FI59388C - Foerfarande foer framstaellning av en pao xylitol anrikad vattenloesning av polyoler - Google Patents
Foerfarande foer framstaellning av en pao xylitol anrikad vattenloesning av polyoler Download PDFInfo
- Publication number
- FI59388C FI59388C FI1281/74A FI128174A FI59388C FI 59388 C FI59388 C FI 59388C FI 1281/74 A FI1281/74 A FI 1281/74A FI 128174 A FI128174 A FI 128174A FI 59388 C FI59388 C FI 59388C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- xylitol
- sorbitol
- vattenloesning
- polyoler
- anrikad
- Prior art date
Links
Classifications
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C13—SUGAR INDUSTRY
- C13K—SACCHARIDES OBTAINED FROM NATURAL SOURCES OR BY HYDROLYSIS OF NATURALLY OCCURRING DISACCHARIDES, OLIGOSACCHARIDES OR POLYSACCHARIDES
- C13K13/00—Sugars not otherwise provided for in this class
- C13K13/002—Xylose
Landscapes
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Biochemistry (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
- Saccharide Compounds (AREA)
- Treatment Of Liquids With Adsorbents In General (AREA)
- Acyclic And Carbocyclic Compounds In Medicinal Compositions (AREA)
Description
RSrTI ΓβΊ miKUULUTUSjULKA,SU CO 7Qfl IBJ (11) utlAgg N I NGSSKm FT 5 90ÖÖ •25 C (4¾ Fat'-riUi α^η-t; y 10 00 1001 ^ (51) Kv.ik.3/mt.a.3 C O? C 31/18, 29/76 SUOM I — FI N LAN D (21) P»t«mlh»k«mu* — Pw«it«n.eknln| 1281/74 (22) HikwnliptMl — Arattknlngtdig 25 . OU. 74
' ' (23) Alkupilvt—GlWgh«t»d»g 25.04.7U
(41) Tullut JulklMksI — Bltvlt offuntllf 26.10.7U
Patentti- ja r«kist«rihallitus .... ...... ...,___ .
_ , (44) Nlhttvikilpenon ja kuuLlullutaun pvm. —
Patent- och ragitterstyraiMn ' AmBfcan utlagd och uti.skrifttn public·™* 30. OU. 81 (32)(33)(31) «ruolk·»·»—Begird prlorlm 25.0U . 73 USA(US) 354391 (71) Suomen Sokeri Osakeyhtiö, Mannerheimintie 15, 00250 Helsinki 25, Suomi-Finland(Fl) (72) Asko J. Melaja, Kantvik, Lauri Hämäläinen, Kantvik, Heikki Olavi Heikkilä^ Kantvik, Suomi-Finland(Fl) (74) Oy Kolster Ab (54) Menetelmä ksylitolin suhteen rikastuneen polyolin vesiliuoksen valmistamiseksi - Förfarande för framställning av en pä xylitol anrikad vattenlösning av polyoler Tämä keksintö koskee menetelmää ksylitolin suhteen rikastuneen polyolien vesiliuoksen valmistamiseksi seoksesta, joka on saatu hydrolysoimalla pentosaani-pitoista raaka-ainetta happamissa olosuhteissa, poistamalla suspendoituneet kiinteät aineet mekaanisesti suodattamalla, poistamalla epäorgaaniset suolat ja pääosa väriaineista ja muista orgaanisista epäpuhtauksista ioninekskluusion avulla, poistamalla loput väriaineista ja muista orgaanisista epäpuhtauksista käsittelemällä liuosta ioninvaihtohartsilla ja/tai aktiivihiilellä, ja hydraamalla näin puhdistettua hydrolysaattia, mahdollisesti ksyloosin kromatografisen fraktioinnin jälkeen.
Aikaisemmassa tekniikassa löytyy runsaasti menetelmiä ksylitolin valmistamiseksi luonnontuotteista, kuten koivupuusta, maissintähkistä, puuvillansiemenen kuorista ja niiden tapaisista. E. R. Leihin'in ja G. D. Soboleva'n venäjänkielinen artikkeli Proizvotro Ksilita (ksylitolin valmistus), Moskova, 1962, esittää katsauksen hyvin tunnetuista menetelmistä.
2 59388
Viimeaikaisia tätä aihetta koskevia julkaisuja ovat esimerkiksi US-patentit n:ot 3 212 932 ja 3 558 725» ja myös brittiläinen patentti n:o 1 209 96Ο ja neuvostoliittolainen patentti n:o 167 8^5, 1965.
Aikaisempia menetelmiä ei ole käytetty missään suuressa laajuudessa kaupallisessa mittakaavassa sen vuoksi, että ne eivät ole taloudellisesti kannattavia. Niinpä esimerkiksi puulastuista lähtien saadut ksyloosipitoiset liuokset ovat olleet niin epäpuhtaita, että on tarvittu lukuisia kalliita puhdistusvaiheita ennen kuin saadaan niin puhdas liuos, että se voidaan hydrata ksylitolin muodostamiseksi.
On tunnettua, että sokerialkoholeja ja sokereita voidaan erottaa analyyttisillä kolonneilla käyttäen eluentteina alkoholia tai yli 80 % etanolia sisältäviä alkoholi-vesi-seoksia (ks. esim. Acta Chemica Scandinavia 22 (1968) 1252-1258). Ei ole kuitenkaan tunnettua erottaa esimerkiksi ksylitolia teknisessä mittakaavassa käyttäen eluenttina vettä. Käytetty eluentti vaikuttaa voimakkaasti erottumiseen (ks. esim. J. Chromatography, 68 (1972) 267-269, erikoisesti taulukko sivulla 268). Analyyttistä menetelmää ei voida suurentaa tekniseen mittakaavaan, koska kolonnin suuri virtausvastus, epätasainen virtaus kolonnissa ja saatujen liuosten suuri laimennus tekevät menetelmän epätaloudelliseksi. Tekniikan tason perusteella siis ei voida ennustaa keksinnön mukaista menetelmää ksylitolin valmistamiseksi.
Esillä olevan keksinnön mukaan on nyt kehitetty parannettu menetelmä ksylitolin valmistamiseksi pentosaania, erityisesti ksylaania sisältävistä raaka-aineista. Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista, että 25-55 paino-$ polyoleja sisältävä polyolivesiliuos johdetaan 2,5-5 m pitkän kolonnin läpi, joka on täytetty 3-^ $:lla divinyylibentseeniä silloitetulla Fe+++- tai
Al+++-suolan muodossa olevalla polystyreenisulfonaatti-kationinvaihtohartsilla, 3 . . . ....
virtausnopeudella noin 0,2-1,5 m tuntia ja hartsikolonnin poikkileikkauksen neliömetriä kohti, ja vedellä eluoiden otetaan talteen ksylitolin suhteen rikastuneet fraktiot sinänsä tunnetulla tavalla.
f
Raaka-aineina käytettyjä aineita, joista saadaan pentosaanipitoisia liuoksia, ovat edullisesti lignoselluloosamateriaalit, esimerkiksi eri puulajien, kuten koivun ja pyökin puuaines. Käyttökelpoisia ovat myös kauran kuoret, maissin tähkät ja korret, kookospähkinän kuoret, mantelin kuoret, olki, bagassi ja puuvillansiemenen kuoret. Siinä tapauksessa, että käytetään puuta, pienennetään se esimerkiksi hakkeeksi, höylän lastuiksi tai sahanpuruksi.
Keksintöä selostetaan lähemmin viittaamalla kuvioihin 1-7· 59388 3
Kuvio 1 on juoksukaavio, joka esittää yleisesti ksyloosin ja ksylitolin valmi stusvaiheita.
Kuvio 2 on juoksukaavio, joka esittää ksylitolin talteenottoa hydratusta pentoosiliuoksesta.
Kuvio 3 on juoksukaavio, joka esittää menetelmää ksylitolin valmistamiseksi puulastuista.
Kuviossa 1* on esitetty sorbitolin ja ksylitolin jakautumista peräkkäisiin fraktioihin; ko. kromatografinen erotusmenetelmä, jossa on käytetty Alamuodossa olevaa hartsia, on selitetty lähemmin esimerkissä 1.
Kuviossa 5 on esitetty viiden polyolin jakautumista peräkkäisiin fraktioihin; ko. kromatografinen erotusmenetelmä on selitetty lähemmin esimerkissä 2.
Kuviossa 6 on esitetty eri polyolien jakautumista peräkkäisiin fraktioihin; ko. kromatografinen erotusmenetelmä on selitetty lähemmin esimerkissä 3-
Kuviossa 7 on esitetty eri polyolien jakautumista peräkkäisiin fraktioihin; ko. kromatografinen erotusmenetelmä on selitetty lähemmin esimerkissä U.
Kuten kuviosta ilmenee raaka-aine hydrolysoidaan noudattaen jotakin tällä alalla hyvin tunnetua menetelmää. Sopivia kirjallisuudessa esitettyjä menetelmiä ovat esimerkiksi ne, jotka on kuvattu US-patenteissa n:o 2 73k 836, 2 759 856, 2 801 939» 2 97^ 067 ja 3 212 932. Tärkeimmät näkökohdat sopivaa hydrolyysimenetelmää valittaessa ovat saavutettavissa oleva pentoosien maksimi-saanto sekä se, että saatu pentoosipitoinen liuos neutraloidaan käyttäen aineita, jotka eivät vaikuta haitallisesti; sopiva emäs on natriumhydroksidi. Siinä tapauksessa, että pentoosimateriaali saadaan muilla menetelmillä kuin hapanta hydrolyysiä käyttäen, ei aina tarvita jäljempänä kuvattua suolanpoistovaihetta (ioninekskluusiovaihetta).
Seuraava vaihe on hydrolyysituotteen puhdistaminen. Puhdistusvaihe käsittää kaksi päävaihetta: (1) suolan (yleensä natriumsulfaatin) sekä orgaanisten epäpuhtauksien ja väriaineiden pääosan poistaminen ioninekskluusiomenetelmien avulla, ja (2) väriaineiden lopullinen poistaminen.
Ioninekskluusiomenetelmällä poistetaan suola liuoksesta; samanlaisia menetelmiä on käytetty sokeriteollisuudessa melassin puhdistukseen (ks. US-patentit n:ot 2 890 972 ja 2 937 959)· Liuokseen jääneet, pienet määrät orgaanisia ja epäorgaanisia epäpuhtauksia poistetaan ioninvaihtojärjestelmien avulla, jotka käsittävät voimakkaan kationinvaihtajan ja sitä seuraavan heikon anionin-vaihtajan, ja johtamalla sen jälkeen liuos vielä adsorptioainetta tai aktivoitua hiiltä sisältävän kolonnin läpi. Nämä menetelmät ovat myös tunnettuja sokeri-teollisuudessa (ks. US-patentti n:o 3 558 725, sekä J. Stamberg'in ja V. Valter'in * 59388 julkaisua "Entfärbungsharze", Akademie Verlag, Berliini, 1970 ja P. Smit, "Ionenaustauscher und Adsorber bei der Herstellung und Reinigung von Zuckern, Pektinen und verwandten Stoffen", Akademie Verlag, Berliini, 1969 ja J· Hassler, "Activated carbon", Leonard Hill, Lontoo,1967.
Puhdistusvaihetta voidaan vielä parantaa lisäämällä vaihe, jossa käytetään synteettistä makroretikulaarista adsorbenttia, kuten Amberlite XZD 2, orgaanisten epäpuhtauksien poistamiseksi. Makroretikulaarista adsorbenttia voidaan käyttää puhdistuskäsittelyssä, joka seuraa välittömästi ioninerotus-vaihetta, mutta ennen kationinvaihtajaa. Vaihtoehtoisesti se voi olla puhdistus-käsittelyn viimeinen vaihe.
Saatua puhdistettua pentoosiliuosta hydrataan ja käsitellään kuviossa 2 esitetyn menetelmän mukaan. Hydrauskäsittely suoritetaan samalla tavalla kuin hydrattaessa glukoosia sorbitoliksi (ks. W. Schnyder'in väitöskirjaa "The Hydrogenation of Glukose to Sorbitol with Raney Nickel catalyst",
Polytechnical Institute of Brooklyn, 1962.
Nyt on siis keksitty, että hydratusta hydrolysaattiliuoksesta voidaan fraktioida ksylitoli käyttämällä ioninvaihtoon perustuvia kramatograafisia menetelmiä. Samalla voidaan poistaa liuoksessa olevat ei-hydrautuneet sokerit, jotka aineet eluoituvat pylväästä ennen polyoleja. Esillä olevan keksinnön mukaisella menetelmällä voidaan siten valmistaa puhtaita polyoleja siinäkin tapauksessa, että hydraus on tapahtunut epätäydellisestä; haluttaessa hydraus voidaan suorittaa jatkuvana menetelmänä.
Käytetty kationinvaihtohartsi on sulfonoitu polystyreeni, joka on silloitettu divinyylibentseenillä. Al+++:n tai Fe+++:n muodossa olevilla hartseilla on useita etuja maa-alkalimetallimuodossa olevaan hartsiin. Esimerkiksi polyolit eluoituvat Al+++- tai Fe+++-muodossa olevasta hartsista eri järjestyksessä kuin maa-alkalimetallimuodossa olevasta hartsista.
Keksinnön mukaisella menetelmällä saadaan siten mm. parannetuksi pää-asiallisimmin epäpuhtauden, sorbitolin, erottumista; täten keksinnön mukaisen menetelmän ansiosta on mahdollista välttää sorbitolin kerääntyminen fraktioitavaan polyoliliuokseen.
Esimerkki 1 Tämä esimerkki kuvaa sorbitolin erottamista ksylitolista sorbitolin ja ksylitolin vesiliuoksessa käyttäen 3,5 /5:11a divinyylibentseeniä silloitettuja sulfonoituja polystyreeni-kationinvaihtohartseja, jotka olivat seuraavissa kationin- + .+ .++ ++ +++ + +++ . ++ muodoissa: H , Li , Ni , Mg , Fe , NH^ , AI ja Cu , ja eluoimalla vedellä.
..... +++ +++
Naista kationeista Fe ja AI antoivat parhaat tulokset. Kokeiden tulokset on esitetty seuraavassa taulukossa: 5 59388
Ksylitolin ja sorbitolin fraktiointitulos
Kokeen numero Kationi Kp Kp HETP (cm) Rg sorbitoli ksylitoli ksylitoli 1 H+ 0,5^ 0,79 0,10 0,30 2 Li+ 0,52 0,53 0,23 0,07 3 Mg++ 0,1+9 0,5*+ 0,1+0 0,27 1+ Ni++ 0,1+2 0,1+5 0,13 0,2h 5 Fe+++ 0,U2 0,1+8 0,11 0,1+1+ 6 NH^+ 0,5*+ 0,59 0,11 0,33 7 Al+++ 0,1+1 0,1+8 0,10 0,1+8 8 Cu** 0,1+5 0,50 0,12 0,1+1
Lasketut arvot: Kp = jakautumiskerroin HETP = teoreettisen pohjan korkeusekvivalentti R = resoluutio s
Laskettiin jakautumiskertoimet, HETP-arvot ja resoluutioarvot erotus-käsittelyille. Nämä arvot ovat parametrejä, joita normaalisti on käytetty pylväserotusten arvostelemiseen, ja jotka lasketaan seuraavien kaavojen mukaan:
V -V
«b--2-2- - s —hs
R
8 m2+m1
Kp = jakautumiskerroin HETP = teoreettisen pohjan korkeusekvivalentti R * resoluutio s
Ve = piikin eluutiotilavuus VQ = hartsipatsaan ontelotilavuus = hartsipatsaan kokonaistilavuus h = hartsipatsaan korkeus N - teoreettisten pohjien lukumäärä M = eluoituneen piikin leveys, mitattuna tilavuus— (tai aika) -akselilla tilavuus-(tai aika) -yksiköissä.
6 59388
Edellä olevan taulukon tarkastelun perusteella on ilmeistä, että sorbitoli eluoituu ennen ksylitolia ja että Fe+++ ja Al+++ antavat parhaan erotuksen.
Kokeissa käytetyt olosuhteet olivat seuraavat: kolonni: korkeus 81+ cm; halkaisija U,l+ cm
lämpötila: 50°C
syöttönopeus 32 ml/minuutti hartsi: polystyreenisulfonaatti, silloitettuna 3-1+ /f:lla divinyyli- bentseeniä; raekoko 0,18 mm; Al+++-muodossa käsiteltävä sorbitolin ja ksylitolin seos (1:1); kokonaismäärä 25 g aine: kuiva-ainetta; pitoisuus 35 paino-#.
Saadut tulokset on esitetty kuviossa 1+, jossa käyrä 1 edustaa lähtöaine-seosta, käyrä 2 ksylitolia ja käyrä 3 sorbitolia.
Esimerkki 2 Tämä esimerkki esittää viidestä polyolista jokaisen erottumista hydratuista puun hydrolysaateista esimerkissä 1 kuvattua kationinvaihtohartsia käytettäessä, joka on Fe+++-muodossa. Tulokset on esitetty graafisesti kuviossa 5, jossa käyrä 1 edustaa lähtöainetta, käyrä 2 ksylitolia, käyrä 3 mannitolia, käyrä U sorbitolia, käyrä 5 galaktitolia ja käyrä 6 arabinitolia. Olosuhteet tässä esimerkissä olivat seuraavat: kolonni: korkeus 8U cm; halkaisija U,U cm
lämpötila: 52°C
syöttönopeus: 32 ml/minuutti hartsi: polystyreenisulfonaatti, silloitettuna 3-1* i:lla di vinyyli- bentseeniä; raekoko 0,l8 mm; Fe -muodossa käsiteltävä polyolivesiliuos; kokonaismäärä 23,5 g kuiva-ainetta; kokonais-aine: pitoisuus 35 %i liuoksen koostumus oli seuraava: mannitolia θ,9 ί arabinitolia 9,1 % galaktitolia 5,1 % ksylitolia 6h,0 % sorbitolia 12,9 % eluentti: vesi Esimerkki 3 Tämä esimerkki kuvaa hydratuissa puun hydrolysaateissa läsnäolevien viiden polyolin erotusta käyttäen esimerkissä 1 kuvattua kationinvaihtohartsia, joka on AI -muodossa. Erotusolosuhteet olivat seuraavat: kolonni: korkeus 82 cm; halkaisija 1+,1+ cm
lämpötila: 51°C
syöttönopeus: 32 ml/minuutti hartsi: sama kuin esimerkissä 1, Al+++-muodossa käsiteltävä polyolivesiliuos; kuiva-aineen kokonaismäärä 23,5 g, pitoisuus aine: . 34,9 koostumus sama kuin esimerkissä 2.
eluentti: vesi
Saadut tulokset on esitetty seuraavassa taulukossa.
7 59388
Taulukko • +++
Polyolien erottaminen käyttäen AI -muodossa olevaa hartsia
Fraktio n:o Mannitolia Arabinitolia Galaktitolia Ksylitolia Sorbitolia (20 ml) g g g g g 1 a) b) 0,09 0,09 - - - 0,02 0,02 2 0,18 0,27 - - 0,05 0,05 - - 0,18 0,20 3 0,27 0,5** 0,07 0,07 0,13 0,18 0,02 0,02 0,3** 0,5*+ ** 0,39 0,93 0,18 0,25 0,23 0,**1 0,23 0,25 0,56 1,10 5 0,1*3 1,36 0,27 0,52 0,27 0,68 0,52 0,77 0,66 1,76 6 0,3*4 1,70 0,39 0,91 0,23 0,91 1,92 2,69 0,56 2,32 2_ 0,23 1,93 0,1*3 1,3** 0,16 1,07 3,05 5,7*+ 0,3** 2,66 8 0,11 2,oi* 0,39 1,73 0,09 1,16 3,29 9,03 0,21 2,87 9 0,05 2,09 0,29 2,02 0,05 1,21 3,05 12,08 0,11 2,98 10 - 0,13 2,15 - - 2,03 1**,11 0,05 3,03 11 - - - 0,79 1*4,90 12 - - - 0,13 15,03 yhteensä 2,09 2,15 1,21 15,03 3,03 8,9 % 9,1 % 5,1 % 61« ,0 % 12,9 %
Polyolien jakautuminen, kun fraktiot yhdistetään a) 1-6/7-12 tai b) 1-7/8-12.
Yhdistelmä a) Yhdistelmä b)
Polyoli ja pitoisuus {% koko määrästä) 1^6 7~12_1-7 8-12 mannitolia 82 % 18 % 92 % S % arabinitolia 1*2 58 62 38 galaktitolia 76 2*+ 89 11 ksylitolia 18 82 38 62 Tässä esimerkissä saadut tulokset on myös esitetty kuviossa 6, jossa käyrät 1-6 edustavat samaa kuin kuviossa 5 (ks. esimerkki 2 ).
Esimerkki U
Tämä esimerkki valaisee erästä edellä esitetyn esimerkin 3 tapaista menetelmää ja eroaa siitä vain käytetyn syöttönopeuden osalta. Kolonnin mitat ja käytetyt hartsit olivat samat kuin esimerkissä 3. Käytetty lämpötila oli 50°C ja syöttönopeus oli 22 ml minuutissa. Syöttöliuos oli polyolivesiliuos, jota oli kaikenkaikkiaan 25 g ja joka sisälsi 35 % kuiva-ainetta.
Tässä esimerkissä saadut tulokset on esitetty kuviossa 7. jossa käyrät Ι-c· edustavat, samaa kuin kuvioissa 5 ja 6.
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI792520A FI61518C (fi) | 1973-04-25 | 1979-08-14 | Foerfarande foer framstaellning av xylosloesning |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
US35439173A | 1973-04-25 | 1973-04-25 | |
US35439173 | 1973-04-25 |
Publications (2)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI59388B FI59388B (fi) | 1981-04-30 |
FI59388C true FI59388C (fi) | 1981-08-10 |
Family
ID=23393129
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI1281/74A FI59388C (fi) | 1973-04-25 | 1974-04-25 | Foerfarande foer framstaellning av en pao xylitol anrikad vattenloesning av polyoler |
Country Status (18)
Country | Link |
---|---|
JP (1) | JPS5929240B2 (fi) |
AT (1) | AT351564B (fi) |
BR (1) | BR7403335D0 (fi) |
CH (4) | CH606441A5 (fi) |
CS (2) | CS194705B2 (fi) |
DE (2) | DE2463117C2 (fi) |
DK (1) | DK155314C (fi) |
EG (1) | EG11158A (fi) |
FI (1) | FI59388C (fi) |
FR (2) | FR2238695B1 (fi) |
GB (2) | GB1454698A (fi) |
IE (1) | IE40922B1 (fi) |
IT (1) | IT1004279B (fi) |
NL (1) | NL181651C (fi) |
NO (1) | NO140928C (fi) |
PH (1) | PH10368A (fi) |
SU (2) | SU1391494A3 (fi) |
ZA (1) | ZA742438B (fi) |
Families Citing this family (10)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US4066711A (en) * | 1976-03-15 | 1978-01-03 | Suomen Sokeri Osakeyhtio (Finnish Sugar Company) | Method for recovering xylitol |
DE2826120C3 (de) * | 1978-06-14 | 1986-11-13 | Süddeutsche Zucker AG, 6800 Mannheim | Verfahren zur Gewinnung von Xylit aus Endsirupen der Xylitkristallisation |
DE2827477A1 (de) * | 1978-06-22 | 1980-01-17 | Benckiser Knapsack Gmbh | Verfahren zur gewinnung von polyalkoholen, insbesondere xylit |
JPH01254692A (ja) * | 1988-04-05 | 1989-10-11 | Mokuzai Seibun Sogo Riyou Gijutsu Kenkyu Kumiai | ヘミセルロース液からキシロビオースを主成分とする糖液を得る方法 |
RU2109059C1 (ru) * | 1997-10-30 | 1998-04-20 | Блинков Сергей Дмитриевич | Способ переработки растительного сырья для получения пентозных гидролизатов, содержащих, преимущественно, ксилозу |
CN101824054B (zh) * | 2009-06-30 | 2012-01-04 | 山东福田药业有限公司 | 一种木糖生产净化提纯工艺 |
FI20225523A1 (fi) * | 2022-06-13 | 2023-12-14 | Upm Kymmene Corp | Lehtipuusta tuotettu hiilihydraattikoostumus |
FI20225521A1 (fi) * | 2022-06-13 | 2023-12-14 | Upm Kymmene Corp | Lehtipuusta tuotettu hiilihydraattikoostumus |
FI20225519A1 (fi) * | 2022-06-13 | 2023-12-14 | Upm Kymmene Corp | Lehtipuusta tuotettu hiilihydraattikoostumus |
FI20225522A1 (fi) * | 2022-06-13 | 2023-12-14 | Upm Kymmene Corp | Lehtipuusta tuotettu hiilihydraattikoostumus |
Family Cites Families (4)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US2680082A (en) * | 1951-03-22 | 1954-06-01 | Corn Prod Refining Co | Process for the production of dextrose |
GB1209960A (en) * | 1968-02-23 | 1970-10-28 | Kinshi Suminoe | Manufacture of xylose from cottonseed hulls |
FR2052202A5 (en) * | 1969-07-28 | 1971-04-09 | Roquette Freres | Treating starch hydrolysates and correspond - ing polyol mixtures |
BE754564A (fr) * | 1969-08-13 | 1971-02-08 | Suomen Sokeri Oy | Procede et appareillage pour la separation du fructose du glucose dans le sucre interverti |
-
1974
- 1974-04-17 ZA ZA00742438A patent/ZA742438B/xx unknown
- 1974-04-18 GB GB2946475A patent/GB1454698A/en not_active Expired
- 1974-04-18 GB GB1691274A patent/GB1454697A/en not_active Expired
- 1974-04-19 DE DE2463117A patent/DE2463117C2/de not_active Expired
- 1974-04-19 DE DE2418800A patent/DE2418800C2/de not_active Expired
- 1974-04-22 PH PH15762A patent/PH10368A/en unknown
- 1974-04-23 FR FR7414024A patent/FR2238695B1/fr not_active Expired
- 1974-04-24 AT AT339174A patent/AT351564B/de not_active IP Right Cessation
- 1974-04-24 DK DK224574A patent/DK155314C/da not_active IP Right Cessation
- 1974-04-24 CS CS742911A patent/CS194705B2/cs unknown
- 1974-04-24 BR BR3335/74A patent/BR7403335D0/pt unknown
- 1974-04-24 NO NO741486A patent/NO140928C/no unknown
- 1974-04-24 IT IT50606/74A patent/IT1004279B/it active
- 1974-04-24 SU SU742023495A patent/SU1391494A3/ru active
- 1974-04-24 EG EG136/74A patent/EG11158A/xx active
- 1974-04-24 CS CS773303A patent/CS194747B2/cs unknown
- 1974-04-24 NL NLAANVRAGE7405506,A patent/NL181651C/xx not_active IP Right Cessation
- 1974-04-24 IE IE875/74A patent/IE40922B1/xx unknown
- 1974-04-25 CH CH1442477A patent/CH606441A5/xx not_active IP Right Cessation
- 1974-04-25 CH CH1442577A patent/CH605499A5/xx not_active IP Right Cessation
- 1974-04-25 FI FI1281/74A patent/FI59388C/fi active
- 1974-04-25 CH CH570574A patent/CH605498A5/xx not_active IP Right Cessation
- 1974-04-25 CH CH1442677A patent/CH605500A5/xx not_active IP Right Cessation
- 1974-12-30 FR FR7443251A patent/FR2247539B1/fr not_active Expired
-
1975
- 1975-10-13 SU SU752179905A patent/SU786904A3/ru active
-
1981
- 1981-08-07 JP JP56123951A patent/JPS5929240B2/ja not_active Expired
Also Published As
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US4008285A (en) | Process for making xylitol | |
US4075406A (en) | Process for making xylose | |
US5084104A (en) | Method for recovering xylose | |
RU2445969C2 (ru) | Способ выделения бетаина | |
EP1328664B1 (en) | A multistep process for recovering betaine, erythritol, inositol, sucrose, mannitol, glycerol and amino acids from a process solution using a weakly acid cation exchange resin | |
FI59388C (fi) | Foerfarande foer framstaellning av en pao xylitol anrikad vattenloesning av polyoler | |
NO770904L (no) | Fremgangsm}te ved gjenvinning av xylitol | |
US9163050B2 (en) | Mannose production from palm kernel meal using simulated moving bed separation | |
WO2010023162A1 (en) | Process for extraction of glucosinolate s from broccoli seeds | |
FI59085C (fi) | Foerfarande foer separerande av mannitol och sorbitol ur deras vattenloesningar | |
EP1241155A1 (en) | Method of obtaining pinitol from carob extracts | |
FI71928B (fi) | Foerfarande foer utvinning av xylitol fraon slutsiraper av xylitolkristallisationen genom kromatografisk separation | |
DE50105514D1 (de) | Verfahren zur Herstellung von Sorbitolen aus Standard-Glucose | |
FI61518C (fi) | Foerfarande foer framstaellning av xylosloesning | |
CN113784772B (zh) | 从角豆提取物中分离松醇的方法 | |
JP2834807B2 (ja) | 精製ラクチュロースの製造法 | |
JPS5828245A (ja) | 甘味料の製造方法 | |
JP2024153764A (ja) | キャロブエキスからピニトールを分離するためのプロセス | |
KR830000386B1 (ko) | 주사용 인삼 사포닌 정제방법 | |
JPS5942862A (ja) | ステビア甘味物質の精製方法 | |
JPS5835169B2 (ja) | キシリットの製造方法 | |
RU2030454C1 (ru) | Способ получения ксилитно-сорбитного сиропа | |
DE922373C (de) | Verfahren zur Gewinnung eines kristallisierten herzwirksamen Glykosids aus Digitalisblaettern | |
WO2022153228A1 (en) | Purification of phytochemical(s) from areca wash liquid | |
DK157143B (da) | Fremgangsmaade til fremstilling af en xyloseoploesning |