FI92176B - Kuljetussäiliö - Google Patents

Kuljetussäiliö Download PDF

Info

Publication number
FI92176B
FI92176B FI884458A FI884458A FI92176B FI 92176 B FI92176 B FI 92176B FI 884458 A FI884458 A FI 884458A FI 884458 A FI884458 A FI 884458A FI 92176 B FI92176 B FI 92176B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
support frame
edge portions
frame
pair
pressure
Prior art date
Application number
FI884458A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI884458A0 (fi
FI884458A (fi
FI92176C (fi
Inventor
Gerardus Anthonius Maria Boots
Original Assignee
Boots Gerardus A M
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Boots Gerardus A M filed Critical Boots Gerardus A M
Publication of FI884458A0 publication Critical patent/FI884458A0/fi
Publication of FI884458A publication Critical patent/FI884458A/fi
Publication of FI92176B publication Critical patent/FI92176B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI92176C publication Critical patent/FI92176C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D77/00Packages formed by enclosing articles or materials in preformed containers, e.g. boxes, cartons, sacks or bags
    • B65D77/04Articles or materials enclosed in two or more containers disposed one within another
    • B65D77/06Liquids or semi-liquids or other materials or articles enclosed in flexible containers disposed within rigid containers

Landscapes

  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Packages (AREA)
  • Cartons (AREA)
  • Transition And Organic Metals Composition Catalysts For Addition Polymerization (AREA)
  • Control Of Driving Devices And Active Controlling Of Vehicle (AREA)
  • Feeding, Discharge, Calcimining, Fusing, And Gas-Generation Devices (AREA)
  • Agricultural Chemicals And Associated Chemicals (AREA)
  • Buffer Packaging (AREA)
  • Physical Or Chemical Processes And Apparatus (AREA)
  • Containers Having Bodies Formed In One Piece (AREA)
  • Devices And Processes Conducted In The Presence Of Fluids And Solid Particles (AREA)
  • Devices For Use In Laboratory Experiments (AREA)

Description

921 76
Kuljetussäiliö - Transportbehällare Tämä keksintö koskee säiliötä juokseville aineille, kiinteille aineille, jotka ominaisuuksiltaan ovat valuvia, 5 tai vastaaville, joka säiliö käsittää uloimpana osana laatikon, väliosana tukikehikon sekä sisäosana pussin, joka laatikko on valmistettu tavanomaisesta pakkausmateriaalista, kuten pahvista, tukikehikko on valmistettu lujemmasta ja paremman mittapysyvyyden omaavasta materi-10 aalista, kuten puusta, sekä sisäpussi tavanomaisesta pakkausmateriaalista, kuten taipuisasta synteettisestä muovista pakattavan tuotteen vastaanottamiseksi.
Tämän tyyppisellä säiliöllä voi esiintyä laatikon si-15 vuseinämien pullistumisesta aiheutuvia ongelmia huolimatta siitä, että käytetään tukikehystä. Pullistumisesta on useita haittoja. Pääasiallisina haittoina ovat kuljetus-tilavuuden tehokkaan hyödyntämisen vaikeutuminen ja säiliön vahingoittumisriskin kasvaminen. Kuljetustilavuuden 20 tehokkaan hyödyntämisen vaikeutuminen johtuu siitä, että pullistumat estävät laatikkojen sijoituksen lähekkäiseen pinta-pintakosketukseen toistensa kanssa, jolloin vierekkäin sijoitettujen laatikkojen välille syntyy tyhjiä tiloja. Varsinkin pitkillä kuljetusmatkoilla, esim. meri-25 kuljetuksissa, tämä voi olla huomattava haitta, joka suuresti lisää kuljetuskustannuksia, ja erityisesti silloin, kun aineet kuljetetaan tietyissä olosuhteissa, esimerkiksi jäähdytetyissä tiloissa. Lisääntynyt vahingoittumis-riski seuraa pullistuvista seinämistä, jotka usein on 30 valmistettu vähemmän lujasta materiaalista, esim. pahvista, joka tunkeutuu tukikehyksen ulkopuolelle. Tällaisen seinämän vahingoittuminen voi nopeasti johtaa sen sisäpussin vastaavanlaiseen vahingoittumiseen, jota pakattu aine puristaa laatikon seinämää vasten, jolloin pakatut 35 aineet voivat päästä ulos ja joutuvat hukkaan. Tällaisten haitallisten vaikutusten välttämiseksi alalla on aikaisemmin turvauduttu toimenpiteisiin, jotka tekevät säiliön valmistamisen huomattavasti monimutkaisemmaksi ja kai- -7 ί 1 7 6 2 liimmaksi, esim. tukikehyksen peittämiseen suhteellisen lujalla katemateriaalilla, esim. puuta olevalla, tai kak-soisseinämien valmistamiseen siten, että niiden väliin jää ontelolta, jolloin vahingoittumisriski kylläkin pie-5 nenee, mutta samalla tehollinen kuljetustila pienenee, ja lisäksi laatikon suunnittelu ja valmistus monimutkaistuu, mikä tekee ne kalliimmiksi. Tukikehyksen kattaminen suhteellisen jäykillä ja lujilla osilla ei pienennä käytettävissä olevaa kuljetustilaa niin paljon, mutta se on 10 huomattavan kallista ja lisäksi kasvattaa säiliön painoa, mikä ei kuljetuksen kannalta ole kovinkaan toivottavaa.
Tämän keksinnön takoituksena on parantaa alussa kuvatun kaltaista kuljetussäiliötä sillä tavalla, että pienellä 15 määrällä suhteellisen halpoja välineitä aikaansaadaan luotettava, pullistumaton rakenne, ja minimoidaan tehoton kuljetustilavuus.
Tämä aikaansaadaan tämän keksinnön mukaisesti siten, että 20 käytetään alussa mainitun kaltaista säiliötä, jolle on tunnusomaista se, että tukikehikko käsittää neljä vastakkaista kehikkosivuseinämää joissa kussakin on painepinta, joka ulottuu vastaavan seinämän koko korkeudelle, mutta jonka leveys on vastaavan sivuseinämän leveyttä pienempi, 25 ja että suhteellisen ohutta materiaalia, jonka vetolujuus on korkea ja venyvyys pieni, kuten paperia, muovia olevaa nauhakudosta tai vastaavaa oleva hylsy, on aikaansaatu ulottumaan painepintojen ulkopuolella ja niiden ympäri sekä painepinnan yhdeltä sivureunalta oleellisesti suo-30 raan viereisen sivuseinämän painepinnan viereiseen sivu- reunaan leikaten kuormitetussa tilassa kehikon kulmat, jolloin tukikehikko on siten järjestetty, että painepin-nat tulevat täytettäessä ulospäin painetuiksi, kun taas hoikilla on ympärys, joka sallii painepintojen hoikin 35 vastustamaan ulospäinliikkeen.
Näillä toimenpiteillä on aikaansaatu rakenne, joka juok- il i 2 \ 7 6 3 sevalla aineella täytettynä jännittää ja jäykistää itsensä johtuen sisäpussiin lisätyn aineen synnyttämästä paineesta. Tämä edullinen vaikutus on tulosta hylsyn käytöstä, joka rajoittaa ja seuraa painepintojen ulospäistä 5 taipumista. Hylsyn kehämitta kuormitetussa tilassa määrää sen, kuinka pitkälle ulospäin painepinnat voivat liikkua, jolloin hylsyyn kohdistuu vain vetokuormituksia, ja se voidaan siten valmistaa kevyestä ja ohuesta materiaalista kuten paperista. Ainoastaan laatikon nurkkiin muodostuu 10 tyhjiä tiloja, toisin sanoen kohtiin, joissa hylsy ulottuu rungon nurkat leikaten. Nämä nurkka-alueet ovat niin pieniä kuin mahdollista, ja jaettu niin tehokkaasti kuin mahdollista keksinnön lisäsuoritusmuodossa, jossa paine-pinnat jättävät kahdelle puolelleen yhtä suuret osat ke-15 hyksen sivuseinämistä peittämättömiksi. Haluttaessa voidaan nurkissa käyttää jäykisteosia esimerkiksi pinoamis-kestävyyden parantamiseksi.
On huomattava, että painepinnat määräävät säiliön ulko-20 pinnat. Ulkopintojen pitämiseksi tasaisina voidaan painepinnat muodostaa suhteellisen jäykistä, pullistumatto-mista elementeistä. On totta, että tällöin astuu jälleen osaksi kuvaan eräs tunnettujen jäykisterakenteid en haitoista, nimittäin kalliimpien ja raskaampien materiaalien 25 käyttäminen. Sen vuoksi painepinnat valmistetaan suosi-* teltavasti ja keksinnön lisäsuoritusmuodon mukaisesti ohuesta materiaalista, jolla on suuri vetolujuus ja suhteellisen pieni venymä, kuten paperista, jolloin paine-pinnat pidetään ainakin paikallisesti välin päässä hyl-30 systä niiden välissä olevien jäykkien tukielimien, esim. puurimojen avulla.
Keksinnön suositellussa lisäsuoritusmuodossa jäykät tu-kielimet muodostavat lisäksi edullisella tavalla vaa-35 kasuorat ja pystysuorat tukikehyksen osat, jolloin kehykseen kuuluu neljä periaatteessa itsenäistä kehysseinämää, joista kukin muodostuu painepinnasta ja painepinnan sekä 921 76 4 ylä- että alaosassa jäykistä kehyksen reunaosista, jotka ulottuvat painepinnasta sen vastakkaisilta puolilta matkan, joka vastaa kehyksen haluttuja kehämittoja. Tämän rakenteen tekee mahdolliseksi hylsy, joka muodostaa yh-5 dyselementin näille neljälle painepinnalle ja siten tukikehyksen sivupinnoille. Tämän suoritusmuodon ylimääräisenä ja erityisenä etuna on lisäksi se, että kuljetussäiliö voidaan toimittaa litteässä kokoontaitetussa tilassa sen täyttöpaikalle, eikä lujan tukikehyksen valmistamiseksi 10 tarvita puusepäntyötä. Ellei sitä vielä ole tehty, tukikehyksen sivuseinämät tarvitsee vain nostaa hylsyyn; haluttu kokonaislujuus saavutetaan automaattisesti säiliötä täytettäessä.
15 Kun, keksinnön lisäsuoritusmuodon mukaisesti, kehyksen vastakkaisten reunaosien yhdellä parilla on sellainen pituus, että niiden päätypinnat rajoittuvat kehyksen vastakkaisten reunaosien toisen parin sisäpintoihin sekä ylä- että alaosassa, säiliö voidaan asettaa tai taittaa 20 auki ensimmäiseen karkeaan muotoon, joka helpottaa sen täyttämistä lopullisen halutun muodon ja lujuuden muodostamiseksi. Sekä tämä alkumuotoilu että lopullisen halutun muodon toteutus täytön aikana voidaan aikaansaada edullisella tavalla, kun tämän keksinnön lisäsuoritusmuodon 25 mukaisesti kehyksen reunaosien sanotun yhden parin päät voivat liukua pitkin sanotun kehyksen reunaosien toisen parin sisäsivuja. Voimakuvion optimoimiseksi on tässä suoritusmuodossa edullista, että kehyksen reunaosien sanottuun yhteen pariin liitetyt tukielimet on kiinnitetty 30 niihin niiden sisäpuolelle, ja että kehyksen reunaosien sanottuun toiseen pariin liitetyt tukielimet on kiinnitetty niihin niiden ulkopuolelle. Näistä piirteistä johtuen kehyksen reunaosien sanottua yhtä paria kannattavat painepinnat puristuvat ulospäin täytön aikana, ja kehyk-35 sen reunaosien toista paria kannattavat painepinnat kuormittuvat sisäänpäin hylsyn vaikutuksesta, mistä on seurauksena se, että säiliötä täytettäessä kehyksen reuna- 5 Ϊ2Ί 76 osat saavuttavat lopullisen halutun asemansa, ja lopulta, niiden hylsyn määrittelemässä loppuasemassa, puristuvat varmasti yhteen saman hylsyn vaikutuksesta ja siten lukkiutuvat suorakulmaiseksi tukirakenteeksi, jossa kehyksen 5 reunaosia ei periaatteessa tarvitse kiinnittää kiinnitys-välineillä.
Pinoamislujuuden lisäämiseksi ja säiliön pohjan vahin-goittumisriskin vähentämiseksi voi tietyissä tapauksissa 10 olla edullista, että sanotun toisen parin kehyksen reunaosat kiinnitetään kulloinkin pohjasta levymäiseen jäykkään pohjamateriaaliin, kuten puuhun. Rakenteessa, jossa on toisistaan riippumattomat tukikehysseinämät ja liukuvat kehyksen reunaosat, levymäinen pohja voidaan 15 sijoittaa paikalleen koska tahansa ilman että se vaikuttaa haitallisesti säiliön haluttuun toimintaan täytön aikana tai estää sen. Sen jälkeen kun täyttö on suoritettu loppuun voidaan luonnollisesti lisäksi lisätä levymäinen kansi.
20
Seuraavaksi kuvataan ja havainnollistetaan yksityiskohtaisemmin ja esimerkinomaisesti erästä tämän keksinnön mukaisen kuljetussäiliön suoritusmuotoa samalla viittaamalla oheisiin piirustuksiin. Näissä piirustuksissa 25
Kuva 1 esittää etukuvantona tämän keksinnön mukaista säiliötä ilman sitä ympäröivää laatikkoa; ja
Kuva 2 esittää poikkileikkauskuvantoa II-II kuvasta 1, 30 jolloin kuvan yläosassa säiliö on esitetty täyttämättömässä tilassa ja alaosassa täytetyssä tilassa.
Jotta säiliön eri osien rakenne ja toiminta olisi helpompi ymmärtää, on säiliö piirustuksissa esitetty ilman laa-35 tikkoa, joka normaalisti ainakin kuljetustilanteessa ympäröi sitä, ja joka on valmistettu tavanomaisesta pakkausmateriaalista, kuten pahvista tai vastaavasta. Osan 6 •j v ί
•S έ- I / O
esitettyä säiliötä muodostaa siten yleisesti tunnettu suorakulmainen laatikko, joka voidaan valmistaa millä tahansa tietyllä tunnetulla tavalla, ja jota ei sen tähden tässä sen yksityiskohtaisemmin enää kuvata.
5
Piirustuksissa esitettyyn säiliöön kuuluu ensimmäinen pari vastakkaisia seinämiä 1, toinen pari vastakkaisia seinämiä 2, jotka ulottuvat suorassa kulmassa ensimmäiseen seinämäpariin 1 nähden, hylsy 3, sisäpussi 4 ja poh-10 jalevy 5.
Kumpikin seinämä 1 muodostuu ylemmästä kehyksen reunaosasta 6 ja alemmasta kehyksen reunaosasta 7, joiden kaikkien pituus vastaa ympäröivän laatikon pääsisämittaa, 15 tässä tapauksessa lyhyempiä sivuja laatikon poikkileik kauksesta katsottuna. Kummankin ylemmän ja alemman kehyksen reunaosan parin välissä ulottuu pystysuoraan paine-pinta 8, joka muodostuu kahdesta tukielimestä 9, joiden väliin on jännitetty paperikerros 10. Tukielimet on si-20 joitettu kehyksen reunaosien 6 ja 7 ulkopuolelle ja kiinnitetty niihin siten että kerros 10 on niiden välissä.
Myös seinämät 2 muodostuvat kumpikin ylemmästä kehyksen reunaosasta 11 ja alemmasta kehyksen reunaosasta 12, ja 25 kaikilla niillä on pituus, joka yhdessä kahden kehyksen reunaosan 6, 7 paksuuden kanssa vastaa ympäröivän laatikon pääsisämittaa, tässä tapauksessa poikkileikkaukses ta katsottuna laatikon pitempää sivua. Kummankin ylemmän ja alemman kehyksen reunaosan parin välissä ulottuu pystysu-30 oraan painepinta 13, joka muodostuu kahdesta tukielimestä 14, joiden väliin on jännitetty paperikerros 15. Tukielimet 14 on kiinnitetty kehyksen reunosien 11 ja 12 sisäpuolelle, jolloin kerros 15 on puolestaan kiinnitetty tukielimien 14 sisäpuolelle.
Kuvassa 2 on esitetty kaksi erilaista tilannetta. Ylemmässä puoliskossa on esitetty lähtöasema ennen täyttämis- 35 > i / 6 7 tä ja alemmassa puoliskossa tilanne täytön jälkeen. Erityisesti kuvan 2 ylempään puoliskoon viittaamalla huomautetaan, että neljä seinämää 1 ja 2 ovat periaatteessa toisistaan ja hylsystä 3 riippumattomia, jolloin säiliö 5 voidaan tuoda täyttöpaikalle täysin litteässä tilassa, jota kuljetusetua ei myöskään ympäröivä laatikko mitätöi, koske myös se voidaan toimittaa litteässä tilassa hyvin tunnetulla tavalla. Erityisesti kuvaan 2 viittaamalla kuvataan seuraavaksi yksityiskohtaisemmin sitä, mitä säi-10 liölle tapahtuu kun sitä täytetään.
Siitä tilasta riippuen, jossa säiliö toimitetaan täyttö-paikalle, se tulisi ensin asettaa siten, että päästään kuvan 2 yläosassa esitettyyn asemaan. Esimerkkejä tätä 15 tarkoitusta varten suoritettavista toimenpiteistä ovat neljän itsenäisen seinämän 1, 2 sijoittaminen hylsyyn, kehyksen reunaosien 11 ja 12 asettaminen suoraan kulmaan kehyksen reunaosien 6 ja 7 suhteen ja näiden sisään, sisäpussin 4 asettaminen seinämien 1 ja 2 ympäröimään ti-20 laan, ja haluttaessa alempien kehyksen reunaosien 7 kiinnittäminen pohjalevyyn 5.
Kun säiliö näin on asetettu paikalleen, voidaan sen täyttö aloittaa lisäämällä pakattavaa ainetta sisäpussiin 4. 25 Lisättävän aineen vaikutuksesta sisäpussi 4 avartuu ja * tulee siten kosketukseen painepintojen 8 ja 13 sekä hyl syn 3 kanssa. Vastaavasti kun sisäpussiin 4 tulee yhä enemmän ainetta, tämä pussi, jolla ei ole juuri lainkaan omaa jäykkyyttä, pyrkii levittäytymään ulospäin, minkä 30 seurauksena varsinkin painepinnat kuormittuvat. Tämän seurauksena painepinnat 13 siirtyvät kuvan 2 yläosassa esitetystä asemasta alaosassa esitettyyn asemaan, jolloin hylsy 3, joka alunperin ulottui löysänä seinämien 1 ja 2 ympärillä, jännittyy asteettain kunnes se saavuttaa kuvan 35 2 alaosassa esitetyn aseman, jossa kehyksen reunaosat 6 ja 11 sekä 7 ja 12 muodostavat suorakaiteen muotoiset ylemmän ja alemman tukikehyksen, ja hylsy 3 on kireänä 92176 8 sen jännitetyssä tilassa, eikä itse asiassa voi enää taipua enempää. Tässä asemassa painepinnat 8 ja 13 ovat muuttaneet muotoaan hieman ulospäin taipuneiksi, kuten kuvan 2 alaosassa on esitetty, ilman että ne kuitenkaan 5 muodostaisivat minkäänlaisia huomionarvoisia pullistumia säiliön kehäpinnan ulkopuolelle.
Kuvan 2 alaosassa esitettyyn asemaan voidaan päästä sen yläosassa esitetystä asemasta käyttämällä hyväksi kehyk-10 sen reunaosien 11 ja 12 päiden liukumista kehyksen reunaosien 6 ja 7 sisäpintoja pitkin. Tällä tavalla paine-pinnat 13 puristuvat ulospäin täytön kuluessa, jota ulospäistä liikettä vastustaa tietystä hetkestä alkaen hylsy, kun se asteettain jännittyy, jolloin hylsyn liike-15 mahdollisuuksia puolestaan rajoittavat tukielimet 9, jotka on yhdistetty kehyksen reunaosiin 6 ja 7, joita kehyksen reunaosat 11 ja 12 pitävät kiinteässä tilasuhteessa toisiinsa. Painepintojen 13 puristumisen aikana jännittynyt hylsy 3 vetää kehyksen reunaosia 6 ja 7 yhteen, ja 20 tällä tavalla aikaansaadaan säiliön jäykistäminen, joka säiliö periaatteessa muodostuu irrallisista osista. Kuten kuvan 2 alaosassa on esitetty, sisäpussi 4 mukautuu lopuksi läheisesti painepintojen 8 ja 13 muotoon ja näiden painepintojen välissä hylsyn 3 muotoon. Kun säiliö on 25 kokonaan täytetty, suljetaan sisäpussi neste- ja kaasu-·· tiiviillä tavalla, saumaamalla tai jollain muulla mene telmällä sisäpussin materiaalista riippuen. Siten saadaan säiliö, joka neljää pientä nurkka-aluetta lukuunottamatta voi täyttää suorakaiteenmuotoisen poikkileikkauksen ilman 30 pullistumia. Lisäksi on selvää, että kuvan 2 alaosassa esitetty säiliö voidaan ongelmitta siirtää sitä ympäröivään dimensioiltaan sopivaan suorakaiteenmuotoiseen laatikkoon, joka voi rakenteeltaan olla suhteellisen kevyt, koska sen ei tarvitse vastaanottaa mitään voimia 35 pakatusta aineesta, joka on siis täysin kuvassa 2 esitetyn rakenteen sisällä. Siten on myös selvää, ettei myöskään laatikkoon synny minkäänlaisia pullistumia, ja näin 11 92176 9 voidaan aikaansaada kuljetustilan optimitäyttö. Tukieli-met 9 ja 14 sekä kehyksen reunaosat 6, 7, 11 ja 12 antavat yleensä säiliölle riittävän jäykkyyden ja lujuuden, jotta se kestää pinoamisvoimia. Tapauksissa joissa mah-5 dollisesti tarvittaisiin lisävahvistusta se voidaan toteuttaa yksinkertaisella tavalla liu'uttamalla tällaisia vahvikkeita ja jäykisteitä nurkka-alueille, jotka säiliön täyttämisen jälkeen jäävät vapaiksi.
10 Useat muunnokset ja variantit ovat luonnollisesti mahdollisia keksinnön piiristä irtaantumatta. Siten kehyksen reunaosat voivat kaikki olla lyhyempiä, esimerkiksi ei pitempiä kuin vastaavan painepinnan leveys, joka vuorostaan voisi käsittää levymäisen osan, jolloin rakenteessa 15 ei välttämättä tarvitse olla erillisiä tukielimiä ja kehyksen reunaosia. Lisäksi voitaisiin käyttää levymäistä kansiossa samalla tavalla kuin levymäistä pohjaosaa 5. Tämä jälkimmäinen on toisaalta tietysti mahdollinen myös oheisissa piirustuksissa esitetyssä rakenteessa. Lisäksi 20 eri osat voidaan valmistaa kaikista sopivista materiaaleista. Jos lujuus- ja jäykkyyssyistä halutaan, on kehyksissä samaten mahdollista käyttää lisäksi välireunaosia ylempien ja alempien kehyksen reunaosien välillä. Sama koskee tietysti tukielimiä.
25

Claims (7)

  1. 92176 10
  2. 1. Säiliö juokseville aineille, kiinteille aineille, jot-5 ka ominaisuuksiltaan ovat valuvia, tai vastaaville, joka säiliö käsittää uloimpana osana laatikon, väliosana tuki-kehikon sekä sisäosana pussin, joka laatikko on valmistettu tavanomaisesta pakkausmateriaalista, kuten pahvista, tukikehikko (6,7,9,11,12,14) on valmistettu lujemmas-10 ta ja paremman mittapysyvyyden omaavasta materiaalista, kuten puusta, sekä sisäpussi (4) tavanomaisesta pakkausmateriaalista, kuten taipuisasta synteettisestä muovista pakattavan tuotteen vastaanottamiseksi, tunnettu siitä, että tukikehikko käsittää neljä vastakkaista kehikko-15 sivuseinämää (1,2), joissa kussakin on painepinta (8,13), joka ulottuu vastaavan seinämän (1;2) koko korkeudelle, mutta jonka leveys on vastaavan sivuseinämän (1?2) leveyttä pienempi, ja että suhteellisen ohutta materiaalia, jonka vetolujuus on korkea ja venyvyys pieni, kuten pape-20 ria, muovia oleva nauhakudosta tai vastaavaa, oleva hylsy (3), on aikaansaatu ulottumaan painepintojen (8;13) ulkopuolella ja niiden ympäri sekä painepinnan (8;13) yhdeltä sivureunalta oleellisesti suoraan viereisen sivuseinämän painepinnan (13;8) viereiseen sivureunaan leikaten kuor-25 mitetussa tilassa kehikon kulmat, jolloin tukikehikko on siten järjestetty, että painepinnat (8;13) tulevat täy tettäessä ulospäin painetuiksi, kun taas hoikilla (3) on ympärys, joka sallii painepintojen (8;13), hoikin (3) vastustaman ulospäinliikkeen. 30 .. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen säiliö, tunnettu siitä, että painepinnat (8,13) jättävät kahdelle puolelleen yhtä suuret osat kehyksen sivuseinämistä peittämättömiksi.
  3. 3. Patenttivaatimuksien 1 tai 2 mukainen säiliö, tunnettu siitä, että painepinnat (8, 13) on valmistettu vetolujuudeltaan suuresta ja venymältään suhteellisen pienestä 11 9 21 76 ohuesta materiaalista kuten paperista, ja että painepin-nat pidetään ainakin osaksi välin päässä hylsystä (3) välissä olevia jäykkiä tukielimiä (9, 14), esimerkiksi puurimoja, käyttämällä. 5
  4. 4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen säiliö, tunnettu siitä, että tukikehikkoon (6,7,9,11,12,14) kuuluu neljä periaatteessa itsenäistä kehysseinämää (1, 2), joista kukin muodostuu painepinnasta (8, 13), ja paine- 10 pinnan sekä ylä- että alaosassa olevista jäykistä tukike-hikon reunaosista (6, 7, 11, 12), jotka ulottuvat paine-pinnasta (8,13) sen vastakkaisilta puolilta etäisyyden, joka vastaa tukikehikon (6,7,9,11,12,14) haluttuja kehä-mittoja. 15
  5. 5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen säiliö, tunnettu siitä, että vastakkaisten tukikehikon reunaosien (11, 12) yhdellä parilla on sellainen pituus, että niiden loppupäät rajoittuvat vastakkaisten tukikehikon reunaosien (6, 7) 20 toisen parin sisäpintoihin sekä ylä- että alaosassa.
  6. 6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen säiliö, tunnettu siitä, että sanotun tukikehikon reunaosien (11, 12) yhden parin päät voivat liukua pitkin tukikehikon reunaosien (6, 7) 25 toisen parin sisäpintoja.
  7. 7. Jonkin patenttivaatimuksen 4-6 mukainen säiliö, tunnettu siitä, että tukikehikon reunaosien (11, 12) yhteen pariin liitetyt tukielimet (14) on kiinnitetty reunaosiin 30 niiden sisäpuolelle, ja että sanottuun tukikehyksen reunaosien (6, 7) toiseen pariin liitetyt tukielimet (9) on kiinnitetty reunaosiin niiden ulkopuolelle. 1 Jonkin patenttivaatimuksen 4-7 mukainen säiliö, tun-35 nettu siitä, että toisen parin pohjassa olevat tukikehikon reunaosat (7) on kumpikin kiinnitetty levymäiseen jäykkää materiaalia kuten puuta olevaan pohjaan (5). 12 921 76
FI884458A 1987-09-30 1988-09-28 Kuljetussäiliö FI92176C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8702331A NL8702331A (nl) 1987-09-30 1987-09-30 Verpakkingsmiddel voor fluida, vaste stoffen met vloeieigenschappen of dergelijke.
NL8702331 1987-09-30

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI884458A0 FI884458A0 (fi) 1988-09-28
FI884458A FI884458A (fi) 1989-03-31
FI92176B true FI92176B (fi) 1994-06-30
FI92176C FI92176C (fi) 1994-10-10

Family

ID=19850683

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI884458A FI92176C (fi) 1987-09-30 1988-09-28 Kuljetussäiliö

Country Status (15)

Country Link
US (1) US4927037A (fi)
EP (1) EP0310192B1 (fi)
JP (1) JP2539893B2 (fi)
AT (1) ATE85294T1 (fi)
AU (1) AU615942B2 (fi)
BR (1) BR8805032A (fi)
CA (1) CA1316468C (fi)
DE (1) DE3878124T2 (fi)
ES (1) ES2039023T3 (fi)
FI (1) FI92176C (fi)
GR (1) GR3006998T3 (fi)
IE (1) IE62190B1 (fi)
NL (1) NL8702331A (fi)
NO (1) NO175853C (fi)
PT (1) PT88629B (fi)

Families Citing this family (23)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI76764C (fi) * 1986-10-02 1988-12-12 Fluid Bag Ab Oy Flexibel behaollare foer fluider.
NL9000552A (nl) * 1990-03-09 1991-10-01 Boots Gerardus A M Verpakkingsmiddel voor bulkgoed, fluida en dergelijke.
DE9105682U1 (de) * 1991-05-07 1992-09-10 Gerhard GmbH, 57586 Weitefeld Frachtcontainer
NL9200130A (nl) * 1992-01-23 1993-08-16 Boots Gerardus A M Verpakkingsmiddel met een relatief stijf, vormvast steunframe en een daarin aangebracht flexibel hulsdeel.
DE9203109U1 (de) * 1992-03-09 1993-07-08 Gerhard GmbH, 57586 Weitefeld Transportbehälter
US5351849A (en) * 1993-03-12 1994-10-04 Eugene Jagenburg Container for free-flowing material
US5735429A (en) * 1995-11-15 1998-04-07 Willamette Industries, Inc. Container for bulk free flowing material
US5871148A (en) * 1996-02-05 1999-02-16 Hafer; Harold Franklin Bulk box container with supporting side beams
US6004035A (en) * 1996-02-05 1999-12-21 Hafer; Harold Franklin Flexible bulk container with supporting side beams
US5897210A (en) * 1997-05-01 1999-04-27 Lever Brothers Company, Inc. Reclosable container
USD415869S (en) * 1998-05-15 1999-10-26 Spartanburg Stainless Products, Inc. Bulk container frame
US6132351A (en) * 1999-05-28 2000-10-17 The Hudson-Sharp Machine Co. Method and apparatus for making internally-reinforced bag assembly
US6240709B1 (en) 1999-07-20 2001-06-05 Linpac, Inc. Collapsible bag for stacking and method thereof
AU2003215115A1 (en) 2002-02-07 2003-09-02 Scholle Corporation An internal brace for a standup flexible container
US20050063623A1 (en) * 2002-06-20 2005-03-24 Eisenbarth Bradley Matthew Stackable and forklift positionable bulk bags
US20040264814A1 (en) * 2002-06-20 2004-12-30 Eisenbarth Bradley Matthew Stackable and forklift positionable bulk bags
US6921201B2 (en) * 2002-06-20 2005-07-26 B.A.G. Corp. Bulk bag for meat and meat products
US7195397B2 (en) * 2002-06-20 2007-03-27 B.A.G. Corp. Bulk bag for meat and meat products
US7086781B2 (en) * 2002-06-20 2006-08-08 B.A.G. Corp. Bulk bag for meat and meat products
US8678650B2 (en) * 2009-03-10 2014-03-25 Danielle Z. Savage Flexible package and method thereof
US8720769B2 (en) 2009-09-15 2014-05-13 Packaging Corporation Of America Beverage container
US10919680B1 (en) 2018-10-08 2021-02-16 Packaging Corporation Of America Liquid beverage container
WO2024142780A1 (ja) * 2022-12-26 2024-07-04 株式会社資生堂 樹脂製容器の側面凹み防止方法、膨張防止材、膨張防止材付き樹脂製容器、及び収納箱

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2275332A (en) * 1939-05-10 1942-03-03 Corning Glass Works Insulator packing crate
US2693895A (en) * 1950-06-19 1954-11-09 Elmendorf Armin Shipping container
US2910221A (en) * 1958-08-01 1959-10-27 Chicago Mill & Lumber Co Crate
US3136472A (en) * 1962-09-06 1964-06-09 Starwood Ind Inc Framing and containers including same
US3371815A (en) * 1965-06-08 1968-03-05 Kearney Persn Services A T Freight binding device
US3494535A (en) * 1968-02-13 1970-02-10 Ralph E Acker Shipping container
GB1400414A (en) * 1971-10-29 1975-07-16 Tillotsons Corrugated Cases Container
FR2158093B1 (fi) * 1971-11-02 1975-07-18 Seita
CH603445A5 (fi) * 1976-06-16 1978-08-15 Liquitainer Sa
US4166569A (en) * 1978-02-27 1979-09-04 The B. F. Goodrich Company Container
DE3161309D1 (en) * 1980-05-17 1983-12-08 Imi Marston Ltd Intermediate bulk container for liquids
GB2079254A (en) * 1980-05-17 1982-01-20 Imi Marston Ltd Container
US4585143A (en) * 1984-01-25 1986-04-29 Boise Cascade Corporation Liquid container
CN1006291B (zh) * 1985-03-22 1990-01-03 维西(英国)有限公司 松散流动材料容器

Also Published As

Publication number Publication date
ATE85294T1 (de) 1993-02-15
NO884316D0 (no) 1988-09-29
NL8702331A (nl) 1989-04-17
AU2240888A (en) 1989-04-06
FI884458A0 (fi) 1988-09-28
NO175853B (fi) 1994-09-12
JPH01111678A (ja) 1989-04-28
ES2039023T3 (es) 1993-08-16
CA1316468C (en) 1993-04-20
FI884458A (fi) 1989-03-31
IE882797L (en) 1989-03-30
EP0310192A1 (en) 1989-04-05
PT88629A (pt) 1989-07-31
EP0310192B1 (en) 1993-02-03
DE3878124D1 (de) 1993-03-18
GR3006998T3 (fi) 1993-06-30
NO884316L (no) 1989-03-31
IE62190B1 (en) 1994-12-28
FI92176C (fi) 1994-10-10
JP2539893B2 (ja) 1996-10-02
BR8805032A (pt) 1989-05-09
PT88629B (pt) 1993-11-30
NO175853C (no) 1994-12-21
US4927037A (en) 1990-05-22
AU615942B2 (en) 1991-10-17
DE3878124T2 (de) 1993-05-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI92176B (fi) Kuljetussäiliö
EP0401934B1 (en) Package for transporting and storing bulk goods
RU2194659C2 (ru) Контейнер, имеющий прямоугольное дно, и его изготовление
FI87551C (fi) Behaollare foer fritt flytande fluidum och liknande material
US6000549A (en) Bulk container
US6371646B1 (en) Bulk bag with multiple ply walls and a method of forming it from tubular blanks
FI108534B (fi) Taipuisiin säiliöihin liittyvät parannukset
US5544472A (en) Method for packaging of bulk goods into a unit-load package and a unit-load package for bulk goods
US6012266A (en) Method for packing bulk goods and a container for bulk goods
US5762260A (en) Container made of flexible sheet material
GB2167392A (en) Collapsible shipping container
US6032818A (en) Liner
EP3353094A1 (en) Collapsible container
PT1631499T (pt) Sistema de recipiente de transporte para mercadorias, em particular para fruta e vegetais
JPH0624487A (ja) バラ荷材料、流体および同等品用コンテナー
RU1838204C (ru) Каркас дл гибкого контейнера
GB2089325A (en) Immobilizing a load within a container
JPH021752B2 (fi)
CA1052304A (en) Containers for goods
FI128097B (fi) Tuotepakkaus ja menetelmä sen valmistamiseksi sekä tuotepakkausaihio
JPS5923695Y2 (ja) 包装箱
FI92175B (fi) Suorakulmapakkaus
RU2144896C1 (ru) Контейнер, предназначенный для сыпучих товаров
FI91954B (fi) Menetelmä massatavaran pakkaamiseksi suurpakkaukseen
ITMI970931U1 (it) Vassoio in cartone o altri materiali per prodotti vari e ortofruttoli con costruzione perfezionata

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: BOOTS, GERARDUS ANTHONIUS MARIA

BB Publication of examined application
MM Patent lapsed

Owner name: BOOTS, GERARDUS ANTHONIUS MARIA