FI82541C - Roergenomfoering. - Google Patents

Roergenomfoering. Download PDF

Info

Publication number
FI82541C
FI82541C FI872165A FI872165A FI82541C FI 82541 C FI82541 C FI 82541C FI 872165 A FI872165 A FI 872165A FI 872165 A FI872165 A FI 872165A FI 82541 C FI82541 C FI 82541C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
flange
pipe
tube
wall
protective tube
Prior art date
Application number
FI872165A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI872165A0 (fi
FI82541B (fi
FI872165A (fi
Inventor
Rainer Borth
August Atzmueller
Original Assignee
Poloplast Kunststoffwerk
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from AT0130086A external-priority patent/AT385335B/de
Priority claimed from AT84687A external-priority patent/AT387835B/de
Application filed by Poloplast Kunststoffwerk filed Critical Poloplast Kunststoffwerk
Publication of FI872165A0 publication Critical patent/FI872165A0/fi
Publication of FI872165A publication Critical patent/FI872165A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI82541B publication Critical patent/FI82541B/fi
Publication of FI82541C publication Critical patent/FI82541C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04GSCAFFOLDING; FORMS; SHUTTERING; BUILDING IMPLEMENTS OR AIDS, OR THEIR USE; HANDLING BUILDING MATERIALS ON THE SITE; REPAIRING, BREAKING-UP OR OTHER WORK ON EXISTING BUILDINGS
    • E04G15/00Forms or shutterings for making openings, cavities, slits, or channels
    • E04G15/06Forms or shutterings for making openings, cavities, slits, or channels for cavities or channels in walls of floors, e.g. for making chimneys
    • E04G15/061Non-reusable forms
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F16ENGINEERING ELEMENTS AND UNITS; GENERAL MEASURES FOR PRODUCING AND MAINTAINING EFFECTIVE FUNCTIONING OF MACHINES OR INSTALLATIONS; THERMAL INSULATION IN GENERAL
    • F16LPIPES; JOINTS OR FITTINGS FOR PIPES; SUPPORTS FOR PIPES, CABLES OR PROTECTIVE TUBING; MEANS FOR THERMAL INSULATION IN GENERAL
    • F16L5/00Devices for use where pipes, cables or protective tubing pass through walls or partitions
    • F16L5/02Sealing
    • F16L5/08Sealing by means of axial screws compressing a ring or sleeve
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F16ENGINEERING ELEMENTS AND UNITS; GENERAL MEASURES FOR PRODUCING AND MAINTAINING EFFECTIVE FUNCTIONING OF MACHINES OR INSTALLATIONS; THERMAL INSULATION IN GENERAL
    • F16LPIPES; JOINTS OR FITTINGS FOR PIPES; SUPPORTS FOR PIPES, CABLES OR PROTECTIVE TUBING; MEANS FOR THERMAL INSULATION IN GENERAL
    • F16L5/00Devices for use where pipes, cables or protective tubing pass through walls or partitions
    • F16L5/02Sealing
    • F16L5/10Sealing by using sealing rings or sleeves only
    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02GINSTALLATION OF ELECTRIC CABLES OR LINES, OR OF COMBINED OPTICAL AND ELECTRIC CABLES OR LINES
    • H02G3/00Installations of electric cables or lines or protective tubing therefor in or on buildings, equivalent structures or vehicles
    • H02G3/22Installations of cables or lines through walls, floors or ceilings, e.g. into buildings

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Forms Removed On Construction Sites Or Auxiliary Members Thereof (AREA)

Description

1 82541
Putkiläpivienti
Keksintö koskee putken läpivientiä seinän, erityisesti betoniseinän läpi vedettävää putkea varten, joka 5 käsittää edullisesti muovia olevan suojaputken, joka ympäröi putkea välimatkan päästä ja joka upotetaan seinään, jolloin putken ja suojaputken väliin on sovitettu ainakin yksi tiiviste ja suojaputkessa on ainakin päätyalueella putken suun ympäri kulkeva, suojaputkesta poispäin suun-10 tautuva rengasmainen laippa.
Putkien läpiviennit ovat rakenteita, joiden avulla putki viedään kokonaan tai osittain seinässä, esimerkiksi rakennuksessa tai kuilussa olevan reiän läpi. Putkien läpiviennit asennetaan myös silloin, kun putkia sijoitetaan 15 seinän sisään.
DE-kuulutusjulkaisuista 1 801 903 ja 2 641 682 sekä FR-julkaisusta 2 179 523 tunnetaan seinään sovitettava putkiläpivienti, jossa on edullisesti muovia oleva suoja-putki, joka ympäröi putkea välimatkan päästä, jolloin put-20 ken ja suojaputken väliin on sovitettu tiiviste. W0-jul-kaisusta 81/02 816 puolestaan tunnetaan putkiläpivienti, jonka suojaputkessa on ainakin yksi kierreosa, joka on kierrettävissä lisäputkiosan vastaavaan kierreosaan, joka lisäputkiosa on välimatkan päässä seinän läpi vedettävästä 25 putkesta ja jonka ulkopinta upotetaan seinään.
Tällaisten läpivientien tiiviys ja sovituskelpoi-suus on parantamisen tarpeessa. Sitä paitsi tunnettujen toteutusmuotojen ne osat, joiden pitää huolehtia liitoksen tiiviydestä, soveltuvat useimmiten vain seinän tai 30 kuilun määrätylle seinäpaksuudelle.
Tällaiset putkien läpiviennit jätetään tavallisesti kertamuotteina seinään ja ennen seinän pystyttämistä esikiinnitetään kahden seinää varten olevan muottilevyn väliin. Tässä vaiheessa ilmenee kuitenkin sellaisia vai-35 keuksia, että seinää, varsinkin betoniseinää pystytettäes- 2 82541 sä voi putken läpivientiin tunkeutua betonia tai muita vieraita aineita ja vahingoittaa niiden otsapintoja.
Putkien läpivientien yhteyteen asennetaan laippoja kaikkialle, missä on tarpeen suojata tai tiivistää muuraus 5 tai rakennuksen sisäpuoli puristavia tai patovesiä vastaan (esimerkiksi pohjavesiä). Laipat asennetaan tällöin samaan tasoon ja pinnan suuntaisesti muuraukseen, varustetaan bi-tumipäällyksellä ja sen jälkeen kiedotaan bituminoitu kangas ympärille. Käytännössä on tavallista käyttää myös 10 muovikelmuja, jotka puristetaan laipan ja laipan kanssa yhteen ruuvattavan vastelaipan väliin. Sovitus tapahtuu useimmiten eri raekoostumuksen omaavasta betonista tehtyyn muuraukseen, jolloin betoni valetaan muottiin juoksevana tai puuromaisena ja tiivistetään kerroksittain täryt-15 timellä. Tällöin syntyy huomattavia voimia (nostovoimia, sysäysvoimia, hydrostaattisia voimia ja värähtelyvoimia), jotka vaikuttavat muottiin upotettuun laippaan ja putken läpivientiin.
Tähän asti tunnetuilla laipoitetuilla läpivienneil-20 lä on se haitta, että niillä ei saada riittävää tiivistystä muottiseinämän suhteen. Betoni voi varsinkin muotin täyttämisen ja tiivistämisen aikana tunkeutua laipan ja muottiseinämän välistä läpivientiin. Muottien poistamisen jälkeen kiinnittyy laippaan betonikerros, joka voi kasvat-25 taa muutaman millimetrin paksuiseksi. Betonijäänteiden poislyömisen jälkeen istuu laippa syvemmällä muurauksessa kuin oli tarkoitettu. Laipan pintojen tasaista samassa tasossa olevaa liitosta muurauksen kanssa ei näin ollen helposti saavuteta. Koska näissä tapauksissa laipan ympä-30 rillä on vaadittavasta poislyömisestä johtuva teräväreu-nainen betonimurtuma, voisivat tällä alueella olevat kelmut vahingoittua ja siten olisi rakenteen tiivistys alttiina vahingoittumiselle.
Lisähaitta on se, että putken painumisenestosuoja 35 täytyy hitsata laippaan jälkeen päin tai etukäteen hitsa-
II
3 82541 tun painumisenestosuojan kohdalta täytyy muottia leikata, mikä asettaa kyseenalaiseksi muotin jatkokäytön. Lisähait-ta ovat laippaan tuodut, vastelaipan kiinnikiertämistä varten olevat kierrepultit, jotka ulottuvat laipan pinto-5 jen yli. Näissä kohdissa täytyi siksi niinikään leikata syvennyksiä muottilevyyn.
Läpivientien esikiinnittäminen muottiin tapahtuu rakennuspaikalla valmistettavin puupalikoin, jotka naulataan muottilevyyn ja joiden yli laippa yhdessä läpivien-10 nin kanssa työnnetään. Tämäntapainen läpiviennin kiinnitys on monimutkainen ja epätarkka.
Keksinnön tehtävänä on välttää esitetyt tunnettujen putkiläpivientien haitat ja erityisesti varmistaa läpiviennin laippojen tiiviys asennetun muottilevyn suhteen 15 siten, että muurauksen aikana laipan siirtyminen tai irtoaminen muotista ei ole mahdollista. Sitä paitsi pitää vaatimukset putken suojauksesta painumien suhteen täyttää yksinkertaisella ja taloudellisella tavalla ja saada yksinkertainen kiinnitys.
20 Tähän päästään keksinnön mukaisella putken läpi viennillä siten, että laippa ainakin sen suojaputken ulko-. . puolella olevalta reuna-alueeltaan ulottuu aksiaalisesti putkiläpiviennin suun yli ja että laippa on joustavasti taipuva ainakin ulkonevan reuna-alueen säätämiseksi tai 25 taivuttamiseksi paineen vaikutuksesta suojaputken suuntaan suun tasossa, esimerkiksi puristamalla muottilevyä vastaan.
Elastisesti aseteltava laippa painetaan läpivientiä paikoilleen pantaessa sillä tavoin päin muottia, että 30 vieraiden aineiden tunkeutuminen sisään seinän valmistuksen aikana ei enää ole mahdollista.
Tiivistyksen sovittamiseksi muurauksen tai kuilun eri seinäpaksuuksiin on keksinnön toteutusmuodossa huolehdittu siitä, että samankeskinen lisäputki on aksiaalisuun-35 nassa portaattomasti aseteltavissa suojaputken suhteen, 4 82541 jolloin lisäputkessa ja suojaputkessa on kummassakin kaksi tai useampia sopivimmin koko kehälle ulottuvia kierteitä, jotka ovat varsinkin puolipyöreitä tai puolisuun-nikkaan muotoisia kierteitä.
5 Jotta saataisiin putken poikkipinta pysymään koko läpiviennin matkalta pienentymättömänä, on tarkoituksen mukaista, että kierreosa on suojaputkessa ulkokierre ja kierreosa lisäputkessa sisäkierre.
Suojaputken ja lisäputken välisen esijännityksen 10 ylläpitämiseksi on eduksi, jos suojaputken kierreosa tai lisäputken kierreosa ovat itselukkiutuvia.
Paksujen tai vahvojen seinien läpi tapahtuvalle läpiviennille on eduksi, jos lisäputken päälle työnnetään erityisesti samankeskinen muhviputki, joka ympäröi lisä-15 putkea ainakin osalta sen aksiaalisuuntaista pituutta ja joka upotetaan seinään. Tässä tapauksessa, asennettaessa muhviputki väliin, on lisäputki kokonaan tai osittain välillisesti seinään upotettuna.
Tällöin on tarkoituksenmukaista, jos lisäputkessa 20 on suojaputkesta poispäin olevassa päässään viistottu reunaosa, joka viedään päin muhviputken kartiomaisesti laajentuvan osan sisäpintaa.
Suojaputken rakenteelle on eduksi, jos siinä on esimerkiksi pituussuunnassa keskellä ainakin yksi ympäri 25 menevä syvennys tiivistettä varten ja suojaputki laajenee syvennyksestä lähtien molemminpuolisesti pituussuuntaan. Tällöin voivat suojaputken ulkonemat, joilla tämä on upotettavissa seinään, olla samoin muotoiltu kierreosiksi.
On myös suotuisaa, jos suojaputken kierreosilla on 30 eri korkeudet siten, että kulloinkin otsapinnan puoleinen kierre on sopivimmin matalampi kuin ainakin yksi otsapin-nalta etäämpänä oleva kierre.
Edelleen on eduksi, jos suojaputki varsinkin syvennyksen kohdalta on muotoiltu pyramidin muotoiseksi tai 35 keilamaiseksi tiivisteen viemiseksi suojaputken ja saman-
II
5 82541 keskisesti järjestetyn läpivietävän putken väliin ja/tai kierreosan kierteiden pohjaan. Tämä muotoilu mahdollistaa optimaalisen sauman tiivistyksen betoniin ja muuraukseen nähden.
5 Tiivistettäessä pohja- ja patovettä vastaan on hy väksi, jos lisäputkessa on ainakin yksi laippaosa, jossa on tasainen, aksiaalisuuntainen otsapinta, jota vasten pannaan ainakin yksi kelmu, joka puristetaan vastelaipal-la päin putkiosan laippaa, jolloin vastelaippa kiriste-10 tään laippaan sopivimmin ruuveilla.
Eduksi on, jos laipan päätyosa päättyy ainakin yhteen, sopivimmin teräväkulmaiseen tiivistyshuuleen eli siinä on ainakin yksi tiivistyshuuli, joka on suunnattu poispäin suojaputkesta, joka tiivistyshuuli puristetaan 15 laippapinnan elastisen muodonmuutoksen avulla tiiviisti päin muotin seinämää.
Laipan rakenne on sellainen, että ainakin sen ulkoneva reunaosa, sopivimmin kuitenkin sen koko kehäpinta, on elastisesti deformoituva. Kohdistettaessa laippaan voi-20 ma pituussuunnassa kiristettäessä läpivienti muotin seinämien väliin, puristuu laipan ulkoneva ulkokehä tai tiivistyshuuli muotin seinää päin ja laippa deformoituu, kunnes putken suu on tullut päin muotin seinämää. Laipan tai tiivistyshuulen elastisuudesta johtuen nojaa läpivienti 25 tiiviisti ja lujasti muotin seinämään.
Palautusvoimaa, joka vaikuttaa laipan elastista muovautumista vastaan, voidaan vahvistaa siten, että laipan suojaputken puoleiselle takapinnalle muodostetaan portaita laipan lujuuden lisäämiseksi, jotka portaat on lii-30 tetty laipan ja kierreosan väliseen putkimaiseen osaan tai on muodostettu siihen. Nämä portaat vahvistavat laipan siirtämissuuntaa vastaan vaikuttavaa voimaa ja aiheuttavat sen, että laippa puristaa tietyllä voimalla muotin seinämää ulomman kehäpintansa tai tiivistehuulen alueella.
35 Puristusvoima riippuu laipan paksuudesta ja säteit- 6 82541 täissuuntaisesta pituudesta, raaka-aineesta tai sen E-mo-dulista jne. On suositeltavaa, että laipan tai tiivistys-huulen reuna-alueen ulkoneva osa menee putkensuun tason yli 0,5 - 10 %, sopivimmin 2 - 5 %, erityisesti 3 %, lai-5 pan säteittäissuuntaisesta pituudesta.
Keksinnön mukaan voi laipan tai tiivistyshuulen reunaosan takapinnalla olla viiste. Laipan reunojen tai reunaosan takapinnan viistolla, pinta-alaa lisäävällä muotoilulla saadaan lisäpuristusvoima juoksevasta betonista 10 johtuvan hydrostaattisen paineen vaikutuksesta, jota pai- nevaikutusta vielä vahvistavat ankkurointipinnat, kun keksinnön mukaan laipan suojaputken puoleiselle takapinnalle järjestetään näitä ulos työntyviä ja varsinkin putkensuun tason suuntaisesti juoksevia ankkurointipintoja, jotka on 15 muodostettu laipan takapinnalle tai joita portaat kannattavat .
Muurauksen kovettumisen jälkeen otetaan muotti pois ja laippa läpivienteineen jää muuraukseen. Jotta esijännitetty laippa ei voisi irrota muurauksesta, on siinä ai-20 nakin yksi muurausankkuri tai ainakin yksi ankkurointi-pinta. Nämä ankkurointipinnat työntyvät yli laipan kehän ja ne on järjestetty välin päähän laipan takapinnasta, Välin, jonka päähän ankkurointipinnat laipan takapinnasta on järjestetty, määrää betoniseoksen raekoko. Tämän välin 25 täytyy joka tapauksessa olla niin suuri, että se voidaan täyttää riittävästi, jotta laipan paluuliike alkuasentoon esimerkiksi vastelaipan kiinnittämisen aikana voidaan estää.
Ankkurointipinnoissa tai muurausankkureissa voi 30 olla reikiä, joiden kautta sopivilla nauloilla tai kiin-nipuristuslaitteilla laippa voidaan esikiinnittää muottiin, ilman että haitataan laipan elastista deformoitu-mista tai vahingoitetaan muottia. Läpimenon muuraukseen upottamisen jälkeen voidaan naulat katkaista, jotta ne 35 eivät pistä esiin betonista, minkä jälkeen seinä voidaan
II
7 82541 päällystää tiivistysaineella.
On eduksi, jos laipassa on klerreosa, joka voidaan kiertää suojaputkeen ja/tai liimata sen kanssa yhteen, jolloin mahdollisesti on eduksi, jos laipan ja kierreosan 5 väliin on muodostettu putkimainen osa.
Periaatteessa on mahdollista valmistaa läpivientejä, joissa on suojaputki, jonka molemmissa päissä on sen kanssa samaa kappaletta oleva laippa. Edelleen ovat mahdollisia suojaputket, joiden toisessa päässä on yhtenä 10 kappaleena muodostettu laippa ja joiden toinen pää on yhdistetty laippaan kiertämällä, liimaamalla tai paikoilleen työntämällä. Mahdollisia ovat myös läpiviennit suojaputken kanssa, joka muodostuu yhdestä putkesta, jonka molemmissa päissä on kierrettävät, paikoilleen työnnettävät tai 15 liimattavat laipat. Kiertäminen, liimaus tai paikoilleen työntäminen voi tapahtua ennen toimitusta tai myös paikan päällä läpivientiä asennettaessa.
Suositeltavaa on, että lisäputkessa tai laipassa tai laipan ja kierreosan välisessä putkenosassa on painu-20 manestoputken asentamiseksi suurempi sisähalkaisija kuin suojaputkessa, samoin kuin on suositeltavaa, että laipasta tai laipan ja kierreosan välisestä putkenosasta lähtee sisäänpäin suunnattu vaste, joka on vietävissä päin suoja-putkea ja/tai painumanestoputkea. Tämän putkenosan pituus 25 määräytyy siitä, kuinka pitkälle halutaan muotin poistamisen jälkeen painumanestoputkea työntää. Tämä painuman-estoputki voidaan työntää sisään, mahdollisesti myös kiertää tai liimata putkimaisessa osassa oleviin kierteisiin. Myös silloin, kun painumanestoputkea ei työnnetä sisään, 30 toimii suuren halkaisijan omaavan putkenosan rakenne jo tietynlaisena painumasuojana.
Keksintö kuvataan jäljempänä lähemmin piirustusten avulla keksinnön kohteen toteutusesimerkeissä.
Kuviot esittävät: kuvio 1 tunnetun läpiviennin; 35 kuvio 2 jännittämättömän keksinnön mukaisen läpiviennin; 8 82541 kuvio 3 jännitetyn keksinnön mukaisen läpiviennin; kuvio 4 yksityiskohdan laipasta, jossa on reikäsyvennykset ja yksittäisiä toteutusmuotoja tiivistyshuulista; kuvio 5 yksityiskohdan laipan takapinnasta ja yksityiskohdan ank-5 kurointipinnan otsapinnasta; kuvio 6 muotin seinään naulatun laipan; kuviot 7-10 eri näkymiä täytetyistä ja seinään asennetuista läpivienneistä; kuvio 11 näkymän suoja-putken päälle kierrettävästä laipasta; kuvio 12 näkymän suojaputken päälle kierretystä laipasta yhdessä asennetun 10 painumanestoputken kanssa; kuvio 13 suojaputken kanssa samaa kappaletta olevan laippaosan; kuvio 14 suojaputkeen hitsatun laippaosan ja kuvio 15 suojaputkeen kierretyn, muottivälissä aseteltavan laipan; kuviot 16 ja 17 läpivientien erilaisia toteutusmuotoja ja kuvio 18 läpivien-15 nin, jossa on laippa ja vastelaippa.
Ymmärrettävyyden parantamiseksi on toisiaan vastaavat rakenneosat merkitty yksittäisissä kuvioissa samoilla viittausmerkeillä.
Kuvio 1 esittää tunnetun läpiviennin. Seinään 2 on 20 upotettu teräksinen, kuitusementtinen tai vaahtomuovinen suojaputki 3, joka toimii putken 1 seinän 2 läpivientinä. Ruuveilla 4' ja renkailla 4" yhteenpuristettavat tiivisteet 4 pitävät putken 1 tiiviisti suojaputkeen 3 laakeroituna. Suojaputken 3 oikeanpuoleiseen päähän on hitsattu, 25 ruuvattu tai liimattu teräksinen laippa 22, josta lähtevät eteenpäin suunnatut ruuvit 25, jotta kelmu 23 voidaan vas-telaipalla 24 ja muttereilla 25' tiiviisti liittää laippaan 22. Laippa 22 on yhdistetty suojaputkeen 3 jäykästi. Jos tällainen läpivienti tehdään kahden muottilevyn vä-30 liin, syntyy ongelmia varsinkin suhteellisen leveän laipan 22 nojaamisesta muottilevyjä päin; betonia pääsee muotti-levyjen ja laipan 22 väliin ja tunkeutuu läpiviennin sisään.
Kuvio 2 esittää keksinnön mukaisen muovisen läpi-35 viennin. Tässä läpiviennissä on suojaputken 3 toisessa
II
9 82541 päässä laippa 22, joka on kierretty suojaputken 3 päälle kierteillä 9. Kierreosa 9 on sisäkierre ja suojaputken 3 vastaava kierreosa 8 on ulkokierre. Olake tai vaste 31 säätää laipan 22 kiertämistä suojaputken 3 päälle; suoja-5 putkessa 3 olevaan olakkeen 31 vasteeseen asti voidaan laippa 22 kiertää suojaputken 3 päälle. Tämä olake 31 toimii samanaikaisesti vasteena painumanestoputkea 38 (kuvio 3) sisään työnnettäessä. On mahdollista hitsata tai liimata laippa 22 ja suojaputki 3 tai kierreosat 8, 9 niiden 10 yhdistämiseksi tiivistävästi. Laippa 22 muuttuu putkimaiseksi 22', joka ulottuu olennaisesti aksiaalisuunnassa suojaputken 3 kierreosaan 9 asti. Laippa 22 on olennaisesti putkimainen osan 22' putkensuun 3’ tason suuntainen ja sen reunaosassa on eteenpäin taivutettu tiivistyshuuli 32, 15 joka on asennettu päin muottilevyä 14. Laippaa 22 voidaan taivuttaa putkenosan 22' putkensuun 3' suhteen kevyesti tai se voi kulkea sen kanssa samansuuntaisesti.
Laipan 22 takapinnalla on rivat 33, jotka ovat kiinni sekä laipan takapinnassa että myös putkimaisessa 20 osassa 2' lisätäkseen laipan 22 jäykkyyttä. Tiivistyshuu-len 32 ohi ulottuvalla alueella on rivoissa 33 ankkuroin-tipinta 34, joka on olennaisesti laipan 22 suuntainen. Tässä ankkurointipinnassa 34 voi olla poraus 35, jonka kautta voidaan viedä kiinnityselimet, kuten esimerkiksi 25 naulat 36, joilla ankkurointipinta 34 ja laippa 22 voidaan kiinnittää verhouslevyyn laipan 22 pitämiseksi paikoillaan läpivientiä muottiin asennettaessa.
Suositeltavaa on, että laipan 22 ulomman reuna-alueen tai tiivistyshuulen 32 kärjen ulkonema a on put-30 kensuun 3' tasosta noin 5 - 10 %, mieluiten 2 - 5 %, so-pivimmin 3 % laipan 22 säteittäissuuntaisesta pituudesta, putkimaisesta osasta 22' tiivistyshuulen 32 kärkeen mitattuna.
Laipan 22 takapinnalla on tiivistyshuulen 32 35 alueella viisto puristuspinta 37, johon täytetyn betonin 10 82541 tai tiivistetyn materiaalin paine voi vaikuttaa tiivistys-huulen 32 puristamiseksi verhouslevyjä 14 vasten.
Syvennyksessä 6 olevalla tiivisteellä 4 tiivistetään läpivientiin työnnetty putki 1.
5 Kuvio 3 esittää läpiviennin valmiissa rakenteessa.
Huomataan, että kuvion 2 mukainen leveys b pieneni matkan d verran kuvion 14 leveyteen b', mistä syystä laippa 22 painui suojaputken 3 suuntaan. Nyttemmin laipan 22 tiivis-tyshuuli 32 ja putkimaisen osan 22' etupää nojaavat muot-10 tilevyä 14 vasten ja tiivistävät läpiviennin sisäosan ulospäin. Viitenumerolla 38 on merkitty jälkeenpäin työnnettävä painumanestoputki, joka on vietävissä putkimaisen osan 22' olaketta tai laippaa 31 päin.
Käytännössä on suotavaa, että etäisyys a on suurem-15 pi kuin 0,5 mm, sopivimmin 3 mm. Tiivistyshuulen 32 ja ankkurointipintojen 34 välinen etäisyys b on edullisesti 3 - 30, sopivimmin 16 mm, jotta saadaan hyvä laipan 22 tiivistyminen. Laipan 22 leveys r putkimaisen osan 22' ja tiivistyshuulen 32 välillä on noin 100 mm.
20 Tavallisesti kiristetään läpivienti siten, että putkensuun 3' reuna nojaa päin muottilevyä 14. Täten saadaan säädetyksi tiivistyshuulella 32 määrätty puristuspai-ne, joka johtuu laipan 22 joustavuudesta. On kuitenkin myös mahdollista puristaa vain tiivistyshuuli 32 päin 25 muottilevyä 14, ts. deformoida laippaa vähäisemmässä määrin, niin että putken suu 3' ei vielä joudu päin muottilevyä 14.
Kuvio 4 esittää leikkauksen laipasta 22 muotoiltuine ripoineen 33, joiden varassa ovat ankkurointipinnat 30 34. Kaaviomaisesti on edelleen kuvattu, että putkimaises sa osassa 2' ja/tai laipassa 22 voi olla reikäsyvennyksiä 39, jotka vastaanottavat itsekiertyvät ruuvit 25, joiden avulla vastelaippa 24 voidaan ruuvata kiinni laippaan 22. Kuviossa 4 vasemmalla on esitetty erimuotoisia tiivistys-35 huulia 32. On esimerkiksi mahdollista muotoilla tiivistys-
II
n 82541 huuli 32 taivutetun laipankärjen muotoiseksi tai järjestää kaksi vierekkäistä kärkeä 32' tai muotoilla tiivistys-huuli laipan 22 etupuolelta kohoavaksi rengasmaisesti kiertäväksi ulkonemaksi 32".
5 Kuvio 5 esittää laipan 22 takaapäin. Laipan 22 ta kapuolelle on muodostettu rivat 33, jotka kannattavat poraukset 35 käsittäviä ankkurointipintoja 34, jotka ulottuvat tiivistyshuulen 32 kehän ulkopuolelle. Näkymä A kuviossa 5 esittää näkymän laipan 22 kapealta sivulta ja 10 siinä havaitaan tiivistyshuulen 32 tai laipan 22 suhteen taaksepäin siirretyt ankkurointipinnat 34. Putkimainen osa 22' on suhteellisen kapea ja kannattaa kierteitettyjä tappeja 9 ja vastetta 31.
Kuvio 6 esittää suojaputken 3 sen ulkopinnalle jär-15 jestettyinä ulokkeineen 7, jotka ovat muuraukseen ankkuroimista varten. Laippa 22 on kiinnitetty nauloin 36 muotin seinämään 14; muotin seinämän 14 ja putken suun 3' välissä on vielä matka a. Kuvio 7 esittää muurauksella täytetyn ja muotin seinämää 14 päin puristuneen kuvion 17 20 mukaisen läpiviennin.
Kuvio 8 esittää läpiviennin, jossa vastelaippa 24 on kiinnitetty reikäsyvennyksiin 39 tarttuvilla ruuveilla 25 laippaan kelmun 23 sulkemiseksi tiiviisti.
Kuvio 9 esittää läpiviennin, jossa suojaputken 3, 25 joka tiivisteen 4 avulla tiivistää putken 1, kumpaankin päähän on kierretty laippa 22. Suojaputken 3 oikeaan päähän järjestetty laippa on huomattavasti kapeampi säteit-täissuunnassa kuin läpiviennin vasempaan päähän järjestetty laippa, mutta on toiminnaltaan kuitenkin samanar-30 voinen. Molemmat laipat on jäykistetty tai niiden taipui-suutta säädetään rivoin 33. Huomataan edelleen suojaputkessa 3 olevat kierteet 8, joiden päälle putkimaisen osan 22' kierteet tai hampaat 9 voidaan kiertää.
Kuvio 10 esittää painumanestoputkien 38 asentami-35 sen kuvion 9 mukaiseen läpivientiin.
i2 825 41
Kuvio 11 esittää sellaisen laipan rakenteen, jossa on hyvin lyhyt putkimainen osa 22', jossa on kierteet 9 ja johon ei voi työntää painumanestoputkea 38. Olake tai vaste 31 sijaitsee putkimaisen osan 22' putken suulla 3'.
5 Muuten on tämä laippa 22 kuitenkin samantapainen muodoltaan kuin tähän asti kuvatut laipat ja se voidaan kiinnittää esimerkiksi kiertämällä tai liimaamalla suojaputkeen 3; laippa 31 toimii rajoitusvasteena suojaputken 3 päälle kierrettäessä.
10 Kuvio 12 esittää suojaputken 3 päälle kierretyn putkimaisen osan 22' käsittävän laipan asentamisen yhteen sisääntyönnetyn painumanestoputken 38 kanssa ja suojaputken 3 läpi työnnetyn putken 1 kanssa.
Laipan 22 tai putkimaisen osan 22' ja suojaputken 3 15 välinen liitos voi tapahtua kierto-, työntö- tai liimaliitoksella. Kuvio 13 esittää samaa kappaletta olevan suoja-putken 3 ja laipan 22. Putkimainen osa 22' on samaa kappaletta suojaputken 3 kanssa ja sen halkaisija on suurempi kuin suojaputki 3, niin että painumanestoputki 38 voidaan 20 työntää vasteeseen 31 asti. Kuvio 14 esittää laipan 22 putkimaisen osan 22', joka on liimattu tai hitsattu suoja-putkeen 3. Sen lisäksi on laipan 22 sisäänpäin työntyvä vaste 31 liimattu tai hitsattu suojaputken 3 ulospäin työntyvään ulkonemaan 7. Kuvio 15 esittää muottiväliin 25 säädettävän läpiviennin, jonka putkimaisessa osassa 2' on sisäkierre 9, joka on kierretty suojaputkeen 3 järjestettyyn ulkokierteeseen 8. Vaste 31 toimii päätyvasteena suojaputken 3 päälle kierrettäessä ja vasteena painumanesto-putkelle 38.
30 Kuviossa 16 esitetty putken 1 seinän 2 läpivienti muodostuu suojaputkesta 3 ja laipan 22 käsittävästä putkimaisesta osasta 22'. Suojaputkessa 3 on sisäkehällä pituussuunnassa keskellä ympäri kulkeva uramainen syvennys 6, johon viedään tiiviste 4, joka nojaa tiivistävästä put-35 ken 1 ulkokehään. Suojaputki 3 järjestetään samankeskises-
II
i3 82541 ti putken 1 kanssa ja se laajenee syvennyksestä 6 lähtien molempiin suuntiin otsapintojen puoleisiin päihin päin ja sen ulkokehällä on ulokkeita 30 tai kierteitä 8, joilla mahdollisesti on eri korkeudet. Ulokkeet 30 on upotettu 5 seinään 2. Putkimainen osa 22' on tartunnassa suojaputken 3 kierteisiin 8. Putkimaisessa osassa 22' on tätä varten osalla sisäkehäänsä vastaava kierreosa 9 sisäkierteiden muodossa, joihin osa suojaputken 3 ulkokierteen muodostavasta kierreosasta 8 tarttuu. Putkimaisen osan 22' ulko- 10 kehä, jossa ovat rivat 33, on samoin upotettu seinään 2.
Kuvatun rakenteen seurauksena on putkimainen osa 22' laipan 22 kanssa aseteltavissa suojaputken 3 suhteen aksiaalisuunnassa suojaputken 3 ja putkimaisen osan 22’ upottamiseksi tiiviisti seinään 2.
15 Suojaputki 3 voidaan yhdessä putkimaisen osan 22' kanssa myös ennen toisen muottilevyn 15 kiinnittämistä säätää vaadittavan pituiseksi ja sen jälkeen asentaa toinen muottilevy 15. Suojaputki 3 tulee näin lujasti kiristetyksi.
20 Suojaputken 3 kierteet ottavat muotin seinämien 14, 15 väliin kiristämisestä syntyneet taipuneiden laippojen 22 puristusvoimat ja ne on tehty itselukkiutuviksi, jotta ne myös betonin tärytyksen aikana säilyttäisivät esijännityksensä.
25 Kuvatulla järjestelyllä on systeemin kokonaispituu den hienosäätö helposti toteutettavissa kierreliitoksen ansiosta muotissa noin 50 mm:n matkalla. Laite kiristetään sen jälkeen muottilevyjen väliin. Muottivälin ollessa yli 0,5 m pitkä, on tukeminen suositeltavaa.
30 Kierteen muoto samoin kuin mahdollisesti pyramidin muotoinen rakenne kehällä kierteen pohjan ydinosalla ja suojaputken 3 urakohdassa mahdollistavat optimin sauma-tiiviyden betonin suhteen.
Kun on ylitettävä yli 250 mm:n seinämäpaksuuksia, 35 voidaan nämä suuremmat muottivälit silloittaa pitempien i4 82541 suojaputkien avulla, jotka etukäteen leikataan suunnilleen tarvittavan pituisiksi tasonsuuntaisesti.
Kuvion 16 vasen puoli esittää leikkauksen läpiviennistä ja oikea puoli esittää näkymän ulkoa päin.
5 Kuten on esitetty, on läpiviennin kummassakin pääs sä laippa 22 ja oikealle sijaitseva laippa 22 on tehty yhtenä kappaleena suojaputken 3 kanssa.
Kuvio 17 esittää muunnoksen kuviosta 16, jonka muunnoksen mukaan kierreosa ulottuu suojaputken 3 koko 10 pituudelle ja kierreosa upotetaan osittain kuvion 16 ul-konemien 30 tapaan seinään 2, kun taas kierreosa 8 toimii yhdessä putkimaisen osan 22’ vastaavan sisäkierteen 9 kanssa. Tällaisen suojaputken 3 päälle voidaan tarpeen mukaan kiertää molempiin päihin laipoitetut 22 putkimai-15 set osat 22' tai työntää toiseen tai molempiin päihin pai-numanestoputket.
Kuvio 18 esittää osittain leikkauksena erään toteutusmuodon keksinnöstä, jossa on kelmu 23. Tässä toteutusmuodossa sijoitetaan laippaan 22 kelmu 23. Tätä laip-20 paa 22 vasten on puristettavissa vastelaippa 24 ja kelmu 23 kiristetään siten laippojen 22, 24 väliin. Vastelaippa 24 on tällöin kiinnitetty ruuveilla 25 laippaan 22. Tässä toteutusmuodossa on laippa 22 olennaisesti vain ulommalta reunaltaan elastisesti taipuva. On suotavaa, että taivu- 25 tus jakautuu suunnilleen tasaisesti laipan leveydelle.
Putkimainen osa 22' puuttuu lähes kokonaan. Laipan 22 ja suojaputken 3 tiivistämiseksi on laipan 22 syvennykseen pantu tiiviste 40.
Suojaputki 3, lisäputki 5 ja laippa 22 voidaan val-30 mistaa esimerkiksi termoplastissta muovista ruiskuvalamal-la. Muoveiksi sopivat varsinkin PVC, PE, polyoksietyleeni, polyasetaali, polykarbonaatti.
Piirustuksissa esitetyt ja selityksessä kuvatut yksittäisten toteutusesimerkkien tunnusmerkit ovat yhdis-35 teltävissä järkevällä tavalla.
Il

Claims (20)

1. Putkiläpivienti seinän, erityisesti betoniseinän läpi vedettävää putkea varten, joka käsittää edulli- 5 sesti muovia olevan suojaputken (3), joka ympäröi putkea (1) välimatkan päästä ja joka upotetaan seinään (2), jolloin putken (1) ja suojaputken (3) väliin on sovitettu ainakin yksi tiiviste (4) ja suojaputkessa (3) on ainakin päätyalueella putken suun ympäri kulkeva, suojaputkesta 10 poispäin suuntautuva rengasmainen laippa (22), tunnettu siitä, että laippa (22) ainakin sen suojaputken (3) ulkopuolella olevalta reuna-alueeltaan ulottuu aksiaa-lisesti putkiläpiviennin suun (3') yli ja että laippa (22) on joustavasti taipuva ainakin ulkonevan reuna-alueen sää-15 tämiseksi tai taivuttamiseksi paineen vaikutuksesta suoja-putken (3) suuntaan suun (3') tasossa, esimerkiksi puristamalla muottilevyä (14,15) vastaan.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen putkiläpivienti, tunnettu siitä, että laipan (22) päätyalue päättyy 20 ainakin yhteen edullisesti teräväkulmaiseen tiivistyshuu-leen (32) tai että siinä on ainakin yksi tiivistyshuuli (32"), jonka otsapinta suuntautuu suojaputkesta (3) poispäin.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen putkiläpi-25 vienti, tunnettu siitä, että laippa (22) sijaitsee suun (3') tasossa ja että vain tiivistyshuuli (32) ulottuu suun (3') tason yli.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen putki-läpivienti, tunnettu siitä, että laipan (22) tai 30 tiivistyshuulen (32) reuna-alueen takapinta on viistottu (37).
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen putki-läpivienti, tunnettu siitä, että laipan (22) tai tiivistyshuulen (32) reuna-alueen ulkoneva osa (a) ulot- 35 tuu suun (3’) tason yli 0,5 - 10 %, edullisesti 2 - 5 %, erityisesti 3 % laipan (22) säteittäissuuntaisesta pituu- i6 82541 desta (r).
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen putki-läpivienti, tunnettu siitä, että laipassa (22) on kierreosa (9), joka on kierrettävissä kiinni suojaputkeen 5 (3) ja/tai on liimattu tähän ja/tai tiivistetty tiiviste- renkaan (40) ja uran avulla, jolloin laipan (22) ja kier-reosan (9) väliin on mahdollisesti muodostettu putkimainen osa (22').
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen putkilo läpivienti, tunnettu siitä, että laipan (22) suoja- putken (3) puoleiselle takapinnalle on muodostettu portaita (33) laipan (22) lujuuden lisäämiseksi, jotka portaat on edullisesti yhdistetty laipan (22) ja kierreosan (9) väliseen putkimaiseen osaan (22' ) tai on muodostettu tä-15 hän.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen putki-läpivienti, tunnettu siitä, että laipan (22) suoja-putken (3) puoleiselle takapinnalle on muodostettu edullisesti ulospäin ulkonevia ja erityisesti suun (3') tason 20 suuntaisesti kulkevia ankkurointipintoja (34), jotka on tehty laipan (22) takapintaan tai joita portaat (33) tukevat ja jotka on edullisesti jaettu tasaisesti laipan kehälle, ja että ankkurointipinnoissa (34) on mahdollisesti laipan kehän ulkopuolella kulkevia porauksia (35) kiinni-25 tyselimien (36), esimerkiksi naulojen läpiviemistä varten.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen putki-läpivienti, tunnettu siitä, että laipan (22) tai laipan (22) ja kierreosan (9) välisen putkimaisen osan (22') sisähalkaisija on suurempi kuin suojaputken (3) pai- 30 numanestoputken (38) sisääntyöntämistä varten.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen put- kiläpivienti, tunnettu siitä, että laipan (22) kierreosa (9) on sisäkierre, joka voidaan kiertää suoja-putken (3) ulkokierteisiin (8).
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen put- kiläpivienti, tunnettu siitä, että suojaputken (3) II i7 82541 ulkokehällä, jonka avulla se upotetaan seinään (2), on ainakin yksi ulkonema (30) ja/tai kierreosa.
12. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 11 mukainen putkiläpivienti, tunnettu siitä, että laippa (22) 5 kierreosineen (9) on aksiaalisuunnassa portaattomasti aseteltavissa suojaputken (3) suhteen ja edullisesti itseluk-kiutuvat kierteet on tehty puolipyöreiksi tai puolisuun-nikkaan muotoisiksi.
13. Jonkin patenttivaatimuksen 1-12 mukainen put-10 kiläpivienti, tunnettu siitä, että laipan (22) kierreosassa (9) ja/tai suojaputkeen (3) tehdyssä kierre-osassa (8) on koko kehälle ulottuvat kierteet tai vain lyhyet kierrekappaleet.
14. Jonkin patenttivaatimuksen 1-13 mukainen put-15 kiläpivienti, tunnettu siitä, että laipan (22) takapinnalle on muodostettu reikäaihioita (39) ruuvien (25) vastaanottamiseksi vastelaipan (24) kiinnittämistä tai kiinnipuristamista varten siten, että laippaa (22) vasten tuotu kelmu (23) on vastelaipan (24) avulla puristettavis- 20 sa laippaan (22) päin.
15. Jonkin patenttivaatimuksen 1-14 mukainen putkiläpivienti, tunnettu siitä, että laippa (22) ja suojaputki (3) on valmistettu yhtenä kappaleena.
16. Jonkin patenttivaatimuksen 1-15 mukainen put- 25 kiläpivienti, tunnettu siitä, että laipassa (22) on osittain tasainen otsapinta, jota päin kelmu (23) on puristettavissa vastelaipan (24) avulla ja että vastelaip-pa (24) kiristetään kiinni laippaan (22) edullisesti ruuveilla (25).
17. Jonkin patenttivaatimuksen 1-16 mukainen put kiläpivienti, tunnettu siitä, että laipasta (22) tai laipan (22) ja kierreosan (9) välisestä putkimaisesta osasta (22') ulkonee sisäänpäin suunnattu vaste (31), jota päin suojaputki (3) ja/tai painumanestoputki (38) on vie-35 tävissä.
18. Jonkin patenttivaatimuksen 1-17 mukainen put- ie 82541 kiläpivienti, tunnettu siitä, että suojaputkessa (3), edullisesti pituussuunnassa sen keskellä, on ainakin yksi erityisesti ympäri menevä syvennys (6) tiivisteen (4) vastaanottamiseksi, jolloin suojaputki (3) laajenee syven-5 nyksestä (6) lähtien molemminpuolisesti aksiaalisuuntaan.
19. Jonkin patenttivaatimuksen 1-18 mukainen put-kiläpivienti, tunnettu siitä, että suojaputken (3) kierreosat (8) ja/tai ne kierreosat (7), joilla suojaputki (3) on upotettu seinään (2), ovat kumpikin eri korkuiset, 10 jolloin kulloinkin otsapinnan puoleinen kierre on edullisesti matalampi kuin ainakin otsapinnasta kauempana oleva kierreosa.
20. Jonkin patenttivaatimuksen 1-19 mukainen put-kiläpivienti, tunnettu siitä, että suojaputken (3) 15 ulkopinta, varsinkin tiivisteen (4) vastaanottavan syvennyksen (6) alueella suojaputken (3) ja sen kanssa saman-keskisesti asennetun, läpimenevän putken (1) välissä ja/ tai kierreosan pohjassa, on edullisesti muotoiltu pyramidin muotoiseksi tai keilamaiseksi. Il is 82541
FI872165A 1986-05-15 1987-05-15 Roergenomfoering. FI82541C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
AT0130086A AT385335B (de) 1986-05-15 1986-05-15 Abdichtung fuer eine rohrdurchfuehrung
AT130086 1986-05-15
AT84687 1987-04-07
AT84687A AT387835B (de) 1987-04-07 1987-04-07 Rohrdurchfuehrung

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI872165A0 FI872165A0 (fi) 1987-05-15
FI872165A FI872165A (fi) 1987-11-16
FI82541B FI82541B (fi) 1990-11-30
FI82541C true FI82541C (fi) 1991-03-11

Family

ID=25594091

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI872165A FI82541C (fi) 1986-05-15 1987-05-15 Roergenomfoering.

Country Status (4)

Country Link
EP (1) EP0246219B1 (fi)
DE (1) DE3760892D1 (fi)
DK (1) DK166465B1 (fi)
FI (1) FI82541C (fi)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2263323B (en) * 1992-01-17 1995-04-05 Graham Thomas Wallbank Pipe coupling
EP3061890B1 (de) * 2015-02-26 2017-09-20 Hauff-Technik GmbH & Co. KG Durchführung zum Vergießen mit Beton
DE202017104948U1 (de) * 2017-08-17 2018-11-20 Doyma Gmbh & Co Vorrichtung zum Durchführen einer Leitung durch eine Bodenplatte und Bodenplatte für ein Gebäude
DE202017104949U1 (de) * 2017-08-17 2018-11-20 Doyma Gmbh & Co Vorrichtung zum Durchführen einer Leitung durch eine Bodenplatte und Bodenplatte für ein Gebäude
CN111577997A (zh) * 2020-06-12 2020-08-25 武汉麦康德设备有限公司 一种船用内套式单级隔振通舱接管
CN111577996B (zh) * 2020-06-12 2024-07-26 武汉麦康德设备有限公司 一种船用压套式双桥隔振通舱接管
CN111577999B (zh) * 2020-06-12 2024-07-26 武汉麦康德设备有限公司 一种船用外压二级隔振通舱接管
CN111677942B (zh) * 2020-07-24 2024-05-17 山东海建水利工程有限公司 一种水利工程施工防水排水装置
WO2023208931A1 (de) * 2022-04-26 2023-11-02 Hauff-Technik Gmbh & Co. Kg Verwendung einer leitungsdurchführung

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1801903A1 (de) * 1968-10-08 1970-05-27 Odenwald Chemie Gmbh Vorrichtung zum Abdichten einer Durchfuehrung von Formteilen oder Rohren durch Mauern oder Waende
FR2179523A2 (fi) * 1972-04-11 1973-11-23 Foa Michel
SE420785B (sv) * 1980-03-14 1981-10-26 Ericsson Telefon Ab L M Anordning for brandtetning av en genomforing for atminstone en ledning genom ett byggnadselement

Also Published As

Publication number Publication date
DK246387A (da) 1987-11-16
FI872165A0 (fi) 1987-05-15
DE3760892D1 (en) 1989-11-30
DK166465B1 (da) 1993-05-24
EP0246219A1 (de) 1987-11-19
FI82541B (fi) 1990-11-30
EP0246219B1 (de) 1989-10-25
FI872165A (fi) 1987-11-16
DK246387D0 (da) 1987-05-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US7056064B2 (en) Block unit for repairing flow passage facilities and method of repairing flow passage facilities
US7028716B2 (en) Method for rehabilitating an existing pipe
FI82541C (fi) Roergenomfoering.
RU2494778C2 (ru) Крепежное устройство и система защиты от падения
JP6044981B2 (ja) 流水管補修工法
US5199232A (en) Channel forming dewatering device
KR101052852B1 (ko) Pc강연선을 이용한 쏘일네일장치 및 이를 이용한 지반보강공법
KR101879277B1 (ko) 지하구조물의 보수 보강공법
JP3229332B2 (ja) 管のライニング材料及び方法
JP2005307531A (ja) 更生管及びその敷設方法
WO2004007849A1 (ja) マンホール構造,マンホール構造用止水可とう継手及びマンホール構造の施工方法
JP2009068217A (ja) コンクリート構造体の継手構造およびその施工方法
KR200389344Y1 (ko) 파형강관 연결장치
JP4537225B2 (ja) 可撓止水継手およびその施工方法
JPH101961A (ja) 既設マンホールにおける側面孔の修繕または増設工事用の筒形孔付き取付板
JP2000034898A (ja) 内面樹脂被覆セグメント用樹脂部材、および内面樹脂被覆セグメントの製造方法、並びに内面樹脂被覆セグメントによって構築されたシ―ルドトンネル
KR101497228B1 (ko) 조립식 구조물 접합부의 실란트 선 충진 누수 차단 방법
FI76163C (fi) Golvbrunn.
KR102181963B1 (ko) 방수 앵커 및 이를 이용하는 터널 방수공법
JP4231463B2 (ja) 開水路更生体及び開水路更生工法
JP3951381B2 (ja) 防食被覆コンクリート構造部材の目地部構造
EP1384937A1 (en) Block unit for repairing flow passage facilities and method of repairing flow passage facilities
JPH06299552A (ja) グラウンドアンカー頭部の施工方法
JP3193683B2 (ja) 既設トンネル補修用伸縮継手
JP7097634B2 (ja) シールドセグメントのグラウトホール用止水構造

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: "POLOPLAST" KUNSTSTOFFWERK DER KNOCH