FI95067C - Radansullontakoneen sullontayksikkö ja sullontahakku - Google Patents

Radansullontakoneen sullontayksikkö ja sullontahakku Download PDF

Info

Publication number
FI95067C
FI95067C FI903043A FI903043A FI95067C FI 95067 C FI95067 C FI 95067C FI 903043 A FI903043 A FI 903043A FI 903043 A FI903043 A FI 903043A FI 95067 C FI95067 C FI 95067C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
padding
pickle
shaft
assembly according
compaction
Prior art date
Application number
FI903043A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI903043A0 (fi
FI95067B (fi
Inventor
Josef Theurer
Original Assignee
Plasser Bahnbaumasch Franz
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Plasser Bahnbaumasch Franz filed Critical Plasser Bahnbaumasch Franz
Publication of FI903043A0 publication Critical patent/FI903043A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI95067B publication Critical patent/FI95067B/fi
Publication of FI95067C publication Critical patent/FI95067C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E01CONSTRUCTION OF ROADS, RAILWAYS, OR BRIDGES
    • E01BPERMANENT WAY; PERMANENT-WAY TOOLS; MACHINES FOR MAKING RAILWAYS OF ALL KINDS
    • E01B27/00Placing, renewing, working, cleaning, or taking-up the ballast, with or without concurrent work on the track; Devices therefor; Packing sleepers
    • E01B27/12Packing sleepers, with or without concurrent work on the track; Compacting track-carrying ballast
    • E01B27/13Packing sleepers, with or without concurrent work on the track
    • E01B27/16Sleeper-tamping machines

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Machines For Laying And Maintaining Railways (AREA)
  • Railway Tracks (AREA)
  • Control Of Vending Devices And Auxiliary Devices For Vending Devices (AREA)
  • On-Site Construction Work That Accompanies The Preparation And Application Of Concrete (AREA)
  • Joining Of Building Structures In Genera (AREA)

Description

95067
Radansullontakoneen sullontayksikkö ja sullontahakku
Keksintö kohdistuu radansullontakoneiden sullontayksikköön radan kahden välittömästi vierekkäisen ratapölkyn alustan tiivistämiseksi, jossa on ainakin kaksi korkeussuunnassa aseteltavaan työkalunkannatinrunkoon koneen pituussuunnassa 5 peräkkäin ja välittömästi vierekkäin tuettua sullontaväli- neparia, joiden siirto- ja tärytyskäytön avulla koneen pituussuunnassa pareittain vastakkain liikutettaviin ja täry-tettäviin sullontavälineisiin on kiinnitetty irrotettavasti hakunpitimeen alaosassaan sullontalevyllä varustetun sullo lontahakun oleellisesti suoraksi muodostettu hakunvarsi.
Aikaisemmin tunnetaan rataa kohentavien vaa'itus- ja oikai-sukoneiden kahden ratapölkyn sullontayksiköitä radan kahden välittömästi vierekkäisen ratapölkyn kohentamiseksi, esim. saman hakijan tai patentinhaltijan patenttijulkaisujen 15 EP-0 208 826, AT-313 957, AT-294 895 ja AT-294 897 mukai sesti. Näissä sullontayksiköissä on kaksi korkeudeltaan aseteltavaan työkalunkannatinrunkoon koneen pitkittäissuunnassa peräkkäin ja välittömästi lähekkäin tuettua sullonta-välineparia - jotka muodostavat yhteisen rakenneyksikön -20 joiden siirto- ja tärytyskäytöllä pareittain vastakkain siirrettävien ja tärytettävien sullontavälineiden hakunpitimeen on kiinnitetty irrotettavasti alaosassaan sullontalevyllä varustettujen sullontahakkujen hakunvarret.
Nämä sullontayksiköt ovat osoittautuneet käytännössä erin-25 omaisen hyviksi, koska näillä niin sanotuilla "kahden ra tapölkyn" radansullontakoneilla saadaan oleellisesti suuremman tehon lisäksi myös kulloinkin samaan pölkkyväliin yhdessä upotettavien ja samanaikaisesti vastakkaisiin suuntiin liikkuvien sisempien sullontahakkujen ansiosta myös 30 erittäin luotettava ja tasainen tiivistys. Sellaisen radan, jossa on suhteellisen ahtaat ratapölkkyjen etäisyydet, tai myös sellaisen radan, jossa on vaihtelevat ratapölkkyjen etäisyydet tai erittäin kapeat ratapölkkyvälit, kohennusta ei voida aina suorittaa ongelmattomasti, koska 95067 2 toisaalta sullontahakkujen muoto tai niiden sijoitus hakun-pitimeen ja toisaalta ratapölkkyjen ahtaiden etäisyyksien rajoittama liikematka estävät riittävän liikkeen ja siten sullonnan.
5 Sullontayksikkö sisältää - saman hakijan tai patentinhaltijan DE-patenttijulkaisun 1 287 100 mukaan - kuten erikoisesti tämän viitejulkaisun päällyskuvantoesitykseetä ilmenee, yhteensä neljä sullontavälineparia, jotka muodostuvat kulloinkin vastakkain siirtyvistä ja sepelialustaan - ratapölkyn 10 molemmilla pitkittäissivuilla ja kiskon molemmilla puolilla -upotettavista, värähtelevistä ja erikoisesti kaksoishakuikei muodostetuista sullontavälineistä. Näiden korkeudeltaan aseteltavaan työkalun kannatusrunkoon koneen pituussuunnassa välittömästi lähekkäin tuettujen sullontavälineparien tai 15 pariryhmien sullontavälineet on yhdistetty koneen pituussuuntaisen sivuttaissiirtokäytön välityksellä pareittain vastakkain siirtyviksi ja tärytyskäytöllä ja korkeudenasettelu-käytöllä sepelialustaan yhdessä upotettaviksi. Sullonta-yksikössä on siten samoin yhteensä neljä sullontavälineparia, 20 joissa on oleellisesti suoriksi tehdyt sullontahakut, jolloin sepeliin kiskon vasemmalle ja oikealle puolelle upotettavat yhteensä kahdeksan sisempää sullontahakkua ovat lähtöasennossa (sullontavälineparien aukiasennossa) toistensa suhteen kiilamaisessa muodossa, joten ahtailla ratapölkkyjen etäisyyksillä 25 ei aina ole käytettävissä riittävää siirtomatkaa. Tämä sullontayksikkö on tehty tämän epäkohdan vähentämiseksi rakenteeltaan jonkin verran monimutkaiseksi, jolloin sullontahakut on sijoitettu poikittaissuunnassa hieman toistensa suhteen siirretyiksi, jotta molemmat työvälineet voitaisiin 30 sijoittaa mahdollisimman lähelle toisiaan siten, että sepelin tunkeutumisvastus, etenkin voimakkaasti pakkautuneiden sepelialustojen tapauksessa, olisi helpommin voitettavissa. Tällaisia koneita käytettäessä voi esiintyä vaikeuksia etenkin 3 95067 voimakkaasti epäsäännöllisten ratapölkkyjen etäisyyksien tapauksessa tai myös vinossa olevien ratapölkkyjen tai kiskojatkosten alla olevien kaksoisratapölkkyjen tapauksessa sen vuoksi, että sullontayksikön asentoa ei voida aina asettaa 5 nopeasti ja yksinkertaisesti sellaiseksi, että näistä johtuvat häiriöt vältettäisiin. Erikoisesti molempien sisempie sullontahakkujen hieman kiilamaisesti ylöspäin laajeneva yhteinen muoto on haitallinen erittäin ahtaiden ratapölkky-välien tapauksessa, koska sullontahakun yläosa osuu sivutit) taissiirtotoimituksessa ratapölkyn yläreunaan eikä salli täydellistä sivuttaissiirtoliikettä.
Lisäksi tunnetaan - saman hakijan tai patentinhaltijan AT-patenttijulkaisun 294 897 mukaan - tällaisten "kahden rata-pölkyn" radansullontakoneiden sullontaväline, jossa ei ole 15 tasomaista sullontalevyä, vaan aaltomaisella poikkileikkauksella varustettu taso ja jossa yhteensä kahdeksan sullonta-välineen sisemmissä sullontahakuissa on varsikiinnityksensä alapuolella polvimainen muodostelma, minkä avulla voidaan jo saada parempi ja keskikokoisille ratapölkkyjen väleille 20 riittävä sivuttaissiirtotoiminta. Myös tämä sullontayksikkö, jossa on yhteensä 16 sullontahakkua, on käytännössä osoittautunut erinomaiseksi. Tällaisten yhdellä tai kahdella taivutuksella varustettujen sullontahakkujen valmistus on kuitenkin monimutkaista suoraan varteen verrattuna. Tämän 25 polvimaisen sisemmän sullontahakun varren yläosa ei kuitenkaan sekään mahdollista riittävää sivuttaissiirtoliikettä erittäin kapeiden ratapölkkyvälien tapauksessa.
Lopuksi tunnetaan vielä niin sanottuja harittavia radanraken-nuskoneiden sullontayksiköitä - esim. saman hakijan tai 30 patentinhaltijan AT-patenttijulkaisun 369 067 mukaan. Radan-rakennuskoneiden tällaisissa niin sanotuissa kaksoissullonta-yksiköissä, joissa on korkeudeltaan aseteltavaan sullontaväli- 95067 4 neiden kannattimeen tuetut ja kahteen välittömästi peräkkäiseen ratapölkkyväliin kiskon oikealle ja vasemmalle puolelle upotettavat ja siten yhteensä neljä harittavaa sul-lontavälineparia muodostavaa sullontavälinettä ja niihin 5 liittyvät sivuttaissiirtokäytöt ja yhteinen tärytyskäyttö, yhteiseen värähtelevään heilurikannattimeen on kulloinkin sijoitettu kiskon pitkittäiseen pystytasoon nähden peili-symmetrisesti kaksi harittavaa sullontavälineparia sekä niiden sivuttaissiirtokäytöt. Sullontavälineparit on tuettu 10 sullontavälineiden kannattimeen kiskon pitkittäisen pysty- tasoon nähden kohtisuoran akselin ympäri kääntyvästä ja nivelletty yläpäistään tärytyskäyttöön. Myös nämä niin sanottujen harittavien sullontavälineparien sullontahakut on sijoitettu tai tuettu sullontahakkujen pitimeen siten, että 15 alkuasennossa, ts. molempien sullontahakkujen tunkeutuessa yhteiseen ratapölkkyväliin, saadaan kiilamainen muoto, millä ei aina voida saada riittävää sivuttaissiirtoliikettä.
Keksinnön tehtävänä on saada aikaan johdannossa esitetyn kaltainen radansullontakoneiden sullontayksikkö radan kah-20 den välittömästi vierekkäisen ratapölkyn tukemiseksi, jolla voidaan saada paremmat käyttömahdollisuudet, etenkin ratojen tukemiseksi ongelmattomasti myös pienten ratapölkkyvä-lien tai vinojen ratapölkkyjen vuoksi leveydeltään muuttuvien ratapölkkyvälien tapauksessa.
25 Tämä tehtävä ratkaistaan johdannossa esitetyn kaltaisella sullontayksiköllä keksinnön mukaan siten, että molempien sullontavälineparien molempien samaan ratapölkkyväliin upotettavien sullontahakkujen keskiakselit niiden varsien kiinnitykset mukaanluettuina on järjestetty oleellisesti yhtei-30 seen - koneen pitkittäissuuntaan nähden kohtisuoraan - poi- kittaistasoon työkalun kannatinkehyksessä. Tämän keksinnön mukaisen yllättävän yksinkertaisen ratkaisun ansiosta, jossa 95067 5 saman ratapölkkyvälin sepeliin tunkeutuvat sullontahakut on järjestetty yhteen riviin suunnatuksi järjestelyksi, tällaisilla sullontahakuilla varustetulla sullontayksiköllä voidaan nyt käsitellä erittäin edullisella tavalla myös ratoja, joissa 5 on ahtaat ratapölkkyvälit tai muuttuvat ratapölkkyjen etäisyydet, esteettömän tehokkaalla ja tasaisella sullonnalla, jossa on vielä riittävä sivuttaissiirtoliike. Tämän lisäksi näiden välittömästi vierekkäisten sullontahakkujen tällaisessa yksiriviseksi sovitetussa järjestelyssä tarvitaan 10 edullisesti vain yksi - valmistuksessa yksinkertaisempi ja taloudellisempi - etenkin varren ylemmässä kiinnitysalueessa oleellisesti suora sullontahakkumuoto. Keksinnöllä voidaan saavuttaa erityisiä etuja erikoisesti sen vuoksi, että nämä sullontahakut on sijoitettu mahdollisimman pienellä tilantar-15 peella tiiveimmällä mahdollisella tavalla yhteen samaan poikittaistasoon. Koska tähän tiiviiseen sijoitteluun tähän yhteiseen poikittaistasoon sisältyy myös varsien kiinnityksen alue, on mahdollista edullisella tavalla toteuttaa myös riittävä, esteettömään upotusliikkeeseen liittyvä samaan 20 ratapölkkyväliin upotettavien sullontahakkujen sivuttaissiirto ratapölkyn alustan pysyvän tiivistyksen aikaansaamiseksi.
Tämä perustuu siihen, että tällaiset sullontahakut - joiden yläalueessa on vältetty mutkia tai joiden keskiakselit sijaitsevat poikittaistasossa - mahdollistavat myös rata-25 pölkyn yläreunan alueella suuremman ja esteettömän sivuttais-siirtomatkan. Kaikenkaikkiaan tämän avulla voidaan ensimmäisen kerran saada aikaan kahden ratapölkyn sullontayksikkö, jota voidaan käyttää erityisen korkean sullontatehon hyödyntäen täysin esteettömästi myös radoilla, joilla on voimakkaasti 30 epäsäännölliset tai erittäin pienet ratapölkkyjen välit.
Lisäksi tässä kahden ratapölkyn sullontayksikön sullontahak-kujen mahdollisimman tiiviissä järjestelyssä sullontavastus saadaan edullisella tavalla pienemmäksi sullontayksikköä 95067 6 sepeliin painettaessa, etenkin erittäin kovan tai kuorettuneen sepelialustan tapauksessa.
Eräs edullinen keksinnön suoritusmuoto eaadaan siten, että sisempien sullontahakkujen keskiakselit ovat varren kiinni-5 tykseen asti sullontayksikön poikittaisessa symmetriatasoesa.
Tämän sisempien sullontahakkujen yksinkertaisen ja edullisen keskeisen sijoituksen ansiosta sullontayksikkö tai sen molemmat ohjauspylväät voivat myös vastaanottaa upotustoimi-tuksessa esiintyvät suuret iskumaiset vastusvoimat edullisella 10 tavalla symmetrisesti ja paremmin.
Eräs erittäin edullinen ja tarkoituksenmukainen keksinnön mukainen suoritusmuoto saadaan lisäksi siten, että kahden vierekkäisen ratapölkyn samanaikaista kohennusta varten muodostetun sullontayksikön kahden sepeliin kiskon vasem-15 malle ja oikealle puolelle upotettavan sullontavälineparijärjestelyn samaan ratapölkkyväliin upotettavien sisempien sullontahakkujen yhteensä kahdeksan hakunvarren keskiakselit niiden varsien kiinnitykset mukaanluettuina on sijoitettu koneen pituussuuntaan nähden kohtisuoraan poikittaistasoon tai 20 sullontayksikön poikittaiseen symmetriatasoon. Näiden monien sisempien sullontahakkujen keksinnön mukainen järjestely on erityisen merkityksellinen tällaisessa yhteensä 16 sullon-tahakkua sisältävässä sullontayksikössä, koska nämä sisem-mät sullontahakut tarvitsevat suuren lukumääränsä vuoksi 25 myös enemmän tilaa ja vaikeuttavat siten sinänsä upotusta ahtaisiin ratapölkkyväleihin. Nimenomaan tässä yhteydessä sisempien sullontahakkujen "kapea" järjestely on erittäin edullinen esteettömälle upotukselle ja riittävälle sivuttais-liikkeelle myös ahtaissa ratapölkkyväleissä, koska käytännössä 30 erittäin hyväksi havaitun "kahden ratapölkyn sullontayksikön, jossa on yhteensä 16 sullontahakkua", erityiset edut voidaan 7 95067 tämän, avulla nyt saavuttaa täysin supistumattomina myös radoilla, joissa on pieni ratapölkkyjako.
Keksinnön erään toisen edullisen suoritusmuodon mukaan molempien kiskon vieressä vasemmalla ja oikealla puolella 5 olevien sisempien sullontahakkujen sullontavarren alapäähän yhdistetyt sullontalevyt on tehty sullontahakun pitkittäis-suunnan suhteen epäsymmetrisiksi ja sijoitettu keskenään peilisymmetrisesti, jolloin sullontalevyjen välittömästi kiskon vieressä olevat puolikkaat on muodostettu pienemmiksi 10 kuin muut sullontalevyjen puolikkaat. Tämä kiskon vieressä olevien sullontahakkujen sullontalevyjen muiden sullontahakkujen toteutuksesta poikkeava erikoinen epäsymmetrinen järjestely mahdollistaa sisempien sullontahakkuparien siirtämisen tai sijoittamisen paremmin kiskon tai ratapölkyn 15 tuen suuntaan. Tällä tavalla toteutetun sullontayksikön avulla voidaan saavuttaa tiivistyspaineen edullinen keskittyminen kiskon/ratapölkyn risteämiskohdassa.
Keksinnön erään toisen tarkoituksenmukaisen ja edullisen suoritusmuodon mukaan jokaisen sullontavälineparin koneen 20 tai radan pituussuunnassa vastakkain olevat sullontahakut on sijoitettu poikittaissuunnassa toisiinsa nähden siirretysti. Tämä sullontavälineparin sullontahakkujen sivuunsiirretty toteutus mahdollistaa kaikkien kiekon samalle puolelle kuuuluvien hakunvarsien yksinkertaisen ja tarkoituksenmukaisen 25 symmetrisen järjestelyn kiskon saman puolen sisempien sullon tahakkujen yhteiseen poikittaistasoon nähden kohtisuoran pystysuoran symmetriatason suhteen. Tämän avulla on mahdollista saada tasainen sepelin tiivistys sisempiin sullonta-hakkuihin verrattuna kokonaisuutena kapeammista ulommista 30 sullontahakuista huolimatta.
β - 95067
Eräs erityisen edullinen keksinnön mukainen suoritusmuoto saadaan siten, että molempien sullontavälineparien sullonta-yksikön yhteiseen poikittaistasoon tai poikittaiseen sym-metriatasoon sijoitettujen sisempien sullontahakkujen neljä 5 kiskon samalla puolella olevaa hakun vartta on sijoitettu tasaisten välimatkojen päähän toisistaan, edullisesti suunnilleen sullontalevyn leveyttä vastaaville etäisyyksille.
Hakun varsien sijoitus tasaisten välimatkojen päähän toisistaan suunnilleen hakkulevyn leveyttä vastaaville etäisyyksille 10 mahdollistaa, keskinäisen häiritsevän vaikutuksen luotettavasti välttäen, sullontahakkujen tasaisen mahdollisimman tiiviin sijoituksen sekä sullontayksikön pituussuunnassa että poikittaistason pituussuunnassa - erittäin yksinkertaisella tuennalla sullontayksikön työkalurunkoon.
15 Keksinnön erään toisen edullisen suoritusmuodon mukaan molempien sullontavälineparien kiskon samalle puolelle ja yhteiseen poikittaistasoon sijoitetut sisemmät sullontahakut kuuluvat vuorottelevassa järjestyksessä kahteen edullisesti haarukkamaisekei muodostetulla hakkukiinnityksellä varustet-20 tuun eullontavälinepariin. Tällä sisempien sullontahakkujen keskenään lomittuvalla järjestelyllä voidaan saada erittäin tiheä ja siten erittäin kapea sisempien sullontahakkujen toteutus ongelmatonta kapeisiin ratapölkkyväleihin upottamista varten. Sullontavälineiden haarukkamainen hakkujen kiinnitys 25 takaa myös raskaita kuormituksia kestävän hakkuvarsien kiinnityksen vastakkaisiin suuntiin tapahtuvaa sivuttais-liikettä estämättä, jolloin myös tämä rakennemuoto mahdollistaa kokonaisuutena yksinkertaisen ja tarkoituksenmukaisen sullontavälineiden tuennan sullontayksikön työkalurunkoon.
30 Kaikki keksinnön erään toisen edullisen suoritusmuodon mukaan kaikki sisemmät ja ulommat hakut on sijoitettu kolmeen koneen pitkittäissuuntaan nähden kohtisuoraan poikittaistasoon, il 95067 9 jolloin kolmen poikittaistason tai keskiakselien keskinäiset etäisyydet koneen pituussuunnassa vastaavat suunnilleen keskimääräistä ratapölkkyväliä, edullisesti 520 mm. Tämä kahden ratapölkyn sullontakoneen kaikkien sullontahakkujen 5 järjestely vain kolmeen poikittaistasoon mahdollistaa sullontahakkujen tai eullontayksikön nopean keskityksen asianomaisten ratapölkkyvälien päälle etenkin puuratapölkkyradassa, jossa ratapölkkyjen jakovälit ovat pienempiä. Tällöin edes vinossa olevat ratapölkyt ja niistä eeuraavat vielä ahtaammat 10 ratapölkkyväliosuudet eivät aiheuta vaikeuksia samoin vain yhdessä poikittaistasossa olevien sisempien sullontahakkujen sivuttaissiirrossa eikä myöskään upottamisessa tämän kapeamman ratapölkkyväliosuuden sepeliin.
Eräs erittäin tarkoituksenmukainen ja edullinen keksinnön 15 suoritusmuoto saadaan lisäksi siten, että kahden eri sullonta-välinepareihin kuuluvan samaan ratapölkkyväliin upotettavan sisemmän sullontahakun sullontalevyn etäisyys on avoimessa asennossa radan pituussuunnassa enintään noin 75 mm tai vain noin neljännes keskimääräisestä ratapölkkyvälin leveydestä.
20 Tällaisella sisempien sullontahakkujen sullontalevyjen saavutettavalla maksimietäisyydellä sullonta voidaan suorittaa myös erittäin kapeilla ratapölkkyväleillä varustettujen ratojen tapauksessa esteettömästi ja laadullisesti rajoittamattomasti. Toisaalta tämä takaa kuitenkin vielä riittävän 25 sullontalevyjen keskinäisen pituussuuntaisen etäisyyden, niin että sullontahakkujen pitkittäisestä heilahdusliikkeestä huolimatta ei voi syntyä haitallisia keskinäisiä kosketuksia ja myös sullontalevyjen kestävä kiinnitys riittävän stabiiliin varren alapäähän on mahdollista.
30 Keksinnön erään toisen tarkoituksenmukaisen ja edullisen suoritusmuodon mukaan molempien sisempien sullontahakkujen pitkittäinen etäisyys on sullontalevyjen kohdalla sivuunsiir- 10 - 95067 retyssä asennossa eli molempien sullontavälineparien maksimaalisessa sulkuasennossa riittävällä tiivistyksellä vain noin 40 % keskimääräisestä ratapölkkyvälin leveydestä, edullisimmmin noin 11 cm. Sisempien sullontahakkujen keksinnön 5 mukainen järjestely yhteen poikittaistasoon takaa jopa suhteellisen pienellä pituussuuntaisella sulkemisetäisyydellä, joka on vain noin 40 % ratapölkkyvälin leveydestä, vielä riittävän suuren sivuttaissiirtomatkan riittävää sepelin tiivistystä varten. Tämä voidaan saavuttaa sen vuoksi, koska 10 sisempien sullontahakkujen yläpäät ovat yhteisessä tasossa saadussa suljetussa asennossa vain pienen välimatkan päässä toisistaan ja muodostavat siten suljetussa asennossa ylöspäin kiilamaisesti kapenevan muodon, niin että toisiinsa päin olevat ratapölkkyjen yläreunat eivät enää estä sivuttais-15 siirtotoimitueta. Tämän tuloksena saadaan suhteellisen suuri eullontalevyjen sivuttaissiirtomatka hakkuvarsien alapäässä riittävän sullonnan aikaansaamiseksi.
Keksintö kohdistuu lopuksi sullontayksikön sullontahakkuun, jossa hakun kiinnitys mukaanluettuna oleellisesti suoraksi 20 tehdyssä hakun varressa on vain sen alapäässä varren pituussuuntaan ja sivuttaissiirron suuntaan kulkeva mutka, jonka päähän oleellisesti hakun varren tai keskiakeelin suuntainen ja tasomaiseksi muodostettu sullontalevy on kiinnitetty, edullisesti hitsattu, ja jolloin sullontalevyn sullontapinta 25 ulkonee edullisesti noin 35 mm etäisyydelle sullontahakun keskiakselista. Tällaiseksi muodostettu sullontahakku voidaan sen oleellisesti suoran muodon vuoksi valmistaa yksinkertaisesti ja sitä voidaan käyttää erittäin edullisesti sekä sisempänä että ulompana sullontahakkuna. Alapäässä olevan 30 mutkan ansiosta tällaisen sullontayksikköön rakennetun sullontahakun sullontalevyä voidaan sepelin tiivistyksen parantamiseksi siirtää ratapölkyn alareunan ohi hieman ratapölkyn alle. Sullontalevyn tämän ulkonevan järjestelyn 11 95067 seurauksena se voidaan myös muodostaa riittävän leveäksi, ilman että se koskettaisi viereisten sisempien sullontahak-kujen viereisiin hakunvarsiin.
Keksintöä selitetään lähemmin seuraavassa piirustuksessa 5 esitetyn edullisen suoritusmuodon avulla.
Piirustuksessa esittää: kuvio 1 sivukuvantoa radansullontakoneen sullontayksiköstä radan kahden välittömästi vierekkäisen ratapölkyn alustan kohentamiseksi, jossa kaikki sisemmät sullontahakut on 10 sijoitettu yhteiseen koneen pituussuuntaan nähden kohtisuoraan poikittaistaeoon, kuvio 2 leikkausta kaikkien sullontahakkujen poikki kuvion 1 viivan II mukaan, jolloin kuviossa on lisäksi esitetty ymmärtämisen helpottamiseksi leikkaustason yläpuolella oleva 15 kisko, kuvio 3 kuvantoa kiskon samalle puolelle ja yhteiseen poikit-taistasoon sijoitetuista neljästä sisemmästä sullontahakusta kuvion 2 viivan III-III mukaisen kiskon poikittaisleikkauksen mukaisesti, 20 kuvio 4 sisemmän sullontahakun osittaista sivukuvantoa, jossa ratapölkyt ovat pienempien, kuvion 1 ja 2 rataan verrattuna noin 40 % pienempien ratapölkkyvälien päässä toisistaan
Ja kuvio 5 esittää suurennettua osittaista sivukuvantoa keksinnön 25 mukaisesti toteutetusta sullontahakusta betoniratapölkyn yhteydessä.
• · 95067 12
Kuviossa 1 esitetty sullontayksikkö 1 on muodostettu kahden välittömästi vierekkäisten puuratapölkyn 2 kohentamista varten ja siinä on tätä varten kullakin kiskon pitkittäisellä- sivulla kaksi koneen tai radan pituussuunnassa peräkkäin 5 sijoitettua sullontavälineparia 3, 4, joissa kussakin on neljä kääntyvästi tuettua sullontavälinettä 5-8. Nämä on tuettu kääntyvästi työkalun kannatinrunkoon 9, jonka korkeutta voidaan asetella käytön 10 avulla pystysuuntaisia ohjain-pylväitä 11 pitkin. Sullontavälineitä 5-8 voidaan siirtää 10 sivuun toisiaan kohti siirtokäytön 12 avulla ja täryttää keskellä olevalla tärytyskäytöllä 13. Molempien sullonta-välineparien 3, 4 jokainen sullontaväline 5 - 8 on yhdistetty alapäässä olevalla hakun kiinnitysvälineellä 14 sullontahakun 17, 18, 19 ja 20, jonka alapäässä on sullontalevy 16, oleel-15 lisesti suoraksi tehtyyn hakun varteen 15. Molempien sullonta-välineparien 3, 4 molemmat samaan ratapölkkyväliin 21 upotettavaksi tarkoitettujen sisempien sullontahakkujen 18, 19 keekiakselit 22 mukaanluettuna niiden varsien kiinnitykset 23 on sijoitettu työkalun kannatuskehykseen 9 yhteiseen -20 koneen tai radan pituussuuntaan nähden kohtisuoraan - poikit-taistasoon 24. Sisempien sullontahakkujen 18, 19 keekiakselit ovat niiden varsikiinnityksiin 23 asti ja ne mukaanluettuna poikittaistasossa 24, joka on samalla sullontayksikön 1 poikittainen symmetriataso 25.
25 Kaikki sisemmät ja ulommat sullontahakut 18, 19 ja 17, 20 on sijoitettu kolmeen koneen tai radan pituussuuntaan nähden kohtisuoraan poikittaistasoon 24, 26, 27. Kolmen poikit-taistason 24, 26, 27 tai keskiakselien 22 koneen tai radan pituussuuntainen etäisyys a vastaa suunnilleen keskimääräistä 30 ratapölkkyjen etäisyyttä, joka on noin 520 mm. Samaan ratapölkkyväliin 21 upotettavien sisempien sullontahakkujen 18, 19 kahden kulloinkin eri sullontavälinepareihin 3, 4 kuuluvan 95067 13 eullontalevyn 16 radan pituussuuntainen etäisyys b on avoimessa asennossa enintään noin 75 mm. Tämä vastaa suunnilleen neljännestä keskimääräisestä ratapölkkyvälin leveydestä c, joka on puuratapölkkyjen tapauksessa noin 280 non. Viitemer-5 kiliä d on merkitty sullontavälineparin 3 tai 4 molempien vastakkaisten sullontahakkujen 19, 20 tai 17, 18 etäisyys alkutilassa eli avoimessa tilassa ennen sepeliin upottamista. Se on esitetyssä suoritusesimerkissä noin 453 mm. Viite-merkillä e on merkitty kahden toisiaan kohti siirrettävän 10 eullontahakun 19, 20 tai 17, 18 etäisyys maksimaalisessa sulkuasennossa. Tämä etäisyys e on noin 240 mm. Kiskoihin 28 yhdistettyjen ja radan 29 muodostavien puuratapölkkyjen 2 ratapölkkyjako on noin 520 mm.
Kuten erikoisesti kuviosta 2 ilmenee, kahden vierekkäisen 15 ratapölkyn samanaikaiseen kohentamiseen muodostetun sullonta-yksikön 1 kiskon 28 vasemmalla ja oikealla puolella sepeliin upotettavaksi tarkoitettujen kahden sullontavälineparijärjestelyn 30, 31 samaan ratapölkkyväliin 21 upotettavien sisempien sullontahakkujen 18, 19 yhteensä kahdeksan hakun 20 varren 15 keskiakselit 22 on sijoitettu koneen tai radan pituussuuntaan nähden kohtisuoraan poikittaistasoon 24 tai eullontayksikön 1 poikittaiseen symmetriatasoon 25. Molempien kiskon viressä vasemmalla ja oikealla puolella olevien sisempien sullontahakkujen sullontalevyt 32 on muodostettu 25 hakun varren pituussuunnan tai keskiakselin 22 suhteen epäsymmetrisiksi ja keskenään - kiskon pitkittäisen symmetriatason suhteen - symmetrisiksi. Sullontalevyn 32 välittömästi kiskoa 28 vastassa oleva puolikas on tehty pienemmäksi kuin muut eullontalevyjen puolikkaat. Jokaisen sullontavälineparin 3, 30 4 koneen tai radan pituussuunnassa vastakkain olevat sullonta- hakut 17, 18 ja 19, 20 on sijoitettu poikittaiseuunnassa toistensa suhteen siirretyiksi, niin että ne asettuvat radan pituussuunnassa vastakkain hieman toistensa suhteen sivuun- 95067 14 eiirretysti. Kummankin Bullontavftlineparin 3, 4 sullonta-yksikön 1 yhteiseen poikittaistaeoon 24 sijoitettujen sisempien sullontahakkujen 18, 19 neljä kiekon puolella olevaa hakunvartta 15 on sijoitettu yhtäsuurien etäisyyksien päähän 5 toisistaan. Tämä etäisyys vastaa edullisesti suunnilleen sullontalevyn 16 leveyttä. Kulloinkin kiekon saunalla puolella olevat sisemmät sullontahakut 18, 19 kuuluvat vuorottelevasti jompaan kumpaan sullontavälinepariin 3 tai 4. Viitemerkillä £ on merkitty vinossa olevan puuratapölkyn 2 pienentämä 10 ratapölkkyvälietäisyys 21 ratapölkyn pään kohdalla. Myös tällaisessa keskimääräiseen ja erittäin pieneen ratapölkky-välin leveyteen verrattuna vielä edelleen pienemmän rata-pölkkyvälin tapauksessa keksinnön mukaisesti toteutettu sullontayksikkö 1 voidaan upottaa sepeliin täysin esteettö-15 mästi ja rajoittamattomasti, erikoisesti myös silloin, kun käytetään useita sisempiä sullontahakkuja 18, 19.
Sisempien sullontahakkujen 18, 19 sullontavälineissä 6, 7 on - kuvion 3 mukaisesti - haarukkamaiseksi tehty hakunklinnitin 14, niin että sullontavälineitä 6, 7 voidaan siirtää esteet-20 tömästi sisempien sullontahakkujen 18, 19 lomitetusta järjestelystä huolimatta.
Kuviossa 4 esitetyssä esimerkissä puuratapölkkyjen 2 tai kahden sisemmän sullontahakun 18, 19 pituussuuntainen etäisyys g sullontalevyjen 16 kohdalla sivuunsiirretyssä asennossa 25 eli molempien sullontavälineparien 3, 4 maksimaalisesti suljetussa asennossa on riittävän tiivistyksen tapauksessa noin 40 % keskimääräisestä ratapölkkyvälin leveydestä c, joka on noin 11 cm. Tämä merkitsee eitä, että jopa tällaisten ahtaiden ratapölkkyetäieyyksien tapauksessa tai erittäin 30 vinojen tai radan pituussuunnasssa siirtyneiden ratapölkkyjen 2 tapauksessa, joilla on näin pieni ratapölkkyvälin leveys, rata on vielä kohennettavissa esteettömästi - riittävästi 95067 15 tiivistäen - keksinnön mukaisesti toteutetuilla sisemmillä eullontahakuilla 18, 19.
Kuvion 5 mukaisesta sullontahakun 19 suurennetusta esityksestä ilmenee, että oleellisesti suoraksi muodostetussa hakunvar-5 ressa 15 on vain sen alapään alueella varren pituussuuntaan tai keskiakselin 22 suuntaan ja sivuttaissiirron suuntaan kulkeva vähäinen taivutus 33. Varren päähän on kiinnitetty oleellisesti hakun varren 15 tai keskiakselin 22 suuntainen ja tasomaiseksi muodostettu sullontalevy 16 tai 32. Sullonta-10 levyn 16, 32 sullontapinta 34 ulkonee tällöin edullisesti noin 35 mm matkan sullontahakun 19 keskiakselista 22. Päällys-tyshitsauksella varustetun hakun varren alapään 35 taivutuksen ansiosta sullontalevy 16 tai 32 voidaan siirtää sivuttais-siirtotoimitusta varten tiivistyksen kannalta edulliseen 15 asentoon hieman betoniratapölkyn 36 alapinnan ohi ratapölkyn kohentamiseksi optimaalisella tavalla.
Tällä keksinnön mukaisesti toteutetulla sullontayksiköllä 1 ja tällä tavalla järjestetyillä ja toteutetuilla sisemmillä eullontahakuilla 18, 19 voidaan erittäin edullisella tavalla 20 kohentaa täysin ongelmattomasti myös ratoja, joissa on suhteellisen ahdas ratapölkkyjako ja siitä seuraava pieni ratapölkkyvälin leveys. Sisempien sullontahakkujen 18, 19 erittäin tiiviin järjestelyn ansiosta kaikki 16 sullontahakkua 17 - 20 voidaan upottaa usein ongelmattomasti sepeliin ja 25 tämän jälkeen suorittaa esteetön sivuttaissiirto jopa silloin kun sullontayksikköä 1 ei ole keskitetty tarkasti ratapölkkyjen 2 päälle, joilla on usein epäsäännölliset ratapölkky-välit. Kohennus voidaan kuitenkin suorittaa häiriöttömästi myös - kuten erikoisesti kuvioista 2 ja 4 ilmenee - esim.
30 vinossa olevien ratapölkkyjen 2 noin 40 %:iin keskimääräisestä ratapölkkyvälin leveydestä pienentämien erittäin ahtaiden ratapölkkyvälien tapauksessa. Tämä on mahdollista ennenkaikkea 16 95067 sen ansiosta, että yläosastaan oleellisesti suoraviivaiseksi muodostetut sisemmät sullontahakut ovat siirrettävissä esteet-tömästi yhteisestä poikittaistasosta viereiseen ratapölkyn pitkittäissivuun asti.
n

Claims (11)

17 95067
1. Radansullontakoneiden sullontayksikkö radan kahden välittömästi vierekkäisen ratapölkyn alustan tiivistämiseksi, jossa on ainakin kaksi korkeussuunnassa aseteltavaan työka-5 lunkannatinrunkoon koneen pituussuunnassa peräkkäin ja vä littömästi vierekkäin tuettua sullontavälineparia, joiden siirto- ja tärytyskäytön avulla koneen pituussuunnassa pareittain vastakkain liikutettaviin ja tärytettäviin sullon-tavälineisiin on kiinnitetty irrotettavasti hakunpitimeen 10 alaosassaan sullontalevyllä varustetun sullontahakun oleel lisesti suoraksi muodostettu hakunvarsi, tunnettu siitä, että molempien suliontavälineparien (3, 4) molempien samaan ratapölkkyväliin (21) upotettavien sullontahakkujen (18, 19. keskiakselit (22) niiden varsien kiinnitykset (23) mu-15 kaanluettuina on järjestetty oleellisesti yhteiseen - ko neen pitkittäissuuntaan nähden kohtisuoraan - poikittais-tasoon (24) työkalun kannatinkehyksessä (9). : 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sullontayksikkö, tun nettu siitä, että sisemmät sullontahakut (18, 19) keskiak-20 seleineen (22) ovat varren kiinnitykseen (23) asti sullon- tayksikön (l) poikittaisessa symmetriatasossa (25).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen sullontayksikkö, tunnettu siitä, että kahden vierekkäisen ratapölkyn samanaikaista alta tiivistämistä varten muodostetun sullontayk-25 sikön (1) kahden sepeliin kiskon (28) vasemmalle ja oikeal le puolelle upotettavan sullontavälineparijärjestelyn (30, 31) samaan ratapölkkyväliin (21) upotettavien sisempien sullontahakkujen (18, 19) yhteensä kahdeksan hakunvarren (15) keskiakselit (22) niiden varsien kiinnitykset (23) 30 mukaanluettuina on sijoitettu koneen pituussuuntaan nähden kohtisuoraan poikittaistasoon (24) tai sullontayksikön (1) poikittaiseen symmetriatasoon (25). 18 95067
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen sullontayksikkö, tunnettu siitä, että molempien kiskon vieressä vasemmalla ja oikealla puolella olevien sisempien sullontahakku-jen (18, 19) sullontavarren alapäähän (35) yhdistetyt sul-5 lontalevyt (32) on tehty sullontahakun pitkittäissuunnan suhteen epäsymmetrisiksi ja sijoitettu keskenään peilisym-metrisesti, jolloin edullisesti sullontalevyjen (32) välittömästi kiskon vieressä olevat puolikkaat on muodostettu pienemmiksi kuin muut sullontalevyjen puolikkaat.
5. Patenttivaatimuksen 3 mukainen sullontayksikkö, tun nettu siitä, että jokaisen sullontavälineparin (3, 4) koneen tai radan pituussuunnassa vastakkain olevat sullonta-hakut (17, 18 ja 19, 20) on sijoitettu poikittaissuunnassa toisiinsa nähden siirretysti.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen sullontayksik kö, tunnettu siitä, että molempien sullontavälineparien (3, : 4) sullontayksikön (1) yhteiseen poikittaistasoon (24) tai poikittaiseen symmetriatasoon (25) sijoitettujen sisempien sullontahakkujen (18, 19) neljä kiskon samalla puolella 20 olevaa hakun vartta (15) on sijoitettu tasaisten välimat kojen päähän toisistaan, edullisesti suunnilleen sullonta-. levyn (16) leveyttä vastaaville etäisyyksille.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 3-6 mukainen sullontayksikkö, tunnettu siitä, että molempien sullontavälineparien (3, 25 4) kiskon toiselle puolelle ja yhteiseen poikittaistasoon (24) sijoitetut sisemmät sullontahakut (18, 19) kuuluvat ‘ vuorottelevassa järjestyksessä kahteen edullisesti haaruk- kamaiseksi muodostetulla hakkukiinnityksellä (14) varustettuun sullontavälinepariin (3, 4).
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen sullontayksik kö, tunnettu siitä, että kaikki sisemmät ja ulommat sullontahakut (17, 18, 19, 20) on sijoitettu kolmeen koneen pit- 19 95067 kittäissuuntaan nähden kohtisuoraan poikittaistasoon (24, 26, 27), jolloin kolmen poikittaistason (24, 26, 27) tai keskiakselien (22) keskinäiset etäisyydet (a) koneen pituussuunnassa vastaavat suunnilleen keskimääräistä rata-5 pölkkyväliä, edullisesti 520 mm.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen sullontayksik-kö, tunnettu siitä, että kahden eri sullontavälinepareihin (3, 4) kuuluvan samaan ratapölkkyväliin (21) upotettavan sisemmän sullontahakun (18, 19) sullontalevyn (16) etäisyys 10 (b) on avoimessa asennossa radan pituussuunnassa enintään noin 75 mm tai vain noin neljännes keskimääräisestä rata-pölkkyvälin leveydestä (c).
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen sullontayksik-kö, tunnettu siitä, että molempien sisempien sullontahakku- 15 jen (18, 19) pitkittäinen etäisyys (g) on sullontalevyjen (16) kohdalla siirretyssä asennossa eli molempien sullonta-• välineparien (3, 4) maksimaalisessa sulkuasennossa riittä vällä tiivistyksellä noin 40 % keskimääräisestä ratapölkky-välin leveydestä, edullisimmmin noin 11 cm.
11. Sullontahakku etenkin jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukaista sullontayksikköä varten, tunnettu siitä, että hakun kiinnitys (14) mukaanluettuna oleellisesti suoraksi tehdyssä hakun varressa (15) on vain sen alapäässä varren pituussuuntaan ja sivuttaissiirron suuntaan kulkeva mutka 25 (33), jonka päähän oleellisesti hakun varren (15) tai kes- kiakselin (22) suuntainen ja tasomaiseksi muodostettu sul-lontalevy (16) on kiinnitetty, edullisesti hitsattu, ja jolloin sullontalevyn (16) sullontapinta (34) ulkonee edullisesti noin 35 mm etäisyydelle sullontahakun (17, 18, 19, 30 20) keskiakselista (22). 20 95067
FI903043A 1989-06-16 1990-06-15 Radansullontakoneen sullontayksikkö ja sullontahakku FI95067C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
AT147789 1989-06-16
AT1477/89A AT393392B (de) 1989-06-16 1989-06-16 Stopfaggregat und stopfpickel fuer gleisstopfmaschinen

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI903043A0 FI903043A0 (fi) 1990-06-15
FI95067B FI95067B (fi) 1995-08-31
FI95067C true FI95067C (fi) 1995-12-11

Family

ID=3514742

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI903043A FI95067C (fi) 1989-06-16 1990-06-15 Radansullontakoneen sullontayksikkö ja sullontahakku

Country Status (24)

Country Link
US (1) US5048425A (fi)
JP (1) JP2925251B2 (fi)
CN (1) CN1016627B (fi)
AT (1) AT393392B (fi)
AU (1) AU630969B2 (fi)
BR (1) BR9002196A (fi)
CA (1) CA2017822C (fi)
CH (1) CH683010A5 (fi)
CZ (1) CZ280960B6 (fi)
DD (1) DD295201A5 (fi)
DE (1) DE4001235C2 (fi)
ES (1) ES2024860A6 (fi)
FI (1) FI95067C (fi)
FR (1) FR2648491B1 (fi)
GB (1) GB2233015B (fi)
HU (1) HU215419B (fi)
IT (1) IT1239962B (fi)
NL (1) NL194590C (fi)
PL (1) PL163124B1 (fi)
RU (1) RU1776279C (fi)
SE (1) SE508436C2 (fi)
SK (1) SK278102B6 (fi)
UA (1) UA13463A (fi)
ZA (1) ZA904496B (fi)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS6114244A (ja) * 1984-06-30 1986-01-22 Showa Denko Kk 塩素化ポリエチレン混合液
AT403934B (de) * 1990-04-20 1998-06-25 Plasser Bahnbaumasch Franz Stopfaggregat für gleisstopfmaschinen zum unterstopfen von drei schwellen
CZ286462B6 (en) * 1995-11-22 2000-04-12 Plasser Bahnbaumasch Franz Track tamping unit
US7013812B2 (en) 2003-11-25 2006-03-21 Ballast Tools, Inc. Tamping tool
CN100368514C (zh) * 2006-06-26 2008-02-13 山东恒利石油化工有限公司 导热油加热系统水质清洗剂及清洗方法
KR100943411B1 (ko) * 2009-07-24 2010-02-19 보은군 관정의 유지보수가 용이한 셔틀식 관정장옥
CN103132407B (zh) * 2011-11-24 2014-10-29 金鹰重型工程机械有限公司 拖链装置
JP2015059329A (ja) * 2013-09-18 2015-03-30 公益財団法人鉄道総合技術研究所 タイタンパー用つき固めツール
AT517357B1 (de) * 2015-08-21 2017-01-15 Plasser & Theurer Export Von Bahnbaumaschinen Gmbh Stopfaggregat
USD808443S1 (en) 2016-03-09 2018-01-23 Good Earth Tools, Inc. Industrial tool insert
USD816724S1 (en) 2016-04-12 2018-05-01 Good Earth Tools, Inc. Industrial tool insert
USD818007S1 (en) 2016-04-12 2018-05-15 Good Earth Tools, Inc. Industrial tool insert
CN110409231B (zh) * 2018-04-28 2021-05-14 宝山钢铁股份有限公司 一种铁路捣固机上下道装置
AT522456B1 (de) * 2019-10-08 2020-11-15 Plasser & Theurer Export Von Bahnbaumaschinen Gmbh Stopfaggregat zum Unterstopfen von Schwellen eines Gleises
AT525038B1 (de) * 2021-08-04 2022-12-15 Hp3 Real Gmbh Verfahren zum Verdichten von Schotter einer Gleisbettung
CN115162317A (zh) * 2022-08-22 2022-10-11 青岛临空新能源科技有限公司 一种建筑工程施工用回填土夯实装置与方法

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1287100B (de) * 1965-03-09 1969-01-16 Plasser Bahnbaumasch Franz Maschine zum Unterstopfen von Gleisen
US3372651A (en) * 1965-03-19 1968-03-12 Plasser Franz Track tamping machine
AT294897B (de) * 1966-06-15 1971-12-10 Plasser Bahnbaumasch Franz Stopfwerkzeug für Gleisstopfmaschinen sowie Gleisstopfmaschine mit solchen Werkzeugen
GB1327477A (en) * 1970-08-28 1973-08-22 Gleis Und Strassenbau Technik Packing apparatus for railroad track ballast packing machines
CA1046850A (en) * 1976-06-09 1979-01-23 Josef Theurer Track ballast tamping unit
US4167141A (en) * 1977-05-11 1979-09-11 Haywood Glen H Percussive tool with replaceable work bit
US4160419A (en) * 1977-10-14 1979-07-10 Canron, Inc. Tamping tool
AT369067B (de) * 1981-01-22 1982-12-10 Plasser Bahnbaumasch Franz Zwillingsstopfaggregat fuer gleisstopfmaschinen
CH646220A5 (fr) * 1981-12-10 1984-11-15 Sig Schweiz Industrieges Bourreuse de voies ferrees.
EP0208826B1 (de) * 1985-07-19 1988-10-12 Franz Plasser Bahnbaumaschinen-Industriegesellschaft m.b.H. Stopfaggregat für Gleisstopfmaschine
IN166365B (fi) * 1985-03-25 1990-04-21 Plasser Bahnbaumasch Franz

Also Published As

Publication number Publication date
CH683010A5 (de) 1993-12-31
SK278102B6 (en) 1996-01-10
SE508436C2 (sv) 1998-10-05
CA2017822A1 (en) 1990-12-16
CN1048074A (zh) 1990-12-26
AU5715590A (en) 1990-12-20
CS9002967A2 (en) 1991-12-17
IT9020257A0 (it) 1990-05-10
HU215419B (hu) 1998-12-28
FR2648491A1 (fr) 1990-12-21
PL285246A1 (en) 1991-10-21
FR2648491B1 (fr) 1992-07-24
NL9000399A (nl) 1991-01-16
FI903043A0 (fi) 1990-06-15
HU903120D0 (en) 1990-10-28
GB9012576D0 (en) 1990-07-25
PL163124B1 (en) 1994-02-28
US5048425A (en) 1991-09-17
JP2925251B2 (ja) 1999-07-28
AT393392B (de) 1991-10-10
CA2017822C (en) 1999-03-23
IT9020257A1 (it) 1991-11-10
DE4001235A1 (de) 1990-12-20
JPH0347301A (ja) 1991-02-28
ES2024860A6 (es) 1992-03-01
ZA904496B (en) 1991-03-27
DD295201A5 (de) 1991-10-24
CN1016627B (zh) 1992-05-13
NL194590C (nl) 2002-08-05
SE9001793L (sv) 1990-12-17
RU1776279C (ru) 1992-11-15
ATA147789A (de) 1991-03-15
IT1239962B (it) 1993-11-27
SE9001793D0 (sv) 1990-05-18
HUT54747A (en) 1991-03-28
NL194590B (nl) 2002-04-02
GB2233015A (en) 1991-01-02
GB2233015B (en) 1993-07-28
BR9002196A (pt) 1991-08-13
FI95067B (fi) 1995-08-31
UA13463A (uk) 1997-02-28
DE4001235C2 (de) 1995-02-23
CZ280960B6 (cs) 1996-05-15
AU630969B2 (en) 1992-11-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI95067C (fi) Radansullontakoneen sullontayksikkö ja sullontahakku
FI97160B (fi) Sullontayhdistelmä
JP4485662B2 (ja) タンピングユニット
FI80315C (fi) Stoppningsverktygsaggregat.
CA1230267A (en) Ballast tamping machine
CA1180597A (en) Tamping tool assembly
JP2854158B2 (ja) 3個の枕木の下部を突固める軌道突固め機用の突固めユニット
FI75011C (fi) Maskin foer understoppning vid tvaersyllarna.
CA1046850A (en) Track ballast tamping unit
JPS5929724B2 (ja) 3対の填充工具を一体的に上下移動及び振動させることができる軌道填充機
FI94584C (fi) Menetelmä maan muokkaamiseksi puiden istuttamista varten
CS218559B2 (en) Machine track packing machine
US4074631A (en) Ballast tamping implement on a mobile track tamper
CA1156091A (en) Track tamper
US3430579A (en) Tamping tool
SU909053A1 (ru) Рыхлитель
US3479965A (en) Ballast tamping tool for mobile tamper
RU2268332C2 (ru) Шпалоподбивочный агрегат
SU1423662A1 (ru) Навесное сменное оборудование дл скреплени лежней
SU1405717A1 (ru) Рыхлительный элемент почвообрабатывающего рабочего органа
SU1571137A1 (ru) Устройство дл вытрамбовывани котлованов под фундаменты
RU2158068C1 (ru) Способ безотвальной обработки почвы
JPS60180505A (ja) その場反転耕起方法とその場反転耕起装置
RU4542U1 (ru) Рыхлитель
SU1643653A1 (ru) Щебнеочистительный рабочий орган

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
FG Patent granted

Owner name: FRANZ PLASSER BAHNBAUMASCHINEN-INDUSTRIEGESELLSCHA