FI78736B - Finkornigt avsvavlingsmedel foer jaernsmaelta och foerfarande foer avsvavling av raojaernsmaelta. - Google Patents

Finkornigt avsvavlingsmedel foer jaernsmaelta och foerfarande foer avsvavling av raojaernsmaelta. Download PDF

Info

Publication number
FI78736B
FI78736B FI851943A FI851943A FI78736B FI 78736 B FI78736 B FI 78736B FI 851943 A FI851943 A FI 851943A FI 851943 A FI851943 A FI 851943A FI 78736 B FI78736 B FI 78736B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
hydrogen
component
agent according
agent
iron
Prior art date
Application number
FI851943A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI851943A0 (fi
FI78736C (fi
FI851943L (fi
Inventor
Werner Gmoehling
Walter Meichsner
Heinrich Rellermeyer
Original Assignee
Sueddeutsche Kalkstickstoff
Thyssen Stahl Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=6235932&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI78736(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Sueddeutsche Kalkstickstoff, Thyssen Stahl Ag filed Critical Sueddeutsche Kalkstickstoff
Publication of FI851943A0 publication Critical patent/FI851943A0/fi
Publication of FI851943L publication Critical patent/FI851943L/fi
Publication of FI78736B publication Critical patent/FI78736B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI78736C publication Critical patent/FI78736C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C21METALLURGY OF IRON
    • C21CPROCESSING OF PIG-IRON, e.g. REFINING, MANUFACTURE OF WROUGHT-IRON OR STEEL; TREATMENT IN MOLTEN STATE OF FERROUS ALLOYS
    • C21C1/00Refining of pig-iron; Cast iron
    • C21C1/02Dephosphorising or desulfurising
    • C21C1/025Agents used for dephosphorising or desulfurising

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Refinement Of Pig-Iron, Manufacture Of Cast Iron, And Steel Manufacture Other Than In Revolving Furnaces (AREA)
  • Manufacture And Refinement Of Metals (AREA)
  • Manufacture Of Macromolecular Shaped Articles (AREA)
  • Transition And Organic Metals Composition Catalysts For Addition Polymerization (AREA)
  • Catalysts (AREA)
  • Carbon And Carbon Compounds (AREA)
  • Compounds Of Iron (AREA)
  • Solid-Sorbent Or Filter-Aiding Compositions (AREA)

Description

1 78736
Hienorakenteinen rikinpoistoaine rautasulaa varten ja menetelmä rikin poistamiseksi raakarautasulasta
Keksinnön kohteena on aine ja menetelmä rikin poistamiseksi raakarautasulasta.
Raakaraudan rikinpoisto masuunin ulkopuolella on välttämättä tarpeen malmien ja mustien aineiden lisääntyvien rikkipitoisuuksien johdosta. Tähän tarkoitukseen tunnetaan jo useita aineita ja menetelmiä, joiden avulla saadaan aikaan riittäviä loppu-rikkipitoisuuksia. Etusijalla käytetään kalsiumkarbidiin perustuvia seoksia diamidikalkin (DE-patenttijulkaisu 17 58 250) sekä vetyä (DE-patenttijulkaisu 22 52 796) tai vettä (DE-patenttijulkaisu 22 52 795) lohkaisevien lisäaineiden kanssa. Samoin on ehdotettu kalsiumia sisältäviä yhdisteitä yhdessä hiilivetyjen, kuten öljyn tai parafiinin kanssa (FR-patenttijulkaisu 1 Iff 389 ja US-patenttijulkaisu 28 63 755) . DE-kuulutusjulkaisusta 25 31 047 tunnetaan menetelmä raakaraudan rikin poistamiseksi, jossa käytetään rikinpoistoaineena kalsiumkarbidista, kalkkitypestä tai kalkista koostuvaa seosta, jossa on 0,5-3,5 % alumiini- tai magne-siumjauhetta suhteessa kalsiumyhdisteisiin.
Edellä mainittuja rikinpoistoaineita, etenkin kalsiumkarbidiin perustuvia, jotka sisältävät kaasua lohkaisevana komponenttina diamidikalkkia tai kalsiumkarbonaattia, on alettu käyttää tekniikassa ja niitä valmistetaan suurissa määrissä ja käytetään rauta-ja terästeollisuudessa.
Kaasua lohkaisevan komponentin tarkoituksena on jakaa perusrikin-poistoaineen hienoksi jauhetut hiukkaset rautasulassa.
On kuitenkin todettu, että hiilidioksidin lohkaisu karbonaatti-pitoisista aineosista raakarautasulatuksen olosuhteissa saa aikaan hapetustapahtumia hiilimonoksidiksi ja hapeksi tapahtuvan dissosiaation johdosta. Näin menee huomattava osa varsinaisista rikinpoistoreaktion rikkiä poistavasti vaikuttavista yhdisteistä hukkaan, niin että käytetyn rikinpoistoaineen saanto jää epätyydyttäväksi .
2 78736 US-patenttijulkaisussa 3 998 625 on esitetty rikinpoistoaine, joka koostuu kalkin ja muiden aineosien sekä magnesiumin yhdistelmästä, sekä US-patenttijulkaisussa 4 266 969 suositellaan kalkin käyttöä yhdessä hiilipitoisen aineen ja ei-hapettavan kul-jetuskaasun kanssa. Molemmissa tapauksissa aiheuttavat kalkin vain heikosti selvästä rikkiä poistavasta vaikutuksesta johtuvat suuret muodostuvat kuonamäärät huomattavia ongelmia.
Tehtävänä on saada aikaan aine ja menetelmä raakaraudan rikin poistamiseksi, joiden avulla eliminoidaan tähänastiset haitat ja saadaan aikaan vastaavan edulliset käyttöarvot.
Keksinnön kohteena on tästä syystä patenttivaatimuksissa määritelty hienorakenteinen rikinpoistoaine rautasulaa varten, joka koostuu olennaisesti yhdistelmästä, joka sisältää A) kalsiumkarbidia ja vähintään yhtä ainetta, joka lohkaisee raakarautasulatuksen olosuhteissa olennaisesti vetyä ja B) magne s iumia.
Seoksella, joka koostuu kalsiumkarbidista ja muista rautasulatuk-sen lämpötilassa vetyä lohkaisevista yhdisteistä, on seuraavat edut: a) kalsiumkarbidi vaikuttaa rautasulassa rikkiä poistavasti; b) rautasulan lämpötilassa vetyä lohkaiseva aine estää kalsium-karbidin ja magnesiumin hapettumisen; c) vapautunut vety yhdessä puhalluskaasun kanssa sekoittaa reaktioon osallistuvat aineet tehokkaasti rikistä vapautettavan raaka-rautasulan kanssa ja edistää rautasulan liikettä, minkä johdosta rikinpoistoaineen kosketus rautasulan kanssa paranee.
Kalsiumkarbidina käytetään normaalisti markkinoilta saatavaa tuotetta, jossa on 70-85 % CaCC^ia, mutta voidaan käyttää myös niin kutsuttua eutektista karbidia, jossa on 65 % CaCC^a.
Vetyä lohkaisevina yhdisteinä voidaan käyttää kiinteitä, neste mäisiä tai kaasumaisia hiilivetyjä. Huoneenlämpötilassa kiinteiksi hiilivedyiksi soveltuvat esim. polyeteeni, polypropyleeni, polyvi- 3 78736 nyylikloridi tai polystyreeni.
Nestemäisinä hiilivetyinä, jotka sisältävät mahdollisesti halogeenia, voidaan käyttää esim. sellaisia, joiden kiehumispisteet ovat 50-350°C. Nämä nestemäiset aineet käytetään mieluummin huokoiseen orgaaniseen tai epäorgaaniseen materiaaliin imeytetyssä muodossa, joka voi sisältää monikertaisesti oman painonsa hiilivetyä. Tähän tarkoitukseen etusijalla olevia huokoisia materiaaleja ovat sellaiset, jotka voivat myös itse lohkaista vetyä tai vaikuttaa edullisesti kuonanmuodostukseen, kuten esim. poly-uretaanivaahto, turve tai paisutetut mineraalit. Jos käytetään kaasumaisia hiilivetyjä, niin nämä voivat osittain tai kokonaan toimia kiinteän rikinpoistoaineseoksen puhaltamiseksi rautasu-laan. Etusijalla ovat sellaiset hiilivedyt tai vast, niiden seokset, jotka eivät sisällä yhtään tai vain vähän happea.
Lopuksi komponentti A voi sisältää vielä 1-10 paino-% muita, kuonan ominaisuuksiin edullisesti vaikuttavia aineosia, kuten esim. fluorisälpää, savimaata, alumiinioksidia, kryoliittiä tai kolemaniittia.
Rautasulan lämpötilassa hiilidioksidia lohkaisevia lisäaineita, kuten etenkin kalsiumkarbonaattia, dolomiittia tai diamidikalkkia voidaan lisätä yksittäin tai seoksena samoin edullisesti komponenttiin A. Niiden määrä on kuitenkin rajoitettava niin, että niistä ja mahdollisesti esiintyvistä muista CC^xa tuottavista aineista kehittynyt hiilidioksiditilavuus on pienempi kuin vetyä lohkaisevista yhdisteistä kehittynyt vetytilavuus. Nämä hiilidioksidia lohkaisevat aineet voidaan jauhaa yhdessä kalsiumkarbidin kanssa. Noudatettaessa yllä esitettyä määräsuhdetta ne eivät aiheuta käytännöllisesti katsoen ollenkaan magnesiumin tai kalsiumkarbidin hapettumista rautasulassa, mutta vahvistavat kuitenkin muodostuneen C02:n ansiosta ( jota muodostuu määrättyinä määrinä myös hiilivedyn johdosta) lohkaistun vedyn edullista vaikutusta.
Voi olla tarkoituksenmukaista lisätä komponenttiin A vielä lisäksi rusko- tai kaasuhiiltä, antrasiittiä tai kivihiiltä, jotka vaikuttavat samoin kaasua lohkaisevasti.
Mikäli osoittautuu tarpeelliseksi, voidaan komponenttiin A lisätä 4 78736 pieniä määriä (noin 0,01-0/5 paino-%) myös vielä markkinoilta saatavia juoksevuutta parantavia aineita, kuten grafiittia, pit-käketjuisia orgaanisia amiineja, alkoholeja, estereitä tai sili-koneja.
Keksinnön mukaisen aineen valmistamiseksi komponentin A aineosat jauhetaan ja sekoitetaan perusteellisesti, jolloin sekoitus-tapahtuma tapahtuu tarkoituksenmukaisesti myllyssä, joka on mieluummin putkimylly, inertin kaasun peitossa. Mieluummin aineosat hienonnetaan niin pitkälti, että 90 %:ssa seosta on raekokona < 90 /im ja noin 50 %:ssa on raekokona alle 50 /im. Määrätyillä poikkeamilla tästä ei ole mitään merkitystä rikinpoistovaikutukseen. Magnesium voidaan lisätä komponenttiin A jauhemaisena myllyssä tai tämän jälkeen, kunnes komponentti A sisältää suhteessa 70-90 paino-% kalsiumkarbidia ja 1-30 paino-% olennaisesti vetyä lohkaisevia yhdisteitä.
Komponentit A ja B (Mg) voidaan sekoittaa ennen puhaltamista rau-tasulaan, niin että ne kuljetetaan seoksena pneumaattisesti sulaan. Toisaalta usein on osoittautunut tarkoituksenmukaiseksi varastoida komponentti A valmistuksensa jälkeen erikseen magnesiumista ja yhdistää se vasta kuljetusputkessa tai puhallusputkessa magnesiumin kanssa ja panostaa ne yhdessä sulaan.
Keksinnön mukainen menetelmä on tunnettu siitä, että komponentti A, siis kalsiumkarbidista ja vetyä lohkaisevasta yhdisteestä koostuva seos puhalletaan yhdessä komponentin B, magnesiumin, kanssa raakarautaan.
Yleensä on tarkoituksenmukaista käyttää komponentteja A ja B suhteessa 40-95: 5-60 paino-%. Edullisesti puhalletaan 50-85 paino-% komponenttia A ja 15-50 paino-% jauhettua magnesiumia samanaikaisesti rautasulaan. Etenkin raakarautasulaan puhalletaan samanaikaisesti 65-85 paino-% komponenttia A, joka sisältää mahdollisesti samat määrät hiilidioksidia lohkaisevaa ainetta, kuten maa-al-kalimetallikarbonaattia, dolomiittia tai diamidikalkkia ja vetyä lohkaisevaa ainetta, kuten hiilivetyä, sekä mahdollisesti korkeintaan 5 paino-% fluorisälpää ja pieniä määriä (korkeintaan 0,5 paino-%) juoksevuutta parantavaa ainetta, yhdessä 15-35 paino-%:n kans- 5 78736 sa jauhettua magnesiumia.
Edullisesti menetelmä suoritetaan niin, että rautasulaan puhalletaan puhallusnopeudella 10-100 kg etenkin 15-80 kg/min komponentista A ja magnesiumista koostuvaa rikinpoistoainetta. Käytettäessä 3-30 litraa kantokaasua/kg rikinpoistoseo^a saadaan tällöin optimaalinen rikinpoistovaikutus.
Rikinpoistoaine puhalletaan mieluummin pneumaattisesti uppopuhal-lusputkella mahdollisimman syvälle rautasulaan. Kantokaasuina tulevat kysymykseen inertit kaasut, kuten argon tai typpi yksinään tai seoksena, tai reaktiiviset kaasut, jotka lohkaisevat vetyä tai/ja sisältävät CC^sa, kuten esim. propaani tai maakaasu yksinään tai seoksena.
Keksinnön mukainen rikinpoistoaine soveltuu esitetyn puhallusmene-telmän yhteydessä yhtä hyvin raakaraudan rikin poistamiseksi siir-tovalusangossa kuin kuljetussangossa (torpedosangossa). Etenkin siirtovalusangossa on erittäin edullinen merkitys puhalluskaasun pienellä tarpeella; aineen koostumus takaa riittävän jakaantumisen, niin että saadaan aikaan rikinpoistoaineen suuri hyväksikäyttöaste.
Keksinnön mukaisella rikinpoistoasteella on keksinnön mukaisen menetelmän yhteydessä huomattavia etuja verrattuna tunnettuihin aineisiin. Siten saadaan keksinnön mukaisesti aikaan selvä rikin-poistoasteen kasvu tai vast, tarvitaan huomattavasti pienempi määrä rikinpoistoainetta saman rikinpoistovaikutuksen aikaansaamiseksi .
Rautasulan rikinpoiston aikaansaavat yhdisteet ovat yhdistettynä olennaisesti vetyä lohkaisevien yhdisteiden kanssa täysin käytettävissä rikinpoistoreaktioon, koska hapetustapahtumat eivät kuluta niitä.
Rikinpoistoaineen vähäisen tarvittavan määrän johdosta ovat rautasulan käsittelyajat lyhyitä, niin että myös sula jäähtyy vain vähän. Muodostuvat kuonamäärät ovat vähäisiä, niin että rautahä-viöt ovat merkityksettömiä kuonaa poistettaessa.
6 78736
Seuraavat esimerkit havainnollistavat keksintöä lähemmin, mutta keksintö ei ole kuitenkaan rajoitettu näihin.
Esimerkit 1-8
Seuraavassa taulukossa on esitetty erilaisia rikinpoistoaineita, niiden käyttöä ja niillä saatavia tuloksia. Tulokset ovat keskiarvoja kulloinkin vähintään kolmesta rikinpoistokäsittelystä. Esimerkit 1-4 ovat vertailuesimerkkejä, jotka suoritettiin tunnetuilla rikinpoistoaineilla, jotka perustuvat kalsiumkarbidiin ja diamidikalkkiin tai vast, kalsiumhydroksidiin ja hiileen.
Esimerkit 5-8 ovat keksinnön mukaisia.
Kaikki käsittelyt suoritettiin 250-400 t raakarautaa käsittävissä siirtovalusangoissa.
Taulukossa 1 käytetyt lyhenteet merkitsevät: SA raakarautasulan lähtörikkipitoisuus
Sg raakarautasulan loppurikkipitoisuus kg/t rikinpoistoaineen käytetty määrä/t raakarautaa kg/min rikinpoistoaineen kuljetusnopeus/min
Nl/min kuljetuskaasumäärä normaalilitroissa/min
Nl/kg kuljetuskaasumäärä/kg rikinpoistoseosta α -arvo rikinpoiston tehokkuuden tunnusluku (raakarautasulan lähtöjä loppurikkipitoisuuden ja rikinpoistoaineen käytetyn määrän osa-määrä/ t raakarautaa).
Seos esitetyt luvut ovat painoprosentteja CaC2 = tekn. kalsiumkarbidia
Ca(OH>2 = kalsiumhydroksidia (kuivaa)
Mg = magnesiumia PE = polyeteeniä PP = polypropyleeniä
CaF2 = fluorisälpää 7 78736
(N
cn ο θ if S r- g oo o o o m o m o v - <— r- oo m - <N Vh o -*
O O CO VO CN O ·Ν* i< Ν' (Tl O
cf* a" 00
$ ¥ Q g & 8 S
r- ooo co o m o - >. <n cn co m ui - m H VO - - ooror-T— i- in < co uo o es s % $ % s loi! tn o o o co Dj o - o k - {Ninoin - m >1 cn ro -
O O CN VO CO r- CO -P r- O
3
CN CO
ss 8 £ s o j£ © o s LO O O O * p Γ* * ·*
«. ^OiOCNfO t— OM OJONO
O O CM Γ"* CN ro Pu s- as m 1 0 g rr o o o oo Cu o _ o - - o o o -inSinco·*
o o «— r- ro CN CN -P '»»—O
it cj θ a«
K 8 8 Ö o „ ft! S
en O O O m -H ·Η O [ O
- - oimoin - m p <d m - -
o o oj r- oi ^rr-SfimTPO
-S
cT1 § js s s 2 ö ä 3 §
(N O O O 0\ O 00 O
--omin -rncNoo*·- o o (N r- cn rnioZ m m o 8 s s 8 i I >1 s
t— O O O 'S' -r-j-HOOOO
- - t— in m -m p φ oo — — o o <n r- cn m io ^ q rt m o
_ 1 I
Il I * < I 5 t ϋ ^ : s s oj* «f * *

Claims (16)

78736
1. Hienorakeinen rikinpoistoaine rautasulaa varten, joka aine perustuu kalsiumkarbidiin ja muihin yhdisteisiin, tunnettu siitä, että se koostuu olennaisesti yhdistelmästä, joka sisältää A) kalsiumkarbidia ja vähintään yhtä aineen muihin aineosiin homogeenisesti jakautunutta, rautasulan lämpötilassa vetyä lohkaisevaa ainetta ja B) magnesiumia.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen aine, tunnettu siitä, että siinä on 40-95 paino-% komponenttia A ja 5-60 paino-% magnesiumia .
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen aine, tunnettu siitä, että noin 90%:ssa komponentin A kiinteää osaa on raekokona <90 pm ja noin 50%:ssa on raekokona <50 pm.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen aine, tunnettu siitä, että aineosa A sisältää 70-99 paino-% kalsiumkarbidia ja 1-30 paino-% vetyä lohkaisevaa ainetta.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen aine, tunnettu siitä, että komponentti A sisältää lisäksi 1-10 paino-% kuonan koostumukseen vaikuttavia lisäaineita, kuten fluorisälpää, savimaata, kryoliittiä tai/ja kolemaniittia.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen aine, tunnettu siitä, että komponentti A sisältää lisäksi 0,01-0,5 paino-% juok-sevuutta parantavaa ainetta.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen aine, tunnettu siitä, että komponentin A vetyä lohkaiseva yhdiste on kiinteä hiilivety tai kiinteä halogenoitu hiilivety.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen aine, tunnettu siitä, että vetyä lohkaiseva yhdiste on polyeteeni.
9. Patenttivaatimuksen 7 mukainen aine, tunnettu siitä, että 78736 vetyä lohkaiseva yhdiste on polypropyleeni.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen aine, tunnet-t u siitä, että komponentin A vetyä lohkaiseva aine on nestemäinen hiilivety tai nestemäinen halogenoitu hiilivety, jon- o ka kiehumispiste on 50-350 C ja joka esiintyy huokoiseen orgaaniseen tai epäorgaaniseen aineeseen imeytyneenä.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen aine, tunnettu siitä, että komponentti A sisältää lisäksi hiilidioksidia kehittävää ainetta, etenkin kalsiumkarbonaattia, dolomiittia tai/ja diamidikalkkia sellaisena määränä, että siitä kehittynyt hiilidiokeiditilavuus on pienempi kuin rautasulan lämpötilassa vetyä lohkaisevasta aineesta vapautunut vetyti-lavuus.
12. Jonkin patenttivaatimuksen 1-11 mukainen aine, tunnettu siitä, että komponentti A sisältää vetyä lohkaisevana yhdisteenä rusko- tai kaasuhiiltä tai antrasiittiä.
13. Menetelmä raakaraudan rikin poistamiseksi jonkin patenttivaatimuksen 1-12 mukaisella aineella, tunnettu siitä, että aine puhalletaan fluidisoidussa muodossa puhallusno-peudella 10-100 kg/min ja 3-20 1 kuljetuskaasua/kg rikinpois-toainetta rautasulan pinnan alapuolelle.
14. Patenttivaatimuksen 13 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että aine puhalletaan 15-80 kg:n kuljetusnopeudella/-min siirtovalusankoon.
15. Patenttivaatimuksen 13 tai 14 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että komponentit A ja B fluidisoidaan erillisissä jakolaitteissa, yhdistetään yhteisessä kuljetusput-kessa ja puhalletaan puhallusputken kautta rautasulaan. ίο 78 736
16. Patenttivaatimusten 13-15 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että 65-85 paino-X komponenttia A, joka sisältää vetyä ja hiilidioksidia kehittäviä yhdisteitä sellaisena määränä, että siitä kehittynyt vetytilavuue on suurempi kuin siitä kehittynyt hiilidioksiditilavuus, sekä mahdollisesti korkeintaan 5 paino-X fluorieälpää ja korkeintaan 0,5 paino-X juoksevuutta parantavaa ainetta puhalletaan yhdessä 15-35 paino-X:n kanssa jauheista magnesiumia raakarautasulaan.
FI851943A 1984-05-16 1985-05-15 Finkornigt avsvavlingsmedel foer jaernsmaelta och foerfarande foer avsvavling av raojaernsmaelta. FI78736C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3418075 1984-05-16
DE3418075 1984-05-16

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI851943A0 FI851943A0 (fi) 1985-05-15
FI851943L FI851943L (fi) 1985-11-17
FI78736B true FI78736B (fi) 1989-05-31
FI78736C FI78736C (fi) 1989-09-11

Family

ID=6235932

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI851943A FI78736C (fi) 1984-05-16 1985-05-15 Finkornigt avsvavlingsmedel foer jaernsmaelta och foerfarande foer avsvavling av raojaernsmaelta.

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4592777A (fi)
EP (1) EP0164592B2 (fi)
AT (1) ATE35153T1 (fi)
AU (1) AU568056B2 (fi)
CA (1) CA1240842A (fi)
DE (1) DE3563360D1 (fi)
ES (1) ES8606504A1 (fi)
FI (1) FI78736C (fi)
IN (1) IN162816B (fi)
NO (1) NO165765C (fi)
ZA (1) ZA853556B (fi)

Families Citing this family (24)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3544563C2 (de) * 1985-12-17 1998-07-16 Sueddeutsche Kalkstickstoff Mittel zur Entschwefelung von geschmolzenem Eisen
BR8606249A (pt) * 1985-12-17 1987-09-29 Sueddeutsche Kalkstickstoff Composicao finamente granulada para a dessulfuracao de ferro fundido e processo para sua preparacao
US4820760A (en) * 1987-05-28 1989-04-11 Ferro Corporation Non plateout molding composition
DE3910776A1 (de) * 1988-05-10 1989-11-23 Fischer Ag Georg Verfahren zur behandlung von gusseisenschmelzen in einer offenen pfanne mittels reinmagnesium
DE3908071A1 (de) * 1989-03-13 1990-09-20 Hoechst Ag Mittel und verfahren zum entschwefeln von metallschmelzen
ATE142705T1 (de) * 1991-04-02 1996-09-15 Pechiney Electrometallurgie Entschwefelungsmittel für roheisen, aus calciumkarbid und organisches bindemittel
FR2679256B1 (fr) * 1991-07-18 1994-08-12 Pechiney Electrometallurgie Desulfurant pour fonte liquide a base de carbure de calcium agglomere.
FR2676457B1 (fr) * 1991-05-16 1993-07-23 Pechiney Electrometallurgie Desulfurant pour fonte constitue de magnesium et de carbure de calcium enrobes.
FR2688230A1 (fr) * 1992-03-05 1993-09-10 Pechiney Electrometallurgie Desulfurant pour la fonte a base de poudres ultrafines de magnesium ou de carbure de calcium agglomerees par un liant polymere.
US5358550A (en) * 1992-10-26 1994-10-25 Rossborough Manufacturing Company Desulfurization agent
DE19546235C2 (de) * 1995-12-12 1997-12-11 Sueddeutsche Kalkstickstoff Entschwefelungsmittel zur Koinjektionsbehandlung von Roheisenschmelzen
JP3577997B2 (ja) * 1999-06-07 2004-10-20 Jfeスチール株式会社 溶銑の脱硫方法
US6352570B1 (en) 2000-04-10 2002-03-05 Rossborough Manufacturing Co., Lp Magnesium desulfurization agent
US6372014B1 (en) 2000-04-10 2002-04-16 Rossborough Manufacturing Co. L.P. Magnesium injection agent for ferrous metal
US6770115B2 (en) * 2002-10-18 2004-08-03 Remacor, Inc. Process for magnesium granules
US6989040B2 (en) * 2002-10-30 2006-01-24 Gerald Zebrowski Reclaimed magnesium desulfurization agent
US20050056120A1 (en) * 2003-09-15 2005-03-17 Flores-Morales Jose Ignacio Desulphurization of ferrous materials using sodium silicate
US20050066772A1 (en) * 2003-09-26 2005-03-31 Flores-Morales Jose Ignacio Desulphurization of ferrous materials using glass cullet
US7731778B2 (en) * 2006-03-27 2010-06-08 Magnesium Technologies Corporation Scrap bale for steel making process
US20080196548A1 (en) * 2007-02-16 2008-08-21 Magnesium Technologies Corporation Desulfurization puck
EP2275580A1 (de) 2009-07-06 2011-01-19 SKW Stahl-Metallurgie GmbH Verfahren und Mittel zur Behandlung von Roheisenentschwefelungsschlacken
US9187792B2 (en) 2011-01-15 2015-11-17 Alamamet GmbH Agent for treating molten metals, method for the production and use thereof
DE102011008690A1 (de) * 2011-01-15 2012-07-19 Mechthilde Döring-Freißmuth Mittel zur Behandlung von Metallschmelzen und Verwendung desselben
DE102011116501C5 (de) 2011-10-20 2018-05-24 Almamet Gmbh Bitumen enthaltendes Entschwefelungsmittel

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4159906A (en) * 1972-10-27 1979-07-03 Suddeutsche Kalkstickstoff-Werke Aktiengesellschaft Method and composition for the desulfurization of molten metals
DE2252796C3 (de) * 1972-10-27 1982-08-12 Skw Trostberg Ag, 8223 Trostberg Entschwefelungsmittel für Roheisen und Ferrolegierungsschmelzen
US3876421A (en) * 1972-11-09 1975-04-08 Nippon Steel Corp Process for desulfurization of molten pig iron
US3929464A (en) * 1973-08-31 1975-12-30 Union Carbide Corp Desulfurization of molten ferrous metals
DE2531047B2 (de) * 1975-07-11 1978-07-06 Kloeckner-Werke Ag, 4100 Duisburg Verfahren zum Entschwefeln von Roheisen
US3998625A (en) * 1975-11-12 1976-12-21 Jones & Laughlin Steel Corporation Desulfurization method
DE2641817C2 (de) * 1976-09-17 1985-02-14 Hoechst Ag, 6230 Frankfurt Pulvergemische zur Entschwefelung von Eisenschmelzen
US4137072A (en) * 1976-12-01 1979-01-30 Toyo Soda Manufacturing Co., Ltd. Additive for use in refining iron
WO1979000398A1 (en) * 1977-12-16 1979-07-12 Foseco Int Desulphurisation of ferrous metals
DE2835872C3 (de) * 1978-08-16 1981-02-05 Skw Trostberg Ag, 8223 Trostberg Verfahren zur Verminderung der Staubund Flammenbelästigung bei der Handhabung der Schlacken nach der Roheisenentschwefelung mittels eines Entschwefelungsgemisches und Entschwefelungsgemisch
FR2473061A1 (fr) * 1980-01-07 1981-07-10 Sueddeutsche Kalkstickstoff Procede pour reduire le degagement de poussieres et de flammes lors de la manipulation des scories apres desulfuration de la fonte, et melange de desulfuration approprie
US4286984A (en) * 1980-04-03 1981-09-01 Luyckx Leon A Compositions and methods of production of alloy for treatment of liquid metals
DE3111510A1 (de) * 1981-03-24 1982-10-07 Hoechst Ag, 6000 Frankfurt Entschwefelungsgemisch und verfahren zu seiner herstellung

Also Published As

Publication number Publication date
DE3563360D1 (en) 1988-07-21
NO165765B (no) 1990-12-27
EP0164592B1 (de) 1988-06-15
IN162816B (fi) 1988-07-09
FI851943A0 (fi) 1985-05-15
US4592777A (en) 1986-06-03
EP0164592B2 (de) 1991-08-14
ATE35153T1 (de) 1988-07-15
AU4254285A (en) 1985-11-21
ZA853556B (en) 1985-12-24
ES8606504A1 (es) 1986-04-01
EP0164592A1 (de) 1985-12-18
ES543217A0 (es) 1986-04-01
NO165765C (no) 1991-04-10
NO851924L (no) 1985-11-18
CA1240842A (en) 1988-08-23
FI78736C (fi) 1989-09-11
FI851943L (fi) 1985-11-17
AU568056B2 (en) 1987-12-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI78736B (fi) Finkornigt avsvavlingsmedel foer jaernsmaelta och foerfarande foer avsvavling av raojaernsmaelta.
FI83095B (fi) Medel foer att avlaegsna svavel ur smaelt jaern samt foerfarande foer framstaellning av medlet.
CN101960023A (zh) 去除钢屑中的铜的方法
CA2286221C (en) Desulfurizing mix and method for desulfurizing molten iron
CA1137759A (en) Desulfurizing agent for injection
CA1140907A (en) Method of improving the flowability of desulphurizing agents for crude iron and steel melts
CA1184385A (en) Desulfurization mixture and process for making it
NO810165L (no) Fremgangsmaate til desulfonering.
US4849165A (en) Metal treatment agents
US4315773A (en) Desulfurization mixture and process for desulfurizing pig iron
NO156053B (no) Avsvovlingsmiddel.
MXPA01003305A (es) Agente de la desulfuracion de magnesio.
CA2054244C (en) Powdered desulfurizing reagent and process of use
JP4977863B2 (ja) 溶銑の脱硫処理方法
NO156054B (no) Pulverformig avsvovlingsblanding.
RU2166548C2 (ru) Десульфирующая смесь на основе карбида кальция
JPH10265816A (ja) 溶銑の脱硫方法
US4988387A (en) Agent and process for desulfurizing molten metals
SU711104A1 (ru) Десульфуратор чугуна
KR880001380B1 (ko) 취입용 탈황제
JPS5842710A (ja) 溶銑の吹込用脱硫剤
KR840001170B1 (ko) 취입용 탈황제
JP3769875B2 (ja) 鉄系溶融合金の脱硫方法および脱硫剤
JPS6125763B2 (fi)
JPH11209812A (ja) 溶銑用脱硫剤

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: SKW STAHL-TECHNIK GMBH

Owner name: THYSSEN STAHL AG

MA Patent expired