TR201809454T4 - Yüksek saflıkta stanöz oksidin hazırlanmasına yönelik yöntem. - Google Patents

Yüksek saflıkta stanöz oksidin hazırlanmasına yönelik yöntem. Download PDF

Info

Publication number
TR201809454T4
TR201809454T4 TR2018/09454T TR201809454T TR201809454T4 TR 201809454 T4 TR201809454 T4 TR 201809454T4 TR 2018/09454 T TR2018/09454 T TR 2018/09454T TR 201809454 T TR201809454 T TR 201809454T TR 201809454 T4 TR201809454 T4 TR 201809454T4
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
sno
approximately
dicarboxylate
dicarboxylate complex
salt
Prior art date
Application number
TR2018/09454T
Other languages
English (en)
Inventor
Werner Christian
Steinberg Christoph
Maurer Jessica
Zumaque Harry
Original Assignee
Werner Christian
Steinberg Christoph
Honeywell Int Inc
Maurer Jessica
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Werner Christian, Steinberg Christoph, Honeywell Int Inc, Maurer Jessica filed Critical Werner Christian
Publication of TR201809454T4 publication Critical patent/TR201809454T4/tr

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C01INORGANIC CHEMISTRY
    • C01GCOMPOUNDS CONTAINING METALS NOT COVERED BY SUBCLASSES C01D OR C01F
    • C01G19/00Compounds of tin
    • C01G19/02Oxides
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C01INORGANIC CHEMISTRY
    • C01PINDEXING SCHEME RELATING TO STRUCTURAL AND PHYSICAL ASPECTS OF SOLID INORGANIC COMPOUNDS
    • C01P2006/00Physical properties of inorganic compounds
    • C01P2006/80Compositional purity

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Inorganic Compounds Of Heavy Metals (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)

Abstract

Burada aşağıdakileri içeren, yüksek saflıkta stanöz oksidin hazırlanmasına yönelik yöntemler sağlanır: (a) bir Sn-dikarboksilat kompleksini içeren bir süspansiyonu oluşturmak üzere aköz faz içinde bir C2-12 dikarboksilik asit ile bir Sn tuzunun reakte edilmesi; (b) esas olarak Sn tuzunun anyonunu içermeyen yıkanmış bir Sn-dikarboksilat kompleksini içeren bir yıkama solüsyonunu elde etmek üzere su ile Sn-dikarboksilat kompleksinin yıkanması; ve (c) yüksek saflıkta SnO'yu oluşturmak üzere yıkanan Sn-dikarboksilat kompleksinin bir baz ile reakte edilmesi, burada yüksek saflıkta SnO, yaklaşık 0.002 cph/cm2'den daha az olan bir alfa radyasyon sayısına sahiptir.

Description

TARIFNAME YÜKSEK SAFLIKTA STANÖZ OKSIDIN HAZIRLANMASINA YÖNELIK YÖNTEM ILGILI UYGULAMALARA QAPRAZ REFERANS Bu uygulama 27 Ocak 2011'de basvurusu yapilan u.s Provizyonel Basvuru No. 61/531,447 ile ilgilidir ve bunlardan rüçhan hakki talep eder.
BULUSUN SAHASI Mevcut bulus, düsük alfa emisyonlari ile yüksek saflikta kalay(ll) oksidin hazirlanmasinin bir yöntemi ile ilgilidir.
BULUSUN ALTYAPISI Entegre devre (IC) bilgisayar yongalarinin sonraki jenerasyonunun imalatina yönelik olarak standart litografik yöntemler yeterli degildir. Yapi boyutunun azaltilmasi, kuantum etkileri ve tek iletken elemanlar arasindaki karismadan dolayi uygulanabilir degildir. Dolayisiyla elektronik endüstrisi, sözde 3-D yongalar veya çevirmeli yongalari düzenlemistir. Bunlar, birlikte istiflenen birçok lC yongasindan olusur. Elemanlar arasinda azaltilan mesafe, daha kompakt, daha karmasik ve daha hizli islemcilere olanak saglar. Bu tür yongalardaki piyasa büyümesinin, tüketici elektroniginin daha yüksek isleme gücüne sahip daha küçük bilesenleri, örnegin bilgisayarlar, cep telefonlari ve diger tasinabilir tüketici elektronik cihazlarina daha fazla gerek duymasi nedeniyle üssel olmasi beklenir.
Bu istifli elemanlarin, oldukça zorlu tolerans dahilinde ve IC elemaninin islevini bozmayacak bir sekilde birlikte lehimlenmesi gerekir. Lehimleme, lehimler olarak kalay (Sn) veya kursun (Pb) bilesikler kullanilarak saglanir. Istifli IC yongalari arasindaki azaltilan mesafe bunun ile birlikte, bir yazilim hatasinin, IC yongasinin yakinindaki materyalden alfa raylarin etkisinden dolayi meydana gelebildigi önemli risk teskil eder.
Buna uygun olarak, Iehimlemeden önce veya sonra elektronik cihazlar üzerinde yerlestirilen Iehim materyali ve ilave islevsel katmanlarin, alfa radyasyonunu (teknik olarak helyum çekirdekleri (He2*) ile yüklenmistir) yaymadigi anlamina gelerek teknikte bilindigi üzere “düsük alfa” olmasi gerekir. Bu, Sn durumunda oldukça yüksek saflikta Sn ve Sn bilesiklerin, Pb'nin bir alfa emitörü olan Polonyum araciligiyla bozulan bir izotopa sahip olmasi nedeniyle hiçbir Pb kontaminasyonu olmaksizin kullanilmasi gerektiginin saglanmasi anlamina gelir. Diger tipik alfa yayan kirletici maddeler, ayrica minimum bir içerige azaltilmasi gereken uranyum ve toryumdur.
Stanöz oksit (SnO), örnegin IC yongalarinin fabrikasyonu sirasinda kullanilan bir kalay elektronik Cihazlar, Sn veya Sn bazli alasimlar ile elektrolizle kaplanir. Kalay(ll) bilesiklerin asit solüsyonlari, elektrolizle kaplama prosesine yönelik olarak kullanilir.
Bilesen parçalari üzerinde biriken Sn miktarinin, kalite varyasyonu olmaksizin sabit çalismaya olanak saglamak üzere düzenli olarak veya sürekli olarak yenilenmesi kaynagi oldugunu açiklar.
Stanöz oksidi hazirlamanin önceden rapor edilen bir yöntemi, 11-125 olan bir pH degerinde bir stanöz tuz asidik aköz solüsyonun ve bir alkali hidroksit solüsyonun reakte edilmesini içerir. Bir alkali karbonat, stanöz oksidi saglamak üzere karisima akabinde eklenir. Bakiniz JP 3223112 A. Bunun ile birlikte, aköz ortamda asidik stanöz tuz ile alkali hidroksidin reaksiyonunu gerçeklestirme, nihai ürün içinde bulunan stanöz tuzun anyonlari gibi safsizliklar ile sonuçlanir. Ek olarak yüksek pH düzeyleri, yabanci katyonlar tarafindan kontaminasyona neden olan alkali karbonatin eklenmesinin yaptigi gibi düsük saflikta stanöz oksidi üretir. Stanöz oksit tozlarin solvotermal hazirlanmasi, Buna uygun olarak, istifli IC yongalarinin elektrolizle kaplanmasindaki gibi belirli uygulamalara yönelik SnO'nun, son derece saf olmasi gerekir, bu durum, esas olarak halojenür gibi asindirici anyonsuz, esas olarak eser metal safsizliksiz ve yukarida tartisildigi üzere esas olarak alfa radyasyon emitörlersiz olmayi içerir. Ayrica, Sn02'nin elektrolizle kaplama banyosunda kullanilan asitlerin çogunda çözünmesi nedeniyle stanik oksidin (Sn02) düsük bir konsantrasyonuna sahip olmasi esastir. Bunun yerine mevcut herhangi bir stanik oksit, çikarmaya yönelik potansiyel olarak zahmetli mekanik bir araci gerektiren banyo içinde tortu olusturur. Mevcut bulus, digerleri arasinda bu ihtiyaçlari ele alir.
BULUSUN KISA AÇIKLAMASI Burada asagidakileri içeren, yüksek saflikta stanöz oksidin hazirlanmasina yönelik istem 1'e göre bir yöntem saglanir: (a) bir Sn-dikarboksilat kompleksini içeren bir süspansiyonu olusturmak üzere aköz faz içinde bir C2-12 dikarboksilik asit ile bir Sn tuzunun reakte edilmesi; (b) esas olarak Sn tuzsuz yikanmis bir Sn-dikarboksilat kompleksini içeren bir yikama solüsyonunu elde etmek üzere su ile Sn-dikarboksilat kompleksinin yikanmasi; ve (c) yüksek saflikta SnO'yu olusturmak üzere Sn- dikarboksilat kompleksinin bir baz ile yikanan reakte edilmesi, burada yüksek saflikta SnO, yaklasik 0.002 cph/cmz'den daha az olan bir alfa radyasyon sayisina sahiptir.
Belirli düzenlemelerde Sn tuzu, yüksek saflikta oksidize edici olmayan bir asit içinde yüksek saflikta kalay metalin çözünmesi yoluyla hazirlanir. Diger belirli düzenlemelerde yöntem ayrica, Sn-dikarboksilat kompleksinin yikanmasi adimindan önce filtreleme yoluyla Sn-dikarboksilat kompleksinin izole edilmesi adimini içerir. Belirli düzenlemelerde yöntem ayrica, yüksek saflikta SnO`nu izole edilmesi adimini ve istege bagli olarak, 60°C ila yaklasik 120°C arasindaki bir sicaklikta vakum altinda yüksek saflikta SnO'nun kurulmasini içerir.
Tercih edilen belirli düzenlemelerde yüksek saflikta SnO, Sn02 hariç agirlikça yaklasik TERCIH EDILEN DÜZENLEMELERIN DETAYLI AÇIKLAMASI Basvuru sahipleri sasirtici sekilde, düsük alfa emisyonuna sahip yüksek saflikta SnO'nun hazirlanmasina yönelik bir yöntemi kesfetmistir. Daha özellikle Basvuru Sahipleri, SnO ürünün kalitesini negatif olarak etkileyen yüksek bir pH degerine reaksiyon solüsyonunu ayarlamaya yönelik ihtiyaç olmaksizin yüksek saflikta SnO'nun hazirlanmasinin bir yöntemini kesfetmistir. Teori ile sinirlanmak istenmezken Basvuru Sahipleri, bir Sn-dikarboksilat kompleksinin olusturulmasinin, baslangiç materyali, özellikle çökeltme veya kristalizasyon yoluyla alfa yayanlar içinde bulunan istenmeyen safsizliklarin giderilmesine olanak saglayan bir süspansiyonu ürettigine inanir. Bu adimin, yüksek pH degerlerini önlemesi nedeniyle Sn02'ye istenmeyen yan reaksiyon önlenir. Ek olarak bu adim çogunlukla, herhangi bir yabanci anyonu giderir.
Kimyasal tekniklerde yaygin olarak anlasildigi üzere “stanöz oksit” terimi, kalay(ll) okside (SnO) refere eder; “stanik oksit”, kalay(lV) okside (Sn02) refere eder. Mevcut bulusun amacina yönelik “yüksek saflikta" veya “son derece saf“ terimleri, mevcut herhangi bir Sn02 hariç agirlikça en az yaklasik %99, tercihen en az yaklasik %995, daha tercihen agirlikça en az yaklasik %99.85, daha tercihen agirlikça en az yaklasik safligi kapsar. Bulusun amacina yönelik olarak “esas olarak içermeyen” terimi, Sn02 hariç agirlikça %1'den daha az, temelde %0.1'den daha az, daha tercihen %0.5'ten daha az, daha tercihen %0.01'den daha az ve daha tercihen agirlikça % 0001`den daha azi içerme anlamina gelir. Sn02 içerigi, agirlikça %10'dan daha az, tercihen tercihen agirlikça %0.01'den daha azdir. Bulusun tercih edilen bir düzenlemesinde Sn02 içerigi, agirlikça yaklasik %1'den daha azdir. Alfa emitörleri tarafindan kontaminasyona göre mevcut bulusun yüksek saflikta stanöz oksidi tercihen, cm2 basina saatte 9002'den daha az bir radyasyon sayisina sahiptir.
Buna uygun olarak burada asagidakileri içeren, yüksek saflikta SnO'nun hazirlanmasina yönelik bir yöntem saglanir: (a) bir Sn-dikarboksilat kompleksini içeren bir süspansiyonu olusturmak üzere aköz faz içinde bir C2-12 dikarboksilik asit ile bir Sn tuzunun reakte edilmesi; (b) esas olarak Sn tuzsuz yikanmis bir Sn-dikarboksilat kompleksini içeren bir yikama solüsyonunu elde etmek üzere su ile Sn-dikarboksilat kompleksinin yikanmasi; ve (c) düsük alfa yayan yüksek saflikta bir SnO'yu olusturmak üzere yikanan Sn-dikarboksilat kompleksinin bir baz ile reakte edilmesi. Tercihen yüksek saflikta SnO, yaklasik 0.02 cph/cm2”den daha az, tercihen yaklasik 0.01 cph/cmz'den daha az, daha tercihen yaklasik 0005'den daha az, daha tercihen yaklasik 0.002 cph/cmz'den daha az ve daha tercihen 0.001 cph/cmz'den daha az bir miktarda alfa radyasyonu yayar.
Sn tuzu, solüsyon içinde çözünebilirdir. Tercih edilen belirli düzenlemelerde Sn tuzu, SnCI2, Sn(BF4)2, Sn(CH3803)2 ve bunlarin karisimlarindan olusan gruptan seçilir.
Uygun Sn tuzlarinin diger örnekleri, teknikte uzman kisiler tarafindan halihazirda anlasilir ve bilinir.
Mevcut bulusun dikarboksilik asitleri, 2 ila 12 karbon atomu ve tercihen 2 ila 5 karbon atomu içeren dikarboksilik asitleri içerir. Tercih edilen belirli düzenlemelerde dikarboksilik asit, tartatik asit ve malik asit gibi bir hidroksidikarboksilik asit olabilir.
Tercih edilen belirli düzenlemelerde mevcut bulusun dikarboksilik asitleri, oksalik asit, malonik asit, süksinik asit, glutarik asit ve bunlarin karisimlarindan seçilir. Teori ile sinirlanmak istenmeksizin Basvuru Sahipleri, dikarboksilik asidin çözünebilirligi azaldikça spesifik ürünün saglandigina inanir. Bu nedenle kisa zincirli (diger bir deyisle 02.12) dikarboksilik asitlerin, Sn-dikarboksilik asit kompleksinin daha az agir saflastirilmasina olanak saglayarak Sn(ll) ile bir kristalin bilesigi olusturmaya daha fazla egilimli olacaktir.
Belirli düzenlemelerde bir dikarboksilik asit ile Sn tuzunun reakte edilmesi adimi. düsük bir pH degerinde, tercihen yaklasik 5'den daha az olan bir pH degerinde, daha tercihen yaklasik 3'ten daha az olan bir pH degerinde ve daha tercihen yaklasik 1'Iik bir pH degerinden daha az veya bunun kadar olan pH degerinde gerçeklestirilir. Bir dikarboksilik asit ile Sn tuzunun reaksiyonu, yaklasik 20°C ila yaklasik 100°C, tercihen yaklasik 40°C ila yaklasik 80°C ve daha tercihen yaklasik 60°C'Iik bir sicaklikta isi altinda yaklasik 1 ila yaklasik 5 saat sürekli karistirma altinda gerçeklestirilebilir.
Belirli düzenlemelerde Sn-dikarboksilat kompleksi yikanir ve yikanan Sn-dikarboksilat kompleksini elde etmek üzere bosaltilir. Belirli düzenlemelerde Sn-dikarboksilat kompleksi, yikama adimindan önce izole edilir. Tercihen Sn-dikarboksilat kompleksinin izolasyonu, filtreleme veya santrifüjleme yoluyla saglanir. Izolasyonun diger yöntemleri, teknikte uzman kisiler tarafindan bilinir.
Yikanan Sn-dikarboksilat kompleksi, Sn tuzunun anyonunu esas olarak içermez.
Mevcut bulusun amaçlarina yönelik olarak “esas olarak içermeyen”, yikanan Sn- dikarboksilat kompleksinin, agirlikça yaklasik %1'den daha az anyonu içermesi anlamina gelir. Tercihen Sn-dikarboksilat kompleksi, agirlikça yaklasik %0.1”den daha az, daha tercihen agirlikça yaklasik %O.5'ten daha az ve daha tercihen agirlikça yaklasik %O.1'den daha az anyon içerir. Sn-dikarboksilatin yikanmasi, yikama solüsyonu nötr bir pH degerine sahip olana kadar devam eder.
Belirli düzenlemelerde, yikanan Sn-dikarboksilat kompleksi ile reakte etmek üzere kullanilan baz, en az 5 olan bir pH degerine kadar yikanan Sn-dikarboksilat kompleksini içeren karisimi arttiracak herhangi bir bilesiktir. Tercihen baz, nötr veya protonlu formda suda çözünebilirdir ve yüksek safliga ve düsük toksisiteye sahiptir.
Tercih edilen belirli düzenlemelerde baz, aköz amonyak, amonyum karbonat ve üreden olusan gruptan seçilir. Uygun bazlarin diger örnekleri, teknikte uzman kisiler tarafindan halihazirda anlasilacaktir. Tercihen baz, bir alkali baz degildir. Teori ile sinirlanmak istenmezken Basvuru Sahipleri, bir alkali bazin kullaniminin, yabanci katyonlar tarafindan kontaminasyona neden olacagina inanir. Belirli düzenlemelerde, yikanan Sn-dikarboksilat kompleksinin bir baz ile reakte edilmesi adimi, nötre yakin olan bir pH'de, tercihen yaklasik 5 ile yaklasik 8 olan bir pH araliginda ve daha tercihen yaklasik 6 ila yaklasik 7 olan bir pH araliginda gerçeklestirilir. Yikanan Sn-dikarboksilat kompleksinin bir baz ile reakte edilmesi adimi ayrica, yaklasik 20°C ila yaklasik 80°C'lik, tercihen yaklasik 40°C ila yaklasik 65°C'lik bir sicaklikta sürekli karistirma altinda gerçeklestirilebilir.
Belirli düzenlemelerde Sn tuzu, yüksek saflikta oksidize edici olmayan bir asit içinde yüksek saflikta kalay metalin çözünmesi yoluyla hazirlanir. Bir oksitleyici olmayan asit, hidrojen üretimi altinda veya oksijen gibi bir oksitleyicinin yardimi ile kalay metali çözecek herhangi bir bilesik veya iyondur. Tercih edilen belirli düzenlemelerde uygun asitler, bir oksitleyicinin ve/veya yükseltilmis sicakligin yardimi ile kalayi çözmek üzere yeteri kadar güçlü Bronsted-Lowry asitlerdir ve çözünebilir bir kalay tuzunu olusturacaktir. Tercih edilen belirli düzenlemelerde oksitleyici olmayan asidin anyonu, Sn tuzu anyonu ile aynidir. Örnegin SnClz'nin, istenen baslangiç Sn tuzu olmasi halinde uygun oksitleyici olmayan bir asit HCI olabilir. Tercihen oksitleyici olmayan asit, hidroklorik asit, floroborik asit ve metansülfonik asitten olusan gruptan seçilir.
Belirli düzenlemelerde yüksek saflikta SnO izole edilir ve kurutulur. Yüksek saflikta SnO'nun izolasyonu örnegin filtreleme veya santrifüjleme yoluyla saglanabilir.
Izolasyonun diger yöntemleri, teknikte uzman kisiler tarafindan bilinir. Yüksek saflikta SnO'nun kurutulmasi örnegin, 2 ila yaklasik 48 saat yaklasik 60°C ila yaklasik 120°C'Iik bir sicakliga kadar yüksek saflikta SnO'nun isitilmasi yoluyla saglanabilir. Tercihen kurutma, vakum altinda veya bir atil gaz atmosferinde gerçeklestirilecektir. ÖRNEKLER Asagidaki örnekler, bunun kapsamini sinirlamadan mevcut bulusu açiklama amacina yönelik saglanir. Örnek 1. Oksalik asit ve kalay(ll) kloridin reaksiyonu yoluyla kalay(ll) oksalatin üretimi.
Bir 600 mL deney sisesi içinde yaklasik 63 g yüksek saflikta oksalik asit dihidrat, berrak renksiz bir solüsyon saglayarak yaklasik 60°C'ye isitma ile yaklasik 150 g distile su içinde çözünmüstür. Yaklasik 211.5 9 bir aköz yüksek saflikta kalay(ii) klorit solüsyonu (yaklasik %44.8 SnClz; serbest asit maksimum %10), yaklasik 1 saatlik bir süreç boyunca yaklasik 60°C'Iik bir sicaklikta karistirma ile damlatilarak eklenmistir. Ortaya çikan solüsyon, solüsyon asidik (pH degeri yaklasik 1) olmustur. Karisim, yaklasik 60 dakika oda sicakligina (yaklasik 26°C) sogutulmustur ve Sn(ll) oksalatin kaba beyaz kristalleri, filtreleme yoluyla giderilmistir. Kati, esas olarak klorit iyon içermeyene kadar küçük parçalar halinde toplam yaklasik 500 mL distile su içinde durulanmistir. Filtrattan ayrica 3.5 g'lik bir ürün izole edilmistir. Toplam verim vakum ile kurutmadan sonra yaklasik 77.4 9 olmustur.
Toplam Sn Analizi Toplam Sri içerigi, kompleksometrik titrasyon yoluyla ölçülmüstür. Yaklasik 0.25 9 vakum ile kurutulmus ürün, bir 300 mL Erlenmeyer balonu içine eklenmistir. Yaklasik mL IDRANAL III, 0.1 M eklenmistir ve karisim, berrak bir solüsyon olusturulana kadar kaynayacak sekilde isitilmistir. Solüsyon, 150 mL su ile seyreltilmistir ve oda sicakligina sogutulmustur. PH degeri, hekametilentetramin ile yaklasik 5-6,ya ayarlanmistir ve solüsyon, standart 0.1 M çinko sülfat, solüsyonu ile bir ksilenol turuncu uç noktaya geri titrelenmistir. Toplam Sn içerigi, agirlikça yaklasik %554 olacak sekilde belirlenmistir.
Sn(ll) Analizi Sn(ll) analizi, iyodometrik titrasyon yoluyla gerçeklestirilmistir. Yaklasik 50 mL standart iyodin solüsyonu (yaklasik 0.05 M), eklenmistir ve yaklasik 0.25 9 vakum ile kurutulmus ürün, 300 mL'Iik konik bir balon içine eklenmistir. Yaklasik 2 mL yaklasik %25 hidroklorik asit eklenmistir ve balonun, bir stoper ile hemen sizdirmazligi saglanmistir.
Karisim, 1 dakika içinde ultrason kullanilarak çözünmüstür. Kalinti iyodin akabinde, standart 0.1 M sodyum tiyosülfat solüsyonu ile titrelenmistir. Sn(ll) içerigi, agirlikça yaklasik %549 olacak sekilde belirlenmistir. Örnek 2. Oksalik asit ve kalavlll) tet_rafloroporat_in reaksiyonu yoluyla kalayul) oksalatin üretimi.
Bir 600 mL deney sisesi içinde yaklasik 63 g yüksek saflikta oksalik asit dihidrat, berrak renksiz bir solüsyon saglayarak yaklasik 60°Ciye isitma ile yaklasik 150 g distile su içinde çözünmüstür. Yaklasik 329.1 9 bir aköz yüksek saflikta kalay(ll) tetrafloroborat solüsyonu (yaklasik %444 Sn(BF4)2), yaklasik 1 saatlik bir süreç boyunca yaklasik 60°C'lik bir sicaklikta karistirma ile damlatilarak eklenmistir. Ortaya çikan solüsyon, solüsyon asidik (pH degeri yaklasik 1) olmustur. Karisim, oda sicakligina sogutulmustur ve yaklasik 60 dakika bu sicaklikta karistirilmistir. Sn(ll) oksalatin beyaz kristalleri, filtreleme yoluyla giderilmistir. Kati, nötr olana kadar küçük parçalar halinde toplam yaklasik oksalatin toplam verimi vakum ile kurutmadan sonra yaklasik 108.9 g olmustur. Toplam Sn ve Sn(ll) içerikleri, sirasiyla yaklasik %523 ve yaklasik %520 olacak sekilde belirlenmistir. Yukaridaki gibi toplam Sn içerigi, kompleksometrik titrasyon yoluyla ölçülmüstür ve kalay(ll) içerigi, iyodometrik titrasyon ile belirlenmistir. Örnek 3. Aköz amonyak ile kalat oksalatin reaksiyonu yoluyla kalay(ll) oksidin üretimi.
Bir 500 mL deney sisesi içinde, Örnek 1 veya 2'de üretildigi üzere yaklasik 95 g kalay(l|) oksalati beyaz bir süspansiyon olusturmak üzere yaklasik 300 g distile su ile karistirilir. Yaklasik 58.5 9 aköz amonyak (% 25 NH3), yaklasik 15 dakika eklenir.
Sicaklik, yaklasik 20 dakika yaklasik 60°C'ye yükseltilir ve ayrica 30 dakika bu sicaklikta tutulur. SnO'nun siyah çökeltisinin yerlesmesine olanak saglanir ve Iikitin çogu bosaltilir. Bir ilave 150 g ilik distile su, SnO süspansiyonuna eklenir ve bosaltilir.
SnO, filtreleme yoluyla giderilir ve 500 mL distile su ile yikanir. Kurutmadan sonra toplam verim 55.4 g'dir. Toplam Sn ve Sn(ll) içerikleri, sirasiyla yaklasik %88.05 ve yaklasik %865 olacak sekilde yukaridaki gibi belirlenmistir. Örnek 4. Am0nyum oksalat ve kalay(ll) kloridin reaksiyonu yoluyla kalay(ll) oksalatin üretimi. 1000 mL'Iik bir deney sisesi içinde, amonyum oksalatin bir solüsyonu, 60 °C`de 450 g distile suya 63 g oksalik asidin ve 68 g amonyum solüsyonunun (% 25 NH3) eklenmesi yoluyla hazirlanir. Buna, yaklasik 45 dakikalik bir süreç boyunca yaklasik 60°C”de bir aköz yüksek saflikta kalay(ll) klorit solüsyonunun (%421 SnCI2; serbest asit %85) 225,6 g'si karistirma ile damlatilarak eklenmistir. Ortaya çikan solüsyon, asidik (pH 1 - 2) olmustur. Karisim, yaklasik 60 dakika oda sicakligina (yaklasik 20°C) sogutulmustur ve Sn(ll) oksalatin kaba beyaz kristalleri, filtreleme yoluyla giderilmistir. Kati, esas olarak klorit iyon içermeyene kadar küçük parçalar halinde toplam yaklasik 800 mL distile su içinde durulanmistir. Vakum ile kurutmadan sonra toplam verim, yaklasik 96.9 9 olmustur. Toplam Sn ve Sn(ll) içerikleri, sirasiyla %540 ve %537 olacak sekilde belirlenmistir. Örnek 5. Aköuimonvak ile kalat oksalatin reaksiyonu yoluyla kalay(ll) oksidin üretimi.
Yaklasik 66 kg su (iyondan arindirilmis) içinde yaklasik 9.31 kg oksalik asit dihidratin bir süspansiyonu, yaklasik 60 dakika yaklasik 10.06 kg amonyak solüsyonu (% 25) ile karistirilir. Sicaklik, yaklasik 60°C'ye yükseltilir. Yaklasik 40.70 kg kalay klorit solüsyonu (yaklasik %34.4'Iük içerik), sürekli karistirma ile 50 dakika solüsyona kademeli olarak eklenir. Beyaz bir çökelti, kalay klorit solüsyonunun bir çeyreginin eklenmesinden sonra görünürdür. Süspansiyon, 65°C'de yaklasik 30 dakika karistirilir akabinde yaklasik 14 saat içinde yaklasik 22°C'ye sogutulur. Kalay oksalat, vakum ile filtreleme yoluyla Iikitten ayrilir. Bu, 176 kg iyondan arindirilmis su ile yikanir. Yaklasik 17 kg kalay oksalat giderilir ve yaklasik 47.8 kg su ile süspanse edilir. Yaklasik 9.34 kg amonyak solüsyonu (% 25), yaklasik 15 dakikalik bir süreç içinde eklenir. Sicaklik. yaklasik 45°C7ye yükseltilir ve süspansiyon. renk bakimindan siyaha döner. Yaklasik 58°C'de yaklasik 30 dakika karistirmadan sonra SnO, bir basinç filtresi üzerinde ayrilir.
Kati SnO, yaklasik 33 kg ilik su ile iki kez ve yaklasik 110 kg soguk su ile bir kez yikanir. Kalay oksit, 80 °C'de vakum altinda kurutulur. Verim 12.7 kg SnO'dur.
Analitikler, % >99,99 olan kimyasal bir safligi ve 0.002 cts/cmzlsaat olan bir 0: degerini ortaya çikarmistir. Örnek 6. Aköz amonyak ile kalat oksalatin reaksiyonu yoluyla kalay(ll) oksidin üretimi.
Yaklasik 1300 kg su (iyondan arindirilmis) içinde yaklasik 390 kg oksalik asit dihidratin bir süspansiyonu, yaklasik 60 dakika yaklasik 408 kg amonyak solüsyonu (% 25) ile karistirilir. Sicaklik, yaklasik 65 °C'ye yükseltilir. Yaklasik 1200 kg kalay klorit solüsyonu (içerik %439), sürekli karistirma ile 3 dakika solüsyona kademeli olarak eklenir. Beyaz bir çökelti, solüsyonun bir çeyreginin eklenmesinden sonra görünürdür.
Süspansiyon, yaklasik 60 °C`de yaklasik 1 saat karistirilir akabinde yaklasik 25 °C'ye sogutulur. Kalay oksalat, 4 kez bosaltma yoluyla saflastirilir. Saflastirilan kalay oksalat süspansiyonu, yaklasik 2000 kg'ye kadar ilave su ile seyreltilir. 1.5 saat içinde yaklasik 348 kg amonyak solüsyonu (% 25) eklenir. Sicaklik, yaklasik 40°C'ye yükseltilir.
Süspansiyon, siyah bir süspansiyona döner. 65 °C'de yaklasik 1.5 saat karistirmadan sonra SnO'nun yerlesmesine olanak saglanir. Amonyum oksalat solüsyonu bosaltilir ve kati, ilik su ile üç kez yikanir. Yikanan kalay oksit, 400 rpm'de santrifüjleme yoluyla ayrilir ve ayrica yaklasik 30 dakika santrifüjleme sirasinda yikanir. Santrifüjde ön kurutmadan önce kalay oksit, 12 saat yaklasik 100 °C'de vakum altinda kurutulur.
Yaklasik 320 kg kalay oksit geri kazanilir. Analitikler, % >99,99 olan kimyasal bir safligi ve 0.002 cts/cm2/saat olan bir 0( degerini ortaya çikarmistir.

Claims (1)

  1. ISTEMLER SnO'nun hazirlanmasina yönelik bir yöntem olup, özelligi asagidaki adimlari içermesidir: (a) bir Sn-dikarboksilat kompleksini içeren bir süspansiyonu olusturmak üzere aköz fazda bir C2-12 dikarboksilik asit ile bir Sn tuzunun reakte edilmesi; (b) bir yikama solüsyonunu ve yikanan bir Sn-dikarboksilat kompleksi elde etmek üzere su ile Sn-dikarboksilat kompleksinin yikanmasi, burada yikanan Sn-dikarboksilat kompleks içinde Sn tuzunun anyonunun bir konsantrasyonu, agirlikça %1'den daha azdir, burada Sn-dikarboksilat kompleksinin yikanmasi, yikama solüsyonu nötr bir pH degerine sahip olana kadar devam eder; ve (c) SnO”yu olusturmak üzere yikanan Sn-dikarboksilat kompleksinin bir baz ile reakte edilmesi, burada SnO, 0.002 cph/cmziden daha az olan bir alfa radyasyon sayisina sahiptir ve burada SnO, mevcut herhangi bir Sn02 hariç agirlikça en az %99'Iuk bir safliga sahiptir. Istem 1'in yöntemi olup, özelligi Sn tuzunun, SnClz, Sn(BF4)2, Sn(CH3803)2 ve bunlarin karisimlarindan olusan gruptan seçilmesidir. Istem 1'in yöntemi olup, özelligi dikarboksilik asidin, oksalik asit, malonik asit, süksinik asit, glutarik asit ve bunlarin karisimlarindan olusan gruptan seçilmesidir. Istem 1'in yöntemi olup, özelligi bazin, aköz amonyak, amonyum karbonat ve üreden olusan gruptan seçilmesidir. Istem 1'in yöntem olup, özelligi Sn-dikarboksilatin yikanma adiminin, yikanan Sn-dikarboksilat kompleksi içinde Sn tuzunun anyon konsantrasyonu, adimlar Istem 1'in yöntemi olup, özelligi Sn-dikarboksilat kompleksinin yikanmasi adimindan önce filtreleme yoluyla Sn-dikarboksilat kompleksinin izole edilmesi adimini içermesidir. istem 1'in yöntemi olup, özelligi ayrica filtreleme yoluyla SnO'nun izole edilmesi adimini içermesidir. Istem 1'in yöntemi olup, özelligi SnO'nun, agirlikça % 1'den daha az bir miktarda Sn02'yi içermesidir. istem 1'in yöntemi olup, özelligi SnO'nun, Sn02 hariç agirlikça %99.85'lik bir miktarda SnO'yu içermesi ve SnO'nun, agirlikça %1'den daha az bir miktarda Sn02'yi içermesidir.
TR2018/09454T 2011-01-27 2012-01-27 Yüksek saflıkta stanöz oksidin hazırlanmasına yönelik yöntem. TR201809454T4 (tr)

Applications Claiming Priority (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US201161436695P 2011-01-27 2011-01-27
US201161531447P 2011-09-06 2011-09-06
US13/358,561 US8277774B2 (en) 2011-01-27 2012-01-26 Method for the preparation of high purity stannous oxide

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201809454T4 true TR201809454T4 (tr) 2018-07-23

Family

ID=46577516

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2018/09454T TR201809454T4 (tr) 2011-01-27 2012-01-27 Yüksek saflıkta stanöz oksidin hazırlanmasına yönelik yöntem.

Country Status (11)

Country Link
US (1) US8277774B2 (tr)
EP (1) EP2668136B1 (tr)
JP (1) JP5934254B2 (tr)
CN (1) CN103562134B (tr)
DK (1) DK2668136T3 (tr)
ES (1) ES2675933T3 (tr)
PL (1) PL2668136T3 (tr)
PT (1) PT2668136T (tr)
RU (1) RU2595697C2 (tr)
TR (1) TR201809454T4 (tr)
WO (1) WO2012103396A2 (tr)

Families Citing this family (28)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
TWI464117B (zh) * 2011-09-30 2014-12-11 Dow Global Technologies Llc 複數個氧化亞錫薄片
JP6104549B2 (ja) * 2011-09-30 2017-03-29 ダウ グローバル テクノロジーズ エルエルシー SnOを製造する方法
US8993978B2 (en) 2012-05-04 2015-03-31 Honeywell International Inc. Method for assessing an alpha particle emission potential of A metallic material
KR20160094385A (ko) 2013-12-05 2016-08-09 허니웰 인터내셔날 인코포레이티드 조절된 pH를 갖는 주석(II) 메탄술포네이트 용액
CN103833069B (zh) * 2013-12-20 2016-04-20 柳州百韧特先进材料有限公司 一种利用甲基磺酸亚锡含锡废液制备氧化亚锡的方法
JP6569237B2 (ja) * 2014-03-06 2019-09-04 三菱マテリアル株式会社 酸化第一錫の製造方法、Snめっき液の製造方法
BR112016029690A2 (pt) 2014-07-07 2017-08-22 Honeywell Int Inc material de interface térmica, e componente eletrônico
US20160097139A1 (en) 2014-10-02 2016-04-07 Jx Nippon Mining & Metals Corporation Method For Manufacturing High Purity Tin, Electrowinning Apparatus For High Purity Tin And High Purity Tin
MY183994A (en) 2014-12-05 2021-03-17 Honeywell Int Inc High performance thermal interface materials with low thermal impedance
TWI651415B (zh) 2015-10-19 2019-02-21 日商Jx金屬股份有限公司 高純度錫及其製造方法
US10312177B2 (en) 2015-11-17 2019-06-04 Honeywell International Inc. Thermal interface materials including a coloring agent
US9425164B1 (en) 2015-11-24 2016-08-23 International Business Machines Corporation Low alpha tin
US9546433B1 (en) 2015-11-24 2017-01-17 International Business Machines Corporation Separation of alpha emitting species from plating baths
US9359687B1 (en) 2015-11-24 2016-06-07 International Business Machines Corporation Separation of alpha emitting species from plating baths
EP3426746B1 (en) 2016-03-08 2021-07-14 Honeywell International Inc. Phase change material
US10501671B2 (en) 2016-07-26 2019-12-10 Honeywell International Inc. Gel-type thermal interface material
CN106966426B (zh) * 2017-04-21 2018-11-16 浙江百传网络科技有限公司 一种纳米多孔氧化亚锡的制备方法
US11041103B2 (en) 2017-09-08 2021-06-22 Honeywell International Inc. Silicone-free thermal gel
US10428256B2 (en) 2017-10-23 2019-10-01 Honeywell International Inc. Releasable thermal gel
WO2019097831A1 (ja) * 2017-11-15 2019-05-23 Jx金属株式会社 酸化第一錫及びその製造方法
US11072706B2 (en) 2018-02-15 2021-07-27 Honeywell International Inc. Gel-type thermal interface material
US11981581B2 (en) 2018-03-05 2024-05-14 Jx Metals Corporation Stannous oxide powder
WO2020021782A1 (ja) 2018-07-25 2020-01-30 Jx金属株式会社 酸化第一錫粉末
JP7314658B2 (ja) * 2018-07-30 2023-07-26 三菱マテリアル株式会社 低α線放出量の酸化第一錫の製造方法
WO2020026745A1 (ja) * 2018-07-30 2020-02-06 三菱マテリアル株式会社 低α線放出量の酸化第一錫及びその製造方法
GB201812664D0 (en) * 2018-08-03 2018-09-19 Imperial Innovations Ltd Recycling of lead-and tin-based materials
US11373921B2 (en) 2019-04-23 2022-06-28 Honeywell International Inc. Gel-type thermal interface material with low pre-curing viscosity and elastic properties post-curing
CN111138271A (zh) * 2020-01-20 2020-05-12 太原理工大学 一种有机金属盐添加剂的制备方法

Family Cites Families (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SU77936A1 (ru) * 1947-05-14 1948-11-30 И.Г. Губанов Способ получени окиси олова анодным растворением металлического олова
NL6806265A (tr) 1968-05-03 1969-11-05
BE791324A (fr) * 1971-11-16 1973-03-01 Vulcan Materials Co Preparation du chlorure stanneux
US4495105A (en) 1983-03-09 1985-01-22 Atlantic Richfield Company Preparation of higher tin carboxylates in improved yields using an inert gas
JPS60186416A (ja) * 1984-03-02 1985-09-21 Mitsubishi Metal Corp 低抵抗SnO↓2ド−プIn↓2O↓3粉末の製造法
JP2759470B2 (ja) * 1988-12-22 1998-05-28 富士チタン工業株式会社 錫酸ゾル及びその製造方法
JPH03223112A (ja) 1990-01-30 1991-10-02 Mitsubishi Materials Corp 酸化第一錫の製造方法
DE4003488A1 (de) 1990-02-06 1991-08-08 Goldschmidt Ag Th Verfahren zur herstellung von wasserfreien zinn(iv)-carboxylaten
US5569412A (en) * 1994-08-18 1996-10-29 E. I. Du Pont De Nemours And Company Tin oxide based conductive powders and coatings
JP3504095B2 (ja) * 1996-12-05 2004-03-08 株式会社トクヤマ 酸化スズ前駆体溶液の製造方法
JPH10273321A (ja) * 1997-03-27 1998-10-13 Tokuyama Corp 酸化錫粉末の製造方法
US6303808B1 (en) 2000-08-10 2001-10-16 Crompton Corporation Direct synthesis of tin (II) carboxylates and tin(IV) carboxylates from elemental tin or tin oxides
US20050217757A1 (en) 2004-03-30 2005-10-06 Yoshihiro Miyano Preflux, flux, solder paste and method of manufacturing lead-free soldered body
KR100644465B1 (ko) * 2004-12-20 2006-11-10 현대자동차주식회사 산화주석 나노로드, 그 제조방법 및 이를 이용한 가스센서
WO2007004394A1 (ja) 2005-07-01 2007-01-11 Nippon Mining & Metals Co., Ltd. 高純度錫又は錫合金及び高純度錫の製造方法
CA2637618C (en) * 2006-02-16 2015-03-31 Brigham Young University Preparation of uniform nanoparticles of ultra-high purity metal oxides, mixed metal oxides, metals, and metal alloys
KR100748786B1 (ko) * 2006-05-08 2007-08-13 현대자동차주식회사 매연 감지센서용 산화주석의 제조방법 및 이를 이용한자동차용 매연감지센서
JP4877518B2 (ja) * 2006-06-22 2012-02-15 日産化学工業株式会社 導電性酸化スズゾル及びその製造方法
CN101323463B (zh) * 2007-06-12 2010-11-03 赣州瑞德化工有限公司 一种高纯超细氧化锡的生产方法
EP2194165A1 (en) 2008-10-21 2010-06-09 Rohm and Haas Electronic Materials LLC Method for replenishing tin and its alloying metals in electrolyte solutions
CN102774879B (zh) * 2012-08-24 2014-02-05 云南大学 一种双相共存的一维结构二氧化锡制备方法

Also Published As

Publication number Publication date
EP2668136A2 (en) 2013-12-04
ES2675933T3 (es) 2018-07-13
RU2595697C2 (ru) 2016-08-27
RU2013139466A (ru) 2015-03-10
JP5934254B2 (ja) 2016-06-15
WO2012103396A2 (en) 2012-08-02
CN103562134A (zh) 2014-02-05
EP2668136B1 (en) 2018-04-11
EP2668136A4 (en) 2016-07-06
PT2668136T (pt) 2018-07-04
US8277774B2 (en) 2012-10-02
PL2668136T3 (pl) 2018-10-31
JP2014506554A (ja) 2014-03-17
WO2012103396A3 (en) 2012-11-08
DK2668136T3 (en) 2018-07-23
CN103562134B (zh) 2016-01-20
US20120195822A1 (en) 2012-08-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
TR201809454T4 (tr) Yüksek saflıkta stanöz oksidin hazırlanmasına yönelik yöntem.
CN103395847B (zh) 硫酸四氨合钯的合成方法
CN105132693B (zh) 一种从胶体活化钯活化后的酸钯废液中回收钯的工艺
KR101902601B1 (ko) Sn 합금 도금액에 대한 Sn 성분 보급용 산화 제 1 주석 분말 및 그 제조 방법
TW201307619A (zh) 阿爾法粒子放射體之移除
US20160115041A1 (en) Methods of preparing high purity aluminum hydroxide and high purity aluminum oxide
CN109897070B (zh) 一种醋酸四氨钯(ⅱ)的制备方法
US3201223A (en) Method of preparation of silver powder having a protective gum coating
JP5655680B2 (ja) Sn合金めっき液へのSn成分補給用酸化第一錫粉末およびその製造方法
CN112010878B (zh) 一种金属碘簇基化合物及其制备方法与应用
CN104310498B (zh) 一种硝酸铂的制备方法
KR20190040027A (ko) 정제된 헥사플루오로망간산칼륨 및 헥사플루오로망간산칼륨의 정제 방법
CN112110487A (zh) 一种易溶氢氧化铬的制备方法
KR101049975B1 (ko) 은 분말의 제조 방법
CN112939100B (zh) 一种碳酸氢四氨钯(ⅱ)的制备方法
CN109183093B (zh) 一种碳酸氢四氨合钯化合物的制备方法
CN108285166A (zh) 一种超细氧化钇的制备方法
US3752769A (en) Stable solutions containing molybdenum 99 and process of preparing same
US2947601A (en) Complex fluorides of plutonium and an alkali metal
TWI830754B (zh) 低α射線放射量的氧化錫(II)及其製造方法
CN113716757B (zh) 从萃取液中去除锌的方法及稀土皂化废水的用途
CN102358785A (zh) 一种稀土有机材料增强剂的制备方法
JP5814720B2 (ja) 銀粉の製造方法
KR910009599B1 (ko) 옥살산에 의한 시안화금칼륨의 제조방법
US20160289169A1 (en) N-substituted glycinium bis(fluorosulfonyl)imide ionic liquid