RO116858B1 - Compozitie fungicida si metoda pentru prevenirea, tratarea si combaterea atacului fungicid asupra plantelor - Google Patents

Compozitie fungicida si metoda pentru prevenirea, tratarea si combaterea atacului fungicid asupra plantelor Download PDF

Info

Publication number
RO116858B1
RO116858B1 RO97-01276A RO9701276A RO116858B1 RO 116858 B1 RO116858 B1 RO 116858B1 RO 9701276 A RO9701276 A RO 9701276A RO 116858 B1 RO116858 B1 RO 116858B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
composition
dose
bromuconazole
tebuconazole
triazole
Prior art date
Application number
RO97-01276A
Other languages
English (en)
Inventor
Carole Aubert
Patrice Duvert
Original Assignee
Rhone Poulenc Agrochimie
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rhone Poulenc Agrochimie filed Critical Rhone Poulenc Agrochimie
Publication of RO116858B1 publication Critical patent/RO116858B1/ro

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01NPRESERVATION OF BODIES OF HUMANS OR ANIMALS OR PLANTS OR PARTS THEREOF; BIOCIDES, e.g. AS DISINFECTANTS, AS PESTICIDES OR AS HERBICIDES; PEST REPELLANTS OR ATTRACTANTS; PLANT GROWTH REGULATORS
    • A01N43/00Biocides, pest repellants or attractants, or plant growth regulators containing heterocyclic compounds
    • A01N43/64Biocides, pest repellants or attractants, or plant growth regulators containing heterocyclic compounds having rings with three nitrogen atoms as the only ring hetero atoms
    • A01N43/647Triazoles; Hydrogenated triazoles
    • A01N43/6531,2,4-Triazoles; Hydrogenated 1,2,4-triazoles

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Agronomy & Crop Science (AREA)
  • Pest Control & Pesticides (AREA)
  • Plant Pathology (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Dentistry (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Agricultural Chemicals And Associated Chemicals (AREA)

Abstract

Inventia se refera la o compozitie fungicida, constituita din 0,05...95% amestec alcatuit din bromuconazol (B) si un triazol (A) ales dintre tebuconazol si epoxiconazol, la un raport gravimetric cuprins intre 0,1 si 20, preferabil intre 0,5 si 10. Inventia prezinta si o metoda pentru prevenirea, tratarea si combaterea atacului fungicid.

Description

Invenția se referă la o compoziție fungicidă și la o metodă pentru prevenirea, tratarea și combaterea atacului fungicid, asupra plantelor, utilizate în agricultură.
Se cunosc fungicide eficace în combaterea “pietinului”, culcarea la pământ a cerealelor, maladie datorată ciupercii Pseudocercosporella herpotrichoides care cauzează distrugeri importante, în principal, cerealelor de iarnă.
Eficacitatea fungicidului bromuconazol [The Pesticide Manual-C.D.S. Tomlin, British Crop Protection Council și Poyal Society of Chemistry] cu denumirea chimică 1 -[[4-bromo2(2,4-diclorofenil]tetrahidro-2-furanil]metil].1H-1,2,4-triazol și cu formula generală:
în combaterea unor maladii ale cerealelor și mai ales a ruginii brune, cauzată de ciuperca Puccina recondita și a septoriozei, maladie cauzată de ciuperca Septoria tritici, este insuficientă, în special, în cazul aplicării substanței active în stadiul denumit ultimul tratament foliar”. Prin tratament foliar se înțelege tratamentul agrochimie, aplicat atunci când cerealele au atins stadiul de dezvoltare corespunzător dezvoltării ultimei frunze pe tulpină. Este necesară ameliorarea “persistenței” bromuconazolului. Prin “persistență” se înțelege durata de timp în care produsul agrochimie este capabil să-și exercite eficacitatea, după aplicarea sa.
Este, de asemenea, cunoscută eficacitatea triazolilor, respectiv a tebuconazolului [The Pesticide ManuaAC.D.S.Tomlin, British Crop Protection Council și Floyal Society of Chemistry] cu denumirea chimică (±]-a[2-(4-clorofenil)etil]-a(1,1-dimetiletil]-1H-1,2,4triazol-1-etanol și cu formula generală.
_ OH ci -0/- ch2 - CH2 - c - C(CH3)3 ch2
și a epoxiconazolului cu denumirea chimică c/s-1[[3-(2-clorofenil)-2-(4-fluorofenil]oxiranil]metil]-1 H-1,2,4-triazol, cu formula generală
RO 116858 Bl în combaterea ruginelor și a septoriozelor. Este însă întotdeauna de dorit ca această eficacitate să fie ameliorată, în special, în cazul micșorării dozei de fungicid, care se aplică pentru controlul bolii, sau prin lărgirea posibilităților agricultorului de alegere a unei soluții, în funcție de problemă.
Se cunosc compoziții fungicide care conțin triazoli, respectiv compoziții fungicide 50 care sunt constituite dintr-un amestec de tebuconazol cu cicloprodinil sau propiconazol (RO 111408, 105426) sau dintr-un amestec de triazol cu un derivat al acidului ditiocarbamic sau dicarboximidelor (RO 111880).
Problema tehnică, pe care o rezolvă invenția, constă în lărgirea gamei de compoziții fungicide prin găsirea unei compoziții care să corespundă cerințelor formulate 55 de beneficiari, respectiv să fie eficace în tratamentul ruginei brune și/sau a septoriozelor cerealelor și/sau a bolilor spicului (furioze), mai ales în cazul grâului.
Compoziția fungicidă, conform invenției, lărgește gama compozițiilor fungicide, prin aceea că este constituită din 0,05%-95% amestec alcătuit din bromuconazol (B) și un alt triazol (A) ales dintre tebuconazol și epoxiconazol, la un raport gravimetric cuprins 6 o între 0,1 și 20, preferabil între 0,5 și 10.
Invenția se referă și la o metodă pentru prevenirea, tratarea și combaterea atacului fungicid, care constă în aplicarea compoziției, astfel încât doza de bromuconazol să fie cuprinsă între 100 și 300g/ha, preferabil între 150 și 250g/ha, iar doza de triazol să fie cuprinsă între 50 și 250g/ha, de preferință între 100 și 150g/ha. 65
Invenția prezintă avantajul unui spectru larg de acțiune, deși dozele substanțelor active sunt reduse, lucru deosebit de important din punct de vedere ecologic, și obținerea unor efecte sinergice deosebite.
Compoziția fungicidă conține ca substanță activă bromuconazol (B) și un triazol (A) dintre cei prezentați mai sus, care se găsesc la un raport gravimetric cuprins între 0,1 70 și 20, de preferință între 0,5 și 10
Aceste efecte sinergice sunt probate prin aplicarea metodei “Tammes- izobole, un grafic pentru reprezentarea sinergismului pesticidelor1’, Netherlands Journal of Plant Pathology, 70(19649, p. 73-80.
în conformitate cu o variantă preferată a compoziției conform invenției, triazolul 75 (A) este tebuconazol, respectiv ±)-a[2-(4-clorofenil)etil]-a(1,1-dimetiletil)-1 H-1,2,4-triazol-1etanol. în acest caz, raportul gravimetric dintre componente B/A este cuprins între 0,5 și 5, de preferință între 1 și 3.
Compoziția fungicidă conform invenției conține, de regulă, de la 0,05 până la 95% amestec de bromuconazol și triazol (A), compoziție concentrată, care reprezintă 8o produsul comercial în care sunt asociate substanțele active descrise mai sus.
Compoziția fungicidă, conform invenției, se referă și la o compoziție diluată, gata de pulverizare pe culturile supuse tratării. Diluarea cu apă se poate efectua fie plecând de la o compoziție comercială concentrată (gata de utilizare) și administrată, fie de la un amestec pregătit și administrat pe loc (amestec tanc), amestec al compozițiilor 85 comerciale concentrate, care conțin substanțele active mai sus menționate.
Aceste compoziții pot să conțină, între altele, aditivi sau adjuvanți obișnuiți, utilizați de obicei în compozițiile fitosanitare, suporți, agenți tensioactivi, agenți de aderență și agenți fluidificatori.
Termenul “suport” se referă la un material organic sau mineral, natural sau 90 sintetic cu care se asociază substanțele active pentru facilitarea aplicării acestora pe
RO 116858 Bl plntă. Acest suport este, în general, inert și trebuie să fie acceptabil în agricultură și, mai ales, pe planta tratată. Suportul poate să fie solid (argile, silicaținaturali sau sintetici, silice, rășini, ceruri, îngrășăminte solide etc] sau lichide (apă, alcooli, cetone, fracții petroliere, hidrocarburi aromatice sau parafinice, hidrocarburi clorurate, gaze lichefiate etc.].
Agentul tensioactiv poate să fie un agent de emulsionare, un dispersant sau un agent de înmuiere, de tip ionic sau neionic, ca de exemplu sărurile acizilor poliacrilici, sărurile acizilor lignosulfonici, sărurile acizilor fenolsulfonici sau naftalensulfonici, produșii policondensați ai oxidului de etilenă pe alcolii grași (mai ales alchilfenolii sau arilfenolii), sărurile esterilor acizilor sulfosuccinici, derivații taurinei (în special alchiltaurații), esterii fosforici ai alcoolilor sau fenolilor polietoxilați. Este dorită prezența a cel puțin unui agent tensioactiv, pentru a favoriza dispersia substanțelor active în apă și aplicarea ameliorată pe plante.
Compoziția conform invenției poate să conținăși alți ingredienți, de exemplu, coloizi protectori, adezivi, agenți tixotropi, agenți de penetrare, stabilizanți, complexanți de pigmenți, polimeri.
în general, compoziția conform invenției poate să conțină toți aditivii solizi sau lichizi ce corespund tehnicilor obișnuite de formulare a produselor fitosanitare.
Compoziția conform invenției se poate prezenta sub formă solidă, gelifiantă sau lichidă, și în acest ultim caz sub formă de soluții, suspensii sau emulsii, respectiv sub formă de concentrate emulsionabile. Aceste compoziții lichide sunt preferate atât datorită comodității aplicării, cât și datorită simplității fabricării lor.
Compozițiile sub formă solidă pot fi pudre pentru pudrare sau dispersare (cu un conținut de substanță activă, care poate să atingă și 1OO%), pudre muiabile și granulate, pentru împrăștiere pe câmp, în stare uscată, cât și granule dispersabile sau solubile.
Pudrele muiabile (sau pudrele de pulverizat] sau chiar granulatele dispersabile conțin, în mod obișnuit, 20...95% substanță activă și, în plus, un suport solid, până la 5% agent de înmuiere, între 3 și 10% agent dispersant și, când este necesar, până la 10% unu sau câțiva stabilizanți și/sau aditivi cum ar fi pigmenți, coloranți, agenți de penetrare, adezivi, agenți antiaglomeranți, coloranți etc. Unele dintre aceste compoziții, respectiv pudrele muiabile sau granulate dispersabile, sunt destinate să formeze compoziții lichide, pentru aplicare. Ca forme de compoziții lichide, pot fi citate soluțiile și, în special, concentratele solubile în apă, concentratele emulsionabile, emulsiile, suspensiile concentrate, aerosolii și pastele.
Concentratele emulsionabile sau solubile cuprind, cel mai frecvent, între 10 până la 80% substanță activă, iar emulsiile sau soluțiile pregătite pentru aplicare conțin 0,01...20% substanță activă. Pe lângă solvent, concentratele emulsionabile pot să conțină 2...20% aditivi corespunzători, cum ar fi stabilizatori, agenți tensioactivi, agenți de penetrare, inhibitori de coroziune, coloranți și adezivi. Din aceste concentrate, se pot obține, prin diluare cu apă, emulsii de diferite concentrații, care sunt extrem de potrivite pentru aplicarea pe părțile aeriene ale plantei tratate.
Dispersiile și emulsiile apoase sunt compoziții apoase obținute prin diluare, cu ajutorul apei, al unei pudre muiabile sau al unui concentrat emulsionabil al compoziției conform invenției.
Emulsiile pot fi de tipul “apă în ulei” sau “ulei in apă” și pot fi de consistență groasă, asemenea unei maioneze.
RO 116858 Bl
140
Suspensiile concentrate, aplicabile prin pulverizare, sunt un produs fluid, stabil, care nu conduce la o îngroșare sau la formarea unui sediment, după stocare, și care conține, de obicei, între 10 și 75% substanță activă, între 0,5 și 15% agenți tensioactivi, între 0,1 și 10% agenți tixotropi, până la 10% alți agenți ca pigmenți, coloranți, antiaglomeranți, inhibitori de coroziune, stabilizanți, agenți de penetrare, adezivi, iar ca suporți apă sau un lichid organic în care substanțele active sunt puțin solubile sau insolubile. Anumite substanțe organice solide sau săruri minerale pot fi dizolvate în suport, pentru a preveni sedimentarea, sau ca antigeli în apă.
Compoziția conform invenției se prepară prin procedee în sine cunoscute.
Pentru obținerea pudrelor de pulverizare sau a pudrelor muiabile, se amestecă intim substanțele active cu substanțe adiționale, în amestecătoare corespunzătoare, și amestecul se supune măcinării în mori sau concasoare. Se obțin pudre de pulverizare a căror înmuiere și suspendare sunt avantajoase. Aceste amestecuri pot fi suspendate în apă, în orice concentrație se dorește, aceste suspensii în apă fiind utilizabile avantajos, în special, pentru aplicarea pe părțile aeriene ale plantelor.
în locul pudrelor muiabile, se pot realiza paste sau suspensii concentrate. Modalitățile și condițiile de realizare și utilizare a acestor paste sunt asemănătoare celor pentru pudre muiabile sau a pudrelor de pulverizare. Operația de măcinare a amestecului este realizată în mod simplu, în mediu lichid.
Granulele dispersabile sunt preparate, de obicei, prin aglomerare, extruziune sau compactare, în sisteme de granulare corespunzătoare pentru compoziția de tip pudră muiabilă. Granulele în stare uscată, pentru împrăștiere pe câmp, se obțin de regulă prin impregnarea unui suport granulat cu o soluție sau emulsie de substanțe active.
Invenția prezintă, de asemenea, și o metodă pentru prevenirea, tratarea și combaterea atacului fungicid asupra plantelor, metodă care constă în aplicarea, pe părțile aeriene ale culturilor, o doză eficientă și care nu este fitotoxică, din compoziția conform invenției.
Compoziția conform invenției este aplicată într-un mod în care doza de bromuconazol, aplicată, este cuprinsă între 100 și 300g/ha, de preferință între 150 și 250g/ha, iar doza de triazol ales dintre tebuconazol și epoxiconazol este cuprinsă între 50 și 250g/ha, de preferință între 75 și 200g/ha. Această doză se stabilește în funcție de boală, de stadiul de dezvoltare a plantei tratate, de gradul de infestare și de condițiile climaterice.
Când în compoziția conform invenției triazolul este tebuconazol, doza de tebuconazol este cuprinsă între 75 și 250g/ha, de preferință între 100 și 150g/ha.
Atacurile fungice sunt, în principal, cauzate de septorioze [Septoria tritici, Septoria nodorum], de rugine [Puccinia striiformis, Puccinia recondita] și de fusarioza spicelor (Fusarium culmorum, Microdochium nivale].
Culturile pentru care se utilizează metoda conform invenției sunt cerealele, în special orzul, grâul, secara, triticatele, de preferință grâul.
în continuare, se vor prezenta teste care ilustrează proprietățile și eficacitatea compoziției conform invenției în legătură cu fig. 1 și 2. Doza fiecărei substanțe actve, luată izolat, necesară pentru controlul ciupercii fitopatogene, la nivelul indicat, este comparată cu cele două substanțe active din compoziția conform invenției. Doza eficace, din fiecare substanță activă, luată izolat, este indicată pe axa abciselor și a ordonatelor,
145
150
155
160
165
170
175
180
RO 116858 Bl iar o linie dreaptă este trasată astfel încât să taie cele două axe și să unească cele două doze.
în ceea ce privește substanțele actve, luate în amestec, conform invenției, doza amestecului, la o rată dată, este indicată printr-un punct.
Test 1. Test efectuat în seră, cu o compoziție ce cuprinde un amestec de bromubonazol și tebuconazol pe Puccinia recondita, care a generat rugina grâului
Se utilizează o compoziție conform invenției, în trei variante:
A - compoziție care conține bromuconazol sub formă de suspensie concentrată 2OOg/l;
B - compoziție care conține tebuconazol sub formă de concentrat emulsionabil 250g/l;
C - compoziție care conține bromuconazol și tebuconazol, conform invenției, la un raport gravimetric bromuconazol/tebuconazol de 1; 1,5; 2; 2,5; 3.
Această compoziție este utilizată pentru răsaduri de grâu (Varietate Talent) care se cultivă în cupe și după atingerea vârstei de 14 zile, corespunzător stadiului Zadocks
11. Tratarea se face prin pulverizarea fiecărei compoziții prezentată mai sus.
Scara Zadoks este definită în articolul apărut în “ Phytiarie Phytopharmacie, 1977, 26, pag. 129-140, intitulat “Un cod decimal pentru stadiile de creștere a cerealelor1’ - Zadoks J.C., Chang T.T., KonzaK C.F.
După 24 h de tratament, se contaminează fiecare răsad prin pulverizare cu o suspensie apoasă de sporii 1 DOOOOsp/cm3) de Puccinia recondita.
După această contaminare, răsadurile de grâu sunt introduse la incubație, la o temperatură de 2O°C și 100% umiditate relativă, timp de 24 h, după care sunt transferate în sere, la 18°C și 70% umiditate relativă.
La 12 zile după contaminare, se procedează la cuantificarea procentuală a suprafeței foliare contaminate, prin comparare cu un răsad de grâu martor, care nu a fost tratat cu o substanță activă, dar care a fost contaminat cu Puccinia recondita. Se calculează procentul de distrugere a ciupercii fitopatogene. Rezultatele obținute sunt reportate sub formă de puncte, corespunzând la 80% distrugere a parazitului și introduse într-o diagramă Tammes, care cuprinde, pe abcisă, dozele de tebuconazol exprimat în g/ha, iar, pe ordonată, dozele de bromuconazol, de asemenea în g/ha.
Se obține diagrama din fig.1, din care rezultă că adăugarea unei doze de tebuconazol sub 28g/ha (care corespunde dozei de tebuconazol care este necesar să fie aplicată pentru a se obține distrugerea parazitului în proporție de 80%) permite, întrun mod cu totul neașteptat, reducerea dozei de bromuconazol necesară distrugerii parazitului, de 80%, doză cu mult sub 337g/ha (această valoare corespunzând dozei de bromuconazol necesară pentru a fi aplicată pentru obținerea aceluiași procent de 80% de distrugere a parazitului).
Dispunerea punctelor obținute indică deci un efect bilateral. Această dispunere corespunde unei isobole de tip III, conform metodei respective, caracteristică unei sinergii.
Test 2. Test efectuat în seră cu o compoziție ce conține un amestec de bromuconazol și epoxiconazol pentru Septoria tritici, care provoacă septorioza grâului.
Se utilizează o compoziție conform invenției, în trei variante:
A - compoziție care conține bromuconazol sub formă de suspensie concentrată 200g/l;
230
RO 116858 Bl
B - compoziție care conține epoxiconazol sub formă de suspensie concentrată 15Og/l;
C - compoziție care conține bromuconazol și epoxiconazol, conform invenției, la un raport gravimetric bromuconazol/epoxiconazol de 1; 3; 4; 5; 6.
Această compoziție este utilizată pentru răsaduri de grâu (Varietate Darius), care se cultivă în cupe și după atingerea vârstei de 14 zile, corespunzător stadiului Zadocks 11. Tratarea se face prin pulverizarea fiecărei compoziții prezentată mai sus.
După 24 h de tratament, se contaminează fiecare răsad prin pulverizare cu o suspensie apoasă de spori (250000sp/cm3) de Septoria tritici.
După această contaminare, răsadurile de grâu sunt introduse la incubație, la o temperatură de 18°C și 100% umiditate relativă, timp de 4 zile, după care sunt transferate în sere, la 18°C și 90% umiditate relativă.
La 20 zile după contaminare, se procedează la cuantificarea procentuală a suprafeței foliare contaminate, prin comparare cu un răsad de grâu martor, care nu a fost tratat cu o substanță activă, dar care a fost contaminat cu Septoria tritici. Se calculează procentul de distrugere a ciupercii fitopatogene. Rezultatele obținute sunt reportate sub formă de puncte, corespunzând la 50% distrugere a parazitului și introduse într-o diagramă Tammes, care cuprinde, pe abcisă, dozele de epoxiconazol exprimate în g/ha, iar, pe ordonată, dozele de bromuconazol, de asemenea în g/ha.
Se obține diagrama din fig.2, din care rezultă că adăugare unei doze de epoxiconazol sub 7g/ha (care corespunde dozei de epoxiconazol care este necesară a fi aplicată pentru a se obține distrugerea parazitului în proporție de 50%) permite, într-un mod cu totul neașteptat, reducerea dozei de bromuconazol necesară distrugerii parazitului în proporție de 50%, doză cu mult sub 101 g/ha (această valoare corespunzând dozei de bromuconazol necesară să fie aplicată pentru obținerea aceluiași procent de 50% de distrugere a parazitului).
Dispunerea punctelor obținute, respectiv a celor corespunzătoare ratelor 3, 4, 5, 6, indică deci un efect bilateral, caracteristic unei sinergii.

Claims (6)

  1. 255
    Revendicări
    1. Compoziție fungicidă, caracterizată prin aceea că este constituită din 0,05% - 95% amestec alcătuit din bromuconazol (B) și un triazol (A), ales dintre tebuconazol și epoxiconazol, la un raport gravimetric cuprins între 0,1 și 20, preferabil între 0,5 și
    10.
  2. 2. Compoziție fungicidă, conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că raportul gravimetric dintre componente este cuprins între 0,5 și 5, preferabil între 1 și 3.
  3. 3. Metodă pentru prevenirea, tratarea și combaterea atacului fungicid, caracterizată prin aceea că se aplică compoziția definită în revendicarea 1, astfel încât doza de bromuconazol să fie cuprinsă între 100 și 300g/ha, preferabil între 150 și 250g/ha, iar doza de triazol să fie cuprinsă între 50 și 250g/ha, de preferință, între 75 și 200g/ha.
  4. 4. Metodă conform revendicării 3, caracterizată prin aceea că se aplică compoziția definită în revendicarea 1, în care triazolul este tebuconazolul în doză de aplicare cuprinsă între 75 și 250g/ha, de preferință între 100 și 150g/ha.
    260
    265
    270
    RO 116858 Bl
    275
  5. 5. Metodă conform revendicării 3, caracterizată prin aceea că se aplică compoziția definită în revendicarea 1, împotriva atacurilor cauzate de septorioze, rugine și fuzariozele spicelor.
  6. 6. Metodă conform revendicării 3, caracterizată prin aceea că se aplică compoziția definită în revendicarea 1, în cultura de cereale, în special, cea de grâu, orz, 280 secară și tritical.
RO97-01276A 1996-07-16 1997-07-09 Compozitie fungicida si metoda pentru prevenirea, tratarea si combaterea atacului fungicid asupra plantelor RO116858B1 (ro)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR9609138A FR2751173B1 (fr) 1996-07-16 1996-07-16 Composition fongicide a base de 2 composes de type triazole

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO116858B1 true RO116858B1 (ro) 2001-07-30

Family

ID=9494284

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO97-01276A RO116858B1 (ro) 1996-07-16 1997-07-09 Compozitie fungicida si metoda pentru prevenirea, tratarea si combaterea atacului fungicid asupra plantelor

Country Status (13)

Country Link
BE (1) BE1010505A3 (ro)
CZ (1) CZ293674B6 (ro)
DE (1) DE19730134B4 (ro)
DK (1) DK176435B1 (ro)
FR (1) FR2751173B1 (ro)
GB (1) GB2315218B (ro)
HU (1) HU227789B1 (ro)
NL (1) NL1006531C2 (ro)
PL (1) PL187142B1 (ro)
RO (1) RO116858B1 (ro)
RU (1) RU2165701C2 (ro)
SK (1) SK284515B6 (ro)
UA (1) UA58490C2 (ro)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2007028753A2 (de) * 2005-09-09 2007-03-15 Basf Aktiengesellschaft Fungizide mischungen auf der basis von triazolen
CA2620189A1 (en) * 2005-09-09 2007-03-15 Basf Se Triazole-based fungicidal mixtures
EP1926375A1 (de) * 2005-09-09 2008-06-04 Basf Se Fungizide mischungen auf der basis von triazolen
WO2007031437A1 (de) * 2005-09-14 2007-03-22 Basf Se Fungizide mischungen auf der basis von triazolen
JP5365158B2 (ja) 2008-11-25 2013-12-11 住友化学株式会社 植物病害防除用組成物及び植物病害の防除方法
CN102754649B (zh) * 2012-08-01 2013-08-21 杭州宇龙化工有限公司 一种含有苯醚双唑与氟环唑的杀菌组合物

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB8908794D0 (en) * 1989-04-19 1989-06-07 Janssen Pharmaceutica Nv Synergistic compositions containing propiconazole and tebuconazole
DE4139637A1 (de) * 1991-12-02 1993-06-03 Bayer Ag Fungizide wirkstoffkombinationen
GB9204878D0 (en) * 1992-03-05 1992-04-22 Sandoz Ltd Fungicidal compositions
DE4318285A1 (de) * 1993-06-02 1994-12-08 Bayer Ag Fungizide Wirkstoffkombinationen
DE4406819A1 (de) * 1994-03-02 1995-09-07 Bayer Ag Fungizide Wirkstoffkombination
TW286264B (ro) * 1994-05-20 1996-09-21 Ciba Geigy Ag
US5714507A (en) * 1994-07-01 1998-02-03 Janssen Pharmaceutica, N.V. Synergistic compositions containing metconazole and another triazole
DE4437048A1 (de) * 1994-10-17 1996-04-18 Bayer Ag Fungizide Wirkstoffkombinationen

Also Published As

Publication number Publication date
DK176435B1 (da) 2008-02-18
SK95697A3 (en) 1998-02-04
DE19730134B4 (de) 2009-08-20
HU227789B1 (en) 2012-03-28
CZ293674B6 (cs) 2004-06-16
PL321120A1 (en) 1998-01-19
SK284515B6 (sk) 2005-05-05
FR2751173B1 (fr) 1998-08-28
UA58490C2 (uk) 2003-08-15
FR2751173A1 (fr) 1998-01-23
NL1006531C2 (nl) 1998-01-21
GB2315218B (en) 2000-08-09
HU9701205D0 (en) 1997-08-28
GB2315218A (en) 1998-01-28
DK86997A (da) 1998-01-17
RU2165701C2 (ru) 2001-04-27
HUP9701205A3 (en) 2000-05-29
HUP9701205A2 (hu) 1998-03-30
GB9714972D0 (en) 1997-09-24
PL187142B1 (pl) 2004-05-31
DE19730134A1 (de) 1998-01-22
BE1010505A3 (fr) 1998-10-06
CZ222797A3 (cs) 1998-02-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN1075349C (zh) 杀微生物剂
CN101485307B (zh) 一种含有丁香菌酯与三唑类杀菌剂的农用杀真菌组合物
PT97933A (pt) Metodo de tratamento fungicida foliar com um triazol e processo para a preparacao de composicoes fungicidas contendo 2-(4-clorobenzilideno)-5,5-dimetil-1-(1h-1,2,4-triazol-1-il-metil)-1-ciclopentanol como ingrediente activo apropriadas para a realizacao do referido metodo
PT97934B (pt) Processo para a preparacao de composicoes fungicidas contendo 2-(4-cloro-benzilideno)-5,5-dimetil-1-(1h-1,2,4-triazol-1-il-metil)-1-ciclopentanol apropriadas para o tratamento de sementes
US5567705A (en) Microbicides
BRPI0707651A2 (pt) mÉtodo para utilizaÇço de um micronutriente e um triazol
JPH0624914A (ja) 殺生物剤
JPS6150921B2 (ro)
EP0040007B1 (en) Fungicidal compositions
PL180374B1 (pl) kompozycja do ochrony roslin przed zakazeniami grzybiczymi i owadamioraz sposób ochrony roslin przed zakazeniami grzybiczymi i owadami PL PL PL PL PL PL PL
HU212898B (en) Synergetic fungicidal compositions
CZ358292A3 (en) Mixed agrochemical combination, agrochemical composition and method of treating plants
NL9401039A (nl) Behandelen van zaad met gebruik van fosforigzuur of een van de zouten daarvan en zaden die aldus zijn behandeld.
JPH1045510A (ja) 殺微生物剤
CN101953351A (zh) 含唑胺菌酯的杀真菌组合物
RO116858B1 (ro) Compozitie fungicida si metoda pentru prevenirea, tratarea si combaterea atacului fungicid asupra plantelor
CN100393213C (zh) 一种杀菌剂组合物
CN101438704A (zh) 杀菌剂组合物
JP3714692B2 (ja) 殺菌剤組成物
GB2308301A (en) Synergistic fungicidal mixture of triticonazole with cyprodinil and/or fludioxonil for the protection of crop propagation products and crops therefrom
MXPA02000675A (es) Combinaciones de productos activos fungicidas.
IE904236A1 (en) Fungicide combination having a synergistic effect based on a¹morpholine and a triazole
RU2141203C1 (ru) Фунгицидно-инсектицидная смесь для защиты растений от заболеваний и насекомых, композиция, ее содержащая, способ обработки семян, продукт размножения растений
JPH107508A (ja) 殺微生物剤