FI114250B - Menetelmä ja laitteisto kationinvaihtajan käsittelemiseksi - Google Patents

Menetelmä ja laitteisto kationinvaihtajan käsittelemiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI114250B
FI114250B FI970040A FI970040A FI114250B FI 114250 B FI114250 B FI 114250B FI 970040 A FI970040 A FI 970040A FI 970040 A FI970040 A FI 970040A FI 114250 B FI114250 B FI 114250B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cation exchanger
cations
process according
inactive
anionic complexes
Prior art date
Application number
FI970040A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI970040A0 (fi
FI970040A (fi
Inventor
Horst-Otto Bertholdt
Rainer Gassen
Original Assignee
Framatome Anp Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Framatome Anp Gmbh filed Critical Framatome Anp Gmbh
Publication of FI970040A0 publication Critical patent/FI970040A0/fi
Publication of FI970040A publication Critical patent/FI970040A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI114250B publication Critical patent/FI114250B/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G21NUCLEAR PHYSICS; NUCLEAR ENGINEERING
    • G21FPROTECTION AGAINST X-RADIATION, GAMMA RADIATION, CORPUSCULAR RADIATION OR PARTICLE BOMBARDMENT; TREATING RADIOACTIVELY CONTAMINATED MATERIAL; DECONTAMINATION ARRANGEMENTS THEREFOR
    • G21F9/00Treating radioactively contaminated material; Decontamination arrangements therefor
    • G21F9/28Treating solids
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01JCHEMICAL OR PHYSICAL PROCESSES, e.g. CATALYSIS OR COLLOID CHEMISTRY; THEIR RELEVANT APPARATUS
    • B01J49/00Regeneration or reactivation of ion-exchangers; Apparatus therefor
    • B01J49/50Regeneration or reactivation of ion-exchangers; Apparatus therefor characterised by the regeneration reagents
    • B01J49/53Regeneration or reactivation of ion-exchangers; Apparatus therefor characterised by the regeneration reagents for cationic exchangers
    • GPHYSICS
    • G21NUCLEAR PHYSICS; NUCLEAR ENGINEERING
    • G21FPROTECTION AGAINST X-RADIATION, GAMMA RADIATION, CORPUSCULAR RADIATION OR PARTICLE BOMBARDMENT; TREATING RADIOACTIVELY CONTAMINATED MATERIAL; DECONTAMINATION ARRANGEMENTS THEREFOR
    • G21F9/00Treating radioactively contaminated material; Decontamination arrangements therefor
    • G21F9/04Treating liquids
    • G21F9/06Processing
    • G21F9/12Processing by absorption; by adsorption; by ion-exchange

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • High Energy & Nuclear Physics (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Processing Of Solid Wastes (AREA)
  • Treatment Of Water By Ion Exchange (AREA)

Description

114250
Menetelmä ja laitteisto kationinvaihtajan käsittelemiseksi
Selitysosa
Keksintö koskee menetelmää sellaisen kationinvaih-5 tajan käsittelemiseksi, joka on kontaminoitunut radioaktiivisilla ja epäaktiivisilla kationeilla. Keksintö koskee myös laitteistoa sellaisen kationinvaihtajan käsittelemiseksi .
Kationinvaihtaj ia käytetään dekontaminoinnin totut-10 tamisen yhteydessä ydinteknisissä laitoksissa. Tällöin dekontaminoinnin yhteydessä kertyvät kationit jäävät kationinvaihtaj aan. Tavallisen dekontaminoinnin jälkeen katio-ninvaihtaja sisältää sekä radioaktiivisia että epäaktii-visia kationeja. Radioaktiiviset kationit ovat koboltti-15 60, koboltti-58, mangaani-54 ja/tai kromi-51. Mukana voi kuitenkin olla myös muita radioaktiivisia kationeja. Epä-aktiiviset kationit ovat tavallisesti rauta ja nikkeli.
Laitoksen dekontaminoinnin jälkeen kontaminoitunut kationinvaihtaja jää jäljelle. Kationinvaihtajan sisältä-20 mät dekontaminoidut hartsit täytyy hävittää. Sitä varten ne poistetaan kationinvaihtajasäiliöstä ja käsitellään edelleen loppusijoitusta varten. Menetelmävaiheet loppusijoitukseen saattamiseen asti ovat työläitä ja kustannuk- ,.; siltaan korkeita, koska hartsit sisältävät radioaktiivisia » ; ; 25 aineita.
;>’ Koska tavallisessa dekontaminointimenetelmässä ker- • " tyy suuri kationimäärä, suuri hartsimäärä täytyy poistaa V · ja loppusijoittaa.
Keksinnön perustana on tehtävä saada käyttöön sel- *: 1 30 lainen menetelmä kationinvaihtajan poistamiseksi, jonka avulla muodostuu mahdollisimman vähän hartsia, joka sisäl-. 1, tää radioaktiivisia kationeja ja joka sen vuoksi täytyy säilyttää turvallisesti loppusijoituspaikassa. Tulee olla myös sopiva laitteisto kationinvaihtajan poistamiseksi.
• · • · · • 1 · * · ·
11425C
2
Ensiksi mainittu tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaisesti siten, että epäaktiiviset kationit, jotka eivät ole kahdenarvoisia, muutetaan anionisiksi komplekseiksi ja että nämä kompleksit huuhdellaan kationinvaihtajasta.
5 Kationinvaihtaja regeneroidaan siten selektiivises ti. Kationinvaihtajassa olevat radioaktiiviset kationit ovat nimittäin kaikki kahdenarvoisia ja jäävät sen vuoksi kationinvaihtajaan. Sen ansiosta, että epäaktiiviset kationit poistetaan kationinvaihtajasta, kationinvaihtajassa 10 oleva hartsi tarjoaa taas lisää tilaa kationinvaihtajaan uudelle dekontaminointierälle. Tällöin radioaktiivisia ja epäaktiivisia kationeja joutuu taas uudelleen kationinvaihtaj aan, ja toisessa selektiivisessä regeneroinnissa poistetaan taas vain epäaktiiviset kationit.
15 Dekontaminointierän vaihtamisen ja selektiivisen regeneroinnin ansiosta saavutetaan se etu, että kationinvaihtaj aa voidaan käyttää niin pitkään kuin se on konta-minoitu lähes täysin radioaktiivisilla kationeilla. Koska sen kapasiteettia ei rajoita suuri määrä epäaktiivisia ka-20 tioneja, se tarjoaa enemmän tilaa kuin muuten radioaktiivisille kationeille ja on sen vuoksi käyttökelpoinen hyvin ·, pitkän aikaa. Aikavälillä muodostuu edullisesti vähän ! hartsia, joka täytyy johtaa loppusijoitukseen. Niin muo- !) doin tullaan toimeen hyvin pienellä loppusijoitusvaras- ; 25 tolia.
···' Anioniset kompleksit, jotka on huuhdeltu pois ka- : " tioninvaihtajasta, eivät sisällä radioaktiivisia aineosia.
v · Ne voidaan sen vuoksi hävittää yksinkertaisesti. Liuos, joka sisältää kompleksit, voidaan esimerkiksi höyrystää.
'.** 30 Dekontaminointimenetelmässä voidaan ensin muodostaa * 1 # » epäaktiivisia kahdenarvoisia rautakationeja . Nämä hapettu- . vat kuitenkin jo pienen ilmassa olevan happimäärän avulla * 1 · kolmenarvoisiksi rautakationeiksi. Siten epäaktiiviset • · rautakationit, jotka ovat suurena osana epäaktiivisista * » » • · %
11425C
3 kationeista, eivät esiinny kahdenarvoisinä kationeina, ja ne muutetaan anioniseksi kompleksiksi.
Kahdenarvoisten raut akat ionien hapettumisen tukemiseksi voidaan käyttää hapetinta, esimerkiksi pientä määrää 5 vetyperoksidia.
Epäaktiivisten kationien muuttuminen anionisiksi komplekseiksi tapahtuu esimerkiksi lämpötilassa yli 20 °C. Erityisesti muutos tapahtuu lämpötilassa 60 - 80 °C. Muuttuminen etenee näissä lämpötiloissa erityisen edullisesti.
10 Esimerkiksi kontaminoituneeseen kationinvaihtajaan tuodaan kompleksinmuodostajaa, jonka vaikutuksesta epäak-tiiviset kationit muuttuvat anionisiksi komplekseiksi.
Kompleksinmuodostaja muuttaa komplekseiksi tällöin vain kationit, jotka eivät ole kahdenarvoisia. Dekonta-15 minointimenetelmän jälkeen kationinvaihtajassa olevista kationeista kahdenarvoisia ovat vain aktiiviset kationit. Käyttämällä kompleksinmuodostajaa kationinvaihtaja regeneroidaan selektiivisesti muuttamalla vain epäaktiiviset kationit anionisiksi komplekseiksi, kun taas radioaktiivi-20 set kationit jäävät sidotuiksi kationinvaihtajaan.
Kompleksinmuodostajana käytetään esimerkiksi oksaalihappoa. Tämä muodostaa epäaktiivisten kationien, esimerkiksi kolmenarvoisen raudan, kanssa oksalaattikomplekseja, '; ; esimerkiksi rautaoksalaattikompleksin.
'·;·* 25 Erityisen edullinen kompleksinmuodostajana on esi- merkiksi oksaalihappoliuos, joka sisältää yli 0,1 mol ok-: ’*· saalihappoa. Erityisen sopiva on 1-molaarinen oksaalihap- V ·’ poliuos.
Oksaalihappoa käytettäessä saavutetaan se etu, että ;· 30 kationinvaihtaj aa voidaan käyttää selektiivisen regene- roinnin jälkeen taas heti dekontaminointiin.
» > J i t >
Kationinvaihtajaan jäävät oksaalihappojäänteet ei- ' vät nimittäin häiritse dekontaminointimenetelmää. Työläs • · kationinvaihtaj an huuhtelu selektiivisen regeneroinnin 35 jälkeen voidaan edullisesti jättää pois.
11425C
4
Valitsemalla sopiva oksaalihappokonsentraatio saavutetaan se etu, että toisaalta kationinvaihtajaan syötetty oksaalihappomäärä riittää selektiiviseen regeneroinein, toisaalta kuitenkin syötetty oksaalihapon tilavuus 5 on sovitettu kationinvaihtajan kapasiteettiin.
Kationinvaihtajasta pois huuhdellut anioniset kompleksit voidaan hajottaa hapettavasti. Sitä varten seuraa-vassa menetelmävaiheessa anionisiin komplekseihin voidaan lisätä vetyperoksidia ja/tai otsonia. Sellaisessa komplek-10 sien hapettavassa hajotuksessa syntyy hiilidioksidia, joka voidaan poistaa. Lisäksi muodostuu liuos, joka sisältää epäaktiiviset kationit. Sellainen liuos ei tarvitse mitään työläitä hävitysvaiheita.
Keksinnön mukaisella menetelmällä saavutetaan se 15 etu, että kationinvaihtohartsi, joka sisältää dekontami-nointivaiheen jälkeen radioaktiivisia ja epäaktiivisia kationeja, voidaan regeneroida selektiivisesti, eli että hartsista poistetaan epäaktiiviset kationit, kun taas radioaktiiviset kationit pysyvät hartsiin sidottuina. Samaan 20 hartsimäärään pystytään siis edullisesti sitomaan radioaktiivisia kationeja selektiivisen regeneroinnin avulla. Siitä seuraa se, että muodostuu vähemmän radioaktiivisilla kationeilla kontaminoitua hartsia, ja niin muodoin sellai-! sille hartseille täytyy varata vain vähän loppusijoitusti- ; 25 laa.
’* *' Toinen asetettu tehtävä kehittää laitteisto katio- : “ ninvaihtajan käsittelemiseksi ratkaistaan keksinnön mukai- v ’ sesti siten, että kationinvaihtajaan on liitetty komplek sinmuodostajan syöttölinja ja poistolinja.
3 0 Tämän syöttölinjan kautta syötetään dekontaminoin- tierän loputtua kompleksinmuodostaja kationinvaihtajan se-. lektiivistä regenerointia verten. Sen jälkeen kationin- vaihtajassa muodostuneet epäaktiivisten kationien anioni- • · set kompleksit poistetaan poistolinjan kautta, koska kart: 35 tioninvaihtaja ei voi sitoa anioneja. Kationinvaihtajassa • φ
11425C
5 syntyy siten uutta tilaa kationien sitomiseen toisen de-kontaminointierän aikana.
Kationinvaihtajan poistolinja on liitetty esimerkiksi käsittelylaitteistoon, johon hapettimen linja las-5 kee. Tässä käsittelylaitteistossa kompleksit voidaan hajottaa. Tällöin syntyy hiilidioksidia, joka vapautuu, sekä epäaktiivisia kationeja liuokseen, joka voidaan hävittää yksinkertaisin keinoin.
Kationinvaihtaja on esimerkiksi loppusijoitukseen 10 sopivassa säiliössä. Tällä saavutetaan se etu, että koko kationinvaihtaja, sen jälkeen kun se on kontaminoitu täysin radioaktiivisilla kationeilla, voidaan siirtää loppusijoituspaikkaan. Edullisesti selvitään ilman suoraa kosketusta kationinvaihtajan kontaminoituun hartsiin. Hartsia 15 ei tarvitse ottaa pois kationinvaihtajasta.
Keksinnön mukaisella laitteistolla kuten myös keksinnön mukaisella menetelmällä saavutetaan se etu, että kationinvaihtohartsia varten on välttämätön vain pieni loppusijoituskapasiteetti.
20 Sellaista laitteistoa kationinvaihtajan hävittämi seksi, jolla vastaava menetelmä voidaan toteuttaa, selven-'·. netään kuvion avulla:
Kuvio esittää dekont amino itävän systeemin 1, joka !.‘t voi olla esimerkiksi ydinvoimalan primaarikierto. Dekonta- !! 25 minointia varten johdetaan aiemmin syötetty dekontaminoin- ;·’ tiliuos dekontaminointikierron 2 kautta, johon on liitetty : " kationinvaihtaja 3. Kationinvaihtaja 3 sitoo sekä radioak-
* · I
V 1 tiivisia että epäaktiivisia kationeja.
Kationinvaihtajan 3 käsittelemiseksi tämä erotetaan 30 dekontaminointikierrosta 2. Sitten kationinvaihtaj aan 3 syötetään syöttölinjaa 4 pitkin kompleksinmuodostajasäi-liöstä 5 kompleksinmuodostajaa. Tämän kompleksinmuodosta-jän vaikutuksesta epäaktiiviset kationit muuttuvat anioni-·; siksi komplekseiksi, jotka sitten poistuvat kationinvaih- 35 tajasta 3.
11425C
6
Liuos, joka sisältää kompleksit, joutuu kationin-vaihtajan 3 linjaa 6 pitkin kompleksien käsittelylaitteis-toon 7. Kompleksien käsittelemiseksi käsittely-laitteistoon 7 syötetään linjaa 8 pitkin hapetinta hapetinsäiliöstä 9.
5 Käsittelylaitteistosta 7 lähtee linja 10 liuosta varten, joka ei sisällä radioaktiivisia aineita, ja linja 11 kaasua, esimerkiksi hiilidioksidia, varten.
Sen jälkeen kun dekontaminointivaihe ja kationin-vaihtajan 3 selektiivinen regenerointi ovat vaihtuneet 10 kerran tai useammin, kationinvaihtajan 3 hartsi sisältää melkein pelkästään radioaktiivisia kationeja. Hartsia on siis käytetty ihanteellisesti radioaktiivisten kationien poistamiseen. Sitten hartsi voidaan siirtää loppusijoituspaikkaan. Hartsin ihanteellisen hyväksikäytön ansiosta 15 selvitään hyvin pienellä loppusijoitustilalla.
Kationinvaihtaja 3 voi jo määräysten mukaisessa käytössä olla loppusijoituskelpoisessa säiliössä 12. Silloin jää pois kontaminoidun hartsin täyttäminen erityiseen loppusijoitussäiliöön. Sitä vastoin koko kationinvaihtaja 20 3 siirretään loppusijoituspaikkaan ja korvataan uudella kationinvaihtajalla. Henkilökunta ei joudu siten kosketuk-siin kontaminoidun hartsin kanssa. 1 · · • ·

Claims (15)

11425C 7
1. Menetelmä sellaisen kationivaihtajän (3) käsittelemiseksi, joka on kontaminoitunut radioaktiivisilla 5 ja epäaktiivisilla kationeilla, tunnettu siitä, että kationinvaihtajan (3) regeneroimiseksi selektiivisesti muutetaan vain epäaktiiviset kationit, jotka eivät ole kahdenarvoisia, anionisiksi komplekseiksi ja nämä kompleksit huuhdellaan pois kationinvaihtajasta (3) , niin että se 10 voi sitoa lisää kaksiarvoisia radioaktiivisia kationeja ja että kontaminoinnin ja selektiivisen regeneroinnin vaihtelun jälkeen kationinvaihtajän (3) hartsi siirretään loppusijoituskohteeseen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, 15 tunnettu siitä, että kahdenarvoiset rautakationit hapetetaan kolmenarvoisiksi rautakationeiksi ja että kol-menarvoiset rautakationit muutetaan anionisiksi komplekseiksi .
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, 20 tunnettu siitä, että hapetinta käytetään kahden- arvoisten rautakationien hapetukseen.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, :* tunnettu siitä, että hapettimena käytetään pientä määrää vetyperoksidia.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen .*, menetelmä, tunnettu siitä, että epäaktiiviset kationit muutetaan lämpötilassa yli 20 °C anionisiksi komplekseiksi.
. 6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, • ··* 30 tunnettu siitä, että epäaktiiviset kationit muute- '···' taan lämpötilassa 60 - 80 °C anionisiksi komplekseiksi.
• 7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kontaminoituun .·. kationinvaihtajaan (3) johdetaan kompleksinmuodostajaa, ’· ‘1 35 jonka vaikutuksesta epäaktiiviset kationit muuttuvat anionisiksi komplekseiksi. 11425C 8
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kompleksinmuodostajaksi kontaminoituneeseen kationinvaihtajaan (3) johdetaan oksaalihappoa.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kompleksinmuodostajaksi johdetaan liuos, joka sisältää yli 0,1 mol oksaalihappoa.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kompleksinmuodostajaksi johde- 10 taan 1-molaarista oksaalihappoliuosta.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kationinvaihtajasta (3) huuhdellut anioniset kompleksit hajotetaan hapetta-vasti.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että anionisiin komplekseihin lisätään vetyperoksidia ja/tai otsonia, minkä vaikutuksesta anioniset kompleksit hajoavat hapettavasti.
13. Laitteisto kationinvaihtajan (3) käsittelemi-20 seksi jonkin patenttivaatimuksen 1-12 mukaisella menetelmällä, tunnettu siitä, että kationinvaihtaja (3) on liitetty kompleksinmuodostajan syöttölinjaan (4) ja poistolinjaan (6) .
14. Patenttivaatimuksen 13 mukainen laitteisto, 25 tunnettu siitä, että poistolinja (6) on liitetty kä-sittelylaitteistoon (7) , johon hapettimen linja (8) laskee.
15. Patenttivaatimuksen 13 tai 14 mukainen lait- • i 1 I I 1 teisto, tunnettu siitä, että kationinvaihtaja (3) on , loppusijoituskelpoisessa säiliössä (12) . • · I • M I I · » t » I » • 1 • 1 1 • · · Ml · • · * t • · · • · · • · IM1 11425C 9
FI970040A 1994-07-04 1997-01-03 Menetelmä ja laitteisto kationinvaihtajan käsittelemiseksi FI114250B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE4423398A DE4423398A1 (de) 1994-07-04 1994-07-04 Verfahren und Einrichtung zum Entsorgen eines Kationenaustauschers
DE4423398 1994-07-04
PCT/DE1995/000802 WO1996001478A1 (de) 1994-07-04 1995-06-21 Verfahren und einrichtung zum entsorgen eines kationenaustauschers
DE9500802 1995-06-21

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI970040A0 FI970040A0 (fi) 1997-01-03
FI970040A FI970040A (fi) 1997-01-03
FI114250B true FI114250B (fi) 2004-09-15

Family

ID=6522212

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI970040A FI114250B (fi) 1994-07-04 1997-01-03 Menetelmä ja laitteisto kationinvaihtajan käsittelemiseksi

Country Status (10)

Country Link
US (1) US5835865A (fi)
EP (1) EP0769191B1 (fi)
JP (1) JP3124555B2 (fi)
CA (1) CA2194293C (fi)
DE (2) DE4423398A1 (fi)
ES (1) ES2123256T3 (fi)
FI (1) FI114250B (fi)
HU (1) HU220400B (fi)
SK (1) SK281355B6 (fi)
WO (1) WO1996001478A1 (fi)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE19818772C2 (de) * 1998-04-27 2000-05-31 Siemens Ag Verfahren zum Abbau der Radioaktivität eines Metallteiles
KR20010080404A (ko) * 1998-11-10 2001-08-22 칼 하인쯔 호르닝어 금속 양이온을 처리하기 위한 방법
US6711620B1 (en) * 1999-04-14 2004-03-23 Matsushita Electric Industrial Co. Event control device and digital broadcasting system
JP2003098294A (ja) * 2001-09-27 2003-04-03 Hitachi Ltd オゾンを用いた除染方法及びその装置
US20100229271A1 (en) 2007-10-12 2010-09-16 Marissen Roelof R Helmet containing polyethylene fibers
US8916090B2 (en) 2011-07-07 2014-12-23 Karl Storz Imaging, Inc. Endoscopic camera component manufacturing method
JP5489124B2 (ja) * 2011-08-23 2014-05-14 日立Geニュークリア・エナジー株式会社 原子力発電所の廃樹脂処理方法及び処理システム
EP2819125B1 (en) 2013-06-21 2018-08-08 Hitachi-GE Nuclear Energy, Ltd. Radioactive organic waste treatment method and system
JP6439242B2 (ja) * 2013-10-24 2018-12-19 栗田工業株式会社 放射性廃イオン交換樹脂の除染方法および除染装置
EP3065139B1 (en) 2013-10-24 2021-01-06 Kurita Water Industries Ltd. Method and apparatus for electrodeposition of radioactice co-60 and fe, and method and apparatus for decontamination of radioactive waste ion exchange resin
CN107004450B (zh) 2014-11-19 2019-05-21 法玛通有限公司 用于从用后的树脂材料中回收放射性核素的方法和装置
CN109727697B (zh) * 2017-10-31 2024-04-09 中核核电运行管理有限公司 一种高放射性废物接收装置

Family Cites Families (24)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2694681A (en) * 1952-03-07 1954-11-16 Univ Idaho Res Foundation Inc Recycling the complexing agent in the separation of ions by ion exchange
US3262883A (en) * 1962-11-13 1966-07-26 Rohm & Haas Defouling ion exchange resins by the removal of iron oxides therefrom
DE1257692B (de) * 1964-02-25 1967-12-28 Joh A Benckiss G M B H Chem Fa Regenerieren von Gemischen stark und schwach saurer Ionenaustauscher
US3340200A (en) * 1964-09-15 1967-09-05 Stone & Webster Eng Corp Removal and disposal of radioactive contaminants in mixed ion exchange resins with alkali metal halide
US3454503A (en) * 1967-07-19 1969-07-08 Shell Oil Co Process for regenerating cation exchange resins
US3732191A (en) * 1972-02-07 1973-05-08 Goodrich Co B F Polythiol vulcanization of epihalohydrin elastomers
US3887498A (en) * 1973-03-12 1975-06-03 Morton Norwich Products Inc Method for regeneration of cation exchange resins and for removal of iron deposits therefrom
DE2358688C3 (de) * 1973-11-24 1979-02-22 Kernforschungszentrum Karlsruhe Gmbh, 7500 Karlsruhe Verfahren zur Erhöhung der Lebensdauer von organischen Extraktionsmitteln
DE2607292C2 (de) * 1976-02-23 1985-08-29 Kraftwerk Union AG, 4330 Mülheim Verfahren zur Befreiung von im Kernreaktorbetrieb verbrauchten Ionenaustauscherharzen von radioaktiven Korrosionsprodukten
FR2361724A1 (fr) * 1976-08-12 1978-03-10 Commissariat Energie Atomique Procede de stockage de resines echangeuses d'ions contaminees
US4235713A (en) * 1978-06-06 1980-11-25 Redondo Abad Angel Luis Process for the elimination of accumulated iron in organic phases of fluid-fluid extraction that contain di-2-ethyl-hexyl phosphoric acid
US4156646A (en) * 1978-06-16 1979-05-29 The United States Of America As Represented By The United States Department Of Energy Removal of plutonium and americium from alkaline waste solutions
DE2934863A1 (de) * 1979-08-29 1981-04-09 Tetra Werke Dr.Rer.Nat. Ulrich Baensch Gmbh, 4520 Melle Verfahren zur regenerierung von ionenaustauschern
SE420249B (sv) * 1980-01-31 1981-09-21 Asea Atom Ab Sett for behandling av en i en reningskrets i en kernreaktoranleggning anvend organisk jonbytarmassa
DE3007716A1 (de) * 1980-02-29 1981-09-10 Rheinisch-Westfälisches Elektrizitätswerk AG, 4300 Essen Verfahren zum aufbereiten von radionuklide enthaltenden abfallfluessigkeiten aus kernkraftwerken o.dgl.
CA1199043A (en) * 1982-11-05 1986-01-07 Majesty (Her) In Right Of Canada As Represented By Atomic Energy Of Canada Limited/L'energie Atomique Du Canada Limitee Radioactive waste immobilization using ion-exchange materials which form glass-ceramics
JPS59162493A (ja) * 1983-03-07 1984-09-13 株式会社日立製作所 イオン交換樹脂に付着する鉄酸化物除去法
JPS59231493A (ja) * 1983-06-15 1984-12-26 住友金属鉱山株式会社 低レベル放射性廃液の処理方法
CS245861B1 (en) * 1984-06-01 1986-10-16 Zdenek Matejka Method of heavy metals separation from aminocarboxyl complexing substances
DE3427258A1 (de) * 1984-07-24 1986-01-30 Kraftwerk Union AG, 4330 Mülheim Einrichtung zur abtrennung und zum konditionieren von kontaminierten feststoffen
JPS6238247A (ja) * 1985-08-12 1987-02-19 Hitachi Ltd イオン交換樹脂の再生方法
GB2229312B (en) * 1989-03-14 1993-01-06 British Nuclear Fuels Plc Actinide dissolution
US5139734A (en) * 1990-11-26 1992-08-18 Westinghouse Electric Corp. Resin processing system
DE4137947C2 (de) * 1991-11-18 1996-01-11 Siemens Ag Verfahren zur Behandlung von radioaktivem Abfall

Also Published As

Publication number Publication date
DE4423398A1 (de) 1996-01-11
JPH10502450A (ja) 1998-03-03
EP0769191A1 (de) 1997-04-23
HU9700015D0 (en) 1997-02-28
EP0769191B1 (de) 1998-09-23
ES2123256T3 (es) 1999-01-01
HU220400B (hu) 2002-01-28
CA2194293A1 (en) 1996-01-18
HUT77579A (hu) 1998-06-29
SK797A3 (en) 1997-08-06
DE59503719D1 (de) 1998-10-29
CA2194293C (en) 2002-01-29
WO1996001478A1 (de) 1996-01-18
US5835865A (en) 1998-11-10
FI970040A0 (fi) 1997-01-03
SK281355B6 (sk) 2001-02-12
JP3124555B2 (ja) 2001-01-15
FI970040A (fi) 1997-01-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI114250B (fi) Menetelmä ja laitteisto kationinvaihtajan käsittelemiseksi
ES2369066T3 (es) Procedimiento de descontaminación de un efluente líquido radioactivo con uno o varios elementos químicos radioactivos mediante extracción sólido-líquido que implementa un bucle de reciclaje.
KR102122163B1 (ko) 핵 시설의 금속면을 제염하기 위한 방법
FI113716B (fi) Menetelmä ja laitteisto orgaanista happoa sisältävän liuoksen hävittämiseksi
JP4551843B2 (ja) 化学除染方法
JP4927210B2 (ja) 腐食生成物の化学的溶解方法
KR100919771B1 (ko) 킬레이트 약품과 방사성 물질을 함유한 원전 증기발생기 화학세정폐액 처리방법 및 처리장치
JP4038511B2 (ja) 化学除染方法
JP7247343B2 (ja) イオン交換樹脂のコンディショニング方法およびそれを実行するための装置
JP2004045371A (ja) 放射性核種を含有する液体処理方法と装置
JP4309324B2 (ja) 化学除染方法および化学除染装置
JP3105384B2 (ja) シュウ酸含有水溶液の処理方法と放射性クラッド除染処理装置及び除染方法
JP2004340769A (ja) 有機酸除染廃液の処理方法および装置
KR100578227B1 (ko) 방사성 금속폐기물 제염장치
RU2566815C1 (ru) Реактор для окисления жидких радиоактивных отходов
JP2019508704A (ja) 金属表面の除染作業からの排水を処理する方法、排水処理装置および排水処理装置の使用
JP2006000774A (ja) オゾン分解装置
KR100338358B1 (ko) 역삼투막과 유브이/과산화수소 광산화법을 이용한 방사성 세탁폐액 처리방법 및 장치
RU2558899C1 (ru) Способ удаления радиоактивного изотопа 60co из кубовых остатков атомных электростанций и система для его осуществления
JPH0752238B2 (ja) 放射性炭素の処理方法
JP2003202396A (ja) 化学除染廃液の処理方法
JP2007309873A (ja) 放射性洗濯廃液の処理方法および装置
JPH01193699A (ja) 除染廃液の処理方法
RU2160474C1 (ru) Способ обезвреживания жидких радиоактивных отходов
JP2000065989A (ja) 放射能汚染物の化学除染方法

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 114250

Country of ref document: FI

PC Transfer of assignment of patent

Owner name: AREVA NP GMBH

Free format text: AREVA NP GMBH

MM Patent lapsed