FI63192B - Bromsande bromsanordning foer buffertbockar - Google Patents

Bromsande bromsanordning foer buffertbockar Download PDF

Info

Publication number
FI63192B
FI63192B FI780621A FI780621A FI63192B FI 63192 B FI63192 B FI 63192B FI 780621 A FI780621 A FI 780621A FI 780621 A FI780621 A FI 780621A FI 63192 B FI63192 B FI 63192B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
brake
bumper
tube
buffer
buffer device
Prior art date
Application number
FI780621A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI780621A (fi
FI63192C (fi
Inventor
Erhart Wilisch
Original Assignee
Erhart Wilisch
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Erhart Wilisch filed Critical Erhart Wilisch
Publication of FI780621A publication Critical patent/FI780621A/fi
Publication of FI63192B publication Critical patent/FI63192B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI63192C publication Critical patent/FI63192C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B61RAILWAYS
    • B61KAUXILIARY EQUIPMENT SPECIALLY ADAPTED FOR RAILWAYS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • B61K7/00Railway stops fixed to permanent way; Track brakes or retarding apparatus fixed to permanent way; Sand tracks or the like
    • B61K7/16Positive railway stops
    • B61K7/18Buffer stops

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Vibration Dampers (AREA)
  • Braking Arrangements (AREA)

Description

r_, KU ULUTUSJULKAISU , Ύ Λ Ω η M ("»UTLÄCONINOSSKMPT 6319 2 C ¢45) Patentti eySnno tty 10 05 1933 gjj Fatont aeddelat ^ ^ (51) Kv.ik?/ioc.a3 B 61 K 7/18 SUOM I — FI N LAN D (M) ftraneftitamra — Hrarairaital^ 780621 (22) Hikamlipttot — AiMftkninpdlg 2H.02.78 (23) AlkupUvl — GiMfhtadic 2H.02.78 (41) Tullut JuHriMlul — tllvtt affwtlig -j_9 09 78
Patentti- ja r.ki.terihallitu. NlhtMiu.^ kuaLluttetan pm.- ' ’ o~
Patent· och ragisterttyrdten ' 7 Aratkin uttigd och utLikrtfun pubikwad ax. ux. 0a (32)(33)(31) Pretty ituoikwi—e«|ird prtoritK 18.03.77
Saksan Liittotasavalta-Förbundsrepubliken lyskland(DE) P 27U819.O
(71)(72) Erhart Wilisch, Ernst-Sievers-Strasse 103, Π500 Osnabruck,
Saksan Liittotasavalta-Förbundsrepubliken lyskland(DE) (7H) Leitzinger Oy (5*0 Jarruttava puskurilaite puskuripukkeja varten -
Bromsande bromsanordning för buffertbockar
Keksinnön kohteena on jarruttava puskurilaite puskuripukkeja varten, johon kuuluu vähintään yksi puskurituki, joka on ohjattu liikutelta-vasti puskuripukkikonstruktioon, vähintään yksi kitkarunko ja puristinlaite, joilla aikaansaadaan jarruttava kitkaliike kitkarungon ja puskurin välille.
Jarruttavat puskurilaitteet tunnetaan entuudesta (DT-PS 1 140 964). Jarruelimet eivät liu'u tässä tapauksessa jarruttavasti ajokiskoilla, vaan ne on kiinnitetty iskujalkoihin, esimerkiksi kiskoajoneuvon puskurikorkeudelle. Kun rullaava esine törmää niihin, puskurituet puristuvat pitkin jarruelimiä.
Jarruttavan puskurilaitteen avulla otetaan peräänantava jarrutus käyttöön sellaisissa tapauksissa, joissa tilanpuutteen vuoksi on käytetty vain kiinteitä kiskonpäätteitä, esim. rampeissa, laitureissa, olemassa olevissa betonirungoissa, muureissa jne.
Jarruttava puskurilaite voidaan kuitenkin varustaa myös jarruttavilla puskuripukeilla, jolloin saadaan aikaan vaiheittainen tehonnousu.
Kauan aikaa on jo tunnettu menetelmä asentaa kiskomaisia puskuritu- 2 63192 kia jarruttaviin tai kiinteisiin pukkeihin ja aikaansaada kis-komaisilla kitkarungoilla jarruttava kitkavaikutus. Siten on mahdollista hävittää erinomaisen suuria jarrutusenergioita.
Tietyissä käyttötapauksissa on kuitenkin siten saatu suhteellisen äkkinäinen jarrutusvaikutus haitaksi. Tunnetuissa tapauksissa käytetään ajokiskon pään kallistumaa kitkapintana, jota vastaan painetaan sopivasta metalliseoksesta valmistettu jarruelin.
On olemassa lukuisia käyttötapauksia, joissa pehmeästi jarruttava varmistusväline on järjestettävä kiskon päähän. Ennen kaikkea siellä, missä keikahtamisvaara on olemassa kiskokulkuneuvon korkeuden vuoksi, kuten nostureissa. Jotta vältettäsiin nosturin joutuminen pois kiskoilta ja kaatuminen tuulen voimasta, varustetaan kiskon päät puskuripukeilla. Tähän saakka tunnetun puskurilaitteen tai muun liukujarrupuskuripukin käyttö ei kuitenkaan ole ongelmatonta liian äkkinäisen jarruvaikutuksen ansiosta, joten kiskoilla liikkuvan laitteen keikahtamisvaara edelleen on olemassa.
Keksinnön tehtävänä on aikaansaada sellainen jarruttava puskuripuk-kilaite, jolla on suhteelisen pehmeä jarrutusvaikutus.
Tämä tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaan siten, että muodostetaan puskurituki putkesta ja kitkarunko putken vastakkaisiin puoliin tarttuvista puristinlaitteen pusertamista jarrukengistä.
Kun tunnetuissa tapauksissa ajokiskon yläpään kaltevien pintojen epätasaisia valssattuja pintoja käytetään kitkapintöinä, esittää keksintö käytettäväksi sileätä putkea, jota kaksi kuorimaista jarrukenkää ympäröi osittain ja joita kenkiä voidaan pidätellä putkea vasten tarkoin laskettavissa olevalla puristusvoimalla.
Tähän käytetään esimerkiksi jarruruuveja, joissa on kaksoisjousi-renkaat. Jarruvoiman laskemiseksi on ainoastaan otettava huomioon ruuvien kiristysmomentti eikä kiilavaikutusta, kuten tunnetuissa tapauksissa.
Keksinnön mukainen jarrulaite mahdollistaa suhteellisen pehmeän vastuksen ja iskuenergian vastaanoton, joka tekee sen erityisen edulliseksi nosturinradan puskuripukkeihin. Voidaan kuitenkin ajatella lukuisia muita käyttötapauksia niin, että putkea voidaan jarruttaa myös pystysuunnassa, kuten kuljetuskoreja tai vastaavia.
3 63192
Kuten jo mainittu, on putken ulkopinta edullisimmin sileäksi työstetty, jolloin voidaan ajatella erityisiin käyttötarkoituksiin myös ruostumattoman materiaalin käyttöä. Sopivaksi muodoksi on osoittautunut pyöreä putki, jolloin kulutettuun materiaaliin nähden saadaan paras hyöty edellä esitetyssä jarrutusmenetelmässä.
Vähintään kaksi kenkää putken vastakkaisilla puolilla joutuu tämän kanssa kosketuksiin. Edullisesti käytetään kahta välin päähän toisistaan järjestettyä kenkäparia, jotka edullisesti ympäröivät putkea kuoren tapaan. Keksinnön eräässä suoritusmuodossa on lisäksi huomattava, että kussakin kengässä on kaksi päällekkäin järjestettyä kynnen- tai nastanmuotoista jarruelintä. Tässä tapauksessa kengät ovat jarruelimen pidäke-elementtejä, jotka jarruelimet ulkonevat hieman kengistä ja jotka voidaan saattaa kosketuksiin putken ulkopinnan kanssa. Jarruelimet on siinä tapauksessa sovitettu putken pinnan taipuman alkupäähän, jotta vältettäisiin pistemäinen tai suora kitkatartunta.
Jotta tasattaisiin toistuvassa käytössä jarruelinten kulumisen aiheuttamaa vähentynyttä jarruvoimaa, esittää keksinnön jatkettu suoritusmuoto, että jarruelimien kanssa toimii yhdessä automaattiset jälkisäätimet. Yksinkertaisimmassa tapauksessa nämä voivat olla muodostetut jousista, jotka pyrkivät painamaan jarruelimiä putkea vasten. Asia voidaan järjestää myöskin siirtämällä jarruelimiä taaksepäin pidäkelevyillä tai vastaavilla.
Siinä tapauksessa, että halutaan pehmeä ja samalla lisääntyvä jarru-vaikutus, esittää keksinnön eräs toinen suoritusmuoto, että putken ulkoläpimitta takaa eteenpäin kasvaa jatkuvasti hieman. Läpileikkaukseltaan pyöreä putki on siis tässä tapauksessa vähän kartioina inen.
Kuten jo mainittu voidaan jarrukengät puristaa putkea vasten jarru-ruuvien avulla. Jotta säilytettäisiin tasainen puristus, on jarru-ruuvit ohjattu putken vastakkaisilta puolilta kohtisuoraan kenkiä vasten. Siten jarruelimet tarvitsevat vielä vain puolet siitä pituudesta mitä tunnettujen jarruttavien puskurilaitteiden jarruelimet.
Keksinnön erästä suoritusmuotoa selvitetään seuraavassa lähemmin viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa: 4 63192
Kuvio 1 esittää keksinnön mukaisen liukujarrupuskuripukin sivu- kuvaa kahdessa eri asennossa, joista ensimmäinen esitetään tavallisena kuviona ja toinen katkoviivoin.
Kuvio 2 esittää pukin leikkausta kuvion 1 mukaisessa jarru-puskuripukissa pitkin linjaa 2-2.
Kuvio 3 esittää kuvion 2 mukaisen leikkauskuvan yksikköä A.
Kuvio 4 esittää kuvion 2 mukaista leikkausta toisenlaisesta pukista.
Ajokiskolle 10, esimerkiksi nostureissa, on järjestetty kiskojarru-puskuripukin pukit, joista toista esitetään kuvioissa 1 ja 2 ja merkitään numerolla 11. Se koostuu oleellisesti kahdesta yhdensuuntaisesti sijoitetusta levystä 12, 13, jotka on yläsivultaan yhdistetty levyllä 14. Levyjen alueelle on ajokiskon 10 päälle järjestetty harmaavalurautakappale 15 samalla, kun kiskonpään alapuolelle on järjestetty jarruelimet 16, 17 sopivasta metalliseoksesta tarttumaan siihen, jolloin kaarimainen pidike 18, 19, harmaavalurautakappale 15 ja jarruelimet 16, 17 pysyvät paikoillaan, jolloin jarruelimet puristetaan jarruruuvin 20 avulla vasten kiskonpäätä.
Tämä kiskojarrupuskuripukin rakenne on sinänsä tunnettu.
Jarruruuvit 20 toimivat samalla levyjen 12, 13 kiinnittiminä pidikkeen 18, 19 ulkosivulle.
Sileä, läpileikkaukseltaan pyöreä putki 21 on järjestetty pukin levyjen 12, 13 yläpäiden väliin ja sen etupäässä on puskuri 22. Takapäästään se on suljettu läpimittaansa isommalla levyllä 23.
Putki 21 oh ohjattu vastakkaisten kuorimaisiksi muodostettujen kenkien 24, 25 väliin, jotka nojaavat levyjen 12, 13 sisäsivuja vasten ja pidättelevät nastamaisia jarruelimiä 26. Putken ylä- ja alapuolelle järjestetyillä jarruruuveilla 27 pidätellään levyjä ylä-päästään yhdessä ja puristetaan kenkiä 24, 25 putken 21 ulkopintaan vasten.
Kuten kuviosta 3 ilmenee, on levy 14 hitsattu yhteen vain levyn 12 kanssa samalla, kun levy 13 on liikkuva, jotta jarruruuvit 24 voisivat painaa kenkiä 24, 25 putken 21 päälle. Kuten edelleen havaitaan, on kengissä 24, 25 putken 21 pinnalle sopivan muotoiset kuorimaiset 5 63192 leikkaukset 28 ja 29, jotka kulkevat tietyllä etäisyydellä putken pinnasta. Edelleen ulkonevat nastamaiset jarruelimet 26 näistä leikkauksista ja puristuvat vasten putken pintaa. Niiden jarru-asennossa putken pintaan osuvat päät on myös sovitettu putken 21 kaarevuuden mukaan.
Kuten kuviosta 1 näkyy, on kukin kuvatuista jarrulaitteista järjestetty pukin 11 yläosan etu- ja takapäähän. On selvää, että toisenkin kiskon pukki on puskurilaitteineen samalla tavalla rakennettu .
Kuvion 1 normaalisti piirretty vasen puoli esittää kiskojarru-puskuripukin ja sen jarruttavan puskurilaitteen valmiusasentoa. Katkoviivoin piirretty kuvio kuvion 1 oikeassa reunassa on taas jarrutuksen päättyessä oleva asento. Pukki 11 on liikkunut toiseen asentoon kiskoilla 10 kuin vasemmassa osassa kuviota. Sitä paitsi on putki 21 liikkunut taaksepäin ja puskuri 22 on kiinni pukin 11 etuosassa. Koska putki sileän pintansa vuoksi aikaansaa lievemmän jarrutuksen, se toimii sysäyksen edellä ensiksi ja siirtyy taaksepäin ennenkuin pukki alkaa jarruttaa.
Kuvion 4 mukainen pukki on samanlainen kuin kuviossa 2. Ainoa ero on siinä, että levyt 12a, 13a on kiinteästi kiinnitetty sorkka-maisella kiinnitysvälineellä 30 ajokiskolle 10a. Tässä rakenteessa vastaa tietystikin vain putki 21ä iskuenergian elimoinnista.
Vaikkakin edellä on kuvattu nosturinradan puskuripukkia lähemmin, on selvää, että keksintöä voidaan käyttää kaikkiin puskuripukkira-kenteisiin.

Claims (9)

1. Jarruttava puskurilaite puskuripukkeja varten, jossa on vähintään yksi puskurituki, joka on liikkuvasti järjestetty puskuripukkiraken-teeseen, vähintään yksi kitkarunko ja kiristinlaite kitkarungon ja puskurituen keskinäisen jarruttavan kitkan aikaansaamiseksi, tunnettu siitä, että puskurituki on muodostettu putkesta (21, 21a) ja kitkarunko putken vastakkaisiin puoliin tarttuvista kiristinlaitteen (27) puristamista jarrukengistä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen puskurilaite, tunnettu siitä, että putken (21, 21a) pinta on sileä.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen puskurilaite, tunnet-t u siitä, että putken (21, 21a) läpileikkaus on pyöreä.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen puskurilaite, tunnettu siitä, että kussakin kengässä on vähintään kaksi päällekkäin järjestettyä kynnen- tai nastanmuotoista jarru-elintä (26) .
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen puskurilaite, tunnettu siitä, että jarruelinten (26) kanssa toimii yhdessä automaattinen jälkisäätölaite.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen puskurilaite, jossa puskuritukea ohjaa pukki, tunnettu siitä, että pukki (11, 11a) on muodostettu kahdesta samansuuntaisesti erilleen toisistaan sijoitetusta levystä (12, 13) ja että jarrukengät (24, 25) on sijoitettu levyjen sisäsivuille.
6 631 92
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen puskurilaite, jossa pukki toimii yhdessä kiinteän kitkaelimenä toimivan kiskon kanssa ja pitää jarruelintä pidikkeen avulla jarrukiskoa vasten, tunnettu siitä, että jarruelimiä pitävät molemmilta puolilta jarrukiskoa (10) vasten pidikkeet (18, 19), ja levyt (12, 13) on kiinnitetty pidikkeen ulkosivulle, edullisimmin pidikkeen jarru-ruuvien (20) avulla. 7 63192
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen puskurilaite, tunnettu siitä, että se on liitetty ajokiskon (10a) kanssa kiinteästi yhdistettyyn pukkiin (11a, 12a, 30).
9. Patenttivaatimusten 1-8 mukainen puskurilaite, tunnettu siitä, että putki (21) on liikesuunnassaan lievästi suppeneva kartio. β 631 92
FI780621A 1977-03-18 1978-02-24 Bromsande bromsanordning foer buffertbockar FI63192C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2711819 1977-03-18
DE2711819A DE2711819C3 (de) 1977-03-18 1977-03-18 Bremsende Puffereinrichtung für Prellböcke

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI780621A FI780621A (fi) 1978-09-19
FI63192B true FI63192B (fi) 1983-01-31
FI63192C FI63192C (fi) 1983-05-10

Family

ID=6003954

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI780621A FI63192C (fi) 1977-03-18 1978-02-24 Bromsande bromsanordning foer buffertbockar

Country Status (12)

Country Link
US (1) US4168664A (fi)
AT (1) AT372050B (fi)
BE (1) BE865024A (fi)
DE (1) DE2711819C3 (fi)
DK (1) DK151469C (fi)
FI (1) FI63192C (fi)
FR (1) FR2383812A1 (fi)
GB (1) GB1578511A (fi)
NL (1) NL174813C (fi)
NO (1) NO146349C (fi)
SE (1) SE427823B (fi)
YU (1) YU39260B (fi)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE8418128U1 (de) * 1984-06-15 1985-06-05 Wilisch, Erhart, Dr., 4500 Osnabrück Gleisbremselement
GB8910610D0 (en) * 1989-05-09 1989-06-21 Bicc Plc An improved buffer stop
CN103538599B (zh) * 2012-07-09 2017-05-31 张安静 铁路尽头线处的可上传力挡车器及挡车方法
DE202016003594U1 (de) 2015-06-11 2016-06-28 Voestalpine Vae Gmbh Bremseinheit für einen Gleisprellbock
CN106274976A (zh) * 2016-08-31 2017-01-04 中铁工程设计咨询集团有限公司 跨座式单轨组合车挡
CN114670891B (zh) * 2022-03-30 2024-07-16 平煤神马建工集团矿山建设工程有限公司 建井期间斜巷跑车防护装置

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US330671A (en) * 1885-11-17 Device for arresting locomotives and cars
US829760A (en) * 1905-04-14 1906-08-28 William Blanc Vehicle suspension.
US1084463A (en) * 1913-09-12 1914-01-13 Macdonald Car Buffer Ltd Means for stopping trains.
DE330140C (de) * 1916-04-02 1920-12-08 Franz Rawie Durch Klemmwirkung gebremster gleitender Prellbock
US1473692A (en) * 1921-04-29 1923-11-13 Atlantic Elevator Company Elevator buffer
US1581490A (en) * 1924-06-21 1926-04-20 Eddy T Mckaig Shock absorber
GB240571A (en) * 1924-07-11 1925-10-08 David Broadbent Improvements in and relating to shock absorbers for the suspension springs of road vehicles
GB234005A (en) * 1924-12-20 1925-05-21 Ernst Kreissig Buffer stop for rail vehicles
DE1140964B (de) * 1958-04-29 1962-12-13 Dr Erhart Wilisch Prellbock fuer Schienenfahrzeuge
AT230427B (de) * 1959-11-25 1963-12-10 Erhart Dr Wilisch Prellbock
DE1780114A1 (de) * 1967-08-03 1971-08-12 Oleo Internat Holdings Ltd Prellbock

Also Published As

Publication number Publication date
YU39260B (en) 1984-10-31
FR2383812A1 (fr) 1978-10-13
NO146349B (no) 1982-06-07
NL174813C (nl) 1984-08-16
BE865024A (fr) 1978-09-18
AT372050B (de) 1983-08-25
US4168664A (en) 1979-09-25
NL174813B (nl) 1984-03-16
FI780621A (fi) 1978-09-19
YU55578A (en) 1982-06-30
NO780976L (no) 1978-09-19
FR2383812B1 (fi) 1982-10-15
DE2711819A1 (de) 1978-09-21
DK151469C (da) 1988-07-04
SE427823B (sv) 1983-05-09
ATA83578A (de) 1983-01-15
GB1578511A (en) 1980-11-05
FI63192C (fi) 1983-05-10
DE2711819B2 (de) 1979-01-18
DK151469B (da) 1987-12-07
SE7802941L (sv) 1978-09-19
DE2711819C3 (de) 1979-09-06
DK121778A (da) 1978-09-19
NL7801896A (nl) 1978-09-20
NO146349C (no) 1982-09-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI63192B (fi) Bromsande bromsanordning foer buffertbockar
US9499181B2 (en) Zipline braking system
JP7021342B2 (ja) 引き出しガイド
BR112016029810B1 (pt) Aparelho para absorver energia em caso de colisão por um veículo
JP6367955B2 (ja) 引出し用の引出しガイド機構
US4940339A (en) Endless rectilinear motion rolling guide unit
US6315137B1 (en) Structural channel connector and method of manufacture
CN211548253U (zh) 一种悬吊式幕墙轨道横向锁止机构
IT1230296B (it) Struttura di mensola a sbalzo, per il supporto della linea elettrica aerea di contatto, per la trazione elettrica lungo percorsi ferroviari.
JP2020531198A (ja) 引き出しガイド
CA1038919A (en) Drawer track for heavy drawers
CA2837576C (en) Brake beam paddle caps
US3777541A (en) Straightening apparatus for vehicle bodies
JP2003522643A5 (fi)
CN108909977B (zh) 一种船舶下水支承滑架
JP2006519702A (ja) ロールスタンドおよびロールスタンドの調整方法
JPS60135396A (ja) 押出し装置
PE20220994A1 (es) Soporte de pared frontal de carroceria de volcado de camion volquete
CN210337678U (zh) 公交车的活动扶手
CN210762125U (zh) 一种铝箔型材卷料辊放置架
CN210341681U (zh) 一种挂篮走行限位装置
KR101599341B1 (ko) 트롤리
CN114194583B (zh) 一种拆卸方便的钢结构运输包装防护工装
CN213626726U (zh) 一种悬挑轨道式卸料车结构
RU2067075C1 (ru) Подкрановая конструкция

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: WILISCH, ERHART