NO311163B1 - Fremgangsmåte ved konservering av maritime n¶ringsmidler - Google Patents

Fremgangsmåte ved konservering av maritime n¶ringsmidler Download PDF

Info

Publication number
NO311163B1
NO311163B1 NO19982025A NO982025A NO311163B1 NO 311163 B1 NO311163 B1 NO 311163B1 NO 19982025 A NO19982025 A NO 19982025A NO 982025 A NO982025 A NO 982025A NO 311163 B1 NO311163 B1 NO 311163B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
acid
roe
raw material
salt
salts
Prior art date
Application number
NO19982025A
Other languages
English (en)
Other versions
NO982025D0 (no
NO982025L (no
Inventor
Kjell Domaas Josefsen
Ivar Storroe
Ola Eide
Original Assignee
Mills Da
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Mills Da filed Critical Mills Da
Priority to NO19982025A priority Critical patent/NO311163B1/no
Publication of NO982025D0 publication Critical patent/NO982025D0/no
Priority to AU55369/99A priority patent/AU5536999A/en
Priority to GB0027057A priority patent/GB2353461B/en
Priority to PCT/NO1999/000131 priority patent/WO1999060863A2/en
Priority to PL344399A priority patent/PL191229B1/pl
Publication of NO982025L publication Critical patent/NO982025L/no
Priority to SE0003992A priority patent/SE0003992L/
Priority to IS5702A priority patent/IS5702A/is
Priority to DK200001643A priority patent/DK200001643A/da
Publication of NO311163B1 publication Critical patent/NO311163B1/no

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23BPRESERVING, e.g. BY CANNING, MEAT, FISH, EGGS, FRUIT, VEGETABLES, EDIBLE SEEDS; CHEMICAL RIPENING OF FRUIT OR VEGETABLES; THE PRESERVED, RIPENED, OR CANNED PRODUCTS
    • A23B4/00General methods for preserving meat, sausages, fish or fish products
    • A23B4/12Preserving with acids; Acid fermentation
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23BPRESERVING, e.g. BY CANNING, MEAT, FISH, EGGS, FRUIT, VEGETABLES, EDIBLE SEEDS; CHEMICAL RIPENING OF FRUIT OR VEGETABLES; THE PRESERVED, RIPENED, OR CANNED PRODUCTS
    • A23B4/00General methods for preserving meat, sausages, fish or fish products
    • A23B4/02Preserving by means of inorganic salts
    • A23B4/023Preserving by means of inorganic salts by kitchen salt or mixtures thereof with inorganic or organic compounds
    • A23B4/0235Preserving by means of inorganic salts by kitchen salt or mixtures thereof with inorganic or organic compounds with organic compounds or biochemical products
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23LFOODS, FOODSTUFFS, OR NON-ALCOHOLIC BEVERAGES, NOT COVERED BY SUBCLASSES A21D OR A23B-A23J; THEIR PREPARATION OR TREATMENT, e.g. COOKING, MODIFICATION OF NUTRITIVE QUALITIES, PHYSICAL TREATMENT; PRESERVATION OF FOODS OR FOODSTUFFS, IN GENERAL
    • A23L17/00Food-from-the-sea products; Fish products; Fish meal; Fish-egg substitutes; Preparation or treatment thereof
    • A23L17/30Fish eggs, e.g. caviar; Fish-egg substitutes

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Marine Sciences & Fisheries (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Nutrition Science (AREA)
  • Meat, Egg Or Seafood Products (AREA)
  • Traffic Control Systems (AREA)
  • Electrical Discharge Machining, Electrochemical Machining, And Combined Machining (AREA)
  • Liquid Crystal Substances (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse angår en fremgangsmåte ved konservering av maritime næringsmidler.
Foreliggende oppfinnelse angår nærmere bestemt en fremgangsmåte ved konservering av maritime næringsmidler ved hinderteknologi ved anvendelse av reduserte mengder ufordelaktige komponenter, uten anvendelse av undertrykk.
Det er et velkjent fenomen at næringsmidler må konserveres og det er også velkjent at også råstoffer for senere foredling i næringsmiddelproduksjonen ofte må konserveres for å hindre forringelse, særlig på grunn av mikrobiell innvirkning.
En metode som ofte benyttes er såkalt konservering ved lav vannaktivitet (aw).
Den lave vannaktiviteten oppnås ved å sette lavmolekylære forbindelser som koksalt (NaCl) og/eller forskjellige sukkertyper (som sukrose, glucose, fruktose, maltose eller lactose) eller også sukkeralkoholer (som sorbitol, mannitol, inositol eller xylitol) til næringsmiddelråvaren.
Det er imidlertid i dag fastslått at for høye nivåer av slike lavmolekylære forbindelser helst bør unngås fra et helsemessig synspunkt. Særlig er høye salt- og sukkerinntak hos befolkningen uønsket og et høyt inntak av sukkeralkoholer har en lakserende effekt.
I tillegg til dette er det en ulempe at for høye eller også høye konsentrasjoner av de lavmolekylære forbindelser ofte setter smak på råvaren, en smak som følger med til produktene som fremstilles, noe som derved sterkt begrenser anvendelsen av råstoffet.
Foreliggende oppfinnelse angår generelt en fremgangsmåte ved konservering av næringsmidler men angår spesielt en fremgangsmåte ved konservering av rogn og da særlig torskerogn.
Rogn er et råstoff som er lett bedervelig. Rognen høstes i store mengder i en relativt kort sesong og en industriell utnyttelse nødvendiggjør derfor en konservering av rognen allerede på råvaretrinnet.
Tradisjonelt konserveres rogn ved hermetisering, nedfrysing, salting (NaCl) eller sukkersalting (NaCl + sukrose).
Av disse metoder er de to førstnevnte relativt kostbare på grunn av anleggsinvesteringer og lignende og egner seg derfor i første rekke for høykostprodukter.
Dette fører til at man foretrekker rimeligere konserveringsmetoder som salting og sukkersalting, gjerne i kombinasjon med kjølig lagring.
Disse metoder har imidlertid igjen den mangel at de fører til et høyt og uønsket saltinnhold i rognen, noe som medfører at rognen enten må vannes ut igjen før bruk, noe som er sterkt fordyrende og tidkrevende, eller bruken må begrenses til produkter der det høye saltinnhold ikke anses som et problem.
En ytterligere ulempe ved salting/sukkersalting er at rognens vanninnhold varierer med rognens modningsgrad.
Saltet/sukkersaltet rogn er konservert ved redusert vannaktivitet aw og hvis vanninnholdet i rognen er for høyt må dette i sin tur kompenseres ved en øket men uønsket tilsetning av salt.
Nok en vanskelighet er i denne forbindelse at vannaktiviteten i praksis ikke måles på stedet når rognen legges ned, noe som fører til at doseringen av salt skjer efter skjønn.
Dette medfører i sin tur at rognen kan oversaltes med etterfølgende behov for utvanning, noe som i og for seg ikke er ødeleggende, men også at rognen undersaltes med den ødeleggende ulempe at rognen gjærer under lagringen.
Foreliggende oppfinnelse tar sikte på, på en enkel og effektiv måte, å avhjelpe alle disse mangler og samtidig å tilveiebringe en råvare som direkte står til disposisjon for videre foredling uten behov for ytterligere konservering.
I henhold til dette angår foreliggende oppfinnelse en fremgangsmåte av den innledningsvis nevnte art og denne fremgangsmåte karakteriseres ved at den ønskede sluttkonservering gjennomføres på fangstfrisk råvare, eventuelt efter fjerning av hud, skinn, ben og lignende, ved behandling med
1-12 kg og fortrinnsvis 4-8 kg salt/100 kg fersk vare,
i kombinasjon med avstemte mengder av en eller flere av:
sukker 0-120 g/kg råvare
benzosyre, dens salter og derivater 0-10 g/kg råvare
sorbinsyre og dens salter 0-5 g/kg råvare
organiske syrer som eddiksyre, propionsyre og melkesyre og deres salter
0-10 g/kg råvare
surhetsregulerende midler som organiske syrer eksemplifisert ved ascorbinsyre, eplesyre, sitronsyre, smørsyre og vinsyre; og uorganiske syrer som fosforsyre til pH i området 6,5 til 3.
Fortrinnsvis anvendes fremgangsmåten på rogn og aller helst på torskerogn.
Oppfinnelsens fremgangsmåte for konservering, særlig av rogn, baserer seg på den såkalte hinderteknologi (hurdle technology).
I stedet for kun å basere konserveringen på et prinsipp (den ovenfor nevnte reduserte vann-aktivitet aw), baseres konserveringen nu på flere prinsipper som hver for seg sannsynligvis ikke vil gi rognen tilstrekkelig holdbarhet men som i kombinasjon gir et godt resultat.
En fordel ved dette er vesentlig reduserte mengder av ikke alltid like ønskede konserveringsmidler (salt) men også at man ikke er like avhengige av å anslå vanninnholdet i rognen nøyaktig under nedleggingen.
Rognen konserveres ved en kombinasjon av redusert vannaktivitet ved tilsetning av salt men i vesentlig mindre mengder enn ved tradisjonell salting/sukkersalting, videre redusert pH-verdi, lav lagringstemperatur (kjølelager) og tilsetning av konvensjonelle konserveringsmidler som er godkjent for bruk i næringsmidler.
Det skulle ikke være nødvendig å påpeke at den sistnevnte type konserveirngsmidler fortrinnsvis velges blant de som allerede benyttes i produkter som produseres med utgangspunkt i rognråvare.
Dette gir den ytterligere fordel at omkostningene for konserveirngsmidler reduseres til et minimum.
Tilsetningen av konserveirngsmidler flyttes ifølge oppfinnelsen fra sluttproduktet til råstoffet og man lar så konserveirngsmidlet følge varen frem til sluttproduktet der det fortsatt vil ha sin ønskede effekt.
Sluttproduktet består som regel av andre komponenter i tillegg til rognen og man har ved oppfinnelsens fremgangsmåte muligheten for å øke henholdsvis å avstemme tilsetningen av konserveirngsmiddel i råstoffet tilsvarende den "fortynning" som skjer under prosessering og videreforedling til sluttprodukt.
På denne måte oppnår man en forsterket konserverende effekt i råvaren uten at dette kommer i konflikt med smaksegenskaper eller også bestemmelser som er fastsatt i lovverk eller regelverk, for sluttproduktet.
Det skal her påpekes at valget av konserveirngsmiddel selvfølgelig ikke skjer helt fritt når det dreier seg om næringsmidler som for eksempel rogn.
Det er selvfølgelig en forutsetning at konserveirngsmidlet må kunne settes til sluttproduktet. Deretter må denne tilsetning heller ikke føre til signifikante og slett ikke ugunstige, smaksmessige effekter. Til slutt og slett ikke av minst betydning, må konserveirngsmidlet ha en god effekt på råstoffets holdbarhet. Dette kan delvis styres ved en riktig kontroll av de øvrige betingelser som for eksempel pH-verdien.
Det har vært gjennomført forsøk ved konservering av torskerogn for produksjon av kaviaremulsjon ved anvendelse av en kombinasjon av salt, eddiksyre og natriumbenzoat.
pH-verdien i rognen reduseres noe ved tilsetning av en uorganisk syre som saltsyre eller fosforsyre for derved å øke den anti-mikrobielle effekt av eddik- og benzosyre, dette må imidlertid balanseres mot de smaksmessige effekter i sluttproduktet.
Na-benzoat benyttes i dag som konserveirngsmiddel i kaviar-emulsjoner og doseringen av Na-benzoat i rognen tilpasses denne tilsetning.
Sammenlignet med tradisjonell salting/sukkersalting oppnår man ved oppfinnelsens fremgangsmåte, i tillegg til den forenklede prosess, en vesentlig reduksjon av salt-mengden. I den tradisjonelle salting/sukkersalting benyttes det 14 kg eller mer salt pr. 100 kg fersk rogn. Ved oppfinnelsens fremgangsmåte kan denne tilsetning reduseres betydelig, sågar ned til 4 til 5 kg salt pr. 100 kg fersk rogn.
Dette har selvfølgelig en ikke uvesentlig økonomisk betydning men har i tillegg også en vesentlig helsemessig betydning.
Som antydet ovenfor er den foreslåtte prosess ikke begrenset til torskerogn men kan uten større modifikasjoner benyttes på rogn fra andre fiskeslag som lodd, laks, ørret, rognkjeks, steinbit og stør men også skalldyr som krabbe og hummer.
Oppfinnelsens prosess, altså flytting av konserveringstilsetningen fra sluttprodukt til råvare, kan også benyttes på andre produkter som i dag konserveres ved salting og som eksempler kan nevnes: På samme måte som rogn (som i prinsippet er egg) kan eggeplomme som konserveres ved salting, tilsettes de samme konserveringsmidler som benyttes i de ferdige produkter som majones, remulade, dressinger og andre majonesavledede produkter.
Fisk blir i dag lakesaltet for senere anvendelse i halvkonserves som kryddersild, krydder-brisling, gaffelbiter, ansjos og så videre. De samme konserveringsmidler som benyttes i sluttproduktet kan med fordel tilsettes allerede ved lakesaltingen.
Grønnsaker som konserveres ved salting for siden å anvendes i sluttprodukter som erter, bønner, løk og blomkål, kan tilsettes de samme konserveringsmidler som inngår i sluttproduktet.
Kjøtt som saltes for senere å inngå i blandingsprodukter der det er tilsatt konserverings-middel, kan tilsettes de samme konserveirngsmidler under saltingen.
Oppfinnelsen skal beskrives ved hjelp av følgende eksempler.
Eksempel på konservering
Fersk torskerogn ble klemt ut av rognsekkene, blandet godt og tilsatt sjøvann fra Trondheim Havn i en mengde av 24 ml/kg rogn for å sikre at rognen inneholdt en variert flora av mikroorganismer fra start.
Rognen ble derefter delt i to deler, del A og del B.
Til del B ble det satt natriumbenzoat i en mengde av 2,4 g/kg rogn og konsentrert eddiksyre i en mengde av 2,1 g/kg rogn, begge deler oppløst i en mindre mengde rent vann (8-10 ml/kg rogn).
Både del A og del B ble så delt i 15 mindre porsjoner og det ble tilsatt NaCl som angitt i tabell 1.
Efter tilsetning av salt ble pH-verdien justert med saltsyre til pH lik 4,7 til 4,9 i porsjoner fra del B. pH-verdien i del A ble ikke justert men varierte i området pH lik 5,5 til 6, avhengig av saltkonsentrasjonen idet pH-verdien synker med økende sakmengde. Rognen ble så overført til Hungaterør som ble lukket med en kork med et gummiseptum. Efter lukking ble luftlommen over rognmassen i rørene spylt med nitrogengass for å oppnå tilnærmet anaerobe forhold tilsvarende de forhold under hvilke rognen lagres på fylte tønner.
Hungaterørene ble så inkubert ved 30°C og 15°C. Med regelmessige intervaller ble trykket i Hungaterørene målt ved å stikke inn en sprøytespiss koblet til et manometer gjennom gummiseptum.
Den mikrobielle vekst i rognen førte til dannelse av CO2 og eventuelt andre gasser og dermed en trykkøkning i rørene. Rør med et overtrykk på > 0,3 atmosfærer ble betraktet som mikrobielt bedervet mens rør hvor det ble registrert et overtrykk på 0,1 til 0,3 atmosfærer ble betraktet som tvilsomme.
De oppnådde resultater er vist i tabell 1 og viser en klart positiv effekt av de tilsatte konserveirngsmidler kombinert med salt og redusert pH-verdi, på rognens holdbarhet.
Eksempel på prøvebehandling og inkubering/ lagring.
Det ble gjennomført et eksempel med sild som råstoff.
Silden ble filetert, skinnet fjernet fra filetene og filetene så kuttet opp i biter med bredde ca. 24 mm idet halestykkene ble kastet.
Sildebitene ble underkastet en lake forbehandling i 16 % NaCl-oppløsning i 24 timer og deretter marinert i salt-eddiklake, med og uten benzosyre.
For dette formål ble sildebiter og marinade pakket i infusjonsflasker med volum 250 ml: 110 g ± 1 g lake og 190 g ± 2 g sildebiter.
Flaskene ble så rullet for å sikre god, enhetlig fordeling av sildebiter og lake og så hensatt til inkubeirng ved 15°C.
Sildeflaskene ble inokkulert med en forurensende kultur inneholdende 1 x 10<5> cfu (colony forming unit) totalt pr. flaske.
Som forurensningskultur ble 0,5 gjord og 0,5 g gammel rogn blandet og "oppløst" i 60 ml vann og 1 ml av denne oppløsning ble satt til hvert sildeglass.
Resultater
Det ble ikke registrert noeri signifikant økning av overtrykket i infusjonsflaskene med sild og marinade før efter 16 uker og da kun i den dårligst konserverte prøve, se tabell 2.
Kimtallet i denne prøven var da 1 x IO<8> kimer/g. Selv efter 25 ukers lagring ved 15°C ble det ikke registrert overtrykk i noen av de andre infusjonslfaskene.
Fra forsøk med rogn (se beskrivelsens side 5 og 6) er det vist at en trykkøkning i infusjonsflaskene indikerer at prøven er mikrobielt bedervet.
Et signifikant overtrykk, > 0,3 atmosfærer, antyder som regel mellom IO7 og 10<8 >kimer/g.
En kombinasjon av manglende trykkøkning og stabil pH-verdi under lagring indikerer imidlertid at den mikrobielle aktivitet er fraværende eller lav.

Claims (2)

1. Fremgangsmåte ved konservering av maritime næringsmidler ved hinderteknologi under anvendelse av reduserte mengder uønskede komponenter, uten anvendelse av undertrykk, karakterisert ved at den ønskede sluttkonservering gjennomføres på fangstfrisk råvare, eventuelt efter fjerning av hud, skinn, ben og lignende, ved behandling med
1 -12 kg og fortrinnsvis 4-8 kg salt/100 kg fersk vare, i kombinasjon med avstemte mengder av en eller flere av: sukker 0-120 g/kg råvare benzosyre, dens salter og derivater 0-10 g/kg råvare sorbinsyre og dens salter 0-5 g/kg råvare organiske syrer som eddiksyre, propionsyre og melkesyre og deres salter 0-10 g/kg råvare surhetsregulerende midler som organiske syrer eksemplifisert ved ascorbinsyre, eplesyre, sitronsyre, smørsyre og vinsyre; og uorganiske syrer som fosforsyre til pH i området 6,5 til 3.
2. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at det som råvare benyttes rogn, fortrinnsvis rogn fra torsk.
NO19982025A 1998-05-05 1998-05-05 Fremgangsmåte ved konservering av maritime n¶ringsmidler NO311163B1 (no)

Priority Applications (8)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO19982025A NO311163B1 (no) 1998-05-05 1998-05-05 Fremgangsmåte ved konservering av maritime n¶ringsmidler
AU55369/99A AU5536999A (en) 1998-05-05 1999-04-22 A method for preserving food products particularly caviar
GB0027057A GB2353461B (en) 1998-05-05 1999-04-22 A method for preserving food products particularly caviar
PCT/NO1999/000131 WO1999060863A2 (en) 1998-05-05 1999-04-22 A method for preserving food products particularly caviar
PL344399A PL191229B1 (pl) 1998-05-05 1999-04-22 Sposób konserwacji ikry, zwłaszcza z dorsza
SE0003992A SE0003992L (sv) 1998-05-05 2000-11-01 En metod för konservering av livsmedelsprodukter speciellt kaviar
IS5702A IS5702A (is) 1998-05-05 2000-11-02 Aðferð við að varðveita matvælaafurðir einkum kavíar
DK200001643A DK200001643A (da) 1998-05-05 2000-11-02 Fremgangsmåde til konservering af fødevareprodukter, især kaviar

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO19982025A NO311163B1 (no) 1998-05-05 1998-05-05 Fremgangsmåte ved konservering av maritime n¶ringsmidler

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO982025D0 NO982025D0 (no) 1998-05-05
NO982025L NO982025L (no) 1999-11-08
NO311163B1 true NO311163B1 (no) 2001-10-22

Family

ID=19902006

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO19982025A NO311163B1 (no) 1998-05-05 1998-05-05 Fremgangsmåte ved konservering av maritime n¶ringsmidler

Country Status (8)

Country Link
AU (1) AU5536999A (no)
DK (1) DK200001643A (no)
GB (1) GB2353461B (no)
IS (1) IS5702A (no)
NO (1) NO311163B1 (no)
PL (1) PL191229B1 (no)
SE (1) SE0003992L (no)
WO (1) WO1999060863A2 (no)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NO318221B1 (no) * 2003-05-22 2005-02-21 Mills Da Lukket anlegg for marinering av fiskeegg
ES2325195B1 (es) * 2007-04-25 2010-05-14 Consorcio Español Conservero, S.A. Proceso de elaboracion de una anchoa y filetes de esta con contenido reducido en sal y productos asi obtenidos.
RU2458584C1 (ru) * 2011-05-11 2012-08-20 Лилия Рафаэльевна Копыленко Композиция для консервирования икры рыб, выращенных в условиях аквакультуры
RU2601599C1 (ru) * 2015-08-06 2016-11-10 Федеральное государственное бюджетное учреждение науки "Научный центр биомедицинских технологий Федерального медико-биологического агентства" (ФГБУН НЦБТМ ФМБА России) Способ консервации пищевых продуктов

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS60114144A (ja) * 1983-11-22 1985-06-20 Nichiro Gyogyo Kk 減塩筋子の製造方法
JPS6229931A (ja) * 1985-04-05 1987-02-07 Takeda Chem Ind Ltd 塩蔵魚卵の品質改良用組成物および塩蔵魚卵の製造法
JPH0614829B2 (ja) * 1989-09-21 1994-03-02 株式会社オカムラ食品工業 すじこの製造方法
JPH0723700A (ja) * 1993-07-02 1995-01-27 Maruha Corp スケソウダラ卵の処理加工方法

Also Published As

Publication number Publication date
PL344399A1 (en) 2001-11-05
NO982025D0 (no) 1998-05-05
GB2353461B (en) 2002-11-20
PL191229B1 (pl) 2006-03-31
NO982025L (no) 1999-11-08
GB0027057D0 (en) 2000-12-20
WO1999060863A3 (en) 2000-01-13
WO1999060863A2 (en) 1999-12-02
GB2353461A (en) 2001-02-28
DK200001643A (da) 2000-11-02
AU5536999A (en) 1999-12-13
SE0003992L (sv) 2000-11-13
IS5702A (is) 2000-11-02
SE0003992D0 (sv) 2000-11-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Songsaeng et al. Quality changes in oyster (Crassostrea belcheri) during frozen storage as affected by freezing and antioxidant
Sánchez Gómez et al. Elaboration of table olives
Jay et al. Intrinsic and extrinsic parameters of foods that affect microbial growth
KR100738277B1 (ko) 저장성과 관능특성이 향상된 포장 김치의 제조방법
US20200315221A1 (en) Preservation of meat products
CN101026961A (zh) 用于保存鲜肉的抗菌剂
CN104770464A (zh) 一种蛋液的低温保存方法
JP3040282B2 (ja) 食品用保存剤
US20190297906A1 (en) Meat treatment composition and use thereof
CN107751349B (zh) 一种保持淡水鱼品质的冷冻方法
CN113180095B (zh) 一种即食熟制盐水虾仁的复合保鲜液及虾仁加工方法
JP3040295B2 (ja) 食品用保存剤
Graikoski Microbiology of cured and fermented fish
Hudecová et al. Effects of modified atmosphere packaging on the microbiological properties of fresh common carp (Cyprinus carpio L.)
CN107549290A (zh) 一种高白鲑的复合保鲜方法
NO311163B1 (no) Fremgangsmåte ved konservering av maritime n¶ringsmidler
El-Shemy et al. Microbiological quality and enzymes activity of refrigerated bolti fish (Tilapia nilotica) pretreated with organic acids
CN105961568A (zh) 一种利用超高压技术保鲜鲳鱼的方法
WO2016060562A1 (en) Preservation of meat products
Cuppett et al. Effect of salt level and nitrite on toxin production by Clostridium botulinum type E spores in smoked Great Lakes whitefish
JP3040294B2 (ja) 食品用保存剤
Günşen et al. The effect of modified atmosphere packaging on extending shelf-lifes of cold storaged marinated seafood salad
Devi et al. Recent Innovations in Seafood Preservation Methods
CN107494697A (zh) 一种草鱼的整鱼保鲜方法
Erichsen et al. The microflora of semi-preserved fish products II. The effect of the quality of raw materials, added materials, and storage conditions

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees