FI84276B - Tryckkaenslig silikonlimskomposition. - Google Patents

Tryckkaenslig silikonlimskomposition. Download PDF

Info

Publication number
FI84276B
FI84276B FI873108A FI873108A FI84276B FI 84276 B FI84276 B FI 84276B FI 873108 A FI873108 A FI 873108A FI 873108 A FI873108 A FI 873108A FI 84276 B FI84276 B FI 84276B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
group
formula
groups
parts
composition according
Prior art date
Application number
FI873108A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI873108A (fi
FI84276C (fi
FI873108A0 (fi
Inventor
Ichiro Murakami
Yuji Hamada
Osamu Takuman
Original Assignee
Toray Silicone Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Toray Silicone Co filed Critical Toray Silicone Co
Publication of FI873108A0 publication Critical patent/FI873108A0/fi
Publication of FI873108A publication Critical patent/FI873108A/fi
Publication of FI84276B publication Critical patent/FI84276B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI84276C publication Critical patent/FI84276C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C09DYES; PAINTS; POLISHES; NATURAL RESINS; ADHESIVES; COMPOSITIONS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; APPLICATIONS OF MATERIALS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • C09JADHESIVES; NON-MECHANICAL ASPECTS OF ADHESIVE PROCESSES IN GENERAL; ADHESIVE PROCESSES NOT PROVIDED FOR ELSEWHERE; USE OF MATERIALS AS ADHESIVES
    • C09J183/00Adhesives based on macromolecular compounds obtained by reactions forming in the main chain of the macromolecule a linkage containing silicon, with or without sulfur, nitrogen, oxygen, or carbon only; Adhesives based on derivatives of such polymers
    • C09J183/04Polysiloxanes
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08LCOMPOSITIONS OF MACROMOLECULAR COMPOUNDS
    • C08L83/00Compositions of macromolecular compounds obtained by reactions forming in the main chain of the macromolecule a linkage containing silicon with or without sulfur, nitrogen, oxygen or carbon only; Compositions of derivatives of such polymers

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Adhesives Or Adhesive Processes (AREA)
  • Compositions Of Macromolecular Compounds (AREA)

Description

84276
Puristu sherkkä si 1 Ikoni liimakoostumus
Esillä oleva keksintö kohdistuu addit1oreagoivaan, puristus-herkkään s11 ikoni 11imakoostumukseen, joka voidaan vulkanolda puristusherkän liiman aikaansaamiseksi.
Puristusherki 11 ä si 11 koni!1imol 11 a on erinomainen tarttumis-volma, lllmalsuus ja koheeslovoima, jotka ovat puristusher-kältä liimalta vaadittavat ominaisuudet. Lisäksi niillä on sllikoneille luonteenomainen 1 ämmönkestä vyy s, kylmänkestävyys ja sähköiset ominaisuudet jne., ja tästä syystä niitä käytetään yleisesti sähköeristysnauhaan, jonka on oltava erittäin käyttövarmaa, sekä lukuisiin puristusherkkiin tuotteisiin, joiden on kestettävä kuumaa ja kylmää.
Yleensä organoperoksidivulkanoltuv1a koostumuksia käytetään puristusherkkinä si 1ikoni 11imakoostumuksina. Koostumus, joka vulkanoltuu alkenyyliä sisältävän organopolysiloksaanin ja organopolysiloksaani n, jossa on si 11 koni sidoksi si a vetyatomei-ta, välisellä addi ti oreaktiol 1 a, on myös kuvattu ^-patenttijulkaisussa 54-37907 (37907/79).
Mainitut organoperoksidivulkanoituvat koostumukset on kuiten- o kin vulkanoitava lämmittämällä ainakin 130 C lämpötilaan niiden muuttamiseksi puri stusherkäksi Himaksi. Tämän seurauksena niitä ei voida käyttää huonosti lämpöä kestäv1en substraattien kanssa.
Lisäksi edellämainittu additiovulkanoituva koostumus kärsii tarttumiskestävyyden vaihteluista, jotka aiheutuvat vaikeuksista, joita ilmenee kalvon, jolla on hyviä fyysisiä ominaisuuksia, muodostamisessa substraatl11 e.
On tehty tutkimus edellä mainittujen, tunnetun tekniikan ongelmien poistamiseksi, ja esillä oleva keksintö on kehitetty sen seurauksena.
84276
Esillä olevan keksinnön tavoitteena on tarjota puristus-herkkä liimakoostumus, joka voidaan vulkanoida suhteellisen alhaisissa lämpötiloissa puristusherkäksi liimaksi, jolla on erinomainen liimaisuus ja tarttumisvoima.
Tämä ja muut tavoitteet, jotka käyvät ilmi tarkastelemalla seuraavaa kuvausta ja oheistettuja vaatimuksia, saavutetaan esillä olevan keksinnön koostumuksilla, jotka lyhyesti sanottuna muodostuvat alkenyyliryhmän sisältävän silikoni-polymeerin, jolla on kumimainen koostumus, orgaanisesta liuotinliuoksesta, tahmeuttavasta silikonihartsista, alkenyyliryhmän sisältävän silikonipolymeerin vulkanointiai-neesta ja platinaa sisältävästä katalyytistä.
Esillä oleva keksintö kohdistuu puristusherkkään silikoni-liimakoostumukseen, joka sisältää (A) 30-70 osaa painon mukaan laskettuna polydiorganosiloksaania, jonka yleiskaava on R'R2SiO(R2SiO)nSiR2R', jossa R osoittaa yksivalenssisen hiilivetyryhmän, R’ osoittaa alkenyyliryhmän ja n on kokonaisluku, (B) 30-70 osaa painon mukaan laskettuna organopo-lysiloksaania, joka muodostuu R''3Si0}y 2~yksiköistä ja Si02~ yksiköistä, edellisten yksiköiden moolisuhteen jälkimmäisiin ollessa 0,6:1-0,9:1, jossa R'' osoittaa ryhmän, joka on valittu alkyyliryhmistä, alkenyyliryhmistä ja hydroksyyli-ryhmistä, ainakin 95 % kaikista R'’-ryhmistä ollessa metyy-liryhmiä, (C) tietyn määrän organovetypolysiloksaania, jossa on keskimäärin ainakin 2 silikonisidoksista vetyatomia kussakin molekyylissä, mainitun määrän ollessa riittävä takaamaan 1-20 silikonisidoksista vetyatomia komponentin (A) alkenyyliryhmää kohti, (D) platinaa sisältävän katalyytin silikonisidoksisten alkenyyliryhmien ja silikonisidok-sisten vetyatomien additioreaktiota varten, määränä, joka on riittävä takaamaan 0,1-1000 osaa platinaa painon mukaan laskettuna kutakin miljoonasosaa komponenttien (A)-(C) yhdistettyä määrää kohti painon mukaan laskettuna, ja (E) 25-400 osaa orgaanista liuotinta painon mukaan laskettuna 3 84276 komponentteja (A)-(C) varten. Keksinnölle on tunnusomaista se, että luvun n keskiarvo on riittävä antamaan polydi-organosiloksaanille ainakin 500000 cP:n viskositeetin 25°C:ssa.
Edellisen selitykseksi komponentti (A) on esillä olevan keksinnön puristusherkän liimakoostumuksen tärkein vulkanoi-tava komponentti, ja sen vulkanointi tapahtuu additioreak-tiolla komponentin (C) kanssa komponentin (D) katalyyttisen toiminnan vaikutuksessa.
Mainitussa komponentissa (A) on oltava alkenyyliryhmä, joka on olennainen additioreaktiolle, sen molekyylin kummassakin päässä. Tämä tarkoittaa sitä, että kunkin R' komponentin (A) edellä olevassa kaavassa on oltava alkenyyliryhmä, kuten vinyyli, allyyli tai propenyyli. Vinyyliryhmä on parhaaksi katsottu päätealkenyyliryhmä.
Edellä olevan komponentin (A) kaava R voi olla mikä tahansa yksivalenssinen hiilivetyryhmä, kuten esimerkiksi alkyyli-ryhmä kuten metyyli, etyyli ja propyyli, alkenyyliryhmä kuten vinyyli, allyyli ja propenyyli tai aryyliryhmä kuten fenyyli. Yleensä metyyli on parhaaksi katsottu R-ryhmä.
Kun R on alkenyyli, vinyyli on parhaaksi katsottu alkenyyliryhmä. Kun tarvitaan parempaa lämmönkestävyyttä, fenyyli-ryhmä ja metyyliryhmä ovat kummatkin mukana, valinnaisesti j opa yhtä suurina määrinä.
On tärkeää, että komponentin (A) molekyylipaino, ja täten arvo n, vastaa ainakin 500000 cP:n (sentipoisi) ja mieluiten ainakin 1000000 cP:n viskositeettiä mitattuna 25°C:ssa. Esimerkiksi kun kaikki R-ryhmät ovat metyyliä tai valinnaisesti noin 5 % vinyyliä Ja loput metyyliä, n:n keskiarvo on suurempi kuin noin 1500, ja mieluiten suurempi kuin noin 1800. Muiden 4 84276 R-ryhmien vastaava arvo n riippuu niistä R-ryhmistä, jotka ovat mukana polydiorganosi1 oksaanissa. Yleensä niin kutsutut silikonikumit ovat parhaaksi katsotut, jolloin arvo n voi olla niinkin suuri kuin 5000 ja enemmän.
AIkenyy1i1oppuiset polydiorganosiloksaanit ovat hyvin tunnettuja organosi1ikonitekniikassa, ja niiden synteesejä ei tarvitse kuvata tässä yhteydessä. Tavallisesti alkenyyliä sisältävä, päättyvä reagoiva aine, kuten divinyy1itetrametyy1idi -siloksaani, tasapainotetaan reagoivalla diorganosi1 oksaani 11 a, kuten oktametyylisykiotetrasi1 oksaani 11 a, happamen tai alka-lisen katalyytin läsnäollessa. Fenyyliryhmän sisältävä ja/tai vinyyliryhmän sisältävä diorganosiloksaani-lähtöaine voidaan myös sisällyttää reaktioseokseen fenyyli- ja/tai vinyyliryh-mien sisällyttämiseksi haluttaessa polymeeri ketjuun. Lisäksi fenyyliryhmiä voidaan haluttaessa liittää aikenyyliryhmän sisältävään, päättyvään aineeseen. Polydiorganosi1 oksaani n molekyyli pa i noa voidaan säädellä käyttämällä sopivaa määrää päättyvää, reagoivaa ainetta tunnetulla tavalla.
Esillä olevan keksinnön koostumusten komponentti (B) on orga-nopolysiloksaani, joka antaa 1 ilmaisuuden vulkanoituun, puri stusherkkään liimaan. Komponentin (B) si 1oksaaniyksikköjen edellä olevassa kaavassa R" on yk s1 vai enss i nen ryhmä, joka on valittu aikyyliryhmistä, kuten metyylistä, etyylistä tai propyylistä, aikenyyliryhmistä, kuten vinyyli ja allyyli, ja hydroksyyliryhmästä, sillä edellytyksellä että ainakin 95 mool iprosentti a kaikista R"-ryhmistä on metyyliä. Mieluiten kaikki R"-ryhmät ovat metyyliä. Yleensä komponentti (B) sisältää jäljellä olevat si 1 anoi 1 ryhmät, jotka ovat peräisin reaktiivisten silaanien hydrolyysistä, joita käytetään komponentin (B) valmistukseen.
Komponentissa (B) R"3Si -yksikköjen ja Si02-yksikköjen 5 84276 moolisuhde on mieluiten kokoluokkaa 0,6:1-0,9:1. Puristusher- kän Himan liimaisuus pienenee, kun R" S10 -yksikköjä on 3 1/2 vähemmän kuin 0,6 SiO^-yksikköä kohti, kun taas koheesiovoima pienenee, kun suhde on yli 0,9:1.
Menetelmät tällaisten organopolysi1oksaanien syntetisoimiseksi ovat tunnetut. US-patentt1en 2676182 ja 3284406 kuvaukset liitetään tähän viittauksena kuvaamaan organopolysiloksaanien valmistusta, jotka ovat sopivia komponentiksi (B) esillä olevan keksinnön koostumuksissa. Esillä olevan keksinnön koostumuksissa komponentti (C) on komponentti, joka toimii komponentin (A) ristikytkentävulkanointiaineena. Vulkanointi tapahtuu tämän komponentin si 11 konisidoksiSten vetyatomien additioreak-tiolla komponentin (A) aikenyyliryhmien kanssa komponentin (D) katalyyttisen toiminnan vaikutuksessa.
Komponentti (C) voi olla mikä tahansa nykyisin tunnettu orga-novetypolysi1 oksaani, jossa on keskimäärin ainakin kaksi, ja mieluiten kolme tai useampi, si 1ikonis1doksista vetyatomia kussakin molekyylissä. Tämän komponentin molekyylirakenne ei ole tärkeä, ja se voi haluttaessa olla rengasmainen, lineaarinen, haarautunut ja/tai verkko. Komponentin (C) orgaaniset ryhmät voivat olla mitä tahansa yksi vaienssisi a hii1ivety ryh-m1ä, joissa ei ole alifaattista tyydyttämättömyyttä, kuten hyvin tiedetään, kuten yleiset ja erityiset alkyyli- ja aryy-llryhmät, jotka on mainittu edellä komponentissa (A). Komponenttien (A), (B) ja (C) mahdollisimman suuren yhteensopivuuden saamiseksi kunkin komponentin orgaaniset ryhmät ovat mieluiten samat.
Esillä olevan keksinnön parhaaksi katsotussa sovel1usmuodossa komponentti (C) on lineaarinen metyylivetypolysi1 oksaani, joka muodostuu metyyl1vetysiloksaaniyksiköistä ja valinnaisesti dimetyylis11oksaaniyksiköistä. Tämän lineaarisen siloksaanln päätesiloksaaniyksiköt eivät ole tärkeitä, ja ne voivat olla 6 84276 triorganosiloksaani- tai diorganovetysiloksaaniyksiköitä tai niiden sekoituksia, joissa orgaaniset ryhmät ovat esimerkiksi metyy1i ä.
Komponentin (C) määrä on riittävä takaamaan 1-20 silikonlsi-doksista vetyatomia komponentin (A) aikenyyliryhmää kohti. Komponentti (D) on platinaa sisältävä katalyytti, ja se edistää komponentin (A) additioreaktiota komponentin (C) kanssa. Konkreettisia esimerkkejä ovat kloroplatinahappo, kloroplati-nahappo-olefiinikompieksit, kloroplatinahappo-vinyy1isiloksaa-ni-kömpieksit ja platina tuettuna mikrohiukkasmaisei 1 a kantajalla, kuten aiuminiumoksidi11 a.
Komponenttia (D) lisätään määrä, joka on riittävä antamaan 0,1-1000, ja mieluiten 1-300 osaa platinaa painon mukaan laskettuna yhtä miljoonasosaa komponenttien (A)-(C) yhdistettyä määrää kohti painon mukaan laskettuna. Ristikytkentäreaktio on epätyydyttävä alle 0,1 osan, ja tästä syystä koheesiovoima pienenee, kun taas yli 1000 osaa on epäedullinen tuloksena olevan lyhyen käyttöajan ja korkeiden kustannusten takia.
Komponentti (E) toimii liuottaen komponentteja (A)-(D), jotta esillä olevan keksinnön puristusherkkä 1iimakoostumus voidaan helposti levittää eri substraateille. Konkreettisia esimerkkejä tästä komponentista ovat hi 111vetyliuottimet kuten tolueeni, ksyleeni ja 1akkabensiini, sekä halogenoidut hi 111vetyliuottimet, mutta tälle komponentille ei aseteta mitään erityisrajoitusta, kunhan se on orgaaninen liuotin, joka pystyy liuottamaan komponentteja (A)-(C) ja joka ei estä edellä mainittua additioreaktiota.
Komponenttien (A)-(E) lisäksi mitä tahansa tekniikassa tunnettua additioreaktion Inhibiittoria voidaan lisätä esillä olevan keksinnön koostumuksiin. Konkreettisia esimerkkejä näistä ovat eeni-iinit, kuten 3-metyyl1-3-penteeni-1-11ni ja 7 84276 3,5-dimetyyl1-3-hekseeni-l-iini; aikynyylialkoholi t, kuten 3-metyyli-1-butyyni-3-oli, 3,5-dimetyyli-l-heksyyni-3-oli, 3-metyy1i-1-pentyyni-3-oli ja fenyylibutynoli; tyydyttämättömät esterit, kuten alkyyli ja substituoidut alkyylimaleaatit; ja polymetyylivinyylisykiosi1 oksaani t.
Lisäksi esillä olevan keksinnön koostumuksiin voidaan lisätä pieniä määriä 1isäkomponentteja. Tällaisia 1isäkomponentteja ovat esimerkiksi lukuisat hapettumisen estoaineet, väriaineet, stabilointiaineet, täyteaineet jne.
Puristusherkkien 1iimatuotteiden, jotka voidaan saada aikaan esillä olevan keksinnön puristusherkkää 1iimakoostumusta käyttämällä, substraattien osalta lukuisat materiaalit ovat toimivia tässä yhteydessä, esimerkiksi muovikalvot kuten polyesteri-, polytetraf1uoroety1eeni- ja polyimidikalvot, paperi kuten japaninpaperi ja synteettinen paperi, tekstiilit, lasivilla ja metallilehdet.
Esillä oleva keksintö kuvataan tarkemmin, mutta ei rajoittaen, seuraavilla kuvaavilla esimerkeillä. Esimerkeissä osa = osa painon mukaan laskettuna ja Ϊ s paino-%. Viskositeetit on mi-o tattu 25 C:ssa. Esimerkeissä mainitut ominaisuudet on mitattu seuraavilla menetelmillä.
Tarttuvuusvoiman mittaus
Puristusherkkää si 11 koni 11imakoostumusta levitettiin määrätyn paksui sena substraati Ile, minkä jälkeen tapahtui vulkanoi nti kuumentamalla. Tuloksena saatu puristusherkkä nauha puristettiin käyttämällä 2 kg kumltelaa ruostumattomalle teräslevylle (SUS304), jonka pinta oli kiillotettu etukäteen nro 280 veden-kestävällä kii11otuspaperi11 a. Oltuaan 1 tunnin huoneen lämmössä näyte kuorittiin käyttämällä vetokokei1 ui aitetta (Toyo-Baldwln Kabushiki Kalshan Tensilonia) nopeudella 0,3 m/minuut-ti tarttumisvoiman mittaamiseksi, joka ilmaistiin yksikköinä g/2,5 cm.
8 84276
Koheeslovoiman mittaus
Purlstusherkkä nauha, joka on tuotettu kuten edellisessä tart-tumisvoimamittauksessa, puristettiin ruostumattoman teräslaa-tan (SUS304), jonka pinta oli kiillotettu etukäteen nro 280 vedenkestäväl 1 ä kii11otuspaperi11 a, pinta-alueelle, joka vastaa 20 mm:n pituutta ja 10 mm:n leveyttä, käyttämällä 2 kg kumltelaa. 500 g kuorma kohdistettiin puristusherkän nauhan o alapäähän, ja sitä riiputettiin 100 C uunissa 2 tunnin ajan. Liukuma mitattiin käyttämällä mikroskooppia ja Ilmaistiin mi 11i metrei nä.
Kuula!1imaisuuden mittaus
Puristusherkkä nauha, joka oi 1 tuotettu kuten tarttumisvolman mittauksessa, sijoitettiin IHmapuoli ylöspäin kuulaiiimaisuus- kokei1 ui aitteeseen (Tester Sangyo Kabushiki Kaisha), joka oli o kallistettu 30 C:n kulmaan. Eri kokoisia teräskuulia vieritettiin alas 10 cm pitkältä 1ähtöradalta. Annettu arvo on suurimman teräspallon halkaisija, 0,07938 cm:n yksikköinä, joka pysähtyi 10 cm pitkälle 1iimapinnal1 e. Esimerkiksi annettu arvo 10 merkitsee, että teräspallo, jonka halkaisija on 0,7938 cm, oi 1 suurin teräspallo, joka pysähtyi 1iImapinnalle. Tämä mittaus suoritettiin huoneen lämpötilassa.
Esimerkki 1
Tasan 55 osaa metyylipolyslloksaania, joka muodostui Me Si0 3 1/2 ja SiO^-yksiköistä mool1 suhteessa 0,7:1, 45 osaa dimetyyllvl-nyyl1 si 1oksi-loppuista polydimetyy11 si1 oksaanlkumi a, jonka vinyyliryhmäpitoisuus on 0,02 %, 0,2 osaa trimetyyl1 si 1 oksi-loppuista metyylivetypolyslloksaania, jos viskositeetti on 20 cP, ja 0,2 osaa 3-metyyli-1-butyyni-3-ol1-reaktioinhibiit-torla liuotettiin 150 osaan tolueenla. Puristusherkkä liima-koostumus (40 % haihtumatonta) saatiin lisäämällä kloroplatl-nahappo-vinyyl1 si 1 oksaani kömpieksi tähän sekoitukseen, määränä, joka on riittävä takaamaan 100 ppm platinaa edellisten polysi 1 oksaanien yhdistetyn määrän perusteella.
9 84276 Tämä koostumus levitettiin 50 mikronia paksulle alumiinileh- o delle ja kuumennettiin 80 C:ssa 5 minuutin ajan, jotta saadaan 50 mikronia paksu kalvo kuumennuksen jälkeen. Saadun alumiini 1 ehtitaustaisen, puristusherkän nauhan kaivonmuodostus-suorituskyky, tarttumisvoima, kuulaiiimaisuus ja koheesiovoi-ma mitattiin, ja nämä tulokset on annettu taulukossa 1.
Vertailun vuoksi tuotettiin puristusherkkä 1iimakoostumus (40 % haihtumatonta) kuten edellä paitsi että käytettiin dime tyyl 1vi nyylisi1 oksi-loppu 1 sta di metyyli pölysi 1 oksaan ia, jonka viskositeetti on 60000 cP, dimetyy1ivinyylisi 1oksi-1op-puisen dimetyylipolysi 1oksaanikumin asemesta. Tämä koostumus arvioitiin samoilla menetelmillä kuin edellä, ja myös nämä tulokset on annettu taulukossa 1.
Taulukon 1 mukaan esillä olevan keksinnön puristusherkkä liima koostu mu s antaa erinomaisen tarttumisvoiman, kuulallimai-suuden ja koheesiovoiman, jotka kaikki ovat tärkeitä ominaisuuksia puristusherkäl1 e liimalle. Toisaalta puristusherkkä 111makoostumus, jossa käytettiin 60000 cP:n dimetyyl1vinyyli-si1 oksi-1oppuista dimetyyl1 pölysi 1 oksaania, antoi huonot arvot tarttumisvolmalle, kuulaii1ma1suudel1 e ja koheesiovoimalle.
Taulukko 1
Mi ttaus Esimerkki 1 Vertai 1u
Tarttumisvoima, g/2,5 cm 3800 2000
Kuulaiiimaisuus 29 17
Koheesiovoima, mm 0 2,0
Esimerkki 2
Tasan 55 osaa metyyl1 pölysi 1 oksaani a, joka sisälsi Me S i 0 3 1/2 ja S10^-yksiköitä moolisuhteessa 0,7:1, 45 osaa dimetyylivl-nyylIsiloksi-loppuista dimetyylisiloksaani-ko-metyyl1 fenyyli-s11 oksaanikopolymeerlkumi a, jonka vinyyliryhmäpitoisuus on 0,02 % ja fenyyl1ryhmäpitoisuus on 3,0 %, 0,4 osaa trimetyyli-siloksi-loppuista dimetyylisi1 oksaani-ko-metyylivetysi 1 oksaa- 10 84276 nlkopolymeeriä , jonka viskositeetti on 6 cP ( s 11 ikonlsldoksis-ten vetyatomien ja metyyl1ryhmien moolisuhteen ollessa 1:3), ja 0,2 osaa fenyylibutynoli-additioreaktioinhibiittoria liuotettiin 150 osaan tolueenia. Puristusherkkä 1iimakoostumus, jossa on 40 % haihtumatonta, saatiin lisäämällä kloroplatina-happo-vinyylisi 1 oksaani-kömpieksi tähän seokseen määränä, joka on riittävä antamaan 180 ppm platinaa pölysi 1oksaanien yhdistetyn määrän perusteella. Tämä koostumus arvioitiin esimerkissä 1 kuvatulla tavalla, ja sen tulokset olivat: tart-tumisvoima = 3800 g/2,5 cm, kuula!iimaisuus = 29, koheesio-voima = 0,3 mm.
Näiden tietojen mukaan tämä puristusherkkä 11Imakoostumus o suoriutui hyvin puristusherkkänä si 1ikoni 1iimana jopa 80 C:n suhteellisen alhaisessa rl s 11 kytkentä 1ämpöti1assa.
Esimerkki 3
Tasan 57 osaa metyyl1 pölysi 1oksaanla, joka sisältää Me SiO
3 1/2 ja SiO^-yksikoitä moolisuhteessa 0,7:1, 43 osaa dimetyyli-vinyyl1 si 1 oksi-loppui sta dimetyyli s11 oksaani-ko-metyyli vinyy-lisiloksaani-kopolymeerikumia, jonka vinyyl1ryhmäpltoisuus on 0,05 %, 0,2 osaa trimetyyl1s11 oksi-loppuista metyylivetypoly-slloksaania, jonka viskositeetti on 20 cP, ja 0,2 osaa 3-metyy-1i-3-penteeni-1-iinl-reaktioinhlbiittorla liuotettiin 150 osaan tolueenia. Puristusherkkä 11imakoostumus (40 % haihtumatonta) saatiin lisäämällä kloropiatinahappo-vinyyl1 si 1 oksaani-kömpiek-sl tähän seokseen määränä, joka on riittävä antamaan 110 ppm platinaa pölysi 1oksaaniosan perusteella. Tämä koostumus arvioitiin esimerkissä 1 kuvatulla tavalla, ja sen tulokset olivat: tarttumisvoima = 3700 g/2,5 cm, kuulailimaisuus = 25, koheesio-voima = 0,1 mm.
Esimerkki 4
Tasan 57 osaa metyyl 1 pölysi loksaania, joka sisältää Me^SIO^^-ja SiO^-yksIköitä mool1 suhteessa 0,7:1, 43 osaa dimetyyllvi- 11 84276 nyyl1s1loksi-loppuista dlmetyyl1 pölysi 1 oksaania, jonka vinyyli ryhmäpi toi suits on 0,07 % ja v1 skosi teetti 600000 cP, 0,4 osaa trlmetyyl1s11 oks1-1oppulsta dlmetyy1is11 oksaani-ko-metyy-1ivety-siloksaan1kopolymeer1ä, jonka viskositeetti on 6 cP (sllIkonis1dokslSten vetyatomien ja metyy11ryhmlen moolisuh-teen ollessa 1:3), ja 0,2 osaa fenyyl1butynol1-add1tloreaktio-inhibiittoria liuotettiin 25 osaan tolueenla. Puristusherkkä 1iimakoostumus (80 % haihtumatonta) saatiin lisäämällä kloro-platinahappo-v1nyyli-s1loksaani-kompleks1 tähän sekoitukseen määränä, joka on riittävä antamaan 110 ppm platinaa polysilok-saanlosan perusteella. Tämä koostumus arvioitiin esimerkissä 1 kuvatulla tavalla, ja sen tulokset olivat: tarttumisvolma * 4200 g/2,5 cm, kuulaiiima1suus = 2, koheesiovoima = 0,3 mm.
Vertai 1ueslmerkki 1
Tasan 150 osaa tolueenia lisättiin 55 osaan metyylipölysi 1ok- saanla, joka sisältää Me S10 - ja S10 -yksiköitä moolisuh- 3 1/2 2 teessä 0,7:1,0, ja 45 osaan hydroksyyli-loppuista polydime- o tyyl1 si 1 oksaani kumia. Tätä kuumennettiin 110 C:ssa 6 tunnin ajan, ja 1 osa bentsoyylIperoksldla, laimennettuna pieneen määrään ksyleenlä, lisättiin sekoittamalla voimakkaasti pu-ristusherkän s11 ikoni 111makoostumuksen saamiseksi. Tämä levitettiin, kuumennettiin ja arvioitiin esimerkissä 1 kuvatulla tavalla, ja sen tulokset olivat: kalvon paksuus = 48 mikronia, tarttumisvolma = 4000 g/2,5 cm, kuulai 1imaisuus = 30; kohee-slovolmaa ei voitu mitata, koska nauha liukui pois ruostumattomalta teräslevyltä.
Koska esillä olevan keksinnön puristusherkkä silikoniliimakoostumus on additioreagoiva puristusherkkä si 1 ikoni 1iimakoostumus, jossa komponentit (B)-(E) sekoitetaan polydiorga-nosi1 oksaani in, jossa on aikenyyliryhmät molekyylin kummassakin päässä ja jonka viskositeetti on vähintään 500000 cP, se luonteenomaisesti voidaan vulkanoida suhteellisen alhaisissa lämpötiloissa ja se muuttuu puristusherkäksi liimaksi, jolla on erinomainen liimaisuus ja tarttumisvolma.

Claims (7)

12 84276
1. Puristusherkkä silikoniliimakoostumus, joka sisältää: (A) 30-70 osaa painon mukaan laskettuna polydiorganosilok-saania, jonka yleiskaava (I) on: R'R2SiO(R2SiO)nSiR2R’ I jossa R osoittaa yksivalenssisen hiilivetyryhmän, R’ osoittaa alkenyyliryhmän ja toistoyksikköjen lukumäärä n on kokonaisluku, (B) 70-30 osaa painon mukaan laskettuna organopolysiloksaa-nia, joka muodostuu R' ' 3SiO]y2~ylcsi'Jci*ista ja Si02_yksiköis-tä, edellisten yksiköiden moolisuhteen jälkimmäisiin yksiköihin ollessa 0,6:1-0,9:1, jossa R'' osoittaa ryhmän, joka on valittu alkyyliryhmistä, alkenyyliryhmistä tai hydroksyy-liryhmistä, vähintään 95 % kaikista R''-ryhmistä ollessa metyy1iryhmiä, (C) määrän organovetypolysiloksaania, jossa on keskimäärin vähintään 2 silikonisidoksista vetyatomia kussakin molekyylissä, mainitun määrän ollessa riittävä antamaan 1-20 silikonisidoksista vetyatomia komponentin (A) alkenyyliryhmää kohti, (D) platinaa sisältävää katalyyttiä silikonisidoksisten alkenyyliryhmien additioreaktiota varten silikonisidoksisten vetyatomien kanssa määränä, joka on riittävä antamaan 0,1-1000 osaa platinaa painon mukaan laskettuna jokaista miljoonasosaa komponenttien (A)-(C) yhdistettyä määrää kohti painon mukaan laskettuna, ja (E) 25-400 osaa painon mukaan laskettuna orgaanista liuotinta komponentteja (A)-(C) varten, tunnettu siitä, että kaavan (I) toistoyksikköjen lukumäärä n on riittävän suuri antamaan osan (A) polydiorganosilok-saanille vähintään 500 000 cP:n viskositeetin 25eC:ssa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen koostumus, tunnettu siitä, että polydiorganosiloksaanin kaava on:. ViMe2Si0(Me2Si0)nSiMe2Vi jossa Me osoittaa metyyliryhmän ja Vi osoittaa vinyyliryh-män. ia 84276
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen koostumus, tunnettu siitä, että organovetypolysiloksaanin kaava on: Me3Si0(MeHSiO)a(Me2Si0)bSiMe3 jossa a:n keskiarvo on vähintään 3 ja b:n keskiarvo on 0 tai enemmän.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen koostumus, tunnettu siitä, että polydiorganosiloksaanin kaava on: ViMe2SiO(Me2SiO)n_c(MePhSiO)cSiMe2Vi Jossa Me osoittaa metyyliryhmän, Vi osoittaa vinyyliryhmän, Ph osoittaa fenyyliryhmän ja c:n arvo on 1-n.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen koostumus, tunnettu siitä, että organovetypolysiloksaanin kaava on: Me3SiO(MeHSiO)a(Me2S10)bSiMe3 jossa a:n keskiarvo on vähintään 3 ja b:n keskiarvo on 0 tai enemmän.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen koostumus, tunnettu siitä, polydiorganosiloksaanin kaava on: ViMe2SiO(Me2SiO)n_d(MeViSiO)dSiMe2Vi jossa Me osoittaa metyyliryhmän, Vi osoittaa vinyyliryhmän ja d:n arvo on 1-0,In.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen koostumus, tunnettu siitä, että organovetypolysiloksaanin kaava on: Me3SiO(MeHSiO)a(Me2SiO)bSiMe3 jossa a:n keskiarvo on vähintään 3 ja b:n keskiarvo on 0 tai enemmän. 14 84276
FI873108A 1986-07-15 1987-07-14 Tryckkaenslig silikonlimskomposition. FI84276C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP61166352A JPH0637614B2 (ja) 1986-07-15 1986-07-15 シリコ−ン感圧接着剤組成物
JP16635286 1986-07-15

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI873108A0 FI873108A0 (fi) 1987-07-14
FI873108A FI873108A (fi) 1988-01-16
FI84276B true FI84276B (fi) 1991-07-31
FI84276C FI84276C (fi) 1991-11-11

Family

ID=15829787

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI873108A FI84276C (fi) 1986-07-15 1987-07-14 Tryckkaenslig silikonlimskomposition.

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4774297A (fi)
EP (1) EP0253601B1 (fi)
JP (1) JPH0637614B2 (fi)
CA (1) CA1301979C (fi)
DE (1) DE3778079D1 (fi)
FI (1) FI84276C (fi)
NO (1) NO872740L (fi)

Families Citing this family (77)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5110882A (en) * 1986-11-28 1992-05-05 Dow Corning Toray Silicone Company, Ltd. Silicone pressure-sensitive adhesive composition
US5216069A (en) * 1987-08-12 1993-06-01 Shin-Etsu Chemical Co., Ltd. Silicone self-adhesives comprising modified organopolysiloxanes and self-adhesive tapes
US5082706A (en) * 1988-11-23 1992-01-21 Dow Corning Corporation Pressure sensitive adhesive/release liner laminate
JPH0791471B2 (ja) * 1988-11-25 1995-10-04 東レ・ダウコーニング・シリコーン株式会社 剥離性皮膜形成用オルガノポリシロキサン組成物
DE3921669A1 (de) * 1988-12-23 1990-07-05 Bayer Ag Lichtpolarisierende filme oder folien enthaltend stilbenfarbstoffe
US4988779A (en) * 1989-04-17 1991-01-29 General Electric Company Addition cured silicone pressure sensitive adhesive
US5100976A (en) * 1990-01-16 1992-03-31 Dow Corning Corporation Silicon pressure sensitive adhesive compositions
US5122562A (en) * 1990-09-25 1992-06-16 General Electric Company Heat curable silicone rubber compositions
DE69220216T2 (de) * 1991-03-20 1997-12-11 Minnesota Mining & Mfg Durch strahlung härtbare druckempfindliche klebemittelzusammensetzung auf basis von acrylaten und syloxanen
US5264278A (en) * 1991-03-20 1993-11-23 Minnesota Mining And Manufacturing Company Radiation-curable acrylate/silicone pressure-sensitive adhesive coated tapes adherable to paint coated substrates
JPH06506014A (ja) * 1991-03-20 1994-07-07 ミネソタ マイニング アンド マニュファクチャリング カンパニー 放射線硬化性ビニル/シリコーン剥離コーティング
US5292586A (en) * 1991-03-26 1994-03-08 General Electric Company Solventless or high solids-containing silicone pressure sensitive adhesive compositions
US5466532A (en) * 1991-03-26 1995-11-14 Gen Electric Solventless or high solids-containing silicone pressure sensitive adhesive compositions
US5190827A (en) * 1991-03-26 1993-03-02 General Electric Company Silicone pressure sensitive adhesive compositions having high solids content
JP2734809B2 (ja) * 1991-05-09 1998-04-02 信越化学工業株式会社 シリコーン粘着剤組成物
US5464659A (en) * 1991-05-23 1995-11-07 Minnesota Mining And Manufacturing Company Silicone/acrylate vibration dampers
US5308887A (en) * 1991-05-23 1994-05-03 Minnesota Mining & Manufacturing Company Pressure-sensitive adhesives
US5248739A (en) * 1991-10-18 1993-09-28 Dow Corning Corporation Silicone pressure sensitive adhesives having enhanced adhesion to low energy substrates
TW203094B (fi) * 1992-01-21 1993-04-01 Gen Electric
US5248716A (en) * 1992-01-30 1993-09-28 General Electric Company Silicone pressure-sensitive adhesives with control removal property
EP0581539A3 (en) 1992-07-30 1994-06-15 Gen Electric Organopolysiloxane compositions
JP3324166B2 (ja) * 1992-12-10 2002-09-17 信越化学工業株式会社 接着性シリコーンゴム組成物
US5290885A (en) * 1992-12-30 1994-03-01 Dow Corning Corporation Unsaturated organic adduct of an organohydrogenpolysiloxane as an improved crosslinking agent for silicone pressure-sensitive adhesives
US5319040A (en) * 1993-03-12 1994-06-07 General Electric Company Method for making substantially silanol-free silicone resin powder, product and use
US5357007A (en) * 1993-03-12 1994-10-18 General Electric Company Method for making a solventless silicone pressure sensitive adhesive composition and product
US5324806A (en) * 1993-03-12 1994-06-28 General Electric Company Free flowing silicone resin powder and method for making
DE4414653A1 (de) * 1993-05-13 1994-11-17 Gen Electric Schneller klebende Silicon-Klebstoffzusammensetzungen
DE4414982A1 (de) * 1993-05-13 1994-11-17 Gen Electric Silicon-Haftkleber-Zusammensetzungen
US5366809A (en) * 1993-09-02 1994-11-22 Dow Corning Corporation Silicone pressure-sensitive adhesives
US5545700A (en) * 1994-01-10 1996-08-13 Dow Corning Corporation Moisture-curable silicone pressure sensitive adhesives
DE19506282A1 (de) * 1994-03-04 1995-09-07 Gen Electric Additionshärtbarer Silicon-Haftkleber mit hoher Überlapp-Scherfestigkeit
DE19506264A1 (de) * 1994-03-04 1995-09-07 Gen Electric Silicon-Zusammensetzung und Verfahren zum Herstellen
JPH09118871A (ja) 1995-10-24 1997-05-06 Toray Dow Corning Silicone Co Ltd シリコーン系感圧接着剤用オルガノポリシロキサンおよびシリコーン系感圧接着剤
US6057405A (en) * 1996-05-28 2000-05-02 General Electric Company Silicone contact adhesive compositions
WO1999014082A1 (en) 1996-09-18 1999-03-25 Minnesota Mining And Manufacturing Company Adhesively-bonded inflatable restraint and method of making
WO1998012075A1 (en) 1996-09-18 1998-03-26 Minnessota Mining And Manufacturing Company Adhesively-bonded inflatable restraint and method of making
US5696210A (en) * 1996-10-09 1997-12-09 Dow Corning Corporation Flowable adhesive
US5696209A (en) * 1996-10-09 1997-12-09 Dow Corning Corporation Dual-cure flowable adhesive
JP2000119595A (ja) * 1998-10-14 2000-04-25 Shin Etsu Chem Co Ltd 焼成皮膜形成用オルガノポリシロキサン組成物
US6201055B1 (en) * 1999-03-11 2001-03-13 Dow Corning Corporation Silicone composition and silicone pressure sensitive adhesive
US6703120B1 (en) 1999-05-05 2004-03-09 3M Innovative Properties Company Silicone adhesives, articles, and methods
US6121368A (en) * 1999-09-07 2000-09-19 Dow Corning Corporation Silicone composition and silicone pressure sensitive adhesive formed therefrom
US6565969B1 (en) 1999-10-21 2003-05-20 3M Innovative Properties Company Adhesive article
WO2002000808A1 (en) 2000-06-23 2002-01-03 General Electric Company Silicone pressure sensitive adhesive composition
US6655281B1 (en) 2000-08-08 2003-12-02 3M Innovative Properties Company Flexographic printing elements with improved air bleed
JP3956121B2 (ja) 2002-09-04 2007-08-08 信越化学工業株式会社 導電性シリコーン粘着剤組成物
JP3912525B2 (ja) * 2002-12-12 2007-05-09 信越化学工業株式会社 付加硬化型シリコーンゴム組成物及び粘着ゴムシート
JP4684996B2 (ja) * 2003-03-17 2011-05-18 ダウ・コーニング・コーポレイション 向上した高温粘着強度を有する無溶媒シリコーン感圧接着剤
JP4623410B2 (ja) * 2003-06-13 2011-02-02 東レ・ダウコーニング株式会社 シリコーン系感圧接着剤および粘着テープ
CN100376651C (zh) * 2003-06-13 2008-03-26 陶氏康宁东丽株式会社 硅氧烷基压敏粘合剂和粘合剂带
US20050113513A1 (en) * 2003-11-25 2005-05-26 Grisworld Roy M. Curable silicone pressure adhesive coating compositions
US20070202245A1 (en) * 2004-04-08 2007-08-30 Gantner David C Silicone Skin Adhesive Gels With Enhanced Adhesion To Plastic
JP4619710B2 (ja) * 2004-07-02 2011-01-26 東レ・ダウコーニング株式会社 シリコーン系感圧接着剤および粘着テープ
US7955703B2 (en) * 2004-07-12 2011-06-07 Lintec Corporation Silicone rubber based pressure sensitive adhesive sheet
KR100839780B1 (ko) * 2006-01-18 2008-06-19 주식회사 엘지화학 유연성 기판 반송용 점착제
US7900702B2 (en) * 2006-06-06 2011-03-08 Halliburton Energy Services, Inc. Silicone-tackifier matrixes and methods of use thereof
US7727940B2 (en) * 2006-06-06 2010-06-01 Halliburton Energy Services, Inc. Silicone-tackifier matrixes and methods of use thereof
CA2671690C (en) * 2006-12-06 2015-01-06 Dow Corning Corporation Airbag and process for its assembly
JP5049584B2 (ja) * 2006-12-25 2012-10-17 東レ・ダウコーニング株式会社 過酸化物硬化型シリコーン系感圧接着剤組成物および粘着テープ
JP5117713B2 (ja) 2006-12-25 2013-01-16 東レ・ダウコーニング株式会社 シリコーン系感圧接着剤組成物および粘着テープ
US8431647B2 (en) * 2006-12-27 2013-04-30 Bluestar Silicones France Sas Adhesive silicone compositions and adhesive bonding/seaming therewith
US8334037B2 (en) 2007-05-11 2012-12-18 3M Innovative Properties Company Multi-layer assembly, multi-layer stretch releasing pressure-sensitive adhesive assembly, and methods of making and using the same
JP5060873B2 (ja) 2007-08-24 2012-10-31 東レ・ダウコーニング株式会社 シリコーン系感圧接着剤組成物および感圧接着テープもしくはシート
JP5534640B2 (ja) 2007-12-27 2014-07-02 東レ・ダウコーニング株式会社 シリコーン系感圧接着剤組成物、感圧接着シートおよびシリコーンゴム積層体
EP2231808A4 (en) * 2008-01-11 2014-11-05 3M Innovative Properties Co THROUGH EXPANSION SOLVENT OPTICALLY FLIP-RESISTANT ADHESIVE
JP5182415B2 (ja) * 2008-03-26 2013-04-17 和光純薬工業株式会社 チャンネルへ適用するための水溶液及び適用方法
JP4850931B2 (ja) * 2009-06-18 2012-01-11 信越化学工業株式会社 付加反応硬化型シリコーン粘着剤組成物および粘着テープ
CN110527484B (zh) * 2011-03-21 2022-05-24 艾利丹尼森公司 非流动性有机硅粘合剂
CN102220106B (zh) * 2011-05-20 2012-07-25 广州宏昌胶粘带厂 一种可紫外光固化的有机硅压敏粘合剂组合物
US8933187B2 (en) 2011-12-08 2015-01-13 Momentive Performance Material Inc. Self-crosslinking silicone pressure sensitive adhesive compositions, process for making and articles made thereof
JP5499197B1 (ja) 2013-03-11 2014-05-21 中興化成工業株式会社 粘着テープ
US9487692B2 (en) * 2013-03-19 2016-11-08 Halliburton Energy Services, Inc. Methods for consolidation treatments in subterranean formations using silicon compounds derived from furfuryl alcohols
US9777203B2 (en) * 2015-06-08 2017-10-03 Momentive Performance Materials Silicone pressure sensitive adhesive compositions and protective films containing the same
KR102515709B1 (ko) 2017-07-07 2023-04-03 다우 도레이 캄파니 리미티드 감압접착층 형성용 오가노폴리실록산 조성물 및 그 사용
US20210246337A1 (en) * 2018-06-29 2021-08-12 Dow Silicones Corporation Solventless silicone pressure sensitive adhesive and methods for making and using same
CN111194341B (zh) * 2018-09-14 2022-09-23 美国陶氏有机硅公司 压敏粘合剂及其制备和用途
CN110343483A (zh) * 2019-07-12 2019-10-18 太仓斯迪克新材料科技有限公司 一种快速固化有机硅压敏胶黏剂及胶带

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3527655A (en) * 1968-08-09 1970-09-08 Gen Electric Adhesive silicone rubber
US3983298A (en) * 1975-04-18 1976-09-28 Dow Corning Corporation Polyorganosiloxane pressure sensitive adhesives and articles therefrom
JPS5434362A (en) * 1977-08-24 1979-03-13 Shin Etsu Chem Co Ltd Curable organopolysiloxane composition
JPS6011950B2 (ja) * 1977-10-24 1985-03-29 信越化学工業株式会社 粘着テ−プ
US4329273A (en) * 1978-03-07 1982-05-11 General Electric Company Self-bonding silicone rubber compositions
CA1129270A (en) * 1979-03-05 1982-08-10 John D. Blizzard Method for coating a substrate using a curable silicone release composition
US4500584A (en) * 1983-07-07 1985-02-19 General Electric Company Transparent membrane structures

Also Published As

Publication number Publication date
EP0253601A2 (en) 1988-01-20
FI873108A (fi) 1988-01-16
DE3778079D1 (de) 1992-05-14
JPH0637614B2 (ja) 1994-05-18
JPS6322886A (ja) 1988-01-30
NO872740L (no) 1988-01-18
CA1301979C (en) 1992-05-26
EP0253601A3 (en) 1989-08-16
FI84276C (fi) 1991-11-11
EP0253601B1 (en) 1992-04-08
FI873108A0 (fi) 1987-07-14
NO872740D0 (no) 1987-07-01
US4774297A (en) 1988-09-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI84276B (fi) Tryckkaenslig silikonlimskomposition.
EP0269454B1 (en) Silicone pressure-sensitive adhesive composition
US8754174B2 (en) Solventless addition-curable pressure sensitive silicone adhesive composition and adhesive article
KR100318702B1 (ko) 실리콘감압성접착제조성물
JP5060873B2 (ja) シリコーン系感圧接着剤組成物および感圧接着テープもしくはシート
US8933187B2 (en) Self-crosslinking silicone pressure sensitive adhesive compositions, process for making and articles made thereof
JP2734809B2 (ja) シリコーン粘着剤組成物
JP2004506778A (ja) デュアル硬化性低溶剤型シリコーン感圧接着剤
KR101418599B1 (ko) 필름용 무용제형 실리콘 이형제 조성물 및 이를 이용한이형 필름
EP0371405B1 (en) Organopolysiloxane composition for the formation of a release film
JP4623410B2 (ja) シリコーン系感圧接着剤および粘着テープ
JP2750896B2 (ja) 剥離性硬化皮膜形成用オルガノポリシロキサン組成物
JP2631098B2 (ja) シリコーン感圧接着剤組成物
WO2019159611A1 (ja) シリコーン感圧接着剤組成物および積層体
KR20210112353A (ko) 박리지 또는 박리 필름용 오가노폴리실록산 조성물
JP3368161B2 (ja) 剥離性硬化皮膜形成性オルガノポリシロキサン組成物
JPH0684494B2 (ja) シリコーン感圧接着剤組成物
JPH05132623A (ja) ハイドロシリレーシヨン触媒の製造方法
JP2878932B2 (ja) シリコーンゴム用シリコーン粘着テープ
JP4996797B2 (ja) オルガノハイドロジェンポリシロキサン混合物および剥離性硬化皮膜形成性シリコーン組成物
JP4190336B2 (ja) 硬化性シリコ−ン剥離剤組成物
JPH09118871A (ja) シリコーン系感圧接着剤用オルガノポリシロキサンおよびシリコーン系感圧接着剤
JP3130176B2 (ja) 感圧接着剤組成物
JP2000096005A (ja) シリコーン系接着性シート
JPH0258587A (ja) 一液型シリコーン感圧接着剤組成物の製造方法

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: TORAY SILICONE COMPANY, LTD.