FI62337C - Foerfarande foer framstaellning av dextrospulver innehaollande84-92% av vattenfri beta-dextros ur dextrosvattenloesning ar - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av dextrospulver innehaollande84-92% av vattenfri beta-dextros ur dextrosvattenloesning ar Download PDF

Info

Publication number
FI62337C
FI62337C FI772905A FI772905A FI62337C FI 62337 C FI62337 C FI 62337C FI 772905 A FI772905 A FI 772905A FI 772905 A FI772905 A FI 772905A FI 62337 C FI62337 C FI 62337C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
dextrose
solution
anhydrous
abs
concentrated
Prior art date
Application number
FI772905A
Other languages
English (en)
Other versions
FI62337B (fi
FI772905A (fi
Inventor
Yoshinari Mise
Eijiro Tomimura
Original Assignee
Cpc International Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Cpc International Inc filed Critical Cpc International Inc
Publication of FI772905A publication Critical patent/FI772905A/fi
Publication of FI62337B publication Critical patent/FI62337B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI62337C publication Critical patent/FI62337C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C13SUGAR INDUSTRY
    • C13KSACCHARIDES OBTAINED FROM NATURAL SOURCES OR BY HYDROLYSIS OF NATURALLY OCCURRING DISACCHARIDES, OLIGOSACCHARIDES OR POLYSACCHARIDES
    • C13K1/00Glucose; Glucose-containing syrups
    • C13K1/10Crystallisation

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Crystallography & Structural Chemistry (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Emergency Medicine (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)
  • Seasonings (AREA)

Description

---r«, KUUIUTUSJULKAISU /n7,„ 3®V W (11) utlAggninosskrift 62 3 37 C μη Patentti ;.y-jnr.: tty 10 lii 1922 Patent m ed del at v ^ (51) Kv.ik?/int.a.3 C 13 K 1/10 SUOMI —FINLAND (21) Pmnttlhukumu» — Pufwtuiwefcntai 772905 (22) HalMmUpilvI —AiweknlngMiag 03.10.77 (23) AlkupUvt—Glltlgh*tadi| 03.10.77 (41) Tullut lulklMkal — Bthrtt off«ntll| 05 · 0*J.. 78
Fetenttl- |a rekisterihallitut /44) NahtMksipwK» ja kuuL)ulkmiiun pvm.— 31.08.82
Patent, och registerttyraltan ' Aratksn uttafd och utl.tkrtfMn puMIcarad (32)(33)(31) Pyr<f««cr etuolkeua—Baglrd prtortttt 0*1.10. j6 USA(US) 729325 (71) CPC International, Inc., "International Plaza, Englewood Cliffs,
New Jersey 07^32, USA(US) (72) Yoshinari Mise, Tokyo, Eijiro Tomimura, Tokyo, Japani-Japan(JP) (7*0 Oy Kolster Ab (5*0 Menetelmä 8k~92% vedetöntä/3-dekstroosia sisältävän dekstroosijauheen valmistamiseksi dekstrooaivesiliuoksista - Förfarande för framställning av dextrospulver innehällande Qk-92% av vattenfri/3-dextros ur dextros-vattenlösningar Tämä keksintö kohdistuu menetelmään 84-92% vedetöntä/^-dekst-roosia sisältävän jauhemaisen dekstroosin valmistamiseksi dekstroosi-vesiliuoksista.
Tiedetään, että dekstroosissa on kolmentyyppisiä kiteitä, vedettömiä <?C-dekstroosikiteitä, monohydraatti-<?i-dekstroosikiteitä ja vedettömiä/5-dekstroosikiteitä. Näistä/^ -dekstroosin etuina ovat suurempi liukenemisnopeus, parempi liukenevuus kylmään veteen ja pienempi taipumus paakkuuntumiseen liukenemisen aikana vedettömään <5?(.-dekstroosiin ja monohydraatti-£{,-dekstroosiin verrattuna. Vedettömän/^ -dekstroosin etuna monohydraattidekstroosiin verrattuna on edelleen se, että sitä käytettäessä vältytään kosteuspitoisuuden aiheuttamilta vaikeuksilta, sillä monohydraattidekstroosin kosteuspitoisuus on noin 9 % kidevetenä.
2 62337
Nykyisin dekstroosille käytetyt kiteytysmenetelmät voi*· daan luokitella keittomenetelmäksi, jossa kiteet muodostuvat kohtuullisen ylikyllästyksen vallitessa ja ne erotetaan linkoamalla muodostuneesta täysmassasta, sekä kokonaissokerimenetel-mäksi, jolloin erottamista ei suoriteta ja kiinteä jae kokonaisuudessaan poistetaan sokeriliuoksesta tuotteena,
Keittomenetelmällä saadaan erittäin puhdas.tuote, mutta laitteiston erittäin suurten hankintakustannusten, pienen saannon, tarvittavan pitkän ajan jne. vuoksi valmistuskustannukset ovat erittäin suuret. Toisaalta kokonaissokerimenetelmässä täytyy suorittaa kakunmuodostus- ja jauhatusvaihe, ruiskukuivatuskäsittely jne. Kakunmuodostus- ja jauhatusvaiheissa esiintyy vaikeuksia kakunval-mistuksen tarvitseman pitkän ajan vuoksi ja jauhe tulee tahmeaksi jauhatusva.iheessa ja kiinnittyy myllyyn jne.
Lisäksi, vaikkakin on olemassa erilaisia ruiskukuivatus-prosesseja, niissä yleensä on hankaluutena tarvittava suuri kuivien siemenkiteiden määrä, ruiskutuksen jälkeen tarvittava kypsy-tyslaitteisto jne, Myöskin kokonaissokerimenetelmässä on vaikeaa käsitellä kiteytymisessä muodostunutta vapaata vettä.
US-patenttijulkaisussa 3 748 175 ja 3650 829 tunnetaan menetelmä runsaasti/^ -dekstroosia sisältävän jauhemaisen dekstroosin valmistamiseksi, Edellisessä menetelmässä/^ -dekstroosi erotetaan sentrifugoimalla, ja jälkimmäisessä sokerin annetaan jähmettyä, minkä jälkeen se jauhetaan. Myös DE-kuulutusjulkaisussa 1 567 329 on esitetty vastaava menetelmä, paitsi että siinä kiteytys suoritetaan alemmassa lämpötilassa käyttämällä sekä sekoitusta että alipainetta, jolloin lopullinen kuivaus suoritetaan ilmavirran avulla, Tämä keksintö käsittää kokonaissokerimenetelmän mukaisen prosessin, jolloin sokeriliuosta sekoitetaan poistaen samalla kiteytyksessä muodostunut vapaa vesi, ja saadaan jauhemainen tuote.
Esillä olevan keksinnön mukaisessa menetelmässä dekstroosia sisältävä liuos väkevöidään väkevöintilaitteessa 90-95°C:ssa noin 96 paino-% pitoisuuteen kuiva**ainetta, Menetelmälle on tunnusomaista, että sen jälkeen mainittuun väkevöityyn liuokseen lisätään sie-menkiteiksi jauhettua dekstroosimateriaalia,joka sisältää 84-92 % vedetöntä -dekstroosia, sekoittaen nopeudella noin 5 rpm vaivauslait-teessa, pitäen liuoksen lämpötila 90-95°C:ssa, kunnen liuos muuttuu valkoiseksi, notkeaksi ja pehmeäksi massaksi, ja jatkaen sekoitusta ja pitäen lämpötila samana mainittu väkevöity liuos tyhjiödehydrataan 3 6233? 200-250 mm Hg:n paineessa (abs,) vapaan veden poistamiseksi.
Tämän keksinnön mukaisessa menetelmässä lähtöaineina käytetyt dekstroosin vesiliuokset voivat olla valmistettu lukuisista eri aineista, Esimerkiksi erilaisia tärkkelyksiä, kuten esim, bataattitärkkelystä, perunatärkkelystä, vehnätärkkelystä tai maissi tärkkelystä voidaan muuttaa sokeriksi happo-entsyymi- tai entsyymi-entsyymi -muuntomenetelmän avulla sokeroituneiden tärkkelys-liuosten saamiseksi ja erilaisia dekstroosipitoisia liuoksia voidaan saada näistä sokeroiduista tärkkelysliuoksista. Edelleen näistä saatuja erilaisia puhdistettuja tai osittain puhdistettuja kiinteitä dekstrooseja voidaan liuottaa veteen dekstroosin vesiliuosten saamiseksi, jotka voivat toimia lähtömateriaaleina.
Näitä dekstroosin vesiliuoksia voidaan käyttää sellaisenaan, mutta on myös mahdollista puhdistaa ne ensin käyttäen tavanomaisia menetelmiä, kuten aktiivihiiltä tai .ioninvaihtohartseja jne*,
Puhdistetut tai puhdistamattomat dekstroosiliuokset väkevöi-dään sitten noin 96 painoprosentin sokeripitoisuuteen tavanomaisia menettelyjä ja väkevöintilaitteita., kuten esim. monitehohaihdutti-mia tai ohutkerros-kalvohaihduttumia käyttäen. Tämä väkevöinti suoritetaan yleensä kuumentamalla alennetussa paineessa.
Väkevöity sokeriliuos johdetaan sitten vaivauslaitteeseen, joka on kuummennettu 90-95QC:seen, ja sitä sekoitetaan sitten tässä lämpötilassa.
Vaivauslaite on sekoitin, jossa on mahdollista säätää lämpötilaa korkeissa lämpötiloissa. Vaikutus kohdistuu mikrokiteitä sisältävään pehmeään massaan ja vaivaa ja jauhaa massaa muodostaen siitä lopuksi jauhetta. Jokainen laite, joka on varustettu vedenpoistolla, on sopiva tähän tarkoitukseen.
Alkusekoitusnopeuden tulisi olla sellaisen, että muodostuu nopeasti siemenkiteiden ja sokeriliuoksen tasainen seos ja että siemenkiteiden lisäämisen jälkeen muodostumaan pyrkivä ja mikrokiteitä sisältävä pehmeä, sokerimassaa muistuttava materiaali murtuu. On parasta käyttää suurempaa sekoitusnopeutta sekoitettaessa siemen-kiteitä ja sokeriliuosta ymppäyksen jälkeen, pienempää sekoitusnopeutta viskositeetin kasvaessa sokerimassamaisessa materiaalissa mik-rokiteiden muodostumisen ja jauheen muodostumisen välisenä aikana ja 4 62337 jälleen suurempaa nopeutta jauheen muodostumista seuraavan kuivausvaiheen aikana materiaalin valuvuuden kasvaessa,
Vaivauslaitteessa olevan sokerili-uoksen lämpötila pidetään 90-95°C:ssa ja vedetöntä /£$ -dekstroosia tai suuren mää-rän/^$-dekstroosia sisältävää jauhettua dekstroosia lisätään.
Näiden siemenkiteiden koko ei saa olla suurempi kuin noin 100 mesh (0,110 mm). Siemenkiteisiin sisältyvän vedettömän^-dekst-roosin prosenttiosuuden täytyy olla suurempi kuin noin 84 %, edullisesti suurempi kuin noin 90 %. Siemenkiteinä on myös mahdollista käyttää tämän keksinnön mukaisen menetelmän avulla saatua jauhettua vedetöntä dekstroosia, ja koska tällainen dekstroo-si on tehokasta siemenkiteinä ja taloudellisesti edullista, on edullista käyttää sitä.
Käytetyn siemenkiteiden määrän täytyy olla vähintään noin 0,2 % laskettuna sokeriliuoksen kiintoainepitoisuudesta. On kuitenkin edullista, jos siemenkiteiden määrä on noin 10 %.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä vedettömän £ -dekstroosin kiteytymisasteeseen vaikuttaa lämpötila, jossa kiteytyminen tapahtuu, Esimerkiksi, jos vedetöntä/Q -dekstroosia käytetään siemenkiteinä, vedettömän^*-dekstroosin pitoisuus tuotteessa on 93 % 97°C: ssa, 85 % 80°C:ssa ja 59 % 40°C:ssa. Tällä tavalla on mahdollista vaihdella vedettömän^-dekstroosin kiteytymisastetta muuttamalla toimintalämpötilaa. Materiaali täytyy pitää 90-95°C:n lämpötilassa kiteiden saamiseksi, joissa^-dekstroosin prosenttiosuus on kaupallisesti merkittävä.
Kiteiden muodostuminen alkaa yleensä nopeasti, so, noin 10 minuutin kuluessa siemenkiteiden lisäyksen jälkeen. Massa muuttuu pehmeäksi, sokerimassamaiseksi materiaaliksi, joka sisältää mikro-kiteitä, Edelleen mikrokiteiden muodostuminen aiheuttaa vapaan veden määrän kasvun muodostuneiden kiteiden määrää vastaavasti ja siten sokeriliuoksen väkevyys laskee.
Muodostunut vapaa vesi täytyy sopivasti poistaa dehydraamal-la riittävästi alennetussa paineessa. Tällä tavalla muodostamalla jatkuvasti mikrokiteitä ja vapaata vettä ja poistamalla vapaa vesi, veden määrä alenee asteittain ja samanaikaisesti materiaali kiteytyy ja muuttuu kiinteäksi jauheeksi.
5 62337
Paineen alentamisen tarvitsee olla vain juuri riittävä vapaan veden poistamiseksi. On edullista, jos käytetty paineen-alennus on sellainen, että mitään merkittävää lämpötilan laskua ei tapahdu massassa suuren vapaan veden määrän haihtuessa äkillisesti. Esimerkiksi 90-05°C:ssa on 200-500 mm Hg oleva paine (abs,) sopiva. Jos alkuvaiheessa käytetään paljon tätä pienempiä paineita, laskee lämpötila ja vedettömän-^ -dekstroosin kiteyty-misaste alenee, Tässä 95°C:n lämpötilassa, 94 %:in sokeripitoisuudessa ja 200 mm Hg (abs.) olevassa alennetussa paineessa pysyy materiaalin lämpötila 93°C:ssa. Jos kuitenkin paine lasketaan edellä mainitun arvon alapuolelle, materiaalin lämpötila alkaa laskea. Jos kuumennuslämpötila on 95°C ja sokeripitoisuus on 96 %, niin 100 mm Hg (abs.) oleva paine aiheuttaa lämpötilan laskun 93°C:n alapuolelle. Täten sokeriliuoksen väkevyyden ja lämpötilan ja toisaalta vapaan veden poistamiseksi tarvittavan alennetun paineen välisestä suhteesta johtuen on välttämätöntä välttää äkillisä vaikutuksia valitsemalla sopivasti alennettu paine.
Vapaan veden poistamista jatketaan, kunnes oleellisesti kaikki dekstroosi on kiteytynyt. Yleensä tähän tarvitaan vähemmän kuin noin puoli tuntia, Vaivauslaitteen sekoitusvaikutus aiheuttaa dehydratoidun massan muuttumisen virtaaVaksi jauheeksi.
Tuotteen stabiilisuuden parantamiseksi on suositeltavaa kuivata sitä edelleen alennetussa paineessa, Painetta alennetaan edelleen, ja kuivaamalla sopivasti parantuu juoksevuus edelleen. Alennettu paine tässä vaiheessa on 50-100 mm Hg (abs,) tai pienempi ja lopuksi se alennetaan arvoon 20 mm Hg (abs,) tai pienemmäksi. Tällä tavalla saadaan yapaasti virtaavaa vedetöntä jauhettua dekstroosia, joka sisältää suuren määrän vedetöntä mikrokiteistä -dekstroosia, jonka kosteuspitoisuus on noin 0,5-1 % tai pienempi.
Tämän keksinnön mukaisella menetelmällä saadaan jauhetun dekstroosin kiteitä, jotka ovat mikrokiteitä, koska kiteyttäminen suoritetaan sokeripitoisuuden ollessa erittäin suuri , so. 96 %. Tästä syystä, verrattuna muiden kiteytysmenetelmien, kuten keitto-menetelmän antamiin tuotteisiin, tämän keksinnön mukaiset dekstroo-sikiteiden pinta-ala on suurempi ja liukeneminen nopeampaa.
Lisäksi tämän keksinnön mukaista menetelmää voidaan käyttää kaikkien sokeriliuosten kiinteiden jakeiden jauhamiseen vaikuttamatta haitallisesti mikrokiteiden muodostumiseen, koska menetelmässä ei käytetä linkoamista tai pesukäsittelyjä. Täten tämän keksinnön mu- 6 62337 kaisen menetelmän avulla voidaan valmistaa jauhemaista dekst-roosia, joka sisältää suuren määrän^ -dekstroosia, pienin kustannuksin yksinkertaisten laitteisto- ja menetelmävaatimusten vuoksi.
Tämän keksinnön selventämiseksi edelleen on seuraavassa esitetty esimerkkejä,
Esimerkki 1 ' ^ "» « '
Kaupallista vedetöntä dekstroosia liuotettiin veteen ja vä-kevöitiin 96 prosentin pitoisuuteen 90°C:ssa. Tämä liuos siirrettiin sitten vaivauslaitteeseen ja sitä sekoitettiin siinä nopeudella noin 5 rpm, vaivauslaitteen lämpötila oli 90°C ja laite oli varustettu lämpötilansäätö- ja tyhjiödehydrauslaitteilla. Seuraa-vaksi vedetöntä/^ -dekstroosia jauhettiin kokoon, joka läpäisi 100 mesh-luvun seulan, esikuumennettiin 90°C:een ja lisättiin väkevöi-tyyn sokeriliuokseen edellä mainitussa vaivauslaitteessa määrä, joka vastasi 0,2 prosenttia mainitun väkevöidyn sokeriliuoksen kiinteästä jakeesta. Noin 10 minuutin kuluttua, kun koko liuos oli muuttunut valkoiseksi, taipuisaksi, s okerimas s ainaiseksi materiaaliksi, poistettiin siitä vesi tyhjiössä, noin 200-250 mm Hg paineessa (abs.). Seu-raavien 10 minuutin kuluttua, kun materiaali oli muuttunut valkoiseen mikrokiteiseen, jauhemaiseen tilaan, alennettiin paine edelleen arvoon noin 100 mm Hg (abs,). Vielä noin 5 minuutin kuluttua, kun jauheen juoksevuus oli parantunut, alennettiin paine edelleen arvoon noin 20 mm Hg (abs,) tai sen alapuolelle, jolloin siitä poistui edelleen vettä, Tällä tavalla saadun jauhemaisen dekstroosin optisen kierty-misen mittaus osoitti, että se sisälsi noin 92 % vedetöntä/^ -dekstroosia ja kosteuspitoisuus oli 0,5 % tai pienempi.
Esimerkki 2
Kaupallista vedetöntä dekstroosia liuotettiin veteen ja vä-kevöitiin 96 prosentin pitoisuuteen väkevöintilaitteessa 90°C:ssa, Liuos siirrettiin sitten esimerkissä 1 esitettyyn vaivauslaitteeseen, jossa sitä sekoitettiin nopeudella 5 rpm 90°C:n lämpötilassa. Seuraavaksi esimerkissä 1 saatua mikrokiteistä jauhetta jauhettiin niin, että se läpäisi 100 mesh-luvun seulan ja sitä lisättiin vaivauslaitteessa olevaan väkevöityyn sokeriliuokseen niin, että sen määrä oli 0,2 % mainitun liuoksen kiinteästä jakeesta. Käsittelyä jatkettiin esimerkissä 1 esitetyllä tavalla.
7 62337 Tällä tavalla saadun jauhemaisen dekstroosin kosteuspitoisuus oli 0,5 % ja se sisälsi noin 90 % vedetöntä ^dekstroo-sia.
Esimerkki 3
Kaupallista maissitärkkelysliuosta käsiteltiin kaupallisella entsyymivalmisteella sokeroituneen tärkkelysliuoksen saamiseksi (DE 95,5), Tämä puhdistettiin sitten aktiivihiilellä ja ionivaihtohartsin avulla normaalimenetelmiä käyttäen ja väkevöi-tettiin 96 prosentin pitoisuuteen 95°C:ssa, Tämä väkevöity liuos siirrettiin sitten esimerkissä 1 esitettyyn vaivauslaitteeseen, jonka lämpötila pidettiin 95°C:ssa, Seuraavaksi vedetöntä,^-dekst-roosia jauhettiin niin, että se läpäisi 100 mesh-luvun seulan ja lisättiin edellä mainitussa vaivauslaitteessa olevaan väkevöityyn sokeriliuokseen määrä, joka vastasi 10 % sen kiinteän aineen määrästä. Käsittelyä jatkettiin esimerkissä 1 esitetyllä tavalla.
Tällä tavalla saadun jauhemaisen dekstroosin kosteuspitoisuus oli 0,5 % ja sisälsi se noin 89 % vedetöntä/^ -dekstroosia.
Esimerkki *4
Kaupallista maissitärkkelystä käsiteltiin kaupallisilla entsyymeillä sokeroidun tärkkelysliuoksen saamiseksi (DE 95,5), Tämä puhdistettiin sitten aktiivihiilellä ja ioninvaihtohartsia sekä normaalimenetelmiä käyttäen ja väkevöitiin 96 prosentin pitoisuuteen väkevöintilaitteessa 95°C:ssa, Tämä väkevöity liuos siirrettiin sitten esimerkissä 1 esitettyyn vaivauslaitteeseen, jonka lämpötila oli 95°C, Seuraavaksi esimerkissä 3 saatua jauhemaista dekstroosia jauhettiin kokoon, joka läpäisi 100 mesh-luvun seulan ja lisättiin edellä mainitussa vaivauslaitteessa olevaan väkevöityyn sokeriliuokseen määrä, joka vastasi 10 prosenttia sen kiinteäainepitoisuudesta. Käsittelyä jatkettiin kuten esi.mer-kissä 1.
Tällä tavalla saadun jauhemaisen dekstroosin kosteuspitoisuus oli 0,5 % ja sisälsi se noin 89 % vedetöntä /^-dekstroosia.
Esimerkki 5
Kaupallista maissitärkkelystä käsiteltiin kaupallisilla entsyymeillä sokeroidun tärkkelysliuoksen saamiseksi (DE 95,5), Tämä puhdistettiin sitten aktiivihiilellä ja ioninvaihtohartsin 8 62337 avulla normaalimenetelmiä käyttäen ja väkeyöitettiin 96 prosentin pitoisuuteen yäkeyöintilaitteessa 95°C:ssa.Tämä väkevöity liuos siirrettiin sitten esimerkissä 1 esitettyyn vaivauslaitteeseen, jonka lämpötila pidettiin 95°C;ssa, Seuraavaksi esimerkissä 3 saatua jauhemaista dekstroosia jauhettiin kokoon, joka läpäisi 100 mesh-luvun seulan ja lisättiin edellä mainitussa vaivauslaittees-sa olevaan väkevöityyn sokeriliuokseen määrä, joka vastasi 10 prosenttia sen kiinteän aineen määrästä, Noin 10 minuutin kuluttua, kun koko liuos oli muuttunut valkoiseksi, taipuisaksi, so-kerimassamaiseksi materiaaliksi, poistettiin siitä vesi tyhjiössä noin 200-250 mm Hg paineessa (abs,), Seuraavien 10 minuutin kuluttua, kun materiaali oli muuttunut valkoiseen, mikrokiteiseen jauhemaiseen tilaan, alennettiin paine arvoon noin 50 mm Hg (abs.) tai sen alapuolelle ja vedenpoistoa jatkettiin, Tällä tavalla saadun jauhemaisen dekstroosin kosteuspitoisuus oli 0,5 % ja sisälsi se noin 88 % vedetöntä/^ -dekstroosia.
Esimerkki 6
Maissitärkkelystä entsymaattisesti sokeroitaessa saatua DE 98 sokeriliuosta käsiteltiin normaalien kiteytysmenetelmien avulla. Kiteiden poistamisen jälkeen saatu no. 1 melassi puhdistettiin aktiivihiilellä ja ioninvaihtohartsilla normaalimenetelmiä käyttäen ja väkevöitiin 96 prosentin pitoisuuteen väkevöintilaitteessa 95 °C:ssa. Tämä väkevöity liuos siirrettiin sitten esimerkin 1 mukaiseen vaivauslaitteeseen, jonka lämpötila pidettiin 95°C:ssa, Seuraavaksi esimerkissä 3 saatua jauhemaista dekstroosia jauhettiin noin 100 mesh-luvun kokoon ja lisättiin väkevöityyn sokeri-liuokseen edellä mainitussa vaivausla.itteessa määrä, joka vastasi 10 % sen kiinteäainepitoisuudesta, Käsittelyä jatkettiin esimerkissä 1 esitetyllä tavalla, Tällä tavalla saadun jauhemaisen dekstroosin kosteuspitoisuus oli 0,5 % ja se sisälsi 85 %^)-dekstroosia.

Claims (3)

62337 9
1. Menetelmä 84-92% vedetöntä -dekstroosia sisältävän jauhemaisen dekstroosin valmistamiseksi dekstroosia sisältävästä vesiliuoksesta, jossa mainittu dekstroosia sisältävä liuos vä- Λ kevöidään väkevöintilaitteessa 90-95 C:ssa noin 96 painoprosentin pitoisuuteen kuiva-ainetta, tunnettu siitä, että sen jälkeen mainittuun väkevöityyn liuokseen lisätään siemenkiteiksi 0,2-10 paino-% jauhettua dekstroosimateriaalia, joka sisältää 84-9 2 % vedetöntä -dekstroosia, sekoittaen nopeudella noin 5 rpm vaivauslaitteessa pitäen liuoksen lämpötila 90-95°C:ssa, kunnes liuos muuttuu valkoiseksi, notkeaksi ja pehmeäksi massaksi, ja jatkaen sekoitusta ja pitäen lämpötila samana mainittu väkevöity liuos tyhjiödehydrataan 200-250 mm Hg:n paineessa (abs.) vapaan veden poistamiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu dekstroosia sisältävä liuos on sokeroitu tärk- kelysliuos.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että dehydrausta jatketaan alentamalla paine alueelle noin 50-100 mm Hg (abs,) lyhyeksi ajaksi samalla jatkaen sekoitusta ja alentamalla sitten paine arvoon noin 20 mm Hg (abs.) tai sen alle jatkaen sekoitusta, kunnes kosteuspitoisuus on laskenut 0,5 %:i.in tai sen alle.
FI772905A 1976-10-04 1977-10-03 Foerfarande foer framstaellning av dextrospulver innehaollande84-92% av vattenfri beta-dextros ur dextrosvattenloesning ar FI62337C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US05/729,325 US4297146A (en) 1976-10-04 1976-10-04 Method for the production of powdered dextrose
US72932576 1976-10-04

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI772905A FI772905A (fi) 1978-04-05
FI62337B FI62337B (fi) 1982-08-31
FI62337C true FI62337C (fi) 1982-12-10

Family

ID=24930534

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI772905A FI62337C (fi) 1976-10-04 1977-10-03 Foerfarande foer framstaellning av dextrospulver innehaollande84-92% av vattenfri beta-dextros ur dextrosvattenloesning ar

Country Status (26)

Country Link
US (1) US4297146A (fi)
JP (1) JPS5352637A (fi)
AR (1) AR212892A1 (fi)
AT (1) AT359446B (fi)
AU (1) AU511587B2 (fi)
BE (1) BE859296A (fi)
CA (1) CA1094058A (fi)
CH (1) CH634109A5 (fi)
DE (1) DE2744099A1 (fi)
DK (1) DK436577A (fi)
ES (1) ES462861A1 (fi)
FI (1) FI62337C (fi)
FR (1) FR2366361A1 (fi)
GB (1) GB1542167A (fi)
HU (1) HU176497B (fi)
IT (1) IT1087724B (fi)
MX (1) MX4373E (fi)
MY (1) MY8000082A (fi)
NL (1) NL7710831A (fi)
NZ (1) NZ185327A (fi)
RO (1) RO72591A (fi)
SE (1) SE7711022L (fi)
SU (1) SU751333A3 (fi)
TR (1) TR19659A (fi)
YU (1) YU237677A (fi)
ZA (1) ZA775869B (fi)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4888060A (en) * 1985-06-21 1989-12-19 A. E. Staley Manufacturing Company Enrichment of fructose syrups
DK159488A (da) * 1988-03-23 1989-09-24 Danske Sukkerfab Fremgangsmaade til kontinuerlig toerring eller inddampning af et materiale og et apparat til udoevelse af fremgangsmaaden
FI952065A0 (fi) * 1995-03-01 1995-04-28 Xyrofin Oy Foerfarande foer tillvaratagande av en kristalliserbar organisk foerening
FI97625C (fi) * 1995-03-01 1997-01-27 Xyrofin Oy Menetelmä ksyloosin kiteyttämiseksi vesiliuoksista
FR2787811B1 (fr) * 1998-12-24 2001-03-02 Roquette Freres Dextrose pulverulent et son procede de preparation
US6527868B2 (en) * 1999-12-15 2003-03-04 Roquette Freres Dextrose in powder form and a process for the preparation thereof
FR2877186B1 (fr) * 2004-10-29 2007-02-09 Roquette Freres Utilisation non alimentaire et non pharmaceutique d'une composition de dextrose anhydre selectionnee
RU2521510C1 (ru) * 2012-12-29 2014-06-27 Государственное научное учреждение Всероссийский научно-исследовательский институт крахмалопродуктов Российской академии сельскохозяйственных наук Способ получения кристаллической ангидридной глюкозы
WO2020112159A1 (en) 2018-11-30 2020-06-04 Amerilab Technologies, Inc. Rapidly disintegrating effervescent tablets and methods of making the same

Family Cites Families (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2324113A (en) * 1941-07-01 1943-07-13 American Maize Prod Co Method of making dextrose
FR1052692A (fr) * 1951-09-22 1954-01-26 Corn Prod Refining Co Procédé de production de bêta-dextrose
US3085914A (en) * 1959-06-30 1963-04-16 Corn Products Co Novel crystalline sugar products
US3197338A (en) * 1962-06-21 1965-07-27 Staley Mfg Co A E Method of producing dried starch conversion product
NL300874A (fi) * 1962-11-23
FR1384712A (fr) * 1963-11-22 1965-01-08 Corn Products Co Nouveau procédé de fabrication du dextrose
GB1252523A (fi) * 1968-04-06 1971-11-03
US3713978A (en) * 1968-11-22 1973-01-30 Hayashibara Co Process for preparing powdery starch sugars
US3748175A (en) * 1969-04-06 1973-07-24 Tokai Togyo Kk Process for preparing crystalline anhydrous beta dextrose
US3650829A (en) * 1969-08-06 1972-03-21 Cpc International Inc Method of producing granular dextrose
US3752877A (en) * 1969-08-27 1973-08-14 Parsons Co Ralph M Recovery of sulfur compounds from tail gases
GB1461070A (en) * 1970-07-17 1977-01-13 Shell Int Research Process for reducing the total sulphur content of claus- off- gases
US3864460A (en) * 1973-07-12 1975-02-04 Nrg Inc Method for removing hydrogen sulfide from hydrocarbon gas streams without pollution of the atmosphere
US3981739A (en) * 1974-08-30 1976-09-21 Amstar Corporation Continuous crystallization
US4059460A (en) * 1975-11-07 1977-11-22 A. E. Staley Manufacturing Company Solid anhydrous dextrose
US4041130A (en) * 1975-12-29 1977-08-09 The Ralph M. Parsons Company Process for desulfurization of coke oven gas

Also Published As

Publication number Publication date
DE2744099A1 (de) 1978-04-06
FI62337B (fi) 1982-08-31
RO72591A (ro) 1981-06-26
ATA702777A (de) 1980-03-15
TR19659A (tr) 1979-09-17
MX4373E (es) 1982-04-19
FR2366361A1 (fr) 1978-04-28
FR2366361B1 (fi) 1983-02-04
BE859296A (fr) 1978-04-03
MY8000082A (en) 1980-12-31
YU237677A (en) 1982-10-31
CH634109A5 (de) 1983-01-14
AU511587B2 (en) 1980-08-28
HU176497B (en) 1981-03-28
ZA775869B (en) 1978-11-29
NL7710831A (nl) 1978-04-06
SE7711022L (sv) 1978-04-05
IT1087724B (it) 1985-06-04
AR212892A1 (es) 1978-10-31
JPS5352637A (en) 1978-05-13
FI772905A (fi) 1978-04-05
AT359446B (de) 1980-11-10
ES462861A1 (es) 1978-06-01
AU2934177A (en) 1979-04-12
CA1094058A (en) 1981-01-20
US4297146A (en) 1981-10-27
DK436577A (da) 1978-04-05
SU751333A3 (ru) 1980-07-23
NZ185327A (en) 1979-10-25
GB1542167A (en) 1979-03-14
JPS5719960B2 (fi) 1982-04-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RU2177038C2 (ru) Способ извлечения ксилозы из растворов
CN108618089B (zh) 复配甜味剂及其制备方法
JP2022186756A (ja) アルロース結晶の製造方法
FI62337C (fi) Foerfarande foer framstaellning av dextrospulver innehaollande84-92% av vattenfri beta-dextros ur dextrosvattenloesning ar
CN107325205B (zh) 一种菊粉和低聚果糖糖浆联产方法
JPH0919300A (ja) 結晶マルチトール及びそれを含有する含蜜結晶の製造方法
US7150794B2 (en) Process for the production of crystalline fructose of high purity utilizing fructose syrup having a low content of fructose made from sucrose and product obtained
AU734285B2 (en) Process for producing mixtures rich in 1,6-GPS or 1,1-GPM
CN113248551B (zh) 一种利用木糖母液色谱提取液制备精制木糖的系统及方法
JPH04262800A (ja) 固体ラクツロース
JP5538664B2 (ja) マルチトールを結晶化させる方法
CN113080357A (zh) 一种低热量复配甜味剂及其生产工艺
CN113512012A (zh) 一种制备乙酰磺胺酸钾的连续蒸发结晶系统及方法
CN113461746A (zh) 高纯度甜菊糖苷ra的精制方法
JP3589357B2 (ja) 市販のシロップからの結晶性ラクツロースの調製方法
WO2006125286A1 (en) Process for the production of pyrogen-free anhydrous crystalline dextrose of high purity from sucrose
JP3313183B2 (ja) 無水結晶マルトースの製造方法
JP2000232900A (ja) 無水結晶ぶどう糖の製造方法
US3311542A (en) Method of making solid total hydrolyzate of starch
CN116444585A (zh) 一种d-阿洛酮糖的精制方法
RU2008358C1 (ru) Способ получения сахара
JPH03259100A (ja) オリゴ糖含有砂糖顆粒の製造方法
CN105753912B (zh) 一种制备固体低聚果糖的方法
RU2151189C1 (ru) Способ получения инвертного сахара из сушеного винограда
CN116178460A (zh) D-阿洛酮糖结晶的方法

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: CPC INTERNATIONAL, INC.