FI91195B - Valosähköinen savunilmaisin - Google Patents

Valosähköinen savunilmaisin Download PDF

Info

Publication number
FI91195B
FI91195B FI881236A FI881236A FI91195B FI 91195 B FI91195 B FI 91195B FI 881236 A FI881236 A FI 881236A FI 881236 A FI881236 A FI 881236A FI 91195 B FI91195 B FI 91195B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
smoke
wall
base plate
wall elements
insect net
Prior art date
Application number
FI881236A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI91195C (fi
FI881236A (fi
FI881236A0 (fi
Inventor
Hironobu Kawai
Hiroshi Sawa
Original Assignee
Hochiki Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Hochiki Co filed Critical Hochiki Co
Publication of FI881236A0 publication Critical patent/FI881236A0/fi
Publication of FI881236A publication Critical patent/FI881236A/fi
Publication of FI91195B publication Critical patent/FI91195B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI91195C publication Critical patent/FI91195C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08BSIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
    • G08B17/00Fire alarms; Alarms responsive to explosion
    • G08B17/10Actuation by presence of smoke or gases, e.g. automatic alarm devices for analysing flowing fluid materials by the use of optical means
    • G08B17/103Actuation by presence of smoke or gases, e.g. automatic alarm devices for analysing flowing fluid materials by the use of optical means using a light emitting and receiving device
    • G08B17/107Actuation by presence of smoke or gases, e.g. automatic alarm devices for analysing flowing fluid materials by the use of optical means using a light emitting and receiving device for detecting light-scattering due to smoke
    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08BSIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
    • G08B17/00Fire alarms; Alarms responsive to explosion
    • G08B17/10Actuation by presence of smoke or gases, e.g. automatic alarm devices for analysing flowing fluid materials by the use of optical means
    • G08B17/11Actuation by presence of smoke or gases, e.g. automatic alarm devices for analysing flowing fluid materials by the use of optical means using an ionisation chamber for detecting smoke or gas
    • G08B17/113Constructional details

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Analytical Chemistry (AREA)
  • Business, Economics & Management (AREA)
  • Emergency Management (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Fire-Detection Mechanisms (AREA)
  • Investigating Or Analysing Materials By Optical Means (AREA)

Description

91195
Valosähköinen savunilmaisin - Fotoelektrisk rökdetektor Tämä keksintö kohdistuu valosähköiseen savunilmaisimeen, 5 jossa on savunilmaisujärjestely, joka käsittää valoa emittoivan elementin ja valonilmaisuelementin, sekä savunilmai-suyksikkö, johon mainittu savunilmaisujärjestely on asennettu, jolloin mainittuun savunilmaisuyksikköön sisältyy: savunilmaisujärjestelyyn liitetty pohjalevy; kehäseinämä, 10 jolla on sellainen muoto, joka sallii savun pääsyn sisään ulkopuolelta mutta oleellisesti estää valon pääsyn ulkopuolelta.
Tavanomaisessa valosähköisessä savunilmaisimessa, kuten va-15 lon sirontaan perustuvassa savunilmaisimessa, on suhteellisen suurikokoinen savunilmaisuyksikkö, jossa on valoa emittoiva elementti ja valonilmaisuelementti ja joka on muotoiltu sylinterin muotoon, jolla on suhteellisen suuri halkaisija ja korkeus. Savunilmaisuyksikkö on sijoitettu kotelon 20 sisälle. Savunilmaisuyksikkö käsittää valoa emittoivan elementin ja valonilmaisuelementin, pohjalevyn elementtien asentamiseksi sille ja kehäseinämän, joka on sovitettu ulottumaan alaspäin pohjalevystä ja joka ympäröi valoa emittoivan elementin ja valonilmaisuelementin sisäänsä. Pohjalevy .25 ja kehäseinämä on yleensä muodostettu samaksi kappaleeksi lämmössä kovettuvasta synteettisestä hartsista.
Kehäseinämä muodostuu kehälle sijoitetuista seinämäelemen-teistä ja se sallii savun pääsyn ulkopuolelta mutta oleelli-30 sesti kokonaan estää valon pääsyn ulkopuolelta. Lisäksi kehäseinämä osaltaan poistaa oleellisesti sisäisestä muodosta johtuvat hajaheijastukset. Kehäseinämä on muodoltaan sellainen, jota kutsutaan labyrintiksi. Jos savua tulee kehäseinämän sisäpuolelle, osa valoa emittoivan elementin lähettämää-35 tä valosta siroaa savuhiukkasista. Palonilmaisulähtö kehitetään, kun sironnut valo osuu valonilmaisuelementtiin ja valonilmaisuelementin lähtö ylittää kynnysarvon osoituksena 2 esimerkiksi siitä, että savun tiheys on saavuttanut vaarallisen tason.
Hyönteisverkko, joka on tehty perforoidusta erittäin ohuesta 5 metallilevystä, estää hyönteisten mahdollisen sisääntunkeu-tumisen.
Tavanomainen edellä selitetyn tyyppinen savunilmaisin ulko-nee huoneen kattoon asennettuna huomattavasti huoneen ul-10 konäköä häiritsevästi. Tämän ongelman ratkaisemiseksi on kehitetty sellainen sironneeseen valoon perustuva savunilmaisin, jossa on pieni ohut savunilmaisuyksikkö, jolla on pieni halkaisija ja jonka korkeus on pienennetty kolmanteen osaan tavanomaisesta ilmaisimen korkeudesta.
15
Sikäli kuin keksijöiden tiedossa on, tämä parannettu pieni ja ohut savunilmaisin on yleisesti tehty ohuesta materiaalista. Esimerkiksi pohjalevy on tehty materiaalista, joka on niin ohutta kuin 1 mm tai sitä vähemmän. Tästä syystä ei 20 voida varmistaa riittävää mekaanista lujuutta ja se voi siten aiheuttaa ongelman, että pohjalevy vahingossa taipuu tai pahimmassa tapauksessa murtuu. Seinämäelementit ovat lisäksi ohuesta ja pienikokoisesta toteutuksesta johtuen niin heikkoja, että seinämäelementit saattavat mahdollisesti taipua, .-25 jos niitä ei käsitellä erikoisella huolella, koska elementit eivät ole keskenään yhteydessä.
Tässä yhteydessä voidaan mainita, että tämän tyyppisen sa-vunilmaisimen olisi selviydyttävä suorituskykytestistä, jos-30 sa ilmaisin on alttiina ympäristön korkealle lämpötilalle pitkän ajan, esim. 70°C 21 päivää UL-standardien mukaan. Jos ohuesta materiaalista tehty savunilmaisuyksikkö pidetään tällaisessa ympäristössä, yksikkö pyrkii muuttamaan muotoaan valmistusprosessin aiheuttamista sisäisistä jännityksistä 35 johtuen.
Esillä oleva keksintö on tehty edellä selitettyjen ongelmien välttämiseksi ja esillä olevan keksinnön tarkoituksena on li 91195 3 saada aikaan valosähköinen savunilmaisin, joka mahdollistaa savunilmaisuyksikön pohjalevyn ja kehäseinämän paksuuksien pienentämisen samalla vaaditun mekaanisen lujuuden varmistamisen mahdollistaen ja estäen mahdollisen rikkoutumisen 5 tai muodonmuutoksen kokoonpanoprosessissa.
Tavoitteen saavuttamiseksi esillä olevalle keksinnölle on tunnusomaista se, että savuilmaisimen kehäseinämä koostuu joukosta seinämäelementtejä, kunkin seinämäelementin ollessa 10 järjestetty oleellisesti säännöllisesti muodostamaan ke häseinämän ulkokehä, jolloin seinämäelementit on muodostettu pohjalevyn kanssa yhtenäiseksi osaksi siten, että ne ulottuvat alaspäin pohjalevystä; ja että savunilmaisuyksikköön sisältyy lisäksi hyönteisverkko, joka on kiinnitetty seinä-15 mäelementtien ulkopinnoille ja muodostettu seinämäelement- tien kanssa yhtenäiseksi osaksi seinämäelementtien valupro-sessin aikana siten, että verkko sopii kehäseinämän ulkokehälle.
20 Eräässä edullisessa suoritusmuodossa hyönteisverkko on lisäksi kiinnitetty yläpäästään pohjalevyyn.
Toisessa edullisesssa suoritusmuodossa hyönteisverkon kehän-päätyreuna on upotettu pohjalevyn alapinnan alapuolelle.
25
Vielä eräässä edullisessa suoritusmuodossa seinämäelementtien ulkopinnat on kovetettu niiden tunkeutuessa hyönteisverkon aukkoihin.
30 Tässä järjestelyssä esillä olevan keksinnön valosähköisessä savunilmaisimessa savunilmaisuyksikön kehäseinämällä on riittävä mekaaninen lujuus seinämän ulkopinnalle kiinnitetyn hyönteisverkon vaikutuksesta. Lisäksi kehäseinämän ei-haluttu taipuminen tai murtuminen kokoamisprosessissa tai ym-35 päristön korkeassa lämpötilassa voidaan estää varmasti.
Kuvio 1 on esillä olevan keksinnön mukaisen valosähköisen savunilmaisimen osiin hajotettu perspektiivinen kuvanto.
4 kuvio 2 on kuvion 1 savunilmaisimessa käytetyn savunilmaisuyksikön suurennettu perspektiivinen kuvanto, kuvio 3 on kuviossa 2 esitetyn savunilmaisuyksikön suurennettu päällyskuvanto, 5 kuvio 4 on osittaiskuvio, joka esittää osittain leikattuna hyönteisverkon kiinnitysjärjestelyä kehäseinämään ja pohja-levyyn, kuvio 5 on leikkauskuvanto, joka esittää suurennetussa mittakaavassa pääosaa kuviossa 4 esitetyistä elimistä, 10 kuvio 6 on suurennettu etukuvanto, joka esittää hyönteis-verkkoa, j a kuvio 7 on kuviota 4 vastaava leikkauskuvanto, joka esittää osittain leikattuna hyönteisverkon toista kiinnitysjärjestelyä kehäseinämään ja pohjalevyyn.
15
Seuraavassa selitetään esillä olevan keksinnön parhaana pidettyjä suoritusmuotoja piirustuksiin viitaten.
Kuten kuviossa 1 on esitetty, savunilmaisuyksikkö 2 on asen-20 nettu kotelon 1 alempaan keskiosaan muodostettuun syven- nysosaan la ja kiinnitetty kotelon 1 taakse sijoitettuihin kiinnikkeisiin 4 ruuveilla 3. Savunilmaisuyksikkö 2 käsittää, kuten kuviossa 2 on esitetty, kiekon muotoisen pohjale-vyn 8 ja vaippa- tai kehäseinämän 9. Savunilmaisuyksikkö 2 25 on asennettu kattoon sillä tavalla, että kehäseinämä 9 voidaan suunnata alaspäin. Painettu piirilevy 30, jolle on pakattu ilmaisinpiirit, on asetettu pohjalevylle 8 ja savunilmaisuyksikön 2 alapuolelle on asennettu hyönteisverkko 5. Painetun piirilevyn 30 peittää yläsulkukansi. Pohjalevyn 8 30 alapuolelle on asennettu ulkokansielin 7 ja niiden väliin on sijoitettu kansielin 6. Ulkokansielimessä 7 on joukko aukkoja 7a, jotka mahdollistavat savun pääsyn savunilmaisuyksikön 2 sisälle.
35 Pohjalevy 8 ja kehäseinämä 9 on tehty lämmössä kovettuvasta hartsista ja muodostettu erottamattomasti yhteen. Pohjalevyn paksuus on niin ohut kuin 1 mm. Kehäseinämä 9 muodostuu joukosta seinämäelementtejä 9a. Jokaisella seinämäelementillä li 91195 5 9a on L-muotoinen poikkileikkaus. Seinäelementit 9a on järjestetty kehälle määrätyin välimatkoin ja ne ulottuvat alaspäin pohjalevystä 8. Tämä kehäseinämän muotoilu on sellainen, jota kutsutaan labyrintiksi, joka mahdollistaa savun 5 pääsyn sisään ulkopuolelta mutta oleellisesti estää valon pääsyn ulkopuolelta ja vaimentaa sisäisen valon sironnan savunilmaisuyksikön 2 sisällä.
Valoa emittoivan yksikön pidin 10, valonilmaisuyksikön pidin 10 11 ja kondensaattoritila 15 ovat kehäseinämän 9 seinämäele- menttien 9a välissä. Valoa emittoivan yksikön pitimessä 10 on valoa emittoiva elementti 12, kuten LED, ja valonilmaisuyksikön pitimessä 11 on valoilmaisin 13, kuten valoherkkä elin. Pohjalevyn 8 päälle asennetulle painetulle piirilevyl-15 le 30 pakattu kondensaattori sijoitetaan kondensaattorit!-laan 15. Koska esitetyssä suoritusmuodossa on kyse valon sirontaan perustuvasta savunilmaisimesta, valoilmaisin 13 on sijoitettu valoa emittoivan elementin 12 optisesta akselista sivussa olevaan kohtaan ja valoilmaisimen 13 ja valoa emit-20 toivan elementin 12 optisten akseleiden leikkauskohdan lä heisyyteen on sijoitettu varjostinlevy 14, 14 estämään valon suora pääsy, kuten kuviossa 2 on esitetty. Numerot 16 ja 17 viittaavat kansiin, jotka on asennettu valoa emittoivan yksikön pitimen 10 päälle ja valonilmaisuyksikön pitimen 11 25 päälle.
Kehäseinämän 9 kehän ympäri on sovitettu hyönteisverkko 5. Hyönteisverkko 5 on tehty erittäin ohuesta metallilevystä, johon on perforoitu joukko kuusikulmaisia aukkoja, kuten ku-30 viossa 6 on esitetty. Hyönteisverkko 5 on pyöristetty sylinteriksi, kuten kuviossa 2 on esitetty, ja kiinnitetty ke-häseinämään 9.
Hyönteisverkon 5 kiinnitys kehäseinämään 9 tehdään samanai-35 kaisesti savunilmaisuyksikköä 2 synteettisestä hartsista muotoiltaessa. Täsmällisemmin esitettynä hyönteisverkko 5 asetetaan seinämäelementtien muovaamiseen tarkoitettuun muottiin kohtaan, joka on juuri sen osan ulkopuolella, johon 6 seinämäelementit 9a on tarkoitus muodostaa. Tämän jälkeen hartsimateriaalia ruiskutetaan muottiin savunilmaisuyksikön 2 muodostamiseksi (ks. kuvio 4). Seinäelementtien 9a ulkokehän muodostava hartsi kovettuu tällöin sen tunkeutuessa ja 5 täyttäessä hyönteisverkon 5 aukot, kuten kuviossa 5 on esitetty. Tämän tuloksena hyönteisverkko 5 kiinnittyy seinämä-elementteihin 9a ja se tehdään niiden kanssa erottamattomaksi. Esitetyssä suoritusmuodossa hyönteisverkko 5 on myös kiinnitetty valoa emittoivan yksikön 10 ulkoseinänkään ja 10 kondensaattoritilaan 15. Kun hyönteisverkko 5 on siten kiinnitetty muotoiluprosessin aikana, toimitus, jossa hyönteisverkko 5 asennetaan savunilmaisuyksikköön 2, voidaan jättää pois. Savunilmaisimen kokoonpanotoimitusta voidaan siten yksinkertaistaa.
15
Kuvio 7 esittää toista tapaa hyönteisverkon 5 säilyttämiseksi savunilmaisuyksikköön 2. Tässä suoritusmuodossa hyönteis-verkkoa 5 ei ole kiinnitetty vain kehäseinämän 9 ulkopintoihin, vaan se on myös kiinnitetty päätyreunastaan pohjalevyyn 20 8. Kuviossa 7 esitetyssä suoritusmuodossa hyönteisverkon 5 korkeus on siten suurempi kuin seinämäelementtien 9a korkeus pituuden verran, joka vastaa verkon 5 pohjalevyyn 8 upotuksen syvyyttä.

Claims (4)

91195 7
1. Valosähköinen savunilmaisin, jossa on savunilmaisujärjestely, joka käsittää valoa emittoivan elementin (12) ja valonilmaisuelementin (13), sekä savunilmaisuyksikkö (2), 5 johon mainittu savunilmaisujärjestely on asennettu, jolloin mainittuun savunilmaisuyksikköön sisältyy: savunilmaisujärjestelyyn liitetty pohjalevy (8); kehäseinämä (9), jolla on sellainen muoto, joka sallii savun pääsyn sisään ulkopuolelta mutta oleellisesti estää valon pääsyn ul-10 kopuolelta; tunnettu siitä, että mainittu kehäseinämä (9) koostuu joukosta seinämäelementtejä (9a), kunkin seinämäelemen-tin ollessa järjestetty oleellisesti säännöllisesti muodostamaan kehäseinämän ulkokehä, jolloin seinämäelementit on 15 muodostettu pohjalevyn (8) kanssa yhtenäiseksi osaksi siten, että ne ulottuvat alaspäin pohjalevystä; ja että savunilmaisuyksikköön (2) sisältyy lisäksi hyönteisverkko (5), joka on kiinnitetty seinämäelementtien (9a) ulkopinnoille ja muodostettu seinämäelementtien kanssa yhtenäiseksi 20 osaksi seinämäelementtien valuprosessin aikana siten, että verkko sopii kehäseinämän ulkokehälle.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen valosähköinen savunilmaisin, tunnettu siitä, että seinämäelementtien (9a) 25 ulkopinnat on muodostettu valuprosessin aikana seinämäele menttien materiaalista, joka tunkeutuu hyönteisverkon (5) aukkoihin.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen valosähköinen savunil-30 maisin, tunnettu siitä, että hyönteisverkko (5) on lisäksi kiinnitetty yläpäästään pohjalevyyn (8).
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen valosähköinen savunilmaisin, tunnettu siitä, että hyönteisverkossa (5) on 35 ylempi kehäpäätyreuna, joka on upotettuna pohjalevyn (8) alapinnan alle. 8
FI881236A 1987-03-27 1988-03-15 Valosähköinen savunilmaisin FI91195C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP7315887 1987-03-27
JP62073158A JPS63239592A (ja) 1987-03-27 1987-03-27 光電式煙感知器

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI881236A0 FI881236A0 (fi) 1988-03-15
FI881236A FI881236A (fi) 1988-09-28
FI91195B true FI91195B (fi) 1994-02-15
FI91195C FI91195C (fi) 1994-05-25

Family

ID=13510087

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI881236A FI91195C (fi) 1987-03-27 1988-03-15 Valosähköinen savunilmaisin

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4851819A (fi)
JP (1) JPS63239592A (fi)
AT (1) AT399594B (fi)
AU (1) AU606396B2 (fi)
CH (1) CH675170A5 (fi)
DE (1) DE3809738C2 (fi)
FI (1) FI91195C (fi)
FR (1) FR2613072B1 (fi)
GB (1) GB2203238B (fi)
NO (1) NO172209C (fi)

Families Citing this family (36)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5021677A (en) * 1989-05-02 1991-06-04 Nohmi Bosai Kabushiki Kaisha Light-scattering-type smoke detector
DE4006631C2 (de) * 1990-03-03 1994-11-24 Berker Geb Schutzabdeckung für einen passiven Infrarotbewegungsmelder mit der Möglichkeit, einen Überwachungsbereich einzustellen
EP0503167B1 (en) * 1991-03-12 1995-06-14 Matsushita Electric Works, Ltd. A method for testing smoke sensor and a smoke sensor having a function of executing the test
JP2691951B2 (ja) * 1991-03-29 1997-12-17 ホーチキ 株式会社 光電式煙感知器
DE69317147T2 (de) * 1992-04-25 1998-10-01 Nohmi Bosai Ltd Feuermelder
GB2270157B (en) * 1992-08-28 1996-07-24 Hochiki Co Light scattering type smoke detector
JP2648560B2 (ja) * 1993-04-09 1997-09-03 ホーチキ株式会社 散乱光式煙感知器
US5400014A (en) * 1993-07-12 1995-03-21 Detection Systems, Inc. Smoke detector with dark chamber
US6501810B1 (en) 1998-10-13 2002-12-31 Agere Systems Inc. Fast frame synchronization
US5546074A (en) * 1993-08-19 1996-08-13 Sentrol, Inc. Smoke detector system with self-diagnostic capabilities and replaceable smoke intake canopy
GB9417484D0 (en) * 1993-09-07 1994-10-19 Hochiki Co Light scattering type smoke sensor
JP2787001B2 (ja) * 1994-12-12 1998-08-13 ホーチキ株式会社 光電式煙感知器
DE19512126C1 (de) * 1995-04-04 1996-09-05 Hekatron Gmbh Vorrichtung zum Detektieren eines Gases oder Aerosols
JPH09270085A (ja) * 1996-04-01 1997-10-14 Hamamatsu Photonics Kk 発煙検知装置
US5751218A (en) * 1996-07-19 1998-05-12 Simplex Time Recorder Company Smoke detector housing for improved smoke collection
US6057774A (en) * 1999-01-21 2000-05-02 Brk Brands, Inc. Smoke alarm with anti-dust screen
JP3370032B2 (ja) * 1999-11-01 2003-01-27 ホーチキ株式会社 光電式煙感知器及び検煙部アッセンブリィ
JP3672777B2 (ja) * 1999-11-01 2005-07-20 ホーチキ株式会社 煙感知器及び防虫網
US6876305B2 (en) * 1999-12-08 2005-04-05 Gentex Corporation Compact particle sensor
US6225910B1 (en) 1999-12-08 2001-05-01 Gentex Corporation Smoke detector
DE10135762A1 (de) * 2001-07-23 2003-02-13 Luxmate Controls Gmbh Dornbirn Raumsensor mit Montageadapter
US6636154B2 (en) * 2001-10-17 2003-10-21 Thomas B. Brundage Air condition sensor housing with integral labyrinth
DE102004029242B4 (de) * 2004-06-17 2008-04-03 Job Lizenz Gmbh & Co Kg Gefahrenmelder
JP2006195652A (ja) * 2005-01-12 2006-07-27 Nittan Co Ltd 火災感知器
WO2006112085A1 (ja) * 2005-03-31 2006-10-26 Fenwal Controls Of Japan, Ltd. 光電式煙感知器
US7616126B2 (en) * 2006-07-18 2009-11-10 Gentex Corporation Optical particle detectors
US9255882B2 (en) * 2011-06-01 2016-02-09 Scanco Holding AG Optical imaging system
US9459208B2 (en) * 2013-10-04 2016-10-04 Tyco Fire & Security Gmbh Duct detector with remote airflow test capability
WO2016009460A1 (ja) * 2014-07-14 2016-01-21 日本フェンオール株式会社 光電式煙感知器
GB201421557D0 (en) 2014-12-04 2015-01-21 Sleep Safe Systems Ltd Fire mist apparatus and system and method of use thereof
EP3131073A1 (de) * 2015-08-13 2017-02-15 Siemens Schweiz AG Rauchdetektionseinheit mit leuchtdiode und photoempfänger, und mit einem in der leuchtdiode angeordneten led-chip und photosensor zur bestimmung eines alterungsgrads und/oder eines lichtstromkompensationswerts, sowie eine leuchtdiode
KR102093401B1 (ko) 2015-08-25 2020-03-25 펜월 컨트롤즈 오브 재팬, 리미티드 광전식 연기 감지기
CN112703536B (zh) * 2018-05-31 2023-05-23 奥创尼卡消防和保安有限公司 用于烟雾探测器的印制电路板
WO2020003712A1 (ja) * 2018-06-25 2020-01-02 ホーチキ株式会社 火災検出装置
US11074796B2 (en) 2019-04-01 2021-07-27 Carrier Corporation Photoelectric smoke detectors
DE102021213967A1 (de) 2021-12-08 2023-06-15 Hekatron Vertriebs Gmbh Gefahrenmelder mit Insektengitter

Family Cites Families (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR1490273A (fr) * 1966-03-30 1967-07-28 Nittan Co Ltd Dispositif d'alarme automatique d'incendie utilisant un dispositif à ions
GB1280304A (en) * 1968-09-26 1972-07-05 Hochiki Co A smoke sensing detector for smoke sensing apparatus
US3905063A (en) * 1972-01-07 1975-09-16 Rixson Firemark Condition responsive door holder-closer
CH551057A (de) * 1973-04-17 1974-06-28 Cerberus Ag Ionisationsfeuermelder.
FR2268263B1 (fi) * 1974-04-18 1979-03-30 Hochiki Co
US3930247A (en) * 1974-09-06 1975-12-30 Avco Corp Open screen smoke detector and circuit
US4129383A (en) * 1976-02-10 1978-12-12 Chloride Incorporated Smoke detector and housing assembly therefore
US4121110A (en) * 1976-11-04 1978-10-17 Solomon Elias E Optically biased smoke detector
US4124298A (en) * 1977-03-14 1978-11-07 Electro Signal Lab, Inc. Optical smoke detector inlet screen
JPS53123983A (en) * 1977-04-05 1978-10-28 Matsushita Electric Works Ltd Photoelectric type smoke detector
DE2823582A1 (de) * 1978-05-30 1979-12-06 American District Telegraph Co Optischer rauchdetektor
JPS5831275Y2 (ja) * 1978-08-26 1983-07-11 ホーチキ株式会社 イオン化式煙感知器
US4206366A (en) * 1978-10-06 1980-06-03 American District Telegraph Co. Optical smoke detector
US4439683A (en) * 1981-02-11 1984-03-27 General Signal Corporation Ionization smoke detector
DE3118458C2 (de) * 1981-05-09 1984-11-22 Dr.-Ing. Rudolf Hell Gmbh, 2300 Kiel Lichtaufnahme-Vorrichtung
US4539556A (en) * 1983-04-15 1985-09-03 Pittway Corporation Combustion products detector with accelerated test
US4672217A (en) * 1985-04-05 1987-06-09 General Signal Corporation Easily cleaned photoelectric smoke detector
JPH0629727Y2 (ja) * 1985-08-24 1994-08-10 能美防災株式会社 散乱光式煙感知器の光学部
DE3608393A1 (de) * 1986-03-13 1987-09-17 Preussag Ag Feuerschutz Optischer rauchmelder
JPS63163698A (ja) * 1986-12-26 1988-07-07 ホーチキ株式会社 散乱光式煙感知器

Also Published As

Publication number Publication date
FI91195C (fi) 1994-05-25
NO881320L (no) 1988-09-28
AU606396B2 (en) 1991-02-07
DE3809738A1 (de) 1988-10-06
NO881320D0 (no) 1988-03-24
NO172209C (no) 1993-06-16
JPS63239592A (ja) 1988-10-05
FI881236A (fi) 1988-09-28
FR2613072A1 (fr) 1988-09-30
GB2203238A (en) 1988-10-12
FR2613072B1 (fr) 1992-12-31
DE3809738C2 (de) 1999-04-15
AT399594B (de) 1995-06-26
US4851819A (en) 1989-07-25
ATA75988A (de) 1994-10-15
GB2203238B (en) 1991-03-20
GB8806382D0 (en) 1988-04-13
AU1325688A (en) 1988-09-29
NO172209B (no) 1993-03-08
CH675170A5 (fi) 1990-08-31
JPH0578879B2 (fi) 1993-10-29
FI881236A0 (fi) 1988-03-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI91195B (fi) Valosähköinen savunilmaisin
US4897634A (en) Scattered-light smoke detector with a shielding structure of detector circuits
EP2402920A2 (en) Combined heat and smoke detector
TWI439968B (zh) 火災感測器
JP3902377B2 (ja) 熱煙複合式感知器
AU623279B2 (en) Photoelectric smoke detector
RU2189080C2 (ru) Сигнализатор дыма
WO2020003712A1 (ja) 火災検出装置
KR920003403A (ko) 방전등 유니트
CN110770804A (zh) 警报装置
JP2005352932A (ja) 煙感知器
JP6259196B2 (ja) 光電式煙感知器
JPH08171685A (ja) 光電式煙感知器
RU49321U1 (ru) Корпус извещателя пожарного с защитным экраном
JPH0639438Y2 (ja) 光電式煙感知器
JP2006195652A (ja) 火災感知器
JPS605434Y2 (ja) 複合型煙感知器
JP6636256B2 (ja) 照明器具
JP7460372B2 (ja) 熱感知器
JP3541959B2 (ja) 散乱光式煙感知器
JP3282848B2 (ja) 光電式煙感知器
JPS63167246A (ja) 散乱光式煙感知器
JPH0749596Y2 (ja) 散乱光式煙感知器
KR20240054180A (ko) 연기 감지기
JPS63208997A (ja) 光電式煙感知器

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed

Owner name: HOCHIKI KABUSHIKI KAISHA