FI98424C - Lepotila/käyttötilateholähde ja ohjauspiiri - Google Patents

Lepotila/käyttötilateholähde ja ohjauspiiri Download PDF

Info

Publication number
FI98424C
FI98424C FI903904A FI903904A FI98424C FI 98424 C FI98424 C FI 98424C FI 903904 A FI903904 A FI 903904A FI 903904 A FI903904 A FI 903904A FI 98424 C FI98424 C FI 98424C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
source
voltage
reserve
control circuit
state
Prior art date
Application number
FI903904A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI903904A0 (fi
FI98424B (fi
Inventor
William John Testin
Original Assignee
Thomson Consumer Electronics
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Thomson Consumer Electronics filed Critical Thomson Consumer Electronics
Publication of FI903904A0 publication Critical patent/FI903904A0/fi
Publication of FI98424B publication Critical patent/FI98424B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI98424C publication Critical patent/FI98424C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N5/00Details of television systems
    • H04N5/63Generation or supply of power specially adapted for television receivers
    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02MAPPARATUS FOR CONVERSION BETWEEN AC AND AC, BETWEEN AC AND DC, OR BETWEEN DC AND DC, AND FOR USE WITH MAINS OR SIMILAR POWER SUPPLY SYSTEMS; CONVERSION OF DC OR AC INPUT POWER INTO SURGE OUTPUT POWER; CONTROL OR REGULATION THEREOF
    • H02M1/00Details of apparatus for conversion
    • H02M1/0003Details of control, feedback or regulation circuits
    • H02M1/0032Control circuits allowing low power mode operation, e.g. in standby mode
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02BCLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES RELATED TO BUILDINGS, e.g. HOUSING, HOUSE APPLIANCES OR RELATED END-USER APPLICATIONS
    • Y02B70/00Technologies for an efficient end-user side electric power management and consumption
    • Y02B70/10Technologies improving the efficiency by using switched-mode power supplies [SMPS], i.e. efficient power electronics conversion e.g. power factor correction or reduction of losses in power supplies or efficient standby modes

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Television Receiver Circuits (AREA)
  • Dc-Dc Converters (AREA)

Description

. 98424
Lepotila/käyttötilateholähde ja ohjauspiiri
Keksinnön kohteena on patenttivaatimusten 1, 4 ja 5 johdanto-osien mukainen lepotila/käyttötilateholähde ja 5 ohjauspiiri televisiolaitetta varten.
Televisiovastaanottimet, videonauhurit ja vastaavat, joita tämän jälkeen nimitetään yleisesti televisio-laitteiksi, on usein varustettu ominaisuuksilla, jotka vaativat, että jotkin televisiolaitteen piirit saavat koko 10 ajan energiaa, jopa silloin kun kuluttaja pitää televisiolaitteen suljettuna. Näihin ominaisuuksiin voi sisältyä esimerkiksi pikakäynnistys, kellot ja ajastimet, kau-ko-ohjaus sähköt päälle/pois -ominaisuudella, ja hienostuneet ohjaustoiminnot. Hienostuneet ohjaustoiminnot voivat 15 sisältää esimerkiksi automaattisen ohjelmoinnin viritettä vien kanavien, joko radiolähetteiden tai kaapelikanavien, tunnistamiseksi askelittaista valintaa varten tai samankaltaisia toimintoja. Nämä ominaisuudet ovat usein yhden tai useamman integroidun piirin ohjauksen alaisia, joista 20 ainakin yksi on tavallisesti toteutettu mikroprosessorilla .
Televisiolaitteet, jotka on varustettu yllä kuvatun tyyppisillä ominaisuuksilla ja muilla ominaisuuksilla, on varustettu lepotilateholähteillä. Lepotilateholähde on 25 yleisesti teholähde, joka toimii aina, kun laite on kytketty vaihtosähkölähteeseen, esimerkiksi kun laite on kytketty verkkovirralla syötettyyn pistorasiaan.
Lepotilateholähteet ovat yleiseltä rakenteeltaan samanlaisia. Muuntajan ensiökäämi on kytketty laitteen 30 verkkopistokkeeseen ja sen toisiokäämi on kytketty tasa-suuntaajapiirin, esimerkiksi kokoaaltosiltatasasuuntaajan, tuloliitäntöihin. Kokoaaltosiltatasasuuntaajan lähtölii-täntöihin muodostuu vakavoimaton tasajännite, jonka taso määräytyy verkkovirran jännitetasosta ja muuntajan muun-35 tosuhteesta. Kokoaaltotasasuuntaajän lähtö lataa suurta 2 98424 suodatuskondensaattoria. Suodatuskondensaattoriin ja sil-tatasasuuntaajaan kytketty jännitevakavoija tuottaa vakavoidun tasajännitteen lepotilakuormien käyttöä varten, esimerkiksi integroiduille piireille, mikroprosessoreille, 5 lukimuisteille (RAM) ja kauko-ohjausvastaanottimelle. Joissakin televisiolaitteissa on ollut tapana käyttää samaa lepotilateholähdettä syöttämään energiaa näille samoille kuormille myös käyttötilassa. Tämän käytännön mukaisesti kuormia, joita käytetään vain käyttötilan aikana, 10 syötetään yhdellä tai useammalla erillisellä teholähteellä, esimerkiksi niitä joihin käytetään hakkuriteholähdettä, tai esimerkiksi television vaakapoikkeutuspiirille, joka sisältää paluuvirtamuuntajan.
Erillisten vakavoimattomien tasajännitelähteiden 15 käyttö lepotilakuormille ja käyttötilakuormille aiheuttaa kaksi merkittävää ongelmaa, joista toinen on taloudellinen ja toinen suorituskyky ja luotettavuus. Taloudelliset ongelmat liittyvät kustannuksiin tuottaa lepotilasyöttö ei-kytkettävistä lähteistä verrattuna kustannuksiin tuottaa 20 käyttötilan syöttö kytkettävistä lähteistä. Lepotilatehon-syöttö on tavallisesti kalliimpaa kuin käyttötilan teho, johtuen useista syistä. Ensinnäkin lepotilateholähteen rakentamiseen tarvittavat komponentit ovat yleensä kalliimpia, erityisesti muuntaja. Toiseksi, käyttötilan teho 25 voidaan usein tuottaa olemassa olevilla toisiolähteillä, jotka toimivat hakkurimoodissa ja/tai paluuvirtamuuntaja-moodissa. Edelleen hakkuriteholähdepiireissä ja vaakapoik-keutuspiireissä käytetyt muuntajat ovat usein halvempia määrätyllä kapasiteettiarvolla kuin vakiosyöttöjännitetaa-30 juuden muuntaja, jota tarvitaan lepotilateholähteeseen. Suhteellinen kustannus vaihtelee määrättyjen piiriparamet-rien ja kuormitusvaatimusten mukaisesti, mutta kustannusero voi olla jopa kaksikymmenkertainen. Sen vuoksi on ilmeistä, että voi olla taloudellisesti toivottavaa käyt-35 tää käyttötilateholähdettä lepotilatehoa varten. Vaikka li 98424 3 yksikkösäästö käyttämällä käyttötilatehoa mieluummin kuin lepotilatehoa on pieni, laitteiden, joihin sisältyy sellaisia piirejä, suuri määrä voi johtaa suuriin yleissääs-töihin.
5 Suorituskyky ja luotettavuus ovat myös tärkeitä.
Televisiolaitteen mikroprosessoriohjaus on tullut täydellisemmäksi ja useampia toiminnallisia funktioita ohjataan digitaalisesti. Koska erilliskomponenttipiirien suurimittainen integrointi on tullut yleisemmäksi, on tarpeen muo-10 dostaa yhteiset liikennöintiväylät kunkin integroidun piirin välille. On myös tarpeen käyttää integroituja piirejä, joilla on nopeat kytkentäominaisuudet ja jotka osoittautuvat luotettaviksi pitkällä tähtäimellä. CMOS-tekniikalla valmistetut integroidut piirit ovat tulleet suosituiksi 15 tätä tarkoitusta varten.
Mikroprosessoriohjaus voi vaatia, että jotkin sellaisista integroiduista CMOS-piireistä yhdistetään esimerkiksi liikennöinti- ja ohjausväylällä, sellaisella kuin kolmen johtimen sarjaliikenneväylä. Aiempien sukupolvien 20 mikroprosessoriohjatuissa televisiovastaanottimissa kaik kien mukana olevien integroitujen ohjauspiirien tuli toimia laitteen ollessa lepotilamoodissa. Näissä olosuhteissa ei ollut erityistä tarvetta käyttää eri teholähteitä eri integroiduille piireille. Myöhempiin mikroprosessoriohjat-25 tujen televisiolaitteiden sukupolviin sisältyi lisää in tegroituja piirejä, joiden ei tarvinnut saada tehoa lepotilamoodissa, vaan ainoastaan käyttötilamoodissa, eli kun televisiolaite on kytketty päälle. On tietysti mahdollista käyttää lepotilajännitelähdettä, jolla on riittävä kapasi-30 teetti, syöttämään tehoa molemman tyyppisille integroi duille piireille, eli niille joita käytetään sekä lepotila- että käyttötilamoodissa, ja niille joita käytetään vain käyttötilamoodissa. Tämä kuitenkin asettaa lisärasituksen lepotilateholähteelle, joka puolestaan asettaa li-35 särasituksen lepotilamuuntajalle. Kustannukset lepotilate- 98424 4 hon syöttämisestä kaikille integroiduille piireille, sekä lepotila- että käyttötilatoimintaa varten oleville, voi estää sen käytön.
Tehokas toiminta asettaa tarpeen erillisille teho-5 lähteille niitä integroituja piirejä varten, jotka tarvitsevat tehoa vain käyttötilassa. Kuitenkin CMOS-piirit, jotka on kytketty toisiinsa, ovat alttiina ongelmalle, jota yleisesti nimitetään SCR-lukittumiseksi. Kun tämä tilanne esiintyy, integroidun piirin (IC) kytkentäportit 10 lukkiutuvat ja ohjaustoiminto katoaa. Ongelma johtuu määrätyn toleranssin ylittämisestä IC:n jännitelähteen VDD ja integroidun piirin eri tulonastoihin tuotujen jännitteiden välisissä eroissa. Oletetaan, että integroidut piirit, jotka on kytketty toisiinsa esimerkiksi liikennöintiväy-15 Iällä, jakavat yhteisen vertailupotentiaalin. Useimmat integroidut CMOS-piirit vaativat, että jännite missään tulonastassa ei ylitä VDD + 0.3V, jotta taattaisiin, että integroitu piiri ei käyttäydy määrittelemättömällä tavalla. Suuremmalla jännitteellä kuin VDD + 0.3V suojaamattomat 20 kiikut, RAM-muistipaikat ja muut integroidut funktiot voivat myös vaihtaa tilaa, SCR-lukkiutumismahdollisuuden lisäksi .
Tarkastellaan esimerkiksi kahta integroitua CMOS-piiriä. Yhtä integroitua CMOS-piiriä syötetään 5 voltin 25 lepotilateholähteellä ja toista syötetään 5 voltin käyt-tötilateholähteellä. Jos molemmat teholähteet toimivat jännitteellä 5.OV ± 5 %, pahimman tapauksen ero jännitelähteiden lähtöjen välillä on 1.05 (5V) - 0.95 (5V) = 0.5 V. Koska molemmat integroidut piirit on yhdistetty toi-30 siinsa, esimerkiksi sarjaväylällä jossa yhden integroidun piirin lähtö ajaa toisen tuloa, erotus jännitelähteiden välillä rikkoo VDD + 0.3V -sääntöä.
Tavanomaisessa televisiolaitteessa käytetään usein 5 % toleranssin zenerdiodeja jännitteenvakavointipiireis-35 sä. Kuitenkin kun AVz ja lämpötilasiirtymätoleranssit ote- 98424 5 taan huomioon, nimellisessä syötössä voi olla 10 % jännitetason vaihtelu. Tarkasteltavan esimerkin tapauksessa tulojännite yhteen integroiduista piireistä voisi ylittää VDD:n yhdellä voltilla. SCR-lukkiutuminen näissä olosuh-5 teissä on hyvin todennäköinen.
Yleensä tarvitaan 0.6V - 0.7V ero SCR-lukkiutumisen muodostamiseen. Sen lisäksi, että tuodaan suurempi jännite kuin VDD tulo- tai lähtönastaan, riittävä virta tulee syöttää tulo- tai lähtönastaan SCR-lukkiutumistilanteen aihe-10 uttamiseksi. Johtuen vaihteluista MOS-prosesseissa ja johtuen eroista tulopiireissä ja lähtöpiireissä, tarvittava lukkiutumisvirta voi vaihdella useista milliampeereista lähes ampeeriin. Nastaan menevä jännite palaa kuitenkin joko B+:aan tai maahan. Ongelmana yhdistetylle käyttöti-15 la/lepotilateholähteelle ovat SCR-lukkiutumiset, jotka aiheutetaan ylijännitteillä nastaan, josta on paluu B+ nastaan. Jos B+ -teholähteen impedanssia voidaan kasvattaa potentiaalisten SCR-lukkiutumistilanteiden aikana, lähtö-tai tulonastaan tuleva virta voidaan pitää riittämättömänä 20 aiheuttamaan SCR-lukkiutumisen. Joissakin tapauksissa jot kin ohjauspiirit voidaan kytkeä pois samalla kun muut jätetään päälle. Tämä sama tilanne esiintyy, jos syöttöjän-nitettä yhtä integroitua piiriä varten ylläpidetään kondensaattorin varauksella ja syöttöjännitettä toiselle in-25 tegroidulle piirille, joka on kytketty ensimmäiseen integroituun piiriin, ei ylläpidetä kondensaattorin varauksella. Jos teholähde integroidulle piirille, jota ei ylläpidetä, on impedanssiltaan alhainen, SCR-lukkiutumistilanne voi tapahtua.
30 Yksi ratkaisu, jota on ehdotettu lukkiutumisongel- man ratkaisemiseksi, kohdistuu luotettavuuteen, mutta ei hyötysuhteeseen eikä kustannuksiin. Säädettäviä jännite-vaimentimia on sijoitettu lepotila- ja käyttötilateholäh-teiden vastaavien syöttölinjojen väliin jännitetasojen 35 manuaalisen ekvalisoinnin mahdollistamiseksi. Sellainen 98424 6 ratkaisu on epätyydyttävä pitkällä tähtäimellä ja kasvattaa kustannuksia, koska se vaatii ylimääräisen säätövai-heen. Tämän keksinnön mukaisesti käytettävissä teholähteissä käytetään edullisesti NPN-transistoreita sarjasää-5 täjissä kuormakytkemään käytettävien NPN-transistoreiden lisäksi. Näiden transistoreiden kanta-emitteri-liitos on vastasuuntainen, kun jännite tuodaan tulo- tai lähtönas-taan kun teholähde on kytketty pois päältä. Tämä konfiguraatio sulkee pois paluutien potentiaaliselta virran ku-10 luita ja estää siten SCR-lukkiutumisen.
Keksinnölle on tunnusmerkillistä se, mitä on sanottu patenttivaatimusten 1, 4 ja 5 tunnusmerkkiosissa.
Keksinnön yhtenä kohteena on tuottaa yhteinen jännitelähde kaikille toisiinsa kytketyille integroiduille 15 piireille, erityisesti integroiduille CMOS-piireille tele- visiolaitteessa. Keksinnön tämän näkökohdan mukaisesti lepotila/käyttötilateholähde ja ohjauspiiri televisiolai-tetta varten sisältää ensimmäisen ja toisen tasajännite-lähteen, joista yksi on käytettävissä lepotilamoodissa ja 20 toinen on käytettävissä vain käyttötilamoodissa. Jännite-vakavoijan tulo on kytketty molempiin tasajännitelähtei-siin ja siinä on lähtö vakavoidun tasajännitteen syöttämiseksi sekä lepotila- että käyttötilamoodissa. Ensimmäinen kuormapiiri, esimerkiksi integroitu CMOS-piiri jota käyte-25 tään lepotila- ja käyttötilamoodissa, on kytketty vakavoituun jännitelähtöön. Toinen kuormapiiri, esimerkiksi toinen integroitu CMOS-piiri joka on yhdistetty ensimmäiseen integroituun CMOS-piiriin, on myös kytketty vakavoituun jännitelähtöön. Toinen kuormapiiri voi olla kytkettävä 30 kuorma, joka kytketään päälle käyttötilamoodissa integroidulla piirillä joka sisältää ensimmäisen kuormapiirin, esimerkiksi mikroprosessori.
Edelleen keksinnön kohteena on rajoittaa lepotila-teholähteen tarvittava kapasiteetti kustannusten vähentä-35 miseksi ja hyötysuhteen kasvattamiseksi. Keksinnön tämän näkökohdan mukaisesti toinen vakavoimaton tasajänniteläh-
II
98424 7 de, joka on käytettävissä vain käyttötilan aikana, on kytkettävä lähde, jolla muodostetaan käyttötilan tasajännite-lähde toisiopuolen syötöstä, joka saadaan hakkuriteholäh-depiiriltä. Hakkuriteholähdepiiri voi käsittää esimerkiksi 5 20 kHz muuntajan ensisijaisessa muuttuvan jakson pulssi- säätäjäteholähteessä (VIPUR), tai 15 kHz paluuvirtamuun-tajan vaakapoikkeutuspiirissä.
Keksinnön toisen näkökohdan mukaisesti niitä kuormia, joita käytetään sekä lepotila- että käyttötilamoodis-10 sa, syötetään lepotilateholähteellä lepotilamoodissa, mutta syötetään yhdessä vain käyttötilassa syötettävien piirien kanssa käyttötilateholähteellä käyttötilassa. Mitään kuormia ei syötetä lepotilajännitelähteellä käyttötilamoo-dissa. Jännitevakavoija syöttää sen vuoksi ensimmäisen 15 tehotason vakavoidun tasajännitteen lepotilamoodissa ja toisen tehotason käyttötilamoodissa.
Vielä yhtenä keksinnön kohteena on tuottaa tasajän-nitteen hätäsyöttö tilanteissa, joissa tehonsyöttö tahattomasti katkeaa. Keksinnön tämän näkökohdan mukaisesti 20 sekä lepotila- että käyttötilateholähteet on varustettu suurella energiantallennuslaitteella, sellaisella kuin suuri kondensaattori. Lepotilalähteen energiantallennus-laite pysyy täysin varattuna käyttötilamoodin aikana, koska käyttötilajännitelähde syöttää täysin laitetta suurem-25 maila jännitetasolla. Esimerkiksi virran katkeamisen tapauksessa käyttötilajännitelähde lakkaa nopeasti toimimasta. Tehoa on kuitenkin käytettävissä, ensin käyttötilaläh-teen energiatallennuslaitteelta, ja sen jälkeen lepotila-teholähteen energiantallennuslaitteelta riittävän ajan, 30 jotta mikroprosessorin olisi mahdollista suorittaa televi-siolaitteen kunnollinen pysäytys. Televisiolaitteen kunnollinen pysäytys kasvattaa mahdollisuutta, että normaali toiminta voidaan palauttaa kun verkkovirtasyöttö palautuu, esimerkiksi, tarvitsematta ohjelmoida televisiolaitetta 35 kokonaan uudelleen. Arvioidaan, että jos yhteenkytkettyjä 98424 8 integroituja CMOS-piirejä syötettäisiin erillisillä teholähteillä, kunnollinen pysäytys häiriintyisi SCR-lukkiutu-misesta johtuen aikaeroista, ennenkuin käyttötilateholähde ja lepotilateholähde lakkaavat toimimasta, vaikka niiden 5 vastaavat jännitesyöttötasot ovat samat.
Piirroksissa:
Kuvio 1 on lohkokaavio televisiolaitteesta, joka sisältää tämän keksinnön mukaisen lepotila/käyttötilateho-lähteen ja ohjauspiirin.
10 Kuvio 2 on piirikaavio, osittain lohkomuodossa, keksinnön mukaisesta ensimmäisestä lepotila/käyttötilate-holähteestä ja ohjauspiiristä.
Kuviot 3(a) - 3(e) ovat yhdistettyjä ajoituskaavioita, jotka havainnollistavat kuviossa 2 esitetyn piirin 15 toimintaa.
Kuvio 4 on piirikaavio vaihtoehtoisesta lepoti-la/käyttötilateholähteen toteutuksesta ohjauspiiriä varten, ja se sisältää piirin käyttötilajännitteen kytkemiseksi.
20 Kuvio 5 on piirikaavio toisesta vaihtoehtoisesta ohjauspiirin lepotila/käyttötilateholähteen toteutuksesta, joka sisältää kaksi vakavoitua lepotilajännitelähdettä ja kytkettävän käyttötilajännitelähteen.
Kuvio 6 on piirikaavio, joka havainnollistaa NPN-25 transistorikytkimien käyttöä kytkettävien ohjauspiirien ohj aamiseksi.
Kuviossa 1 on esitetty televisiovastaanotin lohko-kaaviomuodossa, ja se on yleisesti merkitty viitenumerolla 10. Lohkoja yhdistävät tulo- ja lähtölinjat edustavat yk-30 sittäisiä viivoja joissakin tapauksissa ja useita viivoja muissa tapauksissa, kuten asiayhteydestä selviää. Viritin 12 vastaanottaa videosignaalilähetteen antennitulon 14 kautta, tai ulkoisen videosignaalin esimerkiksi kaapeliyhtiöltä tai videonauhurilta lisätuloliitäntään 16. Viritti-35 men 12 lähtösignaali linjalla 13 on tulosignaali IF-pii-
II
98424 9 rille 18. IF-piirin 18 ensimmäinen lähtö linjalla 15 on tulo analogiselle liitäntäyksikölle 20. Analogisen liitäntäyksikön 20 lähtö on linjalla 17, joka kuljettaa vaihelukitun silmukan ohjaussignaalin virittimelle 12. Lähtölinja 5 19 IF-piiriltä 18 antaa videosyöttösignaalin videoproses- sointipiirille 22 ja audiosyöttösignaalin digitaaliselle stereoprosessointipiirille 30. Videoprosessointipiirin 22 lähtösignaali linjalla 21 on adaptiivisen kampasuotimen 24 tulosignaali. Adaptiivisen kampasuotimen 24 lähtösignaali 10 linjalla 23 on kineskoopin ohjauspiirin 26 ensimmäinen tulosignaali. Kineskoopin ohjauspiirin 26 lähtösignaali on linjalla 25, joka ohjaa kuvaputkea 28. Toinen tulosignaali kineskoopin ohjauspiiriin 26 on näytön päällä -näytön (OSD) ohjaussignaali, jonka analoginen liitäntäyksikkö 15 muodostaa. Kolmas tulosignaali kineskoopin ohjauspiirille linjalla 37 on lisävideosignaali kuva-kuvassa moduulista 44. Kuva-kuvassa tarkoittaa mahdollisuutta näyttää lisävideosignaali esimerkiksi lisäkuvana suuremman kuvan yhdessä nurkassa. Digitaalisen stereopiirin lähtösignaali linjalla 20 27 vahvistetaan tehovahvistimella 32 ja se on kytketty kaiuttimeen 34.
Koko television toimintaa ohjaava mikroprosessori 36 on kytketty dataväylällä 29 seuraaviin paikkoihin: analoginen liitäntäyksikkö 20, adaptiivinen kampasuodin 24, 25 digitaalinen stereopiiri 30 ja kuva-kuvassa moduuli 44. Dataväylä 29 voi olla esimerkiksi kolmijohtiminen liikennöinti- ja ohjausväylä, joka käsittää DATA-linjan 31, KEL-LO-linjan 33 ja SALLINTA-linjan 35. Mikroprosessori 36 valvoo syötteitä näppäimistöltä 38 linjalla 39 ja syöttei-30 ta infrapunavastaanottimelta 40 linjalla 41. Infrapunavas-taanotin 40 toimii valodiodin 42 ohjaamana.
Lepotila/käyttötilateholähde sisältää lepotilateho-lähteen 46, käyttötilateholähteen 48 ja jännitevakavoijän 52. Lepotilateholähteen 46 lähtö linjalla 51 ja käyttöti-35 lateholähteen 48 lähtö linjalla 49 on yhdistetty liitok- 98424 10 sessa 50, joka on myös merkitty liitännäksi A. Liitäntä A on tulo jännitevakavoijalle 52 linjalla 53. Lepotila- ja käyttötilateholähteet 46 ja 48 ovat vakavoimattoman tasa-jännitteen lähteitä. Jännitevakavoijan 52 lähtösignaali on 5 vakavoitu tasajännite, joka on kytketty syöttämään useita kuormia. Liitännät on merkitty viitenumeroilla DC1 - DC6.
Tasajännitelähtö DC1 syöttää mikroprosessoria 36. Tasajän-nitelähtö DC2 syöttää analogista liitäntäyksikköä 20. Tasa j ännitelähtö DC3 syöttää digitaalista stereopiiriä 30.
10 Tasajännitelähtö DC4 syöttää adaptiivista kampasuodinta 24. Tasajännitelähtö DC5 syöttää kuva-kuvassa -moduulia 44. Tasajännitelähtöä DC6, joka on esitetty katkoviivalla, voidaan käyttää mille tahansa muulle kuormalle, esimerkiksi infrapunavastaanottimelle 40 ja/tai näppäimistölle 38.
15 Koska nämä jälkimmäiset laitteet eivät ole kytketyt väylään 29 ja niihin ei kohdistu SCR-lukkiutumisongelmaa, niitä ei tarvitse syöttää yhdistetyllä lepotila/käyttöti-lateholähteellä, ei ainakaan luotettavan toiminnan näkökulmasta katsoen. Kuitenkin on edullista syöttää sellaisia 20 piirejä käyttötilateholähteellä käyttötilamoodin aikana hyötysuhteen kannalta katsoen.
Vakavoitu B+ teholähde 56 on kytketty vaihtojänni-telähteeseen, esimerkiksi verkkovirtaan, ja tuottaa pääte-honsyötön televisiovastaanottimen käyttämiseksi käyttöti-25 lamoodissa. Vakavoitu B+ teholähde 56 voi olla hakkuriteholähde, joka sisältää VIPUR-teholähteen. Vakavoitu B+ -jännite linjalla 45 on teholähteenä vaakapoikkeutuspiiril-le 54. Vaakapoikkeutuspiiri 54 toimii paluuvirtatoiminta-moodissa ja sisältää paluuvirtamuuntajan. Linja 47 voi 30 edustaa paluuvirtamuuntajan magneettista kytkentää siten, että käyttötilateholähde 48 on kytketty paluuvirtamuunta-jan toisiokäämiin, ja muodostaa käyttötilateholähteen ta-sasuuntaamalla paluuvirtapulssit piirillä, joka sisältää diodin ja kondensaattorin. Vaihtoehtoisesti esimerkiksi 35 käyttötilateholähde 48 voi olla haaroitettu toisiosyöttö, li 98424 11 joka on kytketty vakavoidun B+ VIPUR-teholähteen 56 muuntajan toisiokäämiin.
Kukin ohjauspiireistä sarjadataväylällä 29 voidaan toteuttaa integroituna CMOS-piirinä, jossa voi tapahtua 5 SCR-lukkiutuminen epäsuotuisissa käyttöolosuhteissa. Mikroprosessori 36 toimii sekä lepotilamoodin että käyttöti-lamoodin toiminnan aikana. Analoginen liitäntäyksikkö 20 toimii molempien moodien aikana tai vaihtoehtoisesti toimii alennetulla teholla lepotilan aikana. Digitaalinen 10 stereopiiri 30, adaptiivinen kampasuodin 34 ja kuva-kuvassa -moduuli toimivat vain käyttötilamoodin aikana. Siten SCR-lukkiutumisen riski vältetään tämän keksinnön mukaisella lepotila/käyttötilateholähteellä. Mikroprosessori 36 vastaa muiden ohjauspiirien kytkemisestä päälle ja pois, 15 tai alennetun tehon ja suuren tehon moodien välisestä kytkennästä. Mikroprosessori 36 vastaa myös vakavoidun B+ -teholähteen ja vaakapoikkeutuspiirin kytkemisestä päälle käyttötilamoodissa ja pois lepotilamoodissa. Sellaisen ohjauksen ajoitussekvenssi on selitetty tarkemmin kuvioi-20 den 3(a) - 3(e) yhteydessä.
Tarkasteltaessa kuviota 2, lepotilateholähde 46 sisältää muuntajan Tl, jonka ensiökäämi W1 on kytketty vaih-tojännitelähteeseen, esimerkiksi verkkovirtaan, ja toi-siokäämi W2 on kytketty kokoaaltosiltatasasuuntaajaan, 25 joka käsittää diodit Dl, D2, D3 ja D4. Kokoaaltosiltatasa-suuntaajan lähtö liitännässä A on kytketty suureen varasto- ja suodatuskondensaattoriin C2. Käyttötilateholähde 48 on kytketty paluuvirtamuuntajan T2 toisiokäämiin W4. Pa-luuvirtamuuntajan ensiökäämi W3 on kytketty B+ -jännittee-30 seen ja kytkentäpiiriin 64. Vaakapoikkeutuspiiri 54 kytketään päälle ja pois ON/OFF-piirillä 60, jota mikroprosessorilta 36 vastaanotetut ohjaussignaalit ohjaavat. Käyttötilateholähde 48 sisältää diodin D5 ja varasto- ja suoda-tuskondensaattorin Cl. Kun kytkentätransistori kytkentä-35 piirissä 64 ohjataan sulkutilaan, paluuvirtapulssit kää- 98424 12 missä W4 ohjataan diodin D5 kautta. Energia varastoituu varastointi- ja suodatuskondensaattoriin Cl muodostaen tasajännitelähteen liitäntään B. Diodi D6 eristää liitännän A liitännästä B käyttötilan aikana.
5 Lepotilalähde 46 voi olla konfiguroitu muodostamaan noin +6 voltin tasajännite lepotilatoiminnan aikana. Käyt-tötilateholähde 48 voi olla konfiguroitu tuottamaan noin +8 voltin tasajännite käyttötilan aikana. Diodi D6 on es-tosuunnassa lepotilamoodin aikana siten, että mitään vir-10 taa ei kulje liitännästä A liitäntään B. Vastakkaisessa tapauksessa käyttötilamoodin aikana diodi D6 on myötäsuun-tainen ja diodit D3 ja D4 ovat estosuunnassa. Tämä mekanismi sallii lepotilajännitelähteen toimia lepotilamoodin aikana joutumatta käyttötilateholähdepiirin kuormittamak-15 si. Tämä tekee myös mahdolliseksi, että käyttötilateholäh-de voi siirtää lepotilateholähteen syrjään käyttötilamoodin aikana, koska muuntaja Tl on eristetty liitännästä A.
Näin ollen jännitelähteet eivät summaudu eivätkä edes toiminnallisesti yhdisty. Lähteet syöttävät jännitevakavoijaa 20 oleellisesti riippumatta toisistaan vastaavien toiminta-moodien aikana.
Jännitevakavoija 52 sisältää transistorin Ql, vastuksen Rl ja zenerdiodin D7. Jännitevakavoija 52 on konfiguroitu sarjasäätäjäksi. Jännitevakavoijän 52 lähtösig-25 naali transistorin Ql elektrodilla on vakavoitu tasajännite tasolla +5 volttia. Tämä taso, joka asetetaan zenerdio-dilla D7, tulee olemaan sama riippumatta siitä, vastaanottaako transistorin Ql kollektorielektrodi virtaa lepotila-teholähteestä 46 tai käyttötilateholähteestä 48.
30 Vaikka molemmat teholähteet lakkaavat toimimasta, esimerkiksi sähkökatkon aikana, vakavoija jatkaa saaden virtaa määrätyn ajanjakson kun kondensaattori Cl purkautuu ja sen jälkeen kun kondensaattori C2 purkautuu, kun diodi D6 tulee vastasuuntaiseksi. Tämä tarjoaa vakavoidun jänni-35 telähteen mikroprosessorille hallitun ja kunnollisen tele- 98424 13 visiovastaanottimen sulkemisen suorittamiseksi vaihtosäh-kökatkon seurauksena.
5 voltin käyttötila/lepotilajännitelähde transistorin Ql emitterillä on kytketty lepotila- ja käyttötila-5 kuormaan, esimerkiksi mikroprosessoriin 36, ja vain käyt-tötilakuormaan, esimerkiksi adaptiiviseen kampasuotimeen 24. Vakavoidun jännitelähteen on myös näytetty olevan kytketty näppäimistölle 38 ja infrapunaohjauksen vastaanot-timelle 40, joista jälkimmäistä ohjaa kauko-ohjausyksikön 10 62 toiminta. Mikroprosessori 36 toimii lepotilamoodissa ja kykenee näyttämään määrättyjä tilatietoja esimerkiksi va-lodiodilla LED1. Valodiodia ohjataan piirillä, joka sisältää vastukset R2 ja R3 ja transistorin Qs. Mikroprosessori 36 voi kytkeä adaptiivisen kampasuotimen päälle ja pois, 15 tai alennetun ja korkean tehon toimintamoodeihin dataväy-län 29 kautta lähetetyillä signaaleilla.
Kukin dataväylällä yhdistetty integroitu piiri, ja erityisesti integroidut CMOS-piirit, saavat saman vakavoidun tasajännitetason lepotilamoodissa, käyttötilamoodissa 20 ja vaihtojännitesyötön katkettua. SCR-lukkiutumisen riski, joka johtuu eroista tulojännitteissä, käytännöllisesti katsoen poistuu. Edelleen tarve kuormittaa lepotilateho-lähdettä käyttötilamoodin aikana käytännöllisesti katsoen poistuu. Yhdistetty lepotila/käyttötilateholähde tarjoaa 25 maksimaalisen hyötysuhteen ja luotettavuuden.
Jännitetasot liitännässä A ovat yhteydessä kuviossa 2 kuvattuun piiriin. Kuviossa 2 kuvatut komponenttiarvot, kuin myös kuvioissa 4 ja 5 kuvatut, ovat 60 Hz verkkovirralle, jonka nimellinen taso on 120 volttia. Erilaiset 30 piirikomponenttien arvot soveltuisivat 50 Hz ja nimelliseltä tasoltaan 220 voltin verkkovirralle.
Ajoitussekvenssi lepotila/käyttötilateholähteen käyttämiseksi on kuvattu kuvioissa 3(a) - 3(e). Hetkellä tO televisiolaite kytketään irti verkkovirrasta ja se on 35 täysin toimimatta. Hetkellä tl televisiolaite kytketään päälle, kuten kuviossa 3(a) on esitetty. Virtaa tuodaan 14 98424 varauskondensaattoriin C2, ja hetkellä t2 vakavoimaton jännite on saavuttanut +6 voltin tason. Suunnilleen samaan aikaan t2 vakavoitu 5 -voltin jännite on mikroprosessorin 36 käytettävissä, joka kytkeytyy päälle kuten kuviossa 5 3(b) on esitetty. Laitteen virtakytkintä painetaan hetkel lä t3, kuten kuviossa 3(c) on esitetty. Tämän mikroprosessori 36 tunnistaa ja se kytkee vakavoidun B+ -teholähteen 56 päälle ja sen jälkeen vaakasuuntaisen poikkeutuspiirin 54, kuten kuviossa 3(d) on esitetty. Tästä seuraa käyttö-10 jännite liitäntään B, mikä asettaa diodin D6 myötäsuuntai-seksi ja asettaa syrjään lepotilajännitelähteen liitännässä A. Kun mikroprosessori tunnistaa käyttötilajännitteen syntymisen esimerkiksi hetkellä t5, käyttötilaohjauspiirit kytketään päälle, kuten kuviossa 3(e) on esitetty. Televi-15 siolaite on sen vuoksi täysin toimiva kunnes virtakytkin kytketään pois päältä hetkellä t6. Mikroprosessori tunnistaa tämän ja se kytkee käyttötilaohjauspiirit pois hetkellä t7 ja kytkee sitten vaakapoikkeutuspiirin pois hetkellä t8. Kondensaattori Cl alkaa purkautua hetkellä t8 siten, 20 että diodi D6 tulee jälleen estosuuntaiseksi ja lepotila-jännitelähde tuottaa 6 voltin vakavoimattoman tasajännit-teen liitäntään A. Hetkellä t9 laite kytketään pois verkosta tai vaihtosähkösyöttö muuten keskeytyy. Kun kondensaattori C2 alkaa purkautua, mikroprosessorilla on tar-25 peeksi sähkötehoa hallitun sulkemisen suorittamiseen. Hetkellä tlO kondensaattori C2 on purkautunut pisteeseen, jossa mikroprosessori ei enää voi toimia, ja se tulee ep-äaktiiviseksi. Kondensaattori C2 on täysin purkautunut hetkellä tll ja televisiolaite pysyy täysin toimimatta 30 kunnes vaihtosähkö palautuu.
Kuviossa 4 kuvattu piiri on monissa suhteissa samanlainen kuin kuviossa 2 esitetty piiri. Edellisessä kuitenkin kuvataan erillinen kytkentäpiiri vain käyttötila-moodissa toimivien ohjauspiirien ohjaamiseksi tunnistele-35 maila käyttötilajännitelähdettä, ja siinä kuvataan ylei sesti sen kaltainen hakkuriteholähde 56, jossa käytetään li 98424 15 muuntajaa VIPUR-teholähteessä muodostamaan käyttötilajän-nitelähde 48. Lepotilatoiminnan aikana tasajännitelähde 46 muodostuu kondensaattorin C12 yli kokoaaltosiltatasasuun-taajalla nimelliseen +8 voltin vakavoimattomaan tasoon.
5 Diodi D6 on estosuuntainen siten, että virta transistorin Ql, joka muodostaa osan jännitevakavoijaa 52, kollektoril-le saa alkunsa vain lepotilalähteestä 46. Vakavoitu +5 voltin tasajännite kondensaattorin C4 yli on käytettävissä liitännässä C. Lepotilamoodissa transistorin Q3, joka on 10 alhaisen virran ohjain, emitterijännite on suunnilleen 5.6 volttia johtuen zenerdiodista D7. Resistiivinen jänniteja-kaja, joka on muodostettu vastuksilla R6 ja R7 on valittu siten, että transistorin Q3 kantajännite on noin +5 volttia tai hiukan sen alle lepotilatoiminnassa siten, että 15 transistori Q3 kytkeytyy johtavaksi. Transistorin Q3 kol-lektorilla esiintyvä jännite lepotilan aikana on riittävä saamaan transistorin Q4 johtavaksi, mikä vetää transistorin Q4 kollektorin maihin. Tämä on ekvivalentti loogisen LO-signaalin kanssa. Tämä myös vetää transistorin Q2 kan-20 nan maihin, mikä pitää transistorin Q2 johtamattomana. Kun mikroprosessori, jota ei ole esitetty kuviossa 4, on asettanut käyttötilamoodin, käyttötilajännitelähde 48 muodostaa nimelliseltä tasoltaan +10 voltin tasajännitesyötön, mikä riittää asettamaan diodin D6 myötäsuuntaiseksi. Vas-25 tukset R6 ja R7 on myös valittu siten, että kun jännite liitännässä A nousee suunnilleen 10 volttiin, transistorin Q3 kannalla oleva jännite kasvaa riittävästi asettaakseen emitteri-kanta -liitoksen vastasuuntaiseksi ja asettaakseen transistorin Q3 sulkutilaan. Kun transistori Q3 on 30 asetettu sulkutilaan, transistori Q4 menee sulkutilaan.
Kun transistori Q4 sulkeutuu, sen kollektori menee tilaan HI, mikä muodostaa nollauspulssin kaikille integroiduille piireille, paitsi mikroprosessorille. Tämä myös nostaa jännitteen transistorin Q2 kannalla, joka transistori 35 avautuu ja antaa vakavoidun tasajännitteen ohjauspiireille, joita käytetään vain käyttötilamoodissa. Diodit D3 ja 98424 16 D4 ovat estosuuntaisia ja jännitevakavoijaa syötetään oleellisesti vain käyttötilateholähteellä 48. Jännite transistorin Q2 emitterillä on oleellisesti yhtä suuri kuin jännite liitännässä C, jolloin vältetään SCR-lukkiu-5 tumisen riski.
Vaihtoehtoinen erilliskomponenteista rakennettu ohjauspiiri on esitetty kuviossa 5, joka piiri antaa kaksi lepotilajännitetasoa. Erillinen ohjauspiiri kytkee pois ohjauspiirit, joita käytetään vain käyttötilassa, vaihto-10 sähkökatkon seurauksena, jotta suunnattaisiin niin paljon tehoa kuin mahdollista mikroprosessorille hallitun sulkemisen suorittamiseksi. Lepotilateholähde 46 muodostaa liitäntään A vakavoimattoman tasajännitteen, jonka taso on suunnilleen +20 volttia. Käyttötilateholähde 48, ollessaan 15 toiminnassa, muodostaa vakavoimattoman tasajännitteen, jonka taso on suunnilleen +22 volttia. Diodi D6 on esto-suuntainen lepotilatoiminnan aikana. Transistori Q6 toimii sarjasäätäjänä ja +18 voltin lepotilajännite on käytettävissä transistorin Q6 emitterielektrodilla. Tämä taso on 20 asetettu zenerdiodilla D9. Transistorin Q1 kollektorilla on 18 voltin lepotilajännite, ja se toimii toisena sarja-säätäjänä tuottaen +5 voltin lepotilajännitteen emitteri-elektrodilleen. Tämä taso on asetettu zenerdiodilla D7.
5.6 voltin jännitetaso, joka määrätään zenerdiodil-25 la D7, tuodaan transistorin Q4 emitterielektrodille. Vastukset R16 ja R17 on valittu pitämään transistorin Q4 kanta riittävän korkealla tasolla, jotta se asettaisi es-tosuuntaiseksi sen emitteri-kanta -liitoksen ja pitäisi transistorin Q4 suljettuna. Kun transistori Q4 on suljet-30 tu, transistori Q5 on suljettu ja transistori Q2 on auki, jotta se syöttäisi vakavoidun tasajännitteen kytkettäville ohjauspiireille käyttötilamoodin aikana.
Oletetaan, että käyttötilajännitelähde ei muodosta ohjaustuloa kuvion 5 erilliselle ohjauspiirille, kuten on 35 kuviossa 4 kuvatun piirin tapauksessa. Jos televisiolaite kytketään irti verkosta tai se muuten kokee vaihtojännite- 98424 17 katkon, transistorin Q4 kannalla oleva jännite putoaa ja transistori Q4 avautuu. Kun transistori Q4 avautuu, transistori Q5 avautuu, transistorin Q2 kanta vedetään maihin ja transistori Q2 sulkeutuu. Kun transistori Q2 sulkeutuu, 5 kytkettävät vain käyttötilassa käytettävät ohjauspiirit kytkeytyvät pois. Lepotilakuorma on yleensä korkeaimpe-danssinen kuorma. Näin ollen, kun kondensaattorit C21 ja C22 purkautuvat antaen tehoa vaihtojännitekatkon aikana, suurin osa tehosta ohjataan 5 voltin lepotilalähteeseen 10 transistorin Q1 emitterillä, joka saa mikroprosessorin toimimaan. Tämä maksimoi ajan, joka mikroprosessorilla on käytettävissä hallitun sulkeutumisen suorittamiseen. Mikroprosessori, ei esitetty kuviossa 5, voi tunnistaa lepo-tilajännitteen ja kytketyn käyttötilajännitteen esiinty-15 misen tai puuttumisen, ja sitä voidaan käyttää ohjaamaan vaakapoikkeutuspiirin 54 toimintaa, esimerkiksi kytkemään käyttötilateholähde päälle ja pois.
Kuvio 6 kuvaa integroitua piiriä IC1, joka on kytketty integroituun piiriin IC2 tilanteessa, jossa IC2 kyt-20 ketään pois päältä transistorilla Q2, koska kytkin SI on kytketty maihin. Normaalisti, jos R20:n arvo on pieni, riittävä jännite ja virta on käytettävissä IC2:n tulossa pitkin virran kulkureittiä, joka on merkitty nuolella A, aiheuttamaan SCR-lukkiutumisen. Käyttämällä NPN-transis-25 toria transistorina Q2, joka vastaa transistoria Q2 kuviossa 4, nuolella B merkitty virran kulkureitti on avoin piiri. SCR-lukkiutumista ei voi esiintyä ilman potentiaalisen virran kulun paluutietä.
Tämän keksinnön mukainen lepotila/käyttötilateho-30 lähde antaa luotettavan toiminnan, erityisesti siihen liittyvien integroitujen CMOS-piirien kanssa, ja tekee mahdolliseksi televisiolaitteen taloudellisen rakenteen. Le-potila/käyttötilateholähde myös maksimoi jäljellä olevan käytettävän tehon vaihtosähkön katkeamistilanteissa, jotta 35 mikroprosessori voisi suorittaa televisiolaitteen hallitun sulkemisen.

Claims (10)

1. Yhdistetty lepotila/käyttötilateholähde ja ohjauspiiri televisiolaitetta varten sisältäen: 5 laitteen, jolla muodostetaan tasajännitteen lepo- tilalähde, kun mainittu laite on kytketty vaihtojännite-lähteeseen; laitteen, jolla muodostetaan tasajännitteen käyt-tötilalähde; 10 tunnettu siitä, että se sisältää kaksi toisiinsa ja yhteiseen vertailupotentiaaliin kytkettyä ja vastaavat syöttöjänniteotot omaavaa integroitua CMOS-piiriä (24, 36), joista toinen integroiduista piireistä (36) on aktiivinen sekä lepotilamoodin että mai-15 nitun käyttötilamoodin aikana, ja joista toinen (24) on aktiivinen vain mainitussa käyttötilamoodissa; ja vakavointilaitteen (52), jolla on otto, joka on kytketty sekä mainittuun lepotila- (46) että käyttötilata-sajännitelähteeseen (48) ja jolla on anto, joka on kytket-20 ty vastaaviin syöttöjänniteottoihin vakavoidun syöttöjännitteen muodostamiseksi mainitusta vakavoimattoman jännitteen lepotilalähteestä (46) mainitun lepotilamoodin aikana ja mainitusta käyttötilalähteestä (48) mainitun käyttötilan aikana, siihen kytkettyjen integroitujen CMOS-25 piirien syöttämiseksi oleellisesti samalla syöttöjännite tasolla mainitun käyttötilan aikana.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen teholähde ja ohjauspiiri, tunnettu siitä, että mainittu ainakin yksi integroitu CMOS-piiri (36), joka on aktiivinen sekä 30 mainitun lepotila- että mainitun käyttötilamoodin aikana, sisältää ohjauslaitteen, jolla aktivoidaan ja passivoidaan mainitut välineet (48), joilla muodostetaan mainittu käyt-tötilalähde, ja ainakin yksi mainittu integroitu CMOS-piiri (24), joka on aktiivinen vain mainitun käyttötila-35 moodin aikana. li 19 9R4?4
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen teholähde ja ohjauspiiri, tunnettu siitä, että se sisältää: laitteen (D6), jolla eristetään mainittu käyttöti-lalähde (48) mainitusta lepotilalähteestä (46) mainitussa 5 lepotilamoodissa; ja laitteen (D3, D4), jolla eristetään mainittu lepo-tilalähde (46) mainitusta käyttötilalähteestä (48) mainitussa käyttötilamoodissa.
4. Lepotila/käyttötilateholähde ja ohjauspiiri te- 10 levisiolaitetta varten, joka sisältää: laitteen, jolla muodostetaan tasajännitteen lepo-tilalähde, kun laite on kytketty vaihtojännitelähteeseen, mainitun laitteen sisältäessä ensimmäisen energiantallen-nuslaitteen, tunnettu siitä, että se sisältää 15 kytkettävän laitteen (48), jolla muodostetaan ta sa jännitteen käyttötilalähde, mainitun kytkettävän laitteen sisältäessä toisen energiantallennuslaitteen (Cl); ainakin yhden kytkettävän ohjauspiirin (24); ainakin yhden ei-kytkettävän ohjauspiirin (36), 20 joka on yhdistetty mainittuun yhteen kytkettävään ohjaus- piiriin (24), joka toimii sekä lepotila- että käyttötila-moodien aikana ja joka on sovitettu aktivoimaan ja passivoimaan sekä mainitut välineet (46), joilla muodostetaan mainittu käyttötilalähde, että mainittu yksi kytkettävä 25 ohjauspiiri (24) vastaavasti mainitun käyttötilamoodin ja lepotilamoodin aikana; ja vakavointilaitteen (52), joka on kytketty sekä mainittuun lepotila- (46) että käyttötilalähteeseen (48) vakavoidun syöttöjännitteen muodostamiseksi joko mainitusta 30 lepotila- (46) tai käyttötilalähteestä (48) mainitun yhden ei-kytkettävän ohjauspiirin (36), ja tarpeen mukaan mainitun kytkettävän ohjauspiirin (24), syöttämiseksi oleellisesti samalla syöttöjännitetasolla mainitun lepotila- ja käyttötilamoodin aikana ja vaihtosähkökatkoksen aikana 35 sellaisen ajan, kun mainittu ensimmäinen (C2) ja toinen (Cl) energiantallennuslaite purkautuu mainittuun vakavoin- 20 98424 tilaitteeseen (52), joka aika riittää yhdelle ei-kytkettä-välle ohjauspiirille (36), jotta mainittu yksi kytkettävä ohjauspiiri (24) ja mainittu käyttötilalähde (48) voidaan kytkeä pois.
5. Lepotila/käyttötilateholähde ja ohjauspiiri te- levisiolaitetta varten, sisältäen: ei-kytkettävän tasajännitelähteen, joka on käytettävissä lepotilamoodissa, ja kytkettävän tasajännitelähteen, joka on käytettävissä vain käyttötilamoodin aikana; 10 tunnettu siitä, että se sisältää jännitevakavoijan (52), jonka otto on kytketty molempiin mainittuihin tasajännitelähteisiin ja jossa on anto vakavoidun tasajännitteen syöttämiseksi ensimmäisellä tehotasolla mainitun lepotilamoodin aikana ja toisella 15 tehotasolla mainitun käyttötilamoodin aikana; kytkettävän (24) ja ei-kytkettävän (36) CMOS-oh-jauspiirin, jotka on kytketty mainittuun vakavoituun jän-nitelähtöön ja yhteiseen vertailupotentiaaliin; ohjausväylän, joka yhdistää mainitut ohjauspiirit; 20 ja laitteen (D3, D4), jolla eristetään mainittu ei-kytkettävä lähde (46) mainitusta jännitevakavoijasta (52) mainitussa käyttötilamoodissa, mainitun ei-kytkettävän ohjauspiirin (36) ollessa mainitun ei-kytkettävän lähteen 25 (46) syöttämä mainitussa lepotilamoodissa, ja sekä maini tun ei-kytkettävän (36) että kytkettävän (24) ohjauspiirin ollessa mainitun kytkettävän lähteen (48) syöttämä mainitussa käyttötilamoodissa.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen teholähde ja oh- 30 jauspiiri, tunnettu siitä, että mainittu eristävä laite (D3, D4) käsittää kokoaaltosiltatasasuuntaajadiodit (Dl - D4), jotka on kytketty mainitun jännitevakavoijan (52) ja vaihtojänniteteholähteen väliin.
7. Lepotila/käyttötilateholähde televisiolaitteen 35 ohjauspiiriä varten, joka sisältää: l! 98424 21 ei-kytkettävän tasajännitelähteen, joka on käytettävissä lepotilamoodin aikana, ja kytkettävän tasajännitelähteen, joka on käytettävissä vain käyttötilamoodin aikana, tunnettu siitä, että se sisältää 5 jännitevakavoijan (52), jonka yksi otto on kytket ty molempiin mainituista tasajännitelähteistä, ja jonka yksi anto on kytketty syöttämään vakavoitu tasajännite sekä kytkettävään (24) että ei-kytkettävään (36) digitaaliseen ohjauspiiriin, jotka on yhdistetty toisiinsa, sa- 10 maila jännitetasolla sekä mainitussa lepotila- että käyt-tötilamoodissa; laitteen (D6), jolla eristetään mainittu kytkettävä lähde (48) mainitusta jännitevakavoijasta (52) mainitussa lepotilamoodissa; ja 15 laitteen (D3, D4), jolla eristetään mainittu ei- kytkettävä lähde (46) mainitusta jännitevakavoijasta (52) mainitussa käyttötilamoodissa.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen teholähde, tunnettu siitä, että mainittu kytkettävä tasajän- 20 nitelähde (48) ylittää tasoltaan mainitun ei-kytkettävän lähteen (46).
9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen teholähde, tunnettu siitä, että mainittu eristävä laite (D6, D3, D4) eristää mainitun kytkettävän (48) ja ei-kytkettävän 25 (46) tasajännitelähteen toisistaan. 22 98424
FI903904A 1989-08-11 1990-08-07 Lepotila/käyttötilateholähde ja ohjauspiiri FI98424C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US07/392,311 US5036261A (en) 1989-08-11 1989-08-11 Standby/run power supply and control circuit
US39231189 1989-08-11

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI903904A0 FI903904A0 (fi) 1990-08-07
FI98424B FI98424B (fi) 1997-02-28
FI98424C true FI98424C (fi) 1997-06-10

Family

ID=23550088

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI903904A FI98424C (fi) 1989-08-11 1990-08-07 Lepotila/käyttötilateholähde ja ohjauspiiri

Country Status (8)

Country Link
US (1) US5036261A (fi)
JP (1) JP2958070B2 (fi)
KR (1) KR100202348B1 (fi)
CA (1) CA2022573C (fi)
DE (1) DE4025457B4 (fi)
FI (1) FI98424C (fi)
FR (1) FR2651627B1 (fi)
GB (1) GB2235104B (fi)

Families Citing this family (36)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5331354A (en) * 1990-09-26 1994-07-19 Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Power supply apparatus for television receiver set and television receiver set including the same
DE4110677A1 (de) * 1991-04-03 1992-10-08 Thomson Brandt Gmbh Schaltung zur stromversorgung mehrerer einzelner geraete der unterhaltungselektronik
GB9109595D0 (en) * 1991-05-02 1991-06-26 Thomson Consumer Electronics Polling for detection of power supply or other failures of a digital circuit
GB9113924D0 (en) * 1991-06-27 1991-08-14 Thomson Consumer Electronics Fault protection using microprocessor power up reset
GB9114354D0 (en) * 1991-07-03 1991-08-21 Thompson Consumer Electronics Run/standby control with switched mode power supply
MY108974A (en) * 1992-05-29 1996-11-30 Thomson Consumer Electronics Inc Tracking run/standby power supplies
US5564010A (en) * 1993-05-24 1996-10-08 Thomson Consumer Electronics, Inc. Reset signal generator, for generating resets of multiple duration
US6522314B1 (en) 1993-11-19 2003-02-18 Fujitsu Limited Flat display panel having internal power supply circuit for reducing power consumption
US7068264B2 (en) * 1993-11-19 2006-06-27 Hitachi, Ltd. Flat display panel having internal power supply circuit for reducing power consumption
US5686767A (en) * 1994-12-29 1997-11-11 Thomson Consumer Electronics, Inc. Apportioning minimal standby power
GB2306815A (en) * 1995-11-04 1997-05-07 Thomson Multimedia Sa Delay circuit for consumer electronic goods eg TV sets, VCRs
US6018804A (en) * 1996-03-25 2000-01-25 Thomson Consumer Electronics, Inc. Data bus isolator
EP0803966B1 (de) * 1996-04-23 2005-02-23 Deutsche Thomson-Brandt Gmbh Netzteil für ein Gerät mit Standby-Betrieb
US5942811A (en) * 1997-07-28 1999-08-24 Sony Corporation Apparatus and method for extending the supply of reserved power during a line power interruption
US5953080A (en) * 1997-09-09 1999-09-14 Thomson Consumer Electronics, Inc. Standby circuit for a television
HU225166B1 (en) * 1998-09-25 2006-07-28 Koninkl Philips Electronics Nv Signal processing apparatus having means for reducing the power consumption
DE19908019A1 (de) * 1999-02-25 2000-09-07 Grundig Ag Verfahren und Vorrichtung zur Energieversorgung elektrischer Verbraucher
US6441590B1 (en) * 1999-03-26 2002-08-27 Sarnoff Corporation Two stage architecture for a monitor power supply
JP3994615B2 (ja) * 2000-03-15 2007-10-24 ソニー株式会社 遠隔制御受信装置及び方法
AU2001275033A1 (en) * 2000-06-02 2001-12-17 Thomson Licensing S.A. Bus operation with integrated circuits in an unpowered state
US6838861B2 (en) * 2000-06-02 2005-01-04 Thomson Licensing, S.A. Parallel coupled standby power supplies providing plural outputs
EP1209793A1 (en) * 2000-11-23 2002-05-29 Semiconductor Components Industries LLC Apparatus and method for controlling a power supply
US20020135492A1 (en) * 2001-03-22 2002-09-26 Michael Reagan Ultrasonic control and monitoring bus and method
EP1341380A1 (en) * 2002-02-27 2003-09-03 Koninklijke Philips Electronics N.V. Power standby mode circuitry for audiovisual device
US20030204857A1 (en) * 2002-04-29 2003-10-30 Dinwiddie Aaron Hal Pre-power -failure storage of television parameters in nonvolatile memory
US7862435B1 (en) * 2002-09-11 2011-01-04 Bally Gaming, Inc. Service enhancing power supply system for gaming machines
BRPI0316830B1 (pt) * 2002-12-06 2018-02-06 Thomson Licensing S.A. "aparelho de processamento de sinais de televisão e método para controlar dissipação de potência em um aparelho de processamento de sinais"
CN1751504B (zh) * 2003-02-14 2010-05-26 汤姆森许可贸易公司 电视接收机中用于自动检测与其连接的键盘的类型的装置
JP3939272B2 (ja) * 2003-06-20 2007-07-04 ユニ・チャームペットケア株式会社 動物用トイレ
JP4737965B2 (ja) * 2004-09-30 2011-08-03 株式会社東芝 テレビジョン受像機
US7539882B2 (en) * 2005-05-30 2009-05-26 Rambus Inc. Self-powered devices and methods
EP1734759A3 (en) * 2005-06-13 2009-04-22 LG Electronics Inc. A device and method for power management in a display device
US8262464B2 (en) * 2008-01-28 2012-09-11 Wms Gaming Inc. Partially-powered wagering game machines
JP5157801B2 (ja) * 2008-10-03 2013-03-06 船井電機株式会社 スピーカ装置
JP5531005B2 (ja) * 2011-12-26 2014-06-25 株式会社沖データ 電子機器
JP6275478B2 (ja) * 2013-12-26 2018-02-07 ラピスセミコンダクタ株式会社 電源装置、電源装置の制御方法、及び電源装置を含む通信装置

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4500923A (en) * 1982-10-29 1985-02-19 Rca Corporation Television receiver standby power supply
US4751580A (en) * 1985-12-19 1988-06-14 Rca Licensing Corporation Television receiver standby power supply
US4680511A (en) * 1986-03-28 1987-07-14 Rca Corporation Video apparatus for generating a conductively isolated control signal
US4761723A (en) * 1987-02-27 1988-08-02 Rca Licensing Corporation Power supply regulator for television
US4737851A (en) * 1987-04-24 1988-04-12 Rca Corporation On/off control circuitry for television

Also Published As

Publication number Publication date
KR910005677A (ko) 1991-03-30
FR2651627A1 (fr) 1991-03-08
CA2022573A1 (en) 1991-02-12
DE4025457B4 (de) 2004-03-18
KR100202348B1 (ko) 1999-06-15
FI903904A0 (fi) 1990-08-07
GB2235104B (en) 1994-04-27
FR2651627B1 (fr) 1994-02-18
JP2958070B2 (ja) 1999-10-06
DE4025457A1 (de) 1991-02-14
FI98424B (fi) 1997-02-28
GB2235104A (en) 1991-02-20
JPH0388484A (ja) 1991-04-12
CA2022573C (en) 1995-04-25
GB9017467D0 (en) 1990-09-26
US5036261A (en) 1991-07-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI98424C (fi) Lepotila/käyttötilateholähde ja ohjauspiiri
EP0436515B2 (en) Remotely controlled power supply apparatus
EP1078436B1 (en) Systems and methods for producing standby uninterruptible power for ac loads using rectified ac and battery
JP2001503959A (ja) スイッチ電源用の故障制御回路
KR100353674B1 (ko) 최소대기전원배치방법및장치
JP2001503960A (ja) 補助電源用の高速リセット回路
KR100522017B1 (ko) 스위칭 전원 장치용 오류 제어 회로
JP4471454B2 (ja) パルス幅変調制御装置
KR20010072814A (ko) 스위칭 모드 전원
JP2000184716A (ja) 電源回路
WO2001095121A2 (en) Bus operation with integrated circuits in an unpowered state
EP1204015A2 (en) Power supply device and electronic equipment
US6327161B1 (en) Power-saving circuit
KR20030043956A (ko) 전력 공급 회로
JPH07170678A (ja) 交流無停電電源装置
US20080180358A1 (en) Power supply apparatus and flat-screen television set
US7233085B2 (en) Protection circuit for a power supply unit, and power supply unit with a respective protection circuit
JP2554070Y2 (ja) テレビジョンカメラ装置
KR100431321B1 (ko) 전원 자동 차단장치
JP2000166087A (ja) 低消費電力装置
JP3226079B2 (ja) 信号発生回路
JPH05176479A (ja) バッテリ過放電防止用バッテリ切離し制御回路
KR20000014583U (ko) 모니터 전원의 초절전회로
JP3403974B2 (ja) インバータ装置
JPH06284716A (ja) 電源制御回路

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
FG Patent granted

Owner name: THOMSON CONSUMER ELECTRONICS, INC.

MA Patent expired