FI70223C - Foerfarande foer framstaellning av vindesinmonosulfat - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av vindesinmonosulfat Download PDF

Info

Publication number
FI70223C
FI70223C FI793065A FI793065A FI70223C FI 70223 C FI70223 C FI 70223C FI 793065 A FI793065 A FI 793065A FI 793065 A FI793065 A FI 793065A FI 70223 C FI70223 C FI 70223C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
vindesine
sulfuric acid
added
acetonitrile
aqueous sulfuric
Prior art date
Application number
FI793065A
Other languages
English (en)
Other versions
FI793065A (fi
FI70223B (fi
Inventor
Stanislaw Rolski
Original Assignee
Lilly Co Eli
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Lilly Co Eli filed Critical Lilly Co Eli
Publication of FI793065A publication Critical patent/FI793065A/fi
Publication of FI70223B publication Critical patent/FI70223B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI70223C publication Critical patent/FI70223C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07DHETEROCYCLIC COMPOUNDS
    • C07D519/00Heterocyclic compounds containing more than one system of two or more relevant hetero rings condensed among themselves or condensed with a common carbocyclic ring system not provided for in groups C07D453/00 or C07D455/00
    • C07D519/04Dimeric indole alkaloids, e.g. vincaleucoblastine
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61PSPECIFIC THERAPEUTIC ACTIVITY OF CHEMICAL COMPOUNDS OR MEDICINAL PREPARATIONS
    • A61P35/00Antineoplastic agents
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61PSPECIFIC THERAPEUTIC ACTIVITY OF CHEMICAL COMPOUNDS OR MEDICINAL PREPARATIONS
    • A61P35/00Antineoplastic agents
    • A61P35/02Antineoplastic agents specific for leukemia

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Nuclear Medicine, Radiotherapy & Molecular Imaging (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Pharmacology & Pharmacy (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Oncology (AREA)
  • Hematology (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Heterocyclic Carbon Compounds Containing A Hetero Ring Having Oxygen Or Sulfur (AREA)
  • Nitrogen And Oxygen Or Sulfur-Condensed Heterocyclic Ring Systems (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)

Description

ΓΜ K U U L U TU SJ U L K A I S U π r\ 0 0 7 JjTjg l ] (11> UTLÄGGNINGSSKRIFT fVZZö p-te: t r ? ’ ·*· 1 ·: -, 15 50 Ί ΟΠ0 (51) Kv.lkO/Int.CI.4 C 07 O 519/04 SUOMI —FINLAND (21) Patenttihakemus — Patentansökning 793065 (22) Hakemispäivä — Ansöknlngsdag 03.10.79 (23) Alkupäivä — Giltighetsdag 03.10.79 (41) Tullut julkiseksi — Blivit offentlig 1 1.04 .80
Patentti- ja rekisterihallitus Qi
. /44) Nahtavaksipanon ja kuul.julkaisun pvm.— 28.02.OD
Patent- och registerstyrelsen Ansökan utlagd och utl.skriften publicerad (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus — Begärd prioritet 10.10.78 USA(US) 949595 (71) Eli Lilly and Company, 307 East McCarty Street, Indianapolis,
Indiana 46206, USA(US) (72) Stanislaw Roiski, Indianapolis, Indiana, USA(US) (74) Oy Koister Ab (54) Menetelmä v i ndes i i n irnonosu 1 faa t i n valmistamiseksi -Förfarande för framstä11 ning av vindesinmonosu1fat
Keksinnön kohteena on uusi menetelmä vindesiinimono-sulfaatin valmistamiseksi.
Vindesiini on esitetty belgialaisessa patentissa n:o 813 168 (Cullinan ja Gerzon; myönnetty 2. lokakuuta 1974) ja sille on annettu siinä nimi 4-desasetyyli-VLB-C-3-karboksiami-di.
Vindesiiniä voidaan kutsua myös nimellä 4-desasetyyli- 4 3-deskarbometoksi-VLB-3-karboksiamidi tai 23-amino-0 -des-asetyyli-23-demetoksivinkaleukoblastiini. Vindesiinin sulfaat-tisuola on myös erikseen esitetty belgialaisessa patentissa n:o 813 168.
Vindesiinillä on seuraava rakenne: 70223 2
*y\T
11 # a ./v^ V9'v/
\l\ S i9' I
r ,·. n C-0-CHa
1 . II
H O a I · I 9/\ I 1 Ct--N ·? \X'"[ l·· l· f7 - -CHa-CH3 OLJ ~ I 1 6 H 2 4
CHcs-O—·. · · 4i— OH
" I
CH3 c-nh ii 2 (I) 0
Vindesiini on osoittanut eläimillä tehdyissä kasvainten kudossiirroissa aktiivisuutta, joka lähenee vinkristiinin tehoa, vaikka siitä potentiaalisesti puuttuu eräitä neutrologi-sia sivuvaikutuksia, joita liittyy vinkristiinin kliiniseen käyttöön. Vindesiinillä suoritetaan nykyisin maailmanlaajuisia kliinisiä tutkimuksia ja se on havaittu käyttökelpoiseksi määrättyjen leukemioiden, imukudoskasvaimien ja eräiden keuhko-syöpälajien varhaistesteissä.
Vinblastiinia ja vinkristiinia, kaksi läheistä vinka-alkaloidia, joita markkinoidaan nykyisin syöväntutkimusainei-na, valmistetaan sulfaattisuoloina käytettäviksi suonensisäisesti annosteltuina potilaille, jotka sairastavat erilaisia kasvaintauteja. On kuitenkin havaittu, että vindesiinisulfaat-ti valmistettuna yksinkertaisesti sekoittamalla vindesiini-emäksen liuos eri liuottimissa 2 ekvivalentin kanssa laimeaa rikkihappoa ja haihduttamalla sitten kuiviin on sähköstaattis-
II
3 70223 ta, joten sitä on vaikea käsitellä, ja sen varastointikesto on epätyydyttävä.
Keksinnön mukaisella menetelmällä voidaan valmistaa vindesiinisulfaattia, jolla on hyvä varastointikesto ja jota on helppo käsitellä.
Keksinnön mukaiselle menetelmälle vindesiinimonosulfaa-tin valmistamiseksi on tunnusomaista, että oleellisesti puhdasta vindesiiniemästä liuotetaan asetonitriiliin tai asetoniin noin 1 % pitoisuuteen ja sitten lisätään hitaasti ekvimolaari-nen määrä rikkihapon vesiliuosta samalla voimakkaasti sekoittaen. Rikkihapon vesiliuos on edullisesti 1 normaalista ja sitä lisätään yksi mooli, jolloin lisäysnopeus on sellainen, että minimoidaan vindesiinidisulfaatin muodostuminen tuotteen saamiseksi, joka on oleellisesti puhdasta vindesiinimonosulfaat-tia.
Lisäysnopeus ja sekoitusvoimakkuus tulevat kriittisiksi vindesiiniemäksen neutraloitumisen lähestyessä loppuaan.
Edullisessa suoritusmuodossa vindesiinimonosulfaatti-suolan valmistus suoritetaan kahdessa vaiheessa. Tälle suoritusmuodolle on tunnusomaista, että vindesiiniemästä liuotetaan asetonitriiliin tai asetoniin noin 1 % pitoisuuteen ja sitten lisätään sekoittaen yksi ekvivalentti rikkihapon vesiliuosta niin, että muodostuu vindesiinihemisulfaattia ja sitten lisätään sekoittaen toinen ekvivalentti rikkihapon vesiliuosta vindesiinihemisulfaatin muuttamiseksi vindesiinimonosulfaatik-si sellaisella nopeudella, että vindesiinidisulfaatin muodostuminen minimoituu ja saadaan tuotetta, joka on oleellisesti puhdasta vindesiinimonosulfaattia dihydraattina.
Tällöin ensin yksi ekvivalentti rikkihapon IN vesiliuosta lisätään hitaasti (tipoittain samalla sekoittaen) vindesii-nin 1-prosenttiseen liuokseen esimerkiksi asetonitriilissä.
Tämän lisäyksen päätyttyä saatua suspensiota sekoitetaan noin puoli tuntia, minkä jälkeen suoritetaan hitaasti sekoittaen rikkihapon IN vesiliuoksen toisen ekvivalentin lisäys. Sekoittamista jatketaan sitten vielä puoli tuntia, minkä jälkeen saostunut vindesiinisulfaatti erotetaan suodattamalla. Suodos-kakku pestään samalla orgaanisella liuottimena, jota käytet- 4 70223 tiin vindesiiniemäksen liuottamiseen, ja lopuksi kuivataan vakiopainoon. Sulfaatin saanto emäksestä on 94 - 96 %.
Rikkihapon IN vesiliuos lisätään vindesiinin 1-prosent-tiseen liuokseen sellaisella nopeudella, että rikkihapon li-säämisnopeus vindesiiniliuokseen yhdessä sekoitusnopeuden tai sekoitusvoimakkuuden kanssa estävät vindesiinidisulfaatin muodostumisen. Noin 1 ml/min olevan nopeuden on havaittu olevan tyydyttävän, erikoisesti neutralointitapahtuman lähetessä loppuaan. Lisäyksessä käytetään edullisesti mittapipettiä.
Edellä esitettyä menetelmää suoritettaessa päätuote, joka muodostuu vindesiiniemäksen ja rikkihapon ensimmäisen ekvivalentin välisessä reaktiossa, on hemisulfaatti (2 moolia vindesiiniä yhtä moolia kohti rikkihappoa). Toinen ekvivalentti rikkihappoa, joka lisätään samalla nopeudella, muuttaa he-misulfaatin monosulfaatiksi (yksi mooli vindesiiniä yhtä moolia kohti rikkihappoa). Jos lisäys on liian nopea, erikoisesti neutralointivaiheen lopussa, tai jos käytetään ylimäärin rikkihappoa, muodostuu disulfaattia (yksi mooli vindesiiniä kahta moolia kohti rikkihappoa). Jos vindesiiniin lisättävän rikkihapon määrä lasketaan kahdeksi ekvivalentiksi laskettuna vindesiinin painosta 97-prosenttisen puhtausasteen mukaan (puhdas alkaloidi sisältäen liuotinta jne), mahdollinen di-sulfaattiin sitoutunut rikkihappo jättää, välttämättä, hieman vindesiiniä jäljelle hemisulfaattina, koska rikkihapon määrä on riittämätön monosulfaatin muodostamiseen koko vindesiini-määrästä. Hemisulfaatti on epästabiilimpi kuin vindesiinimono-sulfaatti. Esimerkiksi 25 °C:ssa yhden kuukauden kuluttua on vindesiinihemisulfaatilla jäljellä vain 85,2 % alkuperäisestä tehostaan, kun taas vindesiinimonosulfaatin tehosta on jäljellä 97,4 % alkuperäisestä tehostaan. Täten tämän keksinnön mukaisen hitaan lisäysmenettelyn avulla vältytään disulfaatin muodostumiselta ja hemisulfaatin läsnäololta tuotteessa ja saadaan tyydyttävän stabiiliuden omaavaa vindesiinimonosulfaat-tia, jota on helppo käsitellä valmistettaessa farmaseuttisia valmisteita. Näin saadun vindesiinimonosulfaatin fysikaaliset ominaisuudet ovat myös sopivia käytettäväksi analyyttisenä standardina.
I! 5 70223
Kun vindesiiniemästä neutraloidaan edellä esitetyllä tavalla IN rikkihapon vesiliuoksella, on titrauskäyrällä käännepiste pH-arvolla 6,5, mikä vastaa vindesiinihemisulfaatin muodostumista. IN rikkihapon toisen ekvivalentin lisäys aiheuttaa ilmeisen pH-arvon laskun liuoksessa alueelle 4,5 - 5,0.
Vaikkakin on mahdollista seurata edellä esitettyä reaktiota pH-mittarin avulla, on käynyt ilmi, että päätepiste vaihtelee (4,5 - 5,0). On suositeltavaa, että lisättävän rikkihapon määrä lasketaan läsnäolevan vindesiiniemäksen suuri-painenestekromatografimäärityksen (HPLC-määrityksen) avulla turvautumatta päätepisteen määräämiseen. On erittäin tärkeää tämän keksinnön mukaisen menetelmän avulla valmistetun vindesii-nimonosulfaatin säilyvyydelle, että käytetään erittäin puhdasta vindesiiniemästä.
Rikkihapon lisääminen ylimäärin aiheuttaa ilmeisen pH-arvon alenemisen edelleen monosulfaatin muuttuessa disulfaa-tiksi. Disulfaatin läsnäolo monosulfaattisaannoissa, liuotettaessa (10 mg/ml) veteen, aikaansaa happamemman pH-arvon, kuin puhdas vindesiinimonosulfaatti aiheuttaisi (pH = 4,5). Liuotettaessa veteen (10 mg/ml) vindesiinidisulfaattia pH-arvoksi saadaan 2,0. Kiinteän sulfaatin mikroanalyysi osoittaa rikin prosentuaalisen osuuden olevan suuremman kuin 3,76 %, mikä on laskettu määrä vindesiinimonosulfaatille.
Edellä esitetyn menettelyn avulla saatu vindesiini-sulfaatti on hydrautunut ja se sisältää 4 - 5 % vettä (noin 2 moolia) Karl Fisher-määrityksen mukaan. Täten vindesiini-sulfaatti sisältää molekyyliä kohti vindesiiniä 1 molekyylin rikkihappoa ja 2 molekyyliä vettä.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä on asetonitriili edullinen liuotin vindesiiniemäksen liuottamiseen. Liuottimena voidaan käyttää myös asetonia, mutta asetonitriili on suositeltava, koska tässä liuottimessa valmistetun vindesiinimo-nosulfaatin säilyvyys on parempi. IN rikkihapon ja vindesiinin 1-prosenttisen asetonitriililiuoksen (tai asetoniliuoksen) käyttö on esitetty, koska näiden pitoisuuksien on havaittu olevan edullisimpien. Kuten alan ammatti-ihmiset havaitsevat, myös edellä mainittuja pitoisuuksia sopivasti muuttamalla voi- 6 70223 daan valmistaa tyydyttävät ominaisuudet omaavaa vindesiini-monosulfaattia.
Keksintöä esitellään edelleen seuraavan kuvaavan esimerkin avulla.
Esimerkki
Valmistetaan liuos 32,84 grammasta vindesiiniemästä ja 3284 millilitrasta asetonitriiliä. Siihen lisätään sekoittaen yksi ekvivalentti IN rikkihapon vesiliuosta nopeudella noin 1 ml/min (yksi gramma vapaata vindesiiniemästä, jonka puhtausaste on 97 %, vaatii 1,25 millilitraa rikkihapon 1,0N vesiliuosta) . Kun ensimmäinen ekvivalentti rikkihappoa on lisätty, sekoitetaan saatua suspensiota huoneen lämpötilassa 20 -30 minuuttia, minkä ajan kuluttua lisätään toinen ekvivalentti rikkihapon IN vesiliuosta sekoittaen samalla lisäysnopeu-della. Rikkihapon toisen ekvivalentin lisäyksen aikana hemi-sulfaatti, joka on muodostunut lisättäessä rikkihapon ensimmäinen ekvivalentti, muuttuu vindesiinimonosulfaatiksi. Rikkihapon toisen ekvivalentin lisäämisen jälkeen sekoitetaan muodostunutta suspensiota vielä 30 minuuttia huoneen lämpötilassa. Näin valmistettu vindesiinisulfaatti erotetaan suodattamalla ja suodoskakkua pestään 100 millilitralla asetonitriiliä. Sakka kuivataan tyhjössä korkeintaan 35 °C:een lämpötilassa vakiopainoon; saanto 34,8 - 35,6 g (94 - 96 %).
Edellä esitetyssä esimerkissä laimean rikkihapon li-säysnopeus vindesiiniemäkseen tai vindesiinihemisulfaatti-liuokseen oli 1 ml/min. Pienemmät lisäysnopeudet antavat oleellisesti samat tulokset. Suurempia lisäysnopeuksia voidaan käyttää edellyttäen, että sekoitus on riittävä estämään di-sulfaatin muodostuminen. Laimean rikkihapon vesiliuoksen absoluuttinen lisäysnopeus ei ole tärkeä, vaan lisäys sopivalla nopeudella yhdessä sopivan sekoituksen kanssa niin, että minimoidaan disulfaatin muodostuminen, erikoisesti neutraloin-tivaiheen lopussa.
Edellä esitetty menettely voidaan suorittaa kahdessa vaiheessa, so. hemisulfaatti, joka on hyvin tunnettu yhdiste, voidaan eristää, kuivata ja suspendoida sitten uudestaan orgaaniseen liuottimeen, johon suspensioon sitten lisätään toinen rikkihapon ekvivalenttimäärä.
Il

Claims (4)

70223 7
1. Menetelmä vindesiinimonosulfaatin valmistamiseksi, tunnettu siitä, että oleellisesti puhdasta vindesii-niemästä liuotetaan asetonitriiliin tai asetoniin noin 1 % pitoisuuteen ja sitten lisätään hitaasti ekvimolaarinen määrä rikkihapon vesiliuosta samalla voimakkaasti sekoittaen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että liuotin on asetonitriili.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että rikkihapon vesiliuos lisätään nopeudella 1 ml/min tai hitaammin.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vindesiiniemästä liuotetaan asetonitriiliin tai asetoniin noin 1 % pitoisuuteen ja sitten lisätään sekoittaen yksi ekvivalentti rikkihapon vesiliuosta niin, että muodostuu vindesiinihemisulfaattia ja sitten lisätään sekoittaen toinen ekvivalentti rikkihapon vesiliuosta vindesiinihemisulfaatin muuttamiseksi vindesiinimonosulfaatik-si sellaisella nopeudella, että vindesiinidisulfaatin muodostuminen minimoituu ja saadaan tuotetta, joka on oleellisesti puhdasta vindesiinimonosulfaattia dihydraattina.
FI793065A 1978-10-10 1979-10-03 Foerfarande foer framstaellning av vindesinmonosulfat FI70223C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US94959578A 1978-10-10 1978-10-10
US94959578 1978-10-10

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI793065A FI793065A (fi) 1980-04-11
FI70223B FI70223B (fi) 1986-02-28
FI70223C true FI70223C (fi) 1986-09-15

Family

ID=25489302

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI793065A FI70223C (fi) 1978-10-10 1979-10-03 Foerfarande foer framstaellning av vindesinmonosulfat

Country Status (32)

Country Link
EP (1) EP0009996B1 (fi)
JP (1) JPS5553295A (fi)
KR (1) KR850000150B1 (fi)
AR (1) AR225153A1 (fi)
AT (1) AT370422B (fi)
AU (1) AU525702B2 (fi)
BE (1) BE879213A (fi)
BG (1) BG34763A3 (fi)
CA (1) CA1114817A (fi)
CH (2) CH645120A5 (fi)
CS (1) CS235503B2 (fi)
DD (1) DD146461A5 (fi)
DE (1) DE2964913D1 (fi)
DK (1) DK146823C (fi)
EG (1) EG14140A (fi)
ES (1) ES484827A1 (fi)
FI (1) FI70223C (fi)
FR (1) FR2438659A1 (fi)
GB (1) GB2031893B (fi)
GR (1) GR72394B (fi)
HU (1) HU180744B (fi)
IE (1) IE48958B1 (fi)
IL (1) IL58390A (fi)
LU (1) LU81763A1 (fi)
MY (1) MY8500569A (fi)
NZ (1) NZ191744A (fi)
PH (1) PH16092A (fi)
PL (1) PL117678B1 (fi)
PT (1) PT70269A (fi)
RO (1) RO77380A (fi)
YU (1) YU241179A (fi)
ZA (1) ZA795268B (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4558053A (en) * 1983-12-21 1985-12-10 Eli Lilly And Company Naphthalene-1,5-disulfonate salts of dimeric indole-dihydroindole alkaloids
CN112592357B (zh) * 2020-12-22 2022-03-22 海南长春花药业有限公司 一种硫酸长春地辛的制备方法

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
IL48685A (en) * 1975-01-09 1980-03-31 Lilly Co Eli Amides of vincadioline and vinblastine
US4029663A (en) * 1975-07-10 1977-06-14 Eli Lilly And Company Dimeric anhydro-vinca derivatives
GR69783B (fi) * 1976-09-08 1982-07-07 Lilly Co Eli

Also Published As

Publication number Publication date
KR830001282A (ko) 1983-04-30
CH645120A5 (fr) 1984-09-14
GB2031893A (en) 1980-04-30
FR2438659B1 (fi) 1983-03-18
AT370422B (de) 1983-03-25
FI793065A (fi) 1980-04-11
KR850000150B1 (ko) 1985-02-28
FI70223B (fi) 1986-02-28
FR2438659A1 (fr) 1980-05-09
IE48958B1 (en) 1985-06-26
RO77380A (ro) 1981-11-04
DE2964913D1 (en) 1983-03-31
GR72394B (fi) 1983-11-01
CS235503B2 (en) 1985-05-15
AR225153A1 (es) 1982-02-26
DD146461A5 (de) 1981-02-11
IE791914L (en) 1980-04-10
GB2031893B (en) 1983-03-30
DK146823B (da) 1984-01-16
AU5142779A (en) 1980-04-17
YU241179A (en) 1983-01-21
DK422979A (da) 1980-04-11
PH16092A (en) 1983-06-20
PL218756A1 (fi) 1980-06-16
MY8500569A (en) 1985-12-31
BG34763A3 (en) 1983-11-15
IL58390A0 (en) 1980-01-31
LU81763A1 (fr) 1980-01-24
CH649301A5 (fr) 1985-05-15
EP0009996B1 (en) 1983-02-23
EG14140A (en) 1983-09-30
JPS628119B2 (fi) 1987-02-20
AU525702B2 (en) 1982-11-25
DK146823C (da) 1984-07-02
IL58390A (en) 1982-07-30
PL117678B1 (en) 1981-08-31
ATA658279A (de) 1982-08-15
NZ191744A (en) 1981-05-29
ES484827A1 (es) 1980-10-01
BE879213A (fr) 1980-04-08
HU180744B (en) 1983-04-29
JPS5553295A (en) 1980-04-18
EP0009996A1 (en) 1980-04-16
CA1114817A (en) 1981-12-22
ZA795268B (en) 1981-05-27
PT70269A (de) 1979-11-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5180722A (en) 10,11-methylenedioxy-20(RS)-camptothecin and 10,11-methylenedioxy-20(S)-camptothecin analogs
KR101154351B1 (ko) 암 치료를 위한 벤조퀴논-함유 안사마이신의 유사체
KR0180245B1 (ko) 10,11-메틸렌디옥시-20(rs)-캠프토테신 및 10,11-메틸렌디옥시-20(s)-캠프토테신 동족체
US5340817A (en) Method of treating tumors with anti-tumor effective camptothecin compounds
JPH04504845A (ja) タキソール誘導体、その薬剤組成物および調製法
EP0116208A1 (en) Mitomycin analogues
WO2020156189A1 (zh) 喜树碱衍生物及其水溶性前药、包含其的药物组合物及其制备方法和用途
FI70223C (fi) Foerfarande foer framstaellning av vindesinmonosulfat
FI66866C (fi) Foerfarande foer framstaellning av antiproliferativa 2,4-diamino-6-(dialkoxibensyl)pyrido(2,3-d)pyrimidiner
DE60022095T2 (de) Camptothecin-beta-alanin-ester mit topoisomerase i hemmung
US7601732B2 (en) Crystalline form of 5(S)-(2-hydroxyethoxy)-20(S)-camptothecin
FI71319C (fi) Foerfarande foer framstaellning av terapeutiskt anvaendbart vicaminsackarinat
US4259242A (en) Method of preparing vindesine sulfate
JP2000513716A (ja) タキサン誘導体、その調製、及びそれを含有する処方物
WO1991004260A2 (en) 10,11-methylenedioxy-20(rs)-camptothecin and 10,11-methylenedioxy-20(s)-camptothecin analogs
US20080255080A1 (en) Hydroquinone Ansamycin Formulations
US4279916A (en) Method of treatment using new leurosine derivatives
WO2004083215A9 (en) Nitrogeneous polycyclic derivatives useful as chelators of metal ions and their applications
JP2003506332A (ja) 経口投与活性のあるビス白金錯体
US4514330A (en) Carbon-7-substituted atinomycin D analogue
Filer et al. Isoquinolines. 6. Potential central nervous system antitumor agents. Nitrogen mustards of 3-amino-4-(p-aminophenyl) isoquinoline
KR100390767B1 (ko) 아지리디닐퀴놀린디온 유도체와 그의 제조방법
KR100344099B1 (ko) 신규한비페닐디카르복실산유도체와이의제조방법
EP0147152A2 (en) Improvements in or relating to novel salts of dimeric indole-dihydroindole alkaloids
KR20240062104A (ko) 교모세포종 약물내성 극복을 위한 테모졸로마이드 유사 항암제

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired

Owner name: ELI LILLY AND COMPANY