FI108149B - Pesulinja ja vedenohjausmenetelmä - Google Patents
Pesulinja ja vedenohjausmenetelmä Download PDFInfo
- Publication number
- FI108149B FI108149B FI960154A FI960154A FI108149B FI 108149 B FI108149 B FI 108149B FI 960154 A FI960154 A FI 960154A FI 960154 A FI960154 A FI 960154A FI 108149 B FI108149 B FI 108149B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- water
- washing
- chamber
- rinsing
- drying
- Prior art date
Links
Classifications
-
- D—TEXTILES; PAPER
- D06—TREATMENT OF TEXTILES OR THE LIKE; LAUNDERING; FLEXIBLE MATERIALS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
- D06F—LAUNDERING, DRYING, IRONING, PRESSING OR FOLDING TEXTILE ARTICLES
- D06F31/00—Washing installations comprising an assembly of several washing machines or washing units, e.g. continuous flow assemblies
- D06F31/005—Washing installations comprising an assembly of several washing machines or washing units, e.g. continuous flow assemblies consisting of one or more rotating drums through which the laundry passes in a continuous flow
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Textile Engineering (AREA)
- Accessory Of Washing/Drying Machine, Commercial Washing/Drying Machine, Other Washing/Drying Machine (AREA)
- Detergent Compositions (AREA)
- Electrical Discharge Machining, Electrochemical Machining, And Combined Machining (AREA)
- Detail Structures Of Washing Machines And Dryers (AREA)
- Excavating Of Shafts Or Tunnels (AREA)
- Cleaning In General (AREA)
- Sink And Installation For Waste Water (AREA)
- Agricultural Chemicals And Associated Chemicals (AREA)
- Treatment Of Fiber Materials (AREA)
- Sanitary Device For Flush Toilet (AREA)
Description
108149
Pesulinja ja vedenohjausmenetelmä
Keksintö kohdistuu menetelmään vastavirrassa toimivien useilla pe-5 räkkäin järjestetyillä kammioilla varustettujen pesuväylien veden ohjaamiseksi, jossa menetelmässä syötetty pesun apuaine, prosessivesi tuoreveden käytön minimoimiseksi mahdollisimman laajalti, siitä huuhteluvesi ainakin osittain käytetään uudelleen pesuvaiheessa, ja laitteeseen veden syöttämiseksi ja poistamiseksi sekä pesun apuaineiden lisäämiseksi pesuväylään tällaisen 10 menetelmän suorittamiseksi. Erityisesti keksintö kohdistuu menetelmään ja laitteeseen tai laitokseen veden johtamiseksi tällaisten väylien yhteydessä tekstiiliä olevan pestävän tavaran pesemiseksi, jossa pesun apuaineena käytetään ainetta, esim. peretikkahappoa, joka luovuttaa aktiivista happea desinfioimista varten ja/tai pestävän tavaran valkaisemiseksi.
15 Tällaisissa pesuväylissä on erilaisia toimintavyöhykkeitä, esimer kiksi yksinomaan esipesemistä varten, kostutusta/pehmentämistä varten, pesemistä tai kirkkaaksi pesemistä varten, huuhtelua varten tai jälkikäsittelyä varten, johon normaalisti liittyy veden poisto pesutavarasta. Tällaisissa pesu-väylissä kuljetetaan pesutavara ja prosessivesi ainakin pesemisen ja huuhte-20 lun alueilla vastakkaisiin suuntiin. Tämä menettelytapa mahdollistaa toisaalta edullisen lämmönsiirron pesutavaran ja prosessiveden välillä ja antaa toisaalta mahdollisuuden, että kulloinkin tuoreena järjestelmään tuodut aineet tulevat jo ainakin osittain esikäsitellyn pesutavaran kanssa kosketuksiin ja si- ;": ten voivat vastaavasti vaikuttaa niiden kapasiteettiin edullisesti. Prosessivedet • · · ; 25 voidaan poistaa ainakin vedenpoistokohdasta ja huuhtelu-, pesu-ja esipesu- alueilta kokonaan tai osittain.
• · · Tällaisissa pesuväylissä voidaan käyttää prosessivettä mm. tuore- * veden säästämiseksi uudelleen. Jos peretikkahappoa sisältävää vettä käyte- ♦ · · · tään uudelleen esipesualueella, voivat pestävässä tuotteessa olevat proteiinia 30 sisältävät epäpuhtaudet, kuten esimerkiksi veri, denaturoitua ja eikä niitä siten ‘ ·:··: enää voida tai voidaan vain vaikeuksin pestä pois.
.·**. Tämä voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun vedenpoistosta tai huuhtelualueelta tulevaa vettä käytetään uudelleen esipesualueella.
Pesuvaikutuksen tällaisten kielteisten vaikutusten välttämiseksi 35 voidaan tuoda natriumbisulfiittia (NaHS02) haponpoistoaineena esipesu- 2 ' 0814 9 alueelle. Tästä on se epäkohta, että natriumbisulfiitti haisee epämiellyttävälle, laskee pH-arvoa ja johtaa poistoveden suolaantumiseen.
Toinen mahdollisuus on tuoreveden käyttäminen esipesuun ja siihen ei enää tarvittavan prosessiveden poistaminen poistovetenä viemäriin. 5 Täten tuoreveden käyttö ja siten menetelmän kustannukset eivät nouse huomattavasti.
Keksintö perustuu ongelmaan luoda menetelmä veden johtamiseksi vastavirta-pesuväyliltä ja laitos tämän suorittamiseksi, joissa pesutavara desinfioidaan ja valkaistaan, vältetään proteiinin denaturointi ja laajalti pienen-10 netään tuoreveden käyttöä prosessiveden uudelleenkäytöllä.
Keksinnön mukaisesti luodaan menetelmä patenttivaatimuksen 1 mukaisesti ja laitteisto tai laitos patenttivaatimuksen 8 mukaisesti. Menetelmän edulliset suoritusmuodot ovat epäitsenäisten patenttivaatimusten 2-7 kohteena. Laitoksen edulliset suoritusmuodot ovat epäitsenäisten patenttivaati-15 musten 9 ja 10 kohteena. Keksinnöstä on se etu, että pesutavaran kielteiset vaikutukset pesun apuaineen pitoisuuden takia esipesun yhteydessä, esim. pesutavaran proteiinia sisältävien epäpuhtauksien denaturointi, vältetään ilman että prosessiveteen lisätään aineita, jotka poistavat pesun apuaineen vaikutuksen, tai lisätään prosessivesien uudelleenkäytöstä luopumisella tuo-20 reveden käyttöä.
Pesutavaran vedenpoisto tapahtuu esimerkiksi puristamalla tai linkoamalla. Tämä vesi, siis puristinvesi, ei sisällä yleensä mitään taudinsieme-niä eikä lainkaan tai vain vähän epäpuhtauksia. Se voidaan käyttää uudelleen ; huuhtelualueella. Mahdollinen paikka uudelleenkäyttöä varten, mahdollisesti I 25 yhdessä tuoreveden kanssa, on huuhtelualueen viimeinen kammio. (Jos kek-sinnön yhteydessä esitetään tietoja pesuväylän alueiden ja osien järjestyk- • · *·”* sestä tai menetelmävaiheista, nämä viittaavat aina pesutavaran kuljetus- suuntaan). Tässä viimeisessä huuhtelukammiossa on tavallisesti tuoreveden • .> · ; lisäämismahdollisuus, niin että on helposti suoritettavissa puristinveden uu- 30 delleenkäyttö, vieläpä pesuväylän jälkeenpäin tapahtuvan uudelleenrakenta-·:··: misen yhteydessä. Toinen paikka puristinveden uudelleenkäytölle on huuhte- ·*'*: lualueen keskikammio. Tästä on se etu, että puristinvesi, joka useimmiten on lämpimämpää kuin tuorevesi, ei haittaa jäähdytysvaikutusta huuhteluvaiheen ‘; ': lopussa. Pesuväylille, jotka muodostetaan tällä alueella kaksoisrumpulaitteina, ···* 35 ei myöskään jälkeenpäin tapahtuva vesiasennuksen muutos aiheuta uudel leenkäytölle tässä kohdassa mitään vaikeuksia.
• 3 108149 Jälkikäsittelyalueella vältetään mahdollisuuksien mukaan jälkikä-sittelylisien tarpeeton haihtuminen. Tästä syystä tässä ei lisätä lainkaan tai lisätään vain vähäisiä vesimääriä ja kammio toimii tavallisesti seisovassa kylvyssä yksinomaan tai laajalti vain pesutavaran mukana sisään tuodun proses-5 siveden kanssa. Kun jälkikäsittelyvaiheessa on vielä ylimääräistä vettä läsnä, joka ennen siirtymistä vedenpoistoon poistetaan erikseen, tätä voidaan käyttää kuten vedenpoistovettä uudelleen.
Edullisesti osa peretikkahappoa sisältävästä pesun apuaineesta syötetään jälkikäsittelyalueelle, koska se tässä voi vaikuttaa desinfioivasti ja 10 valmistellaan puristinveden kanssa uudelleenkäytön yhteydessä huuhtelualu-eella myös siellä valkaisemiseen. Jälkikäsittelyalueelle syötettävä osa mitoitetaan niin, että peretikkahapon pitoisuus jälkikäsittelyssä varmistaa desinfioimisen, samalla kun huuhtelualueella annostellaan lisää vain siinä määrin, että peretikkahapon pitoisuus saavuttaa toivotun valkaisuvaikutuksen.
15 Keksinnön mukaisessa laitoksessa veden syöttämiseksi ja poista miseksi samoin kuin pesun apuaineiden syöttämiseksi vastavirrassa toimivien pesuväylien yhteydessä, joissa on useita peräkkäin järjestettyjä kammioita, muodostetaan säiliöiden ja putkijohtojen samoin kuin niihin integroitujen sulkuja kiertoelimien asennus, joka mahdollistaa käytön tai uudelleenkäytön kek-20 sinnön mukaisen menetelmän suorittamista varten muodostetuissa kohdissa sopivalla ja kustannuksiltaan edullisella tavalla.
Keksinnön mukainen menetelmä ja vastaava laitos voidaan toteut-. taa erilaisissa pesuväylien sovellutusmuodoissa kuten lyhyissä tai pitkissä tai . ; yksi- tai kaksoisrumpulaitoksissa ilman haittavaikutuksia muihin menetelmäpa- : : ; 25 rametreihin. Myös on edullista, että vastaava installointi voidaan jälkeenpäin ] * ottaa huomioon ja asentaa myös jo olemassa oleviin laitoksiin.
Keksinnön mukaista menetelmää voidaan käyttää myös tapauksis-sa, joissa peräkkäisten pesutavaralajien yhteensopimattomuus tekee tarpeeni- * · · · seksi kylvyn vaihtavan kulkutavan.
30 Seuraavassa keksintöä selostetaan kahden sovellutusesimerkin ·:··: avulla, jotka on esitetty tekniikan tason edustavan esimerkin ohella oheisessa piirustuksessa. Tällöin piirustus esittää kaavamaisella tavalla vastavirrassa toimivien pesuväylien veden ja lisäaineen kulkupiirrosta ja ' · ': kuvio 1 esittää veden kulkupiirrosta tekniikan tason mukaan, 35 kuvio 2 esittää veden kulkupiirrosta puristinveden uudelleenkäytön : * · : yhteydessä huuhtelualueen keskikammiossa, ja 4 108149 kuvio 3 esittää veden kulkupiirrosta puristinveden uudelleenkäytön yhteydessä huuhtelualueen viimeisessä kammiossa.
Kuvio 1 esittää tekniikan tason mukaista menetelmäkaaviota. Systemaattisesti esitettyinä ovat kammioilla 1 -12 ja täyttösuppilolla sekä jälkeen 5 kytketyllä vedenpoistopuristimella EW varustettu pesuväylä sekä sulku- ja kiertoelimillä, veden, pesuaineen ja pesun apuaineen syöttölaitteilla varustetut putkijohdot sekä säiliö T tuore- ja prosessivesien kokoamiseksi ja välivarastoimiseksi. Kammiot 1 ja 2 on sovitettu esipesualueelle VW, 3-7 kirkasvesi-tai pesualueelle KW, 8 -11 huuhteluaiueeiie SP ja 12 jälkikäsittelyalueelle 10 NB. Puristinvesi PW kootaan säiliöön T3 ja huuhteluvesi SW säiliöön T2. Pe-sutavara syötetään täyttösuppiion kautta ensimmäiseen esipesukammioon 1 ja kulloisenkin käsittelyn päättymisen jälkeen kammiosta kammioon lopulta jälkikäsittelyyn NB saakka, kuten esim. tärkkäämistä, pehmeäksi huuhtelua, neutraloimista ja/tai desinfioimista varten, ja kuljetetaan sieltä edelleen ve-15 denpoistopuristimeen EW. Viimeiseen huuhteiukammioon 11 syötetään 10 -12 litraa tuorevettä (FWa) kuivapesun kilogrammaa kohden, joka virtaa pesu-tavaraa vasten ensimmäiseen huuhteiukammioon 8 saakka, missä pesutava-raan sisällyttämätön huuhteluvesi SW poistetaan ja kootaan säiliöön T2. Vaihtoehtoisesti voidaan vähäinen määrä tuorevettä FW syöttää myös kam-20 mioon 12. Sieltä syötetään osamäärä, esimerkissä noin 3 l/kg TW (SWa) viimeiseen pesukammioon 7, joka määrä virtaa pesutavaraa vasten ensimmäiseen pesukammioon 3 saakka, missä se otetaan pois ja poistetaan jätevetenä viemäriin K. Huuhteluveden SW toinen osamäärä SWb säiliöstä T2 syötetään ; ainakin osittain yhdessä puristinveden PW kanssa säiliöstä T3 säiliöön T1 ja : ·: · 25 sieltä kaikkiaan noin 5-6 l/kg TW kanssa kastelemiseksi/pehmentämiseksi ja * * esipesemiseksi kammioon 1 ja ulos kammiosta 2 tai kammiosta 3, joihin se virtaa pesutavaran kanssa samassa suunnassa tai kulkeutuu sen mukana, otetaan pois ja poistetaan jätevetenä K. Pesun apuaine, esimerkiksi peretik-••T: kahappo PES, syötetään 2 - 3 ml/kg osamäärissä TW (PESa) kammioihin 11 30 ja/tai 12 ja 8 - 10 ml/kg TW (PESb) keskellä olevaan pesukammioon, esim. pesukammioon 5. Huuhtelu-ja jälkikäsittelyalueelle SP, NB syötetyt PES-osat .···. tulevat uudelleen käytetyn puristin- ja huuhteluveden PW, SW välityksellä ' ·” esipesualueelle VW ja voivat siellä johtaa likaantumista, esim. veritahroissa :. 'i olevan proteiinin denaturointiin. Denaturoitu proteiini ei enää ole lainkaan tai :: 35 vain suurin vaikeuksin pestävissä pois.
5 108149
Kuvio 2 esittää keksinnön mukaisen menetelmän muunnosta. Prosessivettä ei pääse lainkaan esipesuvaiheeseen VW, vaan siellä käytetään tuorevettä FW noin 5-6 l/kg määrässä TW (FWb), mikä 5-6 l/kg määrässä TW (FWb) syötetään myös viimeiseen huuhtelukammioon 11. Noin 5 l/kg 5 määrä puristinvettä (PWa) viedään huuhtelualueen SP keskustassa olevaan kammioon 9. Ensimmäisestä huuhtelukammiosta 8 poistetun huuhteluveden SW noin 3 l/kg TW (SWa) käytetään myös tässä viimeisessä pesukammiossa 7 uudelleen, jäljelle jäävä huuhteluvesimäärä SW poistetaan jätevetenä. Peretikkahappoa tuodaan 2-3 ml/kg määrässä TW (PESa) kammioon 11 ja 10 mahdollisesti osittain kammioon 12. Kammioon 12 tuotu osa pääsee, sen jälkeen kun se jälkikäsittelyssä on tullut aktiiviseksi, uudelleen käytetyn puristin-veden PWa kanssa huuhteluvaiheeseen SP. Jotta kuitenkin myös kammioissa 10 ja 11 taataan riittävä PES-pitoisuus, syötetään valtaosa PESa:sta kammi-oon 11. Kaikkiaan tässä menetelmämuunnoksessa kuten tekniikan tasossa 15 käytetään tuorevettä FW10 -12 l/kg määrä TW ja PES:ä huuhtelu-ja/tai jälki-käsittelyvaiheessa 2-3 ml/kg TW (PESa) sekä pesualueella 8-10 ml/kg TW (PESb), ilman että kuitenkaan PES-pitoista vettä pääsee esipesuvaiheeseen VW. Uudelleen käytetyn puristinveden syötöstä suunnilleen huuhtelualueen SP keskustaan on se etu, että lämpimämpi takaisin johdettu puristinvesi PWa 20 käytetään kammiossa, missä pesuaineella vielä on korkeampi lämpötila ja siten puristinvesi PW voi myötävaikuttaa pesutavaran jäähdyttämisessä.
Kuvio 3 esittää lisäsovellutusmuotoa, joka eroaa kuviossa 2 esite- : . tystä olennaisesti vain siten, että takaisin johdettu puristinvesi PWa, esimer- ; ; kissä yhdessä 5-6 l/kg TW tuorevettä (FWb) kanssa syötetään viimeiseen • * « ; 25 huuhtelukammioon, mutta muutoin tuorevesi-ja PES-käyttömäärät (FWb, : * PESa, PESb) ovat samat.
• * * ·...· Koska tässä tapauksessa PES-pitoinen puristinvesi 11 syötetään uudelleen kammioon 11 ja tämä vesi on siten käytettävissä koko huuhteluvai-:T: heessa, voidaan suurin osa PESa:sta syöttää kammioon 12.
30 Tämä sovellutus on sopiva myös yksirumpulaitoksissa ja jälkeen- .;..j päin tapahtuvassa uudelleenvarustamisessa puristinveden PW syötön mah- .···. dollistamiseksi yksinkertaisella tavalla. Toisaalta edistetään pesutavaran jäähdyttämistä vähemmän, siten että puristinvesi PW korkeammassa lämpöti-lassa kuin tuorevesi FW tulee kosketukseen tässä paikassa ja uudelleen 35 jäähdytetyn pesutavaran kanssa.
6 108149
Yhteenvetona voidaan todeta keksinnön mukaisista menetelmä-muunnoksista, että ne ilman tuoreveden käytön muuttamista verrattuna tekniikan tasoon estävät, että uudelleen käytetyn prosessiveden kanssa aktiivihap-pea luovuttavaa pesun apuainetta pääsee esipesuvaiheeseen ja siellä johtaa 5 proteiinin denaturointiin.
• · « · · • · • tl « I 4 • ·. « • 1 1
• 1 I
• 1 1 »Il
Claims (10)
1. Menetelmä vedenjohtamiseen vastavirrassa toimivilla pesuväy-lillä, joissa on useita peräkkäin järjestettyjä kammioita (1 -12), joissa pesuta- 5 varaa käsitellään peräkkäin esipesuvaiheessa (VW), pesuvaiheessa (KW), huuhteluvaiheessa (SP) ja vedenpoistovaiheessa (EW), lisätään pesun apuaineita, joilla on desinfioiva ja/tai valkaiseva vaikutus, ja jolloin prosessines-teet (PW, SW), joista ainakin osa on huuhteluvettä (SW) lisätään uudelleen pesuvaiheessa (KW), tunnettu siitä, että esipesuvaiheessa (VW) lisätään 10 vettä vain ilman pesun apuaineita olevan veden muodossa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että syötetyt pesun apuaineet luovuttavat aktiivista happea pesutavaran desinfioimiseksi ja/tai valkaisemiseksi.
3. Patenttivaatimuksen2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 15 että pesun apuaineet sisältävät peretikkahappoa (PES).
4. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että prosessivesi vedenpoistovaiheesta lisätään uudelleen huuhteluvaiheessa (SP).
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 20 että huuhteluvaihe (SP) sisältää viimeisen rummun (11), jossa prosessivesi vedenpoistovaiheesta lisätään uudelleen.
6. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että prosessivesi vedenpoistovaiheesta lisätään uudelleen huuhteluvaiheen (SP) keskirummussa (9).
7. Jonkin patenttivaatimuksista 4, 5 tai 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että osa pesun apuaineesta (PES) syötetään huuhteluvai-; .·. heen (SP) jälkeen järjestetyssä jälkikäsittelyvaiheessa (NB).
7 108149
8. Laitos veden syöttämiseksi ja poistamiseksi sekä pesun apuai- • · · neiden (PES) syöttämiseksi vastavirrassa toimivien pesuväylien yhteydessä, . 30 joihin pesuväyliin kuuluu useita peräkkäin järjestettyjä kammioita (1 -12), jot ka kulloinkin muodostavat vähintään yhden kammion kanssa toiminta-alueet ’··.** esipesu (VW), pesu (KW), huuhtelu (SP) ja mahdollisesti jälkikäsittely (NB) ja joiden jälkeen on järjestetty laite (EW) pesutavaran vedenpoistoa varten, jois- • · sa on laite tuoreveden (FW) sisäänjohtamiseksi ja lisäämiseksi viimeiseen 35 huuhtelukammioon (11), säiliö (T3; T2) vedenpoistolaitteesta (EW) ja ensim-; mäisestä huuhtelukammiosta (8) poistetun prosessiveden erotetuksi talteen- 8 108149 ottamiseksi ja laitteet huuhteluveden (SW) ainakin osan sisäänjohtamiseksi ja lisäämiseksi viimeiseen pesukammioon (7), sekä uudelleen lisäämättömän huuhteluveden poisjohtamiseksi jätevesijärjestelmään, tunnettu siitä, että laitteet veden sisäänjohtamiseksi ja lisäämiseksi on sillä tavoin muodostettu ja 5 sovitettu laitokseen, että esipesualueelle (VW) vettä tuodaan vain ilman pesun apuaineita (PES) olevan veden muodossa, ja että on muodostettu laitteet talteenotetun veden (PW) siirtämiseksi vedenpoistosta huuhtelualueelle (SP).
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen laitos, tunnettu siitä, että vedenpoistovesi (PW) on sisäänjohdettavissa ja lisättävissä viimeiseen kam- 10 mioon(11).
10. Patenttivaatimuksen 8 mukainen laitos, tunnettu siitä, että vedenpoistovesi (PW) on sisäänjohdettavissa ja lisättävissä keskikammioon (9)· • · » · 1 • · » φ · « • · 1 • · ♦ ·«1 • · · • · · · »·» • » 9 108149
Applications Claiming Priority (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DE4323427 | 1993-07-13 | ||
DE4323427A DE4323427C2 (de) | 1993-07-13 | 1993-07-13 | Waschstraße und Wasserführungsverfahren |
PCT/EP1994/002186 WO1995002722A1 (de) | 1993-07-13 | 1994-07-04 | Waschstrasse und wasserführungsverfahren |
EP9402186 | 1994-07-04 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI960154A0 FI960154A0 (fi) | 1996-01-12 |
FI960154A FI960154A (fi) | 1996-03-13 |
FI108149B true FI108149B (fi) | 2001-11-30 |
Family
ID=6492696
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI960154A FI108149B (fi) | 1993-07-13 | 1996-01-12 | Pesulinja ja vedenohjausmenetelmä |
Country Status (8)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP0708854B1 (fi) |
AT (1) | ATE160186T1 (fi) |
DE (2) | DE4323427C2 (fi) |
DK (1) | DK0708854T3 (fi) |
ES (1) | ES2109009T3 (fi) |
FI (1) | FI108149B (fi) |
GR (1) | GR3025586T3 (fi) |
WO (1) | WO1995002722A1 (fi) |
Families Citing this family (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE19609994C1 (de) * | 1996-03-14 | 1997-09-18 | Henkel Ecolab Gmbh & Co Ohg | Verfahren zum Betreiben von im Gegenstrom arbeitenden Waschstraßen und Gegenstromwaschanlagen |
DE19645664C2 (de) * | 1996-11-06 | 1998-09-03 | Henkel Ecolab Gmbh & Co Ohg | Verfahren zum Betreiben von im Gegenstrom arbeitenden Waschstraßen und Gegenstromwaschanlage |
DE19856121C2 (de) * | 1998-12-04 | 2003-12-18 | Zinser Textilmaschinen Gmbh | Verfahren und Vorrichtung zur Herstellung von verdichtetem Garn |
DE19914201A1 (de) | 1999-03-29 | 2000-10-05 | Zinser Textilmaschinen Gmbh | Verfahren und Vorrichtung zum Bündeln eines in einem Streckwerk einer Spinnereimaschine verzogenen Faserverbundes |
DE10031040B4 (de) * | 1999-08-11 | 2006-01-26 | Pharmagg Systemtechnik Gmbh | Verfahren und Vorrichtung zur Naßbehandlung von Wäschestücken |
DE10131537B4 (de) * | 2001-06-29 | 2005-09-29 | Senkingwerk Gmbh | Verfahren zum Waschen von Textilien sowie Durchlaufwaschmaschine zur Durchführung des Verfahrens |
CN107075769B (zh) * | 2014-10-03 | 2020-09-22 | 佩莱若林·米尔诺公司 | 连续批量通道式洗涤机和方法 |
Family Cites Families (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE1183879B (de) * | 1963-01-05 | 1964-12-23 | Erich Sulzmann | Nach dem Gegenstromprinzip arbeitende rohrfoermige Doppeltrommelwaschmaschine |
CH438199A (de) * | 1963-01-05 | 1967-06-30 | Sulzmann Erich | Rohrförmige Doppeltrommelwaschmaschine und Verfahren zu deren Betrieb |
DE2226373A1 (de) * | 1972-05-31 | 1973-12-20 | Poensgen Gmbh Geb | Verfahren zum kontinuierlichen waschen von waesche |
DD223179A1 (de) * | 1984-02-20 | 1985-06-05 | Textima Veb K | Verfahren zum betreiben einer waschanlage |
EP0217981A1 (en) * | 1985-07-25 | 1987-04-15 | Richard O. Kaufmann | Continuous flow laundry system and method |
ATE66257T1 (de) * | 1987-03-27 | 1991-08-15 | Schulthess & Co Ag Maschf | Waschverfahren und durchlaufwaschmaschine. |
DE3935621A1 (de) * | 1989-10-26 | 1991-05-02 | Herbertz Heinz | Verfahren und vorrichtung zum waschen und desinfizieren in einer durchlaufwaschmaschine |
-
1993
- 1993-07-13 DE DE4323427A patent/DE4323427C2/de not_active Expired - Fee Related
-
1994
- 1994-07-04 DK DK94924230T patent/DK0708854T3/da active
- 1994-07-04 AT AT94924230T patent/ATE160186T1/de not_active IP Right Cessation
- 1994-07-04 ES ES94924230T patent/ES2109009T3/es not_active Expired - Lifetime
- 1994-07-04 EP EP94924230A patent/EP0708854B1/de not_active Expired - Lifetime
- 1994-07-04 WO PCT/EP1994/002186 patent/WO1995002722A1/de active IP Right Grant
- 1994-07-04 DE DE59404588T patent/DE59404588D1/de not_active Expired - Fee Related
-
1996
- 1996-01-12 FI FI960154A patent/FI108149B/fi active
-
1997
- 1997-12-03 GR GR970403237T patent/GR3025586T3/el unknown
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
WO1995002722A1 (de) | 1995-01-26 |
DE4323427A1 (de) | 1995-01-19 |
DE4323427C2 (de) | 1996-08-29 |
EP0708854A1 (de) | 1996-05-01 |
ES2109009T3 (es) | 1998-01-01 |
FI960154A0 (fi) | 1996-01-12 |
ATE160186T1 (de) | 1997-11-15 |
EP0708854B1 (de) | 1997-11-12 |
FI960154A (fi) | 1996-03-13 |
DE59404588D1 (de) | 1997-12-18 |
GR3025586T3 (en) | 1998-03-31 |
DK0708854T3 (da) | 1998-07-27 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
EP2236657B1 (en) | Washing machine | |
US7089620B2 (en) | Method for washing laundry in a tank-free wash path as well as wash path for carrying out the method | |
JP5380524B2 (ja) | 連続バッチ式トンネル洗濯機及び洗濯方法 | |
JP2004538112A (ja) | トンネル形連続バッチ式洗濯機 | |
FI108149B (fi) | Pesulinja ja vedenohjausmenetelmä | |
US10344415B2 (en) | Continuous batch tunnel washer and method | |
JP7009101B2 (ja) | 自動洗浄装置を備えた連続式洗濯機 | |
JP4869058B2 (ja) | 電気洗濯機 | |
WO2014146403A1 (zh) | 洗衣控制方法和洗衣机 | |
JP4391642B2 (ja) | 連続洗濯機における洗濯方法および連続洗濯機 | |
JP4886656B2 (ja) | 連続式水洗機及び連続式水洗機の消毒方法 | |
US3210969A (en) | Tubular double drum washing machines | |
KR20110067469A (ko) | 세탁물 처리기기 및 세탁물 처리기기의 헹굼방법 | |
ES2160370T3 (es) | Sistema de retorno de agua del prensado. | |
NL8006525A (nl) | Stappenwasmachine voor desinfecteringsbehandeling van wasgoed. | |
JP2001113080A (ja) | 水洗機の給水方法 | |
CN100582351C (zh) | 用于洗衣机的消毒试剂盒及其消毒方法 | |
JPS6244488B2 (fi) | ||
JP4610463B2 (ja) | 洗濯機 | |
EP0886692B1 (de) | Verfahren zum betreiben einer gegenstromwaschstrasse und zum durchführen des verfahrens geeignete anlage | |
JP3445898B2 (ja) | 連続式洗濯機における洗濯方法 | |
KR101634525B1 (ko) | 세탁물 처리기기 | |
JP2007082646A (ja) | 連続式洗濯機及び連続式洗濯機を用いた洗濯方法 | |
JPH03251223A (ja) | 洗浄機 | |
JP2023107324A (ja) | 洗濯物の消毒方法及び消毒手段を備えた業務用洗濯機 |