FI76470C - Foerfarande och system foer fjaerraportering, speciellt foer fakturering vid betalningstelevisionsystem. - Google Patents

Foerfarande och system foer fjaerraportering, speciellt foer fakturering vid betalningstelevisionsystem. Download PDF

Info

Publication number
FI76470C
FI76470C FI840094A FI840094A FI76470C FI 76470 C FI76470 C FI 76470C FI 840094 A FI840094 A FI 840094A FI 840094 A FI840094 A FI 840094A FI 76470 C FI76470 C FI 76470C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
subscriber
credit
stored
charge
data
Prior art date
Application number
FI840094A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI840094A0 (fi
FI76470B (fi
FI840094A (fi
Inventor
Robert S Block
John M Lull
Original Assignee
Telease Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=23487689&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI76470(C) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Telease Inc filed Critical Telease Inc
Publication of FI840094A0 publication Critical patent/FI840094A0/fi
Publication of FI840094A publication Critical patent/FI840094A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI76470B publication Critical patent/FI76470B/fi
Publication of FI76470C publication Critical patent/FI76470C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06QINFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGY [ICT] SPECIALLY ADAPTED FOR ADMINISTRATIVE, COMMERCIAL, FINANCIAL, MANAGERIAL OR SUPERVISORY PURPOSES; SYSTEMS OR METHODS SPECIALLY ADAPTED FOR ADMINISTRATIVE, COMMERCIAL, FINANCIAL, MANAGERIAL OR SUPERVISORY PURPOSES, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • G06Q20/00Payment architectures, schemes or protocols
    • G06Q20/22Payment schemes or models
    • G06Q20/26Debit schemes, e.g. "pay now"
    • GPHYSICS
    • G07CHECKING-DEVICES
    • G07FCOIN-FREED OR LIKE APPARATUS
    • G07F17/00Coin-freed apparatus for hiring articles; Coin-freed facilities or services
    • G07F17/28Coin-freed apparatus for hiring articles; Coin-freed facilities or services for radio apparatus
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N7/00Television systems
    • H04N7/16Analogue secrecy systems; Analogue subscription systems
    • H04N7/162Authorising the user terminal, e.g. by paying; Registering the use of a subscription channel, e.g. billing
    • H04N7/163Authorising the user terminal, e.g. by paying; Registering the use of a subscription channel, e.g. billing by receiver means only

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Business, Economics & Management (AREA)
  • Computer Security & Cryptography (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Accounting & Taxation (AREA)
  • Strategic Management (AREA)
  • General Business, Economics & Management (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Two-Way Televisions, Distribution Of Moving Picture Or The Like (AREA)

Description

1 76470
Menetelmä ja järjestelmä kaukoraportointiin, erityisesti maksutelevisiojärjestelmän laskutukseen
Keksinnön tausta 5 Keksinnön käyttöalue Käsillä oleva keksintö liittyy menetelmään ja järjestelmään kaukolaskutuksen ja/tai muun raportoinnin suorittamiseksi eri palveluille kuten maksutelevisiolle tai sen tapaiselle, ja erityisesti menetelmään ja järjestelmään, jos-10 sa maksutelevisiopalveluja ostetaan ennalta suoritettujen maksujen perusteella ja/tai impulsiivisesti ilman kiinteää ennakkomaksua.
Tekniikan taso 15 Sellaiset palvelut kuten maksutelevisiojärjestelmä vaa tivat tarjottujen palvelujen maksujen keräämisen, ja tilaajien veloittamiseksi ja maksujen keräämisen varmistamiseksi onkin keksitty erilaisia menetelmiä. Menetelmiä on aina sellaisista, joissa veloitetaan tietty yhtenäinen hinta, 20 ja fyysisesti kytketään palvelut pois, jos laskua ei ole maksettu, aina monimutkaisempiin, ohjelman tai katseluker-ran perusteella laskuttaviin menetelmiin ja koodin epäystä käyttäviin menetelmiin, kuten on esitetty yhdysvaltalaisessa patentissa n:o 4 163 25^, joka on Robert S. Blockin ja 25 John R. Martinin nimissä.
Nykyään on huomiota kiinnitetty tilaajalaskutuksen osa-menetelmiin. Ositetussa järjestelmässä tilaaja maksaa tietyn summan jokaisesta haluamastaan ohjelmajoukosta tai -luokasta. Se, että tilaaja voi katsoa tiettyjä ohjelma-30 joukkoja tai -luokkia, järjestetään etukäteen, ja tilaajaa veloitetaan tietyllä yhtenäisellä summalla tästä mahdollisuudesta, riippumatta siitä, kuinka monia näissä joukoissa tai luokissa olevia ohjelmia hän katselee.
Siis esimerkiksi, tilaajat voivat maksamalla tietyn 35 summan katsella tiettyä ohjelmajoukkoa kuten urheiluohjelmia, maksamalla toisen summan katsella toista ohjelmajouk-koa j.n.e. Yksi tilaaja saattaisi siis maksaa kolme mak- 2 7 6 4 7 0 sua katsellaakseen kaikkia kolmen ohjelmajoukon tai -luokan sisältämiä ohjelmia (esim. yhteensä 35 dollaria yhdestä 10 dollarin, yhdestä 20 dollarin ja yhdestä viiden dollarin ohjelmaluokasta tai -joukosta), kun taas toinen ti-5 laaja saattaisi valita mahdollisuuden katsoa vain yhtä oh-jelmaluokkaa tai -joukkoa.
Ohjelmajoukkojen muodostumista yllä esitetyllä tavalle kontrolloidaan tyypillisesti tunnistamalla ohjelman kuuluminen tiettyyn luokkaan tai luokkiin ohjelman mukana lähe-LO tettävän koodin perusteella ja sallimalla vain oikeitten ohjelmaluokkien katselu tilaajalaitteella, kuten on esitetty yhdysvaltalaisessa patentissa n:o 4 225 88^. Lisäksi jokaisen ohjelmajoukon sisällä saattavat yksittäiset ohjelmat olla luokiteltuina ohjelmasisällön perusteella kuten yhdys-15 valtalaisessa patentissa n:o 4 225 854.
Ositetulla maksutelevision laskutusjärjestelmällä on se etu, että se on yksinkertaisempi verrattuna ohjelman tai katselukerran perusteella laskuttaviin järjestelmiin, koska siinä ei tarvitse tallettaa laskutettuja ohjelmia koske-20 via tietoja eikä lähettää näitä tietoja keskeiseen lasku-tuspaikkaan. Kuitenkin joskus esiintyy tällaisessa ositetussa tai kertamaksujärjestelmässä tarvetta sallia tilaajan katsoa ohjelmaa, joka ei kuulu ohjelmaluokkaan tai -luokkiin, jotka hän on tilannut. Esimerkiksi erityiset 25 tapahtumat kuten ottelut tai pelit, tietyt elokuvat ym. eivät ehkä kuulu ohjelmajoukkoon tai ovat ohjelmajoukossa, jota suuri osa tilaajista ei ole tilannut. Myöskin ohjel-mamateriaalin toimittajat saattavat vaatia maksun maksute-levisiojärjestelmän hoitajalta jokaisesta tilaajasta, joka 30 todella katselee ohjelmaa. Saattaa siis olla toivottavaa tai ehkä välttämätöntä sisällyttää ositettuun tai kertamaksuj ärjestelmään mahdollisuus laskuttaa katselukerran perusteella tai toimia kokonaan katselukertojen perusteella tapahtuvalla laskutuksella.
35 Eräässä maksutelevisiojärjestelmässä, joka nyt on käy tössä, ohjelmajoukkojen ja/tai yksittäisen ohjelman perusteella tapahtuva laskutus voidaan suorittaa yllämainituis-
II
3 76470 sa patenteissa esitetyillä menetelmillä. Vaikkakin tämän kaupallisen järjestelmän yhdistetty menetelmä tarjoaa sen edun, että laskutus voidaan hoitaa joko ohjelmajoukon tai yksittäisten ohjelmien perusteella, täytyy tilaajan sään-5 nöllisesti lähettää laskutustiedot laskutuskeskukseen (esim. puhelimella) niin, että lasku voidaan muodostaa näiden tietojen perusteella. Vaihtoehtoisesti täytyy tilaajan maksaa riittävän ajoissa niin, että oikea dekoodausin-formaatio voidaan lähettää tilaajalle, esim. radioteitse, 10 postitse, kaapelin välityksellä tai puhelimitse, ennen kuin ohjelmaesitteen mukainen ohjelma lähetetään.
Keksinnön päämäärät ja sen lyhyt yhteenveto Käsillä olevan keksinnön yleinen päämäärä on tarjota 15 uusi menetelmä ja järjestelmä kaukoraportointiin, erityisesti liittyen palvelujen laskutukseen impulsiivisella perusteella niin, että tilaaja voi vastaanottaa palveluja kuten maksutelevisiopalveluja maksamatta etukäteen asetettua maksua palveluista.
20 Käsillä olevan keksinnön eräs päämäärä on tarjota uusi menetelmä ja laitteisto, joka sallii tilaajien katselevan tiettyjä ohjelmia yhtenäisen maksun tai ohjelmajoukkojen perusteella ja muita ohjelmia ohjelmakohtaisella perusteella ilman, että tarvitaan erityisiä ohjelman tunnistustieto-25 ja laskujen muodostamisessa ja ilman, että tilaajan tarvitsee lähettää mitään muita erityisiä laskutustietoja laskutuskeskukseen kuin säännölliset maksut.
Lisäksi käsillä olevan keksinnön päämääränä on tarjota uusi maksutelevisiomenetelmä ja -järjestelmä, jossa tilaa-30 jän valitsemien palvelujen selvitys suoritetaan pääasiassa tilaajan luona.
Tämän keksinnön eräs muu päämäärä on tarjota uusi mak-sutelevisiojärjestelmä, jossa ei tarvitse lähettää laskuja tilaajille heidän käyttämiensä palvelujen maksujen keräämi-35 sen varmistamiseksi.
Käsillä olevan keksinnön eräs lisäpäämäärä on vielä tarjota uusi maksutelevisiojärjestelmä, jossa tilaaja voi 4 76470 impulsiivisesti päättää jonkun ohjelman katsomisesta huolimatta siitä, ettei hän ole ilmoittanut siitä etukäteen tilaus televisio järjestelmän hoitajalle.
Käsillä olevan keksinnön eräs lisäpäämäärä on vielä tar-5 jota uusi menetelmä ja järjestelmä, jossa palvelujen tilaaja saa hälytyksen, kun maksu on suoritettava ja ilmoituksen, kun maksu on vastaanotettu.
Nämä ja muut päämäärät ja edut saavutetaan keksinnön avulla. Keksinnön mukaisen menetelmän ja järjestelmän tun-10 nusomaiset piirteet käyvät selville patenttivaatimuksista 1 ja 31. Keksinnön järjestelmässä on mahdollista impulsiivisesti ostaa palveluja, ja jossa tilaajalle tapahtuvan lähetyksen yhteydessä lähetetään myös hintasignaali, joka sisältää lähetyksen hinnan. Tilaajan luo on talletettu luottotie-15 dot, ja hintasignaalin sisältämää hintaa verrataan talletettuun luottoon. Hinnan ja talletetun luoton suhteellisia suuruuksia verrataan ja tilaajalle sallitaan pääsy lähetykseen tämän vertailun seurauksena. Jos tilaaja valitsee pääsyn näihin lähetyksiin, muuttaa näihin lähetyksiin liittyvä hin-20 ta talletetun luoton suuruutta, esim. hinta vähennetään luotosta, jolloin saadaan uusi talletetun luoton arvo. Talletettua luottoa voidaan myös muuttaa lähettämällä tilaajan luo luottotietoja.
Vaihtoehtoisesti voidaan jokainen hinta, joka liittyy ti-25 laajan impulsiivisesti ostamiin palveluihin laskutusjakson aikana summata ja tallentaa. Kun järjestelmän hoitaja vastaanottaa tilaajan suorittaman maksun, lähetetään tätä summaa vastaava luotto tilaajan luo impulsiivisesti hankittavia palveluja varten, tätä summaa ja tilaajan laskutusjak-30 son aikana ostamia palveluja vastaavaa talletettua hintaa verrataan toisiinsa. Jos vertailu antaa toivotun tuloksen, voi tilaaja jatkuvasti ostaa impulsiivisesti palveluja.
Tämän keksinnön mukaisessa maksutelevisiojärjestelmässä päästään tilattaviin ohjelmiin tai katselukerran perusteel-35 la maksettaviin ohjelmiin siten, että on järjestetty mahdollisuus, joka sallii tilaajan hankkivan tietyn määrän tilaajan normaalin ennaltajärjestetyn ohjelmamateriaalin ulkopuolella olevaa ohjelmamateriaalia milloin tahansa täi- n 5 76470 laista erityistä ennaltajärjestetyn ohjelmamateriaalin ulkopuolella olevaa ohjelmaa lähetetään. Tarkemmin sanottuna keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mukaan talletetaan tilaajan, joka haluaa impulsiivisesti hankkia ohjel-5 mia, maksutelevisiovastaanottimen dekooderiin tiettyä en-naltamäärättyä summaa vastaava luotto. Luottosumma saattaa vastata tilaajan edeltäkäsin maksamaa summaa tai se voi olla maksutelevisiojärjestelmän hoitajan etukäteen antama luotto tilaajan tulevaan käyttöön.
10 Jokaisen salatun ohjelman, joka voidaan ostaa impulsii visesti, mukana lähetetään ohjelman hintatiedot sellaisessa osassa televisiosignaalia, joka ei sisällä ohjelmainfor-maatiota (esim. pysty- tai vaakapoikkeutuksien aikaväleissä tai äänitaajuuskaistan käyttämättömässä osassa). Lähete-15 tyn hintasignaalin mukana voi myös olla koodi ohjelman tunnistamista varten. Jos tilaajan dekooderi tunnistaa ohjelman sellaiseksi, joka voidaan impulsiivisesti ostaa, tuodaan näyttöön tiettyjä tietoja kuten ohjelman hinta. Jos tilaaja haluaa katsella ohjelmaa, syöttää hän dekooderiin 20 asiaankuuluvan pyynnön, ja dekooderi automaattisesti vertaa ohjelman hintaa käytettävissä olevaan luottoon, esim. tallettamalla hinnan tilapäisesti ja vähentämällä sen käytettävissä olevasta luotosta. Jos hinta ei ylitä luoton suuruutta, ja tilaaja muuten voi impulsiivisesti ostaa ohjel-25 man, voidaan salattu ohjelma purkaa, ja hinta vähennetään luottosummasta tai muuten aikaansaadaan uusi luoton suuruus. Myös ohjelman uniikki koodi, jos se on lähetetty hintatietojen mukana, talletetaan myöhempää palautusta varten koodattuna "käyttökoodina" niin, että maksutelevisiojärjestel-30 män hoitaja saa luettelon niistä impulsiivisesti ostettavista ohjelmista, joita on katsottu.
Laskutusjakson lopussa (esim. kuukausittain) jokin indikaattori kuten lamppu tilaajan dekooderissa, kytketään toimintaan, jolloin se osoittaa, että tilaajan on aika mak-35 saa kuukausittaiset maksunsa. Lamppu voidaan kytkeä toimintaan lähettämällä signaali dekooderiin, mutta edullisemmin se kytketään toimintaan dekooderissa olevalla ajasti- c 76470 mella, joka voidaan keskusasemalta asettaa hälyttämään halutun ajan kuluttua. Kun lamppu kytketään toimintaan ajastimella tai muulla tavoin, lasketaan ja talletetaan kuukausittaiset veloitukset ja käyttökoodi. Tilaaja syöttää si-5 sään asiaankuuluvan pyynnön, ja laskutusajanjakson veloitus esitetään näytössä. Esitetty veloitus saattaa sisältää veloituksia eri palveluista sisältäen impulsiivisesti ostetut palvelut, ja esim. maksutelevisiojärjestelmässä laskutusväliltä ohjelmaluokan veloituksen ja/tai veloituk-10 sen, joka tarvitaan saattamaan impulsiivisesti hankittavia ohjelmia varten olevat luotot tietylle ennaltamäärätylle tasolle kuten määrään, joka oli ennen impulsiivisesti ostettuja ohjelmia. Keksinnön edullisen suoritusmuodon mukaan esitetään näytössä myös käyttökoodi, joka identifioi 15 kaikki laskutusjakson aikana impulsiivisesti ostetut ohjelmat tai ainakin ne, joista raportointi halutaan.
Kun tilaaja postittaa tai muulla tavoin lähettää maksun maksutelevisiojärjestelmän hoitajalle, maksu merkitään ensin ohjelmaluokkien maksuun tai maksuihin tällä aikavä-20 Iillä ja sitten ylijäämä impulsiivisiin ostoihin. Tilaajan dekooderin osoite muodostetaan ja impulsiivisiin ostoihin tarkoitettu maksu lähetetään dekooderiin. Tämän maksun suuruus syötetään dekooderin muistiin lisättäväksi siellä olevaan mihin tahansa luottoylijäämään. Tietystikin, jos 25 suoritettu maksu impulssiostoista on pienempi kuin todellisten impulssiostojen hinta laskutusaikavälinä, ei luoton suuruutta saada alkuperäiselle tasolle. Lisäksi, jos tilaaja on katsellut impulsiivisesti ostamiaan ohjelmia maksun suorittamisen ja luottotietojen korjauksen välillä, on 30 luottoylijäämä pienempi kuin alunperin. Vastaanotetun luoton suuruudesta riippuen voidaan tilaajan dekooderin lamppu sammuttaa tai saattaa vilkkumaan tai toinen merkkilamppu kuten "laskutusvirhe" saatetaan sytyttää tarkoituksena osoittaa tilaajalle, että maksu on vastaanotettu, ja että 35 se on joko riittävä tai riittämätön. Muita toimenpiteitä kuten pääsyn esto tuleviin palveluihin voidaan suorittaa, jos luotto on riittämätön.
li 7 76470
Edellä kuvatulla tavalla voi tilaaja impulsiivisesti ostaa ohjelmia ainakin haluttuun määrään asti ilman, että hänen täytyy kommunikoida järjestelmän hoitajan kanssa. Järjestelmän hoitaja voi estää mahdollisen maksujen suorit-5 tamatta jättämisen estämällä tilaajaa katsomasta sellaisia impulsiivisesti ostettavia ohjelmia, joiden hinta on suurempi kuin luottoylijäämä. Itse asiassa, jos maksut luottoihin kerätään etukäteen, voidaan impulsiivisten ostojen mahdollisesta maksamatta jättämisestä aiheutuva tulojen melo netys välttää.
Kuvioiden lyhyt kuvaus Käsillä oleva keksintö ja sen edellä mainitut päämäärät ja edut selviävät alan ammattimiehelle paremmin seuraa-15 vasta yksityiskohtaisesta selityksestä luettaessa se yhdes sä piirustusten kanssa, joissa: kuva 1 on toimintalohkokaavio tämän keksinnön mukaisesti toimivasta maksutelevisiojärjestelmästä; kuvat 2-3 ovat loogisia vuokaavioita, jotka esittävät 20 kuvan 1 järjestelmän toimintaa; kuva k on toimintalohkokaavio, joka esitää yksityiskohtaisemmin keksinnön erään suoritusmuodon impulsiivisten ohjelmaostojen toimintaa; kuva 5 on toimintalohkokaavio, joka esittää impulsii-25 visten ostojen vaihtoehtoista suoritusmuotoa, joka voidaan sisällyttää kuvien 1-5 järjestelmään; ja kuva 6 on toimintalohkokaavio, joka esittää yksityiskohtaisen suoritusmuodon keksinnön luotto- ja käyttökoodi-piirteistä.
30
Yksityiskohtainen selitys
Kuva 1 esittää toiminnallisesti radioteitse lähettävän maksu- tai tilaustelevisiojärjestelmän (STV) erästä suoritusmuotoa, jossa keksinnön mukainen impulsiivinen ostomah-35 dollisuus (IPC) voidaan toteuttaa. Termi STV viittaa tavallisesti radiotietä käyttävään maksutelevisiojärjestel-mään, kun tämä maksuTV:n muoto esitetään, tulisi ymmärtää, 8 76470 että periaatteita, joista tämän jälkeen keskustellaan voidaan käyttää useissa maksuTV ja muissa sovellutuksissa kuten myöhemmin mainitaan (esim. kaapeli, MDS-monipistejake-lujärjestelmät ja DBS-suora lähetys satelliitilla).
5 Esitetty järjestelmä sisältää tavallisesti lähetysase malla kooderin, jota on yleisesti merkitty viitenumerolla 10, ja tilaajan luona olevan dekooderin, kuten on yleisesti merkitty viitenumerolla 12. Kuvan 1 kooderi ja dekooderi ovat tilaustelevisiojärjestelmässä, jossa normaalia oh-10 jelmaa (esim. salaamatonta, maksutonta, kaupallista ohjelmaa) ja salattua STV-ohjelmaa lähetetään ja vastaanotetaan lähetys- ja vastaanottoantennien TA ja RA kautta tai kaapelin kautta tai muun väliaineen kautta. Useata audiosignaalia käyttävissä järjestelmissä, kuten yhdysvaltalaisessa 15 patenttihakemuksessa n:o 188 738 (Robert W. Field ym.) esitetyssä, voidaan käyttää kolmatta toimintamuotoa, jossa on salaamaton videosignaali ja useita valittavissa olevia audiosignaaleja.
Normaali salaamaton ohjelma kulkee kooderin ja dekoode-20 rin kautta tai niiden ohi niin, ettei niitä muuteta, lukuunottamatta ehkä mahdollista kanavan siirtoa dekooderis-sa, kuten myöhemmin tullaan selostamaan. Tavallisesti tämän keksinnön sisältämää impulssiostomahdollisuutta ei käytetä normaalitelevision (TV) toimintamuodossa. Koodatussa 25 tai "salatussa” toimintamuodossa tai montaa audiosignaalia käyttävässä toimintamuodossa (joita tämän jälkeen kutsutaan yhteisesti tilaustoimintamuodoksi tai STV-toimintamuo-doksi), sallii ohjelmien impulsiivinen ostomahdollisuus sen, että tilaaja voi katsoa sellaista tilausohjelmaa tai 30 valita sellaisia audiokanavia, joista menevää maksua ei ole ennaltamäärätty jollain tavanomaisella tavalla kuten kiinteänä maksuna, kuten tullaan tarkemmin selostamaan.
Esimerkiksi tässä esitetyssä tilausjärjestelmässä voi jokainen tilaaja maksaa kuukausittain kiinteän maksun, jo-35 ka oikeuttaa tämän tilaajan katsomaan mitä tahansa tai kaikkia STV-ohjelmia tai palveluja, jotka kuuluvat yhteen tai useampaan ohjelmajoukkoon tai -luokkaan. Yhdellä kiin- 9 76470 teällä kuukausittaisella maksulla tilaaja voi katsoa urheiluohjelmia ja toisella maksulla elokuvia. Sitä, onko tilaajan sallittu katsoa ohjelmia, voidaan valvoa sopivilla ohjelmaluokan tai -joukon tunnistussignaaleilla, jotka lä-5 hetetään STV-ohjelmasignaalien mukana kuten myöhemmin tarkemmin selitetään ja kuten aikaisemmin viitatussa yhdysvaltalaisessa patentissa n:o 4 225 884 (Block ja Martin) yksityiskohtaisesti selostetaan.
Silloin tällöin kuukauden aikana voidaan jokin erityi-10 nen ohjelma tai palvelu, joka ei kuulu varsinaiseen tilaajan ohjelmajoukkoon tai on kaikkien ohjelmaluokkien ulkopuolella, sisällyttää lähetyksiin ohjelmana, joka voidaan impulsiivisesti ostaa lisämaksulla tilaajan normaalin kuukausimaksun lisäksi. Tämä keksintö, niin kuin se esitetään 15 ja kuvataan kuvan 1 järjestelmän yhteydessä, mahdollistaa sen, että tilaaja voi ilman mitään ennakkojärjestelyjä impulsiivisesti päättää, katsooko hän tällaisia ohjelmia. Vaikkakin tätä keksintöä kuvataan tilaustelevisio-ohjel-mien yhteydessä, on ilmeistä, että sitä voidaan myös käyt-20 tää impulsiivisiin ostomahdollisuuksiin muiden maksutelevi-siojärjestelmän muotojen tai muiden palvelujen yhteydessä. Esimerkiksi informaatiopalvelujen ja sen kaltaisten yhteydessä, joissa tilaaja ei ehkä halua maksaa kiinteää summaa tietystä joukosta palveluja, voitaisiin käyttää impulsii-25 visten ostojen periaatetta. Tekstitelevision välittämiin pörssinoteerauksiin, erityisiin audiokanavapalveluihin kuten radiopalveluihin j.n.e. voidaan päästä säännöllisesti, ja tilaaja voi maksaa vain jokaisen kyseisen palvelun käytön perusteella. Vaihtoehtoisesti voidaan kaikki maksute-30 levisio-ohjelmat ja muut palvelut ostaa impulsiivisesti ilman, että muodostetaan ohjelmaluokkia tai että veloitetaan kiinteitä summia, siten, että maksu suoritetaan jokaisen katsellun ohjelman perusteella.
Nyt viitataan kuvaan 1, jossa TV-signaalit sopivista 35 video- ja audiolähteistä 14 ja 16 syötetään vastaaviin video- ja audiokoodereihin 18 ja 20. Video- ja audiokoode-rien ohjainpiirit 22 ja 24 ohjaavat signaalien koodausta 10 76470 siten kuin selitetään yhdysvaltalaisessa patenttihakemuksessa n:o l88 738 Robert W. Field ym. (katso kansainvälinen PCT-hakemus No. W0 82/01109, julk. 1.4.1982).
Datageneraattori 26 synnyttää tavanomaisesti koodattua 5 tietoa (esim. digitaalisia koodeja) sen lähettämiseksi TV-signaalin kanssa, vaikkakin tällaista tietoa voidaan lähettää erillisenä TV-signaalista. Tiedot voivat sisältää de-kooderien osoitteita, ohjelmien hintoja, käyttökoodeja, luottotietoja, ohjelmajoukkojen koodeja, ohjelmien tunnis-10 tuskoodeja, luokkakoodeja ja tämän tapaisia kuten myöhemmin yksityiskohtaisemmin selitetään. Esitetyssä toteutus-muodossa tiedot yhdistetään tavanomaisesti videosignaaliin sopivalla yhdistäjällä 28 ja lähetetään videosignaalin sellaisessa osassa, joka ei sisällä ohjelmainformaatiota, 15 esim. pystypoikkeutusten aikavälissä. Tässä suhteessa voidaan käyttää sopivaa tahdistussignaalia kuten pystytahdis-tussignaalia tahdistamaan tietojen synnyttäminen videosignaalin kanssa sen varmistamiseksi, että tiedot yhdistetään oikein videosignaaliin. Tietysti tiedot voidaan lähettää 20 myös äänikanavalla, erityisesti montaa äänikanavaa käyttävässä järjestelmässä, jollainen on esitetty edellä viitatussa Fieldin ym. patenttihakemuksessa.
Viitaten edelleen kuvaan 1, halutut tiedot sisältävät video- ja audiosignaalit syötetään tavanomaisiin AM- ja FM-25 lähettimiin ja antennielementteihin 30 niiden lähettämiseksi jokaisen tilaajan luona oleviin dekoodereihin 12. Radiojärjestelmässä antennin TA kautta lähetetyt signaalit vastaanotetaan vastaanottoantennilla RA ja syötetään sopivaan tavanomaiseen virittimeen 32, joka valitsee halutun TV-sig-30 naalin (s.o. halutun kanavan). Viritin 32 siirtää valitun signaalin standardin mukaiselle välitaajuudelle (I.F.) tavanomaisella tavalla. Virittimen 32 valitsema välitaajui-nen TV-signaali syötetään tavanomaiseen demodulaattoriin 34, joka muuttaa välitaajuisen signaalin kantataajuiseksi.
35 Demodulaattorista 34 tuleva kantataajuinen signaali syötetään tavanomaiseen demodulaattoriin 36 äänisignaalin ilmaisemiseksi TV-signaalista sekä datailmaisimeen ja -muok- li 11 76470 kaimeen 38 ja videodekooderille 40, jota kuvataan myöhemmin yksityiskohtaisemmin. Demodulaattorista 36 tuleva kantataajuinen audiosignaali syötetään audiodekooderiin 42. Video- ja audiosignaalit dekoodereista l|0 ja 42 syötetään 5 tavanomaiseen uudelleen modulaattoriin 44 ja ne voidaan myös syöttää ulostuloliittimiin 46 ja 48. Modulaattorista tuleva RF-signaali syötetään TV-vastaanottimen antenniliit-timeen TVA.
Näppäimistö- ja näyttöyksikkö 50 on kytketty sopivan 10 liitäntäpiirin 52 kautta mikroprosessoriin ja muistiyksik-köön 54 kuten on esitetty. Datailmaisimesta ja -muokkaimesta tulevat signaalit kytketään mikroprosessorille ja muistille 54, ja ohjaussignaalit mikroprosessorilta kytketään liitäntäpiirin 52 kautta virittimelle 32 ja demodu-15 laattorille 34 sekä sopivan liitäntäpiirin 56 kautta video-ja audiodekoodereille 40 ja 42.
Käytännössä, normaalin TV-lähetyksen ollessa kyseessä, ei kooderi 10 muuta audio- ja video-ohjelmasignaaleja. Kun siis lähetetään ohjelmaa, jota ei tarvitse tilata, voivat 20 video- ja audiolähteistä 14 ja 16 tulevat signaalit ohittaa kooderit 18 ja 20 ja ne voidaan suoraan syöttää lähettimiin ja antennielementteihin 30. Vaihtoehtoisesti voivat audio-ja videosignaalit kulkea koodereitten kautta, mutta vastaavat ohjaussignaalit voidaan asettaa sellaisiksi, että sig-25 naalit eivät muutu kulkiessaan koodereitten kautta. Sekä STV-tilaajat että ne, jotka eivät ole tilaajia, voivat vastaanottaa ja käyttää normaalia TV-signaalia.
Tilaustelevisiotoiminnassa video- ja/tai audiosignaalit koodataan (salataan) koodereilla 18 ja 20. Asiaankuuluvat 30 datasignaalit lisätään koodattuun ohjelmasignaaliin ja yhdistetty signaali lähetetään. Tilaajat, joiden dekooderis-sa on oikeat dekoodaus (salauksen purku) tiedot ja ohjelma-luokkatiedot, voivat purkaa vastaanotetun TV-signaalin salauksen ja syöttää salaamattoman signaalin omiin TV-vastaan-35 ottimiinsa katselua ja kuuntelua varten. TV-signaaliin sopivina ajanhetkinä sijoitettujen datasignaalien joukossa on, dekoodaukseen tarvittavan tiedon lisäksi tai osana si- 12 7 6 4 7 0 tä, yksittäisten dekoodereitten osoitesignaaleja, ohjelma-joukkoja ja/tai ohjelmien sisältöä koskevia luokkasignaale-ja, yksittäisten ohjelmien hintoja koskevia signaaleja, ohjelmien tunnistussignaaleja ja luottotietosignaaleja, jot-5 ka antavat yksittäisille dekoodereille maksuluottojen suuruudet. Kuten myöhemmin havaitaan, ainakin hinta-, luotto-, ohjelmantunnistus- tai käyttökoodi- ja osoitetiedot tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden impulssiostoihin.
Käytettäessä dekooderia tilaaja virittää virittimen 32 10 halutulle TV-kanavalle valitsemalla kanavan numeron näppäimistöllä 50, joka toimii liitäntäpiirin 52 ja mikroprosessorin 5^ avulla, kuten myöhemmin tarkemmin selitetään. Valittu signaali sekoitetaan tavanomaisesti paikallisoskil-laattorisignaalin kanssa, jotta saadaan haluttu välitaajui-15 nen signaali ja tämä signaali demoduloidaan demodulaatto-rilla 34, jotta saadaan TV-signaali (video ja audio), joka on videon kantataajuudella.
Tämän järjestelmän edullisen toteutusmuodon mukaisesti demodulaattorissa 34 on tavanomainen vahvistuksen säätöpii-20 ri (AGC) , joka on portitettu TV-signaalin väritahtisignaa-liin. Jotta vahvistuksen säätöpiiri toimisi tehokkaasti, saa se informaatiota mikroprosessorilta väritahtisignaalin asemasta ja sen vertailutason suuruudesta, jolle väritahti-signaalin taso on säädettävä.
25 Havaitaan, että väritahtisignaalin asema TV-videosig- naalissa pysyy tavallisesti suhteellisen vakaana huolimat ta siitä, minkälaista videon salausta järjestelmässä on käytetty. Väritahtisignaalin asema voidaan siksi tavanomaisesti määrätä videon tahdistussignaalien perusteella 30 millä tahansa sopivalla menettelyllä. Asianmukainen tah-distusinformaatio tätä tarkoitusta varten voidaan ilmaista tavanomaisesti kantataajuisesta TV-signaalista datailmaisi-mella ja -muokkaimella 38 ja syöttää se näiden avulla mikroprosessorille ja muistille 54.
35 AGC-piirin vertailutaso voi kuitenkin vaihdella riip puen käytetyn salauksen tyypistä. Esimerkiksi, jos käytetään jonkinlaista videosignaalin kääntöä salaukseen, eroaa
II
13 76470 vahvistuksensäätöpiirin vertailutaso käännetylle ja kääntämättömälle videolle, jos salausmenetelmä muuttaa väritahti-signaalin normaalitasoa. Siis kääntämätön videosignaali (esim. joko osa salatusta signaalista tai salaamaton video-5 signaali, jota ei tarvitse tilata) vaatii yhden AGC-vertai-lutason ja käännetty videosignaali vaatii toisen tason.
Mikroprosessori 54 siis valvoo AGC-portin asemaa niin, että se osuu samaan kohtaan videosignaalia jokaisella AGC-näytteenotolla, kun taas AGC-vertailutason mikroprosessori 10 asettaa järjestelmän toimintamuodon ja tulevan TV-signaa-lin luonteen mukaan. Tällä tavalla voidaan demodulaattori 34 sovittaa eri salauskaavoja varten pelkästään määräämällä etukäteen vaaditut AGC-vertailutasot dekooderin eri toimintamuodoille, esimerkiksi antamalla yhden AGC-tason nor-15 maalille kääntämättömälle toiminnalle ja toisen tason käännetylle toimintamuodolle. Demodulaattorista 34 tuleva kantataajuinen signaali sisältää video- ja audio-osat määrätyillä taajuuksilla TV-signaalin kokonaiskaistaleveydellä. Tämä kantataajuinen signaali syötetään videodekooderiin, 20 jossa video-osan salaus puretaan mikroprosessorin ohjauksella, jos tuleva signaali on salattu, toimii dekooderi ti-laustelevisiotoimintamuodolla, ja muut kriteerit ovat jäljempänä kuvatun tyyppisiä. Normaali videosignaali kulkee muuttumatta dekooderin läpi, kun tämä toimii normaalitoi-25 mintamuodolla.
Kantataajuinen signaali syötetään myös demodulaattoriin 36, jotta saadaan kantataajuinen audiosignaali audiodekoo-derille 42. Demodulaattori 36 tekee tämän tavanomaisesti kuten missä tahansa TV-vastaanottimessa käyttäen yhteistie-30 ilmaisua tai millä tahansa muulla sopivalla tavalla. Audio-dekooderi 42 purkaa tarvittaessa, kuten videodekooderikin, audiosignaalin salauksen mikroprosessorin 54 ohjauksella. Eräs esimerkki sopivasta audiosignaalin purkaus- ja dekoo-dausmallista, jota voidaan käyttää, on esitetty aiemmin 35 viitatussa Pieldin ym. yhdysvaltalaisessa patenttihakemuksessa n:o 188 738.
Puretut audio- ja videosignaalit syötetään uudelleen ιί 7 64 70 modulaattoriin 44, jotta saadaan tavalliselle TV-vastaanot-timelle sopiva RF-signaali. Modulaattori 44 voi esimerkiksi synnyttää RF-signaalin TV-kanavalle 3 niin, että kaikkia signaaleja, jotka kulkevat dekooderin läpi, voidaan katsoa 3 tällä yhdellä TV-kanavalla. Lisäksi kantataajuiset audio-ja videosignaalit tuodaan liittimiin 46 ja 48 niin, että niitä voidaan käyttää muihin tarkoituksiin kuten informaation (datan) siirtoon, tekstitelevisioon j.n.e.
Käsillä olevan keksinnön mukaisesti video- ja audiode-10 koodereitten tilaustelevisiotoimintamuotoa ohjataan useilla kriteereillä. Osoitteilla varustetussa järjestelmässä, jossa on ohjelmajoukkojen ja -luokkien valvonta, kuten esitetyssä toteutusmuodossa, täytyy dekooderi 12 asettaa oikeaan luokkaan, ja muille kuin impulsiivisesti ostettavil-15 le ohjelmille tai palveluille täytyy olla oikea luokkakoo-di, jotta niitä voidaan käyttää.
Kuten myöhemmin havaitaan, dekooderissa 10 TV-signaa-liin lisätyt tiedot sisältävät salauksen purkamiseen tarvittavien tietojen lisäksi yksittäisten dekooderien osoite-20 tietoja, ohjelmaluokkatietoja pääsyn rajoittamiseksi tiettyihin ohjelmaluokkiin ja erilaisia tietoja impulsiivisten ostojen ja laskutuksen valvomiseksi.
Kaikki tämä tieto voidaan lähettää tavanomaisen digitaalisen koodin muodossa, mieluummin tehokkaan salauksen 25 jälkeen, niin että jokainen tietotyyppi on identifioitu millä tahansa sopivalla tavalla (esim. signaalin muutamalla ensimmäisellä merkillä, tiedon sijaintipaikalla tulevassa signaalissa, tiedon muodolla j.n.e.). Tiedon lisäysmenetelmät itse signaaliin ja tiedon tunnistusmenetelmät, ku-30 ten myös varmat salaus- ja salauksenpurkumenetelmät ovat tunnettuja, ja mitä tahansa sopivaa menetelmää voidaan käyttää näiden tietojen yhteydessä.
Nyt viitataan kuviin 1-3, joissa sisääntulevan TV-sig-naalin tiedot ilmaistaan datailmaisimella ja -muokkaimella 35 38 ja mikroprosessori 54 ensiksi määrittää tiedontyypin, kuten edellä selostettiin. Jos tieto on osoite, vertaa mikroprosessori tätä osoitetta dekooderin omaan osoittee-
II
15 76470 seen nähdäkseen, onko tätä dekooderia osoitettu (kuva 3). Jos vastaanotetaan oikea osoite, saadaan yhteensopiva tulos .
Kuten tämän jälkeen yksityiskohtaisemmin selostetaan, 5 voidaan dekooderia osoittaa useista syistä. Esitetyssä toteutusmuodossa dekooderia voidaan osoittaa ohjelmajoukko-koodien vaihtamiseksi, luottotietojen muuttamiseksi tai tallettamiseksi, katsottujen ohjelmien luettelon tai käyt-tökoodin muuttamiseksi ja dekooderin ajastimen asettamisek-10 si. Kuten kuvassa 3 on esitetty, jos oikeaa osoitetta seu-raava tieto tunnistetaan uudeksi ohjelmajoukkokoodiksi, talletetaan se. Tämä voi tapahtua aina, kun tilaaja haluaa lisätä tai muuten muuttaa niitä ohjelmajoukkoja, jotka hän on tilannut. Uusien ohjelmajoukkotietojen mukana 15 voi olla mitä tahansa kuukausittaista maksua koskevia tietoja (joita voidaan muuttaa eri syistä kuten esim. ohjelma-joukkojen vaihdon vuoksi) ja mitä tahansa ajastinta koskevia tietoja dekooderin ajastimen aikavälin asettamiseksi.
Jos sisääntuleva tieto on IPC-luottotietoa, käytetään 20 luottoa päivittämään dekooderiin talletetut IPC-luottotie-dot. Kuten tämän jälkeen havaitaan, voidaan tämä luottotietojen päivitys suorittaa useilla tavoilla kuten lisäämällä tuleva luotto sen hetkiseen luottoon, vähentämällä sisääntuleva luotto edellisen kuukauden kokonaiskustannuk-25 sista, j.n.e. Samoin, jos sisääntulevien IPC-luottotieto-jen mukana on käyttökooditietoja, päivitetään käyttökoodi kuten edelleen tullaan selittämään.
IPC-luottotiedot ja käyttökooditiedot on edullista lähettää yhdessä, ja tähän tietoon sisällytetään järjestysnu-30 mero. Järjestysnumero on mielivaltainen luku, joka eroaa edellisen kuukauden järjestysnumerosta, ja sitä voidaan verrata talletettuun järjestysnumeroon niin, että IPC-luot-totiedot päivitetään vain luottotietojen ensimmäisellä lohkolla, jolla on uusi järjestysnumero. Tällä tavalla voi-35 daan IPC-luottotiedot ja käyttökooditiedot lähettää useita kertoja jonkun ennaltamäärätyn aikavälin aikana (esim. muutaman päivän aikana) sen varmistamiseksi, että tilaaja on 16 76470 vastaanottanut luotto- ja käyttökooditiedot.
Palaamme nyt kuvaan 2, jossa ajastinta jatkuvasti tarkistetaan, jotta nähtäisiin, onko se hälyttänyt ja osoittanut, että maksu on suoritettava. Jos se on hälyttänyt, 5 kytketään dekooderin näyttöyksikössä 50 (kuva 1) oleva mak-suosoitin (esim. lamppu) toimintaan ja pidetään kytkettynä, ja ajastin nollataan. Lankeava maksu lasketaan ja talletetaan, kun ajastin hälyttää vähentämällä laskutusjakson ko-konaisluottoylijäämä (IPC) kuukausittaisesta maksusta, jo-10 ka koostuu ohjelmajoukkojen maksuista ja esitetyistä IPC-luotoista. Käyttökoodi lasketaan myös ja talletetaan samaan aikaan. Jos tilaaja pyytää lankeavaa maksua näyttöyk-sikköön, kun maksuosoitin palaa, esitetään lankeava maksu näyttöyksikössä (sekä käyttökoodi, jos sitä käytetään). Tä-15 män näytön aikana tilaaja kopioi lankeavan maksun suuruuden (ja käyttökoodin, jos sitä käytetään) tai ne tulostetaan automaattisesti, ja lankeava maksu lähetetään järjestelmän hoitajalle.
Mikroprosessori jatkaa sisääntulevan tiedon tarkasta-20 mistä kuten kuvassa 2 on esitetty. Jos sisääntuleva ohjel-mamateriaali on tilaustelevisio-ohjelmaa, vertaa mikroprosessori ohjelmaluokka- ja -joukkokoodeja. Sellainen sisääntuleva luokkakoodi, joka ei sovi tilaajan dekooderiin asetettujen luokkarajojen sisään (esim. on yhtäsuuri tai 25 pienempi kuin luokkanumero) johtaa ilmoitukseen "väärä luokka" näyttöyksikössä. Tässä tapauksessa ei tilaaja voi käyttää tilaustelevisio-ohjelmaa muuttamatta dekooderiin asetettua luokkarajoitusta. Sisääntulevan tiedon ohjelma-joukkokoodia verrataan myös dekooderissa oleviin joukkokoo-30 deihin, jotta nähdään, onko tilaajan pääsy tulevan TV-sig-naalin ohjelmamateriaaliin sallittu. Joukkokoodia ei tilaaja tavallisesti kuitenkaan voi muuttaa.
Jos tuleva luokkakoodi on valitun luokkakoodin sisällä tai jos tilaaja asettaa luokkakoodin uudelleen tehdäkseen 35 sen hyväksyttäväksi, ja jos sisääntuleva joukkokoodi on sellainen, joka on sallittu tilaajalle, valtuuttaa mikroprosessori dekooderin pääsemään ohjelmamateriaaliin vai- 11 17 76470 tulittamalla sisääntulevien audio- ja videosignaalien salauksen purkamisen tai muuten valtuuttamalla ohjelmamate-riaalin valinnan (esim. valtuuttamalla valitsemaan tietyn audiokanavan, joka sisältää tietoja tai muita palveluja).
5 Jos tuleva luokkakoodi on hyväksyttävä, mutta joukko- koodi ei sovi, tietoja tarkastellaan sen määräämiseksi, onko sisääntuleva ohjelmamateriaali impulsiivisesti ostettavissa olevaa ohjelmaa (IPC-ohjelmaa), jota tilaaja voi vastaanottaa. Jos ohjelma ei ole IPC-ohjelma tai jos se on, 10 mutta tilaaja ei pääse joko IPC-ohjelmiin yleensä tai tähän tiettyyn ohjelmaan, osoittaa dekooderi tilaajalle sopivalla näytöllä, että tilaaja ei pääse tähän ohjelmaan näyttäen samalla tämän ohjelman hinnan (IPC-hinnan). Jos kuitenkin tilaaja pääsee ohjelmaan, jatkaa mikroprosessori 15 edelleen kelpoisuustestausta tilaajan dekooderiin talletetun luoton perusteella.
Edelleen viitataan kuvaan 2, jossa mikroprosessori tarkastaa tilaajan luottokelpoisuuden sisääntulevassa ohjelmassa olevien hintatietojen perusteella. Jokainen IPC-oh-20 jelma sisältää hintasignaalin, joka sisältää veloituksen tästä ohjelmasta. Jokaiseen IPC-ohjelmaan voi myös liittyä tämän ohjelman uniikki tunnistuskoodi, kuten tämän jälkeen yksityiskohtaisemmin kuvataan. Ohjelman hintaa verrataan tilaajan luottoylijäämään, ja jos ylijäämä on riittä-25 vä peittämään hinnan, sallitaan tilaajan katsoa ohjelmaa.
Lisäksi, jos halutaan, että hinta näytetään vain niille tilaajille, jotka pääsevät ohjelmiin, näytetään hinta tässä kohdassa aikaisemman näytön sijasta, kuten katkoviivalla on esitetty. Jos tilaaja osoittaa haluavansa käyttää IPC-50 ohjelmamateriaalia painamalla hyväksymisnappia tai näppäilemällä tietyn koodin sisään tai vastaavalla tavalla, päivitetään dekooderissa olevat luotto- ja ohjelmakooditiedot, ja mikroprosessori valtuuttaa dekooderin purkamaan salauksen tai muulla tavoin sallimaan pääsyn tulevaan IPC-ohjel-35 maan.
Kuva esittää yksityiskohtaisemmin edellä esitettyjä dekooderin toimintamuotoja keksinnön ymmärtämisen helpotta- 1 o 76470 miseksi. Kuvaan 4 viitaten, ilmaisee datailmaisin/muokkain 38 sisääntulevassa TV-signaalissa olevat tiedot ja järjestää tiedot asianmukaiseen muotoon mikroprosessorin 53 käytettäviksi. Dekooderissa ja muokkaimessa voi olla puskuri-5 muisti niin, että tiedot voidaan väliaikaisesti tallettaa, kunnes mikroprosessori lukee ne tai tiedot voidaan välittömästi syöttää sivuun mikroprosessorin muistiin tätä toimintaa varten. Kumpikin lähestymistapa on tavanomainen ATK-järjestelmien tiedonsyöttömenetelmistä eikä niitä selitetä 10 yksityiskohtaisemmin.
Datailmaisimesta ja -muokkaimesta tulevat tiedot tarkastetaan tavanomaisesti mikroprosessorilla 54, kuten on merkitty lohkolla "tiedontarkastus/puskuri" 60, joka määrittää tulevan tiedon tyypin. Tapa, jolla tiedontarkas-15 tus/puskuri-piiri 60 toimii tunnistaakseen sisääntulevat tiedot, riippuu tietysti siitä, minkä tyyppistä tiedon sisäänsyöttöä käytetään ja siitä, millä tavalla tieto on koodattu .
Tietoja, jotka tarkastuspiiri 60 on tunnistanut sisään-20 tulevaksi osoitteeksi, verrataan sopivasta paikallisosoite- generaattorista 64 (esim. ROM) saatavaan ulostulosignaaliin sopivalla tavanomaisella tavalla, kuten on esitetty lohkolla 62, jota on merkitty "osoitevertailu”. Suotuisa vertailu saa osoiteulostulosignaalille (ADR, esim. lippu) 25 loogisen ykköstilan, ja sitä käytetään ohjaamaan eri si-sääntulevien tietojen tallettamista eri rekistereihin tai muisteihin, kuten on toiminnallisesti osoitettu JA-porteil-la 66-75.
Tarkemmin sanottuna, mitkä tahansa uudet ohjelmajoukko-30 tiedot, jotka seuraavat osoitesignaalia portitetaan ADR- signaalilla JA-portin 66 läpi, kuten toiminnallisesti esitetään, talletettaviksi sopivaan "joukkokelpoisuus" -muistiin tai rekisteriin 76. Joukkokelpoisuustiedot rekisterissä 76 voidaan saada tilaajan aikavälein sisäänsyöttämis-35 tä koodeista, mutta mieluummin nämä tiedot saadaan sisään-tulevasta ohjelmasignaalista (tai muun tietoliikenneyhteyden kuten puhelinlinjojen välityksellä) varustamalla dekoo- 11 19 764 70 derit osoitteilla tai muulla tavoin, millä päästään sisään jokaiseen dekooderiin yksilöllisesti, kuten on esitetty. IPC-luottotiedot, jotka seuraavat osoitetta portitetaan ADR-signaalilla JA-portin 68 läpi, kuten toiminnallisesti 5 esitetään, summauspiirin 69 läpi ja TAI-portin 78 läpi sopivaan "IPC-luotto" -muistiin tai rekisteriin 80. Samoin IPC-käyttökooditiedot portitetaan ADR-signaalilla JA-portin 70 läpi vähennyslaskupiiriin 126, jonka ulostulosignaali syötetään sopivaan "IPC-käyttökoodi" -muistiin tai re-10 kisteriin 82. Ajanasetustiedot portitetaan, kuten on esitetty, ADR-signaalilla JA-portin 72 läpi ohjaamaan sopivaa ajastinta 84, ja kokonaisveloitustiedot portitetaan ADR-signaalilla JA-portin 74 läpi sopivaan "joukko ja esitetty IPC-luotto" -muistiin tai rekisteriin 86.
15 Sisääntulevassa ohjelmasignaalissa oleva luokkakoodi ilmaistaan ja sitä verrataan, kuten on toiminnallisesti esitetty, "luokkavertaus"-piirissä 88 tilaajan valitsemaan luokkakoodiin, jonka hän on syöttänyt näppäimistön liitän-täpiirin 52 kautta muistiin tai rekisteriin "valittu luok-20 ka" 90. Samoin sisääntulevan ohjelman joukkotiedot ilmaistaan ja syötetään piiriin "joukkovertailu" 92, joka vertaa sisääntulevia tietoja rekisteriin 76 talletettuihin joukko-kelpoisuustietoihin. Jos vastaavat luokka- ja joukkotieto-jen vertailut ovat suotuisia, synnyttää JA-portti 94 val-25 tuutussignaalin, joka syötetään TAI-portin 96 läpi sopivaan dekoodauksen ohjauspiiriin 98. Dekoodauksen ohjaus-piiri toimii dekooderin liitäntäpiirin 56 kautta ohjaten kuvan 1 audio- ja videodekoodereita sopivalla tavalla riippuen siitä, kuinka sisääntuleva signaali on koodattu. Si-30 sääntulevasta tiedosta ilmaistu tilaustelevisio-ohjelma saattaa ohjata mikroprosessorin dekoodauksen ohjauspiirin 98 toimintaa, kuten on esitetty, tai tilaaja voi manuaalisesti valita dekooderin toimintamuodon. Jos luokkavertai-lu ei ole suotuisa (s.o. sisääntuleva luokkakoodi ei ole 35 sama tai ei ole tilaajan valitseman luokkakoodin määrittämien hyväksyttävien luokkien joukossa), syötetään vertailu-piirin 88 ulostulosignaali, jonka invertteri 100 kääntää, 20 7 6 4 7 0 näytön liitäntäpiiriin 52 "väärän luokan" -signaalina, jotta voidaan osoittaa tilaajalle, että dekooderiin on asetettu väärä luokka suhteessa sisääntulevan signaalin luokkaan.
Joukkovertailupiirin 92 ulostulosignaali syötetään, ku-5 ten on toiminnallisesti esitetty, invertterin 102 kautta JA-portin 104 toiseen sisäänmenoon. IPC-signaali, joka osoittaa, että sisääntuleva ohjelmamateriaali on IPC-ohjel-maa, syötetään invertterin 106 kautta JA-portin 104 toiseen sisäänmenoon tuottamaan "ei-kelvollinen" -signaalin. Tämä 10 signaali syötetään näytön liitäntäpiirin 52 kautta tilaa- ' jän näyttöyksikköön osoittamaan tilaajalle, että häntä ei kelpuuteta katsomaan sisääntulevaa ohjelmaa. Jos halutaan, voidaan syy epäämiseen esittää näyttöyksikössä. Jos esimerkiksi sisääntuleva ohjelma kuuluu joukkoon, johon tilaa-15 ja ei pääse, ja jos sisääntuleva signaali on (tai ei ole) IPC-ohjelma, osoitetaan näyttöyksikössä "väärä joukko" samalla tavoin kuin "väärä luokka", ja/tai IPC-osoitus (tai ei-IPC-osoitus) voidaan näyttää tällä tavalla.
Tiedontarkastus/puskuri-piiristä 60 tuleva IPC-signaa-20 li syötetään myös JA-portteihin 108, 110 ja 112. Sisääntulevan ohjelmasignaalin hintatiedot kytketään myös JA-por-tille 108. Hintasignaali JA-portilta 108 kytketään näytön liitäntäpiirille hinnan esittämiseksi tilaajan näyttöyksi-köllä osoittamaan minkä tahansa vastaanotetun IPC-ohjelman 25 hinnan tilaajalle. Ulostulosignaali vertailupiiristä 114, joka vertailee IPC-luottotietoja ja hintatietoja, kuten tämän jälkeen yksityiskohtaisemmin kuvataan, voidaan myös kytkeä JA-portille 108, jos halutaan, että hinta näytetään vain niille tilaajille, joilla on riittävä luotto. Lisäksi 50 siinä tapauksessa, ettei haluta näyttää tätä hintatietoa tilaajalle, jota ei kelpuuteta pääsemään ohjelmiin tai tilaajalle, jonka luokkavalitsin on väärässä asennossa, voidaan hintasignaalin portittamista valvoa lisäksi väärän luokan signaaleilla ja "kelpaamattomuussignaaleilla".
35 Hintasignaali, joka syötetään JA-portille 108, syöte tään myös vertailupiiriin 114 ja vähennyslaskupiiriin 116. IPC-luottosignaali rekisteristä 80 syötetään myös vähennys- 21 76470 laskupiirille 116, ja mikroprosessori vähentää sisääntule-van ohjelman hinnan sen hetkisestä IPC-luotosta, kun vähen-nyslaskupiiri saa valtuutussignaalin JA-portin 110 ulostulosignaalista. Tämä tapahtuu silloin, kun sisääntuleva 5 signaali on IPC-ohjelma ja tilaajalla on riittävästi luottoa peittämään tämän ohjelman kustannukset, ja kun hän on hyväksynyt tämän IPC-ohjelman katseltavaksi, kuten osoitetaan näppäimistön liitäntäpiiristä tulevalla "IPC-hyväksy-missignaalilla". Vähennyslaskupiirin 116 ulostulosignaali 10 kytketään TAI-portin 78 kautta rekisterille 80 tilaajan IPC-luottotietojen päivittämiseksi sen jälkeen, kun IPC-ohjelma on hyväksytty katseltavaksi ylläkuvatuissa olosuhteissa.
Vertailupiirin 11*4 ulostulosignaali kytketään invertte-15 rin 118 kautta JA-portille 112 yhdessä IPC-signaalin kanssa, kuten aiemmin mainittiin. Jos sisääntuleva ohjelma on IPC-ohjelma eikä tilaajalla ole riittävästi luottoa peittämään sen hintaa, antaa JA-portti signaalin ISC riittämättömästä luotosta näytön liitäntäpiirille 52 niin, että tämä 20 ohjelman ostamisen esteenä oleva riittävän luoton puute näytetään tilaajalle.
JA-portin 110 ulostulosignaali toimii valtuuttavana pääsysignaalina dekoodauksen ohjauspiirille 98 TAI-portin 96 kautta. Tämä signaali portilta 110 kytketään myös JA-25 portille 120. Sisääntulevassa ohjelmassa oleva käyttökoo-di syötetään JA-portille 120, jonka ulostulosignaali kytketään yhteenlaskupiiriin 122. Yhteenlaskupiirin 122 ulostulosignaali kytketään "IPC-käyttökoodi" -rekisterille tai muistille 12*1, jonka ulostulosignaali on kytketty yhteen-30 laskupiirille 122 ja vähennyslaskupiirille 126. Luoton käyttökoodi, joka kytketään JA-portin 70 läpi vastaanotettaessa oikea osoite, syötetään vähennyslaskupiiriin 126, jonka ulostulosignaali on kytketty "IPC-käyttökoodi" -muistiin tai rekisteriin 12*4. Tällä tavalla "IPC-käyttökoodi" 35 -rekisteri päivitetään lisäämällä kokonaiskäyttökoodiin minkä tahansa katseltavaksi hyväksytyn sisääntulevan ohjelman käyttökoodi ja vähentämällä käyttökoodista minkä tähän- 22 7 6 4 7 0 sa kokonaiskäyttökoodin, jolle tilaaja on vastaanottanut luoton suorittamalla asiaankuuluvan maksun. Käyttökoodire-kisteristä 124 tuleva signaali portitetaan myös JA-portin 126 läpi näytön liitäntäpiirille 52 käyttökoodin näyttämi-5 seksi laskutusjakson lopussa, kuten tämän jälkeen tullaan yksityiskohtaisemmin kuvaamaan.
Ajastin 84 synnyttää ulostulosignaalin minkä tahansa ennaltamäärätyn aikavälin jälkeen tai sellaisen aikavälin jälkeen, joka on asetettu keskusasemalta lähetetyn asetus-10 signaalin avulla. Vaihtoehtoisesti voidaan keskusasemalta lähettää dekooderiin signaali, joka aikaansaa ohjaussignaalin, joka aikaansaa samat toiminnat kuin ajastimen ulostulosignaali .
Ajastimen ulostulosignaali kytketään JA-portille 128, 15 kuten toiminnallisesti esitetään, sekä JA-portille 126 ja näytön liitäntäpiirille 52 sen esittämiseksi tilaajalle, kuten tämän jälkeen selostetaan. Rekisterissä 86 olevat joukko- ja esitetyt IPC-luottotiedot syötetään myös JA-portille 128. JA-portin 128 ulostulosignaali kytketään yhdes-20 sä rekisterin 80 IPC-luottosignaalin kanssa vähennyslasku-piirille 130 joukko- ja esitettyjen IPC-luottotietojen vähentämiseksi senhetkisestä IPC-luotosta. Tämän vähennys-laskun tulos on suoritettava kokonaismaksu miltä tahansa ajastimen 84 määrittämältä laskutusjaksolta. Tämä arvo 25 talletetaan rekisteriin "suoritettava maksu" 132 ja syötetään näytön liitäntäpiirin 52 kautta tilaajan näyttöyksik-köön.
Käytännössä mikroprosessori 54 suorittaa sopivalla oh-jelmaohjauksella kaikki kuvassa 4 eri lohkoilla esitetyt 30 toiminnat. Tulisi kuitenkin ymmärtää, että langoitettua logiikkaa yksittäisillä tai integroidulla logiikkapiireillä voidaan käyttää esitettyjen toimintojen suorittamiseen, jos halutaan. Tässä suhteessa ovat kaikki yksittäiset muisti-, portti-, vertailu- j.n.e. toiminnat tavanomaisia, ja 35 ne voidaan toteuttaa kaupallisesti saatavilla logiikkapiireillä.
Viitaten vielä kuviin 1-4, kuuluvat useimmat sisääntu- 11 23 76470 levät ohjelmat johonkin ohjelmajoukkoon, ja dekoodauksen ohjauspiiri 98 saa valtuutussignaalin normaalin joukkover-tailuprosessin ja JA-portin 94 sekä TAI-portin 96 kautta. Kuitenkin siinä tapauksessa, että tilaajaa ei kelpuuteta 5 katsomaan sisääntulevaa ohjelmaa, koska se ei kuulu niihin ohjelmajoukkoihin, joista tilaaja on maksanut, tarkistaa mikroprosessori, onko sisääntuleva ohjelma IPC-ohjelma.
Jos se on IPC-ohjelma, esitetään hinta näytössä (ja jos halutaan, myös se, että ohjelma on IPC-ohjelma).
10 Jos tilaaja päättää katsella IPC-ohjelmaa, vähennetään tämän ohjelman hinta sen hetkisestä IPC-luotosta, joka on muistissa "IPC-luotto" 80, ja dekoodauksen ohjauspiiri 98 saa valtuutussignaalin. Lisäksi talletetaan tähän ohjelmaan liittyvä käyttökoodi "IPC-käyttökoodi" -rekisteriin 15 124 summaamalla se sen hetkiseen käyttökoodiin tai, vaihto ehtoisesti käyttämällä ohjelmakoodin koodausmenettelyä, jota kuvataan tämän jälkeen. Tässä suhteessa on kuvassa 4 käytetyllä käyttökoodilla uniikki arvo, joka, kun se summataan muihin laskutusvälin ohjelmien uniikkeihin käyttökoo-20 deihin, antaa aina uniikin summan. Tällä tavalla käyttö-koodi osoittaa aina tarkasti katsotut IPC-ohjelmat (tai käytetyt IPC-palvelut) laskutusvälin ajalta. Jos laskutus-jakson aikana lähetetään vain muutamia IPC-ohjelmia, saattaa käyttökoodi olla tarpeeton, varsinkin, jos kaikki IPC-25 ohjelmat poikkeavat hinnaltaan toisistaan. Itse asiassa IPC-ohjelmien maksut voidaan järjestää esim. käyttämällä parittomia senttejä niin, että kokonaismaksu mistä tahansa IPC-ohjelmien yhdistelmästä on uniikki luku. Lisäksi voidaan ohjelmien tunnistusluvut tallentaa ja koodata niin, 30 että saadaan uniikki käyttökoodi, kuten tämän jälkeen selostetaan.
Olettaen, että tilaajaa laskutetaan kuukauden väliajoin, hälyttää ajastin 84 kuukauden lopussa osoittaen tilaajalle, että on aika maksaa viimeisen laskutusjakson aikana vas-35 taanotetuista ohjelmapalveluista. Tämä voidaan toteuttaa sytyttämällä lamppu tilaajan näyttöyksikössä tai muulla sopivalla indikaattorilla.
2,1 76470
Ajastin 84 antaa myös valtuutussignaalin JA-porteille 126 ja 128, ja suoritettava maksu edeltävältä laskutusjak-solta lasketaan ja näytetään käyttökoodin kanssa. Tässä yhteydessä on maksun suuruus tilaajan ohjelmajoukko- ja 5 esitettyjen IPC-luottoveloitusten suuruus vähennettynä sen hetkisellä rekisterissä 80 olevalla IPC-luotolla silloin, kun ajastin 84 hälyttää. Koska tämä erotus talletetaan sekä esitetään näytössä, ja koska se voidaan pitää muistissa, kunnes se korvataan seuraavan kuukauden tiedoilla (tai 10 useamman laskutusjakson tiedoilla), on IPC-kokonaisveloi-tus miltä tahansa yhden kuukauden jaksolta saatavissa, jos laskun suuruudesta sattuisi tulemaan erimielisyyttä.
Se, että maksun suuruus ja käyttökoodi esitetään näytössä, saa aikaan sen, että tilaaja voi maksaa täsmälleen 15 sen summan, mikä esitetään näytössä, ja että hän voi osoittaa asemanhoitajalle, mitä IPC-ohjelmia hän on katsellut, sisällyttämällä uniikin käyttökoodin maksusuorituksen mukaan. Kun asemanhoitaja vastaanottaa tilaajan maksun ja osoitetun käyttökoodin, lähetetään maksun suuruus vähennet-20 tynä ohjelmajoukkoveloituksilla (nimittäin IPC-kokonaismaksu) tilaajalle IPC-luottona. Samoin lähetetään tilaajalle käyttökoodi "käyttökoodiluottona". Asemanhoitaja voi myös lähettää nollaussignaalin maksuosoittimeen joko osana IPC-luottosignaalia tai erillisenä signaalina. Vaihtoehtoises-25 ti voidaan vastaanotettua IPC-luottoa tai käyttökoodia verrata edellisen kuukauden veloitukseen tai katselutilastoon maksuosoittimen uudelleen asettamiseksi, kuten tämän jälkeen selitetään.
Luottojen päivittämiseksi osoitetaan tilaajaa, ja nämä 30 luotot lähetetään tietyllä kanavataajuudella (esim. tilaus-televisiokanavalla) silloin, kun tilaaja ei todennäköisesti käytä TV-vastaanotintaan tai IPC-ohjelmien tai tiettyihin ohjelmajoukkoihin kuuluvien ohjelmien mukana. Dekoode-rin viritin on edullisesti viritetty tälle nimenomaiselle 35 kanavataajuudelle aina, kun dekooderi ei ole käytössä niin, että IPC-luottotiedot ja käyttökoodiluottotiedot voidaan vastaanottaa ja ilmaista vastaavien rekisterien 80 ja 124 n 25 7 6 4 7 0 asianmukaista päivittämistä varten. Ajanasetustiedot voidaan samanaikaisesti lähettää eri tilaajille laskutusjak-son muuttamiseksi halutulla tavalla, ja uudet ohjelmajouk-kotiedot voidaan samanaikaisesti lähettää eri tilaajille, 5 kun uusia eri ohjelmajoukkoja tilataan. Lisäksi siinä tapauksessa, että tilaaja tilaa uuden tai eri ohjelmajoukon, voidaan ohjelmajoukon ja esitetyn IPC-luoton kokonaissummaa muuttaa osoittamalla tilaajaa, ja lähettämällä tiedot uudesta odotettavissa olevasta kokonaisveloituksesta ti-10 laajan laskutusväliltä.
Edellä olevasta havaitaan, että kuvan ^ toteutusmuoto sallii tilaajan katselevan IPC-ohjelmia luottorekisterissä 80 olevaan luoton määrään asti useiden laskutusjaksojen ajan ilman, että hänen täytyy maksaa mitään muuta kuin oh-15 jelmajoukkojen maksut. Tilaaja voi siis esimerkiksi käyt tää 20 dollarin luotosta 3 dollaria ensimmäisen kuukauden aikana ja maksaa vain ohjelmajoukkomaksun sinä kuukautena. Seuraavan kuukauden aikana tilaaja voi käyttää lisää 10 dollaria jäljellä olevasta 17 dollarin IPC-luotosta suorit-20 tamatta mitään IPC-maksuja, ja yhä hänellä on 7 dollarin luotto seuraavia IPC-ohjelmia varten. Käyttökoodi kertoo asemanhoitajalle, että IPC-ohjelmia on katsottu niin, että hän voi maksaa ohjelmien tuottajille katselun perusteella, jos tällainen järjestely on tehty tuottajien kanssa.
25 Esitetyssä järjestelmässä asemanhoitajalla on siis sel lainen etumyyntioikeus, että hän voi sallia tilaajan jatkavan IPC-ohjelmien ostamista, kunnes luotto on täysin käytetty, tällainen oikeus voi olla toivottava, jos tilaaja maksaa luoton etukäteen. Toisaalta, jos IPC-luotto on en-30 nakkoluotto, joka on annettu tilaajalle ilman etumaksua, on asemanhoitajalla muita vaihtoehtoja valittavanaan. Esimerkiksi, jos käyttökoodi osoittaa, että tilaaja on katsellut IPC-ohjelmia eikä ole suorittanut maksua näistä ohjelmista, voi asemanhoitaja yksinkertaisesti lähettää signaa-35 Iin, joka nollaa IPC-luoton IPC-luottorekisterissä 80.
Vaihtoehtoisesti voidaan IPC-ohjelmien ostomahdollisuus kokonaan poistaa eri tavoilla, jos vastaanotettu maksu ja 26 7 6 4 7 0 käyttökoodi eivät ole yhtäpitäviä, tai jos dekooderi määrittää, että tilaajalle lähetetty IPC-luotto ei ole yhtäpitävä edellisen kuukauden IPC-käyttömaksuun, joka on talletettu dekooderiin.
5 Nyt viitataan kuvaan 5> jossa mikroprosessori voi esi merkiksi toimia niin, että "IPC-luotto" JA-portilta 68 (kuva 4) voidaan syöttää vähennyslaskupiiriin 140. Hinta-signaali JA-portilta 108 (kuva 4) voidaan syöttää JA-port-tiin 142 yhdessä näppäimistön liitäntäpiiriltä 52 tulevan 10 IPC-ohjelman hyväksymissignaalin ja maksu/luottovertailu- signaalin SC (kuva 4) kanssa. Tällä tavoin portitettu hin-tasignaali syötetään portilta 142 "IPC-maksuakkuun" 144, joka tallettaa kaikkien tilaajan hyväksymien IPC-ohjelmien veloitusten summan. Tämä talletettu hinta syötetään JA-15 portille 146, jonka ulostulosignaali syötetään sopivaan IPC-kokonaishintarekisteriin 148, joka syöttää ulostulosignaalinsa vähennyslaskupiirille 140. Talletettu hintasig-naali syötetään myös vähennyslaskupiirille 151 JA-portilta 150 tulevan signaalin vähentämiseksi siitä. Vähennyslasku-20 piirin 140 ulostulosignaali syötetään JA-portille 150, ja dekooderi 141 koodaa sen dekooderin ohjauspiirin 98 (kuva 4) ja JA-portin 150 ohjaamiseksi sekä IPC-kokonaishintare-kisterin nollaamiseksi ja näyttöindikaattorien ohjaamiseksi. Ajastimen 84 ulostulosignaali syötetään JA-portille 25 146, ja viivepiiri 150 viivästyttää sitä sopivan määrän, ja se kytketään akun 144 nollausnastaan.
Käytännössä kaikkien laskutusvälillä käytettyjen IPC-ohj elmien ja -palvelujen hinta varastoidaan akkuun 144.
Kun ajastin 84 hälyttää, siirretään varastoitu hinta rekis-30 teriin 148 ja akku 144 varastoi seuraavien tilaajan hyväksymien IPC-ohjelmien hinnan.
Kun tilaajan maksusuoritus on vastaanotettu, ja kun IPC-luotto on lähetetty dekooderille, vähennetään tämä luotto (sen lisäksi, että se lisätään sen hetkiseen luot-35 toon, kuten aikaisemmin selitettiin) sen laskutusjakson IPC-kokonaishinnasta, johon tätä luottoa käytetään. Jos luotto on yhtä suuri tai ylittää hinnan, nollataan IPC-ko-
II
27 764 7 0 konaismaksurekisteri ja maksuosoitin, ja dekoodauksen ohjauspiiriin ei vaikuteta (s.o. se jää toimintaan kykeneväksi). Myös kaikki suuremmat luotot vähennetään varastoidusta sen hetkisen laskutusjakson kokonaishinnasta. Jos kui-5 tenkin luotto on pienempi kuin varastoitu hinta, tehdään dekoodauksen ohjauspiiri kykenemättömäksi toimintaan tai muulla tavoin estetään sen toiminta, ja nämä olosuhteet esitetään, esimerkiksi kytkemällä näytössä oleva indikaattori toimintaan tai saattamalla maksuosoitin vilkkumaan.
10 Tarkemmin sanottuna voi maksuosoitin jäädä kytketyksi, kunnes IPC-luotto on vastaanotettu keskusasemalta, ja kunnes IPC-luottoa on verrattu sen laskutusjakson IPC-koko-naishintaan, johon luottoa käytetään. Kuten kuvassa 5 esitetään, pienempi luotto kuin maksettavaksi langennyt kyt-15 kee pulssigeneraattorin toimintaan, jolloin se syöttää pulssitetun signaalin näytön liitäntäpiirin kautta maksu-osoittimelle tämän vilkuttamiseksi niin, että tilaaja tietää, että hänen maksusuorituksensa vastaanotettiin, mutta että se oli riittämätön. Tämä saa tilaajan tarkastamaan 20 maksun suuruuden näytöstä sekä tarkastamaan omasta kirjanpidostaan, että oikean suuruinen summa maksettiin.
Toisaalta, jos IPC-luotto on yhtä suuri tai ylittää talletetun edeltävän laskutusvälin IPC-hinnan, voidaan maksuosoitin, joka jäi kytketyksi edellisen laskutusvälin lo-25 pussa, nollata samalla vähennyslaskupiirin 140 ulostulosignaalilla, joka nollaa maksurekisterin 148. Edellä olevalla tavalla tilaajalle ilmoitetaan automaattisesti, kun maksu on suoritettava, ja kun järjestelmän hoitaja on vastaanottanut maksun ja hyvittänyt sen joko oikean suuruisena 30 (osoitin nollataan) tai vääränä (osoitin vilkkuu).
Havaitaan, että kuvan 5 järjestelyssä tilaajan täytyy maksaa yhtä suuri summa tai enemmän (ohjelmajoukkomaksujen lisäksi) kuin mitä on IPC-maksu jokaiselta laskutusväliltä tai muuten IPC-toiminnat estetään. Muut keinot tämän sa-35 man toiminnan suorittamiseksi maksu- ja luottotiedoille ovat ilmeisiä alan ammattimiehelle, jos halutaan, että IPC-järjestelmä toimii tällä tavalla.
76470 28
Lisäksi havaitaan, että sen sijaan, että järjestelmän hoitaja ylläolevissa olosuhteissa estää dekooderin toiminnan, voi hän pelkästään lyhentää seuraavan laskutusjakson aikaa syöttämällä ajastimeen 8*1 erityisiä ajanasetustieto-5 ja. Vasta tämän lyhennetyn aikavälin jälkeen, jos täyttä IPC-maksua ei ole maksettu, estettäisiin dekooderin toiminta.
Kun kuvan 5 hinta-akku/luottovertailu-toiminnat voidaan toteuttaa kuvassa *1 esitettyjen toimintojen yhteydes-10 sä IPC-dekoodauskelpoisuutta koskevana lisävaatimuksena, voidaan niitä myös käyttää riippumatta kuvassa *1 esitetyistä luotontallennus ja -vertailu toiminnoista. Esimerkiksi piirin 69» TAI-portin 78, luottomuistin 80 ja vertailu-piirin 11*4 sekä vähennyslaskupiirin 116 edustamat toimin-15 nat voidaan poistaa ja korvata kuvassa 5 esitetyillä. Kuviin *1 ja 5 viitaten, voidaan esimerkiksi IPC-hinta tallettaa hinta-akkuun 1*1*4 ottamatta huomioon hinnan ja luoton vertailua (s.o. ottamalla huomioon SC-signaalia, joka poistettaisiin JA-portilta 1*12). Siis, joka kerta kun tilaaja 20 hyväksyy IPC-ohjelman, portittaa IPC-hyväksymissignaali hintasignaalin hinta-akkuun, johon varastoidaan kaikkien hyväksyttyjen IPC-ohjelmien kokonaisveloitukset.
Laskutusjakson lopussa on hinta varastoituna kokonaishinta-rekisterissä 1*18, ja se summataan ohjelmajoukkojen 25 kokonaisveloitukseen suoritettavan maksun esittämiseksi näytössä. Tässä yhteydessä voivat lohkot 86’, 128', 150’ ja 132’ korvata samoin numeroidut lohkot kuvassa *4. Kun IPC-luotto on vastaanotettu, vähennetään se laskutusjakson IPC-kokonaishinnasta. Suotuisa vertailu (luotto suurempi 30 tai yhtä suuri kuin kokonaishinta) johtaa siihen, että mak-suosoitin nollataan, kokonaishintarekisteri ja suoritettavan maksun rekisteri nollataan ja dekoodauksen ohjauspiiri 98 kytketään toimintaan (tai sitä ei kytketä pois toiminnasta). Käyttökoodin lähettäminen, laskeminen ja varastoin-35 ti voivat tapahtua kuvan 5 toteutusmuodon yhteydessä niin kuin aikaisemmin selostettiin.
Voidaan nähdä, että yllä kuvatussa toteutusmuodossa ti-
II
29 7 6 4 7 0 laaja voi päästä yhtä moneen IPC-ohjelmaan kuin mitä lasku-tusjakson aikana on saatavilla. Jos vastaanotetaan muun suuruinen luotto kuin suurempi tai yhtä suuri kuin talletettu IPC-kokonaishinta (tai jos nollaluotto lähetetään 5 jonkin ajan kuluttua, jonka aikana maksua ei ole vastaanotettu), estetään dekooderin toiminta niin, että sen jälkeen ei IPC-ohjelmiin päästä. Luotto, joka on vähintäänkin riittävä peittämään talletetun hinnan, sallii tilaajan jatkavan ohjelmien impulsiivista ostamista, ja mikä tahan-10 sa ylimääräinen maksu luetaan seuraavan laskutusjakson IPC-veloitusten hyväksi.
Luottotietojen ja käyttökooditietojen käsittelyä mikroprosessorilla 51* on toiminnallisesti esitetty yksityiskohtaisesti kuvassa 6 tämän keksinnön vaihtoehtoiselle toteu-15 tusmuodolle. Kuvan 6 viitenumerot, joita aikaisemmin käytettiin kuvan 4 yhteydessä tarkoittavat samoja toiminnallisia lohkoja, joita aiemmin selostettiin.
Nyt viitataan kuvaan 6, jossa IPC-luottotiedot, käyttö-koodi- ja ajastintiedot voidaan lähettää keskusasemalta sa-20 manlaisten tietotyyppien lohkoina kuin aiemmin mainittiin. Kun oikea osoite on vastaanotettu, kuten ADR-signaalilla on osoitettu, talletetaan nämä IPC-tietolohkot muistiin tai "varastoon" 160, ja tietojen asemat muistissa määräävät, minkä tyyppistä tietoa ne ovat. Ajastintiedot syöte-25 tään ajastimeen 8*4, ja vastaanotettuja käyttökooditietoja verrataan talletettuun käyttökoodiin kuten lohkolla 162 on merkitty ja käytetään ohjelmakoodimuistin 164 katsomisti-laston korvaamiseen ja ohjaamaan sopivaa indikaattoria sekä dekoodausta, jos halutaan. Ohjelmakoodimuistista 16*4 30 tuleva signaali portitetaan ajastimen 8*4 ulostulosignaalilla "kooderille" 166 ja kooderin ulostulosignaali syötetään näytön liitäntäpiirille käyttökoodina.
Kuten aikaisemmin mainittiin, sisältävät IPC-luottotiedot edullisesti luottojärjestysnumeron, joka pysyy samana 35 tietyn laskutusjakson ajan, mutta joka eroaa edeltävässä tai edeltävissä laskutusjaksoissa käytetyistä järjestysnumeroista. Tätä järjestysnumeroa verrataan ("vertaa luotto- jo 76470 järjestysnumeroa” l68) ”IPC-luottomuistiin" 80 talletettujen luottotietojen järjestysnumeroon, ja jos ne eivät ole samoja, portitetaan IPC-luotto JA-portilla 170 yhteenlasku-piirille 69, ja tulevan sekä sen hetkisen luoton summa tal-5 letetaan.
Käytännössä on jokaisen IPC-ohjelman mukana ohjelmakoodi kuten jokin luku. Ohjelmanumero voi kuulua kaikkiin IPC-ohjelmiin, mutta eri tilaajaryhmille saattaa olla toivottavaa raportoida vain osa katsomistilastosta, jotta pie-10 nennetään sen käyttökoodiluvun kokoa, joka tilaajan täytyy raportoida. Jos käytetään vain osaa katsomistilastosta synnyttämään käyttökoodi, käyttää yhtä osaa yksi tilaaja-ryhmä (esim. 10 %), kun toista osaa käyttää toinen ryhmä j.n.e., aikaansaaden näin pikemminkin tilastolliset näyt-15 teet katsotuista ohjelmista kuin jokaisen tilaajan todelli sen katsomistilaston.
Jokaisessa tapauksessa talletetaan IPC-ohjelmanumero esimerkiksi sijoittamalla bitti muistipaikkaan, joka vastaa ohjelmanumeroa. Tämä luku, joka olisi jossakin binää-20 risessä muodossa, siirretään ajastimen ulostulosignaalilla asiaankuuluviin muistipaikkoihin muistiin 164, ja koodataan sopivalla tavalla, kuten muodostamalla heksadesimaali-nen, aakkosnumeerinen koodi. Siis, jos esimerkiksi olisi katsottu IPC-ohjelmia 1, 3> 7 ja 10, ja vastaavat rekiste-25 rin bitit on asetettu laskutusjakson lopussa, lähettäisi kooderi 166 koodin 48A näyttöyksikölle, 'ja tilaaja lähettäisi tämän käyttökoodin maksusuorituksensa kanssa. Kun dekooderi on vastaanottanut "käyttökoodiluoton" 48A keskusasemalta, verrataan tätä luottoa talletettuun käyttökoo-30 diin vertailupiirissä 162, ja asianmukaiset katsomistilas-ton osat ohjelmakoodimuistissa poistetaan.
Sen lisäksi, että todellinen ohjelmien seurantatilasto koodataan muistiin l6iJ, sisällytetään käyttökoodiin yksi tai useampi pariteetti- tai tarkastussummabitti millä ta-35 hansa sopivalla tavanomaisella tavalla lisävarmistuksen vuoksi. Siis, jos asemanhoitajalle lähetetty käyttökoodi on tarkoituksellisesti tai epähuomiossa merkitty väärin, ti 76470 varoittavat pariteetti- tai tarkastussummabitit hoitajaa virheestä ennen kuin käyttökoodiluotto lähetetään tilaajalle. Virhe voidaan siis korjata ennen kuin suoritetaan lisätoimenpiteitä, tai virhe voi määrätä, mitä lisätoimenpi- 5 teitä suoritetaan.
IPC-luottotiedot ja mukana seuraava luottojärjestysnu- mero lähetetään useita kertoja sen varmistamiseksi, että dekooderi on vastaanottanut ja "hyvittänyt" sen oikein. Joka kerta kun luottotietoja vastaanotetaan, verrataan nii-10 den järjestysnumeroa muistissa 80 olevien IPC-luottotieto-jen luottojärjestysnumeroon. Jos järjestysnumerot täsmäävät, osoittaa se, että muistissa olevat luottotiedot ovat samat kuin lähetetyt, joten luoton päivittämistä ei tarvita. Jos järjestysnumerot ovat erilaiset, lisätään sisään- 15 tulevat luottotiedot muistissa oleviin luottotietoihin uu den kokonaisluoton muodostamiseksi. Tietystikin, jos käyt-tökoodi- ja ajastintiedot lähetetään myös useita kertoja laskutusjakson aikana, "portitetaan" nämä tiedot myös muistiin järjestyslukuvertailun avulla joko ylimääräisillä JA-20 porttilohkoilla, jotka ovat muistin l60, dekooderin 162 ja ajastimen 84 väleissä tai syöttämällä vertailusignaali lohkosta 168 JA-portille 68.
Havaitaan, että käsillä olevaa menetelmää voidaan myös käyttää muihin kuin maksutelevisio- tai maksuradio- tai 25 muihin lähetyspalveluihin. Tätä menetelmää voidaan esimerkiksi käyttää tuotteiden kauko-oston yhteydessä lähettämällä tuotteen hinta- ja tunnuskoodit ja osoittamalla televisiovastaanottimessa, että tilaaja voi ostaa tuotteen painamalla hyväksymisnappia tai syöttämällä sisään tietyn koo-50 din. Kun tilaaja suorittaa vaaditut askeleet, vähennetään tuotteen hinta tilaajan luotosta, ja jos luottoa on riittävästi, talletetaan tuotekoodi. Kun tilaaja suorittaa maksun ostetuista palveluista, tuotteen hinta on mukana ja tuotekoodi kertoo asemanhoitajalle, että tuote on lähetet-35 tävä tälle tilaajalle.
Samoin voidaan etukäteen ostaa palveluja kuten ohjelmien kotona tapahtuva nauhoitus aikoina, jolloin normaalia 32 76470 ohjelmaa ei lähetetä, tällöin tietyn tilaajan nauhuri voidaan aktivoida nauhoittamaan elokuvan (tai muuta ohjelmaa) sen jälkeen, kun maksu on vastaanotettu, ja tietty ohjelma on osoitettu käyttökoodilla. Se, että edeltävissä IPC-me-5 netelmissä käytetään osoitteita, mahdollistaa senkin, että tällaista ohjausta voidaan suorittaa tilaajakohtaisesti.
Käsillä olevan keksinnön periaatteita, edullisia toteutusmuotoja ja toimintamuotoja on kuvattu edeltävässä selitysosassa. Keksintöä, joka aiotaan tässä suojata, ei kui-10 tenkaan ole selitetty näihin tiettyihin muotoihin rajoittuneena, vaan ne tulee pikemminkin käsittää asiaa valaisevina esimerkkeinä kuin rajoittavina tekijöinä. Alan ammattimiehet voivat lisäksi tehdä muunnoksia ja muutoksia poikkeamatta silti tämän keksinnön hengestä.
n

Claims (46)

  1. 33 764 70
  2. 1. Menetelmä tilaajapalvelujen tarjoamiseksi, sisältäen lähetykset kaukaisesta sijaintipaikasta tilaajansijaintipai-kalle, ja jossa menetelmässä vaaditaan maksu palveluihin pää- 5 semiseksi, menetelmän ollessa tunnettu seuraavista vaiheista: (a) lähetetään hintasignaali, joka sisältää lähetyksiin liittyvät veloitukset; (b) talletetaan luotto tilaajan sijaintipaikalla; 10 (c) verrataan hintasignaalin sisältämää veloituksen suuruutta talletetun luoton suuruuteen; ja (d) valtuutetaan tilaaja pääsemään hintasignaaliin liittyviin lähetyksiin veloituksen ja telletetun luoton suhteellisten suuruuksien perusteella.
  3. 2. Vaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu lisä- vaiheesta, jossa talletetun luoton suuruutta muutetaan veloituksen määrällä seurauksena tilaajan pääsystä lähetyksiin.
  4. 3. Vaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että pääsy lähetyksiin valtuutetaan, jos talletetun luoton suu- 20 ruus on yhtä suuri tai ylittää hintasignaalin sisältämän veloituksen suuruuden.
  5. 4. Vaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tilauspalvelut ovat maksutelevisiopalveluja, ja että jokainen lähetys tapahtuu omalla TV-kanavallaan.
  6. 5. Vaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu lisä- vaiheista, joissa lähetetään yksittäisen tilaajan suorittamaan maksuun liittyvät luottotiedot sekä muutetaan tilaajan luokse talletettuja luottotietoja näiden lähetettyjen luottotietojen perusteella.
  7. 6. Vaatimuksen 1 mukainen menetelmä, jossa tilaajapalvelui hin kuuluu lähetyksiä, joiden pääsymaksu on edeltäkäsin järjestetty kiinteäksi, ja lähetyksiä, joihin pääsemiseksi ei ole edeltäkäsin järjestettyä kiinteää maksua, tunnettu lisävaiheista, joissa lähetysten, joilla on kiinteä ennalta jär- 35 jestetty maksu, mukana lähetetään tunnistussignaalit, ja hinta-signaali lähetetään vain niiden lähetysten mukana, joista menevä pääsymaksu ei ole kiinteä, niin että kiinteän maksun lähetyksiin päästään arvioimalla tunnistussignaalia, ja pääsy valtuutetaan tämän arvioinnin perusteella. 34 76470
  8. 7. Minkä tahansa vaatimuksista 3, 4, 5 tai 6 mukainen menetelmä, tunnettu lisävaiheesta, jossa talletetun luoton suuruutta muutetaan lähetysten veloituksen suuruudella seurauksena tilaajan pääsystä lähetyksiin. 5 Θ. Vaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että niihin lähetyksiin, joihin ei ole kiinteää pääsymaksua, päästään, jos talletettu luotto on suuruudeltaan yhtä suuri t^l suurempi kuin hintasignaalin sisältämän veloituksen suuruus.
  9. 9. Vaatimuksen 8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tilauspalvelut ovat maksutelevisiopalveluja, ja että jokainen lähetys tapahtuu omalla televisiokanavallaan.
  10. 10. Vaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tunnettu lisävaiheista, joissa lähetetään yksityisen tilaajan suoritta- 15 maan maksuun liittyvät luottotiedot sekä muutetaan yksityisen tilaajan luokse talletettua luottoa lähetettyjen luottotietojen perusteella.
  11. 11. Vaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu lisävaiheista, joissa: 20 tallennetaan niiden lähetysten tunnukset, joihin pääsy val tuutetaan ja joihin tilaaja pyytää pääsyä; koodataan lähetysten muistiinmerkityt tunnukset ja esitetään näytössä tämä koodattu tietue.
  12. 12. Vaatimuksen 11 mukainen menetelmä, tunnettu 25 seuraavista vaiheista: lähetetään käyttötietoja liittyen koodattuun tietueeseen, joka liittyy yksittäisen tilaajan suorittamaan maksuun; ja muutetaan näiden lähetysten tunnusten tietuetta lähetetyn käyttötiedon perusteella.
  13. 13. Vaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että hintasignaalin lähetysvaiheeseen sisältyy hintasignaalin lähettäminen mainitusta kaukaisesta sijaintipaikasta vähintään yhdellä TV-kanavan taajuuskaistalla yhdessä informaatiolähetysten 35 kanssa, joka hintasignaali osoittaa sen veloituksen suuruuden, joka peritään pääsystä lähetysten sisältämään informaatioon, luoton tailettamisvaiheeseen tilaajan sijaintipaikalle sisältyy luoton tallettaminen, joka luotto osoittaa sen summan, joka on käytettävissä tuleviin maksuihin, jotka veloitetaan pääsystä 35 7 6 4 7 0 lähetysten sisältämään informaatioon, ja tilaajan valtuuttamisvaiheeseen sisältyy tilaajan valtuuttaminen pääsemään hintasignaaliin liittyvien lähetysten sisältämään informaatioon seurauksena veloituksen ja talletetun luoton 5 suhteellisista suuruuksista.
  14. 14. Vaatimuksen 13 mukainen menetelmä, tunnettu lisävaiheesta, jossa muutetaan talletetun luoton suuruutta veloituksen määrällä seurauksena tilaajan pääsystä lähetyksiin.
  15. 15. Vaatimuksen 13 tai 14 mukainen menetelmä, tunnet-10 t u siitä, että pääsy lähetyksiin valtuutetaan, jos talletettu luotto on suuruudeltaan suurempi tai yhtä suuri kuin hintasig-naalin sisältämän veloituksen suuruus.
  16. 16. Vaatimuksen 13 tai 14 mukainen menetelmä, tunnet-t u lisävaiheista, joissa lähetetään yksittäisen tilaajan suo- 15 rittamaan maksuun liittyvät luottotiedot sekä muutetaan yksit täisen tilaajan luokse talletettua luottoa lähetettyjen luottotietojen perusteella,
  17. 17. Vaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että se sisältää seuraavat lisävaiheet: 20 kytketään automaattisesti osoitin toimintaan tilaajan luona osoittamaan, että maksu pyydetyistä palveluista on langennut maksettavaks i; merkitään keskusasemalla tilaajalta vastaanotetut maksut hänen hyväkseen; 25 lähetetään keskusasemalta tilaajan luokse tiedot, jotka liit tyvät tilaajalta vastaanotettuihin maksuihin; ja kytketään tilaajan luona oleva osoitin pois toiminnasta seurauksena lähetetyistä tiedoista.
  18. 18. Vaatimuksen 17 mukainen menetelmä, jossa tilaaja pyytää 30 palveluja impulsiivisesti, tunnettu siitä, että se sisältää seuraavat vaiheet: lähetetään palvelun mukana veloitus osoittamaan palvelun käyttämisestä veloitettavaa hintaa; talletetaan palveluun liittyvä veloitus seurauksena tilaajan 35 tekemästä impulsiivisesta palvelupyynnöstä; muutetaan talletettua veloitusta lähetettyjen tietojen perusteella .
  19. 19. Vaatimuksen 17 mukainen menetelmä, jossa tilaaja pyytää palveluja impulsiivisesti, tunnettu siitä, että se si- 36 76470 saitaa seuraavat vaiheet: lähetetään tiedot, jotka sisältävät palvelun käyttämisestä perittävän veloituksen; verrataan palveluun liittyvää veloitusta tilaajan luokse 5 talletettuun luottoon; valtuutetaan pääsy palveluun, jos talletettu luotto ylittää palveluun liittyvän veloituksen; ja muutetaan talletetun luoton suuruutta palveluun liittyvän veloituksen määrällä seurauksena tilaajan tekemästä impulsii-10 visesta palvelupyynnöstä.
  20. 20. Jonkin vaatimuksista 17, 18 tai 19 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että osoitin on tilaajan luona olevassa näytössä oleva lamppu, ja että osoitin kytketään toimintaan ja pois toiminnasta sytyttämällä ja vastaavasti sammuttamalla 15 lamppu.
  21. 21. Vaatimusten 18 tai 19 mukainen menetelmä, jossa palvelu sisältää informaation lähettämisen keskusasemalta tilaajan sijaintipaikalle, ja jossa informaatioon liittyy tunnistussig-naali, tunnettu siitä, että menetelmä sisältää vaiheen, 20 jossa tuotetaan tilaajan luona tietue jokaisesta palveluun liittyvästä tunnistussignaalista seurauksena tämän palvelun impulsiivisesta pyynnöstä.
  22. 22. Vaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että se sisältää seuraavat lisävaiheet: 25 talletetaan akkuun ja varastoidaan veloitukset jokaisesta palvelusta, johon tilaaja on päässyt laskutusjakson aikana; lähetetään luottotiedot kaukaisesta sijaintipaikasta tilaajan sijaintipaikalle laskutusjakson päättymisen jälkeen, jolloin luottotiedot sisältävät luoton, joka liittyy laskutusjak-30 soon; ja verrataan akkuun laskutusjakson aikana talletettuja veloituksia lähetettyjen luottotietojen sisältämään luoton suuruuteen ja valtuutetaan tilaaja pääsemään palveluihin tämän suuruus verta i lun jälkeen riippuen akkuun talletettujen veloitus-35 ten ja luoton suhteellisista suuruuksista.
  23. 23. Vaatimuksen 22 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että pääsy lähetyksiin valtuutetaan, jos talletettu luotto on suuruudeltaan yhtä suuri tai suurempi kuin varastoitujen kokonaisveloitusten suuruus. Il 37 76470 ! ί
  24. 24. Vaatimuksen 22 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tilauspalvelut ovat maksutelevisiopalveluja ja että jokainen lähetys tapahtuu omalla TV-kanavan taajuuskais-tallaan.
  25. 25. Vaatimuksen 22 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että luoton ta 1 lettamisvaiheessa tilaajan sijaintipaikalle talletetaan luotto yksittäisen tilaajan sijaintipaikalle lähetettyjen luottotietojen perusteella.
  26. 26. Vaatimuksen 25 mukainen menetelmä, tunnettu 10 lisävaiheesta, jossa talletetun luoton suuruutta muutetaan hintasignaalin sisältämien veloitusten määrällä seurauksena tilaajan pääsystä lähetyksiin.
  27. 27. Vaatimuksen 25 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että jokainen pääsy palveluihin valtuutetaan, jos tal- 15 letettu luotto on suuruudeltaan yhtä suuri tai suurempi kuin hintasignaalin sisältämä veloitus. 2Θ. Vaatimuksen 27 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tilauspalvelut ovat maksutelevisiopalveluja ja että jokainen lähetys tapahtuu omalla TV-kanavan taajuuskais- 20 tallaan.
  28. 29. Jonkin vaatimuksista 22 - 26 mukainen menetelmä, tunnettu lisävaiheista, joissa: tallennetaan jokaisen sellaisen palvelun tunnus, johon tilaaja pääsee; ja 25 koodataan näiden lähetysten tunnuksien muodostama tietue ja esitetään koodattu tietue näytössä.
  29. 30. Vaatimuksen 29 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että se sisältää lisäksi vaiheet, joissa: lähetetään käyttötiedot, jotka liittyvät koodattuun tie- 30 tueeseen liittyen yksityisen tilaajan suorittamaan maksuun; ja muutetaan näistä tunnuksista koostuvaa tietuetta lähetettyjen käyttötietojen perusteella.
  30. 31. Järjestelmä tilauspalvelujen tarjoamiseksi, johon järjestelmään kuuluvat lähetykset kaukaisesta sijaintipaikasta 35 (10) tilaajan sijaintipaikalle (12) ja jossa vaaditaan maksu palveluihin pääsemiseksi, tunnettu siitä, että se sisältää: (a) laitteet (10, 26, 30) hintasignaalin lähettämiseksi, joka hintasignaali sisältää lähetyksiin liittyvän veloituksen; 38 7 6 4 7 0 (b) laitteet (54, Ö0) luoton tallettamiseksi tilaajan luokse; (c) laitteet (54, 114) hintasignaalin sisältämän veloituksen suuruuden vertaamiseksi talletetun luoton suuruuteen; ja 5 (d) laitteet (12) tilaajan pääsyn valtuuttamiseksi hintasig- naaliin liittyviin lähetyksiin veloituksen ja talletetun luoton suhteellisten suuruuksien perusteella.
  31. 32. Vaatimuksen 31 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että se sisältää välineet (54, 116) mainittuihin tallet- 1Q tamislaitteisiin (54, 80) talletetun luoton suuruuden muuttamiseksi veloituksen määrällä seurauksena tilaajan pääsystä lähetyksiin.
  32. 33. Vaatimuksen 32 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että valtuutusvälineet (12) sisältävät laitteet (54) 15 pääsyn valtuuttamiseksi lähetyksiin, jos talletetun luoton suuruus ylittää lähetyksiin liittyvässä hintasignaalissa olevan veloituksen.
  33. 34. Jonkin vaatimuksista 31, 32 tai 33 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että se sisältää laitteet (10, 26, 30) 20 tilaajan suorittamaan maksuun liittyvien luottotietojen lähettämiseksi sekä laitteet (54, 69) talletetun luoton muuttamiseksi tilaajan luona lähetettyjen luottotietojen perusteella.
  34. 35. Vaatimuksen 31 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että 25 lähetys laitteet (10, 26, 30) lähettävät hintasignaalin vähin tään yhdellä TV-kanavan taajuuskaistalla yhdessä kaukaisesta sijaintipaikasta (10) tapahtuvien informaatiolähetysten kanssa, jolloin hintasignaali osoittaa sen veloituksen suuruuden, joka peritään pääsystä lähetysten sisältämään informaatioon, 30 luoton tallettamislaitteet (54, 80) tallettavat luoton, joka osoittaa sen summan, joka on käytettävissä tuleviin maksuihin, jotka veloitetaan pääsystä lähetysten sisältämään informaatioon, ja valtuutuslaitteet (12) valtuuttavat tilaajan pääsemään hinta- 35 signaaliin liittyvien lähetysten sisältämään informaatioon seurauksena veloituksen ja talletetun luoton suhteellisista suuruuksista .
  35. 36. Vaatimuksen 35 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että se sisältää laitteet (54, 116) mainittuihin tallet- II 39 764 70 tamislaitteisiin (54, BO) talletetun luoton suuruuden muuttamiseksi veloituksen määrällä seurauksena tilaajan pääsystä lähetyksiin.
  36. 37. Vaatimuksen 35 mukainen järjestelmä, tunnettu 5 siitä, että valtuutuslaitteet (12) sisältävät laitteet (54), joilla mahdollistetaan pääsy lähetyksiin, jos talletettu luotto on suuruudeltaan suurempi kuin lähetykseen liittyvän hintasig-naalin sisältämän veloituksen suuruus.
  37. 38. Vaatimuksen 36 mukainen järjestelmä, tunnettu 10 siitä, että valtuutuslaitteet (12) sisältävät laitteet (54), joilla mahdollistetaan pääsy lähetyksiin, jos talletettu luotto on suuruudeltaan suurempi kuin lähetykseen liittyvän hintasig-naalin sisältämän veloituksen suuruus.
  38. 39. Jonkin vaatimuksista 35, 36 tai 37 mukainen järjestelmä, 15 tunnettu siitä, että se sisältää laitteet (10, 26, 30) yksittäisen tilaajan suorittamaan maksuun liittyvien luottotietojen lähettämiseksi sekä laitteet (54, 69) yksittäisen tilaajan luokse talletetun luoton muuttamiseksi lähetettyjen luottotietojen perusteella.
  39. 40. Vaatimuksen 31 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että siinä on lisäksi: tilaajan luona oleva dekooderi (12) palveluihin pääsemiseksi; dekooderissa (12) oleva osoitinlaite (50) osoittamaan, että maksu pyydetyistä palveluista on langennut maksettavaksi; 25 laitteet (52, 54), jotka automaattisesti kytkevät osoitin laitteet (50) toimintaan laskutusjakson lopussa; ja tilaajan sijaintipaikalta kaukana olevat laitteet (10, 26, 30. tilaajalta vastaanotettuihin palvelumaksuihin liittyvien tietojen lähettämiseksi, 30 dekooderissa (12) olevat laitteet (54, 140, 141) osoitinlait teiden (50) kytkemiseksi pois toiminnasta seurauksena lähetetyistä tiedoista.
  40. 41. Vaatimuksen 40 mukainen järjestelmä, jossa tietojen lähe-tyslaitteet (10, 26, 30) sisältävät laitteet (10, 26, 30), joil-35 la lähetetään palvelu lähetysten yhteydessä tietoja, jotka sisältävät lähetykseen liittyvästä palvelusta perittävän veloituksen, tunnettu siitä, että dekooderissa (12) on laitteet (54, 80) luoton tallettamiseksi palveluja varten sekä laitteet (54, 116) talletetun luoton muuttamiseksi sen veloituksen määrällä, ίο 76470 joka liittyy lähetysten sisältämään palveluun seurauksena tilaajan tekemästä palvelupyynnöstä.
  41. 42. Vaatimuksen 40 tai 41 mukainen järjestelmä, t u n - ; n e t t u siitä, että osoitinlaite (50) on dekooderissa (12) 5 oleva lamppu ja että laitteet (52, 54), jotka kytkevät osoitin laitteen (50) toimintaan, sisältävät ajastimen (54, 84) virran kytkemiseksi lamppuun automaattisesti ennaltamäärätyn aikavälin lopussa.
  42. 43. Vaatimuksen 42 mukainen järjestelmä, tunnettu 10 siitä, että se sisältää laitteet (10, 26, 30) ajastimen (54, 84. asettamiseksi keskusasemalta mainitun aikavälin säätöä varten.
  43. 44. Vaatimuksen 40 mukainen järjestelmä, jossa tietojen lä-hetyslaitteet (10, 26, 30) sisältävät laitteet (10, 26, 30) 15 sellaisten tietojen lähettämiseksi, jotka sisältävät palveluun liittyvän veloituksen sekä luotot maksuja varten, tunnet-t u siitä, että dekooderi (12) sisältää: laitteet (54, 80) palvelujen ostoa varten olevaa luottoa edustavien luottotietojen varastoimiseksi; 20 laitteet (54, 114) talletettujen luottotietojen vertailemi seksi lähetettyjen tietojen sisältämiin palveluihin liittyvän veloituksen kanssa; ja laitteet (12, 54), jotka mahdollistavat palveluihin pääsyn näiden vertailu1 aitte iden (54, 114) toiminnan perusteella.
  44. 45. Vaatimuksen 44 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että dekooderi1aitteet (12) sisältävät laitteet (50), joilla palveluun pääsyä pyydetään, sekä laitteet (54> 116) talletettujen luottotietojen muuttamiseksi seurauksena näiden palvelujen pyyntölaitteiden (50) sekä palveluihin pääsyn mahdol-30 listavien laitteiden (12, 54) toiminnasta.
  45. 46. Vaatimuksen 31 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että se sisältää lisäksi: laitteet (54, 144), joilla talletetaan akkuun ja varastoidaan veloitukset jokaisesta palvelusta, johon tilaaja on päässyt las-35 kutusjakson aikana; laitteet (10, 26, 30) luottotietojen lähettämiseksi kaukaisesta sijaintipaikasta (10) tilaajan sijaintipaikalle (12) las-kutusjakson päättymisen jälkeen, jolloin luottotiedot sisältävät laskutusjaksoon liittyvän luoton; ja i i II 41 „ ' 76470 laitteet (54, 140) akkuun talletettujen laskutusjakson veloitusten suuruuden vertailemiseksi lähetettyjen luottotietojen sisältämään luoton suuruuteen sekä tilaajan valtuuttamiseksi pääsemään palveluihin suuruusvertailun jälkeen seurauk-5 sena talletettujen veloitusten ja luoton suhteellisista suu ruuksista .
  46. 42 I i t 76470 j
FI840094A 1982-05-11 1984-01-11 Foerfarande och system foer fjaerraportering, speciellt foer fakturering vid betalningstelevisionsystem. FI76470C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/377,080 US4484217A (en) 1982-05-11 1982-05-11 Method and system for remote reporting, particularly for pay television billing
US37708082 1982-05-11
PCT/US1983/000720 WO1983004154A1 (en) 1982-05-11 1983-05-11 Method and system for remote reporting, particularly for pay television billing
US8300720 1983-05-11

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI840094A0 FI840094A0 (fi) 1984-01-11
FI840094A FI840094A (fi) 1984-01-11
FI76470B FI76470B (fi) 1988-06-30
FI76470C true FI76470C (fi) 1988-10-10

Family

ID=23487689

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI840094A FI76470C (fi) 1982-05-11 1984-01-11 Foerfarande och system foer fjaerraportering, speciellt foer fakturering vid betalningstelevisionsystem.

Country Status (9)

Country Link
US (1) US4484217A (fi)
EP (1) EP0108143B1 (fi)
JP (2) JPH0728405B2 (fi)
AU (2) AU572786B2 (fi)
CA (1) CA1216056A (fi)
DE (1) DE3381078D1 (fi)
DK (1) DK8484A (fi)
FI (1) FI76470C (fi)
WO (1) WO1983004154A1 (fi)

Families Citing this family (182)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4965825A (en) 1981-11-03 1990-10-23 The Personalized Mass Media Corporation Signal processing apparatus and methods
USRE47642E1 (en) 1981-11-03 2019-10-08 Personalized Media Communications LLC Signal processing apparatus and methods
US7831204B1 (en) 1981-11-03 2010-11-09 Personalized Media Communications, Llc Signal processing apparatus and methods
US4593376A (en) * 1983-04-21 1986-06-03 Volk Larry N System for vending program cartridges which have circuitry for inhibiting program usage after preset time interval expires
WO1985000491A1 (en) * 1983-06-30 1985-01-31 Independent Broadcasting Authority Encrypted broadcast television system
WO1985000718A1 (en) * 1983-07-22 1985-02-14 Independent Broadcasting Authority Security system for television signal encryption
CA1235224A (en) * 1983-08-19 1988-04-12 Eiji Okamoto Device for calculating a charge for a charged information signal with errors avoided in a report of the charge
US5103392A (en) * 1983-10-05 1992-04-07 Fujitsu Limited System for storing history of use of programs including user credit data and having access by the proprietor
US4600921A (en) * 1983-10-19 1986-07-15 Zenith Radio Corporation Full-field teletext system with dynamic addressability
AU559311B2 (en) * 1984-02-15 1987-03-05 Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Pay tv charge/time data display
US4797918A (en) * 1984-05-09 1989-01-10 Communications Satellite Corporation Subscription control for television programming
JPS60253388A (ja) * 1984-05-30 1985-12-14 株式会社東芝 ケ−ブルテレビジヨンシステムのデ−タ処理装置
JPS60253387A (ja) * 1984-05-30 1985-12-14 株式会社東芝 ケ−ブルテレビジヨンシステムのリバ−ス信号伝送装置
US4712238A (en) * 1984-06-08 1987-12-08 M/A-Com Government Systems, Inc. Selective-subscription descrambling
US4751732A (en) * 1984-07-06 1988-06-14 Kabushiki Kaisha Toshiba Broadcasting system
US4829569A (en) * 1984-09-21 1989-05-09 Scientific-Atlanta, Inc. Communication of individual messages to subscribers in a subscription television system
US4885775A (en) * 1984-09-21 1989-12-05 Scientific-Atlanta, Inc. Information display scheme for subscribers of a subscription television system
DE3579785D1 (de) * 1984-10-31 1990-10-25 Sony Corp Dekodiereinrichtungen fuer gebuehrenfernsehsysteme.
CA1272284A (en) * 1984-11-19 1990-07-31 S. Wayne Mundy Geographic blackout method for direct broadcast satellite system
JPS61129989A (ja) * 1984-11-29 1986-06-17 Sony Corp 有料放送用受信装置
CA1257377A (en) * 1984-11-29 1989-07-11 Toshihide Hayashi Receiver for pay television
EP0183625B1 (en) * 1984-11-29 1990-02-28 Sony Corporation Television signal receiving apparatus
US4685131A (en) * 1985-03-11 1987-08-04 General Instrument Corp. Program blocking method for use in direct broadcast satellite system
US4700296A (en) * 1985-04-19 1987-10-13 Palmer Jr Roy A Electronic access control system
EP0200310B1 (en) * 1985-05-01 1993-08-11 General Instrument Corporation Direct broadcast satellite signal transmission system
US4710955A (en) * 1985-11-25 1987-12-01 General Instrument Corporation Cable television system with two-way telephone communication path
JPS62185485A (ja) * 1986-02-10 1987-08-13 Pioneer Electronic Corp 双方向catvシステムにおける有料番組視聴可能限界設定方式
US4866770A (en) * 1986-07-08 1989-09-12 Scientific Atlanta, Inc. Method and apparatus for communication of video, audio, teletext, and data to groups of decoders in a communication system
US4937866A (en) * 1986-08-13 1990-06-26 U.S. Philips Corporation System for decoding transmitted scrambled signals
US5010571A (en) * 1986-09-10 1991-04-23 Titan Linkabit Corporation Metering retrieval of encrypted data stored in customer data retrieval terminal
US5050213A (en) * 1986-10-14 1991-09-17 Electronic Publishing Resources, Inc. Database usage metering and protection system and method
US4945563A (en) * 1986-11-05 1990-07-31 Satellite Technology Services, Inc. Video system and method for controlled viewing and videotaping
US4893248A (en) * 1987-02-06 1990-01-09 Access Corporation Monitoring and reporting system for remote terminals
US5070400A (en) * 1987-06-30 1991-12-03 Comsat Pay-tv time purchase scheme
JPH0779463B2 (ja) * 1987-10-08 1995-08-23 原田工業株式会社 接客施設用catv装置
US4947429A (en) * 1987-11-30 1990-08-07 Zenith Electronics Corporation Pay per view television signaling method
US5003384A (en) * 1988-04-01 1991-03-26 Scientific Atlanta, Inc. Set-top interface transactions in an impulse pay per view television system
FR2631467B1 (fr) * 1988-05-10 1991-07-19 Kuhn Jean Marie Dispositif central d'autorisation de fonctionnement individuel de plusieurs appareils de location disperses
US4916737A (en) * 1988-11-14 1990-04-10 Teleglobe Pay-Tv System, Inc. Secure anti-piracy encoded television system and method
JPH02277129A (ja) * 1989-04-18 1990-11-13 Toshiba Corp データ処理装置
US5237610A (en) 1990-02-01 1993-08-17 Scientific-Atlanta, Inc. Independent external security module for a digitally upgradeable television signal decoder
US5253275A (en) 1991-01-07 1993-10-12 H. Lee Browne Audio and video transmission and receiving system
US5200823A (en) * 1991-03-29 1993-04-06 Scientific-Atlanta, Inc. Virtual channels for a multiplexed analog component (mac) television system
MY108367A (en) * 1991-09-30 1996-09-30 Thomson Consumer Electronics S A Method and apparatus for secure transmisson of video signals.
US5734413A (en) * 1991-11-20 1998-03-31 Thomson Multimedia S.A. Transaction based interactive television system
AU4667793A (en) * 1992-07-08 1994-01-31 Northwest Starscan Limited Partnership Financial transaction system for electronic services
US5418782A (en) * 1992-10-30 1995-05-23 Scientific-Atlanta, Inc. Methods and apparatus for providing virtual service selection in a multi-service communications system
US5359601A (en) * 1992-10-30 1994-10-25 Scientific-Atlanta, Inc. Apparatus providing dynamic virtual service selection in a multi-service communications system
US6181335B1 (en) 1992-12-09 2001-01-30 Discovery Communications, Inc. Card for a set top terminal
US7073187B1 (en) 1992-12-09 2006-07-04 Sedna Patent Services, Llc Menu-driven television program access system and method
US7269841B1 (en) 1992-12-09 2007-09-11 Sedna Patent Services, Llc Digital cable headend for cable television delivery system
US5600573A (en) * 1992-12-09 1997-02-04 Discovery Communications, Inc. Operations center with video storage for a television program packaging and delivery system
US7849393B1 (en) 1992-12-09 2010-12-07 Discovery Communications, Inc. Electronic book connection to world watch live
US6463585B1 (en) 1992-12-09 2002-10-08 Discovery Communications, Inc. Targeted advertisement using television delivery systems
US7401286B1 (en) 1993-12-02 2008-07-15 Discovery Communications, Inc. Electronic book electronic links
US7509270B1 (en) 1992-12-09 2009-03-24 Discovery Communications, Inc. Electronic Book having electronic commerce features
US9286294B2 (en) * 1992-12-09 2016-03-15 Comcast Ip Holdings I, Llc Video and digital multimedia aggregator content suggestion engine
US5600364A (en) * 1992-12-09 1997-02-04 Discovery Communications, Inc. Network controller for cable television delivery systems
US5986690A (en) * 1992-12-09 1999-11-16 Discovery Communications, Inc. Electronic book selection and delivery system
US5659350A (en) * 1992-12-09 1997-08-19 Discovery Communications, Inc. Operations center for a television program packaging and delivery system
US7168084B1 (en) 1992-12-09 2007-01-23 Sedna Patent Services, Llc Method and apparatus for targeting virtual objects
ES2154291T3 (es) 1992-12-09 2001-04-01 Discovery Communicat Inc Controlador de red para sistemas de distribucion de programas de television por cable.
US8073695B1 (en) 1992-12-09 2011-12-06 Adrea, LLC Electronic book with voice emulation features
US7336788B1 (en) 1992-12-09 2008-02-26 Discovery Communicatoins Inc. Electronic book secure communication with home subsystem
US7134131B1 (en) * 1992-12-09 2006-11-07 Sedna Patent Services, Llc Digital broadcast program billing
US7835989B1 (en) 1992-12-09 2010-11-16 Discovery Communications, Inc. Electronic book alternative delivery systems
US5381477A (en) * 1993-02-16 1995-01-10 Scientific-Atlanta, Inc. Method of selecting cable television converter groups
GB9308171D0 (en) * 1993-04-21 1993-06-02 Alcan Int Ltd Improvements in or related to the production of extruded aluminium-lithium alloys
US7865567B1 (en) 1993-12-02 2011-01-04 Discovery Patent Holdings, Llc Virtual on-demand electronic book
US9053640B1 (en) 1993-12-02 2015-06-09 Adrea, LLC Interactive electronic book
US8095949B1 (en) 1993-12-02 2012-01-10 Adrea, LLC Electronic book with restricted access features
US7861166B1 (en) 1993-12-02 2010-12-28 Discovery Patent Holding, Llc Resizing document pages to fit available hardware screens
US5446489C1 (en) * 1994-01-25 2001-06-26 Datacraft Corp Cable television billing method
JPH0854951A (ja) * 1994-08-10 1996-02-27 Fujitsu Ltd ソフトウェア使用量管理装置
JP3519134B2 (ja) * 1994-08-10 2004-04-12 富士通株式会社 ソフトウェア使用量測定装置およびマルチメディア情報出力装置
JP3395863B2 (ja) * 1994-08-10 2003-04-14 富士通株式会社 ソフトウエア管理モジュール、ソフトウエア再生管理装置およびソフトウエア再生管理システム
JPH0856356A (ja) * 1994-08-10 1996-02-27 Fujitsu Ltd 符号化装置および復号化装置
JPH0855164A (ja) * 1994-08-10 1996-02-27 Fujitsu Ltd ソフトウェア配送システム、中継装置およびユーザ端末装置
JP3439838B2 (ja) 1994-08-10 2003-08-25 富士通株式会社 ソフトウエア従量課金・再生装置
JP3531978B2 (ja) * 1994-08-10 2004-05-31 富士通株式会社 ソフトウエアの課金方式
JPH0855021A (ja) * 1994-08-10 1996-02-27 Fujitsu Ltd 鍵認証方式
JP3647907B2 (ja) * 1994-09-09 2005-05-18 富士通株式会社 暗号化ソフトウェアの解凍システム
JP3542088B2 (ja) * 1994-09-09 2004-07-14 富士通株式会社 データコンテンツ利用システム
JPH0883232A (ja) * 1994-09-09 1996-03-26 Fujitsu Ltd ファイルサーバシステム
JPH0877263A (ja) 1994-09-09 1996-03-22 Fujitsu Ltd ソフトウェア処理装置
AU692600B2 (en) * 1994-09-12 1998-06-11 Scientific-Atlanta, Inc. Cable television apparatus employing two-way communication
JPH08107389A (ja) * 1994-10-04 1996-04-23 Hitachi Ltd 映像情報課金システム
TW250616B (en) 1994-11-07 1995-07-01 Discovery Communicat Inc Electronic book selection and delivery system
EP0741461A4 (en) * 1994-11-22 2008-03-26 Casio Computer Co Ltd FM MULTIPLEX BROADCASTING RECEIVER WITH REMOVABLE MEMORY HOLDER
JPH08214281A (ja) * 1995-02-06 1996-08-20 Sony Corp 課金方法および課金システム
EP2110732A3 (en) 1995-02-13 2009-12-09 Intertrust Technologies Corporation Systems and methods for secure transaction management and electronic rights protection
US7095854B1 (en) 1995-02-13 2006-08-22 Intertrust Technologies Corp. Systems and methods for secure transaction management and electronic rights protection
US7143290B1 (en) 1995-02-13 2006-11-28 Intertrust Technologies Corporation Trusted and secure techniques, systems and methods for item delivery and execution
US6948070B1 (en) 1995-02-13 2005-09-20 Intertrust Technologies Corporation Systems and methods for secure transaction management and electronic rights protection
US5943422A (en) 1996-08-12 1999-08-24 Intertrust Technologies Corp. Steganographic techniques for securely delivering electronic digital rights management control information over insecure communication channels
US7133845B1 (en) 1995-02-13 2006-11-07 Intertrust Technologies Corp. System and methods for secure transaction management and electronic rights protection
US7124302B2 (en) 1995-02-13 2006-10-17 Intertrust Technologies Corp. Systems and methods for secure transaction management and electronic rights protection
US6658568B1 (en) 1995-02-13 2003-12-02 Intertrust Technologies Corporation Trusted infrastructure support system, methods and techniques for secure electronic commerce transaction and rights management
US6157721A (en) 1996-08-12 2000-12-05 Intertrust Technologies Corp. Systems and methods using cryptography to protect secure computing environments
US5892900A (en) 1996-08-30 1999-04-06 Intertrust Technologies Corp. Systems and methods for secure transaction management and electronic rights protection
US7069451B1 (en) 1995-02-13 2006-06-27 Intertrust Technologies Corp. Systems and methods for secure transaction management and electronic rights protection
US7133846B1 (en) 1995-02-13 2006-11-07 Intertrust Technologies Corp. Digital certificate support system, methods and techniques for secure electronic commerce transaction and rights management
US7165174B1 (en) 1995-02-13 2007-01-16 Intertrust Technologies Corp. Trusted infrastructure support systems, methods and techniques for secure electronic commerce transaction and rights management
US6636970B2 (en) 1995-02-14 2003-10-21 Fujitsu Limited Software encoding using a combination of two types of encoding and encoding type identification information
US5822291A (en) * 1995-03-23 1998-10-13 Zoom Television, Inc. Mass storage element and drive unit therefor
JPH08287653A (ja) * 1995-04-12 1996-11-01 Fujitsu Ltd 光記録媒体
JP3474578B2 (ja) * 1995-04-24 2003-12-08 ニューズ・アメリカ・パブリケーションズ・インク 遠方から商品を注文する電子テレビ番組予定ガイドシステム及び方法
JPH08305662A (ja) * 1995-05-02 1996-11-22 Fujitsu Ltd クライアント認証システムおよび方法
US6215530B1 (en) 1995-05-22 2001-04-10 Scientific-Atlanta, Inc. Logical and composite channel mapping in an MPEG network
US5600378A (en) * 1995-05-22 1997-02-04 Scientific-Atlanta, Inc. Logical and composite channel mapping in an MPEG network
WO1996042168A1 (en) * 1995-06-08 1996-12-27 Ictv, Inc. Switched channel system
JP3837753B2 (ja) * 1995-06-15 2006-10-25 ソニー株式会社 スクランブル放送システム、およびスクランブル方法、並びにスクランブル装置、およびデスクランブル装置
US5794221A (en) 1995-07-07 1998-08-11 Egendorf; Andrew Internet billing method
US6067564A (en) * 1995-10-31 2000-05-23 Sanyo Electric Co., Ltd. Pay broadcasting receiver apparatus
US20010011253A1 (en) * 1998-08-04 2001-08-02 Christopher D. Coley Automated system for management of licensed software
US8006260B2 (en) 1996-04-01 2011-08-23 Gemstar Development Corporation Apparatus and method for parental control using V-chip plus+ and master password
US5969748A (en) * 1996-05-29 1999-10-19 Starsight Telecast, Inc. Television schedule system with access control
US5828402A (en) * 1996-06-19 1998-10-27 Canadian V-Chip Design Inc. Method and apparatus for selectively blocking audio and video signals
US5933817A (en) * 1996-09-27 1999-08-03 Hucal; Stephen J. Tiered interest rate revolving credit system and method
US5920861A (en) * 1997-02-25 1999-07-06 Intertrust Technologies Corp. Techniques for defining using and manipulating rights management data structures
US7062500B1 (en) 1997-02-25 2006-06-13 Intertrust Technologies Corp. Techniques for defining, using and manipulating rights management data structures
US6377938B1 (en) 1997-02-27 2002-04-23 Real-Time Billing, Inc. Real time subscriber billing system and method
US5960416A (en) * 1997-02-27 1999-09-28 Block; Robert S. Real time subscriber billing at a subscriber location in an unstructured communication network
US5926796A (en) * 1997-05-05 1999-07-20 Walker Asset Management Limited Partnership Method and apparatus for selling subscriptions to periodicals in a retail environment
US7383200B1 (en) 1997-05-05 2008-06-03 Walker Digital, Llc Method and apparatus for collecting and categorizing data at a terminal
US7162434B1 (en) 1997-05-05 2007-01-09 Walker Digital, Llc Method and apparatus for facilitating the sale of subscriptions to periodicals
US7092914B1 (en) 1997-11-06 2006-08-15 Intertrust Technologies Corporation Methods for matching, selecting, narrowcasting, and/or classifying based on rights management and/or other information
US6112181A (en) * 1997-11-06 2000-08-29 Intertrust Technologies Corporation Systems and methods for matching, selecting, narrowcasting, and/or classifying based on rights management and/or other information
US6286140B1 (en) 1997-11-20 2001-09-04 Thomas P. Ivanyi System and method for measuring and storing information pertaining to television viewer or user behavior
US20040031045A1 (en) * 1997-11-20 2004-02-12 Ivanyi Thomas P. System and method for measuring and storing information pertaining to television viewer or user behavior
US7233948B1 (en) 1998-03-16 2007-06-19 Intertrust Technologies Corp. Methods and apparatus for persistent control and protection of content
US6530082B1 (en) 1998-04-30 2003-03-04 Wink Communications, Inc. Configurable monitoring of program viewership and usage of interactive applications
US9009773B1 (en) 1998-06-30 2015-04-14 Cox Communications, Inc. Method and apparatus for providing broadcast data services
CN1146235C (zh) * 1998-07-17 2004-04-14 汤姆森许可公司 广播数字电视的条件存取方法
US7552090B1 (en) * 1998-08-12 2009-06-23 Keynetics Inc. Method for billing for services delivered over a computer network
KR100565035B1 (ko) * 1998-09-05 2006-07-25 삼성전자주식회사 프로그램 가이드 방법 및 이에 적합한 프로그램 가이드 장치
JP3988274B2 (ja) * 1998-09-22 2007-10-10 ソニー株式会社 情報配信装置及び情報配信方法、情報受信装置及び情報受信方法
US6028950A (en) * 1999-02-10 2000-02-22 The National Registry, Inc. Fingerprint controlled set-top box
AUPQ045599A0 (en) 1999-05-20 1999-06-10 Aceinc Pty Limited Methods and apparatus for information broadcasting and reception
US7430670B1 (en) 1999-07-29 2008-09-30 Intertrust Technologies Corp. Software self-defense systems and methods
US7243236B1 (en) 1999-07-29 2007-07-10 Intertrust Technologies Corp. Systems and methods for using cryptography to protect secure and insecure computing environments
US6195648B1 (en) * 1999-08-10 2001-02-27 Frank Simon Loan repay enforcement system
US7343322B1 (en) 1999-12-28 2008-03-11 Time Consumer Marketing, Inc. Method and apparatus for marketing products over the internet
US20010044786A1 (en) * 2000-03-14 2001-11-22 Yoshihito Ishibashi Content usage management system and method, and program providing medium therefor
US20010027558A1 (en) * 2000-03-31 2001-10-04 Marco Sasselli Method for managing subscriber credits in a paytv system
US7024696B1 (en) 2000-06-14 2006-04-04 Reuben Bahar Method and system for prevention of piracy of a given software application via a communications network
US9107030B2 (en) 2000-12-13 2015-08-11 Thomas E. Coverstone Communication system for sending advertisements based on location determination and previously specified user selections
US7620574B2 (en) * 2001-01-22 2009-11-17 N2 Broadband, Inc. Cable billing systems and methods enabling independence of service marketing and provisioning from billing and collection of revenue
US8098820B2 (en) * 2001-03-14 2012-01-17 Thomson Licensing Conditional access system for broadcast digital television
WO2002100150A2 (en) * 2001-06-11 2002-12-19 Nds Limited Anonymous ordering system
US9094728B1 (en) * 2001-07-31 2015-07-28 Keen Personal Media, Inc. Client terminal for providing channel subscription from a program guide
US7908628B2 (en) 2001-08-03 2011-03-15 Comcast Ip Holdings I, Llc Video and digital multimedia aggregator content coding and formatting
US7793326B2 (en) 2001-08-03 2010-09-07 Comcast Ip Holdings I, Llc Video and digital multimedia aggregator
US20030126595A1 (en) * 2001-11-20 2003-07-03 Svod Llc Systems and methods for providing marketing messages and incentives based on viewing limits and viewing limit levels
EP1353501A1 (fr) * 2002-04-11 2003-10-15 Nagravision SA Système de télévision à péage à pré-paiement
US20040015395A1 (en) * 2002-07-21 2004-01-22 Charles Acosta Method and system of generating an incentive at a point of sale
US20040045021A1 (en) * 2002-09-03 2004-03-04 Weinblatt Lee S. Use-related billing for pay TV
CA2601792C (en) 2005-03-30 2016-02-09 United Video Properties, Inc. Systems and methods for video-rich navigation
US20060230423A1 (en) * 2005-04-11 2006-10-12 Doug Burgett System and method for providing calibration/verification services at a CATV service organization site on a prepaid basis
US8074248B2 (en) 2005-07-26 2011-12-06 Activevideo Networks, Inc. System and method for providing video content associated with a source image to a television in a communication network
US8719857B1 (en) 2005-08-24 2014-05-06 Rovi Guides, Inc. Systems and methods for providing parental control features in video mosaic environments
US8863168B2 (en) 2005-11-14 2014-10-14 Rovi Guides, Inc. Media control system with viewer rewards
US20100146536A1 (en) 2005-11-14 2010-06-10 Michael Craner Parental media palettes
US8079044B1 (en) 2006-04-10 2011-12-13 Rovi Guides, Inc. Systems and methods for providing parental control asset searching
US20080163059A1 (en) 2006-12-28 2008-07-03 Guideworks, Llc Systems and methods for creating custom video mosaic pages with local content
EP2632165B1 (en) 2007-01-12 2015-09-30 ActiveVideo Networks, Inc. Interactive encoded content system including object models for viewing on a remote device
US9826197B2 (en) 2007-01-12 2017-11-21 Activevideo Networks, Inc. Providing television broadcasts over a managed network and interactive content over an unmanaged network to a client device
EP2223256A1 (en) 2007-11-17 2010-09-01 Uniloc Usa, Inc. System and method for adjustable licensing of digital products
US8510778B2 (en) 2008-06-27 2013-08-13 Rovi Guides, Inc. Systems and methods for ranking assets relative to a group of viewers
US8423473B2 (en) 2009-06-19 2013-04-16 Uniloc Luxembourg S. A. Systems and methods for game activation
US9633183B2 (en) 2009-06-19 2017-04-25 Uniloc Luxembourg S.A. Modular software protection
AU2011315950B2 (en) 2010-10-14 2015-09-03 Activevideo Networks, Inc. Streaming digital video between video devices using a cable television system
EP2695388B1 (en) 2011-04-07 2017-06-07 ActiveVideo Networks, Inc. Reduction of latency in video distribution networks using adaptive bit rates
WO2013106390A1 (en) 2012-01-09 2013-07-18 Activevideo Networks, Inc. Rendering of an interactive lean-backward user interface on a television
US9800945B2 (en) 2012-04-03 2017-10-24 Activevideo Networks, Inc. Class-based intelligent multiplexing over unmanaged networks
US9123084B2 (en) 2012-04-12 2015-09-01 Activevideo Networks, Inc. Graphical application integration with MPEG objects
WO2014145921A1 (en) 2013-03-15 2014-09-18 Activevideo Networks, Inc. A multiple-mode system and method for providing user selectable video content
WO2014197879A1 (en) 2013-06-06 2014-12-11 Activevideo Networks, Inc. Overlay rendering of user interface onto source video
US9219922B2 (en) 2013-06-06 2015-12-22 Activevideo Networks, Inc. System and method for exploiting scene graph information in construction of an encoded video sequence
US9294785B2 (en) 2013-06-06 2016-03-22 Activevideo Networks, Inc. System and method for exploiting scene graph information in construction of an encoded video sequence
US9788029B2 (en) 2014-04-25 2017-10-10 Activevideo Networks, Inc. Intelligent multiplexing using class-based, multi-dimensioned decision logic for managed networks
US9807436B2 (en) 2014-07-23 2017-10-31 Rovi Guides, Inc. Systems and methods for providing media asset recommendations for a group

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2769023A (en) * 1950-01-19 1956-10-30 Internat Telemeter Corp Prepaid entertainment distribution system
US3071642A (en) * 1957-02-21 1963-01-01 Ar & T Electronics Inc Remote control system for televsion program distribution
US3833757A (en) * 1972-04-10 1974-09-03 Computer Television Inc Electronic bilateral communication system for commercial and supplementary video and digital signaling
JPS49114498A (fi) * 1973-02-27 1974-10-31
US3934079A (en) * 1973-10-26 1976-01-20 Jerrold Electronics Corporation Bilateral communications system for distributing commerical and premium video signaling on an accountable basis
US4163254A (en) * 1977-02-14 1979-07-31 Block Robert S Method and system for subscription television billing and access
US4225884A (en) * 1977-02-14 1980-09-30 Telease, Inc. Method and system for subscription television billing and access
DE2964706D1 (en) * 1978-06-30 1983-03-17 Telease Inc Method and system for subscription television billing and access
US4325078A (en) * 1978-12-14 1982-04-13 The Telemine Company, Inc. Pay per view television control device
AU6773981A (en) * 1980-01-04 1981-08-07 Asip, William F. System for remote monitoring and data transmission over non-dedicated telephone lines
US4398216A (en) * 1980-09-19 1983-08-09 Telease, Inc. Multiple signal transmission method and system, particularly for television
US4621285A (en) * 1980-12-10 1986-11-04 Jerrold Division, General Instrument Corporation Protected television signal distribution system
JPS57113584U (fi) * 1980-12-29 1982-07-14

Also Published As

Publication number Publication date
AU572786B2 (en) 1988-05-19
JPS59501340A (ja) 1984-07-26
EP0108143A4 (en) 1984-09-11
FI840094A0 (fi) 1984-01-11
JPH05145919A (ja) 1993-06-11
DK8484D0 (da) 1984-01-09
US4484217A (en) 1984-11-20
WO1983004154A1 (en) 1983-11-24
EP0108143B1 (en) 1990-01-03
AU596514B2 (en) 1990-05-03
CA1216056A (en) 1986-12-30
FI76470B (fi) 1988-06-30
AU1449588A (en) 1988-07-07
JPH0728405B2 (ja) 1995-03-29
FI840094A (fi) 1984-01-11
JP2744168B2 (ja) 1998-04-28
DK8484A (da) 1984-01-09
EP0108143A1 (en) 1984-05-16
DE3381078D1 (de) 1990-02-08
AU1703283A (en) 1983-12-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI76470C (fi) Foerfarande och system foer fjaerraportering, speciellt foer fakturering vid betalningstelevisionsystem.
US5036537A (en) Geographic black-out method for direct broadcast satellite system
CA1278855C (en) Pay television system
US6725459B2 (en) Descrambling device for use in a conditional access system
US4685131A (en) Program blocking method for use in direct broadcast satellite system
US4792973A (en) Selective enablement of descramblers
KR100589447B1 (ko) 신호 발생 및 방송
US5325431A (en) Looking and listening fee collection system for pay broadcasting
US20150358657A1 (en) Broadcast conditional access system with impulse purchase capability in a two-way network
KR20000076398A (ko) 암호화된 방송신호의 수신기에 사용하는 스마트카드, 및 수신기
KR100921843B1 (ko) 선불식 유료 텔레비젼 시스템
PL186325B1 (pl) Układ warunkowego dostępu do systemu telewizyjnego
KR20060066173A (ko) 방송 및 수신 시스템, 및 수신기
NL9500211A (nl) Kabeltelevisiestelsel dat gebruik maakt van wachtwoorden.
Coutrot et al. A single conditional access system for satellite-cable and terrestrial TV
JPH0697787B2 (ja) 加入者テレビの料金計算方法
KR100838047B1 (ko) Ppv 구매 메커니즘 구현 방법 및 시스템
KR100233262B1 (ko) 선지불 방식과 시청 내용 기록 방식을 공유하는 유료 방송 시스템 및 그 방법
EP0183392A2 (en) Geographic blackout method for direct broadcast satellite system
KR100837530B1 (ko) 디지털 방송 시스템에서의 영상/음성형 채널 및 음악형채널의 ippv 구매 취소 시스템 및 방법
KR100229035B1 (ko) 스마트카드를 이용한 페이퍼뷰 프로그램 시청내역 저장방법
NO164809B (no) Fremgangsmaate og system for fjernrapportering, naermere bestemt for betaling av tv-regninger.
JPH0344122A (ja) 有料放送システムにおける情報送付方法及び有料放送受信端末
KR20000076400A (ko) 방송 및 수신 시스템, 및 그를 위한 조건부 액세스 시스템
JPH04137838A (ja) 不正視聴防止回路

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired

Owner name: TELEASE, INC.