NO855104L - Fremgangsmaate til fremstilling av en stikksoem for tilveiebringelse av et endeloest vevnadsbaand, og symaskin. - Google Patents

Fremgangsmaate til fremstilling av en stikksoem for tilveiebringelse av et endeloest vevnadsbaand, og symaskin.

Info

Publication number
NO855104L
NO855104L NO855104A NO855104A NO855104L NO 855104 L NO855104 L NO 855104L NO 855104 A NO855104 A NO 855104A NO 855104 A NO855104 A NO 855104A NO 855104 L NO855104 L NO 855104L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
thread
warp
woven
central
threads
Prior art date
Application number
NO855104A
Other languages
English (en)
Inventor
Berhard Krenkel
Heinz Joos
Original Assignee
Oberdorfer Fa F
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=6253575&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=NO855104(L) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Oberdorfer Fa F filed Critical Oberdorfer Fa F
Publication of NO855104L publication Critical patent/NO855104L/no

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F1/00Wet end of machines for making continuous webs of paper
    • D21F1/0027Screen-cloths
    • D21F1/0054Seams thereof

Landscapes

  • Woven Fabrics (AREA)
  • Treatment Of Fiber Materials (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Light Receiving Elements (AREA)
  • Heterocyclic Carbon Compounds Containing A Hetero Ring Having Nitrogen And Oxygen As The Only Ring Hetero Atoms (AREA)
  • Solid State Image Pick-Up Elements (AREA)

Description

Oppfinnelsen vedrører en fremgangsmåte til fremstilling av en stikksøm for tilveiebringelse av et endeløst vevnadsbånd, som angitt i krav l's innledning, og i krav 4's innledning. Oppfinnelsen vedrører dessuten .også en symaskin for gjennomføring av fremgangsmåten.
Til vevnadsbånd av den innledningsvis nevnte type hører særlig avvannings- eller tørkesilduker. Sammenlignet med endeløst vevede eller ved hjelp av en vevsøm endeløst gjorte silduker har silduker med stikksøm den fordel at de kan gjøres endeløse i avvanningsmaskinen eller i papirmaskinens tørkeavsnitt, ved sammenføying av de to forberedte vevnadsender med en stikktråd. Fremstillingen av disse stikksømmer har hittil skjedd for hånd, idet varptrådene på hver vevnadsside av to vevnadsender som skal forbindes, veves tilbake eller spleises tilbake, slik at det på hver side fremkommer en rad av varptrådsløyfer hvorgjen-nom den felles forbindelsesstikktråd så kan føres.
Fremstillingen av en slik stikksøm for hånd er like tidkrevende og møysommelig som en endeløsgjøring av avvanningssilduker ved hjelp av en vevsøm, slik det er beskrevet i EP 00 43 441 eller i DE-GM 81 22 451.
Hensikten med foreliggende oppfinnelse er derfor å tilveie-bringe en fremgangsmåte såvel som en maskin som muliggjør en mekanisering eller automatisering av det omstendelige og tids-krevende håndarbeide og derved kan gi en synlig avlastning av personellet og derved også en øking av produktiviteten samt kvaliteten i stikksømmene.
Dette oppnås ifølge oppfinnelsen derved at varptrådendene maskinelt etter en opptrevling av høyre og venstre vevnadsside rades opp i et magasineringsforband, adskilles separat i samsvar med vevordningen og avvekslende tilbakeføres og -veves om en i midten av hjelpevarpstripen anordnet, av minst én tråd bestående sentraltråd med vilkårlig tverrsnittsflate, slik at sentraltråden i samsvar med arbeidsfremdriften avvekslende omslynges av en varptrådeende fra høyre og venstre vevnadsside, mens den respektive motliggende varptråd veves tilbake uten omslynging av sentraltråden, idet varptrådendene slås parallelt med vevkanten etter innføringen i det til vevordningen svarende åpne skjell.
Ifølge et annet løsningsforslag foreslås det ifølge oppfinnelsen at varptrådendene maskinelt etter opptrevlingen av høyre og venstre vevnadsside rades opp i et magasineringsforband, adskilles i samsvar med vevordningen og enkeltvis veves tilbake om en trådspiralslynge, idet disse når det anvendes to trådspiraler, ligger parallelt og ikke er forbundne med hverandre, og idet venstre og høyre vevnadsende fastholdes slik at en sideveis glidning eller forskyvning hindres. Trådspiralene forbindes deretter med en felles stikktråd utenfor symaskinen.
For gjennomføring av fremgangsmåten benyttes en symaskin som utmerker seg ved på begge sider av den stikksøm som skal fremstilles anordnede trådskillere for adskilling og separering av varptrådendene til de i magasineringsforband anordnede varptråder på hver vevnadsside, et av overleveringsgripere og gjeh-ommtrekkingsgripere bestående gripesystem for innføring av de utløste enkelttråder i et av hjelpavarptråder med en skjelldannelsesinnretning dannet skjell, hvor enkelttrådene kan slås mot den respektive vevnadskant med en drevet slagborn pr. søm-halvdel, idet etter slåingen enkelttrådene ved hjelp av gripe-systemet enten veves tilbake om én eller flere sentraltråder hhv. trådspiraler eller veves tilbake i sin egen vevnadsside under unngåelse av den eller de nevnte sentraltråder hhv. trådspiraler .
Ytterligere fordelaktige utforminger av oppfinnelsen er angitt i underkravene.
Oppfinnelsen skal forklares nærmere under henvisning til tegningene som viser utførelseseksempler.
På tegningene viser:
Fig.l et skjematisk isometrisk riss av den nye symaskin
sett forfra,
fig. 2 viser et enderiss av maskinen i fig..l i mindre målestokk, idet vevnadsbanen som skal gjøres
endeløs, er ført som et telt over symaskinen, fig.3 - 5 viser rent skjematisk ulike arbeidstrinn under
fremstillingen av stikksømmen for en vevnadsside, fig.6 viser et skjematisk grunnriss av et magasineringsforband til høyre og venstre vevnadsside som skal forbindes med hverandre ved hjelp av en sentraltråd,
fig.7 viser et riss som i fig.6, hvor det imidlertid istedenfor én sentraltråd anvendes to parallelle
stikktråder,
fig.8 viser et grunnriss av en vevnadsende, hvor en trådspiral er innvevet, idet hver varptrådende
er bundet inn i spiralen,
fig.9 viser et tverrsnitt av to med en respektiv trådspiral forsynte vevnadsender, som holdes i stil-ling ved hjelp av en med føringsruller forsynt
innretning, og
fig.10 viser et riss som i fig.8, hvor trådspiralen
er innvevet sammen med en i trådspiralen liggende tråd.
Som vist i fig.l er symaskinen montert på en vogn 1. Denne vogn består av en ramme 31 som er montert på hjul 30. Rammen kan bevege seg i samme rytme som vevnadsfremdriften. Denne beveg-else skjer ved hjelp av en styrt drivmotor 2. Rammen 31 er under maskinens arbeidsplan på begge sider styrt ved hjelp av to parallelle føringsrør 3 som i sine ender er festet i en horisontal travers 32 som inngår i et bærestativ 4. I vognen 1 er også alle andre driftselementer som inngår i den nye symaskin anordnet. De skal her bare beskrives i den utstrekning det er nødvendig for forståelse av virkemåten hhv. fremgangsmåten.
Skjelldannelsesinnretningen 5 er et av disse driftselementer
og det er forbundet med vognen ved hjelp av en konsoll 6. På konsollen 6 er de for betjening av symaskinen nødvendige sjalte-og overvåkingsinnretninger anbragt. Disse innretninger er ikke nærmere vist. Dessuten er det på konsollen 6 hhv. på skjelldannelsesinnretningen 5 festet trådskillere 7, 7' og overleveringsgripere 8,8' for begge vevnadshalvdeler hhv. -sider, idet de med indeks forsynte henvisningstall refererer til den ene vevnadshalvdel mens henvisningstallene uten indeks henviser til den motliggende, andre vevnadshalvdel. Under maskinens arbeidsplan er det plassert gjennomtrekkingsgripere 9, 9' samt to slagbommer 10,10'.
I fig.l er sildukvevnaden 11 som skal forsynes med en stikksøm, ført under symaskinen, det til si at maskinen ruller på den med et beskyttelsessjikt tildekkede silduk. En annen mulig føring av sildukvevnaden 11 er vist i fig.2. Der er sildukvevnaden ført som et telt over symaskinen ved hjelp av to bærestenger 23,24.
De to vevnadsender 21,22 blir før innleggingen i symaskinen forberedt derved at vefttrådene fjernes i et område med en bredde på fra ca.10 - 20 cm, hvoretter, alt etter vevnadsbin-dingen, 10 - 30 vefttråder ved varptrådendene 12,12' sammenfat-'tes i nøyaktig vevposisjon til et magasineringsforband 13, 13'. Magasineringsforbandene 13, 13' er ved hjelp av en kleminn-retning 14 festet til de endesidig plasserte stativer 4, 4' hvorav bare ett er vist i fig.l.
Før styringen begynner ligger det mellom de to opptrevlede sildukender, som holdes av magasineringsforbandene 13, 13', og på begge sider av tråden 16, som betegnes som sentraltråd,
en trådbunt, som kan bestå av originalvefttråder fra vevnaden,
eller en av originalvefttråder fra vevnaden bestående stripe 15,15', også benevnt hjelpevarpstripe, som utgjør varpen for den på tvers av den egentlige sildukretning forløpende sømvev-prosess. Sentraltråden 16 befinner seg nøyaktig midt mellom de to hjelpevarpstriper 15,15'. Hjelpevarpstripene og sentraltråden er festet i en ytterliger spenninnretning 17 i maskinen, hvilken spenninnretning likeledes bæres av stativene 4,4'.
Enkelttrådene i hjelpevarpen og også sentraltråden føres i øyer i skjelldannelsesinnretningen 5, som befinner seg over eller under veveplanet. Adskillelsen og separeringen av varptrådendene 12,12' (fig.l) ved hjelp av trådskillerne 7,7' skjer på i og for seg kjent måte, idet det på begge sider av sømmen er anordnet likeartede sømdannelseselementer, så som trådskillere 7,7', overleveringsgripere 8,8', gjennomtrekkingsgripere 9,9'
og slagbommer 10,10'. Overleveringsgriperen 8' overtar den med trådskilleren 7' separerte varptråd og svinger den nedover til overleveringsstillingen i arbeidsplanet, se fig.3. Nå overtar gjennomtrekkingsgriperen 9 varptrådenden og trekker varptråden inn i det med skjelldannelsesinnretningen 5 dannede sprang. Deretter blir den på denne måten innførte varptrådende slått mot vevkanten ved hjelp av slagbommen 10'. Av den venstre delen av hjelpevarpstripen 15' dannes det nå et delskjell, slik det går frem av fig.4, og samme varptrådende svinges ved hjelp av gjennomtrekkingsgriperen 9 tilbake til den nevnte overleveringsstilling, hvor gjennomtrekkingsgriperen 9' overtar, idet overleveringsgriperen 8' under overleveringen gir stillingsplas-seringshjelp ved fasttrykking av varptråden. Gjennomtrekkingsgriperen 91 spenner deretter varptrådenden, hvoretter slagbommen 10 igjen slår. Deretter dannes tilslutnings-delskjellet i hjelpevarptrådhalvdelen 15', den neste varptråd bringes til en overleveringsstilling ved hjelp av overleveringsgriperen 8' og føres ved hjelp av gjennomtrekkingsgriperen 9 inn i det nå ytterst liggende delskjell, se fig.5, hvoretter varptråden igjen slås med slagbommen 10'.
Sentraltråden 16 er ikke delaktig i sprangvekslingen under
disse arbeidstrinn og omslynges derfor heller ikke av varptrådendene. Dette går frem av fig.6, se de der viste tråder a og b. Deretter gjentar seg de ovennevnte arbeidstrinn i samme rekke-følge med trådene b og d, men nå trekkes sentaltråden 16 inn i sprangvekslingen og således inn i varptrådsløyfen. Således danner nå hver andre varptråd i hver vevnadsende en bærende varptrådsløyfe 33,33', det vil si en varptrådsløyfe som kan overføre krefter i lengderetningen.
Deretter gjentas arbeidstrinnene tilsvarende på den andre halv-delen 15 av hjelpevarpstripen, idet nå slåingen skjer ved hjelp av slagbommen 10 og trådene e,f samt g,h innføres, slik det er vist i fig.6. Oppbyggingen av de to slagbommene 10,10'
er i og for seg kjent og er her derfor ikke nærmere beskrevet.
Istedenfor én eneste sentraltråd 16 kan man også veve inn
flere parallelt ved siden av hverandre liggende stikktråder, eksempelvis de to stikktråder 27,27' som er vist i fig.7. Derved økes sømfastheten fordi alle varptråder i vevnaden vil være krefteoverførende, i motsetning til den søm som er vist i fig.6. Anvendelsen av to stikktråder tar særlig hensyn til det faktum at ved en ofte benyttet fireskafts, såkalt dobbelt-lag-vevnad, vil sløyfene på grunn av den naturlige trådkrumning avvekslende bli lange og korte, slik det er vist skjematisk i fig.7 for en enkelt vevnad. De to vevnadsender 15,15' er herunder slik forskjøvet i forhold til hverandre at en lang sløyfe 28 tilhørende venstre sildukkant og en kort sløyfe 29' tilhørende høyre sildukkant legges om høyre stikktråd 27', mens en kort sløyfe 29 i venstre sildukkant legges om venstre stikktråd 27 sammen med en lang sløyfe 28' som tilhører høyre sildukkant.
For å oppnå fordelen med full sømfasthet på annen måte, kan man ifølge en fremgangsmåtevariant gå frem på den måten at varptrådendene etter opptrevlingen av høyre og venstre vevnadside og etter oppradingen i magasineringsforbandet veves enkeltvis inn i en slynge 34 tilhørende en trådspiral 25, idet hver varptrådende bindes i spiralen, slik det går frem av fig.8. Det har herunder vist seg hensiktsmessig å føre de med den innvevede spiral 25 forsynte sildukender 15, 15' i en i fig.9 vist innretning 18, som er opplagret i vognen 1. Denne innretning trenges særlig når det anvendes to parallelle trådspiraler 25,25', som hver er tilordnet en sildukside. Disse to trådspiraler er ikke forbundne med hverandre. Venstre og høyre vevnadsende holdes ved hjelp av innretningen 18 slik at ved hjelp av føringsruller 19,20 at en sideveis glidning eller forskyvning hindres.Deretter blir trådspiralene utenfor maskinen forbundet med en felles stikktråd.
Ved anvendelse av en felles stikk- eller sentraltråd kreves ingen styreinnretning av den type som er vist i fig.9, fordi den felles sentraltråd vil gi en tilstrekkelig stillingsstabilitet.
Den foran beskrevne maskin er styringsmessig utlagt slik at den også bare i én vevnadsside kan veve inn en trådspiral 25 av den i fig.8 viste type. Det er også mulighet for å innveve trådspiraler, som senere ved endeløsgjøringen av silduken forbindes med en felles stikktråd, sammen med en i spiralene liggende tråd 26 (fig.10).
Maskinen er egnet til å forsyne tekniske vevnader, så som f.eks. tørkesilduker for avvannings-, papir- og kartongmaskiner, med ulike sammensetninger i varp- og veftretning (mono- eller multi-fil i polyester eller polyamid) og én eller flerlagsoppbygging, med stikksømmer. Likeledes kan basisvevnader for våtfilter i én eller flerlagsutførelser, forsynes med stikksømmer.
Av hensyn til permeabiliteten kan det i enkelte tilfeller være fordelaktig å la hjelpevarptrådene i sømområdet, altså i origi-nalvevnaden vefttrådene, bestå av et annet materiale enn de øvrige vefttråder i vevnaden.

Claims (6)

1. Fremgangsmåte til fremstilling av en stikksøm for endeløsgjøring av et vevnadsbånd, særlig en silduk, hvor varptrådendene på hver vevnadside sammenveves med en hjelpevarpstripe, karakterisert ved at varptrådendene etter opptrevlingen av høyre og venstre vevnadsside maskinelt rades opp i et magasineringsforband, adskilles i samsvar med vevordningen og avvekslende tilbakeføres og veves om en i midten av hjelpevarpstripen anordnet og av minst én tråd bestående sentraltråd med vilkårlig tverrsnittsflate, slik at sentraltråden i samsvar med arbeidsfremdriften avvekslende omslynges av en varptrådende fra høyre og venstre vevnadsside, mens den respektive motliggende varptråd tilbakeveves uten omslynging av sentraltråden, idet varptrådendene etter inn-føringen i det i samsvar med vevordningen åpne skjell slås parallelt med vevkanten.
2. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at ved anvendelse av to parallelle sentraltråder føres en respektiv lang sløyfe i den venstre vevnadsende om den høyre sentraltråd sammen med en kort sløyfe i høyre vevnadsende, mens en kort sløyfe i venstre vevnadsende føres om den venstre sentraltråd, sammen med en lang sløyfe i høyre vevnadsende.
3. Fremgangsmåte ifølge krav 1 eller 2, karakterisert ved at det innveves sentraltråder av ulike materialer.
4. Fremgangsmåte til fremstilling av en stikksøm for endeløsgjøring av et vevnadsbånd, særlig en silduk, hvor varptrådendene ved hver vevnadsside veves sammen med en hjelpevarpstripe, karakterisert ved at varptrådendene etter opptrevlingen av høyre og venstre vevnadsside maskinelt opprådes i et magasineringsforband, skilles i samsvar med vevordningen og enkeltvis tilbakeveves om en slynge i en trådspiral, idet det ved anvendelse av to trådspiraler disse ligger parallelt og ikke er forbundne med hverandre, og idet venstre og høyre vevnadsende fastholdes slik at en sideveis glidning eller forskyvning hindres.
5. Fremgangsmåte ifølge krav 4, karakte rii-s e r t ved at minst én i trådspiralen liggende tråd innveves sammen med trådspiralen.
6. Symaskin for gjennomføring av fremgangsmåten ifølge et av kravene 1-5, karakterisert ved på begge sider av den stikksøm som skal fremstilles anordnede trådskillere (7,7') for adskillelse og separering av varptrådendene (12,12') fra de i magasineringsforbandene anordnede varptråder på hver vevnads side, et av overleveringsgripere (8,8') og gjennomtrekkingsgripere (9,9') bestående griper-system for innføring av de utløste enkelttråder i et av hjelpe-varptråder i en skjelldannelsesinnretning (5) dannet skjell, hvor enkelttrådene ved hjelp av en drevet slagborn (10,10') pr. sømmingshalvdel kan slås mot den respektive vevnadskant, idet etter slåingen enkelttrådene ved hjelp av gripersysternet (8, 8 ';9,9 1 > enten veves tilbake om én eller flere sentraltråder (16,27,27') henholdsvis trådspiraler (25) eller veves tilbake i egen vevnadsside under unngåelse av den eller de nevnte sentraltråder eller trådspiraler.
NO855104A 1984-12-21 1985-12-17 Fremgangsmaate til fremstilling av en stikksoem for tilveiebringelse av et endeloest vevnadsbaand, og symaskin. NO855104L (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19843446941 DE3446941A1 (de) 1984-12-21 1984-12-21 Verfahren zur herstellung einer stecknaht zum endlosmachen eines gewebebandes und nahtungsmaschine

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO855104L true NO855104L (no) 1986-06-23

Family

ID=6253575

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO855104A NO855104L (no) 1984-12-21 1985-12-17 Fremgangsmaate til fremstilling av en stikksoem for tilveiebringelse av et endeloest vevnadsbaand, og symaskin.

Country Status (7)

Country Link
US (2) US4985970A (no)
EP (1) EP0185907B2 (no)
JP (1) JPS61194269A (no)
AT (1) ATE47164T1 (no)
DE (2) DE3446941A1 (no)
FI (1) FI79562C (no)
NO (1) NO855104L (no)

Families Citing this family (27)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3733120A1 (de) * 1987-09-30 1989-04-13 Wangner Gmbh Co Kg Hermann Hilfsvorrichtung an einer nahtmaschine zum endlosmachen von flachgewebten kunststoffsieben mittels einer webnaht
US5258652A (en) * 1988-01-08 1993-11-02 Hitachi, Ltd. Distributed plant control system
DE3823715A1 (de) * 1988-07-13 1990-01-18 Oberdorfer Fa F Verfahren zur herstellung einer stecknaht zum endlosmachen eines gewebebandes und nahtungsmaschine
JPH02115598U (no) * 1989-02-28 1990-09-17
US5167262A (en) * 1991-02-22 1992-12-01 Asten Group, Inc. Join length for endless flat woven papermakers fabric
JPH0571036A (ja) * 1991-09-10 1993-03-23 Nippon Filcon Co Ltd 一端を支持した綜絖を用いた開口装置及びこの装置を用いた織り継ぐ方法
US5494080A (en) * 1991-09-10 1996-02-27 Nippon Filcon Co., Ltd. Arcuate heddle and shedding system employing an arcuate heddle
DE9215498U1 (de) * 1992-11-13 1994-03-17 Novatech Siebe & Tech Durchziehgreifer zum Eintragen eines Hilfsschußfadens in das Nahtwebfach bei einer Nahtwebmaschine
DE9301722U1 (de) * 1993-02-08 1994-06-09 Novatech Siebe & Tech Nahtwebmaschine mit Fransenfänger
WO1994021847A1 (en) * 1993-03-19 1994-09-29 Jwi Ltd. High loop density pin seam
US5390708A (en) * 1993-09-21 1995-02-21 Asten Group, Inc. Apparatus for translating yarns in the proper position and orientation for forming a woven join
US5488976A (en) * 1994-03-16 1996-02-06 Asten, Inc. Coil seam for single layer industrial fabrics having an uneven shed pattern
DE19505280C2 (de) * 1995-02-16 1998-08-06 Staeubli Gmbh Verfahren und Vorrichtung zur maschinellen Herstellung einer Naht zum Endlosmachen einer Gewebebahn
US5738151A (en) * 1996-08-13 1998-04-14 Asten, Inc. Seam loop formation device and method of operation
US6014797A (en) * 1997-06-16 2000-01-18 Jwi Ltd. Method and apparatus for unravelling threads
US6016851A (en) * 1998-10-16 2000-01-25 Wis Seaming Equipment, Inc. Method and apparatus for providing the warp thread end of a fabric ribbon
DE19944864C2 (de) 1999-09-18 2003-03-06 Heimbach Gmbh Thomas Josef Band für den Umlauf in Maschinen sowie Verfahren zu dessen Herstellung
CA2386067A1 (en) * 1999-10-14 2001-04-19 Alan D. Picken Method of making a headliner having an integrated energy absorbing foam
US6554029B1 (en) * 2000-05-26 2003-04-29 Wagner Finckh Gmbh Method for mounting a new harness on a seam weaving machine, apparatus for making a flat woven fabric endless and harness carriage
DE20206659U1 (de) 2002-04-25 2003-06-12 Heimbach Gmbh Thomas Josef Papiermaschinenband
EP1574616B1 (de) 2004-03-12 2006-07-05 Heimbach GmbH & Co. Papiermaschinenband
JP4400925B2 (ja) * 2004-08-23 2010-01-20 日本フイルコン株式会社 工業用二層織物
JP4481765B2 (ja) * 2004-08-23 2010-06-16 日本フイルコン株式会社 工業用二層織物
US7168456B1 (en) * 2005-10-26 2007-01-30 North Rocky Robot Technology, Inc. (Nortec) Method and apparatus to remove yarns from the fringes of an industrial textile
DE202005018856U1 (de) * 2005-12-01 2007-04-12 Wangner Gmbh & Co Kg Halterung für das Webblatt einer Nahtwebmaschine, um den Nahtschussfaden wahlweise mittels Schrägstellung der Riete oder verfahrbarer Rolle einzuwälzen
AT503434B1 (de) * 2006-06-29 2007-10-15 Wis Engineering Gmbh & Co Kg Vorrichtung zum entfernen von schussfäden aus einem geweberand
US11332879B2 (en) 2018-10-10 2022-05-17 Astenjohnson International, Inc. Pintle insertion tool

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2786256A (en) * 1953-10-30 1957-03-26 Axelsson Axel Apparatus for tying threads in a cloth joining operation
DE1207783B (de) * 1962-06-22 1965-12-23 Karl Ulrich Schuster Verfahren zur Herstellung der Quernaht zum Endlosmachen von Papiermaschinensieben mit Kunststoffkette
AT316977B (de) * 1971-06-28 1974-08-12 Fezfabriken Ges M B H Nahtverbindung von Gewebebahnen und Verfahren zur Herstellung derselben
US3962762A (en) * 1973-07-05 1976-06-15 Alexeff-Snyder Enterprises, Inc. Method of making a fabric splice
GB1529728A (en) * 1975-11-27 1978-10-25 Jwi Ltd Woven seam in fabric and method of making same
AU527809B2 (en) * 1978-11-30 1983-03-24 Albany International Corp. Forming fabric seam and method of producing
DE3025909C2 (de) * 1980-07-09 1983-07-14 Hermann Wangner Gmbh & Co Kg, 7410 Reutlingen Verfahren und Vorrichtung zum Herstellen einer Webnaht zwischen zwei Gewebeenden
US4438789A (en) * 1981-06-04 1984-03-27 Jwi Ltd. Woven pin seam in fabric and method
DE8122451U1 (de) * 1981-07-30 1983-01-13 Fa. F. Oberdorfer, 7920 Heidenheim Nahtmaschine
US4557025A (en) * 1982-08-20 1985-12-10 Scapa-Porritt Limited Automatic seaming machine
US4581794A (en) * 1984-03-07 1986-04-15 Asten Group Inc. Automatic seaming machine for fabric belts

Also Published As

Publication number Publication date
DE3573624D1 (en) 1989-11-16
JPH048537B2 (no) 1992-02-17
FI854924A0 (fi) 1985-12-12
FI79562C (fi) 1990-01-10
EP0185907A2 (de) 1986-07-02
ATE47164T1 (de) 1989-10-15
FI79562B (fi) 1989-09-29
EP0185907B2 (de) 1998-04-29
US4985970A (en) 1991-01-22
EP0185907A3 (en) 1987-06-24
JPS61194269A (ja) 1986-08-28
FI854924A (fi) 1986-06-22
US5117542A (en) 1992-06-02
DE3446941A1 (de) 1986-07-03
EP0185907B1 (de) 1989-10-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO855104L (no) Fremgangsmaate til fremstilling av en stikksoem for tilveiebringelse av et endeloest vevnadsbaand, og symaskin.
NO315091B1 (no) Pressevire for en papirmaskins presseseksjon
NO311582B1 (no) Flerlagsdannende vev
NO309616B1 (no) Laminert duk, samt en fremgangsmåte og et emne for fremstilling av samme
NO146211B (no) Vire for papirmaskin og fremgangsmaate til fremstilling av denne
NO171227B (no) Maskinfilt samt fremgangsmaate for fremstilling av samme
NO316455B1 (no) Preformet viresöm
CN103459690B (zh) 用于生产在两个倾斜取向上包含锭带的纺织材料的方法和装置
NO312521B1 (no) Papirfremstillingsvire som kan sys sammen på maskinen
CA2247720C (en) Laminated multi-layered seam product with formed loops
JP2005521807A (ja) 積層多軸プレス布
NO316454B1 (no) Flerlags laminert viresöm
NO331992B1 (no) Papirmaskinvire
US3316599A (en) End fastening construction for drier belts
CA1145986A (en) Low bulk, pin-type seam for use in paper making equipment fabrics, such as dryer felts
US4144911A (en) Connector components
RU2264491C2 (ru) Тяговое ведущее устройство
NO891566L (no) Fremgangsmaate til fremstilling av en stikksoem for tilveiebringelse av et endeloest vevnadsbaand, og symaskin.
RU2352702C2 (ru) Новые методы сшивания
JP4303269B2 (ja) 製紙用多重織シーム付きフェルト及びその製造方法
ES2369267T3 (es) Dispositivo de unión para asistencia a la costura.
CA1279555C (en) Method of manufacturing an insertion-type seam for making a cloth beltendless, and seaming machine
US6089280A (en) Apparatus for control of weft threads in a shaft frame weaving machine
JP4388196B2 (ja) 製紙用フェルト掛け入れ用リードカバーの取付構造
SU1659544A1 (ru) Ткань двойной ширины