FI75871B - Foerfarande foer emaljering av bottenytan av ett hushaollskaerl aluminium eller aluminiumlegering. - Google Patents

Foerfarande foer emaljering av bottenytan av ett hushaollskaerl aluminium eller aluminiumlegering. Download PDF

Info

Publication number
FI75871B
FI75871B FI834532A FI834532A FI75871B FI 75871 B FI75871 B FI 75871B FI 834532 A FI834532 A FI 834532A FI 834532 A FI834532 A FI 834532A FI 75871 B FI75871 B FI 75871B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
coating
enamel
aluminum
coatings
container
Prior art date
Application number
FI834532A
Other languages
English (en)
Other versions
FI75871C (fi
FI834532A (fi
FI834532A0 (fi
Inventor
Jean-Pierre DEVILLE
Original Assignee
Seb Sa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=9287897&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI75871(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Seb Sa filed Critical Seb Sa
Publication of FI834532A0 publication Critical patent/FI834532A0/fi
Publication of FI834532A publication Critical patent/FI834532A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI75871B publication Critical patent/FI75871B/fi
Publication of FI75871C publication Critical patent/FI75871C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C23COATING METALLIC MATERIAL; COATING MATERIAL WITH METALLIC MATERIAL; CHEMICAL SURFACE TREATMENT; DIFFUSION TREATMENT OF METALLIC MATERIAL; COATING BY VACUUM EVAPORATION, BY SPUTTERING, BY ION IMPLANTATION OR BY CHEMICAL VAPOUR DEPOSITION, IN GENERAL; INHIBITING CORROSION OF METALLIC MATERIAL OR INCRUSTATION IN GENERAL
    • C23DENAMELLING OF, OR APPLYING A VITREOUS LAYER TO, METALS
    • C23D5/00Coating with enamels or vitreous layers
    • C23D5/02Coating with enamels or vitreous layers by wet methods
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47JKITCHEN EQUIPMENT; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; APPARATUS FOR MAKING BEVERAGES
    • A47J36/00Parts, details or accessories of cooking-vessels
    • A47J36/02Selection of specific materials, e.g. heavy bottoms with copper inlay or with insulating inlay
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C23COATING METALLIC MATERIAL; COATING MATERIAL WITH METALLIC MATERIAL; CHEMICAL SURFACE TREATMENT; DIFFUSION TREATMENT OF METALLIC MATERIAL; COATING BY VACUUM EVAPORATION, BY SPUTTERING, BY ION IMPLANTATION OR BY CHEMICAL VAPOUR DEPOSITION, IN GENERAL; INHIBITING CORROSION OF METALLIC MATERIAL OR INCRUSTATION IN GENERAL
    • C23DENAMELLING OF, OR APPLYING A VITREOUS LAYER TO, METALS
    • C23D5/00Coating with enamels or vitreous layers
    • C23D5/06Coating with enamels or vitreous layers producing designs or letters

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Cookers (AREA)
  • Application Of Or Painting With Fluid Materials (AREA)
  • Details Of Rigid Or Semi-Rigid Containers (AREA)
  • Laminated Bodies (AREA)
  • Table Devices Or Equipment (AREA)
  • Glass Compositions (AREA)

Description

1 75871
Menetelmä alumiinista tai alumiinilejeeringistä valmistetun talousastian pohjapinnan emaloimiseksi
Keksinnön kohteena on menetelmä alumiinista tai 5 alumiinilejeeringistä valmistetun talousastian, kuten paistinpannun, laakean paistinpannun tai jonkin vastaavan talousastian pohjapinnan emaloimiseksi, jolloin mainitulle pöhjapinnalle levitetään ainakin kaksi emalilietepin-noitetta, ensimmäinen pinnoite kuivataan ennen toisen pin-10 noitteen levittämistä ja molemmat pinnoitteet poltetaan yhdessä ainoassa vaiheessa.
Tunnetun tyyppisillä emaleilla, joita käytetään alumiinin tai alumiinilejeeringin emalointiin, on se haittapuoli, että ne ovat pehmeitä, toisin sanoen ne kestävät 15 huonosti kulumista ja naarmuuntumista. Tämä haitta johtuu käytetyn emalisulatteen tietystä koostumuksesta, jonka sintrauslämpötilan on välttämättä oltava alempi kuin käytetyn alumiinin tai alumiinilejeeringin sulamispiste.
Joitakin yrityksiä on tehty näiden emalien kovet-20 tamiseksi lisäämällä kovetinaineita, kuten on jo kuvattu FR-patenttijulkaisussa 2 289 627. Kuitenkin nyt on huomattu, että tällaisten kovetinaineiden lisäämiseen liittyy se suurehko haitta, että niillä on taipumus huomattavasti pienentää emalipinnoitteen tarttumista.
25 Juuri mainituista haitoista johtuen valmistajat tavallisesti tarttuvat ratkaisuun, jossa muodostetaan ema-likerros vain astian sivupinnalle, kun taas pohjapinnan metalli jää pinnoittamatta.
Valmistuksen aikana on helpompi pinnoittaa koko 30 astian ulkopinta emalilla ja poistaa sitten emali astian pöhjapinnalta etsaamalla.
Paitsi että näin käsitellyn astian pohja on vaikea puhdistaa, mainittu etsaustoimenpide pienentää pohjan metallin paksuutta sillä seurauksella, että astian 35 valmistukseen on käytettävä suurempaa metallipaksuutta kuin muuten olisi välttämätöntä riittävän mekaanisen lujuuden saavuttamiseksi. Tämä vaikuttaa valmistuskustannuksia nostavasti.
2 75871
Esillä olevan keksinnön tavoitteena on voittaa edellä mainitut haitat antamalla käytettäväksi menetelmän talousastioiden pohjan emaloimiseksi, joka menetelmä on erikoisen taloudellinen suorittaa ja mahdollistaa emalin 5 saamisen, joka kiinnittyy lujasti pohjapintaan ja siten tekee sen helposti puhdistettavaksi, mainitun emalin ollessa lisäksi ominaisuuksiltaan erinomaisen kulutusta kestävä.
Keksinnön mukaiselle menetelmälle alumiinista tai 10 alumiinilejeeringistä valmistetun talousastian pohjapin-nan emaloimiseksi, jolloin mainitulle pöhjapinnalle levitetään ainakin kaksi emalilietepinnoitetta, ensimmäinen pinnoite kuivataan ennen toisen pinnoitteen levittämistä ja molemmat pinnoitteet poltetaan yhdessä ainoassa vai-15 heessa, on tunnusomaista, että ensimmäinen emalilietepin-noite kuivataan riittävän korkeassa lämpötilassa riittävän pitkä aika, että sen kosteuspitoisuus alenee arvoon 0,5 - 10 paino-%, toinen emalipinnoite levitetään mainitun kosteuspitoisuuden omaavalle ensimmäiselle emalipinnoit-20 teelle, jolloin toinen pinnoite levitetään epäjatkuvasti öljymäisenä pastana serigrafiamaskin läpi kohokuvion saamiseksi ensimmäiselle pinnoitteelle, ja sen jälkeen mainitut pinnoitteet poltetaan välittömästi tai mahdollisen uudelleenkuumentamisen jälkeen emalien sintraamiseksi.
25 Tämän menetelmän käytännön suoritustapa on äärim mäisen nopea, erikoisesti koska siinä vältytään ensimmäisen emalipinnoitteen välipoltolta. Lukuunottamatta sitä tosiseikkaa, että tämän menetelmän toteuttamisen suuri nopeus aikaansaa huomattavan ajan ja energian säästön, alu-30 miinia tai alumiinilejeerinkiä lämmitetään emalin poltto-lämpötilassa minimiaika yhden polttotoimenpiteen kuluessa sillä tuloksella, että sen mekaaniset ominaisuudet eivät ole vaarassa heikentyä turhan pitkän tälle lämpötilalle altistumisen vuoksi.
35 Lisäksi nyt on keksitty, että saavutetaan hämmäs tyttäviä etuja levittämällä toinen emalipinnoitekerros ensimmäiselle emalipinnoitteelle, jota ei ole poltettu, mutta joka on osittain haihdutettu ja vielä kuumassa tilassa.
3 75871
Kun toimitaan tämän menetelmän mukaisesti, osoittaa kuuman ja huokoisen "korpun" muodossa oleva ensimmäinen ema-lipinnoite toisen emalipinnoitteen suhteen absorboivia ominaisuuksia siten, että mainitun toisen pinnoitteen ai-5 neosat suodattuvat ensimmäiseen pinnoitteeseen sillä tuloksella, että näin saadaan näiden kahden pinnoitteen välille poikkeuksellinen tarttuminen.
Se seikka, että toinen emalipinnoite levitetään ensimmäiselle, polttamattomalle emalipinnoitteelle, on 10 vastoin kaikkia tekniikan nykytilan tapoja, koska voitaisiin odottaa, että toimimalla tällä tavalla ensimmäisellä pinnoitteella ei ole riittävää mekaanista koheesiota kestämään myöhempiä toimenpiteitä.
Lisäksi saadaan erinomainen tarttuminen myöskin 15 ensimmäisen emalipinnoitteen ja talousastian pinnan välille, koska tähän tarkoitukseen käytetty pinnoiteseos on tunnetulla tavalla varustettu tällä ominaisuudella.
On myös huomattava, että keksinnön mukaisessa menetelmässä on mahdollista käyttää toisena emalipinnoittee-20 na pinnoitetta, jonka koostumus on erilainen kuin ensimmäisen pinnoitteen koostumus, mikä puolestaan mahdollistaa erinomaisen kulutuksen ja naarmuuntumisen kestävyyden saavuttamisen samalla kun tarttuminen ensimmäiseen pinnoitteeseen on erittäin luja, kuten edellä selostettiin, sitä-25 vastoin riittävää tarttumista talousastian pintaan ei tapahtuisi, jos se levitettäisiin suoraan talousastian pinnalle .
Keksinnön mukaisesti ensimmäistä emalilietepinnoi-tetta lämmitetään lämpötilaan 50 - 95°C riittävän pitkä 30 aika, että sen kosteuspitoisuus alenee arvoon 0,5 - 10 paino-%.
Kosteuspitoisuuden ollessa näin alhainen emalila-sihiukkaspinnoite esiintyy "korpun" muodossa, jolla on riittävästi mekaanista koheesiota seuraavia käsittelytoi-35 menpiteitä varten samalla, kun sillä on suuri absorptio-kyky seuraavaksi levitettävään emalilietteeseen nähden.
4 75871
Edullisesti toinen emalipinnoite levitetään ensimmäiselle emalipinnoitteelle ennen kuin tämän lämpötila on laskenut arvoon alle noin 45°C.
Se seikka, että ensimmäisen pinnoitteen täydelli-5 nen jäähtyminen estetään, merkitsee hyötyä energian tar peessa seuraavan täydellisen haihdutustoimenpiteen aikana ja parantaa toisen emalipinnoitteen tarttumista.
Keksinnön mukaisesti toinen emalipinnoite levitetään seripainatusmenetelmällä.
10 Kokemus on osoittanut, että ensimmäisen pinnoit teen koheesio on täysin yhteensopiva serigrafiamaskin levittämiselle mainitulle pinnoitteelle.
Keksinnön mukaista menetelmää soveltamalla saadaan alumiinista tai alumiinilejeeringistä valmistettu 15 talousastia, jossa on emaloitu pohjapinta, jossa puolestaan on oleellisesti kaksi päällekkäistä emalipinnoitet-ta, jotka on sintrattu lämpötilassa, joka sopii alumiinin tai alumiinilejeeringin sulamispisteen kanssa käytettäväksi. Ulompi pinnoite, ts. toinen emalipinnoite sisäl-20 tää sopivan määrän kovetinaineita tekemään mainitun pinnoitteen kulutusta kestäväksi ja sisempi pinnoite, ts. ensimmäinen pinnoite sisältää pienemmän määrän kovetinaineita antamaan optimitarttumisen mainitun sisemmän kerroksen ja astian pohjapinnan välille.
25 Nyt on siis itse asiassa havaittu, että kun en simmäinen emalipinnoite sisältää vähemmän kuin noin 10 % kovetinaineita, niiden läsnäolo ei vaikuta mainitun ensimmäisen pinnoitteen tarttumiseen astian pintaan.
Toisaalta tällaisten kovetinaineiden läsnäolo 30 määrässä 15 - 40 paino-% toisessa pinnoitteessa antaa ko. pinnoitteelle erittäin suuren kulutuskestävyyden.
Keksinnön mukaisesti emaloitu astia on siten taloudellinen valmistaa ja erittäin helppo puhdistaa.
5 75871
Muut keksinnön piirteet käyvät ilmi seuraavasta kuvauksesta ja oheisista piirroksista, joissa:
Kuvio 1 on osa pitkittäisleikkauskuvasta, joka esittää talousastian pohjapinnan, joka on emalipinnoitet-5 tu keksinnön mukaisella menetelmällä; ja kuvio 2 on osittaispiirros astian pöhjapinnasta. Kuvioissa esitetyssä suoritustavassa alumiinista tai alumiinilejeeringistä valmistetun talousastian 1, kuten paistinpannun, pohjapinta 2 varustetaan kahdella pääl-10 lekkäisellä emalipinnoitteella tai -kerroksella 3 ja 4, jotka on saatu emalilasitteesta, joka on sintrautuva alumiinin tai alumiinilejeeringin sulamispisteen alapuolella olevassa lämpötilassa.
Keksinnön mukaisesti ulompi pinnoite 4 sisältää 15 sopivan määrän kovetinaineita tekemään mainitun pinnoitteen kulutuksenkestäväksi. Sisempi pinnoite 3, joka on kiinni pöhjapinnassa 2, sisältää pienemmän määrän kovetinaineita tekemään tarttumisen mainitun sisemmän pinnoitteen ja astian pohjapinnan 2 välillä mahdollisimman hy-20 väksi.
Emalipinnoitteet 3 ja 4 saadaan aluminille tai alumiinile jeeringille käytetystä tavanomaisesta emalilasitteesta, johon lisätään kovetinaineita, kuten CK-alumiini-oksidia, piikarbidia, kvartsia, volframikarbidia, siliko-25 aluminaatteja tai metalleja, kuten volframia, titaania ja ruostumatonta terästä hienojen hiukkasten muodossa.
Kokemus on osoittanut, että erinomainen kulutuskestävyys saadaan, kun ulompi pinnoite 4 sisältää 15 - 40 paino-% kovetinaineita.
30 Nyt on myös huomattu, että erinomaisen tarttumisen saamiseksi pinnoitteen 3 ja astian pohjapinnan 2 välille, tämän pinnoiteen materiaalin on sisällettävä vähemmän kuin 10 paino-% kovetinaineita.
Oheisissa kuvioissa kuvatussa esimerkissä ulompi 35 emalipinnoite 4, joka on kovetinaineiden kovettama, muodostuu sarjasta samankeskisiä renkaita 4a, jotka muodostavat kohokuvion ensimmäisen pinnoitteen 4 pinnalle, mainittujen renkaiden ollessa urien 5 toisistaan erottamat.
6 75871 Näiden ulkonevien renkaiden 4a tarkoituksena on pienentää kosketuspintaa astian pohjan ja kuumentavan pinnan tai keittiön muun työskentelypinnan välillä emali-kerroksen 4 kulumisen rajoittamiseksi pelkästään mainit-5 tuihin ulkoneviin renkaisiin.
Toinen ulkonevien renkaiden 4a tehtävä on saada aikaan viehättävä ulkonäkö.
Mainitut ulkonevat renkaat 4a voidaan korvata spiraali-, neliöverkko-, shakkiruutu- tai nostetulla nap-10 pikuvioinnilla tai korkokaiverruksilla.
Emalipinnoitteiden 3 ja 4 levittämiseen talous-astian 1 pohjaan tai alapinnalle 2 liittyvää toimintamallia kuvataan seuraavassa.
Ensimmäinen vaihe käsittää tavanomaisen alumii-15 nille sopivan tyyppisen emalilasitelietteen suihkuttami-sen paineilman avulla alumiiniastian pinnalle 2, johon lietteeseen on lisätty esimerkiksi 10 % kovetinaineita, kuten hienoja piikarbidihiukkasia.
Emalilasitelietepinnoitetta lämmitetään sitten 20 lämpötilassa 50 - 95°C, edullisesti 70°C:ssa, riittävän pitkä aika sen varmistamiseksi, että mainitun pinnoitteen jäännöskosketuspitoisuus on 0,5 - 10 paino-%.
Silloin pinnoite muodostuu "korpusta", jolla on riittävä määrä koheesiota suojaamaan sitä tuhoutumiselta 25 astian jatkokäsittelyn aikana.
Ennen kuin mainitun "korpun" lämpötila on laskenut alle noin 45°C, toinen emalipinnoite levitetään pastana serigrafiamaskin läpi mainitulle vielä kuumassa tilassa olevalle "korpulle". Emalipasta sisältää tavanomai-30 sen alumiinille sopivan emalilasitteen, mineraalipigment-tejä, mäntyöljyä nestesideaineena, alkoholia jne. Kovetinaineita, kuten piikarbidia lisätään mainittuun emalipas-taan määrä, joka edullisesti on 20 paino-%, mutta voi vaihdella välillä 15 - 40 paino-%.
35 Seripainatusmenetelmän mukaan mainittu pasta le vitetään maskille, jonka tehtävänä on tuottaa korkokuvio ulommalle emalipinnoitteelle.
1 75871
Sen seikan ansiosta, että ensimmäisen pinnoitteen emalihiukkas-"korppu" on kosteuspitoisuudeltaan saatettu lähes nollaan, "korpun" huokoisuus on sellainen, että se pystyy absorboimaan sille serigrafiamenetelmällä levite-5 tyn emalipastan. Siitä seikasta johtuen, että mainittu "korppu" on kuumassa tilassa vielä mainitun levityksen hetkellä, sideaineena serigrafisesti levitettävässä pastassa toimivan öljyn viskositeetti pienenee sillä tuloksella, että mainittu öljy suodattuu "korpun" huokosiin ja 10 siten vetää mainitun emalipastan hiukkaset mainittuihin huokosiin.
Täydellinen tarttuminen saadaan siten serigrafia-menetelmällä levitetyn ulomman eli toisen emalipinnoit-teen ja suhteellisen pienen määrän kovetinaineita sisältä-15 van ensimmäisen emalipinnoitteen välille.
Talousastian pinnalle levitettyjä emalihiukkas-pinnoitteita kuumennetaan sitten uudelleen haihtuvien aineosien poistamiseksi täydellisesti mainituista pinnoitteista.
20 Sitten talousastia siirretään uuniin emalilasi- tepinnoitteen polttamiseksi niiden sintraamiseksi ja muuttamiseksi emaliksi. Polttolämpötila on käsiteltävässä esimerkissä 560°C:een luokkaa.
Näin saadaan talousastia, jonka pohjapinta 2 on 25 pinnoitettu ensimmäisellä emalipinnoitteella 3, jonka paksuus on luokkaa 50 mikrometriä ja joka tarttuu lujasti metalliin, ja toisella emalipinnoitteella 4, jonka paksuus on luokkaa 20 mikrometriä ja kulutuskestävyys suuri johtuen siinä olevasta suuresta kovetinainemäärästä.
30 Mainittu toinen emalipinnoite 4 tarttuu lujasti ensimmäiseen pinnoitteeseen 3, mikä johtuu näiden kahden pinnoitteen osittaisesta tunkeutumisesta toisiinsa, mikä saadaan aikaan keksinnön mukaisen menetelmän keinoin. Tämä emalipinnoitteiden 3 ja 4 välinen erinomainen tartun-35 ta osoitetaan kohdistamalla talousastiaan toistuvia läm-pöiskuja.
8 75871
Emalipinnoitteisiin 3 ja 4 käytetyn emalilasitteen peruskoostumus voi olla esimerkiksi seuraava: 3 osaa B2C>2:a, 2 osaa KOH:a, 10 osaa ZnO:a, 6 osaa SlC^ja ja loput muodostaa nestemäinen sideaine.
5 Edellä kuvattu menetelmä on erikoisen nopea ja ta loudellinen sen seikan ansiosta, että siinä vältetään ensimmäisen emalipinnoitteen 3 polttotarve. Tästä johtuen talousastian alumiini ei enää joudu olemaan ylipitkää aikaa korkeassa lämpötilassa, mikä huonontaisi sen mekaani-10 siä ominaisuuksia ja aiheuttaisi astialle muodonmuutoksia, mikä puolestaan johtaa huonoon lämpökosketukseen mainitun astian pohjan ja lämmittävän pinnan välillä.
Toinen huomioon otettava piirre on se, että alapinnan 2 emalointi tekee tarpeettomaksi mainitun alapin-15 nan tavanomaisen etsauksen suorittamisen sillä seurauksella, että astian metallipohjän paksuus säilyy muuttumattomana .
Siten on mahdollista tuottaa talousastia, jossa metallin paksuus koko astiassa voi olla pienempi kuin pak-20 suus, johon on tavanomaisesti totuttu, mikä puolestaan alentaa valmistuskustannuksia.
Ensimmäinen emalipinnoite 3 voi peittää kokonaan astian ulkopinnan ja sisäpinnan.
Edellä kuvatusta on ilmeistä, että keksintö sovel-25 tuu mille tahansa tunnetulle alumiiniosille käytettävälle emalipinnoitekoostumukselle, jonka sintrauslämpötila on alle noin 600°C.

Claims (3)

9 75871
1. Menetelmä talousastian pohjapinnan emaloimiseksi, jolloin mainitulle pöhjapinnalle levitetään ainakin kaksi 5 emalilietepinnoitetta, ensimmäinen pinnoite kuivataan ennen toisen pinnoitteen levittämistä ja molemmat pinnoitteet poltetaan yhdessä ainoassa vaiheessa, tunnet-t u siitä, että ensimmäinen emalilietepinnoite kuivataan riittävän korkeassa lämpötilassa riittävän pitkä aika, et-10 tä sen kosteuspitoisuus alenee arvoon 0,5 - 10 paino-%, toinen emalipinnoite levitetään mainitun kosteuspitoisuuden omaavalle ensimmäiselle emalipinnoitteelle, jolloin toinen pinnoite levitetään epäjatkuvasti öljymäisenä pastana serigrafiamaskin läpi kohokuvion saamiseksi ensimmäi-15 selle pinnoitteelle, ja sen jälkeen mainitut pinnoitteet poltetaan välittömästi tai mahdollisen uudelleenkuumenta-misen jälkeen emalien sintraamiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittujen kahden pinnoit- 20 teen muodostamiseen käytettävät emalisulatelietteet sisältävät kovetinainetta.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että toisen emalipinnoitteen muodostamiseen käytettävä emaliliete sisältää suuremman osuu- 25 den kovetinainetta kuin ensimmäinen pinnoite.
FI834532A 1983-04-15 1983-12-09 Foerfarande foer emaljering av bottenytan av ett hushaollskaerl aluminium eller aluminiumlegering. FI75871C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8306178 1983-04-15
FR838306178A FR2544338B1 (fr) 1983-04-15 1983-04-15 Procede pour emailler le fond d'un recipient culinaire en aluminium ou alliage d'aluminium et recipient culinaire s'y rapportant

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI834532A0 FI834532A0 (fi) 1983-12-09
FI834532A FI834532A (fi) 1984-10-16
FI75871B true FI75871B (fi) 1988-04-29
FI75871C FI75871C (fi) 1988-08-08

Family

ID=9287897

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI834532A FI75871C (fi) 1983-04-15 1983-12-09 Foerfarande foer emaljering av bottenytan av ett hushaollskaerl aluminium eller aluminiumlegering.

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4508100A (fi)
EP (1) EP0127489B1 (fi)
JP (1) JPS59226179A (fi)
CA (1) CA1214656A (fi)
DE (2) DE3472275D1 (fi)
ES (2) ES531630A0 (fi)
FI (1) FI75871C (fi)
FR (1) FR2544338B1 (fi)
GB (1) GB8332529D0 (fi)
HK (1) HK78087A (fi)

Families Citing this family (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE458983B (sv) * 1984-11-02 1989-05-29 Alu Ab Oy Foerfarande foer formning av bottenyta av ett kokkaerl samt anordning foer att genomfoera foerfarandet
FR2581402B1 (fr) * 1985-05-02 1988-03-25 Seb Sa Semelle de fer a repasser recouverte par un revetement d'email
US5396834A (en) * 1992-03-24 1995-03-14 Tvs S.P.A. Cooking vessel bottom and production method therefor
IT1254733B (it) * 1992-03-24 1995-10-10 Tvs Spa Fondo di un recipiente di cottura e metodo per la sua realizzazione
FR2690463A1 (fr) * 1992-04-27 1993-10-29 Creuset Procédé d'application d'un motif décoratif sur un ustensile de cuisine en fonte.
FR2711051B1 (fr) * 1993-10-13 1995-12-29 Seb Sa Récipient de cuisson à déformation de fond maîtrisée.
US5411014A (en) * 1993-12-30 1995-05-02 Anchor Hocking Corporation Rapid heating cookware
FR2719319B1 (fr) * 1994-04-27 1996-06-07 Seb Sa Procédé pour réaliser un objet, notamment un article culinaire.
KR20030008492A (ko) * 2001-07-18 2003-01-29 임덕재 알루미늄 합금판의 표면에 유약이 융착된 주방용 조리용기및 그 제조방법
US7150279B2 (en) * 2004-06-30 2006-12-19 Meyer Intellectual Properties Limited Cooking vessel with multiply ringed bottom surface
ITMN20060054A1 (it) * 2006-08-08 2008-02-09 Attrezzeria Mv & C Snc Fondo supplementare atto ad essere fissato alla superficie esterna del fondo di un recipiente
US20100025410A1 (en) * 2008-08-01 2010-02-04 Chih Hung Chiu Container
US20100084412A1 (en) * 2008-10-06 2010-04-08 Lee Lisheng Huang Energy efficient range
US20100116149A1 (en) * 2008-11-13 2010-05-13 Lai jun-qing Flat-top grill heating means
USD710647S1 (en) 2012-10-28 2014-08-12 Ralph Mandil Cookware
PL2901900T3 (pl) * 2014-01-30 2016-09-30 Naczynie do gotowania żywności dla powierzchni indukcyjnych lub tradycyjnych
JP6310279B2 (ja) * 2014-02-28 2018-04-11 新潟精密鋳造 株式会社 琺瑯容体及びその製造方法
USD774350S1 (en) 2015-04-23 2016-12-20 E. Mishan & Sons, Inc. Base for cookware
US20180192821A1 (en) * 2017-01-12 2018-07-12 Jade Range LLC Griddle plate with improved heat transfer

Family Cites Families (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2071765A (en) * 1935-03-13 1937-02-23 Clarence J Rodman Method of enameling
US2768907A (en) * 1953-06-22 1956-10-30 Du Pont Process for enameling metals
US2932585A (en) * 1955-10-24 1960-04-12 Robertson Co H H Enameled aluminum products and methods of making the same
US2864721A (en) * 1955-11-15 1958-12-16 Fletcher Enamel Company Plural coat enameling process
CH503488A (it) * 1968-12-19 1971-02-28 Zigomalas Emanuele Recipiente per cottura, con superfici rivestite repellenti
US3627560A (en) * 1969-01-13 1971-12-14 Fedders Corp Self-cleaning cooking apparatus
US3788513A (en) * 1970-01-15 1974-01-29 N Racz Laminated cookware
DE2011289A1 (de) * 1970-03-10 1971-10-07 Oberschwabische Metallwarenfabrik GmbH & Co KG, 7940 Riedlmgen Emaillierter Gegenstand, insbesondere Koch Brat oder Backgeschirr und Ver fahren zu dessen Herstellung
DE2217848A1 (de) * 1972-04-13 1973-10-18 Pfaelzische Emailschmelze Rolf Verfahren zum dekorieren emaillierter gegenstaende aus blech und gusseisen sowie nach diesem verfahren hergestellte gegenstaende
JPS5120211A (en) * 1974-08-12 1976-02-18 Matsushita Electric Works Ltd Hooroono seiho
FR2289627A1 (fr) * 1974-10-31 1976-05-28 Sitram Procede pour l'emaillage d'articles en aluminium utilises en cuisine et articles emailles obtenus
JPS528897A (en) * 1975-07-10 1977-01-24 Sanyo Electric Co Ltd Paper money identifier unit
DE2616168A1 (de) * 1976-04-13 1977-10-27 Keramail Silikat Glasur Gmbh & Emailgefaess und ein verfahren zu seiner herstellung
DE2743840B2 (de) * 1977-09-29 1980-10-02 Pfaelzische Emailschmelze Rolf Romanic Zweigniederlassung Der Ferro (Deutschland) Gmbh, 6750 Kaiserslautern Verfahren zur Herstellung eines hochabriebfesten, säurebeständigen, Emailbzw. Glasurüberzuges mit eingelagerten Al2 O3 - Teilchen und Anwendung des Verfahrens
DE2754037A1 (de) * 1977-12-05 1979-06-07 Bosch Siemens Hausgeraete Email, insbesondere einschicht-email fuer hausgeraete, z.b. fuer herdteile
CA1154638A (en) * 1978-03-15 1983-10-04 Kunio Kimura Method of forming porcelain enamels
JPS5856752B2 (ja) * 1978-09-04 1983-12-16 松下電器産業株式会社 溶融アルミメッキ鋼板のホ−ロ−加工法
JPS5835156Y2 (ja) * 1978-08-05 1983-08-08 三郎 藤井 ホ−ロ−鍋
DE2843579C2 (de) * 1978-10-05 1982-07-01 John 8671 Marktleuthen Aggergaard Verfahren zur Herstellung von rutschfesten Oberflächen auf der Außenfläche von Gefäßböden von Kochtöpfen
EP0018559A1 (de) * 1979-04-27 1980-11-12 Mobay Chemical Corporation Verfahren zum Emaillieren von kaltgewalztem Stahl ohne Vorbehandlung und emailliertes Stahlblech

Also Published As

Publication number Publication date
DE127489T1 (de) 1985-03-14
ES8505416A1 (es) 1985-05-16
GB8332529D0 (en) 1984-01-11
JPS59226179A (ja) 1984-12-19
FR2544338A1 (fr) 1984-10-19
HK78087A (en) 1987-10-30
FI75871C (fi) 1988-08-08
DE3472275D1 (en) 1988-07-28
ES284321U (es) 1986-03-01
FI834532A (fi) 1984-10-16
FR2544338B1 (fr) 1991-12-27
JPH0123553B2 (fi) 1989-05-02
EP0127489A1 (fr) 1984-12-05
FI834532A0 (fi) 1983-12-09
CA1214656A (fr) 1986-12-02
US4508100A (en) 1985-04-02
EP0127489B1 (fr) 1988-06-22
ES531630A0 (es) 1985-05-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI75871B (fi) Foerfarande foer emaljering av bottenytan av ett hushaollskaerl aluminium eller aluminiumlegering.
JP4991647B2 (ja) 傷防止エナメル調理器具、および当該器具の製造方法
FI93205C (fi) Lasipalloja sisältävä keittoastioiden pohjan emalipäällyste ja tällä päällystetyt astiat
AU2007216377B2 (en) Anodised culinary item and method for producing one such item
US5466917A (en) Microwave-absorptive heat-generating body and method for forming a heat-generating layer in a microwave-absorptive heat-generating body
US4361622A (en) Silicate coating for heat-resistant objects, said coating having a heat transfer function; objects having said coating; and process for producing such a coating
US4977302A (en) Browning utensil for microwave ovens
CN102665506B (zh) 在外底部处具有装饰物的、包括抗粘外涂层的烹饪用品
JP2912509B2 (ja) 高温加熱用調理機器の調理面構造およびその製造方法
KR20020089369A (ko) 요리 기구용 스틱 방지 세라믹-금속 코팅
DE4414439C2 (de) Verfahren zur Herstellung eines Speisengefäßes zur induktiven Erwärmung
JPS61262625A (ja) 熱電対用保護管およびその製造方法
EP2431345B1 (fr) Procédé de fabrication d'un article de cuisson alimentaire en céramique et article de cuisson associe
GB2138417A (en) A method of enamelling an article
US3446655A (en) Method of producing refractory metal articles
JP4346134B2 (ja) 電磁加熱用陶磁器又はガラス食器及びその製造法
DE19521694A1 (de) Antihaftbeschichtetes Glas-, Porzellan- und Keramikgeschirr
JPH08508709A (ja) セラミックまたはガラス質セラミック容器用誘導加熱物質
CN111206246A (zh) 一种锅具及其制备方法和应用
CN114008144A (zh) 不粘炊具涂层
JPS6213794Y2 (fi)
KR100811228B1 (ko) 내열 세라믹 주방용기의 불소수지 코팅방법 및 그 방법에의해 불소수지 코팅된 내열 세라믹 주방용기
JP3577939B2 (ja) 炊飯器用の鍋
CN112220331B (zh) 一种激光熔覆不粘锅及其制造方法
JPS6220274Y2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SEB S.A.