FI78589B - Videosignalbehandlingssystem. - Google Patents

Videosignalbehandlingssystem. Download PDF

Info

Publication number
FI78589B
FI78589B FI853190A FI853190A FI78589B FI 78589 B FI78589 B FI 78589B FI 853190 A FI853190 A FI 853190A FI 853190 A FI853190 A FI 853190A FI 78589 B FI78589 B FI 78589B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
output
video
signals
signal
outputs
Prior art date
Application number
FI853190A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI853190L (fi
FI853190A0 (fi
FI78589C (fi
Inventor
Werner Hinn
Original Assignee
Rca Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rca Corp filed Critical Rca Corp
Publication of FI853190A0 publication Critical patent/FI853190A0/fi
Publication of FI853190L publication Critical patent/FI853190L/fi
Publication of FI78589B publication Critical patent/FI78589B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI78589C publication Critical patent/FI78589C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N5/00Details of television systems
    • H04N5/14Picture signal circuitry for video frequency region
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N5/00Details of television systems
    • H04N5/14Picture signal circuitry for video frequency region
    • H04N5/20Circuitry for controlling amplitude response
    • H04N5/205Circuitry for controlling amplitude response for correcting amplitude versus frequency characteristic
    • H04N5/208Circuitry for controlling amplitude response for correcting amplitude versus frequency characteristic for compensating for attenuation of high frequency components, e.g. crispening, aperture distortion correction

Description

! 78589
Videosignaalinkäsittelyjärjestelmä Tämän keksinnön kohteena on videosignaalinkäsitte-lyjärjestelmä, joka on vasteellinen korkeataajuisia kom-5 ponentteja ja suhteellisesti matalampitaajuisia komponentteja sisältävien videosignaalien kuvannäyttölaitetta varten, joka muodostaa kuvan vasteena videosignaaleille, järjestelmän sisältäessä: videoulostuloelimet, jotka sisältävät ohjainelimet, jotka vasteena mainitusta lähteestä tu-10 leville videosignaaleille muodostavat videoulostulosignaa-lit, joiden suuruus on riittävä, jotta voidaan suoraan ohjata näyttölaitteen intensiteetin ohjauselektrodia.
Videosignaalinkäsittelyjärjestelmässä, kuten televisiovastaanottimessa tai videomonitorissa, näytettävä 15 videosignaalitieto syötetään kuvannäyttölaitteen, kuten kuvaputken, intensiteetinohjauselektrodeille videoulostu-lon ohjain vahvistinasteen korkean tason ulostulosta. Oh-jainasteella tulisi olla riittävän leveä kaistanleveys, joka on yhdenmukainen käsiteltävien videosignaalien kais-20 tanleveyden kanssa. Erityisesti ohjainasteella tulisi olla riittävän korkea taajuusvaste, jotta hienokuvan yksityis-kohtatieto, joka on videosignaalin korkeataajuuskomponent-tien yhteydessä, säilyy esitetyssä kuvassa.
Eräs tunnettu menetelmä kuvaputken ohjausasteen 25 korkeataajuusvasteen säilyttämiseksi on käyttää kuvaputken ohjausastetta takaisinkytketyssä kokoonpanossa. Eräs toinen tunnettu menetelmä pitää sisällään yhden tai useampien "korostus"-kelojen käytön, jotka on sisällytetty ohjainas-teen ulostulopiireihin lisäämään tai korostamaan ohjain-30 asteen vastetta korkeataajuisille signaalikomponenteille. Tällöin kuitenkin havaitaan, että joissakin tapauksissa takaisinkytketyn ohjainvahvistimen tai korostuskelojen käyttö ei ole sopivaa tai haluttua. Takaisinkytkennän käyttö ohjainvahvistimen kanssa voi johtaa ohjaimen epäva-35 kaisuuteen, kuten laajakaistajärjestelmissä erittäin kor- 2 78589 keataajuisten signaalien käsittelemiseen, korostuskelat voivat tietyissä olosuhteissa poimia häiriökomponentteja, jotka liittyvät niihin magneettikenttiin, jotka esimerkiksi televisiovastaanottimen poikkeutuspiirit muodostavat.
5 Tällaiset häiriökomponentit voivat vääristää videosignaalin mustanvertailutasoa ja ovat siksi erityisen ongelmallisia järjestelmässä, jossa videosignaalin mustantasoa tarkkaillaan esimerkiksi automaattista esimagnetoinnin säätöä varten.
10 Nämä ongelmat poistetaan johdannossa esitetyn tyyp pisellä videosignaalinkäsittelyjärjestelmällä, jolle on tunnusomaista, että elimistä videoulostulosignaalien kytkemiseksi intensiteetin ohjauselektrodiin; elimet videoulostulosignaalien version yhdistämiseksi sellaisten vi-15 deosignaalien toisen version kanssa, jotka on käsitelty mainitulla videoulostuloelimellä, tietyssä keskinäisessä amplitudi- ja vaihesuhteessa, niin että muodostetaan kor-keataajuinen resultanttisignaali, joka edustaa mainitussa videoulostulosignaalissa olevia puutteellisia korkeataa-20 juuskomponentteja; ja elimistä mainitun resultanttisignaa-lin kytkemiseksi videoulostuloelimeen mainitun korkeataa-juuskomponentin puutteellisuuden suhteen korjattujen videoulostulosignaalien muodostamiseksi.
Näin ollen tässä esitetään ohjäinjärjestelmä, joka 25 ei vaadi takaisinkytkentää tai korostuskeloja paremmin korkeataajuusvasteen muodostamiseksi. Esitetyssä ohjain-järjestelmässä ohjainasteen käsittelemien videosignaalien "tyyppi yhdistetään videoulostulosignaaleihin ohjainasteel-ta yhtäpitävästi annetun amplitudin ja vaihesuhteen kanssa 30 niiden tuloksena olevien korkeataajuussignaalien muodostamiseksi, jotka vastaavat videoulostulosignaalista puuttuvia korkeataajuuskomponentteja. Tuloksena oleva signaali syötetään ohjainasteen yhteen sisäänmenoon kompensoimaan niitä korkeataajuusvajauksia, jotka muutoin esiintyvät 35 videoulostulosignaalissa.
78589 3
Esitetyn ohjainasteen eräässä esimerkkitoteutuksessa ohjaimessa on korkeantason signaalinulostulo, josta videosignaalit kytketään kuvaputkeen, ja varsin matalatasoinen täydennysvaiheen videosignaalinulostulo suhteessa 5 korkeatasoiseen ulostuloon. Matalamman tason videosignaali yhdistetään korkean tason videosignaaliin annetussa suhteessa, ja tuloksena oleva korkeatasoinen yhdistetty signaali vaihtovirtakytketään ohjaimen sisääntuloon video-ulostulo-ohjaimen korkeataajuusvasteen lisäämiseksi.
10 Keksinnön erään piirteen mukaisesti ohjainaste vas taa digitaali-analogiasignaalinmuunninta, joka vastaanottaa sisääntulona analogisten videosignaalien digitaaliesi-tykset ja muodostaa ulostulona korkeatasoisia analogisia videosignaaleja suuruudeltaan sellaisina, että niillä voi-15 daan suoraan ohjata kuvaputken intensiteetinohjauselektro-dia.
Piirroksissa:
Kuvio 1 esittää sellaisen väritelevisiovastaanot-timen osaa, joka käyttää digitaalista videosignaalinkäsit-20 telymenetelmää, ja sisältää sellaisen ohjainjärjestelmän kuvaputkea varten, joka on tämän keksinnön periaatteiden mukainen; ja
Kuvioissa 2a ja 2b näytetään ulostulopiirit, joita voidaan käyttää kuvion 1 kuvaputken ohjainjärjestelmän yh-25 teydessä.
Kuviossa 1 analogiset väritelevision videosignaalit lähteestä 10 muunnetaan digitaaliseen (binääriseen) muotoon analogiadigitaalimuuntimen (ADC) 12 avulla. Digitaaliset signaalit ADC:stä 12 käsitellään digitaalisella vi-30 deosignaaliprosessorilla 14, joka sisältää luminanssi- ja krominanssisignaalin käsittelypiirit ja piirin käsiteltyjen luminanssi- ja kronimanssisignaalien yhdistämiseksi siten, että muodostetaan useita ulostulosignaaleita r, g ja b, jotka vastaavat värikuvaa. Tässä esimerkissä signaa-35 lit r, g ja b esitetään kukin 8-bitin digitaalisena sig- 4 78589 naalina binäärimuodossa (2°-27). ADC-piiri 12 ja digitaalinen videosignaaliprosessori 14 voivat olla tyyppiä, jota käytetään digitaalisessa televisiosignaalinkäsittelyjär-jestelmässä, kuten esimerkiksi sellaisessa, joka hiljat-5 tain esiteltiin yhtiön International Telephone and Telegraph Corporation ryhmässä Worldwide Semiconductor Group (Freiburg, Länsi-Saksa), kuvattu ITT-yhtiön julkaisussa nimeltään "VLSI-Digital TV System - DIGIT 2000". Tässä järjestelmässä värivideosignaalit sen jälkeen, kun ne on 10 käsitelty digitaalisessa (binäärisessä) muodossa, muunnetaan analogiamuotoon digitaali-analogiamuuntimilla, ennenkuin ne kytketään kuvan esittävään kuvaputkeen. Analogiset värivideosignaalit kytketään kuvaputkeen analogisten pus-kurivahvistinten videoulostulon kuvaputkiohjainvahvistimen 15 kautta, jotka muodostavat korkeatasoisia videosignaaleja niin, että ne sopivat kuvaputken intensiteettiohjauksen katodielektrodien ohjaamiseen.
Tässä järjestelmässä kuitenkin digitaaliset videosignaalit r, g ja b prosessorilta 14 syötetään digitaali-20 analogiamuunnin/ohjainasteiden 20R, 20G ja 20B binäärisiin sisääntuloihin, tässä järjestyksessä. Korkeatasoiset R, G ja B analogiset ulostulosignaalit ohjaimilta 20R, 20B ja 20G syötetään vastaavasti suoraan värikuvaputken 25 katodi-intensiteetin ohjauselektrodeille 24a, 24b ja 24c. Kos-25 ka muunnin/ ohjainasteet ovat rakenteeltaan ja toiminnaltaan samanlaisia, kuvataan vain ohjaimen 20R rakenne ja toiminta yksityiskohtaisesti.
8-bitin digitaalinen signaali (2°-27) kytketään si-sääntuloliitäntäpiiriin 30, joka sisältää puskureita ja 30 tasonsiirtopiirejä. Digitaaliset ulostulosignaalit liitän-nältä 30 kytketään vastaavasti elektronisten virtakytkin-ten S0-S7 ohjaussisääntuloihin, jotka sisääntulot on vastaavasti kytketty binäärisesti painotettuihin vakiovirta-lähteisiin 10-17. Jokaisella kytkimistä S0-S7 on ensimmäl-35 set ja toiset signaaliulostulot. Ensimmäiset analogiset 5 78589 ulostulot on kytketty yhteen ja resistiiviseen jännitteen-jakajaan, joka sisältää vastukset 31 ja 32 liittimen Tl kautta. Toiset ulostulot on erikseen kytketty vastaavien korkea jännitteisten MOS-ulostulotransistoreiden Q0-Q7 läh-5 de-elektrodeihin, jotka transistorit ovat edullisesti avausmuoto-VMOS (vertikaali MOS)-FET-laitteita, kuten esimerkiksi BS 107 laitetyyppi, joka on saatavana ITT-ltä Freiburgista, Länsi-Saksasta, tai BSS 93 laitetyyppi, saatavana Siemensiltä Miinchenistä, LänsiSaksasta.
10 VMOS-transistorit QO-Q7 ovat pystysuoraan (vasta kohtana vaakasuoralle) rakennettuja puolijohdelaitteita, jotka voidaan helposti rakentaa yhteiselle integroidun piirin aihiolle, joko yksin tai yhdessä kytkinten SO-S7, virtalähteiden 10-17, ja liitäntäpiirin 30 kanssa.
15 Tieto liittyen VMOS-laitteiden rakenteeseen löytyy esimerkiksi US-patentista 4,364,073. Yhden VMOS-laitteen muodon fyysinen rakenne on myös esitetty US-pantettihake-muksessa 644,397, jätetty 27. elokuuta 1984 nimellä "Digi-tal-To-Analog Converter". Jälkimmäisessä patenttihakemuk-20 sessa kuvataan VMOS-digitaali-analogiasignaalimuunnin, joka suoraan pystyy ohjaamaan korkeajännitteistä intensi-teetinohjauselektrodia kuvannäyttölaitteessa, kuten kuvaputkessa televisiovastaanottimessa. Erityisesti jälkimmäinen toteutus kuvaa edullisen muunnin/ohjainasteen, jossa 25 lukuisilla VMOS-ulostulolaitteilla on lähdealueet siten mitoitettuna, että ne säilyttävät korkeataajuusvasteen ja vähentävät virrankulutusta.
VMOS-ulostulolaitteiden pystysuora rakenne helpottaa näiden laitteiden valmistusta siten, että niillä on 30 korkea läpilyöntijännite, sallien laitteiden suoraan ohjata kuvaputken korkeajännitteisiä katodielektrodeja. VMOS-FET-ulostulolaitteilla on myös edullisesti keskenään yhteneväiset korkea jännitteiset nopeakytkentäominaisuudet, jotka olennaisesti tekevät kytkentä- ja sulkeutumisviiveet 35 samansuuruisiksi, ja joilla olennaisesti vältetään ei-ha- 6 78589 lutut kytkentätransientit ( "häiriöjännitepiikit" ), erityisesti verrattuna bipolaaristen transistoreiden korkeajännitteisiin kytkentäominaisuuksiin. VMOS-ulostulolaitteiden kytkentä- ja sulkeutumisaikoihin ei olennaisesti vaikuta 5 kytkettävän jännitteen suuruus, minkä ansiosta korkeajännitteinen kuvaputken ohjaus on mahdollista. Lisäksi VMOS-tekniikka sallii helposti halpojen integroitujen VMOS-lai-teryhmien valmistamisen, joilla on yhteiset portti- ja yhteiset tyhjennyselektrodit.
10 Ulostulolaitteiden Q0-Q7 porttielektrodit on kyt ketty yhdessä lähdevertailujännitteeseen +V, ja laitteiden Q0-Q7 ulostulotyhjennyselektrodit on kytketty yhdessä ulostulossa kuormaimpedanssiin 35, jonka yli korkeatasoinen analogiasignaali R kehittyy ja tulee ulostuloliitti-15 melle T2. Laitteet Q0-Q7 on siten kytketty yhteiseen port-tikonfiguraatioon yksikkövirtavahvistimiksi suhteessa virtoihin, jotka johtuvat vastaaviin lähde-elektrodeihin kytkinten S0-S7 kautta.
Virrat lähteistä 10-17 johdetaan virtakytkinten S0-20 S7 avulla joko liittimelle Tl tai ulostulolaitteille Q0-Q8 sen mukaisesti, mikä on kytkinten S0-S7 yksittäinen asento, jonka määrää liitynnältä 30 tulevien binääristen ulostulosignaalien (2°-27) looginen tila. Analoginen kuvaputken katodinohjausjännite tulee liittimelle T2 funktiona 25 kuormavastuksen 35 arvosta ja laitteiden Q0-Q7 yhdistettyjen tyhjennysvirtojen suuruudesta, jotka virtaavat kuor-mavastuksessa 35. Liittimelle T2 kehittyneen signaalin sopiva alipäästösuodatus saadaan aikaan kuormavastuksella 35 ja kapasitanssilla, joka liittyy kuvaputken katodiin. 30 Analogiasignaalin jännitekomponentti S, joka kehit tyy vastuksen 32 yli liittimellä Tl, vastaa vastakkaisvai-heista (komplementaarista) tyyppiä analogiselle katodinoh-jaussignaalille, joka on kehittynyt vastuksen 35 yli, koska se on kehittynyt vastineena virtojen 10-17 summalle, 35 joita kytkinten S0-S7 toiminnan ansiosta ei ole yhdistet- 7 78589 tylaitteiden Q0-Q7 yhteisesti kytketyille tyhjennyselek-trodeille. Ohjaussignaalijännitteen vastakkaisvaiheista tyyppi S, joka muodostuu vastuksen 35 yli, käytetään lisäämään ohjainasteen korkeataajuusvastetta, kuten seuraa-5 vassa selitetään.
Kuvattu korkeajännitteinen muunnin/ohjainjärjestelmä pystyy edullisesti ohjaamaan kuvaputken katodielektro-dia suoraan, ilman että tarvitaan lisävahvistusasteitä muunnin/ ohjainasteen jälkeen, ja se pystytään muodosta-10 maan integroiduksi piiriksi. Piirit, jotka sopivat käytettäväksi virtakytkiminä S0-S7 ja virtalähteinä 10-17, on esitetty US-patenttihakemuksessa 644,398, jätetty 27. elokuuta 1984 nimellä "Kinescope Driver in a Digital Video Signal Processing System".
15 Liittimelle T2 muodostuneen videoulostulosignaalin korkeataajuuskorjausta voidaan tarvita eri syistä. On esimerkiksi voitu valita suuri arvo kuormavastukselle 35 tehon säilyttämiseksi, mutta tällainen suuriarvoinen vastus voi johtaa huonontuneeseen korkeataajuusvasteeseen ulos-20 tulosignaalille, koska se vuorovaikuttaa ulostulon lois-kapasitanssin kanssa. Ulostulon korkeataajuusvaste voi heikentyä myös siksi, että ulostulolla on suuri ulostulon loiskapasitanssi, vaikka ulostulovastuksella 35 on suhteellisen pieni arvo, erityisesti, kun halutaan erittäin 25 laajaa signaalin kaistanleveyttä.
Ohjausasteen korkeataajuuskorjaus saadaan aikaan piirillä, joka sisältää VMOS-transistorin Q8 tyhjennys-ulostuloelektrodilla kytkettynä ulostuloliittimeen T2, jännitteenjakovastukset 31 ja 32 kytkettynä ulostuloliit-30 timen T2 ja vertailumaapotentiaalin välille, vaihtovirta-kytkentäkondensaattorin 38, ja emitterikytketyt transistorit 40 ja 41, joiden kollektoriulostulot on tässä järjestyksessä kytketty transistorin Q8 portti- ja syöttö-elektrodeihin. Kondensaattorin 38 liittimeltä Tl transis-35 torin 41 kantaelektrodiin sisääntulona siirtämä signaali 8 78589 toimii ohjaten transistoreiden 40 ja 41 suhteellista johtamista, ja siten ohjaa transistorin Q8 johtamista jaulos-tulovastuksen 35 johtaman virran suuruutta. Transistori 43 toimii virtalähteenä transistoreille 40 ja 41. Esijän-5 nitys transistoreiden 40 ja 41 kantaelektrodeille muodostetaan vertailujännitteen VR lähteellä 45 ja esijännite-kytkemällä transistorit 46 ja 48.
Jännitteeltään jaettu tyyppi videoulostulosignaa-lista ulostuloliittimeltä T2 on liittimellä Tl. Liittimel-10 le T2 muodostuneella videosignaalilla, ja siten liittimel-le Tl muodostuneella videosignaalilla, voidaan odottaa olevan vaimentunut korkeataajuusvaste silloin, kun esimerkiksi ulostulovastus 35 on suuri tehonkulutuksen pienentämiseksi. Vastuksella 32 on varsin matala arvo suhteellisen 15 suuren kaistanleveyden muodostamiseksi alhaisella tasolla vastavaiheiselle videosignaalille S liittimellä Tl saatuna kytkinten S0-S7 vastakkaisista ulostuloista. Siten "laaja-kaistasignaalilla" S matalan impedanssin omaavalla liittimellä Tl on varsin vaimenemattomat korkeataajuusominai-20 suudet verrattuna "kapeakaistaiseen" videoulostulosignaa-liin, joka muodostuu liittimelle T2.
Vastusten 31 ja 32 suhteelliset arvot on valittu siten, että edeltäkäsin määrätty osa videoulostulosignaa-lista liittimeltä T2 yhdistyy liittimellä Tl vastavaihei-25 seen laajakaistaiseen videosignaaliin S. Erityisesti vas-tavaiheisten signaalien, jotka yhdistetään, suhteelliset suuruudet ovat sellaiset, että alemmat taajuussignaalikom-ponentit olennaisesti kumoutuvat liittimellä Tl jättäen jäljelle korkeataajuuskomponentin, joka vastaa yhdistet-30 tyjen signaalien korkeataajuussisällön eroa. Jäljellejäänyt erotussingaali vastaa korkeantaajuuden virheenkorjaus-signaalia, joka kytketään kondEnsaattorin 38 kautta transistorin 41 kantaan. Kondensaattorin 38 tehtävänä on estää ei-haluttuja vaihtovirtatasojen siirtoja, joita voi esiin-35 tyä ulostuloliittimellä T2, vaikuttamasta korkeataajuus- 9 78589 korjausprosessiin. Tällaisia tasosiirtoja saattaa esiintyä esimerkiksi, kun ohjainasteen ulostulon esijännitystä muutetaan käsin tai automaattisesti, jotta saataisiin aikaan haluttu mustantason esijännitys kyseisellä kuvaputken ka-5 todille.
Korkeantaajuuden korjaussignaall johdetaan transistorin 41 kautta trnaistorille 35. Korkeantaajuudenkorjaus-signaali, joka muodostuu vastuksen 35 yli, kompensoi muuten vaimentuneita videoulostulosignaalin korkeataajuusomi-10 naisuuksia, jolloin videoulostulosignaalilla liittimellä T2 on halutut vaimentumattomat korkeataajuusominaisuudet.
Kuvioissa 2a ja 2b esitetään optionaaliset ulostu-lopuskuriasteet, joita voidaan käyttää kuvion 1 korkeataa-juuskorjauspiirin kanssa, ja sallia käytettävän ulostulon 15 kuormavastuksen 35 suurempia arvoja, ilman, että havaitaan suurta korkeataajuussignaalinhäviötä. Kuviossa 2a NPN-transistori 50 ja PNP-transistori 51 kytketty lisäemitte-rinseuraajaasteena siten, että niiden kannat on kytketty ohjainasteen ulostuloliittimeen T2 ja emitteriulostulot 20 on kytketty kuvaputken katodiin. Kuviossa 2b esitetään aktiivinen kuormatyyppinen ulostulopuskuri, joka sisältää NPN-transistorin 55 ja diodin 56 järjestettynä näytetyllä tavalla. Kuvion 2a lisäseuraaja-aste on edullinen, jotta saataisiin symmetrisemmät vasteominaisuudet.

Claims (14)

1. Videosignaalikäsittelyjärjestelmä, joka on vas-teellinen korkeataajuisia komponentteja ja suhteellisesti 5 matalampitaajuisia komponentteja sisältävien videosignaalien lähteelle kuvannäyttölaitetta varten (25), joka muodostaa kuvan vasteena videosignaaleille, joita syötetään sen intensiteetin ohjauselektrodille; järjestelmän sisältäessä: videoulostuloelimet, jotka sisältävät ohjainelimet 10 (20), jotka vasteena mainitusta lähteestä tuleville video signaaleille muodostavat videoulostulosignaalit, joiden suuruus on riittävä, jotta voidaan suoraan ohjata näyttölaitteen intensiteetin ohjauselektrodia (24a); tunnettu 15 elimistä (35) videoulostulosignaalien kytkemiseksi intensiteetin ohjauselektrodiin; elimistä (31, 32) videoulostulosignaalien yhden version yhdistämiseksi sellaisten videosignaalien toisen version kanssa, jotka on käsitelty mainitulla videoulos-20 tuloelimellä, tietyssä keskinäisessä amplitudi- ja vaihe-suhteessa, niin että muodostetaan korkeataajuinen resul-tanttisignaali, joka edustaa mainitussa videoulostulosig-naalissa olevia puutteellisia korkeataajuuskomponentteja; ja 25 elimistä (38, 40, 41) mainitun resultanttisignaalin kytkemiseksi videoulostuloelimeen mainitun korkeataajuus-komponentin puutteellisuuden suhteen korjattujen videoulostulosignaalien muodostamiseksi·
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestelmä, 30 tunnettu siitä, että elimet (38, 40, 41) resultanttisignaalin kytkemiseksi videoulostuloelimiin koostuvat vaihtovirtakytkentäelimistä; että mainittu videoulostulosignaalien versio vastaa videoulostulosignaalien vaimentunutta versiota; ja että yhdistyselimillä (31, 32) 35 yhdistetyt signaalit ovat toistensa suhteen vastakkaisessa n 78589 valheessa.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että ohjainelin (20) sisältää ensimmäisen ja toisen toistensa suhteen vastakkaisvaiheisen 5 ulostulon; ja että yhdistyselimillä (31, 32) yhdistetyt signaalit saadaan vastaavasti mainituista ensimmäisestä ja toisesta ulostulosta.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että videoulostulosignaalit muo- 10 dostetaan mainittuun toiseen ulostuloon; että videoulos-tuloelimellä (20) käsiteltyjen videosignaalien versio muodostetaan mainittuun ensimmäiseen ulostuloon; ja että kuormaimpedanssi on kytketty mainittuun toiseen ulostuloon, jolloin kuormaimpedanssin arvo on suurempi kuin en-15 simmäisen ulostulon impedanssin arvo.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että resistiivinen jännitejakaja on kytketty toisesta ulostulosta vertailujännitepistee-seen; että ensimmäinen ulostulo on kytketty jännitteenja- 20 kajan sellaiseen pisteeseen, johon videoulostulosignaalin vaimentunut versio toisesta ulostulosta muodostetaan; ja että resultanttisignaali muodostuu mainitussa jännitteen-jakajan pisteessä ja kytketään sieltä videoulostuloeli-meen.
6. Patenttivaatimuksen 3 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että ensimmäinen ulostulo vastaa matalatasoista, laajakaistaista ulostuloa suhteessa toiseen ulostuloon.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen videosignaalinkä-30 sittelyjärjestelmä, tunnettu siitä, että mainittu lähde on digitaalisten videosignaalien lähde, ja että mainittu ulostuloelin sisältää digitaali-analogiasignaalin-muunnoksen suorittavan ohjainelimen, jossa on sisääntulo, joka reagoi mainittuihin digitaalisiin videosignaaleihin, 35 ja ulostulo sellaisen analogisen videoulostulosignaalin i2 7 8 5 8 9 muodostamiseksi intensiteetinohjauselektrodille, jonka suuruus on sopiva intensiteetinohjauselektrodin suoraa ohjausta varten, sekä elimet mainitun analogisen video-ulostulosignaaliversion yhdistämiseksi sellaisen analogi-5 sen videoulostulosignaaliversion kanssa, joka on käsitelty mainitulla ohjainelimellä, tietyssä keskinäisessä amplitudi- ja vaihesuhteessa sellaisen korkeataajuisen resultant-tisignaalin muodostamiseksi, joka edustaa mainitussa vi-deoulostulosignaalissa olevia puutteellisia korkeataajuus-10 komponentteja.
8. Patenttivaatimuksen 1 tai 8 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että yhdistyselimillä yhdistetyillä signaaleilla on toistensa suhteen vastakkaiset vaiheet.
9. Patenttivaatimuksen 7 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että ohjainelin sisältää ensimmäisen ja toisen keskenään vastakkaisvaiheisen ulostulon; ja että yhdistyselimillä yhdistetyt signaalit saadaan vastaavasti mainituista ensimmäisestä ja toisesta ulostulosta. 20 10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että mainitusta lähteestä tuleva digitaalinen videosignaali sisältää useita kuvatietobittejä; ohjainelin sisältää signaalisisääntuloja digitaali-25 sen videosignaalin tietobittien vastaanottamiseksi; useat sisääntulokytkentäelimet, jotka sisältyvät mainittuun ohjainelimeen, ovat vasteellisia yksittäisille biteille mainittujen tietobittien joukossa ja niillä on sisääntulo ja ulosmeno; 30 useita virtalähteitä, jotka sisältyvät mainittuun ohjauselimeen, on vastaavasti kytketty mainittujen kytken-täelimien sisääntuloihin; useilla ulostulolaitteilla, jotka sisältyvät mainittuun ohjauselimeen, on kullakin ulostulo kytkettynä 35 yhteisesti mainitun näyttölaitteen intensiteetin ohjaus- II 13 78589 elektrodiin ja sisääntulo, joka on vastaavasti kytketty mainittujen kytkentäellnten ulostuloihin; jokaisella mainituista kytkentäelimistä on ensimmäinen ja toinen ulostulo, jotka on selektiivisesti kyt-5 ketty mainittuihin virtalähteisiin sisääntulevien digitaalisten tietobittien tilan mukaisesti siten, että toisen ulostulon signaalit ovat ensimmäisen ulostulon signaalien binäärisiä komplementteja; kytkentäellnten ensimmäiset ulostulot on kytketty 10 yhteen ja yhdistävään pisteeseen, jolloin kytkentäellnten ensimmäiset ulostulot muodostavat mainitulla ohjainelimil-lä käsiteltyjen videosignaalien version; ja että kytkentäellnten toiset ulostulot on vastaavasti kytketty ulostulolaitteiden sisääntuloihin.
10 78589
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että kytkentäellnten yhteen kytketyt ensimmäiset ulostulot vastaavat matalatasoista laa-jakaistaulostuloa suhteessa ulostulolaitteiden yhteenkyt-kettyihin ulostuloihin.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että kuormaimpedanssi on kytketty ulostulolaitteisiin, jolloin kuormaimpedanssin arvo on suurempi kuin kytkentälaitteiden yhteenkytkettyjen ensimmäisten ulostulojen esittämä impedanssiarvo.
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että yhdistyselimet yhdistävät videoulostulosignaalien vaimennetun version videosignaa-leihin, jotka saadaan kytkentäellnten yhteenkytketyistä ensimmäisistä ulostuloista.
14 78589
FI853190A 1984-08-27 1985-08-20 Videosignalbehandlingssystem. FI78589C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US64445384A 1984-08-27 1984-08-27
US64445384 1984-08-27

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI853190A0 FI853190A0 (fi) 1985-08-20
FI853190L FI853190L (fi) 1986-02-28
FI78589B true FI78589B (fi) 1989-04-28
FI78589C FI78589C (fi) 1989-08-10

Family

ID=24584973

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI853190A FI78589C (fi) 1984-08-27 1985-08-20 Videosignalbehandlingssystem.

Country Status (17)

Country Link
US (1) US4599655A (fi)
JP (1) JPH0666899B2 (fi)
KR (1) KR930004638B1 (fi)
AT (1) AT400086B (fi)
AU (1) AU582783B2 (fi)
BE (1) BE903132A (fi)
CA (1) CA1233561A (fi)
DD (1) DD236427A5 (fi)
DE (1) DE3530442C2 (fi)
ES (1) ES8702102A1 (fi)
FI (1) FI78589C (fi)
FR (1) FR2569509B1 (fi)
GB (1) GB2163921B (fi)
HK (1) HK31293A (fi)
IT (1) IT1185289B (fi)
SE (1) SE455457B (fi)
ZA (1) ZA856472B (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US6281889B1 (en) * 1998-03-02 2001-08-28 Motorola, Inc. Moire cancellation circuit

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA1069209A (en) * 1975-11-25 1980-01-01 Rca Corporation Video amplifier
GB1582138A (en) * 1976-07-19 1980-12-31 Rca Corp Video amplifier circuit
JPS53145517A (en) * 1977-05-25 1978-12-18 Hitachi Ltd Video amplifier circuit
US4158852A (en) * 1978-05-11 1979-06-19 Rca Corporation Video signal translating circuit
US4263622A (en) * 1979-01-30 1981-04-21 Rca Corporation Automatic kinescope biasing system
AU7065181A (en) * 1980-06-02 1981-12-10 Dindima Group Pty. Ltd., The Video signal-to-noise improving system
DE3126084C2 (de) * 1981-07-02 1990-07-12 Philips Patentverwaltung Gmbh, 2000 Hamburg Schaltungsanordnung zum Herstellen analoger Fernsehsignale mit Amplitudeneinstellung
JPS587980A (ja) * 1981-07-06 1983-01-17 Matsushita Electric Ind Co Ltd アパ−チヤ補償回路
US4450476A (en) * 1982-06-23 1984-05-22 Rca Corporation Delayed reaction automatic kinescope biasing system
US4494146A (en) * 1983-07-21 1985-01-15 Rca Corporation Wideband kinescope driver amplifier

Also Published As

Publication number Publication date
GB2163921A (en) 1986-03-05
AU4643785A (en) 1986-03-06
CA1233561A (en) 1988-03-01
FI853190L (fi) 1986-02-28
JPH0666899B2 (ja) 1994-08-24
ATA246785A (de) 1995-01-15
KR930004638B1 (ko) 1993-06-02
IT1185289B (it) 1987-11-04
FI853190A0 (fi) 1985-08-20
FR2569509A1 (fr) 1986-02-28
SE8503871D0 (sv) 1985-08-19
GB2163921B (en) 1988-01-13
DE3530442A1 (de) 1986-03-06
KR860002211A (ko) 1986-03-26
AT400086B (de) 1995-09-25
AU582783B2 (en) 1989-04-13
SE455457B (sv) 1988-07-11
GB8520853D0 (en) 1985-09-25
US4599655A (en) 1986-07-08
JPS6162279A (ja) 1986-03-31
FI78589C (fi) 1989-08-10
ES546282A0 (es) 1986-12-01
IT8521647A0 (it) 1985-07-19
ZA856472B (en) 1986-04-30
DE3530442C2 (de) 1994-06-23
FR2569509B1 (fr) 1991-02-01
BE903132A (fr) 1985-12-16
ES8702102A1 (es) 1986-12-01
DD236427A5 (de) 1986-06-04
SE8503871L (sv) 1986-02-28
HK31293A (en) 1993-04-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4277798A (en) Automatic kinescope biasing system with increased interference immunity
US4599642A (en) Video signal processor with bias error compensation
US3996609A (en) Amplifier suitable for use as a color kinescope driver
JPS581869B2 (ja) シンゴウシヨリソウチ
US4642690A (en) Digital video signal processor with analog level control
JPH0145767B2 (fi)
FI79223B (fi) Digitalt behandlingssystem foer en videosignal.
FI78589B (fi) Videosignalbehandlingssystem.
US4130829A (en) Apparatus for adjusting operating conditions of a cathode ray tube
US6825887B2 (en) Color component signal interface circuit
US7030936B2 (en) Pedestal level control circuit and method for controlling pedestal level
EP0074081B1 (en) Signal processing unit
US4502079A (en) Signal sampling network with reduced offset error
PL150252B1 (fi)
US6288503B1 (en) Compensation of picture tube ageing effects
JP2973910B2 (ja) 信号のコアリング閾値を調整する回路
JPH06225180A (ja) テレビジョン受像機用クランプシステム
KR830002235B1 (ko) 자동 키네스코프 바이어싱 장치
KR790001792B1 (ko) 제어가능 이득신호 증폭기
US3546379A (en) Dc coupled hybrid amplifier
CA1219353A (en) Video signal processor with bias error compensation
JPS6336715B2 (fi)
JPH06105961B2 (ja) 増幅回路
JPH0832989A (ja) レベルシフト回路
JPS6333357B2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: RCA CORPORATION