande stängt läge, i vilket sliden (98. 101, 118, 149) förhindrar tillträde till bandets (65) baksida. och ett urtagningen frígivande läge. i vilket sliden (98, 101, 118, 149) frigör bandets (65) baksida. så att den friliggande sträckta delen av bandet (65) i det stängda läget är nästan fullständigt innesluten av kassettlocket (66) och sliden (98, 101, 118, 149).
2. Magnetbandskassett enligt krav 1. k ä n n e t e c k n a d av att den rörliga sliden (98. 101. 118. 149) är utformad som förskjutningslid. varvid i det frigörande läget sliden (98, l01, 118, 149) är tillbakaförd mot kassettens bakvägg (62).
3. Magnetbandskassett enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a d av att kassettlock (66) och slid (98, 101. 118. 149) under stängningsmanövrar kraftförbundet samverkar med varandra för att överföra en på en av dessa element utövad stängningskraft till det andra elementet så att för att samtidigt förflytta kassettlock och slid till stängt läge behövs endast att ett av de båda elementen pâverkas.
4. Magnetbandskassett enligt krav 3. k ä n n e t e c k n a d 450 059 20 av fjäderorgan (110, 172) som samtidigt trycker sliden (98, 101. 118. 149) liksom kassettlocket (66) mot deras resp. stängda läge.
5. Magnetbandskassett enligt krav 1, k ä n n e t e c k - n a d av att i frigöringsläget sliden (98. 101, 118, 149) ligger åtminstone till största delen utanför ingreppsutrymmet bakom den strâckta delen av bandet (65).
6. Magnetbandskassett enligt ett eller flera av krav 1 till 5. k ä n n e t e c k n a d av att sliden (98. 101. 118. 149) är en förskjutningsslid.
7. Magnetbandskassett enligt krav 6, k ä n n e t e c k n a d av att förskjutníngssliden (98, 101. 118, 149) är försedd med sidoväggar (99. 104) vid vilka den är förd.
8. Magnetbandskassett enligt krav 2, k ä n n e t e c k - n a d av att huvudväggarna (54.'55) uppvisar första och andra förskjutningsplattor (96. 97). vilka är förskjutbara vid den första (54) resp. andra (55) av huvudväggarna, varvid de två förskjutningsplattorna (96, 97) utgör delar av en enda slid (98, 101. 118, 149) med två sidovågger (99, 100), vilka för- binder förskjutningsplattorna (96, 97) med varandra och sträc- ker sig längs kassetthöljets sidovâggar (60, 61).
9. Magnetbandskassett enligt krav 8, k ä n n e t e c k n a d av att sliden (98, 118, 149) består av en enda av syntet- material framställd del.
10. Magnetbandskassett enligt krav 8. k ä n n e t e c k - n a d av att sliden (101) består av två identiska delar (102. 103), vilka är förbindbara med varandra medelst snäppförbind- ningar (106, 107, 108. 109), varvid var och en av de nämnda identiska delarna (102, 103) består av en enda del av syntet- material.
11. ll. Magnetbandskassett enligt krav 8, k ä n n e t e c k - 450 059 21 n a d av att sliden (98. 101. 118. 149) i stängningsläget på utsidan övertäcker svängarmar (67. 68) hos kassettlocket (66).
12. Magnetbandskassett enligt krav 8. k ä n n e tee c k ~ n a d av att varje sidovägg (150, 151) hos s1idenW(149) inne- håller ett förlängningsparti (153. 154) mot kassetthöljets baksida (162).
13. Magnetbandskassett enligt ett av kraven 2 till 12. k ä n n e t e c k n a d av att sliden (98. 101. 118. 149) och kassetthöljet uppvisar samverkande stoppelement (162. 163. 165). vilka förhindrar att den på höljet anordnade sliden (98. 101. 118. 149) lossnar från huset när kassettlocket (66) ännu ej monterats eller avlägsnats.
14. Magnetbandskassett enligt krav 4 och 13. 'k ä n n e - t e c k n a d av att i slidens (98. 101. 118. 149) stängda läge slidens stoppelement (162. 163) stödjer mot kassett- höljets stoppelement (165). varvid stoppelementen överför slidens fjäderbelastning på kassetthöljet så att en fjäderbe- lastning av den i det stängda läget befintliga kassettluckan (66) undviks.
15. Magnetbandskassett enligt krav 14. k ä n n e t e c k - n a d av att sliden (98. 101. 118. 149) och kassettlocket (66) innehåller samarbetande låselement (130. 131. 142. 143). för att förhindra att kassettlocket (66) rör sig till ett öppet läge. när sliden (98. 101. 118) befinner sig i det stängda läget.
16. Magnetbandskassett enligt kraven 5 och 14. k ä n n e - t e c k n a d av att var och en av slídens (98. 101, 118, 149) sídoväggar (99. 100) vid sin framsida uppvisar kanter, vilka övertäcker kassettlockets (66) sidokanter.
17. Magnetbandskassett enligt krav 16. k ä n n e t e c k - n a d av att var och en av kanterna (132. 133) hos slidens (98, 101. 118. 149) sidoväggar (99. 100) uppvisar en central 450 059 22 urtagning (142. 143). i vilken vid stängd kassett utsprång (130. 131) hos kassettlocket (66) ingriper.
18. Magnetbandskassett enligt krav 17. k ä n n e t e c k - n a d av att på platsen för slidens (98, 101. 118) sídoväggar (99. 100), när denna slíd befinner sig i det tillbakadragna läget, var och en av höljets sidoväggar (60, 61) har en krökt profil (P) med en krökningsradie (R) som väsentligen motsvarar avståndet mellan de två sidoväggarna (60, 61) och anordnad på sådant sätt att sliden (98. 101. 118) kan utsättas för åtmins- tone en begränsad vridning i förhållande till kassetthöljet, varigenom en sidovägg (99. 100) hos sliden (98, 101, 118) ham- nar närmare kassetthöljets baksida (62) än slidens (98, 101. 118) andra sidovägg. utan att sliden (98. 101. 118) kärvar på höljet.
19. Magnetbandskassett enligt krav 4 och 8. k ä n n e - t e c k n a d av att sliden (98, 101, 118) innehåller en för- bindningsplatta (111. 119. 125) i mitten mellan sidoväggarna (96. 97, 120. 121, 102. 103), bakom den strâckta banddelen (65) och de nämnda elastiska medlen (110) för belastning av sliden (98, 101, 118) i riktning mot det stängda läget har en tryckfjäderlagring (112, 124) mot förbindningsplattan (111, 119. 125) och kassetthöljet.
20. Magnetbandskassett enligt krav 19, k ä n n e t e c k - n a d av att sliden (118) och förbíndelseplattan (119) till- sammans består av bara en enda plastdel.
SE7903960A 1978-05-09 1979-05-07 Magnetbandkassett SE450059B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL7804936.A NL165598C (nl) 1978-05-09 1978-05-09 Magneetbandcassette.

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE7903960L SE7903960L (sv) 1979-11-10
SE450059B true SE450059B (sv) 1987-06-01

Family

ID=19830797

Family Applications (2)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE7903960A SE450059B (sv) 1978-05-09 1979-05-07 Magnetbandkassett
SE8700178A SE8700178L (sv) 1978-05-09 1987-01-19 Magnetbandskassett med ett svengbart kassettlock

Family Applications After (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE8700178A SE8700178L (sv) 1978-05-09 1987-01-19 Magnetbandskassett med ett svengbart kassettlock

Country Status (23)

Country Link
US (1) US4235395A (sv)
JP (9) JPS5821350B2 (sv)
AR (1) AR222330A1 (sv)
AT (1) AT365823B (sv)
AU (1) AU531956B2 (sv)
BE (1) BE876087A (sv)
BR (1) BR7902762A (sv)
CA (1) CA1135847A (sv)
CH (1) CH656735A5 (sv)
DD (1) DD143486A5 (sv)
DE (4) DE2954663C2 (sv)
DK (1) DK150047C (sv)
ES (1) ES480305A1 (sv)
FR (2) FR2425696A1 (sv)
GB (1) GB2020630B (sv)
HK (1) HK19683A (sv)
IT (1) IT1112501B (sv)
MX (1) MX145952A (sv)
NL (1) NL165598C (sv)
NZ (1) NZ190383A (sv)
PL (1) PL133014B1 (sv)
SE (2) SE450059B (sv)
ZA (1) ZA791928B (sv)

Families Citing this family (52)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2951951A1 (de) * 1979-12-22 1981-07-09 Basf Ag, 6700 Ludwigshafen Bandkassette fuer streifen- oder bandfoermige aufzeichnungstraeger, insbesondere magnetbaender, sowie kassettengehaeuse und schutz-/haltehuelle fuer aufgewickelte aufzeichnungstraeger
JPS56111492U (sv) * 1980-01-28 1981-08-28
ATE18617T1 (de) * 1980-07-28 1986-03-15 Hitachi Maxell Magnetbandkassette.
JPS5730884U (sv) * 1980-07-28 1982-02-18
AU7738581A (en) * 1980-11-17 1982-05-27 Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Video tape cassette
JPS57123573A (en) * 1981-01-20 1982-08-02 Victor Co Of Japan Ltd Adapter for tape cassette
JPS57129285U (sv) * 1981-02-09 1982-08-12
CA1171830A (en) * 1981-03-09 1984-07-31 Sony Corporation Tape cassette
US4399480A (en) * 1981-03-30 1983-08-16 Disctron, Inc. Head access door, opening mechanism and method of sealing
NL8102877A (nl) * 1981-06-16 1983-01-17 Philips Nv Magneetbandcassette.
JPS57210489A (en) * 1981-06-22 1982-12-24 Sony Corp Tape cassette
US4445650A (en) * 1981-07-22 1984-05-01 Megatape Corporation High speed bidirectional magnetic tape transport with constant tension
JPS58128069A (ja) * 1982-01-25 1983-07-30 Sony Corp テ−プカセツト
NL188771C (nl) * 1982-03-11 1992-09-16 Philips Nv Magneetbandcassette, en een systeem omvattende de magneetbandcassette alsmede een magneetbandcassetteapparaat.
DE3360970D1 (en) * 1982-05-12 1985-11-14 Hitachi Maxell Recording tape cartridge
US4452404A (en) * 1982-08-20 1984-06-05 Shape Inc. Tape reel hub assembly
US4620254A (en) * 1983-01-04 1986-10-28 Bsr North America, Ltd. Information storage and retrieval system including a tape cartridge having a slidable cover
US4475700A (en) * 1983-05-09 1984-10-09 Shape Inc. Tape cassette dust door latch spring assembly
JPS6063779A (ja) * 1983-09-19 1985-04-12 Sony Corp テ−プカセツト
JPS6079583A (ja) * 1983-10-04 1985-05-07 Matsushita Electric Ind Co Ltd カセツト
JPS6089883A (ja) * 1983-10-24 1985-05-20 Matsushita Electric Ind Co Ltd カセツト
NL8303943A (nl) * 1983-11-17 1985-06-17 Philips Nv Magneetbandcassette.
JPS6089678U (ja) * 1983-11-25 1985-06-19 ソニー株式会社 テ−プカセツト
JPS60125982A (ja) * 1983-12-13 1985-07-05 Sony Corp テ−プカセツト
JPS60133580A (ja) * 1983-12-22 1985-07-16 Sony Corp テ−プカセツト
KR900006314B1 (ko) * 1984-01-25 1990-08-28 마쯔시다덴기산교 가부시기가이샤 테이프카세트 및 그것을 사용하는 카세트레코오더
NL8400226A (nl) * 1984-01-25 1985-08-16 Philips Nv Magneetbandcassette.
JPH06105517B2 (ja) * 1984-02-03 1994-12-21 ソニー株式会社 カセツトテ−プレコ−ダ
FR2584224B1 (fr) * 1984-03-07 1988-08-05 Sony Corp Porte-cassette pour cassette de bande magnetique avec une fermeture de protection et un mecanisme de blocage et appareil muni de ce porte-cassette
JPS60187982A (ja) * 1984-03-07 1985-09-25 Sony Corp テ−プカセット
NL8401028A (nl) 1984-04-02 1985-11-01 Philips Nv Magneetbandcassette.
JPS60163572U (ja) * 1984-04-03 1985-10-30 ソニー株式会社 テ−プカセツト
JPH0721952B2 (ja) * 1984-05-30 1995-03-08 日立マクセル株式会社 テ−プカ−トリツジ
AU580318B2 (en) * 1984-07-23 1989-01-12 Sony Corporation Tape cassette
BE901134A (fr) * 1984-11-26 1985-03-15 Staar Sa Appareil de reproduction et d'enregistrement a insertion frontale.
JPS61170951A (ja) * 1985-01-23 1986-08-01 Sony Corp カセツトホルダ−
DE3504965A1 (de) * 1985-02-13 1986-08-14 Agfa-Gevaert Ag, 5090 Leverkusen Frontklappenverriegelung von magnetbandkassetten insbesondere videobandkassetten
JPH0510299Y2 (sv) * 1985-05-15 1993-03-12
EP0400933B1 (en) * 1989-05-29 1995-07-05 Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Tape cassette
JPH02312080A (ja) * 1989-05-29 1990-12-27 Matsushita Electric Ind Co Ltd テープカセット
JP2734144B2 (ja) * 1989-12-06 1998-03-30 ソニー株式会社 テープカセット
US5316234A (en) * 1991-05-29 1994-05-31 Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Tape cassette for cassette recording/reproducing apparatus
EP0459791A3 (en) * 1990-06-01 1992-10-28 Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Tape cassette
US5363268A (en) * 1990-11-16 1994-11-08 Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Tape cassette
WO1992009081A1 (en) * 1990-11-19 1992-05-29 Alfonso Esguerra Video tape cassette
US5544834A (en) * 1990-11-19 1996-08-13 Wti International Corporation Video tape cassette
EP0492012A1 (en) * 1990-12-24 1992-07-01 Metarex Research Institute Corp Tape cassette
US5631790A (en) * 1992-09-21 1997-05-20 Lcv Associates Energy absorbing video cassette
DE19533556C1 (de) * 1995-09-11 1996-12-12 Siemens Ag Dreiphasen-Gleichrichterschaltung
US6302344B1 (en) 1999-07-01 2001-10-16 Chen K. Su Lightweight video cassette
US6535349B1 (en) 1999-12-02 2003-03-18 Storage Technology Corporation Tape transfer with laterally moving head
EP3526271B1 (en) * 2016-10-17 2022-12-07 Danny Warren Delayed curing resin composition

Family Cites Families (23)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2941741A (en) * 1958-06-30 1960-06-21 Ibm Tape cartridge and tape loading mechanism
GB1307821A (en) * 1969-03-14 1973-02-21 Rca Corp Web cartridge
JPS5041880Y1 (sv) * 1970-01-24 1975-11-28
JPS4922456B1 (sv) * 1970-01-24 1974-06-08
US3627225A (en) * 1970-07-30 1971-12-14 Ibm Record member container
JPS5134272Y2 (sv) * 1971-04-22 1976-08-24
FR2135976A5 (sv) * 1971-04-23 1972-12-22 Ibm
JPS528407Y2 (sv) * 1972-06-29 1977-02-22
GB1450744A (en) * 1973-02-01 1976-09-29 Sony Corp Magnetic tape cassettes
JPS534094Y2 (sv) * 1973-02-28 1978-02-01
US3980255A (en) * 1973-10-04 1976-09-14 Sony Corporation Tape cassette
US3987489A (en) * 1974-12-16 1976-10-19 Basf Aktiengesellschaft Tape cartridge which is normally closed but is pivoted to open position when taken into use, and transport apparatus for such a cartridge
JPS5444576Y2 (sv) * 1974-03-11 1979-12-21
US3932891A (en) * 1974-06-10 1976-01-13 Emory Horvath Magnetic tape player with cartridge door opening means
US4021006A (en) * 1974-11-20 1977-05-03 Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Container for magnetic tape
CA1058749A (en) * 1974-11-21 1979-07-17 Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Container for magnetic tape
JPS5529511B2 (sv) * 1974-12-03 1980-08-04
JPS5170623A (ja) * 1974-12-17 1976-06-18 Sony Corp Teepukasetsuto
JPS5843831B2 (ja) * 1974-12-17 1983-09-29 ソニー株式会社 テ−プカセツト
DE2654343A1 (de) * 1975-11-28 1977-07-07 Emerson Electric Co Bandtransportsystem
CA1077618A (en) * 1975-12-13 1980-05-13 Victor Company Of Japan Detection device for detecting ends of a cassette tape
DE7609642U1 (de) * 1976-03-29 1976-09-02 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Kassettenauswerfvorrichtung fuer magnetbandgeraete
JPS60160387A (ja) * 1984-01-31 1985-08-21 Shimizu Constr Co Ltd 太陽光発電装置

Also Published As

Publication number Publication date
JPH03162760A (ja) 1991-07-12
JPS6150269A (ja) 1986-03-12
DK150047B (da) 1986-11-24
FR2539908B1 (fr) 1986-08-29
DK184379A (da) 1979-11-10
DE2918003C2 (sv) 1990-02-15
NL165598C (nl) 1981-04-15
JPS6150268A (ja) 1986-03-12
JPS6151679A (ja) 1986-03-14
JPS5821350B2 (ja) 1983-04-28
NZ190383A (en) 1982-09-14
CA1135847A (en) 1982-11-16
JPH0444832B2 (sv) 1992-07-22
FR2539908A1 (fr) 1984-07-27
IT7922398A0 (it) 1979-05-04
GB2020630B (en) 1982-06-09
JPH0444831B2 (sv) 1992-07-22
JPS6017117Y2 (ja) 1985-05-27
PL215416A1 (sv) 1980-04-08
NL7804936A (nl) 1979-11-13
HK19683A (en) 1983-06-17
DE7912905U1 (de) 1980-01-17
JPS58101380U (ja) 1983-07-09
DD143486A5 (de) 1980-08-20
AU4670279A (en) 1979-11-15
JPH0572035B2 (sv) 1993-10-08
US4235395A (en) 1980-11-25
ES480305A1 (es) 1979-12-01
ATA345879A (de) 1981-06-15
DE2954663C2 (sv) 1990-10-18
DK150047C (da) 1987-07-13
JPS54151813A (en) 1979-11-29
JPS61283086A (ja) 1986-12-13
AT365823B (de) 1982-02-25
BE876087A (fr) 1979-11-07
JPH0444828B2 (sv) 1992-07-22
JPS6150267A (ja) 1986-03-12
MX145952A (es) 1982-04-23
JPH0444829B2 (sv) 1992-07-22
BR7902762A (pt) 1979-11-27
DE2954296C2 (de) 1985-11-21
CH656735A5 (de) 1986-07-15
SE7903960L (sv) 1979-11-10
ZA791928B (en) 1980-11-26
PL133014B1 (en) 1985-04-30
JPS6151680A (ja) 1986-03-14
FR2425696A1 (fr) 1979-12-07
JPH05781B2 (sv) 1993-01-06
JPH0444830B2 (sv) 1992-07-22
AU531956B2 (en) 1983-09-15
DE2918003A1 (de) 1979-11-15
IT1112501B (it) 1986-01-13
AR222330A1 (es) 1981-05-15
SE8700178D0 (sv) 1987-01-19
GB2020630A (en) 1979-11-21
SE8700178L (sv) 1987-01-19
FR2425696B1 (sv) 1984-09-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE450059B (sv) Magnetbandkassett
SU1105129A3 (ru) Кассета с магнитной лентой
US3495787A (en) Tape cassette assembly
PL110306B1 (en) Video disk recorder
US4067629A (en) Storage receptacle for magnetic tape cassette
JP2770493B2 (ja) テープカセット
KR910006360Y1 (ko) 테이프 카세트
US4422599A (en) Magnetic tape cassette
US4775911A (en) Magnetic tape cassette
CA1291100C (en) Tape cassette
EP0152128B1 (en) Magnetic-tape cassette
KR830000320B1 (ko) 자기 테이프 카세트
JPH1064234A (ja) テープカセット
JP3082338B2 (ja) テープカセット
JPH0325353Y2 (sv)
JPH0418134Y2 (sv)
JPS6349909Y2 (sv)
EP0529091B1 (en) Device for manipulating a shutter
JPH0413805Y2 (sv)
JPH0722791Y2 (ja) カセット
JP3289082B2 (ja) テープカートリッジ
JPS6316834B2 (sv)
JPH0775113B2 (ja) テープカートリッジ
JPH06251544A (ja) テープカセット
JPH07262740A (ja) テープカセット

Legal Events

Date Code Title Description
NAL Patent in force

Ref document number: 7903960-8

Format of ref document f/p: F

NUG Patent has lapsed

Ref document number: 7903960-8

Format of ref document f/p: F