SE440032B - Anordning for att pa presstampens sida stota ut ett pressat foremal vid en tvermatad press for spanlos metallformning - Google Patents

Anordning for att pa presstampens sida stota ut ett pressat foremal vid en tvermatad press for spanlos metallformning

Info

Publication number
SE440032B
SE440032B SE7902592A SE7902592A SE440032B SE 440032 B SE440032 B SE 440032B SE 7902592 A SE7902592 A SE 7902592A SE 7902592 A SE7902592 A SE 7902592A SE 440032 B SE440032 B SE 440032B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
guide
guide plate
press
ejector
section
Prior art date
Application number
SE7902592A
Other languages
English (en)
Other versions
SE7902592L (sv
Inventor
H Richner
Original Assignee
Hatebur Umformmaschinen Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Hatebur Umformmaschinen Ag filed Critical Hatebur Umformmaschinen Ag
Publication of SE7902592L publication Critical patent/SE7902592L/sv
Publication of SE440032B publication Critical patent/SE440032B/sv

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B21MECHANICAL METAL-WORKING WITHOUT ESSENTIALLY REMOVING MATERIAL; PUNCHING METAL
    • B21JFORGING; HAMMERING; PRESSING METAL; RIVETING; FORGE FURNACES
    • B21J13/00Details of machines for forging, pressing, or hammering
    • B21J13/08Accessories for handling work or tools
    • B21J13/14Ejecting devices

Description

7902592-0 _ 2 90r en allvarlig nackdel vid praktisk användning av anordningen,efter- som anordningens användningsmöjligheter härigenom kraftigt begränsaq Syftet med uppfinningen är därför att åstadkomma en anordning för utstötning av ett föremål pâ presstampens sida, vilken anordning gör det möjligt att utan ändring bibehålla det för temporär fasthåll- ning av föremålet nödvändiga stillaståendet för den på presstampens sida belägna utstötaren även vid ändring av slaglängden på styrskivan_ Detta åstadkommas enligt uppfinningen därigenom att styrprofi- len på styrskivan förutom den nämnda cirkelbågen uppvisar en i utstö- tarens rörelseriktning efterföljande rät linje, och att det avsnitt på styrskivan på vars periferi den nämnda räta linjen är anordnat, är lösbart förbundet med styrskivan för att möjliggöra utbyte eller om~ ställning.
Fördelen härmed är främst att det genom kombinationen av den koncentriska cirkelvågen och den tangentiellt till denna anslutande till sin langd variabla räta linjen säkerställs att det vid övergång till andra former på det pressade föremålet inte erfordras några komp- licerade manipulationer på det på presstampens sida anbringade utstö- tarsvstemet. __ Uppfinningen förklaras i det följande närmare med hjälp av på ritningen visade utföringsexempel där: fig. 1 visar ett förenklat snitt igenom en anordning enligt uppfinningen för att på presstampens sida stöta ut ett pressat föremål vid en tvärmatad press, fig. 1a, 1b och 1c visar i snitt utföringsdetaljer av denna anordning, fig. 2 vi- sar, delvis i snitt, en vy uppifrån av anordningen i fig. 1, fig.3a~6a visar väg-tid-diagram för presslädar och utstötare, varvid varje figur visar ett momentanläge, som är förskjutet en vevaxelvinkel av 900 re- lativt föregående figur, fig. 3b-6b visar den i fig. 1 visade anord- ningen i driftlägen motsvarande diagrammen enligt fig. 3a-Ga, fig.7 och 8 visar snitt igenom ytterligare två utföringsformer, fig. 9 visar i form av ett väg~tid-diagram utstötarrörelsen vid olika slaglängder och fig. 10/10a och 11 visar i form av väg-tid-diagram ytterligare va- rianter av anordningen enligt uppfinningen, varvid i fig. 10 och 11 visas såväl pressdelen med tillhörande utstötare i olika arbetslägen som även rörelsen för pressläden~och utstötaren.
Fig.1 visar schematiskt en pressläde 1, som via en vevstake 2 periodiskt drivs fram och åter av en vevtapp 3a på en vevaxel 3 (fig.2). Den vevcirkel som vevaxeln ger upphov till, och som anger ro- tationsrörelsen för vevtappen 3a, har betecknats med 4. Ett koppel 5 förbinder ledat en på vevstaken 2 anordnad ansats 2a med en såsom helhet betecknad styrskiva 6. Den på en svängaxel 7 medelst kilförband fästade styrskivan 6 bibringas med hjälp av kopplet 5 en svängnings- rörelse till följd av vevstakens rörelse och utför därför vid varje s. 7902592-0 rotationsvarv för vevaxeln 3 (fig. 2) en begränsad svängningsrörelse kring axellinjen för svängaxeln 7.
I en sig uppåt sträckande påbyggnad 1a på pressläden 1 är en rullhävarm 8 svängbart lagrad kring en axel 9. Det övre ändaav- snittet av rullhävarmen 8 uppbär en lös rulle 10, vilken ligger an mot periferin på styrskivan 6, medan det undre ändavsnittet på rull- hävarmen 8 ligger an mot en utstötarstång 11, som är förskjutbart lagrad i pressläden 1 och som bildar överföringsmekanism för det ej visade utstötarstiftet på pressstampens sida, och som i detta fall gemensamt utan vidare kan betecknas såsom utstötare. En tryck- fjäder 12 är inspänd mellan presslädens kropp och en på utstötaren 11 fästad fjädertallrik 11a och åstadkommer att rullen 10 alltid ligger an mot periferin på styrskivan 6.
Styrskivan har på sin periferi en styrprofil P, mot vilken rullen 10 rullar av under styrskivans svängningsrörelse. Denna styr- profil P bildas av ett med svängaxeln 7 koncentriskt avsnitt K med radien r, samt en rät linje G som ansluter tangentiellt till avsnit- tet K. Till den räta linjen G ansluter en utloppssträcka L vars lutning relativt svängaxeln 7 är så vald att avståndet från sväng- axeln, sett i riktningen K-G-L, inte förändras väsentligt. Utlopps- sträckan L är således så utformad att då rullen 10 rullar av längs densamma bringas utstötaren väsentligen till stillastående relativt den återgâende pressläden. Detta är av speciell betydelse om rullen 10 vid kortaste slaglängd rullar av längs utloppssträckan L.
Vid det undre, mot rullhävarmen B vända avsnittet på styr- skivan 6 har denna en styrsko 13, som är lagrad förskjutbar paral- lellt med den räta linjen G, och vars undre begränsningsyta ligger i samma plan som den räta linjen G och även bildar utloppssträckan L. För detta ändamål finns i ett tvärgående hål 14 en spindel 15, som är så lagrad att den kan rotera i en invändig sexkantskalle 15a men därvid inte själv utsätts för någon axiell förskjutning.
Den invändiga sexkantskallen 15a är för detta ändamål vridbart lag- rad i ett urtag i det tvärgående hålet 14, varvid åtkomst tilldet- ta urtag exempelvis kan möjliggöras med hjälp av en ej visad hållar- ring. Den gängade delen av spindeln 15 når in i ett i styrskon 13 anordnat gängat hål, så att styrskon 13 vid vridning av spindeln 15, beroende på vridningsriktning, föres i riktning mot spindel- huvudet 15a eller i riktning bort från detta. Axellinjen för det tvärgående hålet 14 löper parallellt med den räta linjen G; 7902592-0 4 genom förskjutning av styrskon 15 på det angivna sattet kan så- ledes den räta linjen G förlängas eller förkortas.
Såsom framgår av fig. la är styrskon lå U-formad i tvär- snitt och griper med sina båda Ü-skänklar om en på styrskivan 6 anordnad tunga 6a. Rullen 10 är så bred att den täcker löpbanan på styrskon 15 och styrskivan 6.
Läsning av styrskon.45 i ett önskat läge kan exempelvis ske med hjälp av en låsskruv 16, vars gängade parti når in i en T-formad mutter 1? (fig. lb), som i sin tur är förskjutbart lagrad i ett i den.övre delen av styrskon 15 anordnat T-spår 48. Vid åtdragning av låsskruven i6 drar muttern 1? an styrskon 15 mot den ovanför liggande ytan på styrskivan 6 och låser där- igenom styrskon i detta läge.
Den delvis smittade vyn uppifrån i fig. 2 visar hur den av vevstaken 2 drivna pressläden 1, i motsvarighet till det totala antalet förekommande formningsstationer, omfattar totalt fem styrskivor 6, vilka via rullhävarmarna 8 påverkar lika många, på presstampens sida belägna utstötarstänger 11.
För att möjliggöra förståelse av fig. ša-6a samt Eb-6b måste förutskickas att det ej visade, rörligt lagrade utstötar- stift som kan tänkas utgöra en direkt förlängning av utstötar- stången 11 och därför tillsammans med denna benämns utstötare, vid framåtgående slag för den på pressläden fästade presstampen till att börja med åtföljer presstampen, ända tills dess att formningen av föremålet har ägt rum i den främre dödpunkten (VTP) . g Pressläden.påbörjar omedelbart efter formningen sin returrörelse, och drar sig således tillbaka från matrisen och skulle därvid medhringa det pressade föremålet om detta inte stöttes ut ur presstampen med hjälp av den på presstampens sida belägna utstötaren. I början av presstampens returrörelse kom- mer därför den på presstampens sida belägna utstötaren, absolut sett, att stå still och relativt den tillbakagående pressläden utföra en relativrörelse som exakt motsvarar presslädens rörelse, men är riktad åt motsatt håll, så att det pressade föremålet hålls fast mellan utstötarna på presstampens sida och på matrissidan, ända tills dess att föremålet övertags av tvärtransporttängerna för vidare transport till nästa form- ningsstation.
Väg-tid-diagrammet enligt fig. ša (sambandet mellan slag -I l;""“ 1 17902592-0 och vevaxelvinkel) visar rörelsekarakteristiken för den på press- stampens sida belägna utstötaren 11 såsom kurvan A, och rörelse- karakteristiken för pressläden 1 såsom kurvan P. Det motsvarande läge för anordningen som visas i de bredvidstående fig. šb-Gb markeras i var och en av fig. ša-6a med en liten cirkel. De båda kurvorna A och P kan representera rörelsen för respektive framkant på utstötaren 11 och pressläden 1. Till att börja med löper de båda kurvorna A och P parallellt ända tills dess att den främre dödpunkten uppnås. I detta läge befinner sig den främre kanten på utstötaren 11 ännu sträckan X (fig. äb) bakcm den främre kanten på pressläden 1, då det formade föremålet når in såväl i matrisen som i presstampens hàl B. Vid passering av VTP ändras dock detta förhållande och utstötaren 11 kommer nu att under inverkan av styrskivan (som löper tillbaka till- sammans med presíäden) att stötas ut, så att denna styrrörelse helt kompenserar returrörelsen för pressläden. Absolut sett har utstötaren därigenom bibehållit sitt i VTP uppnådda läge.
Enligt fig. 4a, 4b, som visar läget en vinkel av 90° efter VTP, befinner sig den främre kanten på utstötaren 11 i nivå med den främre kanten på pressläden, varigenom det pressade föremålet är utstött ur presstampen men hålls ännu kvar mellan utstötaren 11 och det ej visade, på matrisens sida belägna utstötarstiftet.
Efter en ytterligare vevaxelvridning av 900 uppnås det i fig. Sa/Bb visade läget. Såsom fig. 5a visar har utstötaren 11 styrts så av styrskivan 6 att den, räknat från VT? uppför sig enligt följande - på sträckan a (fig. 4a) står absolut still (stopp~ funktion), varvid de främre kanterna på utstötare och pressläde närmade sig varandra, - på sträckan b utför en gemensam, delvis parallell returrörelse med pressläden, varpå - utstötaren 11 utför sin returrörelse och avslutar denna i HTP (övergång från fig. 4b till fig. 5b, sträckan c) och därefter - utstötaren och pressläden förflyttas utmed sträckan d parallellt ända till VTP.
Det har redan påpekats att utstötaren 11 inte utför någon absolutrörelse på sträckan a, som således i väg-tid-diagrammet bildar en rät linje, eftersom det pressade föremålet annars inte kunde hållas fast. Inom ramen för föreliggande 7902592-0 6 uppfinning är det nu av speciell vikt att denna räta linje i väg-tid-diagrammet tack vare den speciella utformningen av styrskivan 6 bibehålls även då utstötarslaget eller hålltiden (längden av den räta linjen G) ändras såsom funktion av det pressade föremålets form. Tack vare kombinationen av den Iconcenhriska cirkelbågen K (fig. 'Û och den tangentiellt i denna mynnande, i längdled ställbara räta linjen G åstadkoms att vid övergång till andra former på det pressade föremålet erfordras inte några komplicerade manipulationer på det på presstampens sida belägna utstötarsystemet. Genom enkel manövre- ring av spindeln '15 och låsskruven 'l6 är det möjligt att steg- löst inställa den tidrymd under vilken utstötaren 'Vi skall ut- öva sin hållfunktion. Fig. 9 visar några sådana kurvor som representerar utstötarens rörelse, varvid en lång sträcka G på styrskivan (fig. 1) även motsvarar en lång rät linje gul i diagrammet i fig. 9, och varvid de räta linjerna ga och gå (och därigenom hålltiderna) blir kortare ju mer styrskon '15 (fig. 'l) skjuts åt vänster på tungan 6a på styrskivan 6.
' Om den koncentriska cirkelbågen K på styïproíilen (fig. 1) sträcker sig åtminstone över den av vevaxeln alstrade sväng- vinkeln för styrskivan-, så kan den beskrivna anordningen för övrigt mycket lätt ställas om för tomgångsdrift; styrskivan orienteras för detta ändamål så på svängaxeln 7 att rullen 'IO på rullhävazfmen endast rullar längs den koncentriska cirkel- bågen K. Det är uppenbart att styrskivan för detta ändamål måste vara vridbar på svängaxeln 7 och vara fixerbar i åt- minstone två olika lägen.
En smärre nackdel med den i Jïig. 'I visade anordningen ligger dock däri att vid övergång till ett mindre slag för ut- stötaren ”Vi når denna, även 90° efter VTP (fig. Lbb) inte längre helt sitt främre ändläge där den är i nivå med presslädens kant. Med hjälp av en känd kompensationsanordning kan emeller- tid felmåttet på rullhävarmen 8 åter kompenseras. En variant av uppfinningstanken, där en dylik kompensation inte längre erfordras vid val av ett annat utstötningsslag, visas i fig. 7.
Här är den med ”19 betecknade styrskivan längs ett skiljeplan 20 uppdelad i två avsnitt 'l9a och 1913, vilka med hjälp av skruvar 21 är förbundna med varandra. Det undre styr- skivavsnittet 'l9b är genom losskoppling av kopplet 5 och rotation av svängaxeln 7 en vinkel av 1800 samt genom -J iv 1 7902592-o demontering av skruvarna 21 lätt utbytbart och kan därigenom snabbt ersättas av ett annat avsnitt med en annan styrprofil.
Några profiler hos några dylika i lager hållna satser av undre styrskiveavsnitt 19b antyds i fig. 7 med streckpunkterade lin- jer. Det framgår att de avvikande profilpartierna sträcker sig väsentligen från den vänstra kanten på det undre styrskiveav- snittet 19b till det ställe i området H där de rätlinjiga pro- filavsnitten slutar. Ett övergangsavsnitt U åstadkommer över- gång till den koncentriska cirkelbàgen K, som ansluter till den räta linjen G. De räta linjerna G har olika avstånd hq, ha... från en igenom svängaxeln 7 gående, med de räta linjerna parallell linje Pa. Genom montering av ett nytt undre styr- skiveavsnitt med kortare rätlinjigt profilavsnitt kan således utstötarslaget förkortas. Därvid är avstánden hq, ha, etc. så valda att den med varje slagändring förbundna axialförskjut- ningen av utstötaren 11 åter komepnseras. Avstànden hq, hg... för de rätlinjiga profilavsnitten från linjen Pa ökar således successivt med ett bestämt värde som är beroende av den avsedda slagändringen och utväxlingsförhållandet för rullhävarmen 8.
Vid denna variant bibehåller utstötaren vid godtycklig omställ- ning av slaget sitt främre ändläge.
Den i fig. 8 med 22 betecknade styrskivan har en styr- profil vars verkan motsvarar styrprofilen i fig. 1. I motsats till vad som är fallet vid utförandet enligt fig. 1 finns i detta fall dock inte någon ställbar styrsko, utan man använder, på liknande sätt som vid fig. 7, en komplett sats undre styr- skiveavsnitt 22b med stegvis ändrad profil, och kan vid behov använda lämpligt styrskiveavsnitt. Till skillnad :råd utföran- det enligt fig. 7 är ändringen i styrprofil här dock begränsad till utloppsdelen L, varigenom de olika styrskiveavsnitten i samma sats endast skiljer sig åt genom olika längd på den rät- linjiga profildelen. Denna variant motsvarar i princip ut- förandet enligt fig. 1, men har dock den nackdelen att någon steglös omställning av utstötarslaget inte är möjlig.
Det vid utstötning av ett pressat föremål erforderliga samspelet mellan utstötarna på matrissidan och på presstampens sida belyses i fig. 10 och 11 med två olika långa pressade föremål.
Fjg. 10 visar en på en pressläde fästad precstamp 1 med en tillhörande utstötare 11, samt en koaxialt mitt emot 222279023922-59 belägen matris 24 med tillhörande utstötare 25. I VTP är form- ningen nästan avslutad, och det pressade föremålet 26 når med sina båda ändar in i hålen i presstampen 'l och matrisen 24, varifrån den nu måste avlägsnas, så att den säkert kan gripas av tvärtransporttängerna.
Rörelsekurvorna A., P och M i väg-tid-diagrammet för ut- stötare, pressläde och matris visar att utstötaren 'l'l från och med VTP står still och håller kvar det pressade föremålet i matrisen, medan presstampen 'l drar sig tillbaka och därigenom friger det pressade föremålet. Därefter skjuts det pressade föremålet ut med hjälp av matrissidans utstötare 25, varvid hållfunktionen på presstampens sida upphör, eftersom de båda utstötarna alltid måste ha ett visst spel relativt det pressade föremålet (stället F). Det pressade föremålet måste därför vid denna utföringsform antingen direkt från matrisen 24 stötas över i den färdigstående tången Z eller också måste en hjälp- anordning anbringas, vilken visas i fig. 'lOa.
Enligt fig. 'lOa har utförandet enligt fig. 'lO ändrats så att för utstötaren 'l'i, eller i dennas överföringsmekanism, finns ett glapp som tillåter en fjäder 27 att träda i funktion. Denna fjäder 27, vars verkningsriktning är motsatt den för fjädern '12 (fig. 1) förutsätter således en uppdelning av den på press- stampens sida belägna utstötaren '1'l, något som emellertid i praktiken alltid är fallet. Eftersom fjädern 27 ständigt strävar att föra utstötaren 'H till sitt främre ändläge, trycker den denna även kortvarigt mot det pressade föremålet 26 även sedan presstampen 'l förts tillbaka. Fjädern 27 stöder å ena sidan mot en på utstötaren 'l'l anordnad vulst 28, och å andra sidan mot en ej visad inre ansats i presstampens hål. Den åstadkommer endast ett mycket kort. slag av storleksordningengca 'l mm och belastas därför i praktiken endast statiskt.
Det i fig. 'H med 29 betecknade pressade föremålet upp- visar i riktning mot matrissidan en relativt kort ansats 29a.
För utstötning föreslås här, inom ramen för uppfinningen, ytterligare en variant. Såsom utstötarkurvan A för den på press- stampens sida belägna utstötaren visar, rör sig den på press- stampens sida belägna utstötaren här efter VTP (läge I) i huvudsak 'tillbaka (sträckan e) i takt med pressläden 1, något som uppnås med hjälp av ett glapp mellan rullhävarmen 8 (fig. 4) och utstötaren '1'l. Rörelsekmlrvan Ah för den mot utstötaren 'H J 9 7902592-0 vända främre kanten på rullhävarmen löper redan efter VTP rät- linjigt och träffar därefter, så snart det ovan angivna glappet utjämnats, utstötarkurvan A. Den på matrissidan belägna ut- stötaren 25 är här så styrd att den, om det pressade föremålet inte sitter fast i presstampens hål, skjuter detta efter den på presstampens sida belägna utstötaren och ut ur matrisen (läge II i fig. 11). Presstampen 1 utför nu sin returrörelse, medan den på presstampens sida belägna utstötaren 11 stöter ut den långa ansatsen 29b (läge III). Vid övergång från läge II till läge III kan det pressade föremålet gripas av tången Z. Även här är den på presstampens sida belägna utstötaren 11 elastiskt förspänd av en fjäder 27, för möjliggörande av hållfunktionen.
De beskrivna utföringsformerna är endast att anse såsom exempel, vilka av fackmannen kan modifieras på många olika sätt inom ramen för den i patentkrav 1 definierade anordningen.

Claims (7)

vv...- -_._._. _ 7952592-0 ID Patentkrav
1. Anordning för att på presstampens sida stöta ut ett pressat föremål vid en tvärmatad press för spânlös metallformning, försedd med en av en vevaxel driven pressläde (1). på vilken finns anordnat, koaxialt mitt emot matriserna, flera press- stampa: i rad. varvid till varje presstamp hör en utstötare (ll), vars rörelse styrs via en hävarm (B), som påverkas av en aledat med vevaxelns vevstake förbunden styrskiva (6), som svängs fram och åter, varvid ett avsnitt på styrskivan är om- ställbart för ändring av styrprofilen (P), och varvid styrski- vans styrprofil utmed en del av sin totala längd bildar en med svängaxeln koncentrisk cirkelbåge (K). k ä n n e t e c k - n a d av att styrprofilen (P) på styrskivan (6. 19, 22) förutom den nämnda cirkelbågen (K) uppvisar en i utstötarens rörelseriktning efterföljande rät linje (G). och att det avsnitt (13. l9b. 22b) på styrskivan på vars periferi den nämnda räta linjen (G) är anordnat, är lösbart förbundet med styrskivan för att möjliggöra utbyte eller omställning.
2. Anordning enligt krav l. k ä n n e t e c k n a d av att vid området för den nämnda räta linjen (G), på periferin på styrskivan (6) och på dennas mot den nämnda hävarmen (8) vända sida, är anordnad en parallellt med den räta linjen (G) för- skjutbar och 1 godtyckligt läge fixerbar styrsko (13).
3. Anordning enligt krav 2. k ä n n e t e c k n a d av att för omställning av styrskivavsnittet (13) på varje styrskiva (6) har styrskon (13) ett U-formigt tvärsnitt och griper för~ skjutbart om en på styrskivan (6) anordnad tunga (Ga). varvid en i styrskívan (6) roterbart lagrad och mot axiell förskjut- ning säkrad spindel (15) når in i ett gängat hål i styrskon (13), och att styrskon (13) med hjälp av en på styrskivan (6) anordnad låsskruv (16) kan pressas an mot styrskivan (6) och därigenom fixeras i ett godtyckligt läge.
4. Anordning enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a d av att 7902592-0 Il för utbyte av det undre, mot hávarmen (8) vända styrskiveav~ snittet (l9b, 22b) på varje styrskiva (19, 22) finns en sats med olika långa räta linjer. (Fig. 7 och 8).
5. Anordning enligt krav 4. k ä n n e t e c k n a d av att i en sats utbytbara, undre styrskiveavsnitt (19b) (fig. 7) an- sluter. efter övergångsavsnitt (U). vilka är anordnade utanför svängvinkeln, koncentriska cirkelbågar (K) så till de räta linjerna (G) att de räta linjerna har olika avstånd (hl, h2 ...) från en igenom axellinjen till svängaxeln (7) lagd parallell linje. varvid längden av de till de nämnda, kon- centriska cirkelbâgarna (K) anslutande räta linjerna minskar med ökande avstånd (hl. h2 ...) för de räta linjerna från den nämnda parallella linjen.
6. Anordning enligt krav 4. k ä n n e t e c k n a d av att de i en utloppssträcka (L) övergående räta linjerna (G) på samtliga undre styrskiveavsnítt (22b) i en samhörande sats har samma avstånd från en igenom axellinjen till svängaxeln (7) gående parallell linje. (Fig. 8).
7. Anordning enligt något av kraven 1 - 6, k ä n n e - t e c k n a d av att styrskivan (6. 19. 22) är vridbar på svängaxeln (7) och är fixerbar i olika vinkellägen, så att den nämnda hävarmen (8) efter en motsvarande lägesändring av styr- skivan på svängaxeln (vridning en vinkel av ca 180°) kan rulla av längs en koncentrisk cirkelbåge, så att rullhävarmen (B) hålls still.
SE7902592A 1978-03-23 1979-03-22 Anordning for att pa presstampens sida stota ut ett pressat foremal vid en tvermatad press for spanlos metallformning SE440032B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2812695A DE2812695C3 (de) 1978-03-23 1978-03-23 Vorrichtung zum stempelseitigen Auswerfen eines Preßlings auf einer Querförderpresse zur spanlosen Metallumformung

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE7902592L SE7902592L (sv) 1979-09-24
SE440032B true SE440032B (sv) 1985-07-15

Family

ID=6035254

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE7902592A SE440032B (sv) 1978-03-23 1979-03-22 Anordning for att pa presstampens sida stota ut ett pressat foremal vid en tvermatad press for spanlos metallformning

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4250730A (sv)
JP (1) JPS54133452A (sv)
AT (1) AT365495B (sv)
BE (1) BE875041A (sv)
CH (1) CH636028A5 (sv)
DE (1) DE2812695C3 (sv)
FR (1) FR2420422A1 (sv)
GB (1) GB2017552B (sv)
IT (1) IT1165647B (sv)
NL (1) NL185655C (sv)
SE (1) SE440032B (sv)

Families Citing this family (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2827561C2 (de) * 1978-06-23 1985-08-29 Th. Kieserling & Albrecht Gmbh & Co, 5650 Solingen Kurbelpresse mit stempelseitigem Auswerfer
US4513600A (en) * 1983-01-03 1985-04-30 The Minster Machine Company Cam actuated ejector for a shell press
US4627264A (en) * 1983-01-03 1986-12-09 The Minster Machine Company Cam actuated ejector for a shell press
DE3322944A1 (de) * 1983-06-25 1985-01-10 Eumuco Aktiengesellschaft für Maschinenbau, 5090 Leverkusen Matrizenauswerfer-vorrichtung fuer mehrstufen-umformmaschinen
DE3437282A1 (de) * 1984-10-11 1986-04-17 Th. Kieserling & Albrecht Gmbh & Co, 5650 Solingen Ausstossermechanismus fuer exzenterpressen
DE3601809C1 (de) * 1986-01-22 1987-03-12 Eumuco Ag Fuer Maschinenbau Umformmaschine mit stoesselseitiger Auswerfervorrichtung
EP0241571B1 (de) * 1986-04-16 1989-10-25 Th. Kieserling & Albrecht GmbH & Co. Stempelseitiger Ausstossermechanismus an einer Presse
DE3904278A1 (de) * 1989-02-14 1990-08-16 Schuler Gmbh L Antrieb fuer einen in einem stoessel einer mechanischen umformpresse verschieblich gelagerten, patrizenseitigen auswerfer
JPH0719645Y2 (ja) * 1992-05-18 1995-05-10 株式会社大同機械製作所 ホーマーの被加工材押出装置
IT1303028B1 (it) * 1998-04-17 2000-10-20 Carlo Salvi & C S R L Dispositivo di estrazione di minuterie metalliche
DE19837756C1 (de) * 1998-08-20 2000-04-06 Wafios Maschinen Wagner Einrichtung, um eine Drehbewegung von der Kurbelwelle in einen kurbelwellengetriebenen Schlitten einzuleiten
WO2001051234A1 (de) * 2000-01-12 2001-07-19 Wafios Aktiengesellschaft Einrichtung an einer schubkurbel, zum erzeugen einer bewegung eines am schieber gelagerten teiles relativ zu diesem
DE102006019459B4 (de) * 2005-06-13 2009-01-22 King-An Industrial Co., Ltd., Jen-Te Front-Auswurfsmechanismus zum Auswerfen von Schmiedestücken
CN103264131B (zh) * 2013-06-05 2016-08-31 上海辰昆机械设备有限公司 共轭凸轮往复拉动铗座摇臂机构
CN112894900B (zh) * 2021-03-29 2023-04-21 义乌市恒凯玩具有限公司 一种儿童橡胶玩具弧形槽开口机器

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR523321A (fr) * 1919-10-09 1921-08-17 Louis Eugene Deschamps Transmission pour voitures automobiles
US3171144A (en) * 1962-08-22 1965-03-02 Nat Machinery Co Knockout drive assembly
FR1429165A (fr) * 1964-04-10 1966-02-18 F B Hatebur Dispositif pour commander le mouvement d'éléments auxiliaires adjoints à un mécanisme actionné par une manivelle pour des presses à double effet et à plusieurs étages
DE1254437B (de) * 1964-04-10 1967-11-16 Fritz Bernhard Hatebur Vorrichtung zur Steuerung von Hilfselementen, wie Pressschlittenauswerfer, Pressschlittenfuehrungshuelse od. dgl. fuer Doppeldruck- und Mehrstufenpressen
FR1416827A (fr) * 1964-12-07 1965-11-05 Nedschroef Octrooi Maats Perfectionnements apportés aux machines à refouler pour la fabrication de vis, boulons et analogues
DE1224591B (de) * 1964-12-15 1966-09-08 Malmedie & Co Maschf Presse fuer die Herstellung von Schraubenbolzen od. dgl. mit einem Schaft versehenen Werkstuecken
DE1627977B2 (de) * 1967-02-06 1978-01-05 Vyzkumny ustav tvarecich stroju a technologie tvareni, Brunn (Tschechoslowakei) Auswerfvorrichtung an einer mechanischen presse
US3604242A (en) * 1968-12-18 1971-09-14 Nat Machinery Co The Transfer and ejection mechanism for forging machine
CH543378A (de) * 1972-06-09 1973-10-31 Malmedie & Co Maschf Vorrichtung zum Ausstossen von Werkstücken auf der Stempelseite von Ein- und Mehrstufen-Pressen
US3820376A (en) * 1972-08-18 1974-06-28 Peltzer & Ehlers Variable stroke ejector mechanism
JPS5027820A (sv) * 1973-07-11 1975-03-22
JPS5125644B2 (sv) * 1974-02-25 1976-08-02
JPS5317308Y2 (sv) * 1974-08-17 1978-05-09
US4044619A (en) * 1975-06-23 1977-08-30 Peltzer & Ehlers Device for controlling auxiliary means arranged in the reciprocating carriage of single or multistage presses

Also Published As

Publication number Publication date
DE2812695A1 (de) 1979-09-27
JPS54133452A (en) 1979-10-17
FR2420422A1 (fr) 1979-10-19
DE2812695C3 (de) 1981-02-19
AT365495B (de) 1982-01-25
NL185655B (nl) 1990-01-16
ATA214879A (de) 1981-06-15
GB2017552B (en) 1982-05-12
BE875041A (fr) 1979-09-24
IT1165647B (it) 1987-04-22
SE7902592L (sv) 1979-09-24
GB2017552A (en) 1979-10-10
US4250730A (en) 1981-02-17
CH636028A5 (de) 1983-05-13
FR2420422B1 (sv) 1982-10-29
IT7967596A0 (it) 1979-03-22
NL185655C (nl) 1990-06-18
DE2812695B2 (de) 1980-06-19
JPS5635970B2 (sv) 1981-08-20
NL7902283A (nl) 1979-09-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE440032B (sv) Anordning for att pa presstampens sida stota ut ett pressat foremal vid en tvermatad press for spanlos metallformning
US4552525A (en) Die ejector assembly for multi-stage forming machines
CN102083566A (zh) 用于在工件中制出外轮廓的装置和无切削的成型方法
US3171144A (en) Knockout drive assembly
CN108687237B (zh) 一种高精度翻边五金模具
US4044619A (en) Device for controlling auxiliary means arranged in the reciprocating carriage of single or multistage presses
US2787179A (en) Precision hammer
CN220482433U (zh) 一种针阀调节机构及注塑模具
SE430965B (sv) Anordning for utstotning av ett arbetsstycke ur matrisen pa en automatisk flerstegspress
CN205112622U (zh) 一种新型印刷垫板
CN115446202B (zh) 一种通用型管子防磨罩压模
CN201175943Y (zh) 一种刨床平刀磨刃装置
EP3608032A1 (en) Device and method for forming a thickened head on the head ends of a metal rod element
US4014203A (en) Ejector mechanism for ejecting pressed parts from the bottom die of press
CN107322585A (zh) 一种机器人夹持手臂
CN208928923U (zh) 一种起重吊钩快速弯曲成型装置
CN208600729U (zh) 一种气动可自动上锁且具有保险功能的车床
CN207711457U (zh) 可用于冲压、拉伸和挤压生产的装置
JP2853828B2 (ja) 圧造機のキックアウト装置
CN206405324U (zh) 一种弹簧压缩式送料机构
CN205551233U (zh) 一种铝塑壳制造用连续模座的冲压机
CN209190556U (zh) 一种夹紧机构
CN219025534U (zh) 一种钢结构加工使用的折弯装置
CN211681800U (zh) 一种防脱落活动阀门扳手
CN209550716U (zh) 下料机

Legal Events

Date Code Title Description
NAL Patent in force

Ref document number: 7902592-0

Format of ref document f/p: F

NUG Patent has lapsed

Ref document number: 7902592-0

Format of ref document f/p: F