NO162114B - Fremgangsm te ved fremstilling av omsetningsproduktydrogencyanid. - Google Patents

Fremgangsm te ved fremstilling av omsetningsproduktydrogencyanid. Download PDF

Info

Publication number
NO162114B
NO162114B NO854766A NO854766A NO162114B NO 162114 B NO162114 B NO 162114B NO 854766 A NO854766 A NO 854766A NO 854766 A NO854766 A NO 854766A NO 162114 B NO162114 B NO 162114B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
hydrogen cyanide
chemisorption
pyrolysis
products
pressure
Prior art date
Application number
NO854766A
Other languages
English (en)
Other versions
NO162114C (no
NO854766L (no
Inventor
Fritz Brunnmueller
Karlheinz Stecher
Michael Kroener
Rolf Schneider
Original Assignee
Basf Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Basf Ag filed Critical Basf Ag
Publication of NO854766L publication Critical patent/NO854766L/no
Publication of NO162114B publication Critical patent/NO162114B/no
Publication of NO162114C publication Critical patent/NO162114C/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C01INORGANIC CHEMISTRY
    • C01CAMMONIA; CYANOGEN; COMPOUNDS THEREOF
    • C01C3/00Cyanogen; Compounds thereof
    • C01C3/02Preparation, separation or purification of hydrogen cyanide
    • C01C3/04Separation from gases
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07CACYCLIC OR CARBOCYCLIC COMPOUNDS
    • C07C253/00Preparation of carboxylic acid nitriles
    • C07C253/20Preparation of carboxylic acid nitriles by dehydration of carboxylic acid amides

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Toxicology (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Hydrogen, Water And Hydrids (AREA)
  • Solid-Sorbent Or Filter-Aiding Compositions (AREA)
  • Breeding Of Plants And Reproduction By Means Of Culturing (AREA)
  • Underground Structures, Protecting, Testing And Restoring Foundations (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
  • Agricultural Chemicals And Associated Chemicals (AREA)
  • Chemical And Physical Treatments For Wood And The Like (AREA)
  • Low-Molecular Organic Synthesis Reactions Using Catalysts (AREA)
  • Oxygen, Ozone, And Oxides In General (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse vedrører en fremgangsmåte for fremstilling av omsetningsprodukter av hydrogencyanid ved omsetning av hydrygencyanid fremstilt fra formamid og/eller N-acylderivater av 1-amino-l-cyanetan eller deres substitusjonsprodukter, med baser eller karbonylforbindelser.
Fra tysk patent 1 211 612 er fremstilling av hydrogencyanid etter den såkalte formamid-vakuum-prosessen kjent, ved hvilken man fordamper formamid under redusert trykk og spalter katalytisk til hydrogencyanid og vann under tilførsel av varme. I en uønsket bireaksjon dannes små mengder ammoniakk og karbonmonoksyd ut fra formamid under pyrolysebetingelsene. Da ammoniakk imidlertid katalyserer polymerisasjonen av hydrogencyanid, er det ved den kjente fremgangsmåte uunværlig å fjerne ammoniakk fra spaltningsgassen ved vasking, men ikke flyktig syre. Den vaskede spaltegass komprimeres så til atmosfærisk trykk, gjøres i stor grad flytende ved avkjøling og føres eventuelt til et destillasjonsanlegg for opparbeiding av rent hydrogencyanid, hvorfra så omsetningsproduktet såsom natriumcyanid og acetoncyanhydrin fremstilles, som er relativt ufarlige å håndtere.
Det er kjent å anvende pumper med mekanisk bevegelige
deler, f.eks. en- eller fler-trinns kolbefortetnings- eller sentrifugalpumper for å oppnå det nødvendige undertrykk for pyrolysen. Disse aggregatene har imidlertid den ulempe at blåsyren deri lett polymeriserer til mørkt farvede, faste produkter som tilstopper anlegget og er årsak til hyppige driftsavbrudd. Forstoppelser med polymerisater av hydrogencyanid observerer man spesielt i sylindre og skyvekassene til kompres-sorer samt ledningene og apparatdelene på trykksiden av kompressoren. Ifølge tysk patent 1 211 612 kan polymerisat-dannelse i stor grad unngås når temperaturen til den hydrogen-cyanidholdige spaltegass på utløpet av trykksiden til kompressoren i anlegget innstilles på en temperatur fra 55 til 80, fortrinnsvis 60 6il 70°C.
Ifølge en annen kjent arbeidsmåte skal det ikke opptre
noen polymerisasjon av hydrogencyanidet ved hydrogencyanidfremstillingen når man istedet for kolbekompressorer anvender såkalte dampstrålesugere for dannelsen av undertrykket.
Herunder oppstår imidlertid andre ulemper, slik at dampstrålesugere heller ikke har fått innpass i teknikken.
Ved den kjente fremgangsmåte for fremstilling av hydrogencyanid må også andre ulemper tas med på kjøpet. Således er det f.eks. nødvendig regelmessig å ta ut smøreoljeholdige kondensater på anleggets laveste punkt, foreta regelmessige skyllinger på trykksiden av anlegget eller anvende stabilisatorer som forhindrer polymerisasjonen av hydrogencyanidet, henholdsvis trenger den tilbake.
Et prinsippielt problem ved hydrogencyanidfremstillingen består imidlertid i kompresjonen av meget store mengder spaltegass, hvortil det kreves meget kostbare kompresjonsaggregater som lett må repareres. Således må man f.eks. ved trykk på 80 mbar og en formamidanvendelse på 900 kg vaske og komprimere ca. 7750 m<3> gass pr. time med svovelsyre for å fjerne ammoniakk. Dertil kommer også bæregassen og spaltegasser som stammer fra bireaksjonene såsom karbonmonoksyd, karbondioksyd og hydrogen. Blåsyren som således er komprimert til atmosfæretrykk må kondenseres og destilleres og kan først etter fjerning av karbondioksyd med natronlut viderebehandles til vandig natrium-cyanidløsning.
Oppgaven for foreliggende oppfinnelse er å tilveiebringe en teknisk enkel fremgangsmåte ved fremstilling av omsetningsprodukter av hydrogencyanid i sammenheng med fremstillingen av hydrogencyanid med pyrolyse. Herunder legges spesielt vekt på en høy driftssikkerhet ved fremgangsmåten.
Oppgaven løses ifølge oppfinnelsen ved at man kjøler hydrogencyanidet som er fremstilt ved pyrolyse ved 250 til 650°C på faste stoffer som katalysator under et trykk på 5 til 200 mbar sammen med de andre pyrolyseprodukter til en temperatur på 200 til -10°C, deretter fører hydrogencyanidet til en kjemisorbsjon med baser eller karbonylforbindelser og fører de derved dannede kondensasjonsprodukter av hydrogencyanid ut av systemet og bringer den til atmosfæretrykk.
Hydrogencyanid fremstilles under redusert trykk ved pyrolyse av forbindelser som avspalter hydrogencyanid ved en temperatur på 250 til 650°C. Fortrinnsvis anvendes formamid som hydrogencyanid-avspaltende forbindelse. Det kan imidlertid også anvendes en rekke andre forbindelser. Særlig er her fremfor alt N-acylderivater av 1-amino-l-cyanetan eller deres substitusjonsprodukter av interresse fordi det ut fra disse forbindelser ved siden av hydrogencyanid også kan fremstilles andre stoffer, hvilke f.eks. er egnet som monomere, nemlig N-vinyl-N-acylamider, henholdsvis de substituerte produkter. N-acylderivatene av 1-amino-l-cyanetan kan f.eks. karakteriseres ved hjelp av den følgende formel
hvori
R = H eller C±- til Cg-alkyl,
R1, R2, R<3> = H, C - til C.-alkyl,
1 2 2 3
R og R henholdsvis R og R =5 eller 6 C-atomholdig karbo-cyklisk ring og
R 4= H, C^- til Cg-alkyl. Således får man f.eks. ut fra forbindelsen med formel
i en reaksjon som forløper lett hydrogencyanid og N-vinylformamid (CH2=CH-NH-CHO) ut fra forbindelsen med formel
når R = H og R^ = CH,, N-vinylformamid og HCN og når R = CH-. og R 4= CH^ i formel III, N-vinyl-N-metylacetamid og HCN.
Man kan her koble utviklingen av hydrogencyanidet med fremstillingen av teknisk verdifulle monomere. Forbindelsene med formel I og deres pyrolyse er kjent fra det tyske patentet 1 224 304 og 1 228 246.
Pyrolysen av hydrogencyan-avspaltende forbindelser skjer
på faste stoffer. For dette kan man anvende de faste stoffer som f.eks. er angitt i tysk patent 1 224 304, samt alkali- og jordalkalikarbonater såsom natriumkarbonat, kaliumkarbonat, magnesiumkarbonat, strontiumkarbonat, bariumkarbonat, marmor, dolomit, kritt og magnetitt. Særlig fordelaktige er slike katalysatorer vist seg som inneholder alkali- eller jordalkalikarbonater på a-aluminiumoksyd som bærer. Fortrinnsvis anvender man kalsiumkarbonat, dolomit eller blandinger av kalsiumkarbonat og magnesiumkarbonat på a-aluminiumoksyd. Katalysator av dsnretype fremstilles idet man væter a-aluminiumoksyd med vann-
løselige salter, f.eks. kalsiumacetat og overfører den i de tilsvarende karbonater henholdsvis oksyder ved en termisk be-handling .
Pyrolysen utføres ved temperaturer fra 250 til 6 50, fortrinnsvis 300 til 550°C og under et trykk på 5 til 200, fortrinnsvis 10 til 150 mbar. Pyrolyseproduktene som avhengig av betingelsene i pyrolysesonen kan inneholde mer eller mindre store mengder av ikke-omsatte utgangsmaterialer, avkjøles under trykkbetingeIsene som hersker i pyrolysesonen til en temperatur fra 200 til -10°C, fortrinnsvis 60 til -10°C. I dette frem-gangsmåtetrinn kondenseres derunder alle produkter som koker ved høyere enn hydrogencyanid. Hydrogencyanid fjernes bare" i den grad fra pyrolysegassen som tilsvarer løseligheten av hydrogencyanid i de kondenserte produkter. Anvender man forbindelsen med formel (I) for utvinning av hydrogencyanid, får man N-vinylsyreamidene i fremgangsmåtetrinnet, hvori man av-kjøler pyrolysegassen til temperaturer fra 200 til -10°C. Fortrinnsvis pyrolyserer man formamid ved fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen.
Det ikke-kondenserte hydrogencyanid underkastes deretter
- likeledes under redusert trykk ved hvilket pyrolysen også finner sted - en kjemisorbsjon. I forhold til pyrolysen opptrer bare et trykktap som er betinget av prosessforløpet. Trykket i kjemisorbsjonssonen av prosessen utgjør 5 til 200, fortrinnsvis 5 til 45 mbar, når man utvikler hydrogencyanidet ut fra forbindelsen med formel I og ved fremstilling av hydrogencyanidet fra formamid 20 til 60 mbar. For kjemisorbsjon av hydrogencyanidet og dermed for fremstilling av omsetningsprodukter av hydrogencyanid anvender man f.eks. natronlut eller kalilut. I disse tilfeller får man natrium- henholdsvis kaliumsaltene av blåsyre. Et annet sorbsjonsmiddel for hydrogencyanid er karbonylforbindelser. Egnede karbonyl forbindelser er f.eks. aldehyder med 1 til 8 karbonatomer som formaldehyd, acetaldehyd, propionaldehyd, n-butyraldehyd, isobutyraldehyd og 2-etylheksa-nal. Som karbonylforbindelser kommer også ketonet, såsom aceton og metyletylketon på tale. Kjemisorbsjonen av hydrogencyanid med karbonylforbindelser finner sted ved pH-verdier fra 7 eller høyere. Fortrinnsvis foretar man kjemisorbsjonen med karbonylforbindelser i det alkaliske pH-området, fordi
reaksjonen forløper meget raskt under disse betingelser. Anvender man formamid ved hydrolysen, får man spaltegassen ammoniakk, som sammen med hydrogencyanidet passerer kondensatorene og sør-ger for en tilstrekkelig høy pH-verdi i kjemisorbsjonstrinnet. Man kan imidlertid også i tillegg eller hvis spaltegassen inneholder litt ammoniakk, innføre uorganiske eller organiske baser i kjemisorbsjonstrinnet. Fortrinnsvis anvender man for katalyseringen av reaksjonen mellom hydrogencyanid og karbonylforbindelser normalt tertiære aminer, f.eks. trietylamin. Ved kjemisorbsjonen av hydrogencyanidet til karbonylforbindelse kan man i tillegg også anvende aminer som på nitrogenet har minst et hydrogenatom. I disse tilfeller får man aminonitriler som omsetningsprodukter av hydrogencyanid i Streckersyntese. Fortrinnsvis anvender man derunder som aminer forbindelser med formelen
hvori R 1 , R 2 = C^- til Cg-alkyl eller H. Hydrogencyanid, aminer og karbonylforbindelser anvendes fortrinnsvis ij mol-forholdet 1:1:1 ved kjemisorbsjonen.
Ved aldehyder med 1 til 4 karbonatomer forløper addisjonen av hydrogencyanidet henholdsvis addisjonen av hydrogencyanid og sekundære aminer, under pyrolysens strekkbetingelser med en slik hastighet at en entrinns kjemisorbsjon er tilstrekkelig. Man kan imidlertid også utføre kjemisorbsjonen i flere prosess-trinn, f.eks. i to eller flere kolonner som er koblet etter hverandre. Temperaturen ved kjemisorbsjonen er -20 til +30, fortrinnsvis -5 til +15°C. Dersom reaksjonshastigheten under kjemisorbsjonen med karbonylforbindelser avtar, arbeider man normalt i flere trinn, og kjemisorbsjonen kan enten utføres med eller uten et løsningsmiddel. Egnede løsningsmidler er f.eks. vann, formamid eller aminer. Dersom salter av hydrogencyanid fremstilles, kan man ikke utelate et løsningsmiddel ved kjemisorbsjonen, fordi saltene som dannes ved kjemisorbsjonen må holdes i løsning.
Det er overraskende at det, under de trykkbetingelser som hersker ved hydrolysen - 5 til 200 mbar - er mulig å omsette to lavtkokende stoffer som f.eks. hydrogencyanid (kokepunkt 27°C ved normaltrykk) og f.eks. acetaldehyd (kokepunkt 21°C ved normaltrykk) ved en temperatur på +10°C nesten kvantitativt til melkesyrenitril. Dermed er det for første gang mulig å unngå fremstillingen av større mengder flytende hydrogencyanid (ved en produksjon på 20 kmol pr. time er dette dog 540 kg HCN pr. time) som utgangsmateriale for fremstillingen av omsetningsprodukter av hydrogencyanid. Mengdene hydrogencyanid som oppstår ved pyrolysen behandles i kjemisorbsjonstrinnet direkte til de langt mindre farlige omsetningsprodukter av hydrogencyanid. Hydrogencyanidinnholdet i disse omsetningsprodukter ligger derunder som regel under 0,1 vekt%. En slik fremstilling av omsetningsprodukter av hydrogencyanid gir en stor sikkerhet også ved driftsforstyrrelser fordi hydrogencyaniddannelsen straks automatisk opphører ved f.eks. de spesielt fryktede lekkasjer i trykkapparaturen og dermed kan enhver videre hydrogencyanidutvikling stoppes. Derved blir muligheten åpen for på nesten alle ønskede plasser å oppstille langt mindre problematiske små hydrogencyanid-følgeprodukter, f.eks. for fremstillingen av acetoncyanhydrin, henholdsvis aminosyrer. Videre tekniske fordeler ved fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen i forhold til teknikkens stand ligger i at ved en cyanhydrin-eller aminonitril-syntese blir en CC^-vask helt overflødig. Likeledes er det heller ikke lenger nødvendig å foreta en ammoniakkvask ved anvendelse av formamid som hydrogencyanid-. danner.
Pyrolyse, kondensasjon og kjemisorbsjon skjer,bortsett fra trykktap, under de samme betingelser, nemlig ved 5 til 200 mbar. Pyrolysen og kjemisorbsjonen utføres alltid kontinuerlig, idet man tilfører hydrogencyanid i den grad det dannes kontinuerlig ved pyrolysen hvor det dannes til kjemisorbsjonen og ser bort fra en kondensasjon av hydrogencyanidet. For kjemisorbsjonen foreligger flere muligheter. Således kan hydrogencyanidet f.eks. innledes i en overskuddsmengde av sorbsjonsmidlet, f.eks. aceton, eller man utfører kjemisorbsjonen i et kretsløp ved hvilket man pumper sorbsjonsmidlet, eventuelt i et løsnings-middel såsom formamid, rundt gjennom en imellomkoblet kolonne og til blandingene som føres i sirkulasjon tilfører nytt sorbsjonsmiddel og eventuelt nytt løsningsmiddel og andre stoffer før inngangen i kolonnen og etter kjemisorbsjonen sam-ler løsningen i en beholder som likeledes står under redusert trykk og tar ut så mye av denne som forut var tilsatt kolonnen. Derved oppnår man en stasjonær tilstand i systemet. En kjøler er integrert i sirkulasjonen, med hvis hjelp temperaturen ved kjemisorbsjonen reguleres.
Eksempel 1
Apparaturen består av en fordamper, et pyrolyserør hvori katalysatoren er anordnet som en fylling av magnesiumkarbonat og kalsiumkarbonat på a-aluminiumoksyd (katalysatorens diameter 8 til 14 mm), to kondensatorer og en kjemisorbsjonskrets, i hvilken en 45%-ig vandig glykolnitrilløsning pumpes rundt. Temperaturen til denne løsningen innstilles på +10°C. Kjemisorbsjonen finner sted i en kolonne på hvis topp hydrogencyanidet som stammer fra pyrolysen og den vandige glykolnitrilløsning føres inn og deretter samles i en beholder som er forbundet med en vakuumpumpe. Løsningen kommer så i kjemisorbsjonssirkula-sjonen gjennom en sirkulasjonspumpe og flere doseringspumper til kolonnens topp..
I fordamperen fordampes ved et trykk på 115 mbar hver time 3,87 kg (86 mol) formamid kontinuerlig og dampene føres gjennom katalysatoren som er oppvarmet til en temperatur på 550°C. Pyrolysegassene avkjøles i den første kondensator til en temperatur på 40 og en andre kondensator til en temperatur på +10°C. Herunder tilbakeholdes ikke-omsatt formamid og vannet som dannes ved omsetningen. Spaltningsgassene kommer så i kjemisorbsjons-sirkulasjonen hvori man pumper den vandige glykolnitrilløsning rundt og hvortil man pr. time tilfører 7500 g av en 30%ig vandig formaldehydløsning. pH-Verdien i kjemisorbsjonskretsen holdes mellom 8 og 9. Innholdet av hydrogencyanid er ved kolonnens nedre utløp mindre enn 0,05% og faller i hviletidsbeholderen under den påviselige grense. Inertgasser såsom luft, karbonmonoksyd, karbondioksyd og hydrogen passerer kjemisorbsjonskretsen og kommer på trykksiden av vakuumpumpen. Ut fra kjemisorb-sjonskretsløpet tas pr. time 9500 g av en 45%ig glykolnitril-løsning og benandles etter trykkutligningen med atmosfæren til glykolnitril.
Fra de to kjølere tas 180 g (6 mol) pr. time av på nytt brukt formamid. Dette gir ved en pyiolyseomsetning på 93% et glykolnitrilutbytte på 9 3,8 % i forhold til omsatt formamid.
Eksempel 2
Man benytter den apparatur som er beskrevet i eksempel 1, men erstatter den vandige glykolnitrilløsning i kjemisorbsjons-kretsløpet med en 50%ig melkesyrenitrilløsning i formamid.
Til forskjell fra eksempel 1 benyttes saltvann i den andre kondensatoren, slik at pyrolysegassen der kan avkjøles til en temperatur på -5 til -10°C. I kjemisorbsjonskretsløpet tilføres synkront 3212 g (73 mol) acetaldehyd og 5183 g formamid pr. time. Man får pr. time 10366 g av en 50%ig løsning av melkesyrenitril
i formamid tilsvarende et utbytte på 91,3% regnet i forhold til en formamidomsetning i pyrolysereaktoren på 9 3,0%.
Eksempel 3
Man anvender den apparatur som er beskrevet i eksempel 1, pyrolyserer deri pr. time 2115 g (4 7 mol) formamid ved en temperatur på 480°C. Ved en omsetning på 88% kommer pr. time 1030 g hydrogencyanid i kjemisorbsjonskretsløpet, hvori 5409 g (90 mol) etylendiamin pumpes rundt ved en temperatur på 25°C. Etter en time får man 6 4 30 g av en løsning av etylendiammonium-cyanid i overskudd etylendiamin.

Claims (7)

1. Fremgangsmåte for fremstilling av omsetningsprodukter av hydrogencyanid ved omsetning av hydrogencyanid fremstilt fra formamid og/eller N-acylderivater av 1-amino-l-cyanetan eller deres substitusjonsprodukter, med baser eller karbonylforbindelser, karakterisert ved at man avkjøler med pyrolyse ved 250°C til 650°C på faste stoffer som katalysatorer under et trykk på 5 til 200 mbar fremstilt hydrogencyanid sammen med de andre pyrolyseprodukter til en temperatur på 200°C til -10°C, deretter fører hydrogencyanidet til en kjemisorbsjon med baser eller karbonylforbindelser og fører de derved dannede omsetningsprodukter av hydrogencyanidet ut av systemet og bringer dem til atmosfæretrykk.
2. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at man for kjemisorbsjon av hydrogencyanidet anvender natronlut eller kalilut.
3. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at man for kjemisorbsjon av hydrogencyanidet anvender karbonylforbindelser.
4. Fremgangsmåte ifølge krav 3, karakterisert ved at man som karbonylforbindelse anvender aldehyder med 1 til 4 karbonatomer.
5. Fremgangsmåte ifølge krav 3, karakterisert ved at man som karbonylforbindelse anvender ketoner.
6. Fremgangsmåte fiølge krav 3, karakterisert ved at man i tillegg anvender aminer med formel hvor R<1>, R<2> = Cj^- til C8-alkyl eller betyr H.
7. Fremgangsmåte ifølge krav 1-6, karakterisert ved at man utfører kjemisorbsjonen under et trykk på 5 - 140 mbar og en temperatur på -20°C til +30°C.
NO854766A 1984-11-29 1985-11-28 Fremgangsmaate ved fremstilling av omsetningsprodukter av hydrogencyanid. NO162114C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19843443462 DE3443462A1 (de) 1984-11-29 1984-11-29 Verfahren zur herstellung von umsetzungsprodukten des cyanwasserstoffs

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO854766L NO854766L (no) 1986-05-30
NO162114B true NO162114B (no) 1989-07-31
NO162114C NO162114C (no) 1989-11-08

Family

ID=6251420

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO854766A NO162114C (no) 1984-11-29 1985-11-28 Fremgangsmaate ved fremstilling av omsetningsprodukter av hydrogencyanid.

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4745207A (no)
EP (1) EP0184694B1 (no)
JP (1) JPH07116120B2 (no)
AT (1) ATE33826T1 (no)
CA (1) CA1260011A (no)
DE (2) DE3443462A1 (no)
DK (1) DK549585A (no)
ES (1) ES8606256A1 (no)
FI (1) FI854624A (no)
NO (1) NO162114C (no)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4895971A (en) * 1988-10-31 1990-01-23 W. R. Grace & Co.-Conn. Process for the production of iminodiacetonitrile
US5008428A (en) * 1989-10-26 1991-04-16 W. R. Grace & Co.-Conn. Integrated process for the production of aminoacetonitriles
US4869889A (en) * 1989-03-23 1989-09-26 W. R. Grace & Co.-Conn. Process for the production of hydrogen cyanide
DE3933207A1 (de) * 1989-10-05 1991-04-18 Degussa Verfahren zur reinigung von roh-cyanhydrinen mit 3 bis 6 kohlenstoffatomen
DE10256578A1 (de) * 2002-12-04 2004-06-17 Basf Ag Blausäure aus Formamid
EP2064151B1 (de) * 2006-09-07 2011-10-19 Basf Se Verbessertes verfahren zur herstellung von blausäure
EP2376426B1 (de) * 2008-12-15 2014-09-24 Basf Se Verfahren zur herstellung von n-vinylcarbonsäureamiden
JP5828675B2 (ja) * 2011-05-17 2015-12-09 日鉄住金環境株式会社 シアン含有廃液の処理方法およびこれに使用する薬剤

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1846221A (en) * 1925-07-06 1932-02-23 Ig Farbenindustrie Ag Manufacture of hydrocyanic acid
DE477437C (de) * 1926-04-11 1929-06-11 I G Farbenindustrie Akt Ges Verfahren zur katalytischen Darstellung von Cyanwasserstoff aus Formamid
DE669808C (de) * 1935-12-05 1939-01-04 Bergwerksverband Zur Verwertun Verfahren zur Herstellung von Aminonitrilen
US2429262A (en) * 1944-02-01 1947-10-21 British Celanese Manufacture of hydrogen cyanide
US2529546A (en) * 1945-01-09 1950-11-14 Celanese Corp Manufacture of hydrogen cyanide
DE1014094B (de) * 1956-05-18 1957-08-22 Basf Ag Verfahren zur Herstellung von Cyanhydrinen
DE1211612B (de) * 1963-12-12 1966-03-03 Basf Ag Verfahren zur Herstellung von Cyanwasserstoff aus Formamid
DE1228246B (de) 1965-03-06 1966-11-10 Bayer Ag Verfahren zur Herstellung von Derivaten des N-Acylvinylamins
JPS4812727B1 (no) * 1969-10-21 1973-04-23
GB1295379A (no) * 1969-12-08 1972-11-08
US4230772A (en) * 1979-04-02 1980-10-28 Rohm And Haas Company Amine crosslinked methacrolein copolymers for coatings, binders and adhesives

Also Published As

Publication number Publication date
CA1260011A (en) 1989-09-26
ES549387A0 (es) 1986-04-16
DE3443462A1 (de) 1986-05-28
ATE33826T1 (de) 1988-05-15
NO162114C (no) 1989-11-08
FI854624A (fi) 1986-05-30
EP0184694A1 (de) 1986-06-18
DK549585D0 (da) 1985-11-28
DK549585A (da) 1986-05-30
JPS61137848A (ja) 1986-06-25
FI854624A0 (fi) 1985-11-22
NO854766L (no) 1986-05-30
JPH07116120B2 (ja) 1995-12-13
ES8606256A1 (es) 1986-04-16
US4745207A (en) 1988-05-17
EP0184694B1 (de) 1988-04-27
DE3562371D1 (en) 1988-06-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO141046B (no) U innretning for belegning av sidekanter paa et flerglassvind
NO162114B (no) Fremgangsm te ved fremstilling av omsetningsproduktydrogencyanid.
FI85137C (fi) Foerfarande foer framstaellning av n-vinylformamid.
EP1094061B1 (en) Process for recovering N-Vinyl-2-Pyrrolidone
SU459887A3 (ru) Способ получени мочевины
US4731453A (en) Process for producing 1, 3-dialkyl-2-imidazolidinone
US3257417A (en) Process for producing furan by decarbonylating furfural
US3539565A (en) Method for producing a solution of cyanuric chloride from gaseous cyanuric chloride
JPH0780830B2 (ja) イソシアネート化合物の製造方法
CN112094203B (zh) 一种1-氰基-2-丙烯基乙酸酯的制备方法
CN1260209C (zh) 尿素的制备方法
US7037412B2 (en) Method for preparing deodorized N-vinyl-2-pyrrolidone
US2777877A (en) Process for the production of urea
US1832534A (en) Process for making ethylene diamine
US3962270A (en) Process for preparing 2-vinyl oxazolines
US4351778A (en) Process for the recovery of malonodinitrile
US2562797A (en) Process for the preparation of polyamides from caprolactam
JPS58164528A (ja) 2,3−ジクロルブタジエンの製造法
EA004238B1 (ru) Способ получения мочевины
NO131073B (no)
US3480627A (en) Preparation of trialkenyl isocyanurates
CN220478146U (zh) 一种生产己内酰胺联产6-氨基己腈的装置
SU929655A1 (ru) Способ получени поликапроамида
US4138546A (en) Catalyst preparation for the polymerization of pyrrolidone
SU1105491A1 (ru) Способ получени 2-метилпиридина