DK147299B - Fremgangsmaade til fremstilling af d- og l-phenylglycin - Google Patents

Fremgangsmaade til fremstilling af d- og l-phenylglycin Download PDF

Info

Publication number
DK147299B
DK147299B DK497977AA DK497977A DK147299B DK 147299 B DK147299 B DK 147299B DK 497977A A DK497977A A DK 497977AA DK 497977 A DK497977 A DK 497977A DK 147299 B DK147299 B DK 147299B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
phenylglycinamide
benzaldehyde
schiff base
phenylglycine
water
Prior art date
Application number
DK497977AA
Other languages
English (en)
Other versions
DK147299C (da
DK497977A (da
Inventor
Wilhelmus Hubertus Jos Boesten
Original Assignee
Stamicarbon
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Stamicarbon filed Critical Stamicarbon
Publication of DK497977A publication Critical patent/DK497977A/da
Publication of DK147299B publication Critical patent/DK147299B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK147299C publication Critical patent/DK147299C/da

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07CACYCLIC OR CARBOCYCLIC COMPOUNDS
    • C07C229/00Compounds containing amino and carboxyl groups bound to the same carbon skeleton
    • C07C229/02Compounds containing amino and carboxyl groups bound to the same carbon skeleton having amino and carboxyl groups bound to acyclic carbon atoms of the same carbon skeleton
    • C07C229/34Compounds containing amino and carboxyl groups bound to the same carbon skeleton having amino and carboxyl groups bound to acyclic carbon atoms of the same carbon skeleton the carbon skeleton containing six-membered aromatic rings
    • C07C229/36Compounds containing amino and carboxyl groups bound to the same carbon skeleton having amino and carboxyl groups bound to acyclic carbon atoms of the same carbon skeleton the carbon skeleton containing six-membered aromatic rings with at least one amino group and one carboxyl group bound to the same carbon atom of the carbon skeleton
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07CACYCLIC OR CARBOCYCLIC COMPOUNDS
    • C07C227/00Preparation of compounds containing amino and carboxyl groups bound to the same carbon skeleton
    • C07C227/38Separation; Purification; Stabilisation; Use of additives
    • C07C227/40Separation; Purification

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)

Description

147299
Opfindelsen angår en fremgangsmåde til fremstilling af D- og L-phe-nylglycin, der i den aromatiske kerne eventuelt er substitueret med en C^_g-alkyl-, C^_g-alkoxy-, en hydroxy- eller en nitrogruppe eller med et halogenatom, ved separering af en blanding af det tilsvarende D-phenylglycinamid og L-phenylglycinet.
En af D-phenylglycinamid og L-phenylglycin bestående blanding kan fremstilles ved hjælp af selektiv enzymatisk hydrolyse af DL-phenyl-gLy cinamid (se dansk patentansøgning nr. 2691/75). En sådan blanding kan separeres ved hjælp af en ionbytter. Det har vist sig, at det er vanskeligt at gennemføre en sådan separering industrielt, hypr der optræder lange opholdstider i ionbyttersøjlerne.
Det har nu vist sig, at separeringen af D-phenylglycinamid og L-phenylglycin kan foretages uden mærkbar racemisering ved omsætning af blandingen af forbindelserne, der skal separeres, med et aldehyd til opnåelse af en Schiff-base, såfremt aldehydet opfylder følgende betingelser: 2 147299 1. Det skallet føre til dannelse af en vanduopløselig Schiff-base af D-phenylglycinamidet; 2. de dannede Schiff-baser skal være lette at dekomponere, uden at også aldehydet dekomponeres; 3. Schiff-baserne og aldehydet skal være stabile under reaktionsbetingelserne ; 4. der skal være en tydelig forskel i henseende til opløseligheden i vand og i organiske opløsningsmidler mellem Schiff-basen af D-phenylglycinamidet og Schiff-basen af L-phenylglycinet eller mellem Schiff-basen af D-phenylglycinamidet øg-.det frie L-phenylglycin,
Benzaldehyd og de nedenfor nævnte substituerede benzaldehyder er de eneste forbindelser, som udmærket opfylder alle disse betingelser.
Ved substitueret benzaldehyd skal forstås alkylbenzaldehyd, halogen-benzaldehyd, nitrobenzaldehyd og alkoxybenzaldehyd, hvori alkyl- eller alkoxygruppen indeholder 1-6 carbonatomer.
Opfindelsen angår således en fremgangsmåde til fremstilling af D- og L-phenylglycin, der i den aromatiske kerne eventuelt er substitueret med en C^_g-alkyl-, C^_g-alkoxy-, en hydroxy- eller en nitrogruppe eller med et halogenatom, ved separering af en blanding af det tilsvarende D-phenylglycinamid og L-phenylglycinet, hvilken fremgangsmåde er ejendommelig ved, at man ved en temperatur på 0-60°C og en pH-værdi på 7-12 lader blandingen reagere med eventuelt i kernen med en C^_g-alkyl, en C^_g-alkoxy- eller en nitrogruppe eller med et halogenatom substitueret benzaldehyd til dannelse af Schiff-basen af i det mindste D-phenylglycinamidet, hvorpå man fraskiller Schiff-basen af D-phenylglycinamidet og dekomponerer denne under samtidig hydrolyse af amidgruppen ved syrebehandling ved en pH-værdi på under 3 ved en temperatur under 120°C, hvorpå man om nødvendigt dekomponerer Schiff-basen af L-phenylglycinet, ligeledes ved syrebehandling ved en temperatur under 120°C, idet man genvinder det eventuelt substituerede benzaldehyd.
3 147299
En fordel ved denne fremgangsmåde er, at ingen racemisering af de optisk aktive phenylglyciner finder sted. Endvidere frembyder ben-zaldehyd den fordel, at det er en udgangsforbindelse for fremstilling af phenylglycinamid via phenylglycinnitril. Endvidere er fra-skillelsen af Schiff-basen af D-phenylglycinamidet og genvindingen af benzaldehyd enkel. En yderligere fordel ved benzaldehyd er, at det ikke er blandbart med vand, hvorved det yderligere er anvendeligt som ekstraktionsmiddel, da den dannede Schiff-base af D-phenylglycinamidet er opløselig i benzaldehyd, og Schiff-basen af L-phenylglycinet er opløselig i den vandige fase.
Eksempler på phenylglyciner, der er substituerede i den aromatiske kerne, er p-hydroxyphenylglycin, p-hydroxymethylphenylglycin, p-methoxyphenylglycin, p-methylphenylglycin og p-nitrophenylglycin.
Reaktionen udføres fortrinsvis i vandigt medium, som eventuelt også kan indeholde ét eller flere organiske opløsningsmidler.
Omsætningen med benzaldehyd under dannelse af Schiff-basen eller baserne udføres ved temperaturer fra 0-60°C og fortrinsvis fra 25-45°C. Reaktionsblandingens pH-værdi ligger mellem 7 og 12 og fortrinsvis mellem 8 og 11. Når man til dannelse af Schiff-basen eller baserne anvender en ringe mængde benzaldehyd sammenlignet med D-phenyl-glycinamidmængden, f.eks. 1-2 mol aldehyd pr. mol D-phenylglycinamid og fortrinsvis 1-1,5 mol aldehyd pr. mol D-phenylgiycinamid, eller når man anvender andre opløsningsmidler for· Schiff-basen af amidet, dannes et præcipitat af Schiff-basen af D-phenylglycinamidet. L-phe-nylglycinet er i så. tilfælde opløst i saltform i moderluden. Denne fremgangsmåde foretrækkes. Når der anvendes et overskud af benzaldehyd, tjener benzaldehydet ikke kun som reaktionsmiddel, men også som opløsningsmiddel, og der dannes to lag, hvorved Schiff-basen af D-phenylglycinamidet findes i den organiske fase. Man kan også anvende blandinger af benzaldehyd og andre opløsningsmidler, f.eks. blandinger med toluen, chloroform, benzen og tetrachlorethylen,
Udvindingen af de optisk aktive phenylglyciner fra de respektive Schiff-baser kan foregå på enkel måde ved syrning med en syre, hvorved de schiffske baser dekomponeres.
4 147299
Som syrp kan organiske og uorganiske syrer benyttes, som ikke angriber aminosyren, aminosyreamidet og aldehydet. Eksempler er svovlsyre, saltsyre, phosphorsyre, eddikesyre og toluensulfonsyre. Dekomponerin-gen af den af D-aminosyreamidet afledte Schiff-base og hydrolysen af syreamidgruppen udføres i ét trin ved behandling med en stærk syre ved en pH-værdi på mindre end 3. Som syre kan eksempelvis anvendes svovlsyre, saltsyre, phosphorsyre eller toluensulfonsyre. Af økonomiske grunde, og fordi den ikke frembyder vanskeligheder ved genvindingen af aldehydet, foretrækkes svovlsyre. Når dekomponeringen af Schiff-basen finder sted ved en temperatur på ca. 100°C, optræder der ingen racemisering. Anvendelse af en temperatur på 90 - 110°C ved dekomponeringen og den efterfølgende hydrolyse frembyder den fordel, at benzaldehydet samtidig afdestilleres. Hvis dekomponeringen udføres ved temperaturer over 120°C, racemiseres L-phenylglycinet eller D-phenylglycinamidet. Dekomponeringen af Schiff-basen eller -baserne kan finde sted ved atmosfærisk eller ved højere eller lavere tryk. Anvendelse af et lavere tryk kan eventuelt lette fjernelsen af aldehydet.
D-phenylglycinet kan anvendes ved fremstilling af penicillin, og L-phenylglycinet kan anvendes ved fremstilling af et dipeptidsødestof.
Opfindelsen belyses nærmere i de efterfølgende eksempler.
Eksempel I
En suspension af 3,0 g D-phenylglycinamid (0,02 mol), 3,0 g L-phenyl= glycin (0,02 mol) og 2,2 ml koncentreret ammoniak (0,03 mol)i 100 ml vand instilles ved hjælp af 5N natronlud under konstant omrøring til en pH-værdi på 10,6 i en kolbe. Opløsningen tilsættes under omrøring . ved en temperatur på 30°C langsomt 4,0 ml (0,04 mol) benzaldehyd, hvorved pH-værdien holdes på 10,6. Efter 10 timers omrøring ved stuetemperatur fraskilles det dannede krystallinske præcipitat ved hjælp af filtrering, og der vaskes to gange med 25 ml vand på filteret. Udbyttet af Schiff-base af D-phenylglycinamid (D-N-benzylidenphe-nylglycinamid) andrager 4,6 g svarende til et udbytte på 97% af det teoretiske udbytte (smeltepunkt 138 - 139°C).
5 147299
Den på denne måde opnåede Schiff-base optages i 60 ml 3,6N svovlsyre, hvorefter 30 ml vand-benzaldehyd-blanding afdestilleres ved 100°C og et tryk på 1 atmosfære. Derpå koges den tilbageværende opløsning i en time ved atmosfærisk tryk. Efter afkøling til stuetemperatur indstilles pH-værdien på 5,6 ved hjælp af koncentreret ammoniak. Det dannede krystallinske D-phenylglycin fraskilles ved hjælp af filtrering og vaskes med to gange 10 ml vand på filteret.
Der opnås 2,7 g D-phenylglycin (udbytte: 90%). Den specifikke drejning for D-phenylglycinet andrager: [a]^= -157,2° (c = 1,0, 1,0N HC1) .
Eksempel II
En opløsning af 6,0 g D-phenylglycinamid (0,04 mol), 6,0 g L-phenyl= glycin (0,04 mol) og 3,0 ml koncentreret ammoniak (0,04 mol) i 200 ml vand med en temperatur på 37°C og en pH-værdi på 10,5 omrores sammen med 50 ml benzaldehyd. Efter separering af lagene omrøres den vandige opløsning sammen med yderligere 50 ml benzaldehyd.
Benzaldehydekstrakterne samles og vaskes med 100 ml 3,6N svovlsyre. Efter fraskillelse af den svovlsure ekstrakt afdestilleres 40 ml vand-benzaldehyd-blanding ved 100°C og atmosfærisk tryk.
Den tilbageværende inddampningsrest koges derpå i en time ved atmosfærisk tryk. Efter afkøling til stuetemperatur indstilles inddamp-ningsrestens pH-værdi på 5,0 ved hjælp af koncentreret ammoniak. Den derved udkrystalliserede D-phenylglycin frafiltreres og vaskes på et filter med to gange 10 ml vand.
Efter tørring opnås 5,2 g D-phenylglycin (udbytte: 87%). Den specifikke drejning for D-phenylglycinet andrager: [a]^°= -157,0° (c = 1,0, 1,ON HC1).
147299 6
Det efter omrøring med benzaldehyd og fraskillelse af benzaldehydla-get tilbageblivende vandlag (pH 10,5) indstilles på pH-værdien 2,0 med koncentreret svovlsyre.
Fra vandlaget fraskilles derpå 100 ml vand-benzaldehyd-blanding ved 100°C og atmosfærisk tryk. Efter afkøling af den tilbageværende blanding til stuetemperatur neutraliserer man til pH-værdien 6 ved hjælp af koncentreret ammoniak under samtidig køling.
Den derved udkrystalliserede L-phenylglycin udvindes ved hjælp af filtrering og vaskes på filteret med to gange 10 ml vand. Der opnås 5,6 g L-phenylglycin (udbytte: 9350. Den specifikke drejning andrager: [a]^° = +157,1° (c = 1,0, 1,0N HC1).
Eksempel '11X
X en kolbe bliver 6,0 g D-phenylglycinamid (0,04 mol), 6,0 g L-phe= nylglycin (0,04 mol) og 4 ml koncentreret ammoniak (0,056 mol) under omrøring indstillet på pH-værdien 10,7 med 5N natronlud ved 40°C. Derpå tilsættes langsomt 4,7 ml benzaldehyd (0,045 mol) ved 40°C. Derved synker pH-værdien til 9,9. Omrøringen fortsættes yderligere en halv time,, hvorved temperaturen falder til 30°C.
Den dannede suspension centrifugeres og eftervaskes med to gange 50 indvand. Ved tørring ved 50°C og et tryk på 12 mm Hg opnås 9,0 g D-N-- b^zylidenphenylglycinamid (udbytte; 95%, smeltepunkt 139°C). Specifik drejning; [a]20 = -82,5° ( c = 1,0, 99% myresyre).
D
Eksempel IV
I en med omrører udstyret kolbe bliver en suspension af 2,5 g D-p-methoxyphenylglycinamid (13,7 mmol), 3,5 g L-p-methoxyphenylglycin (19,7 mmol) og 1,0 ml koncentreret ammoniak (25 vægt%) (13,7 mmol) under vedvarende omrøring tilsat så meget 5N NaOH ved 40°C, at pH-

Claims (2)

147299 værdien andrager 10,5. Denne opløsning tilsættes under vedvarende omrøring 1,7 ml benzaldehyd (17 mmol), hvorved pH-værdien synker til 9,9. Efter yderligere 1 1/4 times omrøring ved 30°C filtreres suspensionen gennem et glasfilter, og der vaskes med to gange 50 ml vand på filteret. Efter 2 timers tørring af krystallerne ved 50°C og 12 mm Hg opnås 3,5 g D-N-benzyliden-p-methoxy-phenylglycinamid (udbytte 95,4%). Smeltepunktet ligger ved 139-140°C. Den specifikke drejning andrager: [a]20 = -78,9° ( c = 1,0, 99 vægt% myresyre). D Af den på denne måde opnåede Schiff-base optages 3,2 g (12,0 m-mol) i 50 ml 3,6N svovlsyre. Efter afdestillering af 25 ml vand-benz= aldehyd-blanding ved 98-100°C koges der i yderligere 1 time. Efter afkøling til stuetemperatur indstilles pH-værdien på 5,2 ved hjælp af i. koncentreret ammoniak (25 vægt%). Den derved dannede krystallinske D-p-methoxyphenylglycin frafiltreres og vaskes på filteret i rækkefølge med to gange 50 ml vand og to gange 10 ml acetone. Ved tørring ved 50°C og 12 mm Hg opnås 2,0 g D-p-methoxyphenylglycin (udbytte: 92,6%). Den specifikke drejning andrager: [a]2^ = -154,8° (c = 0,8; 1,0N HC1). D
1. Fremgangsmåde til fremstilling af D- og L-phenylglycin, der i den aromatiske kerne eventuelt er substitueret med en C^_g-alkyl-, C^^g-alkoxy-, en hydroxy- eller en nitrogruppe eller med et halogenatom, ved separering af en blanding af det tilsvarende D-phenylgly-cinamid og L-phenylglycinet, kendetegnet ved, at man ved en temperatur på 0-60°C og en pH-værdi på 7-12 lader blandingen reagere med eventuelt i kernen med en C^_g-alkyl-, en C1_g-alkoxy- eller en nitrogruppe eller med et halogenatom substitueret benzaldehyd til dannelse af Schiff-basen af i det mindste D-phenylglycinamidet , hvorpå man fraskiller Schiff-basen af D-phe-nylglycinamidet og dekomponerer denne under samtidig hydrolyse af amidgruppen ved syrebehandling ved en pH-værdi på under 3 og ved en temperatur under 120°C, hvorpå man om nødvendigt dekomponerer Schiff-basen af L-phenylglycinet, ligeledes ved syrebehandling ved en temperatur under 120°C, idet man genvinder det eventuelt substituerede benzaldehyd.
DK497977A 1976-11-10 1977-11-09 Fremgangsmaade til fremstilling af d- og l-phenylglycin DK147299C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL7612456 1976-11-10
NLAANVRAGE7612456,A NL187110C (nl) 1976-11-10 1976-11-10 Werkwijze voor het scheiden van een mengsel van een optisch aktief fenylglycine-amide en een optisch aktief fenylglycine.

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK497977A DK497977A (da) 1978-05-11
DK147299B true DK147299B (da) 1984-06-12
DK147299C DK147299C (da) 1985-01-02

Family

ID=19827202

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK497977A DK147299C (da) 1976-11-10 1977-11-09 Fremgangsmaade til fremstilling af d- og l-phenylglycin

Country Status (14)

Country Link
US (1) US4172846A (da)
JP (1) JPS5822470B2 (da)
BE (1) BE859822A (da)
CA (1) CA1108181A (da)
CH (1) CH632736A5 (da)
DE (1) DE2750376A1 (da)
DK (1) DK147299C (da)
ES (1) ES463938A1 (da)
FR (1) FR2370718A1 (da)
GB (1) GB1538816A (da)
HU (1) HU180933B (da)
MX (1) MX5601E (da)
NL (1) NL187110C (da)
SE (2) SE426063B (da)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL8501093A (nl) * 1985-04-12 1986-11-03 Stamicarbon Werkwijze voor het racemiseren van een optisch aktief n- benzylideenaminozuuramide.
US5102792A (en) * 1987-08-13 1992-04-07 W. R. Grace & Co.-Conn. Selective production of L-serine derivative isomers
NL8703159A (nl) * 1987-12-30 1989-07-17 Stamicarbon Werkwijze voor de winning van alfa-aminoalkoholen.
NL8800260A (nl) * 1988-02-04 1989-09-01 Stamicarbon Alpha-n-hydroxyaminozuren, amiden en andere derivaten daarvan.
BE1007296A3 (nl) * 1993-07-19 1995-05-09 Dsm Nv Werkwijze voor de bereiding van een beta-lactamderivaat.
JPH08157437A (ja) * 1994-12-08 1996-06-18 Ajinomoto Co Inc D−アミノ酸−N−(S)−α−アルキルベンジルアミドの製造法
NL1015495C2 (nl) 2000-06-22 2001-12-28 Dsm Nv Werkwijze voor het racemiseren van een enantiomeer verrijkte schiffse base van een aminozuuramide.
AU2003288004A1 (en) * 2002-11-15 2004-06-15 Dsm Ip Assets B.V. Process for the preparation of an enantiomerically enriched schiff base
EP2513039A1 (de) * 2009-12-17 2012-10-24 Basf Se Verfahren zur reinigung von aminogruppen-enthaltenden verbindungen

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3819607A (en) * 1970-04-24 1974-06-25 Squibb & Sons Inc Method for producing peptides by reaction of amino acid n-carboxyanhydrides with schiff's bases
BE795874A (fr) * 1972-02-25 1973-08-23 Glaxo Lab Ltd Procede de preparation d'esters optiquement actifs d'alpha-amino-acides
NL181508C (nl) * 1974-06-14 1987-09-01 Stamicarbon Werkwijze voor de bereiding van een d-aminozuuramide en een l-aminozuur en werkwijze voor de bereiding van d-fenylglycine.
NL7413843A (nl) * 1974-10-23 1976-04-27 Stamicarbon Optische scheiding van fenylglycine-amide.
NL7514301A (nl) * 1975-12-09 1977-06-13 Stamicarbon Werkwijze voor het racemiseren van een optisch actief fenylglycine-amide met eventueel een ge- substitueerde fenylgroep.
NL7514300A (nl) * 1975-12-09 1977-06-13 Stamicarbon Werkwijze voor de bereiding van optisch actief fenylglycineamide.
US4072698A (en) * 1976-12-02 1978-02-07 The Upjohn Company Resolution of aminonitriles

Also Published As

Publication number Publication date
DE2750376A1 (de) 1978-05-11
SE426063B (sv) 1982-12-06
CA1108181A (en) 1981-09-01
SE7712686L (sv) 1978-05-11
US4172846A (en) 1979-10-30
GB1538816A (en) 1979-01-24
NL187110C (nl) 1991-06-03
MX5601E (es) 1983-11-07
DK147299C (da) 1985-01-02
JPS5368743A (en) 1978-06-19
NL187110B (nl) 1991-01-02
NL7612456A (nl) 1978-05-12
HU180933B (en) 1983-05-30
DE2750376C2 (da) 1990-09-06
DK497977A (da) 1978-05-11
FR2370718A1 (fr) 1978-06-09
ES463938A1 (es) 1978-11-16
JPS5822470B2 (ja) 1983-05-09
FR2370718B1 (da) 1983-12-09
CH632736A5 (de) 1982-10-29
BE859822A (nl) 1978-04-17

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP0442584B1 (en) Process for the preparation of an optically active amino acid amide
DK147299B (da) Fremgangsmaade til fremstilling af d- og l-phenylglycin
EP0208948B1 (en) A method for optical resolution of phenylacetic acid derivative
US4002666A (en) Process for the preparation of optically active p-hydroxyphenylglycine
US3988344A (en) Process for purifying saccharin
JPH01135747A (ja) 光学活性塩、その製法および光学活性3‐クロル‐2‐ヒドロキシプロピルトリメチルアンモニウムクロリドの製法
JPH06184091A (ja) 光学活性メチオニンアミドの調製法
EP0450684B1 (en) A process for the preparation of D-(-)-4-hydroxyphenylglycine and L-(+)-4-hydroxyphenylglycine, starting from D.L.-4-hydroxyphenylglycine
US5200555A (en) Process for the preparation of S(+)-6-methoxy-α-methyl-2-naphthalene-acetic acid
JP3484510B2 (ja) 光学活性カルボン酸の製造法
KR20000069407A (ko) 설폰아미드 제조방법
US4111980A (en) Process for preparing optically active phenyl glycine
US7358384B2 (en) Processes for the recovery of optically active diacyltartaric acids
JP2830364B2 (ja) 光学活性1―ベンジル―3―ヒドロキシピロリジンの製造方法
KR100235374B1 (ko) 2-아미노나프티리딘 유도체의 광학 이성질체 제조 방법
WO1989005787A2 (en) Processes and compounds useful for resolving 1-methyl-3-phenylpropylamine
NO770524L (no) Fremgangsm}te ved spaltning av alanin-racemater
JP2884703B2 (ja) 光学活性2―メチルピペラジンの製造法
JP2689600B2 (ja) α―イソプロピル―p―クロロフェニル酢酸の光学分割法
JP2616211B2 (ja) 光学活性1,2―プロパンジアミンの製法
EP1392620B1 (en) Novel use of sulfamic acids as resolving agent.
JPS61172846A (ja) (±)−2−クロロプロピオン酸の光学分割法
US7345202B2 (en) Use of sulfamic acids as resolving agent
JPH03279375A (ja) 光学活性2―メチルピペラジンの分割方法
HU192763B (en) Process for resolving d,1-trans-chrysanthemic acid with l-/-/-ephedrine