FI96197C - Vaunu konttien poimimiseksi ja siirtämiseksi - Google Patents

Vaunu konttien poimimiseksi ja siirtämiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI96197C
FI96197C FI923090A FI923090A FI96197C FI 96197 C FI96197 C FI 96197C FI 923090 A FI923090 A FI 923090A FI 923090 A FI923090 A FI 923090A FI 96197 C FI96197 C FI 96197C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
wheels
carriage
container
carriages
containers
Prior art date
Application number
FI923090A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI923090A0 (fi
FI96197B (fi
FI923090A (fi
Inventor
Sr Derk Nijenhuis
Original Assignee
Nch Hydraul Systemen Bv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nch Hydraul Systemen Bv filed Critical Nch Hydraul Systemen Bv
Publication of FI923090A0 publication Critical patent/FI923090A0/fi
Publication of FI923090A publication Critical patent/FI923090A/fi
Publication of FI96197B publication Critical patent/FI96197B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI96197C publication Critical patent/FI96197C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D90/00Component parts, details or accessories for large containers
    • B65D90/12Supports
    • B65D90/18Castors, rolls, or the like; e.g. detachable

Landscapes

  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Handcart (AREA)
  • Special Conveying (AREA)
  • Forklifts And Lifting Vehicles (AREA)
  • Warehouses Or Storage Devices (AREA)
  • Chain Conveyers (AREA)
  • Supplying Of Containers To The Packaging Station (AREA)
  • Carriers, Traveling Bodies, And Overhead Traveling Cranes (AREA)
  • Container Filling Or Packaging Operations (AREA)
  • Auxiliary Devices For And Details Of Packaging Control (AREA)
  • Manufacture And Refinement Of Metals (AREA)
  • Loading Or Unloading Of Vehicles (AREA)

Description

96197
Vaunu konttien poimimiseksi ja siirtämiseksi
Keksintö koskee konttien poimimiseen ja siirtämiseen tarkoitettua vaunua, johon kuuluu runko, jonka kum-5 mankin pään lähellä on siitä sivulle ulkoneva tartunta-laite tarttumaan konttiin, ja kummankin pään lähellä on pyörä vaakasuorine pyörän poikittaisakseleineen liikuttamaan näillä pyörillä olevaa vaunua sen pitkittäissuuntaan, ja nostolaitteet nostamaan ja laskemaan vaunua, johon kah-10 den tällaisen vaunun mainitut tartuntalaitteet ovat tarttuneet, joita on yksi kontin kummassakin päässä.
Tällainen vaunu on tunnettu julkaisusta DE-A-1 556 200. Siinä pyörissä on vaunuun kiinnitetty akseli. Tartuntalaitteita, jotka ovat kääntyviä varsia pidikkei-15 neen kiinnittyen ns. ISO- eli merikonttien alasivukulmien valukappaleisiin, kannatetaan nostolaitteilla, jotka on sovitettu siirtämään tartuntalaitteet ylös ja alas vaunuun nähden.
Tällä saadaan yksinkertainen nostojärjestelmä nos-20 tamaan kontteja lyhyen matkan ja siirtämään ne esim. laiturilta laivan kannelle tai tie- tai rautatieajoneuvon lastauslaiturille.
Se ei kuitenkaan sovellu peittämään jopa hyvin pieniä korkeuseroja tällaisten pintojen välillä, joita esiin-25 tyy useasti, esimerkiksi riippuen kuorman korkeudesta ja siten tie- tai rautatieajoneuvon jousien jousipaineesta.
Tällaisen tunnetun vaunun parantamiseksi johdannossa esitetylle vaunulle on esillä olevan keksinnön mukaisesti tunnusomaista se, että nostolaitteeseen kuuluu ra-30 kenne, jossa on kahden pyörän sarja vaunun kummankin pään ·· lähellä ja niiden välillä vaakasuora etäisyys vaunun pit kittäissuunnassa, jolloin jokaisessa pyörässä on toimilaite siirtämään sitä ylös ja alas voimalla, joka riittää nostamaan kontin vieressä olevan osan yhdessä vaunun kans-35 sa lyhyen matkan kahden pyörän kummankin sarjan yhdellä 96197 2 pyörällä siten, että konttia kaksine tällaisine vaunui-neen tarttuen siihen vastakkaisista päistä voidaan siirtää vaunujen pitkittäissuuntaan.
Tällaisia vaunuja voidaan siten siirtää kontin vas-5 takkaisille sivuille, saadaan tartuntalaite tarttumaan siihen ja lukitsemaan siten sen kanssa, nostamaan kontti mainittujen vaunujen runkoon nähden olevien pyörien osan korkeuden muuttumisella ja siirtämään konttia vaunujen kanssa, samalla kun sen sarjan kahta pyörää, joita voidaan 10 liikuttaa molemminpuolisesti rungon korkeussuunnassa, voidaan käyttää kulkemisen aikana siirryttäessä esimerkiksi lastauslaiturin ja ajoneuvon lastauspinnan välillä sillä tavalla, että konttia voidaan siirtää tasaisesti yhdeltä tasolta toiselle, jopa silloin, jos on vaakasuoria välejä 15 ja korkeuseroja mainittujen tasojen kesken.
On huomattava, että sellaiset kontit ovat tuttuja julkaisusta FR-A-1 056 947, joiden jokaisessa vastakkaisessa päätypinnassa on kannatinlaite kiinnitettynä siihen jäykästi, johon kuuluu kolme pyöräsarjaa, joiden akselit 20 ovat kohtisuorassa kontin mainittuihin päätypintoihin. Jokaisen kannatinlaitteem kummankin puolen lähellä jokaiseen pyörästöön kuuluu yksi pyörä heilautusvarrella, joka on sovitettu heilautettavaksi käsin korkeasta lepoasennosta alaspäin tämän pyörän saamiseksi ulkonemaan kontin pää-25 typinnan ulkopuolelle alempaan asentoon, johon tämä pyörä voidaan lukita ja joka voi tukea konttia yhdellä puolella ’ sitä kantopintaa, jolle konttia aiotaan siirtää. Kunkin pyörän lähellä mainitussa heilahdusvarressa on pyörä pys-tysauvassa, jota voidaan liikuttaa pystysuoraan melko kor-30 kealle kontin nostamiseksi huomattavan korkealle, mutta :* myös matalalle. Konttia voidaan siten nostaa halutulle tasolle samalla tukien pyörillä, jolloin sivuliike mahdollistuu esim. rautatievaunuun käyttämällä yhtä mainitussa heilautusvarressa olevista pyöristä.
3 96Ί97
Kolmas pyöräsarja on sijoitettu kannatinlaitteen keskelle ja sitä voidaan liikuttaa ylös ja alas kontin tukemiseksi, kun sitä siirretään tukipinnalle tai pois sieltä, kun yhtä pyörien muista sarjoista on vedettävä 5 taaksepäin tuesta siirtämisen aikana.
Koska heilautusvarressa olevassa pyörässä, vaikkakin se pystyy kannattamaan osan kontin painosta sen ollessa lukittuna alimmassa asennossa, ei ole liikutus-laitetta kontin nostamiseksi tai laskemiseksi, tämä tun-10 nettu järjestelmä voi vain muodostaa sillan pienten korkeuserojen kesken, joita ilmenee kantavien pintojen, lai-tureiden, kansien ja ajoneuvojen lavojen välillä, käyttämällä monimutkaista nosto- ja laskupyörien toimintaa. Heilautusvarret on avattava ja siirrettävä ei ulkonevaan 15 asentoon, kun kontti varastoidaan tiiviisti pakattuna muiden konttien kanssa tai sitä kuljetetaan maantiellä tai rautatiellä.
Keksinnön vaunun edullisimmassa suoritusmuodossa, jossa on erittäin yksinkertainen rakenne, jokaisessa pyö-20 räsarjassa on yhteinen kannatinlaite tuettuna vaunun runkoon, niin että sitä voidaan kallistaa vaakasuoran poikit-taisakselin ympäri, ollen pystytasossa pyörien välissä, johon kannattimeen pyörät on asennettu niin, että niitä voidaan kääntää ympäri mutta ei siirtää, ja jossa on laite 25 kannattimen kallistamiseksi ja sen pitämiseksi kallistuneena. Silloin on mahdollista käyttämällä yksinkertaista säätölaitetta kuten lineaarista moottoria kallistaa kanna-tinlaitetta ja kiinnittää se haluttuun asentoon niin, että yhden sarjan pyörät ovat samalla korkeudella tai korkeam-30 maila kuin toiset.
Pyörissä on edullisesti käyttölaitteet pyörittämään niitä positiivisesti konttien siirtämiseksi.
Mainitut tartuntalaitteet kiinnittyvät edullisesti konttien alanurkkien päätyseinissä oleviin valukappalei-35 siin, jotka ovat vaunua pitkin, mikä tarkoittaa sitä, että 96197 4 vaunut voivat olla matalia, yksinkertaisia ja keveitä. Tämä sitä paitsi mahdollistaa konttien tuomisen toistensa viereen ilman väliin jäävää tilaa, koska vaunuista ei ul-kone minkäänlaisia osia kontin sivupinnan vaakamitan ulko-5 puolelle. Koska kontteja voidaan liikuttaa niiden pit kittäissuunnassa, vaunujen käyttökelpoisin malli on sellainen, että ne kiinnittyvät kontin lyhyisiin päätypintoi-hin, jotta sitä voidaan liikuttaa suorassa kulmassa pit-kittäissuuntaan nähden ja kunkin pään lähellä on tällainen 10 tartuntalaite ja tällainen kannatusrakenne yhtä pyöräsar- jaa varten. Jos kontteja on siirrettävä myös konttien pitkittäissuunnassa sellaisilla vaunuilla, myös vaunuissa voi olla pystysuoraan liikkuvat pyörät, jotka pyörivät vaaka-akselien ympäri suorassa kulmassa aiemmin mainittuihin 15 pyöriin nähden.
Käytössä ollessaan tällaista vaunua liikutetaan pitkin kontin kumpaakin vastakkaista sivua, johon sen tar-tuntalaitteiden on määrä tarttua konttiin, jossa ainakin vaunujen yhtä pyörää kontin jokaisessa kulmassa siirretään 20 alaspäin sen vaunun runkoon nähden kontin nostamiseksi ja kannattamiseksi, jolloin konttia vaunujen kanssa siirretään sitten ja määränpäässä pyörät, joita oli siirretty alaspäin, siirretään jälleen ylöspäin kontin varastoimiseksi .
25 Keksintöä selostetaan seuraavassa tarkemmin vii taten oheisiin piirustuksiin, joissa esitetään keksinnön mukaisesti edullinen suoritusmuoto vaunusta kuvaten sitä tapaa, jolla se toimii siirrettävän merikontin kanssa. Mainituissa piirustuksissa 30 kuvio 1 on perspektiivikuva lastaus- ja/tai pur- kauslavasta keksinnön mukaisine vaunuineen ja merikont-teineen, jota ollaan juuri asettamassa sen päälle kuorma-autosta, 96197 5 kuvio 2 on samantyyppinen perspektiivikuva mainitun laiturin osasta rautatievaunuineen ja toisella sivulla olevine laitureineen, jossa on kontteja ja vaunuja, kuvio 3 on jokseenkin kaaviomainen sivukuva keksin-5 nön mukaisesta vaunusta siten, että keskiosa on leikattu pois, ja se on eri asennossa vasemmalla kuin oikealla, kuvio 4 on osittaisleikkaus pitkin kuviossa 3 esitettyä linjaa IV-IV huomattavasti suurennettuna, kuvio 5 on leikkaus pitkin kuviossa 3 esitettyä 10 linjaa V-V suurennettuna, kuvio 6 on leikkaus pitkin kuviossa 3 esitettyä linjaa VI-VI suurennettuna, kuviot 7 ja 8 ovat kumpikin kaaviomaisia sivukuvia edellisten kuvioiden mukaisen vaunun pyöräsarjasta aseman 15 laiturin tai satamalaiturin lähellä olevine osineen ja esimerkiksi rautatievaunun lastauspinnasta käytön aikana eri asennoissa, ja kuvio 9 esittää psytyleikkausta kuvion 3 mukaisen vaunun pitkittäissuunnassa olevan tason kanssa olevassa 20 tasossa, joka esittää vain sen keskiosan.
Lastaus- ja/tai purkauslaituri 1 on rautatien sen raiteen 2 vieressä, jota pitkin lastaus- ja/tai purkaus-laituri 3 kulkee vastakkaisella puolella. Laitureissa voi olla vahvistetut liikennekaistat 4 varmistamaan, että ne . 25 pystyvät ottamaan niiden päälle konteista siirrettävät kuormat.
Vaunuja 5 voidaan liikuttaa mainittuja laitureita 1 ja 3 pitkin. Niihin kuuluu ontto vaakasuora laatikkorunko 6, jonka pohjapinta on täysin avonainen tai auki vain päi-30 den lähellä ja jossa on aukot yläpinnassa ja jossa on pyö-räsarja 8 ja 9 kummassakin päässä. Pyörät ovat jokseenkin leveitä, niin että vaunu voi kulkea ilman, että olisi kal-listumisvaaraa. Jokaisessa pyörässä on itse asiassa kaksi kapeampaa pyörää toinen toisensa sivulla samalla akselilla 35 ja niiden välillä on väli, johon käyttöpyörä 10 on muodos- 96197 6 tettu, joka on kiinnitetty lujasti mainittuihin pyöriin (kuvio 5).
Pyörät 8 ja 9 on asennettu pyörivästi vaakasuoralle etäisyydelle toisistaan kannattimeen 11 (kuviot 3 ja 5), 5 joka on muodostettu niin, että se pääsee kääntymään (kuviot 3 ja 6) vaunun 5 rungossa 6 olevalla akselilla 12. Hydraulisen sylinterin 14 männänvarsi 13 kiinnittyy saranoilla kohdassa 15 jokaiseen kannattimeen 11, edullisesti vaunun sisäpuolelle katsottuna sen pitkittäissuunnassa, 10 jolloin pieni vaakasiirtymä tulee mahdolliseksi, joka on tarpeen, koska mainittu sylinteri 14 kiinnitetään runkoon 6 ja mainitun saranakohdan täytyy päästä liikkumaan hieman vaakasuoraan kannattimen kallistuessa.
Kiertolukko 17 ei-pyöreine päineen 18 sijaitsee 15 vaunun 5 kummassakin päässä. Kuviosta 4 voidaan nähdä, että mainitun lukon varsi 19 on sijoitettu hoikkiin 20, joka on hitsattu paikallisesti rasian runkoon 6, siinä on levennetty osa 24 sivussa, missä lukon pää 18 sijaitsee, ja ulkonee mainitun rungon ohitse toisella sivulla pois-20 päin siitä, missä lukon pää 18 on. Mainitussa hoikissa 20 on akselin suuntainen rako 21 sen yläreunassa siinä päässä, joka on lähinnä runkoa 6 mennen reunarakoon 22. Lukon varressa 19 on säteittäinen syvennys, johon sauva 23 voidaan kiinnittää tai työntää irrotettavasii sisään.
25 Varsi 12 on asennettu kääntyvästä putkimaiseen run- » koon 6 (kuvio 6) ja hydraulinen moottori 16, joka voi käyttää mainittua akselia 12 pyörivästi, sovitetaan mainitun rungon yhtä ulkosivua vasten. Vetopyörä 28 (kuvio 6) on kiinnitetty akseliin 12 lähelle rungon 6 pitkittäistä 30 keskitasoa ja mainittu vetopyörä hammastaa sopivien pyö-. rien 8 ja 9 vetopyöräosien 10 kanssa samassa kannattimes- sa.
Kun kannatin 11 on vaakasuorassa asennossa, kuten kuviossa 3 nähdään vasemmalla, pyörät 8 ja 9 ovat samalla 35 tasolla ja runko 6 on alimmassa asennossa. Silloin lukot 96197 7 17 ovat tarkalleen kontin 26 alimman ns. nurkkavalukappa-leen raon 27 tasolla, joka kontti on merikonttien nor-maalimallia (kuviot 1,2 ja 4). Kannattimen 11 kallistaminen sylinteriä 14 jatkamalla tai lyhentämällä saa ai-5 kaan sen, että yksi mainittuun kannattimeen 11 sovitetuista pyöräsarjan pyöristä 8, 9 on alempana, joka tukipinta-tapauksessa ollen samalla korkeudella kuin se, jolla vaunu 5 seisoo, tarkoittaa sitä, että runko 6 siirtyy nyt korkeammalle tasolle.
10 Laite toimii seuraavasti: sauvan 23 avulla jokaista lukkoa siirretään oikealle kiinteällä viivalla kuviossa 4 esitetystä asennosta, kunnes ei-pyöreä pää 18 on taaksepäin vedettynä hoikin 20 levennetyssä osassa 24, kuten nähdään kuviossa 4 merkityillä pisteviivoilla (asento 15 18')· Vaunua 5 siirretään nyt kuvion 1 esittämästä asen nosta aivan ajoneuvon sijoittaman merikontin 26 lyhyttä päätypintaa myöten (kuvio 1). Jos tällä välin kunkin sarjan pyörät 8 ja 9 ovat samalla korkeudella, kuten nähdään vasemmalla kuviossa 3, jokainen lukkopää 18 sijaitsee nyt 20 aivan raon 27 edessä nurkkavalukappaleessa 25, kukin kontin alaosan kulmassa. Lukkojen liu'uttaminen vasemmalle, kuvio 4, sauvan/sauvojen (23) välityksellä saa aikaan sen, että lukkopäät 18 ulkonevat rungosta 6, ja kukin niistä menee raon 27 läpi sellaiseen kulmakappaleeseen 25, jota 25 noudattaen ne käännetään sauvaa 23 liikuttamalla reunaraon 22 läpi. Päät 18 lukitsevat siten vaunun 5 kontin kanssa yhteen. Käännetty lukkopää 18 on sivukuvassa merkitty pisteviivoin 18". Kuviossa 4 on esitetty runko 6 horisontaa-lietäisyydellä tällaisesta kulmakappaleesta 25, mutta täl-30 laisella lukituksella vaunu 5 on viety suoraan konttia vasten ja sitä pitkin.
Kun kaksi vaunua 5 on lukittu kontin kanssa tällä tavalla, kukin kontin kapeaan päähän ja sen molemmista päistä, hydraulisia sylintereitä 14 lyhennetään tai jatke-35 taan ja pidetään lukittuina lyhennetyssä tai pidennetyssä 96197 8 asennossa. Tämän lyhentämisen aikana ulommat pyörät 8 siirtyvät alaspäin suhteellisesti ja jatkamisen aikana sisäpyörät 9 siirtyvät alaspäin. Kummassakin tapauksessa niiden vaunun runkoa 6 nostetaan siten ylös ja sen mukana 5 kontti 26 lukittuna edellä selostetulla tavalla kahteen vaunuun kontin kummassakin päässä. Riippuen siitä suunnasta, johon konttia on tarkoitus siirtää, on edullista, että yhtä pyörää 8 nostetaan ja toisella sivulla nostaa vain pyörää 9, niin että kunkin sarjan etupyörät kulkusuuntaan 10 tulevat kohotettuun asentoon. Syöttämällä virtaa hydraulisiin moottoreihin 16 ja siten käyttämällä pyöriä 8 ja 9 voidaan kontti siirtää tällä tavalla sivulle, esimerkiksi laiturilta 1 raiteilla 2 olevan rautatievaunun 2' lastaus-tasolle 2" tai tällaisesta rautatievaunusta tällaiselle 15 laiturille, esimerkiksi laiturille 3 (kuviot 1 ja 2) raiteen 2 toisella puolella. Jatkamalla tai lyhentämällä sen jälkeen sylintereitä 14 vastaavasti kunkin sarjan pyörät 8,9 viedään samalle korkeudelle uudelleen (kuviossa 3 vasemmalla), vaunujen runko 6 alenee kontin mukana ja aset-20 taa sen vaunuun tai laiturille, jonka jälkeen sauvan 23 avulla kutakin lukkoa 17 käännetään, kunnes pää 18 on kuvion 4 ehyillä viivoilla esittämässä asennossa ja jokaista lukkoa siirretään takaisin (oikealle kuviossa 4), niin että lukon pää 18 siirtyy ulos kyseisestä kulmakappaleesta 25 25, ja vaunu 5 irtoaa kontista ja se voidaan siirtää pois.
Haluttaessa vaunut voidaan pitää myös konttiin kiinnitettyinä, jos sitä on vielä siirrettävä niiden mukana myöhemmin, joko laiturille tai rautatievaunuun, ja jälkimmäisessä tapauksessa on eduksi käyttää vaunuja muualla siirret-30 täessä konttia rautatievaunusta.
; Täsmälleen sama operaatio voidaan suorittaa siir rettäessä kontteja laivaan laiturilta ja laivasta laiturille.
Kuviot 7 ja 8 osoittavat, miten silloin, kun 35 konttia siirretään oikealle, pyöriä 8 ja 9 voidaan manipu- 96197 9 loida. Kun konttia nostetaan, ensimmäinen eteen tuleva pyörä 8 on korkeammalla kuin vastaava pyörä 9. Jos siirto on tapahtumassa lastauspinnalta A lastauspinnalle B, kumpaakin vaunua kontteineen siirretään, kunnes oikeanpuolei-5 sen sarjan pyörä 8 on lastauspinnan B yläpuolella ja mainittujen lastauspintojen välinen aukko C on ohitettu. Näiden pyörien kannattamia 11 kallistetaan, kunnes pyörä 8 lepää lastauspinnalla B, ja on siten siirtynyt kuvioissa 7 ja 8 pisteviivoin esitetystä asennosta kiintein viivoin 10 esitettyyn asentoon. Kannattimia 11 kallistetaan nyt hieman lisää, kunnes pyöriä 9 nostetaan irti lastauspinnasta A ja konttia voidaan siirtää nyt vaunujen kanssa edelleen lastauspinnalle B. Kun konttia ollaan siirtämässä laiturilta rautatievaunuun, jälkimmäisen lastauspinta 2" ilman 15 lastia on normaalisti hieman laituria korkeammalla, kun sen sijaan lastattuna sen jouset puristuvat hieman, niin että mainittu lastauspinta on mahdollisesti jokseenkin samalla korkeudelle kuin tai hieman alempana kuin laituri.
Kun saman vaunun 5 toinen pyöräsarja tulee tähän 20 siirtymävaiheeseen, suoritetaan sama toiminto, mutta tällä kertaa pyörää 9, joka on kohotetussa asennossa, siirretään alaspäin lastauspinnalle B, kunnes pyörä 8 nostetaan lastauspinnalta A.
Koska kunkin sarjan pyörät 8, 9 kulkevat niin sen 25 asennon ohitse, jossa ne ovat samalla korkeudella, kontti pääsee koskettamaan korkeampaa mainituista kahdesta viereisestä lastauspinnasta alareunallaan. Tämä ei ole minkäänlainen ongelma, koska pyöriä kallistetaan edullisesti, kun kontti vaunuineen on paikoillaan, niin että laituri, 30 lastauspinta tai kontti eivät rikkoudu. Tämä voidaan kuitenkin estää haluttaessa siirtämällä vain yhtä pyörää kerrallaan alaspäin (kuten 8:aa kuvioissa 7 ja 8), kunnes kontin painosta on siirretty suurin osa lastauspinnalle B ja siirtämällä sitten samaa pyörää (8:aa kuvioissa 7 ja 8) 35 toisella puolella alaspäin. Silloin kontti on väliaikai- 96197 10 sesti kolmen kohdan varassa. Se että kontti koskettaa las-tauspintaa voidaan estää myös asettamalla kannattimet 11 niin, että niitä voidaan liikuttaa pystysuoraan vaunussa, mutta useimmissa tapauksissa tästä tulee tarpeettoman mo-5 nimutkaista.
Jotta voitaisiin sekä liittää yhteen kontit, jotka voidaan poimia ylös sivulta, ja myös siirtää ne niiden pitkittäissuunnassa, rungon 6 kummankin pään lähellä on yksi tai kaksi poikittaispyörää 29 (kuviot 1, 5 ja 6), 10 joita hydraulinen moottori 30 voi käyttää edullisesti ja joita voidaan siirtää ylös ja alas runkoon 6 nähden kohotetun, ei toiminnassa olevan asennon ja alemman asennon kesken, joka ulottuu rungon 6 ja pyörien 8 ja 9 alapuolelle. Tähän tarkoitukseen käy moni toimintamuoto ja sen eräs 15 erilainen suoritusmuoto on esitetty kuviossa 3 vasemmalla erotuksena kuviossa 3 oikealla esitetystä. Kuvion 3 vasemmalla puolella esitetty suoritusmuoto näkyy kuviossa 5 pitkittäin pitkin runkoa 6, koska se voidaan nähdä suoraan kuvion 3 leikkaustasosta V-V oikealle, kun taas ku-20 viossa 3 oikealla oleva suoritusmuoto voidaan nähdä leikkaustasosta VI-VI ja on siten esitetty kuviossa 6.
Kuvion 5 suoritusmuodossa mainitun kahden pyörän 29 välille on asennettu hydraulinen moottori 30, jonka kotelo on kiinnitetty ei-pyörivästi hydraulisen sylinterin 13 25 männänvarteen, joka sylinteri on kiinniteetty runkoon 6.
«
Sylinteri 31 voi painaa pyöriä 29 alaspäin niin pitkälle, että runko 6 jää kohotettuun asentoon, kuten kuviossa 3 nähdään oikealla, jopa silloin kun pyörät 8 ja 9 ovat samalla korkeudella. Jos kuhunkin vaunuun 5 on muodostettu 30 kaksi tällaista rakennetta, konttia neljine tämäntyyppisi-ne rakenteineen, kaksi kummallakin puolella, voidaan siirtää silloin, niin että pyörät 29 on painettu alas ja lukittu pystyasentoonsa, käyttämällä hydraulisia moottoreita 30.
96197 11 Tämän kuviossa 6 esitetyn rakenteen suoritusmuodossa voi olla myös hydraulinen sylinteri pyörien 29 painamiseksi alas, mutta tämä voidaan jättää poiskin tässä eikä sitä ole esitetty. Tässä yhteydessä pyörä 29 sijaitsee 5 varrella 32 ja muodostaa esimerkiksi haarukan tai kaksi samansuuntaista vartta, kun sen sijaan pyörä 29 sijaitsee haarukan hampaiden välissä tai mainittujen varsien välissä, ja hydraulinen moottori 30 on sovitettu ulkopuolelle haarukan toista hammasta tai vartta vasten. Varsi 32 sovi-10 tetaan niin, että se kääntyy kohdassa 33 tuessa olevan tapin ympäri rungon 6 sivuseinää vasten. Jännitysjousi 34 liittää pyörän 29 akselin rungossa 6 olevaan kiinteään kohtaan 35, joka kohta 35 on tapin 33 tasossa. Tapin 33 tuessa oleva pysäytin 41 rajoittaa varren 32 pyörimistä 15 alaspäin ja lukko 36, jota voidaan käyttää käsin, rajoittaa varren 32 ala-asentoon, niin että varsi ollessaan siinä asennossa voi imeä suuria ylöspäin meneviä voimia liikkumatta ylöspäin. Haluttaessa lukko 36 voi heilahtaa pois sivuttain (vaunun pitkittäisuuntaan) keveän jousen voimaa 20 vasten, kun varsi 32 liikkuu alaspäin, esimerkiksi varressa tai lukossa olevan vinon pinnan kautta, joka näiden osien välisellä, alaspäin menevällä kosketuksella saa lukon antamaan periksi, kunnes varsi 32 pääsee kulkemaan lukon ohitse alaspäin. Jousi 34 pitää normaalisti vartta 25 32 korkeimmassa asennossa pysäytintä vasten, jota ei ole esitetty. Jos pyörän 29 varressa 32 oleva ulkonema (ei esitetty) on itse painettu alaspäin, esimerkiksi jalalla, varsi 32 ohittaa vaaka-asennon, jolla jousta 34 jännitetään äärimmilleen, niin että vielä yhdellä alaspäin mene-30 väliä liikkeellä se vetää varren 32 alimpaan asentoon. Jos : pyörät 8 ja 9 ovat sellaisessa asennossa, että pyörä 29 ei pääse alimpaan asentoon, se osuu silloin esimerkiksi laituriin tai vastaavaan kohdassa 1 tai 3 esitetyllä tavalla. Jotta vaunu 5 saataisiin olemaan pyörillä 29, hydraulisia 35 sylintereitä 14 käytetään nyt niin, että kunkin sarjan 961.97 12 yksi pyörä 8 tai 9 nostaa runkoa 6 tarpeeksi pyörien 29 viemiseksi alimpaan asentoon ja lukitsemaan ne lukolla 36. Kun kummankin sarjan pyörien 8 ja 9 korkeuseroa pienennetään nyt, sen pyörää 8 tai 9, joka kannattaa vaunua 5, 5 kohotetaan siten, että vaunu 5 on pyörien 29 varassa. Jos tämä asento halutaan saada jopa silloin, kun vaunua 5 ei ole liitetty konttiin, on hyväksi kiinnittää yksi tai useampi lisäpyörä rungon 6 sisäpuolelle, jonka akselin suunta vastaa pyörien 29 akselinsuuntaa ja jota voidaan 10 liikuttaa ylös ja alas esimerkiksi hydraulisella sylinterillä sen varmistamiseksi, että vaunu ei kallistu pitkit-täisakselinsa ympäri. Tämä on esitetty tarkasti kuviossa 9, jossa on esitetty vaunun rungon 6 keskiosa (ei esitetty kuviossa 3) poikkileikkauksena pystytasossa vaunun pit-15 kittäissuunnan kanssa yhdensuuntaisena. Rungon 6 keskiosaan on sovitettu pystyasentoon hydraulinen sylinteri 37 ja sen männän varsi kannattaa kahta vapaasti pyörivää pyörää 38. Ne ovat keskiosassa rungon 6 pystysivuseinien välissä tai, sikäli kuin mainittujen sivuseinien leveys 20 sen sallii, mahdollisimman kaukana ulkopuolella siihen sivuseinään päin, joka tulee nojaamaan otettavaa konttia vasten. Jos kuvioiden 5 tai 6 pyöriä 29 käytetään nyt vaunun kannattamiseen kontin kanssa tai ilman sitä, lieriötä 37 käytetään painamaan mainittuja pyöriä 38 alas yhtä pal-25 jon kuin pyöriä 29, niin että vaunu lepää alustalla kolmesta kohdasta, jotka eivät ole toistensa kanssa linjassa, nimittäin pyörien 29 ja 38 kautta, eivätkä siten pääse kallistumaan suorassa kulmassa sen pitkittäissuunnassa, ei edes silloin kun ei ole konttia.
30 Pyörät 29 tuki- ja toimirakenteineen, kuten nähdään ; kuvioista 5 ja 6, voidaan jättää pois kokonaan, jos pyörät 38 sylintereineen 37 voidaan sovittaa jommallekummalle puolelle melko suuren etäisyyden päähän keskustasta rungon 6 sivuseinien väliin, mutta rungossa ei yleensä ei ole 35 tarpeeksi tilaa tätä tarkoitusta varten johtuen kallis- 96197 13 tuvien kannattimien 11 ja lukkojen 17 olemassaolosta noilla alueilla kaukana rungon 6 keskiosasta.
Kuviossa 9 esitetään myös, miten keskiosan kummallekin puolelle voidaan muodostaa nelikulmaisia aukkoja 39 5 rungon 6 toisen tai kummankin sivuseinän alapäähän, yhdistäen näin nelikulmaiset holkit 40, jotka on hitsattu mainittujen sivuseinien väliin ja joihin haarukkatrukin hampaat voivat tarttua koko vaunun siirtämiseksi sen avulla. Haluttaessa tällaiset holkit 40 voidaan myös hitsata mai-10 nittujen sivuseinien pohjaa vasten sen sijaan, että ne olisivat hieman alareunan yläpuolella.
Vaunuja mainitun kahden vaunun välissä olevine kontteineen tai ilman niitä voidaan siirtää nyt suorassa kulmassa vaunujen pituussuuntaan nähden ja kontin pituus-15 suunnassa saamalla pyörät 29 toimimaan niiden hydraulisten moottorien 30 avulla. Haluttaessa pyörissä 38 voi myös olla hydraulinen moottorikäyttö.
Hydraulisten moottorien käynnistämiseen käytetty laite (ei esitetty), esimerkkinä pumppu varasto- ja pus-20 kurisäiliöineen hydraulista laitetta varten, tähän tarkoitettu käyttömoottori, verkkovirta, käyttökytkimet jne. voidaan sovittaa kunkin vaunun rungon 6 sisään tai päälle. Mainittu käyttömoottori voi olla sähkömoottori, joka saa virran vaunussa olevasta patterista, jossa patterissa voi . 25 olla sähköliitäntä latautumaan latausasemalla esimerkiksi yöllä tai muina sellaisina aikoina, jolloin vaunu ei ole käytössä.

Claims (9)

96197 14
1. Vaunu (5) konttien poimimiseen ja siirtämiseen, 5 johon kuuluu runko (6), jonka kummankin pään lähellä on siitä lateraalisti ulkoneva tartuntalaite (17, 18) tarttumaan konttiin ja kummankin pään lähellä on pyörä (8, 9) vaakasuorine poikittaispyöräakseleineen siirtämään näiden pyörien päällä oleva vaunu (5) pitkittäissuuntaansa, ja 10 nostolaitteet (11, 13, 14) nostamaan ja laskemaan konttia, johon kahden tällaisen vaunun tartuntalaitteet (17, 18) ovat tarttuneet, yksi kontin kummastakin päästä, tunnettu siitä, että nostolaitteessa on sellainen rakenne, jossa on kahden pyörän (8,9) sarja vaunun (5) kum-15 mankin pään lähellä ja niiden välissä vaakasuora välimatka vaunun pitkittäissuuntaan, joista kummassakin pyörässä (8, 9) on käyttölaite liikuttamaan sitä ylös ja alas niin suurella voimalla, että se riittää nostamaan kontin lähellä olevan osan yhdessä vaunun (5) kanssa pienen matkan kahden 20 pyörän (8, 9) kunkin sarjan yhdellä pyörällä niin, että konttia kaksine tällaisine vaunuineen (5), jotka tarttuvat siihen vastakkaisista päistä, voidaan siirtää vaunujen (5) pitkittäissuunnassa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen vaunu, t u n - . 25 n e t t u siitä, että jokaisessa pyörien (8,9) sarjassa on yhteinen kannatin (11) tuettuna vaunun runkoon (6) siten, että sitä voidaan kallistaa vaakasuoran poikittaisak-selin (12) ympäri, ollen pyörien (8,9) välissä pystytasos-sa, johon kannattimeen pyörät on asennettu siten, että 30 niitä voi pyörittää mutta ei siirtää, ja laite (13,14,15) ; kannattimen (11) kalustamiseksi ja pitämiseksi kalliste tussa asennossa.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen vaunu, tunnettu siitä, että pyöriin (8,9) kuuluu käyt- 35 tölaite (10,16,28) pyörittämään niitä positiivisesti. 96197 15
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen vaunu, tunnettu siitä, että kontteja varten tarkoitetut tarttumislaitteet (17,18) on sovitettu niin alas vaunuun (5), että ollessaan korkeammassa asennossa kuin 5 pyörien (8,9) alin asento vaunun (5) runkoon (6) nähden kumpikin niistä voidaan kiinnittää kontin alanurkkakappa-leeseen (25) sen päätyseinään, joka on pitkin konttia.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen vaunu, tunnettu siitä, että kontteja varten tarkoitetut tar- 10 tuntalaitteet (17,18) ovat yhtä suuren etäisyyden päässä kuin on standardikonttien (26) (ns. merikonttien) lyhyellä puolella oleva alakulmakappaleiden (25) välinen etäisyys.
6. Jonkin edeltävän patenttivaatimuksen mukainen vaunu, tunnettu siitä, että tartuntalaitteet 15 (17,18) voidaan vetää taaksepäin aina vaunun (5) rungon (6) sisäpuolelle.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen vaunu, tunnettu siitä, että tartuntalaitteet (17,18) on muodostettu pyörivällä lukolla (18), jossa on ei-pyöreä pää, 20 joka on asetettu niin, että sitä voidaan liu'uttaa akselin suunnassa vaunun (5) rungossa (6).
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen vaunu, tunnettu siitä, että lukon varsi (19) ulkonee rungosta (6) vaunun rungon toisella puolella siitä, missä lukon pää 25 (18) on, ja siinä on aukko (22), johon käyttökanki (23) kiinnittyy kiinteästi, tai se voidaan työntää sisään irrotettavasta sekä lukkopään (18) kääntämiseksi akselinsa ympäri ja sen liuottamiseksi vaunun rungon (6) sisässä taaksevedetyn asennon ja ulkopuolella ulkonevan asennon 30 välillä.
9. Jonkin edeltävän patenttivaatimuksen mukainen * vaunu, tunnettu siitä, että siinä on myös aina kin kaksi lisäpyörää (29, 38), jotka pyörivät vaakasuoran akselin ympäri, suorassa kulmassa em. pyörien (8, 9) 35 akseliin nähden, samalla kun on sovitettu laitteet ie 96197 (31, 32, 37) liikuttamaan myös näitä lisäpyöriä (29, 38) ylös ja alas vaunun (5) runkoon (6) nähden sellaisen asennon, jossa alapuoli on aiemmin mainittujen pyörien (8, 9) alapuolen alapuolella, ainakin jos ne eivät ole alimmassa 5 asennossaan runkoon (6) nähden, ja ylempänä kuin aiemmin mainittujen pyörien (8, 9) asennon välillä. < im miii i i i** : - t 17 96197
FI923090A 1990-01-05 1992-07-03 Vaunu konttien poimimiseksi ja siirtämiseksi FI96197C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9000030A NL9000030A (nl) 1990-01-05 1990-01-05 Wagen voor het opnemen en verplaatsen van containers en werkwijze voor het gebruiken daarvan.
NL9000030 1990-01-05
PCT/NL1991/000002 WO1991009792A1 (en) 1990-01-05 1991-01-04 Carriage for picking up and moving containers, and method for the use thereof
NL9100002 1991-01-04

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI923090A0 FI923090A0 (fi) 1992-07-03
FI923090A FI923090A (fi) 1992-07-03
FI96197B FI96197B (fi) 1996-02-15
FI96197C true FI96197C (fi) 1996-05-27

Family

ID=19856370

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI923090A FI96197C (fi) 1990-01-05 1992-07-03 Vaunu konttien poimimiseksi ja siirtämiseksi

Country Status (18)

Country Link
US (1) US5356257A (fi)
EP (1) EP0509028B1 (fi)
JP (1) JP2815098B2 (fi)
KR (1) KR100191962B1 (fi)
AT (1) ATE93479T1 (fi)
AU (1) AU641469B2 (fi)
BR (1) BR9105925A (fi)
CA (1) CA2073187C (fi)
DE (1) DE69100310T2 (fi)
DK (1) DK0509028T3 (fi)
ES (1) ES2044720T3 (fi)
FI (1) FI96197C (fi)
HU (1) HU210335B (fi)
NL (1) NL9000030A (fi)
NO (1) NO180372C (fi)
PL (1) PL166938B1 (fi)
RU (1) RU2085455C1 (fi)
WO (1) WO1991009792A1 (fi)

Families Citing this family (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NO915086D0 (no) * 1991-12-23 1991-12-23 Haegglunds Moelv As Loeftemakanisme for containere o.l.
NL1005456C2 (nl) 1997-03-06 1998-09-08 Harry Nijenhuis Management B V Spoorterminal voor containers en spoorwagon.
DE69808054D1 (de) * 1997-03-06 2002-10-24 Harry Nijenhuis Man B V Umschlageinrichtung für container und ein eisenbahnwagen
US6062545A (en) * 1998-03-10 2000-05-16 Peavler; Derrick C. Trailer jacking device
NZ535203A (en) * 2002-02-12 2008-12-24 Tynecat Technologies Pty Ltd A transport trolley having pivotable roller housings
US7534082B2 (en) 2005-07-27 2009-05-19 The Boeing Company Cargo container handling system and associated method
DE102007012468A1 (de) * 2007-03-15 2008-09-18 Epcos Ag Keramikmaterial und elektrokeramisches Bauelement mit dem Keramikmaterial
FI124183B (fi) 2009-05-28 2014-04-15 Pasi Yski Kontin siirtopyörästö
CN106347520A (zh) * 2016-10-31 2017-01-25 榆林学院 一种推车助力装置
CN114537250B (zh) * 2022-03-02 2023-08-25 北京斯年智驾科技有限公司 无接触控制无人集装箱卡车锁定与解锁的分布式系统

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1693700A (en) * 1926-12-21 1928-12-04 Int Motor Co Container bogie
US2178647A (en) * 1938-03-25 1939-11-07 Lyon Iron Works Lift truck
FR1056947A (fr) * 1952-02-12 1954-03-03 Cie Generale Du Rail Et De La Matériel de transport sur route et sur rail
DE1106691B (de) * 1957-12-27 1961-05-10 Deutsche Bundesbahn Abstuetzvorrichtung mit Gasfeder (Luftfeder) an einem mit an- und abhebbaren Rollen ausgestatteten, verfahrbaren Behaelter
US3096995A (en) * 1962-07-16 1963-07-09 Truck Accessories Inc Axle lift
US3414072A (en) * 1965-09-16 1968-12-03 Lockheed Aircraft Corp Vehicle capable of articulating about roll, pitch, and yaw axes
DE1556200B1 (de) * 1967-10-07 1970-07-09 Spaeter Gmbh Carl Vorrichtung zum Verfahren eines Containers
FR1573174A (fi) * 1968-04-10 1969-07-04
DE1904938B1 (de) * 1969-02-01 1970-10-22 Fries Gmbh Heinrich De Transportvorrichtung fuer Grossbehaelter
US3682423A (en) * 1970-08-19 1972-08-01 Philip H Scarborough Retractable twist lock
FR2122760A5 (fi) * 1971-01-22 1972-09-01 Hauser Jean
US4419034A (en) * 1981-01-12 1983-12-06 Line Fast Corporation Telescopable retractable stacker key locking device
US4611816A (en) * 1984-10-10 1986-09-16 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Air Force Cargo handling system

Also Published As

Publication number Publication date
FI923090A0 (fi) 1992-07-03
NL9000030A (nl) 1991-08-01
CA2073187C (en) 1997-12-02
WO1991009792A1 (en) 1991-07-11
EP0509028B1 (en) 1993-08-25
NO922593D0 (no) 1992-07-01
KR100191962B1 (ko) 1999-06-15
DK0509028T3 (da) 1993-10-18
FI96197B (fi) 1996-02-15
JP2815098B2 (ja) 1998-10-27
DE69100310T2 (de) 1993-12-23
JPH05502843A (ja) 1993-05-20
HU210335B (en) 1995-03-28
HUT61941A (en) 1993-03-29
CA2073187A1 (en) 1991-07-06
ES2044720T3 (es) 1994-01-01
DE69100310D1 (de) 1993-09-30
NO922593L (no) 1992-07-01
NO180372B (no) 1996-12-30
FI923090A (fi) 1992-07-03
PL166938B1 (pl) 1995-07-31
US5356257A (en) 1994-10-18
AU7068691A (en) 1991-07-24
BR9105925A (pt) 1992-11-10
EP0509028A1 (en) 1992-10-21
NO180372C (no) 1997-04-09
ATE93479T1 (de) 1993-09-15
RU2085455C1 (ru) 1997-07-27
AU641469B2 (en) 1993-09-23

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA2652567C (en) Plant for transporting cargo to and/or from a ship
KR100719031B1 (ko) 아이에스오 컨테이너용 선적 장치
CA2654173C (en) Container tilting apparatus
FI96197C (fi) Vaunu konttien poimimiseksi ja siirtämiseksi
CA1282739C (en) Auxiliary hoist grapple
US3589540A (en) Forklift attachments
US4095708A (en) Reversing device for hoisting and tipping freight containers
US4256230A (en) Cantilever straddle carrier
JP3375330B2 (ja) コンテナ荷役装置
US3467263A (en) Shipboard gantry crane and hoist mechanism therefor
CA2433441C (en) Railway container transhipment device
NL1013120C2 (nl) Containerkraan voor zeecontainers.
GB2172248A (en) A freight transport vehicle
JP2002167167A (ja) 自走式門型コンテナクレーン
FI102363B (fi) Kuljetusjärjestelmä, etenkin konttien ja vastaavien yksikköjen kuljett amiseksi
RU2657627C2 (ru) Вагон в.в. бодрова для подвижных тяжелых негабаритных грузов
FR2490166A1 (fr) Vehicule equipe de dispositifs de transbordement lateral de conteneurs
FI82420B (fi) Foerfarande och anordning foer lastning av ett laongstraeckt stycke pao taogvagnen.
RU2067935C1 (ru) Транспортное средство с грузоподъемным устройством
KR20110015136A (ko) 컨테이너의 로딩/언로딩이 가능한 화차
JP2002167168A (ja) 自走式門型コンテナクレーンおよびコンテナ船
JPH0251774B2 (fi)
JPH0685164U (ja) 貨物台車のコンテナ積降し装置
KR20110015132A (ko) 컨테이너의 로딩/언로딩이 가능한 2중 모드 트레일러

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application