FI91962B - Halogeeni-imidien valmistusmenetelmä - Google Patents

Halogeeni-imidien valmistusmenetelmä Download PDF

Info

Publication number
FI91962B
FI91962B FI882314A FI882314A FI91962B FI 91962 B FI91962 B FI 91962B FI 882314 A FI882314 A FI 882314A FI 882314 A FI882314 A FI 882314A FI 91962 B FI91962 B FI 91962B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
hydrazine
anhydride
halogenated
carried out
halogenation
Prior art date
Application number
FI882314A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI882314A0 (fi
FI882314A (fi
FI91962C (fi
Inventor
Bernard Gurtner
Evelyne Bonnet
Original Assignee
Atochem
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Atochem filed Critical Atochem
Publication of FI882314A0 publication Critical patent/FI882314A0/fi
Publication of FI882314A publication Critical patent/FI882314A/fi
Publication of FI91962B publication Critical patent/FI91962B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI91962C publication Critical patent/FI91962C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07DHETEROCYCLIC COMPOUNDS
    • C07D209/00Heterocyclic compounds containing five-membered rings, condensed with other rings, with one nitrogen atom as the only ring hetero atom
    • C07D209/02Heterocyclic compounds containing five-membered rings, condensed with other rings, with one nitrogen atom as the only ring hetero atom condensed with one carbocyclic ring
    • C07D209/44Iso-indoles; Hydrogenated iso-indoles
    • C07D209/48Iso-indoles; Hydrogenated iso-indoles with oxygen atoms in positions 1 and 3, e.g. phthalimide

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Indole Compounds (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Low-Molecular Organic Synthesis Reactions Using Catalysts (AREA)
  • Fireproofing Substances (AREA)
  • Addition Polymer Or Copolymer, Post-Treatments, Or Chemical Modifications (AREA)
  • Furan Compounds (AREA)
  • Pyrrole Compounds (AREA)
  • Macromolecular Compounds Obtained By Forming Nitrogen-Containing Linkages In General (AREA)
  • Agricultural Chemicals And Associated Chemicals (AREA)
  • Polymers With Sulfur, Phosphorus Or Metals In The Main Chain (AREA)

Description

y 1 '*62
Halogeeni-imidien valmietuemenetelma
Esillä oleva keksintö koskee polyhalogeeni-imidien ja erikoisesti halogenoiduista dikarboksyylihapoista, kuten tetra-bromi f taal ihaposta johdettujen imidien synteesiä.
Polyhalogeeni-imidit, nimenomaan tetrabromiftaali-imidit ja bis<tetrabromiftaali-imidit) ovat hyvin tunnettuja yhdisteitä, joita voidaan käyttää tulta hidastavina aineina useille syttyville aineille, kuten erikoisesti muoviaineille (ke. esimerkiksi artikkelia S.M. SPATZ et ai., nimeltä "Some N-subs-tituted tetrabromophtalimide f ire-retardant additives", Industrial and Engineering Chemistry Product Research and Development, osa 8, no 4 (1969) sivut 397-398, samaten kuin patentteja US-3 873 567 ja FR-2 369 261 ja patenttihakemuksia JP-74-045062 ja 75-064337).
Mainituissa lähteissä selostetut valmistusmenetelmät antavat kuitenkin keskinkertaisia saaliita ja tuottavat useimmiten kellertävän värisiä aineita tai sellaisia, jotka värjäytyvät niitä käytettäessä ja antavat täten muoviaineille (yhdisteille tai muovatuille esineille) viallisen värin ja tekevät ne sopimattorniksi hyvin moniin käyttötarkoituksiin. Lisäksi nämä tuotteet sisältävät usein aineita, jotka ovat haihtuvia käyttölämpötiloissa joissakin polymeeriaineisea ja aiheuttavat muottien korroosiota. Niiden valmistuksessa käytetään myös orgaanisia liuottimia (erikoisesti ksyleeniä, tolueenia, alkoholia, etikkahappoa), jotka valitaan useimmiten sen vuoksi, että ne kykenevät muodostamaan veden kanssa atseotrooppisia seoksia, joiden avulla voidaan poistaa imidoimisreaktion synnyttämä kondensoitunut vesi tai liuottaa halogenoitu dikar-boksyy1ihapon anhydridi, mikä vaatii kalliita erotusoperaa-tioita ja näiden liuottimien talteenottoa samoin kuin kui-vauslaitteita orgaanisten liuottimien höyryjen poistamiseksi.
2 91962
Edellä mainittuja haittoja esiintyy erikoisesti hydratsiinis- ta ja halogenoiduista karboksyylihappojen anhydrideistä joh- < dettujen polyhalogeeni-imidien tapauksessa.
Tämän jälkimmäisen raaka-aineen saamista varten on välttämätöntä halogenoida etukäteen dikarboksyylihappojen anhydridejä.
Tämä seikka on ylimääräinen haitta sekä teknisellä että taloudellisella tasolla, koska näiden polyhalogeeni-imidien synteesi edellyttää seuraavia peräkkäisiä vaiheita: karboksyylihappojen anhydridin halogenoimisen, saadun halogenoidun anhydridin eristämisen ja puhdistamisen.
Nyt on keksitty, ettei ole välttämätöntä eristää ja puhdistaa väliaineena olevaa halogenoitua anhydridiä ja ettei ole pakko käyttää orgaanista liuotinta anhydridin liuottamiseen ja/tai kondensoituneen veden poistamiseen ja että työskenneltäessä orgaanisen liuottimen kanssa tietyissä olosuhteissa voidaan saada hyvin korkeina tuotoksina värittömiä tai vain hyvin vähän värillisiä tuotteita, jotka soveltuvat ilman edeltäkäsin tapahtuvaa puhdistamista täydellisesti makromolekulaarieten aineiden tekemiseksi tulta kestäviksi, myös niiden, joiden käyttäminen tapahtuu korkeassa lämpötilassa, erikoisesti ylä-o puolella 250 C.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä halogenoidaan dikarboksyy-lihapon anhydridi ja sen jälkeen annetaan hydratsiinin reagoida puhdistamattroman. halogenoimistuotteen kanssa ja menetelmä on tunnettu siitä, että a) suoritetaan dikarboksyylihapon anhydridin halogenointi, b) annetaan sitten edellä kohdassa a) saadun faasin reagoida hydratsiinin kanssa.
Sopivista anhydrideistä voidaan mainita erikoisesti seuraavat: aromaattisten dikarboksyylihappojen (bentseeni, naftaleeni, antraseeni) anhydridit, erikoisesti seuraavan yleisen kaavan mukaiset:
II
91962 3 r -- 1! 1 1 α ! ! n L jp 0 jossa p on kokonaisluku 0-2.
osittain halogenoitujen aromaattisten dikarboksyy^ j^appojen (benteeeni, naftaleeni, antraseeni) anhydridit, erikoisesti seuraavan yleisen kaavan mukaiset: Γ Ί o
LnjPi jossa X on kloori tai bromi, m vaihtelee välillä 0-4, n vaihtelee välillä 0 - 2, m + n on pienempi kuin 4 + 2 p, p vaihtelee välillä 0 - 2. X voi olla myös kloori ja bromi (m + n on suurempi kuin 1), eli samassa molekyylissä voi olla kaikki kloorin ja bromin kombinaatiot.
Tämän keksinnön mukaan voidaan käyttää ainoastaan yhtä anhyd-ridiä tai useamman anhydridin seosta. Kun käytetään anhydri-dien seosta, yksi tai useampi niistä, mutta eivät kaikki, voi olla halogeenilla kyllästetty. Mieluimmin käytetään ftaali-happoanhydridiä.
Dikarboksyylihapon anhydridin halogenoiminen, vaihe a, suoritetaan asiantuntijan tietämän tekniikan mukaisesti. Haloge-nointi on kloorausta tai bromausta, tai kloorausta, jota seuraa bromaus tai päinvastoin. Vaikka voidaan haloijenoida 4 91962 osittain tai kokonaan, pidetään parhaana, että halogenointia jatketaan, kunnes saadaan aineita, joissa iti on suurempi tai yhtä suuri kuin 2. Käytetään edullisesti yhtä ainoata halogeenia ja mieluimmin klooria.
Ftaalihappoanhydridi voidaan kloorata kloorihydriinissä esimerkiksi menetelmän mukaan, joka on selostettu DE-patentissa 1 934 174. Tämän menetelmän mukaan valmistetaan ftaalihap-poanhydridin liuos kloorihydriinissä (HS03C1>, lisätään jodia
O
ja kuumennetaan 120 C:een, sen jälkeen käsitellään kloorivir-ran avulla, joka sisältää ICl3:a. Ftaalihappoanhydridi voidaan kloorata myös savuavassa rikkihapossa, jossa on mukana hieman jodia, injektoimalla klooria tähän liuokseen. Klooraus tapahtuu edullisimmin savuavassa rikkihappovällaineessa.
Ftaalihappoanhydridin bromaus tapahtuu esimerkiksi tekniikan mukaan, joka on esitetty GB-patentissa 1 084 375, jossa bro-maus suoritetaan 65-%:ssa savuavassa rikkihappoväliaineessa ja jota katalysoidaan jodin ja raudan avulla.
Halogenoitua dikarboksyy1ihapon anhydridiä ei ole tarpeen erottaa halogenoimisen lopussa saadusta faasista.
Keksinnön mukaan suoritetaan vaihe b) panemalla edellä kohdassa a) saatu faasi reagoimaan hydratsiinin kanssa.
Eräs keksinnön etu tulee selvästi esiin siinä, että ei ole tarpeen eristää vaiheessa a) saatua halogenoitua välituotetta ennen hydratsiinin kanssa tapahtuvaa reaktiota. Hydratsiinia käytetään hydraatin tai hydratsiinin suolan muodossa (esimerkiksi sulfaatin, hydrohalogenidin, asetaatin). Hydratsiinia tai sen johdannaisia voidaan käyttää sellaisinaan tai rikki-happoliuoksen muodossa. Rikkihapon määrä voi vaihdella laajoissa rajoissa ja ainoa ehto on se, että sitä on riittävästi varmistamaan reagoivien aineiden sopiva dispergoituminen ja että on mahdollista sekoittaa hyvin. Halogenoidun anhydridin
II
91962 5
Ja hydrateimin moolisuhde on alle 2 Ja mieluimmin välillä 1-2. Tämä vaiheen b> reaktio voidaan suorittaa atmosfäärin o paineessa lämpötiloissa, Jotka ovat välillä 60 - 220 C Ja o mieluimmin välillä 110 - 200 C.
Reaktion kesto voi vaihdella laajoissa rajoissa, mutta se on tavallisesti 1 - 20 h. Kun reaktioväline on Jäähtynyt, saatu kiinteä suspensio laimennetaan Ja sen Jälkeen suodatetaan Ja pestään vedellä neutraalisuuteen saakka Ja sitten aine kuivataan klassisilla kuivausmenetelmillä.
Keksinnön parhaana pidetyssä muodossa hydratsiini Joko hyd-4 raatin tai hydratsiniumsuolan muodossa käytetään rikkihappo-liuoksen muodossa lisäämällä tätä liuosta progressiivisesti edeltä käsin saadun halogenoidun anhydridin faasiin a); rikkihapon määrä samaten kuin sen koneentraatio lasketaan siten, että reaktioseos sisältää hydratsiinin kaatamisen lopussa edullisesti 500 - 1500 ml rikkihappoliuosta per mooli kohdassa a) käytettyä anhydridiä, Ja mieluimmin 600 - 1200 ml, ja tämän liuoksen koneentraatio on välillä H2SO4 60 X ja savuavaa rikkihappoa 65 X, ja mieluimmin välillä H2SO4 90 X ja savuavaa rikkihappoa 40 X.
Kun keksinnön mukaisen menetelmän vaihe b) suoritetaan lämpö- o tilassa, joka on ainakin 130 C, on saatu aine tavallisesti bis-imidiä, joka vastaa eeuraavaa yleistä rakennetta:
O O
Il II
h. -M I A
\c—O
Il II
o o 6 91 >62 jossa A esittää käytetyn halogenoidun anhydridin jäännöstä.
Keksinnön mukaisen menetelmän mukaan saadut aineet soveltuvat erikoisen hyvin käytettäviksi kaiken laatuisissa muovi -aineissa tulta hidastavina aineina. Niiden lisääminen näihin aineisiin voidaan suorittaa millä tunnetulla tavalla tahansa annoksina, jotka ovat välillä 5 - 40 % laskettuna helposti syttyvän aineen painosta.
Seuraavat esimerkit, joissa osat ja prosenttiluvut on ilmoitettu paino-osina ja painoprosentteina, havainnollistavat keksintöä sitä rajoittamatta.
Esimerkki 1
Lasireaktoriin, joka on varustettu sekoittajalla ja refluk-sointilaitteella, lisätään peräkkäin: 148 g ftaalihappoanhydridiä 1,5 g jodia 700 g 65-%:ta savuavaa rikkihappoa
Kun väliaine on homogenisoitu, kuumennetaan 60 - 70°C:een ja kaadetaan 4 tunnin kuluessa 345 g bromia; kaatamisen päätyttyä nostetaan 4 tunnin kuluessa lämpötila progressiivisesti 110°C:een.
Sitten lisätään 2 tunnin aikana liuos, jossa on 107 g hyd-ratsiinisulfaattia liuotettuna 1000 g:aan 96-%:ta H2S04:ää, ja nostetaan samalla lämpötila progressiivisesti 110°C:sta l80°C:een ja pidetään reaktioväliaine tässä lämpötilassa noin 11 tunnin ajan.
Jäähdyttämisen jälkeen laimennetaan vedellä, suodatetaan ja pestään saatu kiinteä aine neutraalisuuteen asti, ja kuivataan sitten ja saadaan 430 g valkeata kiinteätä ainetta (tuotos « 93 %), jonka infrapunaspektri vastaa kaavaa: n 7 91 ?62
Br Br
Br J. c°^ ^CO^^v^Br
YoT ><r Τοχ ^ CCT Br
Br Br
Esimerkki 2
Samaan laitteeseen kuin edellä olevassa esimerkissä lisätään peräkkäin: 148 g ftaalihappoanhydridiä 1,5 g jodia 700 g 65-%:ta savuavaa rikkihappoa
Kun ftaalihappoanhydridi on liuennut, kuumennetaan 40°C:een, eli reaktioväliaineen kiehumislämpötilaan ja injektoidaan klooria virtausnopeudella 90 g/h; kloorin lisäämistä pidetään yllä 5 tunnin ajan lisäten samalla lämpötilaa progressiivisesti 130°C:een saakka.
Jäähdytyksen jälkeen lisätään 2 tunnin aikana liuos, jossa on 90 g hydratsiinisulfaattia 900 g:ssa 96-%:ta rikkihappoa kuumentaen samalla progressiivisesti 100 - 110°C:ssa; kun hydratsiini on lisätty, nostetaan lämpötila 170°C:een ja pidetään se tässä 11 tunnin ajan.
Sen jälkeen jäähdytetään reaktioväliaine, laimennetaan vedellä ja suodatetaan ja pestään saatu kiinteä aine neutraalisuuteen asti; kuivatuksen jälkeen saadaan tuotoksella 90 paino-% kiinteätä valkeata ainetta, jonka infrapunaspektri vastaa kaavaa: 91962 8
O
Cl C1
Cl cl O 0 l!

Claims (6)

  1. 91962
  2. 1. Menetelmä halogenoitujen bisimidien valmistamiseksi halogenoidusta dikarboksyylihapon anhydridistä, jonka kaava on Γ f 0 Xm-y0 ' Xn'l P 0 , I l jossa l j X esittää kloori- tai bromiatomia, n, m ja p ovat kononaislukuja, m vaihtelee välillä 0-4, n ja p vaihtelevat välillä 0-2, m + n on pienempi kuin 4 + 2p, X voi olla kloori ja bromi, jos m + n > 1, tai tällaisten anhydridien seoksesta, ja hydratsiinistä, tunnettu siitä, että käyttämättä orgaanista liuotinta a) suoritetaan dikarboksyylihapon anhydridin halogenointi b) saatetaan kohdassa a) saatu faasi reagoimaan hydratsiinin kanssa moolisuhteen halogenoitu anhydridi / hydratsiini ollessa alle 2 lämpötilassa 80-220°C. : 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tun nettu siitä, että anhydridi on edullisesti ftaalihappo-anhydridi.
  3. 3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että halogeeni on edullisesti bromi.
  4. 4. Jonkin patenttivaatimuksista 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vaiheessa a) suoritetaan halogenointi siten, että m on suurempi tai yhtä kuin 2. 91962
  5. 5. Jonkin patenttivaatimuksista 1-4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että hydratsiinia käytetään edullisesti rikkihappoon liuotetun hydratsiinisulfaatin muodossa.
  6. 6. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vaihe b) suoritetaan lämpötilassa 110-220°C.
FI882314A 1987-05-18 1988-05-17 Halogeeni-imidien valmistusmenetelmä FI91962C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8706904A FR2615510B1 (fr) 1987-05-18 1987-05-18 Procede de preparation d'imides halogenes
FR8706904 1987-05-18

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI882314A0 FI882314A0 (fi) 1988-05-17
FI882314A FI882314A (fi) 1988-11-19
FI91962B true FI91962B (fi) 1994-05-31
FI91962C FI91962C (fi) 1994-09-12

Family

ID=9351168

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI882314A FI91962C (fi) 1987-05-18 1988-05-17 Halogeeni-imidien valmistusmenetelmä

Country Status (20)

Country Link
US (1) US5977379A (fi)
EP (1) EP0292362B1 (fi)
JP (1) JPH0674247B2 (fi)
KR (1) KR960007079B1 (fi)
CN (1) CN1023008C (fi)
AT (1) ATE79867T1 (fi)
AU (1) AU610590B2 (fi)
CA (1) CA1338353C (fi)
DE (1) DE3873983T2 (fi)
DK (1) DK168435B1 (fi)
ES (1) ES2034300T3 (fi)
FI (1) FI91962C (fi)
FR (1) FR2615510B1 (fi)
GR (1) GR3006273T3 (fi)
IE (1) IE63144B1 (fi)
IL (1) IL85986A (fi)
NO (1) NO173734C (fi)
NZ (1) NZ224640A (fi)
PT (1) PT87494B (fi)
ZA (1) ZA882731B (fi)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4997953A (en) * 1989-10-23 1991-03-05 Ethyl Corporation Process for preparing N,N'-bis(tetrabromophthalimide)
WO1994013638A1 (en) * 1992-12-04 1994-06-23 Albemarle Corporation Process for preparing bisimide products
CN101444228B (zh) * 2008-12-25 2011-06-08 中国科学院南海海洋研究所 一种海洋放线菌发酵提取物及其组合物和在抗生物污损的应用
CN112079803B (zh) * 2020-09-11 2023-01-31 山东润科化工股份有限公司 一种4-卤代苯酐及其衍生物的合成方法

Family Cites Families (24)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2420702A (en) * 1944-06-28 1947-05-20 British Celanese Amino-aliphatic hydrazines and process for making same
CH410898A (de) * 1961-12-01 1966-04-15 Kalk Chemische Fabrik Gmbh Verfahren zur Herstellung von Tetrabromphthalsäureanhydrid
DE1518647A1 (de) * 1965-05-06 1969-02-13 Kalk Chemische Fabrik Gmbh Verfahren zur Herstellung von Tetrabromphthalsaeureanhydrid
US3873567A (en) 1968-09-05 1975-03-25 Universal Oil Prod Co N-substituted polybromoaromatic ortho-dicarboximides
US3705127A (en) * 1970-12-21 1972-12-05 Universal Oil Prod Co Polymeric flame retardant compositions
US3798327A (en) * 1971-02-08 1974-03-19 Tenneco Chem Fungicidal compositions and their use
US3734925A (en) * 1971-02-08 1973-05-22 Tenneco Chem N-amino-3,4-dimethyl-6-isobutyl-phthalimides
JPS4945062A (fi) * 1972-09-08 1974-04-27
JPS5625955B2 (fi) * 1973-12-27 1981-06-16
US4003862A (en) * 1975-10-23 1977-01-18 Michigan Chemical Corporation N-substituted tetrahalophthalimides as flame retardants
US4087441A (en) * 1976-07-19 1978-05-02 Cities Service Company Process for preparing aromatic bisimides
DE2648970A1 (de) * 1976-10-28 1978-05-11 Dynamit Nobel Ag Azomethinimide
FR2369261A1 (fr) * 1976-10-28 1978-05-26 Dynamit Nobel Ag Derives de tetrabromophtalimide et leur application a titre d'agents d'ignifugation
GB1584203A (en) * 1976-12-16 1981-02-11 Dynamit Nobel Ag Tetrabromophthalimide derivatives and their use as flameprroofing agents
JPS555958A (en) * 1978-06-30 1980-01-17 Dainippon Ink & Chem Inc Flame-retardant resin composition
US4254011A (en) * 1979-11-19 1981-03-03 Bayer Aktiengesellschaft Flame retarded polyethylene terephthalate compositions with improved drip suppression
CA1192559A (en) * 1982-04-09 1985-08-27 Ralph H. Hansen Polymer parts and compound useful therein
US4464240A (en) * 1982-11-08 1984-08-07 Canusa Coating Systems Limited Thiodipropionoyl bis (halo benzhydrazide) additives for polymers
US4465571A (en) * 1982-11-08 1984-08-14 Canusa Coating Systems Limited Thiodipropionoyl bis(halo 5-norbornene 2,3-dicarboxylic acid hydrazide) additives for polymers
US4477523A (en) * 1982-04-26 1984-10-16 National Distillers And Chemical Corporation Flame retardant crosslinked polyolefin insulation material
JPS60161974A (ja) * 1984-01-31 1985-08-23 Nippon Shokubai Kagaku Kogyo Co Ltd テトラクロロ無水フタル酸の製造方法
JPS61118378A (ja) * 1984-11-14 1986-06-05 Kanto Denka Kogyo Kk テトラクロロフタル酸無水物の製造法
US5137948A (en) * 1986-02-12 1992-08-11 Atochem Preparation of flame-resistant halogenated imides
FR2618430B1 (fr) * 1987-07-24 1991-02-15 Atochem Procede de preparation d'imides halogenes et leur application comme agents d'ignifugation

Also Published As

Publication number Publication date
ES2034300T3 (es) 1993-04-01
FI882314A0 (fi) 1988-05-17
EP0292362A1 (fr) 1988-11-23
DE3873983D1 (de) 1992-10-01
IE63144B1 (en) 1995-03-22
ZA882731B (en) 1988-10-17
IL85986A (en) 1991-11-21
DK168435B1 (da) 1994-03-28
FR2615510B1 (fr) 1991-09-06
JPS63307858A (ja) 1988-12-15
NO881944L (no) 1988-11-21
NO881944D0 (no) 1988-05-04
NO173734B (no) 1993-10-18
ATE79867T1 (de) 1992-09-15
AU1634188A (en) 1988-11-24
FR2615510A1 (fr) 1988-11-25
KR880013892A (ko) 1988-12-22
JPH0674247B2 (ja) 1994-09-21
AU610590B2 (en) 1991-05-23
GR3006273T3 (fi) 1993-06-21
DK268188D0 (da) 1988-05-17
PT87494B (pt) 1992-09-30
KR960007079B1 (ko) 1996-05-27
PT87494A (pt) 1989-05-31
IE881479L (en) 1988-11-18
NO173734C (no) 1994-01-26
IL85986A0 (en) 1988-09-30
FI882314A (fi) 1988-11-19
CN88102947A (zh) 1988-12-21
EP0292362B1 (fr) 1992-08-26
CA1338353C (fr) 1996-05-28
FI91962C (fi) 1994-09-12
DE3873983T2 (de) 1993-03-11
US5977379A (en) 1999-11-02
DK268188A (da) 1988-11-18
CN1023008C (zh) 1993-12-08
NZ224640A (en) 1990-06-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DE68915570T2 (de) Verfahren zur Herstellung und Rückgewinnung von Oxydiphthalsäureanhydriden.
FI91962B (fi) Halogeeni-imidien valmistusmenetelmä
KR920007268B1 (ko) 할로겐화 이미드의 제조방법 및 이것을 함유하는 조성물
US5004797A (en) Partly fluorinated carboxylic acids and derivatives thereof, processes for their preparation and their use
JPS6351133B2 (fi)
US5554774A (en) Preparation of chlorinated violanthrones or isoviolanthrones
US5137948A (en) Preparation of flame-resistant halogenated imides
JPH04225028A (ja) 加水分解抵抗性のすぐれた芳香族ポリアミドの製造方法
US4873341A (en) White bis-imide flame retardants
FI92390C (fi) Halogeeni-imidien valmistusmenetelmä ja niiden käyttäminen tulenkestäviksi tekevinä aineina
JP2629751B2 (ja) 4,4’−ビス(フタルイミド)ジフェニルスルホン誘導体およびその製造方法
JPS5943457B2 (ja) フタルアミド誘導体の製造方法
NO175212B (fi)
JPS58124780A (ja) アントラセンジカルボン酸無水物誘導体
JPH1081645A (ja) ハロゲン化フタル酸およびそれの誘導体の製造方法
JPS62141028A (ja) スルホニル基を有するポリアミドカルボン酸
JPS5919948B2 (ja) イソベンゾフラノン誘導体とその製造方法
DE2538791A1 (de) Schwefelbruecken enthaltende polymere

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: ATOCHEM

BB Publication of examined application
MM Patent lapsed

Owner name: ATOCHEM