TR201816294T4 - Altın içeren oksit cevherlerin ön işlemi için yöntem. - Google Patents

Altın içeren oksit cevherlerin ön işlemi için yöntem. Download PDF

Info

Publication number
TR201816294T4
TR201816294T4 TR2018/16294T TR201816294T TR201816294T4 TR 201816294 T4 TR201816294 T4 TR 201816294T4 TR 2018/16294 T TR2018/16294 T TR 2018/16294T TR 201816294 T TR201816294 T TR 201816294T TR 201816294 T4 TR201816294 T4 TR 201816294T4
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
slurry
containing material
gold
carbon
thiosulfate
Prior art date
Application number
TR2018/16294T
Other languages
English (en)
Inventor
Choi Yeonuk
Ghahremaninezhad Gharelar Ahmad
Original Assignee
Barrick Gold Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Barrick Gold Corp filed Critical Barrick Gold Corp
Publication of TR201816294T4 publication Critical patent/TR201816294T4/tr

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C22METALLURGY; FERROUS OR NON-FERROUS ALLOYS; TREATMENT OF ALLOYS OR NON-FERROUS METALS
    • C22BPRODUCTION AND REFINING OF METALS; PRETREATMENT OF RAW MATERIALS
    • C22B11/00Obtaining noble metals
    • C22B11/04Obtaining noble metals by wet processes
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C22METALLURGY; FERROUS OR NON-FERROUS ALLOYS; TREATMENT OF ALLOYS OR NON-FERROUS METALS
    • C22BPRODUCTION AND REFINING OF METALS; PRETREATMENT OF RAW MATERIALS
    • C22B1/00Preliminary treatment of ores or scrap
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C22METALLURGY; FERROUS OR NON-FERROUS ALLOYS; TREATMENT OF ALLOYS OR NON-FERROUS METALS
    • C22BPRODUCTION AND REFINING OF METALS; PRETREATMENT OF RAW MATERIALS
    • C22B3/00Extraction of metal compounds from ores or concentrates by wet processes
    • C22B3/04Extraction of metal compounds from ores or concentrates by wet processes by leaching
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C22METALLURGY; FERROUS OR NON-FERROUS ALLOYS; TREATMENT OF ALLOYS OR NON-FERROUS METALS
    • C22BPRODUCTION AND REFINING OF METALS; PRETREATMENT OF RAW MATERIALS
    • C22B3/00Extraction of metal compounds from ores or concentrates by wet processes
    • C22B3/04Extraction of metal compounds from ores or concentrates by wet processes by leaching
    • C22B3/06Extraction of metal compounds from ores or concentrates by wet processes by leaching in inorganic acid solutions, e.g. with acids generated in situ; in inorganic salt solutions other than ammonium salt solutions
    • C22B3/08Sulfuric acid, other sulfurated acids or salts thereof
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02PCLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES IN THE PRODUCTION OR PROCESSING OF GOODS
    • Y02P10/00Technologies related to metal processing
    • Y02P10/20Recycling

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Manufacturing & Machinery (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Geochemistry & Mineralogy (AREA)
  • Geology (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Manufacture And Refinement Of Metals (AREA)

Abstract

Buluş, tiyosülfatla değerli metal özütlemesinden önce değerli metal içeren oksit cevherlerinin ön işlemden geçirilmesiyle ilgilidir. Proses, oksit cevherinin bir karbon bazlı malzeme (örn. aktifleştirilmiş karbon veya farklı bir karbon tipi) varlığında oksijenli suda karıştırılmasını ihtiva etmektedir. Karbon bazlı malzeme, cevher bulamacından ayrılabilmektedir ve ardından altın, bir tiyosülfat ayrıştırıcıyla özütlenmektedir.

Description

TARIFNAME ALTIN IÇEREN OKSIT CEVHERLERIN ÖN ISLEMI IÇIN YÖNTEM ILGILI BASVURUYA ÇAPRAZ REFERANS Hall ve arkadaslarina ait olan WO 01/042519, degerli metalin bir tiyosülfat ayristiriciyla özütlenmesi yoluyla degerli metaller içeren bir malzemeden degerli metallerin özütlenmesi için bir prosesi açiklamaktadir.
Açiklama genel olarak degerli metal içeren malzemelerden degerli metal geri kazanimiyla ve özellikle altin içeren malzemelerden altin geri kazanimiyla ilgilidir.
ARKA PLAN Konvansiyonel siyanürleme/pülp içinde karbon prosesi, uzun yillardir temel altin çikarma yöntemi olmustur. Siyanürleme, bazi karbonlu veya kompleks cevherlerden altin özütleme için etkili bir yol olmakla birlikte altin özütleme proseslerinde siyanür kullanilmasiyla Iliskilendirilen ciddi çevresel sorunlar vardir. Tiyosülfat, etkili altin özütleme için daha basarili alternatif ayristiricilar arasindadir. Degerli metal içeren malzemeler için bir tiyosülfat özütleme prosesinin bir örnegi US 7,544,232 sayili patentte gösterilmektedir. Bazi oksit cevherleri yapisi geregi sicakliga dayanikli olabilmektedir. Bir tiyosülfat liç sisteminde yeterli altin özütlemesi saglayamadiklari gibi siyanürle karsilastirildiklarinda da etkili olarak özütlenmemektedir. Bazi oksit cevherlerinden tiyosülfat altin ekstraksiyonu asgari düzeyde olabilmektedir. Oksit cevherleri sülfitler içermediginden (veya çok düsük sülfit seviyeleri oldugundan) sicaga dayanikli yapi sülfit cevherleri için (örn. kavurma, biyo-oksitleme veya basinç oksitleme yoluyla) ayni sekilde hatifletilemeyebilmektedir.
Tiyosülfat Iiç sistemindeki belirli oksit cevherlerinin sicaga dayanikli yapisini ele almak için bir tiyosülfat özütleme yöntemine yönelik ihtiyaç vardir.
Bu ve diger ihtiyaçlar, mevcut açiklamanin muhtelif yönleriyle, uygulamalariyla ve yapilandirmalariyla karsilanmaktadir. Açiklama genel olarak tiyosülfatla degerli metal özütleme isleminden önce degerli metal içeren malzemelerin ön islemden geçirilmesiyle Ön islem prosesi asagidaki adimlari içerebilmektedir: (a) bir ön islemden geçmis bulamacin olusturulmasi için bir degerli metal içeren malzemenin karbonla veya bir oksidanla (örn. bir moleküler oksijen içeren gaz) temas ettirilmesi; (b) bir karbondan arindirilmis bulamacin (örn. ön islemden geçirilmis bulamaca göre büyük ölçüde daha az karbonu olmasi) olusturulmasi için ön islemden geçirilmis bulamaçtan karbonun istege bagli olarak uzaklastirilmasi ve (c) bir degerli metalin ön islemden geçirilmis degerli metal içeren malzemeden özütlenmesi için ön islemden geçirilmis bulamacin veya karbondan arindirilmis bulamacin tiyosülfatla temas ettirilmesi.
Degerli metal örnegin altin olabilmektedir.
Karbonun uzaklastirilip uzaklastirilmamasi, kullanilan karbonun parçacik büyüklügüne bagli olmaktadir. Iri karbon kullanildiginda, karbon genellikle tiyosülfatla özütlemeden önce uzaklastirilmaktadir. Ince karbon kullanildiginda, karbon genellikle tiyosülfatla özütlemeden önce uzaklastirilmamaktadir.
Ince boyutlu karbon, degerli metal içeren malzemeyle ya malzeme taslandiktan sonra ya da taslama öncesinde ve/veya sirasinda temas ettirilebilmektedir. Ikinci durumda karbon parçaciklari, iri boyutlu olabilmektedirler ancak taslanmis degerli metal içeren malzemenin büyüklük dagilimina benzer bir ince büyüklük dagilimina taslanmaktadirlar.
Degerli metal içeren malzeme (c) adimindaki özütlemeden önce tiyosülfatla büyük ölçüde temas etmeyebilmektedir. Baska bir deyisle, bulamaç halindeki degerli metal içeren malzeme, (a) adimindan önce ve bu adim sirasinda genellikle 0.005, daha siklikla en fazla yaklasik 0.0025, hatta daha siklikla en fazla yaklasik 0.001 molar tiyosülfat içermektedir. Bazi uygulamalarda (a) adimindaki ön islemden önce veya bu islem sirasinda tiyosülfat veya farkli bir ayristirici degerli metal içeren malzemeyle temas ettirilmemektedir.
Degerli metal içeren malzeme, siyanürle özütlemeye uyumlu olabilmekte (ve bu nedenle siyanür refrakter degildir) ancak tiyosülfat özütlemeye uyumlu olmayabilmektedir (yani malzeme bir tiyosülfat refrakter degerli metal içeren malzemedir). Diger bir deyisle, degerli metallerin degerli metal içeren malzemeden siyanürle özütlenmesi, tiyosülfatla degerli metal özütlemeden daha etkili olabilmektedir.
Degerli metal içeren malzemenin özütlenmesi ayristirici olarak siyanür veya tiyosülfat kullanilmasiyla benzer degerli metal geri kazanimlarina sahip oldugunda bile ön islem prosesi tiyosülfatla degerli metal geri kazanimini artirabilmektedir. Degerli metal içeren malzeme konsantre olabilmekte veya olmayabilmektedir. Genel olarak degerli metal agirlikli olarak bir veya birden fazla oksit olan bir matristedir. Örnegin degerli metal Içeren malzeme, sülfitlerden daha çok oksit içerebilmektedir. Ön islemden önceki bulamacin ve ön islemden geçmis bulamacin her birinin yaklasik pH 3 veya daha fazla (ve bazi durumlarda yaklasik pH 7 veya daha fazla) bir pH degeri olabilmektedir; ön islem sirasinda oksitlenme-indirgeme potansiyeli yaklasik 100 - yaklasik arasinda degismektedir ve/veya bir moleküler oksijen Içeren gazin bulamaçla temas orani ön islem sirasinda yaklasik 0.10 L Oz/L bulamaç/dk. veya daha yüksek olmaktadir.
Genellikle degerli metal içeren malzemenin karbona agirlik orani, yaklasik 5021 - yaklasik 1:0.01 arasindadir ancak herhangi bir uygulamada kullanilan karbon miktari karbon parçacigi büyüklügüne bagli olabilmektedir. Degerli metal içeren malzemenin iri boyutlu karbona agirlik orani yaygin olarak yaklasik 1:5 - 1:0.01 arasindadir ve daha yaygin olarak yaklasik 1:3 - yaklasik 1:0.5 arasindadir. Degerli metal içeren malzemenin ince boyutlu karbona agirlik orani yaygin olarak yaklasik 1:1 - 50:1 arasindadir ve daha yaygin olarak yaklasik 10: 1 - yaklasik 30: 1 arasindadir. Ön islem prosesi, 24 saatten kisa bir sürede ortam kosullarinda (oda sicakligi ve atmosfer basinci) yürütülebilmektedir. Proses sicakliginin artirilmasi, altin geri kazanimini ve/veya ön islem kinetiklerini daha çok iyilestirebilmektedir.
Normalde karbon, genellikle yaklasik %95 veya daha fazla, hatta daha yaygin olarak yaklasik %98 veya daha fazla karbonun elekte tutulmasini gerektiren eleme yoluyla ön islemden geçmis bulamaçtan uzaklastirilirken degerli metal içeren malzemenin yaklasik geçmektedir. Karbonun ve degerli metal içeren malzemenin göreceli ortalamasi, medyani, modu ve Pgo parçacik büyüklükleri en azindan bu ayirma seviyelerini saglayacak sekilde seçilmektedir.
Karbon ayirmadan sonra ön islem prosesinden desarj bulamaci dogrudan tiyosülfat özütlemeye ilerletilebilmektedir. Karbondan arindirilmis bulamaç, pH ayari ve/veya bulamaç yogunlugu ayari büyük ölçüde olmadiginda tiyosülfatla temas ettirilebilmektedir. Örnegin karbondan arindirilmis bulamacin pH degeri yaygin olarak en fazla yaklasik pH 0.1'a ve bulamaç yogunlugu en fazla yaklasik %5'e ayarlanmaktadir.
Mevcut açiklama, özel yapilandirmaya bagli olarak bir dizi avantaj saglayabilmektedir.
Aktiflestirilmis karbon veya diger karbon bazli malzemelerin varliginda oksijenlenmis suda ön islemden geçmis oksit cevherleri, altin geri kazanimini tiyosülfat özütlemeyle önemli ölçüde iyilestirebilmektedir. Prosesin, düsük isletim maliyeti olabilmektedir ve ardindan altin özütlemesinin gerçeklestirilecegi sekilde oksit cevherleri için düz bir ön islem yöntemi saglayabilmektedir. Bulamacin karistirilmasi nedeniyle ortaya çikan sürtünme yaygin olarak karbon kaybinin tek nedenidir ve çalkalayicilarin ve reaktörlerin dogru mühendisligiyle en aza indirilebilmektedir. Karbon bazli malzeme geri dönüstürülerek yeniden kullanilabilmekte, böylece isletme maliyetlerini azaltabilmektedir. Pahali olmayan hava (veya daha pahali olan oksijen gazi) tüketilen tek reaktiflerdir, bu nedenle prosesin ekonomisini çok cazip hale getirmektedirler.
Bu ve diger avantajlar, burada yer alan yönlerin, uygulamalarin ve yapilandirmalarin açiklamasindan asikar hale gelecektir.
Burada kullanilan sekliyle "en az bir", "bir veya daha fazla" ve I've/veya" kullanima göre baglaç veya ayiraç olan açik uçlu ifadelerdir. Örnegin "A, B ve C'den en az biri", "A, B veya C'den en az biri", "A, B ve C'den biri veya birden fazlasi", "A, B veya C'den biri veya birden fazlasi" ve ''A, B ve/veya C" ifadelerinden her biri, tek basina A, tek basina B, tek basina C, A ve B birlikte, A ve C birlikte, B ve C birlikte veya A, B ve C birlikte anlamina gelmektedir. Yukaridaki ifadelerde A, B ve C'den her biri X, Y ve X gibi bir elemente veya Xi-Xn, Y1'Ym, ve 21-20 gibi elementler sinifina atifta bulunmaktadir; ifadenin X, Y ve Z'den seçilen tek bir elemente ya da ayni siniftan seçilen elementler kombinasyonuna (örn. X1 ve X2) ve iki veya daha fazla siniftan (örn. Yi ve 20) seçilen elementlerin kombinasyonuna atifta bulunmasi amaçlanmaktadir. kullanilabilmektedir. "Ihtiva eden , içeren" ve "sahip olan" terimlerinin birbirinin yerine kullanilabilecegi de belirtilmelidir. kullanilabilen yüzey alanini artiran küçük ve az hacimli gözenekler içerecek sekilde islenmis bir karbon formudur. Aktiflestirilmis karbon granüler, ekstrüde, boncuk, emprenye ve/veya polimer kaplamali olabilmektedir. aktiflestirilmis kömür), kömürden (örn. turba, linyit, alt bitümlü kömür, bitümlü kömür, buhar kömürü, antrasit ve grafit), kahverengi kömür, kok, hindistan cevizi kabuklarindan veya elementel karbondan türetilmis sert karbon, kalsine edilmis reçine ve bunlarin karisimlarindan biri veya birden fazlasi gibi bir karbon içeren organik malzemeyi içermektedir.
Bu dogrultuda "anlamina gelmektedir" ifadesini içeren bir istem, burada ortaya koyulan tüm yapilari, malzemeleri veya eylemleri ve tüm esdegerlerini kapsayacaktir. Ayrica yapilar, malzemeler veya eylemler ve esdegerleri, bulusun özetinde açiklananlari, sekillerin kisa açiklamasini, ayrintili açiklamayi, özeti ve istemleri kapsayacaktir.
Bir "tiyosülfat refrakter" degerli metal içeren malzeme, degerli metal içeren malzemenin en azindan bir bölümünün tiyosülfat özütlemeyle geri kazanima dogal olarak dirençli oldugu malzemedir. Tiyosülfat refrakter cevherlerin geri kazanimi, tiyosülfatla özütleme öncesinde ön islemden geçirme yoluyla veya siyanürlü özütleme yoluyla artirilabilmektedir.
Aksi belirtilmedigi sürece tüm bilesenler veya bilesim seviyeleri, ilgili bilesenin veya bilesimin aktif bölümüne atifta bulunmaktadir ve bu tür bilesenlerin veya bilesimlerin piyasadan temin edilebilen kaynaklarinda bulunabilecek örnegin çözücü kalintilari veya yan ürünler gibi katiskilar içermemektedirler.
Tüm yüzdeler ve oranlar, aksi belirtilmedigi sürece toplam bilesim agirligina göre hesaplanmaktadir.
Bu açiklama boyunca verilen her maksimum sayisal sinirlamanin, bu daha alt sayisal sinirlama burada açikça yazilmis gibi bir alternatif olarak her bir daha alt sayisal limiti kapsiyor sayilacagi anlasilmalidir. Bu açiklama boyunca verilen her minimum sayisal sinirlama, bu daha yüksek sayisal sinirlamalar burada açikça yazilmis gibi bir alternatif olarak her bir daha yüksek sayisal sinirlamayi kapsiyor sayilacaktir. Bu açiklama boyunca verilen her sayisal araligin, söz konusu daha dar sayisal araliklarin tamami burada açikça yazilmis gibi daha genis sayisal araligin kapsamina giren her daha dar sayisal araligi kapsiyor sayilacaktir. Örnegin yaklasik 2- yaklasik 4 arasi ifadesi, tam sayiyi ve/veya yaklasik 2 ila yaklasik 3 arasindaki, yaklasik 3 ila yaklasik 4 arasindaki tam sayilari ve örnegin yaklasik 2.1 ila yaklasik 4.9 arasi olan, yaklasik 2.1 ila yaklasik 3.4 arasi olan gibi gerçek (örn. rasyonel ve irrasyonel) sayilara dayanan her olasi araligi içermektedir.
Yukaridakiler, açiklamanin bazi yönlerinin anlasilmasi için açiklamanin basitlestirilmis bir özetidir. Bu özet, açiklamaya ve muhtelif yönlerine, uygulamalarina ve yapilandirmalarina kapsamli veya ayrintili bir genel bakis degildir. Açiklamanin kilit veya kritik elemanlarinin belirlenmesi ya da açiklamanin kapsaminin sinirlarinin çizilmesi amaçlanmamistir; açiklamanin seçilen kavramlarinin, asagida saglanan daha ayrintili açiklamaya yönelik bir giris niteliginde basitlestirilmis biçimde sunulmasi amaçlanmistir.
Takdir edilecegi gibi açiklamanin diger yönleri, uygulamalari ve yapilandirmalari, yukarida ortaya koyulan ya da asagida ayrintili olarak açiklanan özelliklerden birinin veya birden fazlasinin tek basina veya birlikte kullanilmasiyla mümkün olmaktadir.
Ayrica açiklama örnek uygulamalar açisindan saglanmakla birlikte açiklamanin bagimsiz yönleri için ayri olarak hak talep edilebilecegi takdir edilmelidir.
SEKILLERIN KISA AÇIKLAMASI Ekli sekil, mevcut açiklamanin birkaç örnegini açiklamak üzere tarifnameye dâhil edilmistir ve tarifnamenin bir parçasini olusturmaktadir. Bu sekil, tarifnameyle birlikte, açiklamanin prensiplerini açiklamaktadir. Sekil basitçe açiklamanin nasil yapilabileceginin ve kullanilabileceginin tercih edilen ve alternatif örneklerini göstermektedir ve açiklamayi yalnizca gösterilen ve açiklanan örneklerle sinirlandirdigi seklinde yorumlanmayacaktir. Diger özellikler ve avantajlar, asagida atifta bulunulan sekillerin gösterdigi, açiklamanin muhtelif yönlerinin, uygulamalarinin ve yapilandirmalarinin asagidaki daha ayrintili açiklamasindan asikar hale gelecektir.
Sekil 1, açiklamanin bir uygulamasina göre proses akis semasidir.
AYRINTILI AÇIKLAMA Genel Bakis Mevcut açiklama, degerli metal içeren malzemelerin ön islemi için bir prosesi saglamaktadir. Proses, tiyosülfatla özütleme öncesinde gerçeklestirilebilmektedir ve tiyosülfat refrakter degerli metal içeren malzemelerin genel degerli metal geri kazanimini iyilestirebilmektedir. Ön islem, degerli metal içeren malzemeyi, suyu, bir karbon bazli malzemeyi ve çözünmüs moleküler oksijeni (oksitlenme reaktifi olarak) Içeren bir bulamacin önceden belirlenmis bir tutulma süresi kadar karistirilmasiyla gerçeklestirilmektedir.
Degerli metal içeren malzeme, bir oksit cevheri, konsantre, posa, özütleme kalintisi, kalsin ve diger degerli metal içeren oksit malzemeler olabilmektedir. Tipik degerli metal içeren oksit cevherleri ve konsantreleri, silikatlari, fosfatlari, demir oksitleri ve hidroksitleri ve artik sülFitlerin göreceli düsük seviyelerini içerebilmektedir. Ön islem prosesinde degerli metal içeren malzeme, karistirilan bir tankta, kazanda veya farkli uygun bir reaktörde, bulamacin olusturulmasi için aktiflestirilmis karbon gibi karbon bazli malzemeyle ve suyla karistirilmaktadir. Moleküler oksijen genellikle bulamacin dagitilmasiyla temas ettirilmektedir. Moleküler oksijen, hava, oksijen bakimindan zengin hava veya endüstriyel olarak saf oksijen gibi uygun bir kaynakla beslenebilmekte ve ortam havasi tercih edilmektedir. Proses, ham su ya da göreceli olarak temiz proses suyu olsun herhangi bir su kaynagiyla gerçeklestirilebilmektedir.
Pals kolonlari gibi diger uygun reaktörler, karbonu, bulamaç halindeki degerli metal içeren malzemeyi ve gazi yeterli sekilde karistirabilen herhangi bir reaktör olabilmektedir. Uygun reaksiyon kosullari, göreceli olarak yüksek kinetikleri saglayabilmektedir. Genellikle ön islem prosesi, atmosfer basincinda ve sicakliginda yürütülmektedir ancak daha yüksek bir isletim sicakliginin kullanilmasi (örn. genellikle yaklasik 35°C veya üzeri ve daha çok yaklasik 50°C veya üzeri) iyilestirilmis reaksiyon kinetikleri saglayabilmektedir. Bulamacin pH degeri genellikle yaklasik pH 7 veya üzeri, daha genellikle yaklasik pH 8 veya üzeri ve daha genellikle yaklasik pH 9 veya üzeridir.
Bulamacin oksitlenme indirgeme potansiyeli ("ORP") genellikle yaklasik 100 mV'den fazla ve daha tipik olarak yaklasik 200 mV'den fazla ve tipik olarak yaklasik 750 mV'den az ve daha tipik olarak yaklasik . Ön isleme sirasinda moleküler oksijenin bulamaçta dagitilma hizi genellikle yaklasik 0.05 ila yaklasik 5 arasinda ve daha çok genellikle yaklasik 0.10 ila yaklasik 2.5 L Oz/L bulamaç/dk. arasinda degismektedir. Bulamacin karistirma tankinda tutulma süresi, sicakliga, çözeltide çözünmüs oksijen konsantrasyonuna ve cevher tipine bagli olarak genellikle yaklasik 1 saatten fazla ila yaklasik 24 saat arasinda degismektedir. Son olarak ön isleme kosullari, özellikle ön isleme prosesinin süresi ve sicakligi, karbon bazli malzeme dozaji ve oksijen katilma orani, önceki metal geri kazanimini optimize edecek sekilde ayarlanmaktadir.
Karbon bazli malzemenin degerli metal içeren malzemeye agirlik orani, belirli cevherin gerekliliklerine, karbon bazli malzemenin özelliklerine ve degerli metal geri kazaniminin Istenen seviyesine bagli olarak farklilik gösterebilmektedir. Tipik olarak iri boyutlu karbon için degerli metal içeren malzemenin karbon bazli malzemeye agirlik orani, yaklasik 1:3 ila yaklasik 1:0.01 arasindadir ve daha çok genellikle yaklasik 1:3 ila yaklasik 1:0.1 arasindadir. Degerli metal içeren malzemenin iri boyutlu karbon bazli malzemeye daha tipik bir agirlik orani yaklasik 1:0.5'tir. Tipik olarak ince boyutlu karbon için degerli metal içeren malzemenin karbon bazli malzemeye agirlik orani genellikle yaklasik 1:1 ila yaklasik 50:1 arasinda ve daha çok genellikle yaklasik 1021 ila yaklasik 30:1 arasinda degismektedir. Degerli metal içeren malzemenin ince boyutlu karbon bazli malzemeye daha tipik bir agirlik orani yaklasik 20:1'dir. Karbon bazli malzeme genellikle ön isleme prosesinde tüketilmemekte ve karbon sürtünmesi telafisiyle yeniden dönüstürülüp yeniden kullanilabilmektedir. Genellikle tüketilen tek reaktif oksijen gazidir; bununla birlikte ozon dâhil farkli bir oksidan ve hidrojen peroksit gibi bir peroksijen bilesigi kullanilabilmektedir.
Proses, parti parti veya kesintisiz olarak gerçeklestirilebilmektedir ve kesintisiz sekli tercih edilmektedir. Ön isleme tamamlandiktan sonra karbon bazli malzeme, ön islemden geçmis bulamaçtaki ön islemden geçirilmis degerli metal içeren malzemeden uygun bir teknikle ayrilabilmektedir. Ayirma genellikle uygulamalarda iri boyutlu karbon parçaciklari kullanilarak yapilmaktadir ancak ince boyutlu karbon parçaciklari kullanilmamaktadir. Iri boyutlu karbon parçaciklari ayirma islemi, parçacik büyüklügündeki farkliliklar kullanilarak yapilabilmektedir. Bunu gerçeklestirmek için normalde karbon bazli malzemenin iri boyutlu parçaciklari ve degerli metal içeren malzemenin daha ince boyutlu parçaciklari arasinda önemli bir parçacik büyüklügü farki olmasi gerekmektedir.
Kullanilan ayirma tekniginden bagimsiz olarak iri boyutlu karbon bazli malzeme, pek çok kez ön isleme prosesine geri dönüstürülebilmektedir.
Iri boyutlu karbon parçaciklarini kullanan islemlerden farkli olarak ince boyutlu karbon parçaciklarini kullanan islemler karbon parçaciklari genellikle ön islemden geçirilmis degerli metal içeren malzemenin parçaciklarindan ayirmamaktadir. Degerli metal geri kazanimindan sonra ince boyutlu karbon parçaciklari, degerli metal çiplak malzemesiyle birlikte posalara gönderilmektedir. Bunun üzerine ön islemden geçirilmis bulamaç dogrudan tiyosülfatla özütleme prosesine beslenebilmektedir. Tiyosülfatla özütlemeden önce bulamacin filtrelenmesine genellikle gerek olmamaktadir. Cevher tipine bagli olarak ön islemden geçirilmis bulamacin genellikle yaklasik pH 3'ten büyük bir pH degeri, daha yaygin olarak yaklasik pH 7'den büyük bir degeri, hatta daha yaygin olarak yaklasik pH 8'den büyük bir degeri vardir. Bazi durumlarda özütlemeye baslamak için ön islemden geçirilmis bulamaç tiyosülfat ayristiricisiyla temas ettirilmeden önce pH ayarina gerek olmamaktadir. Takdir edilecegi gibi tiyosülfatla özütleme genellikle yaklasik pH 7.5 ila pH 10 arasinda bir pH degerinde gerçeklestirilmektedir.
Mevcut bulusun yöntemi özellikle altin içeren oksit cevherlerinin ve konsantrelerinin, tiyosülfatla özütleme prosesinin altin geri kazanimini iyilestirmek için tiyosülfatla özütlemeden önce ön islemden geçirilmesi için uygundur. Bazi altin içeren cevherlerin dogrudan tiyosülfatla özütlenmesi, yetersiz altin geri kazanimina yol açabilmekte ve özütleme öncesi ön islemden geçirme, altin geri kazaniminda önemli bir artis saglayabilmektedir. Örnek Degerli Metal Ön Isleme ve Geri Kazanim Prosesi Sekil 1, tiyosülfat özütlemeden önce altin içeren oksit cevherin ön isleminin birim operasyonlarini tasvir eden bir örnek sematik akis semasidir. Proses genellikle altin içeren cevheri bir karbon bazli malzeme (örn. aktiflestirilmis karbon) ile oksijenli suda ön islemden geçirmektedir, istege bagli olarak ön islemden sonra karbon bazli malzemeyi uzaklastirmaktadir ve ön islemden geçmis bulamaci dogrudan tiyosülfatla özütleme prosesine beslemektedir. Proses, altin içeren oksit cevherlerine atifla ele alinmakla birlikte herhangi bir tip degerli metal içeren malzemeye uygulanabilmektedir.
Sekil 1'e atifla degerli metal içeren malzeme (100) adimda (116) ön islemden geçirilecek bir bulamacin olusturulmasi için karistirici ünitesinde (gösterilmemistir) suyla (104) karistirilmaktadir. Genelde pH ayarina gerek olmamakla birlikte pH ayari ihtiyaci, malzemenin bilesimine ve bulamaçtaki malzeme, su ve karbon oranina bagli olmaktadir. pH degeri, ön isleme sirasinda artabilmektedir. Ilk pH, uygulamaya bagli olarak asidik veya bazik olabilmektedir. Örnegin ilk pH genellikle yaklasik pH 3 ila yaklasik pH 9 arasindadir. pH degerinde tipik olarak yaklasik pH 7 ila yaklasik pH 10 arasi ve daha tipik olarak yaklasik pH 7 ila yaklasik pH 9 arasi nihai bir pH degerine artis oldugu gözlemlenmistir, bu da tiyosülfatla özütlemenin ön islemden geçirilmis metal içeren malzemeyle tiyosülfat ayristiricinin (132) temasindan önce herhangi bir pH ayari olmadan (veya yoklugunda) ilerlemesine imkân verebilmektedir.
Adimda (116) yeni ve/veya geri dönüstürülmüs karbon bazli malzeme (128) ve bir oksidan (198) (örn. moleküler oksijen/ hava veya zenginlestirilmis hava) karistirma ünitesinde bulamaçla temas ettirilmektedir. Karistirici genellikle muhtelif bulamaç yapitaslarini ortam sicakliginda ve atmosfer basincinda bir oksijenli kosulda karistirmaktadir. Oksidan (108) havanin, oksijen bakimindan zenginlestirilmis havanin veya saf oksijenin kullanilmasiyla beslenebilmektedir ve oksidanin reaksiyona girmemis bölümü gaz çikisi (112) olarak havalandirilabilmektedir. Bulamacin karistirici ünitesindeki bekleme süresi, malzemenin tipine bagli olmaktadir ve yaklasik 1 sa. ila yaklasik 24 sa. arasinda degisebilmektedir.
Bir yapilandirmada karbon bazli malzeme, ön islemden önce degerli metal içeren malzemeyle parçalanmaktadir. Bu durumda parçalanmis degerli metal içeren malzemenin büyüklük dagilimi, parçalanmis karbonun büyüklük dagilimiyla büyük ölçüde ayni olabilmektedir.
Istege bagli adimda (124) iri boyutlu karbon bazli malzemenin büyük bir kismi veya tamami, bir karbon bazli malzemeden arindirilmis bulamaç (136) olusturulmasi için ön islemden geçirilmis bulamaçtan (120) uzaklastirilmaktadir (örn. elenmektedir). Yukarida belirtildigi gibi, iri boyutlu karbon bazli malzemenin, karbon bazli malzeme eleme ünitesinde (gösterilmemistir) elenmesiyle uzaklastirilmasi, ön islemden geçirilmis bulamaçtaki (120) iri boyutlu karbon bazli malzeme ve farkli kati fazlar arasinda önemli bir büyüklük farki oldugunda özellikle etkili olmaktadir. Eleme genellikle ön islemden geçirilmis bulamaçtan iri boyutlu karbonun %95'ini veya daha fazlasini uzaklastirabilmektedir. Elenmis iri boyutlu karbon bazli malzeme (128) dogrudan ön Islem adimina (116) geri dönüstürülebilmekte ve genellikle farkli bir yikama veya isleme sürecine gerek olmadan karistirici ünitesine beslenebilmektedir. Gerekirse veya istenirse asit veya bazik yikama gerçeklestirilebilmektedir.
Duruma göre karbon bazli malzemeden arindirilmis bulamaç (136) veya ön islemden geçirilmis bulamaç (120) bulamacin (136 veya 120) degerli metal içeren malzemeden degerli metalin çogunu özütlemek veya çözmek için bir tiyosülfat ayristiriciyla temas ettirildigi degerli metal geri kazanim adimina (140) ilerletilmektedir. Çözünmüs degerli metaller, bir degerli metal ürünü (144) olusturmak için Iiçte reçine, sementasyon, çökeltme, elektroliz, karbon adsorpsiyonu ve benzeri gibi bilinen tekniklerle geri kazanilabilmektedir.
Karistirici ünitesindeki katilarin (degerli metal içeren malzeme ve karbon bazli malzeme) pülp yogunlugu, karbon bazli malzemenin (128) uzaklastirilmasiyla veya uzaklastirilmadan tiyosülfatla özütleme için gereken kati maden çamuru yogunlugunun elde edilecegi sekilde tasarlanabilmektedir. Bunun üzerine karbon bazli malzemeden arindirilmis bulamaç (136) filtrelemeye veya su katilmasina gerek olmadan dogrudan tiyosülfatli özütlemeye beslenebilmektedir.
DENEYSEL Asagidaki örnekler, açiklamanin belirli yönlerini, uygulamalarini ve yapilandirmalarini gösterme amaciyla saglanmaktadir ve ekli istemlerde ortaya koyuldugu gibi açiklamayi sinirlandirdiklari seklinde yorumlanmayacaklardir. Tüm kisim ve yüzdeler, aksi belirtilmedigi sürece agirlikçadir. Örnek 1: Tiyosülfat ve Siyanürle Özütlemeyle Temel Altin Geri Kazanimi Üç farkli altin içeren oksit cevher numunesi (80 um Pgo) tiyosülfatla özütlenmistir. Özütleme, 0.1M kalsiyum tiyosülfat, 50 ppm Cu, 0.5 - 1L/dk. hava ve 20 mL/L reçine kullanilarak 50°C'de 24 saat süreyle kalsiyum hidroksitle ayarlanmis pH 8 degerinde gerçeklestirilmistir. Numunelere ön islem uygulanmamistir.
Ikinci numune seti, siyanür Iiçte karbon ön islem prosesi kullanilarak özütlenmistir.
Tablo 2, cevherlerin bilesimini ve her numunede tiyosülfatla özütlemeyle altin geri kazaniminin sonuçlarini özetlemektedir. Numune A'nin ve B'nin altin geri kazanimi çok düsüktür ve numune C'den altin geri kazanimi yaklasik %71'dir.
Tablo 1'de gösterildigi gibi, cevherler yapi bakimindan oldukça benzerdir ve oksijenin ve silikonun yani sira farkli bilesikler içermektedir: Element Birimler Numune A Numune B Numune C Toplam Oksitler Agirlikça % >95 >95 >95 Toplam Karbon Agirlikça % <2 <2 <2 Tablo 2, tiyosülfatla özütleme ve siyanürleme yoluyla altin geri kazanimini göstermektedir.
Altin Özütleme Numune A Geri Numune B Geri Numune C Geri Yöntemi Kazanim %'si Kazanim %'si Kazanim %'si Tiyosülfatla 22.7 26.4 70.7 Özütleme Siyanürle 92.2 73.4 69.3 Özütleme Yukarida gösterildigi gibi tiyosülfatla altin geri kazanimi, bazi durumlarda siyanürleme yoluyla saglanandan önemli oranda daha düsük olmaktadir. Örnek 2: Karbon Ön Islemenin Tiyosülfatla Özütleme Yoluyla Altin Geri Kazanimi Üzerindeki Etkisi Örnek 1'deki ayni üç oksit cevher numunesi, atmosfer sicakliginda ve basincinda 24 saat süreyle oksijenli suda aktiflestirilmis karbonla ön islemden geçirilmistir. Cevherin aktiflestirilmis karbona agirlik orani, üç testin tamaminda 2:1 olmustur. Ön islem prosesindeki bulamacin genel kati pülp yogunlugu (cevher ve aktiflestirilmis karbon dâhil) yaklasik %45 olmustur, bu da karbon ayirmadan sonra cevher-su bulamacinda bulamaç/dk. dagitma hiziyla endüstriyel olarak saf oksijen gaziyla dagitilmasiyla beslenmistir. Ön islem sirasinda bulamacin oksitleme indirgeme potansiyeli ("ORP") yaklasik 100 mV'den daha fazla ve yaklasik 500 mV'den daha az Ag/AgCI olmustur.
Takdir edilecegi gibi kullanilan ORP, cevherin tipine ve bulamacin olusumuna bagli olmaktadir.
Aktiflestirilmis karbon, ön islemden geçirilmis bulamaçtan elenmistir ve bulamaçlar Örnek 1'de açiklandigi gibi tiyosülfatla özütlenmistir. Özütleme prosesinin altin geri kazanim sonuçlari asagida Tablo 3'te verilmektedir: Altin Özütleme Yöntemi Numune A Geri Numune B Geri Numune C Geri Tiyosülfatla Özütleme 22.7 26.4 70.7 Karbon Ön Islemi ve .. 86.2 71.1 80.2 Tiyosülfatla Ozütleme Siyanürle Özütleme 92.2 73.4 69.3 Üç numunenin tamami, karbon ön Isleme prosesinin kullanilmasindan sonra tiyosülfatla özütlemeyle altin geri kazaniminda önemli bir artis göstermektedir. Numune A, Siyanürle özütleme yoluyla gözlemlenen geri kazanimi saglamamaktadir. Numune B, Siyanürle özütlemeyle benzer bir geri kazanim göstermektedir. Numune C, Siyanürle özütlemeyle daha iyi bir geri kazanim göstermektedir. Örnek 3: Yalnizca Oksijenle Ön Isleme Örnek 2'nin ayni testleri, ayni cevherler üzerinde tekrarlanmistir, bununla birlikte ön islem prosesine karbon katilmamistir (yani cevher oksijenli suda karistirilmistir).
Numunelerden nihai altin geri kazanimi, Örnek 1'dekine çok benzer olmustur. Baska bir deyisle karbon bazli malzeme olmadan ön islemin, tiyosülfatla özütlemeyle altin geri kazanimi üzerinde yararli bir etkisi olmamaktadir. Örnek 4: Ön Isleme Süresi Örnek 2'deki Numune B, ön islemin 24 saat yerine 6 saat süreyle yürütülmüs olmasi hariç, Örnek 2'dekilerle ayni prosesle ön islemden geçirilmis ve özütlenmistir. Ön islem süresinin 24 saatten 6 saate düsürülmesi, altin geri kazanimini %71.1'den %60.7'ye azaltmistir. Örnek 5: Oksijen Konsantrasyonunun Etkisi Saf oksijen gazi, hava veya oksijen bakimindan zenginlestirilmis hava gibi muhtelif oksijen içeren gazlar, oksijenleme için kullanilabilmektedir. Cevher numunesi A, oksijenin (i) saf oksijen gazi ve (il) hava olarak saglanmasi disinda Örnek 2'de açiklanan sekilde ön islemden geçirilmistir. Ön islemi takiben tiyosülfatla özütleme Örnek 1'de açiklanan sekilde yürütülmüstür. Altin geri kazanimi, ön islem oksijenle gerçeklestirildiginde %862 olmustur ve havayla gerçeklestirildiginde %81.4 olmustur. Örnek 6: Ön Islem Sicakligimn Etkisi Iki altin içeren oksit cevher numunesi (>%95 oksitler,

Claims (1)

ISTEMLER
1. Bir ön islemden geçmis bulamacin olusturulmasi için bir tiyosülfat refrakter degerli metal içeren malzemenin karbonla ve bir oksidanla temas ettirilmesi ve bir degerli metalin ön islemden geçirilmis degerli metal içeren malzemeden özütlenmesi için ön islemden geçirilmis bulamacin tiyosülfatla temas ettirilmesini ihtiva eden bir proses. . Istem 1'e göre proses olup, özelligi temas ettirme adiminda, degerli metal içeren malzemenin tiyosülfatla büyük ölçüde temas etmemesi ve degerli metal içeren malzemenin, sülfitlerden daha fazla oksit içermesi veya siyanürlemeyle degerli metal geri kazanimina uygun olan bir oksit cevheri olmasidir. . Istem 1'e göre proses olup, özelligi oksidanin moleküler oksijen olmasi, bulamacin tiyosülfat refrakter degerli metal içeren malzemenin karbon ve oksidanla temas ettirilerek ön islemden geçirilmesinden önce en az yaklasik pH 3 degerinde bir ilk pH degerine sahip olmasi, ön islemden geçirilmis bulamacin yaklasik pH 7 ila yaklasik pH 10 arasi bir pH degerine sahip olmasi, tiyosülfat refrakter degerli metal içeren malzemenin karbon ve oksidanla temas ettirilmesi sirasinda oksitleme indirgeme potansiyelinin yaklasik 100 ila yaklasik arasinda olmasi, tiyosülfat refrakter degerli metal içeren malzemenin karbon ve oksidanla temas ettirilmesi sirasinda moleküler oksijenin bulamaçla temas hizinin en az yaklasik 0.10 L 02/L bulamaç/dk. Olmasi ve degerli metal içeren malzemenin karbona agirlik oraninin, yaklasik 50:1 ila yaklasik 1:0.01 arasinda olmasidir. . Istem 1'e göre proses olup, özelligi ayrica, karbonun ön islemden geçmis bulamaçtan uzaklastirilmasini ihtiva etmesidir, burada karbon ön islemden geçirilmis bulamaçtan eleme yoluyla uzaklastirilir ve en az yaklasik %95 karbon ön islemden geçirilmis bulamaçtan uzaklastirilir; ön islemden geçirilmis bulamaç büyük ölçüde pH ayari ve/veya bulamaç yogunluk ayari olmadan tiyosülfatla temas ettirilir veya tiyosülfat refrakter degerli metal içeren malzeme oksidanla temastan önce karbonla temas ettirilir ve tiyosülfat refrakter degerli metal içeren malzeme karbonla birlikte parçalanir. . Istem 1'e göre proses olup, özelligi tiyosülfat refrakter degerli metal içeren malzemenin altin içeren malzeme ihtiva etmesi, ön islemden geçirilmis bulamacin bir ön islemden geçirilmis altin içeren malzeme ihtiva etmesi ve ön islemden geçirilmis altin içeren malzemenin tiyosülfatla temas ettirilmesinin, altini ön islemden geçirilmis altin içeren malzemeden özütlemesidir. . Istem 5'e göre proses olup, özelligi temas ettirme adiminda, altin içeren malzemenin tiyosülfatla büyük ölçüde temas etmemesi ve altin Içeren malzemenin sülfîtlerden daha fazla oksit içermesi veya siyanürlemeyle altin geri kazanimina uygun olan ve tiyosülfat refrakter olan bir oksit cevheri olmasidir. . Istem 5'e göre proses olup, özelligi altin içeren malzemenin karbon ve bir oksidanla temas ettirilerek ön islemden geçirilmesinden önce bulamacin en az yaklasik pH 3 degerinde bir pH degerine sahip olmasi, altin içeren malzemenin karbon ve oksidanla temas ettirilmesi sirasinda bulamacin yaklasik pH 7 ila yaklasik pH 10 arasinda bir pH degerine ve yaklasik 100 ila yaklasik arasinda bir oksitleme indirgeme potansiyeline sahip olmasi, oksidanin moleküler oksijen olmasi, moleküler oksijenin altin içeren malzemeyle temas ettirilmesi sirasinda moleküler oksijen ve karbonla temasinin en az yaklasik 0.10 L OZ/L bulamaç/dk. hizda olmasi ve altin içeren malzemenin karbona agirlik oraninin yaklasik 50:1 ila yaklasik 1:0.01 arasinda olmasidir. . Istem 5'e göre proses olup, özelligi ayrica bir karbondan arindirilmis bulamacin olusturulmasi için ön islemden geçirilmis altin içeren malzeme bulamacindan karbonun uzaklastirilmasini ihtiva etmesidir, burada karbondan arindirilmis bulamaç tiyosülfatla temas ettirilir, karbon ön islemden geçirilmis altin içeren malzeme bulamacindan eleme yoluyla uzaklastirilir ve en az yaklasik %95 karbon ön islemden geçirilmis altin içeren malzeme bulamacindan uzaklastirilir. . Istem 1'e göre proses olup, özelligi ön islemden geçirilmis altin içeren malzeme bulamacinin, büyük ölçüde pH ayari ve/veya ön islemden geçirilmis altin içeren bulamaç yogunluk ayari olmadan tiyosülfatla temas ettirilmesidir. 10.Istem 9'a göre proses olup, özelligi ön islemden geçirilmis altin içeren malzeme bulamacinin pH degerinin, en fazla yaklasik pH 0.1 olacak sekilde ve bulamaç yogunlugunun en fazla yaklasik %5 olacak sekilde ayarlanmasidir. 11.Istem 6'ya göre proses olup, özelligi temas ettirme adiminda, ön islemden geçirilmis altin içeren malzeme bulamacinin en fazla yaklasik 0.0025 molar tiyosülfat içermesidir. 12.Istem 5'e göre proses olup, özelligi altin içeren malzemenin, moleküler oksijenin altin içeren malzemeyle temas ettirilmesinden önce karbonla temas ettirilmesi ve altin içeren malzemenin karbonla birlikte parçalanmasidir. 13.Istem 5'e göre proses olup, özelligi ayrica, bir karbondan arindirilmis bulamacin olusturulmasi için ön islemden geçirilmis altin içeren malzeme bulamacindan karbonun uzaklastirilmasi ve altinin ön islemden geçirilmis altin içeren malzemeden özütlenmesi için karbondan arindirilmis bulamacin tiyosülfatla temas ettirilmesini ihtiva etmesidir, burada: temas ettirme adiminda altin içeren malzeme büyük ölçüde tiyosülfatla temas etmemektedir; altin içeren malzeme sülfitlerden daha çok oksit içerir; altin içeren malzeme siyanürlemeyle altin geri kazanimina uygun olan ve tiyosülfat refrakter olan bir oksit cevheridir; oksidan moleküler oksijendir; altin içeren malzemenin karbon ve oksidanla temas ettirilerek ön islemden geçirilmesinden önce bulamaç en az yaklasik pH 3 degerinde bir pH degerine sahiptir; altin içeren malzemenin karbon ve oksidanla temas ettirilmesi sirasinda bulamaç yaklasik pH 7 ila yaklasik pH 10 arasinda bir pH degeri ve yaklasik 100 ila yaklasik arasinda bir oksitleme indirgeme potansiyeline ve en az yaklasik 0.10 L Oz/L bulamaç/dk. moleküler oksijenle temas hizina sahiptir ve altin içeren malzemenin karbona agirlik orani yaklasik 123 ila yaklasik 1:0.01 arasindadir. 14.Istem 13'e göre proses olup, özelligi karbondan arindirilmis bulamacin, büyük ölçüde pH ayari ve/veya bulamaç yogunlugu ayari olmadan tiyosülfatla temas 5 ettirilmesidir. 15.I5tem 13'e göre proses olup, özelligi karbondan arindirilmis bulamacin pH degerinin en fazla yaklasik pH 0.1 birime ayarlanmasi ve bulamaç yogunlugunun en fazla yaklasik %5'e ayarlanmasi ve temas ettirme adiminda, ön islemden geçirilmis bulamacin en fazla yaklasik 0.0025 molar tiyosülfat ihtiva etmesidir.
TR2018/16294T 2013-05-29 2014-05-28 Altın içeren oksit cevherlerin ön işlemi için yöntem. TR201816294T4 (tr)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US201361828558P 2013-05-29 2013-05-29

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201816294T4 true TR201816294T4 (tr) 2018-11-21

Family

ID=51985323

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2018/16294T TR201816294T4 (tr) 2013-05-29 2014-05-28 Altın içeren oksit cevherlerin ön işlemi için yöntem.

Country Status (15)

Country Link
US (3) US10161016B2 (tr)
EP (1) EP3004407B1 (tr)
JP (3) JP6606646B2 (tr)
AR (1) AR096488A1 (tr)
AU (1) AU2014272803B2 (tr)
BR (1) BR112015029585B1 (tr)
CA (1) CA2915269C (tr)
CL (1) CL2015003410A1 (tr)
DO (1) DOP2015000280A (tr)
EA (1) EA035708B1 (tr)
MX (1) MX2015015980A (tr)
PE (2) PE20160459A1 (tr)
TR (1) TR201816294T4 (tr)
WO (1) WO2014191832A1 (tr)
ZA (1) ZA201508697B (tr)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BR112013014005B1 (pt) 2010-12-07 2020-01-28 Barrick Gold Corp método de lixiviação de ouro e/ou prata
US10161016B2 (en) * 2013-05-29 2018-12-25 Barrick Gold Corporation Method for pre-treatment of gold-bearing oxide ores
PE20211512A1 (es) * 2019-01-21 2021-08-11 Barrick Gold Corp Metodo para la lixiviacion con tiosulfato catalizado con carbon de materiales que contienen oro
CN114577977B (zh) * 2022-03-30 2023-04-21 山东省地质矿产勘查开发局第六地质大队(山东省第六地质矿产勘查院) 一种含石墨金矿分析方法及其样品焙烧效果分析设备

Family Cites Families (149)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US496951A (en) 1893-05-09 Henry parkes
US1627582A (en) 1922-09-07 1927-05-10 Thomas H Sherian Process for treatment of ores
GB954435A (en) 1960-08-25 1964-04-08 Nat Res Dev Anion exchange resins for the recovery of gold and silver from gold and silver bearing aqueous cyanide liquors
US3524724A (en) 1966-10-12 1970-08-18 Continental Oil Co Method for making ammonium thiosulfate and ammonium sulfate
US3454503A (en) 1967-07-19 1969-07-08 Shell Oil Co Process for regenerating cation exchange resins
US3644087A (en) 1970-02-09 1972-02-22 Universal Oil Prod Co Process for scrubbing sulfur dioxide from a gas stream
GB1423341A (en) 1971-12-09 1976-02-04 Iws Nominee Co Ltd Polymer treatmen5 of fibrous and filamentary materials
BE792337A (fr) 1971-12-13 1973-03-30 Falconbridge Nickel Mines Ltd Procede pour la recuperation de metaux precieux en partant de matieres contenant du cuivre
US3833351A (en) 1973-02-15 1974-09-03 Univ Eng Inc Continuous preparation of pure metals by hydrogen reduction
GB1497534A (en) 1973-12-13 1978-01-12 Matthey Rustenburg Refines Refining of metals
FR2271304B1 (tr) * 1974-05-15 1976-12-24 Penarroya Miniere Metallurg
US3902896A (en) 1974-05-22 1975-09-02 Int Nickel Co Cementation of metals from acid solutions
CA1073681A (en) 1976-02-20 1980-03-18 Roman M. Genik-Sas-Berezowsky Recovery of precious metals from metal sulphides
JPS5930479B2 (ja) 1976-11-09 1984-07-27 富士写真フイルム株式会社 チオバチルス属硫黄細菌を用いる写真処理廃液の浄化方法および写真処理廃液からの銀の回収方法
CA1106617A (en) 1978-10-30 1981-08-11 Grigori S. Victorovich Autoclave oxidation leaching of sulfide materials containing copper, nickel and/or cobalt
US4296075A (en) 1978-11-24 1981-10-20 Mobil Oil Corporation Method for protecting an ion-exchange resin from chemical poisoning
NZ193409A (en) 1979-04-13 1982-12-07 H Heinen Percolation leaching of feed material to recover gold and silver
US4289532A (en) 1979-12-03 1981-09-15 Freeport Minerals Company Process for the recovery of gold from carbonaceous ores
US4369061A (en) 1979-12-28 1983-01-18 Kerley Jr Bernard J Recovery of precious metals from difficult ores
US4269622A (en) 1979-12-28 1981-05-26 Kerley Jr Bernard J Recovery of precious metals from difficult ores
US4411873A (en) 1980-12-31 1983-10-25 Mobil Oil Corporation In-line regeneration of polythionate poisoned ion exchange resins
US4384889A (en) 1981-04-15 1983-05-24 Freeport Research & Development Company Simultaneous leaching and cementation of precious metals
CA1198080A (en) 1981-04-15 1985-12-17 Freeport Minerals Company Simultaneous leaching and electrodeposition of precious metals
US4411612A (en) 1981-04-16 1983-10-25 Neha International Apparatus for recovering precious metals from their ores
RO81261A2 (ro) 1981-12-01 1983-02-01 Institutul De Cercetari Si Proiectari Pentru Epurarea Apelor Reziduale,Ro Procedeu de recuperare a argintului si a suportului din deseurile de materiale fotosensibile
US4489984A (en) 1982-04-22 1984-12-25 Mobil Oil Corporation In-situ uranium leaching process
US4528166A (en) 1983-05-05 1985-07-09 Sentrachem Limited Recovery of gold and/or silver from cyanide leach liquors on activated carbon
DE3424460A1 (de) 1983-07-08 1985-01-17 Guy Imre Zoltan Armidale Neusüdwales/New South Wales Kalocsai Reagens zum aufloesen von metallischem gold und verfahren zur extraktion von gold
US4585561A (en) 1983-07-25 1986-04-29 Agfa-Gevaert Aktiengesellschaft Flotation process for the continuous recovery of silver or silver compounds from solutions or dispersions
DE3347165A1 (de) 1983-12-27 1985-07-04 Skw Trostberg Ag, 8223 Trostberg Verfahren zur gewinnung von edelmetallen
US4552589A (en) 1984-01-27 1985-11-12 Getty Oil Company Process for the recovery of gold from refractory ores by pressure oxidation
ES530538A0 (es) 1984-03-13 1985-07-16 Nunez Alvarez Carlos Procedimiento para mejorar el rendimiento de extraccion de plata y oro en los minerales de gossan
JPS60208434A (ja) 1984-04-03 1985-10-21 Nippon Mining Co Ltd 銅電解殿物からの銀回収法
CA1234290A (en) 1984-09-27 1988-03-22 Donald R. Weir Recovery of gold from refractory auriferous iron- containing sulphidic material
CA1234991A (en) 1984-09-27 1988-04-12 Donald R. Weir Recovery of gold from auriferous refractory iron- containing sulphidic ore
CA1229487A (en) 1984-09-27 1987-11-24 Roman M. Genik-Sas-Berezowsky Process for the recovery of silver from a residue essentially free of elemental sulphur
US4634187A (en) 1984-11-21 1987-01-06 Isl Ventures, Inc. Method of in-situ leaching of ores
ZA853701B (en) 1984-11-26 1986-05-28 Pm Mineral Leaching Tech Inc Bioleaching process
JPS61127834A (ja) 1984-11-27 1986-06-16 日本鉱業株式会社 硫化鉄精鉱中の銀の回収法
JPS61127833A (ja) 1984-11-27 1986-06-16 日本鉱業株式会社 硫化鉄精鉱中の銀を回収する方法
SU1284942A1 (ru) 1984-12-03 1987-01-23 Предприятие П/Я М-5400 Способ получени тиосульфата натри
US4740243A (en) 1984-12-31 1988-04-26 Ensci, Inc. Metal value recovery from metal sulfide containing ores
SU1279954A1 (ru) 1985-04-08 1986-12-30 Березниковский химический завод Способ получени тиосульфата натри
US4816234A (en) 1985-05-10 1989-03-28 Kamyr, Inc. Utilization of oxygen in leaching and/or recovery procedures employing carbon
US4654078A (en) 1985-07-12 1987-03-31 Perez Ariel E Method for recovery of precious metals from difficult ores with copper-ammonium thiosulfate
GB2181452B (en) 1985-09-10 1989-06-07 Dean Butler Leaching process
GB2180829B (en) 1985-09-20 1989-08-16 Aurotech N L Precious metal extraction
US4738718A (en) 1985-10-28 1988-04-19 Freeport Minerals Company Method for the recovery of gold using autoclaving
US5232490A (en) 1985-11-27 1993-08-03 Leadville Silver And Gold Oxidation/reduction process for recovery of precious metals from MnO2 ores, sulfidic ores and carbonaceous materials
US4723998A (en) 1985-11-29 1988-02-09 Freeport Minerals Co Recovery of gold from carbonaceous ores by simultaneous chlorine leach and ion exchange resin adsorption process
US4721526A (en) 1986-08-13 1988-01-26 Kamyr, Inc. Heap leaching with oxygen
US4758413A (en) 1986-11-17 1988-07-19 The Dow Chemical Company Reactive resins useful for precious metal recovery
US4765827A (en) 1987-01-20 1988-08-23 Ensci, Inc. Metal value recovery
US4801329A (en) 1987-03-12 1989-01-31 Ensci Incorporated Metal value recovery from carbonaceous ores
US4778519A (en) 1987-02-24 1988-10-18 Batric Pesic Recovery of precious metals from a thiourea leach
US4816235A (en) 1987-02-24 1989-03-28 Batric Pesic Silver and manganese recovery using acidified thiourea
CA1306613C (en) 1987-05-15 1992-08-25 Guy Deschenes Recovery of gold from aqueous solutions
GB8726158D0 (en) 1987-11-07 1987-12-09 British Petroleum Co Plc Separation process
US5607619A (en) 1988-03-07 1997-03-04 Great Lakes Chemical Corporation Inorganic perbromide compositions and methods of use thereof
US4923510A (en) 1988-10-31 1990-05-08 Gopalan Ramadorai Treatment of refractory carbonaceous sulfide ores for gold recovery
US4902345A (en) 1989-01-12 1990-02-20 Newmont Gold Co. Treatment of refractory carbonaceous and sulfidic ores or concentrates for precious metal recovery
MY105658A (en) 1989-03-07 1994-11-30 Butler Dean R Noble metal recovery
JP2632576B2 (ja) 1989-05-12 1997-07-23 日鉱金属株式会社 イオン交換樹脂からの金ヨウ素錯体の脱着方法
GB8914037D0 (en) 1989-06-19 1989-08-09 Univ Cardiff Dissolving values of platinum group metals from ores and concentrates
GB9002311D0 (en) 1990-02-02 1990-04-04 Rio Tinto Minerals Dev Separation process
US5071477A (en) 1990-05-03 1991-12-10 American Barrick Resources Corporation of Toronto Process for recovery of gold from refractory ores
US5244493A (en) 1990-09-21 1993-09-14 Newmont Gold Co. Biometallurgical treatment of precious metal ores having refractory carbon content
US5127942A (en) 1990-09-21 1992-07-07 Newmont Mining Corporation Microbial consortium treatment of refractory precious metal ores
US5114687A (en) 1990-12-14 1992-05-19 South Dakota School Of Mines & Technology Ammonia extraction of gold and silver from ores and other materials
US6248301B1 (en) 1991-04-12 2001-06-19 Newmont Mining Corporation And Newmont Gold Company Process for treating ore having recoverable metal values including arsenic containing components
US5147618A (en) 1991-05-21 1992-09-15 Freeport-Mcmoran Inc. Process for recovery of gold from refractory gold ores using sulfurous acid as the leaching agent
US5147617A (en) 1991-05-21 1992-09-15 Freeport-Mcmoran Inc. Process for recovery of gold from gold ores using a complexing pretreatment and sulfurous acid leaching
AU664552B2 (en) 1991-06-27 1995-11-23 Bateman Project Holdings Limited Apparatus and method for separating particulate material from a liquid medium
US5332559A (en) 1991-07-10 1994-07-26 Newmont Gold Co. Biooxidation process for recovery of metal values from sulphur-containing ore materials
US5246486A (en) 1991-07-10 1993-09-21 Newmont Gold Co. Biooxidation process for recovery of gold from heaps of low-grade sulfidic and carbonaceous sulfidic ore materials
US5344479A (en) * 1992-03-13 1994-09-06 Sherritt Gordon Limited Upgrading copper sulphide residues containing nickel and arsenic
US5340380A (en) 1992-03-18 1994-08-23 Henkel Corporation Recovery of precious metal
US5354359A (en) * 1992-04-01 1994-10-11 Newmont Gold Co. Hydrometallurgical process for the recovery of precious metal values from precious metal ores with thiosulfate lixiviant
US5236492A (en) 1992-07-29 1993-08-17 Fmc Gold Company Recovery of precious metal values from refractory ores
US5364453A (en) 1992-09-22 1994-11-15 Geobiotics, Inc. Method for recovering gold and other precious metals from carbonaceous ores
US5338338A (en) 1992-09-22 1994-08-16 Geobiotics, Inc. Method for recovering gold and other precious metals from carbonaceous ores
DE69415566T2 (de) * 1993-02-23 1999-07-15 Boc Gases Australia Ltd Verfahren zur Herstellung von synthetischem Rutil
US5308381A (en) 1993-04-15 1994-05-03 South Dakota School Of Mines & Techology Ammonia extraction of gold and silver from ores and other materials
US5484470A (en) 1994-07-28 1996-01-16 E. I. Du Pont De Nemours And Company Enhancement of gold lixiviation using nitrogen and sulfur heterocyclic aromatic compounds
US5405430A (en) 1994-04-12 1995-04-11 Groves; William D. Recovery of precious metals from evaporite sediments
US5449397A (en) 1994-06-24 1995-09-12 Hunter; Robert M. Biocatalyzed leaching of precious metal values
US5489326A (en) 1994-10-04 1996-02-06 Barrick Gold Corporation Gold recovery using controlled oxygen distribution pressure oxidation
US5536480A (en) * 1994-11-29 1996-07-16 Santa Fe Pacific Gold Corporation Method for treating mineral material having organic carbon to facilitate recovery of gold and silver
US5683490A (en) 1994-12-23 1997-11-04 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Interior Solution mining of precious metals using aqueous, sulfur-bearing solutions at elevated temperatures
US5785736A (en) 1995-02-10 1998-07-28 Barrick Gold Corporation Gold recovery from refractory carbonaceous ores by pressure oxidation, thiosulfate leaching and resin-in-pulp adsorption
US5536297A (en) * 1995-02-10 1996-07-16 Barrick Gold Corporation Gold recovery from refractory carbonaceous ores by pressure oxidation and thiosulfate leaching
US5653945A (en) 1995-04-18 1997-08-05 Santa Fe Pacific Gold Corporation Method for processing gold-bearing sulfide ores involving preparation of a sulfide concentrate
US5837210A (en) 1995-04-18 1998-11-17 Newmont Gold Company Method for processing gold-bearing sulfide ores involving preparation of a sulfide concentrate
GB2310424B (en) 1996-02-22 1999-09-29 Finch Limited Process for recovering gold from oxide-based refractory ores
AU727691B2 (en) 1996-06-26 2000-12-21 Cognis Ip Management Gmbh Process for the recovery of precious metal values from aqueous ammoniacal thiosulfate leach solutions
US6197214B1 (en) 1996-06-26 2001-03-06 Henkel Corporation Ammonium thiosulfate complex of gold or silver and an amine
CA2209559C (en) 1996-07-16 2001-12-18 Barrick Gold Corporation Gold recovery from refractory carbonaceous ores by pressure oxidation, thiosulfate leaching and resin-in-leach adsorption
US5733431A (en) 1996-08-21 1998-03-31 Hw Process Technologies, Inc. Method for removing copper ions from copper ore using organic extractions
CA2193305A1 (en) 1996-12-18 1998-06-18 Jean-Marc Lalancette Process for removing and recovering copper, silver and zinc from sulfide ores
WO1998056494A1 (en) 1997-06-09 1998-12-17 Hw Process Technologies, Inc. Method for separating and isolating precious metals from non precious metals dissolved in solutions
US5961833A (en) 1997-06-09 1999-10-05 Hw Process Technologies, Inc. Method for separating and isolating gold from copper in a gold processing system
AUPO900097A0 (en) 1997-09-05 1997-10-02 Arton (No 001) Pty Ltd Process
AU758572B2 (en) 1997-10-30 2003-03-27 Hw Process Technologies, Inc. Method for removing contaminants from process streams in metal recovery processes
US6251163B1 (en) 1998-03-04 2001-06-26 Placer Dome, Inc. Method for recovering gold from refractory carbonaceous ores
US6183706B1 (en) 1998-03-11 2001-02-06 Placer Dome, Inc. Autoclave having an agitator with an aerating impeller for high oxygen transfer rate to metal-containing slurries and method of use
US6368381B1 (en) 1998-03-11 2002-04-09 Placer Dome Technical Services, Ltd. Autoclave using agitator and sparge tube to provide high oxygen transfer rate to metal-containing solutions
CA2331322C (en) 1998-05-08 2009-09-29 Shell Oil Company Process to recover molybdenum and vanadium metals from spent catalyst by alkaline leaching
CA2315480A1 (en) 1999-08-13 2001-02-13 Antonio T. Robles Process for removing metals from a sorbent
AUPQ315799A0 (en) 1999-09-29 1999-10-21 Murdoch University Improved process for the elution of gold from anion exchange resins
US6350420B1 (en) 1999-10-15 2002-02-26 Bhp Minerals International, Inc. Resin-in-pulp method for recovery of nickel and cobalt
NL1013590C2 (nl) 1999-11-17 2001-05-18 Paques Biosystems B V Werkwijze voor de selectieve verwijdering van metalen uit geconcentreerde metaalhoudende stromen.
AUPQ456299A0 (en) 1999-12-09 2000-01-13 Geo2 Limited Recovery of precious metals
US20030154822A1 (en) 1999-12-09 2003-08-21 John Hall Recovery of precious metals
US6451275B1 (en) 2000-03-10 2002-09-17 Lakefield Research Limited Methods for reducing cyanide consumption in precious metal recovery by reducing the content of intermediate sulfur oxidation products therein
US6344068B1 (en) 2000-04-04 2002-02-05 Barrick Gold Corporation Process for recovering gold from thiosulfate leach solutions and slurries with ion exchange resin
US6660059B2 (en) 2000-05-19 2003-12-09 Placer Dome Technical Services Limited Method for thiosulfate leaching of precious metal-containing materials
AU2001293306B2 (en) 2000-09-29 2006-08-10 Newmont Usa Limited Method and apparatus for chemical processing
US6500231B1 (en) 2001-03-29 2002-12-31 Newmont Usa Limited Recovery of precious metals from thiosulfate solutions
AU783904B2 (en) 2001-04-10 2005-12-22 Grd Minproc Limited Improved processing of precious metal-containing materials
US6632264B2 (en) 2001-04-17 2003-10-14 The University Of British Columbia Gold recovery from thiosulfate leaching
NO316020B1 (no) 2001-10-10 2003-12-01 Elkem Materials Anordning for kontinuerlig slaggbehandling av silisium
US6641642B2 (en) 2001-12-21 2003-11-04 Newmont Usa Limited High temperature pressure oxidation of ores and ore concentrates containing silver using controlled precipitation of sulfate species
WO2003080879A1 (en) 2002-03-26 2003-10-02 Council Of Scientific And Industrial Research Process for the recovery of gold and silver from used refractory bricks
US6602319B1 (en) 2002-04-01 2003-08-05 Council Of Scientific And Industrial Research Process for the recovery of gold and silver from used refractory bricks
JP2004018939A (ja) 2002-06-17 2004-01-22 Konica Minolta Holdings Inc 酸化金属膜の作製方法、金属酸化物及び反射防止膜
AUPS334402A0 (en) 2002-07-02 2002-07-25 Commonwealth Scientific And Industrial Research Organisation Process for recovering precious metals
CA2424714C (en) 2002-11-15 2011-03-08 Placer Dome Technical Services Limited Method for thiosulfate leaching of precious metal-containing materials
CA2412352A1 (en) 2002-11-18 2004-05-18 Placer Dome Technical Services Limited Method for thiosulfate leaching of precious metal-containing materials
US7722840B2 (en) 2002-11-15 2010-05-25 Placer Dome Technical Services Limited Method for thiosulfate leaching of precious metal-containing materials
EP1433860A1 (en) 2002-12-23 2004-06-30 Paques B.V. Process for regenerating thiosulphate from a spent thiosulphate gold leachant
BRPI0410172A (pt) 2003-05-09 2006-05-16 Clean Teq Pty Ltd método e aparelho para a dessorção de um material
AU2003904385A0 (en) 2003-08-18 2003-08-28 Murdoch University Improved Thiosulphate Leach Process
JP3741117B2 (ja) 2003-09-26 2006-02-01 住友金属鉱山株式会社 白金族元素の相互分離方法
RU2268316C1 (ru) 2005-01-24 2006-01-20 Общество с ограниченной ответственностью "Геохим" Способ сорбционного выщелачивания металлов с сокращенной реагентной обработкой
US7572317B2 (en) * 2005-11-10 2009-08-11 Barrick Gold Corporation Thiosulfate generation in situ in precious metal recovery
US7985277B2 (en) 2006-03-03 2011-07-26 Metal Asia International, Ltd. Process for extracting gold from gold-bearing ore
CA2652825A1 (en) 2006-05-25 2007-12-06 Matthew Ian Jeffrey Process for recovering metals from resins
EP2069433A1 (en) 2006-09-21 2009-06-17 Clean TEQ PTY LTD An ion exchange resin and a process for the use thereof
US7901484B2 (en) 2007-08-28 2011-03-08 Vale Inco Limited Resin-in-leach process to recover nickel and/or cobalt in ore leaching pulps
US8262770B2 (en) * 2007-09-18 2012-09-11 Barrick Gold Corporation Process for controlling acid in sulfide pressure oxidation processes
US8273237B2 (en) * 2008-01-17 2012-09-25 Freeport-Mcmoran Corporation Method and apparatus for electrowinning copper using an atmospheric leach with ferrous/ferric anode reaction electrowinning
US20110030508A1 (en) 2008-03-03 2011-02-10 Fenix Hydromet Australasia Pty.Ltd. Process for Metal Seperation Using Resin-in-Pulp or Resin-in-Solution Processes
BR112013014005B1 (pt) 2010-12-07 2020-01-28 Barrick Gold Corp método de lixiviação de ouro e/ou prata
JP5554285B2 (ja) 2011-03-30 2014-07-23 Jx日鉱日石金属株式会社 金の浸出方法
BE1019988A3 (fr) 2011-05-24 2013-03-05 Agc Glass Europe Substrat verrier transparent portant un revetement de couches successives.
AR086933A1 (es) 2011-06-15 2014-01-29 Barrick Gold Corp Metodo para recuperar metales preciosos y cobre de soluciones de lixiviado
JP5840761B2 (ja) 2012-03-01 2016-01-06 Jx日鉱日石金属株式会社 活性炭に吸着された金の回収方法及びそれを用いた金の製造方法
US10161016B2 (en) 2013-05-29 2018-12-25 Barrick Gold Corporation Method for pre-treatment of gold-bearing oxide ores
PE20211512A1 (es) * 2019-01-21 2021-08-11 Barrick Gold Corp Metodo para la lixiviacion con tiosulfato catalizado con carbon de materiales que contienen oro

Also Published As

Publication number Publication date
MX2015015980A (es) 2016-04-13
JP2019112726A (ja) 2019-07-11
WO2014191832A1 (en) 2014-12-04
JP6606646B2 (ja) 2019-11-20
PE20160459A1 (es) 2016-05-11
AR096488A1 (es) 2016-01-13
US10161016B2 (en) 2018-12-25
US11401580B2 (en) 2022-08-02
EP3004407B1 (en) 2018-08-15
DOP2015000280A (es) 2016-02-29
PE20180438A1 (es) 2018-03-05
EA201501141A1 (ru) 2016-06-30
EP3004407A4 (en) 2017-03-01
EP3004407A1 (en) 2016-04-13
JP2021167469A (ja) 2021-10-21
CA2915269A1 (en) 2014-12-04
AU2014272803B2 (en) 2018-04-19
US20180030572A1 (en) 2018-02-01
EA035708B1 (ru) 2020-07-29
US20200165702A1 (en) 2020-05-28
JP7043454B2 (ja) 2022-03-29
BR112015029585B1 (pt) 2020-09-15
AU2014272803A1 (en) 2015-12-03
US10597752B2 (en) 2020-03-24
US20140356225A1 (en) 2014-12-04
ZA201508697B (en) 2022-03-30
CA2915269C (en) 2019-08-06
JP2016520163A (ja) 2016-07-11
BR112015029585A2 (pt) 2017-07-25
CL2015003410A1 (es) 2016-08-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA2520039C (en) Precious metal recovery using thiocyanate lixiviant
US5536480A (en) Method for treating mineral material having organic carbon to facilitate recovery of gold and silver
US11401580B2 (en) Method for pre-treatment of gold-bearing oxide ores
AU2014272804B2 (en) Method for arsenic oxidation and removal from process and waste solutions
US20230313336A1 (en) Method for carbon-catalysed thiosulfate leaching of gold-bearing materials
CA2641626C (en) Recovery process for precious metals
AU783904B2 (en) Improved processing of precious metal-containing materials
Lin et al. Recovering gold from carbon fines by a gold transfer process
AU2014256429B2 (en) Cyanide-leaching process