NO20006570L - Kommunikasjonssystem for et bygg - Google Patents

Kommunikasjonssystem for et bygg

Info

Publication number
NO20006570L
NO20006570L NO20006570A NO20006570A NO20006570L NO 20006570 L NO20006570 L NO 20006570L NO 20006570 A NO20006570 A NO 20006570A NO 20006570 A NO20006570 A NO 20006570A NO 20006570 L NO20006570 L NO 20006570L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
communication system
central
building
transmitter
specified
Prior art date
Application number
NO20006570A
Other languages
English (en)
Other versions
NO20006570D0 (no
Inventor
Otto Meier
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of NO20006570D0 publication Critical patent/NO20006570D0/no
Publication of NO20006570L publication Critical patent/NO20006570L/no

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08BSIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
    • G08B25/00Alarm systems in which the location of the alarm condition is signalled to a central station, e.g. fire or police telegraphic systems
    • G08B25/01Alarm systems in which the location of the alarm condition is signalled to a central station, e.g. fire or police telegraphic systems characterised by the transmission medium
    • G08B25/10Alarm systems in which the location of the alarm condition is signalled to a central station, e.g. fire or police telegraphic systems characterised by the transmission medium using wireless transmission systems
    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08BSIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
    • G08B25/00Alarm systems in which the location of the alarm condition is signalled to a central station, e.g. fire or police telegraphic systems
    • G08B25/01Alarm systems in which the location of the alarm condition is signalled to a central station, e.g. fire or police telegraphic systems characterised by the transmission medium
    • G08B25/014Alarm signalling to a central station with two-way communication, e.g. with signalling back

Landscapes

  • Business, Economics & Management (AREA)
  • Emergency Management (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Alarm Systems (AREA)
  • Coating By Spraying Or Casting (AREA)
  • Threshing Machine Elements (AREA)
  • Buildings Adapted To Withstand Abnormal External Influences (AREA)
  • Fire Alarms (AREA)

Abstract

Det er beskrevet et kommunikasjonssystem for en bygning, som omfatter et trådforbundet farebekjem- pelsessystem med en sentral (5, 7) og periferiapparater (3, 6) som via ledninger (4, 8) er koblet til sentralen. På ledningene (4, 8) av farebekjempelsessystemet er det anordnet adresserbare midler for å motta informasjoner og å overføre disse til sentralen (5, 7). Farebekjempelsessystemet kan dannes ved hjelp av et brcinnvarsleranlegg med perifert anordnete bréirmvarslere (3), idet det til ledningene (4) som forbinder brannvarslerne (3) med sentralen (5) er koblet til sender-/mottagerstasjoner (10) for radiosignaler. Alternativt kan farebekjempelsessystemet være utformet ved hjelp av et elektroakustisk nadsfall-varselsystem med perifert fordelte høyttalere (6), og hvor høyttalerne dessuten er utformet som mikrofoner eller er utstyrt med mikrofoner (12).

Description

Foreliggende oppfinnelse vedrører et kommunikasjonssystem for en bygning, omfattende et trådforbundet farebekjempelsessystem med en sentral og periferiapparater som via ledninger er koblet til sentralen.
Et slikt farebekjempelsessystem kan f.eks. være et brannvarselsanlegg med i bygningen fordelt anordnede brannvarslere som via en buss er koblet til sentralen, eller et elektroakustisk nødsfall-varselsystem med høyttalere som er fordelt i bygningen for å meddele evakueringsinformasjoner. Selvfølgelig er også en kombinasjon av et brannvarselsanlegg med et elektroakustisk nødsfall-varselsystem mulig.
Ved siden av et elektroakustisk nødsfall-varselsystem kan det være anordnet en separat "brannstasjonstelefon" via hvilken stedets brannkorps kan kommunisere med beredskapslederen i sentralen. En slik brannstasjonstelefon er fast trådforbundet og har fast installerte telefonapparater. Et radiosystem, eller generelt et trådløst kommunikasjonssystem, i stedet for brannstasjonstelefonen er mindre kost-bart, men radioapparatene har en begrenset rekkevidde, spesielt i store bygninger av stålbetong. Det er også kjent å legge en koaksialkabel som antenne i bygningen slik at radioapparatene kun må danne bro over distansen til koaksialkabelen. Men også koaksialkabelen er en ytterligere og kostbar investering.
Et radiosystem har prinsipielt den ulempe at alle deltagere benytter en eneste kanal slik at beredskapslederen ikke automatisk vet hvor de respektive meldinger kommer fra. Brannstasjonstelefonen har ikke den i forbindelse med ra-diosystemer nevnte ulempe, fordi det her ved hvert anrop lyser en lampe som identifiserer den respektive linje.
Foreliggende oppfinnelse angir et kommunikasjonssystem av den innledningsvis nevnte art, som har alle fordeler ved et radiosystem, dvs. ubetydelige ekstra installasjonskostnader samt muligheten for å kommunisere med sentralen fra hvert punkt i bygningen, og som muliggjør dessuten en automatisk deteksjon av anroperens posisjon.
Denne oppgave løses ifølge oppfinnelsen ved at det på farebekjempelsessystemets ledninger er anordnet adresserbare midler for å motta informasjoner og for å overføre disse til sentralen.
Ved kommunikasjonssystemet ifølge oppfinnelsen anvendes således de allerde foreliggende ledninger av farebekjempelsessystemet for kommunikasjonen med sentralen ved at det på disse ledninger tilkobles mottagerstasjoner på strategiske punkter. Mottagerstasjonene har en individuell adresse slik at det i sentralen ved inngang av en melding fra en av disse stasjoner til en hver tid er kjent hvilken stasjon meldingen er sendt fra.
Alt efter farebekjempelsessystemets art, foreslås det i det følgende forskjellige utførelsesformer for kommunikasjonssystemet : En første foretrukken utførelsesform av kommunikasjonssystemet ifølge oppfinnelsen erkarakterisert vedat farebekjempelsessystemet er dannet ved hjelp av et brannvarselsanlegg med perifert anordnede brannvarslere, og at det på ledningene som forbinder brannvarslerne med sentralen, er tilkoblet sender-/mottagerstasjoner for radiosignaler. Fortrinnsvis er tilkoblingsstedene for sender-/mottager-stas j onene valgt slik at det på hvert punkt i bygningen ligger standard-radioapparater innenfor en sikker kommunikasjonsdistanse til en sender-/mottagerstasjon.
Når hvert radioapparat likeledes har en individuell adresse og sender denne ved utlevering av en melding, kan sentralen ikke bare identifisere sender-/mottagerstasjonene men også radioapparatene. Kommunikasjonen fra sentralen til opprin-geren skjer likeledes via melderledningen til sender-/mottagerstasjonen, f.eks. digitalt kodet, og fra denne pr. radiosending til det respektive radioapparat. Radiokommuni-kasjonen kan skje i analogt eller digitalt kodet form, mel- dingsutleveringen pr. tekst-display eller via høytta-ler/hodetelefon.
En andre foretrukken utførelsesform av kommunikasjonssystemet ifølge oppfinnelsen erkarakterisert vedat det fra radioapparatene i kronologiske avstander skjer en avgivelse av et presenssignal slik at den respektive posisjon av brukeren av radioapparatene og deres bevegelser i bygningen kan detekteres i sentralen.
Nøyaktigheten av posisjonsbestemmelsen ved hjelp av kommunikasjonssystemet er gitt ved avstanden mellom sender-/mottagerstasjonene. Når flere stasjoner mottar samtidig et signal fra samme radioapparat, kan radioapparatets posisjon bestemmes ved hjelp av mottagersignalets styrke. Når man kjenner den aktuelle posisjon av radioapparatets bruker, kan man ringe til denne direkte ved at man velger stasjonen som ligger nærmest eller en av de nærmestliggende stasjonene .
En tredje foretrukken utførelsesform erkarakterisert vedat farebekjempelsessystemet er dannet ved hjelp av et elektroakustisk nødsfallsystem med perifert fordelte høyttale-re, og at høyttalerne dessuten er utformet som mikrofoner eller er utstyrt med mikrofoner.
Denne utvikling av et elektroakustisk nødsfall-varselsystem til et kommunikasjonssystem åpner muligheten for toveiskom-munikasjon mellom sentralen og operasjonsstyrken og dessuten bygningens beboerne ved at sistnevnte bruker høyttaler-ne med mikrofonfunksjonen samt de fast installerte telefonapparater. Dessuten byr denne utførelsesform av sentralen mulighet for "listen-in", dvs. at man i sentralen kan følge akustisk med det som skjer i bygningen.
En ytterligere foretrukken utførelsesform av kommunikasjonssystemet ifølge oppfinnelsen erkarakterisert vedat sender-/mottagerstasjonene for radiosignalene og/eller høyttalerne eller i det minste noen av av disse er tilord net kameraer og at disse likeledes er forbundet med sentralen ved hjelp av de nevnte ledninger.
Ved å anordne kameraer, utvides "listen-in" systemet til et "look-in" system, og operasjonslederen i sentralen får muligheten til valgfritt å koble inn kameraene og å skaffe seg et nøyaktig overblikk over situasjonen i bygningen. Spesielt fluktveier såsom ganger og trappeoppganger kan in-spiseres på denne måte, før det via det elektroakustiske nødsfalls-varselsystem eller via kommunikasjonssystemet sendes informasjoner over fluktveiene som skal brukes. Ope-ras jonsstyrken kan selvfølgelig også ved denne utførelses-form kommunisere med sentralen via radioapparater og sender- /mottagerstas j onene i brannvarselsanlegget hhv. via mikrofonene i høyttalerne av det elektroakustiske nødsfall-varselsystem.
I det følgende skal oppfinnelsen forklares nærmere ved hjelp av et utførelseseksempel i en eneste tegning. Tegningen viser et skjematisk snitt gjennom en bygning som er utstyrt med såvel et brannvarselsanlegg som et elektroakustisk nødsfall-varselsystem, hvor begge farebekjempelsessy-stemer er konstruert som et kommunikasjonssystem. I praksis begrenser man seg heller til kun ett kommunikasjonssystem.
Bygningen er symbolisert ved en gang 1 og et antall rom 2, idet kun rommene 2 langs den ene side av gangen 1 er vist. I gangen 1 og i rommene 2 er det installert brannvarslere 3 som er koblet til en buss 4 via hvilken brannvarslernes 3 strømforsyning og deres kommunikasjon med en brannvarsel-sentral 5 skjer. Denne befinner seg i et kommandorom som danner alarm- og redningssentralen for bygningen, hvor operasjonslederen eller -lederne for de forskjellige opera-sjonsstyrkene er stasjonert under én operasjon. I tillegg til brannvarselsanlegget er det i bygningen installert et elektroakustisk nødsfall-varselsystem som på utvalgte steder i bygningen har monterte høyttalere 6 som er koblet til en ledning 8 som er forbundet med en evakueringssentral 7. Evakueringssentralen 7 som likeledes befinner seg i nevnte kommandorom, kan være forbundet med brannvarselsentralen 5 via et overordnet farestyringssystem 9.
Det elektroakustiske nødsfall-varselsystem tjener til med-delelsen av evakuerings- og redningsinformasjoner fra evakueringssentralen 7 til personene som befinner seg i bygningen. Det kan sende ut flere forskjellige meldinger samtidig, idet disse meldinger kan være enten lagrede lyder eller lydfølger, eller de kan være talt "live" eller eventuelt også lagrede meldinger. Mens det ved de fleste av de idag anvendte elektroakustiske nødsfall-varselsystemer for hver av disse forskjellige audio-informasjoner anvendes en separat kabel, anvendes ved det omtalte system digital kom-munikasjonsteknikk. Dette betyr at ledningen 8 er en fler-kanalledning via hvilken flere meldinger kan overføres samtidig.
I bygningen som vist på tegningen, er det dessuten anordnet et kommunikasjonssystem for kommunikasjon mellom sentralen og operasjonsstyrken, som benytter seg av de allerede foreliggende installasjoner i brannvarselsanlegget og/eller det elektroakustiske nødsfall-varselsystem. På tegningen er såvel brannvarselsanlegget som det elektroakustiske nødsfall-varselsystem konstruert som et kommunikasjonssystem hvorved begge de to kommunikasjonssystemer sterkt overlapper. Allerede av omkostningsgrunner vil man i praksis bestemme seg for kun ett kommunikasjonssystem og således ikke anvende begge systemer ved siden av hverandre. Tegningen skal for-ståes slik at det kan velges alternativt mellom to mulighe-ter ved et kommunikasjonssystem. I det følgende skal nå først beskrives det kommunikasjonssystem som bruker brannvarselsanlegget og derefter det som bruker det elektroakustiske nødsfall-varselsystem.
Ifølge tegningen er bussen 4 som forbinder brannvarslerne 3 med brannvarselsentralen 5 koblet på strategisk valgte steder, f.eks. på gangen 1, i trappoppganger eller i felles-rom, til sender-/mottagerstasjoner 10 for radiosignaler. Fordelingen av stasjonene 10 i bygningen er her valgt slik at det på hvert punkt i bygningen ligger standard- radioapparater 11 innenfor deres sikre kommunikasjonsdistanse (=rekkevidde) til disse stasjoner. Hver sender-/mottagerstasjon har en individuell adresse ved hjelp av hvilken de kan identifiseres og anropes.
Når en brannmann vil sende en melding til kommandorommet, benytter han helt vanlig sitt radioapparat og sender en radiomelding som mottas av den nærmestliggende sender-/mottagerstasjon 10 og overføres i digitalt kodet form sammen med stasjonens adresse via bussen 4 til brannvarselsentralen 5. Her velges signalformatet slik at brannvarselsy-stemet og kommunikasjonssystemet kan bruke bussen 4 samtidig som overføringsledning, uten å forstyrre hverandre. Når hvert radioapparat 11 likeledes har en individuell adresse og sender denne sammen med hver radiomelding, kan sentralen ikke bare identifisere sender-/mottagerstasjonen som sender en melding, men også radioapparatet 11 som opprinnelig har sendt ut meldingen. I kommandorommet er det anordnet fortrinnsvis et betjeningstablå for kommunikasjonssystemet som for hver sender-/mottagerstasjon 10 som er anordnet i bygningen, er forsynt med en optisk indikator for en inngående melding og en anropstast eller anropsknapp.
Når hvert radioapparat 11 i avstander på noen sekunder sender et presenssignal som efter mottagelse i neste sender-/mottagerstasjon 10 sendes av denne til kommandorommet, kan det i kommandorommet iakttas hvor brukeren av vedrørende radioapparat 11 beveger seg i bygningen og hvor han befinner seg akkurat da. Når det samme radiosignal mottas av flere sender-/mottagerstasjoner 10, kan posisjonen av det tilhørende radioapparat 11 bestemmes ved at hver sender-/mottagerstasjon 10 registerer styrken av de mottatte radiosignaler og sender disse til sentralen 7 slik at det i kommandorommet ved hjelp av signalstyrken kan bestemmes den aktuelle posisjon av radioapparatet 11.
Kommunikasjonen i motsatt retning, fra kommandorom til radioapparat 11, skjer likeledes via bussen 4 ved at vedrø-rende sender-/mottagerstasjon 10 og eventuelt også nabolig-gende mottagerstasjoner ringes opp, og den respektive mel ding overføres til de anropte stasjoner. Disse sender da den mottatte melding som radiogram som mottas av radioapparatet 11.
I tilslutning til kommunikasjonssystemet som benytter brannvarsleranlegget, skal i det følgende beskrives det kommunikasjonssystem som bruker det elektroakustiske nøds-fall-varselsystem: Som skjematisk vist på tegningen med henvisningstallet 12, er høyttalerne 6 hos det elektroakustiske nødsfall-varselsystem utstyrt med en mikrofonfunksjon som tjener til å oppta audio-informasjoner og å overføre disse via ledningen 8 til evakueringssentralen 7. Mikrofonfunksjon betyr at høyttalerne 6 i tillegg er utformet som mikrofoner eller at de er forsynt med en mikrofon 12. Her kan mirkrofonene 12 være utformet slik at de på stedet kan slås på for hånd og brukes som en telefon, eller at de fjernstyrt kan slås på av sentralen, eller at de slår seg på av seg selv ved et bestemt støynivå eller en bestemt støyart.
På denne måte kan operasjonsstyrken på den ene side kommunisere med operasjonslederen via mikrofonene 12 og høytta-lerne 6, og på den andre side kan operasjonslederen direkte snakke med personer i område for bestemte høyttalere 6, og endelig kan operasjonslederen i bestemte kritiske områder i bygningen, som f.eks. trappehuset eller fluktveier, direkte høre og forfølge reaksjonene av menneskene i disse områder.
Den digitale signalbehandlings- og signaloverføringsteknikk kan i tillegg til audioinformasjoner brukes til å overføre videobilder, hvor en slik videooverføring også kan skje via bussen 4 når den utformes tilsvarende. De følgende utførel-ser over anvendelsen av kameraer og overføringen av videobilder referer seg således til såvel brannvarsleranlegget som det elektroakustiske nødsfall-varselsystem.
Som vist på tegningen, er det i gangen 1 eller i andre vik-tige områder av bygningen på strategiske steder montert digitale kameraer 13 som enten er koblet til bussen 4 eller til ledningen 8, via hvilke kameraenes bilder overføres med en relativt liten båndbredde og lav hastighet til kommandorommet. Kameraene kobles fortrinnsvis automatisk inn av brannvarsleranlegget så snart en brannvarsler 3 har rea-gert i det respektive område. Operasjonslederen har således mulighet til å iaktta brannens utvikling og personenes opp-treden på fluktveiene. Ved tilkobling til bussen 4 kan kameraene 13 være anordnet på en bærer som er forbundet med brannvarslerne 3 eller er koblet til disse (sml. W0-søknad PCT/CH99/00413). Fortrinnsvis benytter kameraet CMOS-teknikk hvis bilder komprimeres av en prosessor slik at de kan overføres med en tilstrekkelig frekvens via bussen 4 eller ledningen 8.
Det viste kommunikasjonssystem vedrører utelukkende kommunikasjonen innenfor et bygningsmessig anlegg. Under omsten-digheter har imidlertid operasjonslederen ønske om å komme i kontakt med de fremrykkende operasjonsstyrker tidligst mulig. Til dette formål foreligger mellom kommandorommet og brannvesenet en egnet forbindelse, f.eks. via mobiltelefon. På denne måte kan operasjonslederen i kommandorommet holde operasjonsstyrken stadig orientert allerede fra utrykningen slik at den ved ankomst på brannstedet har alle nødvendige informasjoner og kan agere optimalt.
Når brannbilen er utstyrt med PC med dataskjerm og skriver, kan det via mobiltelefon overføres fortløpende informasjoner om den aktuelle situasjon fra kommandorommet til den kjørende bil og vises der via dataskjerm eller skriver. Likeledes kan brannvesenet allerede fra den kjørende bil kommunisere via kommandorommet med det eventuelt foreliggende elektroakustiske nødsfall-varselsystem eller med det byg-ningsinterne kommunikasjonssystem, og via dette meddele personene i bygningen hvordan de skal forholde seg.

Claims (11)

1. Kommunikasjonssystem for en bygning, omfattende et trådforbundet farebekjempelsessystem med en sentral (5, 7) og periferiapparater (3, 6) som via ledninger (4, 8) er koblet til sentralen, karakterisert ved at det på farebekjempelsessystemets ledninger (4, 8) er anordnet adresserbare midler for å motta informasjoner og å overføre disse til sentralen (5, 7) .
2. Kommunikasjonssystem som angitt i krav 1, karakterisert ved at farebekjempelsessystemet er dannet av et brannvarsleranlegg med perifert anordnede brannvarslere (3), og at det til ledninger (4) som forbinder brannvarslerne (3) med sentralen (5), er tilkoblet sender-/mottagerstasjoner (10) for radiosignaler.
3. Kommunikasjonssystem som angitt i krav 2, karakterisert ved at tilslutningsstedene for sender-/mottagerstasjonene (10) er valgt slik at det på hvert punkt i bygningen ligger standard-radioapparater (11) innenfor en sikker kommunikasjonsdistanse til en sender-/mottagerstasjon (10).
4. Kommunikasjonssystem som angitt i krav 3, karakterisert ved at det fra radioapparatene (11) i kronologiske avstander avgis et presenssignal slik at det i sentralen (5) kan erkjennes den respektive posisjon av radioapparatenes (11) brukere og deres bevegel-se i bygningen.
5. Kommunikasjonssystem som angitt i krav 1, karakterisert ved at farebekjempelsessystemet er dannet ved hjelp av et elektroakustisk nødsfall-varselsystem med perifert fordelte høyttalere (6), og at høyttalerne dessuten er utformet som mikrofoner eller er utstyrt med mikrofoner (12).
6. Kommunikasjonssystem som angitt i krav 5, karakterisert ved at mikrofonene (12) sammen med høyttalerne (6) kan slås på på stedet og kan brukes som telefon for kommunikasjon med sentralen (7).
7. Kommunikasjonssystem som angitt i krav 5, karakterisert ved at mikrofonene (12) fjernstyrt kan kobles inn av sentralen (7).
8. Kommunikasjonssystem som angitt i krav 5 eller 6, karakterisert ved at mikrofonene er utstyrt med en støysensor og at det ved overskridelse av et bestemt støynivå eller når det dannes en bestemt støyart, kobles det respektive mikrofon (12) automatisk på og for-bindes med sentralen (7).
9. Kommunikasjonssystem som angitt i kravene 2 og 5, karakterisert ved at sender-/mottagerstasjonene (10) for radiosingaler og/eller høytta-lerne (6) eller i det minste noen av disse er tilordnet kameraer (13), og at disse likeledes via de nevnte ledninger (4 hhv. 8) er forbundet med sentralen (5 hhv. 7).
10. Kommunikasjonssystem som angitt i krav 9, karakterisert ved at kameraene (13) fjernstyrt kan kobles inn av sentralen (5, 7).
11. Kommunikasjonssystem som angitt i krav 9, karakterisert ved at kameraene (13) kan kobles inn av alarmsignalet av en brannvarsler (3).
NO20006570A 1999-12-23 2000-12-21 Kommunikasjonssystem for et bygg NO20006570L (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
EP99125784A EP1111565B1 (de) 1999-12-23 1999-12-23 Kommunikationssystem für ein Gebäude

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO20006570D0 NO20006570D0 (no) 2000-12-21
NO20006570L true NO20006570L (no) 2001-06-25

Family

ID=8239719

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO20006570A NO20006570L (no) 1999-12-23 2000-12-21 Kommunikasjonssystem for et bygg

Country Status (5)

Country Link
EP (1) EP1111565B1 (no)
CN (1) CN1201556C (no)
AT (1) ATE274734T1 (no)
DE (1) DE59910356D1 (no)
NO (1) NO20006570L (no)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP1510988B1 (de) 2003-08-18 2009-03-11 Siemens Aktiengesellschaft Übertragungsnetzwerk für die Übertragung mehrerer Informationsströme sowie Gefahrenmeldeanlage
DE102005018562A1 (de) * 2005-04-21 2006-11-02 Fraunhofer-Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung e.V. Vorrichtung zur Positionsbestimmung mobiler Objekte innerhalb von Gebäuden
DE102005021736B4 (de) * 2005-05-11 2018-10-18 Robert Bosch Gmbh Einrichtung zur Steuerung von Rettungsmaßnahmen
SE1000531A1 (sv) * 2010-05-19 2011-11-20 Virtual Market Ab Teknikbaserad affärs- och informationsmodell för övervakning av brandförlopp via Internet
CN102621520A (zh) * 2011-01-27 2012-08-01 西门子公司 在紧急状况下定位受困个体的方法和装置

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPH0376490A (ja) * 1989-08-18 1991-04-02 Fujitsu General Ltd カメラ監視システム
GB9205269D0 (en) * 1992-03-11 1992-04-22 Olivetti Res Ltd Tracking and/or identification system
DE4412942A1 (de) * 1994-04-15 1995-10-19 Manfred Trautvetter Klingelanlage und/oder Vielfachtürsprechanlage
US5745849A (en) * 1996-02-09 1998-04-28 Digital Monitoring Products, Inc. Combination cordless telephone and premise-monitoring alarm system
DE59710067D1 (de) * 1996-04-22 2003-06-18 Siemens Building Tech Ag Brandmeldeanlage

Also Published As

Publication number Publication date
EP1111565B1 (de) 2004-08-25
ATE274734T1 (de) 2004-09-15
NO20006570D0 (no) 2000-12-21
DE59910356D1 (de) 2004-09-30
CN1301108A (zh) 2001-06-27
EP1111565A1 (de) 2001-06-27
CN1201556C (zh) 2005-05-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN111133730B (zh) 具有通用应用平台的可配置的多功能的加固的互联网语音协议(VoIP)通信设备
KR20180066700A (ko) 무선 디지털 마을방송 시스템
JP2006222885A (ja) 集合住宅用インターホンシステムの共用部装置並びに集合住宅用インターホンシステム
NO20006570L (no) Kommunikasjonssystem for et bygg
JP5151799B2 (ja) 災害通報情報表示装置
JP2018041166A (ja) 通報システム
JP5269915B2 (ja) 交換機
JP2020119282A (ja) 火災報知設備
JPH06337997A (ja) 火災感知器連動型知覚モニタリング・システム
JP6854945B2 (ja) 地域防災情報システム
JP3993309B2 (ja) 自動火災報知設備付インターホンシステム
JP2003281650A (ja) 防災システム
JP7452966B2 (ja) 防災監視システム
JP5114040B2 (ja) 集合住宅用インターホンシステム
JPH0520573A (ja) 集合住宅用火災報知装置
JP2020030545A (ja) 緊急通報システム
EP1353524A1 (en) Communication system for sending alerting messages and/or alarm signals
JP2006332719A (ja) 消防指令システム
JP2020030540A (ja) 緊急通報システム
JPH03827B2 (no)
JP2001148848A (ja) ページングシステム
JP2020030542A (ja) 緊急通報システム
JP6389064B2 (ja) 防災設備
JP2020030541A (ja) 緊急通報システム
KR20230076394A (ko) 수신 여부를 집계하여 공지 전달의 정확성을 향상시키는 스마트 마을 시스템

Legal Events

Date Code Title Description
CREP Change of representative

Representative=s name: ONSAGERS AS, POSTBOKS 6963 ST OLAVS PLASS, 0130 OS

FC2A Withdrawal, rejection or dismissal of laid open patent application