FI116693B - Järjestelmä hydraulirakenteiden tai niiden osien vedenpitävän suojapäällyksen rakentamiseksi - Google Patents

Järjestelmä hydraulirakenteiden tai niiden osien vedenpitävän suojapäällyksen rakentamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI116693B
FI116693B FI960148A FI960148A FI116693B FI 116693 B FI116693 B FI 116693B FI 960148 A FI960148 A FI 960148A FI 960148 A FI960148 A FI 960148A FI 116693 B FI116693 B FI 116693B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
film
water
waterproof
hydraulic structure
protected
Prior art date
Application number
FI960148A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI960148A (fi
FI960148A0 (fi
Inventor
Alberto Scuero
Original Assignee
Sibelon Srl
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sibelon Srl filed Critical Sibelon Srl
Publication of FI960148A0 publication Critical patent/FI960148A0/fi
Publication of FI960148A publication Critical patent/FI960148A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI116693B publication Critical patent/FI116693B/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02BHYDRAULIC ENGINEERING
    • E02B3/00Engineering works in connection with control or use of streams, rivers, coasts, or other marine sites; Sealings or joints for engineering works in general
    • E02B3/04Structures or apparatus for, or methods of, protecting banks, coasts, or harbours
    • E02B3/10Dams; Dykes; Sluice ways or other structures for dykes, dams, or the like
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02BHYDRAULIC ENGINEERING
    • E02B7/00Barrages or weirs; Layout, construction, methods of, or devices for, making same
    • E02B7/02Fixed barrages
    • E02B7/04Dams across valleys
    • E02B7/08Wall dams
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02BHYDRAULIC ENGINEERING
    • E02B3/00Engineering works in connection with control or use of streams, rivers, coasts, or other marine sites; Sealings or joints for engineering works in general
    • E02B3/16Sealings or joints

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Barrages (AREA)
  • Revetment (AREA)
  • Building Environments (AREA)
  • Lining And Supports For Tunnels (AREA)
  • Tents Or Canopies (AREA)
  • Processing Of Solid Wastes (AREA)
  • Forms Removed On Construction Sites Or Auxiliary Members Thereof (AREA)
  • Underground Or Underwater Handling Of Building Materials (AREA)
  • Soil Working Implements (AREA)
  • Laminated Bodies (AREA)

Description

1 1 6693 Järjestelmä hydraulirakentelden tai niiden osien vedenpitävän suojapäällyk-sen rakentamiseksi Tämä keksintö liittyy järjestelmään suojapäällysten rakentamiseksi hydrauliraken-5 teitä, kuten patoja, kanavia, vesisäiliöitä, tunneleita, imutorneja ja vastaavia varten, joiden suojapäällysten avulla on mahdollista toimia suoraan sekä kuivassa tilassa että vedenalaisesti jopa huomattavissa syvyyksissä ilman tarvetta vedenpoistoon altaasta tai sen veden poislaskemiseen, joka on yhteydessä suojattavan hydraulirakenteen pintaan.
10 On yleisesti tiedettyä, että veden kanssa kosketuksissa olevat pinnat padoissa, vesisäiliöissä, kanavissa tai vastaavissa hydraulirakenteissa ovat aikaa myöten alttiina jatkuvalle rapautumiselle ja huonontumiselle, jonka aiheuttaa veden ja jään mekaaninen syövytysvaikutus sekä muut ilmaston ja ilman lämpötilan vaihteluista johtuvat fyysiset ilmiöt, jotka ilmenevät siellä missä hydraulirakenne sijaitsee. Li-15 saksi betoniset hydraulirakenteet voivat olla ylenmääräisesti veden läpäistävissä sitä seuraten tihkumisesta johtuvat vesihäviöt ja mahdolliset vauriot itse rakenteelle.
Aputoimenpiteenä näille haitoille käytetään usein perinteisiä materiaaleja, kuten uutta betonivalua, vahvistettuja ruiskubetonikerroksia, bitumikalvoja tai muun 20 tyyppisiä kalvoja, teräslevyjä, lujituslaastitusta betonilastilla tai kemiallisella laas-tiliä; näillä menetelmillä on kuitenkin joitakin konstruktio-ongelmia ja niitä seuraten tulosten epävarmuus ja kyseenalainen luotettavuus mitä kestävyyteen tulee. Joh-tuen lukuisista ongelmista, joita on kohdattu edellä mainituissa perinteisissä me-: , netelmissä, on monenlaisia vaihtoehtoisia ratkaisuja esitetty hydraulirakentelden : 25 sivujen tai pintojen, jotka tulevat olemaan kosketuksissa veteen, saamiseksi ve- : denpitäviksi. US-patentti 4 913 583 kuvaa mahdollista esimerkkiä hydrauliraken- teiden tekemisestä vedenpitäviksi vedenpitävän päällyksen avulla muovimate-: riaalilevyillä, kuten geomembraaneilla tai geokomposiiteilla, jotka ankkuroidaan kuivassa tilassa suojattavaan pintaan; siitä huolimatta mainitun dokumentin mu-30 kaan ei samalla suojapäällyksellä ole tehty mahdolliseksi dehydraatiota eikä veden poislaskua ilmanpaineessa hydraulirakenteen rungossa.
·’ US-patentti 5 143 480 kuvaa suojakalvon asentamista kuivissa olosuhteissa, mikä '· tarkoittaa sitä, että esimerkiksi vesivarastona toimivaa allasta on tyhjennettävä.
Tämä johtaa energian tai käyttöveden hukkaan, ja voi olla myös ympäristöllisistä 2 1 1 6693 syistä hyvin ongelmallista. Veden alla ei kalvoa tässä julkaisussa esitetyllä tavalla voi käytännössä asentaa.
Siksi tämän keksinnön tavoite on tarjota järjestelmä patojen ja vastaavien hyd-raulirakenteiden suojaamiseksi, jolla on mahdollista saavuttaa tehokas dehydraa-5 tio kondensaatiolla ja hydraulirakenteen rungon sisällä olevan veden poislasku ilmanpaineessa. Keksinnön tavoite saavutetaan patenttivaatimuksissa esitetyin keinoin.
Suojakalvo voidaan asentaa kuivassa tilassa, sen jälkeen kun allas on tyhjennetty sisällä pitämästään vedestä reunustettavan pinnan paljastamiseksi täysin ja korja-10 ustöiden sallimiseksi suojattavalle pinnalle asianlaidan niin ollessa ennen kuin suojakalvo asennetaan.
Kuitenkin altaan vedenpoisto tai vesivirtauksen katkaiseminen kanavan sisällä tuo joskus mukanaan tärkeitä ongelmia. Päähuolena on veden menetys virtalähdettä varten tai kastelu- ja juomaveden syöttötarkoituksiin. Ympäristöseuraus voi olla 15 suurempi huoli vesisäiliöiden tai virkistyskäyttöön hyväksikäytettyjen kanavien tapauksissa. Lisäksi itse tyhjennys voi olla pääongelma: vuosia sitten rakennetuissa hydraulirakenteissa ei ole aina mahdollista suorittaa tyhjennystä johtuen esimerkiksi poistoaukkojen puutteesta tai niiden kunnollisen toiminnan mahdottomuudesta, mahdottomuudesta vaikuttaa myötävirran puoleiseen alueeseen tai muista 20 vahvoista syistä.
:.v Geomembraanien asennuksessa vedenalaisesti täytyy ottaa myös huomioon ve- den syvyys ja sameus, vesivirtojen mahdollinen läsnäolo ja vedenalaisen ympäris-*:tön luoma vaikeus joillekin tehtäville, jotka on helppo suorittaa kuivassa. Kaikki nämä elementit tulevat mukana suojattavan hydraulirakenteen läheisissä työ-; 25 olosuhteissa, mikä saattaisi tehdä geomembraanin muodostavien muovilevyjen si- . , ·. joittamisen ja tarpeellisen vesitiiviin tiivistämisen vierekkäisten levyjen välillä ja pit kin suojattavan alueen kehää suorittamisen vaikeaksi ja joskus mahdottomaksi . . tehtäväksi.
·,,,’ Tämän keksinnön lisätavoite on sen vuoksi tarjota järjestelmä vedenpitäväksi te- . : ·, 30 kevien päällysten rakentamiseksi geomembraaneilla tai geokomposiiteilla hydrauli- rakenteiden, kuten patojen ja kaiken niihin kuuluvien, vesisäiliöiden, kanavien ja
S I
vastaavien suojaamiseksi, jonka järjestelmän avulla on mahdollista toimia ve-i ’·* denalaisesti jopa suurissa syvyyksissä ilman tarvetta ensin tyhjentää ja joka var- « I I * 116693 3 mistaa geomembraanin tai geokomposiitin oikean sijoittamisen ja kunnolliset tiivisteet missä tahansa työolosuhteissa.
Tämän keksinnön lisätavoite on tarjota järjestelmä geomembraanien ja/tai geo-komposiittien käyttöä varten, jotka soveltuvat suojaavien päällysten rakentamiseen 5 hydraulirakenteisiin, jonka järjestelmän avulla on mahdollista asentaa suojaava päällys sekä kuivassa tilassa että veden läsnäollessa varmistaen geomembraanin täydellisen sijoittamisen ilman liiallisten jännitysten aiheuttamista geomembraanin muodostaviin materiaalilevyihin niiden asentamisen hetkellä, taaten samalla luotettavuuden suoritukselle, dehydraation kondensaation avulla sekä veden poislas-10 kemisen ilmanpaineessa saman hydraulirakenteen rungossa.
Tämä keksintö liittyy sen tähden järjestelmään, joka käyttää hyväkseen useita elementtejä, jotka mahdollistavat veden kondensaation vastavirran puoleisesta pinnasta, vetäen padon rungosta pois vettä, jota on läsnä myös höyryn ja kosteuden muodossa. Järjestelmän pääpiirre liittyy höyrysulun läsnäoloon rakenteen 15 vastavirran puoleisessa tai avoimessa pinnassa, joka höyrysulku koostuu vettä läpäisemättömästä päällyksestä tai pinnoitteesta. Kondensaatioilmiö ilmenee yleensä höyrysulun sisäpinnalla sen lämpötilaeron johdosta, joka esiintyy suojapäällyk-sen ja hydraulirakenteen betonirungon välillä vedenpinnan muuttuessa. Aikaa myöten betonirungon lämpötila pyrkii olemaan sama kuin veden, ja siksi usein 20 alppi-ilmastojen altaiden tapauksessa se pyrkii saavuttamaan lähellä 0 °C olevia lämpötiloja. Päällys tai höyryä pitävä sulku saavuttaa sen vuoksi lämpötiloja, jotka : Y: ovat lähellä veden ja hydraulirakenteen lämpötiloja. Kun veden pintaa pienenne- ·> tään hydraulisesti pitävän rakenteen yhdellä puolella käytöstä johtuen, päällys py- syy suoraan alttiina aurinkosäteilylle ja ympäröivälle lämpötilalle. Johtuen päällyk-, ·. 25 sen rakentamiseen käytetyn materiaalin lämmönjohtavuudesta verrattuna maini- tun rakenteen rungon lämmönjohtavuuteen, päällys saavuttaa nopeasti erityisesti » * * ; ; kuumien kuukausien aikana lämpötiloja, jotka ovat paljon suurempia kuin hydrauli- ‘ rakenteen seinämän lämpötila ja seurauksellisesti suurempia kuin saman seinä män huokosissa ja raoissa olevan höyryn lämpötila.
30 Tunnetun fysikaalisen ilmiön seurauksena hydraulirakenteen rungossa läsnä ole-va vesi pyrkii siirtymään kohti vedenpitävän päällyksen höyrysulkua, koska vesi haihtuu mainitun hydraulirakenteen seinämän pinnasta päivällä korkeiden lämpöti-* lojen johdosta ja muodostunut höyry tiivistyy höyrysulun sisäpintaan yön aikana : * ·,. alhaisten yölämpötilojen johdosta palaten nestemäiseen olotilaansa.
116693 4
Seinämän perustassa kerätään kondenssivesi nestemäisessä tilassa ilmakammi-on läsnäolon tai sen muodostumisen vuoksi, joka ilmakammio on vastakkaisten pintojen välissä vedenpitävän päällyksen, joka muodostaa höyrysulun, ja rungon pinnan välillä.
5 Mainitun ilmakammion muodostuminen on mahdollista, koska päällys on kiinnitetty seinämän runkoon mekaanisilla kiinnitysvälineillä, jotka sallivat sen mittavaihtelut pitäen sen samalla oikealla paikallaan. Selvästi enimmät edut saavutetaan käyttämällä höyrysulkuna peittävää päällystä, joka samalla on sekä vedenpitävä altaassa olevan veden suhteen että joustavasti myötää tai muotoutuu absorboidak-10 seen ne mittavaihtelut, jotka vasten hydraulirakenteen runkoa virtaava kondenssivesi aiheuttaa, mainittujen mittavaihteluiden ollessa mekaanisia kiinnitysvälineitä ja esijännitystä vastaan.
Kondenssiveden virtaus helpottuu, jos käytetään myös tyhjennyskerrosta, joka koostuu yhdestä tai useammasta vettä läpäisevästä materiaalista tehdystä yhdis-15 telmärakenteesta, kuten geotekstiilistä ja/tai geoverkosta sekä sarjasta pystysuuntaisia ja yhtäläisesti erilleen sijoitettuja kanavaelimiä, jotka etenevät vastavirran puoleisella pinnalla yläharjalta rungon perustaan.
Siksi keksinnön tavallisen suoritusmuodon mukaisesti järjestelmä patojen ja vastaavien hydraulirakenteiden betonirakenteiden suojaamiseksi ja niissä olevan ve-20 den poistamiseksi ilmanpaineessa, jonka järjestelmän mukaan varustetaan ilmati-, la ilmanpaineessa suojaavan päällyksen ja suojeltavan hydraulirakenteen rungon seinämäpinnan välille, aiheuttaen veden poislaskemisen mainitussa tilassa ilmanpaineessa, jossa järjestelmässä varustetaan välineet mainitun suojaavan päällyksen jännittämiseksi ja sen kiinnittämiseksi mainitun rungon mainittuun seinämäpin- 25 taan niin, että ollessaan joustavasti myötäävää synteettistä vedenpitävää levyma- teriaalia se määrittää höyrysulun ja varustaa mainitun ilmatilan järjestämällä pääl-:: lyksen asetetuksi erilleen mainitusta pinnasta esimerkiksi vettä läpäisevän materi aalin väliintulolla, jonka avulla ympäristöolosuhteiden, kuten aurinkosäteilyn tai : lämpimämmän ilman tai hydraulirakenteen sisälläänpitämän nesteen lämpötilan, : ; 30 kuumentaessa veden pois vetäytyminen mainitusta rungosta aiheutuu veden muuttumisesta höyrymäiseksi mainittuun ilmatilaan ilmanpaineessa ja päällyksen jäähdyttyä alhaisista yölämpötiloista johtuen höyry tiivistyy vasten päällyksen jääh-: tynyttä pintaa ja vesi keräytyy mainittuun ilmatilaan, sekä järjestelmässä varuste taan kanavavälineet mainitun kondenssiveden juoksuttamiseksi ulospäin mainitus-.1 1 35 ta ilmatilasta kanavajärjestelmällä ilmanpaineessa, kanavavälineet käsittäen suo- 116693 5 jättävän hydraulirakenteen rungon pinnalla pystysuuntaisesti etenevät ja siitä pinnasta välimatkan päähän sijoitetut erikseen varustetut kanavaelimet.
Keksinnön lisäsuoritusmuodon mukaisesti vedenpitävien geomembraanien vedenalaisessa asennuksessa täytyy huomioida useita tekijöitä, kuten suojattavan 5 pinnan laajuus, pinnan valmisteluihin vaadittava pitkä aika ja pinnan valmistelujen vaikeudet kaikkien esiintyöntyvien kohtien tai muiden epäsäännöllisyyksien mukauttamisessa, jotka saattavat sisältää riskin kalvon puhkaisemiseen tai repäise-miseen. Lisäksi kalvoa täytyy pitää asennuksen aikana sellaisessa tilassa, jossa sallitaan sen vastustaa itse asennuksen aikana esiintyviä jännityksiä.
10 Nämä tavoitteet voidaan toteuttaa järjestelmällä hydraulirakenteiden suojapäällys-ten vedenalaista rakentamista varten, jolla suojakalvo rakennetaan määrittämällä suojattavan rakenteen pinta-ala ja varustamalla mainitulle pinnalle viiteviiva; laskemalla alas vedenalaiset joustavat vedenpitävää materiaalia olevat levyt, sijoittamalla ja jännittämällä kukin yksittäisistä materiaalilevyistä pitkin suojattavaa pin-15 ta-alaa pitämällä kunkin levyn yhtä sivureunaa linjassa mainittuun viiteviivaan ja tasaamalla paineolot sekä levyn etu- ja takapinnoilla; yhdistämällä sitten jännitetyt levyt vesitiiviisti ja kiinnittämällä pitkin niiden reunoja mekaanisella ankkuroinnilla suojattavaan pinta-alaan. Levyjen mekaaninen ankkurointi hydraulirakenteeseen tehdään myös pitkin päällyksen kehää. Membraanin takana vaikuttavaa tausta-20 painetta voidaan jälkikäteen pienentää laskemalla pois suojakalvon ja siten suojatun rakenteen pinnan väliin pidättynyt vesi.
·, Jäljempänä kuvataan keksintöä viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa "·’ Kuvio 1 on kaaviomainen suunnitelma yleisen padon betonirungosta varustettuna '· [: tämän keksinnön mukaisella suojapäällyksellä; 't 25 Kuvio 2 on poikkileikkausnäkymä pitkin kuvion 1 linjaa 2-2;
Kuvio 3 on suurennettu yksityiskohta kuviosta 2; ► » ‘‘ Kuvio 4 on poikkileikkausnäkymä pitkin kuvion 3 linjaa 4-4;
Kuvio 5 on toinen suurennettu yksityiskohta kuviosta 2 kuvatakseen kytkentäjär- jestelmää pystysuuntaisen profiilin ja pohjaprofiilin välillä vedenpitävän membraa-30 nin vesitiivistä ankkurointia varten; : Kuvio 6 on etunäkymä profiileista pystysuuntaisen profiilin ja pohjaprofiilin välises sä kytkeytymiskohdassa ensimmäisen konstruktiotyypin mukaisesti; 116693 6
Kuvio 7 on vastaava näkymä kuin kuviossa 6, toisen konstruktiotyypin mukaisesti;
Kuviot 8 ja 9 kuvaavat keksinnön lisäkonstruktiotyyppejä.
Kuvioissa 1 ja 2 kuvatussa esimerkissä viite 10 osoittaa yleisen hydraulirakenteen betonirunkoa, esimerkiksi padon, jonka pinnan 11, joka tulee olemaan kosketuk-5 sessa veden kanssa, täytyy olla soveltuvasti suojattuna vedenpitävällä päällyksellä tai kalvolla 12, jonka muodostaa joustavaa synteettistä materiaalia oleva sarja levyjä, esimerkiksi polyvinyylikloridia (PVC), polypropeenia (PP), suurtiheyspoly-eteeniä (HDPE), hyvin pienitiheyksistä polyeteeniä (VLDPE), jotka levyt on vesitiiviisti ankkuroitu pintaan 11 pystyprofiilien 13 järjestelmällä; julkaisun esimerkin 10 mukaan profiilien 13 kokoonpano perustaa poislaskukanavien järjestelmän ilmanpaineessa laskemaan hydraulirakenteen rungosta 10 tihkuva vesi pois kohti ulkopuolta ja joka vesi keräytyy ilmatilaan tai kammioon 26 suojakalvon 12 takapinnan ja suojattavan pinnan 11 välissä. Ilmakammio, johon voidaan asentaa ainakin yksi poislaskukerros, kerää myös vettä joka tihkuu repeämien ja epätäydellisyyksien 15 läpi, mikä vaikuttaisi lopulta vedenpitävään päällykseen. Paikkaan alhaalla on asennettu poislasketun veden keräämisjärjestelmä, koostuen lisäpoislaskukerrok-sista tai poislaskuprofiilista tai putkesta. Tapa, jolla kalvo 12 toimii muodostaen jonkinlaisen höyrysulun, joka sallii vetää kondenssiveden pois hydraulirakenteen rungosta 10, on jo selitetty.
20 Keksinnön tämän konstruktiotyypin mukaan käytetään betonirakenteeseen ankku-roituja ja sopivasti konstruoituja pystyprofiileja ja pohjaprofiileja vedenpitävän kal-^ von 12, nimittäin niiden materiaalilevyjen jotka sen muodostavat, vesitiivistä ank- kurointia varten sallimaan koko suojaavan järjestelmän vedenalainen rakentaminen. Esimerkki järjestelmän konstruktiosta ja liittyvistä profiileista on kuvattu jäl- : 25 jempänä viitaten oheisten piirustusten kuvioihin 3 ja 6.
»
Kuten kuviossa 2 ja kuvion 5 suurennetussa näkymässä, jotta saavutettaisiin vedenpitävän kalvon 12 vesitiivis ankkurointi pitkin pohjakehää tai pitkin suojattavan alueen alasivua, on mahdollista ankkuroida ja painaa kalvo vasten betonirunkoa 10 metalliprofiililla 27, joka koostuu useista linjassa olevista kappaleista, asenta-30 maila se suojattavalle pinnalle 11. Siinä tapauksessa, ettei betonirunko tarjoaisi lujaa ankkurointia, on mahdollista vaihtoehtona muille kalvon mekaanisille ankku-; rointijärjestelmille rakentaa tukiperusta 16 pitkin edellä mainittua pohjakehää, toi mien aina vedenalaisesti tunnetuilla tekniikoilla valetaan betonipalkki 17 profiilin 15 ankkuroimiseksi selitetyllä tavalla. Tässä tapauksessa rajapinta palkin 17 ja 35 uran 16 sisäpinnan välillä täytyy tiivistää. Tämä voidaan saavuttaa esimerkiksi 7 1 16693 valmistamalla palkin 17 rakentamisen aikana soveltuvat läpireiät 18, joiden avulla on jälkeenpäin mahdollista jälkivalaa soveltuvilla vedenpitävillä hartseilla, kuten akryyli- ja epoksihartseilla, toimien tarpeellisilla jälkivalupaineilla.
Suojakalvon pohjareunan betonipintaan ankkuroinnin profiililla 15 jälkeen kalvo 5 kiinnitetään pintaan 11 soveltuvilla ankkurointielementeillä, kuten rePitetyillä pysty-profiileilla 13, sijoitettuina soveltuvin etäisyyksin; näiden elementtien muoto ja sijainti on ainoastaan esimerkkinä.
Kuten voidaan nähdä poikkileikkausnäkymistä kuvioista 3 ja 4, metalliprofiilit 13 voivat olla laatikkotyyppisessä tai putkimaisessa muodossa tai -muotoisia ele-10 menttejä, soveltuvasti sijoitettuina vasten pintaa 11 perustamaan pystysuuntaisten kanavien järjestelmän veden keräämiskammion sisään tihkuvan kondenssiveden poislaskemiseksi. Tämän keksinnön esimerkin tapauksessa vedenpitävän kalvon 12 asentamiseksi vedenalaisesti kukin profiili 13 on konstruoitu linjattujen reikien 19, 19' kanssa sallimaan ankkurointielementtien 20 sisäänpano, reiät 19 ollen yh-15 della puolella ja vastaavat reiät 19' toisella puolella ennalta määrätyillä sijaintipaikoilla, sekä määrätty määrä kierteitettyjä tappeja 21 on varustettu soveltuviin paikkoihin metalliprofiilien 13 etupuolella sallimaan myöhemmän vesitiiviin levymateri-aalin ankkuroinnin, joka levymateriaali perustaa kalvon 12, kuten tullaan jäljempänä selittämään. Tapit 21 on hitsattu suoraan tai kiinnitetty muuten profiiliin 13, 20 kuten on kaaviomaisesti esitetty.
.·. Vastaavalla tavalla profiili 15 on varustettu identtisillä kierteitetyillä tapeilla 2T kal- , ·. von 12 pohjareunan vesitiivistä ankkurointia varten.
Yksityiskohtaisemmin, kuten on kuvattu suurennetuissa kuvioiden 3 ja 5 poikki- * * * .,.: leikkausnäkymissä, pystyprofiililla 13 kahden vierekkäisen levyn vastakkaiset reu- 25 nat 12a ja 12b limittyvät osittain, näyttäen mahdollisen soveltuvien tiivisteiden vä-liintulon levyjen ja profiilin väliin; vesitiivis ankkurointi limittyvien reunojen 12a ja 12b ja kahden levyn välillä voidaan tehdä litteillä profiileilla 23, jotka on teljetty paikalleen muttereilla 24, jotka on ruuvattu kierteitettyihin tappeihin 21. Lisäksi kuten ’ kuviossa 4 on kaaviomaisesti esitetty voidaan asentaa kanavanmuotoinen profiili 30 25 kyljet kohdatusten pinnan 11 kanssa työntämään ja saattamaan levyjen reunat 12a ja 12b kiinni vedenpoistokerrokseen 26, joka määrittää ilmakammion tai tilan hydraulirakenteen rungosta 10 tulevien kondenssivesien keräämiseksi, tai niiden vesien keräämiseksi, jotka voivat suodattua halkeamien läpi ja jotka aikaa myöten voivat muodostua suojaavassa päällyksessä tai kalvossa 12. Kalvon 12 vierek-35 käisten materiaalilevyjen vastakkaisten reunojen mekaanisten kytkentöjen kor- 116693 8 vaamiseksi tai niiden lisäksi voidaan käyttää myös vesitiivistä hitsaamalla suoritettua liittämistä tehtynä aina vedenalaisesti.
Vastaavalla tavalla, kuin joka on kuvattu kuvioissa 4 ja 5, kalvon 12 pohjareuna on vesitiiviisti kiinnitetty profiiliin 15 toisen profiilin 27 avulla, joka on litteä tai muotoil-5 tu, soveltuvien vedenpitävien tiivisteiden ollessa niiden välissä.
Viistotun kytkennän suorittamiseksi kunkin pystyprofiilin 13 ja perusprofiilin 15 välille kalvon 12 riittävää paikoittamista siirtymäalueella varten, voi perusprofiililla 15 tai niillä lukuisilla kappaleilla jotka sen muodostavat olla yhdenmukaisesti kunkin pystyprofiilin 13 kanssa lyhyt elementti 15' kiilan muodossa, joka suipentuu profiilin 10 13 pohjaosasta kohti perusprofiilin 15 yläreunaa kuvatulla tavalla. Kiilanmuotoiset kytkentäelementit 15' voidaan asentaa profiilin 15 yhteen tai molempiin päihin kuten kuviossa 7 on kuvattu, tai väliasemaan kuten kuviossa 7 on kuvattu. Aivan ilmeisesti kytkentäelementeissä 15' on soveltuvat reiät ankkurointivälineiden risteämistä varten ja vastaavasti soveltuvia vedenpitävän kalvon kierteitettyjä tappeja 15 21'varten.
Keksinnön ensimmäisen suoritusmuodon mukaisesti vedenpitävän kalvon kuiva asennus voidaan suorittaa varustamalla vedenpitävä päällys 12, joka käsittää joustavasti myötäävää synteettistä materiaalia olevat levyt, sijoittamalla se suojattavan hydraulirakenteen alueen päälle, pitämällä kunkin levyn yksi sivureuna yh-20 densuuntaiseksi asetettuna viiteviivaan nähden ja tekemällä ilmatila järjestämällä •.·. vettä läpäisevä materiaali kondenssiveden keräämiseksi päällyksen 12 ja mainitun ·, hydraulirakenteen rungon 10 pinnan väliin; sen jälkeen päällys jännitetään tai ve- nytetään ja kiinnitetään mainittuun pintaan 11 järjestämällä kiinnitysprofiilit 13, 25 ja/tai 23 pitkin yhdensuuntaisia linjoja mainitun päällyksen mekaaniseksi kiinnittä-25 miseksi, jossa mainitut kiinnitysprofiilit 13 ja 25 määrittävät paineistamattoman ka- • ‘ navajärjestelmän rungon 10 pinnalle kondenssiveden poistamiseksi mainitusta il matilasta ilmanpaineessa. Päiväasennuksessa synteettistä materiaalia olevat levyt 12 kiinnitetään ja esijännitetään vasten profiileja 13 profiilien 25 avulla. Profiilien 25 kytkeminen profiileihin 13 tehdään säädettävän laitteen avulla, joka on kytketty 30 ankkurointielementteihin 20 ja sitten profiilit 25 peitetään vesitiiviisti kalvoon hitsatun saman muovimateriaalin liuskoilla.
Keksinnön toisen suoritusmuodon mukaisesti vedenpitävän kalvon asennus vedenalaisesti toimittuna koko hydraulirakenteen vedenpitävän päällyksen rakentamiseksi voidaan suorittaa seuraavan menettelytavan mukaisesti; sen jälkeen kun 35 on tehty tarpeelliset suojattavan hydraulirakenteen pinnan tarkastukset ja valmis- 116693 ö telut, määrittäen tarkoin rajat tai ääriviivat alueelle, jolle kalvo asennetaan, perustetaan vähintään yksi viiteviiva koko asennukselle sijoittamalla linjauskaapeli, joka kulkee poikittaisesti lähellä ja samansuuntaisena yhden sen alueen sivun kanssa, joka alue täytyy peittää kalvolla. Sitten ankkuroidaan eri profiilit 13, 15 kuten ai-5 emmin kuvattiin soveltuvilla varusteilla, sitten levitetään eri materiaalilevyt rakentamaan kalvo 12, sijoitettuna vedenalaisesti suojattavan pinnan päälle pitäen yksi kunkin levyn sivureuna linjassa viitekaapeliin; vedenalaisen kunkin materiaalilevyn sijoittamisen ja/tai levittämisen aikana täytyy huolehtia aina veden paineiden tasapainotetun tilan ylläpitämisestä, jotka paineet vaikuttavat kunkin levyn ja rakenta-10 misen alaisen kalvon kahdella pinnalla. Käytännössä asennus etenee seuraavasti: kukin halutun kokoinen materiaalilevy valmistellaan reiät valmiiksi meistettynä reunoissa kierteitettyjen tappien risteytymiseksi ankkuroitumista varten. Pitämällä aiemmin rakennettujen poistokanavien 14 poistoventtiili 14' täysin suljettuna, yksittäiset levyt 12 esimerkiksi levitetään asteittain ja lasketaan pitkin hydrauliraken-15 teen pintaa 11 yhdensuuntaisena viiteviivan kanssa, limittyen vierekkäisten levyjen reunojen kanssa ja sijoittaen soveltuvat vesitiivisteet väliin; yksittäisten levyjen reunat tukitaan sitten vesitiiviisti lattaprofiilien 23 ja/tai profiilien 27 avulla, edeten asteittain reunustamaan koko pintaa 11. Kunkin levyn levittämisen ja laskemisen ylhäältä sijaan voidaan materiaalilevyrullan levitys tehdä vaihtoehtoisen menet-20 telytavan mukaan ylöspäin pohjalta huipulle. Poistokanavien 14 sulkuventtiilien ollessa suljettuina tehdään toimenpiteet tällä tavoin olosuhteissa, joissa kunkin levyn kahteen sivuun vaikuttaa täydellinen veden paineiden kompensaatio tai tasa-paino, toisin sanoen rakenteilla olevan kalvon koko etu- ja takapinnoilla välttäen .j. sen tulemisen yhtäkkisesti imetyksi rakenteen pintaa 11 vasten ja estäen kaikki 25 jäljemmät mahdollisuudet sen sijoittamiseksi välttäen siten sen, ettei kalvoon itseensä kohdistu suuria jännityksiä, jotka aiheuttaisivat sen repeytymisen tai vauri-oita suurimmin rasitetuissa kohdissa. Sen jälkeen, kun koko kalvon pystyprofiileja ja sen kehäreunaa pitkin on vedenpitävä tiivistäminen täysin rakennettu, voidaan painetta kalvon taustapuolella laskea asteittain laskemalla pois hydraulirakenteen 30 rungon 10 ja kalvon 12 välissä jäljellä olevaa vettä esimerkiksi avaamalla poisto-j venttiilit 14' jäljellä olevan veden täydelliseksi poistamiseksi. Veden poislasku ja juoksutus voitaisiin suorittaa myös muilla järjestelmillä, esimerkiksi pumppujen avulla ylhäältä käsin tai vaihtoehtoisesti veteen kosketuksissa olevan kalvon sivulta, käyttäen soveltuvia reikiä tai reikäsarjoja pitkin kalvon pohjareunaa, jotka reiät 35 on yhdistetty säiliön sivua kohti oleviin poistoputkiin. Sellaisessa tapauksessa ve-. denpoistokapasiteettia täytyy kasvattaa esimerkiksi sijoittamalla esimerkiksi yksi tai useampia päällekkäin asetettuja geoverkkokerroksia, tai asentamalla sarja vaakaprofiileja, jotka soveltuvat tukemaan vedenpitävää kalvoa suuremmalla etäi- 10 116693 syydellä suojattavasta pinnasta, ja kuten esimerkiksi kykenemään kuljettamaan valutettua vettä poislaskupisteeseen.
Tällä tavalla kahden vastakkaisen pinnan väliin muodostetaan ilmakammio yhdenmukaisesti vedenpoistokerroksen 26 kanssa, joka kammio on käytännössä il-5 manpaineessa, kondenssivesien ja tihkuneiden vesien poislaskemiseksi; siinä tapauksessa, että suojakalvo peittää vain osan hydraulirakenteen pinnasta vedenpitävä tiivistys pitkin suojatun alan koko kehää, kalvon ja suojatun hydraulirakenteen pinnan väliin muodostuneessa vedenpoistokammiossa voidaan saavuttaa ilmanpaine millä tahansa ilmanvaihtojärjestelmällä, joka soveltuu julkaisun päämää-10 rään. Vedenpitävän kalvon 12 ja hydraulirakenteen pinnan 11 väliin sulkeutuneen veden poislasku tehtäessä poislaskukanavilla 14, jotka on sijoitettu alaosaan, saavutetaan siten asteittainen paineen pieneneminen ylhäältä alaspäin aiheuttamatta mitään yhtäkkisiä paineenvaihteluita tai jännityksiä kalvolle, joka siten makaa vasten verkkomaista rakennetta 26, joka muodostaa ilmakammion tai veden-15 poistokerroksen.
On kuitenkin selvää, että joka tapauksessa saavutetaan mahdollisuus rakentaa vedenalaisesti suojapäällys ilman tarvetta laskea vettä täysin pois töiden suorittamisen sallimiseksi, toimimalla äärimmäisen luotettavalla tavalla kohdistamatta kalvoon liiallisia rasituksia.
20 Kuvio 8 kuvaa ratkaisua tapauksessa, jossa vahvistuselementti tulisi rakentaa padon tyveen perustaen siten palkin pohja-ankkurointia varten. Tässä tapauksessa ;’t on parempi ennen palkin 17 valamista asentaa vedenpitävä päällys 28 kaiken matkaa kehälle huolehtien päällyksen yläreunan kääntämisestä palkin 17 päälle.
' · · Tässäkin tapauksessa palkki 17 voi olla varustettuna rei'illä 18 jälkivalamista ve-25 denpitävillä hartseilla varten, profiilin 15 lisäksi, joka profiili on päällyksen reunojen •: ankkuroimiseksi edellä mainitulla tavalla.
Eri kuvioissa ja edeltävässä kuvauksessa on kuvattu joitakin mahdollisia konfiguraatioita profiileille ja mekaanisille ankkurointijärjestelmille niitä eri vedenpitäviä levyjä varten, jotka muodostavat suojakalvon 12. Profiilit voivat kuitenkin olla erilai-30 siä tai jopa puuttua, jollaisessa tapauksessa kalvo 12 on ankkuroituna suojattavaan pintaan muilla mekaanisilla ankkurointivälineillä, kuten nauloilla tai pulteilla, jotka on kiinnitetty suoraan suojattavan betonirakenteen betonirunkoon, edellyttäen että ne perustavat riittävän vedenpitävän liitoksen.
* 116693 11
Verkonkaltaisella rakenteella 26 on tyhjentävä ja puhkeamaton toiminta ja se voi muodostua geoverkoista, geotekstiileistä tai vastaavista materiaaleista.
Rakenne 26 voidaan yhdistää tuotannon aikana vedenpitävään päällykseen 12, niiden muodostaessa siten geokomposiitin.
5 Lopuksi oheisten kuvioiden kuvio 9 kuvaa erilaista peitelevyjen vedenpitävää ank-kurointijärjestelmää hartseilla ankkurointipalkkiin kiinnittämisen avulla, joka ankku-rointipalkki sijaitsee pitkin hydraulirakenteen pohjakehää. Tarkemmin, kuten yläpuolisessa kuviossa on kuvattu levyjen, jotka muodostavat vedenpitävän kalvon 12, alareuna 12' pannaan uran 30 sisään, joka sijaitsee pitkittäisesti palkin 17 si-10 säilä ja joka sisältää putket 31 jälkivalamista epoksihartsilla tai muilla vedenalaiseen polymerointiin soveltuvilla hartseilla varten, levyjen reunan 12' vahvaksi ja vedenpitäväksi ankkuroinniksi; palkin 17 ei-vaakasuorissa kappaleissa on mahdollista vietäessä levyjen reunaa 12' uraan 30 ennen hartsin ruiskutusta käyttää täy-temassaa, kovaksi kovettuvaa epoksia levyjen molemmilla puolilla ja pitkin vas-15 taavia uran 30 osia toimimaan muottina, jolla vältetään hartsin ylivuoto, joka hartsi ankkuroi vedenpitävän kalvon.
»

Claims (13)

116693 12
1. Järjestelmä hydraulirakenteiden tai niiden osien vedenpitävän suojapäällyk-sen rakentamiseksi, jossa vedenpitävää materiaalia olevista joustavista levyistä (12) koostuva kalvo ankkuroidaan suojattavaan hydraulirakenteeseen (10), tun-5 nettu siitä, että määritetään suojattava pinta (11), varustetaan mainitulle pinnalle vähintään yksi viiteviiva, rakennetaan kalvo sijoittamalla peräkkäin kukin materiaa-lilevy (12) vieri viereen suojattavan pinnan päälle siten, että vierekkäisten materi-aalilevyjen reunat asettuvat päällekkäin, ja pitämällä kunkin materiaalilevyn yhtä sivureunaa yhdensuuntaisesti linjassa mainittuun viiteviivaan nähden, suljetaan 10 vesitiiviisti levyjen päällekkäin asettuvat reunat samalla, kun ylläpidetään hydro-staattisesti tasatut olot paineiden välillä vaikuttamassa kunkin materiaalilevyn etuja takapinnoilla, ja ankkuroidaan kukin materiaalilevy hydraulirakenteeseen mekaanisilla ankkurointilaitteilla (13, 20, 21, 24) asetettuna pinnan päälle, jotta saadaan vedenpitävä suojapäällyste ainakin osalle hydraulirakennetta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että se käsittää kiristämisvälineet (25) vedenpitävän kalvon materiaalilevyn (12) jännittämiseksi, jotka välineet toimivat yhteistyössä mekaanisten ankkurointilaitteiden (13, 20, 21, 24) kanssa,
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että siinä on ve-20 denkeräyskammio (26) varustettuna kalvon (12) takapinnan ja hydraulirakenteen (10) pinnan (11) väliin, jolloin kalvon takana vaikuttavaa painetta pienennetään . laskemalla asteittain pois vettä, jota on jäljellä mainitussa kammiossa kalvon ja ra kenteen pinnan välissä.
: 4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että painetta ve- : 25 denpitävän kalvon (12), joka on vasten suojattavaa pintaa (11), taustapinnalla pie nennetään alentamalla asteittain veden tasoa mainitun kammion (26) huipulta sen ,·. pohjaan.
• : 5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että kalvon (12) • reunakehä on ankkuroitu hydraulirakenteeseen (10) tai vahvistuspalkkiin (17), joka ,..: 30 on varustettu hydraulirakenteeseen sisäisesti ja/tai ulkoisesti.
’ 6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että tehdään *: vedenpitäväksi liityntä (16, 29) vahvistuspalkin (17) ja hydraulirakenteen (10) vas taavan pinnan ja/tai perustana olevan maaperän välillä. 116693 13
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että vedenpitäväksi tekeminen varustetaan jälkivalamalla hartseilla vahvistuspalkkiin (17) asennettujen jälkivaluputkien kautta.
8. Patenttivaatimuksen 6 tai 7 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että liityn-5 nän vedenpitäväksi tekeminen varustetaan vedenpitävällä materiaalilevyllä.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 5-8 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että palkki (17) sisältää ankkurointiprofiilin (15) kalvon (12) alareunalla, pystysuorat mekaanisten ankkurointilaitteiden ankkurointiprofiilit liittävät kalvon hydrauliraken-teeseen ja että kiilanmuotoiset kytkentäelementit (15‘) pystysuuntaisten ankkuroin- 10 tiprofiilien pohjassa viettävät pintaa kohti.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että hydraulirakenteen (10) sisällä olevan veden poislaskemiseksi putkimaisilla profii-lielimillä (13), jotka määrittävät poislaskukanavajärjestelmän ilmanpaineessa sen veden poislaskemiseksi, joka on kerätty tilaan (26) pinnan (11) ja levyjen (12) vä- 15 liin, jolloin mekaanisissa ankkurointivälineissä on ankkurointiprofiilit kalvon (15, 27) alareunassa pitkin suojattavan hydraulirakenteen pohjakehää, mainittujen ankku-rointivälineiden ollessa upotettu tarpeellisille paikoille vahvistuspalkkiin (17), mate-riaalilevyt (12) kytketään vedenpitävästi ankkuroimalla ne profiilielimiin (13) pitäen tasapainoiset paineolot, ja seuraavaksi tehdään kalvo kiinnitetyksi poislaskuker-20 rokseen (26) pienentämällä vedenpainetta asteittain vedenpitävän kalvon (12) ja hydraulirakenteen pinnan (11) välillä.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että kalvon (12) joustavat levyt yhdistetään mekaanisilla ankkurointivälineillä ja/tai ve- : denalaisesti suoritetulla hitsauksella.
12. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että kalvon (12) joustavat levyt yhdistetään ankkurointipalkkiin (17) pitkin hydraulira-: kenteen (10) pohjakehää kiinnivalamalla hartsien kanssa.
13. Menetelmä vesirakenteen tai ainakin sen osan läpäisemättömän suojakalvon . rakentamiseksi vedenalaisesti, jossa menetelmässä läpäisemätöntä materiaalia , ’ 30 olevista joustavista levyistä (12) koostuva kalvo kiinnitetään suojattavaan raken- : teeseen (10), tunnettu siitä, että määritetään suojattava pinta (11), varustetaan pinta ainakin yhdellä viiteviivalla, rakennetaan vedenalaisesti kalvo sijoittamalla peräkkäin kukin materiaalilevy (12) vieri viereen suojattavalle pinnalle siten, että vierekkäisten materiaalilevyjen reunat asettuvat päällekkäin, ja pitämällä kunkin 116693 14 materiaalilevyn yksi sivureuna yhdensuuntaisena viiteviivan kanssa, suljetaan vesitiiviisti levyjen päällekkäin asettuvat reunat samalla, kun ylläpidetään hydrostaat-tisesti tasatut olot paineiden välillä, jotka vaikuttavat kunkin materiaalilevyn etu- ja takapinnoilla, kiinnitetään kukin materiaalilevy hydraulirakenteeseen mekaanisilla 5 kiinnitysvälineillä (13, 20, 21, 24), jotka asetetaan veden alla pinnan päälle, jotta saadaan vedenpitävä suojapäällyste ainakin osalle hydraulirakennetta, ja vähennetään kalvon takapinnalla painetta vähitellen laskemalla pois vettä painovoiman avulla tai pumppaamalla.
FI960148A 1995-01-13 1996-01-12 Järjestelmä hydraulirakenteiden tai niiden osien vedenpitävän suojapäällyksen rakentamiseksi FI116693B (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ITMI950063A IT1272902B (it) 1995-01-13 1995-01-13 Sistema per formare sott'acqua rivestimenti impermeabili protettivi di opere idrauliche
ITMI950063 1995-01-13

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI960148A0 FI960148A0 (fi) 1996-01-12
FI960148A FI960148A (fi) 1996-07-14
FI116693B true FI116693B (fi) 2006-01-31

Family

ID=11370220

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI960148A FI116693B (fi) 1995-01-13 1996-01-12 Järjestelmä hydraulirakenteiden tai niiden osien vedenpitävän suojapäällyksen rakentamiseksi

Country Status (25)

Country Link
US (1) US5720576A (fi)
EP (1) EP0722016B1 (fi)
JP (1) JP3844804B2 (fi)
KR (1) KR100416570B1 (fi)
CN (1) CN1078920C (fi)
AR (1) AR000722A1 (fi)
AT (1) ATE227381T1 (fi)
AU (1) AU706164B2 (fi)
BG (1) BG63050B1 (fi)
BR (1) BR9600441A (fi)
CA (1) CA2167126C (fi)
CZ (1) CZ293143B6 (fi)
DE (1) DE69624598T2 (fi)
ES (1) ES2185720T3 (fi)
FI (1) FI116693B (fi)
HR (1) HRP960013B1 (fi)
IN (1) IN187261B (fi)
IT (1) IT1272902B (fi)
PE (1) PE14797A1 (fi)
PT (1) PT722016E (fi)
RO (1) RO117114B1 (fi)
SI (1) SI0722016T1 (fi)
SK (1) SK284139B6 (fi)
TR (1) TR199600017A2 (fi)
ZA (1) ZA96236B (fi)

Families Citing this family (27)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US6238766B1 (en) * 1997-11-06 2001-05-29 Socopac, Co. Moisture barrier protection system and method
US6862528B2 (en) 1999-04-27 2005-03-01 Usengineering Solutions Corporation Monitoring system and process for structural instabilities due to environmental processes
US20040213637A1 (en) * 2002-09-24 2004-10-28 Ianniello Peter J. Color coding of geotextiles and geocomposites for use in laminate structures and other geotechnical applications
WO2006014293A2 (en) * 2004-07-02 2006-02-09 Aqualizer, Llc Moisture condensation control system
EP1767703A1 (de) * 2005-09-26 2007-03-28 ThyssenKrupp Xervon GmbH Undurchlässige Schützhüllen für Wasserbauwerke.
PT1790776T (pt) * 2005-11-23 2016-07-27 Carpi Tech Bv Método para impermeabilizar e drenar para fora água infiltrada em estruturas hidráulicas
DE102008020261A1 (de) * 2008-04-22 2009-10-29 Kanand, Anton, Dipl.-Ing. Vorrichtung für den Hochwasser- und Küstenschutz
IT1392652B1 (it) * 2008-09-11 2012-03-16 Carpi Tech Bv Amsterdam Chiasso Branch Metodo e sistema per il fissaggio di membrane impermeabili ad opere idrauliche
RU2460846C2 (ru) * 2010-09-15 2012-09-10 ПАО "Укргидропроект" Каменно-насыпная плотина с асфальтобетонной диафрагмой
IT1402028B1 (it) 2010-10-14 2013-08-28 Gsi Geosyntec Invest B V Metodo e dispositivo per il drenaggio di acqua infiltrata in strutture idrauliche.
IT1403631B1 (it) 2011-01-14 2013-10-31 Gsi Geosyntec Invest B V Metodo e dispositivo per la posa e il tensionamento di una copertura impermeabile, per opere idrauliche in materiale sciolto.
CN103031822A (zh) * 2011-09-30 2013-04-10 杨清太 弓形结构薄层墙面渗水减压水坝的构成方法
CN102425139A (zh) * 2011-10-13 2012-04-25 杨清太 深水江河流水中建设水坝的方法
ES2708868T3 (es) 2014-07-31 2019-04-11 Carpi Tech Bv Método, revestimiento impermeable al agua y paneles impermeables al agua para instalación en depósitos y canales
CN104389298B (zh) * 2014-11-11 2016-05-25 广东省水利水电科学研究院 适用于土工膜防渗的膜后排水装置
ITUB20160511A1 (it) * 2016-01-26 2017-07-26 Carpi Tech Bv Metodo e dispositivo per la posa di una geomembrana
CN107366259B (zh) * 2017-09-08 2022-07-01 中国电建集团中南勘测设计研究院有限公司 一种混凝土坝及其接触灌浆止浆堤结构
FR3075232B1 (fr) * 2017-12-20 2020-01-17 Societe Parisienne De Produits Et Materiaux Procede d'etancheite comprenant la pose d'un geocomposite de drainage particulier et la projection d'une resine polymerique
CN108130890B (zh) * 2017-12-27 2023-06-30 天津森聚柯密封涂层材料有限公司 一种大坝防水保温结构及制造方法
BR112020019220A2 (pt) * 2018-04-09 2021-01-12 Nk Trading And Engineering Gmbh Estrutura de suporte de parede de barragem de água para uma barragem e método para melhorar e/ou reparar uma barragem incluindo cessação de vazamentos de água
CN109826084A (zh) * 2019-02-21 2019-05-31 广东省水利水电科学研究院 一种渡槽渗漏修复方法
CN111335269B (zh) * 2020-03-07 2021-07-23 四川鼎恒建设工程有限公司 一种水利工程垂直止水结构及其施工方法
CN112904719B (zh) * 2021-01-15 2022-08-02 哈尔滨工程大学 一种适用于水下机器人位置环形区域跟踪控制方法
CN113294008B (zh) * 2021-05-29 2022-07-29 重庆海发工程项目管理咨询有限公司 一种建筑裂缝修补方法
CN113322904B (zh) * 2021-06-04 2022-08-19 中国电建集团成都勘测设计研究院有限公司 用于覆盖层地基混凝土坝的高喷防渗墙及其施工方法
CN216948072U (zh) * 2022-03-01 2022-07-12 丰和营造集团股份有限公司 一种海岸带生态防护墙及其生态防护治理结构
CN115787693A (zh) * 2022-12-07 2023-03-14 兰州理工大学 一种用于临河缓倾互层下深基坑坑内涌水的止水方法

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1634140A1 (de) * 1967-02-24 1971-04-15 Polensky & Zoellner Staumauer und Verfahren zu ihrer Abdichtung
DE2734525A1 (de) * 1977-07-30 1979-02-08 Dynamit Nobel Ag Randbefestigung von kunststoffdichtungsbahnen an einem bauwerk
US4252460A (en) * 1978-11-17 1981-02-24 Swan Wooster Engineering Co. Ltd. Retaining wall and method of forming said wall
JPS6024762Y2 (ja) * 1982-01-14 1985-07-24 日本板硝子株式会社 護岸鋼矢板の被覆防食体構成用の構造物
AT387054B (de) * 1983-11-30 1988-11-25 Maschf Augsburg Nuernberg Ag Abdichtung zwischen der im wesentlichen vertikalen staumauer eines stausees und der am seegrund in deren anschlussbereich im wesentlichen horizontal verlaufenden sohl- bzw. vorbodenflaeche
ES8507218A1 (es) * 1984-11-16 1985-08-16 Gordun Burillo Fernando Un procedimiento de impermeabilizacion de superficies, de especial aplicacion a las superficies interiores de tuneles, canales y mineria
US4659252A (en) * 1985-09-04 1987-04-21 Parrott, Ely And Hurt Consulting Engineers, Inc. RCC dam construction and method
FR2599400B1 (fr) * 1986-06-03 1991-04-05 Ledeuil Didier Procede pour rendre etanche a l'eau une structure hydraulique en beton compacte ou en remblais
FR2613394B1 (fr) * 1987-04-03 1989-08-18 Lisart Jean Parois etanches pour ouvrages hydrauliques en beton compact et procede de construction de celles-ci
DE3831188A1 (de) * 1988-09-14 1990-03-22 Mueller Bauchemie Oberflaechendichtung fuer insbes. stahlkonstruktionen, betonkonstruktionen od. dgl.
JPH0619132B2 (ja) * 1990-02-26 1994-03-16 近畿コンクリート工業株式会社 水路内面のライニング工法
IT1248825B (it) * 1990-05-29 1995-01-30 Sibelon Srl Metodo per la protezione di dighe, con disidratazione per condensazione e drenaggio, non in pressione, dell`acqua presente nel corpo diga.
JP2539538Y2 (ja) * 1991-08-02 1997-06-25 日本コンクリート工業株式会社 鋼板コンクリート複合矢板
KR950001685Y1 (ko) * 1992-02-27 1995-03-11 김정배 철책용 지주에 앵글고정설치장치

Also Published As

Publication number Publication date
RO117114B1 (ro) 2001-10-30
CN1078920C (zh) 2002-02-06
EP0722016A1 (en) 1996-07-17
US5720576A (en) 1998-02-24
FI960148A (fi) 1996-07-14
HRP960013A2 (en) 1997-06-30
ES2185720T3 (es) 2003-05-01
ITMI950063A0 (it) 1995-01-13
KR960029550A (ko) 1996-08-17
CN1139722A (zh) 1997-01-08
SI0722016T1 (en) 2003-04-30
BG63050B1 (bg) 2001-02-28
DE69624598D1 (de) 2002-12-12
ZA96236B (en) 1996-07-26
BG100279A (bg) 1996-07-31
DE69624598T2 (de) 2003-07-17
ATE227381T1 (de) 2002-11-15
KR100416570B1 (ko) 2004-05-06
CA2167126C (en) 2005-06-28
ITMI950063A1 (it) 1996-07-13
IT1272902B (it) 1997-07-01
SK4696A3 (en) 1996-08-07
CZ8896A3 (en) 1996-09-11
FI960148A0 (fi) 1996-01-12
EP0722016B1 (en) 2002-11-06
CZ293143B6 (cs) 2004-02-18
IN187261B (fi) 2002-03-16
JPH08232244A (ja) 1996-09-10
PE14797A1 (es) 1997-06-11
AU4092496A (en) 1996-07-25
HRP960013B1 (en) 2003-06-30
BR9600441A (pt) 1998-03-03
SK284139B6 (sk) 2004-10-05
JP3844804B2 (ja) 2006-11-15
TR199600017A2 (tr) 1996-08-21
AU706164B2 (en) 1999-06-10
PT722016E (pt) 2003-03-31
CA2167126A1 (en) 1996-07-14
AR000722A1 (es) 1997-08-06

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI116693B (fi) Järjestelmä hydraulirakenteiden tai niiden osien vedenpitävän suojapäällyksen rakentamiseksi
EP1137850B1 (en) Embankment dam and waterproofing method
US5845456A (en) Basement waterproofing
FI68876B (fi) Foerfarande och anordning foer bildande av en vertikaldraen i otten av ett vattendrag
AU6228399A (en) Wide area water collection type underground water tank
MXPA01005794A (es) Metodo y dispositivo para la impermeabilizacion de juntas y grietas en obras hidraulicas, estructuras de hormigon y de mamposteria.
BRPI0620539A2 (pt) método e sistema para a impermeabilização e drenagem de água de infiltração em construções hidráulicas
EP2321467B1 (en) Sealing of canals
HU226433B1 (en) Foundation slab of underground passage for road
JP2004211316A (ja) 雨水槽ユニット
CN210263097U (zh) 一种地下室外墙防水结构
US9175454B2 (en) Facing element for reinforced soil structure
KR200354380Y1 (ko) 지수재
SU1477818A1 (ru) Устройство дл дренировани бетонопленочной облицовки
CN219219784U (zh) 一种地下车库顶板伸缩缝模具化施工体系
CN216041250U (zh) 一种涉水工程用围堰
KR101367937B1 (ko) 투수성 포장재의 침투량 증대장치
KR200266826Y1 (ko) 건축 지하 구조물 기초바닥의 폴리에틸렌 흡수 드레인을이용한 지하수 배수처리구조
KR100580881B1 (ko) 농수로 지하 밸브실의 방수 시공 방법
TW496921B (en) Pressure relief construction method of foundation used in existed building with damage problem caused by floating force
CN118375015A (zh) 一种集成式路基地下渗水外排系统及其施工方法
SU1172984A1 (ru) Бетонопленочна одежда откосов гидротехнических сооружений
CN114562299A (zh) 一种隧洞防水结构和该隧洞防水结构的施工方法
JP2000202391A (ja) 廃棄物貯留施設の遮水シ―トの施工方法
HU181377B (hu) Szerkezet és eljárás talajfelszín alatti műtárgyak talajvíz elleni védelmére

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 116693

Country of ref document: FI

MM Patent lapsed