RO105378B1 - Metoda si masina pentru plantarea rasadurilor obtinute in ghivece nutritive - Google Patents

Metoda si masina pentru plantarea rasadurilor obtinute in ghivece nutritive Download PDF

Info

Publication number
RO105378B1
RO105378B1 RO134734A RO13473488A RO105378B1 RO 105378 B1 RO105378 B1 RO 105378B1 RO 134734 A RO134734 A RO 134734A RO 13473488 A RO13473488 A RO 13473488A RO 105378 B1 RO105378 B1 RO 105378B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
pot
pots
platform
seedling
planting
Prior art date
Application number
RO134734A
Other languages
English (en)
Inventor
Hakli Reijo
Lehto Leo
Lehto Esa
Original Assignee
Laennen Tehtaat Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Laennen Tehtaat Oy filed Critical Laennen Tehtaat Oy
Publication of RO105378B1 publication Critical patent/RO105378B1/ro

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01GHORTICULTURE; CULTIVATION OF VEGETABLES, FLOWERS, RICE, FRUIT, VINES, HOPS OR SEAWEED; FORESTRY; WATERING
    • A01G23/00Forestry
    • A01G23/02Transplanting, uprooting, felling or delimbing trees
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01CPLANTING; SOWING; FERTILISING
    • A01C11/00Transplanting machines
    • A01C11/02Transplanting machines for seedlings
    • A01C11/025Transplanting machines using seedling trays; Devices for removing the seedlings from the trays

Description

Invenția se referă la o metodă pentru plantarea răsadurilor obținute în ghivece nutritive, asamblate într-o platformă de ghivece, din care fiecare răsad este scos pe la partea superioară din ghiveci, acest 5 răsad fiind preluat, ținut și lăsat la pământ, și la o mașină pentru aplicarea procedeului, care cuprinde un cadru montat pc un corp ce trebuie tractat pc suprafața de cultură, pentru a primi 10 platforma, niște mijloace pentru scoaterea răsadului din ghiveci pe la partea superioară a acestuia, niște mijloace per _ru susținerea răsadului scos din ghiveci, precum și un mijloc de deplasare 15 a platformei cu ghivece în cadrul mașinii, astfel încât fiecare ghiveci să vină să întâlnească mijlocul de scoatere.
Metodele moderne de cultivare a plantelor agricole, ca, de exemplu, a 20 legumelor, implică producerea materialului săditor sub forma de răsad în niște platforme de ghivece de formă troncpiramidală, deschisă ia ambele capete, care sunt umplute cu material nutritiv 25 și conțin sămânța plantei pentru obținerea răsadului. Materialul nutritiv înțesat de rădăcinile planetei dezvoltate, a răsadului deci, denumit în cele ce urmează răsad, este atât de compact încât suporta 30 manipulări destul de brutale, fără a se deteriora. Transferaiea materialului săditor împreună cu mediul nutritiv din ghivecele ce alcătuiesc o platformă în totalitatea lor în solul de cultură se face 35 prin mai multe metode.
Este cunoscută o metoda de plantare a ghiveceior nutritive, prin prinderea acestora cu ajutorul unor clești, care susțin aceste ghivicc nutritive până când 40 ajung deasupra locului de planîare în câr p, când cleștii respectivi se deschid, iar răsadul, împreună cu ghiveciul nutritiv, este plantat la locul definitiv.
Mai este, de asemenea, cunoscută o 45 metodă pentru plantarea ghiveceior nutritive, prin extragerea acestora pe la partea inferioară a platformei de ghivece, cu ajutorul unui dispozitiv format dintr-un picior ce se sprijină pe ghiveciul nutritiv 50 și al unei tije ascuțite ce pătrunde în ghiveci, ansamblul picior-tijă scoțând ghiveciul nutritiv din platformă în momentul când a ajuns deasupra locului de plantare, după care tija se retrage în picior, lăsând răsadul să cadă la locul definitiv.
Mai este, de asemenea, cunoscută o mașină pentru plantarea răsadurilor, purtată pe un tractor, având mijloace de deschidere a gropilor de plantare, de susținere a platformei de ghivece nutritive cu răsadurile crescute, precum și cu dispozitivul pentru extragerea ghiveciului nutritiv pe la partea inferioară a platformei și plantarea lui la locul definitiv, dar care prezintă dezavantajul că, datorită presiunii necesare pentru extragerea răsadului, precum și a tijei, determină deseori distrugerea sau degradarea ghiveciului nutritiv și, implicit, întârzierea dezvoltării răsadului.
Scopul invenției este împiedicarea distrugerii ghiveciului nutritiv.
Se pune problema realizării unei metode și unei mașini care să extragă ghiveciul nutritiv din platformă și să-l transporte spre mijlocul de plantare la locul definitiv, fără a-1 distruge sau deteriora.
Metoda conform invenției înlătură dezavantajele metodelor cunoscute, prin aceea că, în scopul împiedicării distrugerii ghiveciului nutritiv, acesta este extras pe la partea superioară și este împins înspre un sistem de prindere cu elemente ascuțite, ca de exemplu, o furcă ce rămâne imobilă în timpul operației de împingere și care transportă ghiveciul deasupra organelor de plantare în care este lăsat spre plantare la locul definitiv cu ajutorul unor elemente de eliberare.
Mașina pentru aplicarea metodei cuprinde niște mijloace de prindere de tipul celor cu furca, pentru a reține răsadul prin partea superioară a ghiveciului, precum și o tijă levier curbată, ce se continuă cu o bară de împingere cu o flanșă de sprijin și o flanșă de capăt cu un guler, între care se află un arc spiral, în fața acestora găsindu-se așezată pe un arbore o furcă de transfer, ce se continuă cu o furcă, arborele putând să execute o mișcare în jos, astfel încât să aducă răsadul deasupra unui tub de plantare, lateral față de acesta găsindu-se un alt arbore pe care este fixată o furca de desprindere. Pe cadrul mașinii mai sunt montate niște lagăre., în care se rotesc niște axe, care sunt paralele cu rândurile de ghivece din platformă și pe care sunt fixate niște tambure prevăzute cu niște tije, care au între ele aceeași distanță ca cea dintre rândurile de ghivece și care se potrivesc în canalele de fund ale platformei. Mașina mai include un lanț de antrenare, care rulează paralel cu rândurile de ghivece peste două roți de lanț, distanța dintre două zale extreme ale unei ramuri de lanț de la roată la alta este egală cu distanța maximă dintre ghivecele extreme aflate pe același rând, o za a lanațului fiind prevăzută cu un bolț, care pătrunde intr-o bucșă, care se găsește, la rândul ei, într-un canal ce se află practicat într-o placă solidară cu cadrul mașinii.
în cele ce urmează,se dă un exemplu de realizare a metodei și mașinii conform invenției, în legătură cu fig. 1...5, care reprezintă:
- fig.1, mașina conform invenției tractata de un tractor agricol;
- fig.2, momentul începerii operației de scoatere a ghiveciului nutritiv;
- fig.3, extragerea ghiveciului nutritiv din platformă și fixarea lui în furca de transport;
- fig.4. eliberarea ghiveciului din furcă;
- fig.5, vedere schematică dc sus a mașinii.
Metoda conform invenției implică scoaterea ghiveciului nutritiv împreună cu răsadul din platforma de ghivece pe la partea superioară a acestora, prinderea ghiveciului nutritiv cu ajutorul unei furci având două elemente ascuțite ce pătrund în ghiveci, îndreptarea acestuia spre organul de plantare, iar în momentul în care a ajuns în dreptul acestui organ, ghiveciul este scos din furcă cu ajutorul unui element de eliberare.
Mașina pentru plantarea răsadurilor cu ghivece nutritive este formata dintr-un corp 1 cu un cadru 2 pentru platformele 3 de ghivece nutritive cu răsaduri, un brăzdar4 pentru realizarea șanțului în sol, în care se plantează răsadul, și niște roți 5 pentru tasarea solului în jurul răsadului. Mașina este cuplată la cârligul de tracțiune al unui tractor și este acționată de la priza de putere. Ca alternativă, forța poate fi luată și de la roțile mașinii. în fața mașinii există o cabină pentru un operator care deservește mașina cu platforme de ghivece nutritive cu răsad, având forma dreptunghiulară, ghivecele 6 ce cuprind materialul nutritiv au forma tronepiramidală sau tronconică și sunt deschise la ambele capete. Mașina se încarcă cu platforme de ghivece în poziție verticală. Elementul activ care scoate răsadul 7 din platforma de ghivece este o bară de împingere 8, fixată pe o tijă levier 9, având la capătul dintre ghiveci o flanșă de capăt 10, iar în partea dinspre tija levier o flanșă de sprijin 11. Atașat de flanșa de capăt 10 se găsește un guler 12, între acesta și flanșa de sprijin 11 găsindu-se un arc spiral 13. în fața răsadului 7 se găsește un dispozitiv de prindere format dintr-o furcă de transfer 14, având un capăt montat pe un arbore 15 pe rulmenți, amplasat la aceeași înălțime ca și bara 8, iar la celălalt capăt având o furca 16. Arborele 15 face o mișcare de aproxi mativ 90° spre în jos, situându-se deasupra unui tub de plantare 17 al cărui capăt inferior se situează în brazda deschisă de brăzdarul 4. Sub arborele 15 și lateral față de acesta se găsește un element de eliberare format dintr-un arbore 18, pe care sunt tixate niște furci de desprindere 19.
Cadrul 2 al platformelor se poate deplasa orizontal pe niște șine 20, prin intermediul unor bucșe 21 fixate pe cadrul 2. Pe cadrul 2 mai sunt montate niște lagăre 22. în care se rotesc niște axe 23 solidare cu două tambure 24 și 25, ca și cu două roți de lanț 26 și 27, unite printr-un lanț 28. Tamburele 24 și 25 sunt amplasate unul deasupra celuilalt și sunt prevăzute cu niște tije 29. așezate la distanțe egale în jurul cir cumferinței tamburelor, distanțe care corespund cu distanțele dintre ghivecele 6 din care sunt formate platformele.
Deasupra cadrului 2 este amplasat un lanț de antrenare 30, format din zale, distanța dintre zale corespunzând, la rândul ei. cu distanța dintre două rânduri de ghivece 6, distanța care se regăsește și între cele două ramuri ale lanțului 30. Lanțul 30 se mișcă în sensul de deplasare a mașinii pe doua roți de lanț 31 și 32. Una din zalele lanțului 30 este prevăzută cu un știft în jurul căruia se găsește o bucșă 33, care se află într-un canal a existent într-o placa 34 fixat pe cadrul 2. Pe axul pe care este așezată roata de lanț 32 sc mai găsește o roată declichet35 cu niște locașuri de clichet h amplasate la un unghi de 90°. Deasupra roții dc clichct sc găsește un clichct 36 acționat, la rândul lui, de un știft de eliberare 37, solidar cu un braț 38. La ambele capete ale traseului pe care glisează cadrul 2 este amplasat câte un levier 39 și 40, prevăzut cu câte un zăvor 41 și 42. Cadrul mai cuprinde o șină
43, care glisează în interiorul unei bucșe
44, fixată pe tamburul 25, bucșa fiind paralelă cu suportul și de aceeași lungime. T.a cele două capete ale șinei 43 se găsesc niște opritori 45.46. Cadrul mai conține niște arcuri spirale 47, 48 amplasate pe cadrul general 49 al mașinii.
Tijele 29 ale tamburului 25 sunt fixate pe niște cercuri 50 și 51, astfel încât ca ătul 52 al fiecărei a două tije 29 pătrunde în spatele cercului 50 din stânga, iar capătul 53 al fiecărui a celei de-a doua tije 29 pătrunde în spatele cercului 51 din dreapta.
Modul de funcționare este următorul: în mașina de plantare prezentată anterior, platformele formate din ghivece cu răsaduri se introduc în poziție verticală, astfel încât fiecare ghiveci 6 trebuie să treacă prin elementele de plantare. Răsadul 7 este scos din ghiveciul 6 cu ajutorul barei de împingere 8 care îl împinge dinpre fund spre gura ghiveciului. Răsadul 7 scos din ghiveci este prins de furca de transfer 14 ale cărei două vârfuri 16 pătrund în solul în care s-a dezvoltat răsadul. După ce vârfurile au pătruns în solul în care s-a dezvoltat răsadul furca de transfer face o mișcare în jos cu ajutorul arborelui 15, astfel încât răsadul 7 ajunge deasupra tubului de plantare
17. In acest moment^arborele 18 face, de asemenea, o mișcare de aproape 90°, acționând furca de eliberare 19 ca să desprindă răsadul 7 din vârfurile 16 ale furcii de transfer 14 și să-l transporte prin tubul de plantare 17 la locul de plantare. După efectuarea scoaterii răsadului 7 din ghiveciul 6, este acționat brațul 38 și ridicat clichetul 36. Lanțul 30 face o mișcare de deplasare antrenând prin bucșa 33 și placa 34 solidară cu cadrul 2 pc care se află platforma de ghivece, aducând un nou ghiveci în fața mecanismului de evacuare a răsadului. Când bucșa 33 ajunge la capătul lanțului 30, zala face un pas în gol, permițând tamburelor 24, 25 rotirea cu un pas și aducerea în fața barei de împingere 8 a unui nou rând de răsaduri.
Mișcarea lanțului de antrenare se face prin intermediul roții de clichet 35 cuplată la roata de lanț 32 și la brațul 38, care se deplasează înainte și înapoi. Când brațul se mișcă în față, roata de lanț 32 se rotește cu 90°. Când brațul se mișcă înapoi, aceasta mișcare nu mai este transmisă la roata de lanț datorită clichetului. Pentru a preveni mișcarea înapoi a roții de lanț, flanșa sa este prevăzută cu un clichet 36, care este presat în lăcașurile sale b, ca urmare acțiunii unui arc figurat punctat Brațul 38 este solidar cu un știft de eliberare 37 care ridică clichetul 36, lăsând roata de lanț să se rotescă până când clichetul pătrunde într-un uou lăcaș b.
Mișcarea pe verticală a platformei de ghivece se realizează cu ajutorul tamburului superior 25 și al unui mecanism de blocare și transfer, cuplat cu tamburul respectiv. Suporții 29 ai tam burului superior sunt sprijiniți de flanșele 50, 51 astfel încât capătul 52 al fiecărui al doilea suport 29 pătrunde în spatele flașei din stânga 50. iar capătul 51 al fiecărui al doilea suport 29 pătrunde în spatele flanșei din dreapta 51.
La ambele capete ale traseului cadrului 2, levierul 39, 40 se mișcă în sus și în jos și este prevăzut, cu câte un zăvor 41,42, astfel poziționat încât atunci când cadrul atinge poziția sa extremă, se mișcă în sus și lovește capătul 52, 53 al tijei, amplasat pe partea opusă a arborelui tamburului 22, și rotește tamburul un pas în sus, având ca rezultat că platforma 3 se deplasează un pas în jos.
Cadrul 2 mai cuprinde, de asemenea, o șină 43, care glisează într-o bucșă 44 fixată la tamburul 25, șina 43 arc niște opritoare transversale 45, 46 la ambele capete. Cadrul 2 mai cuprinde un arc spiral 47, 48 pentru a împinge opritoarele 45, 46 pe capetele 52, 53, atunci când cadrul 2 atinge poziția sa extremă. Opritoarele sunt astfel poziționate încât se potrivesc In capetele 52, 53 ale tijelor pentru a opri cadrul exact atunci când se dorește. Când cadrul 2 se deplasează spre capătul opus traseului său, opritorul 45 este eliberat, permițând tamburului 24, să se rotescă în timp ce opritorul 46 de la capătul opus asigură că nu sc rotește prea mult în mod normai toate elementele mașinii sunt sincronizate unele cu altele.
în plus, față de conteinerele cu ghivece troncpiramidale se pot utiliza și platforme formate din ghivece paralelipipedice. în acest caz, în peretele platformei de ghivece se vor tăia canale pentru tijele tamburelor.
Prin utilizarea metodei și a mașinii conform invenției se obțin următoarele avantaje:
- se pot utiliza atât ghivece tronconice, cât și troncpiramidale, cât și paralelipipedice;
- se execută o lucrare de foarte bună calitate;
- la plantare nu se distruge mediul nutritiv;
- răsadul este plantat întotdeuna în poziție corecta.

Claims (4)

1. Metodă pentru plantarea răsadurilor obținute în ghivece nutritive, asamblate la rădăcină într-o platformă de ghivece, din care fiecare răsad este scos din ghiveci pe la partea superioară, acest răsad fiind preluat, ținut și lăsat pe pământ, caracterizată prin aceea că, în scopul împiedicării distrugerii ghiveciului nutritiv, răsadul este extras din platformă de la partea superioară și este împins înspre un sistem de prindere cu elemente ascuțite, ca, de exemplu, o furcă cc rămâne imobilă în timpul operației de împingere și care transportă ghiveciul deasupra organelor de plantare în care este lăsat spre plantare la locul definitiv, cu ajutorul unor elemente de eliberare.
2. Mașină pentru plantarea de răsaduri, cu pământ la rădăcină, dintr-o platformă de ghivece nutritive, cuprinzând un cadru montat pe un corp ce trebuie tractat pe suprafața de cultură, pentru a primi platforma, niște mijloace pentru scoaterea răsadului din ghiveci prin partea superioară a acestuia, niște mijloace pentru susținerea răsadului scos din ghiveci, precum și un mijloc de deplasare a platformei cu ghivece în cadrul mașinii, astfel încât fiecare ghiveci sa vina să întâlnească mijlocul de scoatere, caracterizată prin aceea că are niște mijloace de prindere de tipul celor cu furcă (16) pentru a reține răsadul (7) prin partea superioară a ghiveciului (6), precum și o tijă levier (9), curbată, ce se continuă cu o bară de împingere (8) cu o flanșa de sprijin (11) și o flanșa de capăt (10) cu un guler (12), între care se află un arc spiral (13), în fața acestora găsindu-se așezată pe uii arbore (15) o furcă de tranfer (14), ce se continuă cu 5 o furca (16), arborele putând să execute o mișcare în jos, astfel încât să aducă răsadul (7) deasupra unui tub de plantare (17), lateral față dc acesta găsindu-se un alt arbore (18), pe care este fixată o turcă 10 de desprindere (19).
3. Mașină, conform revendicării 2, caracterizata prin aceea că, pe cadrul (2) sunt montate niște lagăre (22), in care se rotesc niște axe (23), care sunt 15 paralele cu rândurile de ghivece din platformă și pe care sunt fixate niște tambure (24 și 25), prevăzute cu niște tije (29), care au între ele aceeași distanță ca cea dintre rândurile de ghivece și care se potrivesc în canalele de fund ale platformei.
4. Mașină, conform revendicării 2, caracterizată prin aceea că include un lanț de antrenare (30), care rulează paralel cu rândurile de ghivece (7) peste două roți de lanț (31, 32), distanța dintre două zale extreme ale unei ramuri de lanț de la o roată la alta este egală cu distanța maximă dintre ghivecele extreme,aflate pe același rând, o za a lanțului fiind prevăzută cu un bolț care pătrunde într-o bucșă (33), care se găsește, la rândul ei, într-un canal (a) ce se află practicat într-o placă (34) solidară cu cadrul mașinii.
RO134734A 1987-11-02 1988-07-30 Metoda si masina pentru plantarea rasadurilor obtinute in ghivece nutritive RO105378B1 (ro)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI874803A FI84870C (fi) 1987-11-02 1987-11-02 Foerfarande och anordning foer plantering av klumpplantor.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO105378B1 true RO105378B1 (ro) 1994-12-21

Family

ID=8525332

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO134734A RO105378B1 (ro) 1987-11-02 1988-07-30 Metoda si masina pentru plantarea rasadurilor obtinute in ghivece nutritive

Country Status (33)

Country Link
US (1) US4893571A (ro)
JP (1) JPH01141513A (ro)
KR (1) KR890007633A (ro)
AR (1) AR240220A1 (ro)
AT (1) AT395924B (ro)
AU (1) AU616671B2 (ro)
BE (1) BE1002217A5 (ro)
BG (1) BG49371A3 (ro)
BR (1) BR8804510A (ro)
CA (1) CA1302169C (ro)
CH (1) CH676534A5 (ro)
CS (1) CS274433B2 (ro)
DD (1) DD281946A5 (ro)
DE (1) DE3826186C2 (ro)
DK (1) DK166001C (ro)
ES (1) ES2010013A6 (ro)
FI (1) FI84870C (ro)
FR (1) FR2622387B1 (ro)
GB (1) GB2211713B (ro)
GR (1) GR1000109B (ro)
HU (1) HU201635B (ro)
IL (1) IL87199A (ro)
IT (1) IT1226378B (ro)
NL (1) NL8801962A (ro)
NO (1) NO883340L (ro)
NZ (1) NZ225498A (ro)
PL (1) PL158400B1 (ro)
PT (1) PT88160A (ro)
RO (1) RO105378B1 (ro)
SE (1) SE500796C2 (ro)
SU (1) SU1757438A3 (ro)
YU (1) YU147888A (ro)
ZA (1) ZA885213B (ro)

Families Citing this family (33)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI900448A (fi) * 1990-01-29 1991-07-30 Laennen Tehtaat Oy Foerfarande foer oeverfoering av klumpplantor.
FI904346A (fi) * 1990-09-03 1992-03-04 Laennen Tehtaat Oy System foer behandling av plantor.
FI904767A (fi) * 1990-09-27 1992-03-28 Laennen Tehtaat Oy Anordning foer oeverfoering av en planta.
JP2686676B2 (ja) * 1991-01-18 1997-12-08 ヤンマー農機株式会社 移植機
GB9119423D0 (en) * 1991-09-11 1991-10-23 Chamberlain Richard A Seedling transplanter
US5676072A (en) * 1992-08-10 1997-10-14 Williames Hi-Tech International Pty Ltd. Apparatus for automatically planting seedlings taken from a hard seedling tray
US5320649A (en) * 1992-08-18 1994-06-14 Holland James J Plant transplant system
FR2701804B1 (fr) * 1993-02-26 1995-05-24 Regero Sa Module pour planteuse de mini-mottes cultivées dans des plateaux alvéoles.
EP0613614B1 (en) * 1993-03-04 1999-09-08 YANMAR AGRICULTURAL EQUIPMENT Co., Ltd. Seedling planting apparatus
EP0712271A4 (en) * 1993-08-04 1996-10-23 Speedling Inc DEVICE FOR CROPPING SOWING GROWTH
AU685490B2 (en) * 1993-08-04 1998-01-22 Speedling, Inc. A transplanter for seedlings
JPH07194208A (ja) * 1993-12-30 1995-08-01 Yanmar Agricult Equip Co Ltd 苗移植機の作業台構造
JP2979047B2 (ja) * 1994-08-01 1999-11-15 レオナルド パールスタイン 高性能な高吸収材料及びそれを含む吸収用品
JP3215941B2 (ja) * 1996-05-10 2001-10-09 株式会社サークル鉄工 苗株搬送装置とその搬送方法
FI102937B1 (fi) 1997-10-24 1999-03-31 Laennen Tehtaat Oy Menetelmä ja laite paakkutaimien istutuksen tehostamiseksi
US6212821B1 (en) 1999-05-10 2001-04-10 Kieran L. Adam Automatic plant selector
ES1044131Y (es) * 1999-08-19 2000-08-16 Semirec S L Transplantadora automatica de hortalizas.
DE10057445A1 (de) * 2000-07-26 2002-02-07 Daas Kamal Vorrichtung und Verfahren zum Ausrichten von Gemüse- und Salatpflanzen, Pflanzeinrichtung für Gemüse- und Salatpflanzen und System und Verfahren zum Ernten und Ausrichten von Gemüse- oder Salatpflanzen
AUPR458501A0 (en) 2001-04-26 2001-05-24 Williames Hi-Tech International Pty Ltd Improvements to field planting shoes
ITBO20010702A1 (it) * 2001-11-20 2003-05-20 Swisslong Italia S P A Sistema per la singolarizzazione ed il trasferimento di oggetti , e dispositivo di trasferimento impiegato nel sistema .
US7036440B1 (en) 2002-09-12 2006-05-02 Gil A Sena Adjustable tray size automatic seedling planting apparatus
US7363868B1 (en) 2003-09-12 2008-04-29 Gil A Sena Adjustable tray size automatic seedling planting apparatus
CN1324937C (zh) * 2005-09-30 2007-07-11 浙江理工大学 有序抛秧导苗装置
US8122838B2 (en) 2007-08-04 2012-02-28 Faulring Mechanical Devices, Inc. Transplanter
US7954439B2 (en) * 2007-08-04 2011-06-07 The Morning Star Company Transplanter
US8573142B2 (en) 2008-07-31 2013-11-05 Faulring Mechanical Devices, Inc. Foliage separator for a transplanter
DE102011104902A1 (de) 2010-06-16 2011-12-22 Technische Universität Dresden Landwirtschaftliche Maschine zum Pflanzen von Steckhölzern
FI126004B (fi) * 2012-06-21 2016-05-31 Upm Kymmene Corp Istutuskone ja laitteisto taimien käsittelemiseksi
JP6285801B2 (ja) * 2014-05-27 2018-02-28 株式会社椿本チエイン 植物引込装置および植物株移植システム
CN106385897B (zh) * 2016-10-14 2018-11-06 江苏大学 一种穴盘苗移栽气力顶钵松脱装置和方法
CN110100546A (zh) * 2019-06-25 2019-08-09 贵州大学 一种农业机械的旋转式分苗装置
CN111296009B (zh) * 2020-02-27 2022-02-08 中国农业大学 穴盘苗取苗装置
GB2614699B (en) * 2021-11-16 2024-02-28 Micropropagation Services E M Ltd Horticultural plug transplanting machine

Family Cites Families (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3923332A (en) * 1970-10-20 1975-12-02 Atsushi Shirouzu Transplanter
FI65154C (fi) * 1976-04-30 1984-04-10 Laennen Tehtaat Oy Planteringsmaskin foer plantor
FR2432265A1 (fr) * 1978-08-02 1980-02-29 Mametora Agricult Mach Machine a repiquer de jeunes plants
FI69542C (fi) * 1979-02-02 1986-03-10 Serlachius Oy Foerfarande och apparat foer matning av plantceller i en planteringsmaskin
JPS5672611A (en) * 1979-11-20 1981-06-16 Iseki Agricult Mach Planting device for nursery vegetable plant or the like
SE446421B (sv) * 1980-06-13 1986-09-15 Stora Kopparbergs Bergslags Ab Sett att byta odlingsenheter i elastiska krukor samt anordning for genomforande av settet
US4443151A (en) * 1980-07-09 1984-04-17 Bud Antle, Inc. Automatic soil plug loader and feeder
JPS5850684A (ja) * 1981-09-18 1983-03-25 Matsushita Electric Ind Co Ltd ディジタル音声電子編集装置
US4616578A (en) * 1983-05-12 1986-10-14 Talbott Gene B Automatic method and apparatus for transplanting crops
IT1171985B (it) * 1983-12-07 1987-06-10 Gd Spa Dispositivo per l'alimentazione di sigarette alla linea di incarto di una macchina impacchettatrice
FR2560482B1 (fr) * 1984-03-05 1987-08-07 Regero Sa Machine notamment pour la plantation automatique des plants maraichers et horticoles
US4653632A (en) * 1984-08-13 1987-03-31 Timmer George R Endless, agricultural, belted-chain conveyor with provision for attaching crop-protecting, sprocket-run covers
FR2571208B1 (fr) * 1984-10-05 1987-10-09 Germaine Michel Procede de prehension et de transfert de produits fragiles ou de produits accessibles uniquement par le haut
GB8426656D0 (en) * 1984-10-22 1984-11-28 Chamberlain R A Transplanter
IT1181266B (it) * 1984-12-06 1987-09-23 Gd Spa Dispositivo per l'alimentazione di sigarette alla linea di incarto di una macchina impacchettatrice
FR2578142B1 (fr) * 1985-01-11 1988-02-12 Ferrand Claude Dispositif d'extraction de mottes des capacites d'elevage de vegetaux pour transplantation
US4644880A (en) * 1985-02-22 1987-02-24 Growers Transplanting, Inc. Method and apparatus for transplanting corps
SE453147B (sv) * 1986-05-06 1988-01-18 Osa Ab Forfarande och aggregat for mekaniserad settning av plantor, i synnerhet tredplantor
JPS6374410A (ja) * 1986-09-19 1988-04-04 白水 篤 移植装置

Also Published As

Publication number Publication date
GB2211713B (en) 1992-01-22
BG49371A3 (en) 1991-10-15
CH676534A5 (ro) 1991-02-15
NL8801962A (nl) 1989-06-01
DK421788D0 (da) 1988-07-28
ES2010013A6 (es) 1989-10-16
ATA197088A (de) 1992-09-15
ZA885213B (en) 1989-09-27
DE3826186A1 (de) 1989-05-11
FR2622387A1 (fr) 1989-05-05
SE500796C2 (sv) 1994-09-05
CA1302169C (en) 1992-06-02
AR240220A1 (es) 1990-03-30
PL273865A1 (en) 1989-05-16
FI874803A0 (fi) 1987-11-02
DK166001B (da) 1993-03-01
SE8802806D0 (sv) 1988-08-03
CS538588A2 (en) 1990-08-14
HUT48424A (en) 1989-06-28
FI84870C (fi) 1992-02-10
FR2622387B1 (fr) 1991-05-24
KR890007633A (ko) 1989-07-05
GR1000109B (el) 1991-06-07
DD281946A5 (de) 1990-08-29
YU147888A (en) 1990-12-31
SU1757438A3 (ru) 1992-08-23
AT395924B (de) 1993-04-26
BR8804510A (pt) 1989-05-23
IT8809469A0 (it) 1988-08-12
CS274433B2 (en) 1991-04-11
SE8802806L (sv) 1989-05-03
AU1978788A (en) 1989-05-04
NO883340L (no) 1989-05-03
IT1226378B (it) 1991-01-11
FI874803A (fi) 1989-05-03
IL87199A0 (en) 1988-12-30
PL158400B1 (pl) 1992-08-31
GB2211713A (en) 1989-07-12
GB8817188D0 (en) 1988-08-24
AU616671B2 (en) 1991-11-07
NO883340D0 (no) 1988-07-28
DK421788A (da) 1989-05-03
PT88160A (pt) 1989-09-14
DK166001C (da) 1993-07-12
JPH01141513A (ja) 1989-06-02
HU201635B (en) 1990-12-28
IL87199A (en) 1991-07-18
US4893571A (en) 1990-01-16
FI84870B (fi) 1991-10-31
BE1002217A5 (fr) 1990-10-16
DE3826186C2 (de) 1997-09-11
NZ225498A (en) 1990-04-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RO105378B1 (ro) Metoda si masina pentru plantarea rasadurilor obtinute in ghivece nutritive
US5557881A (en) Seedling transplanter
US5911631A (en) Seedling transplanter with easily detachable gripper
AU679173B2 (en) Process and apparatus for planting plantlets
JP2627471B2 (ja) 接地型の連続鉢苗移植機
ES2669513T3 (es) Sembradora automatizada
US5860372A (en) Seedling transplanter with planting fingers
US2964860A (en) Tree balling machines
Chaudhuri et al. Refinement and adoption of mechanical vegetable transplanters for Indian conditions
FI79773B (fi) Anordning vid planteringsapparat, foeretraedesvis foer skogsplantering.
RO130295A0 (ro) Echipament de plantare automată a răsadurilor cu ghiveci nutritiv
EP1077023B1 (en) Automatic vegetable plant transplanter
Pullman et al. Establishment of juvenile-like shoot cultures and plantlets from 4–16 year-old Douglas-fir (Pseudotsuga menziesii (Mirb.) Franco) trees
CN212259828U (zh) 一种苹果采收装置
CN218735954U (zh) 一种植物育苗快速移栽装置
CN220755910U (zh) 橡胶树籽苗移栽装置
CN211909631U (zh) 中药材秧苗移栽机
CN216982531U (zh) 一种菠萝移栽机
US6263810B1 (en) Planting and harvesting method apparatus
CN218514802U (zh) 一种农业移栽器
CN212487240U (zh) 株苗采挖翻摆机
CN212344444U (zh) 一种多功能镢头
JP3538949B2 (ja) 苗移植装置
JPH09121627A (ja) 苗植機
US3079190A (en) Plant husbandry and apparatus therefor