FI70262C - Straeckningsram - Google Patents

Straeckningsram Download PDF

Info

Publication number
FI70262C
FI70262C FI821885A FI821885A FI70262C FI 70262 C FI70262 C FI 70262C FI 821885 A FI821885 A FI 821885A FI 821885 A FI821885 A FI 821885A FI 70262 C FI70262 C FI 70262C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
frame
roll
roller
sheet
bearing
Prior art date
Application number
FI821885A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI821885A0 (fi
FI821885L (fi
FI70262B (fi
Inventor
Kaino Johannes Hamu
Original Assignee
Hamu Kaino J
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Hamu Kaino J filed Critical Hamu Kaino J
Publication of FI821885A0 publication Critical patent/FI821885A0/fi
Publication of FI821885L publication Critical patent/FI821885L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI70262B publication Critical patent/FI70262B/fi
Publication of FI70262C publication Critical patent/FI70262C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B41PRINTING; LINING MACHINES; TYPEWRITERS; STAMPS
    • B41FPRINTING MACHINES OR PRESSES
    • B41F15/00Screen printers
    • B41F15/14Details
    • B41F15/34Screens, Frames; Holders therefor
    • B41F15/36Screens, Frames; Holders therefor flat

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Screen Printers (AREA)
  • Treatment Of Fiber Materials (AREA)
  • Printing Plates And Materials Therefor (AREA)

Description

70262
Pingotuskehys Tämä keksintö kohdistuu yleisesti raina- tai arkkiaineen käsittelylaitteisiin. Tarkemmin sanottuna keksintö kohdistuu tällaisia aineita reunoista kiristävään tai pingottavaan pingotuskehykseen.
Kuten seuraavasta selityksestä käy ilmi, keksinnön pingotus-kehystä voidaan käyttää erilaisiin käyttöihin. Sen ensisijainen käyttö on silkkiviirapainoteollisuudessa, jolloin se pitää painoviiran kireänä. Tässä teollisuudessa kehystä nimitetään yleisesti viirakehilöksi. Keksintöä selitetään silkki-viirakehilönä käytettynä.
Silkkiviirapainoprosessissa painettava kuva muodostetaan pysyvästi painoviiralle valosyövytysprosessilla tai sentapaisella, joka sulkee viiran aukot kuvan muodostavalla tavalla. Painoväriä pakotetaan sitten viiran tukkimattomien aukkojen läpi painatuspinnalle kuvan reprodusoimiseksi pinnalle. Viiran tarkka sijainti on oleellisen tärkeä hyvälaatuisten tulosten saavuttamiseksi. Viira on sen tähden pidettävä kireänä ja vakaassa asennossa, kun painoväri pakotetaan sen läpi. Joissakin tapauksissa on käytetty ruostumatonta teräsverkkoviiraa venymisen minimoimiseksi. Nailonviiroja käytetään nykyään yleisesti, koska ne ovat halvempia. Suhteellisen kimmoisan nailonin käytön takia on entistäkin tärkeämpää käyttää rakennetta, joka pitää viiran stabiilina ja kireänä.
Tähän tarkoitukseen tunnetaan monenlaisia pingotuskehyksiä tai viirakehilöitä. Tämä keksintö kohdistuu tämäntyyppisiin kehyksiin, joissa käytetään kiristysteloja, jotka tarttuvat viiran reunoihin ja joita pyöritetään viiran kiristämiseksi. Jotkut aiemmat tämäntyyppiset kehykset eivät pysty tarttumaan tukevasti silkkiviiraan, koska niissä käytetään viiran kiristysteloja, jotka tarttuvat viiran reunoihin vain välimatkojen 2 70262 päässä toisistaan sijaitsevissa kohdissa. Ratkaisun tähän ongelmaan tarjosi "trapetsi"-rakenne, jota myös nimitetään ankkuritankorakenteeksi ja jota kuvataan US-patentissa 3 962 805. Muita kehysten parannuksia on kuvattu US-paten-teissa 3 601 911, 3 482 343, 3 553 862 ja 3 608 854. US-patentissa 3 908 293 on kuvattu telan pyörimisen estovälineitä, jotka muodostuvat säppirakenteista, jotka estävät kiristys-kehyksen teloja pyörimästä vastakkaiseen suuntaan, jolloin arkin kiristys laukeaisi. Nämä nimenomaiset säppirakenteet vaikuttavat vain telojen päihin, mistä syystä ne eivät riittävästi tue telaa.
Keksinnön ensisijaisena tarkoituksena on saada aikaan entistä parempi silkkiviirapainoon ja muihin käyttöihin tarkoitettu pingotuskehys.
Keksinnön toisena tarkoituksena on saada aikaan entistä parempi viirakehilö, joka varmasti pitää kiinni painoviirasta, niin ettei se pääse liikkumaan painoprosessin aikana.
Vielä eräänä keksinnön tarkoituksena on saada aikaan entistä parempi pingotuskehys tai viirakehilö, joka on kestävämpi kuin aiemmin yleisesti käytetyt kehykset.
Vielä eräänä keksinnön tarkoituksena on saada aikaan entistä parempi pingotuskehys tai viirakehilö, joka on rakenteeltaan yksinkertaisempi kuin yleisesti saatavissa olevat kehykset.
Edellä mainitut ja muut tarkoitukset sekä edut, jotka käyvät ilmi keksinnön edullisen suoritusmuodon yksityiskohtaisesta selityksestä, on saavutettu pingotuskehyksessä, johon kuuluu kiristystelat, joissa on välineet, jotka tarttuvat kiristettävän arkkiaineen reunoihin, edullisesti reunojen koko pituuksia pitkin. Näitä teloja kierretään tai pyöritetään niiden keskiakselien ympäri sellaisissa suunnissa, että arkkiaine kelataan teloille ja niin ollen pingotetaan reunoiltaan. Keksinnön silkkiviirapainokehilössä, jota tässä nimitetään myös pingotuskehykseksi, on neljä telaa, jotka sijaitsevat kukin 3 70262 suorakulmaisen kehysrakenteen yhdellä neljästä sivusta paino-viiran kaksiaksiaalista kiristystä varten keskenään suorakulmaisissa reunasuunnissa.
Keksinnön eräs tärkeä ja uusi tunnusmerkki liittyy tapaan, joilla telat on tuettu pyörivästi. Tämän tunnusmerkin mukaisesti telat on tuettu tehokkaan pyörivästi ainakin niiden pituuden oleellista osaa pitkin. Edullisessa suoritusmuodossa telat on esimerkiksi tehokkaasti laakeroitu liukulaakerimai-siin kanaviin pingotuskehyksessä. Nämä kanavat avautuvat sivulle kehyksen normaalisti yläsivulle, toisin sanoen sivulle, joka ottaa vastaan kiristettävän arkkiaineen, niin että arkin reunat voidaan viedä avoimien kanavasivujen kautta tar-tuntakosketukseen telojen kanssa. Nämä laakerikanavat voivat sisältää uusia laakerielementtejä, jotka muodostuvat pienikitkaisista rullamaisista sisäkkeistä, jotka sijaitsevat kanavien pituussuunnassa ja keskinäisin välein kanavien kehällä.
Kukin kiristystela kannattaa arkkiin tarttuvia välineitä, jotka tarttuvat kiristettävän arkkiaineen reunoihin. Edullisesti nämä tartuntavälineet ulottuvat kunkin telan koko pituudelle, niin että ne tehokkaasti tarttuvat vastaavaan arkin reunaan sen koko pituutta pitkin.
Keksinnön toisena tärkeänä ja uutena tunnusmerkkinä ovat pyörimisen estovälineet, jotka estävät kutakin kiristystelaa pyörimästä vastakkaiseen suuntaan, jolloin kiristettävän arkki-aineen jännitys laukeaisi. Tämän tunnusmerkin mukaisesti nämä pyörimisen estovälineet ulottuvat kunkin telan oleellisesti koko pituutta pitkin ja vaikuttavat siihen varmistaen arkkiaineen tasaisen kiristyksen arkin reunojen koko pituutta pitkin. Pyörimisen estovälineen edullinen muoto on säppi-mekanismi.
Keksinnön muut tunnusmerkit koskevat pingotuskehyksen rakennetta ja kiristystelojen pyöritystapaa.
4 70262
Oheisissa piirustuksissa kuvio 1 on perspektiivikuva keksinnön mukaisesta pingotus-kehyksestä, tässä tapauksessa silkkiviirakehilöstä, kuvio 2 on osatasokuva kuviossa 1 esitetyn pingotuskehyksen yhdestä kulmasta, kuvio 3 on suurennettu leikkauskuva kuvion 1 viivaa 3-3 pitkin, kuvio 4 on suurennettu osiin hajotettu osatasokuva kuvion 3 kiristystelan toisesta päästä, kuvio 5 on kuvion 3 tapainen kuva, joka esittää vaihtoehtoista pingotuskehysrakennetta, ja kuvio 6 on suurennettu leikkaus kiristystelan läpi, jossa on muunnellut arkkiin tarttuvat välineet.
Kuvioissa 1-4 on esitetty keksinnön mukainen pingotuskehys 10. Esitetty kehys on silkkiviirapainossa käytettävä viirakehilö. Kehilössä 10 on suorakulmainen kehysrakenne 11, joka muodostuu kehyselimistä 12 ja 14, jotka on sovitettu suorakulmaises-ti ja hitsattu tai muuten jäykästi yhdistetty päittäin kehyksen kulmissa jäykän avoimen suorakulmaisen kehyksen muodostamiseksi. Ainakin kehyselimen pituuden oleellista osaa pitkin on kunkin kehyselimen sisään tuettu pyörivästi arkin kiristystela 22. Tähän tarkoitukseen voidaan käyttää erilaisia laakeri-sovitelmia. Esitetyssä edullisessa suoritusmuodossa kullakin kehyselimellä 12, 14 on ontto, pääasiassa suorakulmainen poikkileikkaus ja sisä- sekä normaalisti pohjaseinät 16, 18, jotka on muotoiltu sisäpuolelta siten, että muodostuu syvennys tai kanava 20, jolla on pääasiassa puolipyöreä poikkileikkaus ja joka kulkee kehyselimen pituussuunnassa ja ottaa pyörivästi vastaan ao. telan 22.
Tela 22 on tehokkaasti laakeroitu oleellisesti koko pituuttaan pitkin kanavaan 20 pyörimään pituusakselinsa ympäri. Kanava ja tela muodostavat niin ollen itse asiassa liukulaakerin, jossa tela on liukuva osa ja kanava on laakeri. Tela voisi koskettaa kanavan seinää suoraan. Tela on kuitenkin edullisesti tuettu pyörivästi useiden pienikitkaisten, tankomaisten 70262 laakerisisäkkeiden 24 avulla, jotka sijaitsevat kanavan sisäseinään menevissä syvennyksissä. Nämä sisäkkeet on edullisesti tehty nailonista (E.I. du Pont de Nemours Company, Wilmington, Delaware, tavaramerkki). Kukin laakerisisäke 24 ulottuu edullisesti telan 22 koko pituudelle. Näiden sisäkkeiden tehtävänä on pienentää kitkaa kanavan seinän ja telan välillä, jotka ovat kumpikin edullisesti alumiinilejeerinkipuristeita.
Kukin telakanava 20 avautuu sivusuunnassa koko telansa 22 pituudelta kehysrakenteen 11 normaalisti yläsivulle kanavan seinässä olevan yläsivuaukon 26 kautta ja ao. kehyselimen 12, 14 yläseinässä 30 olevan aukon 28 kautta. Kukin tela voidaan sijoittaa kehyskanavaansa 20 ja poistaa siitä telan sivuliikkeen avulla vastaavan kanavan ja kehysaukkojen 26, 28 läpi.
Tässä suhteessa nähdään kuviosta 3, että kanavan seinä kahden ylimmän laakerisisäkkeen 24 välillä, jotka rajoittavat kanavan sivuaukon 26, ulottuu telan 22 ympäri hieman yli 1800. Telassa on litteä sivu 32. Telan poikkileikkausmitta tämän litteän sivun ja sen vastakkaisen sivun välillä on tehty hieman pienemmäksi kuin äsken mainittu etäisyys kahden ylemmän laakerikana-vasisäkkeen välillä. Yläkehyselimen aukolla 28 on leveys, joka on suurempi kuin telan halkaisija. Kukin tela 22 voidaan niin ollen sijoittaa sivulta kanavaansa 20 ja poistaa siitä kiertämällä telaa siten, että sen kapea mitta (sen litteän sivun 32 ja vastakkaisen sivun välillä) on yhdensuuntainen kahden ylälaakerisisäkkeen välisen etäisyyden kanssa. Vaikka laakerikanavat 20 ovat yhtenäiset päästä päähän, ne voisivat olla katkonaiset tietyin välein, niin että itse asiassa muodostuisi useita, erillisiä, aksiaalisesti linjassa sijaitsevia liukulaakereita, jotka yhdessä tukevat pyörivästi telaa sen pituuden pääosaa pitkin.
Kussakin kiristystelassa 22 on arkkiin tarttuva väline 34, joka edullisesti ulottuu telan koko pituudelle. Esitetty nimenomainen tartuntaväline on US-patentissa 3 962 805 kuvattua tyyppiä, ja siihen kuuluu pitkittäinen, sivulle avautuva telassa oleva ontelo 36, joka ottaa löysästi vastaan tartunta- 6 70262 tangon 38. Ontelo ja tanko ovat poikkileikkaukseltaan kartio-maiset, niin että ne tarttuvat arkkiin kuviossa 3 esitetyllä tavalla.
Tarkasteltaessa tähän asti kuvatun pingotuskehyksen toimintaa viirakehilönä 10 pingotettava suorakulmainen arkkiainekappale 40, kuten silkkiviira, sijoitetaan pingotuskehyksen eli viira-kehilön 10 yläosan yli kuviossa 1 esitetyllä tavalla. Arkin reunat sijoitetaan sitten kehyselimissä 12, 14 olevien aukkojen 28 läpi ja kiinnitetään viereisiin teloihin 22 tartuntavä-lineillä 34. On selvää, että tämä arkin reunojen kiinnitys teloihin saadaan aikaan pyörittämällä teloja (alla selitettävällä tavalla) niiden tartuntavälineiden paljastamiseksi niiden vastaavien kanavasivuaukkojen 26 kautta ja pujottamalla sitten arkin reunat tartuntatankojen 38 ja syvennysten 36 seinien väliin, kuten kuviossa 3 esitetään.
Arkkiainetta 40 jännitetään sen jälkeen reunoilta kiertämällä tai pyörittämällä teloja 22 arkkiaineen kelaamiseksi teloille. Teloja pyöritetään vastapäivään, kuten kuviosta 3 näkyy, niin että arkkiin tarttuvat välineet 34, jotka nyt sijaitsevat telojen yläosissa, liikkuvat kehyksen 11 ulkoreunaa kohti.
Tämä vetää arkin reunoja ulospäin arkkiaineen jännittämiseksi. Kuten kuviossa 3 esitetään kussakin kehyselimen sisäseinässä 16 on pyöristetty yläreuna 42, jonka yli arkkiaine menee viereiselle telalle, niin että aineen leikkaukselta tai repeämiseltä vältytään.
Teloja 22 kierretään arkkiaineen 40 jännittämiseksi vääntö-avaimella 44, joka sijoitetaan telan päissä oleviin aukkoihin 46. Nämä aukot on muodostettu sisäkkeisiin 48, jotka puristus-sovitetaan telojen päihin, kuten kuviossa 4 esitetään. Vääntö-avaimessa 44 on pää 50, joka on muotoiltu täydentämään telan aukkoja 46 ja joka voidaan sijoittaa näihin aukkoihin kehys-elimissä 12, 14 olevien pääsyaukkojen 52 kautta. Nämä aukot voivat olla kyllin suuria, niin että telat 22 voivat liikkua 70262 syrjittäin aukkojen läpi kanaviinsa 20 ja niistä pois. Tässä tapauksessa vipu tai tanko 54 on sijoitettu kunkin telan poikkireikään 56 ao. telaelimen yläaukon kautta. Kussakin telassa on yksi ainoa kiertoreikä 56, joka sijaitsee edullisesti keskivälillä telan päiden välissä. Kussakin telassa voi tietysti olla useampi kuin yksi reikä.
Kun arkkiaine 40 on jännitetty, pingotusteloja 22 on pidätettävä tai estettävä pyörimästä vastakkaiseen suuntaan (ts. myötäpäivään kuviossa 3), niin ettei aineen kiristys pääse laukeamaan. Tätä tarkoitusta varten on olemassa pyörimisen estovälineet 58. Nämä välineet käsittävät säppivälineen, johon kuuluu säppihampaat kunkin telan puoliskon ympärillä diametraalisesti arkkiin tarttuvia välineitä 34 vastapäätä, ts. telan alemman puoliskon ympärillä, kun telaa katsotaan kuviossa 3.
Kullakin kehyselimellä 12 ja 14 on pääasiassa U-muotoinen jou-sisäppi 62, jonka toinen jalka ja alataive kytkeytyy kehys-elimen syvennykseen 64. Toinen säpin jalka on jousen jännit-tämä, niin että se kytkeytyy viereisen telan 22 säppihampai-siin 60. Säppi ja säppihampaat ulottuvat edullisesti kunkin telan koko pituuden yli.
Nyt havaitaan, että kun arkkiaine tai viira 40 on jännitetty teloja kuvatulla tavalla pyörittämällä, pyörimisen estovälineet 58 lukitsevat telat vastakkaista pyörintää vastaan ja pitävät niin ollen viiran jännityksen alaisena. Koska telat on laakeroitu kehykseen 11 koko pituudeltaan ja arkkiin tarttuvat välineet 34 sekä säppielimet 58 ulottuvat telojen koko pituudelle, arkkiaine on suhteellisen tasaisesti jännitetty kummassakin reunasuunnassa ja reunansa koko pituutta pitkin. Arkkiaine irrotetaan teloista 22 työntämällä tartuntatangot 38 syvennyksistään 36 arkin reunojen vapauttamiseksi.
Tarkasteltaessa jälleen kuviota 5 arkin kiristystelaa 22a estetään pyörimästä vastakkaiseen suuntaan (myötäpäivään) 70262 arkin jännityksen poistamiseksi muunnellulla pyörimisen estävällä säppivälineellä 58a. Tämä muunneltu säppiväline on samanlainen kuin kuviossa 3 paitsi, että säppihampaiden 60a ja säpin 62a sijainnit ovat päinvastaiset. Toisin sanoen säppihampaat 60a on muodostettu telakanavan 20a seinään ja säppi 62a on sijoitettu telan 22a syvennykseen 64a. Tela on tuettu vain kahdella laakerisisäkkeellä 24a, jotka sijaitsevat pääasiassa diametraalisesti vastapäätä säppiä 62a.
Säpin telaan kohdistama jousikuormitus pyrkii siis pitämään telan sisäkkeitä vasten.
Kuvio 6 esittää kiristystelaa 22b, jossa on muunneltu arkkiin tarttuva väline 34b. Tässä tapauksessa tartuntaväline puristaa kokoon litteän nauhamaisen tartuntatangon 38b, joka sijaitsee kapeammassa tartuntasyvennyksessä 36b, jonka ulkosivua pitkin sijaitsee alta leikattu olake 39b. Kun telaa 22b kierretään arkkiaineen tai arkin kiristämiseksi, tartuntatangon 38b reunat pakotetaan olaketta 39b ja syvennyksen 36b vastakkaista sisäseinää vasten, kuten esitetään, niin että tanko tarttuu arkin reunaan.

Claims (10)

70262
1. Arkkiainetta (40) reunojen suunnassa jännittävässä pin-gotuskehyksessä (10) käytettävä yhdistelmä, tunnettu siitä, että se käsittää arkin kiristystelan (22) , kehysrakenteen (11), johon kuuluu laakeriväline (24), joka on kytketty telan (22) ulkopintaan sen pituuden oleellista osaa pitkin ja kannattaa pyörivästi telaa (22) sen pyörittämiseksi pituus-akselinsa ympäri, telassa (22) olevan arkkiin tarttuvan välineen (34), joka tarttuu arkkiaineen (40) reunaan, jolloin telan (22) pyörintä yhteen suuntaan aineen vastakkaisen reunan ollessa kiinnitettynä kehykseen jännittää aineen reunoja pitkin mainittujen reunojen välissä, ja asennettavat välineet telan (22) pyörittämiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen yhdistelmä, tunnettu siitä, että laakeriväline (24) on kytketty telan (22) pintaan oleellisesti sen koko pituutta pitkin.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen yhdistelmä, tunnettu siitä, että laakeriväline käsittää liukulaakerielimet (24), jotka laakeroivat telan (22) , ja tela muodostaa laakeritapin.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen yhdistelmä, tunnettu siitä, että kehysrakenteeseen (11) kuuluu ontto kehyselin (12, 14), kehysrakenteen yhtä sivua pitkin, laakeriväline käsittää laakerikanavan (20), joka sijaitsee kehyselimessä ja kulkee sen pituussuunnassa sekä ottaa telan (22) pyörivästi vastaan liukulaakerin tapaan, ja että kehyselimessä (12, 14) ja kanavassa (20) on aukot, joiden läpi arkkiaine (40) voidaan sijoittaa tartuntakosketukseen telan (22) arkkiin tarttuvan välineen (34) kanssa.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen yhdistelmä, tunnettu siitä, että arkkiin (40) tarttuva väline (34) ulottuu arkin tartutun reunan pituuden pääosaa pitkin.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen yhdistelmä, tunnettu siitä, että arkkiin tarttuva väline (34) käsittää tartuntasy- 70262 vennyksen (36), joka sijaitsee telassa (22) ja ulottuu oleellisesti telan koko pituudelle, ja arkkiin tarttuvan tangon (38), joka sijaitsee tartuntasyvennyksessä ja jolla on oleellisesti sama ulottuvuus kuin syvennyksellä.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen yhdistelmä, tunnettu siitä, että pingotuskehykseen kuuluva pyörimisen estoväline (58), joka estää telaa (22) pyörimästä vastakkaiseen suuntaan, ja joka vaikuttaa telan pituuden oleellista osaa pitkin.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen yhdistelmä, tunnettu siitä, että siihen kuuluva pyörimisen estoväline (58) , joka estää telaa (22) pyörimästä vastakkaiseen suuntaan ja käsittää kanavan seinässä olevat säppihampaat (60), joilla on oleellisesti sama ulottuvuus kuin telalla, ja joustavan telalla olevan säpin (62), joka voi kytketytyä säppihampaisiin (60), ja jolla on oleellisesti sama ulottuvuus kuin näillä hampailla.
9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen yhdistelmä, tunnet-t u siitä, että asennettavat välineet telan pyörittämiseksi käsittävät telan (22) päissä olevat osat (48) , joihin päästään käsiksi kehyselimien ulkopuolelta työkalun (44) avulla telojen pyöritystä varten.
10. Patenttivaatimuksen 1 mukainen yhdistelmä, tunnettu siitä, että asennettavat välineet telan pyörittämiseksi käsittävät telojen päiden välissä olevat osat (56) , joihin päästään käsiksi kehyselimien aukkojen läpi ja joihin sijoitetaan työkalu (54) telojen pyöritystä varten. 70262 1 1
FI821885A 1981-09-08 1982-05-27 Straeckningsram FI70262C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/300,220 US4409749A (en) 1981-09-08 1981-09-08 Stretch frame
US30022081 1981-09-08

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI821885A0 FI821885A0 (fi) 1982-05-27
FI821885L FI821885L (fi) 1983-03-09
FI70262B FI70262B (fi) 1986-02-28
FI70262C true FI70262C (fi) 1986-09-15

Family

ID=23158203

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI821885A FI70262C (fi) 1981-09-08 1982-05-27 Straeckningsram

Country Status (9)

Country Link
US (1) US4409749A (fi)
JP (1) JPS5845953A (fi)
CA (1) CA1170442A (fi)
DE (1) DE3139533A1 (fi)
FI (1) FI70262C (fi)
FR (1) FR2512427B1 (fi)
GB (1) GB2106447B (fi)
IT (2) IT1144887B (fi)
SE (1) SE8105767L (fi)

Families Citing this family (48)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4860814A (en) * 1986-01-14 1989-08-29 Vilmann James R Stretcher frame assembly
US4724181A (en) * 1986-05-22 1988-02-09 Mingenbach William A Membrane stabilizer
US5046545A (en) * 1987-09-21 1991-09-10 Joseph K. Favata Tension mounting system and assembly
DE3843000A1 (de) * 1988-04-19 1989-11-02 Continental Ag Vorrichtung zur bereichsweisen festspannung eines biegeschlaffen, flaechigen materials
US4862615A (en) * 1988-04-28 1989-09-05 Marketing Displays, Inc. Releasable anchoring and tensioning apparatus for billboard displays
US5018442A (en) * 1988-07-11 1991-05-28 Hamu Kaino J Printing screen stretch frame
US4923240A (en) * 1988-10-11 1990-05-08 Swanson Thomas E Apparatus for releasably securing a cover to a structure
US5136797A (en) * 1989-09-09 1992-08-11 Hildebrandt Greg A Frame having shiftable bars with flexible ends for securing fabric using adhesive
US5097761A (en) * 1990-08-31 1992-03-24 Hamu Kaino J Screen printing frame structure
US5076162A (en) * 1990-10-04 1991-12-31 Goin Bobby G Expandable mesh frame
US5127176A (en) * 1990-11-01 1992-07-07 Stretch Devices, Inc. Tensional frame with rollers and elongated end plug surfaces
US5301447A (en) * 1990-12-20 1994-04-12 Lotter Hancil R Tensioning of flexible sheet
US5245774A (en) * 1991-07-16 1993-09-21 Quality Manufacturing Incorporated Tensioning system for flexible sign assembly
FR2688551B1 (fr) * 1992-03-13 1995-06-30 Bonnemaison Daniele Pince d'attache reglable pour fixer et tendre une toile ou analogue sur un cadre.
US5355792A (en) * 1992-05-21 1994-10-18 Wearguard Corporation Two-part frame and pre-tensioning device therefor
DE4229209A1 (de) * 1992-09-03 1994-03-24 Licht Und Leuchten E Kubald Gm Halteeinrichtung zum Befestigen und Spannen großflächiger Bauteile
US5265534A (en) * 1993-03-23 1993-11-30 Hamu Kaino J Screen roller printing frame improvements
CH687604A5 (de) * 1993-06-29 1997-01-15 H U Grunig Ag Spannrahmen zur Halterung von gespanntem bogenfoermigem Material und Verfahren zum Aufspannen dieses Materials.
US5347732A (en) * 1993-10-27 1994-09-20 Padawer Robert S Scroll frame including slots and fabric engaging rods
US5647155A (en) * 1995-11-22 1997-07-15 Marketing Displays, Inc. Sheet tensioning system
US5839214A (en) * 1997-06-03 1998-11-24 Peterson; William L. Corner adjustment assembly for an adjustable frame
US6732640B1 (en) 1999-10-07 2004-05-11 Don Newman Screen printing frame having prestressing reinforcement
DE10011058A1 (de) * 2000-03-07 2001-09-20 Isimat Gmbh Siebdruckmaschinen Druckschablone für eine Siebdruckmaschine und Verfahren zu deren Herstellung
FR2828704A1 (fr) * 2001-08-17 2003-02-21 Cherif Challal Procede pour tapisser son appartement
DK1499499T3 (en) 2002-05-02 2015-01-05 Dek Vectorguard Ltd PRESS TEMPLATE UNITS
US6785047B1 (en) 2002-12-20 2004-08-31 Draper, Inc. Tensioned projection screen apparatus
US7369310B1 (en) 2004-08-31 2008-05-06 Draper, Inc. Tensioned projection screen
GB2407799B (en) * 2003-11-07 2006-02-08 Dek Int Gmbh A frame unit for tensioning a printing screen and a jig for fitting a printing screen to or removing a printing screen from a frame unit
WO2006108233A1 (en) * 2005-04-13 2006-10-19 Homescreens.Com.Au Pty Limited Screen surround
GB2431899B (en) * 2005-11-07 2010-05-12 Dek Int Gmbh Frame unit for supporting a printing screen
US7752963B1 (en) * 2006-07-13 2010-07-13 Niswonger John O H Apparatus and method for screen tensioning
US8607700B2 (en) * 2006-07-13 2013-12-17 John O. H. Niswonger Roller frame stretcher
US8286552B2 (en) 2006-07-13 2012-10-16 Niswonger John O H Screen-printing panel
US8220387B2 (en) 2006-07-13 2012-07-17 Niswonger John O H Pivoting locking strip system and apparatus for silkscreen frame
US7936505B2 (en) 2006-08-28 2011-05-03 Draper, Inc. Tensioned projection screen
CA2616637A1 (en) * 2007-01-03 2008-07-03 Skyline Displays, Inc. Display with banner connection system and banner
FR2911966B1 (fr) * 2007-01-31 2009-10-02 Thales Sa Ecran de projection et systeme de video projection transportable.
US7536951B2 (en) * 2007-02-05 2009-05-26 Michael Vasilantone Print screen frame tensioning system
CN105954966B (zh) 2009-06-12 2018-11-27 迪瑞波有限公司 投影屏配件、构建投影屏设备的方法以及便于构建投影屏设备的方法
CN102009521B (zh) * 2009-08-03 2012-11-14 江利 丝网印刷框架装置
CN101983867B (zh) * 2010-03-11 2012-06-13 江利 卷轴框绷网器装置及其绷网方法
US8146647B1 (en) * 2010-04-13 2012-04-03 Hughes Brian G Screen clipping system and clips therefor
CN101985253A (zh) * 2010-08-17 2011-03-16 江利 丝网印刷框架装置及在框架上张紧丝网的方法
US9289081B2 (en) * 2012-01-13 2016-03-22 Valerie J. Wells Structurally reinforced window screen system
US9284770B2 (en) * 2014-03-19 2016-03-15 C.R. Laurence Co., Inc. Adjustable screen tensioning system
US9186880B1 (en) * 2014-11-26 2015-11-17 Michael M Vasilantone Detachable print screen fabric assembly for use in a frame tensioning system
CA2979212A1 (en) * 2015-03-09 2016-09-15 Ventana 3D, Llc Foil tensioning system for pepper's ghost illusion
USD951530S1 (en) * 2020-08-17 2022-05-10 Klus, Llc Extrusion for LED based lighting apparatus

Family Cites Families (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US454005A (en) * 1891-06-09 Screen for magic-lanterns and photographersj use
US190189A (en) * 1877-05-01 Improvement in gun-cleaning rods
US2191292A (en) * 1938-12-10 1940-02-20 Leventhal Patents Inc Prefocus projection lamp
US2869907A (en) * 1956-07-20 1959-01-20 Deliso John Socket and rod coupling
US3226861A (en) * 1963-08-20 1966-01-04 Roy F Bird Stretching rack
FR1409112A (fr) * 1964-09-25 1965-08-20 Roland Offsetmaschf Dispositif de tension de la toile caoutchoutée dans des machines à imprimer
CH429397A (fr) * 1965-01-25 1967-01-31 Luxar S A R L Procédé pour garnir un cadre au moyen d'une toile tendue et dispositif pour la mise en oeuvre de ce procédé
DE1460784A1 (de) * 1965-06-05 1969-02-20 George Muller Siebdruckbedarf Profilrahmen und Befestigungsrohr zum Spannen von Geweben fuer den Sieb- und Filmdruck
US3601912A (en) * 1968-10-25 1971-08-31 Wendell P Dubbs Woven screen stretching frame
US3557953A (en) * 1968-12-24 1971-01-26 Tyler Inc W S Tensioned screen with seal
DE2064712C2 (de) * 1970-12-31 1983-11-24 Kaino Johannes El Monte Calif. Hamu Sieb-Spannvorrichtung eines Siebdruckrahmens
US3987835A (en) * 1972-05-03 1976-10-26 Frank D. Werner Double cord edge fastener
US3908293A (en) * 1974-09-19 1975-09-30 Stretch Devices Inc Screen tensioning and printing frame
US3962805A (en) * 1975-05-22 1976-06-15 Hamu Kaino J Gripping device
US4041861A (en) * 1975-06-02 1977-08-16 Alter David L Screen printing frame with floating stretch-clamps
JPS5512876A (en) * 1978-07-10 1980-01-29 Nippon Fushiyokufu Kk Production of bust cup

Also Published As

Publication number Publication date
DE3139533C2 (fi) 1987-04-02
FI821885A0 (fi) 1982-05-27
CA1170442A (en) 1984-07-10
FR2512427B1 (fr) 1986-08-22
FR2512427A1 (fr) 1983-03-11
GB2106447B (en) 1986-03-19
FI821885L (fi) 1983-03-09
DE3139533A1 (de) 1983-03-24
JPS5845953A (ja) 1983-03-17
IT8153656V0 (it) 1981-10-02
GB2106447A (en) 1983-04-13
IT1144887B (it) 1986-10-29
US4409749A (en) 1983-10-18
SE8105767L (sv) 1983-03-09
FI70262B (fi) 1986-02-28
IT8168274A0 (it) 1981-10-02
JPS6233069B2 (fi) 1987-07-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI70262C (fi) Straeckningsram
US5794528A (en) Device for holding tensioned sheet-like material and process for tensioning said material
US4345390A (en) Screen tensioning and printing frame
US6070823A (en) Line slack removing device
DE2449267C3 (de) Abspulvorrichtung
WO1998015458A1 (de) Kabelbindewerkzeug
FI82222B (fi) Anordning vid bandstraeckare.
EP0447903A1 (de) Einrichtung zum Abwickeln von flexiblen Flächengebilden ab einem Wickel
DE19544932C1 (de) Klinkenschloß für Spanngurte
EP0253184B1 (de) Vorrichtung für den Schusseintrag an einer Bandgreiferwebmaschine
DE19517987A1 (de) Sicherheitsgurt-Spannvorrichtung
DE2833432C2 (de) Vorrichtung zum Transportieren von bandförmigem Material
DE3544938C2 (fi)
DE3638882C2 (fi)
DE10253069B3 (de) Filmkern für einen Laufbildfilm
DE2851128A1 (de) Spannvorrichtung fuer zylindrische, duennwandige hohlkoerper mit empfindlicher oberflaeche
US4261557A (en) Fence helper
DE1303621C2 (de) Durchlaufentwicklungsmaschine zum entwickeln von band- oder streifenfoermigem fotomaterial
JPH0420205Y2 (fi)
DE4405044A1 (de) Vorrichtung zum Aufwickeln und Abwickeln von bandförmigem Material
JPS6246674Y2 (fi)
AU767244B2 (en) A cord tie-off fitting
DE8117262U1 (de) Kluppe fuer kettenglieder einer spannrahmenkette
DE1530002C (de) Seil bzw Kettenzugfbrdereinnchtung
WO1988009419A2 (fr) Dispositif de tension de cordeaux d'alignement notamment pour la construction

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: HAMU, KAINO JOHANNES