FI104501B - Langan pinnoitus - Google Patents

Langan pinnoitus Download PDF

Info

Publication number
FI104501B
FI104501B FI955313A FI955313A FI104501B FI 104501 B FI104501 B FI 104501B FI 955313 A FI955313 A FI 955313A FI 955313 A FI955313 A FI 955313A FI 104501 B FI104501 B FI 104501B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
substrate
metal alloy
electroplating
bath
pins
Prior art date
Application number
FI955313A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI955313A (fi
FI955313A0 (fi
Inventor
Andrew Hughes
Original Assignee
United Wire Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by United Wire Ltd filed Critical United Wire Ltd
Publication of FI955313A publication Critical patent/FI955313A/fi
Publication of FI955313A0 publication Critical patent/FI955313A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI104501B publication Critical patent/FI104501B/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25DPROCESSES FOR THE ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PRODUCTION OF COATINGS; ELECTROFORMING; APPARATUS THEREFOR
    • C25D7/00Electroplating characterised by the article coated
    • C25D7/06Wires; Strips; Foils
    • C25D7/0607Wires
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B21MECHANICAL METAL-WORKING WITHOUT ESSENTIALLY REMOVING MATERIAL; PUNCHING METAL
    • B21CMANUFACTURE OF METAL SHEETS, WIRE, RODS, TUBES OR PROFILES, OTHERWISE THAN BY ROLLING; AUXILIARY OPERATIONS USED IN CONNECTION WITH METAL-WORKING WITHOUT ESSENTIALLY REMOVING MATERIAL
    • B21C1/00Manufacture of metal sheets, metal wire, metal rods, metal tubes by drawing
    • B21C1/003Drawing materials of special alloys so far as the composition of the alloy requires or permits special drawing methods or sequences
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25DPROCESSES FOR THE ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PRODUCTION OF COATINGS; ELECTROFORMING; APPARATUS THEREFOR
    • C25D5/00Electroplating characterised by the process; Pretreatment or after-treatment of workpieces
    • C25D5/48After-treatment of electroplated surfaces

Description

104501
LANGAN PINNOITUS
Keksinnön ala
Keksintö koskee laitetta ja menetelmää, jolla pitkänomaista substraattia voidaan pinnoittaa 5 jatkuvasti, sekä tällä tavalla tuotettua pitkänomaista materiaalia. Keksintö soveltuu erityisesti tyypillisesti langan tai nauhan muodossa olevan metallin päällystämiseen tai pinnoittamiseen niin että tuloksena on pinnoitettu aine, jolla on haluttu poikkileikkauskoko sekä haluttu ko-vuusaste koko pituudelta, ja josta muodostetaan nastoja tai puikkoja.
10 Keksinnön tausta
Monissa sovelluksissa tarvitaan lankaa tai nauhaa, jonka ulkopinta on päällystettävä esim. suojaamisen tai eristämisen vuoksi. Milloin peite- tai pinnoitusaineen kokonaispoikkileik-kauskoon toleranssin ei tarvitse olla kovin tarkka, voidaan käyttää tunnettuja prosesseja. Vaikeuksia syntyy silloin, kun lopputuotteen jatkuvalla pinnoituksella täytyy saada tietty 15 kokonaispoikkileikkauskoko ja tällaisissa prosesseissa tällä keksinnöllä on erityinen merkitys.
Patenttijulkaisussa DE-C-2931939 on esitetty menetelmä ja laite kuparilangan valmistamiseksi, joka kuparilanka on vahvasti päällystetty tinalla noin 7 pm paksuuteen, mutta olennaisesti yli 3 pm paksuuteen. Tämä saadaan aikaan kahdella pinnoituskylvyllä, joilla päällyste-: * · *: 20 tään yhteensä 10-14 pm paksuuteen. Kylpyjen välille on jäljestetty vetovaihe, ja lopullisella ’:: vedolla pienennetään paksuus halutun suuruiseksi. Lopulta lanka lämpökäsitellään ja karkais- : \ · taan vedessä, j olioin saadaan j ännitteetön, halutun mittainen lanka.
• · · : Mainitussa julkaisussa on myös viittaus aikaisempaan asiakirjaan, CH-A-310840, jossa on • · • · · ·;· · esitetty kuparilangan valmistusmenetelmä, jossa lanka on päällystetty alle 1 pm tinakerrok- • · · 25 sella, suorittamalla pinnoitetulle langalle vetovaihe halutun halkaisijan omaavan langan tuot- ... tamiseksi. Tässä viitejulkaisussa on myös ehdotettu että päästövaiheet voisi j ättää pois.
• · ·
Keksinnön pääkohteena on menetelmä ja laite tyypillisesti langan tai nauhan muodossa ole- • · · van ja tyypillisesti metallia olevan johtavan substraatin pinnoittamiseksi jatkuvalla mene- • · • · · telmällä, niin että voidaan saada ennalta määrättävissä oleva ja tarkasti valvottu pinnoitetun • · *'' 30 materiaalin poikkileikkauskoko.
*;' ’ [ Lisäksi keksinnön kohteena on menetelmä, jossa jatkuvasti valmistetulla pinnoitetulla langal- • · · « · · la tai nauhalla on paitsi valvottu poikkileikkauskoko, myös valvottu pinnan laatu.
2 104501
Keksinnön yhteenveto Tämän keksinnön mukaisesti saadaan aikaan menetelmä pintakäsiteltyjen, halutun kokonais-poikkileikkauskoon omaavien metallinastojen tai -puikkojen valmistamiseksi pinnoittamalla 5 johtavaa metallilejeerinkisubstraattia jatkuvasti seuraavissa vaiheissa: a) metallilejeerinkisubstraatti vedetään ainakin yhden vetokiven läpi, niin että saadaan poikkileikkauskoko, joka on hieman suurempi kuin nastojen haluttu koko; b) vedetystä lejeerinkisubstraatista poistetaan jännitys; c) vedetty ja päästetty metallilejeerinkisubstraatti sähköpinnoitetaan korkeintaan noin 1 mik-10 ronin paksuuteen jatkuvalla menetelmällä sen kulkiessa sähköpinnoituskylvyn (32) läpi; d) pinnoitettu metallilejeerinkisubstraatti vedetään viimeisen vetokiven (44) läpi sen poikkileikkauspinta-alan pienentämiseksi haluttuun nastakokoon, jolloin viimeinen vetokivi aikaansaa substraatissa seuraavaksi valmistettaville nastoille halutun karkaisun; ja e) muodostetaan nastat.
15
Voidaan havaita, että yleensä pinnoitetun materiaalin vetäminen viimeisen vetokiven läpi saa aikaan tasaisemman pinnoitusaineen paksuuden koko substraatilla ja parantaa pinnan laatua tai pinnoituksen sileyttä. Näin on erityisesti silloin, kun tarvitaan suuri virrantiheys jotta saadaan aikaan nopea pinnoitus substraatin kulkiessa galvanoimiskylvyn läpi.
: ’ · ’: 20 Jos alkuperäisen substraatin pinnalle on pinnoitettava kahta tai useampaa materiaalia toinen . ': toisensa päälle, substraatti voi kulkea toisen ja sitä seuraavien galvanoimiskylpyjen läpi niin • « · : *.: että kunkin kylvyn välissä on tarvittavat huuhtelu- ja pesuasemat tunnetulla tavalla.
» · i Lisäksi keksinnössä tarkastellaan kahden tai useamman galvanoimiskylvyn käyttöä, joista • · * * *
Li i kukin pinnoittaa samaa materiaalia sen läpi kulkevalle materiaalille, jolloin alkuperäisen • · · • · · ’·* 25 substraatin pinnalle saadaan suurempi pinnoitusaineen paksuus kuin mikä olisi mahdollista kuljettamalla substraatti yhden galvanoimiskylvyn läpi. Tässä järjestelyssä kylvyt on järjes- * · · • · · I.. tetty sarjoiksi niin, että materiaali kulkee yhdestä kylvystä seuraavaan järjestyksessä niin että i * * • · · kylpyjen välissä on huuhtelu tai ei ole huuhtelua, tarpeen mukaan.
• « :’ Keksintö koskee myös laitetta edellä mainitun menetelmän toteuttamiseksi, joka laite käsittää 30 ainakin yhden vetokiven, jonka läpi pitkänomainen substraattimateriaali voidaan vetää jatku- • · · *·’··' vana pituutena niin että saadaan ensimmäinen kokonaispoikkileikkauskoko, galvanointilaite, • · · * · ': jonka läpi vedetty materiaali kulkee niin että sen pinnalle pinnoitetaan ainakin yhtä materiaa- 3 104501 lia ja viimeinen vetokivilaite, jonka läpi pinnoitettu substraattimateriaali vedetään niin, että lopulta saadaan haluttu pinnoitusmateriaalin poikkileikkauskoko.
Jännityksenpoistolaite voidaan lisätä ensiksi mainitun vetokivilaitteen jälkeen.
Laitteeseen voi kuulua myös puhdistuskylpy, joka sijaitsee langan sisääntulon ja galvanoi-5 mislaitteen välissä, substraatin pinnan puhdistamiseksi.
Laitteeseen voi kuulua myös huuhtelu- ja pesukylvyt pinnoituslaitteen ja viimeisen vetokiven välissä.
Kuumennus- ja kuivauslaite sijoitetaan edullisesti huuhtelu- ja pesuvaiheen sekä viimeisen vetokiven jälkeen.
10 Keksintö käsittää edelleen pinnoitetun pitkänomaisen materiaalin, joka on valmistettu yllä kuvatun kaltaisen menetelmän mukaisesti tai yllä kuvatun kaltaisella laitteella.
Keksinnön toisen näkökohdan mukaisesti keksintö koskee pinnoitettua pitkänomaista materiaalia, joka käsittää johtavan substraatin, joka on muodostettu vetämällä ainakin yhden vetokiven läpi substraatti, jonka pinnalle muodostetaan pinnoitus sähköpinnoitusmenetelmällä ja 15 näin syntynyt pinnoitettu substraatti on muokattu haluttuun poikkileikkauspinta-alaan niin, että se on vedetty halutun kokoisen vetokiven läpi.
Keksintöä voidaan erityisesti soveltaa seosten, kuten messingin, pinnoitukseen, ja prosessia on käytetty messinkilangan pinnoittamiseksi indiumilla. Niinpä eräässä esimerkissä messinki-lanka, jonka halkaisija oli 1,46 mm, päällystettiin indiumilla 0,5 - 1,0 pm paksuudelta kuljet-20 tantalla se galvanoimiskylvyn läpi, joka sisälsi indium sulfamaattia 60 %:n liuoksena ja in-dium-harkot 85 ampeerin tasavirralla. Päällystys ilmoitettuun paksuuteen saavutettiin esimerkiksi nopeudella 60 metriä minuutissa.
Viimeinen vetokivi paitsi pienensi halkaisijan 1,39 mm:iin, paransi pinnoitetun messingin pinnan laatua ja paransi myös messingin kovuutta niin että se saatiin muokattua nastojen tai 25 puikkojen muotoon.
Viimeisen vetokiven avulla saadun pinnan laadun ansiosta voitiin pinnoitettua messinkiä myös muotoilla metallinmuokkausprosesseilla, niin että saatiin suurempihalkaisijainen pää toiseen päähän, osaan, jolla on hieman pienempi halkaisija kuin pään halkaisija, mutta kuitenkin suurempi kuin nastan tai puikon muun osan halkaisija.
30 Viimeinen vetovaihe ei haitannut pinnoitusta ja tuotti pinnan laadun ja karkaistun tuotteen, jolle, paitsi että se voitiin muotoilla yllämainitulla tavalla, saatiin tarkat toleranssit.
4 104501
Menetelmää ja laitetta on käytetty myös messinki langan pinnoittamiseksi lyijyllä vastaavaan paksuuteen.
Keksintöä kuvataan seuraavassa esimerkinomaisesti viitaten liitteenä olevaan piirustukseen, jossa laite keksinnön mukaisen menetelmän toteuttamiseksi esitetään kaaviokuvana.
5
Piirustusten yksityiskohtainen kuvaus
Piirustuksessa messinkilanka (10), joka on valmistettu vetämällä läpi joukosta vetokiviä ja kierretty suurelle kelalle (12), on sen jälkeen kiinnitetty kelaltaottoyksikköön (14) ja kuljetettu pinnoituslaitteeseen. Pinnoituslaitteessa lanka on kuljetettu kiristyslaitteen (18) läpi, minkä 10 jälkeen se kulkee puhdistuskylvyn (20) läpi, joka sisältää happoliuosta, johon syötetään virtaa säädettävästä tasavirtalähteestä (28) ja sen jälkeen huuhtelukylvyn (30) läpi. Sen jälkeen lanka kulkee pinnoituskylpyyn (32), johon syötetään virtaa säädettävästä tasavirtalähteestä (34). Sekä puhdistus- että pinnoitusvirtaa osoittavat ampeerimittarit ja ohjaukset on jäljestetty entuudestaan tunnetulla tavalla virtojen säätämiseksi olosuhteiden mukaisesti.
15 Pinnoituksen jälkeen lanka kulkee huuhtelukylvyn (36) läpi, minkä jälkeen se kulkee kuivaajan (38) läpi, joka sisältää sähkövirralla toimivan kuumentimen (40), minkä jälkeen se kulkee läpi kiristyslaitteesta (42) ennen kulkemistaan viimeiseen vetokivilaitteeseen (44).
Viimeinen vetokivi on säädetty siten, että pinnoitusmateriaalin poikkileikkauspinta-ala pienenee 1,39 mm:iin. Viimeisen vetokiven läpi vetämisen jälkeen valmis materiaali kierretään :' · ’: 20 vastaanottokelalle (46), jota käytetään moottorilla (ei kuvassa).
•: ·: Galvanoimiskylpy (32) sisältää sen metallin suolaa, joka on tarkoitus pinnoittaa messinkilan- : ’ t: galle, ja indiumin kyseessä ollessa materiaali on parhaiten indiumsulfamaatti.
• ·
• I I
• · · • · · · • · • · · • · · « · · · • · · • · · • · · • · · t I I * · · • · · t I « • · · « · « · i « t

Claims (13)

1. Menetelmä määrätyn kokonaispoikkileikkauskoon omaavien, pintakäsiteltyjen metal-5 lilejeerinkinastojen tai -puikkojen valmistamiseksi, joka menetelmä käsittää johtavan metalli- lejeerinkisubstraatin (10) jatkuvan pinnoittamisen, tunnettu siitä että menetelmä käsittää seuraavat vaiheet: a) metallilejeerinkisubstraatti vedetään ainakin yhden vetokiven läpi, niin että saadaan poikkileikkauskoko, joka on hieman suurempi kuin nastojen haluttu koko; 10 b) vedetystä lejeerinkisubstraatista poistetaan jännitys; c) vedetty ja päästetty metallilejeerinkisubstraatti sähköpinnoitetaan korkeintaan noin 1 mikronin paksuuteen jatkuvalla menetelmällä sen kulkiessa sähköpinnoituskylvyn (32) läpi; d) pinnoitettu metallilejeerinkisubstraatti vedetään viimeisen vetokiven (44) läpi sen poikkileikkauspinta-alan pienentämiseksi haluttuun nastakokoon, jolloin viimeinen vetokivi aikaan- 15 saa substraatissa seuraavaksi valmistettaville nastoille halutun karkaisun; ja e) muodostetaan nastat.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä että metal- lilejeerinkisubstraatin pinta puhdistetaan ennen sähköpinnoituskylpyvaihetta käyttäen happo- ;' ·'; 20 tai emäskylpyjä tarpeen mukaisesti. • · I I
· ; * .· 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä että pinnoitettu metallile- * · : jeerinkisubstraatti huuhdellaan ja kuivataan sen jälkeen kun se on kulkenut sähköpinnoitus- • · • a · : kylvyn (32) läpi ja ennen kuin se vedetään, niin että pinnoitetun substraatin pinnalta saadaan • · · • · · *·* 25 poistetuksi mahdolliset sähköpinnoituskylvyn ainekset. • · · • · · • · ·
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä että pinnoitettu • · · • · · substraattimateriaali kuumennetaan ja kuivataan huuhtomisen jälkeen, ennen sen kulkemista • · · • · · '·' ' viimeisen vetokiven läpi. :T: » I t • i <
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä että metallilejeerinkisubstraatti on messinkisubstraatti ja missä viimeisen vetokiven aiheuttamalla koon pienene 6 104501 misellä on myös se vaikutus, että saadaan haluttu karkaisu messinkisubstraattiin sen seurauksena, että se vedetään vetokiven läpi.
5 104501
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - S mukainen menetelmä, tunnettu siitä että kahta tai use-5 ampaa materiaalia pinnoitetaan metallilejeerinkisubstraatille toinen toisensa päälle substraatin kulkiessa toisen ja sitä seuraavien sähköpinnoituskylpyjen läpi niin, että kunkin kylvyn välissä on tarvittavat huuhtelu- ja pesuasemat tunnetulla tavalla.
7. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä että siihen kuuluu 10 kaksi tai useampia sähköpinnoituskylpyjä (32) jäljestettynä Saijoiksi, joista kukin päällystää samaa materiaalia metallilejeerinkisubstraatin pinnalle sen kulkiessa niiden läpi.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä että pinnoitetun substraatin vetämisvaihe viimeisen vetokiven läpi kontrolloi myös nastoille vaadittavaa pin- 15 nanlaatua.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä että sähköpinnoitus suoritetaan nopeudella keskimäärin 60 metriä minuutissa. : .· 20
10. Laitteen käyttö pintakäsiteltyjen metallilejeerinkinastojen tai -puikkojen valmistamiseksi jonkin patenttivaatimuksista 1-8 mukaisella menetelmällä, johon laitteeseen kuuluu ainakin ; ; ‘ yksi vetokivilaite, jonka läpi pitkänomainen metalliseos-substraatti voidaan vetää jatkuvana I",· pituutena, niin että saadaan ensimmäinen poikkileikkauskoko koko pituudelta, tunnettu • · · • · · mainitun vetokivilaitteen jälkeen sijoitetusta jännityksen poistovälineistä, sähköpinnoitusvä- • · « 25 lineistä (32) jonka läpi vedetty substraatti kulkee sen pinnan sähköpinnoittamiseksi noin alle 1 mikronin paksuuteen sekä viimeisistä vetokivivälineistä (44), joiden läpi pinnoitettu • ( i substraattimateriaali vedetään niin että saadaan nastoille lopullisesti haluttu poikkileikkaus-pinta-ala, ja välineistä nastojen muodostamiseksi. . , 30
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen käyttö, tunnettu siitä että laite edelleen käsittää puh- ‘ ! distuskylvyn (20), joka on sijoitettu pitkänomaisen materiaalin sisääntulon ja sähköpinnoi- « « tusvälineiden (32) väliin substraatin pinnan puhdistamiseksi. 7 104501
12. Patenttivaatimuksen 10 tai 11 mukainen käyttö, tunnettu siitä että laite edelleen käsittää huuhtelu- ja pesukylvyt (36), jotka on sijoitettu sähköpinnoitusvälineiden ja viimeisten veto-kivivälineiden väliin. 5
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen käyttö, tunnettu siitä että laite edelleen käsittää kuumennus- ja kuivausvälineet (38), jotka on sijoitettu huuhtelu- ja pesukylpyjen sekä viimeisen vetokivilaitteen väliin. 10
FI955313A 1993-05-08 1995-11-06 Langan pinnoitus FI104501B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB939309521A GB9309521D0 (en) 1993-05-08 1993-05-08 Improved method
GB9301933 1993-09-13
PCT/GB1993/001933 WO1994026435A1 (en) 1993-05-08 1993-09-13 Wire plating
GB9309521 1995-05-08

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI955313A FI955313A (fi) 1995-11-06
FI955313A0 FI955313A0 (fi) 1995-11-06
FI104501B true FI104501B (fi) 2000-02-15

Family

ID=10735167

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI955313A FI104501B (fi) 1993-05-08 1995-11-06 Langan pinnoitus

Country Status (8)

Country Link
US (1) US5667661A (fi)
EP (1) EP0696940B1 (fi)
JP (1) JPH08509167A (fi)
AT (1) ATE166601T1 (fi)
DE (1) DE69318855T2 (fi)
FI (1) FI104501B (fi)
GB (2) GB9309521D0 (fi)
WO (1) WO1994026435A1 (fi)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US6607080B2 (en) 1993-04-30 2003-08-19 Varco I/P, Inc. Screen assembly for vibratory separators
US6371301B1 (en) 2000-11-17 2002-04-16 Varco I/P, Inc. Screen basket for shale shakers
US6450345B1 (en) 1993-04-30 2002-09-17 Varco I/P, Inc. Glue pattern screens and methods of production
US6722504B2 (en) 1993-04-30 2004-04-20 Varco I/P, Inc. Vibratory separators and screens
US6283302B1 (en) 1993-08-12 2001-09-04 Tuboscope I/P, Inc. Unibody screen structure
US6581781B1 (en) 1993-04-30 2003-06-24 Tuboscope I/P, Inc. Vibrator separator screens
US6629610B1 (en) 1993-04-30 2003-10-07 Tuboscope I/P, Inc. Screen with ramps for vibratory separator system
GB2278711B (en) * 1993-06-02 1997-04-09 Duracell Inc Method of preparing current collectors for electrochemical cells
US6669985B2 (en) 1998-10-30 2003-12-30 Varco I/P, Inc. Methods for making glued shale shaker screens
US20030042179A1 (en) 1998-10-30 2003-03-06 Adams Thomas C. Vibratory separator screens
US6736270B2 (en) 1998-10-30 2004-05-18 Varco I/P, Inc. Glued screens for shale shakers
EP1380332B1 (de) * 2002-07-08 2007-04-18 Filtrox AG Anschwemmfilterkerze, Anschwemmfilter und Verwendung einer Filterkerze
US7980000B2 (en) * 2006-12-29 2011-07-19 Applied Materials, Inc. Vapor dryer having hydrophilic end effector
FI121815B (fi) * 2007-06-20 2011-04-29 Outotec Oyj Menetelmä rakennemateriaalin pinnoittamiseksi funktionaalisella metallilla ja menetelmällä valmistettu tuote
CN104028576B (zh) * 2014-05-26 2016-05-11 柳城县鼎铭金属制品有限公司 金属拉丝机组
EP3118353A1 (de) * 2015-07-13 2017-01-18 Heraeus Deutschland GmbH & Co. KG Verfahren zur herstellung eines drahtes aus einem ersten metall mit einer mantelschicht aus einem zweiten metall

Family Cites Families (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2580801A (en) * 1946-04-10 1952-01-01 American Steel & Wire Co Method of making lustrous steel music wire
NL93515C (fi) * 1951-09-21
GB798082A (en) * 1953-10-09 1958-07-16 Ici Ltd Improvements in or relating to the fabrication of titanium or titanium base alloys
US3391450A (en) * 1965-03-04 1968-07-09 Advanced Wyrepak Company Inc Process for treating wire
GB1171408A (en) * 1967-06-08 1969-11-19 Bekaert Pvba Leon Protective Electrolytic Coating with Tin of Ferrous Articles
US3920409A (en) * 1968-06-19 1975-11-18 Hitachi Ltd Plated ferromagnetic wire for wire memory
DE2052466A1 (de) * 1970-10-26 1972-04-27 Kabel Metallwerke Ghh Verfahren zur Herstellung kupferplattierter Aluminiumdrähte
DE2447584C2 (de) * 1974-10-05 1983-01-05 Steuler Industriewerke GmbH, 5410 Höhr-Grenzhausen Verfahren und Vorrichtung zur elektrolytischen Metallummantelung von Aluminiumdraht
DE2557841B2 (de) * 1975-12-22 1978-01-05 Battelle-Institut e.V, 6000 Frankfurt Verfahren zur galvanischen herstellung von duktilen supraleitfaehigen werkstoffen
JPS5837922B2 (ja) * 1977-02-16 1983-08-19 日立電線株式会社 耐熱性配線用電気導体
DE2931939C2 (de) * 1979-08-07 1982-07-08 Felten & Guilleaume Carlswerk AG, 5000 Köln Verfahren und Vorrichtung zur Herstellung stark verzinnter Kupferdrähte, insbesondere Schaltdrähte
JPS6033385A (ja) * 1983-08-02 1985-02-20 Sumitomo Electric Ind Ltd ステンレス鋼線及びステンレス製品の製造方法
DE3420514C2 (de) * 1984-06-01 1986-04-17 Feindrahtwerk Adolf Edelhoff GmbH & Co, 5860 Iserlohn Verfahren zur Herstellung verzinnter Drähte
ES2028252T3 (es) * 1987-05-20 1992-07-01 N.V. Bekaert S.A. Revestimiento intermedio de alambre de acero.
BE1001859A3 (nl) * 1988-10-06 1990-03-20 Bekaert Sa Nv Inrichting voor het continu electrolytisch behandelen van draadvormige voorwerpen.
JPH04300014A (ja) * 1991-03-28 1992-10-23 Aichi Steel Works Ltd 縮小異形鉄筋材の製造方法

Also Published As

Publication number Publication date
JPH08509167A (ja) 1996-10-01
ATE166601T1 (de) 1998-06-15
GB2277747B (en) 1997-08-06
GB9309521D0 (en) 1993-06-23
FI955313A (fi) 1995-11-06
DE69318855T2 (de) 1998-10-08
EP0696940A1 (en) 1996-02-21
WO1994026435A1 (en) 1994-11-24
EP0696940B1 (en) 1998-05-27
DE69318855D1 (de) 1998-07-02
FI955313A0 (fi) 1995-11-06
US5667661A (en) 1997-09-16
GB9318900D0 (en) 1993-10-27
GB2277747A (en) 1994-11-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI104501B (fi) Langan pinnoitus
CA2195218C (en) Copper wire and process for making copper wire
FI78507B (fi) Foerfarande foer framstaellning av foertennade traodar.
ES2181380T3 (es) Procedimiento y dispositivo para la fabricacion de un hilo de electrodo para electroerosion.
KR20060119352A (ko) 정밀 락크 및 정밀 락크 제조방법
DE69809105D1 (de) Kontinuierliches Verfahren und Vorrichtung zur Plattierung von Grundwerkstoffen für lange Rakelmesser mit einem keramischen Verbundmaterial
CN107502902A (zh) 一种脱脂处理的胎圈钢丝加工方法
GB2298871A (en) Electroplating elongated substrate and drawing
US2580801A (en) Method of making lustrous steel music wire
KR100738833B1 (ko) 착색 도장용 무광택 아연도금철선의 제조 장치 및 그 방법,그리고 상기 방법 및 장치로 제조된 아연도금철선
JP2000239896A (ja) 電着塗装方法及び装置
US2686859A (en) Electroplating
US765371A (en) Process of nickel-plating.
JP4204125B2 (ja) 電気メッキ用陽極装置
KR100369377B1 (ko) 스틸코드의 제조방법
KR20070009153A (ko) 철선의 용융아연 도금방법
JPH03104984A (ja) 炭素繊維束の電気メッキ方法
EP0431237A1 (en) Direct deposition of gold on carbon fiber
JPS58161793A (ja) 連続電気めつき方法
JPS6247497A (ja) タイヤコ−ド用鋼線のメツキ方法
JPH06322592A (ja) 鋼材の表面処理方法およびその装置
KR200423132Y1 (ko) 착색 도장용 무광택 아연도금철선
JPS6417890A (en) Method for controlling electroplating amount
DE3343978C2 (fi)
KR100389740B1 (ko) 스틸코드 제조방법