FI91000B - Kutomakoneen automaattinen kudepuolan vaihtolaite - Google Patents

Kutomakoneen automaattinen kudepuolan vaihtolaite Download PDF

Info

Publication number
FI91000B
FI91000B FI895666A FI895666A FI91000B FI 91000 B FI91000 B FI 91000B FI 895666 A FI895666 A FI 895666A FI 895666 A FI895666 A FI 895666A FI 91000 B FI91000 B FI 91000B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
weft
bulkhead
shot
shuttle
coil
Prior art date
Application number
FI895666A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI895666A0 (fi
FI91000C (fi
Inventor
Fumio Murakami
Sadaaki Okazaki
Takayoshi Aoyagi
Tokuji Iwasaki
Tetsuya Konno
Original Assignee
Nippon Felt Co Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from JP63309598A external-priority patent/JPH0726279B2/ja
Priority claimed from JP30959988A external-priority patent/JPH0665774B2/ja
Application filed by Nippon Felt Co Ltd filed Critical Nippon Felt Co Ltd
Publication of FI895666A0 publication Critical patent/FI895666A0/fi
Priority to FI932413A priority Critical patent/FI91001C/fi
Publication of FI91000B publication Critical patent/FI91000B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI91000C publication Critical patent/FI91000C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D03WEAVING
    • D03DWOVEN FABRICS; METHODS OF WEAVING; LOOMS
    • D03D45/00Looms with automatic weft replenishment
    • D03D45/20Changing bobbins, cops, or other shuttle stock

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Textile Engineering (AREA)
  • Looms (AREA)
  • Knitting Machines (AREA)
  • Yarns And Mechanical Finishing Of Yarns Or Ropes (AREA)
  • Auxiliary Weaving Apparatuses, Weavers' Tools, And Shuttles (AREA)
  • Replacing, Conveying, And Pick-Finding For Filamentary Materials (AREA)

Description

i 91000
KUTOMAKONEEN AUTOMAATTINEN KUDEPUOLAN VAIHTOLAITE
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdanto-osassa määritelty laite.
5 Esimerkiksi paperikoneissa vettä poistetaan märästä massasta puristamalla sitä vastakkain olevien rullien välissä ja näihin rulliin kuuluu suhteellisen leveän päättymättömän hihnan muotoiset puristushuovat. Puristushuopa tehdään sekoittamalla vanun kuituja koos-10 tuen kerroksista villa- tai synteettisiä kuiturainoja neulattuna aluskankaaseen. Aluskangasta kudottaessa loimet asetetaan loimitukkiin ja niitä syötetään jatkuvasti samalla, kun kudetta kudotaan sukkulaan asetetun kudepuolan avulla. Täten kudottaessa tällaista 15 leveää aluskangasta tehtäessä puristuskangasta, kude-puola on vaihdettava uuteen aina, kun sukkula on kulkenut edestakaisin päästä toiseen tietyn kertamäärän.
Lisäksi samanaikaisesti vanhan kudepuolan kude on yhdistettävä uuden kudepuolan kuteeseen sulattamalla tai 20 vastaavasti.
Perinteisesti kudepuolien vaihto ja kuteiden päiden liittäminen yhteen on tehty manuaalisesti. Tästä johtuen jokaiselle kutomakoneelle on tarvittu kokenut käyttäjä ja on ollut vaikea alentaa kutomisen kustan-25 nuksia.
Julkaisusta FI 882861 tunnetaan laite, jonka tarkoituksena on kudepuolan vaihdon automatisointi kutomakoneessa. Kuitenkin viitejulkaisun laitteessa käytetään useita varsia tämän aikaansaamiseksi ja sen 30 seurauksena laite on välttämättä hyvin monimutkainen.
Julkaisusta US 3,608,589 tunnetaan rakenne sukkulassa olevan puolan vaihtamiseksi kutomakoneessa. Julkaisun mukaan puola nostetaan sukkulasta leuoilla, jotka on asennettu siirtopäähän, joka voi kiertyä vaa-35 kasuoran akselin ympäri, ja asetetaan sukkulan yläpuolella olevaan asemaan sen jälkeen kun se on käytetty.
Puola säilyttää vaakasuoran asentonsa koko prosessin 2 ajan. Tämä rajoittaa merkittävästi puolien varastointi-laitteen sijoittamista. Edelleen julkaisun mukaan käytetystä puolasta ulottuva lanka ja uudesta puolasta ulottuva lanka vedetään kumpikin, ei käyttämällä mitään 5 langanvetokättä tai sen tapaista, vaan siirtämällä puolia, ja kuljettamalla lanka langansolminta-aseman kautta kun puolia siirretään. Julkaisun mukainen laite myös ilmeisesti kykenee käsittelemään vain kahta puolaa vuorottelevalla tavalla, ja uusi lanka kelataan käytet-10 tyyn puolaan puolanvaihtoaseman yläpuolisessa asennossa samalla kun toista puolaa käytetään sukkulassa. Lankaa käsitellään haarukkavivulla ja muilla siihen liittyvillä osilla. Niinpä viitejulkaisun laitteessa tarvitaan kaksi erillistä vartta poistamaan puola sukkulasta ja 15 käsittelemään lankaa, ja sen seurauksena rakenne on välttämättä hyvin monimutkainen.
Tunnetun tekniikan tällaisten ongelmien johdosta keksinnön päätarkoituksena on luoda laite vaihtamaan automaattisesti kudepuolia kutomakoneessa, joka on 20 automatisoitavissa.
Keksinnön toisena tarkoituksena on luoda laite vaihtamaan kudepuolia kutomakoneessa, joka on rakenteeltaan yksinkertainen niin, että se on taloudellinen valmistaa ja käytössä kestävä.
25 Keksinnön kolmantena tarkoituksena on luoda sellainen kudepuolan vaihtolaite, joka on riittävän kompakti, jotta se on liitettävissä olemassa oleviin kutomakoneisiin, jotka on suunniteltu manuaalista kude-puolien vaihtoa varten.
30 Keksinnön neljäntenä tarkoituksena on luoda sellainen kudepuolan vaihtolaite, joka voi vaihtaa kudepuolat minimiajassa ja joka voi samanaikaisesti lyhentää kuteenvaihtokatkoja.
Keksinnön mukaiselle laitteelle on tunnuso-35 maista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksessa 1.
Keksinnön mukaiseen automaattiseen kudepuolan vaihtolaitteeseen kutomakonetta varten, jossa kude- li 91000
J
puolaa kuljettava sukkula, johon kuuluu puola, jonka ympärille kude kiedotaan, kulkee edestakaisin loimien välissä niin, että kude tulee kudotuksi loimien väliin, kuuluu: kudepuolan asetuslaite pitämään sukkula pai- 5 kallaan lähellä sen edestakaisen liikkeen äärikohtaa, kun sukkulaan asennetun käyttöpuolan kudetta on käytetty etukäteen määrättyä määrää enemmän; kudepuolan va-rastolaite varastoimaan useita uusia kudepuolia; ku-teenvetolaite vetämään kudetta käyttöpuolasta ja kudet-10 ta yhdestä kudepuolan varastolaitteeseen varastoidusta uudesta kudepuolasta ja asettamaan mainitut kaksi kudetta ristikkäin; kuteensitomislaite sitomaan kuteiden ristikkäin asetetut osat; kuteen viimeistelylaite viimeistelemään sidotun kuteen ylimääräiset osat; ja kude-15 puolan vaihtolaite poistamaan käyttöpuola sukkulasta ja asettamaan uusi kudepuola sukkulaan.
Keksinnön mukaisesti kudepuolan vaihtolaittee-seen kuuluu robottivarsi, jossa on pystyn akselin ympäri kääntyvä runko, rungon suhteen radiaalisesti ja 20 pystysuunnassa liikkuva käsivarsilaite ja käsivarsi-laitteen vapaan pään kannattelema käsilaite sukkuloiden käsittelemiseksi.
Asettamalla sukkula, vetämällä kude ulos kude-puolasta, jota on käytetty ennalta määrättyä määrää 25 useampi kerta, sitomalla se yhteen kuteeseen seuraavas-sa kudepuolassa, joka on varastoituna varastoyksikössä ja vaihtamalla kudepuola kudepuolan vaihtolaitteella poistaen vanha kudepuola sukkulasta ja asettamalla seuraava kudepuola sukkulaan, on mahdollista eliminoida 30 käyttäjän jatkuva läsnäolo kutomakoneen lähellä. Sito-mislaite voi perustua ultraääni-, korkeataajuus- tai muuhun juotosyksikköön.
Edullisesti laite on varustettu löysänpoisto-laitteella poistamaan löysä sidotusta kuteesta sen 35 jälkeen, kun uusi kudepuola on asennettu sukkulaan ja ennen kuin sukkula syötetään sen edestakaisen liikkeen toisesta ääripäästä sen toiseen ääripäähän siten, että 4 kuteen murtuminen saadaan estetyksi eliminoimalla kuteen äkillinen kiristyminen.
Keksinnön edullisen sovelluksen mukaisesti löysänpoistolaitteeseen kuuluu kiinteä rengas sijoitet-5 tuna uudesta kudepuolasta olevan kuteen osan viereen, tartuntaelin, joka voi selektiivisesti tarttua kuteeseen kiinteän renkaan sisäpuolelta ja vapauttaa tarvittaessa ja tartuntaelimen siirtoelin selektiivisesti siirtämään tartuntaelintä poispäin ja kohti kiinteää 10 rengasta.
Kuteenvetolaitteen edullisen järjestelyn mukaisesti, joka mahdollistaa koko kudepuolan vaihtolait-teen kompaktin rakenteen niin, että se on sijoitettavissa rajoitettuun tilaan ja tarvittaessa tämä auto-15 maattinen kudepuolan vaihtolaite on sijoitettavissa olemassa oleviin kutomakoneisiin, kuteenvetolaitteeseen kuuluu pöytä, robotin kannattama kuteen tartuntavarsi, joka voi tarttua kudepuolan varastoyksikköön varastoidun uuden kudepuolan kuteen päähän ja osaan kutees-20 ta, joka ulottuu käyttöpuolasta, asetustappipari ulottuen ylöspäin pöydästä ristimään kuteet kolmessa pisteessä kuteiden kulkiessa asetustappien eri sivuja pitkin ristikkäin kuteentartuntavarren kanssa, irrotus-varsien sijaitessa kuteiden alla asetustappien välissä 25 selektiivisesti irrottaen kuteet asetustapeista työntämällä kude pois asetustapeista.
Kun kudottava kangas koostuu puristuskankaasta tarkoitettuna poistamaan vettä paperirainasta paperin-tekoprosessissa, on tärkeätä levittää kuteen sidospis-30 teet koko kankaan alueelle, jotta vältytään virheiden syntymiseltä valmistettavassa paperissa. Jotta tämä saavutetaan, on edullista, että kuteenvetolaitteeseen kuuluu sidopisteenvaihtelulaite muuttamaan sidospis-tettä vaihtamalla kudejänteen pituutta kuteen sidospis-35 teen ja käyttöpuolan välillä. Keksinnön edullisen sovelluksen mukaisesti sidospisteenvaihtelulaitteeseen kuuluu kiinteä tanko, joka ulottuu ylöspäin pöydästä,
II
91000 5 liikkuva tanko, joka ulottuu ylöspäin pöydästä niin, että sitä voidaan liikuttaa kohti ja poispäin kiinteästä tangosta muuttamaan sidospistettä suhteessa kudepuolaan sen ääripisteessä ja laite tankojen sisään-5 vetämiseksi pöytään irrottamaan kude niistä.
Keksinnön erityisen edullisen sovelluksen mukaisesti kudepuolan vaihtolaitteeseen kuuluu robot-tikäsivarsi, jossa on kudepuolan nostovarsi liikuttamaan kudepuolaa sen sukkulaan sisäänvedetyn asennon ja 10 sen pystyasennon sukkulassa välillä ja kudepuolan tar-tuntavarsi tarttumaan kudepuolaan ja kuljettamaan sitä sen sukkulassa olevan pystyasennon ja kudepuolan varas-toyksikössä olevan varastoasennon välillä. Esimerkiksi kudepuola voi niveltyvästi ja irrotettavasti tukeutua 15 kannastaan sukkulaan niin, että se on kääntyvä pystyasennon ja sisäänvedetyn asennon välillä ja kudepuolan nostovarteen voi kuulua pallomainen pää, joka on järjestetty tarttumaan kudepuolan vapaaseen päähän ja liikuttamaan sitä sen pystyasennon ja sisäänvedetyn 20 asennon välillä.
Keksinnön toisen erityisen edullisen sovelluksen mukaisesti kudepuolan nostovarsi ja kudepuolan tartuntavarsi on asennettu samaan robottikäsivarteen kuteentartuntakädeksi, ja kuteentartuntakäteen kuuluu 25 kaksi salpaa, jotka on niveltyvästi yhdistetty toisiinsa nivelakselilla tarraamaan kude salpojen väliin, kudepuolan nostovarren pallomaisen pään ollessa muodostettuna nivelakselin päähän.
Seuraavassa keksintöä selostetaan sen erityis-30 ten sovellusten avulla viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa kuva 1 yleistasokuva esittäen keksinnön mukaista kutomakoneen automaattista kudepuolan vaihtolaitetta, kuva 2 on etukuva kuvasta 1 linjaa II-II pitkin, 35 kuva 3 on sivukuva laitteen olennaisesta osasta kuvasta 1 linjaa III-III pitkin, kuva 4 on perspektiivikuva laitteen olennaisesta osas- 6 ta, kuva 5 on suurennettu kuva laitteen olennaisesta osasta esittäen robotin käsivarsiosaa, kuva 6 on päätykuva katsottuna nuolen VI suunnassa 5 kuvasta 5, kuva 7 on päätykuva katsottuna nuolen VII suunnassa kuvasta 5, kuva 8 on tasokuva katsottuna nuolen VIII suunnassa kuvasta 3 ja 10 kuva 9 on sivukuva olennaisesta osasta kuvasta 8 pitkin linjaa IX-IX.
Kuvat 1-4 esittävät erästä keksinnön mukaista kudepuolan vaihtolaitetta, jota voidaan käyttää kudottaessa aluskangasta paperikoneissa käytettävää puris-15 tushuopaa varten. Aluskangasraina kudotaan kuvien 1 ja 2 laitteiden vasemmalla puolella ja sukkulalaatikkopa-rit sijaitsevat tämän järjestelyn molemmilla puolilla, vaikkakin vain sukkulalaatikko 1 laitteen oikealla puolella on esitetty. Sukkula 2 ammutaan sukkulalaati-20 kosta 1 vasarayksiköllä, jota ei ole esitetty piirustuksessa, ja ammutaan takaisin toisesta sukkulalaati-kosta siten, että aluskangas voidaan kutoa käyttämällä kaide ja niisikonetta sukkulan 2 kulkiessa edestakaisin nuolen A suunnassa loimien 3 välissä kutoen kuteen 4 25 loimien 3 väliin. Sukkulalaatikot 1 on varustettu jar-ruyksiköillä sukkulaa 2 varten. Jokainen sukkulalaatikko 1 voi sisältää useita sukkuloita, joissa on erilaisia kuteita niin, että niitä voidaan käyttää vaihtoehtoisesti, jotta kudotulle kankaalle saadaan halutut 30 ominaisuudet.
Kiinteä runko 5 koostuen kanavaelimestä on sijoitettu sukkulan 2 liikeradan suunnassa ja liikkuva tuki 8 sukkulan asetusyksikköä 7 varten on liukuvasti tuettu liukukiskoon 6 ulottuen kiinteässä rungossa 5, 35 kuten esitettynä kuvassa 2. Liikkuvaa tukea 8 voidaan liikuttaa nuolen B kuvassa 2 suunnassa kahdella erilaisella iskulla, kuten jäljempänä kuvataan, pienellä 91000 / ilmasylinterillä 11, joka on yhdistetty liikkuvaan tukeen 8 vapaasta päästään ja kiinteästi kiinnitetty liikkuvaan kannattimeen 9, joka tukeutuu liukukiskoon 6 samalla tavoin kuin liikkuva tuki 8 päädystään ja suu-5 rella ilmasylinterillä 12, joka on yhdistetty liikkuvaan kannattimeen 9 vapaasta päästään ja kiinteästi kiinnitetty kiinteään runkoon 5 päädystään. Liikkuvan tuen 8 kannattama sukkulan asetusyksikkö 7 ohjaa käsi-varsiosaa 14, joka kannattaa imutyynyä 13 vapaassa 10 päässään kiinnittymään sukkulan 2 etupäähän alipaineella niin, että sitä voidaan liikuttaa vaakasuunnassa, jota osoittaa nuoli C kuvassa 2, ohjaintankoparia 15 pitkin ja jota liikuttaa ilmasylinteri 16 pystysuunnassa kuvassa 2. Imutyyny 13 on yhdistetty alipainepump-15 puun, jota ei ole esitetty kuvassa.
Sukkulan 2 keskiosassa oleva ura 17 vastaanottaa puupuolan 21, joka on irrotettavasti sovitettu kieleen 18 toisesta päästään. Kieli 18 tukeutuu nivel-tyvästi sukkulaan 2 uran 17 päässä niin, että se sallii 20 puupuolan 21 niveltyvän liikkeen sisään ja ulos urasta 17. Kudepuola 19 koostuen tästä puisesta puolasta 21, jonka ympärille kude 4 kiedotaan, pidetään urassa 17 vaakasuorassa tai sisäänvedetyssä asennossa, kuten on osoitettu katkoviivoin kuvassa 1 sukkulan 2 kulun aika-25 na ja kude 4 poiskiedottuna puolasta 19 syötetään ulos sukkulan silmästä, joka sijaitsee sukkulan 2 yhdellä sivulla.
Kun sukkula 2 on kulkenut edestakaisin määrätyn määrän kertoja ja puolassa 19 olevaa kudetta 4 on 30 käytetty tietty määrä, sukkulan asetusyksikkö 7 vetää pois sukkulan 2, joka on saapunut sen edestakaisen liikkeen päätypisteeseen ja joka pysyy paikallaan suk-kulalaatikossa 1 jarruyksiköllä, jota ei ole esitetty piirustuksessa, asemaan, jota osoittaa jatkuvat viivat 35 kuvassa 2 tarttumalla sukkulan 2 etupäähän imulla ja sukkula 2 asetetaan tukialustaan 23 niin, että puola 19 tai käyttöpuola 19 voidaan korvata uudella, kuten tässä 8 kuvataan. Jotta estetään sukkulan 2 takapäätä nousemasta tästä asennosta, varmistava ilmasylinteri 22 on asennettu kiinteän rungon osaan, jota ei ole esitetty piirustuksessa. Sukkula 2 sijaitsee täten sukkulalaati-5 kon 2 aukon la vieressä laatikon sijaitessa sukkulan 2 kulkutien ääripäässä, kun kudepuolaa vaihdetaan.
Kuten kuvassa 1 esitetään, monivartinen robotti 24 on sijoitettu yhteiseen pöytään 25, joka sijaitsee yhdellä sivulla tähän asetettua sukkulaa 2. Kuten 10 esitettynä kuvissa 5 ja 6, robotti 24 on varustettu sen yhden varren 26 vapaassa päässä puisen puolan tartun-tavarrella 27, joka voi tarttua puupuolan 21 vapaaseen päähän, kuteentartuntavarrella 28, joka voi tarttua kuteeseen 4 ja puupuolan kytkentävarrella 29, joka voi 15 kytkeytyä puupuolan vapaassa päässä olevaan aukkoon, kuten esitettynä kuvassa 7.
Puupuolan tartuntavarteen 27 kuuluu kaksi koaksiaalisesti ja toistensa suhteen vastakkain sijoitettua ilmasylinteriä 31, kaksi varsiosaa 33, jotka 20 molemmat on kiinnitetty vastaavien ilmasylintereiden 31 mäntiin 32 ja ulottuvat alaspäin yhdensuuntaisina toistensa kanssa, kuten on esitetty kuvassa 6, ja tyynyt 34 kiinnitettyinä varsiosien 33 vapaiden päiden vastakkaisiin pintoihin. Palautus jousi 35 on sijoitettu män-25 tien 34 väliin joustavasti työntämään varsiosia 33 poispäin toisistaan ei-aktiiviseen tilaan, kuten esitettynä jatkuvilla viivoilla kuvassa 6. Aktiivissa tilassa kahta varsiosaa käytetään nuolen D osoittamassa suunnassa kuvassa 6 ja voi tarttua puupuolan 21 vapaa-30 seen päähän tyynyillä 34, kuten esitettynä katkoviivoilla kuvassa 6.
Kuteentartuntavarteen 28 kuuluu kiinnitetty salpa 37 muodostettuna kiinteän varren 36 vapaaseen päähän ja liikkuva varsi 38, jossa on liikkuva salpa 35 39. Liikkuva varsi 38 tukeutuu pyörivästi nivelakseliin 40, joka ulottuu kiinteässä varressa 36 olevan raon poikki ja liikkuva salpa 39 voidaan sulkea ja avata 91000 9 ilmasylinterillä 30 nuolen E suunnassa. Varren 29 yhteydessä oleva puinen puola on varustettu pallomaisella päällä 41 muodostuen kiinteästi nivelakselin 40 toisesta päästä akselin ollessa kiinnitettynä kiinteään var-5 teen 36 ja voi olla yhteydessä aukkoon puupuolan 21 vapaassa päässä, kuten esitettynä kuvassa 7.
Poistoaukko 42 on järjestetty yhteisen pöydän 25 oikeaan ylänurkkaan, kuten on nähtävissä kuvasta 1, poistamaan käytetyt kudepuolat 19 ja kudepuolien varas-10 toyksikkö 44 on sijoitettu yhteisestä pöydästä 25 oikealle varastoimaan uudet kudepuolat 43, joita tullaan käyttämään. Jokaiseen uusista kudepuolista 43 kuuluu uusi puinen puola 46, jonka ympärille on kiedottu uusi kude 45, joka tullaan yhdistämään vanhaan kuteeseen ja 15 se on varastoituna sopivassa paikassa kudepuolien va-rastoyksikössä 44.
Kuvassa 1 yhteisen pöydän 25 oikeassa alanurkassa sijaitsee kuteensidontayksikkö 47 yhdistämään vanha kude 4 uuteen kuteeseen 45. Tämän kuteensidon-20 tayksikön vieressä sijaitsee koukku 48 ohjaamaan sukkulaan 2 asetetusta kudepuolasta 19 ulos otettua kudetta 4 kuteensidontayksikköön 47 ja toinen koukku 49 samalla tavoin ohjaamaan kudepuolan varastoyksikköön 44 varastoidusta uudesta kudepuolasta 43 ulosotettu uusi kude 25 45. Samoin yhteiseen pöytään 25 kuuluu ohjaustanko 51 ohjaamaan sukkulasta 2 ulosotettu kude 4 kuteensidontayksikköön 47 koukkujen 48 ja 49 vastakkaiselta sivulta. Lisäksi yhteiseen pöytään 25 kuuluu, jokainen sopivassa paikassa, sidontapisteen vaihteluyksikkö 52, 30 jossa on liikkuva ohjaustanko 50, jota voidaan liikuttaa nuolen F suunnassa kuvassa 1 molempiin suuntiin muuttamaan sen asema suhteessa ohjaustankoon 51 niin, että vanhan kuteen 4 ja uuden kuteen 45 sidontapistettä voidaan vaihtaa toistensa suhteen, tartuntayksikkö 53 35 tukemaan uuden kuteen 45 vapaata päätä ja valmiin kuteen viimeistely-yksikkö 54 viimeistelemään uuden kuteen 45, joka on sidottu kuteeseen 4, ylimääräiset 10 osat.
Edellä mainittu kuteensidontayksikkö 47 koostuu ultraääni tai korkeataajuus hitsauskoneesta 56, joka voi liikkua pystysuunnassa tukiakselissa 55, joka 5 on kiinnitettynä pystyyn yhteiseen pöytään 25, kuten parhaiten on nähtävissä kuvissa 3 ja 4, asetustappipari 58 asettamaan ristiin kude 4 ja uusi kude 45 kolmesta pisteestä, kuten parhaiten nähdään kuvista 8 ja 9, kuteen viimeistelijät 57 irrottamaan käytetty kudepuola 10 käyttökuteesta ja viimeistelemään kuteen ylimääräinen osa sen jälkeen, kun se on sidottu ja poistin 59 poistamaan käyttökude 4 ja uusi kude 45 asetustapeista 58 sen jälkeen, kun ne on sidottu yhteen yhdeksi kuteeksi. Hitsauskoneen 56 päärunko, joka tukeutuu tukiakseliin 15 55 ulokkeisesti, on varustettu hitsaustorvella 61, jota voidaan liikuttaa alaspäin päärungon alemmasta pääty-pinnasta ja ylöspäin sitä kohti ja alasin 62 hitsausko-neeseen 56 on asennettu yhteisen pöydän 25 osaan, joka on hitsaustorven 61 läheisyydessä niin, että asetusta-20 peissa risteilevät kuteen 4 ja uuden kuteen 45 kolme risteävää pistettä voidaan sijoittaa hitsaustorven 61 ja alasimen 62 väliin kuteiden hitsaamiseksi yhteen.
Kuteen viimeisteli jät 57 on järjestetty alasimen 62 molemmille sivuille ja molemmat niistä on muo-25 dostettu leikkuriksi, jossa on kiinteä terä 63 ja liikkuva terä 64 niin, että vanha kudepuola 19 voidaan erottaa käyttökuteesta 4 tai uuden kudepuolan 46 kuteen 45 ylimääräinen osa voidaan viimeistellä, kuten voi tapahtua käyttämällä liikkuvaa terää 64 nuolen G suun-30 nassa kuvassa 9 ilmasylinterillä tai vastaavalla, jota ei ole esitetty piirustuksissa. Poistimeen 59 kuuluu kaksi yhdensuuntaista varsiosaa 65, jotka sijaitsevat kuteen 4 ja uuden kuteen 45 sidontapisteiden alapuolella poistamaan yhdistetty kude asetustapeista 58 sitten, 35 kun se on sidottu ja ilmasylinteri 66 kiinnitettynä yhteiseen pöytään 25 pystysuorassa siirtämään varsiosia 65.
91000 11
Edellä kuvatun automaattisen kudepuolan vaih-tolaitteen mukaisesti sukkula 2, jota pidetään paikallaan määrätyssä paikassa, uudet kudepuolat 43 varastoituina kudepuolan varastoyksikköön 44 ja edellä mai-5 nitut yksiköt sijoitettuina yhteiseen pöytään 25, sijaitsevat robotin 24 varren 26 liikealueen sisällä.
Edellä mainitut yksiköt aktivoidaan automaattisesti toiminnan etenemisen mukaan, mikä on ohjelmoitu sää-töyksikköön, jota ei ole esitetty piirustuksissa ja 10 optinen anturi havainnoimaan kudepuolassa jäljellä olevan kuteen määrää ja rajakytkin havainnoimaan kuteen 4 katkeamista ovat järjestetyt sopiviin paikkoihin antureiksi, joita tarvitaan tällaiseen laitteen automaattiseen toimintaan.
15 Löysänestolaite 67 on sijoitettu kiinteään runkoon ei esitettynä piirustuksessa estämään löysyys kuteen 4 siinä osassa, joka ulottuu aluskankaan ja sukkulan 2 välillä, kun kude 4 otetaan ulos sukkulasta 2. Tämä löysänestolaite 67 on varustettu kiinteällä 20 renkaalla 68, tarraimella 69, joka voi tarttua kuteeseen 4 kiinteän renkaan 68 sisältä, kuten kuvattuna kuvissa 2 ja 4. Tarrain 69 on yhdistetty ilmasylinterin 70 männänvarren vapaaseen päähän toimielimen 71 välityksellä avaamaan ja sulkemaan tarrain 69 niin, että 25 sitä voidaan kuljettaa pystysuunnassa molempiin suuntiin ilmasylinterillä 70.
Nyt seuraavassa kuvataan yllä kuvatun laitteen toimintaa.
Ensiksikin kudepuolan varastoyksikköön 44 30 varastoidusta uudesta kudepuolasta 43 ulos otettuun uuden kuteen 45 vapaaseen päähän tartutaan ja se vedetään ulos kuteeseen tarttumisvarrella 28 ja se otetaan koukkuun 49. Tämän jälkeen uusi kude 45 kuljetetaan läpi asetustappien 58 sik-sak tavalla ja uuden kuteen 35 45 vapaa pää sovitetaan viritettyyn kuteenviimeistely- yksikköön 54 tartuntayksiköllä 53, jolloin uusi kude 45 on kuvan 1 mukaisessa asennossa.
12
Sukkulan 2 siirtyessä sukkulanasetusyksikkö 7 pitää ilmasylinterin 16 sisäänvedetyssä asennossa ja pysyy odotustilassa pienen ilmasylinterin 11 ollessa ulostyönnetyssä tilassa ja suuren ilmasylinterin 12 5 sisäänvedetyssä tilassa, kuten osoitettuna kuvassa 2 nuolella X.
Sukkulan 2 kuljettua edestakaisin määrätyn määrän kertoja sukkula pidetään paikallaan sukkulalaa-tikossa 1 ja pidentämällä ilmasylinteriä 16 samalla kun 10 pieni ilmasylinteri 11 pidetään ulostyönnetyssä tilassa ja suuri ilmasylinteri 12 pidetään sisäänvedetyssä tilassa, varsiosa 14 tuodaan sukkulalaatikon 1 aukon la läheisyyteen. Tämän jälkeen pieni ilmasylinteri 11 vedetään sisään niin, että imutyyny 13 tarttuu sukkulan 15 2 vapaaseen päähän, kuten esitettynä nuolella Y kuvassa 2 ja sukkula 2 vedetään ulos asentoon, jota osoittaa jatkuvat viivat piirustuksessa kiinnittämällä imutyyny 13 sukkulan 2 ulompaan päähän ja työntämällä ulospäin molempia ilmasylintereitä 11 ja 12. Tämän jälkeen var-20 mistavan ilmasylinterin 22 männänvarsi lasketaan alas sen odotusasennosta esitettynä katkoviivoilla kuvassa 2 sukkulan 2 yläpinnan päälle paikantaen ja kiinnittäen sukkulan 2 tukialustaa 23 vasten. Tämän jälkeen löysän-poistoyksikkö 67 aktivoidaan ja tarrain 69 työnnetään 25 ulos nuolen Z osoittamaan asentoon poistamaan löysyys kuteen 4 siitä osasta, joka ulottuu sukkulan 2 ja alus-kankaan välillä.
Tämän jälkeen robotin 24 käsivarsi 26 aktivoidaan siten, että se nostaa puisen puolan 21 tarttumalla 30 sukkulassa 2 olevaan puisen puolan 21 vapaan pään aukkoon puisen puolan tarttumisvarrella 29 ja vetäen ulos se kuteen 4 osa, joka on kudepuolan 19 vieressä, tarttumalla ja vetämällä sitä kuteentartuntavarrella 28. Kude 4, joka on vedetty ulos kudepuolasta 19, koukataan 35 kiinteän ohjaustangon 51 ympärille ja sidontapisteen siirtoyksikön 52 liikkuvan ohjaustangon 50 ympärille, kulkien poikki asetustappien 58, ja sitten koukataan 13 91000 koukkuun 48, jolloin kude on kuvan 1 mukaisesti.
Tämän jälkeen hitsaustorvi 61 lasketaan hitsaamaan kuteen ja uuden kuteen 45 kolme päällekkäistä osaa, jotka on asetettu kuvan 8 mukaisesti, painamalla 5 ne vasten alasinta 62. Tämän jälkeen vanha kudepuola 19 irrotetaan käyttökuteesta 4 ja uuden kudepuolan 43 kuteen 45 ylimääräiset osat viimeistellään kuteenvii-meistelijöillä 57 saattamaan loppuun kuteen 4 ja uuden kuteen 45 liittäminen yhdeksi jatkuvaksi kuteeksi. Kun 10 hitsaustorvi 61 nostetaan ylös, vanhan kuteen 4 ja uuden kuteen 45 yhteenliitetyt osat irrotetaan asetus-tapeista 58 poistimella 59.
Koska uuden ja vanhan kuteen sidontapisteet olisivat samassa rivissä aluskankaassa, jos ne sidot-15 täisiin säännöllisin välein, käsillä oleva laite vaihtaa liikkuvien ohjaintankojen 50 paikkaa suhteessa kiinteään ohjaintankoon 51 sopivasti, jotta näissä sidontapisteissä syntyvät solmut leviävät koko aluskan-kaan alueelle.
20 Kuteiden yhteensitomisprosessin päätyttyä puinen puola 21 vedetään ulos sukkulan 2 kielestä 18 tarttumalla puiseen puolaan 21 robotin 24 puisen puolan tarttumisvarrella 28 ja se siirretään ulos poistoauk-koon 42. Tämän jälkeen puisen puolan tarttumisvarsi 28 25 tarttuu uuteen seuraavaksi käytettävään puupuolaan 46, joka on varastoituna puupuolien varastoyksikössä 44 ja siirtää sen sukkulalle 2, missä puupuola 46 sovitetaan kieleen 18 ja sijoitetaan uran 17 sisään samalla tavoin kuin kuvassa 1 katkoviivoin esitetty puupuola 21 aset-30 taen se valmiiksi seuraavaa kudontaprosessia varten, tämän jälkeen varmistava ilmasylinteri 22 vedetään sisäänvedettyyn asentoonsa. Sen jälkeen kun kudepuola on vaihdettu, uuden kuteen 45 valmis osa viimeistellään valmiin kuteen viimeistely-yksiköllä 54.
35 Kun uutta puupuolaa 46 kuljettava sukkula 2 on varastoitu sukkulalaatikkoon 1 vetämällä sisään ilmasy-linterit 11 ja 12, alipaine poistetaan ja sylintereiden 14 11, 12 ja 16 liikkeet tehdään takaisinpäin, jotta suk-kulanasetusyksikkö 7 saadaan kuvassa 2 nuolella X osoitettuun odotusasentoon. Tämän sovelluksen mukaisesti välittömästi ennenkuin saatetaan liikkeelle sukkulalaa-5 tikosta 1 aloittamaan kudontaprosessi, löysänpoistoyk-sikön 67 tarrain 69 nostetaan ylimpään asentoonsa poistamaan löysä kuteesta ja tarraimen 69 ote kuteesta vapautetaan samanaikaisesti kuin sukkula ammutaan liikkeelle. Täten kuteen löystyminen johtuen kudepuolan 10 vaihdosta voidaan automaattisesti poistaa jatkettaessa kudontaprosessia. Täten vältytään voimakkailta äkkinäisiltä kuteen 4 kiristymisiltä, jotka voisivat katkaista kuteen.
Käsillä olevan sovelluksen mukaisesti keksin-15 non mukainen laite on varustettu vain yhdellä sukkula-laatikolla ja laitteen vikatapauksissa kudepuolien vaihto voi tapahtua manuaalisesti perinteisellä tavalla toisesta sukkulalaatikosta, jolle on varattu riittävä tila. Vaihtoehtoisesti tällaisia laitteita voidaan 20 sijoittaa koneen molemmille puolille, jolloin kude-puolat voidaan vaihtaa molemmilta puolilta, jolloin kude saadaan käytetyksi tehokkaammin.
Täten keksinnön mukaisesti, koska prosessiin kuuluvat useat vaiheet kuten sukkulan asettaminen, 25 kuteiden sitominen, ja kudepuolien vaihtaminen voidaan tehdä automaattisesti ilman manuaalisia toimenpiteitä, kudepuolien vaihto kudottaessa voidaan tehdä automaattisesti ja kudontaprosessin kustannuksia voidaan merkittävästi alentaa. Myös koska useita toimintoja voi-30 daan suorittaa yhdellä robottikäsivarrella, kudepuolan vaihtolaitetta voidaan yksinkertaistaa ja tehdä se kompaktiksi.
li

Claims (11)

91000 15
1. Automaattinen kudepuolan vaihtolaite kutomakonetta varten, jossa kudepuolaa (19) kuljettava 5 sukkula (2), johon kuuluu puola (21), jonka ympärille kude (4) kiedotaan, kulkee edestakaisin loimien (3) välissä niin, että kude tulee kudotuksi loimien väliin, ja johon laitteeseen kuuluu: kudepuolan asetuslaite (13, 14, 22) pitämään 10 sukkula paikallaan lähellä sen edestakaisen liikkeen äärikohtaa, kun sukkulaan asennetun käyttöpuolan kudetta on käytetty etukäteen määrättyä määrää enemmän; kudepuolan varastolaite (44) varastoimaan useita uusia kudepuolia; 15 kuteenvetolaite (24, 26, 28) vetämään kudetta käyttöpuolasta ja kudetta yhdestä kudepuolan varasto-laitteeseen varastoidusta uudesta kudepuolasta ja asettamaan mainitut kaksi kudetta ristikkäin; kuteensitomislaite (47) sitomaan kuteiden 20 ristikkäin asetetut osat; kuteen viimeistelylaite (57) viimeistelemään sidotun kuteen ylimääräiset osat; ja kudepuolan vaihtolaite (24, 26, 27, 29) poistamaan käyttöpuola sukkulasta ja asettamaan uusi kude-25 puola sukkulaan, . tunnettu siitä, että kudepuolan vaihtolaitteeseen kuuluu robotti-varsi (24), jossa on pystyn akselin ympäri kääntyvä runko, rungon suhteen radiaalisesti ja pystysuunnassa 30 liikkuva käsivarsilaite ja käsivarsilaitteen vapaan pään kannattelema käsilaite (27) kudepuolien käsittelemiseksi .
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen automaattinen kudepuolan vaihtolaite, tunnettu siitä, 35 että kuteensitomislaitteeseen (47) kuuluu hitsausyksik-kö (56).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen auto- 16 maattinen kudepuolan vaihtolaite, tunnettu siitä, että laitteeseen kuuluu löysänpoistolaite (67) poistamaan löysä sidotusta kuteesta sen jälkeen kun uusi kudepuola on asennettu sukkulaan ja ennenkuin 5 sukkula ammutaan sen edestakaisen liikkeen toisesta ääripäästä sen toiseen ääripäähän.
4. Jonkin patenttivaatimuksista 1-3 mukainen automaattinen kudepuolan vaihtolaite, tunnettu siitä, että löysänpoistolaitteeseen (67) kuuluu kiinteä 10 rengas (68), joka on asetettu uudesta kudepuolasta (43) tulevan kuteen (45) osan viereen, tarrain (69), joka voi selektiivisesti tarttua kuteeseen kiinteän renkaan (68) sisällä ja vapauttaa sen tarvittaessa, ja tarrai-menkäyttölaite (71) liikuttamaan tarrainta selektiivi-15 sesti kiinteästä renkaasta poispäin ja sitä kohti.
5. Jonkin patenttivaatimuksista 1-4 mukainen automaattinen kudepuolan vaihtolaite, tunnettu siitä, että kuteenvetolaitteeseen kuuluu pöytä (25), robotin kannattama kuteentartuntavarsi (28), joka voi 20 tarttua kudepuolan varastolaitteeseen (44) varastoidun uuden kudepuolan (43) kuteen (45) päähän ja osaan kuteesta (4), joka ulottuu käyttöpuolasta (19), asetus-tappipari (58) ulottuen ylöspäin pöydästä asettamaan kuteet ristikkäin kolmesta pisteestä sijoittamalla 25 kuteet asetustappien (58) eri puolien kautta sik-sak tavalla kuteentartuntavarren (28) avulla, irrotusvarsi-en (65) sijaitessa kuteiden alla asetustappien välissä selektiivisesti irrottamaan kuteet asetustapeista työntämällä kude pois asetustapeista.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen automaatti nen kudepuolan vaihtolaite, tunnettu siitä, että kuteenvetolaitteeseen kuuluu sidospisteenvaihtelu-laite (52) vaihtamaan sitomispistettä kuteensitomis-laitteen avulla vaihtamalla kuteen pituutta kuteen 35 sidontapisteen ja käyttöpuolan (19) välillä.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen automaattinen kudepuolan vaihtolaite, tunnettu siitä, li 91000 17 että sidospisteenvaihtelulaitteeseen (52) kuuluu pöydästä (25) ylöspäin ulottuva kiinteä tanko (51), pöydästä ylöspäin ulottuva liikutettava tanko (50) niin, että sitä voidaan liikuttaa poispäin ja kohti kiinteää 5 tankoa muuttamaan sidospistettä suhteessa kudepuolaan mainitussa äärikohdassa ja laite vetämään tangot (50, 51. pöydän sisään kuteen irrottamiseksi niistä.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen automaattinen kudepuolan vaihtolaite, tunnettu siitä, 10 että käsilaitteeseen (27) kuuluu kudepuolan nostokäsi (29) liikuttamaan kudepuolaa sukkulaan (2) sisäänvedetyn asennon ja sukkulassa olevan pystyasennon välillä ja kudepuolan tartuntakäsi (33) tarttumaan kudepuolaan ja kuljettamaan sitä sukkulassa olevan pystyaseman ja 15 kudepuolan varastolaitteessa olevan varastoaseman välillä.
9. Jonkin patenttivaatimuksista 1-8 mukainen automaattinen kudepuolan vaihtolaite, tunnettu siitä, että kudepuola (19) on niveltyvästi ja irrotet- 20 tavasti kiinnittyen tuettu pöhjapäädystään sukkulaan (2) niin, että se on kääntyvä pystyasennon ja sisäänvedetyn asennon välillä ja kudepuolan nostokäteen (29) kuuluu pallomainen pää (41), joka on järjestetty tarttumaan kudepuolan vapaaseen päähän ja liikuttamaan 25 sitä pystyasennon ja sisäänvedetyn asennon välillä.
10. Patenttivaatimuksen 5 mukainen automaattinen kudepuolan vaihtolaite, tunnettu siitä, että käsilaitteeseen (27) kuuluu edelleen kuteentartun-talaite (28) .
11. Jonkin patenttivaatimuksista 1-10 mukai nen automaattinen kudepuolan vaihtolaite, tunnet-t u siitä, että kuteentartuntakäteen (28) kuuluu pari salpaa (37, 39), jotka on nivelletysti yhdistetty toisiinsa nivelakselilla (40) niin, että salvat voivat 35 tarrata väliinsä kuteen, ja kudepuolan nostokäden (29) pallomainen pää (41) on muodostettu nivelakselin (40) päähän. 18
FI895666A 1988-12-07 1989-11-27 Kutomakoneen automaattinen kudepuolan vaihtolaite FI91000C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI932413A FI91001C (fi) 1988-12-07 1993-05-26 Kutomakoneen automaattinen kudepuolan vaihtolaite

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP63309598A JPH0726279B2 (ja) 1988-12-07 1988-12-07 織機用コップ自動交換装置
JP30959988 1988-12-07
JP30959888 1988-12-07
JP30959988A JPH0665774B2 (ja) 1988-12-07 1988-12-07 織機用コップ自動交換装置

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI895666A0 FI895666A0 (fi) 1989-11-27
FI91000B true FI91000B (fi) 1994-01-14
FI91000C FI91000C (fi) 1994-04-25

Family

ID=26566013

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI895666A FI91000C (fi) 1988-12-07 1989-11-27 Kutomakoneen automaattinen kudepuolan vaihtolaite

Country Status (7)

Country Link
US (1) US5016677A (fi)
EP (4) EP0738795B1 (fi)
AT (2) ATE118828T1 (fi)
CA (1) CA2004655C (fi)
DE (4) DE68927981T2 (fi)
ES (4) ES2150049T3 (fi)
FI (1) FI91000C (fi)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPH07145535A (ja) * 1993-11-17 1995-06-06 Nippon Felt Co Ltd 織機用コップ交換装置
SE508919C2 (sv) * 1994-01-26 1998-11-16 Texo Ab Metod att framställa och använda spole i skyttel samt skyttelspole med trådhållningsanordning
SE508213C2 (sv) * 1994-04-27 1998-09-14 Texo Ab Förfarande för automatiskt spolbyte i vävmaskin samt anordning vid vävmaskin för automatisk spolbytesfunktion
ITMI20051470A1 (it) * 2005-07-28 2007-01-29 Mec Trinca Colonel Silvio & Figlio Apparecchiatura per il cambio di spola in telai a navetta
DE102011016755B3 (de) * 2011-04-12 2012-10-04 CU4motion GmbH Anordnung und Verfahren zum Auf- und/oder Abrüsten sowie Instandhalten eines Nadelbrettes
CN109176014B (zh) * 2018-10-19 2020-02-07 华创天元实业发展有限责任公司 钢骨架塑料复合管生产设备不停机换线装置

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2872948A (en) * 1956-08-31 1959-02-10 Draper Corp Automatic bobbin replenishing loom
AT225638B (de) * 1960-02-26 1963-01-25 Valentin Patent Ges G M B H Schußspulen-Zuführvorrichtung für Webstühle mit selbsttätigem Schußspulenwechselapparat
BE608539A (fr) * 1960-11-15 1962-01-15 Rueti Ag Maschf Dispositif destiné à retenir le bout extérieure devidé du fil d'une canette à insérer dans la navette de tissage
CH396797A (de) * 1962-03-16 1965-07-31 Rueti Ag Maschf Einrichtung zum Zubringen der Schusspule zum Spulenwechselautomaten eines mechanischen Webstuhles
US3175588A (en) * 1963-03-15 1965-03-30 Burlington Industries Inc Filling tail removal equipment
US3608589A (en) * 1969-06-09 1971-09-28 Associated Perforators & Weave Automatic pirn changer for a loom
CH609013A5 (fi) * 1975-12-18 1979-02-15 Schweiter Ag Maschf
US4106973A (en) * 1977-01-17 1978-08-15 Narricot Industries, Inc. Yarn welding device
US4486928A (en) * 1981-07-09 1984-12-11 Magnavox Government And Industrial Electronics Company Apparatus for tool storage and selection
CA1317853C (en) * 1987-06-16 1993-05-18 Ichikawa Woolen Textile Co., Ltd. Automatic cop exchanging apparatus for shuttle loom

Also Published As

Publication number Publication date
ES2070184T3 (es) 1995-06-01
DE68921307D1 (de) 1995-03-30
EP0613969A2 (en) 1994-09-07
EP0741199A2 (en) 1996-11-06
ES2145342T3 (es) 2000-07-01
DE68929226T2 (de) 2001-03-08
DE68921307T2 (de) 1995-08-10
FI895666A0 (fi) 1989-11-27
EP0613969B1 (en) 1997-04-16
EP0741199A3 (en) 1997-03-05
ES2100017T3 (es) 1997-06-01
EP0741199B1 (en) 2000-06-28
EP0372856B1 (en) 1995-02-22
DE68929200D1 (de) 2000-05-31
ATE118828T1 (de) 1995-03-15
DE68927981D1 (de) 1997-05-22
DE68929200T2 (de) 2000-11-09
ES2150049T3 (es) 2000-11-16
EP0738795A2 (en) 1996-10-23
DE68929226D1 (de) 2000-08-03
EP0738795A3 (en) 1997-03-05
US5016677A (en) 1991-05-21
DE68927981T2 (de) 1997-08-21
ATE151822T1 (de) 1997-05-15
EP0613969A3 (en) 1994-12-21
CA2004655C (en) 1994-05-03
FI91000C (fi) 1994-04-25
EP0372856A1 (en) 1990-06-13
CA2004655A1 (en) 1990-06-07
EP0738795B1 (en) 2000-04-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI91000B (fi) Kutomakoneen automaattinen kudepuolan vaihtolaite
JPH07110745B2 (ja) 糸の自動結束装置
CN208632726U (zh) 一种球经机全自动分绞线打结机构
FI91001C (fi) Kutomakoneen automaattinen kudepuolan vaihtolaite
CZ20023612A3 (cs) Tkalcovský stav pro tkaní koberců
JP2517252B2 (ja) 丸巻布帛の連続自動結反解棒機
FI107169B (fi) Automaattinen kutomakoneen puolanvaihtolaite
JP2603444B2 (ja) 織機用コップ交換装置の結糸装置
CZ283781B6 (cs) Způsob a zařízení pro předávání jednotlivých cívek nebo skupin cívek z textilního stroje na dopravní ústrojí cívek a prázdných cívek z dopravního ústrojí na textilní stroj
JP2948002B2 (ja) 織機用コップ回収装置
JP2948001B2 (ja) 織機用コップ自動交換装置
JPH02154031A (ja) 織機用コップ自動交換装置
JPH02154030A (ja) 織機用コップ自動交換装置
JP2948003B2 (ja) 織機用コップ交換装置
CN113307100B (zh) 无人智能换纱系统和自动换纱方法
CA1318830C (en) Method of manufacturing an insertion-type seam for making a cloth belt endless, and seaming machine
JP3249624B2 (ja) 織機用コップ交換装置の制御方法
FI89386C (fi) Traodbindningsanordning foer en vaevmaskin
JPH11512152A (ja) 織 機
US5606999A (en) Shuttle spool with yarn trapping device
US3333877A (en) Method of and apparatus for tying packages and the like with nonmetallic tying means
BE1000447A4 (nl) Werkwijze voor het ordenen van kettingdraden tussen de kettingboom en de gaap bij weefmachines en voor het uitvoeren van een kettingboomwissel, alsook weefmachine hiertoe aangewend.
JPS601266B2 (ja) 試料糸自動採取装置
CS276776B6 (en) Device for preparation of cops for automatic winding machines

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
FG Patent granted

Owner name: NIPPON FELT CO., LTD.

MA Patent expired