NO169126B - Fremgangsmaate for fremstilling av n-formyl-alfa-aspartyl-fenylalanin - Google Patents

Fremgangsmaate for fremstilling av n-formyl-alfa-aspartyl-fenylalanin Download PDF

Info

Publication number
NO169126B
NO169126B NO855067A NO855067A NO169126B NO 169126 B NO169126 B NO 169126B NO 855067 A NO855067 A NO 855067A NO 855067 A NO855067 A NO 855067A NO 169126 B NO169126 B NO 169126B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
formyl
phenylalanine
reaction
isomer
anhydride
Prior art date
Application number
NO855067A
Other languages
English (en)
Other versions
NO855067L (no
NO169126C (no
Inventor
Ryuichi Mita
Toshio Katoh
Chojiro Higuchi
Takeshi Oura
Akihiro Yamaguchi
Original Assignee
Mitsui Toatsu Chemicals
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Mitsui Toatsu Chemicals filed Critical Mitsui Toatsu Chemicals
Publication of NO855067L publication Critical patent/NO855067L/no
Publication of NO169126B publication Critical patent/NO169126B/no
Publication of NO169126C publication Critical patent/NO169126C/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07KPEPTIDES
    • C07K5/00Peptides containing up to four amino acids in a fully defined sequence; Derivatives thereof
    • C07K5/04Peptides containing up to four amino acids in a fully defined sequence; Derivatives thereof containing only normal peptide links
    • C07K5/06Dipeptides
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07KPEPTIDES
    • C07K5/00Peptides containing up to four amino acids in a fully defined sequence; Derivatives thereof
    • C07K5/04Peptides containing up to four amino acids in a fully defined sequence; Derivatives thereof containing only normal peptide links
    • C07K5/06Dipeptides
    • C07K5/06104Dipeptides with the first amino acid being acidic
    • C07K5/06113Asp- or Asn-amino acid
    • C07K5/06121Asp- or Asn-amino acid the second amino acid being aromatic or cycloaliphatic
    • C07K5/0613Aspartame

Description

Foreliggende oppfinnelse angår en fremgangsmåte for fremstilling av N-formyl-a-aspartylfenylalanin ved kondensering av N-formylasparginsyreanhydrid og fenylalanin.
Det har i den siste tid foregått en hurtig økning når
det gjelder behov for a-L-aspartyl-L-fenylalaninmethylester (Aspartam), et kunstig dipeptidsøtningsmiddel. N-formyl-a-aspartylf enylalanin er en viktig forbindelse som et mellompro-dukt for fremstilling av Aspartam. Spesifikt kan Aspartame fremstilles ved de-formulering av N-formyl-a-aspartylfenylalanin i methanol-saltsyreløsning, etterfulgt av forestring (japansk patentpublikasjon nr. 26133/1980 og japansk utlegnings-skrift nr. 82752/1978).
Bare japansk patentpublikasjon nr. 26133/1980 beskriver
en fremgangsmåte for fremstilling av N-formyl-a-aspartylfenylalanin ved kondensering av N-f orm<y>las<p>araginsyreanhydrid og fenylalanin. Denne prosess omfatter kondensering av N-formylasparaginsyreanhydrid med fenylalanin i iseddik, og omfatter nærmere bestemt utførelse av kondensasjonsreaksjonen ved 45 - 50°C ved tilsetning av L-fenylalanin litt etter litt til en blanding med N-formylasparaginsyreanhydrid suspendert i iseddik, tilstedeværende i en mengde ti ganger større enn N-formylasparaginsyreanhydridet.
Ved kondensasjonen av N-formylasparaginsyreanhydrid og fenylalanin dannes samtidig N-formyl-3-aspartylfenylalanin (3-isomer), et produkt ved kondensasjonen av fenylalanin med 3-carboxylsyre av asparaginsyre, i tillegg til det beregnede N-formyl-a-aspartylfenylalanin (a-isomer). Bare esteren avledet fra a-isomerener imidlertid anvendbar som søtningsmiddel mens esteren avledet fra 3-isomeren er en ugunstig substans
da den ikke har noen søtningseffekt men tvertimot utviser en bitter smak.
I henhold til beskrivelsen av den ovenfor angitte kjente teknikk, gir kondensasjonsreaksjonen av N-formylasparaginsyreanhydrid og fenylalanin 3-isomeren som biprodukt i slike mengder som 20% eller mer. For å fremstille søtningsmidlet Aspartam til en lav kostnad i industriell målestokk, er det følgelig nødvendig å utnytte 3-isomeren ved separering av denne fra a-isomeren og hydrolyseré den til asparaginsyre og fenylalanin for anvendelse på nytt som råmateriale.
I fremgangsmåten beskrevet i japansk patentpublikasjon nr. 26133/1980 hvori kondensasjonsreaksjonen utføres i eddik-syre, er det imidlertid nødvendig å behandle eddiksyreløsnings-midlet, f.eks. ved å fjerne det fra filtratet inneholdende primært 3-isomeren, som er blitt separert med a-isomeren etter reaksjonen, før gjenvinningen av asparaginsyre og fenylalanin fra 3-isomeren ved hydrolyse. Den kjente prosess utviser med andre ord ulemper ved å innbefatte kompliserte prosedyrer.
Et mål med foreliggende oppfinnelse er å unngå ulempene ved den kjente prosess, dvs. de ulemper som er forbundet med behandlingen av 3-isomerbiproduktet ved kondensasjonen av N-formylasparaginsyreanhydrid og fenylalanin i eddiksyreløsnings-middel og derved tilveiebringe en mer effektiv prosess for kondensasjonsreaksjonen. Dette mål kan oppnåes ved å utføre kondensasjonsreaksjonen effektivt ved riktig valg av reaksjons-betingelser og reaksjonsmetoden selv i et vandig medium uten anvendelse av noe organisk løsningsmiddel.
Fremgangsmåten ifølge foreliggende oppfinnelse for fremstilling av N-formyl-a-aspartylfenylalanin er således kjennetegnet ved at N-formylasparginsyreanhydrid tilsettes til fenylalanin i en vandig løsning, pH i den vandige løsning opprettholdes i området 7-12 ved tilsetning av en vandig alkalisk løsning, og reaksjonstemperaturen holdes ved 50 °C eller lavere.
Ved fremgangsmåten ifølge foreliggende oppfinnelse dannes a-isomeren i en overveldende stor mengde, og bare en liten mengde av f3-isomeren dannes ved kondensas jonsreaks jonen. Ved isolering av det ønskede produkt, kan enn videre den beregnede a-isomer eller en blanding av a-isomeren og (3-isomeren separeres ved valg av surgjøringsbetingelser.
Det totale utbytte av blandingen av a-isomer og 3-isomer er således så høyt som 95% eller mer, til tross for det faktum at kondensasjonsreaksjonen utføres i vann. Forholdet mellom de dannede isomerer er ca. a:3=8:2, som indikerer at den beregnede a-isomer dannes i en overveldende stor mengde som er fordelaktig sammenlignet med eddiksyre-løsningsmiddelprosessen. Surgjøringen av reaksjonsløsningen med saltsyre eller lignende innen et valgt pH-område etter reaksjonen, muliggjør enn videre selektiv isolering av a-isomeren inneholdende praktisk talt ikke noe 3-isomer, hvilket resulterer i en ekstrem høy gjen-vinningsgrad av det beregnede produkt.
På den annen side overføres 3-isomeren til filtratet
som er blitt separert med a-isomeren som krystaller. Da løs-ningsmidlet er vann, er det bare nødvendig å underkaste filtratet hydrolyse ved oppvarming av dette i nærvær av saltsyre eller lignende, og etter konsentrering om nødvendig, krystalli-sering av asparaginsyre og fenylalanin til deres respektive isoelektriske punkt. Den komplekse karakter av gjenvinnings-prosessen som ledsager kondensasjonsreaksjonen i eddiksyre-medium som ovenfor beskrevet elimineres således fordelaktig.
Fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen anvender N-formylasparaginsyreanhydrid som råmateriale. N-formylasparaginsyreanhydrid-utgangsmaterialet kan lett fremstilles, f.eks. ved behandling av asparaginsyre med maursyre og eddiksyreanhydrid. Selv om ingen bestemte begrensninger gjelder med hensyn til mengden av N-formylasparaginsyreanhydrid som skal anvendes, kan det generelt anvendes i støkiometrisk overskudd av fenylalanin. Imidlertid er det ikke nødvendig å anvende det i urimelig over-skytende mengder.
Det foreligger ingen bestemte begrensninger med hensyn til mengde av vann som skal anvendes som løsningsmiddel ved fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen. Det kan anvendes i en vektmengde på 3 - 50 ganger eller generelt 5-30 ganger mengden av fenylalanin i lys av reaksjonsdriften og volumeffek-tiviteten.
Det foreligger ikke noen bestemt begrensning til reak-sjonsmåten så lenge man er i stand til å forhindre ringåpnings-reaksjon av N-formylasparaginsyreanhydrid med vann i størst mulig grad og muliggjøre at N-formylasparaginsyreanhydrid og fenylalanin reagerer med hverandre ved en pH i området 7-12. En metode er f.eks. å tilføre N-formylasparaginsyreanhydrid litt etter litt, kontinuerlig eller porsjonsvis, i en løsning eller suspensjon fremstilt ved innføring av fenylalanin og et alkali i vann. Ved denne metode justeres pH i reaksjonsvæsken ved dråpevis tilsetning av en vandig alkalisk løsning slik at den holdes i området 7-12. I dette tilfellet kan det som alkali for anvendelse ved oppløsning av fenylalanin i be-gynnelsestrinnet og for justering av pH under reaksjonen hen-siktsmessig anvendes hydroxyder, oxyder eller carbonater av alkalimetaller slik som lithium, natrium og kalium, og hydro-xydene, oxydene eller carbonatene av jordalkalimetaller slik som kalsium og magnesium. Selvsagt vil ingen problemer eller vanskeligheter oppstå selv om organiske baser representert ved diethylamin som er inaktiv overfor anhydridet anvendes. Under sterke alkaliske betingelser hvori pH på reaksjonsvæsken over-skrider 12, akselereres ringåpningsreaksjonen av N-formylasparaginsyreanhydrid med vann, som derved forbruker en for-øket mengde av N-formylasparaginsyreanhydrid og samtidig ugunstig danner andre biprodukter enn 3-isomeren. En for sur pH under reaksjonen vil enn videre forårsake at kondensasjonsreaksjonen retarderes ugunstig og ringåpningsreaksjonen av anhydridet med vann preferensielt finner sted. Reaksjonstemperaturen er 50°C eller lavere, fortrinnsvis 3 0°C eller lavere og fortrinnsvis 20°C eller lavere med det formål å forhindre hydrolyse av N-formylasparaginsyreanhydrid med vannet. Selv om ingen bestemte restriksjoner gjelder med hensyn til den nedre grense, er det fordelaktig å utføre reaksjonen ved en temperatur over -20°C ut fra et industrielt synspunkt.
Ved fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen er det ikke uhel-dig samtidig å anvende organiske løsningsmidler som er bland-bare med vann, f.eks. lavere alkoholer slik som methanol, ethanol, n-propanol, i-propanol, n-butanol og tert-butanol,
og etherløsningsmidler slik som dioxan og tetrahydrofuran.
N-formyl-a-aspartylfenylalanin dannes således ved reaksjonen mellom N-formylasparaginsyreanhydrid og fenylalanin.
Som ovenfor angitt dannes dens isomer, N-formyl-3-aspartylfenylalanin delvis som biprodukt. Forholdet mellom a-isomeren og isomeren er tilnærmet i området 75:25 - 80:20, og det totale utbytte av det beregnede produkt og 3-isomeren er 95% eller mer.
Ved fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen foreligger det beregnede reaksjonsprodukt i løsning etter endt omsetning. For å isolere det beregnede produkt surgjøres reaksjonsløsningen ved tilsetning av en mineralsyre slik som saltsyre eller svovel-syre, som derved forårsaker at det beregnede produkt utfelles, etterfulgt av filtrering av de således utfelte krystaller. I dette tilfelle utfelles virkelig a-isomeren selektivt ved å justere pH på løsningen til 2,5 - 3,5. Følgelig kan N-formyl-a-aspartylf enylalanin erholdes i et høyt utbytte ved avkjøling og aldring av væske-faststoffblandingen resulterende fra sur-gjøringen, og ved separering av det faste materiale fra væsken. I dette tilfelle er 3-isomeren i stor grad inneholdt i filtratet slik at den kan reutnyttes ved hydrolysering av denne f.eks. med saltsyre til asparginsyre og fenylalanin for anvendelse som råmateriale.
Hvis på den annen side pH reduseres til 2,5 eller lavere under surgjøringen, blandes det resulterende N-formyl-a-aspartylfenylalanin med en gradvis økende mengde av (5-isomeren. Ved pH =1 isoleres f.eks. en blanding inneholdende ca. 20% av 3-isomeren.
Foreliggende oppfinnelse beskriver ytterligere under henvisning til etterfølgende eksempler og sammenligningseksemp-ler. De analytiske betingelser for væskekromatografi under høy hastighet som anvendes i eksemplene og sammenlignings-eksemplene som følger:
Eksempel 1
Til en vandig løsning inneholdende 13,2 g kaliumhydroxyd oppløst i 330 ml vann ble tilsatt 33,0 g (0,20 mol) L-fenylalanin under dannelse av en løsning. Etter å ha blitt avkjølt til -5 C ble løsningen tilsatt litt etter litt med 3 0,0 g (0,21 mol) av N-formyl-L-aspartylsyreanhydrid i 1 time mens temperaturen ble opprettholdt ved fra -5°C til 5°C. En 10%-ig vandig natriumhydroxydløsning ble tilsatt samtidig for å opprettholde reaksjonsvæsken ved en pH på 8 - 11. Deretter ble reaksjonen utført ved samme temperatur i 1 time. Reaksjonsblandingen ble analysert ved væskekromatografi ved høy hastighet, med det resultat at isomerdannelsesforholdet mellom N-formyl-a-L-aspartyl-L-fenylalanin og N-formyl-3-L-aspartyl-L-fenylalanin var 78:22 mens det totale utbytte var 98% basert på L-fenylalanin.
Konsentrert saltsyre ble dråpevis tilsatt til reaksjonsvæsken ved en temperatur på 10°C eller lavere inntil pH nådde 3, og den resulterende væskeblanding ble omrørt ved 0 - 5°C
i 1 time. Det derved erholdte bunnfall ble filtrert, vasket med kaldt vann og tørket, under dannelse av 44,9 g av hvite krystaller av N-formyl-a-L-aspartyl-L-fenylalanin i et utbytte på 72,9%.
Krystallene ble analysert ved væskekromatografi med
høy hastighet, med det resultat at .2,0% av 3-isomeren var iblandet, og N-formyl-a-L-aspartyl-L-fenylalanin hadde en renhet på 97,8%.
Sammenligningseksempel 1:
Til 330 ml vann ble tilsatt 33,0 g (0,20 mol) L-fenylalanin, og den resulterende suspensjon ble avkjølt til 0°C. Til suspensjonen ble tilsatt litt etter litt 30,0 g (0,21 mol) N-formyl-L-asparaginsyreanhydrid ved 0 - 5°C i 1 time. Deretter ble reaksjonen utført ved samme temperatur i 2 timer.
En porsjon av reaksjonsblandingen ble deretter analysert ved væskekromatografi ved høy hastighet. Som et resultat ble det observert at praktisk talt ikke noe N-formyl-a-L-aspartyl-L-f enylalanin var dannet.
Sammenligningseksempel 2:
Til en vandig løsning inneholdende 14,5 g kaliumhydroxyd oppløst i 330 ml vann ble tilsatt 33,0 g (0,20 mol) L-fenylalanin under dannelse av en løsning. Etter å ha blitt avkjølt til en temperatur på fra 0 til -5°C, ble 31,5 g (0,22 mol) N-formyl-L-asparaginsyreanhydrid tilsatt litt etter litt til løsningen i løpet av 1 time mens temperaturen ble opprettholdt ved 0 - 5°C. En 10%-ig vandig natriumhydroxydløsning ble samtidig tilsatt dråpevis for å opprettholde reaksjonsvæsken ved en pH på 12 - 14. Deretter ble reaksjonen fortsatt ved samme temperatur i 1 time. En porsjon av reaksjonsblandingen ble underkastet væskekromatografi ved høy hastighet. Som resultat ble det funnet at isomerdannelsesforholdet mellom N-formyl-cx-L-aspartyl-L-fenylalanin og N-formyl-3-L-aspartyl-L-fenylalanin var 78:22, det samme som i eksempel 1, mens det totale utbytte var 80,4% basert på L-fenylalanin, og 10,5% av L-fenylalaninutgangsmaterialet var tilbake. Enn videre ble det observert at ca. 10% forurensninger var dannet ved en bireak-sjon og at reaksjonsvæsken var ekstremt gulaktig.
Eksempler 2- 5:
Reaksjonen ble utført under anvendelse av 33,0 g (0,20 mol) L-fenylalanin og 31,5 g (0,22 mol) N-formyl-L-asparaginsyreanhydrid på samme måte som beskrevet i eksempel 1, bort-sett fra at typen av alkali, reaksjonstemperatur, pH og andre betingelser var forandret som vist i tabell 1. Resul-tatene er oppført i tabell 1.
Eksempel 6
Under anvendelse av 33,0 g (0,20 mol) L-fenylalanin og 30,0 g (0,21 mol) N-formyl-L-asparaginsyreanhydrid, ble reaksjonen utført på samme måte som beskrevet i eksempel 1. Etter endt reaksjon ble konsentrert saltsyre dråpevis tilsatt i reaksjonsblandingen inntil pH nådde 1, mens temperaturen ble opprettholdt ved 10 °C eller lavere. Den resulterende blanding ble omrørt ved 0 - 5 °C i 1 time for å forårsake at bunnfallet satt seg. Det resulterende bunnfall ble filtrert, vasket med kaldt vann og ble deretter tørket i vakuum under dannelse av 58,6 g krystaller i et utbytte på 95,1%.
Krystallene ble analysert ved væskekromatografi ved
høy hastighet, med det resultat at forholdet mellom N-formyl-a-L-aspartyl-L-f enylalanin og N-formyl-3-L-aspartyl-L-fenylalanin ble funnet å være 78:22.

Claims (3)

1. Fremgangsmåte for fremstilling av N-formyl-a-aspar-tylf enylalanin ved kondensering av N-formylasparginsyreanhydrid og fenylalanin, karakterisert ved at N-formylasparginsyreanhydrid tilsettes til fenylalanin i en vandig løsning, pH i den vandige løsning opprettholdes i området 7-12 ved tilsetning av en vandig alkalisk løsning, og reaksjonstemperaturen holdes ved 50 °C eller lavere.
2. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at, etter utførelse av kondensasjonsreaksjonen, den resulterende reaksjonsblanding justeres til en pH i området 2,5-3,5 slik at N-formyl-a-aspar-tylf enylalanin selektivt utfelles og isoleres.
3. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at, etter utførelse av kondensasjonsreaksjonen, den resulterende reaksjonsvæske justeres til en pH under 2,5 slik at en blanding av N-formyl-a-aspartylf enylalanin og N-formyl-p-aspartylfenylalanin utfelles og isoleres.
NO855067A 1984-12-17 1985-12-16 Fremgangsmaate for fremstilling av n-formyl-alfa-aspartyl-fenylalanin NO169126C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP59264618A JPH07636B2 (ja) 1984-12-17 1984-12-17 N−ホルミル−α−アスパルチルフエニルアラニンの製造法

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO855067L NO855067L (no) 1986-06-18
NO169126B true NO169126B (no) 1992-02-03
NO169126C NO169126C (no) 1992-05-13

Family

ID=17405832

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO855067A NO169126C (no) 1984-12-17 1985-12-16 Fremgangsmaate for fremstilling av n-formyl-alfa-aspartyl-fenylalanin

Country Status (12)

Country Link
US (1) US4745210A (no)
EP (1) EP0186378B1 (no)
JP (1) JPH07636B2 (no)
KR (1) KR870000811B1 (no)
AU (1) AU555831B2 (no)
BR (1) BR8506312A (no)
CA (1) CA1273749A (no)
DE (1) DE3585219D1 (no)
ES (1) ES8702435A1 (no)
MX (1) MX162986B (no)
NO (1) NO169126C (no)
SU (1) SU1433414A3 (no)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPH0680074B2 (ja) * 1985-07-01 1994-10-12 味の素株式会社 N―ホルミル―L―α―アスパルチル―L―フェニルアラニンの製法
DE3600731A1 (de) * 1986-01-13 1987-07-16 Green Cross Korea Verfahren zur herstellung von (alpha)-l-aspartyl-l-phenylalaninmethylester
JPH0696595B2 (ja) * 1986-05-07 1994-11-30 味の素株式会社 N−保護−L−α−アスパルチル−L−フエニルアラニンの製法
JPS6344594A (ja) * 1986-08-11 1988-02-25 Ajinomoto Co Inc N−保護−α−L−アスパルチル−L−フエニルアラニンの分離方法
DE3635582A1 (de) * 1986-10-20 1988-04-21 Hoechst Ag Verfahren zur reinigung von n-acyl-aspartam
AU648291B2 (en) * 1988-02-12 1994-04-21 Nutrasweet Company, The A one-pot process for the preparation of alpha-L-aspartyl-L-phenylalanine methyl ester hydrochloride
US5053532A (en) * 1988-02-12 1991-10-01 The Nutra Sweet Company One-pot process for the preparation of α-L-aspartyl-L-phenylalanine methyl ester hydrochloride
US4946988A (en) * 1988-07-14 1990-08-07 The Nutrasweet Company Process for the preparation of α-L-aspartyl-L-phenylalanine methyl ester hydrochloride by use of isolated N-formyl L-aspartic anhydride
WO1991013860A1 (en) * 1990-03-12 1991-09-19 The Nutrasweet Company Method for increasing the alpha to beta ratio in an aspartame coupling reaction
JPH05117246A (ja) * 1991-10-23 1993-05-14 Ajinomoto Co Inc 新規2,5−ジオキソピペラジン化合物とその製造法及びα−L−アスパルチル−L−フエニルアラニンメチルエステル誘導体の製造法
EP1371633A1 (en) * 2002-06-14 2003-12-17 Bayer Ag Process for the purification of mixtures of toluenediisocyanate incorporating a dividing-wall distillation column
ATE337297T1 (de) * 2002-10-22 2006-09-15 Bayer Materialscience Ag Verfahren zur reinigung von diisocyanatotoluol unter verwendung einer destillationskolonne mit trennwand in der endreinigung

Family Cites Families (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE791544A (fr) * 1971-11-19 1973-05-17 Stamicarbon Preparation d'esters alkyliques de dipeptide
JPS4896557A (no) * 1972-03-22 1973-12-10
CA1028197A (en) * 1973-04-02 1978-03-21 Jeffrey H. Berg Concentrated liquid low calorie sweetener
US3933781A (en) * 1973-11-05 1976-01-20 Monsanto Company Process for the preparation of α-L-aspartyl-L-phenylalanine alkyl esters
JPS5140069A (no) * 1974-10-02 1976-04-03 Hitachi Ltd
JPS5823380B2 (ja) * 1974-12-05 1983-05-14 味の素株式会社 ホルミルキノ ダツリホウ
JPS51113841A (en) * 1975-03-28 1976-10-07 Ajinomoto Co Inc Process for preparing lower alkyl esters of n-formyl-alpha -l-aspartyl-l-phenylalanine
JPS5223001A (en) * 1975-08-14 1977-02-21 Ajinomoto Co Inc Process for elimination of formyl group
MX4704E (es) * 1976-12-27 1982-08-04 Monsanto Co Procedimiento mejorado para la preparacion de ester metilico de alfa-l-aspartil-l-fenilalanina
JPS58185545A (ja) * 1982-04-22 1983-10-29 Ajinomoto Co Inc α−L−アスパルチル−L−フエニルアラニンメチルエステルまたはその塩酸塩の製法
GB2133409B (en) * 1983-01-13 1986-03-05 Erba Farmitalia Aspartame synthesis
GB8300810D0 (en) * 1983-01-13 1983-02-16 Erba Farmitalia Aspartame synthesis
JPS59219258A (ja) * 1983-05-28 1984-12-10 Ajinomoto Co Inc α−L−アスパルチル−L−フエニルアラニンメチルエステル又はその塩酸塩の製法
JPS59225152A (ja) * 1983-06-02 1984-12-18 Ajinomoto Co Inc α−L−アスパルチル−L−フエニルアラニンメチルエステル又はその塩酸塩の製法
JPH0613550B2 (ja) * 1983-06-03 1994-02-23 味の素株式会社 α―L―アスパルチル―L―フェニルアラニン―低級アルキルエステルの製造法

Also Published As

Publication number Publication date
AU555831B2 (en) 1986-10-09
SU1433414A3 (ru) 1988-10-23
MX162986B (es) 1991-07-30
ES549975A0 (es) 1987-01-01
EP0186378A2 (en) 1986-07-02
CA1273749A (en) 1990-09-04
NO855067L (no) 1986-06-18
EP0186378A3 (en) 1988-07-27
KR870000811B1 (ko) 1987-04-20
JPS61143397A (ja) 1986-07-01
JPH07636B2 (ja) 1995-01-11
ES8702435A1 (es) 1987-01-01
BR8506312A (pt) 1986-08-26
NO169126C (no) 1992-05-13
EP0186378B1 (en) 1992-01-15
US4745210A (en) 1988-05-17
DE3585219D1 (de) 1992-02-27
KR860004922A (ko) 1986-07-16
AU5100385A (en) 1986-06-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO169126B (no) Fremgangsmaate for fremstilling av n-formyl-alfa-aspartyl-fenylalanin
NO148069B (no) Fremgangsmaate ved fremstilling av alfa-l-aspartyl-l-fenylalaninmethylester
US4348317A (en) Recovery of L-phenylalanine and L-aspartic acid during preparation of α-L-aspartyl-L-phenylalanine methyl ester
NO168944B (no) Fremgangsmaate for fremstilling av alfa-l-aspartyl-l-fenylalanin-methylester eller hydrokloridet derav
KR890005039B1 (ko) α-L-아스파르틸-L-페닐알라닌 메틸에스테르 또는 그의 염산염의 제조방법
US4345091A (en) Method of producing N-benzyloxycarbonyl-L-aspartic acid
EP0526854B1 (en) Method for recovery of alpha-L-aspartyl-L-phenylalanine methyl ester, L-phenylalanine and l-aspartic acid
US5424477A (en) Preparation process of α-aspartyl-L-phenylalanine methyl ester
DK163929B (da) Fremgangsmaade til deformylering og fraskillelse af n-formyl-aspartam fra en isomerblanding deraf
NO163738B (no) Rensing av n-l-alfa- aspartyl-l-fenyl-alanin-1-metyl-ester
EP0333036B1 (en) Separation method of alpha-L-aspartyl-L-phenylalanine methyl ester
EP0187530A2 (en) Process for the preparation of alpha-L-aspartyl-L-phenylalanine methyl ester
US5292923A (en) Method of preparing α-l-aspartyl-l-phenylalanine methyl ester hydrochloride
US5530155A (en) Process for recovering L-phenylalanine
US5283357A (en) Separation method of α-l-aspartyl-l-phenylalanine methyl ester
US5371269A (en) Method for production of α-L-aspartyl-L phenylalanine methyl ester hydrochloride
US5616791A (en) Method of preparing L-aspartyl-D-α-aminoalkane carboxylic acid-(S)-N-α-alkylbenzylamide
US4918216A (en) Preparation process of α-l-aspartyl-l-phenyl-alanine methyl ester or hydrohalide thereof
JP2647420B2 (ja) N−保護−α−L−アスパルチル−L−フェニルアラニンメチルエステルの製造方法
JP3316910B2 (ja) L−フェニルアラニンの回収方法
JPS61218597A (ja) α−L−アスパルチル−L−フエニルアラニンメチルエステルまたはその塩酸塩を製造する方法
JPH0525197A (ja) α−L−アスパルチル−L−フエニルアラニンメチルエステルの製造法
JPS61225198A (ja) α−L−アスパルチル−L−フエニルアラニンメチルエステルまたはその塩酸塩の製法
KR940003905A (ko) α- L- 아스파르틸- L- 페닐알라닌 메틸 에스테르의 제조방법
JPH0491062A (ja) フェニルアラニンの晶析方法